Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Demarit hallitukseen tai uudet eduskuntavaalit!

  • SDP kunnioittaa suuren miehensä - presidentti Mauno Koiviston viimeistä matkaa. Nyt demarit voivat liputtaa paluuta valtaan?
    SDP kunnioittaa suuren miehensä - presidentti Mauno Koiviston viimeistä matkaa. Nyt demarit voivat liputtaa paluuta valtaan?

Pelikierrokset vähenevät ja vauhdittuvat. Uusi PS-puheenjohtaja Jussi Halla-aho halusi vain lähteä lunastamaan muutamia kärkivaalilupauksia – persukenttä jyrisi jo Timo Soinin selän takaa ja kannatus oli romahtanut noin puoleen. Jussi halusi tuoda Perussuomalaiset lähemmäksi kansaa eli äänestäjiä. Kulman taakse jäivät mediankin luulottelemat vehkeily, uhriutuminen |0 ja valtapeli.

|0 ~ http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/sarkkinen-uusien-vaalien-paikka-muutoin-halla-aho-paasee-uhriutumaan/762494/ -

 

 

Pääministeri ja Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä oli jo ennen PS-puoluekokousta karttaharjoitellut nyt tehdyn päätöksen savustaa perussuomalaiset pois hallituksesta. Arvokysymys oli peli ja lume.

Varsinainen savustussyy oli kyvyttömyys |* pelata Keskustan ja Kokoomuksen haluamaa tavoite- ja valtapolitiikkaa. PS oli vaatimassa liikaa omia arvoja ja uusi puheenjohtaja Halla-aho olisi vain halunnut täsmällistä/ täsmällisempää hallitusohjelman noudattamista – myös PS vaalilupausten mukaisesti.

|* Tuntuu julmalta antaa se salaisempi syy – osa perusministereistä ei jaksanut, osannut tai hallinnut tehtäviään – ministeriys on muutakin kuin Audin takanahkapenkki. Siltikin poistuneelle Timo Soinille suuri kiitos teosta, jossa hän toi ministeriaitioon aivan tavallisia ihmisiä – sitä arkikansaa, joka lopulta aina ”pesee ne ruumiit, mitkä taitamattomat johtajat tekevät”.

 

Nyt on saatu sitä mitä on tilattu ---

[ ~ https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3734268-sita-saa-mita-tilaa-soini-petasi-tien-aarikansallismielisten-nousulle - ]

… voimme myös sanoa, että ”miten te kehtaatte … ja kyllähän te kehtaatte” |1. Hallituspeli on raakaa, ja sen taakse jäävät arki-ihmiset odottelemaan muun muassa sote-ratkaisua |2. Nyt esitelty ja juhlapuheistettu läntinen arvomaailma |C – demokraattisena markkinatalouden liberalismina tehtailtiin mediakuorrutettu julkihyvä, jonka taakse oli mukava linnoittautua … (Kokoomuksen Helsingin pormestari Jan Vapaavuoren lohkoilemana)

 

Hukkuva tarttuu oljenkorteen?

PM Sipilä joutuu turvautumaan nyt julkituotuun mahdollisuuteen pelata peliä maaliin kristillisten ja ruotsalaisten voimin. Näin syntyisi hallitus 101 paikkaisena. Entä jos europarlamentaarikko Paavo Väyrynen kuittaa kansalta saamallaan valtakirjala tuon 101. paikan, sen ollen Keskustan paikka?

Paavolla voi olla kuitenkin kiusaus perustaa eduskuntaan uusi tehoryhmä – kansalaispuolueryhmä |3, johon huimimmillaan voisi liittyä pettyneitä soinilaisperussuomalaisia! Muistamme Väyrysen kolme kiveen hakattua ja kansalle selkeää teesiä – Ei Nato, ei euro eikä EU.

 

Näin katsoen tuo KD + RKP ei olisi kestävä ratkaisu ja tämän yritysjohtaja Sipiläkin lopulta tietää

Siispä kulisseissa jo neuvotellaan SDP' n kanssa, nimittäin tuolla ratkaisulla saadaan presidentti Sauli Niinistön haluama ulkoministeri – tohtori Erkki Tuomioja, jolla on eniten ulkoministeripalvelusvuosia Suomessa – koko historiamme ajalta.

Demareiden kanssa saadaan kolmen suuren hallitus. On uskottavaa, että SDP hyväksyy maakuntauudistuksen, mutta valinnanvapautta kitketään muutamasta kulmasta ja Kokoomus nikottelee.

Kokoomuksen nikottelu voi ajaa kykypuolueen vetäytymiseen, jolloin jälleen kysytään jäännöspersujen tulohalukkuutta hallitukseen, ja näin meillä olisikin lopulta hallitus, jossa Sipilä johtaa omansa lisäksi hallitusta, jossa ovat SDP, jäännöspersut, ruotsalaiset ja kristilliset! Btw. Entä jos jäännöspersut littyvätkin Väyrysen uuteen eduskuntatehorymään – Kansalaispuolue -ryhmään?

Näin voimme nyt pelata näitä hallitusvaltapelejä – tosiasiassa demarit olisivat Sipilälle mieluisa vaihtoehto, koska Sipilää on valistettu Keskustan ja demareiden pitkästä yhteishistoriasta ja erityisesti ulkoministeriposti saisi mieltymyksen Linnasta, sillä Sauli Niinistön ja Erkki Tuomiojan yhteistoiminta pelaa hienosti – julkituotuna pelikaveruutena.

 

EKSTRA

Miten me tähän skenariointiin oikein saavuimme?

|A Vetäytymisilmoitus ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/03/timo-soini-teki-ennakoidusti-oikean.html -

|B Halla-aho lunastaa~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/06/some-repesi-reviiripuolustaja-halla-aho.html -

|C Arvomaailmapeli ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/06/mita-tarkoittaa-lantinen-arvomaailma.html -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

 

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

AL | US | VU | T | FB | FB | BL | BL | BLOG 146355

 

DOC hallituspeli_13062017.doc – OpenOffice Writer

PVM 13062017

 

|481_4470|

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto

Ennenaikaiset eduskuntavaalit olisivat vihoviimeinen vaihtoehto. Äänestäjät eivät katsoisi hyvällä, jos vaarannettaisiin isänmaalle tärkeän sote-uudistuksen Suomen 100-vuotisjuhlavuonna.
Presidentti Sauli Niinistö tuskin määräisi mielellään uusia vaaleja presidentin- ja maakuntavaalien aattona.

Timo Soini voisi erota perussuomalaisista, muodostaa oman SMP-siipensä ja jatkaa hallituksessa, kertoo Kauppalehti. https://m.kauppalehti.fi/uutiset/timo-soini-nousee...

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Sotea yritti myös aikanaan Jyrki Katainen -kin - ei onnistunut, epäonnistui liki kaikessa, sai arveluttavan varjon historiamme yhdestä huonoimmista hallituksista. Jykke pakeni Brysseliin ...

...
[14012013]
" ... [ ... terkkarin odotushallissa Helsingin Haagassa istuu 50 jonottajaa, heistä on eläkeläisiä 70 prosenttia, joukossa kaksi tai kolme maahanmuuttajaa ja yksi odottava äiti - jonotusaika vastaanotolle on vajaa kolme tuntia. Odottava äiti oli määrätty sairaalasta vuodelepoon, mutta säntillisesti hän odotti vuoroaan labrakokeeseen - kukaan ei oivaltanut kysyä: "Haluaisitko päästä hiukan aiemmin sisään?" ... ]

Kirjohallitus on jakanut avokätisesti vakuuksia, rahaa ja suomalaista luotettavuutta Etelä-Eurooppaan, solidaarisuus- ja pyrkyryyssyistä. Hallitus on jakanut rahaa ja vakuuksia veronmaksajilta, jotka jonottivat tuolla terkkarissa. Kreikka oli kuitenkin - puheista huolimatta - helppo päätös riemunkirjavalle hallitukselle. Miksi SOTE, joka koskee koko kansaa - jäi vettyneiden puheiden ja puoluepoliittisten ideologiariitojen alle?

Kyllä kansa oikeasti tietää!

Kansakuntamme ikääntyy, veroeurot tai huomenna -markat vähenevät, valtion velka kasvaa. Kansalaiset odottavat vankkaa ratkaisua sosiaali- ja terveyskeskustelun päätöksiksi. miksi nuo päätökset jäävät piiloon; onko se hallituskyvyttömyyttä, osaamattomuutta, ideologiariitaa, vai mitä - mutta yksi on varma: Kansa tuskastuu - nyt on kysymys omista tärkeistä asioista. ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/01/soten-vaikeu... -

.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Persut hajosivat.

.
... Jytkyn, jatkojytkyn jälkeen alkoi rytkytys. Soini on helpottunut, saa pitää ministeripostinsa.
~ https://yle.fi/uutiset/3-9666763 -

.
Kuvastaa persujen sitoutumista puolueeseensa - mutta myös sitoutumista omiin arvoihin!

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Sipilän kaavailema ja kohta ilmoittama "vanha" kokoonpano ei ole kestävä - katsotaan pari kuukautta - oliko ministeri-into noin suuri, että äänestäjät piti pettää - vai petettiinkö - kansanedustajina, entä annetut vaalilupaukset?

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Kaappausväite?

Pelot eivät kuitenkaan numeroiden valossa toteutuneet. Puoluetoimiston mukaan puolueeseen ei tullut mitään uusien jäsenten vyöryä.

Puoluekokous ei myöskään houkutellut paikalle poikkeuksellisen suurta määrää osanottajia.

Jyväskylän puoluekokoukseen osallistui hieman yli 2 200 äänioikeutettua. Vuoden 2015 puoluekokouksessa Turussa äänioikeutettuja taas oli noin kaksi tuhatta, vaikkei siellä tehty mitään merkittävää linjausta ”soinilaisen” ja ”halla-aholaisen” linjan välillä.

Monet ovat ihmetelleet myös Jyväskylän puoluekokouksessa hylättyjen äänien määrä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että vaikka jokainen puheenjohtajavaalissa hylätty ääni olisi mennyt Terholle, hän olisi edelleen hävinnyt.

~ http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005252436.html -

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset