Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Itämeren turvallisuus ja Krimin koplaus

  • Red Arrows sotilastaitolentoryhmä Helsingin Kaivopuiston yllä - ovat lähimmillään noin 1-2 metrin päässä toisistaan.
    Red Arrows sotilastaitolentoryhmä Helsingin Kaivopuiston yllä - ovat lähimmillään noin 1-2 metrin päässä toisistaan.
  • Suomalaisen Hornet rynnäkköhävittäjän konetykki - riisuttuna, tämä on se viimeinen taisteluväline, kun ohjukset loppuvat.
    Suomalaisen Hornet rynnäkköhävittäjän konetykki - riisuttuna, tämä on se viimeinen taisteluväline, kun ohjukset loppuvat.
  • Ruotsalaiset Saab Gripenit Kaivopuiston yllä - vuoden 2017 lentonäytöksessä. Korvataanko näillä nykyiset Hornetit?
    Ruotsalaiset Saab Gripenit Kaivopuiston yllä - vuoden 2017 lentonäytöksessä. Korvataanko näillä nykyiset Hornetit?

Lännenmiehen West trolling' in tarkoitushakuinen ja varsin manipuloiva tapa tehdä uutista Itämeren sotilaallisesta jännitteisyydestä |0 koplataan Maidan' in verimellakoiden jälkeiseen Krimin niemimaan turvaamistoimenpiteisiin – kansanäänestyksineen, … pelataanko nyt lännen ja idän vastakkainasettelun peliä?

 

jota lähinnä länsi ei hyväksy, vaikka paljon sotilaallisempi ja verisempi Kosovon irtirepäisy Serbiasta on osin uhreiltaan USA/ Nato taisteluiden tulos pelastusretkikuntana serbien kynsistä |1 – retkikunta toimi ilman mitään saatua ulkoista mandaattia.

|0 … Voimallisen Provokaation aloitti USAF B-52 strateginen ydinaseitakin kantava pommikone … ~ https://yle.fi/uutiset/3-9692201 -

 

Miten Krim liittyy Itämeren tilanteeseen?

Lyhin vastaus on - ”Ei mitenkään”. Tämä koplaus on saanut alkunsa Baltian maista, joilla on kokemus Neuvostoliitosta, Saksasta ja sitä ennen vielä Neuvostoliitosta ja edelleen tsaarien Venäjästä.

Ainoa yhdiste on se, että niin Baltia kuin Ukraina/ Krim – erityisesti Krim on ollut osa Neuvostoliittoa ja tsaarien Venäjää |2. Kaikki muu on keksittyä jonkin syyn ja tavoitteen vuoksi. Kukaan ei ole osoittanut mitään sotilaallista väkivaltaa, tai todisteellista sillä uhkaamista – konkreettisena osoituksena. Tapahtuiko muuten Krimillä sotilaallista väkivaltaa?

 

Meillä media innostui Itämerestä, koska se sattuu olemaan rannikoillamme

Itämerta pitkin on tullut viimeeksi konkreettinen uhka, väkivalta ja hyökkäily Krimin sodan |3 aikana kun englantilaiset rynnäköivät rannikoillemme 1800 -luvulla. Tästä kohtaa saadaan Itämereen ja Krimiin yhdiste, muutoin ei.

Edelleenkään kukaan tai mikään ei ole mitään konkreetista esittänyt Itämeren todallisesta uhasta, jossa ”lanka palaa” tai että edes tulitikut olisivat kädessä – tässä kohtaa tohtori ja evp. ev. Pekka Visuri rahoittelee asiantuntijana, eikä löydä edes vastinetta Kylmän sodan aikoihin, jolloin nykyisetkin kaksi ydinasesuurvaltaa olivat vastatusten – erityisesti Kuuban kriisin aikana 1960 -luvun alkupuolella. Kuuban kriisissä USA reagoi väkevästi vallankumousjohtaja Fidel Castron avunpyyntöihin silloisesta Neuvostoliitosta. Kuuban amerikkalaisjohteinen kauppasaarto on edelleen monin osin voimassa.

Nyt lännenmiehen uutiskanavat West trollaavat |4 voimakkaasti venäläisistä sotilaskoneista ja 1,5 metrin koukkauksista |5 – niin jopa, että ruotsalaisten vakoilukoneen oli lennettävä tehtävistää kotiin Ruotsiin |6. Ruotsalaiset ovat ärhäkästi liikkeellä luomassa osaltaan Venäjän uhkaa |7 – eivätkä ole edes huomanneet, että USA on viime vuosina eniten Ruotsin ilmatilaan loukannut valtio |8.

 

Miksi Itämerellä tapahtuu?

Siksi, kun alueella Tanskan salmista aina Pohjois-Kalottiin – aivan Venäjän Kuolan niemimaan kynnykselle järjestellään taistelu-, hyökkäys- ja rynnäköintiharjoituksia. Näkyvimmät olivat Viron Ämarin ilmataisteluharjoitukset |9 sekä Suomea ajatellen amerikkalisten itse itsensä ilmataisteluharjoituksiin pyyntö |A – joka yllätti suomalaiset poliitikotkin.

Aiemmin meillä oli ”munaa” ilmaista kohtelias ei kiitos Neuvostoliitolle, kun se kysyi yhteisiä sotaharjoituksia, nyt ei ”munaa” löytynyt, vaan hätäpäissään piti keksiä tuo Itämeren jännittynyt tilanne selitesyyksi.

 

Se kysymys!

Kuka kertoo miten tuo Itämeren tilanne liittyy Krimin niemimaalle? Kuka kertoo ne todelliset ja konkreettiset sotilaalliset toimenpiteet, joista voidaan nyt aikuisten oikeasti vetää todisteellinen johtopäätös, että Itämerellä on sotilaallinen jännite?

Sotilaallista jännitettä eivät todellisten armeijalähteiden mukaan osoita – nokkapokka: 'näytän, enemmän näytän ja vielä kerran näytän kykyäni', joka taas toimii yksinkertaisesti syyn ja seurauksen lakien mukaisesti. Kun sinä niin minäkin. Näinhän se menee.

 

Mutta entä tuo alun Krim ja Itämeri?

Kuka kertoo nyt miten ne liittyvät toisiinsa? Miksi Baltian maat aloittivat tuon kuorolaulun, joka tuotatti amerikkalaiset erikoisiskujoukot Venäjän rajan tuntumaan? Kuka tekee asiavertailun vastineeseen mitä tapahtui Kuuban kriisissä, jolloin maailma oli oikeasti likellä III Maailmansotaa, joka sekin päättyi onnellisesti: Neuvostoliitto poisti kärjettömät ydinasekantorakettinsa Kuubasta ja vastineena USA poisti kärjelliset ydinohjuksensa Turkista – jäljelle jäi ”vain” Kuuban saarto. Entä nyt, mitä jää jäljelle?

...

Tekstiin liittyvät numeroinnit

|1 ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000003871510.html -

|2 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/katariina-ii-suuri-ja-kansanaanestykset.html -

|3 ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Krimin_sota -

|4 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/228006-west-trolling-east-trolling-nokittelua-vuorosuunnin -

|5 ~ http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/usa_havittajat_kohtaaminen-67095 -

|6 ... Kuvatekstiin liittyen - "epäillään", ... itse juttuun kohdistuen toimittaja ei kerro kahta asiaa, nimittäin sitä, että ruotsalaiskone vakoili signaloiden aivan Venäjän merirajan pinnassa. … ~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/venalaisen-ja-ruotsalaisen-sotilaskoneen-kohtaaminen-luultua-vaarallisempi-ruotsalaisten-oli-pakko-kaantya-kotimatkalle/6485884 -

|7 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/02/venajasta-luodaan-hyytavaa-uhkaa.html -

|8 ~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/ruotsin-ilmatilaa-loukattu-12-kertaa-tana-vuonna/6175680 -

|9 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/05/nain-suomesta-tehtiin-ajopuu-viron.html -

 

|A! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/04/olemmeko-jo-nato-sotakoneen-etuvartio.html -

 

EKSTRA

Reviirien hallinnal omavaraisuuden haltijaksi!

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/12/reviirien-hallinnalla-omavaraisuuden.html -

 

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

US | VU | T | BL | BL | FB | FB | BLOG 146944

 

DOC itämeri_krim_27062017.doc – OpenOffice Writer

PVM 27062017

 

|615_5818|

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (73 kommenttia)

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

[06072016]
" ... Amerikkalaiset nato-sotajohtajina erityisesti ”näkisivät mielellään, että Nato sodituttaisi suomalaiset viimeiseen mieheen” *|, täällä idän ja lännen vedenjakajalla – yhteisen liki 1500 kilometrin rajalle, varmaankin puolustaessaan vapautta, veljeyttä ja demokratiaa, kuten nämä suosikkihoennat kuuluvat.

*| Kuuluisa Venäjän presidentin Vladimir Putin ilmaisu Naantalissa – annettuna ”kevennysheittona” vakavaan mietintään mikä on asemamme toisen ydinasesuurvallan rajalla ~ http://www.hs.fi/kotimaa/a1467352638824 - ... "

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/07/media-tuntuu... - alta.
.

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto

Putinin lausunto oli perivenäläistä sananhelinää - tämä kannattaa aina muistaa: http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000002908924.html

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Tällä kertaa sanahelinä sattui rujosti kohdalleen, ... onneksemme kansakuntamme ei halua Natoon, yli 50 prosentin enemmistö torppaa Naton vuodesta toiseen.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Eikö asia ole selvä, uhka nousee, jännitys kiristyy Itämerellä.
NL:n aikana venäläiset levittivät vallankumouksia kaikkialla, mutta eivät valloittaneet naapurimaita. Nyt Putin on ryhtynyt sotimalla saamaan lisää kunniaa. Krimi, Ukraina ja mitä niitä muita on. Putinin historiallinen teko on että Venäjä rupesia pommittamaan kaukaista maata ihan kuten jenkit aikoinaan Vietnamissa. Syyriaan kaadetiin kaikki vanhat pommit ja ohjukset. Satojatuhansia siviilejä tapettiin.

Nyt venäläiset kiristävät meidänkin lähialueilla ilmapiiriä. Ovat ihan vauhkoja kun lännen mies lähettää komppanin viihdekiertuelaisia viihdyttämään Baltian naisia. Jos Venäjä hyökkäisi, nämä "erikoisjoukot" kohdattaisiin housut kintuissa.

Kohta Putin vaatii Suomen uhan vähentämiseksi että kaikki varuskunnat pitää siirtää Ruotsin rajalle.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Leo, kerrotko nyt kaikille lukijoille miten tuo itäinen karhu meitä esimerkiksi nyt uhkailee? ;)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kyllähän me jo historiasta tiedämme, että Krim ja Itämeri liittyvät saumattomasti toisiinsa. 1850-luvulla Englanti yhdessä Ranskan kanssa taisteli Venäjää vastaan Sevastopolin laivastoaseman herruudesta ja siihen littyen ne lähettivät myös Itämerelle armadansa taistelemaan Venäjää vastaan. Tuo "Venäjä" vain silloin sattui olemaan Suomen Suuriruhtinaanmaata.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Teitpä eriskummallisen koplauksen, ehkä se kertoo tilanteen mielikuvitustodellisuuden parhaiten ;)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Koplaus ei ole eriskummallinen muutoin kuin sikäli, että se osuu nappiin.

Alueelliset kiistat ja niihin liittyvät militäärioperaatiot noudattavat tiettyjä lainalaisuuksia ja jos maantieteellinen valtapoliittinen kuvio ei ole merkittävästi muuttunut, voimme historiasta katsoa miten asiat ovat aiemmin menneet. "Oolannin sota" oli oikeasti osa Krimin sotaa.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #35

Millaisia militäärioperaatioita Venäjä on tehnyt Itämerellä ja sen ympäristömaihin - muunlaisia kuin Nato ja/tai USA. Kerrotko lukijoille?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kesällä 1939 punatähdet lentelivät pitkin Suomea kuvailemassa maisemia. Harva uskoi että ne olisivat olleet rauhan asialla. Silloinkin ilmapiri oli jännittynyt, sotaa pelättiin. Nyt Putin rauhantähdet eivät lentele enää samalla tavalla.

Meikälisetkin kävivät kuvailemassa Leningradia ja näyttivät hölmöyttään kuvia Stalinin kaverille Hitlerille. Tästä Stalin muka suuttui ja aloitti talvisodan. Onhan sotia aloitettu kyllä vähemmästäkin kuten naisten takia mutta Putin ei taida olla niitä miehiä?

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Hyvä Leo, olet jo jäljillä! ;)

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto

Mitkä ihmeen amerikkalaiset erikoisiskujoukot ovat Venäjän rajan tuntumassa?

Enpä ole moisista joukko-osastoista kuullutkaan - laitappa linkkiä!

Ulkoministerinä 2014 toimineen Erkki Tuomiojan näkökanta Krimin miehityksestä on sangen selkeä http://www.ksml.fi/ulkomaat/Tuomioja-Ven%C3%A4j%C3...
Tuon realistisen ulkopolitiikan jatkumolla Suomikin tällä hetkellä toimii.

Kun tarkastellaan Venäjän näkökulmasta Krimin tapahtumien valossa samanlaisia hyökkäyskohteita Itämerellä niin esille nousevat Suwalkin kannas, demilitarisoitu Ahvenanmaa, käytännössä aseeton Gotlanti ja Bornholm.

Suwałkin käytävä on Baltian maiden ainut maayhteys muihin sotilasliitto Naton jäsenmaihin. Edellisessä isossa sotaharjoituksessa Venäjä harjoitteli sen sulkemista.

https://www.reuters.com/article/us-nato-russia-suw...
http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005123126.html

Ahvenanmaalla järjestetään myös venäläisten masinoima kolmepäiväinen rauhanleiri Zapad harjoituksen yhteydessä, johon osallistuu venäläisiä ja ruotsalaisia putinisteja. Viranomaiset ovat tästä kuitenkin hereillä.

Puolustusliitto Naton virhe oli keskittyminen kriisinhallintaan ja vasta Ukraina-Venäjä sota herätti puolustusliiton ruususen unesta.

Pahaenteistä on Zapad 2017 -harjoituksen nimi - Zapad = länsi.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Koko sodan jälkeisen ajan 70 vuotta venäläiset ovat joka päivä hyökänneet Suomeen.
Sukupolvet vaihtuvat ja aina sama usko.
Ruotsinkin nuori puolustusministeri sanoi että venäjänuhan takia syksyllä järjestetään suuret sotaharjoitukset.
Nyt vanhana tuntuu että minua on vedätetty kun sitä sotaa ei olekaan tullut.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"venäjänuhan takia"

Auttavatko sotaharjoitukset nuhaankin?

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #8

Asioista tietävät tekivät vertailun - USA/Nato operoi Välimeren tuntumassa huomattavasti enemmän taistelu- ja rynnäköintioperaatioharjoituksia kuin Venäjä - silti Venäjä luo sitä uhkaa ;)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #12

Uhka ei muodostu siitä, että joku osapuoli tekee harjoituksia. Uhka muodostuu kunkin osapuolen tarkoitusperistä. Harjoitukset voivat olla joko aggressioon valmistautumista tai sitten puolustuksellisia.

Demokraattisista länsimaista ei ole kenellekään uhkaa, koska ne eivät tuo mitään pahaa "tullessaan". Tietysti ne kyllä muodostavat uhan diktatorisille hallituksille, mutta ei tavallisille ihmisille. NATO voi siis harjoitella mielin määrin miten tahansa ja missä hyvänsä eikä siitä kannata olla kenenkään huolissaan. Pikemminkin sitä voi pitää rauhoittavana tietona. Venäjän aggressioiden kohdalla asia on päinvastoin.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren Vastaus kommenttiin #33

Venäjä on köyhtynyt olisiko uskottavaa onko Venäjällä edes varaa sotia ja köyhtyä entisestään.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #44

Venäjä on maailman suurin raaka-aine- ja energia-aitta. Venäjällä on eniten vapaata makeaa vettä - samoin Venäjällä eniten viljelykelpoista maapinta-alaa. Ei sen kummemmin rikas valtio :)

Voidaan sanoa, että strategisesti Venäjä täyttää Kiinan loputtomat materiatarpeet - Kiinahan on jo maailman suurin talous ...

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren Vastaus kommenttiin #48

Pelkillä raaka-aineilla ei kansaa elätetä.
Venäläiset ovat samaa mukavuudenhaluista sakkia kuin me europpalaiset.
Miten aasialaisesta Japanista tuli rikas pelkällä työllä ilman luonnonrikkauksia.
Venäjästä ei tule koskaan vaurasta.
Kommunismi opetti kansaa saamattomaksi.
Kaikkinainen sotiminen vain köyhdyttää Venäjää ja se tuskin on Putinin tarkoitus vai yllyttääkö länsi Venäjää suureen sotavarusteluun?

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #62

Kaikki kansat elävät raaka-aineilla ja mitä "edistyksellisempi" sen enemmän!

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren Vastaus kommenttiin #64

Öljyteollisuus työllistää vain murto-osan kansasta Venäjällä ja maatalouskaan ei enää suuresti työllistä.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #68

Työttömyys Venäjällä - näistä luvuista me näemme vain unta!

Vuodesta 2007, vuosittain - Työttömyys, % (vuoden/jakson lopussa)
6.0
6.2
8.2
7.3
6.5
5.5
5.5
5.2
5.6
5.5
5.2 - viimeisin arvo 05/17.

.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren Vastaus kommenttiin #69

Näemme vain unta kun täällä on opiskelijatkin työttömyyskorvauksilla.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #71

Ei pitäisi onnistua! Tai sitten systeemissä on mätää - siis opiskelunsa päättänyt tai kesken lopettanut?

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #33

Ovatko esimerkiksi USA, Englanti ja Ranska demokratioita? Millaista uhkaa ne ovat jo aiheuttaneet, mutta mikä vakavampaa kuin uhkaaminen - mitä valtioita ne ovat pommittaneet jo vuodesta 2001/2003 alkaen? Kerrotko lukijoille?

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #12

Heh heh, ihan hyvä huomio ja väite pitää täysin paikkaansa seuraavin perustein:

Asioista tietävät muistavat, että koko Välimeren pohjoisrannikon maat Syyriasta Gibraltariin kuuluvat Pohjois-Atlantin puolustusliittoon.

Venäläisillä on yksi sotilastukikohta Syyriassa.

Kun kreikkalainen varusmies rynnäköi taisteluharjoituksissa huutaen βολή (lausutaan voni, tarkoittaa laukaus) niin kyseessä on kiistatta Natomaan "taistelu- ja rynnäköintioperaatioharjoitus".

Venäläisillä tällaisia harjoituksia ei ole vaan heillä on ihan oikeita taistelu- ja rynnäköintioperaatioita Syyriassa, mikä on Välimeren maa. Näistä operaatioista olemme saaneet lukea päivittäin lehdistä.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #43

Syyrian pommitukset aloitti USAF jo vuonna 2014 - ilman kutsua ja ilman mitään kansainvälisen yhteisön mandaattia - Venäjä tuli Syyrian laillisen hallinnon pyynnöstä mukaan vuonna 2015 ...

USAF' in raskaista siviiliuhreja lisääntyvästi aiheuttavista massapommituksista voimme lukea mediasta jo liki päivittäin.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Natottajat jylyävät väkevästi Venäjän uhasta ja näkevät Venäjän hyökkäävän Suomeen - aina vuosittain ja erityisesti vaalien alla - kansa vastaa: "Puhu Sinä natouskovainen, me pidämme täältä kuitenkin hevosta" ;)

Mistä noita russofobisteja oikein sikiää ;)

...
~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/237899-... - 342 lukijakommenttia! :)

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto

Tuo on yleisin perustelu itänaapurin rauhanomaisuudesta ja hyvästä tahdosta - olemme saaneet olla 70-vuotta rauhassa.
Vastaavasti voisi perustella, ettei palovakuutusta kannata ottaa eikä edes palovaaraa miettiä kun talo on ollut palamatta 70 vuotta.

Jos tarkastellaan laajemmin niin 70 vuotta sitten eli 1947 meillä oli ns Vaaran vuodet ja NL veti Tsekkoslovakian valtapiiriinsä vallankaappauksella. Samaa suunniteltiin Suomeenkin, mutta asia vuoti.
40-luvun lopulta saakka itäinen Eurooppa oli NL:n vallan alla vuoteen 1991 saakka. Suomellakin oli sotilaallinen YYA sopimus NL:n kanssa ja oli osa NL:n puolustusjärjestelyjä.

NL:n romahdettua uusi itänaapurimme Venäjä on ottanut hyvin agressiivisen ulkopolitiikan ja jatkaa sitä helposti sotilasvoimin. Tämän olemme havainneet Tsetseniassa, Georgiassa, Moldovassa ja Venäjä -Ukraina sodassa. Eurooppalaiset rajanaapurit, jotka ovat saaneet olla rauhassa, ovat olleet puolustusliitto Naton jäseniä ja Suomi.

Putinilla on ajatuksia Suomenkin suuntaan - ainakin jos uskomme Kremlin sisäpiiriä: http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2014080218537149_...

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren Vastaus kommenttiin #34

"Putinilla on ajatuksia Suomenkin suuntaan"
Varmaankin on mutta onko köyhällä Venäjällä varaa toteuttaa mitään kallista ja maalle tuhollista.
Venäjä tulee pysymään köyhänä hamaan tulevaisuuteen siitä aasialaiset pitävät huolen.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #45

Venäjä on raaka-aineiltaan maailman rikkain valtio. Me kaikki elämme biosfääristä, jota on Venäjällä eniten --- siis kierrossa olevia biomassoja, joista rakentuu muun muassa ravintomme - ja ilmastonmuutos lisää Venäjän peltokelpoista pinta-alaa - valmiiksi maailmanlaajuiseen kuivuuteen ja ravintopulaan :)

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #34

Olimme niin läheisesti ystävyyssuhteissa Neuvostoliittoon, ettei meidän tarvinnut laskea maahan venäläisiä sotilaita, vaikka kohteliaasti sitä pyysivätkin, sotaharjoituksiin - osasimme sanoa ystävällisesti - "Kiitos ei", nyttemmin USA kutsuu itse itsensä Suomeen ja meillä ei edes ehditä sanoa "kiitos ei" - niin hölmistyneinä poliitikkomme seuraavat voimattomina asioiden kehittymistä :)

..
Tässä kohtalokkain sopimuksemme - Nato isäntämaa pöytäkirja:

OTE:
" ... OSA 2.

2.Tarkoitus

2.1. Tämän yhteisymmärryssopimuksen tarkoitus on sopia periaatteet ja menettelytavat toiminnallisten kohteiden perustamiseksi ja isäntämaatuen antamiseksi NATO-joukoille isäntämaassa, tai isäntämaan tukemana, NATOn sotilaallisten toimien aikana.

2.2. Tämä yhteisymmärryssopimus ja sen jatkodokumentit on tarkoitettu suunnittelun pohjaksi asianomaisille isäntämaan tahoille ja NATOn johdolle ennakoimaan isäntämaatukea erilaisille NATOn sotilaallisille toimille. Nämä tehtävät sisältävät toimet, joihin lähetettävät joukot ovat tiedossa, sekä ne, joihin joukot eivät vielä ole tiedossa. .. "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/02/nato-isantam... - [146974]

.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

" ... Yhdysvaltojen on mahdollista tuoda jopa 5000:n sotilaan tarpeisiin raskasta aseistusta Baltian ja itäiseen Keski-Eurooppaan. Jos ehdotus hyväksytään, on tämä ensimmäinen kerta sitten vuoden 2004 ja Naton laajenemisen jälkeen, kun Yhdysvaltojen raskasta kalustoa tuodaan Naton jäsenmaihin ja etenkin maihin, jotka ovat olleet Neuvostoliiton etupiirissä. ... "

~ http://m.iltalehti.fi/ulkomaat/2015061419859706_ul... -

.
" ... Uuden Nato-joukon vahvuus on noin 1 000 sotilasta. Joukko varustetaan muun muassa panssarivaunuilla, panssaroiduilla miehistönkuljetusajoneuvoilla ja kevyellä tykistöllä. Siihen kuuluu myös erikoisjoukkojen sotilaita, kuten pioneereja.

Nato-lähteiden mukaan tarkoituksena on lähettää Venäjälle signaali siitä, että "vihreiden miesten" eli tunnuksettomien venäläissotilaiden toiminta ei ole enää edes teoriassa mahdollista Viron maaperällä. .. "

~ https://www.aamulehti.fi/kotimaa/virolaiset-vahvis... -

.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Onko 5 000 sotilasta balttiassa jonkinlainen uhka Venäjälle?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #29

Näiden viihdytysjoukkojen maine on levinnyt baltian venäläisten välittämänä Venäjän puolelle. Sieltä on tullut sisaria kokeilemaan viihdytysjoukkojen kykyjä omakohtaisesti. Siinä on aina riski että he paljastavat Putinin juonia viholliselle.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #30

?

... kokeilla jenkkisolttua ;)

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #29

Kuinka monta sotilasta Venäjällä on Meksikossa tai Kuubassa?

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #29

Mitähän Trump sanoisi, jos Kuubassa olisi 5000 venäläistä erikoisjoukkojen taistelijaa - tukenaan ensilinjan rynnäkköilmavoimat ...

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Ukraina - Venäjä sotaa ei edes ole, toki innokkaimmat natofanaattiset haluavat sen sellaisena nähdä :)

Krim suojeltiin Maidanin verimellakoilta ja Odessan kaltaisilta murhapoltoilta - jo tämänkin vuoksi:

" ... Vuonna 1992 alue julistautui ensi kertaa itsenäiseksi. Monelle kriminvenäläiselle tämä tarkoitti ensiaskelta kohti Venäjään liittymistä. ... "

~ https://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/03/21/krim-halu... -

.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Todellisuus oli nyt näidenkin kommenttien jälkeen, ettei kukaan kyennyt sitä vastausta antamaan, miten aikuisten oikeasti Krim ja Itämeri liittyvät yhteen - kun West trolling jylyää koko ajan Venäjän uhasta Itämerellä ---

...
[2016]
" ... (Mediamme käy nyt kuumana – esimerkkinä HS – Kari Huhta, joka riehaantui näppäimistö vaahdossa itämerenrauhan järkkyneen ja jälleen on palattu hyytävän vastakkainasettelun piiriin)

HS: Venäjän Itämerellä järjestämä välikohtaus on erityisen vastuuton, mutta myös harkittu esitys
http://www.hs.fi/ulkomaat/a1460599215645…. ... Voisiko HS - toimittaja Kari Huhta hiukan syventää kirjoitustaan, eikä riehaantua heti itämeriuhan luontiin - lähinnä vielä Venäjän toimesta. Juuri nämä tekstit vähentävät kansalaistemme luottamusta aiempiin luottomedioihin.

Kursivoitu osa on HS tuotantoa

Toimittaja Huhta voisi perehtyä vakoiluun, signaalitiedusteluun, elektroniseen häirintään ja jopa langattomaan hakkerointiin, ennen kuin luo uhkaa suomalaisten lukijoiden silmille – vain venäläiskoneen ”hyökkäyssimulointina”.

Venäläisten koneiden käyttäytymiseen on jokin syy

Huhta ymmärtää syiksi vain pullistelun, näyttövoiman ja koppavuuden. Ammattitoimittajat luotaavat syvällisemmin tapahtumia, varsinkin HS tyyppisessä mediassa olisi viisasta perehtyä aiheeseen tarkemmin – ikään kuin ”untohämäläisittäin”.

Sen me tiedämme, että HS on natottaja media – jo senkin takia, että jo edesmennyt erinomainen myöhempi kolumnisti Olli Kivistö |1 kertoi aikanaan sähköpostissaan tehneensä kovan työn kääntäessään aiemman vastaavan päätoimittaja Janne Virkkusen kohti Nato-autuutta.

|1 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/213621-... – ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/04/venalainen-s... -

.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"ettei kukaan kyennyt sitä vastausta antamaan, miten aikuisten oikeasti Krim ja Itämeri liittyvät yhteen"

Katso kommentti No.: 35#!

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Putinin puolustukseksi ja Ilkan rauhoittamiseksi on sanottava että ei tämä tilane vielä ole kovin paha. Rauhan aikana ei ole ammuttu yhtään siviilikonetta alas kuten tehtiin talvisodan jälkeen, Kaleva-matkustajakone ammuttiin alas.

Hurrien koneiden hätistely on ihan paikallaan, jospa viimein heräisivät.

Kovia poikiahan ne jenkit on mutta en usko etta niistä erikoiviihdytsjoukoista (EVJ) on suurtakaan vastusta jos miljoonat neukkusotilaat lähtevät vapauttamaan Baltian maita kuten 1940.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Aivan. Me saamme elää hienosti rauhallista elämäämme, jo yli 70 vuoden ajan, kunhan kansakuntamme suuri enemmistö pitää nämä natohaukat kurissa ja herran nuhteessa ;)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kyllä niitä jenkkien erikoisjoukkoja kaivattaisiin kovasti Helsingissäkin. Nyt ilkat ja meikäläinenkin ovat tulleet jo vanhoiksi:)

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Koskaan ei pidä mennä merta edemmäksi kalaan - ja ystävät pidetään lähellä ja viholliset kaukana ... Kekkonen ymmärsi tehdä vihollisesta ystävän, kun sitä ei voinut voittaakaan.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Venäjä syyttää Natoa aggressiivisesta toiminnasta Itämerellä ja sanoo vahvistavansa puolustustaan.

~ https://yle.fi/uutiset/3-9683898 -

.
" ... [ … kansalainen 'Liisa ja Erkki' lukevat alvariinsa valtamedian synkeää puhurointia itäisen naapurimme sotaisuudesta 4] – samaan aikaan kansalainen on tutkinut nettiä ja saanut selville maailman sotaisimman/ sotineimman valtion 5] … kansalainen 'Erkki' ihmettelee mikä muutti Suomen linjan 6], kun rauhaakin on eletty ennätykselliset 70 vuotta! … ]

Ukraina kaiken muuttaa voisi
[ Ukrainassa kohtaavat niin itä kuin länsi ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/07/ukrainassa-i... - ]

Krimilläkin on oma historia 7] ja nyt Yle' nkin mukaan siellä näyttäisi menevän hyvin - ”valtauksessa” ei syntynyt ruumiita, vaikka lupaa siihen ei saatu kuin hymyilyä aikaansaaneelta kansanäänestykseltä. Ensiömalli saatiin Serbian osa-alueesta Kosovosta, jonka väkivaltaisen irroittamisen aloitti – ilman mitään kansainvälistä mandaattia – USA, jonka ilmahyökkäysrynnäköinnit tappoivat yli 500 siviiliä! 8]

Valtiopäivämies ja entinen arvostettu kansanedustaja Mikko Elo ihmettelee miksi Venäjä on nyt niin suuri uhka Suomelle 9] ja miksi haetaan Ukraina aina lähtökohdaksi, vaikka meillä ei ole likikään täyttä tietoa Maidanin verimellakoiden kuin Odessan murhapoltonkaan taustatietoja aloittajasta/provosoijista. Sen me kuitenkin tiedämme, että USA' n keskusvakoiluviraston CIA' n pääjohtaja John Brennan vieraili Kiovassa miltei heti Maidanin jälkeen ja Odessan edellä.

Uhkaa Venäjästä on luotu yleensä ainan ennen vaaleja
[ … miten oli vuonna 2007 … ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/03/miksi-juuri-... - ]

Venäjä on karhu, jonka tavat on syytä tuntea. Kiinalaiset oivalsivat tuhansia vuosia sitten kaksi erinomaista kansanviisautta: ”Pidä viholliset kaukana ja ystävät lähellä” sekä ”Ellet voita vihollistasi, tee siitä ystävä”.

Nyt tuntuu siltä, että nämä kansanviisauden ovat istahtaneet syvästi suomalaisiin kansalaisiin 'Liisaan ja Erkkiin', siksi fiksusti he komppaavat meidän omaa kansanviisautta: ”Viisauden alku lähtee tosiasioiden tunnustamisesta” - presidentti J.K. Paasikivi. ... "

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Tottakai Venäjä on edelleen uhka! Eikös Putin sanonut talvisodasta puhuttaessa että Stalinilta jäi homma kesken?

Eikös Sipilä ja Niinistö käyneet Kremlissä kumartamassa Putinin edessä sen jälkeen kun FSB oli lähettänyt 1700 ns. pakolaista Lapin kautta Suomeen?

Eikös ilkkojen tehtävänä ole lietsoa sotaa?

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Hyvä Leo, Putin ei ole koskaan noin puhunut Stalinin puheista - koskien Suomea.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Venäjä on liian köyhä aloittamaan mitään sotaa.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Venäjä on se maapallon toinen ydinasesuurvalta.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Joku oivalsi hyvin, että miksi Nato/USAF valittavat ja riekkuvat aina, kun ovat juuri Venäjän rajan tuntumassa, mutta toisin päin on kovin hiljaista!

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170628220023443... -

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170628220023443... -

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kyllä sinä Ilkka yksinäänkin pidät Venäjän puolta aivan riittävän hyvin. Siitä Putin varmaan antaa palkkion ja mitalin:)

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Haen vain tasapuolisempaa uutisointia ja oikeudenmukaisempaa tapahtumien käsittelyä - kaikilta näkökulmilta. Ei yksipuolisuutta - ei pelkkää West trollingia ...

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Topicin Kosovo osioon ---

" .. * Euroopan laajuinen kohu Naton Jugoslavian vastaisessa sodassa ja
jo aiemmin Bosniassa käyttämistä uraaniammuksista on opettavainen.
Asiantuntijat ja kriittiset mediat ovat yrittäneet levittää
tietoa köyhdytettyä uraania sisältävien ammusten vaarallisuudesta
jo pitkään. Valtajulkisuuteen tieto ei ole kuitenkaan päässyt.

Vasta kun Kosovossa palvelleiden länsieurooppalaisten sotilaiden epäillään
sairastuneen ja kuolleen altistuttuaan köyhdytetylle uraanille, Länsi-Euroopassa on noussut kohu, joka on murtautunut myös valtamediaan. Samalla on
ollut myös pakko mainita, että uraaniammukset ovat vain osa Naton
hyökkäyssodan aiheuttamista ympäristö- ja terveystuhoista. ... "

~ http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/nato-aiheutt... -

.

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto

"Naton Jugoslavian vastainen sota" ei varmaan ole päässyt "valtajulkisuuteen" Suomessa, koska moista termiä käytetään lähinnä maissa, joissa tiedotusvälineitä kontrolloidaan valtiovallan taholta hyvinkin voimakkaasti.

Kosovossa Naton väitetään käyttäneen HPAV tai APDS panssariammuksia, joissa pitäisi olla nykyään volframikarbidipenetraattori. Tuo painava "tunkeutuja" valmistettiin aiemmin köydytetystä uraanista halvan hinnan vuoksi. Irakin sodissa niiden väitetään aiheuttaneen ympäristöongelmia http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/408122.stm

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kaikella on hintansa.

Rauhaa rakastavat Kosovon muslimit saatiin NATO-operaatiolla kuitenkin vapautettua verenhimoisten serbikristittyjen sorron ikeen alta.

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto

Kova hinta - 13517 kuollutta yhteensä.
Jotkut olisivat halunneet antaa sotimisen jatkua vielä ja toiset muistelevat vain noin neljää sataa serbiä, jotka kuolivat Naton operaation yhteydessä.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Heh, heh ... seuraahan tarkemmin uutisointia, miten suuralbanistit liikehtivät :)

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto

Useammassa ketjun kommentissa mainitaan Venäjä - Ukraina sota erilaisin mielipitein ja perusteluin puolesta ja vastaan.

Muistellaan kuitenkin Venäjän presidentin Vladimir Putinin lausuntoa kyseisestä asiasta viime vuoden lopulla. Hän käytännössä myönsi sodan:

Vladimir Putin antoi 5.10.2016 järjestetyssä VTB-pankin tilaisuudessa lausunnon, joka on tähän mennessä lähimpänä sen myöntämistä, että Venäjä on osallistunut Itä-Ukrainan sotaan ja samalla syytti "amerikkalaisten" ruokkineen Ukrainan vuoden 2014 vallankumousta.

– Kun meidät pakotettiin, haluan painottaa tätä – pakotettiin, puolustamaan venäjänkielistä väestöä Donbassissa, pakotettiin vastaamaan Krimillä asuvien ihmisten haluun palata osaksi Venäjän federaatiota, alkoivat he (Yhdysvallat) heti panna liikkeelle Venäjä-vastaista politiikkaa ja pakotteita, Putin totesi venäläisen BFM:n mukaan.

Interpreterin mukaan presidentti sanoi venäläisten olleen Ukrainassa “ratkomassa tiettyjä ongelmia, mukaan lukien sotilaallisia”. Hän kuitenkin teroitti, ettei tämä tarkoittanut sitä, että Venäjän armeijan palveluksessa olevia joukkoja olisi Itä-Ukrainassa.

Tässä on vielä juttu ukrainalaisten vangiksi ottamasta venäläistaistelijasta: http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/ukraina_sotil...

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Tämä on hyvä. Tosiaan Venäjän vakinainen armeija ei ole Ukrainassa. Venäläiset vapaaehtoiset, kuten kiovalaistenkin puolella eri maiden vapaaehtoistaistelijat ovat "rintamilla" ... Sinällään sotaa ei ole edes julistettu kiovalaisten ja Venäjän välille.

Aseita on toimitettu ulkomailta niin kiovalaisille kuin donpassilaisille.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Älä Ilkka pelkää Natoa. Se ei ole ampunut yhtään suomalaista eikä varsinkaan venäläisiä ystäviäsi.

Sanopas Ilkka, mitä ihmettä Nato tekisi Venäjällä? Kurjassa kunnossa oleva saastunut ja tuhottu maa, ihmiset laiskoja ja osaamattomia. Tietysti vastaat että himoitsevat Venäjän suunnattomia luonnonvaroja. Siksi valmiiksi oheinen linkki:

http://leomirala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/222594-v...

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Suomalaiset pelkäävät Natoa, siksi me sanomme väkevän painokkaasti yli 50 prosentin voimalla "Kiitos ei Natolle" - jo yli 10 vuoden ajan, jatkuvasti vuodesta toiseen.

Nato käy sotaa koko ajan, nytkin Afganistanissa, jossa mekin olemme jo sodan osapuoli.

Nyt muutamat poliitikot ajoivat meidät miinaan - nyt armeijamme on osallistuttava ulkomaille muiden sotiin - jopa taistellen. Näinkö meistä tehdään Viron ilmataistelukyvyn takuumiehiä?!

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Alpo Rusi:
"Samaan aikaan kasvavan sisäisen epävakauden ja ulkopoliittisten tappioiden muodostamien paineiden alla presidentti Vladimir Putin on tehnyt viime viikkoina joukon päätöksiä, joiden voidaan indikoivan hyökkäävän ulkopolitiikan ja epälineaarisen voimankäytön seuraavista vaiheista.
.....
Vladimir Putin voi vaikuttaa epävarmalta, mutta mikään ei viittaa siihen, että hän olisi vetäytynyt Neuvostoliiton imperiaalisen alueen osittaiseen palauttamiseen nojautuvasta strategiasta. Siihen kuuluu maan geopoliittisen vaikutusalueen laajentaminen lännessä.

Kyse ei siten ole Naton vaan Venäjän vaikutusalueen laajentumisesta."

Venäjäkään ei vielä uskalla suoraan hyökätä mutta tekee koko ajan valmisteluja laajentumista varten.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Venäläisten vaikutepinta-ala on pienentynyt jo vuodesta 1992 - sen sijaan Naton vaikutealue on lisääntynyt dramaattisesti, ajaen maailmaa lähemmäksi ydinasesotaa, sillä Venäjä ei kykene vastaamaan Naton voimistuvaan militarisoitumiseen tavanomaisia asein. Venäjän rauhantakuuna ovat Borei' t ja Bulava' t ---

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Syntyi erinomainen keskusteluketju, joka voidaan kruunata huomisen kaavalla:

Kiina + Venäjä > US + EU?

.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

22 yv. viestiin yleinen ja julkinen vastaus:

Nyt kysytään miksi tämä vahva venäjämyönteisyys *]

Vastaus on hyvin yksinkertainen. Kansalainen 'Liisa ja Erkki' ovat aina olleet puolueettomia sotilaallisesti. Nyt vahventunut natofanatia nostaa kansalaiset takajaloilleen ja Natoon ei mennä, kuten tosikallupit kertovat jo yli kymmenen vuoden kokemuksella [HS].

Me emme Suomessa hyväksy kohkaamista – niin idästä kuin lännestä. Ja nyt, kun nato- ja lännenmiesfanatia yltyy falsettiin, on kansa noussut sitä vastaan – ei paapomaan Venäjää, vaan laittamaan puntit tasan! Yksinkertaista, eikö?

*] Suomessa puhutaan trollaamisesta, näin on – kumpikin puoli sekaantuu siihen antaumuksella. Niin natolaiset kuin niin sanotut 'putinistit', joka on ilmauksena vaillinainen – suurin osa natovastin- ja lännen ihannoimiskirjoituksista on sellaisten ihmisten, jotka ovat kyllääntyneet – todellisuuteen nähden, lukien ja kokien – Naton ja lännenmiehen päämäärien kaikkivoipaisuudesta ja ylitse vuotavasta hyvyydesta ja auttavuudesta.

...
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/08/mista-luodaa... -

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ilkan aforismi:

"Koskaan ei pidä mennä merta edemmäksi kalaan - ja ystävät pidetään lähellä ja viholliset kaukana ... Kekkonen ymmärsi tehdä vihollisesta ystävän, kun sitä ei voinut voittaakaan."

Etkö sinä Ilkka tästä syvällisestä rauhanaatteesta voisi vihjata seuraavalla kerralla siellä Kremlin suunnalla?

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Leo, voin vakuuttaa sinulle, että Kreml tietää tuon jalostuneen suomalaisesityksen kansalliseksi turvallisuuselementiksemme - täällä idän ja lännen vedenjakajalla. Se takaa meille pysyttäytymisen erossa ulkovaltojen ongelmista ja tuo meille välittäjän roolin - yllättävän korkealle tasolle! ;)

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Rauhanaatteesta kannattaa aina puhua.
Sota on kallis rikkaallekin maalle kun maata ei voi alistaa ja se näkyy pitkittyneenä Irakissa, Itä Ukrainassa ja Afganistanissa.
Venäjällä ja USAlla on kokemusta ettei maata voi vallata.

Lisäksi Neuvostoliitto Afganistanissa ja USA Vietnamissa.

Maata voi konrolloida muulla tavoin kun pankki lähetti minulle kyselyn missä maissa olen verovelvollinen ellen vastaa pankki (USA) sulkee eläkeläisen pankkitilin.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Yhdysvaltain pisin nykyajan sota on Afganistan - vuodesta 2001 alkaen.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

... Nyt tarkkana! Jos saa, on myös annettava. Mitä Suomelta edellytetään, jos Viro joutuu vaikeuksiin - on provosoinut, ja sen myötä joutunut syystään vakaviin hankaluuksiin. Riennämmekö esimerkiksi ilmavoimiemme myötä taisteluihin, vaikka oma itärajamme on provosoimaton ja rauhallinen?

~ https://yle.fi/uutiset/3-9700320 -

.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

... Olli Rehn tuntuu olevan jossain määrin jäljillä, ymmärtää mitä merkitsee olla 1300 kilometrillä kiinni siinä maailman toisessa ydinasesuurvallassa. Rehn mitä ilmeisimmin oivaltaa myös Kuolan niemimaan ja Leningrad oblastin merkitykset Venäjälle ja Kremlille.

~ https://yle.fi/uutiset/3-9701012 -

.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

... Himasenkin tulee ymmärtää, että lännenmiehen maailma ei ulotu edes 20 prosenttiin maapallon väestöstä.

~ https://yle.fi/uutiset/3-9740489 -

Ent. Venäjän suurlähettiläs Himanen lausuu Itämerestä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset