Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Hakeeko USA hyökkäyssyytä Pohjois-Koreaan?

  • Amerikkalainen ballistinen mannertenvälinen ydinohjus - USA käyttää 1000 mrd USD kehittelytyöhön!
    Amerikkalainen ballistinen mannertenvälinen ydinohjus - USA käyttää 1000 mrd USD kehittelytyöhön!

Tänään Yhdysvaltain arvaamaton presidentti Donald Trump twiittaa, ettei hänen liittolaiset Japani ja Etelä-Korea enää kauaa jaksa odottaa, vaan jotain tapahtuu |1 – samaan aikaan Pohjois-Korea saanee valmiiksi oman ohjustentorjuntajärjestelmänsä |2, jota se kiihkeästi kehittää – jopa kansansa kustannuksella.

 

Tunnetusti Korean sota 1950 -luvulta |3 ei ole saanut rauhansopimusta, vain jäätyneen tulitauonomaisen olon. Tämän tosiasian vallassa koko Pohjois-Korea elää, muistaen, että juuri amerikkalaiset YK' n varjosta kävivät tuon sodan toista päätaistelijan roolia. Korealaiset olivat jo häviämässä amerikkalaisinvaasion, kunnes ”veljet” Kiinasta tulivat apuun ja sota jäätyi paikoilleen.

Tänään Etelä-korea on amerikkalaisten taistelu- ja hyökkäysvoimien asevarikko – ohjustaistelujärjestelmineen ja suurine asevarikkoineen – tämänkin Pohjois-Korea synkässä epäluulossaan tietää, samalla kun perityn yksivaltiuden johtaja Kim pelkää asemansa romahduttamisesta.

|1 ”Trumpin tulisi ymmärtää, että Kiinan tavoite on poistattaa kaikki vieraat kolmansien maiden hyökkäys- ja sotavoimat pois Korean niemimaalta. Nyt Trumpille ojennetaan oivaltajan kättä sanoista tekoihin. Kiina huolehtii amerikkalaisten poistumisen jälkeen Korean niemimaan turvallisuudesta ja päättää Pohjois-Korean ydinaseuhkailukalistelun, kun paine puretaan.”~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/kiina-kehottaa-kaikkia-malttiin-trumpin-pohjois-korea-tviitin-jalkeen/6492782

 

Pohjois-Korean pelotevaltaa käyttävä Kim tietää CIA' n toimet monissa luonnonvaroiltaan alikehittyneissä kehitysmaissa. Kim nuoresta iästään huolimatta on kyllästetty pelosta amerikkalaisten Vietnamin sodasta, jonka USA oman kansansa tahdosta hävisi. Amerikkalaiset olivat saaneet tarpeekseen ristiretkistä kommunismia vastaan.

 

Kiina ja Venäjä lähentyvät

Ennakoidusti kehittyvä yhteistyösuhde. Looginen, kaikin osin. Alkoi jo hiljaisesti vuosia sitten. Kaupalliset operaatiot lisääntyvät ja suomalaisillakin on yllättävä rooli - vihjeenä muun muassa telakat” ~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/xi-jinping-ennen-putinin-tapaamista-kiinan-ja-venajan-valit-ovat-parhaat-historiassa/6492358

Maailmastamme amerikkalaisjohteinen lännenmiehen hegemonia edustaa vajaata 20 prosenttia koko Maapallomme ihmispopulaatiosta. Kiina yksin on jo suurempi, ollen myös talouden vaikutteiltaan maailman suurin. 

Kiina tarvitsee maailman suurimman tuotantokoneistonsa pyörittämiseen Venäjän Siperian raaka-aineita – niin Venäjän presidentti Vladimir Putin kuin Kiinan presidentti Xi Jinping tietävät tämän erinomaisen hyvin. Osaavatko he rakentaa yhteisymmärryksellisen konsensuksen – jää nähtäväksi. 

Nyt ainakin Kiina ja Venäjä yhdessä kokevat yhteistä Korean niemimaan vakauttamispolitiikkaa |4. Kiina ja Venäjä haluavat murentaa maailmaa jäytävän lännenmiehen amerikkalaishegemonian ja maailmanpoliisiroolituksen |5.[LINK] 

 

Maailma on muuttumassa moninapaiseksi, 

… arvattavasti ennalta suunnitellulla tavalla! Millaista tahtipuikkoa diilien pelimies Trump onkaan rakentamassa, kunhan pöly venäläisten vaikuttamisepäilystutkimusten päältä hälvenee. Trump ja Putin tapaavat Saksan maaperällä |6 – mielenkiintoista, sillä Saksan kolmas valtakunta oli II Maailmansodassa kummankin yhteinen vihollinen.

 

...

Pohjois-Koreaa kuritetaan rautahansikkain ja Israelia käsitellään silkkisin käsinein

[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/07/pohjois-korea-ja-israel-pullistelevat.html - ]

Mitä eroa tai yhtäläisyyttä huomaamme Israelin ja Pohjois-korean välille? Miten kumpikin pullistelevat aseillaan, ja keiden toimittamien aseiden? Miksi Israelille sallitaan ydinase? Kumpiko on sotaisampi, kunpi on tappanut enemmän vastapuolen siviilejä vuodesta 1966 jälkeen – viimeisen 50 vuoden aikana? Paljon kysymyksiä – vähän vastauksia.

 

Otamme tähän kavalkaadin 1 - 7 suomalaisen median paatosta, tarkoitushakuisuutta ja osin yksipuolisuutta, kun projisoidumme Korean niemimaalle – täältä kaukaa Pohjolasta, idän ja lännen vedenjakajalta, jolla voisi olla taitavasti toimien välittäjän ja rauhanneuvottelijan rooli – natottomana maana, joka voisi saada Venäjän ja Kiina tuen välitystehtävälleen. 

Onko presidenttimme Sauli Niinistö ajatellut asiaa? Olisiko tässä Suomelle aivan uskomaton mahdollisuus? Yllättävä pikavierailu Pohjois-Koreaan tapahtui jo toukokuussa 2017. Tästä myöhemmin lisää, mutta nyt nuo mediamme suoritukset Korean niemimaan kiristyvästä tilanteesta ---

 

.

1 - |1

”Onko tämä ennakkovalmistelua tulevalla US-taisteluiskulle Pohjois-Koreaan? Muistamme Yhdysvaltain toimet ennen tämän taisteluhyökkäystä ja sotaa Irakiin vuonna 2003, jonka myötä on pakolaiskriisi, ISIS-terrori ja kaaoksessa oleva Irak, vielä vuonna 2017! Onko kohta Pohjois-Korean vuoro? Mitä sanovat toisiaan lähentymässä olevat Kiina - Venäjä?”

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201707042200246167_ul.shtml

2 - |2

”Toimittajalla ei käynyt mielessä, että kyseessä saattoi olla ohjustentorjuntajärjestelmän testaus. Näitä torjuntajärjestelmiä on useilla valtioilla ja niiden tuotekehitys on voimallisella tasolla, erityisesti Yhdysvalloissa ja Kiinassa. Vihollisen ydinohjukset pyritään torjumaan jo niin varhaisessa vaiheessa kuin mahdollista. On huomattavaa, että koe tehtiin Kiinan presidentin Xi Jinping' n Moskovan vierailun aattona!”

~ https://yle.fi/uutiset/3-9703609

3 - |4

”Kerrankin kokonaisvaltaista molempia nokittelupuolia huomioiva ehdotus, jonka perimmäinen tavoite on poistaa koko Korean niemimaalta kaikki vieraiden valtioiden sota- ja taisteluvoimat asevarikkoineen ja ohjustaistelujärjestelmineen!”

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201707042200245360_ul.shtml

4 - |6

”Toimittaja Kreeta Karvalan tulisi pohtia enemmän USA' ssa tapahtuvaa tutkimusta Trumpin edesottamuksia, ennakkotoimia ja -mietelmiä jo ennen presidenttikauttaan kohtaan! Nämä meneillään olevat tutkimukset varjostavat ja estävät Trumpin toimia Venäjän suuntaan. Trumpin on ikäänkuin nyt näytettävä, ettei hän olekaan kallellaan "tukijaansa kohtaan". Toisaalta me emme, kuten ei Karvalakaan tiedä millaista todellista vuoropuhelua Trump - Putin käyvät. Voi olla, että meno on täysin ennalta kirjoitetun käsikirjoituksen mukaista. Trump vain odottaa tutkimuspölyn laskeutumista ja tällä väliajalla nautiskelee pokeripelinsä korteista ... Ehkä Saksassa näemme jotain, ikäänkuin puolueettomalla kentällä, jota Trump on jo "miinoittanut", mutta keiden jalkojen alle?”

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201707042200245883_ul.shtml

5

”Millaista uhkaa Pohjois-Korea kokee, kun sen täytyy kehittää itsepinteisesti tämän tyyppistä pelotevoimaa? Jäljet johtavat Korean sotaan, jossa US oli toinen pääosapuoli. US on edelleen suurin hyökkäys- ja taisteluarmeijoin Etelä-Koreassa. Korean sotaa ei ole päätetty rauhansopimuksella. Miten Koreat tulkitsevat nykyistä status quo' ta?”

~ https://yle.fi/uutiset/3-9705714

6

”Salliiko US ydinaseistautuneen Israelin, joka aika-ajoin provosoituna iskee armeijallaan väkivaltaisesti naapureitaan?”

~ https://yle.fi/uutiset/3-9705813

7

”Millaisen uhan Yhdysvaltain omat mannertenväliset ydinohjukset muodostavat, jotka myös toimivat? Minkä valtion todellisuudessa käyttämät ja räjäyttämät atomiaseet ovat tappaneet eniten? Kuka kertoo?”

~ https://yle.fi/uutiset/3-9705834

.

Ylläolevat mediatekstit kertovat sen informaatiomaailman missä suomalaiset lukijat elävät. Meille syötetään osittaista West trolling |* painopisteytettyä mediamanipulaatiota – johon kansakuntamme lukijoina yhä kriittisemmin asennoituu ja käyttää enemmän omaa ajatuskoneistoa sekä muitakin lähteitä saadakseen laajempaa tietoa todellisuudesta. 

Me todellakin elämme idän ja lännen vedenjakajalla ja meillä on oikeus tietää enemmän kuin mitä media suo ja luo!

 

Entä nyt?

Saksassa tapahtuu uusi yllättävä, mutta ennakkoon suunniteltu kohtaaminen, kun kaikki kolme Kiinan Xi, Venäjän Putin ja Yhdysvaltain Trump kohtaavat – Saksan maaperällä, Saksan joka on koko Euroopan veturi [LINK] |7 – se toinen, kun Saksa oivaltaa aiemman schröderiläisyyden olevan tie kokonaisvaltaiseen eurooppalaiseen puolustukseen ja yhteistyöhän, joka ulottuu aina Venäjän Uralille asti. Kokousta mietityttää Trumpin ja Saksan liittokansleri Angela Merkelin keskinäissuhde |8.

Saksassa on nyt ensimmäisen kerran mahdollisuus tapahtua merkittävä siirtyminen ennakoivampaan maailmanjärjestykseen – sillä Trump on kahden suuren paineessa ja ilman kotona olevan venäläishakkerointitutkimusta – nythän Trump ei mennyt juuri tapaamaan Putinia!

 

….

Linkkinumerot tekstistä

|5 |* ”Erinomainen esimerkki West trolling periaatteen uutisoinnista. Vain pari kommentoijaa ja aimo annos toimittajan tarkoitushakuista mietelmää. Hyvin harva tietää todellisuudessa suhteiden systematiikasta. Kauppa kasvaa, mutta mitään "ilmaista" ei anneta. Yhteistyö on hyvin looginen pitkän jänteen kaavana: Maailman suurin tuotantokoneisto tarvitsee maailman suurimmat raaka-aineenlähteet, unohtamatta maailman suurinta vapaan makean veden lähdettä ja kelvollisinta peltopinta-alamahdollisuutta. Entä teknologia, siihen palaamme myöhemmin, kuten suurvaltapolitiikkaan. Lopuksi kysymys: Onko Kiina mukana maailman suurimpien teollisuusmaiden G7 tai G8 järjestössä?” ~ https://yle.fi/uutiset/3-9703612

|7 TEKSTI ”Saksan ote Euroopassa on luja, jopa niin vahva, että Venäjäkin kuuntelee Saksaa. Helmut Kohl oli eurooppalaisen arkkitehtuurin suuntaviitoittaja, mutta maailmalle kynän jäljet eivät ulottuneet. Maailmanjärjestyksen uudet suuntaviivat antoi osaltaan jo Kohlinkin aikana Kiinan pieni suuri mies Deng Xiaoping. Muistamme fiksuina eurooppalaisina sen, että läntinen kulttuuri edustaa vajaata kahtakymmentä prosenttia maailmanjärjestyksestä” ~ https://yle.fi/uutiset/3-9701095 -

.

|8 ”Näinköhän Trump on huomannut, että EU voi mennä menojaan Saksan johdolla? Mihin EU kääntyisi, ellei mihinkään - vaan itsenäistyisi pois USA' n määräilevän sateenvarjon alta. Ellei sitten Saksa ole pihalla (oivalla), että Venäjä on osa Eurooppaa, vieläpä suoraan aina Uralille asti. Herää kysymys Trump-taktiikan "suututa ja sitten lepytä" toimivuudesta” ~ https://yle.fi/uutiset/3-9703607

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

US | VU | BL | T | BL | FB | FB | BLOG 147485

 

DOC korean_niemimaa_05072017.doc – OpenOffice Writer

PVM 05072017

 

|1143_10298|

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (80 kommenttia)

Ilkka Luoma

... Aiheellinen juttu, joka kertoo muun muassa Itämeren tapahtumien todellisesta luonteesta. Mitä amerikkalaisten vakoilukone teki lähellä Kaliningradin merialueita?

~ https://yle.fi/uutiset/3-9705820 -
" ... milloin Pohjois-Korea tekee seuraavan ohjuskokeen ..."

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

"... USA:n arvaamaton presidentti Donald Trump ...", Ilkka, jokin aika sitten Trump oli sinulle vielä suuri sankari, joka parantaa suurvaltasuhteet ym. Onko mieli nyt jotenkin muuttunut? Vai onko kyse siitä, että kun Trump toimii Venäjän hyväksi, taputat käsiäsi, mutta kun hän tekee jotain, mistä Venäjä ei pidä, hän onkin taas perinteisesti USA:n presidenttinä sodanlietsoja ym.?

Kylmän sodan aikanakaan eivät Neuvostoliitto, Yhdysvallat, Britannia ja Ranska koskaan uhanneet ydiniskulla, muuta kuin vastauksena heitä vastaan ensin tehtyyn ydinhyökkäykseen. En tiedä myöskään uudempien ydinvaltojen Kiinan, Intian, Pakistanin ja (tosiasiallisesti ydinaseen omistavan) Israelin tehneen niin. Sensijaan Pohjois-Korea uhkaa tämän tästä ydiniskulla niitäkin maita (kuten mainittu Australia), jotka eivät edes omista ydinaseita. Mielestäni on välttämätöntä koko maailman asukkaiden turvallisuuden kannalta, että Pohjois-Korean hallinto vaihdetaan ja maan ydinase- ja ohjusvarasto tuhotaan. Jos Trump tekee sen, hän on ainakin saanut jotain hyvää aikaan. Tämä ei ikävä kyllä tapahdu ilman uhreja, kuten ei aikoinaan natsien kukistaminenkaan.

Mannertenvälisten ohjustensa ja ydinpommiensa takia Kim Jong un ja hänen hallintonsa eivät enää pelkästään sorra ja murhaa omaa kansaansa (jota kansainvälinen oikeus ikävä kyllä katsoo valtioiden itsemääräämisoikeuden periaatteen vuoksi läpi sormien), vaan uhkaa koko ihmiskuntaa. Siksi siitä on päästävä eroon, vaikka kipeinkin toimin.

Ilkka Luoma

Trumppismi ei ole käyttänyt kaikkia korttejaan ... omat koirat purevat, ja tutkimukset Venäjän mahdollisesta ja väitetystä osallistumisesta Trumpin tukitoimiin - haittaavat Trumpia avaamasta ideoitaan Venäjän suuntaan.

.
Nyt tulisi osata pohjois-korealaisten kieltä, jotta saisi oikean tiedon ja käsitteen retoriikasta, mitä erikoiseksi sisäsyntyiskehittynyt Pohjois-Korea käyttää ollessaan säikkynä maataan kohtaan "uhkaavasta hyökkäyksestä" ---

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Hakeeko USA hyökkäyssyytä Pohjois-Koreaan?"

Eiköhän se ole Kim Yong-Un itse, joka sitä syytä haluaa tarjota niine synttärilahjoineen USA:lle. Ei tarvitse tätä menoa USA:n kauaa syytä hakea.

Ilkka Luoma

Muistatko USA' n hyökkäyksen Irakiin 2003?

...
Mitä P-K on tehnyt, joka ansaitsisi US hyökkäyksen maailman yhteen köyhimpään valtioon? Kerrotko sen? Uskoisin, että lukijatkin ovat tuosta kiinnostuneita :)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Se on tehnyt lyhyenkantaman ohjuskokeita, mannertenvälisten ohjusten kokeita, ydinkokeita (vastoin YK:n päätöslauselmia) sekä uhitellut tuhota USA:n. Vaikka USA ei ole tehnyt sille mitään pahaa. Miksi kaivaa verta nenästään? Kiinakaan ei sitä hyvällä katso.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #7

Miksi Israelin ei tarvitse välittää YK turvaneuvoston päätöslauselmista?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #8
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #9

Erittäin paljon. Miksi Pohjois-Korean pitää noudattaa ja Israelin ei? Onko Israelilla jotain erivapauksia - yhtenä YK-valtiona, mitä Pohjois-Koreakin on.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #14

Nyt puhutaan Pohjois-Koreasta eikä Israelista. Tuo kommenoititapasi on nimenomaan sitä muotiin tullutta whataboutismia. Ei murhaajakaan oikeuden edessä voi puolustautua sillä, että Charles Mansonkin murhasi Kaliforniassa vuonna 1968.

Voit kirjoittaa blogin Israelista erikseen.

Tämä on tärkein argumenttini. Toiseksi tärkein on se, että Israel on demokraattinen valtio, jonka perusagendaan ei kuulu oman diktatorihallinnon pönkittäminen muun muassa aggressiivisen ulkopolitiikan keinoin. Se on vihamiesten ympäröimä ja joutuu olemaan varpaillaan koko ajan olemassaolonsa puolesta. Pohjois-Korea on Kiinan suojelussa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #24

Ei. Nyt on kysymys tasa-arvosta. Mietihän nyt aivan oikeasti tilannetta, jossa toinen valtio, joka käyttää raakaakin sotaa liki siviilejä kohtaan - tappaen heitä, toki provosoituna [!] - saa tehdä mitä tahansa ja olla välittämättä YK turvaneuvoston päätöksistä ja tuomiosta ---

--- sen sijaan toinen velvoitetaan hyökkäysuhan edessä noudattamaan päätöslauselmia, joilla pyritään kahlehtimaan jotain sellaista, johon ei ole edes täyttä näyttöä (koelentäneet raketit voivat olla MYÖS torjuntajärjestelmän kehitystyötä!) - saati sitten, että tällä olisi ulkoisten vieraiden tappamista.

Saa ajatella.

Haetaan vain tasa-arvoa - molemmat silmät auki!

Kiinalla ja Venäjällä on jo sangen käyttökelpoinen ehdotus tuotuna aihiona pöydälle.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #27

"johon ei ole edes täyttä näyttöä (koelentäneet raketit voivat olla MYÖS torjuntajärjestelmän kehitystyötä!)"

Kim Yong Un on uhonnut tuhoavansa Yhdysvallat mannertenvälisillä ohjuksilla.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #30

Luehan nuokin uutisoinnit tarkemmin - uho on ollut ehdollista! Muistathan mitä syyn ja seurauksen lait merkitsevät?

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee Vastaus kommenttiin #30

Jos Pohjois-Korea ja Etelä-Korea ei olisi jo sodassa, P-Korea olisi juuri julistanut sodan USA:lle. Ehkä voi sanoa, että aselepo on päättynyt.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara Vastaus kommenttiin #14

Onko Israel uhitellut ohjuksilla ja ydinaseillaan?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #28

Israel on käynyt useita raakoja sotia liki siviileitä vastaan - erityisesti Gazassa. Pommittaa nyt Syyriaa, miehittää Golanin kukkuloita - länsirantaa.

Israel harvemmin uhkailee - se hyökkää, esimerkiksi Iran, Gaza, Libanon, 1967 ... myös ohjelmallisesti - Stuxnet.

Muistatko miten nuorempi Bush uhkaili ja uhosi kohti Irakia, ennen kuin hyökkäsi ilman mitään mandaattia vuonna 2003 - vielä tänäänkin Irak on sekaisin. Uho on yleisempää kuin vain arabien ja itsensä nurkkaan ajaneen Pohjois-Korean retorisointia.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #9

Ydinaseella uhkaaminen - onko tapahtunut muualla, ja miten uskottavasti?
.
Ydinaseiden uhka

Israelilainen poliitikko Avigdor Lieberman ehdotti tiistaina 13. tammikuuta 2009 ydinaseiskua Gazaan.[57] ... "
[57] -> ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200901138909640_ul.shtml  

.
~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Operaatio_Valettu_lyijy - 

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Pohjois-Korea on uhannut iskeä Australiaan ydinaseillaan, jos Australia ei lopeta Yhdysvaltojen sokeaa hännystelyä. Pohjois-Korean ulkoministeriö antoi tiukkasanaisen lausunnon, jonka mukaan Australian ulkoministerin Julie Bishopin puheita Pohjois-Korean luomasta ydinuhkasta ei voi koskaan antaa anteeksi.

https://yle.fi/uutiset/3-9577733

Eli siis pelkkä kaveeraus USA:n kanssa riittää ydiniskuun. On aivan selvää, että Pohjois-Korean hullun despootin käsiin ei pitäisi antaa hernepyssyä järämpää asetta.

PS. Luoma, Me EMME elä idän ja lännen vedenjakalla, vaan olemme osa sitä länttä ja vankasti. Ei taida mennä sinulle perille koskaan?

Ilkka Luoma

Pitäisiköhän Jori sinun etsiä oikeat käännökset Pohjois-Korean todellisista retorispainotteisista lauseista - harmiksemme meille käännetään tarkoitushakuisesti pohjois-korealaisten käyttämää kieltä.

Oletko perehtynyt siihen uhoon, jota nuorempi Bush käytti ENNEN hyökkäystään Irakiin vuonna 2003?
.

Suomi on idän ja lännen vedenjakajalla - tämä on sinun näkökulmaasi ajatellen valitettavan totta - oletko ajatellut sitä oikein vakavasti ja syvällisesti?

" .. Suomi on todellisuudessa erikoislaatuinen – olemme idän ja lännen vedenjakajalla

Unohtuiko jälleen tosiasia, että Suomi on niin idän kuin lännen vedenjakajalla ja että meille sopii paremmin suomalainen välitystoiminta Pohjolan Sveitsinä. Muistamme juuri äsken kansamme jälleen jyrähtäneen 61 prosentin voimalla: "Ei Natoon!" .. "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/12/uhkaa-venaja... -

...
Suomessa meillä on vahva näkemys lännen ja idän vedenjakajasta
[ … suomalaiset ovat idän ja lännen vedenjakajalla … ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/05/suomi-on-nii... - ]

Se on ollut meille itsestään selvää jo vuosisatoja, siksi suuret vaikutteet meille ovat saapuneet idästä ja myös lännestä. Olemme natovastaisia – emme halua amerikkalaisten sotiin. Emme halua Irakiin, Syyriaan, Afganistaniin, jonne meidät ujutettiin pienen poliittisen aktiiviporukan tahdosta. Emme halua Afrikkaan, emme missään nimessä ylihuomenna Ukrainaan, jonne joutuisimme, jos olisimme Natossa.

.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Irakin sodat ja Afganistanin sodat sekä kansan NATO-vastaisuus ja sen myönteisyys ei ole sen kanssa mitään tekemistä, että Suomi kuuluu länteen kaikin tavoin, eikä ole mikään idän ja lännen vedenjakajavaltio. Sinä olet, Luoma mestari vaihtamaan aihetta, kun joudut nurkkaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #47

Juuri natovastaisuus kertoo kansakuntamme olevan idän ja lännen vedenjakajalla - me ymmärrämme laajana enemmistönä, ettei täältä maantieteellisestä asemastamme kannata kaivaa verta nenästä tuotattamalla Naton myötä lähinnä US taistelujoukkoja Viron kaltaisesti maahamme. jos Jori tutkisi historiaa voisi se itäisempi silmä aueta ;)

...
Kansalaisviisautta!

4] Kansalaisviisaus erottaa meidät Natosta! ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/161444-... -

...
Suomalainen media kaivaa tikun nokkaansa kaikki pienintäkään eripuraa synnyttävät kohdat itäisestä naapuristamme – Venäjästä. Viimeisenä Iltalehti *] hoksasi lähteä vertaamaan ydinasevalta Venäjän ja sotilaallisesti sitoutumattoman Suomen asevoimia – ymmärtämättä, että Suomen raja Venäjälle edustaa sen rajankäynnistä noin viittä prosenttia.

*] Otsikointi: ”Venäjällä taisteluvalmius tunneissa”  –10.10.2012.

...
sunnuntaina, elokuuta 06, 2006
Venäjän ja Suomen yhteinen historia ja tasapaino

Suomen ollessa EU - puheenjohtajamaa, on Venäjä kohonnut aktiivisimmaksi kauppakumppaniksi ja toimijaksi Suomelle ja suomalaiselle talouselämälle. Suomen ja Venäjän yhteistyö on syleillyt lähes aina meitä suomalaisia käsin kosketeltavasti. Historiamme alkaa jo 1000 vuoden takaa. Suomen Karjala on ikimuistoinen vedenjakaja idän ja lännen välillä tuoden meille erityisaseman ja tavoitteen vailla vertaa.

Venäjän katsotaan alkaneen noin 1100 vuotta sitten alueilta, joilla on myös suomalaisperäisten kansojen jalanjälkiä. Suomalaisuus löysi tiensä lappalaisten joukkoon Suomenniemelle ja venäläiset olivat myös mongolien alaisina ja veronmaksajina. Venäjän ydinalue oli alussa pieniä suurruhtinaskuntia ja tiukkaa kuria, maaorjuutta ja luonnonrikkauksia. Venäjä on nyt vaurastunut kurilla, vapaalla länsimaalaisella kulutuspolitiikalla ja luonnonrikkauksilla, joiden määrää eivät edes venäläiset tarkkaan tiedä.

Venäjän merkitys Suomeen on historiallinen, niin kielessä kuin uskonnoissa ja myös toisin päin; yhteisiä alkujuuria on löydettävissä kuten myös rajanvetoa ja yhteistä sekoittunutta aluetta, kuten ikimuistoinen Karjalan alue, jossa kohtaa ainutlaatuinen raja uskontoina, tapoina kuin kaikkia karjalaisia koskevana vieraanvaraisuutena ja eloisuutena.

Oli mielenkiintoista lukea mitä Venäjän eräs alkuunpanija, suurruhtinas Vladimir Monomah kirjoitti jälkisäädöksessään vuonna 1117 (suora lainaus 1913 julkaistusta Venäjän historian oppikirjasta; kustannusosakeyhtiö Kirja / Weilin & Göös, kirjoittajina Virkkunen ja Toikka):

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/08/venjn-ja-suo... -

.

Ilkka Luoma

... Millaista uhkaa Pohjois-Korea kokee, kun sen täytyy kehittää itsepinteisesti tämän tyyppistä pelote- ja torjuntavoimaa? Jäljet johtavat Korean sotaan, jossa US oli toinen pääosapuoli. US on edelleen suurin hyökkäys- ja taisteluarmeijoin Etelä-Koreassa. Korean sotaa ei ole päätetty rauhansopimuksella. Miten Koreat tulkitsevat nykyistä status quo' ta?

~ https://yle.fi/uutiset/3-9705714 -
.

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

"Jäljet johtavat Korean sotaan, jossa US oli toinen pääosapuoli. US on edelleen suurin hyökkäys- ja taisteluarmeijoin Etelä-Koreassa."

Tässä vaiheessa olisi hyvä tehdä pieni reality check. Yhdysvalloilla on Etelä-Korean alueella noin 30000 sotilasta:

https://en.wikipedia.org/wiki/United_States_Forces...

Etelä-Korealla on aktiivipalveluksessa noin 625000 sotilasta, jotka ovat paljon paremmin varustettuja kuin Pohjois-Korean asevoimien sotilaat, koske Etelä-Korean asevoimien kalusto on modernia ja Pohjois-Korean kalusto on pääasiassa kylmän sodan päiviltä:

https://en.wikipedia.org/wiki/Republic_of_Korea_Ar...

Toinen seikka, johon on syytä kiinnittää huomiota, on se, että Etelä-Korean pääkaupunki Seoul on melkein rintamalla. Pohjois-Korean tykistö saisi sen pohjoisiin esikaupunkeihin aikaan huomattavaa vahinkoa, jos Koreoiden välillä syttyisi sota.

Ilkka Luoma

" .. Imperialismi on määritellyt vuosisatojen ajan valtioiden välisiä suhteita, mutta Yhdysvaltain sotilasmahdista huolimatta se saattaa nyt olla lähellä tiensä päätä.
Näin arvioi amerikkalaisesta imperiumista kriittisen kirjasarjan kirjoittanut Kalifornian yliopiston emeritusprofessori Chalmers Johnson (katso Yhdysvallat varustelee itsensä hengiltä, Viikkolehti 22.2.2008) Mother Jones -lehteen kirjoittamassaan arviossa.
761 ulkomaista sotilastukikohtaa on painava argumentti toiseen suuntaan, mutta Johnson perustaa väitteensä siihen, että Yhdysvaltain sotilaallinen pullistelu nostattaa kasvavaa vastarintaa eri puolilla maailmaa.

Luku 761 on peräisin Pentagonin julkaisemasta uusimmasta vuosiraportista Base Structure Report, tukikohtien rakenneraportti. Se ei suinkaan ole koko totuus Yhdysvaltain sotilaallisesta käsivarresta. Julkisista tiedoista puuttuvat maan tiedusteluasemat sekä sellaiset sotilastukikohdat, joista niiden isäntämaat mieluummin vaikenevat. Sellaisia on ainakin Israelissa, Kosovossa ja Jordaniassa. .. "

~ http://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/1699849-yhdy... -

.

Hannu Töyri

Länsi olisi pystynyt tuhoamaan PK helposti halutessaan, mutta ei ole tehnyt niin, vaan uskonut ja toivonut parempaa kehitystä auttaen P-Koreaa monin tavoin ja mikä on ollut tulos.
Kyse ei ole Trumpista ei muistakan valtion päämiehistä, ei Europassa eikä Yhdysvalloissa, vaan nyt on tultu tilanteeseen, jossa joudutaan miettimään asioita uudelleen ja minä kannatan tuon diktatuurin hävittämistä.

Ilkka Luoma

Länsi edustaa vain vajaata 20 prosenttia Maapallon väestöstä - nyt yksipuolisen US hyökkäyssodan Pohjois-Koreaa vastaan estänee Kiina-Venäjä akseli.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Tiibetin hengellinen johtaja Dalai-lama on todennut että Korean sodan seurauksena sentään edes toinen sai vapauden.

Ilkka, osaatko edes arvata kumpi tuon vapauden saavutti?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kun katsoin kerran CNN:n uutisia Shanghaissa ollessani, niin kiinalainen kotiapulaiseni ihmetteli uutista Dalai Laman Pariisin vierailusta ja kysyi minulta miksei häntä pidätetä siellä.

Dalai Lamahan on julistettu rikolliseksi Kiinassa ja hallituksen propaganda on saanut ihmiset uskomaan, että hän on jonkinlainen persoona non grata koko maailmassa lymyillen jossain piilossa.

CNN:n uutisiin tuli tosin kohta ensimmäisten uutiskuvien näyttämisen jälkeen sensuurikatko, kuten aina tapahtui arkaluonteisten uutisten yhteydessä. Katko kesti aina siihen asti, kunnes uusi uutinen oli käsittelyssä.

Ilkka Luoma

Tiibet on Kiinan sisäinen asia, kuten Hongkong. Miksi herra Snowden on maanpaossa, vaikka hänelle on jo ehdotettu jopa Nobelin rauhanpalkintoa, kun toi esille NSA ja CIA vehkeilyjä ympäri maapallon.

Hannu Töyri Vastaus kommenttiin #18

Kannat siis sotilaalista väkivaltaa, viattomien siviilien tappamista, perusteetonta ja laitonta vangitsemista, sotilaalista miehitystä ja totalitarismiä. Jos tuo ei ole vihapuhetta, niin mikä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #20

En. Tosin nuo kohtiot muistuttavat toimintaa Afganistanissa, Irakissa, Libyassa, Syyriassa ja aiemmin Vietnamissa, Laosissa jne ---

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #18

Tiibetistä tuli "Kiinan sisäinen asia" sen jälkeen, kun se verisesti valloitti Tiibetin 50-luvulla. Puolakin oli Saksan sisäinen asia 40-luvun ensipuoliskolla.

Hongkongin kanssa Kiinalla on "valtiosopimus", jonka se lupasi briteille heidän poistuessaan Hongkongista. Mitenkäs mielestäsi Taiwan? Sehän jos mikä on Kiinan sisäinen asia, kapinallinen maakunta. Vai kuinka?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #26

Jos tutkit Kiinan historiaa - vähänkään pidemmälle, saat täydet vastaukset kaikkiin kolmeen alueeseen -

Englanti valloitti Hongkongin muutama sata vuotta sitten - Kiina keisaridynastialta.

Taiwaniin pakeni Kiinan mannermaalta hävinnyt osapuoli - ikään kuin savolaiset (leikkimielinen vertaus) pakenisivat Ahvenmaalle ;)

Tiibet on ollut osa Kiinaa jo aikanaan satoja vuosia sitten.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #29

Nykykiinan hallinto ei pidä itseään keisaridynastian jatkajana. Sellaisia muutaman sadan vuoden takaisia valloituksia on maailmassa siellä sun täällä. Ruotsi valloitti Skånen maakunnan Tanskalta muutama sata vuotta sitten.

Et vastannut suoraan kysymykseeni pidätkö Taiwania Kiinan sisäisenä asiana? Ja jos pidät niin kumman Kiinan? Kiinan Tasavallan vai Kiinan Kansantasavallan. Ja millä perusteella teet valintasi?

Voisiko Venäjä tai Ruotsi vallata verisesti Suomen ja alistaa sen julman valtansa alle samalla perusteella kuin "ymmärrät" Kiinan Tiibet-politiikkaa?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #33

Taiwan on P.R.O.C. - Kiinan oma sisäinen asia, johon suomalaisella kiinakonsultilla ei ole mitään sanottavaa. Vain kannustus perehtyä Kiinan historiaan.

.
Suomen tilanne on sovittu, allekirjoitettu ja hyväksytty kansainvälisesti monin sopimuksin -

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #34

Taiwan on viralliselta nimeltään Kiinan Tasavalta ja se edusti koko Kiinaa YK:ssa aina vuoteen 1971 asti.

Aiemmin yksinvallassa ollut Guomingtan -puolue pitää Kiinan Tasavaltaa edelleen koko Kiinan valtiona. Mannerkiinassa on sen käsityksen mukaan vain väliaikaisesti vallassa kapinan voittanut osapuoli. Jotkut muut puolueet Kiinan Tasavallassa puolestaan ajavat itsenäisyyttä Taiwanille erillisenä valtiona.

Kiinalaisilla on ongelmia suhtautumisessaan Taiwaniin. Melko yleinen toteamus on heikäläisten keskuudessa, että kun Kiinan karttaa katsoo, niin se on kuin kana, jonka nokan alla Taiwan on yksi jyvä. Mutta toisaalta heillä on vahva alemmuuskompleksi taiwanilaisten kehittyneisyydestä johtuen.

Kun UPM hankki paperitehtaan Cahngshusta mannerkiinasta, niin sinne lähetettiin suomalainen johto, mutta työnjohtotaso ja projektijohtaminen uusivestoinneissa oli annettu taiwanilaisille komennusmiehille. Kuulin usein asiakaskäyntien aikana tehtaalla työskenteleviltä kiinalaisilta valitusta siitä, että taiwanilaiset pitävät itseään "parempina ihmisinä". Miksi suuren ja mahtavan Kiinan Kansantasavallan kansalaisten pitäisi moista tuntea pienen kapinallisen maakunnan edustajien edessä?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #49

Kiinan kanssa 16 vuotta toimineena totean, että mitään alemmuuskompleksia ei ole - kehittyneisyydessä verranto on suorastaan mahdoton - mittakaavaerot, voimavarat ja vaikuttavuus ovat Kiinassa aivan eri tasolla - kaukana Taiwanista ... Vertaamainen esittämälläsi tavalla on kestämätön ja mahdoton, ollen sitä tyypillistä propagandaa mitä Taipei haluaa levittää. Kun perehtyy Kiinan historiaan, ei jää epäselvää tilanteesta.

Se, että Kiina luo tänään taloudelliset mahdollisuudet Taiwanille, on sen sijaan keskustelun arvoinen asia!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #53

Sano mitä sanot, mutta esittämäni paikallisten kiinalaisten suhde taiwanilaiseen työnjohtoon oli juuri sellainen kuin kirjoitin. Taiwanilaiset olivat kansainvälisempiä, puhuivat paremmin englantia, suomalainen johto piti heitä paremmin koulutettuina ja sisäisissä palavereissa he olivat aina itseoikeutettuina mukana. Ja tämä todella aiheutti alemmuuskompleksia.

Niin ikään jotkut menestyneemmät kiinalaiset yrittäjät matkustelivat silloin tällöin Taiwaniin nauttimaan sallituista "synneistä" (suosituin niistä oli uhkapelikasino) ja he kehuskelivat omassa piirissään mielellään suuren maailman kokemuksillaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #56

Olivat ... kyllä, mutta eivät enää. Taiwan elää paljolti liiketoimista, jotka syntyvät Kiinassa. Kiina on jo mobilisoitunut kaikkialle maailmaan - seuraava yllätys tulee Suomessa olevalle (v-) telakalle ;)

...
Katsaus muutamien vuosien taakse!

Olemme toki siirtäneet ostovoimaa hitaasti kehittyviin maihin, kuten Kiinaan
[ … kiinalainen mobilisoituu kovaa vauhtia entisiin kehitysmaihin, vieden mitä – kulutusta! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/kiinalainen-... - ]

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #29

Millä perusteella Tiibet kuuluu Kiinalle?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #45

" .. Tiibetin valtakunta alkoi laajeta pienempien paikalliskansojen kustannuksella. Tiibet kävi sodan Kiinaa vastaan vuosina 635–636, ja vuosina 763–764 Tiibet valloitti Kiinan pääkaupungin. Tiibet jakaantui vuosiksi 843–1246 useiksi paikallisiksi kuningaskunniksi eikä ole sen jälkeenkään enää toiminut yhtenäisenä valtiona. Mongolit liittivät Tiibetin omaan valtakuntaansa vuonna 1246, mutta tiibetiläinen kulttuuri säilyi elinvoimaisena ja levisi mongolienkin keskuuteen. Vuonna 1578 Tiibetistä tuli teokratia, kun mongolihallitsija Altan-kaani perusti Tiibetiin dalai-lama-instituution ja nimitti lama Sonam Gyatson dalai-lamaksi.[17] Mongolien valta Tiibetissä päättyi 1720, kun alue siirtyi mantšurialaiselle Qing-dynastialle.[18] .. "

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Tiibet -

.
" .. He pyrkivät hävittämään ulkoiset uhat valloittamalla ensin Ulko-Mongolian 1600-luvulla ja sitten 1700-luvulla Keski-Aasiaa aina Pamir-vuorille saakka. Tiibetistä tehtiin protektoraatti. Myös Taiwan liitettiin ensimmäistä kertaa Kiinaan, ja Kiina oli Qing-dynastian aikana suurempi kuin koskaan sitä ennen tai sen jälkeen. Täten vaikutti siltä, että maarajoilta tuleva ulkoinen uhka olisi eliminoitu. .. "

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Qing-dynastia -
.

Ilkka Luoma

Korean niemimaan historiaan tulee aivan ensimmäiseksi perehtyä, sen jälkeen voidaan arvioida Korean sodan syyt 1950 -luvun alkutaipaleella - jonka jälkeen molempien Koreoiden diktatuuri ja sotilasvalta jatkuivat vuosikausia - toisen jatkuessa edelleen.

Ilkka Luoma

... Trumpin tulisi ymmärtää, että Kiinan tavoite on poistattaa kaikki vieraat kolmansien maiden hyökkäys- ja sotavoimat pois Korean niemimaalta. Nyt Trumpille ojennetaan oivaltajan kättä sanoista tekoihin. Kiina huolehtii amerikkalaisten poistumisen jälkeen Korean niemimaan turvallisuudesta ja päättää Pohjois-Korean ydinaseuhkailukalistelun, kun paine puretaan.

~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/kiin... -

.

Ilkka Luoma

... Kolmen kauppa - Xi, Putin ja Trump

Venäjän ja Kiinan yhteistoiminta tiivistyy. Saksalle saattaa jyvittyä merkittävä rooli, sillä Kiina ja Xi arvostavat eniten juuri Saksaa. Tässä muhii meille Suomelle arvaamattoman hieno rooli, johon niin Xi, Putin kuin Merkel saattavat antaa tukensa - on kysymys Korean niemimaan kriisistä, jossa US tekee ydinasesuurvaltana suurinta todellista uhittelua.

Pohjois-Korea mystisesti ehdotti Suomelle vanhan velkansa maksua, mitä ilmeisimmin Kiinan tukemana ja lopulta todellisena maksajana. Osaako Suomi tarttua tarjottiin neuvottelijapyyntökäteen?

~ http://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/2017070522002... -
.

Ilkka Luoma

On unohtunut topicin kuvan lähde - se on HS - Helsingin Sanomat! Sorry.

Ilkka Luoma

Palataksemme topicciin - olisi tämä huomioitava huolella, kun mietimme millaisen todellisen uhan USA tuottaa pohjois-korealaisille ... faktaa 1950-luvulta!

" ... U.S. war crimes committed during the Korean War in the 1950s ... the U.S. dropped 635,000 tons of explosives on North Korea, ... Curtis LeMay, head of the Strategic Air Command during the Korean War, claimed U.S. bombs "killed off ... destroyed more cities in the North then we did in Japan or Germany ..."

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

USA soti Koreassa YK:n mandaatilla. Se oli siis YK:n sota.

Ilkka Luoma

Onhan Afganistan kuin aiemmin jo Kosovokin (Balkan) Naton sota, mutta todellisuus on karumpi - sotaa kävi liki 100 prosenttisesti Yhdysvaltain armeija - ja tämä juuri on jäänyt korealaisten mieliin - osan muistaessa nuo raskaat pohjoisosien massapommitukset!

.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #61

Kosovon tapauksessa mukana oli paljon eurooppalaisia NATO-joukkoja ja koko sodan johto taisi pitkälti olla briteillä.

Mutta niin tai näin, YK:n valtuuttama operaatio on aivan eri asia kuin NATO-operaatio. YK on yhtä kuin maailman edustus. Maailma siis päätti sotia Koreassa samoin kuin myös ajaa Saddamin joukot pois Kuwaitista. Kummassakaan tapauksessa turvallisuusneuvostossa ei tullut yhtään vetoääntä.

Eri asia mitä työkaluja maailma sitten katsoo parhaaksi käyttää. Amerikkalaisilla on riittävästi voimaa maailman hyödyntämiseksi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #64

USAF onnistui Naton Kosovo sodassa pommittamaan jopa Kiinan Belgradin suurlähetystöä.

Mennään tiukasti topicciin - otetaan tähän lännenmiehen uutispohdintaa ---
~ https://www.reuters.com/article/us-russia-china-xi... -

.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #65

Yksi pommi osui vahingossa myös Sveitsin suurlähetystöön. Sveitsi ei vain moisesta tehnyt valtavaa diplomaattista kriisiä. Kiinassa sen sijaan hallitus antoi polisille valtuudet jakaa kivia mielenosoittajille, jotka heittelivät niitä USA:n suurlähetystön ikkunoihin. Sellainen rikkoo kaikkia mahdollisia diplomatian sääntöjä vastaan. Mutta tulipahan Tiananmenin kymmenvuotispäivä samalla unohdetuksi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #66

Sveitsi ja Kiina ovat kaksi eri asiaa - Kiina on suurvalta. Sitä paitsi tuo Kiinan lähetystön pommitus oli todellinen tapahtuma ja CIA' n suunnittelema.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #67

"...tuo Kiinan lähetystön pommitus oli todellinen tapahtuma ja CIA' n suunnittelema."

Todellinen "tapahtuma" se Sveitsinkin suurlähetystöön osunut pommi oli.
Mutta ei kannata kirjoittaa, että se oli CIA:n suunnittelema, koska sellaisesta ei ole todisteita ja USA pyysi anteeksi Kiinalta "harhalaukaustaan".

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #68

" .. Samoin Kiinan suurlähetystöä pommitettiin (väitetysti vahingossa, mutta myöhemmin on käynyt ilmi, että kyseinen isku oli sodan ainoa, jolle CIA valitsi kohteen).[52] Myös jotkut Naton tarkoituksella pommitettavaksi valitsemista sekä siviileille että sotilaille hyödyllisistä kohteista olivat mm kouluja ja sairaaloita. ... "

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Kosovon_sota#Naton_v... -
.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #70

Jos luotat Wikipediaan, niin linkkaamasi teksti on näköjään juuri muokattu:

"Samoin Kiinan suurlähetystöä pommitettiin. Kiina esitti vastalauseensa pommituksesta ja väitti sen olleen tahallinen. USA esitti Kiinalle anteeksipyynnön tapahtuneen johdosta ja Kiinassa järjestetyistä suurmielenosoituksista huolimatta Kiina myöhemmin hyväksyi USA:n pahoittelun. Myös Sveitsin suurlähetystöön osui pommi, samoin joihinkin siviilikohteisiin kuten kouluihin ja sairaaloihin."

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #77

Wikiä muokataan myös tarkoitushakuisesti - usein moderaattori palauttaa sen oikean/"oikean" ja nuo vääristelyt poistetaan - Wikiä voi muokata mieleisekseen kuka tahansa - se on sen hyvä ja huono puoli.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #79

Kuinkahan se sattuikaan, että joku on muokannut sitä juuri tämän keskustelumme tuoksinnassa...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #85

Moderaattorilta sain tiedon - jäljet johtaa tähän ketjuun ;) ... nykyisin jäljitys on huippuluokkaa - väli ip-asemien kautta jälki johtaa lopulta moniin sellaisiin palveluihin, joissa ollaan omalla nimellä - muun muassa täällä :)

Ilkka Luoma

... Kiina ja Venäjä tiivistävät yhteistoimintaansa. Kiina saattaa kuitenkin hyväksyä lisäpakotteet. USA' n ilmoitus Pohjois-Korean mannertenvälisen ohjuksen ominaisuudesta on tarkoitushakuinen sodanhyväksyttämistoimi?

~ https://yle.fi/uutiset/3-9708201 -
.

Ilkka Luoma

Pysytään tiukasti topicissa:

... Etelä-Korea ymmärtää, ettei tule suorittaa hyökkäystä veljeskansaa kohtaan, sillä se tietää tuhoa Soulille. Pr. Moon ymmärtää myös mikä valtio on P-K' n takana ja senkin, että Kiina on tehnyt Venäjän kanssa konkreettisen ehdotuksen - molemmat silmät auki.

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170705220024845... -

.

Ilkka Luoma

" ... Reconsidering US anti-missile system

Moon has also shown a willingness to challenge the United States, a key ally of South Korea, saying that Seoul should reconsider its deployment of an advanced US missile defense system to better cope with North Korean threats.
Moon says that the security benefits of THAAD, or Terminal High Altitude Area Defense, would be curtailed by worsened relations with China, whose help Washington and Seoul are trying to enlist to pressure Pyongyang into giving up its nuclear ambitions.

China, South Korea's largest trade partner, has raised concerns that THAAD's powerful radar could be used to peer deep into its territory and monitor its flights and missile launches. Seoul has raised suspicions that Beijing is retaliating against plans for THAAD by limited Chinese tour group visits to South Korea. ... "

~ http://www.businessinsider.com/moon-jae-in-policy-... -
.

Käyttäjän AkiK kuva
Aki Kivirinta

Tarviiko tuota erikseen hakea? PK tuottaa sen ihan itse.

Ilkka Luoma

... Tunnustus UPI Mika Aaltolalta. US uhka ja uho todellisempi kuin Pohjois-Korean retoriikka. Aaltola pitää jo mahdollisena, että US iskee hyökkäyksellä.

~ http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005279570.html -
.

Ilkka Luoma

Tämä on uutisoinnin huippu!

... Tämä on West trollingin huippu. Tässä pohditaan ampuisiko Pohjois-Korea atomiohjuksen Suomeen. Nyt jopa lännenmies ylittää propagandassaan kaikki rajat!

~ http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005280769.html -
.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Älä vääristele uutista!

Siinä analysoidaan ohjuksen teoreettista kantamaa ja suomalaisille paras vertailukohde on juurikin välimatka Suomen ja Korean välillä.

Uutisessahan samainen asiantuntija toteaa:

– Kun uhkia arvioidaan, on suorituskyky yksi asia, ja tahto ja tarve toinen. Uhka muodostuu niiden tulosta. On kovin vaikeaa nähdä, että Pohjois-Korealla olisi syytä laukaista mannertenvälistä ohjusta Suomeen.

Ilkka Luoma

Mietihän Juha nyt aivan aikuisten oikeasti! Tuo suomalaislööppi on West trollingin huippu! Saa ajatella! ;)

...
.... USA muutti nopeasti väitteensä ei-mannertenvälisestä mannertenväliseksi, jotta sai syyn/ todellisuudessa tekosyyn Trumpin hyytävälle sotarummun pärisyttämiselle. ...

Ilkka Luoma

... Trump ei harrasta retoriikkaa,, vaan pärisyttää rujona uhkauksena jo sotarumpuja. Kuka ja mikä tässä onkaan uhka maailman rauhalle? Nyt on aika tutkia sotahistoriaa Pohjois-Korean ja Yhdysvaltain välillä, yhdessä ja erikseen sekä myös todellista atomiaseiden käyttöä, eikä vain luotuna ehdollisena uhkana.

~ http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005280960.html -
.

Ilkka Luoma

Pysytään nyt tiukasti topicissa! ;)

... Jos lukija katsoi eilen Mtv' n 10-uutiset, saattoi hän huomata, että Pohjois-Korean retoriikka oli kohdistettu Yhdysvaltoihin ja ehdollisena! Samalla kun samat uutiset näyttivät molempien Koreoiden virallista retoriikkaa, huomattiin siinä samaa äänen väriä ja "laulavaa" vakavuutta ja väkevyyttä ;)

~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/pohj... -

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

PK:n aiheuttama uhka kasvaa ja on ylittänyt rajan, mikä pakottaa USA:n liittolaiset eliminoimaan uhan kasvamisen pisteeseen, minkä jälkeen se mahdollisuus on menetetty. PK on jo osoittanut holtittomuutensa.

Kiina näkee asian niin, että PK:n toiminta aiheuttaa USA:n läsnäolon kasvamisen Korean nimimaalla. PK synnyttää Kiinalle enemmän haittaa kuin hyötyä.

PK on täysin merkityksetön Kiinan näkökulmasta. Etelä-Korealla ei ole pienintäkääm intressiä uhata Kiinaa millään muotoa, joten Kiinalle parempi olisi päästä Korean nimimaan jaosta eroon.

Asiaa tarkastellaan aina niin päin, että yhdistyneen niemimaa kasvattaisi uhkaa Kiinalle. Helpommaksi Kiinalle tulee neutraloida Etelä-Korean uhka, jos PK ei ole välissä. Kun tilanne muuttuu, olisi muutettava myös ajattelu, eikä jaolla ole Kiinalle enää mitään strategista merkitystä.

Kysymys kuuluu, milloin PK:n uhka eliminoidaan. Syksyllä järjestetään kaksi sotaharjoitusta, ZAPAD ja Aurora. Lisäksi Kiina ja Venäjä järjestävät laivaston sotaharjoituksen Itämerellä. Kun rautaa on kaikilla osapuolilla omilla rajoilla (Eurooppa, Korean nimimaa) riittävästi, PK:n on eristettävissä omaksi sodaksi.

Jos asiaa tarkastelee Etelä-Korean näkökulmasta, PK-ongelma on neutraloitavissa pienemmin tappioin nyt. Jos PK saa ydinaseen ympättyä mannerten väliseen ohjukseensa, mikään ei estä sodan syttymistä PK:n aloitteesta. Hirosiman ja Nagasakin kokemusten valossa Japanikaan tuskin haluaa PK:sta muodostuvan ydinongelmaa itselleen.

Ilkka Luoma

Kiinalla on yksi perustavoite - saada kaikki kolmansien valtioiden vieraat sota- ja hyökkäysvoimat pois Koreanniemimaalta - aseineen ja varikkoineen. Tämän jälkeen Kiina järjestää koko niemimaalle puolustuksellisen "sateenvarjon" - mainittakoon, että kummankin Korean suurin kauppakumppani on juuri Kiina.

Ilkka Luoma

Saimme jälleen yli 100 kommentin ketjun - erinomaisen, kaikkinensa, vaikka kommenttiaihe harhaili yli-innokkaiden replikoijien myötä :)

Ilkka Luoma

Kommenttiketju harhailee. Vastaukset on annettu siksi, että korjataan vajavaisia kommentteja - jos on korjattavaa.

Päätteeksi voimme tuoda sen uhkaavimmat skenaarion ---

.... USA muutti nopeasti väitteensä ei-mannertenvälisestä mannertenväliseksi, jotta sai syyn/ todellisuudessa tekosyyn Trumpin hyytävälle sotarummun pärisyttämiselle. Näin US luo "oikeutusta" hyökkäykselle ja vaikka vain omalla luvalla. Kuka/ ketkä muistavat nuoremman Bushin toimenpiteet Irakin hyökkäyssodan alla vuonna 2003? US syyllistyi YL' n edessä jopa liioitteluun ja valheisiin saadakseen hyökkäysmandaatin. ...

~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/trum... -

Tässä piilee se suurin uhka ja hyökkäyksen uhka!

Kiitän kommentoijia.

Ilkka Luoma

... Näinkö presidentti Trumpille pohjustetaan hyökkäyskäskyä Pohjois-Koreaan? Oliko samankaltaisuutta havaittavissa vuonna 2003, kun US pr. Bush nuorempi halusi Irakin sodan isänsä jatkoksi. Um. Colin Powell laitettiin YK' hon kertomaan "vaihtoehtototuuksia"! Loppu, kuten ISIS-järjestön synty ovatkin tunnettua historiaa ja Irak on kaaoksessa vielä 2017.

~ http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005303156.html -

.
Ote IS-jutusta:
" ... Pohjois-Korea hätkähdytti maailmaa heinäkuun alussa. Yhdysvaltain itsenäisyyspäivänä maa teki testejä ja laukaisi aseen, joka kantoi Alaskaan asti. ... " -IS/Heidi Vaalisto

.
Tässä lisäksi hyvin mielenkiintoinen verranto Keskusteluareenoista, TIEDE - Keskustelu, jossa voidaan esiintyä nimimerkein!

Sama topic ~ http://www.tiede.fi/keskustelu/72540/hakeeko-usa-h... -
.

Ilkka Luoma

... US' n tulisi "järkevämpänä", mutta uhkaavampana, joka myös toteuttaa säälimättömiä pommitusiskuja vieraisiin valtioihin pidättäytyä turhista lauseista ja jättää rauhaan neurootikko ja samalla poistua koko Korean niemimaalta - näin tältä osin maailman rauha säilyy ja US "säästyy armottomalta ydinmoukarilta"

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170726220028633... -
.

Ilkka Luoma

... Hakeeko USA nyt vääjäämättä syytä/ tekosyytä sotilaalliselle rynnäkkötaistelun aloitukselle Irakin 2003 tavoin? Antaako tällä kertaa YK taisteluhyökkäysluvan - Irakiin ei annettu. US hyökkäsi kuitenkin, välittämättä YK kiellosta. Olisiko laiton hyökkäys tuolloin pitänyt tuomita ja asettaa US pakotteiden alle. Kirkonkellotkaan eivät lyöneet. Loppu on historiaa, syntyi muun muassa nykyinen ISIS.

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170729220029343... -

...
... Hakeeko US kaikin keinoin nyt hyökkäys- ja rynnäköintisyytä Korean niemimaalla? Muistammeko US aggressiivisuuden vuonna 2003 Irakia kohtaan ja syyt/ tekosyyt siihen, jopa esitetyin valhein YK yleiskokoukselle (um. Colin Powell, joka katui myöhemmin erheellisiä sanojaan).

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170728220029335... -

...

Ilkka Luoma

Ydinaseiden hyökkäysjoukot ovat informoineet Trumpille todennäköisesti vaikean asian, eli sen, Kiina tuhoaa nuo US ydinohjukset jo lähtöalueelleen - heti niiden noustessa avaruuteen, jolloin mahdollinen säteilylaskeuma "tipahtaa" amerikkalaisten itsensä niskaan - tämä on se syy, miksi Trump ei voi käyttää atomiaseitaan - vaikka hänen muinoinen kollega Harry S. Truman käytti kahta testausatomiasetta japanilaisia siviilejä vastaan jo 1945 ... tunnetuin seurauksin.

~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005322782.html -

...

Ilkka Luoma

Linkitän tänne saman aiheen keskustelun TIEDE -palstalta, jossa voi kommentoida ja huutaa nimimerkein ;)

~ http://www.tiede.fi/keskustelu/72540/hakeeko-usa-h... -

.
251 lukijakommenttia ja nyt lukijat voivat arvioida kahden eri ketjun laatua ja sisältöä - siis nimimerkein ja oikeilla nimillä!

Ilkka Luoma

Moni riekkuu täälläkin P-K' n yksinvaltias Kimistä, tietämättä hänestä juuri mitään, vain sen mitä läntinen media yksipuolisesti kertoo - mutta kuinkahan moni katsoi tämän dokumentin Kimistä?

~ http://areena.yle.fi/1-3397730 -

.

Ilkka Luoma

... Nyt pärisee uhmakkaana tyly ja rujo amerikkalaisten sotarumpu!

...
~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/trum... -

"Trump YK:ssa: "Jos Yhdysvaltoja uhataan, meillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin tuhota Pohjois-Korea täydellisesti" ... "

.

Ilkka Luoma

Trump kehui: "En antanut korealaisille mitään"*, tällöin on turha myös odottaa mitään. Toisaalta korealaiset ovat luvanneet edistää mahdollisuuksia ydinaseettomuuteen - tätä lupausta ei ole rikottu mitenkään. Emme myöskään tiedä mitä Trump lupasi edistää - ehkä taistelu- ja hyökkäysvoimien vähentämistä Korean niemimaalta? Korealaiset eivät ehkä ole havainneet mitään tuon sotajoukkojen vähentämisen edistämisen osalta? Toisaalta saattaa olla, että amerikkalaiset sotahaukat haluavat manipuloida Trump hyökkäämään, siksi juuri amerikkalaiset tiedustelu- ja vakoilulaitokset haluavat propagoida tiedustelutietoja. Muistamme Trumpin äkkipikaisuuden - Syyrian raskaat risteilyohjushyökkäykset, ilman mitään mandaattia. Nythän äkkipikaiselle Trumpille tarjoillaan jo hyökkäyskohdekartatkin valmiiksi. Saadaanko sittenkin US-taisteluohjushyökkäys korealaisten niskaan**?

...
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005738748.html -

"Satelliittikuvien perusteella Pohjois-Korea on laajentamassa ohjustehdastaan
NBC:n tiedustelulähteiden mukaan Kim Jong-un on pyrkinyt peittämään uraanin tuotannon jatkumista neuvotteluilla Yhdysvaltojen kanssa ... " -HS

.

Toimituksen poiminnat