Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Itsenäisyysmies - Paavo Väyrynen

  • Tamminiemen työhuoneen istumanurkkaus, joka on varmaankin Väyryselle hyvin tuttu. Tässä presidentti Kekkonen mielellään istui ..
    Tamminiemen työhuoneen istumanurkkaus, joka on varmaankin Väyryselle hyvin tuttu. Tässä presidentti Kekkonen mielellään istui ..
  • Ikiliikkuja Paavo Väyrynen. Kuva: Markku Ulander - sanomalehti Keskisuomalainen.
    Ikiliikkuja Paavo Väyrynen. Kuva: Markku Ulander - sanomalehti Keskisuomalainen.
  • Kuvakopiointi Iltalehdestä. Tuossa kuvassa jylisee historia, jossa toinen porvari hylkäsi toisen ja astui vasemmiston kelkkaan.
    Kuvakopiointi Iltalehdestä. Tuossa kuvassa jylisee historia, jossa toinen porvari hylkäsi toisen ja astui vasemmiston kelkkaan.

Paavo Väyrynen yllättää jälleen. Jo ennen kunnallisvaaleja 2017 Väyrystä kannustettiin ryhtymään presidentinvaaleihin ehdokkaaksi, sillä hän on ainoa, joka sanoo suoraan enemmistökansan mielipiteen todeksi kokeneena ulkopoliitikkona - Ei Natoon. Väyrynen ymmärtää mitä merkitsee olla idän ja lännen vedenjakajalla. Paavo on Suomen virkavuosiltaan toiseksi kokenein ulkopolitiikan ammattihoitaja - heti kansanedustaja Erkki Tuomiojan jälkeen. Kansalaiset, jotka äänestävät, tietävät, että juuri ulkopolitiikka on vielä presidentin työkalupakissa - ei juuri muuta.

Nyt saamme todellisen kisan, sillä Väyrynen kykenee antamaan todellisen vastuksen istuvalle presidentille - Sauli Niinistölle, joka on Natoon salarakas, vastoin kansakuntamme yli 50 prosentin vastustuksesta huolimatta. 

 

Näin kirjoitimme jo vuosia sitten - 2015:

http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/07/itsenaisyysmies-paavo-vayrynen.html​ - 

 

(Europarlamentaarikko, toistaiseksi Keskustan Paavo Väyrynen tekaisi kansalaisaloitteen 1] – ensimmäisenä meppinä, hyvin kansallisesti eurooppalaisesta aiheesta – kansalaisaloite eurosta ja siihen liittyvästä kansanäänestyksestä)

[ … lappilaiset ja monet, monet muutkin ”Erkit ja Liisat” vannovat Väyrysen nimeen – onhan hänellä se kuuluisa presidentti Kekkosen mantteli päällään. Kansalaiset ovat usein arvuutelleet, mitä Urho Kaleva Kekkonen 2] oppipojalleen neuvoi ja opasti. Oli selvää, että nukuttujen öidenkin jälkeen Kekkonen olisi halunnut Paavosta seuraajansa …, ja tämän tietävät myös syvät arkikansalaistemme rivit … ]Paavo Väyrynen on ikiliikkuja. Tuleva presidentinvaalien ehdokas, jo monennenko kerran. Aika monen, ja yrittämisellä on tämä kansakuntamme ennenkin menestynyt ja tältäkin osin Paavo vielä korjaa sen eniten tavoittelemansa palkinnon kotiin. Paavo on itsenäisyysmies – suurin kirjaimin.Ehkä legendaarisin kuva Väyrysestä on ryhmäkuva Kremlistä,

… kun Neuvostoliitto oli vielä jaloillaan – ehkä jo savisilla, mutta meille suomalaisille tärkeänä vientikauppamme kohteena. Tuossa kuvassa Paavo seisoo takarivissä – kun allekirjoitetaan yhtä niistä niin monista bilateraalisen kauppapolitiikan 3] puitesopimuksista, jotka toivat Suomelle työtä ja kansallista vaurautta.Puhutaankin, että Väyrynen oli Kekkosen suojatti
[ … kiistaton valtiomies Kekkonen ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/10/kiistaton-suomen-valtiomies-oli.html - ]

Sitä ei tiedetä, miksi Kekkonen innostui Keminmaan pojasta ja teki hänestä Suomen nuorimman ulkoministerin. Tämän ansiosta meillä on ylivertainen ulkoministeriammattilainen, … on myös toinen – sosiaalidemokraattien älykkö ja myöskin tohtori – nykyinen kansanedustaja Erkki Tuomioja -kts. EXTRA.

Edellä mainitut kaksi herraa tietävät miten Suomen ulkopolitiikkaa hoidetaan. Mikäli Paavo 4] tai Erkki olisi ollut ETYJ40 5] aikoihin ulkoministerinä – ei mitään onnettomuutta Venäjänkään osalta olisi syntynyt.Väyrynen tekaisi kansalaisaloitteen

Kuten hyvin tiedetään meidät suomalaiset vietiin ikäänkuin vääryydellä ja viekkaudella – kysymättä ja yllättäen euroon 6], kätkien sen EY-kansanäänestykseen. Euroliitosta ja viekkausvientiä siihen on tutkittu huolella ja lopputulema on vain ”oikeusistuimen” päätöstä vailla.

Kun tuota 'euro-oikeusistuinta' ei toistaiseksi ole – niin annetaan kansan sanoa sanasensa. Kysytään ollaanko 'muu maa eurossa' vai palautetaanko 'oma maa markka' 7] tai muu valuuttayhdistelmä! 8] Antaa kansan puhua – ”Kyllä kansa tietää”, a´la Veikko Vennamo.
...


Väyrysen itsenäistymislinja on nyt huomioitu monillakin tahoilla

Ensinnäkin Väyrynen on monille pienpuolueille ja kansanliikkeille oiva tuleva presidenttiehdokaskandidaatti. Eikä ole varmaan Keminmaan kirkossakaan kuulutettu, että Väyrynen olisi ikuinen keskustalainen, koska Keskustan aate on muuttunut nyt niin paljon. Tosin nykyinen, toistaiseksi pääministerin salkkua olallaan kantava Juha Sipilä 9] on uudistaja, yrittäjä ja ehkä liian vähän kansanmies – eikä hallitse kuin yrityselämän metkut [?] … .Paavo voi yllättäen tehdä sen ensimmäisen liikkeen ja muuttaa omaa suuntaansa

… itsenäisemmän Suomen puolesta tavoittelemaan rakasta aihettaan – eroa eurosta ja EU' sta. Nyt maaperä on otollinen ja kansa avaamassa silmiään, mitä esimerkiksi merkitsee kollektiivinen ja sosialisoitu velka individuaalipankeilta [Kreikka case 0] ], joiden liiketoimi on turvattu kansalaisvaroin. Paavo halunnee Suomelle takaisin itsenäisyyden päättää omista asioista – ETA-alueen jäsenenä.Paavoa kosiskellaan varmaan monilta tahoilta

Suomessa on itsenäisyysliikkeitä, jotka haluavat takaisin oman rahan, oman ulkopolitiikan ja erityisesti oman idän politiikan – unohtamatta täyttä omaa lainsäädäntöä. Kansa haluaa myös varmuuden, ettei Natoon liitytä 11] ja Väyryseen luotetaan, koska hän ymmärtää mitä Nato meille todellisuudessa merkitsisi.

Ainoa suuri kysymys on eurovelat, onhan valtiomme jo yksistään velkaantunut euromääräisesti huimiin lukuihin, ollen toki kauniisti euromaiden keskiarvojen alapuolella.Eurovelat, miten käy, jos hyppäämme markkaan?

Moni pelkää devalvoitumista, jonka me itseasiassa tarvitsisimme, kun emme kustannuksiamme halua merkittävästi alentaa 12]. Suomi elää viennistä, koska omavaraisuusasteemme 13] on luvattoman heikko. Miten käy euromääreisten ulkomaanvelkojen, kun tilalle tulisi markka ja ehkä sen devalvoituminen (arvon alentuminen) vaikkapa 20 prosentilla.Näemmekö Väyrysen uuden aallon harjalla?

Uskaltaisin sanoa, että kyllä, sillä edellinen presidenttinvaalit sen jo kertoi. Puoli miljoonaa kannattajaa ensimmäisellä kierroksella. Ja siitä olemme varmoja, ettei nykyinen presidentti Sauli Niinistö olisi päässyt toisella kierroksella niin vähällä, jos Väyrynen olisi ollut loppukahinoissa mukana.

Väyrysen kyky todelliseen politiikkakeskusteluun on siksi monipuolinen, että Niinistö olisi joutunut miettimään aina kaksi kertaa – kun olisi vastannut Paavon haasteisiin. Ehkä näemme tuon taistelun jo seuraavissa kahinoissa – vuonna 2018. Mutta kenen/ keiden ehdokkaana Paavo Väyrynen on – voi olla vielä suuri yllätys. 

...

Näin kirjoitimme vuonna 2015, nyt ryhdytään keräämään kannatuskortteja - 21.000 kappaletta itsenäisyyspäiväämme 6.12.2017 mennessä - on kunniaksi saada kannatusyhdstys voimaan juuri päivänä, jolloin tulee täyteen 100 vuotta itsenäisyytemme julistuksesta. Kunniakas päivä ja itsenäisyysmies Paavo Väyrynen on tuon hyväksytyn reilu 20.000 kannattajakortin jälkeen luvannut ryhtyä presidentinvaaliin 2018 ehdokkaaksi.

 

 

Ilkka Luoma

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (110 kommenttia)

Ilkka Luoma

Linkit:

Leipätekstin viitenumeroiden oheiskirjoitukset

1] Väyrysen kansalaisaloite kerää nimiä kuin hunaja mehiläisiä! ~ www.iltalehti.fi/uutiset/2015071620047387_uu.shtml - *]
2] Kansalaisen paras kausi! ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/162987-... -
3] Bilateraalikauppa ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Bilateraalikauppa -
4] Sipilän valttikortti syrjässä toistaiseksi ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/04/juha-sipilan... -
5] ETYJ40 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/07/presidentti-... -
6] Markasta euroon – valtiopetosko? ~ http://fi-ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/01/tiivistel... - [tiivistelmä]
7] Oma maa markka – muu maa euro ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/12/oma-maa-mark... -
8] Kiinnitymmekö Kiinan juaniin? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/korvaammeko-... -
9] Pääministeri Juha Sipilä ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?... - [56254]

.

Ilkka Luoma

Linkit:

Leipätekstin viitenumeroiden oheiskirjoitukset

0] Jakautuva Eurooppa myytävänä! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/07/jakautuva-eu... -

11] Kansalaisviisaus estää meitä liittymästä Natoon ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?... - [38225]
12] Alennammeko palkkojamme? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?... – [10743]
13] Reviirihallinnalla omavaraisemmaksi? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/12/reviirien-ha... -

*] Itse kansalaisaloite ~ https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372 – nyt kasassa 7270 nimeä (10:14, 17072015)

EXTRA!
Pelastaako Erkki Tuomioja demariliikkeen?
~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?... - [9796]

.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Me jo hieman kauemmin eläneet muistamme kuinka "itsenäisyysmies" Paavo Väyrynen ajoi NL;n tahdo mukaisesti alkoholisoitunutta Ahti Karjalaista presidentiksi UKK;n jälkeen, että se siitä itsenäisyydestä.

Ilkka Luoma

[2012]
" ... Paavo kävi yksin täysillä taistelua eduskunnassa Europan yhteisöön liittymistä vastaan - jo silloin, kun Timo Soini oli peruskoulussa. Paavo punoi juonia presidentti Urho Kekkosen kanssa jo silloin, kun Sauli Niinistöä ei näkynyt politiikassa. Paavo on edelleen loistavassa kunnossa - kaikista muista ei saata voida sanoa ehkä samaa.

...
Paavo on enemmän Urho Kekkosen mies, kuin Soini konsanaan. Väyrynen on enemmän EU-vastainen kuin Timo milloinkaan. Paavo Keminmaalta on enemmän suomalaisen luonteen perikuva kuin Pekka Haavisto alkuunkaan. Väyrynen kantaa Kekkosen perintöä - tapahtuiko Keskustalta suuri virhe, kun valitsivat Lahdessa Kiviniemen puheenjohtajaksi Paavon sijasta? ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2012/03/vayrysen-suj... -
.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Aika erikoinen vastaus Granlundin kommenttiin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #7

Ei lainkaan erikoinen, vaan toteamus perusteltuna, että virheiden/"virheiden" lisäksi voidaan toimia täysin oikeinkin - nythän on kysymys lopulta virheiden ja oikeiden suhteesta.

Ilkka Luoma

... Nyt saamme vauhtia ja merkitystä presidentinvaaliin - Väyrynen kykenee antamaan ainoana täyden vastuksen istuvalle presidentille. Väyrysessä on ainakin kolme kirkasta ominaisuutta, joista yksi saa yli 50 prosentin kansalaiskannatuksen, nimittäin me suomalaiset emme liity Natoon. Väyrynen on selvä Naton, EU' n ja euron vastustaja, varsinkin Naton. Kannatan Väyrystä presidentiksi ja annan kannatuskortin Paavolle.

~ https://yle.fi/uutiset/3-9724963 -
.

Ilkka Luoma

Lisään kierroksia ---

... Väyrynen tuo todellista ulkopolitiikan osaamista, näkemystä ja ammattitaitoa tulkita suomalaista liittoutumattomuuspolitiikkaa. Samalla Väyrynen on rehellisesti ja kiemurtelematta Naton vastustaja, kuten on yli puolet Suomen kansasta. Tässä on Paavon suuri mahdollisuus!

~ https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/vayry... -
.

460
02.04.2014 EXTRA

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Muistan aikaisemmista vaaleista että Paavolla oli asiamiehenä kerran herra Koroljov. Hän kirjoitteli varmaan enemmän kuin kukaan muu Venäjästä. Paavo on ainoa joka kykenee säilyttämään rauhan ja luomaan hyvät ja ystävälliset suhteet Venäjään.

Tämähän on nähty. Putinin piti lähettää peräti 1740 muistuttajaa eli ns. pakolaista Niinistön ja Sipilän ja Suomen kiusaksi. Kylläpä pojilla tulikin kiire Moskovaan kyselemään mitä pitäisi tehdä ettei tulisi lisää miljoona pakolaista. Pojat maksoivat mukisematta lunnaat ja toistaiseksi on kaikki hyvin.

Jos Paavosta saisimme presidentin, mitään tällaista ei enää tapahtuisi. Saisimme Ajoksen lisäksi toisen ulkosataman Liinahamarin Jäämeren rannalta. Myöhemmin sitten Viipurin sataman ja laivayhteydet Laatokalta Nevaa myöten maailman merille.

Paavo vihdoin presidentiksi!

Ilkka Luoma

Vaikka tyylisi Leo on mitä ilmeisimmin pikkupirullinen, niin tuo "oikean käden" Petsamo - Liinahamari voi vielä toteutuakin ;)

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

väyrysen kannatus jää 8-10% haarukkaan,,se ei ihan riitä,ainut mahdollisuus on poikkeuslaki kremlin vaatimuksesta,mutta silloin tulee kansa kadulle ja se loppuu siihen !

Ilkka Luoma

Jos mietimme presidentin todellisia toimivaltuuksia, on Väyrynen ehkä kykenevin ylläpitämään sellaista politiikkaa, ettei Suomi täyty millekään naapurimaalleen sotilaalliseksi uhaksi - vieraiden taisteluvoimien myötä - arvaan, että Paavo ymmärtää suomalaisuuden olevan idän ja lännen vedenjakajalla.

Se toinen ulkopoliittisesti pätevä on kansanedustaja ja tohtori hänkin - demareiden Erkki Tuomioja. Olisiko demareiden uskallettava asettaa Tuomioja ehdokkaaksi?

Ilkka Luoma

... Iisalmen Olvi-osakas katkeroitui, ja unohti, että Paavon kansalaisadressi keräsi yli 50.000 nimeä.

~ https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/ss-se... -
.

Tomi Vaalisto

Väyrynen ei ole päässyt koskaan pressanvaalien toiselle kierrokselle edes suurimman puolueemme virallisena ehdokkaana, mistä voi päätellä tammikuun vaaleissa äänisaaliin olevan heikko jos ylipäätään kannattajakortteihin saadaan riittävästi nimiä.

Väyrynen sai lopulta 5000 nimeä puolueprojektiinsa, mutta nyt tarvittaisiin nelinkertainen määrä - ei taida onnistua.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Monissa sotien jälkeisissä vaaleissa on Viipurin vaalipiirin äänet olleet ratkaisevia.

Ilkka Luoma

On olemassa suunnitelma, jolla Viipurikin saadaan takaisin, mutta ei sillä tavalla mitä haikaillaan ,)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kekkosen aikana oli ilmaisu "Viipurin vaalipiiri ratkaisee". Se tarkoitti että Venäjä päättää kaikesta viimekädessä, ei oikea vaalitulos eli kansan tahto.

Jos Putin kuiskaa Saulille oopperassa että "Paavo vai miljoona pakolaista", niin Paavo valitaan presidentiksi poikkeuslailla.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #45

Viipurin alue eteläosiltaan ratkaisee Pietarin alueen puolustusjärjestelyt. Paavo ymmärtää tämän ja ymmärtää myös, että Karjala kysymykselle on tehtävissä jotain! ;)

Ilkka Luoma

Paavo sai EU-kansanäänestykseen 50 tuhatta nimeä - nyt on pikemminkin kysymys siitä, saako Paavo organisoitua järjestelmän joka kerää nuo perinteelliset kortit, koska sähköistä menettelyä tässä ei hyväksytä.

Paavosta voi syntyä kansanliike, sillä hän on ainoa, joka sanoo suoraan enemmistökansalle, ettei hänkään halua Natoa! Nimittäin ilman presidentin myötävaikutusta Suomi ei liity Natoon, vaikka rujoimmat kokoomuskoppalakkiset runttaisivat Suomen Natoon - jopa ohi kansakunnan tahdon.

Tomi Vaalisto

Siinä kansalaisaloitteessa ei kannatettu Paavoa vaan vaadittiin uutta EU-kansanäänestystä, mihin saatiin riittävä 50 tuhatta kannattajaa.

Asia ei edennyt lautakuntaa pidemmälle, joka antoi aika tylyt arvostelut sille. Voisi siis olettaa, että tuon alotteen vaikutus on negatiivinen.

Suomessa ja Ruotsissa vähentynyt Natovastustus on tunnetusti ikääntyvien heijastuma ns Kekkoslovaakian aikakaudelta, joten siihen Paavo kyllä sopii ja Paavohan on reservinupseerikin.
Yleisellä tasolla asian vastustamisen ei vie asioita eteenpäin vaan ne jämähtävät paikalleen. Siksi Paavolla lienee jotain konkreettista "takataskussa", onhan hän kuitenkin poliitikko raskaimmasta sarjasta ja erittäin älykäs mies.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #25

Juuri tuo lautakuntakielteisyys olla hylkäämässä kansakunnan tahtoa, lisää Väyrysen kannatusta, jo senkin takia, että koko kysely kulminoituu ja henkilöityy ehkä kuuluisimpaan eurovastustajaan - Paavo Väyryseen.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #28

Tämän me tiedämme jo ensi tammikuussa ;-)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #34

Tiedämme jo lokakuun 2. päivä paljon enemmän ;)

Ilkka Luoma

Väyrynen oli toisella kierroksella jo vuonna "yksi ja kaksi" ;)

" ... Väyrynen sijoittui vaalissa toiseksi. Hänen valitsijamiehensä saivat 21,7 prosenttia kaikista annetuista äänistä, ja hänelle kertyi yhteensä 68 valitsijamiestä. Koivisto sai kansanäänestyksessä taakseen 144 valitsijamiestä, mikä ei aivan riittänyt suoraan enemmistöön.

Ratkaisevassa valitsijamiesten äänestyksessä Koivisto oli kuitenkin selkeä ykkönen, kun ensimmäisellä kierroksella kolmanneksi sijoittuneen Harri Holkerin (kok) valitsijamiehet kannattivat toisella kierroksella Koivistoa. ... "

~ http://www.iltalehti.fi/politiikka/201707152200267... -
.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Blogisti kirjoittaa: ”Paavo Väyrynen yllättää jälleen.” Ei yllätä mitenkään. Olen odottanut jo pitemmän aikaa hänen ilmoitustaan presidenttikilpaan. Vanha kansanviisaus sanoo: ”Aateluus velvoittaa.”

Ilkka Luoma

Voin sanoa jo 100-varmasti, että Paavo yllättää, teki sen jo ;) ... ja kuunteli mitä hänelle sanottiin jo kunnallisvaalien 2017 aikana - yleisöaplodien kannustamana :)

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

On hyvä, että ihminen näkee ”metsän puilta.” Joskus on kuitenkin niin, että sekään ei riitä. Silloin on hyvä olla kyky nähdä ”taivaanrannan taakse” ilman ”taivaanrannan maalausta.”

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #35

Paavon silmillä nähdään niin itä kuin länsi ja se on meille suomalaisille ensiarvoista.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Nythän on oikein hyvä miettiä, mihin Suomessa nykymenolla ollaan menossa, mikä on kehityssuunta ja mitä ollaan viime vuosina saatu kokea. Tuskin tämä nykyinen 'kuninkaallinen pressa' mitään muutosta edes haluaakaan, tai edes mitään saa aikaankaan. Muista kandeistahan ei ole yhtään mihinkään, pelkkiä tyhjiä housuja, kaikki tyynni.

Tämähän olisi varmaan jo ainakin kymmenes kerta, kun Paavo koittaa päästä tekemään muutosta. Ehkä muutoksen aika vihdoinkin alkaa uudesta Paavosta ? Aika näyttää.

Ilkka Luoma

Paavo on itsenäisyysmies, ja nyt on hänelle se paras vuosi - 100 vuotta tulee täyteen itsenäisyysjulistuksesta - tosin me emme enää ole itsenäisiä, luovutimme suurimman osan itsenäisyyden tunnusmerkeistä EU-Brysselille. Väyrynen on 50 tuhannen nimen voimin eurokansanäänestyksen kannattaja - siitä se alkaa! ;)

Ilkka Luoma

Nyt tulee kunnollinen presidentinvaali. Vain Väyrynen kykenee mittelemään kaikin osin ketä kohtaan tahansa - varsinkin ulkopolitiikassa. Niinistö saa nyt oikean vastuksen.

~ http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005292198.html -
.

Moni äänioikeutettu eurovastustaja muistaa, että V oli ainoa, joka taisteli kynsin hampain EU' ta vastaan - siis myös euroa, joka tuotiin varkain suomalaisten kukkaroihin.

.

Tomi Vaalisto

Jos Saukko ei heti saa puolia äänistä niin toiselle kierrokselle lähtee Haavisto.

Haavistoa ja Väyrystä jos vertaa niin ero on kuin kottikärryllä ja järeällä rekka-autolla - Väyrysellä on moninkertainen kokemus politiikasta, hän on tohtori, kirjailija ja kulttuurihenkilö.
Silti kansa tulee antamaan ääniä Haavistolle enemmän kuin Väyryselle, mitä ei järjellä voi selittää.

Ilkka Luoma

Kansakunta viisastuu ensimmäisestä kerrasta. Pekka on harmiton "nice guy", nyt tarvitaan järeää ulkopolitiikan sotilaspoliittisen liittoutumattomuuden osaajaa!

Kansa on jyrissyt jo yli 10 vuotta yli 50 prosentin murskaavalla tuomiolla Natolle - natokannattajia on noin 17-27 prosenttia, lähinnä kokoomuslaisia - Ilkka Kanervan johdolla, joka veisi rujosti kansasta välittämättä Suomen Natoon - vaikka väkisin - ohi kansakuntamme suuren enemmistötahdon ...

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #29

Tuo "jylinä" on todellisuudessa suppea mielipidetiedustelu - mitään kansanliikettä ei ole olemassa.
Helmikuun mielipidetiedustelun mukaan Natoa eniten vastustavat iäkkäät eli "kekkoslovakialaiset", mikä on hyvin ymmärrettävää. https://yle.fi/uutiset/3-9458874

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #32

Varteenotettavien ja uskottavien mielipidetiedustelujen tulos on ollut murskaava - ei yhtään alle 50 prosentin natokielteisyyttä yli kymmeneen vuoteen!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #32

Saammeko nyt natovaalit, koska estradille äänestysvaihtoehdoksi ilmestyi henkilö, jolla on selvä natomielipide - "Ei Natoon".

Tunnetusti kansakuntamme enemmistö vastustaa yhdistymistä lännen sotilasliiton kanssa, jonka sotilasjohtaja USA sotii liki jatkuvasti kaikkialla muualla paitsi omilla rajoillaan!

...
Kansa kommentoi ---

460 lukijakommenttia aiheesta "Kansalaisviisaus erottaa meidät Natosta!" linkin ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&t... - alta.

ORIG 02.04.2014

...
"Kansalaiset ovat hyljeksineet Natoa jo yli vuosikymmenen"

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/230674-... - 121 lukijakommenttia!
.

Käyttäjän MikaelSchulman kuva
Mikael Schulman

Eikö Paavon tunnuksena vuoden 1994 presidentinvaaleissa ollutkaan "Kokeneempi kuin Bill Clinton, nuorempi kuin Mick Jagger"? Nämä tosiasiathan pitävät edelleen paikkansa - jos Paavo osoittaa huumorintajunsa ja lähtee ehdokkaaksi saman tunnuksen alla, hän tulee kyllä saamaan ääniä.

Ilkka Luoma

Asetelma on Paavolle nyt erinomainen. Kaikki kolme Paavo perusteesiä on tapetilla siten, että niiden kannattajia on enemmän kuin puolet kansastamme - nimittäin:

-ei Natoon, yli 50%
-eroon eurosta, yli 20%
-eroon EU'sta, yli 20%...

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Niinpä, tuostahan tulee jo 90%...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #26

Ei valitettavasti ;)

... mutta natovastustajia on ollut jo yli 10 vuoden ajan, yli 50 prosenttia kansakunnastamme.

Ilkka Luoma

... Teesit ovat kohdallaan. Moni persuihin kokonaisuutena pettynyt äänestää Paavoa, jonka takki ei ole kääntynyt kymmeniin vuosiin, kertaakaan. Luotettava ja täysin ennakoitavissa. Äänestäjä tietää miten homma toimii. Erityisesti natokieroilijoihin kyllästyneet ryhmittyvät Paavon taakse

~ http://www.iltalehti.fi/politiikka/201707152200267... -
.

Tomi Vaalisto

Voin lyödä vetoa, että Paavon kampanjassa vältetään ottamasta Natoon kantaa.

Paavon sanoin (14.6.2016): "Eihän sotilaallisen liittoutumisen pitäisi olla tavoite, mutta joissakin oloissa se saattaa olla käyttökelpoinen turvallisuuspolitiikan väline. "

Kannattaa muistaa, että Paavo on keskimääräistä älykkäämpi - tähän ryhmään kuuluu vain puolet suomalaisista ;) .

Ilkka Luoma

Pitää paikkansa - Paavon kampanjassa on odotettavissa "sotilaallinen liittoutumattomuus" yhdeksi perusaiheeksi. Paavo ymmärtää, että natovastustajia kannattaa kosiskella, heitä on paljon ...

Ilkka Luoma

... Nuo Väyrysen teesit ovat vesiselvät, ei liturgiaa, eikä poliittista parran pärinää. Ainoa, mahdollinen ehdokas, joka sanoo Natolle - "Kiitos ei", kuten aikanaan presidentti Kekkonen, joka sanoi nuo sanat venäläisille, kun he ehdottivat yhteisiä sotaharjoituksia.

~ https://yle.fi/uutiset/3-9725168 -
.

Tomi Vaalisto

Jos tarkastelemme asiaa puolueittain niin Natoa tiukasti vastustavat puolueet ovat selkeässä vähemmistössä olipa vaali mikä tahansa.

Vanhana konkarina ja älykkäänä ihmisenä Paavo tämän ymmärtää ja aika moni muukin. K-linjan keskeinen elementti oli takinkääntö, joten voimme odottaa mielenkiintoista syksyä.
Kannattaa kuitenkin muistaa, että Kansalaispuolue on kolmen pienimmän joukossa, minkä vuoksi Paavo tarvitsisi ne 20 tuhatta kannattajakorttia.

Ilkka Luoma

Paavo tarvitsee nyt paljon enemmän ääniä - on synnyttävä kansanliike, ulottuuko se puoleen miljoonaan, jää nähtäväksi - Suomessa kansakuntamme enemmistö vastustaa Natoa, ja tämän Paavo tietää erinomaisen hyvin. Paavon takki ei ole kääntynyt Nato asian osalta kertaakaan ... saattaa olla, että kansanosa, joka on suuri, äänestää Paavoa, koska hän lopettaa koko manipuloivan natokeskustelun - koska betonoidaan käsite: 'Sotilaallinen liittoutumattomuus' ja tätä kansakuntamme suuri enemmistö kannattaa! Mikäli tämä joukko saadaan liikkeelle, Paavo voi muodostaa melkoisen yllätyksen ...

Natovastaisuus on maassamme niin vakaata, laajaa ja yksiselitteistä, että ne kymmenet mielipidetiedustelut ovat totta, todennäköisyys virheelliseen tulkintaan on liki olematon.

Paavo tietää kansalaistemme viisauden estäneen natouskovaisten vimman liittyä lännen sotilasliittoon, jonka sotilasjohtaja USA, on maailman sotinein valtio, liki jatkuvasti kaikkialla muualla, paitsi omilla rajoillaan.

Me Suomessa emme halua joutua USA' n taistelualustaksi.

Ilkka Luoma

... Näinkö yllätyksien vaalit tuottavat Suomelle, täällä idän ja lännen vedenjakajalla vastakkainasettelemattomuuden aikakauden - Väyrysen tahdissa? Nyt suunta on toinen, varustaudumme yhä pikemmin jotain vastaan, alueella, joka on kenraalien kartassa taistelutanner.

~ http://www.iltalehti.fi/politiikka/201707152200267... -
.

Tomi Vaalisto

Viime vaaleissa ensimmäisellä kierroksella Saukko sai yli miljoona ääntä ja Paavo sekä Haavisto yli puoli miljoonaa puolueittensa ehdokkaina.

Nyt tilanne on toinen - Saukko saa edelleen ne reilut miljoona ääntä ja Haavistolla vakiintunut kannattajakunta, joka on kuulemma kasvanut.

Paavon vuoden 2012 äänet jakaantuvat Vanhasen ja Paavon välillä - edellinen saanee 400 tuhatta ja Paavo alle sata tuhatta.

Ilkka Luoma

Sauli Niinistö on nyt kansan suosikki, mutta hänen salanatorakkauden paljastuessa kansalle, voi se kääntää monen pään. Sauli on Kokoomuksen ehdokas, ja kansa tietää, että Kokoomus (ainakin johtajiensa taholta) veisi Suomen Natoon väkisin, jopa kansalta kyselyn ohi!

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #48

Asiaa voi spekuloida monelta kannalta ja päästä erilaisiin lopputuloksiin.

Tässä kirjoitusketjussa on nostettu useassakin kommentissa esille suppeat mielipidetiedustelut Natosta, mistä on vedetty pitkälle meneviä johtopäätöksiä.

Viimekuisen IS-gallupin mukaan Sauli Niinistön kannatus on 72 prosenttia. Ilmeisesti kansa arvostaa Saukon mielipiteitä mukaanlukien myönteinen suhtautuminen Pohjois-Atlantin puolustusliittoon.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #53

Kansakuntamme natomielipidettä, käsitystä ja näkemystä on tutkittu ehkä eniten, ja uskottavasti - esimerkkejä on media täynnä - kaikissa aidoissa tutkimuksissa kansakuntamme vakaa kanta on yksiselitteinen - yli 50 prosenttia vastanneista sanoo "Kiitos ei Natolle" -

Vaikka Ruotsikin liittyisi Natoon, kansakuntamme sanoo tässäkin kohtaa ei! ~ https://yle.fi/uutiset/3-8408558 - ja ~ https://yle.fi/uutiset/3-6689463 - :)

Ehkä paras kooste vuosittaisesta tutkimusmenettelystä on tässä:

~ https://www.facebook.com/first.ilkka/posts/1015289... -

...
Tässä yksi uusimmista:
~ https://yle.fi/uutiset/3-9458874 -

.
Eipä näissä asioissa ole mitään epäselvää - kansa on sanansa sanonut.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #56

No jos gallupit olisivat "kansan sana" niin peli on selvä kun Natoon positiivisesti suhtautuvalla Saukolla on 72 % kannatus jo nyt.

Näin ei tietenkään ole. Pressanvaalit ovat vasta tammikuussa ja älämölöä kummempaa Natokeskustelua ei meillä ole ollut.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #59

Natofanaattisia riepoo kansakuntamme viisas älykkyys olla liittymättä lännenmiehen sotilasliittoon - Natoon, jossa sen sotilasjohtaja USA sotii liki jatkuvasti - vuodesta toiseen. Natosta on keskusteltu ehkä enemmän kuin mistään muusta turvallisuuteemme liittyvästä aiheesta - kannalta ja toiselta, ja vielä välistäkin! ---

.
[2014]
" ... Harhaanjohtavia väittämiä?

Natosta ei kuulemma ole riittävästi keskusteltu 2] (ollen eräs puhutuimmista aiheista kansalaisten keskuudessa), nyt kuulemma Natosta ei olla keskusteltu asianmukaisesti (kansalaisten joukossa on paljon asiantuntijoita, jotka ovat läpivalaisseet Naton hyvät ja huonot puolet kansakunnallemme). Ja lopulta nyt – juuri ennen vaaleja (natovaaleja?) luodaan jälleen uhkaa Venäjästä 3], jotta ”uppiniskaisesti” Natoon suhtautuvat kansalaisemme saadaan ”ruotuun ja ojennukseen”.

Kansalaiset noin 60 prosentin jatkuvalla haastattelutuloksella vastustavat Natoa ja liittymistä kannattaa noin 17-27 prosenttia – riippuen tutkimusajankohdasta ja kysymyspainotuksesta (-ohjauksesta?). Syy vastustukseen lienee kansalaisten taholta selkeä – sillä me tavalliset ihmiset, jotka lopulta aina ”ruumiit pesevät”, kun ne toisaalla on tehty -  perustamme mielipiteemme seuraavasti: ... "

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/08/alex-stubbin... - alta.
.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #60

Joo..noiden "asiantuntijoiden" kääntämä isäntämaasopimuskin mahdollistaa kääntäjän mukaan (kirjotti itse täällä Puheenvuorossa) Suomeen voidaan tuoda ydinaseita ja toisen kirjoitusten mukaan suomalaiset joutuvat Naton jäsenenä Koreaan sotimaan.

Mutta eikä Paavolla ole muka muuta tarjottavana kuin paatoksellinen Natofobia?
Väittäisin, että jos ne 20 tuhatta kannattajakorttia löytyy niin Natofobian sijaan Paavo painottaa itsenäisyyttä, puoluettomuutta ja hallittua maahanmuuttoa.

Niillähän Paavo on kosiskellut Persuita loikanneita kansanedustajia, mikä ei ainakaan vielä ole tuottanut tulosta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #62

Tässä tämä kuuluisa pöytäkirja -

" ... 2.Tarkoitus

2.1. Tämän yhteisymmärryssopimuksen tarkoitus on sopia periaatteet ja menettelytavat toiminnallisten kohteiden perustamiseksi ja isäntämaatuen antamiseksi NATO-joukoille isäntämaassa, tai isäntämaan tukemana, NATOn sotilaallisten toimien aikana.

2.2. Tämä yhteisymmärryssopimus ja sen jatkodokumentit on tarkoitettu suunnittelun pohjaksi asianomaisille isäntämaan tahoille ja NATOn johdolle ennakoimaan isäntämaatukea erilaisille NATOn sotilaallisille toimille. Nämä tehtävät sisältävät toimet, joihin lähetettävät joukot ovat tiedossa, sekä ne, joihin joukot eivät vielä ole tiedossa. ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/02/nato-isantam... -

Kannattaa lukea huolella!
.

Paavon ehkä tärkein painotus on seurailla johdonmukaisesti vakaata kansakuntamme tahtoa pysyä sotilaallisesti liittoutumattomana - eli Natoon meno tyrehtyy kokonaan ja kansa saa mielenrauhan natofanaattisilta, jotka veisivät isänmaamme suoraan Natoon - kysymättä kansalta mitään ...

~ https://yle.fi/uutiset/3-7696313 -

Ote:
"Kokoomuksen pitkäaikaiset kansanedustajat Ilkka Kanerva, Pertti Salolainen, Kimmo Sasi ja Ben Zyskowicz olisivat valmiita viemään Suomen Naton jäseneksi myös ilman kansanäänestystä. Eduskunnan kansalaisinfossa käydyssä keskustelussa kokoomuskonkarit antoivat täyden päätösvastuun presidentille, hallitukselle ja eduskunnalle."

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Täällä EU:n pohjoisella rintamalla meidän täytyy torjua barbaarisen idän hyökkäykset itsenäisyyttämme vastaan. Joukossamme on pettureita jotka haluavat liittää maamme Euraasian unioniin ja ruplaan. Väyrynen on johtavia Kremlin tukijoita. Hänet pitää saattaa demokratian menetelmin historian roskakoriin!

Ilkka Luoma

Onneksemme kansakuntamme suuri enemmistö ymmärtää meidän erikoislaatuisen aseman - täällä idän ja lännen vedenjakajalla. Me olemme tulleet niin idästä kuin lännestä ja ymmärrämme paasikivimäisesti tosiasioiden tunnustamisen olevan viisauden alku. Suomen kansan suuri enemmistö myös ymmärtää jo äidinmaidostaan, että "ellet voita vihollistasi - tee siitä ystävä" -sanonnan.

Ajattelevat ihmiset oivaltavat, että "viholliset tulee pitää kaukana ja ystävät lähellä" ... :)
.

Ilkka Luoma

Paavon ajassa olo ärsyttää monia - ristiriitaisuuksiin asti, mutta juuri tämä ominaisuus tekee Paavosta helposti keskiön ja keskiössä olo voi nostaa kannatuksen hämmästyttäviin mittoihin!

Muistamme myös, että kansakuntamme ärsyyntyy helposti mikäli jotain parjataan syyttään ja tämä tuottaa fiksuksi havaituille paljon myötätuntoa ja vaaleissa läpimenoa ... esimerkkejä on paljon!

...
[2012]
" ... [ ... Tamminiemessä istui kaksi miestä vakavana, kun piti tehdä ratkaisuja Suomen hyväksi ja eduksi - vanha hapuileva presidentti Kekkonen ja terhakasti tanhuava nuorukainen Paavo Väyrynen keskustelivat kahden kesken työhuoneen pienessä neuvottelunurkkauksessa - oli kysymys Suomelle tärkeistä asioista --- näin kertoo sitkeä huhu Tamminiemestä ... ] ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2012/03/vayrysen-suj... -

.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Voisin lyödä vetoa, ettei saa edes kannatuskortteja kasaan, Paavon aika on nyt vain auttamatta ohi, eikä siinä auta mikään natovastaisuus, eu-vastaisuus tai mikä tahansa vastaisuus.

Paavon kannattaa keskittyä vaan näyttelemiseen, sillä politiikassa ei häntä enää kukaan kaipaa.

Ilkka Luoma

Kansalaisemme voivat järjestää monille melkoisen yllätyksen! ;)

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Petteri, kerrankin voin todistaa väittämäsi absoluuttisen vääräksi. Tätäkään blogia ei olisi kirjoitettu, jos "kukaan" ei kaipaisi Väyrystä politiikkaan. Blogisti selvästi kaipaa, minkä hän tuo kiistattomasti esiin, ja minäkin kaipaan, joten meitä on jo kaksi, ja se ei silloin ole "ei kukaan". Ja jos hyvin käy, meitä tulee olemaan paljon paljon enemmänkin. :)

Tomi Vaalisto

Petterin ajatusta tukevat Kansalaispuolueen kannatuskorttien ja Paavon kansalaisaloitteen allekirjoitusten keräykset. Ne olivat Paavonkin mukaan erittäin vaikeita ja nyt pitäisi saada 20 tuhatta kannattajaa.

Ei sen puoleen minäkin voisin kannatuskortin allekirjoittaa vaikken missään tapauksessa Paavoa äänestä.

Paavo vie 20 - 30% ääniä Vanhaselta, mikä vie Haaviston toiselle kierrokselle ellei Saukko saa yli 50% äänistä ekalla kierroksella.

Haavistolla ei ole mitään saumaa Saukkoa vastaan, mutta Vanhanen olisi paljon vakavammin otettava ehdokas toisella kierroksella.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #63

Kyvyllisesti Paavo on jopa pelottava vastustaja ulkopolitiikan untuvikolle - Salelle.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #68

Suomennos nuoremmille: ulkopolitiikan untuvikko = länsimaisen demokratian ja avoimen yhteiskunnan kannattaja.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #72

Oikeampi suomennos - ei kokemusta ulkopolitiikasta ennen presidenttiyttä - enemmänkin talousmies, tai valtiovarainhoitaja ... puolivillainen lakimies.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #68

No no - unohtuiko, että Saukko on toiminut erinomaisesti kuusi vuotta valtiomme päämiehenä ja ulkopolitiikkamme johtajana. Hän on ollut myös ollut eduskunnan puhemies, valtakunnan kakkosvirka heti presidentin jälkeen.

Paavo on ollut ulkoministerinä lähes neljännesvuosisata sitten. Sen jälkeen hallituspaikat ovat olleet vaatimattomammista päästä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #73

Paavo oli ulkomaankauppaministeri vielä 2010 taitteessa ... ollen kokonaisuutena ulkopolitiikan toiseksi pisin virkakaudeltaan - heti Erkki Tuomiojan jälkeen. Salella ei ollut juuri lainkaan mitään ulkopoliittista kokemusta ennen presidenttiyttä.

Sale ei ole ulkopolitiikan ammattilainen - sen todistaa parhaiten se vastakkainasettelu mitä hän operoi jatkuvasti - viimeisin oli kuvainnollinen natotykin väläytys taskusta, puuttuu vain tilaus eli liittoutuminen lataamiseen ja varmistimen poistoon.

Viisas ulkopolitiikan valtiomies noudattaa paasikivimäistä viisautta ja kiinalaista vanhaa sanontaa, että pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana!

Ilkka Luoma

Paavolla on hyvä mahdollisuus pärjätä, ja ehkä se suurin tavoite lopulta on kuitenkin luoda Kansalaispuolueelle pohjaa - sillä Paavon saadessa vaikkapa 150.000 ääntä, ovat nuo kaikki äänestäneet potentiaalisia Kansalaispuolueen jäseniä, ja ainakin sen äänestäjiä!

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #66

Yleensä pressanvaaleissa puolueella ei ole niin merkitystä varsinkin jos ehdokas on valitsijayhdistyksen ehdokas.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #74

Sale on Kokoomuksen ehdokas - de facto. Miksi muuten Kokoomus ei aseta omaa ehdokasta?

Väyrynen on oikeasti kansanliikkeen ehdokas, mikäli nuo vaaditut 20.000 hyväksyttyä kannatuskorttia kertyy ...

Ilkka Luoma

Selite topicin kolmanteen (alimpaan kuvaan) - lainattu Iltalehdestä:

" ... Ratkaisevassa valitsijamiesten äänestyksessä Koivisto oli kuitenkin selkeä ykkönen, kun ensimmäisellä kierroksella kolmanneksi sijoittuneen Harri Holkerin (kok) valitsijamiehet kannattivat toisella kierroksella Koivistoa. ... "
.

~ http://www.iltalehti.fi/politiikka/201707152200267... -
.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Paavo Väyrynen on mielestäni paras ehdokas presidentiksemme 2018. Pitkälle poliittiselle uralle mahtuu joitain virheitäkin, mutta kuka uskaltaisi äänestää virheetöntä ummikkoakaan presidentiksi?

Ilkka Luoma

Nykyinen pr. Sauli teki raskaan virheen "uhoilemalla" taskussa olevasta natotykistä, jolle voidaan hakea milloin tahansa lataus- ja varmistimen poistolupa!

Sale rakentaa rujosti kansakunnallemme vastakkainasettelua sitä toista ydinasesuurvaltaa kohtaan, joka on meissä kiinni 1300 kilometrillä - vieläpä heille niin strategisilla kohdilla kuin Leningrad oblastin puolustusvyöhyke ja Kuolan niemimaan se ainoa vastine amerikkalaisten strategisille ydinaseille ...

- me muistamme, että USA on lopulta se ainoa valtio, joka on käyttänyt ydinasetta - lähinnä siviilejä vastaan, vieläpä kaksi kertaa!

Tomi Vaalisto

Ainakaan gallupeissa Saukolla on vahva kannatus 72% - näyttäisi, että nuo asialliset ja kansantajuiset turvallisuuspoliittiset lausunnot lisäävät hänen suosiotaan.

Yhdydysvallat ei kai vaikuta meidän presidentinvaaleihin.
Historian mukaan noissa ydinpommien kohteissa oli päämajoja, aseteollisuutta, sotilastelakoita ja eteläisimmän saaren Kyūshūn, jossa Nagasaki sijaitsee, puolustukseen tarkoitettuja joukkoja ja kalustoa. Tuonne Liittoutuneet suunnittelivat maihinnousua, mutta atomipommit ja Stalinin sodanjulistus samanaikaisine hyökkäyksineen sai keisarin lopettamaan sodan sotilaiden vastustuksesta huolimatta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #75

Salen ainoa kansantajuinen viesti on ollut se, jossa hän on toppuutellut kovapintaisimpia kokoomusnatottajia, jotka olisivat viemässä Suomen Natoon - vaikka väkisin, ohi kansanäänestyksenkin - niin Sale on todennut, että jos aiotaan, niin kansanäänestys järjestetään.

...
[2014]
" ... [ … Kokoomus on rehellinen kannoissaan – se haluaa viedä Suomen Natoon ja piste. Toisaalta vielä nykyinen puolueen puheenjohtaja, pääministeri Alexander Stubb sanoo kaukoviisaammin – Natoon, ei kuitenkaan ilman kansalta kysymättä. Herää kysymys – onko kallupoinnin alamäessä oleva Kokoomus 2] hajoamassa, kun paniikkinappulointia harjoitetaan näin väkevästi? … ]

Suomen kansakunta on vuodesta toiseen, kallupista kolmanteen ja kymmenenteen vakaasti suurena enemmistönä sanonut painavan ja viisaan ein Natolle 3] (57-68 prosenttia ei, kun taas natomyönteisiä on noin 17-30 prosenttia). Voimme päätellä, että kansalaiset omalla kansanviisaudellaan 4] ovat systemaattisia asiaytimeen näkijöitä.

Miksi kansalaiset ovat niin vakaasti Natoa vastaan?

Siihen on yksiselitteistä vastausta vaikea antaa, mutta yritetään: 1) Suomalaiset eivät halua ajautua Venäjän vastustajaksi, kuten ajauduimme Saksan kolmannen valtakunnan virrassa Jatkosotaan, 2) Suomen kansa haluaa olla kaukoviisas ja katsoa sotilaallisesti liittoutumattomana niin itään kuin länteen – emme asettaudu näin toimien viholliskandidaatiksi 5], vaikka Nato-Isäntämaasopimus 6] jo saattoi siirtää meitä tuohon suuntaan [?]. ... "

Linkki ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/12/koppalakkios... -
.

Ilkka Luoma

Nykyiselle toistaiseksi pm. Sipilälle meni tämä kansalaiskirje - torstaina, huhtikuuta 23, 2015 - otsikolla:

Juha Sipilän väyryskortti helpottaa itäpeliä

Ote: " ... Sipilälle oiva kansalaisten välittämä vinkki ja neuvo

Ikuisuus poliitikko Paavo Väyrynen on nyt europarlamentissa, ja valittiin myös eduskuntaamme 7000 äänellä Lapista. Paavo on kertonut, ettei tule eduskuntaan, ellei tarjolle tule ministeripostia. Paavo voi operoida kahta ministeripostia suvereenisti – ulkoministerin ja ulkomaankauppaministerin postia.

Oli myös aika, jolloin Katajanokalla istuivat molemmat ulkopolitiikkamme ikänestorit ja asiaosaajat vailla vertaa – demareiden Erkki Tuomioja ja Keskustan Paavo Väyrynen.

Sipilä helpottaa yhden painopistealueen pois ongelmien muodostumisesta,

 .. valitsemalla ulkoministeriksi joko Väyrysen tai Tuomiojan. Väyrynen tunnetaan jo presidentti Urho Kekkosen ajoilta 0] – Suomen nuorimpana ulkoministerinä ja Neuvostoliiton kävijänä. tosin Paavo erehtyi Neuvostoliiton ikuisuudesta, mutta myöhemmin huomasi olleensa oikeassa, kun Moskova säilyi kuitenkin pääkaupunkina.

Venäjä ja Suomi tulevat hyvin juttuun,

 … kun Paavo ohjastaa Katajanokan linnoitusta, oletuksella, etteivät demarit nouse sittenkään hallitukseen. Paavo ymmärtää Venäjän, venäläisyyden 11] ja tulee toimeen Kremlin kanssa – koska ymmärtää kaksi kolme kiveen hakattua tosiasiaa: 1. Olemme Suomena idän ja lännen vedenjakajalla 12], 2. Olemme suomalaisina niin lännestä kuin idästä 13] ja 3. Paasikivimäisesti ilmaistuna – ”Tosiasioiden tunnustamisesta alkaa viisauden alku”.

Väyrysen valinta ulkoministeriksi takaisi suhdetoiminnan Venäjälle
[ … sen sijaan vielä nykyisen puolustusministerin Carl Haglundin (rkp) irtiotto oli kansakuntaamme ajatellen jopa vaarallista ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/04/tulella-leik... - ] ... "

.
torstaina, huhtikuuta 23, 2015
Juha Sipilän väyryskortti helpottaa itäpeliä

!

Suomi sai ennakoidusti Keskustasta vaalivoittajan ja saa sen puheenjohtajasta Juha Sipilästä seuraavan pääministerin 1]. Kansa antoi luunapin Kokoomukselle ja demareille – aiempi Kokoomuksen puheenjohtaja ja pääministeri Jyrki Katainen oli paennut Brysseliin 2] ja Antti Rinteestä tullut demareiden uusi puheenjohtaja 3]

...
Nyt jos jossittelemme hiukan, ... jos Sipilä olisi oivaltanut käyttää ässäkorttiaan, niin missä oltaisiin?

Ilkka Luoma

... Ydinteema: Suomea ei saa viedä muiden sotiin, emme halua taistelualustaksi - meille sopii konfliktinvälittäjän rooli täältä lännen ja idän vedenjakajalta.

~ http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005292400.html -

Väyrynen itse arvelee, että kiihkein kuhina käydään hänen ja istuvan presidentin välillä! ... ?

Tomi Vaalisto

Toisenlaisia spekulointaja on myös olemassa - asiantuntijoiden mukaan Paavo ei pääse edes toiselle kierrokselle: https://www.aamulehti.fi/kotimaa/tutkija-vayrynen-...

Kannattaa lukea tuosta myös ensimmäinen lukijakommentti.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Eiköhän vuoden 2018 varmimpia vedonlyöntivihjeitä ole, että Väyrynen ei pääse lähellekään ykköskierroksen kakkossijaa.

Ilkka Luoma

Jos pääsee toiselle kierrokselle, on Sale näin joutumassa vaikeuksiin, koska Paavo kykenee pyörittelemään kansan kunnioittamalla tavalla kaikkia niitä tärkeitä presidentillä vielä olevia valtuuskysymyksiä, joihin Salella voisi olla vaikeuksia antaa vastinetta.

Saamme todennäköisesti natovaalit, koska presidentillä on juuri siihen sanansa sanottavana ja kansakuntamme enemmistö ei halua koko Natosta enää puhua, se on käsitelty kaikilta mahdollisilta ja jopa mahdottomilta kulmilta!

Paavon myötä keskustelu lännen sotaliitosta päättyy ja sen jälkeen keskitytään luomaan Suomen "sveitsittymistä", jossa meille lohkeaa se todella tärkeä välitysneuvottelijan asema - voisin olla jo varma, että Paavon myötä saisimme Kiinan, Intian ja Venäjän ja koko muun BRICS-maiden hyväksynnän asialle ---

...
[2014]
" ... Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö matkusti Sotshiin tapaamaan Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia. Samaan aikaan näyttää siltä, että Itä-Ukrainassa separatistit ovat jäämässä häviölle USA:n aseistamalle ja rahoittamalle Kiovan armeijalle.

Edelleen samaan aikaan Ukrainan rajan on ylittänyt venäläisen humanitäärisen avustuskolonnan etujoukot – varmistukseksi ja suojaksi, jottei kolonnaa ryöstetä tai pommiteta – jotta avustukset saadaan niitä tarvitseville eli Itä-Ukrainan siviiliväestölle, lähinnä venäläismielisille. Olihan Putin luvannut huolehtia ”omistaan” rajojen ulkopuolellakin.

Onko nyt tapahtumassa venäläisen ruletin viimeinen jakso – 2]

suuri bluffi, vai onko niin, että avustussaattue onkin oikeasti viljaa, juomaa, lääkkeitä, generaattoreita ja niin edelleen …? Jos näin, niin nyt ei ole aikaa jaaritteluneuvotteluille – ’juupas - eipäs’. Nyt ei ole aikaa pohtia ylpeyttä ja kostonhimoa – kostoa Kiovalta ja ylpeyttä Moskovasta. Siviilien hätä ei enää odota Luhanskissa ja Donetskissa!

Niinistö on pohtinut pitkään asemaansa maastamme käsin,

olemmehan idän ja lännen vedenjakajalla, olemme itää ja länttä 3] – olemme lisäksi niitä harvoja ei-natomaita EU:ssa, mutta ennen kaikkea olemme Venäjän rajanaapuri ja meillä on kunniakas kokemus myös venäläisestä voimasta ja erityisesti meidän omasta sisusta, kuinka omaa maata puolustetaan.

Putin on sanonut arvostavansa suomalaisten omaa päätöstä liittyen natokuvioihin –

 … Putin tietää kansakuntamme suuren enemmistön olevan Natoa vastaan – vuodesta toiseen, jatkuvasti – ollen niin, että Natoa kannattaa vain lähinnä kokoomuslaiset – natokannattajien määrä on ollut 17-27 prosentin luokkaa. ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/08/eu-joustavoi... -
.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #82

Aiemmissa presidentinvaaleissa Paavo ei ole saanut kansalaisia taakseen ja niin käy nytkin. Toisella kierroksella Paavo olisi selkeästi heikompi kuin Vanhanen tai jostain kumman syystä kansansuosiota nauttiva Haavisto.

Paavon momentum olisi ollut vuoden 2000 presidentinvaalit - vahvaa ehdokasta ei ollut, Paavo olisi ollut ulkopoliittisesti kokenein toisin kuin nyt ja edellisenä vuonna Keskusta oli saanut vaalivoiton. Keskustan ehdokas oli kuitenkin Esko Aho ja lopulta valittiin Halonen, jonka kannatus oli 15% luokkaa edellisenä syksynä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #87

Paavon tähän mennessä vahvin momentum oli Koivistoa vastaan 1988 - jolloin Väyrynen nousi toiselle kierrokselle kakkosena, mutta Kokoomuksen Holkerin takana olleet valitsijamiehet menivät toisella kierroksella vasemmiston taakse, vaikka porvarille olisi ollut porvari tarjolla.

Moni Holkerin valitsijamiehiä äänestänyt oli varmasti hyvin pettynyt. Kysymys kuuluu miksi kokoomuslaiset menivät vasemmiston taakse? Samalla olisi herkullinen paikka jossitella, jos Holkerin valitsijamiehet olisivat valinneet Väyrysen - miten olisi nyt!?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #89

Huomattavan koomista spekulointia. Koivisto sai 48,9% äänistä ja 144 valitsijamiestä. Olisitko vakavissasi odottanut myös Kivistön 26 valitsijamiehen asettuvan Väyrysen taakse?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #92

Kuinka monta valitsijamiestä saivat Holkeri ja Väyrynen yhteensä?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #94

Eli jäi 13 vajaaksi ... ennenkin noin tiukoissa paikoissa on tapahtunut "loikkauksia" - kommunistit ovat usein napit vastakkain demareiden kanssa - vaikka esimerkiksi tänään niiden olisi viisasta yhtyä Suomen suurimmaksi puolueeksi. Mutta miksi porvari ei valinnut porvaria, vaan vasemmiston?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #95

Jäi 20 vajaaksi. Miksi Holkerin äänestäjien pitäisi lähtökohtaisesti olla idiootteja? Juurihan Koivisto, Kokoomus ja SDP olivat järjestäneet Holkerin pääministeriksi ja kassakaappi-Väyrysen oppositioon. Luulenpa, että kevät 1987 oli lopullinen isku PV:n luottamukselle maal... Keskustan sisälläkin. Muistamme toki myös vuoden 1981 hallitusfarssin ja suorat hyökkäykset Suomen kauppatasetta vastaan yhteistyössä KGB:n kanssa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #96

Näkemyksellistä ..., mutta tuo KGB-1981 kiinnostaa, kerrotko lisää - jokin linkki jonnekin?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #97

Lienetkö vakavissasi, iso mies?

Karjalainen, Ahti & Tarkka, Jukka: Presidentin ministeri. Ahti Karjalaisen ura Urho Kekkosen Suomessa. Helsinki: Otava, 1989. ISBN 951-1-08892-0.

Jyrki Vesikansa Iltalehden pääkirjoituksessa 16.07.2017:

"...Itsestään selvää oli, että kommunistit saivat ohjeensa Moskovasta. Hämmentävämpää oli Suomen Keskustan toiminta. Presidentinvaalin edellä 1981 Tehtaankadun miehet kutsuttiin jopa puolueen sisäpiirin kokouksiin - puhumatta siitä, mitä kerrottiin kotiryssille. Tässä suuri osa poliittista eliittiä teki toki syntiä.

"Savuava ase" löytyi 1989, kun Jukka Tarkka paljasti Ahti Karjalaisen muisteloissa Paavo Väyrysen kirjeen syksyltä 1981. Siinä tämä kertoi keskustelustaan KGB-kenraali Viktor Vladimirovin kanssa. Väyrynen oli toivonut toimia idänkaupassa Mauno Koiviston aseman heikentämiseksi..."

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #99

Tätä samaa peliä pelattanee takki kääntyneenä muun muassa Ilkka Kanervan myötä, josta on tullut "Naton asiamies" Suomessa - tri Tarkka voisi tutkia nyt vaihteeksi miten oli mahdollista, että USAF-sotakoneet tulivat harjoittelemaan taisteluhyökkäyksiä idän suuntaan Kuopion Rissalasta - F-15C taisteluhävittäjät tulivat ikään kuin pyytämättä ja yllättäen, olisiko nyt Tarkan tutkittava tarkkaan mitä Kanerva mahdollisesti teki aiheen ympärillä? Aiemmin Kanervaa on pidetty Tehtaankadun miehenä - tuolloin kekkoslaudella, kun kaikilla puolueilla piti olla linkki "pääkonttoriin"

...
Historiassa SDP sai rahoitusta CIA' lta.

N:liiton aikana bilateralia oli meille onnenpotku. Kun öljykriisi puhkesi 1973, muun muassa Ruotsi kärvisteli tuontiöljyn kallistuessa 2-3 -kertaiseksi, vastaavasti Suomi vain lisäsi vientiä N:liittoon! Moni ei tätä ymmärrä ...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #92

Mikäli porvari olisi valinnut porvarin - olisi suhdetoiminta ollut markkinaihmisten osalta aivan erilaista ... se olisi ollut merkittävää, varsinkin, kun nyt jälkikäteen tiedetään miten Suomi aloitti sukelluksen 1990 ...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Jokapuolellahan meikäläisiä on sotimassa. Mitäpä se maailman menoa haittaa jos Bäckmannin komppania taistelee Venäjän puolesta Ukrainaa vastaan?

Eiköhän kansakunnallemme ole kaikkein tärkeintä että Venäjä ei hyökkäisi enää maahamme! Väyrysen da da-politiikalla olisimme pian Venäjän Federaation osa.

Ilkka Luoma

Ehkä Väyrynen jatkaisi siitä mihin Kekkonen jäi, kun voimat uupuivat ...

Ilkka Luoma

Jälleen on syntymässä erinomainen kommentointiketju! Veikkaan että jatkossa Väyrynen pitää mielet virkeinä, sillä Paavo ihastuttaa ja vihastuttaa - se on muuten tae sille, että pysyy pinnalla. Kun on pinnalla, ei vaadita muuta kuin fiksuja lausuntoja, jotka ovat kansalaistajuntaisia ja totuuteen liittyviä!

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Itse kannatan VÄyrystä kaikkein vähiten, koska hän on Suomen itsenäisyyden pahin vihollinen, umpivenäläismielinen. Hänhän on julkisesti venäläismielisten presidenttiehdokas, mikä esim. täällä paistaa silmään heti, yhden asian ehdokas:
https://www.facebook.com/groups/1664063267193818/?...

Hän on muka jotain tietävinään Venäjästä, mutta en tiedä hänen kertaakaan sanoneen hyvää sanaa Venäjän suomalais-ugrilaisista kansoista tai osoittaneen niitä kohtaan mitään rakentavaa kiinnostusta, ei tietenkään, tiedämmehän kuinka suuresti hän "kannatti" Viron ja muidenkin itsenäisyyttä...

Lähetin myös hänelle ja avustajilleen nootin siitä, että Euroopan unioni yhdessä Venäjän kanssa tappaa Venäjän suomalais-ugrilaiset kansat, kuten jokaiselle mepille. Muutama parlamentaarikkomme on jo vastannut, ei tietenkään tarvitse kysyä, onko Väyrynen avustajineen... ... ...

Ilkka Luoma

Kaikki tämänkin tyyppiset mielipiteet ovat tervetulleita, kunhan väitteille löytyy perusteet ja/ tai todisteet.

Väyrysen Venäjän tuntemus on hyvin korkeaa luokkaa - vanhemmilta ajoilta jopa sisäpiirimäistä ---

Tomi Vaalisto

Tuohon ei ole paljoa lisäämistä - ainakin jos uskomme IS:ää http://www.is.fi/kotimaa/art-2000001124243.html

Ääniä ei taida Väyrysen tyyppisellä Venäjän tuntemuksella juurikaan saada.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #88

Väyrysen Venäjän tuntemus, Kekkosen perintö, sotilaallisen liittoutumattomuuden kannatus ja koko maan asuttuna pitäminen - järkevällä tavalla - ovat niitä avainpointteja, joille on asioina paljon kannatusta.

Mutta kuten todettua, nyt saamme natovaalit, ja Salekin joutuu lopulta avaamaan kryptisesti kiemurtelevan asenteensa Natoon. Kansa kaipaa selkeitä linjoja, Väyrysen linjat ovat kirkkaat - ja on uskottavaa, että nämä ominaisuudet viehättävät kansalaisiamme.

Ilkka Luoma

Paavo Väyrynen - Keskustan uhka ja mahdollisuus

30.8.2011 klo 06:36 -Ilkka Luoma- 103 kommenttia

Kuinka olisikaan nyt käynyt, jos Keskusta olisi ymmärtänyt valita Lahden puoluekokouksessaan Paavo Väyrysen puheenjohtajakseen. Sorrun nyt jossitteluun, mutta tässä se on kohdallaan, sillä Keskusta on nyt pulassa - pahemmassa pulassa kuin koskaan. Pelastaako Paavo puolueensa? Paavo on ainut joka on todellinen EU- ja eurovastustaja ja ainoa, joka sanoo rehdisti suoraan Natolle suuren ein. Kantaa vieläpä Kekkosen perintöä...

Jatkuu ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/26213-p... -
.

Tomi Vaalisto

Kepulaisten mukaan Lahden puoluekokous 2010, jossa valittiin Vanhanen pj:ksi, oli yhtä merkityksellinen kuin Turun puoluekokous 1980 ja Porin 1990. Turussa keskustan puheenjohtajaksi nousi Paavo Väyrynen, Porissa Esko Aho.
Näissä kaikissa haettiin uutta linjaa ja ainakin vaalimenestyksestä päätellen näissä onnistuttiinkin.

Keskusteluketjussa on mainittu 1988 presidentinvaalit, jossa Holkerin valitsijamiesten meno Koiviston taakse oli täysin selvä asia ja linja piti.
Tuon asian vuoksi Väyrysellä ei ollut mitään mahdollisuuksia.

Ilkka Luoma

Olin henkilökohtaisesti Keskustan tuolloisen puoluesihteeri Korhosen kutsusta Lahden 2010 puoluekokouksessa - (palaan tuohon aiheeseen myöhemmin) - siitä onkin paljon kerrottavaa. Media raapaisi vain tuolloin tuolta pintaa - ja tuo pinnanraapaisu kaikuu median tietojen varassa olevien kansalaisten tietämättömyydestä ;)

Keskustan alamäki alkoi Lahdesta - ja come back tapahtui Väyrysen asetuttua presidentinvaaleihin Salea vastaan, saaden Keskustan jälleen jaloilleen puolella miljoonalla äänellä.

...

Moni varmaan olisi halunnut tietää miten porvaripuolue meni vasemmiston taakse 1988 niin tärkeässä tapauksessa kuin tuolloisessa presidentinvaalissa, jolloin presidentillä oli vielä paljon valtaa.

Yksikään kokoomusjohtaja ei ole selittänyt julkisesti syytä miksi äänestäjät petettiin hyppäämällä valitsijamiehinä oikeistosta vasemmistoon, vaikka tarjolla oli toinen porvari! Temppu oli asiantuntija-arvioitsijoiden mukaan rujoudessaan historiallinen!
.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #102

He heh - onhan noita "asiantuntijoita", mutta kannattaa mieluummin tukeutua kylmään faktaa:

Ketään ei ole petetty ja Koivisto sekä Holkeri tarvitsivat toisiaan.
"Holkerilinja" mitattiin vielä Kokoomuksen jäsenistössä:toimin itse tuolloin erään Kokoomusyhdistyksen pj:nä ja 1987 järjestettiin jäsenäänestys presidenttiehdokkaasta, jonka Holkeri voitti - tai holkerilaiset.
Kokoomus oli päässyt demarien tulella pääministeripuolueeksi ja tuo tuki Koivistolle oli itsestäänselvyys. Tuki Väyryselle olisi kaatanut Holkerin hallituksen saman tien.

Jarmo Korhonenkin kirjoittaa asiasta kirjassaan "Väyrysen valtakunta", jonne hän on kopioinut Holkerin puheen hänen valitsijamiehilleen helmikuulta 1988. Puheessaan Hokeri painottaa istuvan presidentin eli Koiviston vahvaa tukea Holkerin hallitukselle ja päinvastoin yhteiskunnan turvana. Suosittelen lukemaan, kirjassa on realistisesti esitetty aikakauden tapahtuimia ja se on parempi kuin Väyrysen koko tuotanto yhteensä.

Tuolloin kylvettiin siemenet Suomen EU jäsenyydelle ja rahaliitolle - Natosta kuiskuteltiin kuitenkin vain hiljaa, koska vielä Tehtaankadulla kuunneltiin ja meillä oli YYA-sotilasliitto itänaapurimme kanssa.

Keskustakin teki irtioton menneestä vuoden 1990 puoluekokouksessa, mikä palkittiin 1991 eduskuntavaaleissa murskaavalla vaalivoitolla ja kolme vuotta myöhemmin EU-jäsenyydellä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #104

Holkeri oli Suomen kansalle dramaattinen virhe, josta alkoi "hallitun riskinoton" periaatteella suomalainen katastrofi, jonka lopulta myöhemmin kovalla ammattiyhdistyskädelle pm. Lipponen SAK' n kurissa pitäen käänsi Suomen pisimmäksi vientiylijäämäputkeksi.

Todellakin oli osuvasti ilmaistu:

Kokoomus tarvitsi Holkeria tukeakseen Koiviston .. tuo oli surullinen oikeiston ja vasemmiston häävalssi - Suomen kansalle.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #105

Onko "asiantuntijoilta" jäänyt huomaamatta, että 90-luvun alussa Euroopassa tapahtui itäblokin romahduksen myötä historiallinen muutos, millä oli Suomellekin dramaattisia vaikutuksia. Se synnytti kaksinumeroisen määrän uusia itsenäisiä valtioita, joilla muuten on ollut hämmästyttävä kiire EUn ja Naton jäseneksi.

Suomen vientietollisuus oli tuolloin viritetty idänkauppaan ja kun jäänmurtajat eivät menneet kaupaksi niin huonosti kävi.
Toinen laman syy oli ns vahvan markan ja lainapolitiikka, mikä ei ollut kyllä ollut Holkerin hallinnon syy vaan se oli alkanut jo 80-luvun alussa. Tämän vuoksi suomalaiset suurella enemmistöllä äänestivät rahaliiton ja EUn puolesta neuvoa-antavassa kansanäänestyksessä 1994.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #106

Asiantuntijat ovat jo todenneet, muun muassa prof. Markku Kuisma, että tuota N:liiton romahdusta on liioiteltu aivan liian korkealle - oli muita paljon osuvampia tapahtumia, kuten hallitsematon pankkimaailman vapautus - se oli ehkä se kuuluisin Holkerin "hallitun riskinoton" esimerkki ...

Holkerin hallituksen katastrofi oli vailla vertaa - ja se näkyy vieläkin!

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #107

Holkerin hallituksen syyttäminen lienee yksittäinen mielipide koska Kuismakaan ei näin tee ja tämän tutkimuksen mukaan syyt ovat nuo aiemmin esittämäni: http://www.taloustieteellinenyhdistys.fi/images/st...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #108

Jokainen joka on elänyt tuon 1988-1995 välisen ajan - tietää, että työttömyys räjähti käsiin, Kehä I tyhjeni myyntimiesten leasingautoista ja jopa insinöörit olivat työttöminä. Yksityisyrittäjien itsemurhat täyttivät lehtien otsikot.
...

" ... Eikö olisi syytä tutkia mitkä virheet johtivat siihen? Jos on kyse Suomen suuresta lamasta vuosina 1991-94 niin sen oikea nimi on asuntoluottokriisi ja syyllisiä siihen ovat sen aikaiset ruplabroileripoliitikot, nimiä ei ole tarpeen mainita. Holkerin hallituksen uskomattomat typeryydet, Suomen Pankin sokeus ja pankkivaltuusmiesten Hakaniemi-mentaliteetti aiheuttivat täysin turhan katastrofin, josta maa kärsii vieläkin. Yksi tunnettu suomalainen taloustieteen professori on kertonut, että kun hän ennen lamaa liikkui kansainvälisissä piireissä niin häneltä oli kysytty: " Mitä Suomessa oikein puuhataan, yritetäänkö tahallaan ajaa maa konkurssiin". Ja tahallaan ajettiinkin konkurssiin! ... "

" ... Asuntoluottokriisi? Työttömyys kohosi liki puoleen miljoonaan työttömään, konkurssikierre lamaannutti yrityselämän, kansallisvarallisuuden arvo putosi noin 40 prosenttiin sitä edeltäneestä ajasta - mitattuna sekä kiinteistöjen arvolla että yritysten arvolla (pörssikurssien mukaan). Asunnot sisältyvät kiinteistöjen arvoon. Lama oli ns. syöksykierrelama. Bruttokansantuote Suomessa supistui 13 prosentin vuosivauhtia ja työttömyys nousi 3,5 prosentista 18 prosenttiin., eräillä aloilla ja paikkakunnilla 40 prosenttiin.

Lama 1991-1994 ei todellakaan ollut mikään pelkkä "asuntoluottokriisi" vaan todellinen lama, jonka seuraukset olivat monelle suomalaiselle katastrofaaliset. Sen yksi monista ilmenemismuodoista oli asuntojen myynnin lakkaaminen käytännöllisesti katsoen kokonaan ja asuntojen hintojen deflatorinen kehitys ensimmäistä kertaa sotien jälkeen. Lama oli suurin "onnettomuus" joka on kohdannut suomalaisia sotien jälkeisenä aikana. ... "

~ http://agricola.utu.fi/keskustelu/viewtopic.php?t=... -
.

Ilkka Luoma

Tänne sopi erinomaisesti Tuula Komsin terävä Puheenvuoro - samasta aiheesta, Väyrysestä - sai myös yli 100 kommenttia:

~ http://tuulakomsi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/240174-... -

.

Ilkka Luoma

Se on selvä, että amerikkalaisia korpeaa NS 2 putkipari, koska se heikentää heidän liuskekaasun myyntiä Eurooppaan. Yllätys voi sen sijaan olla Jäämeren radan ulottuminen vuokramaana Venäjän Liinahamariin! Tässä rataprojektissa kiinalaisilla on suuri vaikutus, vähintäänkin rahoittajana.

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-9864560 -

"Rautatie Norjasta Suomen kautta Tallinnaan olisi Venäjälle iso ongelma, arvioi amerikkalaistutkija

Venäjä ei halua tunnelia Helsingistä Tallinnaan, mutta vaikenee toistaiseksi saadakseen tukea kaasuputkelleen, sanoo Venäjän politiikkaa vuosikymmeniä seurannut Paul Goble Ylen haastattelussa ... "

.

EKSTRA

NS 2 putkipariin liittyy voimakkaasti Saksan tarve saada korvaavaa sähköntuotantoa ydinvoimalla tehdyn sijasta. Samoin Fortumilla lienee ennenkuulumaton ratkaisu muuttaa Uniperin hiilivoimalaitokset maakaasukäyttöiseksi ja NS 2 tuo sitä Venäjältä - ohi kaikkien välikäsien ja kiristysmahdollisuuksien!

.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset