Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Soinismi puraisi omalla populismillaan omaan nilkkaan?

Media julkaisee mieluusti kansalaismielipidetutkimuksia |1, varsinkin, jos ne tukevat median omia ihanteita, parjauskohteita ja/ tai mieltymättömyyksiään - vaikkapa Ps Jussi Halla-ahon viides lapsi tai tämän ilmoitus johtaa valiintuessaan puoluetta EU-Brysselistä, kuten muuten puheenjohtaja Timo Soinikin teki.

...

|1 ~ http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201705282200167618_u0.shtml - [HS]

 

...

Eräs toimittajamoodi A ... ~ http://yle.fi/uutiset/3-9635349 -

Kommentti tähän ... ... Soini sai jytkynsä juuri reviiripuolustajien eli halla-aholaisten ansiosta. Nyt kun hallituskiimassaan Soini petti isänmaalliset äijäenergistit, on puolue romahtanut soinilaisittain takiaisluokkaan, ellei Jussi Halla-aho kokoa isänmaalliset jälleen yhteen! Muutoin Ps on vaarassa kutistua satiaisluokkaan - Ps kansanedustaja Pentti Oinosta lainataksemme. Timon on nyt syytä olla populismissaan itseään kohtaan rehellinen ... 

 

Toinen toimittajamoodi B ... ~ ! -

Kommentti tähän ... Soini syytteli aikanaan pienpuolueita, muun muassa Vihreitä takiaispuolueiksi. Takin kääntö, vaalilupausten petos ja lankeemus alensivat nyt Timon samaan takiaisluokkaan, ja uhkaa nyt kadota satiaispuolueeksi persuedustaja Pentti Oinosen sanoin, ellei Jussi Halla-aho ojenna äijäenergiaa takaisin reviiripuolustajien riveihin. ...

 

... Timo Soini puhui "valtansa huipulta" takiaispuolueista, tarkoittaen vihreitä, vasureita, kristillisiä ja ruotsalaisia. Sitten käännähti berberi, ja tuli lankeemus, perussuomalaiset vaipuivat itse takiaisluokkaan.

Soinin kohtalokkaan ylpeysänkyröinnin jälkeen sanarikas persuedustaja Pentti Oinonen Pohjois-Karjalasta sivalsi leikkisästi puolueensa vaarana olevan putoaminen satiaisluokkaan. Timo oli hallituskiimassaan pettänyt äijäenergian Persujen väkevänä perusvoimana.

Nyt Timo väistyy ja paennee Suomesta kuten Kokoomuksen Jyrki Katainen. Entä äijäenergisten puhemies ja älykkö Jussi Halla-aho, kykeneekö hän kokoamaan rivit yhteen ja suoriksi persupolitiikan lähtökohdille - isänmaansa reviiripuolustajiksi?

 

...

Sipilän hallituksen saavutuksia - osa 1

Tänään hallituspuolueet, esimerkiksi Ps puheenjohtajaehdokas Sampo Terho kehuu hallituksen työn kohentaneen työllisyyttä - ehkä, todellisuudessa ei niinkään ...

..|2. Tätä voidaan myös kutsua osaksi kokonaispalkkakustannusalennukseksi. Olisikin hyödyllistä nähdä kuukausittaiset tilastoluvut kansantaloutemme kokonaispalkkakertymästä!

|2 Katso linkki ~ http://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005224961.html - “ ... Joka neljäs nainen on osa-aikatyöläinen! ... ”

 

Pelastuuko soinismi, jos lähtö oppositioon?

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/10/jytkyttaen-oppositioon-soinismin.html -

...

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

 

https://www.ilkkaluoma.blogspot.fi 

https://www.facebook.com/first.ilkka 

 

AL | US | T | VU | BL | BL | FB | FB | BLOG 145020

 

DOC Soinismi puraisi_28052017.doc

PVM 28052017

 

|325|

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Ilkka Luoma

2] Populismi on oikea kirosana!
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/08/populismi-on... -

...
[05092013] Totuuksia eduskunnasta räksyttävä rakkikoira?
~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&t... - [150 lukijakommenttia]

Ote:

" ... Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ryöpytti viihteellä eduskunnan puhepöntöstä ”lakritsia, lippalakkeja ja melonin kokoisia herneitä” ukkosjyrinällä hallituksen ja katais-urpilaissuuntaan – Kreikkaa on tunnetusti tuettu kansakuntamme selkänahasta – on uhka jopa miljardien lankeemuksesta. Tässä toki piilee myös pieni mahdollisuus *]

Pääministeri Jyrki Katainen Kokoomuksesta syytti ja osoitteli sormillaan Soinin suuntaan viihteellisyydestä 1] ja väärästä foorumista harjoittaa 'helppoheikkeilyä' – vakavasti ottaen Soini puhui täyttä asiaa, joka koski Kataista sydämeen, sillä Jyrki tiesi Timon asiasisällön viihteen sisältä todeksi ja faktaksi. ... "

.

Ilkka Luoma

Miten Sinä koet persujen hallitustarpeen aikaansaaman takin käännön persulupauksien osalta?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Olisiko tavallisen persuäänestäjän kannalta ollut parempi, että puolue olisi jäänyt oppositioon räksyttämään ilman, että sillä olisi ollut minkäänlaisia mahdollisuuksia vaikuttaa yhtään mihinkään hallituspolitiikassa? Eikös ihmiset äänestä jotain puoluetta tai linjaa juuri siksi, että se jollain tavoin politiikkaan pääsisi vaikuttamaan? Mikään puoluehan ei ilman ehdotonta enemmistöasemaa pysty päättämään kaikista asioista täsmälleen oman ilmoitetun ohjelmansa mukaisesti.

Tämä siis yleisenä toteamuksena ilman kannanottamista siihen mitä mieltä itse olen persujen ajamista asioista.

Ilkka Luoma

Sitten pujahti äänimagneetti Jussi Halla-aho kehiin
[ … reviiripuolustaja ja meppi Jussi Halla-aho ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/38881-m... - ]

Fiksu helsinkiläisten äänten kalastaja osasi puhua ymmärrettävästi maahanmuuton aikaansaamista ongelmista. Suomi oli tarkoitettu suomalaisille. Halla-aho oli reviiripuolustaja 14] ja otti väliaikaisen lopputilin omasta eduskuntaryhmästä julistamalla arviopanssarit Ateenan kaduille. Ei hassumpi veikkaus, tosin vain kansa nousi myöhemmin Kreikassa 15] kaduille ja vasemmisto rynni valtaan. Jussilla on vankka lahko-osio perussuomalaisissa, ja voi olla, että puolueen hajotessa ”soiniintuneet halla-aholaiset” muodostavat oman ryhmänsä.

PS on monivaiheinen ohjus, jossa kärkenä julistaa Timo Soini

Vuoden 2011 jytky oli seurausta kansalaisten pettymyksestä perinteelliseen puoluepolitiikkaan 16], vaalirahaepäselvyyksiin ja ’broileroituneihin poliitikkoihin’, joiden arkityökokemus on miltei puhdas nolla.

Valtaan olivat nousseet ’jyrkikataiset’17], ’ilkkakanervat’18], ’paavoväyryset’19] … ja muut, jotka olivat ’teflonoituneita poliitikkoja’ 20].

Nämä teflonit eivät aina ymmärrä, mitä on niukkuuden käsite arkityöstä – siksi hulppeat palkkiot kansanedustajat saavat reilu kahdeksan kuukauden vuosityöstä 20]. Olivatpa lisäksi erkaantuneet omaksi lahkokseen, omine maailmoineen - kauas kansasta.

Jytkyssä nousi eduskuntaan monia persuja, joilla oli oikeaa työkokemusta –

… oli sahuri Teuvo Hakkarainen, ...

.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Tämä taisikin olla kertauskurssi blogistin vanhoista kirjoituksista.

Ilkka Luoma

Sitäkin, mutta aihe on juuri nyt hyvin ajankohtainen! Kertaus on opintojen äiti ;)

Ilkka Luoma

Leijonat saattavat karata häkistä – immoslaiset 25] teroittavat kynsiään sisuuntuneina
[’Taisteluni’ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/07/taisteluni.html - ]

Leijona rintamaan ovat liittymässä myös kurinpalautuksen saaneet saarakkalalaiset ja tynkkysläiset – nimiäkin on kentältä kerätty. ’Mäntsälä mielessäin’ rakennetaan poliittisia barrikadeja, halutaan pelastaa persuihin uskoneet äijä - energeettiset voimat. Persuissa on paljon herkästi lipeäviä äänestäjiä, joille isänmaa, itsenäisyys 26] ja oma reviiri ovat arvokas ja puolustuksen arvoinen elämän perusedellytys.

Jäljelle jäävät uussoinilaiset, joiden identiteetti, ideologia ja aate ovat haennassa

Mutta – viimeinen valssi on käymättä ja Soini osaa temput ja jytkytykset. Timo on kansanmies, ja pieni peruutus ja rivit ovat mallikelpoisessa suoruudessa, kunhan usko palautuu ja luottamus herää uudestaan.

Soini on oikeassa – vain vaalit ratkaisevat,

… kallupit ovat vain terve vasen- tai oikeasuora, joka pitää ottaa tosissaan ja nöyrtyä työnantajille, joilta vaalilipuke takaa sitä puoluetukea, josta perussuomalaiset eivät enää puhu, eivätkä edes perusedustajat vapaaehtoisesti toveria muista – alentamalla omia palkkioita, malliksi ja ohjenuoraksi.

.

Ilkka Luoma

”Miten Te kehtaatte ja kyllähän Te kehtaatte!” – Timo Soini
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/06/miten-te-keh... -

...
" ... (Soini ilmoitti |1, ettei ryhdy enää puolueensa puheenjohtajaehdokkaaksi. Päivän politiikka on nyt Timon osalta illassaan – uudet haasteet odottavat. Tekeekö Soini nyt ”kataiset” ja pakenee Suomesta – ”vieläpä kesken kauden” – toivoo kuitenkin saavansa jatkaa ulkoministerinä. Kansa saattaa olla eri mieltä)

|1 ~ http://yle.fi/uutiset/3-9492547

[ … peruspersu Raaka - Arska pyyhkäisee kyyneleen silmäkulmastaan. Soini loi hänellekin mahdollisuuden – nousi eduskuntaan ja junaili näin nousun historiallisen – myöhemmin seurasi jytky ja vielä jytkyn jytkytys |2. Soini teki merkittävän jäljen Suomen arkipolitiikan historiaan …

… punttisalilla itseään kehitellyt Lillukka - Liisakin herkistyi kuullessaan Timon luopumisen, vaikka kesken aikakauden – tosin eduskuntakausi jatkuu, mutta ehkä Liisa ymmärtää, ettei Soini ole kotonaan ulkoministerinä – saattaa olla jopa haitaksi isänmaallemme. Ehkä pako EU – Eurooppaan on edessä, kuten teki Jyrki Katainenkin? *… ] ... "

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/03/timo-soini-t... - alta [145047].

.

Toimituksen poiminnat