Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Presidentti Trumpin läntinen arvomaailma

  • Oikealla Kim kurkkii kiikarilla näkyykö Trumppia - odottaa kiihkeästi tapaamista! Kuva - IS |*
    Oikealla Kim kurkkii kiikarilla näkyykö Trumppia - odottaa kiihkeästi tapaamista! Kuva - IS |*
  • Trump trumputtaa EU' ta, pelaa Putinilla ja pelkää Xi' tä - Donald on reviiripuolustaja! Kuva MTV |**
    Trump trumputtaa EU' ta, pelaa Putinilla ja pelkää Xi' tä - Donald on reviiripuolustaja! Kuva MTV |**

Presidentti Trumpin läntinen arvomaailma

[ … mitä se on – kysyy kansalainen Erkki täältä idän ja lännen vedenjakajalta … ]

Donald Trump kävi värikkään vaalitaistelun. Väitetään, että Venäjä, venäläiset tai jokin ohjelmoinnista ymmärtävä taho auttoi Trumpin vaalivoittoon – vaikka ääniäkin sai vain toiseksi eniten. Trump haukkui, tölvi ja herätteli, antoi toivoa punaniskoille, työttömille ja …

 

Nyt Trump lennähti Eurooppaan, joka jatkuu eheänä maantieteenä aina Venäjän Uralille asti |4, mutta nyt tähän eheyteen rakennetaan esirippua – vastakkainasettelua ja uhataan läntisen arvomaailman katoamisella, koska etelästä tulee pakolaisia – elintasopakolaisia – kuoleman pelossa olevia pakolaisia.

 

Trump ilmeisimmin tekisi muurin, kuten Meksikoa vasten – Donald kun on reviiripuolustaja |5 

Onko läntinen arvomaailma sitten reviirien puolustamista aktiivisella US näytelmäisellä hyökkäyspolitiikalla |6, kuten nyt jo uhataan tehdä ratkaiseva teko Pohjois-Koreaa kohtaan |7, joka kävi viimeisen sotansa 1950 -luvun alkupuolella juuri US Armyn sotilaita ja USAF taistelukoneita vastaan.

 

Otamme lehtileikkeitä ja niihin allekirjoittaneen kommentteja ---

1

~ https://yle.fi/uutiset/3-9709724 -

[kommentti] ”Länsimainen sivistys on uhattuna ... -Donald Trump”

2

~ https://yle.fi/uutiset/3-9709976 -

[kommentti] ”.... Nyt jylisivät läntiset elämän arvotekijät, joita Puolan konservatiivit trumppismin sopuleina uskollisesti seuraavat. Trump aavistelee, että EU kasvaa suuremmaksi kuin USA. Näin tapahtuessa Yhdysvallat jää kolmosviulun soittajaksi, heti EU' n ja Kiinan jälkeen. Kiina on taitavasti solminut Venäjän liittolaisekseen. Mikä on lännenmiehen arvomaailma, kun kuuntelee Trumpin uhkaavia puheita Korean niemimaalle?”

3

~ https://yle.fi/uutiset/3-9709724 -

[kommentti] ”... Osoittaako US länsimaista sivistystä jatkuvalla sotimisella ja sillä, että se on ainoa valtio, joka on käyttänyt atomiaseita lähinnä siviilejä kohtaan. Kuinka aggressiivisesti lännenmies puolustaakaan hyökkäävästi sivistystään ja arvomaailmaansa? Millainen on lännenmiehen arvomaailma, edustaahan se vajaata 20 prosenttia maapallon ihmispopulaatiosta.”

Miten me koemme täällä pohjan perillä

… idän ja lännen vedenjakajalla tuon trumppismin läntiset arvot? Onko niistä meille? Voimmeko olla osa vastakkainasettelua itää kohden? Kannataako meidän liittyä trumppismin verkostoon Naton kahden prosentin jäseneksi ja saada turvaksemme tänne etulinjaan, ... ja hei … 

- ensitaistelujen alustalle sodan uhan – jo pelkästään siinä, että joutuisimme auttamaan ja hoitamaan eteläisen naapurimme natojäsen Viron ilmataistelukyvyn |8 ja ketä vastaan – ei ainakaan Ruotsia, eikä muita Baltian maita. 

 

Näin meidät vedettäisiin toivottomaan sotaan Venäjää vastaan 

Tätä meidän kansa ei halua, tältä osin emme ole läntistä maailmaa. Olemme sotilaspoliittisesti liittoutumaton – näin kansa on jyrähtänyt jo yli 10 vuotta – vakaasti yli 50 prosentin voimalla!

Tosiasia lienee se, että Trump asettelee nyt pelinsä kortteja pöytään – sillä ensikohtaaminen Venäjän presidentti Vladimir Putinin kanssa on kohta. Putin' in selustaa turvaa maailman suurin talous ja markkinavaikuttaja Kiina ja tämän presidentti Xi Jinping. Herrat sopivat askelmerkit jo Moskovassa pari päivää sitten. |*

|*

~ http://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/201707052200248148_pk.shtml -

[kommentti]”... Kolmen kauppa - Xi, Putin ja Trump. Venäjän ja Kiinan yhteistoiminta tiivistyy. Saksalle saattaa jyvittäytyä merkittävä rooli, sillä Kiina ja Xi arvostavat eniten juuri Saksaa. Tässä muhii meille Suomelle arvaamattoman hieno rooli, johon niin Xi, Putin kuin Merkel saattavat antaa tukensa - on kysymys Korean niemimaan kriisistä, jossa US tekee ydinasesuurvaltana suurinta uhittelua. Pohjois-Korea mystisesti ehdotti Suomelle vanhan velkansa maksua, mitä ilmeisimmin Kiinan tukemana ja lopulta todellisena maksajana. Osaako Suomi tarttua tarjottiin neuvottelijapyyntökäteen?”

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US | VU | BL | T | BL | FB | FB | BLOG 147554

 

DOC läntinen_arvomaailma_06072017.doc – OpenOffice Writer

PVM 06072017

 

|499_4121|

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Ilkka Luoma

|* Kuva 1
.
... Tunnustus UPI Mika Aaltolalta. US uhka ja uho todellisempi kuin Pohjois-Korean retoriikka. Aaltola pitää jo mahdollisena, että US iskee hyökkäyksellä.

~ http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005279570.html -

.
|** Kuva 2
.
.... USA muutti nopeasti väitteensä ei-mannertenvälisestä mannertenväliseksi, jotta sai syyn/ todellisuudessa tekosyyn Trumpin hyytävälle sotarummun pärisyttämiselle. Näin US luo "oikeutusta" hyökkäykselle ja vaikka vain omalla luvalla. Kuka/ ketkä muistavat nuoremman Bushin toimenpiteet Irakin hyökkäyssodan alla vuonna 2003? US syyllistyi YL' n edessä jopa liioitteluun ja valheisiin saadakseen hyökkäysmandaatin. ...

~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/trum... -
.

Ilkka Luoma

... Kättelyaiheesta on tehty numeroaan suurempi. Trumpia saattaa häiritä se, että Saksan ja Kiinan välit ovat hyvät ja kaikin puolin kunnossa. Pandatkin ovat liikkuneet.

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170706220025040... -

.

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170706220025028... -

... Tutkija unohti oleellisen seikan, Kiinan ja Venäjän välisen yhteistoiminnan tiivistymisen. Trumpin läntisen sivistyksen uho Korean niemimaalle ei istu kiinalaiseen ajatusmaailmaan, sen takapihalle. Trumpille taas Kiinan ja Venäjän lähentyminen merkitsee yritystä palauttaa suotuisampi asetelma EU-Euroopan kanssa. Näin asettuu klassinen asetelma - "Kiina + Venäjä >

Ilkka Luoma

Kolmanneksi:

... Trumppia saattaa häiritä se, että Kiina on Etelä-Korean suurin kauppakumppani. Korealaiset olivat eräässä vaiheessa hyvinkin vastaan amerikkalaisten ohjusjärjestelmien tuloa Korean niemimaalle.

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170706220025047... -
.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Pitää ottaa huomioon asetelmassa myös se, että pohjoiskorealaiset ovat samoja korealaisia kuin eteläkorealaisetkin. Kun puhutaan voimakkaista iskuista Pohjois-Koreaan, niin se on maa, jossa eteläkorealaisilla on paljon sukulaisia ja jonka he muutoinkin tietävät oman kansakuntansa alueeksi.

Keskusteluissani eteläkorealaisten kanssa esille on tullut osittain hiukan toisenlaista sävyä kuin länsimaissa yleensä viestitetään Pohjois-Koreasta. Esimerkiksi eteläkorealaiset arvostavat sitä, että pohjoisessa on säilynyt perinteisempi korealainen kulttuuri. Olen myös tavannut pari eteläkorealaista, jotka ovat suhtautuneet hiukan skeptisesti siihen totaalisen negatiiviseen kuvaan, joka Pohjois-Korean yhteiskunnasta on kerrottu. Eräs suomalaisomisteisen konsernin paikallisjohtaja Soulissa sanoi minulle, että hänen mielestään todellisuudessa täytyy olla jotain muutakin, koska homma ei pysyisi pystyssä siellä aivan siltä pohjalta, jota yleensä viestitetään.

Niin ikään nuorison keskuudessa on Etelä-Koreassa ollut paljonkin USA:n vastaisia mielenosoituksia, vaikka jokaisen luulisi ymmärtävän, että koko Etelä-Korean valtion olemassaolo on riippuvainen ulkopuolisesta sotilaallisesta suojasta. Harvat asiat ovat täydellisen yksinkertaisia.

Ilkka Luoma

Virkistävän poikkeava ja erinomainen kommentti! :)

Ilkka Luoma

TRUMPPISMI

sunnuntaina, tammikuuta 01, 2017
Hätkähdyttävä vertailu - Donald Trump ja Adolf Hitler

(Tämähän piti tehdä, siksi suuresti näyttää siltä, että Trump muuttaa amerikkalaista käsitystä, vaikuttamista ja oppia maailman hallinnasta – aivan uudella opilla, trumppismilla |1) ---
ENG ~ https://www.washingtonpost.com/news/worldviews/wp/... -

[ … Aivan ensimmäiseksi vertailussamme jätämme kaikkien tietämän ja lukeman Saksan kolmannen valtakunnan hyvinkin julmat menettelytavat sivulauseeksi ja keskitymme lähinnä henkilövertailuun – persoonina, vaikuttajina ja tavoitteina. Löydämme yhden yhteisen piirteen – esiintymisen, puheet ja niiden sisällön sekä myöhemmän uskottavuuden *… ]
* Trump hämmästyttää asiantuntijoita ¨ http://yle.fi/uutiset/3-9193714 - [27092016]

Hitlerin osalta uskottavuus mureni nopeasti,

… kun vastoinkäymiset alkoivat, siis Kolmannen valtakunnan näkökulmasta. Voimme toki arvioida miten oikeassa Saksa olikaan itävaikutteesta – kommunismina ja bolsevismina. Olisimmeko säästyneet koko Itä-Euroopan valloitukselta, jos Saksan propagandaministeri Joseph Goebbelsin |2 tavoite saada Yhdysvallat mukaan itäiselle retkelle vuonna 1945 – olisi onnistunut, kuten pansaarikenraali Pattonkin totesi – piti marssia saman tien Moskovaan saakka.

Trumppismin uskottavuus on juuri nyt puheiden varassa
[ … trumppismi ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/07/trumppismi-j... - ]

.

Ilkka Luoma

|4

maanantaina, kesäkuuta 26, 2017
Eurooppalainen turvallisuusajattelu

Tunnetusti Eurooppa ulottuu aina Ranskan Bretagnen niemimaalta kauas Venäjän sisämaahan – Uralille asti. EU ei ole Eurooppa, EU on osa Eurooppaa, sen ilmansuunnallisesti meistä katsottuna sen läntinen osa. Euroopan itäinen osa on ilman EU' ta ja Natoa – edustaen liki puolta Euroopan kokonaispinta-alasta ja asukasluvultaan noin 30 prosenttia.

Helsingin Sanomien toimittaja Petri Raivio otti oikaisun ja nimitti kaukokatseisesti, tajuamatta sisältöä – EU' n puolustus- ja turvallisuushankkeet eurooppalaiseksi hankkeeksi ja Euroopan turvallisuusjärjestelyjen kulmakiveksi.

Kommentti HS-toimittajan tekstiin:

” ... Maantiedettä ymmärtämätön toimittaja kokee EU' n olevan Eurooppa. Näin ei ole. Eurooppa nimittäin jatkuu Venäjän Uralille asti. Huolimattomuutta tai tietämättömyyttä toimittajalta, ellei peräti sokeaa EU-mahtipontisuutta. Tosin älykkäin puolustusratkaisu olisikin yhteistyö Venäjän kanssa, mutta kun EU ja yllättäen Suomi, kansalaistensa tahdon vastaisesti haluaa ylläpitää vastakkainasettelua täältä idän ja lännen vedenjakajalta!

Jatkuu linkin ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/06/eurooppalai... - alta
.

Ilkka Luoma

|5

Reviirinrakentaja Trump!

torstaina, tammikuuta 26, 2017
Presidentti Trump on reviiripuolustaja

(Yhdysvaltojen uusi presidentti Donald Trump peruutti TTP – sopimukseen |1 osallistumisen USA:n osalta. Yle informoi aiheen siten, ettei Trump halua tehdä yhteistyötä. Uutisointi oli väärä – kyllä Trump haluaa, mutta kahdenkeskisesti. Mikä onkaan Trumpin strategia? |*)

[ … senaattori Alice tietää, että USA on menettänyt paljon työtä, pääomia ja liikeideoita muihin maihin – erityisesti Kiinaan. Alice haluaa nuo työpaikat takaisin. USA:ssa velloo samalla tavalla piilotyöttömyys kuin meillä Suomessa – on tilastojen ulkopuolisia ihmisiä. Nyt nuo työpaikat halutaan takaisin, ja piilotyöttömät töihin, näin ajatellaan. Alice tietää Kiinan hyötyneen suuresti amerikkalaisen pääoman ja työn maihinnoususta …

 … senaattori Erik näkee asian toisin. Erik tietää, ettei amerikkalainen työ olisi enää pärjännyt Kaukoidän halvemmille tovereille. Samalla Erik on tiennyt jo pidempään, että 1383/7480 miljoonaa on enemmän kuin 322/7480 miljoonaa eli Kiinan markkinoille on päästävä. Erik tietää myös, että moni amerikkalainen yhtiö on pelastanut voittonsa siirtäessään toimintaansa edullisempien kustannuksien valtioihin – kuten Kiinaan … ]

|* ~ http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-20000050570... -
|* ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/01/presidentti-... -

Yhdysvalloissa on nyt kaksi näkemystä – 

1. Reviirin puolustaminen eli oman maan voimakas etujen ja hyötyjen ajaminen sekä globalisaatio, jonka uskotaan ylläpitävän paremmin suurvallan mukanaoloa maailman talousvirrassa.

2. Globalisaatio siirtelee työtä, pääomia, liikeideoita kuin myös henkistä pääomaa – varsinkin kiinalaiset ovat hyvin uteliaita huomaamaan kaikki ideat, joilla voi edesauttaa omaa liiketoimintaa ja lopulta voittojen tekemistä. Kiina on tänään monilla saroilla jo maailman suurin.

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/01/presidentti-... - alta.
.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Euroopan liberaalipunavihreävasemmistolla ei onneksi ole amerikalle mitään annettavaa,täältä käsin on turha lässyttää Trumpin tekemisiä tai tekemättä jättämisiä,,,- on se tietysti ajanvietettä tällaisena kesänä !

Ilkka Luoma

Tähän oli tullut ilmoituksena:

Olet saanut varoituksen asiattomasta sisällöstä Uuden Suomen
blogipalveluissa. Vääristele tulkinta:
".. Tunnustus UPI Mika Aaltolalta. US uhka ja uho todellisempi kuin
Pohjois-Korean retoriikka."

Tässä vielä tuo medialinkki, jossa Aaltola ottaa kantaa aiheeseen
~ http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005279570.html -
...

Kuvaan 1 liittyen UPI-FIIA Mika Aaltolan lausunto mediasta:

"Tilanne Korean niemimaalla etenee kohti Yhdysvaltojen sotilaallista operaatiota, uskoo Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola. ..."

Ilkka Luoma

maanantaina, elokuuta 11, 2014
Kuinka aggressiivisesti lännenmies puolustaa kulttuuriaan?

(Pallollamme on meneillään useita konflikteja, napaisuuksien vaihtoa, leirien etsintää ja kulttuurien kuin uskontojenkin puolustamista ja hyökkäämistä ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.p... - [4088] – miten selviämme läntisenä kulttuurina ja elämäntapana?) EXTRA

Media painaa nyt täysillä meillä Suomessa lännen ja idän vastakkainasettelua. Vastakkain panemista painaa myös eduskunnan riippumaton ulkopolitiikan tutkimuslaitos UPI-FIIA 1]. Hallituksen pääministerikin avoimesti heittää peliin omia mielipiteitään – vaikka sai pätkäkomennuksen perintönä, ei kansan valintana. Edeltäjähän pakeni Brysseliin 2], kun todellisuus on paiskautumassa kansalaistemme kasvoille.

Nato-kallupissakin painotus on selvästi vähemmistön leirissä – lööpit kirkuvat, että natokannatus on noussut huikeat yhdeksän prosenttiyksikköä – aina 26 prosenttiin saakka. Samalla sivulauseeksi jää natovastustus, joka on toistuvasti, useiden vuosien ajan noin 60 prosentin luokkaa.

Läntinen maailma aloitti oman laajentumisensa löytöretkistä, joita pian seurasivat ristin ja miekan laivat – vieden uskontoa, osin väkisin ja tuoden kultaa ja hopeaa kuninkaiden loputtomien velkojen tilkkeiksi. Me siis veimme paljolti myös aggressiivisesti omaa kulttuuriamme ja tapojamme maihin, joiden kulttuurit olivat osin jopa vanhempia ja yhtenäisempiä kuin meidän.

Lännenmiehen kolonialismi synnytti osaltansa nykyiset kehitysmaat 3]

… ja kehitysmaastatuksista nousseet kehittyvät maat, jotka nyt ”bricseinä” 4] ottavat osaansa maapallon yhteisistä varannoista, jotka ovatkin olleet eurooppalaisen länsirodun kulutusjuhlan pääroolissa – siis halpaa energiaa ja raaka-ainetta omaan jatkojalostukseen, joka taas loi meille nykyisen vaurauden.

Tänään maailmalla on vastakkainasettelua useammassa kohteessa –

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/08/kuinka-agres... - alta.
.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Venäjän pitäisi tarttua Trumpin tarjoamaan yhteistyöhön ja liittyä läntisten sivilisaatioiden joukkoon. Valitettavasti Venäjä ei ymmärrä parastaan.

Ilkka Luoma

Miksi Venäjän ja esimerkiksi Kiinan pitäisi liittyä läntisten sivilisaatioiden joukkoon - kun lännenmies arvoillaan edustaa maapallon populaatiosta noin vajaata 20 prosenttia?

Petteri Hiienkoski

Kannaisi ehkä tarkistaa näkemystä Trumpista ja hänen tavoitteistaan. Valtamedian välittämä kuva on hyvin vääristynyt.

USA varautuu iskemään P-Koreaan täsmäiskut. Se on kuitenkin viimesijainen vaihtoehto. Todennäköisesti ensin selvitetään, saadaanko YK asettamaan ohjuskoekiellon, jonka rikkominen laukaisisi sotilaalliset vastatoimet.

Tällöin vastuu siirtyy suoraan Kimille. Tämä olisi hyvä vaihtoehto ja saattaisi antaa jopa mahdollisuuden neuvotteluratkaisuun.

Venäjä ja Kiina asettavat hintansa YK-hyväksynnälle. Venäjän mukaan viimeinen ohjus ei olisi ollut mannertenvälinen vaan keskipitkän kantaman ohjus...

Trumpin poikkeuksellinen Nato-myönteisempi puhe lienee ollut tarkoitettu pehmittämään eurooppalaisia, ennen muuta Ranskaa. Tässä on nyt johtavilla EU-mailla pieni mahdollisuus parantaa suhteitaan Trumpiin.

Mutta ellei diiliä yhteistoiminnasta synny, USA toimii ilman sitä...

Ilkka Luoma

Kuten US Irakissa 2003, tunnetuin seurauksin. Nyt on se ero, että USA' ta on vastassa, ei vain Venäjä, vaan paljon suurempi Kiina. Jos Trump iskee - työntää hän näin Kiinan ja Venäjän jonkinasteiseen liittoon ja sitä US ei enää kestä.

Ilkka Luoma

Lainaan tähän luvalla sotaveteraani Yrjö Sarasteen mielipidekirjoitusta, joka on erinomainen näkökulma!

"Mielipidekirjoitus 08.07 2027

Yhtyvätkö Koreat?

YK:n pääsihteeri julistaa, että ”Tämä teko oli jälleen uusi räikeä rikkomus turvallisuusneuvoston päätöslauselmia vastaan.”

Kyseessä oi siis vain ohjuskoe. Maailman ydinasevaltiot ovat YK:ssa päättäneet, ettei Pohjois-Korea saa rakentaa ohjuksia.

Suomessakin kirjoitetaan miten Pohjois-Korean uhka otettava todesta ja Pohjois-Korean toimia ei voi enää hyssytellä. Nyt arvioidaan, tilanne Korean niemimaalla etenee kohti Yhdysvaltojen sotilaallista operaatiota.
USA rakentaa jo Etelä-Koreaan THAAD-ilmatorjuntajärjestelmää.

On mielenkiintoista, etteivät kaikki sikäläiset ole asiasta innostuneita. Onpa esitetty miten yhdistetystä Koreasta tulisi mahtava jos sotilaallisesti voimakas valtio liittyisi vahvaan talousmaahan. USA pyrkii sen varmasti estämään.

Yhtyminen ei ole aivan mahdoton ajatus. Saksojen yhdistyminen on siitä esimerkki.

Yrjö Saraste
.." -lainaus päättyy.

Toimituksen poiminnat