Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Peruspomotus arvottomassa arvomaailmassa

 • Todellisten arvojen marssi - marsalkka Mannerheimin syntymästä 150 vuotta ja Puolustusvoimien lippujuhlapäivä.
  Todellisten arvojen marssi - marsalkka Mannerheimin syntymästä 150 vuotta ja Puolustusvoimien lippujuhlapäivä.
 • Arvomaailmojen laajassa spektrissä on myös käyrä, johon voit itsesi asettaa - mikä on Sinun kohtasi tuolla viivalla?
  Arvomaailmojen laajassa spektrissä on myös käyrä, johon voit itsesi asettaa - mikä on Sinun kohtasi tuolla viivalla?
 • Äänestävä kansa on tarkka siitä arvomaailmasta mikä jätetään lapsille ja lapsenlapsille!
  Äänestävä kansa on tarkka siitä arvomaailmasta mikä jätetään lapsille ja lapsenlapsille!
 • Oliko kaipuu ministeri-audien nahkasohville niin suuri, että piti pettää puolue ja ehkä jopa äänestäjät?
  Oliko kaipuu ministeri-audien nahkasohville niin suuri, että piti pettää puolue ja ehkä jopa äänestäjät?

Voimme vahvasti arvioida, etä toistaiseksi ulkoministeri Timo Soini suivaantui |0, kun hänen perintöprinssi Sampo Terho ei kelvannut demokraattisessa ja sääntöjen mukaisessa PS- puoluekokouksessa Jyväskylässä. Europarlamentaarikko ja reviiripuolustaja Jussi Halla-aho sen sijaan palautti PS-puolueen arvosijoille, joilla metsästettiin jytky ja jatkojytky.

 

 

Kansanedustaja Simon Elo laitettiin hänet hiljalleen tuhoavaan rooliin |1, olemaan pikkupomo uudelle ”uutta toivoa” luovalle eduskuntatyhmälle, johon liittyivät riemuiten kaikki perusministerit, eronnut pääpersu Timo Soini ja eduskunnan puhemies Maria Lohela – ajateltiin, että toimenkuvat ja ministeri-audit säilyvät.

 

|0 ”Uskomaton temppu - pohjanoteeraus” -Halla-aho ~ https://yle.fi/uutiset/3-9667620 -

 

Nyt kun läntistä arvomaailmaa |2 peräänkuuluttanut pääministeri Juha Sipilä ja valtiovarainministeri Petteri Orpo kilvan suitsuttivat uutta toivoa siitä, ettei hallituskriisiä tarvitakaan ja Sipiläkin ohjasi lentonsa pois Naantalin kurssilta – helpottuneena ja ehkä tietoisena pelistä mitä kulisseissa käytiin jo ennen PS-puoluekokousta Jyväskylässä.

|1 ” … ... Onko Simon Elon mielestä demokraattinen ja sääntöjen mukainen äänestystuloksen noudattaminen kaappaamista. Paljon on Elolla opittavaa. Sen sijaa puolueesta eroaminen on arvomaailmavapaata ja kaikille sallittua. Elolta turhaa äyskäröintiä … ” ~ http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005253099.html -

|2 ~ https://yle.fi/uutiset/3-9667646 -

|2 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/06/mita-tarkoittaa-lantinen-arvomaailma.html -

 

Ministerikiima ja valtion kakkostoimen jatkohimo halutti loikkaamaan

[käytän tässä iltapäivälehdistömästä raflaussanastoa painottamaan esitettyä mielipidettä!]

Nyt vain unohtui se kysymys – onko Maria Lohela enää oikeutettu tästä uudesta eduskuntaryhmästä automaattisesti uuskuittaamaan puhemiehen roolin – ehkä SDP tekee asiasta kyselyn – vai tekeekö?

 

Kansa ei ole lainkaan niin tyhmää kuin peruspomotus ajattelee -

… ”kyllä kansa tietää”, kuten kansakuntamme vaikeissa tilanteissa oikeat kannuksensa ansainnut Veikko Vennamo aikanaan totesi. Niin nytkin – kyllä kansa oikeasti tietää ja näkee tämän peruskoukkauksen läpi.

Jää nähtäväksi kuinka paljon haukia lähtee kaislikoista, kun äänestäjät vetävät melonin kokoiset herneet nenäänsä tästä tempusta, jossa ei paljon kokousväen demokraattista tahtoa arvostettu.

 

Toisaalta on todettava,

… että kansanedustaja on aina vastuussa vain äänestäjilleen ja velvoitettu kunnioittamaan Suomen lakia, EU – direktiivejä sekä omaatuntoa, jonka takana pitäisi vaikuttaa kunnia, oman arvomaailman arvostus ja vastuu tekemisistään. Kansanedustaja saa vaihtaa ryhmää, vaikka kesken kansan antaman valtakirjan. Lopultahan kansa tietää – tässä tapauksessa unohdettu kansa!

...

Lataamme tähän kolme mielenkiintoiusta media-artikkelia ---

1.

~ http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/perussuomalaisten-taivio-uusi-vaihtoehto-perustettiin-ministerien-vallanhimon-ja-soinin-egon-takia/6471034 -

Allekirjoittaneen kommentti:

” … ... Tässä lienee hyvä ehdokas totuudeksi/ osatotuudeksi ja vähintäänkin juonittelun siemeneksi. Ketä/ keitä vietiin kuin pässiä narussa tai kuoriämpäriä tunkiolle. Olivatko Keskusta ja Kokoomus miten ja miltä osin mukana askelmerkkien suunnittelussa? ...”

2.

~ http://www.iltalehti.fi/politiikka/201706132200205503_pi.shtml -

Allekirjoittaneen kommentti:

” … Äänestävä kansa antaa oman vastauksensa myöhemmin ja tässä kohtaa Timo Soinin ei kannata tuudittautua äänestäjien huonoon muistiin. Soini löi viimeisen naulan poliittiseen arkkuunsa ja samalla sotki lopussa hienon yhteiskunnallisen uransa. Rivikansanedustajat olivat vain pelinappuloita. Kansa hyvittää syyttään panetellut ja PS palaa jytkyn vaalilupauksiin seuraavana voittajana, Halla-ahon johdolla! ...”

3.

~ http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005252436.html -

Allekirjoittaneen kommentti ja ote Helsingin Sanomista:

” … Terholaiset pelkäsivät, että puoluekokouseen marssitetaan joukoittain halla-aholaisia junttaamaan - "Pelot eivät kuitenkaan numeroiden valossa toteutuneet. Puoluetoimiston mukaan puolueeseen ei tullut mitään uusien jäsenten vyöryä. Puoluekokous ei myöskään houkutellut paikalle poikkeuksellisen suurta määrää osanottajia.

Jyväskylän puoluekokoukseen osallistui hieman yli 2 200 äänioikeutettua. Vuoden 2015 puoluekokouksessa Turussa äänioikeutettuja taas oli noin kaksi tuhatta, vaikkei siellä tehty mitään merkittävää linjausta ”soinilaisen” ja ”halla-aholaisen” linjan välillä. Monet ovat ihmetelleet myös Jyväskylän puoluekokouksessa hylättyjen äänien määrä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että vaikka jokainen puheenjohtajavaalissa hylätty ääni olisi mennyt Terholle, hän olisi edelleen hävinnyt ..." -HS

...”

 

Kun nuo lukee, voi sitten vetää omat johtopäätökset ja koettaa muistaa ne myös seuraavissa vaaleissa – useat piinkovat poliitikot luottavat kansan lyhyeen muistiin. Tapahtuuko nyt raskas erehdys ja teflonpoliitikkojen osasto saa aikaansaamiensa ansioiden mukaisesti, aika näyttää!

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

AL | US | T | VU | BL | BL | FB | FB | BLOG 146509

 

DOC peruspomotus_14062017.doc – OpenOffice Writer

PVM 14062017

 

|570_5246|

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Ilkka Luoma

HUOM!

Viimeisen kuvan Audi ja sen käyttöön oikeutettu/ oikeutetut ei/ eivät liity ministeri-audeihin - tässä topicissa :)

Käyttäjän NiiloMkel kuva
Niilo Mäkelä
Ilkka Luoma

Ensimmäisenä pitää kysyä onko Maria Lohela oikeutettu jatkamaan eduskunnan puhemiehenä?

~ http://www.iltalehti.fi/politiikka/201706142200207... -

...
... Toimittaja Jussi Kärki unohti mainita, että KD ja RKP vaihtoehdossa olisi ollut vain 101 paikkaa ja "viimeinen" paikka olisi voinut mennä paluun Suomeen tekevälle Paavo Väyryselle! Eduskunnassa äänestää maksimissaan 199 edustajaa. Voiko muuten nyt Maria Lohela jatkaa puhemiehenä? Mitä sanovat demarit?

~ http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/kommen... -

...
~ https://www.facebook.com/groups/tilannehuone/perma... -

.

Ilkka Luoma

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) tiesi jo ennen Perussuomalaisten hajoamista, että osa puolueen eduskuntaryhmästä loikkaisi tukemaan hallitusta.
–Laskin sen varaan, että mediassakin esillä ollutta pientä enemmistöä vahvistaisi muutama Perussuomalaisista muihin puolueisiin siirtynyt edustaja.
Pääministerin mukaan tietoa Perussuomalaisten liikehdinnästä oli jo viikonloppuna. Se ei kuitenkaan vaikuttanut päätökseen olla jatkamatta hallituksessa yhdessä Jussi Halla-ahon kanssa.

~ https://www.aamulehti.fi/kotimaa/sipila-tunnustaa-... -

.

Ilkka Luoma

... Arvomme arvoituksellisen arvomaailman!

~ https://yle.fi/uutiset/3-9667646 -

"Ratkaisivatko arvot sittenkään?" -Yle

Ilkka Luoma

... On syytä linkittää tämä teksti ennenaikaisista eduskuntavaaleista.
~ https://yle.fi/uutiset/3-9669000 -

...
Yli puolet eduskuntavaalien PS-äänistä meni sellaisille, jotka eivät valiintuneet eli 270.000.
~ https://yle.fi/uutiset/3-9670191 -

Simon Elo perusteli saaduilla äänimääräillä UV' n loikkausta.

.

Ilkka Luoma

... Aikanaan, kun PS oli edustaja Oinosta lainataksemme ei edes takiaispuolueen kokoinen, satiaisluokassa Soini kapinoi kovasti puoluetukea vastaan. Kun pamahti jytky, kriittiset puheet puoluetuesta kaikkosivat kuin hauet kaislikosta.

~ http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005126440.html -

.

Ilkka Luoma

Arvottoman soinilaisuuden päättötapahtumat ---

Halla-ahon suljetusta Facebook-tukiryhmästä on kohuttu koko viikko. Nyt ryhmän perustaja ja ylläpitäjä Kari Lilja kertoo, miten ryhmä toimi ja miten sinne pääsi jäseneksi. ~ http://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005258133.html -

.
... "koira älähtää, kun kalikka kalahtaa" ... Audin takanahkasohvan houkute peittosi moraalin.

Ilkka Luoma

AL kunnostautui selvityksiensä myötä mitä todellisuudessa tapahtui soinilais-terholaisessa juonittelukoplassa. Tuomiovalta on nyt näin siirtynyt seuraaville äänestäjille. Odotamme mielenkiinnolla seuraavaa kansalaismielipidetutkimusta puoluekannatuksista.

~ https://www.aamulehti.fi/kotimaa/kommentti-timo-so... -

.
Epäilemättä pitkälti todellisuus on tässä. Soini petti oman puolueensa, verukkeella rasismin kasvusta halla-aholaisten voittaessa hänen perintöprinssinsä. Juonittelun ja vehkeilyn huippu, mutta ei laiton, "vain" täysin moraaliton.

~ https://www.aamulehti.fi/kotimaa/perussuomalaisten... -

.

Ilkka Luoma

Jatketaan kronologiaa arvoista ja arvottomuudesta ---

... Raha lopulta "koirankin saa näyttämään todelliset karvansa" - säätiöön on muun muassa Timo Soini ankkuroitunut pinttyneen tiukasti, eikä lähde sieltä kuin hauki kaislikosta.

~ https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/perus... -

.

Ilkka Luoma

Tylyä - mutta kun tilaa, saa tilaamaansa!

Timo Soini lanseerasi aikana mahtavuuden tunnoissaan käsitteen takiaispuolueet, tarkoittaen kristillisiä ja ruotsalaisia. Vähän myöhemmin kun takit kääntyivät, Ps-kansanedustaja Pentti Oinonen markkinoi ajatusta, että ollaan kohta satiaispuolue. Nyt banaaneistaan, lippalakeista ja rehottavista finneistä rykäissyt Soini sanan mukaisesti satiaispuolueen kruunaamaton kuningas. Ylpeys käy lankeemuksen edellä. Sitä on nyt saanut, mitä on tilannut. Ei auta muuta kuin vetää melonin kokoiset herneet nenään ja vetää lippalakki silmille, ettei näe äänestäjiensä katoamista. No gallupit ovat vain gallupeja, vaaleissa paikat jaetaan. Milloin Soini pakenee Kataisen tavoin isänmaastaan?

~ http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005295694.html -

...

Ilkka Luoma

... Soini on nyt ennustetusti satiaispuolueen tai oikeastaan - yhdistyksen kruunaamaton kapteeni. Ylpeys kävi lankeemuksen edellä!

~ https://yle.fi/uutiset/3-9732600 - Kannatus 0,7%

...
~ https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/perus... -
.
~ https://yle.fi/uutiset/3-9086233 -
.

Toimituksen poiminnat