Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Itsenäisyysmies - Paavo Väyrynen

  • Tamminiemen työhuoneen istumanurkkaus, joka on varmaankin Väyryselle hyvin tuttu. Tässä presidentti Kekkonen mielellään istui ..
    Tamminiemen työhuoneen istumanurkkaus, joka on varmaankin Väyryselle hyvin tuttu. Tässä presidentti Kekkonen mielellään istui ..
  • Ikiliikkuja Paavo Väyrynen. Kuva: Markku Ulander - sanomalehti Keskisuomalainen.
    Ikiliikkuja Paavo Väyrynen. Kuva: Markku Ulander - sanomalehti Keskisuomalainen.
  • Kuvakopiointi Iltalehdestä. Tuossa kuvassa jylisee historia, jossa toinen porvari hylkäsi toisen ja astui vasemmiston kelkkaan.
    Kuvakopiointi Iltalehdestä. Tuossa kuvassa jylisee historia, jossa toinen porvari hylkäsi toisen ja astui vasemmiston kelkkaan.

Paavo Väyrynen yllättää jälleen. Jo ennen kunnallisvaaleja 2017 Väyrystä kannustettiin ryhtymään presidentinvaaleihin ehdokkaaksi, sillä hän on ainoa, joka sanoo suoraan enemmistökansan mielipiteen todeksi kokeneena ulkopoliitikkona - Ei Natoon. Väyrynen ymmärtää mitä merkitsee olla idän ja lännen vedenjakajalla. Paavo on Suomen virkavuosiltaan toiseksi kokenein ulkopolitiikan ammattihoitaja - heti kansanedustaja Erkki Tuomiojan jälkeen. Kansalaiset, jotka äänestävät, tietävät, että juuri ulkopolitiikka on vielä presidentin työkalupakissa - ei juuri muuta.

Nyt saamme todellisen kisan, sillä Väyrynen kykenee antamaan todellisen vastuksen istuvalle presidentille - Sauli Niinistölle, joka on Natoon salarakas, vastoin kansakuntamme yli 50 prosentin vastustuksesta huolimatta. 

 

Näin kirjoitimme jo vuosia sitten - 2015:

http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/07/itsenaisyysmies-paavo-vayrynen.html​ - 

 

(Europarlamentaarikko, toistaiseksi Keskustan Paavo Väyrynen tekaisi kansalaisaloitteen 1] – ensimmäisenä meppinä, hyvin kansallisesti eurooppalaisesta aiheesta – kansalaisaloite eurosta ja siihen liittyvästä kansanäänestyksestä)

[ … lappilaiset ja monet, monet muutkin ”Erkit ja Liisat” vannovat Väyrysen nimeen – onhan hänellä se kuuluisa presidentti Kekkosen mantteli päällään. Kansalaiset ovat usein arvuutelleet, mitä Urho Kaleva Kekkonen 2] oppipojalleen neuvoi ja opasti. Oli selvää, että nukuttujen öidenkin jälkeen Kekkonen olisi halunnut Paavosta seuraajansa …, ja tämän tietävät myös syvät arkikansalaistemme rivit … ]Paavo Väyrynen on ikiliikkuja. Tuleva presidentinvaalien ehdokas, jo monennenko kerran. Aika monen, ja yrittämisellä on tämä kansakuntamme ennenkin menestynyt ja tältäkin osin Paavo vielä korjaa sen eniten tavoittelemansa palkinnon kotiin. Paavo on itsenäisyysmies – suurin kirjaimin.Ehkä legendaarisin kuva Väyrysestä on ryhmäkuva Kremlistä,

… kun Neuvostoliitto oli vielä jaloillaan – ehkä jo savisilla, mutta meille suomalaisille tärkeänä vientikauppamme kohteena. Tuossa kuvassa Paavo seisoo takarivissä – kun allekirjoitetaan yhtä niistä niin monista bilateraalisen kauppapolitiikan 3] puitesopimuksista, jotka toivat Suomelle työtä ja kansallista vaurautta.Puhutaankin, että Väyrynen oli Kekkosen suojatti
[ … kiistaton valtiomies Kekkonen ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/10/kiistaton-suomen-valtiomies-oli.html - ]

Sitä ei tiedetä, miksi Kekkonen innostui Keminmaan pojasta ja teki hänestä Suomen nuorimman ulkoministerin. Tämän ansiosta meillä on ylivertainen ulkoministeriammattilainen, … on myös toinen – sosiaalidemokraattien älykkö ja myöskin tohtori – nykyinen kansanedustaja Erkki Tuomioja -kts. EXTRA.

Edellä mainitut kaksi herraa tietävät miten Suomen ulkopolitiikkaa hoidetaan. Mikäli Paavo 4] tai Erkki olisi ollut ETYJ40 5] aikoihin ulkoministerinä – ei mitään onnettomuutta Venäjänkään osalta olisi syntynyt.Väyrynen tekaisi kansalaisaloitteen

Kuten hyvin tiedetään meidät suomalaiset vietiin ikäänkuin vääryydellä ja viekkaudella – kysymättä ja yllättäen euroon 6], kätkien sen EY-kansanäänestykseen. Euroliitosta ja viekkausvientiä siihen on tutkittu huolella ja lopputulema on vain ”oikeusistuimen” päätöstä vailla.

Kun tuota 'euro-oikeusistuinta' ei toistaiseksi ole – niin annetaan kansan sanoa sanasensa. Kysytään ollaanko 'muu maa eurossa' vai palautetaanko 'oma maa markka' 7] tai muu valuuttayhdistelmä! 8] Antaa kansan puhua – ”Kyllä kansa tietää”, a´la Veikko Vennamo.
...


Väyrysen itsenäistymislinja on nyt huomioitu monillakin tahoilla

Ensinnäkin Väyrynen on monille pienpuolueille ja kansanliikkeille oiva tuleva presidenttiehdokaskandidaatti. Eikä ole varmaan Keminmaan kirkossakaan kuulutettu, että Väyrynen olisi ikuinen keskustalainen, koska Keskustan aate on muuttunut nyt niin paljon. Tosin nykyinen, toistaiseksi pääministerin salkkua olallaan kantava Juha Sipilä 9] on uudistaja, yrittäjä ja ehkä liian vähän kansanmies – eikä hallitse kuin yrityselämän metkut [?] … .Paavo voi yllättäen tehdä sen ensimmäisen liikkeen ja muuttaa omaa suuntaansa

… itsenäisemmän Suomen puolesta tavoittelemaan rakasta aihettaan – eroa eurosta ja EU' sta. Nyt maaperä on otollinen ja kansa avaamassa silmiään, mitä esimerkiksi merkitsee kollektiivinen ja sosialisoitu velka individuaalipankeilta [Kreikka case 0] ], joiden liiketoimi on turvattu kansalaisvaroin. Paavo halunnee Suomelle takaisin itsenäisyyden päättää omista asioista – ETA-alueen jäsenenä.Paavoa kosiskellaan varmaan monilta tahoilta

Suomessa on itsenäisyysliikkeitä, jotka haluavat takaisin oman rahan, oman ulkopolitiikan ja erityisesti oman idän politiikan – unohtamatta täyttä omaa lainsäädäntöä. Kansa haluaa myös varmuuden, ettei Natoon liitytä 11] ja Väyryseen luotetaan, koska hän ymmärtää mitä Nato meille todellisuudessa merkitsisi.

Ainoa suuri kysymys on eurovelat, onhan valtiomme jo yksistään velkaantunut euromääräisesti huimiin lukuihin, ollen toki kauniisti euromaiden keskiarvojen alapuolella.Eurovelat, miten käy, jos hyppäämme markkaan?

Moni pelkää devalvoitumista, jonka me itseasiassa tarvitsisimme, kun emme kustannuksiamme halua merkittävästi alentaa 12]. Suomi elää viennistä, koska omavaraisuusasteemme 13] on luvattoman heikko. Miten käy euromääreisten ulkomaanvelkojen, kun tilalle tulisi markka ja ehkä sen devalvoituminen (arvon alentuminen) vaikkapa 20 prosentilla.Näemmekö Väyrysen uuden aallon harjalla?

Uskaltaisin sanoa, että kyllä, sillä edellinen presidenttinvaalit sen jo kertoi. Puoli miljoonaa kannattajaa ensimmäisellä kierroksella. Ja siitä olemme varmoja, ettei nykyinen presidentti Sauli Niinistö olisi päässyt toisella kierroksella niin vähällä, jos Väyrynen olisi ollut loppukahinoissa mukana.

Väyrysen kyky todelliseen politiikkakeskusteluun on siksi monipuolinen, että Niinistö olisi joutunut miettimään aina kaksi kertaa – kun olisi vastannut Paavon haasteisiin. Ehkä näemme tuon taistelun jo seuraavissa kahinoissa – vuonna 2018. Mutta kenen/ keiden ehdokkaana Paavo Väyrynen on – voi olla vielä suuri yllätys. 

...

Näin kirjoitimme vuonna 2015, nyt ryhdytään keräämään kannatuskortteja - 21.000 kappaletta itsenäisyyspäiväämme 6.12.2017 mennessä - on kunniaksi saada kannatusyhdstys voimaan juuri päivänä, jolloin tulee täyteen 100 vuotta itsenäisyytemme julistuksesta. Kunniakas päivä ja itsenäisyysmies Paavo Väyrynen on tuon hyväksytyn reilu 20.000 kannattajakortin jälkeen luvannut ryhtyä presidentinvaaliin 2018 ehdokkaaksi.

 

 

Ilkka Luoma

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (47 kommenttia)

Ilkka Luoma

Linkit:

Leipätekstin viitenumeroiden oheiskirjoitukset

1] Väyrysen kansalaisaloite kerää nimiä kuin hunaja mehiläisiä! ~ www.iltalehti.fi/uutiset/2015071620047387_uu.shtml - *]
2] Kansalaisen paras kausi! ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/162987-... -
3] Bilateraalikauppa ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Bilateraalikauppa -
4] Sipilän valttikortti syrjässä toistaiseksi ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/04/juha-sipilan... -
5] ETYJ40 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/07/presidentti-... -
6] Markasta euroon – valtiopetosko? ~ http://fi-ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/01/tiivistel... - [tiivistelmä]
7] Oma maa markka – muu maa euro ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/12/oma-maa-mark... -
8] Kiinnitymmekö Kiinan juaniin? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/korvaammeko-... -
9] Pääministeri Juha Sipilä ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?... - [56254]

.

Ilkka Luoma

Linkit:

Leipätekstin viitenumeroiden oheiskirjoitukset

0] Jakautuva Eurooppa myytävänä! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/07/jakautuva-eu... -

11] Kansalaisviisaus estää meitä liittymästä Natoon ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?... - [38225]
12] Alennammeko palkkojamme? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?... – [10743]
13] Reviirihallinnalla omavaraisemmaksi? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/12/reviirien-ha... -

*] Itse kansalaisaloite ~ https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372 – nyt kasassa 7270 nimeä (10:14, 17072015)

EXTRA!
Pelastaako Erkki Tuomioja demariliikkeen?
~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?... - [9796]

.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Me jo hieman kauemmin eläneet muistamme kuinka "itsenäisyysmies" Paavo Väyrynen ajoi NL;n tahdo mukaisesti alkoholisoitunutta Ahti Karjalaista presidentiksi UKK;n jälkeen, että se siitä itsenäisyydestä.

Ilkka Luoma

[2012]
" ... Paavo kävi yksin täysillä taistelua eduskunnassa Europan yhteisöön liittymistä vastaan - jo silloin, kun Timo Soini oli peruskoulussa. Paavo punoi juonia presidentti Urho Kekkosen kanssa jo silloin, kun Sauli Niinistöä ei näkynyt politiikassa. Paavo on edelleen loistavassa kunnossa - kaikista muista ei saata voida sanoa ehkä samaa.

...
Paavo on enemmän Urho Kekkosen mies, kuin Soini konsanaan. Väyrynen on enemmän EU-vastainen kuin Timo milloinkaan. Paavo Keminmaalta on enemmän suomalaisen luonteen perikuva kuin Pekka Haavisto alkuunkaan. Väyrynen kantaa Kekkosen perintöä - tapahtuiko Keskustalta suuri virhe, kun valitsivat Lahdessa Kiviniemen puheenjohtajaksi Paavon sijasta? ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2012/03/vayrysen-suj... -
.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Aika erikoinen vastaus Granlundin kommenttiin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #7

Ei lainkaan erikoinen, vaan toteamus perusteltuna, että virheiden/"virheiden" lisäksi voidaan toimia täysin oikeinkin - nythän on kysymys lopulta virheiden ja oikeiden suhteesta.

Ilkka Luoma

... Nyt saamme vauhtia ja merkitystä presidentinvaaliin - Väyrynen kykenee antamaan ainoana täyden vastuksen istuvalle presidentille. Väyrysessä on ainakin kolme kirkasta ominaisuutta, joista yksi saa yli 50 prosentin kansalaiskannatuksen, nimittäin me suomalaiset emme liity Natoon. Väyrynen on selvä Naton, EU' n ja euron vastustaja, varsinkin Naton. Kannatan Väyrystä presidentiksi ja annan kannatuskortin Paavolle.

~ https://yle.fi/uutiset/3-9724963 -
.

Ilkka Luoma

Lisään kierroksia ---

... Väyrynen tuo todellista ulkopolitiikan osaamista, näkemystä ja ammattitaitoa tulkita suomalaista liittoutumattomuuspolitiikkaa. Samalla Väyrynen on rehellisesti ja kiemurtelematta Naton vastustaja, kuten on yli puolet Suomen kansasta. Tässä on Paavon suuri mahdollisuus!

~ https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/vayry... -
.

460
02.04.2014 EXTRA

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Muistan aikaisemmista vaaleista että Paavolla oli asiamiehenä kerran herra Koroljov. Hän kirjoitteli varmaan enemmän kuin kukaan muu Venäjästä. Paavo on ainoa joka kykenee säilyttämään rauhan ja luomaan hyvät ja ystävälliset suhteet Venäjään.

Tämähän on nähty. Putinin piti lähettää peräti 1740 muistuttajaa eli ns. pakolaista Niinistön ja Sipilän ja Suomen kiusaksi. Kylläpä pojilla tulikin kiire Moskovaan kyselemään mitä pitäisi tehdä ettei tulisi lisää miljoona pakolaista. Pojat maksoivat mukisematta lunnaat ja toistaiseksi on kaikki hyvin.

Jos Paavosta saisimme presidentin, mitään tällaista ei enää tapahtuisi. Saisimme Ajoksen lisäksi toisen ulkosataman Liinahamarin Jäämeren rannalta. Myöhemmin sitten Viipurin sataman ja laivayhteydet Laatokalta Nevaa myöten maailman merille.

Paavo vihdoin presidentiksi!

Ilkka Luoma

Vaikka tyylisi Leo on mitä ilmeisimmin pikkupirullinen, niin tuo "oikean käden" Petsamo - Liinahamari voi vielä toteutuakin ;)

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

väyrysen kannatus jää 8-10% haarukkaan,,se ei ihan riitä,ainut mahdollisuus on poikkeuslaki kremlin vaatimuksesta,mutta silloin tulee kansa kadulle ja se loppuu siihen !

Ilkka Luoma

Jos mietimme presidentin todellisia toimivaltuuksia, on Väyrynen ehkä kykenevin ylläpitämään sellaista politiikkaa, ettei Suomi täyty millekään naapurimaalleen sotilaalliseksi uhaksi - vieraiden taisteluvoimien myötä - arvaan, että Paavo ymmärtää suomalaisuuden olevan idän ja lännen vedenjakajalla.

Se toinen ulkopoliittisesti pätevä on kansanedustaja ja tohtori hänkin - demareiden Erkki Tuomioja. Olisiko demareiden uskallettava asettaa Tuomioja ehdokkaaksi?

Ilkka Luoma

... Iisalmen Olvi-osakas katkeroitui, ja unohti, että Paavon kansalaisadressi keräsi yli 50.000 nimeä.

~ https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/ss-se... -
.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Blogisti kirjoittaa: ”Paavo Väyrynen yllättää jälleen.” Ei yllätä mitenkään. Olen odottanut jo pitemmän aikaa hänen ilmoitustaan presidenttikilpaan. Vanha kansanviisaus sanoo: ”Aateluus velvoittaa.”

Ilkka Luoma

Voin sanoa jo 100-varmasti, että Paavo yllättää, teki sen jo ;) ... ja kuunteli mitä hänelle sanottiin jo kunnallisvaalien 2017 aikana - yleisöaplodien kannustamana :)

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

On hyvä, että ihminen näkee ”metsän puilta.” Joskus on kuitenkin niin, että sekään ei riitä. Silloin on hyvä olla kyky nähdä ”taivaanrannan taakse” ilman ”taivaanrannan maalausta.”

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #35

Paavon silmillä nähdään niin itä kuin länsi ja se on meille suomalaisille ensiarvoista.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Nythän on oikein hyvä miettiä, mihin Suomessa nykymenolla ollaan menossa, mikä on kehityssuunta ja mitä ollaan viime vuosina saatu kokea. Tuskin tämä nykyinen 'kuninkaallinen pressa' mitään muutosta edes haluaakaan, tai edes mitään saa aikaankaan. Muista kandeistahan ei ole yhtään mihinkään, pelkkiä tyhjiä housuja, kaikki tyynni.

Tämähän olisi varmaan jo ainakin kymmenes kerta, kun Paavo koittaa päästä tekemään muutosta. Ehkä muutoksen aika vihdoinkin alkaa uudesta Paavosta ? Aika näyttää.

Ilkka Luoma

Paavo on itsenäisyysmies, ja nyt on hänelle se paras vuosi - 100 vuotta tulee täyteen itsenäisyysjulistuksesta - tosin me emme enää ole itsenäisiä, luovutimme suurimman osan itsenäisyyden tunnusmerkeistä EU-Brysselille. Väyrynen on 50 tuhannen nimen voimin eurokansanäänestyksen kannattaja - siitä se alkaa! ;)

Ilkka Luoma

Nyt tulee kunnollinen presidentinvaali. Vain Väyrynen kykenee mittelemään kaikin osin ketä kohtaan tahansa - varsinkin ulkopolitiikassa. Niinistö saa nyt oikean vastuksen.

~ http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005292198.html -
.

Moni äänioikeutettu eurovastustaja muistaa, että V oli ainoa, joka taisteli kynsin hampain EU' ta vastaan - siis myös euroa, joka tuotiin varkain suomalaisten kukkaroihin.

.

Käyttäjän MikaelSchulman kuva
Mikael Schulman

Eikö Paavon tunnuksena vuoden 1994 presidentinvaaleissa ollutkaan "Kokeneempi kuin Bill Clinton, nuorempi kuin Mick Jagger"? Nämä tosiasiathan pitävät edelleen paikkansa - jos Paavo osoittaa huumorintajunsa ja lähtee ehdokkaaksi saman tunnuksen alla, hän tulee kyllä saamaan ääniä.

Ilkka Luoma

Asetelma on Paavolle nyt erinomainen. Kaikki kolme Paavo perusteesiä on tapetilla siten, että niiden kannattajia on enemmän kuin puolet kansastamme - nimittäin:

-ei Natoon, yli 50%
-eroon eurosta, yli 20%
-eroon EU'sta, yli 20%...

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Niinpä, tuostahan tulee jo 90%...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #26

Ei valitettavasti ;)

... mutta natovastustajia on ollut jo yli 10 vuoden ajan, yli 50 prosenttia kansakunnastamme.

Ilkka Luoma

... Teesit ovat kohdallaan. Moni persuihin kokonaisuutena pettynyt äänestää Paavoa, jonka takki ei ole kääntynyt kymmeniin vuosiin, kertaakaan. Luotettava ja täysin ennakoitavissa. Äänestäjä tietää miten homma toimii. Erityisesti natokieroilijoihin kyllästyneet ryhmittyvät Paavon taakse

~ http://www.iltalehti.fi/politiikka/201707152200267... -
.

Ilkka Luoma

... Nuo Väyrysen teesit ovat vesiselvät, ei liturgiaa, eikä poliittista parran pärinää. Ainoa, mahdollinen ehdokas, joka sanoo Natolle - "Kiitos ei", kuten aikanaan presidentti Kekkonen, joka sanoi nuo sanat venäläisille, kun he ehdottivat yhteisiä sotaharjoituksia.

~ https://yle.fi/uutiset/3-9725168 -
.

Ilkka Luoma

... Näinkö yllätyksien vaalit tuottavat Suomelle, täällä idän ja lännen vedenjakajalla vastakkainasettelemattomuuden aikakauden - Väyrysen tahdissa? Nyt suunta on toinen, varustaudumme yhä pikemmin jotain vastaan, alueella, joka on kenraalien kartassa taistelutanner.

~ http://www.iltalehti.fi/politiikka/201707152200267... -
.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Täällä EU:n pohjoisella rintamalla meidän täytyy torjua barbaarisen idän hyökkäykset itsenäisyyttämme vastaan. Joukossamme on pettureita jotka haluavat liittää maamme Euraasian unioniin ja ruplaan. Väyrynen on johtavia Kremlin tukijoita. Hänet pitää saattaa demokratian menetelmin historian roskakoriin!

Ilkka Luoma

Onneksemme kansakuntamme suuri enemmistö ymmärtää meidän erikoislaatuisen aseman - täällä idän ja lännen vedenjakajalla. Me olemme tulleet niin idästä kuin lännestä ja ymmärrämme paasikivimäisesti tosiasioiden tunnustamisen olevan viisauden alku. Suomen kansan suuri enemmistö myös ymmärtää jo äidinmaidostaan, että "ellet voita vihollistasi - tee siitä ystävä" -sanonnan.

Ajattelevat ihmiset oivaltavat, että "viholliset tulee pitää kaukana ja ystävät lähellä" ... :)
.

Ilkka Luoma

Paavon ajassa olo ärsyttää monia - ristiriitaisuuksiin asti, mutta juuri tämä ominaisuus tekee Paavosta helposti keskiön ja keskiössä olo voi nostaa kannatuksen hämmästyttäviin mittoihin!

Muistamme myös, että kansakuntamme ärsyyntyy helposti mikäli jotain parjataan syyttään ja tämä tuottaa fiksuksi havaituille paljon myötätuntoa ja vaaleissa läpimenoa ... esimerkkejä on paljon!

...
[2012]
" ... [ ... Tamminiemessä istui kaksi miestä vakavana, kun piti tehdä ratkaisuja Suomen hyväksi ja eduksi - vanha hapuileva presidentti Kekkonen ja terhakasti tanhuava nuorukainen Paavo Väyrynen keskustelivat kahden kesken työhuoneen pienessä neuvottelunurkkauksessa - oli kysymys Suomelle tärkeistä asioista --- näin kertoo sitkeä huhu Tamminiemestä ... ] ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2012/03/vayrysen-suj... -

.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Voisin lyödä vetoa, ettei saa edes kannatuskortteja kasaan, Paavon aika on nyt vain auttamatta ohi, eikä siinä auta mikään natovastaisuus, eu-vastaisuus tai mikä tahansa vastaisuus.

Paavon kannattaa keskittyä vaan näyttelemiseen, sillä politiikassa ei häntä enää kukaan kaipaa.

Ilkka Luoma

Kansalaisemme voivat järjestää monille melkoisen yllätyksen! ;)

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Petteri, kerrankin voin todistaa väittämäsi absoluuttisen vääräksi. Tätäkään blogia ei olisi kirjoitettu, jos "kukaan" ei kaipaisi Väyrystä politiikkaan. Blogisti selvästi kaipaa, minkä hän tuo kiistattomasti esiin, ja minäkin kaipaan, joten meitä on jo kaksi, ja se ei silloin ole "ei kukaan". Ja jos hyvin käy, meitä tulee olemaan paljon paljon enemmänkin. :)

Ilkka Luoma

Paavolla on hyvä mahdollisuus pärjätä, ja ehkä se suurin tavoite lopulta on kuitenkin luoda Kansalaispuolueelle pohjaa - sillä Paavon saadessa vaikkapa 150.000 ääntä, ovat nuo kaikki äänestäneet potentiaalisia Kansalaispuolueen jäseniä, ja ainakin sen äänestäjiä!

Ilkka Luoma

Selite topicin kolmanteen (alimpaan kuvaan) - lainattu Iltalehdestä:

" ... Ratkaisevassa valitsijamiesten äänestyksessä Koivisto oli kuitenkin selkeä ykkönen, kun ensimmäisellä kierroksella kolmanneksi sijoittuneen Harri Holkerin (kok) valitsijamiehet kannattivat toisella kierroksella Koivistoa. ... "
.

~ http://www.iltalehti.fi/politiikka/201707152200267... -
.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Paavo Väyrynen on mielestäni paras ehdokas presidentiksemme 2018. Pitkälle poliittiselle uralle mahtuu joitain virheitäkin, mutta kuka uskaltaisi äänestää virheetöntä ummikkoakaan presidentiksi?

Ilkka Luoma

Nykyinen pr. Sauli teki raskaan virheen "uhoilemalla" taskussa olevasta natotykistä, jolle voidaan hakea milloin tahansa lataus- ja varmistimen poistolupa!

Sale rakentaa rujosti kansakunnallemme vastakkainasettelua sitä toista ydinasesuurvaltaa kohtaan, joka on meissä kiinni 1300 kilometrillä - vieläpä heille niin strategisilla kohdilla kuin Leningrad oblastin puolustusvyöhyke ja Kuolan niemimaan se ainoa vastine amerikkalaisten strategisille ydinaseille ...

- me muistamme, että USA on lopulta se ainoa valtio, joka on käyttänyt ydinasetta - lähinnä siviilejä vastaan, vieläpä kaksi kertaa!

Ilkka Luoma

Nykyiselle toistaiseksi pm. Sipilälle meni tämä kansalaiskirje - torstaina, huhtikuuta 23, 2015 - otsikolla:

Juha Sipilän väyryskortti helpottaa itäpeliä

Ote: " ... Sipilälle oiva kansalaisten välittämä vinkki ja neuvo

Ikuisuus poliitikko Paavo Väyrynen on nyt europarlamentissa, ja valittiin myös eduskuntaamme 7000 äänellä Lapista. Paavo on kertonut, ettei tule eduskuntaan, ellei tarjolle tule ministeripostia. Paavo voi operoida kahta ministeripostia suvereenisti – ulkoministerin ja ulkomaankauppaministerin postia.

Oli myös aika, jolloin Katajanokalla istuivat molemmat ulkopolitiikkamme ikänestorit ja asiaosaajat vailla vertaa – demareiden Erkki Tuomioja ja Keskustan Paavo Väyrynen.

Sipilä helpottaa yhden painopistealueen pois ongelmien muodostumisesta,

 .. valitsemalla ulkoministeriksi joko Väyrysen tai Tuomiojan. Väyrynen tunnetaan jo presidentti Urho Kekkosen ajoilta 0] – Suomen nuorimpana ulkoministerinä ja Neuvostoliiton kävijänä. tosin Paavo erehtyi Neuvostoliiton ikuisuudesta, mutta myöhemmin huomasi olleensa oikeassa, kun Moskova säilyi kuitenkin pääkaupunkina.

Venäjä ja Suomi tulevat hyvin juttuun,

 … kun Paavo ohjastaa Katajanokan linnoitusta, oletuksella, etteivät demarit nouse sittenkään hallitukseen. Paavo ymmärtää Venäjän, venäläisyyden 11] ja tulee toimeen Kremlin kanssa – koska ymmärtää kaksi kolme kiveen hakattua tosiasiaa: 1. Olemme Suomena idän ja lännen vedenjakajalla 12], 2. Olemme suomalaisina niin lännestä kuin idästä 13] ja 3. Paasikivimäisesti ilmaistuna – ”Tosiasioiden tunnustamisesta alkaa viisauden alku”.

Väyrysen valinta ulkoministeriksi takaisi suhdetoiminnan Venäjälle
[ … sen sijaan vielä nykyisen puolustusministerin Carl Haglundin (rkp) irtiotto oli kansakuntaamme ajatellen jopa vaarallista ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/04/tulella-leik... - ] ... "

.
torstaina, huhtikuuta 23, 2015
Juha Sipilän väyryskortti helpottaa itäpeliä

!

Suomi sai ennakoidusti Keskustasta vaalivoittajan ja saa sen puheenjohtajasta Juha Sipilästä seuraavan pääministerin 1]. Kansa antoi luunapin Kokoomukselle ja demareille – aiempi Kokoomuksen puheenjohtaja ja pääministeri Jyrki Katainen oli paennut Brysseliin 2] ja Antti Rinteestä tullut demareiden uusi puheenjohtaja 3]

...
Nyt jos jossittelemme hiukan, ... jos Sipilä olisi oivaltanut käyttää ässäkorttiaan, niin missä oltaisiin?

Ilkka Luoma

... Ydinteema: Suomea ei saa viedä muiden sotiin, emme halua taistelualustaksi - meille sopii konfliktinvälittäjän rooli täältä lännen ja idän vedenjakajalta.

~ http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005292400.html -

Väyrynen itse arvelee, että kiihkein kuhina käydään hänen ja istuvan presidentin välillä! ... ?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Jokapuolellahan meikäläisiä on sotimassa. Mitäpä se maailman menoa haittaa jos Bäckmannin komppania taistelee Venäjän puolesta Ukrainaa vastaan?

Eiköhän kansakunnallemme ole kaikkein tärkeintä että Venäjä ei hyökkäisi enää maahamme! Väyrysen da da-politiikalla olisimme pian Venäjän Federaation osa.

Ilkka Luoma

Ehkä Väyrynen jatkaisi siitä mihin Kekkonen jäi, kun voimat uupuivat ...

Ilkka Luoma

Jälleen on syntymässä erinomainen kommentointiketju! Veikkaan että jatkossa Väyrynen pitää mielet virkeinä, sillä Paavo ihastuttaa ja vihastuttaa - se on muuten tae sille, että pysyy pinnalla. Kun on pinnalla, ei vaadita muuta kuin fiksuja lausuntoja, jotka ovat kansalaistajuntaisia ja totuuteen liittyviä!

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Itse kannatan VÄyrystä kaikkein vähiten, koska hän on Suomen itsenäisyyden pahin vihollinen, umpivenäläismielinen. Hänhän on julkisesti venäläismielisten presidenttiehdokas, mikä esim. täällä paistaa silmään heti, yhden asian ehdokas:
https://www.facebook.com/groups/1664063267193818/?...

Hän on muka jotain tietävinään Venäjästä, mutta en tiedä hänen kertaakaan sanoneen hyvää sanaa Venäjän suomalais-ugrilaisista kansoista tai osoittaneen niitä kohtaan mitään rakentavaa kiinnostusta, ei tietenkään, tiedämmehän kuinka suuresti hän "kannatti" Viron ja muidenkin itsenäisyyttä...

Lähetin myös hänelle ja avustajilleen nootin siitä, että Euroopan unioni yhdessä Venäjän kanssa tappaa Venäjän suomalais-ugrilaiset kansat, kuten jokaiselle mepille. Muutama parlamentaarikkomme on jo vastannut, ei tietenkään tarvitse kysyä, onko Väyrynen avustajineen... ... ...

Ilkka Luoma

Kaikki tämänkin tyyppiset mielipiteet ovat tervetulleita, kunhan väitteille löytyy perusteet ja/ tai todisteet.

Väyrysen Venäjän tuntemus on hyvin korkeaa luokkaa - vanhemmilta ajoilta jopa sisäpiirimäistä ---

Ilkka Luoma

Paavo Väyrynen - Keskustan uhka ja mahdollisuus

30.8.2011 klo 06:36 -Ilkka Luoma- 103 kommenttia

Kuinka olisikaan nyt käynyt, jos Keskusta olisi ymmärtänyt valita Lahden puoluekokouksessaan Paavo Väyrysen puheenjohtajakseen. Sorrun nyt jossitteluun, mutta tässä se on kohdallaan, sillä Keskusta on nyt pulassa - pahemmassa pulassa kuin koskaan. Pelastaako Paavo puolueensa? Paavo on ainut joka on todellinen EU- ja eurovastustaja ja ainoa, joka sanoo rehdisti suoraan Natolle suuren ein. Kantaa vieläpä Kekkosen perintöä...

Jatkuu ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/26213-p... -
.

Ilkka Luoma

Tänne sopi erinomaisesti Tuula Komsin terävä Puheenvuoro - samasta aiheesta, Väyrysestä - sai myös yli 100 kommenttia:

~ http://tuulakomsi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/240174-... -

.

Ilkka Luoma

Se on selvä, että amerikkalaisia korpeaa NS 2 putkipari, koska se heikentää heidän liuskekaasun myyntiä Eurooppaan. Yllätys voi sen sijaan olla Jäämeren radan ulottuminen vuokramaana Venäjän Liinahamariin! Tässä rataprojektissa kiinalaisilla on suuri vaikutus, vähintäänkin rahoittajana.

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-9864560 -

"Rautatie Norjasta Suomen kautta Tallinnaan olisi Venäjälle iso ongelma, arvioi amerikkalaistutkija

Venäjä ei halua tunnelia Helsingistä Tallinnaan, mutta vaikenee toistaiseksi saadakseen tukea kaasuputkelleen, sanoo Venäjän politiikkaa vuosikymmeniä seurannut Paul Goble Ylen haastattelussa ... "

.

EKSTRA

NS 2 putkipariin liittyy voimakkaasti Saksan tarve saada korvaavaa sähköntuotantoa ydinvoimalla tehdyn sijasta. Samoin Fortumilla lienee ennenkuulumaton ratkaisu muuttaa Uniperin hiilivoimalaitokset maakaasukäyttöiseksi ja NS 2 tuo sitä Venäjältä - ohi kaikkien välikäsien ja kiristysmahdollisuuksien!

.

Toimituksen poiminnat