Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Kykeneekö Pohjois-Korea torjumaan amerikkalaisten hyökkäysohjukset?

Otsikko on hyvin poikkeava läntisen median valtavirrasta, joka on keskittynyt vain uutisoimaan yhdysvaltalaismarionettina tietovirtaa, jossa Pohjois-Korea kehittää vain hyökkäysohjuksia - kohteena erityisesti Japani ja USA!

 

Maailmassa on kaksi ydinasesuurvaltaa - Venäjä ja USA. Kolmas kärkkyy jo tältä osin ovelta - Kiina, joka on ottanut merkittävän poliittisen tiennäyttäjän roolin, jo kaikkialle maailmaan. Kiina määrittää Korean niemimaan tavoitteeksi poistaa kaikki vieraat ja ulkoiset sota- sekä hyökkäysvoimat aseineen ja ohjusasemineen.

Nyt West trolling uutisointi hehkuu USA’ n uudesta orastavasta kyvystä torjua ballistiset mannertenväliset hyökkäysohjukset viitteellä |1, että Pohjois-Korealla on tämä kyky nousemassa esille, tai ainakin niin halutaan selostaa lännenlukijoille - siis Pohjois-Korean uhkana koko muulle maailmalle.

...

|1 ~ http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005233486.html -

 

Tuohon ylläolevaan linkkiin allekirjoittaneen vastine:

“ ... ... West trolling jylyää. Tehdään uhka-asetelmista vertailu. Kumpi valtio - USA vai Pohjois-Korea - on käyttänyt tositoimissa enemmän ja missä erityyppisiä ohjuksia, risteilyohjuksia, pommeja ja muita raketteja tuhoamaan vieraiden valtioiden rakenteita ja infrastruktuurijärjestelmiä ja samalla tappanut sotilaiden, kapinoitsijoiden ja terroristien ohella myös siviilejä - lapsia, naisia ja vanhuksia? Tämän jälkeen arvioidaan molempien maiden uhkakertoimet käyttää aseita todellisuudessa vieraita vastaan. Millaisen tuloksen saat, kun aikaskaalaksi otetaan vaikkapa 60 vuotta. Mitkä ovat tuon 60 vuoden aikana ne vieraat valtiot, joita kohtaan kumpikin on käyttänyt ohjus-' raketti- yms. tuhoamisarsenaaliaan? Kuka kertoo? ... “

 

...

Pohjois-Korea on suljettu valtio, ja sinne on nyt vaikea saada viisumia, vaikka kansa siellä on ystävällistä ja tottunut elämään omanlaista kehitysjatkumoaan, jota on hiljalleen jalostettu kauas läntisen maailman ihanteista, silti jättäen eliitille tuollakin Kiinan rajanaapurissa etuoikeuksia, jotka rapauttavat sukudynastiaa, tämäkin hiljalleen. Kiina vaikuttaa jättiläisenä takana ja rajalla - selvin päämäärin!

Kiina haluaa kaikki vieraat asevoimat pois koko Korean niemimaalta, tarjoten poiston jälkeen oman suojasateenvarjonsa - ja keskittyen sen alta kaupankäyntiin ja Koreoiden tasapainottamiseen. Meidän on täällä länessä pakko muistaa sukulaisuus, kulttuurisiteet ja Japanin miehitysmuistot - aina Kiinan Nanjingin verilöylyyn saakka.

 

Nyt Pohjois-Korea on kätkenyt kykynsä torjua vieraiden hyökkäysohjukset

Miksi näin? Miksi sotainen retoriikka? Vastaus on helppo. Sulkeutuneesta valtiosta, joka kävi raskaan hyökkäys- ja puolustussodan 1950-luvun alkupuolella erotellen samalla suvut ja perheet. Muistamme myös, että Yhdysvaltojen lisäksi Korean sotaan otti osaa myös Kiina!

Pohjois-Korea on varpaillaan sen toisen ydinasesuurvallan vuoksi, joka uhoaa ja uhkaa mahtiaseillaan - tuoden uusia ohjusjärjestelmiä pienen epäuskoisen ja vainoharhaisen sukudynastian nenän alle. Pelko on suuri, että perhevalta rapistuu. Ja rapistuuhan se, sillä Kiina on jo asetellut askelmerkit koko Korean niemimaalle. Kiina on molempien suuri ja yhä suurempi kauppakumppani ja voi vaikuttaa talouden järeällä vaikutteella - päämääränsä hyväksi.

 

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on ajanut itsensä nurkkaan?

Kiina on sanonut suoraan, että Yhdysvaltain hyökkäys Pohjois-Koreaan saa katastrofaaliset mitat. Trumpin itsesuojeluvaisto ei saisi nyt pettää, sillä Kiina on ehdoton sanoissaan. Kiinan rajoille ei tulla luomaan uusia sodan siemeniä.

Kaukoitä on liian kaukainen kolkka maailmassa sotiin tottuneelle Amerikallekin. Vietnamin opetukset ovat veteraaneina hyvin muistissa ja samoin vielä Koran sodan veteraanejakin on vielä hengissä!

 

Harvat ovat käyneet Pohjois-Koreassa

Silti esitellään varmoja mielipitetä ja totuuksia tästä suljetusta valtiosta, joka itseasiassa odottaa vain uskottavaa neuvotteluavausta, jonka Trump on kylläkin viisaasti tehnyt, Kiinan presidentti Xi Jinpingin neuvosta - Floridassa, jossa Kiina neuvoi toisenkin asian: Sota Koreanniemimaalla on uhka koko Kaukoidälle ja sitä myöten sen vaikutteet säteilevät kaikkialle maailmaan.

Nyt käydään pinnan alla vankkaa vaikutesotaa, jossa sanallisin mitoin asetellaan vaakakuppiin punnuksia kolmikantaisesti, ehkä Trumpin EU-Euroopan vierailun myötä nelinkantaisesti - Kiina, Venäjä ja USA sekä EU-Eurooppa.

Kiina pelaa mahtipeliään “mahjongia” vakain ja huolellisesti nappuloita poistavin siirroin, ollen tiennäyttäjä uutena maailmanvaikuttajana ja maailman suurimpina taloutena.

 

...

Ekstra

Etelä-Korean uusi presidentti epäilee!

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

 

https://www.facebook.com/first.ilkka 

https://ilkkaluoma.blogspot.fi 

 

AL | US | T | VU | BL | BL | FB | FB | BLOG 145130

 

DOC Kykeneekö Pohjois_Korea torjumaan_31052017.doc

PVM 31052017

 

|595| 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (77 kommenttia)

Ilkka Luoma

[01052017]

"Pikkupojan hiekkalaatikon ympärys täyttyy toinen toistaan sotaisimmilla taistelualuksilla. Pitäisikö USA' n ja Japanin hakea kohteikseen tasaväkisimpiä vastustajia, varsinkin kun muistamme mikä valtio on eniten käynyt sotia viimeisen 60 vuoden aikana ja vielä kun muistamme mitä Japani teki Korean niemimaalla 1930-luvulla.

...

~ http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005192726.html -

“Japani lähetti suurimman sotalaivansa Yhdysvaltain taistelualuksien tueksi Korean niemimaan aluevesille” - Ilta-Sanomat

...

Samaan aikaan toisaalla --- I

West trolling jylyää yhä härskimmin. Syyrian joukot ovat Syyrian laillisen hallinnon ja sen armeijan joukkoja, ei amerikkalaisavusteisia kapinallisterroristijoukkoja. Syyrian ulkoa paljolti johdettu ja aseistettu sisällissota olisi jo loppunut, ellei lähinnä USA ja muut länsimaat olisi aseistaneet ja tukipommittaneet kapinallisten apuna! ...

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/05/pohjois-kore... -

.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Pohjois-Korea on tehnyt tänä vuonna useita ohjuskokeita sekä muun muassa väittänyt testanneensa onnistuneesti uudenlaista ohjusmoottoria, joka mahdollistaa iskun tekemiseen Yhdysvaltoihin asti

Yhdysvallat testasi onnistuneesti ohjusten pysäyttämiseen tarkoitettua järjestelmää

http://www.kainuunsanomat.fi/kainuun-sanomat/ulkom...

Pohjois-Korea uhkaa Yhdysvaltoja: "Voittamaton armeijamme tuhoaa sukellusveneenne ja lentotukialuksenne!"

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170430220011592...

Lisäksi Pohjois-Korea on tehnyt ohjuskokeita Japanin talousvesialueelle

http://www.ts.fi/uutiset/maailma/3529707/PohjoisKo...

Toki Luoma voi olla pitämättä Pohjois-Koreaa minkäänlaisena uhkana läntiselle maailmalle ja USA:lle.

Ilkka Luoma

Lännessä on vaikea avata tuota "itäistä silmää" - ymmärrys muita kuin läntistä kulttuuria kohtaan on vajavaista, johtuen oletetusta ja itsestään selvänä pidetystä ominaisuudesta olla se merkittävin kulttuurimuoto maailman 7,5 miljardin ihmisen seassa - lännenmiehen edustaessa noin yhtä miljardia. Tämä on vaikea rasti hyväksyä lännettyneille West trollingeille ;)

Herra Kajannon mielipide perustuu puhtaasti hänen lukemaansa West trolling mediaan.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Tässä hyvä lyhyt yhteenveto tuosta Ilkan mainitsemasta ymmärryksen vajavaisuudesta muita kuin läntistä kulttuuria kohtaan:

A Lot of What You Know About North Korea Is Racist Nonsense

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #7

Otamme kohteeksi lännen ymmärrysvajavaisuuden slaavilaisuuteen! ;)

1] Slaavit ovat arvoitus lännenmiehelle ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/163481-... -

...
EKSTRA

TIISTAINA, TOUKOKUUTA 24, 2016

Amerikkalainen suhde- ja rauhanpolitiikka maailmalla

(Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama kiertää vielä maailmaa – virkakausi päättyy kohta. Jompikumpi - Hillary Clinton tai Donald Trump |1 astuu tilalle – Obama julistaa rauhan tilaa ja purkaa Vietnamia koskevan amerikkalaisten aseiden vientikiellon ~ http://yle.fi/uutiset/yhdysvallat_lopettaa_aseiden... -!)

[ … Suomessa kansalainen Erkki on ihmetellyt, miksi amerikkalaiset tekivät varsinaisen rynnäkön maahamme, Erkki oli myös vihdoin päässyt lukemaan kansalta ja kansanedustajiltakin puoliksi salatun Nato – Isäntämaa pöytäkirjan |2. Erkki päätteli, että USA kutsui itse itsensä kylään maahamme juuri tuon Pöytäkirjan myötä |3 …

… kansalainen Liisa arvuuttelee mihin meidän nykyisin harrastama lännettynyt turvallisuuden haku johtaakaan; joutuvatko näin poikamme uusiin sotiin kauaksi mailtamme |4. Liisa tietää, että USA, Naton sotilaallinen johtaja on sotinut liki 70 vuotta yhteen menoon ja aina kaukana omilta rajoiltaan, toisten mailla ja muiden valtioiden alueille rynnäköiden … ]

Vietnamissa Obama julisti antavansa aseiden jälleen virrata Vietnamiin
[ ~ http://edition.cnn.com/2016/05/23/politics/obama-v... - ]

.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #11

Slaavit Euroopassa on eniten tukkanuottasilla ja vieläpä keskenään.
Slaavilaista ajatuksenjuoksua on todellakin vaikea ymmärtää.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #14

Jykevä West trolling ylläpitää tuota yksipuolisuutta.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #18

Tuo perin harvinainen anglismi on minulle tuntematon käsite, mutta eurooppalaisissa kriiseissä on osapuolina slaavimaat keskenäänkin. Hyvä esimerkki on Venäjän pakotteet Suomea kohtaan, jonka taustalla on kahden slaavimaan keskinäinen kriisi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #63

Menee ohi topicin, mutta Venäjällä ei ole pakotteita Suomea kohtaan - sen sijaan vastatoimet ovat totta EU' n asettamia pakotteita vastaan - asiantuntijat ovatkin ihmetelleet miksi me sahasimme/ sahaamme oksaa jolla istumme?

...
274 lukijakommenttia aiheesta "Sahaammeko oksaa, jolla istumme - venäjäpakotteiden pakottamana?" - linkin ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&t... - alta - ORIG 04.12.2014

.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #66

Kyllä on, Etla on tehnyt venäläisten pakotteiden vaikutuksesta jopa muistion, kannattaa lukea:
https://www.etla.fi/wp-content/uploads/ETLA-Muisti...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #71

Virallinen nimitys on EU-pakotteiden vastatoimet.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Sinulla, Luoma, kun sitten taitaa olla vain se toisenpuolen silmä, millä katsoat asioita. Idän silmä. Jos Pohjois-Korea on laukaissut ydinohjuksen Japanin vesille, ja uhkaillut sekä Japania etä USA:ta, niin sidä pidät niitä uutisia valheina?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #12

P-Korea ei ole laukaissut yhtään ohjusta Japanin aluevesille. Paljon pahempaa on laukaista ohjuksia toisten valtioiden alueille tappaen vieraiden valtioiden siviilejä! Ymmärräthän Jori ;)

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #19

Japanin talousvesille on.

http://yle.fi/uutiset/3-9493085

Milloin Japani on laukaissut ohjuksen Pohjois-Korean valtion alueelle, Luoma?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #23

Muistatko kouluajoilta historian tunneilta Japanin miehitysvuodet Korean niemimaalla 1930 -luvulla - aina Kiinan Nanjingin verilöylyyn saakka - ihmisillä on omakohtainen muisti - edelleen. Kannattaisiko tutkia hiukan historiaa, Jori?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #12

Pohjois-Korea ei ole ampunut yhtään ydinohjusta Japania kohden - kaikissa harjoitusohjuksissa on ollut keinokuorma, ilman räjähteitä tai latausta.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Noinhan se juuri on, että Pohjois-Korea ei muodosta uhkaa kenellekään, mutta pitää kiinni oikeudestaan puolustaa itseään ja määrätä itse omasta yhteiskuntajärjestelmästään.

USA ei voi tuollaista itsenäisyyttä sietää. USA sietää vain muiden ehdotonta alistumista USA'n käskyvaltaan.

Korean sodan päätteeksi ei ole tehty rauhansopimusta, vaan pelkästään solmittu aselepo, joten teknisesti USA ja Pohjois-Korea ovat edelleen sodassa toisiaan vastaan.

USA on sijoittanut noin 30 000 sotilasta Pohjois-Korean etelärajalle. Onko Pohjois-Korea sijoittanut sotilaita USA'n rajalle? Ei tietenkään. Pohjois-Korea haluaa elää rauhassa ilman minkään osapuolen kiusantekoa. Tämä, kuten sanottu, ei USA'lle käy.

Noam Chomsky kertaa tässä haastattelussa historiaa USA'n ja Pohjois-Korean välisistä neuvotteluista Pohjois-Korean ydinaseohjelman lopettamiseksi. Historiallinen tosiasia on, että Pohjois-Korea on suostunut sopimaan ja pitänyt kiinni sovitusta, mutta USA ei. Pöydällä on ollut jo vuosia, ja on edelleen, Pohjois-Korean ja Kiinan tekemä ehdotus Pohjois-Korean ydinaseohjelman lopettamiseksi, mutta USA ei halua sitä.

Ilkka Luoma

Ilokseni huomaan, että Janne omistaa kaksi silmää ja osaa pitää ne molemmat avoimina :)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Olen tosiaan tutustunut niin USA'n kuin Pohjois-Koreankin propagandaan. Jostain ihmeen syystä moni tuntuu ajattelevan, että täydellisen ja totuudenmukaisen käsityksen saamiseksi pitää rajoittua vain toisen osapuolen propagandan lukemiseen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #6

Parasta on käydä paikan päällä perehtymässä pohjois-korealaiseen retoriikkaan ;)

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #9

Samaa suosittelen kaikkien kriisialueiden kanssa jos se vain on turvallista.
Asiaan tutustuminen paikan päällä avaa ne molemmat silmät.
Pohjois-Korea on tietysti hankala matkustuskohde enkä tunne yhtään siellä käynyttä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #17

Eräät käyvät ja eräät eivät ;)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #17

Minä tunnen yhden, Antti Siika-ahon, hän kävi Pohjois-Korean kustantamana tutustumassa ja toimii tällähetkellä Keskustapuolueen nuorisotoimen johtajana.

Siika-aho on täälläkin kolumnistinä, niin voisi kirjoittaa matkakertomuksen, miltä valtio silloin näytti.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #42

Pohjois-Koreaan voi tutustua monella tavalla, paras on päästä maahan Kiina isäntänä ;)

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Eikö se ole uhka, että ampuu ohjuksia Japanin talousvesille?

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Ei ole esitetty mitään todisteita siitä, että Pohjois-Korea olisi ampunut ohjuksia Japanin talousvesille. Aiemmassa kommentissasi antamassasi linkissä sanotaan näin: "Japanin mukaan viimeisimmän ohjuksen uskotaan pudonneen Japanin yksinomaiselle talousalueelle."

Tuo on juuri sitä huhujen levittämistä, jota nykyään harrastetaan läntisessä propagandassa: Uutisoidaan, että joku muu on sanonut, että jossain muualla uskotaan, että...

Olen tätä aihetta käsitellyt kirjoituksessani Miksi media valehtelee Pohjois-Koreasta?

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #15

Etelä-Korean asevoimien ja Japanin hallituksen mukaan Pohjois-Korea on laukaissut neljä ohjusta. Japanin pääministerin Shinzo Aben parlamentissa antaman lausunnon mukaan kolme ohjuksista laskeutui mereen Japanin talousvyöhykkeelle.

YK on tuominnut maan ohjusteknologian käytön kieltävien päätöslauselmiensa rikkomisesta.

http://yle.fi/uutiset/3-9493085

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #25

Entä kiinalaisten paikannustiedot? Nyt kyseessä konfliktin toinen osapuoli ilmoituksineen, siis vain toinen puoli.

Israel rikkoo koko ajan YK turvaneuvoston päätöksiä.

Entä tilanne, jossa P-Korea testaa omia puolustusohjuksiaan - amerikkalaista todellista uhkaa vastaan.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #27

Sinun pitää sitten etsiä ne Kiinan paikannustiedot.

Israel ei liity tähän.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #32

Onko Israelilla eri oikeus olla noudattamatta YK turvaneuvoston päätöksiä - eikö sama oikeus kuuluisi myös Pohjois-Korealle?

Ilkka Luoma

Mitä lakia/ kansainvälistä lakia se rikkoo? Onko talousvesialue sama kuin valtion aluevesi?

Minne ohjukset ovat todellisuudessa pudonneet - on vain West trolling median varassa, informaationsa puolesta.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #21

Kyseessä on ohjusteknologian käytön kieltävien YK:n päätöslauselmian rikkomisesta Pohjois-Korean kohdalla.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #26

Pitäisikö tämä kielto ulottaa myös Yhdysvaltoihin, onhan se samalla tavalla uhka maailman rauhalle?

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #28

Yhdysvalloissa ei ole sekopäistä diktaattoria, joka pitää kansaansa nälässä ja ampuu ohjuksia mihin sattuu.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #30

Niin. Ampuu vain kohti vieraiden valtioiden siviilejä - aika-ajoin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #30

Sekopäinen diktaattori on vähemmän uhkaava retoriikassaan kuin älyissään oleva presidentti, joka hyökkää, pommittaa ja sotii - vieläpä kaukana omilta rajoiltaan - kaukana toisten itsenäisten valtioiden alueille/ alueilla!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #26

Nyt on kysymys tältä osin valtioiden yhtäläisestä oikeudesta noudattaa tai ei noudattaa YK turvaneuvoston määräyksiä.

Tomi Vaalisto

Jenkit ovat Etelä-Korean liittolaisia, joten amerikkalaisjoukot ovat ihan oikealla asialla Etelä-Koreassa. Suvereenin valtion alueella oleva liittolainen ei tarvitse naapurimaan suostumusta varsinkin kun Koreat ovat teoreettisesti sodassa keskenään.

Pohjois-Korean liittolaiset ovat huvenneet, mutta ennen tukijoina oli kaikki ns kansandemokratiat. Korean sodassa Neuvostoliitolla ja Kiinalla oli joukkoja taistelutehtävissä, jolloin jopa Maon poika kaatui.

Pohjoiskorealaisia sotilaita on osallistunut Lähi-Idän kahakoihin ja tällä hetkellä Pohjois-Korea osallistuu alaviittivähemmistön tukemiseen Syyriassa. Assadilla on tällä hetkellä pohjoiskorealaisia helikopterilentäjiä, asiantuntijoita ja sotilaitakin taistelutehtävissä tämän lähteen mukaan: https://qz.com/962995/the-war-in-syria-has-been-gr...

Ilkka Luoma

Olisiko Syyrian laillinen hallinto kutsunut heitä, kuten Etelä-Korea vastaavasti amerikkalaisia?

Toisaalta tuohon väitteeseen ei ole todisteita - olisiko niin sanottu West trolling heitto?

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #24

Tuosta jutusta selviää kyllä miksi nuo pohjoiskorealaiset ovat Syyriassa ja keitä he avustavat.
Tässä on PRI.n juttu - PRI on luotettava uutisoija: https://www.pri.org/stories/2017-04-21/key-supplie...

Hienon suomenkielen ihailijana vastustan kieltämme köydyttävää anglismia ja sana "West Trolling" viittaa uusikaupunkilaiseen kalastustkerhoon. Autotehtaalla käydessäni kerroin, että tuon kalastuskerhon nimi on niin typerä, että sen on tasavarmasti keksinyt turkulainen autoinsinööri ;-)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #53

Selostetaan tästä tietämättömille mitä tarkoitetaan nykyisellä West trolling -aatteella, joka luotiin vastapainoksi luulolle/ tiedolle vastinpropagandasta ---

[19122016]
" ... Lännenmiehen media löysi Pietarista epätiedontuottotehtaan,

… josta operoitiin massoittain verkkomediaa tietona, huhuna, väitteenä ja suoranaisena ohjaavana valheena |2. Oliko näin, on täyttä ja laajasti uskottavaa todistetta vailla. Toisaalta tiedetään, että Pietarissa on keskus, joka ajaa maailmanverkossa dataohjausta, jolla testataan pilvipalvelimia ja Glonass -paikannusjärjestelmän testausta ja tuotekehitystä.

Lännenmies vakuutteli tekevänsä vastineen itäisen ajatusmaailman propagandalle –

… syntyi käsite East trolling (propagandatuutti). Slaavilaiseen tyyliin otettiin suoraviivaiset käytänteet suunnatessa tarkoitushakuista tietoa – informaatiota, propagandan |3 tyylillä.
Propaganda on jyrkkä muoto tiedonlevityksessä, jossa ei yritetä vihjailla, vaan esittää suoraan tavoitehakuista päämäärää, jossa ei koeteta kätkeä vaikuttamisen yksipuolisuutta. Propagandan etu on se, että se havaitaan helposti ja siihen voidaan asennoitua järkiselitteisesti tai siten tunneviihteellä totena ja kiehtovana.

Tähän uuteen sodan muotoon – informaatiosotaan |4 haluttiin lännestä vastavoima. Haluttiin esittää totuutta, tarkkaa tietoa, tarkastettua informaatiota, siis tavoitteena antaa oikeaa tietoa |5. Mikä on muuten oikea tieto?

Oikea tieto on paljolti enemmistöhyväksyttyä informaatiovirtaa,

… jolle annetaan hyväksytty leima asiantuntijapiireistä. Usein asiantuntijat tietoineen ovat osoittautuneet olleensa väärässä, kun informaatiovirta tarkentuu ja/tai uutta analysoitua ja yleisymmärrettyä tietoa on saatu julkiseksi. Todisteiden voima on myös katsojan uskomuksissa, silmissä ja korvissa. Mitään täysin vedenpitävää todistetta ei ole olemassa [fil.] ... "

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/12/west-trollin... - alta

.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #54

Kiitos tuon perin harvinaisen anglismin selvennyksestä, mutta pitäydyn kauniissa äidinkielessänne ;-)

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Olennaisin kysymys,kykeneekö etelä-korea puolustautumaan pohjoisen agressiiviselta hyökkäyspolitiikalta!
Kejon ja Luoman kommentit edustavat kominternin linjaa perinteiseen tapaan!

Ilkka Luoma
Ilkka Luoma

Pohjois-Korean osalta West trolling jylyää tiukimmillaan. Paikan päällä käynti kertoo paljon enemmän ja laveammin, ottaen huomioon muitakin näkökulmia. Olemme West trollingin armoilla - ellemme itse osaa avata silmiämme.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Sen kun menet vaan Pohjois-Koreaan. Saa nähdä pääsetkö pois sieltä.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #36

Intihimoisena ja taitavana valokuvaajana sulla Ilu varmaan on valokuvia sitten Pohjois-Koreasta. Laitatko linkin blogspotiin jossa niitä voisi tarkastella - ne varmasti ovat mielenkiintoisia

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #52

Tähän en ota mitään kantaa - noudatan toivomuksia ja pidän luodut hyvät suhteet (kahteen valtioon) niin arvokkaina, etten tuo mitään sellaista esille, joka voisi rikkoa alkaneen yhteistyön - jo pelkästään kiitoksena isännille.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #55
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #52
Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Oman yhteiskuntansa ideologista kasvatusta eli rumemmin sanottuna aivopesua on erittäin vaikea tunnistaa aivopesuksi. Kyse on samankaltaisesta asiasta kuin että kala ei huomaa elävänsä vedessä.

Ilkka Luoma

Aivopesun ja vaikutamisen eri muotoja, niin lännessä manipulatiivisena West trollingina, ja Pohjois-Koreassa valtiollisena yhteiskuntasuuntauksena.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #37

Kun tätä sinun blogimaailmaasi lukee, ei ole mitään epäilystä siitä, etteikö lukisi kuin suoraan East Troll-oppikirjaa, sanontatapoja myöten. Sieltä yhdeltä laidalta tulee koko ajan, jatkuvalla syötöllä. Ilmeisesti olet sisäistänyt agendasi niin täydellisesti, että olet jo menetetty tapaus.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #41

Sinun olisi ehkä viisasta ja hyödyllistä lukea tämä:

" ... Lännenmies vakuutteli tekevänsä vastineen itäisen ajatusmaailman propagandalle –

… syntyi käsite East trolling (propagandatuutti). Slaavilaiseen tyyliin otettiin suoraviivaiset käytänteet suunnatessa tarkoitushakuista tietoa – informaatiota, propagandan |3 tyylillä.
Propaganda on jyrkkä muoto tiedonlevityksessä, jossa ei yritetä vihjailla, vaan esittää suoraan tavoitehakuista päämäärää, jossa ei koeteta kätkeä vaikuttamisen yksipuolisuutta. Propagandan etu on se, että se havaitaan helposti ja siihen voidaan asennoitua järkiselitteisesti tai siten tunneviihteellä totena ja kiehtovana.

Tähän uuteen sodan muotoon – informaatiosotaan |4 haluttiin lännestä vastavoima. Haluttiin esittää totuutta, tarkkaa tietoa, tarkastettua informaatiota, siis tavoitteena antaa oikeaa tietoa |5. Mikä on muuten oikea tieto?

Oikea tieto on paljolti enemmistöhyväksyttyä informaatiovirtaa,

… jolle annetaan hyväksytty leima asiantuntijapiireistä. Usein asiantuntijat tietoineen ovat osoittautuneet olleensa väärässä, kun informaatiovirta tarkentuu ja/tai uutta analysoitua ja yleisymmärrettyä tietoa on saatu julkiseksi. Todisteiden voima on myös katsojan uskomuksissa, silmissä ja korvissa. Mitään täysin vedenpitävää todistetta ei ole olemassa [fil.] ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/12/west-trollin... -

.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #44

Kannattaa katsoa myös Nato'n oma esittely omasta trollitehtaastaan: Online course "Introduction to StratCom"

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #46

4] Kuinka aggressiivisesti lännenmies puolustaa kulttuuriaan? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/08/kuinka-agres... -

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Mainittakoon muuten kuriositeettina, että Pohjois-Korean hiljattain laukaisema koeohjus osui maaliinsa 7 metrin tarkkuudella lennettyään keskipitkän matkan (läntisten lähteiden mukaan noin 750-1000 kilometriä).

Kim Jong Un Guides Test-fire of Ballistic Rocket Based on Precision Guidance System

Ilkka Luoma

Teknologia kehittyy aina testauksien, virheiden korjausten ja uusien oivallusten myötä - näin myös Pohjois-Koreassa. Emme tiedä tarkoin mikä on Kiinan panos missäkin kohdin.

Ilkka Luoma

Mystinen avaus, jolla on kauaskantoinen, tai olisi, jos oivallettaisiin - merkitys!

"Pohjois-Korea ei ole unohtanut, että Suomella on 1970-luvulta periytyviä saatavia. Tähän ongelmaan löytyy varmasti ratkaisu, vakuuttaa ulkoministeriön edustaja Ylelle"

~ http://yle.fi/uutiset/3-9582419 -

.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Yle 31.5. "Testissä Vandenbergin tukikohdasta Kaliforniasta laukaistu torjuntajärjestelmä tuhosi onnistuneesti Marshallin saarilta ammutun ballistisen ohjuksen."

Uutisessa on todella mielenkiintoinen sanavalinta ohjuksesta. Torjuntajärjestelmä kun ei ole lukijalle niin sotaisa sana kuin ohjus.

Yhdysvaltain Kaliforniasta laukaistiin OHJUS, ei suinkaan TORJUNTAJÄRJESTELMÄÄ.

Miltä kuulostaisi uutinen, "Pohjois-Korean uusimmassa testissä laukaistiin torjuntajärjestelmä, joka tuhosi onnistuneesti ammutun maaliohjuksen".

Tomi Vaalisto

Itse asiassa juuri noin Reuters uutisoi:"North Korean leader Kim Jong Un has supervised the test of a new anti-aircraft weapon system and ordered its mass production and deployment throughout the country"

Lähde: http://www.reuters.com/article/us-northkorea-missi...

Otsikossa toki lukee: "North Korea leader Kim guides test of new anti-aircraft weapon"

Ilkka Luoma

Ekstra IB

... Suomelle on muodostumassa erityisasema Pohjois-Korean osalta. Mikäli toimimme oivaltavasti voimme olla välittäjä Pohjois-Korean ja läntisen maailman välillä. Tietolähde Pekingistä kertoo, että vihje olisi syntynyt Kiinan toimesta. Meille tarjotaan nyt kättä, johon on syytä tarttua. Pohjois-Korea hakee ulospääsyä sekä hyväksyntää ja maailman suurin kansantalous Kiina on asialle kummina (?)
...
~ http://yle.fi/uutiset/3-9582419 -
“Pohjois-Korea on valmis puhumaan 40 vuotta vanhasta velasta Suomelle – Ylen erikoishaastattelu Pjongjangissa” - Yle

Ekstra II

Näyttäisi siltä, että Kiina ja Venäjä vetävät yhtä köyttä alueen rauhansäilymisen nimissä ja koettavat toppuutella USA sotaratsua, joka uhkaa suorasanaisesti hyökätä ja rynnäköidä P-Korean kimppuun. Tilanne muistuttaa jo vuotta 2003, jolloin Tillersonin silloinen kollega US ulkoministeri Colin Powell esitteli valhein Irakin uhkaa ja näin haki taistelulupaa Irakia vastaan. YK ei antanut USA' lle sotahyökkäyslupaa. US ei välittänyt YK' n kannasta, vaan aloitti raskaat taistelupommitukset Irakiin - tunnetuin seurauksin. Irak on tänään 2017 kaaoksessa ja US sota siellä jatkuu ...
...
~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170428220011509... -
“Venäjältä synkkä varoitus: Iskulla Pohjois-Koreaan olisi "katastrofaaliset seuraukset" - Iltalehti

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Eikö Suomi sitten kuuluu mielestäsi läntiseen maailmaan?

Ilkka Luoma

Asiakysymys.

Suomi on poikkeavassa asemassa - olemme idän ja lännen vedenjakajalla valtiona ja kansana, joka elää läntisin tavoin, mutta haikailee slaavilaisella "surulla ja ilolla" - olemme perimältämme niin lännestä kuin idästä - ehkä idästä voimakkaammin (?)

Kts linkki:

~ https://www.facebook.com/groups/5749603299/ -
Suomalaisuuden juurien etsijät ---

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #60

Ruotsin peruja me olemme länsimainen demokratia lainsäädäntöineen ja yhteiskuntajärjestelmineen.
Itäistä peruja taitaa olla vain raideleveys - vai keksiikö joku jotain muuta?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #61

Suomi oli Venäjän tsaarin vaikutteissa - monin osin, jopa erinomaisin tuloksin ja investoinnein - pidempään kuin nykyinen "itsenäisyydeksi" muuttunut 1917 jälkeinen aika!

...
[2013]
" ... Aikoinaan Ruotsi jätti meidät traumaattisesti yksin, kun se halusi ”suomenniemen” puskuriksi itsensä ja Venäjän väliin -vuosi oli 1809. Myöhemmin olemme turvautuneet Saksaan, joka onkin pelastanut meidät jo neljästi.

Tänään me emme ole riippuvaisia Ruotsista kuin kaupan osalta ja se on paljon – samoin olemme voimakkaassa riippuvuussuhteessa Venäjän kauppaan ja venäläisten turistien eurovirtaan. Samoin pitkä itäraja tyynnyttelee kansan enemmistön vastustamaan jatkuvasti Natoon liittymistä – tänään näyttää siltä, että poliitikkojamme ei tämä kansan mielipide kiinnosta.

Kuka tai mikä on meidän vihollinen?

Nyt epäillään, ettei Suomi, kuten Ruotsikaan kykene vastustamaan eli puolustautumaan hyökkäykseltä. Pitäisiköhän ensin määrittää hyökkääjä eli mahdollinen vihollinen? Suomen osalta se tuskin on Viro, ei saata olla Ruotsi eikä Norjakaan. Jäljelle jää Venäjä.

Venäjää vastaan ei kummallakaan 'ei-natomaalla' ole muutoinkaan mitään mahdollisuuksia. Miksi muuten Venäjästä luodaan uhkaa meille 2] – milloin viimeeksi Venäjä on käynyt sotaa – jos vertaamme USA:han?

Ennen vihollisuuksia

Suomi on erikoismaa – olemme idän ja lännen vedenjakajalla 3], olemme samalla lähtöisin niin idästä kuin lännestä. Tänään merkittävimmät kauppakumppanimme ovat Venäjä, Ruotsi ja Saksa. Saksakaan tuskin hyökkää kimppuumme. Venäläisiä turisteja sen sijaan tulee rahoineen niin paljon maahamme, että se voitaisiin tulkita jonkinlaiseksi ”invaasioksi” - eduksemme. Annetaan tämän edun jatkua.

Kaupankäyntiin hyödyllisesti keskittynyt etuja saava valtio ei hyökkää kauppakumppaninsa kimppuun, mikäli liiketoimet sujuvat molempia tyydyttäen. Ainakin meitä suomalaisia se tyydyttää – lisääkin otetaan vastaan; mekään emme siis hyökkää venäläisten kimppuun; korkeintaan oikeussaleissa, kun liiketoimista kaikesta huolimatta kärhämää syntyy. ... "

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/05/suomi-on-nii... - alta.

...

Tämä linkin ~ https://www.facebook.com/groups/5749603299/ - erinomaisia asiantuntijakirjoituksia suomalaisuuden juurista!

.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #62

Nyt kirjoitamme eri asioista - jos tarkastellaan suomalaista yhteiskuntaa niin aika moni asia on Ruotsin aikakautemme jatkumo - Venäjältä periytyvää ei juurikaan ole.

Tässä on ulkoministeriömme tutkielma aiheesta: http://www.formin.fi/public/download.aspx?ID=31055...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #67

Virkamiehillä ja heitä ohjaavilla poliitikoilla on omat yksipuoliset näkemykset - sen sijaan kannattaa perehtyä laajemmin asiantuntijoihin, joilla on todellista tutkimustietoa ja historiaperspektiiviä, esimerkiksi ---

"Suuri ja mahtava -Venäjän historiaa suomalaisille, Timo Vihavainen ja Kari Ketola - Minerva

sekä

Professori Markku Kuisma: Venäjä ja Suomen talous 1700-2015
~ http://www.siltalapublishing.fi/kirja/226/ -

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #69

Hyvä kirjavinkki - kiitos!

Nuo asiantuntijoiden tutkimukset kyllä kiinnostavat, koska venäläisyys ja sen vaikutus ei näy nyky-yhteiskunnassamme ollenkaan kun taas ruotsalaisaikakautemme -
eli lännen - vaikutus taas joka paikassa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #70

Pienen vähemmistön näkemys.

Idän tuntu ja perintö on sitä väkevämpi mitä idemmäksi maassamme mennään ---

~ http://areena.yle.fi/1-3826477 -

.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #60

Emme todellakaan ole millään vedenjakajalla, vaan ihan osa länttä ja pysymme. Näin totesi presidentti Niinistökin. Olemme osa EU:ta ja läntistä maailmaa. Suomalaiset eivät sitäpaitsi ole Venäjältä kotoisin, vaan ovat ihan oma geeniperimänsä.

http://www.nature.com/nature/journal/v536/n7616/fu...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #74

Presidentti ei ole Suomen kansa. Mielipiteitä ja kannaottoja on aivan vapaasti saatavilla ja esitettävissä - näin pitääkin olla. Tosiasia vain sattuu olemaan se, että mitä idemmäksi menemme Turusta - sen vahvemmaksi nousee myös itäinen vaikutemaailma.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #75

Presidentti edustaa Suomen virallista mielipidettä, jota sinä et todellakaan edusta. Myös päämimisteri Sipilä totesi: "Suomi kuuluu keskeisesti länteen". Myös Petteri Orpo sanoi suorasanaisesti myös sen, "ettei Suomi Euroopan unionin jäsenenä voi olla puolueeton maa. Suomi kuuluu länteen. Asiallisesti ottaen Suomi on jo avoliitossa Naton kanssa."

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #76

Presidentin mielipide ei edusta kuin lausujansa mielipidettä - ei koko kansan. Tuo mielipide ei ole sen kummempi todellisuudessa kuin kenen tahansa suomalaisen vakavasti lausuma mielipide.

Onneksemme kansakuntamme sanoo jatkuvasti yli 50 prosentin voimalla täyden ei Natolle :)

Ilkka Luoma

Ketju hiukan harhailee, palataan topicciin ja katsotaan miten kirjoitimme vähän aiemmin ---

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/236450-... - 44 lukijakommenttia

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/235755-... - 124 lukijakommenttia

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/235689-... - 109 lukijakommenttia

.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset