Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Saksa ei halua Naton Artiklaa 5 - Saksa ei halua kahtiajaoteltua Eurooppaa!

Saksalaiset eivät mielipidetiedustelujen mukaan halua Naton Artikla viitosen “turvaa” - ainakaan antaa muille. Haluttomuus on loogista, sillä Artiklan olemassaolo Euroopassa asettaa raskaan vastakkainasettelun Venäjän, maailman toisen ydinasesuurvallan kanssa. Saksa tietää mitä merkitsee sota venäläisiä vastaan!

...

Mtv ~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/kommentti-euroopassa-nato-kannattaja-on-oikeistokonservatiivi-ja-vastustaja-vasemmistolainen-usa-ssa-tamakin-on-painvastoin/6447994 -

Ote “ ... Hätkähdyttävästi Nato-maa Saksassa vain 40 prosenttia kansasta ajattelee, että Saksan pitäisi lähteä Nato-liittolaisen avuksi ulkoista hyökkääjää vastaan. 53 prosenttia saksalaisista vastustaa ajatusta ... “

 

Allekirjoittaneen kommentti

... Ylläolevaan Mtv - topicciin viitaten vain Saksa tietää mitä merkitsee Euroopan kahtiajako - Venäjään ja Nato valtioihin. Saksa ei kannata tätä lietsottua vastakkainasettelua, sillä Saksa tietää mitä merkitsi maailman sotahistorian verisin, julmin ja raain sota, sota joka käytiin 1941-45, kun Saksan kolmas valtakunta hyökkäsi itään Neuvostoliiton kimppuun.

Loogisesti suomalaisten suuri enemmistö vastustaa Natoa, koska mekin tiedämme mitä merkitsi sota venäläisten kanssa. Lisäksi meillä kansa oivaltaa erinomaisesti olimme idän ja lännen vedenjakajalla. Me suomalaiset emme halua Natoon, jyrähtää kansakuntamme - mielipidetiedustelusta toiseen, jo yli kymmenen vuoden ajan.

...

 

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump vieraili Natossa

~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/trump-vaikeni-nato-puheessaan-viidennesta-artiklasta-ryopytti-jasenia-liian-pienista-maksuista/6448008 -

Trump haluaa, että eurooppalaiset natokumppanit maksavat reilusti osansa eurooppalaisesta “puolustuksesta”, eli luodusta hyökkäysuhasta itään, näin venäläiset tämän ajattelevat, sillä Trump kiihottaa reaganmaisesti nostamaan aseistusarsenaalia ja näin luoden voimakasta ja väkevää vastakkainasettelua - ...

 

...

Seuraava kansalaisartikkeli käsittelee “Manchester - syyn ja seuraukset laki

Median aihelinkki ~ http://yle.fi/uutiset/3-9630149 -

Allekirjoittaneen kommentti

... ... Melkoisen paksua West trollingia. Kierrellään ja kaarrellaan. Yksinvaltias Muammar Gaddafi oli jo voittamassa laittomat kapinalliset, kunnes USAF ja kohta tämän jälkeen RAF (UK) iskivät raskain ilmapommituksin. Miten oli Libya Gaddafin aikana? Libyan kaaos on oiva esimerkki mihin lännenmiehen sekaantuminen muiden sisäisiin asioihin johtaa. ...

...

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi 

https://www.facebook.com/first.ilkka 

...

AL | US | T | VU | BL | BL | FB | FB | BLOG 144927

 

DOC Saksa ei halua Naton Artikla 5_26052017.doc

PVM 26052017

 

|310|

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (52 kommenttia)

Ilkka Luoma

US pr. Trump haluaa Naton mukaan terrorismin vastaiseen taisteluun. Entä meillä tilanne, kun ---

Kerrankin medialla rohkeutta katsoa todellisuutta silmiin. Kysymys on tosiaan myös lännenmiehen sekaantumisesta muiden sille kuulumattomien asiaan, kuten tässä asiantuntija toteaa: Pois muiden sisäisistä asioista, kuten Irak, Libya, Syyria, Jemen jne ...

~ http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201705242200159933... -

.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Saksalaiset tietävät myös sen, että Venäjän maaperälle ei kannata lähteä sotimaan. Naton 5. artiklan mukaan sinne ei tarvitse mennä.

Ilkka Luoma

Lopulta on tärkeää liennyttää koko Euroopan aluetta!

...
Saksan liittokansleri Gerhardt Schröderin aikana meillä meni täällä yhteisessä Euroopassa paremmin kuin nyt.

Ilkka Luoma

[2015]

" ... Karttaan katsojat ovat oivaltaneet, että Eurooppa jatkuu Venäjän Uralille saakka. Uralille on yritetty lännestä useita kertoja – aina väkivalloin, sotimalla ja aina häviten. Viimeinenkin Saksan kolmannen valtakunnan 5] hyökkäyksenä vuonna 1941 synnytti maailman sotahistorian verisimmän ja totaalisimman sodan 6]. Näitä sotia eurooppalainen arvomaailma ei tarvitse.

Neuvostoliitto hajosi, ja niin päättyi kylmän sodan aikakausi

Neuvostoliitto luhistettiin ”pahan valtakuntana” – USA silloinen presidentti Ronald Reagan päätti, että pahuus kumpuaa idästä. Nyt Euroopassa soditaan sisällissotana, johon osallistuvat molemmat ydinasesuurvallat, toinen aktiivisempana ja toinen sanallisesti ja sotilastuellisesti toistaiseksi passiivisempana – on menossa Venäjän ja USA’ n vastakkain asettelu. Onko nyt tarkoitus luhistaa Venäjä? 7]

Jälleen ollaan asettamassa rautaesirippua maanosamme keskelle –

… tätä esirippua eurooppalainen huominen ei enää tarvitse. Länsi ja itä voivat asettua rauhanomaiseen rinnakkaineloon ja myöhemmin uusintegroitua kaupallisesti toinen toisilleen hyödyksi, kuten oli Saksan liittokansleri Gerhard Schröderin aikana jo tapahtumassa. ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/03/eurooppalais... - [144928]

.

Ilkka Luoma

Suomen kansa ei halua Natoon, mutta hallituksemme puolipakottaa/ pakottaisi sotilaitamme taistelutehtäviin - ulkomaille, vaikka meidän sotilailla on vain yksi tehtävä - puolustaa Isänmaatamme.

Lainaamme alle sotaveteraani Yrjö Sarasteen tekstin, joka sopii hyvin tähän topicciin!

Tekijän lupaamana lainaus:

"Yrjö Saraste
00390 HELSINKI

Mielipidekirjoitus 24.05 2017

Pian suomalaiset sotilaat pääsevät ulkomaille.

Nyt Suomessa pyritään nopeasti hyväksyttämään uudet kansainvälisen sotilaallisen avun vastaanottamisen ja antamisen mahdollistavat lait.

Tarkoitus on oikeuttaa Puolustusvoimat lähettämään joukkoja niiden maiden avuksi, joilta saattaisimme tarvittaessa itse saada sotilaallista apua. Sellaisiksi on mainittu EU- ja Nato-maiden lisäksi erityisesti Ruotsi, Iso-Britannia ja Yhdysvallat.

Lakiperuste sotilaalliselle avulle asettaa Suomen samalle viivalle kumppaneidensa kanssa.

Lakiluonnoksen mukaan apua voidaan pyytää tai antaa käytännössä mille tahansa toiselle valtiolle. Ilmeisesti myös muihin maanosiin.

Todellisuudessa Suomen vaara joutua hyökkäyksen kohteeksi on pieni. Käytännössä onkin siis kyse siitä, että Suomi ryhtyy nyt etukäteen avustamaan muita maita. Saattaa olla vain ajankysymys milloin esim. Britannia ja USA pyytävät joukkoja terroristisotaan.

Yrjö Saraste"

-lainattu saadusta yksityissähköpostista.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Putin riemuitsee, vihollinen alkaa olla hajalla vaikka divisioonia ei ole kuin Ukrainassa. Olisiko Suomi seuraava kohde koska Stalinilta jäi homma kesken talvisodassa. Ei meitä nytkään kukaan auttaisi.
Alkaa ottamaan päähän kaiken maailman sipilöiden suhmurointi. Saisi EU ottaa tämän maan kokonaan haltuunsa tai sitten pitäisi antautua Putinille.

Ilkka Luoma

Leo, voin rauhoitella sinua. Putin ei ole kiinnostunut meistä sotilaallisessa mielessä, koska tietää, ettei kansamme enemmistö halua Natoon, ja tietää senkin, ettei koppalakkiset kokoomuslaiset uskalla Suomea ohi kansan viedä läntiseen sotaliittoon! :)

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Trumpin takia Nato on poissuljettu. Toinen syy on Turkki.

Ilkka Luoma

Saksalaiset ovat haluttomia puolustamaan Baltiaa ---

~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005225943.html -

Saksa halunnee yhteisaurooppalaisen puolustuksen - yllättäen Venäjän kanssa, kun liittokansleri ensin vaihtuu ...(?)

.
17] Vedenjakajalta rauhanvälittämistä ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/11/yhteiseuroop... -

.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Eurooppa tulee olemaan jaettu maailmantappiin saakka,ei siihen venäjä mahdu muutenkuin energian toimittajana !

Ilkka Luoma

Kiina + Venäjä > USA + EU?
~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/163220-... -

...
[2013]
" ... Syy vapaakauppaneuvottelujen aloittamiseksi on selvä, se voidaan pukea nykykaavaan – EU + USA > Kiina. Todellisena motiivina neuvottelukierroksen avaamiselle on kuitenkin pelkokaava – Kiina > EU + USA. Kiina kasvaa ja vaurastuu. Kiina on maailman toiseksi suurin talousvalta ja nousee yhä noin kahdeksan prosentin vuosivauhdilla *].

Kiina tulee ottamaan väkilukunsa suhteessa osuutensa maapallon varannoista ja tuo suhdeluku on 1,347/7,08 – amerikkalaisten (0,308) ja EU-eurooppalaisten (0,502) vastaava yhteinen suhdeluku on noin 0,81/7,08. ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/onko-eu-usa-... -

.

Ilkka Luoma

[110616]

"(Nato on aktiivisimmillaan nyt Itämerellä, jossa ei ole kuin tekaistu tai korkeintaan Ukrainasta siirretty uhkamahdollisuus. Avarasti ajattelevat ovat tehneet verrannon Floridan eteläpuoleisen meren ja Itämeren välille! |0

Edesmenneen kolumnisti ja HS-toimittajan Olli Kivisen |1 johdolla Nato-kannattajaksi viety Helsingin Sanomat kertoo tuo ”natomaatin” erinomaisen hyvin tässä linkin alta tulevassa kirjoituksessaan ~ http://www.hs.fi/kotimaa/a1465449345456 – Voimme tiivistää sisällön oleellisen osan tähän:

”Tarkkaavainen lukija huomaa tässä sen tavan, jolla Nato ujuttaa itseään lähemmäksi Venäjää. Nyt tästä käy konkreettisesti ilmi kuinka Ruotsille ja Suomelle luodaan turvallisuustarpeita kehittämällä uhkakuvia ja vetoamalla yhteiseen Itämeren puolustukseen. Takana on ajatus saada Itämerestä natomeri ja Baltian maille lähempää kuin Yhdysvalloista ilmataistelukyky. Näin on selvitetty se tapa miten Nato laajenee. Suomen osalta on vain yksi este - Suomen kansa, joka ei enemmistönä halua tätä yhdysvaltalaistuneen Naton sodan mahdollisuuteen yltävää turvallisuussyleilyä. Ujutuksen konkretisoituma on Nato-isäntämaa sopimuksessa, joka nyt esittäytyy USA' n itsensä kutsumana taisteluharjoitusmaahantulona Suomeen” ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/06/nain-nato-yh... -

Näin ENNEN Trumpia, entä nyt?

.

Ilkka Luoma

Syy, miksi Saksa ei halua sotaa, eikä mitään sodanomaista konfliktia venäläisten kanssa on Perikadossa ... ~ http://areena.yle.fi/1-232686 -

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Huomatkaa, vain Venäjä haluaa sotaa! Kokemusta on.

Milloin Saksa tai Suomi on viimeeksi hyökännyt naapurimaahansa?

Venäjä ei muuta teekään kuin suunnittelee NL-aikaisen imperiumin palauttamista.

Ilkka Luoma

2. kysymys

1941 - molemmat.

Leo, kolmanteen kysymykseen esitän vain huolestuneen kysymyksen; mistä tuo Venäjä vihasi oikein pulppuaa?

...
[2013]
" ... Venäjän merkitys Suomeen on historiallinen,

niin kielessä kuin uskonnoissa ja myös toisin päin; yhteisiä alkujuuria on löydettävissä kuten myös rajanvetoa ja yhteistä sekoittunutta aluetta, kuten ikimuistoinen Karjalan alue 1], jossa kohtaa ainutlaatuinen raja uskontoina, tapoina kuin kaikkia karjalaisia koskevana vieraanvaraisuutena ja eloisuutena.

1] --- http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/07/muistojemme-... ---

...
Oli mielenkiintoista lukea mitä Venäjän eräs alkuunpanija, suurruhtinas Vladimir Monomah kirjoitti jälkisäädöksessään vuonna 1117 (suora lainaus 1913 julkaistusta Venäjän historian oppikirjasta; kustannusosakeyhtiö Kirja / Weilin & Göös, kirjoittajina Virkkunen ja Toikka): ... "

Jatkuu ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/01/itsenaisyyte... -

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Minä voin kysyä, mistä Ilkka sinun Suomi-vihasi johtuu?
Kaikkia meitä on päähän potkittu ja simputettu, jopa omat vanhempamme. Mutta miksi vihata Suomea? Ei Suomi ole ainakaan yrittänyt tappaa sinua? Missä suhteessa Venäjä on yli kaiken?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #33

Leo, tuo juttusi on aiheetonta panettelua ..., varsinkin, jos osaat lukea nämä:

1.
|8 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2010/12/suomella-on-... - Rauhanturvaamisen pieni suurvalta

...
2.
IN - Kansallisen itsenäisyysjulistuksen visio – I

(Mihin Eurooppa, EU – Eurooppa, Euro - Eurooppa ja eurooppalaisuus menevätkään? Kuinka liian nopeassa yhteiskuntakehitysvauhdissa kansalliset ja itselliset tarpeet ja ominaisuudet reagoivat nyt ja lähivuosina?)*


|* Helsingin Sanomat avasi pelin haastattelemalla Maastrichtin yliopiston nuoria opiskelijoita – länsi - eurooppalaisia kolmella eri mielipiteellä. Tarkka lukija havaitsee HS’ ssa tarkoitushakuista ja suuntaavaa kirjoitustyyliä, jossa EU – eurooppalaisuutta pidetään jotenkin itsestään selvyytenä ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000004896563.html -

Nyt on lopulta kysymys reviirien hallinnasta
[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2008/01/reviirien-ja... - ]

Keinotekoista sekoittamista kliseisellä vapaalla kululla ja menolla ei voida perustella vuosimiljoonaista evoluutiota vastaan. Ihmisessä jyllää perintötekijät, joiksi voidaan mainita esimerkiksi kulunut fraasi - "koti, uskonto ja isänmaa".

Omien rajojen tunnustaminen on hiljalleen kehittyneen erilaisuuden voitto |1.

Olympialaisissa on yleensä hyvä kilpailuhenki; yhdessä, mutta erilaisuuden lähtökohdista. Se on se oma maa, valtio, lippu ja kansallislaulu |2 - ovat voiton hetkellä väkeviä tunteita! Miksi tutkailla puoliväkisin yhdistämistä, kun Suomessakin esimerkiksi eri jääkiekkoseurat kannattajineen ovat niin eri "maata", kukin paikkakunniltaan. Reviirit ovat jopa kaupunkien sisällä – Jakomäestä on pitkä matka Kaivopuistoon.

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/12/in-kansallis... -

.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Vain Venäjä? USA on hyörinyt onneksemme Irakissa ja Libyassa avaten pakolaistien europpaan.
Lisäksi Afganistan kaukana amerikkalsista, tosin lievityksena ovat suomalaisetkin sotilaat auttaneet miehityksessä.

Ilkka Luoma

Juuri näin!

Miksi lännenmies niin agressiivisesti puolustaa kulttuuriaan ja yhteiskuntamalliaan - sotimalla USA' na ympäri maailmaa, liki jatkuvasti?

...
[2015]
" ... Uhka!

Mikä onkaan meille se todellinen uhka? Se on leviävä terrorismi – ISIS 11]. Se on yllättäen ylistetty Nato, joka USA' n mahtavoittamana selätti eduskuntamme ja sai Nato-Isäntämaa pöytäkirjansa 12], jota muuten Ruotsi ei edes ratifioinut! Tuo pöytäkirja mahdollistaa kutsusta Naton sisäänpääsyn suvereenina toimijana maahamme – jossain (luodussa) konfliktitilanteessa.

Tuo ylläoleva konflikti voi olla Nato/USA' n syöksy Lappimme läpi Venäjän Kuolan niemimaalle 13], jossa sijaitsevat Venäjän viimeisen iskun uhka – eli ydinsukellusveneet – Typhoonit 14] ja Borei -luokka 15] sekä niiden Bulava monikärkiydinohjukset 16]. Tätä voimapotentiaalia USA pelkää ja on varmasti varautunut iskemaan niiden kotipesiin – sopivassa hetkessä. Tämä ominaisuus luo meille tilanteen, jossa olemme taistelukenttä ja -alusta – kuten Virokin.

Peittääkseen tämän edellä mainitun skenaarion USA' n puolesta – UPI-FIIA Charly Salonius-Pasternak kehitti amerikklaisen ajatushautomon villin haudonnan Ahvenanmaasta, jonka koukun matoineen nykyinen puolustusministeri Jussi Niinistö (ps) nielaisi 17]. ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/08/mista-luodaa... -

...
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/06/mista-luodaa... -

...
57 lukijakommenttia aiheesta - "Kuinka agressiivisesti lännenmies puolustaa kulttuuriaan?" - ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&t... - ORIG 05.06.2015/IL/Keskustelut.

.

Ilkka Luoma

Aikanaan Gaddafi ENNUSTI, että pakolaisia tulee hallitsemattomasti Eurooppaan, ellei järjestystä pidetä yllä - tuo ennuste on pitänyt karmeasti paikkansa!

Ilkka Luoma

HS [25022016]: "Gaddafin ennustus kävi toteen – islamistit sekoittivat Libyan
Viisi vuotta arabikeväästä, osa 5/6: Libyan diktaattori varoitti ääriliikkeiden uhasta ennen syrjäyttämistään. Nyt länsimaat ovat huolestuneet Isisin noususta Libyassa ... "

~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000002888001.html -

.

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius

Mikä oikein innoittaa kirjoittaa näitä pro Venäjä juttuja? Se mitä saksalaiset oikeasti tekevät on toinen juttu, kuin mitä jostain mielipidetieduisteluista millonkin ilmenee tosi paikan tullen. Kyllä he sitoutuvat tehtyihin sopimuksiin.

Kovasti ikävöit Gaddafin hallintoa. Kansannousu oli kuitenkin spontaani ja ilmensi ihmisten syvää epätoivoa ja epäluottamusta hänen hallintoaan kohtaan. Olisiko pitänyt vain antaa teurastuksen jatkua? Se, että maa on sekasortossa johtuu vuosikymmeniä jatkuneesta autoritäärisestä hallinnosta vaiila mitään demokraattista traditiota ja kunnollista sopimiskulttuuria. Se sisäistetään aikanaan.

Puhut blogeissasi koko ajan Naton hyökkäysjoukoista. Ikäänkuin läntiset panssariarmeijat vain odottaisivat mahdollisuutta rynnistää itään. Lietsot koko ajan samaa,täysin tuulesta temmattua uhkakuvaa, millä Venäjän nykyinen hallinto yrittää perustella rosvoretkiään. Venäjällä siihen uskotaan, mutta ei juuri muualla.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ilkan elämäntehtävä ja kutsumus on ylistää Venäjää ja Putinia. Vaikka hän on Ipun johtajia ja oli viime vaaleissa ehdokkaanakin, ei hän ole Ipua kehunut yhtään, sensijaan Putinia tuhansissa jutuissa, kymmeniä juttuja päivässä, aamusta yöhän asti eli kahta vuoroa, vuosikausia kymmenillä areenoilla. Ilkka päihittää kokonaisen Pietarin trollitehtaan mennen tullen. Pitkät jutut, valtavasti lähdeviitteitä kuten oikeilla yliopistoihmisillä, tosin viittaukset aina omiin jorinoihin.

Minä taas koitan vastustaa vanhan vihollisen informaatiohyökkäyksiä sen minkä jaksan. Onhan Venäjä ryöstänyt kotini, murhannut sukulaisiani, yrittänyt minuakin pommittaa. Eikä Venäjä halua sovintoa, ystävyydestä puhumattakaan. Ilkkakin toistaa Venäjän propagandan kaikkia valheita, Suomi syyllinen talvisotaan, Venäjä ei hyökännyt natsien kanssa Puolaan jne.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Tottakai IPU:n jäsenet ylistävät Putinia. Lyhenne IPU tulee sanoista International Putinist Union!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #18

Matti, voit perehtyä IPU' n sivuihin ja silloin huomaat olevasi väärässä!

Minulla ei ole enää mitään tekemistä IPU' n kanssa. Erosin pian erinomaisen puheenjohtaja Antti Pesosen kuoleman jälkeen - edelleen IPUn pääteesit ovat juuri niitä oikeita, joiden eteen kannattaa taistella! :)

Ilkka Luoma

Suomi on elänyt sovinnossa jo yli 70 vuotta. Vain muutamat höpsähtäneet jaksavat kantaa tuota Venäjän aiheetonta vihaa niskassaan - sitäjhän kutsutaan russofobiaksi :)

...
Russofobiastakin ---

[2013]
" ... Venäjä on ilmoittanut jo, että tämän tulee lisätä puolustuskykyään,

koska Nato lähenee kaikilta Euroopan ilmansuunnilta. Mehän emme tiedä, mitä kaikkia sopimuksia/ lupauksia tehtiin, kun Neuvostoliittoa pilkottiin ja ydinaseettomia alueita entisistä neuvostotasavalloista leivottiin. Venäläiset vihjaavat, että olisi sovittu ”natottomasta” vyöhykkeestä Venäjän ympäriltä …?

Suomalaisten näkökulma on ollut kansalaisilta harvinaisen selkeä

Kalluppien jatkuva noin 60 prosentin natovastustus kertoo kansalaistemme vakaasta näkemyksestä, jota ei ehkä sävytä sotilaalliset tunnusluvut tai hintalaput. Sen sijaan kansalaisemme osaavat katsoa karttaa, lukea historiaa 0] ja niidenkin myötä ymmärtävät mitä merkitsee toinen ydinasesuurvalta eurooppalaisittain pisimmän maarajan takana.

Olemme eläneet vuodesta 1945 lähtien sodattomasti Neuvostoliitto-Venäjän kanssa –

erikoislaatuisessa suhteessa aina EU:hun liittymiseen saakka. Tuona lähinnä Paasikivi-Kekkosen aikana saimme päättää itse, tosin tunnustaen vapaaehtoisesti pelikentän rajat, omat juttumme. Mainittu pelikenttä tuntuu korpeavan monia poliittisia tahoja, jotka huutavat vapauden ja vapaan sanan perään – tajuamatta, että meillä ei EU:n myötä ole enää vapaata sanaa ulkopolitiikkamme, eikä oikeastaan minkään polittikan hoitamisen osalta. ... "

Jatkuu ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/01/itsenaisyyte... -
.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren Vastaus kommenttiin #24

70 vuotta on lyhyt aika kun vertaa Ruotsiin yli 200 vuotta ja aivan sama venäjäkeskustelu kuin Suomessa.
Mikä niissä venäläisissä on kun ovat niin vaarallisia?
Kyllä minäkin sota-aikana lapsena ja vuosia jälkeenkin pelkäsin mutta nyt vanhempana melkein säälin köyhää ja jälkeen jäänyttä Venäjää.
Kommunismin laiskistamilla venäläisillä ei ole nousun mahdollisuutta nykymaailmassa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #29

Ruotsalaiset olivat viisaita jo yli 200 vuotta sitten - "luovuttivat" itäisen maakuntansa tsaarille. Näin syntyi ruotsalaisille turvapuskuri - suomalaiset, jotka ovat pitäneet venäläiset "loitolla" Ruotsista. Ruotsi soti aikanaan vahvasti venäläisten ja novgorodilaisten kansaa - sotien hyökkääjinä ja puolustajina!

Ilkka Luoma

En ikävoi Gaddafin hallintoa, totean vain, että tuolloin Libya oli järjestyksessä ja sen talous kehittyi, ollen yksi Afrikan vauraimmista valtioista, jossa oli muun muassa ilmainen terveydenhoito ja koululaitos - ei enää.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Miksi tuhannet venäläiset muuttavat Suomeen vaikka uhrasivat satoja tuhansia sotilaitaan Karjalan takia. Karjala on jätetty tyhjäksi.

Osa venäläisistä haluaa liittää tämän kurjan maan äiti-Venäjään tavalla tai toisella. Heidän lisäksi on Venäjän ystäviä joiden mielestä tämä paskamaa ei ansaitse itsenäisyyttä, se kuuluu Putinille.

Venäläisiä on liittynyt kaikkiin puolueisiin, sitä kautta levittäen Putinin agendaa. He perustavat paljon yhdistyksiä joiden tarkoitus on ottaa valta.

Ilkka Luoma

Pr. Mauno Koiviston "määräyksestä" tuhannet inkeriläiset tulivat Suomeen ja siinä seassa myös venäläisiä - rajanveto oli vaikeaa --- Lipponen päätti tuon Koiviston "käskyn" ---

...
Suomihan ei ole enää itsenäinen muutoinkaan, olemme osa EU-järjestelmää. Meillä ei ole omaa rahaa, ei omaa ulkopolitiikkaa, ei täyttä omaa lainsäädäntöä, ei täysin itsenäistä oikeuslaitosta jne ---

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Noin 30 000 inkerinsuomalaisen paluumuutto ajoittui virallisesti vuosiin 1993-2016.

Hallitsemattomana se alkoi jo vuonna 1990 silloisen tasavallan presidentti Mauno Koiviston keväällä 1990 pitämän puheen jälkeen. Tuolloin Koivisto määritteli inkeriläiset ulkosuomalaisiksi ja kutsui heidät takaisin kotiin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #27

Inkeriläiset lippu liehui komeasti Koiviston hautajaisissa - Suurkirkon rappusilla.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

"uhrasivat satoja tuhansia sotilaitaan Karjalan takia."
Jos olisimme ilman sotaa viellä Pietarin porteilla saattaisimme tuntea uhatuksi enemmän kuin Balttian maat.

Ilkka Luoma

Mieli iloitsee älykkäistä kommenteista! ;)

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Enemmistö saksalaisista naisista vastustaa tukea nimenomaan itänaapureilleen, enemmistö miehistä taas kannattaa sitä.

Ilkka Luoma

237 lukijakommenttia topicin "Eurooppalainen rauha takautuu Venäjän kanssa - yhdessä" alta ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&t... - ORIG 17.11.2014 ---

...
Ote ylläolevasta linkistä:

" ... Saksan voima ylläpitää eurooppalaista kehitystä

USA ei enää halua satsata Eurooppaan; sillä on riittävästi päänvaivaa Tyynellä valtamerellä – Kiinan nousevan mahdin vuoksi. Kiina on tämän vuosisadan valtio – siitä kasvaa suurin kaikilla mittareilla. On alkanut itäinen aikakausi, kun samaan aikaan mahoksi lahonnut läntisen markkinatalousmaailman kasvuhuuto ei enää tavoita luontoa, joka meidät kaikki lopulta elättää.

Saksa ottaa johtoaseman Euroopassa – sen talouden väkevyyden ja erinomaisten Kiinan suhteidensa ansiosta. Kiinan vaikutusvallan ansiosta saksalaiset muun muassa konsultoivat Pohjois-Korean uusille raiteille – jopa aivan uusille urille, joissa kehitetään uuden vuosituhannen yhteiskuntajärjestystä.

Todellinen sota on käyty Saksan ja Neuvostoliiton välillä

Saksa ja Venäjä entisenä Neuvostoliittona tietävät mitä on sota, todellinen sota EX] – sillä he kävivät maailmanhistorian verisimmän, kiivaimman, raaimman ja kuluttavimman keskinäissodan 1941 – 1945. Nämä kaksi valtiota ovat meidän euroopparauhan tae ja niin kauan kuin Itämeren alittavassa kaasuputkessa virtaa venäläinen kaasu saksalaisille kuluttajille – vallitsee ainakin Pohjois- ja Keski-Euroopassa rauha ja siitä me suomalaiset hyödymme suuresti. ... "

.

Ilkka Luoma

Kommenttiketju kehittyy hienosti! Tosin välillä polveilee, muistettakoon, että aihe oli Saksa ja sen haluttomuus osallistua Naton Artikla viitoseen, koska he jos ketkä tietävät mitä merkitsee sota venäläisten kanssa!

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Korostettuna haluttomuus auttaa itänaapureitaan.

Ilkka Luoma

Meidän kannattaisi halulla poistaa kohdaltamme EU-pakotteet, ja kuitata runsaasti tilauksia teollisuudellemme, ennen kuin kiinalaiset vievät kaiken, ja tuon jälkeen on vaikea noille Venäjän markkinoille päästä - näin voisimme auttaa itänaapuriamme Venäjää, ja ennen kaikkea itseämme!

...
14] Emmekö tahdo ymmärtää slaaviveljien ajatuksenjuoksua? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/163481-... -

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #42

En ole saanut selvää millaisia pakotteita Suomi soveltaa. Mitä tavaroita emme saa viedä? Viola-juusto yms. ovat Venäjän vastapakotteita.

Moni ymmärtää slaavien ajatukset: He tuntevat olonsa turvattomaksi tasaisilla mailla. Siksi he pyrkivät jatkuvasti sotimalla saamaan luonnolliset rajat. Tällä suunnalla vasta Atlantti on sellainen.

Ilkka Luoma

233 lukijakommenttia aiheesta "Venäjä ja Saksa takuumiehinä eurooppalaisessa rauhankehityksessä!" ...

linkin ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&t... - alta -

ORIG 27.06.2014

Ote tekstistä:

" ... Pitäisikö nykyinen Saksan liittokansleri Angela Merkel saada vaihdetuksi enemmän ”schrödermäiseen” valtiojohtajaan, joka ymmärtää Venäjän ja Saksan kohtalonyhteydet historiasta? Itämeren kaasuputki on nähty Vladimir Putinin ja Schröderin yhteisenä merkkinä Euroopan tiestä.

Merkel lienee liian sinisilmäinen, USA-johdateltu ja pelkäävä näyttää Saksan voimaa eurooppalaisena ykkösenä – onhan se nyt jo EU:n maksumies ja voimakeskittymä -taloudessa. Pitäisikö Merkelin ymmärtää Venäjän mittaamattomat arot, raaka-aineet ja kuitenkin Euroopan suurimmat väestömäärät – yhtenä valtiona.

Schröder tiesi tarkasti, mitä merkitsi Euroopalle maailman historian totaalisin,

… verisin, tappavin ja kuluttavin sota Neuvostoliittoa kohtaan vuosina 1941-1945. Stalin juoksi kilpaa Berliiniin, voitti kilpajuoksun ja Eurooppa kahtiajaettiin – vaikka Saksan kolmas valtakunta yritti viimeisillään opastaa lännenmiehiä ymmärtämään 2] bolshevismin päämäärät ja pyrkimykset? ... "

.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Merkel laittoi Trumpin ojennukseen G7-kokouksessa.

Uskoisin että Venäjä kaikesta huolimatta on tyytyväinen Saksan politiikkaan.

Ilkka Luoma

Merkelin suurin toive on paluu "schröderiläiseen aikakauteen", jolloin Saksan ja Venäjän välit olivat hyvät. Meidän on aina muistettava, että vain Saksa ja saksalaiset tietävät, mitä merkitsee sota venäläisiä vastaan ...

Ilkka Luoma

133 lukijakommenttia aiheesta "Nato intoilijat yrittävät nyt Venäjästä uhkaa Suomelle" linkin
~ http://www.tiede.fi/keskustelu/15510/ketju/nato_in... - alta.

ORIG 16.02.2007/TIEDE - Keskustelut ---

Ote linkin alaisesta tekstistä:

" ... Suomi menestyy myös Venäjän erityistuntijana. Meidän tulisi muistaa, että emme ole puhtaasti länsimainen maa, vaan olemme myös sekoitus itää satojen vuosien perintönä. Meillä Suomessa on ainutlaatuinen ominaisuus, mitä mm. Ruotsilla ei ole. Me nimittäin olemme kyenneet taistelemaan miltei mahdottomissa olosuhteissa yhtä maailman suurinta maata vastaan - ja tämän nykyinen Venäjä tietää. Suomi selvisi Saksan avulla ja tänään nimenomaan Venäjä toimii läheisemmin juuri Saksan - EU-eurooppaveturin kanssa. Suomen parhaat rauhantakeet syntyvät Saksasta ja Venäjältä. ... "

.

Ilkka Luoma

[2014]

" ... Saksassa viriää halua rakentaa omat EU-sotilasjärjestelmät,

johon kaavailujen mukaan liittyisi täysivaltaisena jäsenenä myös Venäjä. Yksinkertaisempikin tajuaisi tällöin, että Euroopan laajuinen rauha turvautuu tehokkaimmin, kun vanhat taisteluviholliset Saksa ja Venäjä (Neuvostoliitto) puhaltavat yhteiseen hiileen samalla puolella.

Mikäli EU-Eurooppa hylkii slaavilaista ja ortodoksien Venäjää, on venäläisillä aina takaportti jättiläismäisen raaka-aineaitan Siperian takana. Kaikilla rintamilla nouseva Kiina haluaa jo eurooppalaisten 'mustaa multaa', Siperian luonnonvaroja sekä Venäjän markkinoita. Saksa tietää tämän parhaiten.

...
Olisiko nyt meille suomalaisille –

natottomana 4] maana se kuuluisa tuhannen euron tai 10.000 ruplan paikka, olla sovittelija EU-Brysselin ja Moskovan välillä – ratkaistaessa pattiutuvaa ja eskaloituvaa Ukraina-arvovaltakiistaa, jossa itse arkiukrainalaiset jäävät ilmiselvästi paitsioon. Eivät Julia Tymosenkonkaan paperit pääministerikaudeltaan ole puhtaat, jos ei ole Janukovitsinkaan!

Nyt Suomella on se paikka,

mitä me erityisasemastamme loogisesti voisimme saavuttaa. Neuvottelujohdattelijan asema Vladimir Putinille ja epäselvälle EU-konklaaville tai Saksalle, sujuvuuden nimissä. Me olemme niin 'itää kuin länttä' – meille avautuu nyt se asema, mitä olemme odottaneet, vain 5,4 miljoonan kansakuntana. ... "

Jatkuu ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/02/suomi-sovitt... - [145008]

.

Ilkka Luoma

Ketju hiukan polveilee - kysymys on Saksan kansan mielipiteestä, ettei ryhdytä kansan enemmistön pohjalta Nato Artikla viitosen tehtäviin - muihin maihin.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Muistutan edelleen,että haluttomuus art 5 mukaisiin toimiin koskee maita Saksasta itään päin.Läsieurooppalaisia ollaan valmiita auttamaan.

Ilkka Luoma

Kuka/mikä muu uhkaa läntistä Eurooppaa kuin USA?!

Ilkka Luoma

Topicciin nähden Saksan asenne itään on päivän selvä - saksalaiset eivät halua toista Barbarossaa. Hitlerin ja Stalinin kahdenvälinen oli maailmanhistorian verisin yksittäinen sota!

Ilkka Luoma

Saksa ja Venäjä vastaavat koko Euroopan turvallisuusajattelusta ja -kehityksestä ...

[US]
~ http://uusisuomi.us2.list-manage.com/track/click?u... -

"Tutkijalta kova ehdotus: ”Ydinasekoodi Saksan liittokanslerin käsilaukussa” ... "

.

Ilkka Luoma

Osin polveileva kommenttiketju voidaan päättää tähän (kannattaa avata linkit ja lukea tarkoin):

1.
... Saksan on viisasta lähestyä Venäjää, monenkin syyn summana ja liennyttää Eurooppaa, sillä tämä jatkuu Uralille asti. Eurooppalaisten on vihdoin opittava yksi viisaimmista kiinalaissanonnoista - "Pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana"! Venäjää ei kannata laskea liian likelle Kiinaa, jos eurooppalaisina itseämme ajattelemme, jo kaupallisestikin.

~ http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005230606.html -

.
2.
... Euroopasta suuren osan muodostaa Venäjä. Saksan ja Venäjän rooli tulevat yhdessä lisääntymään, yllättäen yhteisenä linjana - "schröderiläinen asioiden reaalihyväksyntä" palaavat peliyhtälön ratkaisuvivuksi.

~ http://yle.fi/uutiset/3-9636355 -

!!

Toimituksen poiminnat