Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Yhteiseurooppalainen puolustus avaa eheän maanosan!

  • Kahdeksan hevosta - tässä neljä täydellisinä kopioina niistä, jotka Kiinan pr Xi Jinping antoi Ranskan presidentille - merkitys?
    Kahdeksan hevosta - tässä neljä täydellisinä kopioina niistä, jotka Kiinan pr Xi Jinping antoi Ranskan presidentille - merkitys?

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on tehnyt suurimman palveluksen mitä eurooppalaisille voidaan tehdä. Trump avasi esiripun ja vastakkainasettelun dilemman Euroopassa, jossa ovat itä ja länsi aina kohdanneet |1

 

Tunnetusti Eurooppa maanosana jatkuu aina Venäjän Uralille asti, jonne on yritetty monin eri tavoin viedä läntistä hegemoniaa, elämäntapaa ja habitusta - onnistumatta koskaan. Ei Ranskan Napoleon, ei Saksan Hitler - eikä suomalaisten korskea Uralille mennään korskeus - pieneltä vähemmistöltä, joka on karsastanut idän olemassaoloa - sitä olemassaoloa, joka loi meille puitteet itsenäistyä 1917 |2

 

Otamme tähän merkittävän uutisleikkeen linkkinä ---

~ http://yle.fi/uutiset/3-9638138 - ,

Joka kertoo kehityskaaren, joka on vielä pimennossa, mutta yllättävässä realismissaan se tie, joka poistaa ikiaikaisen vastakkainasettelun sekä poistaa keskinäiseurooppalaisen vihollisuusajattelun. Eurooppa on löytämässä ikäänkuin varkain itsensä syvimmät geenit - yhtenäisen eurooppalaisen puolustuksen, jossa Saksa ja Venäjä ovat rauhan takuumiehinä.

 

Allekirjoittaneen kommentti tuohon yllämainittuun linkkiuutisointiin:

“... Pm. Juha Sipilä: "Eurooppalainenpuolustus", aivan oikein - Sipiläkin on lukenut maantiedettä. Eurooppa jatkuu aina Uralille saakka ja tuolla matkalla sinne, ollaan kuljettu pitkä taival laajaa Venäjän maata. Venäläiset ovat mielellään muistuttaneet, että he ovat olleet usein turvapuskuri kauko-idän uhkia vastaan!

Nyt “yllättäen” USA on asettumassa maailmalla konfliktien yleishyökkääväksi” alkulähteeksi ja innokkaimmaksi sotijaksi. Miten Venäjän presidentti Vladimir Putin on hyödyntämässä tilanteen? On aivan selvää, että jokaisen valtion päämiehen on huolehdittava ensin omansa ja sitten muut - niin mekin, toivottavasti!  

Suomen rooliajatus tässä ilmansuuntien massiivipelissä on ainoalaatuinen. Jo nykyinen istuva presidentti, joka nyt ottaa irtiottoa natoinnokkaaseen |* Kokoomukseen, on oivaltanut, että olemme idän ja lännen vedenjakajalla. Pr. Sauli Niinistö on oivaltanut välittäjäroolimme täältä lännen ja idän välimaastosta. Ainutlaatuinen turvallisuuspoliittinen oivallus; näin riisumme meille paljolti kuvitellut vihamieliset naapurit olemattomiin.

Ehkä Saksa läntisen Euroopan veturina on oivaltanut saman, kun he ovat nyt näin US presidentti Trumpin vierailun jälkeen historiaansa uudelleen tutkineet”

...

|* ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/12/koppalakkiosasto-kokoomuksesta-kurvaa.html -

 

Mitä kirjoitimme joitain aikoja sitten, kun pohdittiin eurooppalaista rauhaa ja sen vihollista - vastakkainasettautumista, joka aikanaan synnytti muun muassa maailmanhistorian verisimmän yksittäissodan - Saksan Kolmannen valtakunnan hyökkäyksen |3 Operaatio Barbarossana Neuvostoliiton kimppuun 1941 - elintilan hakuna ja herrakansan protektoraattien kaipuuna alempiarvoisten ojentamiseksi ja jopa tuhoamiseksi ---

237 lukijakommenttia linkin ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=589025 - alta aiheesta “  Eurooppalainen rauha takautuu Venäjän kanssa - yhdessä” - ORIG 15.03.2014 IL/Keskustelut

...

|3 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/06/eurooppa-rajahti-75-vuotta-sitten.html -

 

Entä nyt?

Sitä saa mitä tilaa. Presidentti Trump saa nyt mitä on tilannut. Eurooppalaisuus itsenäistyy natojohtaja Yhdysvaltojen kapaloimasta sotilasikeestä ja ydinohjussateenvarjosta, joka on varjostanut pimentävästi ajatusmahdollisuuksiamme eurooppalaisudesta sen laajimmassa mitassa.

Eurooppalaisuus tarvitsee Venäjän mittaamattomat resurssit ja venäläiset sitä osaamista, mitä on keskittynyt lännemmäksi.

Emme voi laskea Venäjää Kiinan syliin. Kiina on tänään maailman suurin talous ja kasvaa koko ajan, luoden mahdollisuuksia ja haasteita. Amerikkalaisten ilmatilaherruus on katoamassa nyt myös Kauko-idästä, ja tuolla Kiina ottaa itselleen sen luontaisen aseman, mikä sille on kuulunut jo satoja, ellei tuhansia vuosia.

Maailma tasapainottuu, kun amerikkalainen maailmanherruus purkautuu ja napaisuus monipuolistuu - niin Eurooppaan, Kiinaan kuin Yhdysvaltoihin. Roolit muuttuvat ja kaikkien yhteiseksi tavoitteeksi asettuu ympäristömme pelastaminen, sillä ihminen ei ole itään ilman biosfäärin monikirjoa eli biodiversiteettiä. On aika keskittyä huolehtimaan niistä eväistä mistä me ihmiset elämme!

 

...

Linkit tekstistä

|1 “ ... ja miten Suomi sijoittuu tuossa kahden tulen välissä ---? ... “ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/10/kuinka-venaja-asennoituu-usan.html -

|2 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/56974-mennyt-venaja-loi-suomelle-itsenaisyyden - [US/Puheenvuoro]

 

EKSTRA

Itsenäisyytemme viimeinen säie - olemme ilman Natoa, kansakuntamme tahdosta

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/10/itsenaisyytemme-viimeinen-saie-on-olla.html -

...

Itsenäisyytemme palauttajat

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka 

https://ilkkaluoma.blogspot.fi 

 

AL | US | T | VU | BL | BL | FB | FB | BLOG 145073

 

DOC Yhteiseurooppalainen avaa eheän maanosan_29052017.doc

PVM 29052017

 

|563|

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (62 kommenttia)

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

.
233 lukijakommenttia aiheesta "Venäjä ja Saksa takuumiehinä eurooppalaisessa rauhankehityksessä!" - tämän linkin alta ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&t...

- ORIG 25.01.2015

Ote tekstistä:

" ... Liittokansleri Gerhard Schröderin aikana tehtiin päätös Euroopan ”rauhanpiipusta” - kaasuputkiparista Venäjältä Saksaan, pitkin kansainvälisiä merenpohjia, jottei Ukraina tms. valtio pääse peukaloruuvailemaan kaasun läpijuoksutuksesta. Saksa tarvitsee Venäjän kaasua – nyt jo ruskohiilen käyttö on lisääntynyt kestämättömiin mittoihin – ydinvoimapäätösten vuoksi.

Pitäisikö nykyinen Saksan liittokansleri Angela Merkel saada vaihdetuksi enemmän ”schrödermäiseen” valtiojohtajaan, joka ymmärtää Venäjän ja Saksan kohtalonyhteydet historiasta? Itämeren kaasuputki on nähty Vladimir Putinin ja Schröderin yhteisenä merkkinä Euroopan tiestä.

Merkel lienee liian sinisilmäinen, USA-johdateltu ja pelkäävä näyttää Saksan voimaa eurooppalaisena ykkösenä – onhan se nyt jo EU:n maksumies ja voimakeskittymä -taloudessa. Pitäisikö Merkelin ymmärtää Venäjän mittaamattomat arot, raaka-aineet ja kuitenkin Euroopan suurimmat väestömäärät – yhtenä valtiona.

Schröder tiesi tarkasti, mitä merkitsi Euroopalle maailman historian totaalisin,

… verisin, tappavin ja kuluttavin sota Neuvostoliittoa kohtaan vuosina 1941-1945. Stalin juoksi kilpaa Berliiniin, voitti kilpajuoksun ja Eurooppa kahtiajaettiin – vaikka Saksan kolmas valtakunta yritti viimeisillään opastaa lännenmiehiä ymmärtämään 2] bolshevismin päämäärät ja pyrkimykset? ... "

.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Muistamme USA' n olevan sotinein valtio, suurin asekauppias ja eniten valtion rahaa hyökkäysvoimaan käyttävä maa.

Saksa jatkaa Yhdysvaltojen arvostelua ---
~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170529220017077...

...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kiinako tänne hyökkää, vai Intia?
Eiköhän suurin sodan vaara Euroopassa tule Venäjän taholta. Putin haluaa palauttaa Neuvostoliiton suuruuden. Naapurit ovat suuressa vaarassa, Stalinilta jäi homma kesken Suomen suunnalla, Ukrainaan on jo hyökätty.

Aron kansa tuntee itsensä lakeudella turvattomaksi. Vihollinen voi tulla mistä tahansa ja milloin tahansa. Siksi pitää saada luonnolliset rajat. Lännessa luonnollinen raja on Atlantti.

Meillä ei ole rauhaa niin kauan kuin Venäjän politiikka on imperialistista. Eikä sitä voi puolustella sillä että Yhdysvallatkin on roistovaltio.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Leo, luehan huolella tuo aloitus, siellä selostetaan tarkasti se keino, jolloin Euroopasta katoaa vihollisuudet! ;)

Avaa Leo nyt se toinenkin silmä ...

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Uhkaa Venäjästä on luotu yleensä ainan ennen vaaleja

[ … miten oli vuonna 2007 … ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/03/miksi-juuri-... - ]

Venäjä on karhu, jonka tavat on syytä tuntea. Kiinalaiset oivalsivat tuhansia vuosia sitten kaksi erinomaista kansanviisautta: ”Pidä viholliset kaukana ja ystävät lähellä” sekä ”Ellet voita vihollistasi, tee siitä ystävä”.

Nyt tuntuu siltä, että nämä kansanviisauden ovat istahtaneet syvästi suomalaisiin kansalaisiin 'Liisaan ja Erkkiin', siksi fiksusti he komppaavat meidän omaa kansanviisautta: ”Viisauden alku lähtee tosiasioiden tunnustamisesta” - presidentti J.K. Paasikivi.

Suomessa ei Venäjää pelätä

[ … emme pelkää, ehkä epäluuloa havaittavissa? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/10/suomalainen-... - ]

Ilta-Sanomat järjesti puolitotuudellisen ”kansalaiskallupin” kysymällä netissä lukijoilta – Pelkäätkö Venäjää? Ja kansa vastasi noin 40.000 ruksauksen voimalla – 60% sanoi 'en'. Loppu 40% tunnusti pelkäävänsä Venäjää - 'kyllä', mutta miksi?

Tiedämme senkin, että EU-pakotteet ja niiden vastatoimet ovat iskeneet rajusti maahamme 0] – me pelkäämme taloudellisia seurauksia, muun muassa satoja valiolaisia on menettänyt toistaiseksi työnsä, kun jogurtit eivät enää juustojen kera virtaa Venäjälle. Muistamme senkin, etä nykyinen valtiovarainiminsteri Alex Stubb kertoi, että Venäjä pakotteet tuskin 'kosmetiikkaa enempää varjostavat maatamme' (ei sanatarkka lainaus).

Uhka!

Mikä onkaan meille se todellinen uhka? Se on leviävä terrorismi – ISIS 11]. Se on yllättäen ylistetty Nato, joka USA' n mahtavoittamana selätti eduskuntamme ja sai Nato-Isäntämaa pöytäkirjansa 12], jota muuten Ruotsi ei edes ratifioinut! Tuo pöytäkirja mahdollistaa kutsusta Naton sisäänpääsyn suvereenina toimijana maahamme – jossain (luodussa) konfliktitilanteessa.

Tuo ylläoleva konflikti voi olla Nato/USA' n syöksy Lappimme läpi Venäjän Kuolan niemimaalle 13], jossa sijaitsevat Venäjän viimeisen iskun uhka – eli ydinsukellusveneet – Typhoonit 14] ja Borei -luokka 15] sekä niiden Bulava monikärkiydinohjukset 16]. Tätä voimapotentiaalia USA pelkää ja on varmasti varautunut iskemaan niiden kotipesiin – sopivassa hetkessä. Tämä ominaisuus luo meille tilanteen, jossa olemme taistelukenttä ja -alusta – kuten Virokin.

Peittääkseen tämän edellä mainitun skenaarion USA' n puolesta – UPI-FIIA Charly Salonius-Pasternak kehitti amerikklaisen ajatushautomon villin haudonnan Ahvenanmaasta, jonka koukun matoineen nykyinen puolustusministeri Jussi Niinistö (ps) nielaisi 17].

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/218099-... -

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Luin juuri Inna Latisevan kirjan RYSSÄNÄ SUOMESSA
Se kertoo meidän laajasta ryssävihasta. Se oli minulle yllätys vaikka olen russofobi eli pelkään Venäjää, sen hyökkäystä. Olen pelännyt siitä asti kun venäläisten koneet pommittivat evakkojunia.

Innan katkeruus meitä kohtaan on luonnollista. Mutta pelko ei poistu meitä haukkumalla, eikä uhkailemalla eikä väkivallalla eikä Kremlin historiantulkinnalla, päinvastoin.

Tuntuu siltä että venäjämieliset Suomessa eivät halua ystävyyttä vaan haluavat alistaa Suomen Putinille. Haukkumisen kiivaus viittaa siihen että Putin valmistelee kansaansa sotaan.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Leo hyvä - katsele maailmaa hiukan avarammin silmin :)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Noin trollin käsikirjankin mukaan pitää vastata kun ei pysty vastaamaan asiallisiin kommentteihin:)

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #9

Katso alempaa russofobioista kirjoitettu artikkeli :)

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

[2014]

" ... Olemme eläneet vuodesta 1945 lähtien sodattomasti Neuvostoliitto-Venäjän kanssa –

erikoislaatuisessa suhteessa aina EU:hun liittymiseen saakka. Tuona lähinnä Paasikivi-Kekkosen aikana saimme päättää itse, tosin tunnustaen vapaaehtoisesti pelikentän rajat, omat juttumme. Mainittu pelikenttä tuntuu korpeavan monia poliittisia tahoja, jotka huutavat vapauden ja vapaan sanan perään – tajuamatta, että meillä ei EU:n myötä ole enää vapaata sanaa ulkopolitiikkamme, eikä oikeastaan minkään polittikan hoitamisen osalta.

...

Suomen ollessa natoton,

ei Venäjä sotilasvarusta minimiä enempää 1200 kilometrin itärajaamme, sillä he säästävät näin kalliita resursseja sinne, missä niitä todennäköisesti tarvitaan ja tässä on se ydinkohta …

Kun Venäjän ei tarvitse miettiä Suomea ”natoviholliskandidaattina”, voi se luottaa liittoutumattomuuteemme, koska alkeellisinkin ymmärrys kirkastaa Suomen täydellisen hyökkäämättömyyshalun itään, ja tämän olevan fakta.

Venäjälle jää yksi kysymysmerkki –

… ja se on laajemman konfliktin sattuessa mahdollisesti tapahtuva jonkin natomaan Suomen miehitys, sillä Nato varmaankin haluaa sulkea oman Itämerensä täydellisesti ja tällöin tulee vakavaan pohdintaan Hangon miehitys ja Suomenlahden sulku – kuten ajattelivat aikanaan niin Saksan kolmas valtakunta kuin Neuvostoliittokin.

Sen sijaan natomaana tulemme laajan konfliktin koittaessa varmasti ”miehitetyksi” vähintäänkin natotaisteluohjuksin – todennäköisesti Hankoon, Virolahdelle ja Savitaipaleelle.

Johtopäätös, natottomana maana Suomi ei ole viholliskandidaatti Venäjälle, mutta natomaana on. Suomen mahdollisesti liittyessä Natoon, varustaa Venäjä maamme itärajan vahvaksi ja arsenaaliin tulevat myös taktiset ydinaseet, jotka nyt puuttuvat. ... "

~ https://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/r... -

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kaikki putinistit uhkailevat meitä. Jopa lapsiasiamieskin uhkaili erikoisjoukkojen iskulla kun turkulaisen venäläisäidin lapsi oli unohtunut talvella kapakan ulkopuolelle pariksi päiväksi. Kurjat sosiaalitantat olivat lapsosen kaapanneet.
Sitä suuremmissa kiistoissa on helppo uhkailla ydinaseilla. Kenraalien sanomana se tuntuu sopivalta mutta että sinäkin Ilkka uhkailet meitä suomalaisia ydiniskulla. Silloinhan sinäkin jäät uhriksi jos et osaa paeta.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Muista Leo, että aiheeton parjaava syyttely on helposti kunnianloukkaus - kerrotko nyt kaikille lukijoille, missä kohtaa olen väitteesi tavoin "uhannut" ...

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Ote: "Merkel varoitti eristäytymisestä. Saksan liittokansleri Angela Merkel jatkoi epäilystensä toistamista siitä, että Yhdysvallat olisi luotettava liittolainen. Merkelin Berliinissä pitämästä puheesta kävi ilmi, kuinka vakavasti hän on huolissaan Yhdysvaltain luotettavuudesta presidentti Donald Trumpin hallinnossa. Merkel varoitti vielä epäsuorasti Trumpia, että tämä saattaa toimillaan eristää Yhdysvallat"

-Talouselämä

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ulkona paistaa keväinen aurinko meille kaikille. Minä lähden nautiskelemaan päivänpaisteesta ja torikahvista. Anteeksi että poistun hetkeksi. Tuskinpa ne vihreät miehet tällä välin tulevat ja jos tulevat niin sittenhän se on ohi:)

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Leo, juo kesäkahvit rauhassa, lupaan sinulle, ettei venäläiset hyökkää sillä välin maahamme ;)

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto

Historian havinaa: Saksalla ja silloisella itänaapurillamme Neuvostoliitolla oli sotilaallinen yhteistyösopimus, johon kuului etupiirijako. Tuon seurauksena syntyi Toinen maailmansota ja Suomeenkin hyökättiin kaksi kertaa.

Jos taas tarkastellaan nykyistä itä- ja pohjoiseurooppalaista puolustuspolitiikkaa niin se on suuntautunut vain yhteen suuntaan. Puolustusvoimamme ei harjoittele torjumaan lännestä päin tulevaa maihinnousua Pohjanlahden rannalle tai Lapin lentokenttien haltuunottoa.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Ei sinällään tarvitse, koska muun muassa US voi tulla kylään itse itsensä pyytäen - kohtalokasta - kts. Nato-Isäntämaa pöytäkirja!

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto

Ei voi tulla ilman suomalaisten lupaa - ainakin jos uskomme Erkki Tuomiojaa: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014082718607568_u...

Ulkoministeriö on kääntänyt Naton ja Suomen yhteistyöpöytäkirjan myös suomeksi - hienoa! https://www.eduskunta.fi/FI/lakiensaataminen/valio...

Mistähän on peräisin Isäntämaapöytäkirja kutsumanimi?

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #16

Kukaa tai mikään ei ole kertonut kuka/ketkä/ mikä kutsuu/ kutsuvat Nato/USA taistelu- ja hyökkäysjoukot maahamme - se ihmetyttää monia alan asiantuntijoita!

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #18

"Nato/USA taistelu- ja hyökkäysjoukot " on minulle täysin tuntematon käsite, mutta olenkin vain reservin vänrikki ;-)

Pari vuotta sitten julkisuudessa runsaasti keskustelua herättäneet amerikkalaisten puolustusharjoitteluvierailut Suomessa. Kättä väännettiin Stubbin, Väyrysen ja Rinteen välillä.
Väyrynen oli huolissaan puolustusvoimien kansainvälisestä yhteistyöstä, Rinnettä ihmetytti sotaharjoitukset ja hänen mukaansa amerikkalaisten sotakoneiden kutsuminen Suomeen ovat herättäneet kysymyksiä ja epätietoisuutta Suomen linjasta.
Stubb taas piti jenkkien puolustus- ja torjuntahävittäjien kutsumista sotaharjoituksiimme järkevänä jo kustannussyistä. Yhteinen puolustusharjoittelu Suomessa on veronmaksajille paljon edullisempaa kuin hyökkäysten torjuntaharjoittelu "rapakon takana".

Kutsun esittää siis puolustusministeriö ja tästä prujusta löytyy sisälukutaitoisille vastaukset kaikkiin kysymyksiin https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/HallituksenEsity...

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #23

Noista hyökkäysjoukoista saa hyvän kuvan, kun katsoo missä on meneillään Nato ja sen sotilasjohtaja USA' n taistelujoukkoja - mitähän ne ovat puolustamassa? ;)

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #26

Eikö Virossa ollut kymmenkunta amerikkalaista tankkia, joilla oli käynnistysvaikeuksia talvella? Ei niillä pitkään puolusteta - hyvä huomio!
Varmaan syynä on moraalinen tuki ja vastatoimimahdollisuus jos jenkkien kimppuun suvereenin liittolais maan alueella joku erehtyy käymään.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #37

Juuri nyt on meneillään US/Nato sotatoimia, rynnäkkötaisteluja sekä raskaita ilmapommituksia:

-Syyria
-Irak
-Afganistan
-Jemen
(-Somalia)
(-Libya)

...
Uhkaukset päällä:
-Pohjois-Koreaan
(-Filippiinit?)

.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #23

Aikanaan Stubb katui, kun ei lähettänyt sotakoneitamme Libyaan 2011 - englantilaisten ja amerikkalaisten rinnalle!

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #30

Mitään lehtijuttua tai uutista aiheesta ei ole löytynyt edes ammattitoimittajien voimin. Jos näin olisi tapahtunut niin asia olisi ollut ajankohtainen vielä Stubberon pääministerikaudella jopa myyvänä lööppinä.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Nato - Isäntämaa pöytäkirja

Ote

" ... OSA 2.

2.Tarkoitus

2.1. Tämän yhteisymmärryssopimuksen tarkoitus on sopia periaatteet ja menettelytavat toiminnallisten kohteiden perustamiseksi ja isäntämaatuen antamiseksi NATO-joukoille isäntämaassa, tai isäntämaan tukemana, NATOn sotilaallisten toimien aikana.

2.2. Tämä yhteisymmärryssopimus ja sen jatkodokumentit on tarkoitettu suunnittelun pohjaksi asianomaisille isäntämaan tahoille ja NATOn johdolle ennakoimaan isäntämaatukea erilaisille NATOn sotilaallisille toimille. Nämä tehtävät sisältävät toimet, joihin lähetettävät joukot ovat tiedossa, sekä ne, joihin joukot eivät vielä ole tiedossa. ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/02/nato-isantam... -
.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Muistamme USA' n olevan sotinein valtio, suurin asekauppias ja eniten valtion rahaa hyökkäysvoimaan käyttävä maa.

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170529220017077... -

Ote linkin alta:

" ... - Yhdysvaltain hallinnon lyhytnäköinen politiikka sotii Euroopan unionin etuja vastaan. Lännestä on tullut, jollei pienempi, niin ainakin heikompi, ulkoministeri jatkoi. ... "

.

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto

Höpö höpö - tuo jenkkifobistinen väite on torpattu moneen kertaan selkeällä faktalla.

Tuossa linkissä kerrotaan ilmastonmuutoksesta ja ympäristöstä, joissa jenkeillä on kiistatta parantamisen varaa - erinomainen huomio ja linkitys vaikkei aiheeseen liitykään!
Toisaalta suuret valtiot eivät monien miestä kiinnitä riittävästi huomiota ympäristöön, onhan esimerkiksi maailman toiseksi suurimman (tai kolmanneksi jos EU lasketaan) talouden Kiinan hiilidioksiidipäästöt suurimmat maailmassa. lähde: https://www.statista.com/statistics/271748/the-lar...

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #28

Osaa googlata, mutta lähdetiedoissa on jopa blogeja.
Jos nyt rauhanturvaoperaatiot lasketaan "sodankäymiseksi" kuten noissa listoissa on mainittu niin me suomalaiset olemme myös "sotineet" 50-luvulta saakka.

Jenkit ovat koplattu jopa vielä jatkuvan Afganistanin sodan alkuvuosikymmenien osapuoleksi kun edesmennyt Neuvostoliitto yritti hallita maata hyökkäyksensä 1979 jälkeen.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #36

USA käy Afganistanissa sotaa talebaneja vastaan jo vuodesta 2001 - sodan jatkuessa yhä, sen ollen pidempi kuin kuuluisa Vietnamin sota.

Tätä ennen 1980 -luvulla USA aseisti, rahoitti ja muutoinkin avusti talebanin edeltäjiä - mujahideen kapinallisterroristitaistelijoita - muun muassa Stingereillä.

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #42

Afganistanin sotaan jenkit tunnetusti vedettiin 911 iskuin.

Jenkit toimittivat ilmatorjuntaohjuksia 80-luvulla Neuvostoliittoa vastaan taisteleville afganistanilaisille, mikä esti rynnäkköhelikoptereiden käytön ja aikaansai korkealta tapahtuneet massapommitukset, joissa kuoli yhdestä kanteen miljoonaa siviiliä lähteestä riippuen.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #46

On kaksi sotaa, jossa USA on ollut ja on osapuolena ---

1.
USA aseisti kapinallisterroristeja 1980 -luvulla
~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Afganistanin_sota -

...
2.
USA hyökkäsi raskain ilmapommituksin vuonna 2011 - ei vedetty, vaan hyökkäsi rynnäköiden
~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Afganistanin_sota_(2001%E2%80%93) -

.
Mekin suomalaisina olemme nykyään tässä Nato-sodassa sodan osapuoli!
~ https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/57658-tutkija-tat... -

~ http://yle.fi/ylex/uutiset/ex-rauhanturvaaja_suomi... -

~ http://www.doria.fi/handle/10024/68893 -

.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #36

Afganistanin sota oli 1975 - 92, josta venäläisten osuus oli 1979 - 89.

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #50

Sota ei loppunut Afganistanissa 1992 vaan jatkui ja jatkuu edelleen.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

... Toimiiko Trump tietoisesti vai vain vaistojensa varassa? Mikä on Trumpin käsikirjoitus ja kuka/ ketkä sen ovat kirjoittaneet? US tarvitsee EU-Euroopan, jos Kiina saa Venäjän.

~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/saksa... -

.

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto

Ei kai - Venäjä on entinen suurvalta ja taloudeltaan vasta 12. listalla joten "venäjälisä" kiinalaisille on aika hyödytön. Kiinalaisten aktiviteetti onkin keskittynyt maailman suurimpaan mantereeseen Afrikkaan, joka on myös suurin raaka-aineaitta. http://databank.worldbank.org/data/download/GDP.pdf

Venäläiset ovat myös sen verran ylpeitä itsestään, ettei kiinalaisten talutusnuora kiinnosta vaikka siitä voisi olla hyötyä. Mannerkiinalaisten keskitulo on nykyään suurempi kuin venäläisten, mitä tietysti selittää osittain Kiinan positiivinen ja Venäjän negatiivinen talouskehitys.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Venäjä on se maailman toinen ydinasesuurvalta ja raaka-aineiden suurvalta. Kiina taas on IMF-raportoituna maailman suurin talousodesta 2015 ...

Ollessani Kiinassa tässä kuussa - huomasin eräässä tilaisuudessa Putinin ja Xi' n tulevan hyvin toimeen keskenään :)

Venäjän kansatalouden tilaan voi perehtyä täällä
~ https://www.bofit.fi/fi/seuranta/tilastot/venaja-t... -

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Putinisteilla on taipumus todistella väitteitään sillä että Venäjällä on atomipommeja.

Miksi Venäjä ei myy niitä suunnattomia raaka-ainevarastojaan?

Kun katsoo maailmankarttaa geopolitiikan silmin, niin Siperia kuuluu selkeästi Kiinalle.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

... ja Yhdysvallat alkuperäintiaaneille ;)

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto

Putin piipahti Pekingissä BRF:n foorumissa, jossa oli kymmeniä kansainvälisiä valtuuskuntia. Suomea edusti ministeri Berner https://geopolitics.co/2017/05/13/list-of-attendee...

Putin tuli pikavisiitilleen Kazastanista, tässä juttua: http://news.xinhuanet.com/english/2017-05/14/c_136...

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Seurasin läheltä Putinin ja Xi' n erästä tapaamista - sain hyvän brieffingin tapaamisesta - Suomella oli yllättäen siinä rooli!

Tapahtuma oli kaikkiaan 22 valtion päämiehen yhteistapaaminen. Aihe - kiinalaisten "silkkitiet" maailmalle, muun muassa Koillisväylä ja AN!

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Sinä Ilkka joudut jossain vaiheessa tekemään päätöksen, puolustatko edelleen konkurssikypsää diktatuuria Venäjää vai liitytkö demokraattisten naapurimaiden liittoumaan.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Leo, ei huolta, eikä hätää - olen suomalainen, joka haluaa ylläpitää hyviä suhteita kaikkiin ilmansuuntiin - erityisesti idealla: "Pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana" -vanha kiinalainen sananlasku 800 -luvulta, nykyisen Shandongin maakunnan alueelta.

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto

Tämähän kannattaisi viestittää itänaapurimme presidentti Putinille! Nykyisellä Venäjällä on useampia konflikteja meneillään nimen omaan lähimpien naapureiden kanssa, joista osa on jopa slaavilaisia veljeskansoja.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #40
Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #45

Ukraina, Georgia, Moldova, Kaukaasia, Tsetsenia...lähialueella.

Tarkkaavainen huomaa, että kriisit kulminoituvat aina nämä Venäjän rajan ulkopuolella.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #47

Nämä eivät ole millään tavoin verrannollisia USA' n käymiin raskaisiin hyökkäys-
ja ilmapommitussotiin - muun muassa Serbiaan, Irakiin, Afganistaniin, Libyaan, Syyriaan jne ...

Todellisuudessa Gruusian sodankin aloitti aiempi presidentti Shaakasvili.

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #49

Ei kai...Georgiassa sota alkoi kun separatistit alkoivat tulittaa siviilejä.
Tähän Georgian armeija oikeutetusti vastasi suojellakseen omia kansalaisia - näin Suomessakin toimittaisiin vastaavassa tilanteessa

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #54

"Tutkijat: Saakashvili antoi hyokkayskaskyn

Kansainvalisen tutkimuskomission kokoama aineisto tuo lisaa valoa Georgian sodan taustaan. Georgian presidentti Mihail Saakashvili pitaa edelleen tiukasti kiinni selityksesta ... "

~ http://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/1822837-tutk... -

Aihe on Natolle ja USA' lle kiusallinen, sillä he tietävät tämän saman totuuden - S luuli ja oletti Nato/USA' n karauttavan paikalle auttamaan aloittamaansa sotaa ---

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #49

Miten nämä Venäjän toimet naapureitaan kohtaan edistää siirtymistä eurooppalaiseen yhteispuolustukseen?

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #57

Oletko perehtynyt Donpassin alueen tilanteeseen, jossa venäläis-/ venäläismielinen enemmistö haluaa vain enemmän itsemääräämisoikeutta ja kielisuojaa itselleen?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #58

Onko Venäjällä oikeus puuttua naapureidensa sisäisiin asiohin? Ei mielestäni.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #60

Kutsuttaessa. Entä Yhdysvaltain tunkeutumiset ja totaalisodat - muun muassa vuonna 2003 - Irak, sota joka jatkuu ja valtio on kaaoksessa.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

”MEIDÄN eurooppalaisten täytyy todella ottaa kohtalomme omiin käsiimme”, sanoi Saksan liittokansleri Angela Merkel sunnuntaina müncheniläisessä olutteltassa. Hän veti yhteen parin aikaisemman päivän tunnelmiaan G7-maiden kokouksesta Sisiliassa ja Nato-maiden kokouksesta Brysselissä. -HS

~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005231455.html -

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto

Jollakin tavalla Waffen SS oli yleiseurooppalainen armeija - siihenhän kuului joukkoja lähes joka maanosamme maasta ja vähän sen ulkopuoleltakin.
Saksalaisilla on siis kokemusta ;-)

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

[2013]

" ... SS on tabu –

SS oli alun alkaen Adolf Hitlerin henkilökohtainen vartiokaarti, jonne pääsyyn oli erittäin tiukat vaatimukset. Vain pohjoinen ”arjalainen” rotu, riittävän pitkinä, kelpasivat – rikosrekisteriä ei saanut olla ja muutoinkin piti olla täysin nuhteeton elämäntapa, eikä ”väärää verta suvussa” suvaittu. Tuolloin ihanteita maalattiin rotuopeista, joiden tutkintaa Suomessakin harjoitettiin – muun muassa lasten lääkärinä kuuluisaksi tulleen Arvo Ylpön 4] toimesta.

Hitlerin valiokaarti laajeni nopeasti, laskelmoivan, hiljaa puhuvan ja hyvämuistisen Heinrich Himmlerin 5] toimesta eliittiarmeijaksi 6], jossa palveli yli 10 maan kansalaisia (eräänlainen ylieurooppalainen sotavoima) – muslimeja myöten! Erityisen kunnostautuneita vierasmaalaisia olivat eestiläiset, tanskalaiset ja itävaltalaiset – tosin Anschslush 7] oli Itävallan liittänyt Saksaan jo 1930 -luvun loppupuolella. ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/04/asia-josta-e... -

,

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #44

Gestapokin oli osa SSn organisaatiota.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Trump järkeilee ja vihjailee uutta eurooppalaisuuden ja tämän turvallisuuden yhtenäisyysalkua - koko Euroopan osalta. Eräät muistavat kouluajoilta Euroopan jatkuvan Venäjän Uralille asti.

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170530220017263... -

.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

US/Nato sotilasjohtajana käy raakaa peliä Syyriassa, ja tätä Euroopassa ei enää siedetä?

... USA aseistaa näin myös samalla Syyrian laillisen hallinnon vastustajia ja vihollisia. Aseistamiselle lienee Venäjän hiljainen tuki. Mitä ilmeisimmin kurdeille ollaan lohkomassa Syyrian alueesta oman valtion alkusiemenet.

~ http://yle.fi/uutiset/3-9640427 -

Kiintoisaksi tässä käy se, etä vastassa on Turkki, joka on myös natovaltio! Eurooppa ottaa hiljalleen irtiottoa näin sotaisista operaatioista.

Kiina tarkkailee ja ohjailee jo molempia - niin USA' ta kuin Venäjääkin!

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Lainaus luvan kautta:

"Mielipidekirjoitus 29.05 2017

Kohtalo omiin käsiin.

Iltasanomat (29.05) kertoi miten Saksan liittokansleri Angela Merkel totesi miten ”Ajat, jolloin voimme täysin luottaa muihin ovat katoamassa.” Hänen mukaansa eurooppalaisten täytyy ottaa kohtalonsa omiin käsiin. Edelleen miten esim. ”Yhdysvallat ja Britannia eivät enää ole luotettavia kumppaneita.”

Vastako Angela sen nyt tajusi. Kyllähän jokainen vähänkään ajatteleva suomalainen on aina tiennyt ettei sen varaan kammata laskea, että joku tulisi meille apuun.

USA:n asekauppias Trump vältti visusti lupaamasta Europalle apua. On myös hyvin kyseenalaista miten innostuneita auttamaan useimmat Nato-maat tosi paikan tullen olisivat.

Sotaveteraani Yrjö Saraste"

.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset