Itsenäisyysmies – Paavo Väyrynen

Paavo Väyrynen yllättää jälleen. Jo ennen kunnallisvaaleja 2017 Väyrystä kannustettiin ryhtymään presidentinvaaleihin ehdokkaaksi, sillä hän on ainoa, joka sanoo suoraan enemmistökansan mielipiteen todeksi kokeneena ulkopoliitikkona – Ei Natoon. Väyrynen ymmärtää mitä merkitsee olla idän ja lännen vedenjakajalla. Paavo on Suomen virkavuosiltaan toiseksi kokenein ulkopolitiikan ammattihoitaja – heti kansanedustaja Erkki Tuomiojan jälkeen. Kansalaiset, jotka äänestävät, tietävät, että juuri ulkopolitiikka on vielä presidentin työkalupakissa – ei juuri muuta.

Nyt saamme todellisen kisan, sillä Väyrynen kykenee antamaan todellisen vastuksen istuvalle presidentille – Sauli Niinistölle, joka on Natoon salarakas, vastoin kansakuntamme yli 50 prosentin vastustuksesta huolimatta. 

 

Näin kirjoitimme jo vuosia sitten – 2015:

http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/07/itsenaisyysmies-paavo-vayrynen.html​ – 

 

(Europarlamentaarikko, toistaiseksi Keskustan Paavo Väyrynen tekaisi kansalaisaloitteen 1] – ensimmäisenä meppinä, hyvin kansallisesti eurooppalaisesta aiheesta – kansalaisaloite eurosta ja siihen liittyvästä kansanäänestyksestä)

[ … lappilaiset ja monet, monet muutkin ”Erkit ja Liisat” vannovat Väyrysen nimeen – onhan hänellä se kuuluisa presidentti Kekkosen mantteli päällään. Kansalaiset ovat usein arvuutelleet, mitä Urho Kaleva Kekkonen 2] oppipojalleen neuvoi ja opasti. Oli selvää, että nukuttujen öidenkin jälkeen Kekkonen olisi halunnut Paavosta seuraajansa …, ja tämän tietävät myös syvät arkikansalaistemme rivit … ]

Paavo Väyrynen on ikiliikkuja. Tuleva presidentinvaalien ehdokas, jo monennenko kerran. Aika monen, ja yrittämisellä on tämä kansakuntamme ennenkin menestynyt ja tältäkin osin Paavo vielä korjaa sen eniten tavoittelemansa palkinnon kotiin. Paavo on itsenäisyysmies – suurin kirjaimin.

Ehkä legendaarisin kuva Väyrysestä on ryhmäkuva Kremlistä,

… kun Neuvostoliitto oli vielä jaloillaan – ehkä jo savisilla, mutta meille suomalaisille tärkeänä vientikauppamme kohteena. Tuossa kuvassa Paavo seisoo takarivissä – kun allekirjoitetaan yhtä niistä niin monista bilateraalisen kauppapolitiikan 3] puitesopimuksista, jotka toivat Suomelle työtä ja kansallista vaurautta.

Puhutaankin, että Väyrynen oli Kekkosen suojatti
[ … kiistaton valtiomies Kekkonen ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/10/kiistaton-suomen-valtiomies-oli.html – ]

Sitä ei tiedetä, miksi Kekkonen innostui Keminmaan pojasta ja teki hänestä Suomen nuorimman ulkoministerin. Tämän ansiosta meillä on ylivertainen ulkoministeriammattilainen, … on myös toinen – sosiaalidemokraattien älykkö ja myöskin tohtori – nykyinen kansanedustaja Erkki Tuomioja -kts. EXTRA.

Edellä mainitut kaksi herraa tietävät miten Suomen ulkopolitiikkaa hoidetaan. Mikäli Paavo 4] tai Erkki olisi ollut ETYJ40 5] aikoihin ulkoministerinä – ei mitään onnettomuutta Venäjänkään osalta olisi syntynyt.

Väyrynen tekaisi kansalaisaloitteen

Kuten hyvin tiedetään meidät suomalaiset vietiin ikäänkuin vääryydellä ja viekkaudella – kysymättä ja yllättäen euroon 6], kätkien sen EY-kansanäänestykseen. Euroliitosta ja viekkausvientiä siihen on tutkittu huolella ja lopputulema on vain ”oikeusistuimen” päätöstä vailla.

Kun tuota 'euro-oikeusistuinta' ei toistaiseksi ole – niin annetaan kansan sanoa sanasensa. Kysytään ollaanko 'muu maa eurossa' vai palautetaanko 'oma maa markka' 7] tai muu valuuttayhdistelmä! 8] Antaa kansan puhua – ”Kyllä kansa tietää”, a´la Veikko Vennamo.

Väyrysen itsenäistymislinja on nyt huomioitu monillakin tahoilla

Ensinnäkin Väyrynen on monille pienpuolueille ja kansanliikkeille oiva tuleva presidenttiehdokaskandidaatti. Eikä ole varmaan Keminmaan kirkossakaan kuulutettu, että Väyrynen olisi ikuinen keskustalainen, koska Keskustan aate on muuttunut nyt niin paljon. Tosin nykyinen, toistaiseksi pääministerin salkkua olallaan kantava Juha Sipilä 9] on uudistaja, yrittäjä ja ehkä liian vähän kansanmies – eikä hallitse kuin yrityselämän metkut [?] … .

Paavo voi yllättäen tehdä sen ensimmäisen liikkeen ja muuttaa omaa suuntaansa

… itsenäisemmän Suomen puolesta tavoittelemaan rakasta aihettaan – eroa eurosta ja EU' sta. Nyt maaperä on otollinen ja kansa avaamassa silmiään, mitä esimerkiksi merkitsee kollektiivinen ja sosialisoitu velka individuaalipankeilta [Kreikka case 0] ], joiden liiketoimi on turvattu kansalaisvaroin. Paavo halunnee Suomelle takaisin itsenäisyyden päättää omista asioista – ETA-alueen jäsenenä.

Paavoa kosiskellaan varmaan monilta tahoilta

Suomessa on itsenäisyysliikkeitä, jotka haluavat takaisin oman rahan, oman ulkopolitiikan ja erityisesti oman idän politiikan – unohtamatta täyttä omaa lainsäädäntöä. Kansa haluaa myös varmuuden, ettei Natoon liitytä 11] ja Väyryseen luotetaan, koska hän ymmärtää mitä Nato meille todellisuudessa merkitsisi.

Ainoa suuri kysymys on eurovelat, onhan valtiomme jo yksistään velkaantunut euromääräisesti huimiin lukuihin, ollen toki kauniisti euromaiden keskiarvojen alapuolella.

Eurovelat, miten käy, jos hyppäämme markkaan?

Moni pelkää devalvoitumista, jonka me itseasiassa tarvitsisimme, kun emme kustannuksiamme halua merkittävästi alentaa 12]. Suomi elää viennistä, koska omavaraisuusasteemme 13] on luvattoman heikko. Miten käy euromääreisten ulkomaanvelkojen, kun tilalle tulisi markka ja ehkä sen devalvoituminen (arvon alentuminen) vaikkapa 20 prosentilla.

Näemmekö Väyrysen uuden aallon harjalla?

Uskaltaisin sanoa, että kyllä, sillä edellinen presidenttinvaalit sen jo kertoi. Puoli miljoonaa kannattajaa ensimmäisellä kierroksella. Ja siitä olemme varmoja, ettei nykyinen presidentti Sauli Niinistö olisi päässyt toisella kierroksella niin vähällä, jos Väyrynen olisi ollut loppukahinoissa mukana.

Väyrysen kyky todelliseen politiikkakeskusteluun on siksi monipuolinen, että Niinistö olisi joutunut miettimään aina kaksi kertaa – kun olisi vastannut Paavon haasteisiin. Ehkä näemme tuon taistelun jo seuraavissa kahinoissa – vuonna 2018. Mutta kenen/ keiden ehdokkaana Paavo Väyrynen on – voi olla vielä suuri yllätys. 

Näin kirjoitimme vuonna 2015, nyt ryhdytään keräämään kannatuskortteja – 21.000 kappaletta itsenäisyyspäiväämme 6.12.2017 mennessä – on kunniaksi saada kannatusyhdstys voimaan juuri päivänä, jolloin tulee täyteen 100 vuotta itsenäisyytemme julistuksesta. Kunniakas päivä ja itsenäisyysmies Paavo Väyrynen on tuon hyväksytyn reilu 20.000 kannattajakortin jälkeen luvannut ryhtyä presidentinvaaliin 2018 ehdokkaaksi.

 

 

Ilkka Luoma

ilkkaluoma
Sitoutumaton Helsinki

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? Ystävät - Tutkikaa itseänne, niin löytävälle avataan ..."

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu