Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Presidentti Trump haluaa paremman ilmastodiilin, mutta keiden kustannuksella?

  • Savu-sumuista, osin kuumuuden kosteushöyryä (+34 astetta C ... Etelä-Kiina, Kanton (Guangdong)
    Savu-sumuista, osin kuumuuden kosteushöyryä (+34 astetta C ... Etelä-Kiina, Kanton (Guangdong)
  • Heleän kirkas taivas - lentokoneesta suunnilleen Keski-Kiinan yllä.
    Heleän kirkas taivas - lentokoneesta suunnilleen Keski-Kiinan yllä.
  • Kun armelias tuuli puhaltaa - vie se savusumun pois. Peking on osin vuorien ympäröimässä "maljassa"
    Kun armelias tuuli puhaltaa - vie se savusumun pois. Peking on osin vuorien ympäröimässä "maljassa"

Odotettu tuli todeksi - Yhdyvaltain presidentti Donald Trump haluaa kirjoittaa joitain kohtia uusiksi “uudeksi” Pariisin ilmastosopimukseksi |1, jossa hän ja USA pysyvät seuraavat vuodet, joka tapauksessa. Olemme nähneet, että Trumpin vaalilupaukset täyttyvät hiljalleen, mutta kutistuneena. Trump pysyy todellisuudessa Pariisin ilmastosopimuksessa mukana.

...

|1 ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201706022200180621_ul.shtml - Kts A tekstin lopusta

 

Tunnetusti ympäristöongelmat ja tulevat -katastrofit ovat rajattomia, siis eivät valtiorajakeskeisiä. Ympäristöongelmat eivät tunnista rajoja, eivätkä huuda The Great”, vaan kulkevat rajattomalla pallon pinnalla - aivan kuten kemistit ja osa fyysikoistakin ymmärtävät, ettei ole mitään rajapintoja olemassa, on vain molekyylien lämpöliikettä!

Trump on sitä mieltä toistaiseksi, ettei ihmisen toimet kiihdytä tätä molekyylien lämpöliikettä, esimerkiksi hiilidioksidin dumppauksella omista toimistamme, missä kivihiilen polto on eräs niistä vaikuttavimmista. Tosin lehmien pierumetaanit|2 ovat vielä hiilenpoltostakin viisin-kuusinkertaiset vaikuttavuudeltaan.

 

Trump puhuu tasaisemmasta vastuusta ja aikaansaannosten jakaumasta

Kiina ja Intia pääsevät kuulemma liian vähällä |3 ja onkin vaara, että amerikkalaisille nauretaan |4. The Great, niinpä nyt Trump mahtipontisella tavalla ilmaisi, että Pariisin ilmastosopimus kirjoitetaan joiltain osin uudelleen, että saadaan jotain tilkettä vaalilupauksille ja töitä pittsburghilaisille - ruostevyöhykkeen punaniskoilla. Amerikka ensin mentaliteetilla!

 

Kun tarkastelemme vaikkapa muodissa olevan hiilidioksidin päästöjä -

 ... huomataan yhdysvaltalaiset suurimmaksi päästäjäksi - vielä tänään ja erityisesti kumuloituneena arvona viimeiselta 100’ lta ja 50’ lta vuodelta. Noina 50 ja 100 vuoden aikana juuri USA kehitti kansantalouttaan ympäristöä raskaasti kuormittaen - käyttäen samalla pilkkahintaisia raaka-aineita, paljolti nykyisiltä kehitysmailta.

 

Kun tutkimme vieläkin tarkemmin hiilidioksidin päästöjä,

 ... huomaamme amerikkalaisten olevan per henkilö ylivoimaisesti suurimpia päästäjiä |5. Jos laskemme kumuloituvuuden merkityksen, vaikkapa kaavalla viimeiseltä 100 vuodelta. Kaava on helppo.

Laskemme viimeisen 100 vuoden ajalta, joka vuoden lopulta väkiluvut yhteen, näin saamme yhtäläisen lukuarvon kaikista maista. Tämän jälkeen laskemme hiilidioksidin päästömäärät maittain kumuloiden tuolta 100 vuodelta, näin saamme päästöjen kokonaismäärän.

Kun jaamme maittain nyt tuon väkiluku yhteisarvon tuolla hiilidioksidin kokonaispäästömäärällä - maittain tämäkin - saamme vertailukelpoisen vastuunkantopisteytyksen per kulutushenkilö. Samalla saamme kokonaisluvuista laskettua maapallollisen kulutushenkilökeskiarvon!

Tälläistä ylläesiteltyä taulukkoa ei ole, mutta kun se lasketaan huolella - saamme todennäköisesti USA’ n ykköseksi, seuraavaksi Euroopan läntiset valtiot ja sitten Japanin ... Kiina ja Intia jäävät kauas noista kärkisijoista. Tosin valtiona Kiina on nyt maailman suurin hiilidioksidin päästä ja USA kakkonen.

 

Mitä tämä Trumpin peräänkuuluttama tasaisempi taakanjako merkitsee?

Se merkitsee kaikkialla reilua kulutuksen omaehtoista vähentämistä - progressiivisesti, aivan ensimmäiseksi, sillä se vähentää nopeimmin ympäristölle laajemminkin haitallisia päästöjä - ei vain hiilidioksidipäästöjä.

 

Seuraavaksi julistetaan teknologiamobilisaatio,

 ... jossa hyötysuhteet säädetään aivan uusille arvoille, entisiin nähden. Insinööri on siitä ihmeellinen, että hän on osaltansa tuonut myös nämä ympäristöongelmat viimeisen 120 miinus 20 vuoden aikana - kun kulutushalumme oli saada lisää, enemmän ja nopeammin. Insinöörit virittivät muun muassa paperikoneiden viiranopeudet huippuunsa ja sarjatuotannon sellaiseksi, että “jokaiselle olisi riittänyt määrien osalta jotain!”

 

Trump avasti tien Kiinalle, joka on jo nyt maailman suurin talous

~ http://yle.fi/uutiset/3-9644829 -

Kiina otti nyt sen aseman mistä Kiinan presidentti Xi Jinping vihjaisi Trumpille tämän Floridan residenssissä. Trump ei vain saattanut ymmärtää Xi’ n viestiä pysyä Pariisin sopimuksessa, mutta pyytäen joihinkin tavoitteisiin “amerikkalaiskertoimia” -

 ... Trump hoksasi koplata saadusta Xi’ n neuvosta tuon uusneuvottelun, mutta muotoili kopealle tyylilleen uskollisena tuon “irtautumisen” väärin termein. Trump ei lopulta irtoa Pariisin ilmastosopimuksesta |6, vaan säätää tavoitearvoja, pelastaakseen vaalilupauskasvonsa.

Näinkö nyt EU-Euroopassa mellastamassa käynyt Trump avaa ovia Kiinalle - meille Eurooppaan, joka ohjaili kaukoidän viisaudella tilanteen tähän - jo Floridassa? Tai Kiina avaa ovia Euroopalle, josta Venäjä on yksi osa!

...

|6 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/237775-trump-paatti-pysya-pariisin-ilmastosopimuksessa -

 

Maapallo on tunnetusti rajaton biosfääri erilaisin vyöhykkein ja tuntemattomin biomassakaavoin[!]|7,

 ... missä ei ole määräävänä valtiorajat, vaan pallomme kokonaispinta-ala, josta olisi kannettava yhteinen huoli, päätöskyky, vastuu, velvoitteet ja halu katsoa omaa toimintamallia viimeiseltä 100 vuodelta.

 

...

A

Trumpin herätessä hänet manipuloidusta harhamaailmasta, nyt tehty aiepäätös pyörretään jollain kasvot säilyttävällä tavalla. USA on sopimuksessa aina 2020 saakka! Trump kertoi olevansa halukas uudistamaan Pariisin ilmastosopimusta, kysymys on lopulta täsmennetystä trumppismin paremman diilin metsästyksestä, jonka painoarvoa lisätään tällä Trumpin dramatisoinnilla!

 

EKSTRA

Elämme jo kiinalaisten vuosisataa!

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/kiinalainen-mobilisaatio-ulottuu-yli.html -

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2009/10/kiina-kasvaa-nopeammin-kuin-maallinen.html -  

 

15112016

HS: Trump vs. Maapallo ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000002930435.html -

 

Linkkinumerot tekstistä

|2 ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Metaani -HUOM! Siperian ikiroudan alla olevat suot sulavat.

|3 ~ http://www.tekniikkatalous.fi/tiede/kestava_kehitys/ilmastonmuutos-on-kiinalaisten-salajuoni-voiko-trumpin-voitto-tuhota-pariisin-ilmastosopimuksen-6597995 -

|4 ~ https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151147901267364&set=a.10151147897262364.425109.660652363&type=3&theater - [kuva - graafi, 2011]

|5 "Meillehän ei naureta!" - Trump. ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005236579.html -

|7 Biomassayhtälöiden kaavat yhä löytymättä! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/02/biomassojen-taspainoyhtalo-yha.html -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

 

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi 

 

AL | US | T | VU | BL | BL | FB | FB | BLOG 145235

 

DOC Presidentti Trump haluaa paremmanilmastodiilin_02062017.doc

PVM 02062017

 

|723|

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Ilkka Luoma

Taitavaa pelin ohjausta ...

Yle: "Kiina lupaa pysyä Pariisin ilmastosopimuksessa
Sekä Kiina että Venäjä ovat napsineet poliittisia pisteitä Donald Trumpin aiheuttamasta epätietoisuudesta"

~ http://yle.fi/uutiset/3-9643419 -

.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Tuo otsikkosi ilmaisu "parempi ilmastodiili" nostaa välittömästi mieleeni yhden assosiaation.

Vasemmistoliitto on ilmoittanut, että se ei vastusta kapitalismia sinänsä, mutta se haluaa "parempaa kapitalismia".

Ja siitä tuli mieleeni hyvä iskulause kaikille halukkaille: "Emme vastusta ilmaston lämpenemistä sinänsä, mutta haluamme parempaa ilmaston lämpenemistä: sellaista, joka ei heikennä ihmisten elämänlaatua."

Ilkka Luoma

ILMASTOPOLITIIKKA toim. Sofia Virtanen - Tt
9.11.2016 klo 11:29

”Ilmastonmuutos on kiinalaisten salajuoni” – Voiko Trumpin voitto tuhota Pariisin ilmastosopimuksen?

~ http://www.tekniikkatalous.fi/tiede/kestava_kehity... -

.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Trumpille EI-MIKÄÄN DIILI on parempi kuin OBAMA-DIILI.Asiassa kuin asiassa.

Ilkka Luoma

Onko tämä meidän Trumppi kostonhaluinen? ;)

Ilkka Luoma

Oliko tämä Trumpin suunnitelma?!

... Kiina ottamassa johtajan roolia, ilman aseuhkaa, vaan luomalla yhteistoimintamahdollisuuksia. Vastuu on kannettava - jokaisen valtion.

~ http://yle.fi/uutiset/3-9645562 -

"Ministeri Mykkänen Trumpin vetäytymisestä ilmastosopimuksesta: "Voi kääntyä jopa myönteiseksi Pariisin hengelle"
Ulkomaankauppaministeri Kai Mykkänen arvioi, että Yhdysvaltojen irtautuminen sopimuksesta voi yllyttää muut sitoutumaan vahvemmin ilmastonmuutoksen torjuntaan. ... " -Yle

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi
Ilkka Luoma

... Ketä tai mitä Trump uskoo, vai mikä on pelin nimi? Todellisuudessa USA pysyy Pariisin ilmastosopimuksessa.

~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/ilmas... -

.

Ilkka Luoma

... AN, Arktinen Neuvosto, Suomi aloitti puheenjohtajana. Kiina on tarkkailijajäsen, joka pyrkinee varsinaiseksi suurvallaksi myös tälle estraadille

~ http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005237705.html... -

"Presidentti Niinistö HS:lle: Trumpin päätös irrottautua ilmastosopimuksesta on paha takaisku – ”Jos menetämme arktisen alueen, menetämme koko maapallon” ... " -HS

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Luoma. Saan sen vaikutelman, että Kiina tulee mielestäsi ottamaan ohjat Pariisin ilmastosopimuksen ohjauksessa. Tarkentaisitko, millä tavalla Kiina tulee vähentämään päästöjään ja millä aikataululla?

Ilkka Luoma

[2011][2012][2016]

" ... Meille on taakka olla tuntematta kiinalaisuutta

Tiedämme jo nyt, että Kiina nousee maailman suurimmaksi taloudeksi. Kiina ottaa myös osansa yhteisistä maapalloresursseista [1,4/7]. Samalla Kiina kasvattaa sotilaallisen puolustusdoktriinin tasolle, joka vastaa amerikkalaisten hyökkäysvoittoista tapaa ajatella - sillä erolla, että Kiina ei hyökkää ensin.
Meidän ennustama Kiinan ympäristökatastrofi ei tule toteutumaan, sillä kiinalaiset ratkaisevat omat ongelmansa - aikataulu on vain avoin. Tuo avoin aikataulu on meille suomalaisille mahdollisuus - muun muassa puhtaan veden vesiteknologioiden osalta. Kiinalaisella on pieni ympäristöhaittajälki per capita - meillä lännessä se on kaksi-kolminkertainen, emmekä puhu edes viimeisestä 100 vuodesta. ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/02/katselemme-l... -

.

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

No niin. Siinäpä se tuli. Vastauksesi ei edes sivunnut kysymystäni.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #13

Itseasiassa kommenttiteksti antoi täyden vastauksen kysymykseesi, luehan uudelleen. Yksityiskohtiin ei kukaan täällä meillä kykene menemään, sillä kiinalaiset itsekään eivät tiedä kaikkia projekteja mitkä liittyvät ympäristökorjauksiin. Pelkästään kaudella 2010-20 käytetään puhtaan veden projekteihin rahaa yhden Englannin valtion vuosibudjetin verran!

Ilkka Luoma

... USA' n irtautuminen Pariisin ilmastosopimuksesta ei ole arkitodellinen, vaan ns. paperillinen eli poliittinen - siis viesti muille ja Trumpin äänestäjille!

~ http://yle.fi/uutiset/3-9647537 -

US um. Tillerson kertoo ---

Ilkka Luoma

.... Intialaiset ovat kiinalaisten ohella oivaltaneet, ettei US/ Trump käytännössä eroa Pariisin ilmastosopimuksesta ... Maailma ja päätökset muuttuvat nopeasti, "eskoseni"

~ http://yle.fi/uutiset/3-9648447 - (Intia)

Toimituksen poiminnat