Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Trump päätti pysyä Pariisin ilmastosopimuksessa

  • USA ja maailma ovat valinnan edessä - kumpi tie vihertää enemmän, sillä tuo vihreys elättää meidät kaikki!
    USA ja maailma ovat valinnan edessä - kumpi tie vihertää enemmän, sillä tuo vihreys elättää meidät kaikki!
  • Ihmiskunta on päällystänyt vettä läpäisevää maanpintaa liikaa - tässä sateen jälkeen katsotaan, kun etana pyrkii kuiville [fil.]
    Ihmiskunta on päällystänyt vettä läpäisevää maanpintaa liikaa - tässä sateen jälkeen katsotaan, kun etana pyrkii kuiville [fil.]

... Tieto kiinalaisista lähteistä - Presidentti Donald Trump ja Yhdysvallat pysyvät Pariisin ilmastosopimuksessa, mutta täsmentävät joitain tavoitekohtia - itselleen mieluisiksi.

...

LAUANTAINA, HELMIKUUTA 16, 2013

Gaia kuumenee - kytketäänkö jäähdytys?

Maapallon lämpömittari osoittaa lämpötilan nousevan koko ajan 1], samaan aikaan universumin lämpömittari näyttää mikroskooppisesti, että lämpötila alenee – kohti absoluuttista nollaa. Nolla kelvinissä, -273,15 C astetta *]molekyylien värähtely lakkaa – siis lämpöliike pysähtyy [?]. Lämpöliike on itseasiassa molekyylien ”mekaanista hierontaa toisiaan vasten”. Mitä tapahtuu absoluuttisessa nollassa – sitä ei kukaan tiedä, vielä.

 

Ihminen toteuttaa lisääntymisen ohella toista mekaanista liikettä suurella hartaudella – siirtelee itseään ja tavaroitaan paikasta toiseen, vieläpä kiihtyvästi. Nykypäivänä hinaamme jopa automme perässä peräkärryä, kun takakontti ei enää riitä mökkimatkalle. Kaupunkilainen on vuokrannut kaupunkivaraston, kun tavaramäärät eivät enää asunnon kellariin ja vintille mahdu. Tarvitsemme koko ajan lisää, lisää ja lisää ...

...

1] – ”Gaia kuumenee...” - http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/01/kasvunhokema-saavuttaa-maallisen.html -

*] - http://fi.wikipedia.org/wiki/Absoluuttinen_nollapiste -

[?] ”Lämpöliike – thermal motion” - http://en.wikipedia.org/wiki/Thermal_motion -

 

Olemme markkinatalouden kestosääntöjen mukaan kasvukerrannaisia

Kerrannaisuus on lisääntynyt jatkuvana päästö- ja ympäristön muutoskuormien kasvamisina – vaikka tehostamme kestävää kehitystä, materioiden kierrätystä ja energiankäytön vähentämistä. Nämä tarkoitukseltaan hyvät aikeet torppautuvat usein kasvuhuudon myötä lisääntyvänä itsemme ja tavaroidemme roudaamisina paikasta toiseen – lämmitettyjä oleskeluneliöitä pitää saada lisää – kesämökillekin.

 

Purskautimme vuosimiljoonien hiilikerääntymisen 200 vuodessa – ilmakehään

Ihmiskunta purskautti ilmakehään elintasokaasuja sellaiset määrät, joiden synnyttämiseen maan poveen itse biosfäärin biomassoilta meni arviolta 10-30 miljoonaa vuotta. Eipä siis olekkaan ihme, että ilmakehä paisuu muun muassa hiiilidioksidista – biokasvulle välttämättömästä kaasuseoksesta 2] – josta kaltaisemme hiilielämä on mahdollistunut.

 

Jatkuu ~  http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/gaia-kuumenee-kytketaanko-jaahdytys.html -  [145191]

 

Ilkka Luoma

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (25 kommenttia)

Ilkka Luoma

Pohdinnan syvyysharjoittelu -- kyky hallita mieltänsä

[U] 30.4.2012 |06:15

...
[ ... aluksi niin harmiton meiltä näkymättömissä oleva molekyylitason muutos siirtää tapahtumia kierteeseen, johon elämäntoimiemme kiihtyvä kasvu lisää kierroksia monikertaistaen ”luonnollista” rytmiä -- päätyen kaaokseen, jossa lopputulemana saattaa olla kaltaisemme ihmiselämän päättyminen -maailmalopputeoriomistako? ... ]

[2007] Ympäristönmuutos on jatkuva tapahtumaketju. Luonnossa omat rytmit muuttavat olosuhteita niin hitaasti, että ympäröivä elämä sopeutuu ja muuntuu elinympäristönsä mukaisesti.

Ihmisen käyttämä kiihtyvärytminen energian - ja raaka-aineiden itseensä nähden "ylimääräinen" käyttö lisää hidasmuuttujien rytmiä niin suureksi, etteivät luonnon omat mekanismit ehdi mukautumaan. Näin syntyy kaaos 1)

Koko olevaisuus pienimmistä suurimpaan on hitaiden ja vääjäämättömien muuttujien kierrossa. Ihmiset eivät tunne kuin murto-osan näistä rytmeistä, jotka suurelta osin kätkeytyvät pinnan alle, johon aistimme ja tutkimusvälineemme eivät ylety.

Niin ihmisen omaehtoinen käyttäytyminen, symbioosi muun luonnon kanssa kuin ylisuuri lainaus toisilta eliöiltä siirtävät tapahtumaketjuja nopeutuvaan rytmiin sellaisilla syy-yhteyksillä, että jo nyt aikaansaadut tapahtumat ovat huomisen vääjäämättömiä toteutumia. Edes energiankäytön puolitus ei enää pysäytä muutosprosesseja - nyt on jo liian myöhäistä, voimme vain yrittää sopeutumista.

Sopeutuminen

Sopeutuminen taas edellyttää ihmiskunnalta mobilisaatiota yhtenäiseen toimintaan. Huomisen yhteiskunta on hyvin säädeltyä, määritettyä ja rajoitettua. Ei ole puheellisia tavoitteita, on vain teot, joiden toivotaan parantavan sopeumaamme ympäristöön, jonka hidasmuuttujien kiihdytystä aktiivisesti - ymmärtämättä kokonaisuutta - edesautoimme.

Ihmisen käyttäytyminen, kriisit ja tapahtumat ovat aina alussansa hyvin pieniä huomaamattomia tapahtumia - sodatkin lähtevät liikkeelle pienen pienistä seikoista, usein epäluuloista, joihin ei olisi tarkalla tarkastelulla ollut mitään totuusarvoa. Asiat vain syntyvät olemattomuudesta.

Kokeilunhaluinen ihminen helpottaa apuvälineillä eloaan

Pieni ja harmiton liikkeen nopeuttamisen tarve ja uteliaisuus kokeiluihin vajaat 300 vuotta sitten [alkoi junien ja autojen kehitys siirtelemään ihmisiä ja tavaroita] synnytti ilmakehää tuhoavan massiivisen superraskaan taakan jatkuvana kiireen lisäämänä energian käyttönä.

Ahneus saada lisää, lisää ja vielä kerran lisää

Tuotos, voitto, ajansäästö ja työtilanteiden helpotus polttivat luonnon miljoonien vuosien hiilen muunnosprosessit reilussa sadassa vuodessa ilmakehään mm. hiilidioksidina ja muina saasteina. Syy ilmastomuutokseen on ilmiselvä ja perussyy oli kiireemme ja jatkuvasti ahnehtien kasvatettu teho, nopeus ja ajansäästö tuottaen jatkuvasti enemmän ja enemmän.

Jatkuu ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/02/pohdinnan-sy... -

.

Ilkka Luoma

Tosin topicin tieto on Kiinasta - lähdettä kertomatta, tämähän on nykyään West trolling median nykykäytäntö - ei lähdettä, tai nimeämätön lähde ;)

Ilkka Luoma

SUNNUNTAINA, TAMMIKUUTA 08, 2012

Evoluutio on kaikkialla

8.1.2012 |15:16 |Ilkka Luoma | Ympäristö | 9 kommenttia

[ ... ihmiset kipristelevät ilmastonmuutoksessa 2/, joka sekin on evoluutiota. Neljän - viiden asteen nousu 2080 mennessä aikaansaa hankaluudet, joissa itse luonto toimii vaikka ei ihmistä enää olisikaan. Hitaat muuttujat 3/ kiihtyvät meille ylitsepääsemättömiksi ongelmiksi. Evoluutio ei ole riippuvainen itsessään meistä ... ]

Ihminen hakkaa metsiä. Ihminen ryöstökalastaa. Ihminen polttaa vuosimiljoonaiset varastohiilidioksidit niin kiihtyvästi, että arviokatastrofiin riittävä ilmaston keskiarvona 3~5 asteen nousu saavutetaan peruuttamattomasti jo tällä vuosisadalla.

...
2009 --- Ihmiskunta ei ole oppinut säästämään - aikomusvauhti siihen on aivan liian hidas. Meneillään oleva muutosprosessi jo itsessään pitää käynnissä muutoksia, joiden vääjäämättömyys ajaa meille tuntematonta evoluutiota - meille ihmiskuntana miltei mahdottomana yhtälönä. Harvennus ja harventuminen ovat myös evoluutioita.

Ihminen on yksinkertaisesti jo nyt liiaksi sormeillut materia- ja energiakiertoja

Ihmisen mukavuudenhalu kokee paluun arkeen - evoluutio järjestää ilman adjektiiveja ja inhimillisyyttä olosuhteet, jotka ovat aina suosiollisia joillekin, eikä enää välttämättä ihmiselle itselleen. Nyt on kyse ihmiskunnan mukautumiskyvyn ylityksestä - paluu ei tapahdu vaurioittamatta meidän elossapitojärjestelmiä - vaan ne muuntuvat tuntemattomaan suuntaan.

Jatkuu ---

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Pariisin ilmastosopimus on toistaiseksi tärkeintä, mitä ilmastopolitiikassa on saatu aikaan. On se ilman muuta parempi kuin ei mitään.

Alustuksessa puututaan myös fysiikan perusteisiin: "Mitä tapahtuu absoluuttisessa nollassa – sitä ei kukaan tiedä, vielä."

Tähän ei mitään mystiikkaa liity. Absoluuttinen nolla merkitsee nimenomaan määritelmällisesti sitä, että mitään ei tapahdu. Tänä keväänä myös todistettiin se termodynamiikan laki, jonka mukaan absoluuttista nollalämpötilaa ei voi koskaan saavuttaa:

http://www.sciencealert.com/after-a-century-of-deb...?

Aika lähelle on päästy:

http://www.smithsonianmag.com/science-nature/the-c...

Ilkka Luoma

J-P, miten voimme esittää "tietoa" tapahtumasta, jota ei ole koskaan koettu, testattu tai saavutettu?

Toisaalta on esitetty, että abs. nollassa "kaikki, siis todella kaikki pysähtyy - liike lakkaa totaalisesti"

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Määritelmällisesti selvä on määritelmällisesti selvä. Äärettömän pitkä suora ei ole "tapahtuma". Täydellinen ellipsi ei ole "tapahtuma". Absoluuttinen nollalämpötila ei ole "tapahtuma", vaan kaiken liikkeen lopullinen pysähtyminen, kaiken tapahtumisen teoreettinen loppuminen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #13

Hyvä!

" ... teoreettinen ..."! ;)

Ilkka Luoma

8] Kasvuhokeman jälkeen palaamme juurillemme? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/61500-k... -

...
Ote linkin alta:
" ... Ruoka on kallista - huudetaan. Ravinto on halpaa, kun osaa ostaa ja hyödyntää kaikki erikoistarjoukset ja punaiset "viimeistä päivää hintalaput". Lisäksi jos omaa sopivasti pakastuskapasiteettia on ruoka erinomaisen "halpaa".

Onkin sitten aivan eri asia miten maksamamme hinta jakaantuu - tunnetusti maajussi saa ylivoimaisesti vähiten, siksi heitä tuetaan. Valmistus, logistiikka ja vähittäiskauppa ottavat leijonan osan - koska työllistävät paljon ja palkkamme ovat tunnetusti korkeat - työllistäminen maksaa ja kuluttajahan sen tietää.

Ihminen elää tunnetusti ravinnosta, minkä se ammentaa toisten tekemänä työnä maaperästä ja vesistöistä - siis biosfääristä. Ruoka kallistuu, niin pitääkin - sillä se on liian halpaa. Suomessa keskimäärin tuloista menee ruokatarvikkeisiin noin 12 prosenttia. Ruoka- ja ravintovarojen käyttö voi oikeudenmukaisesti jakautua vain kunkin maan väkiluvun suhteella maapallon kokonaispopulaatioon, mutta ...

...

Kaupunkikulttuuri tunnetusti "syö enemmän kuin tuottaa". Maaseutu tuottaa, mutta syö vähemmän. Kuluttajatihentymisen kasvutalousopit ovat nyt vallalla markkinataloudessa. Suurempi määrä ihmisiä pinta-alayksiköllä luo talouden kiihtyvää kasvua ja tuottaa enemmän muunneltuja materiaaleja vahingoittaen ympäristöä sekä kuluttaen yhä enemmän energiaa.

Maaseutu on syöttöalue, joka ravitsee kaupunkeja ja elättää asukkaansa konkreettisesti. Kaupungit tuottavat puolestansa kysyntää maaseudun palveluille. Itsellisemmät ja pienemmät maaseutuyhteisöt tarvitsevat vähemmän "kaukoenergiaa".

Markkinatalouden kääntyessä loputtoman kasvun tavoittelussaan mahdottomiin yhtälön parametreihin tarvitsee kaupunkilaistunut ihmisosa lisääntyvästi maaseudun tasapainoittavaa rauhaa, hiljaisuutta, puhtautta ja katsetta luontoon. Kansakunnan harmonia kasvaa mullasta; tuon mullan ymmärrys on ravinnepohja tasapainoisempaan elonkierron ymmärrykseen. Maaseutu on tulevaisuuden elinalue ja katse läheisempään luonnon monimuotoisuuden ymmärrykseen. ... "

...
Lopulta on aina, siis aina kysymys ympäristömuutoksesta, ei vain ilmastonmuutoksesta!

.

Ilkka Luoma

Ovatko metsät hiilen lähteitä vai nieluja - kohdellaanko Suomea väärin?"

- Tieteen päivät 2013 - Metsävarojen ominaisuudet -
~ https://www.facebook.com/first.ilkka/media_set?set... -

.

Yhdysvaltain Suomen suurlähetystön suurlähettiläs piti lennokkaan "hollywood" tyyppisen esityksen - YOU!

- Tieteen päivät 2013 - Ilmastonmuutoksen kriisi -
~ https://www.facebook.com/first.ilkka/media_set?set... -

.

Ilkka Luoma

Lisää hiilidioksidia!

[2011]
" ... Hiilidioksidi on ehdoton kasvunvoima

Ilmasta tarvitaan ravinnon kasvattamiseen ehdottomasti hiilidioksidia, tuota 'ylisuosittua' elintasokasvihuonekaasua. Puheissa se haluttaisiin kätkeä [CCS*/] maanpoveen, kun sitä liiaksi tuotamme muun muassa koneellistetun liikkumisemme vuoksi. Ruokatuotanto on kasvanut maapallolla mm. keinolannoitteiden käytön vuoksi viimeisen 150 vuoden aikana viisinkertaiseksi - samoin kuin miltei väkilukummekin.

Kiinan väestö tuplaantui kaksinkertaiseksi 50 vuodessa

Kun synnyin 1957 - oli kiinalaisia 650 miljoonaa. Nyt Kiinassa on asukkaita 1300 miljoonaa, siis tuplat. 1950 -luvulla Kiinassa syötiin vihanneksia - ei ollut liikalihavuutta. Erilaisissa kokeiluissa 1960-luvulla kuoli Kiinassa useita miljoonia, mutta oli testattava yhteiskuntajärjestelmiä. Silti väki lisääntyi, koska piti synnyttää työvoimaa pelloille sekä sosiaali- ja vanhuusturvaa.

Nyt kiinalaiset yhden lapsen perheet kaupungeissa suuntaavat juhla-aterialle ainokaisen poikansa kanssa Mäkkäriin - se on muotia. Kuinka käy, kun kaikki kiinalaiset syövät kuten me - monesti ylensyöneet läntisen markkinatalous-demokratian näyttöorientoituneet kulutusihmiset?

Vastaus on helppo: Muille kuin kiinalaisille ei juuri muuta jää - varsinkin kun otamme huomioon muutkin elintason nousuhuumeet - autot ja muut systeemit - jotta kiinalaisetkin ehtisivät siirtelemään itseään ja tavaroitaan entistä nopeammin useampiin paikkoihin - olemmehan esimerkin lännestä näyttäneet, kuten Mäkkäritkin.

Ruoka on arvokkaampaa kuin mitä se nyt maksaa
... "

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2011/01/lisaa-hiilid... - alta.

.

Ilkka Luoma

Liittyy voimakkaasti ilmaston- ja lopulta ympäristön hallitsemattomaan muutokseen!

...
" ... Onneksemme täällä läntisessä kulutusjuhlayhteiskunnassa syntyvyys vähenee |9, jolloin ylisuuri maapallo-osuus valkoisen markkinamiehen osalta kaventuu, ehkä jopa kiihtyvästi – koska syntyvyys ei korvaa valkoista kuolevuutta.

Kohtaako kuluttamisen vähennys osto-orientoitunutta ihmistä? Näin saattaa olla, sillä osa ihmisistä on havahtunut mitä ympäristössä tapahtuu, eikä vain ilmastossa, vaan myös merissä ja maalla.

Ravintotuotanto saattaa hallitsemattoman kulutusperintömme myötä romahtaa,
[… ravintotuotanto romahtaa … ~ http://ilkkaluoma.vuodatus.net/lue/2009/11/romahta... - ]

… varsinkin, jos poltamme biosfäärillistä kasvustoa omaan energianälkäämme. Millaisen perinnön arvelet meitä odottavan, kun oikein tosissaan tankkaamme biodieseliä autojemme tankkeihin kulkuenergiaksi?

Ylikulutus lyö nyt korville

Käytimme enemmän kuin meille ihmislajina oli säädetty. Meidän populaatiomassa on vähäisempi kuin merien elämää ylläpitävien krillien |10. Olemme suunnilleen samoissa kokonaislajimassoissa kuin muurahaispopulaatiot.

Jälkemme ympäristöömme on kasvanut sukupolvi toisensa jälkeen – olemme siis perineet kuluttamislisäämisen autuuden. Tosin nyt osa meistä on oivaltanut, ettei se kasvuhoenta, vaan toimeliaisuus |11. ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/04/perinto-vela... -

.

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

Ei millään pahalla, mutta koko ennustuksesi on roskaa:

https://www.washingtonpost.com/news/post-politics/...

http://www.bbc.com/news/live/world-us-canada-40123293

"President Trump will make good on a campaign promise to “cancel” the Paris climate agreement, officials say, breaking away from a global effort to reduce greenhouse gases."

Huhuja tuosta päätöksestä on liikkunut useiden päivien ajan ja siitä riippumatta suomalaiset kylähullut väittivät, että Trump tulisi pitämään Yhdysvallat Pariisin ilmastosopimuksessa. Jos teidän "asiantuntemuksenne" ja tietonne on tuota tasoa, niin TE olette se valemedia.

Ilkka Luoma

Odotellaan Trumpin päätöstä ;)

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Trumpin kepulaistyyppistä päätöstä ei tarvitse kauaa odotella:

https://www.nytimes.com/2017/06/01/climate/trump-p...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Siinäpä tuo tuli: The United States will withdraw from the Paris accord. Ilkan alustuksen otsikko kuoli.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #44

Äläpä hätäile, kuunnellaan/ luetaan loppuun - nyt on kysymys topic alun "säädöstä" ;)

Ilkka Luoma

Ydin on tässä:

" ... Trump sanoi puheessaan, että Yhdysvallat tulee myöhemmin aloittamaan neuvottelut Pariisin sopimuksen piiriin palaamisesta, TAI uuden Yhdysvaltoja kohtaan reilumman sopimuksen hyväksymisestä. ... "

~ http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005236631.html -

Kts. topic alku:

" ... , mutta täsmentävät joitain tavoitekohtia - itselleen mieluisiksi ..."

.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Minusta taas ydin on siinä, että otsikkosi, kauniisti sanoen, edustaa päinvastaista kantaa kuin totuus.

Ilkka Luoma

Luitko tuon 46. kommentin ja katsoitko topicin ensimmäistä kappaletta pilkun jälkeen alkaen MUTTA ... ?

Lisäksi ---
Trump: " ... Trumpin mukaan Yhdysvallat lakkaa noudattamasta kaikkia ei sitovia sopimusehtoja, ... " ... Eli sopimuksessa sitovien elementtien osalta pysytään.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #48

Nyt kannattaa varmaankin kirjoittaa uusi blogi jostain aivan muusta aiheesta.

Ja neutraalimmalla otsikolla.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #49

Kirjoitammekin ilmastonmuutoksen torjunnan velvoitteista, vastuista, oikeudenmukaisuudesta ja tasapuolisuudesta ;)

Ilkka Luoma

Trumpin herätessä hänet manipuloidusta harhamaailmasta, nyt tehty aiepäätös pyörretään jollain kasvot säilyttävällä tavalla. USA on sopimuksessa aina 2020 saakka! Trump kertoi halukas uudistaa Pariisin sopimusta, kysymys on lopulta täsmennetystä trumppismin paremman siilin metsästyksestä, jonka painoarvoa lisätään tällä Trumpin dramatoinnilla!

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170602220018062... -

.

Ilkka Luoma

Aivan totta, Trumphan pysyy sopimuksessa ainakin useamman vuoden ja kuten aiemmatkin vaalilupaukset, useimmat - nyt mahtopontisesti muotoiltu ilmaus tarkoittaa sen vesittymistä ...

Ilkka Luoma

... Trumppismin diiliajattelu - hierotaan edes kosmeettisesti parempi sopimus, äänestäjien rauhoittamiseksi. USA ei todellisuudessa vetäydy ilmastosopimusvastuustaan. Miksi? Palaamme siihen vähän myöhemmin.

~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/yllat... -

.

Toimituksen poiminnat