Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Trump & Putin -hallittu ja esikirjoitettu näytelmä

  • Lavrov, tulkki, Putin, Trump, tulkki ja Tillersson - pojat koolla niin innokkaasti ettei Melaniella ollut sanomista |*
    Lavrov, tulkki, Putin, Trump, tulkki ja Tillersson - pojat koolla niin innokkaasti ettei Melaniella ollut sanomista |*

[ … jo ”kauan sitten” - ennen Donald Trumpin asettumista virallisesti repuplikaanien presidenttiehdokkaaksi, kirjoitettiin näytelmä, jota nyt käydään ja käytiin Saksassa – valtiossa, joka oli Saksan kolmantena valtakuntana kummankin yhteinen vihollinen … ]

 

On meneillään näytelmä, jossa lähinnä ilman todistetta median kihisyttämä Venäjän US presidentivaalien hakkerointi on ja oli osa näytelmää, annettiin savu, mutta ei tulta, ja mistä se annettiin? Mutta millaista näytelmää kirjoittaa aktiivinen kansanosa, joka suurenee ja paisuu? |1

|1 ”... Mitä tehdään mielenosoituksella, jos se ei tuota tulosta. Miten tulostavoite suhteutetaan mielenosoitukseen osallistujien määrään? Jos yli puolet äänioikeutetuista osallistuu, miten suhtaudutaan vaatimukseen, oli se sitten mitä tahansa?!” ~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/saksalaismedia-hampurin-poliisi-pyytanyt-apua-kaoottisiin-mielenosoituksiin/6496788

 

Nyt suurvaltapoliittinen ilmatila on siirtymässä maailmanjärjestystä muuttaville Venäjän presidentti Vladimir Putinille ja Trumpille – Kiinan, maailman suurimman talouden seuratessa liki äänettömänä erotuomarina vierestä, arvoituksellisesti hymyillen … kerrotaan, että elämme jo kiinalaisten vuosisataa.

 

Helppoja kommunikeoita Saksasta

On perin vaivatonta antaa puolipyöreitä EU-julkilausumia; mikä viulu onkaan varattu Euroopan Unionille? Syyrian aselepo sen lounaisosiin on jo lupaus, jolla on katetta, vai onko – riittääkö Trump & Putin' in käskyvalta marionetteihinsa, molemmat ydinasesuurvallat ovat kuitenkin aseistavia ja sotilaallisesti taistelevia osapuolia Syyriassa ja US' n osalta liki koko 'Lähi-idässä. 

 

Media arvioi innoissaan tiedon ja luulon hämäryydestä!

Lännessä ja lännen arvomaailmassa media on perinteellisesti ollut se kuuluisa neljäs valtiomahti. Niin Putin kuin Trump yhtä innokkaasti rutistelevat ja väheksyvät välikädellisen median merkitystä – keskustellen suoraan tiedon kuluttajille – muun muassa twiittaillen, mutta media-arviointia tässä – alussa allekirjoittaneen kommentti itse linkin alaisesta toimittaja-analyysista ---

 

”... Ei peitonnut, vaikka Yle' n toimittaja niin arvio juttunsa lopussa. Siis kumpi? Ei kumpikaan, vaan näytelmä ja peli menee tarkasti ennalta laaditun askelmerkistön mukaan. Mikäli Syyria tulitauko pitää, on se merkki ja todiste askelmerkeistä. Ja pitäähän se. Nyt on päällystetty neuvottelu- ja tapaamistie, jonka varrelle on etukäteen aseteltu välitavoitteita, jotka alkavat toteutumaan sovitussa aikaskaalas…sa. Syy moiseen ja sen toteutumisen hidastumiseen on "hysteeriset tahot, joita lännenmiehen media (Antitrump trolling) lietsoo" Amerikassa, jotka inttävät Venäjän sekaantumisesta US presidentinvaaleihin. Putin kieltää valtiokoneistonsa sekaantumisen. Trump haluaa julki sen Venäjän valtiosta irrallisen tahon, joka yritti sormeilla vaaleja. Myöhemmin tämä lainsuojaton toimija löytyykin, ja asetetaan oikeuteen ja näin näytös on viety tältä osin loppuun.”

~ https://yle.fi/uutiset/3-9712687

 

Kansa reagoi Hampurin kaduilla – poliisi huutaa muualta jo apua

Läntinen arvomaailma oireilee ---

”... Mielenosoitukset kertovat rajuudellaan syvien kansanrivien etu- ja esitaistelijoiden kärsivällisyyden loppumisesta. Kansanvallan aktiivit taistelevat johtamis- ja hallitsemis- kuin vaikuttamisjärjestelmiin muutosta, jopa lisääntyvänä suoratoiminnan väkivaltana. Mitä tehdään mielenosoituksilla, joilla ei saavuteta tavoitteita, mutta ketkä niitä asettelevat?”

~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/hampurin-mielenosoituksissa-otettu-kiinni-noin-100-mielenosoittajaa/6497412

 

Mitä ja miten suomalainen media näkee G20 näytelmän, jossa pääroolit on jaettu jo ”kauan sitten” ---

 

A

”... Hyvää pohdintaa. Osuu lähemmäksi kuin arvioitsija arvaakaan. Näytelmä on käsikirjoitettu jo aiemmin - "kauan sitten"! Draamaa yleisön hermostuttamiseksi. Sopua helpottamiseksi. Yllätyksiä arvostuksen saamiseksi. Ratkaisuja historian saavuttamiseksi. "Me teimme sen" -mentaliteetilla. Kiina antaa erotuomarina, sanomatta mitään, näytelmälle turvalliset kasvot. Mitkä ovatkaan ne ulkoiset häiritsevät tekijät, jotka koettavat kampittaa esikirjoitettua näytelmää?”

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201707072200253179_ul.shtml

B

”... Arvokysymysten erot: Toinen inttää ja toinen kieltää. Inttäjä haluaa puristaa tiedon, ja toinen ei halua sitä antaa. Tieto on hakkerointi. Putin: Venäjän valtio ei ole hakkeroinut - totta. Trump: Joku on hakkeroinut- totta. Kuka on yrittänyt hakkeroida? USA' ssa se on NSA ja CIA. Venäjällä jokin yksityinen valtiosta riippumaton taho. Kumpi on kiero? Ei kumpikaan, vaan kyseessä arvomaailmaero.”

~ https://yle.fi/uutiset/3-9712662

C

”... Ennalta sovitun pelin ensimmäinen jako suoritettu, tai siirto shakissa tehty. Mikä valtio voisi olla molempien kuninkaiden lähetti?! Pelillä on tuomari, mutta erikoinen, ei puutu toisten peleihin - odottaa puhumatta ja hymyilee arvoituksellisesti - "joen pinta oli laskenut niin alas, että pohjan aiemmin tuntemattomat kivet olivat tulleet näkyviksi, jo etukäteen"! -mukaelma kuuluisasta sanonnasta, jonka sanoi aikanaan Kiinan pienisuuri mies Deng Xiaoping.”

~ http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005283483.html

D

”... Trump: "Yhdysvaltain kansan huolen Venäjän sekaantumisesta US presidentinvaaleihin ... ", sekaantumisesta ei tosin ole "mitään näyttöä" -Venäjän um. Sergei Lavrov. Trumpia ei siis esitetty sekaantuminen huolestuta ? .... Miehet päättävät. First Lady Melanie Trump olisi halunnut ajoissa konserttiin, mutta pojat päättivät näyttää muulle maailmalle ...”

~ http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005283589.html

E

”... Media on hautautunut omiin kihiseviin luuloihin ja hokemiin, vaikka minkäänlaisia oikeita todisteita Venäjän vaalisekaantumisesta ei ole esitetty. Jutun lopussa olevat "lautaset, johdot ja tiedusteluvälineet" eivät ole kuin surkea yritys pestä median luulosairautta, sillä kaikki suurlähetystöt suurvaltojen osalta eivät luota kuin omiin tiedon siirtoteihin, koska lähetystöjen isäntämaat mieluusti kuuntelevat mitä lähetystö puhuu, lähettää - vastaanottaa ja kuuntelee.”

~ https://yle.fi/uutiset/3-9712728

F

”... Jutun loppupuolella US um. Rex Tillerson paljasti verhotusti esikirjoitetun US - Venäjä suhteiden näytelmän. Päätettiin keskittyä tähän päivää ja erityisesti huomiseen. Syyria oli tätä päivää. Seuraavana Kiinan suojelema Korean niemimaa.”

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201707072200252829_ul.shtml -

 

Näin ylläolevasti media näkee – katso linkkejä, joiden edellä on allekirjoittaneen kommentti kyseiseen uutisointiin - mielipiteenä.

 

Saksan liitokansleri Angela Merkel valitsi konserttiin sinfonian – kuuluisan ”yhdeksännen”, jolle on annettu suomennus ”oodi ilolle”

”Jutun loppupuolella kiinnitettiin huomiota Merkelin musiikkivalintaan ... Beethovenin yhdeksäs on myös kansalaisille - monille - tuttu. Trump ei juuri jutun mukaan sinfonioista piittaa. Putin taas tulee Savonlinnaan, onhan kuuluisat Savonlinnan Oopperajuhlat juuri käynnissä. Venäjällä on liuta klassisen musiikin mestareita. Yhdysvalloissa soi country, valkoisen se toinen musiikkilaji, muu musiikki onkin miltei sitten mustien ja keltaisten ...”

~ http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005283605.html

 

Entä nyt, kun istumajärjestystä ja kättelyä katsotaan läntisen sivistyksen näkökulmasta?

”... Istumajärjestyksillä osoitetaan jotain, piilosta ja tarkoituksella. US first lady Melanie Trump istui päivällisellä Venäjän presidentti Vladimir Putinin vieressä. Sen sijaan vähäeleisesti näkyi Kiinan presidentin Xi Jinpingin puoliso istuvan konsertissa Saksan Angela Merkelin miehen vieressä. Tulkitkoon kukin tavallansa

~ http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005283782.html -

 

”x”m - later

~ x -

 

”x”m - later

~ x - 

 

Lopuksi toteamme, että jokainen lähti kotiin tyytyväisenä itseensä, jopa Turkin itsevaltiutta tavoitteleva, presidentti Tayyip Erdogan … jääden miettimään miten asettelee oman pelinsä ja näytelmänsä – kurdit, Syyrian al-Assad ja Iran kuin Qatar – pesäkkeitä, joissa savuaa ja tuli kajastaa, tai jopa roihuaa.

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

 

US | T | VU | BL | BL | FB | FB | BLOG 147599

 

DOC putin_trump_08072017.doc – OpenOffice Writer

PVM 08072017

 

|948_8176|

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Ilkka Luoma

... Niin Kiina kuin Venäjä ajavat vapaakaupan edistämistä, omin näkökulmin. Trumpille taas Kiinan ja Venäjän yhteistoiminta on punainen vaate. Yllätyksiä ilmassa, ennakoidusti, sanotaan tietävistä lähteistä. Muuttuvatko juhlavat puheet käytännön toimeksi - jää nähtäväksi. Saksalle kohdistuu yksi ratkaisupelaajan rooli, Saksaa arvostetaan erityisesti Kiinassa.

~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/puti... -
.

Ilkka Luoma

... Media on hautautunut omiin kihiseviin luuloihin ja hokemiin, vaikka minkäänlaisia oikeita todisteita Venäjän vaalisekaantumisesta ei ole esitetty. Jutun lopussa olevat "lautaset, johdot ja tiedusteluvälineet" eivät ole kuin surkea yritys pestä median luulosairautta, sillä kaikki suurlähetystöt suurvaltojen osalta eivät luota kuin omiin tiedon siirtoteihin, koska lähetystöjen isäntämaat mieluusti kuuntelevat mitä lähetystö puhuu, lähettää - vastaanottaa ja kuuntelee.

~ https://yle.fi/uutiset/3-9712728 -
.

Käyttäjän ToniVoutilainen kuva
Toni Voutilainen

Erinomainen kirjoitus. Media ja median kautta maailmankansalaiset ovat todellakin hysterialle ja manipuloinnille antautuneet.

Omiin silmiin ainut edes vähän uskottava vaikutustapa vaaleihin oli mahdollinen Clintonin serverin hakkerointi, tässä asiassa uskon mielummin Julian Assangea kuin CIA:ta.

Mielenosoittajat jotka riehuivat taisivat olla lähinnä äärivasemmistoa. Oli kyllä oksettavaa touhua, paikkojen hajoittamisella harvoin saadaan ihmisiä keskittymään viestiin mitä halutaan esiööe tuoda

Ilkka Luoma

Kiitos Toni arviostasi ja kannustuksesta. Topic on koetettu kirjoittaa kaikista näkökulmista. Uusimmat paljastukset tulivat tänään CIA' n luomista Windows ja Linus takaporteista -Wikileaks asialla ;-)

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Ihmisiä harhautetaan luin sodassa; se on totta. Nämä suurten teot ovat valehyökkäyksiä; sitovat aikaa; rahaa; energiaa ja huomiota vääriin kohteisiin. Se vähemmän iloinen yllätys on sitten luvassa aivan toisesta ilmansuunnasta ja toisella tavalla kuin odottaa saattaa. Sitä suunnitellaan nyt ja uskottavasti Trump uskoo voivansa uskoa unelmaansa lahjomalla Putinin ystäväkseen. Varokoon EU; varokoon Suomi ja Ruotsi; muista puhumattakaan. Se mies pelaa; ei pelkää ja lopulta uskoo sotilaalliseen voimaan. Kaaoksen keskellä siitä ei vain voi seurata mitään rakentavaa.

.

Ilkka Luoma

Syvällinen kysymys - kuinka hyvin liikemiesopit soveltuvat valtiohoitoon - ulkosuhteineen? Entä meidän liikemiespääministeri Juha Sipilä?

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Trumpin taktiikka saattaa olla Venäjän houkutteleminen aidoksi liittolaiseksi.

Onhan Trump taitava businessmies ja hän jos kuka osaa tarjota Venäjälle diiliä josta se ei voi kieltäytyä.

Ilkka Luoma

Trump liikemiehenä ymmärtää, että Venäjä maailman suurimpana raaka-ainevarastona on parempi olla amerikkalaisten "hallinnassa" kuin kiinalaisten!

Ilkka Luoma

tiistaina, toukokuuta 24, 2016
Amerikkalainen suhde- ja rauhanpolitiikka maailmalla

(Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama kiertää vielä maailmaa – virkakausi päättyy kohta. Jompikumpi - Hillary Clinton tai Donald Trump |1 astuu tilalle – Obama julistaa rauhan tilaa ja purkaa Vietnamia koskevan amerikkalaisten aseiden vientikiellon ~ http://yle.fi/uutiset/yhdysvallat_lopettaa_aseiden... -!)

[ … Suomessa kansalainen Erkki on ihmetellyt, miksi amerikkalaiset tekivät varsinaisen rynnäkön maahamme, Erkki oli myös vihdoin päässyt lukemaan kansalta ja kansanedustajiltakin puoliksi salatun Nato – Isäntämaa pöytäkirjan |2. Erkki päätteli, että USA kutsui itse itsensä kylään maahamme juuri tuon Pöytäkirjan myötä |3 …

 … kansalainen Liisa arvuuttelee mihin meidän nykyisin harrastama lännettynyt turvallisuuden haku johtaakaan; joutuvatko näin poikamme uusiin sotiin kauaksi mailtamme |4. Liisa tietää, että USA, Naton sotilaallinen johtaja on sotinut liki 70 vuotta yhteen menoon ja aina kaukana omilta rajoiltaan, toisten mailla ja muiden valtioiden alueille rynnäköiden … ]

Vietnamissa Obama julisti antavansa aseiden jälleen virrata Vietnamiin
[ ~ http://edition.cnn.com/2016/05/23/politics/obama-v... - ]

Vähän iäkkäämmät muistavat Vietnamin sodan |5 olleen ensimmäinen varsinainen televisiosota, jonka paljolti amerikkalaiset itse lopettivat, kansana. Hinta oli julma, 58.000 henkensä menettänyttä amerikkalaisnuorta. Yli miljoona tapettua vietnamilaissiviiliä – oli myös julmaa satoa. Kiihkeimmillään Vietnamissa oli yli puoli miljoonaa amerikkalaissotilasta turvaamassa demokratiaa ja sananvapautta.

Obama oli Vietnamissa rauhan asialla, näin hän ainakin vakuutti

Obama korosti, ettei Kiina ollut syy aseiden uudelleen myynnin aloittamiseen Vietnamille. Todellisuudessa USA on maailman suurin asekauppias, ja tappamisvälineiden myynti tuottaa melkoisesti työtä ja verotuloja Yhdysvalloille ja näin se pystyy pitämään lieassa niitä maita, jotka osatavat sen korkeateknologia-aseita.

Jatkuu linkin ~~~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/05/amerikkalai... - alta.
.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Ilkka, Yhdysvaltain klassisen musiikin konserttielämä on vilkasta ja useat maailman parhaista sinfoniaorkestereista ovat amerikkalaisia (kuuluisa Big Five). Esa-Pekka Salosemmekin johti Los Angelesin sinfoniaorkesteria, joka ei edes kuulu Big Fiveen. New Yorkin Metropolitan-oopperan tuntenevat kaikki oopperaharrastajat.

Toki koko väestöpohja huomioiden klassisen musiikin harrastus on USA:ssa vähäistä, mutta niin taitaa olla Suomessa ja Venäjälläkin.

Ilkka Luoma

Olet oikeassa, mutta jos luetellaan klassisen musiikin säveltäjämestareita, lienee kunniataulukko aika venäläispainotteinen :)

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Totta, ehkä eniten saksalaisen kielialueen jälkeen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #15

Näin - sanovat myös wagnerilaiset ;)

Ilkka Luoma

Rauhoittuuko Putin & Trump yhteishanke Syyria?

Kuka tai mikä sitä Syyrian sisällissotaa oikein lietsoo? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?... – [27391]

...
565 lukijakommenttia aiheesta "Kuka sitä Syyrian sotaa oikein lietsoo?" linkin ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&t... - alta -

ORIG 30.08.2013, jolloin tuolle Iltalehti Keskustelu topicille oli kertynyt 27391 lukuavausta ---
.

Toimituksen poiminnat