Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Putin & Trump – liennytyksen mestarit - ?

 • Putin ja Trump pohdiskelevat ennalta laadittua käsikirjoitusta ja sen viilaamista juuri tähän päivään. Kuva lainattu.
  Putin ja Trump pohdiskelevat ennalta laadittua käsikirjoitusta ja sen viilaamista juuri tähän päivään. Kuva lainattu.
 • Kiinalaiset esittävät taustalla oman esityksensä päämäärää - nöyrästi ja kohteliaasti, mutta vakaasti - hymyillen.
  Kiinalaiset esittävät taustalla oman esityksensä päämäärää - nöyrästi ja kohteliaasti, mutta vakaasti - hymyillen.
 • Kiinan laivaston naissotilas tervehtii Itämerta - olemme tulleet tasapainottamaan Naton luomaa jännitystä - olkaa rauhassa! |***
  Kiinan laivaston naissotilas tervehtii Itämerta - olemme tulleet tasapainottamaan Naton luomaa jännitystä - olkaa rauhassa! |***

Kiistely lähinnä mediassa jatkuu kiihkeänä, tarkoitushakuisena ja jopa epätoivoisena, nyt etsitään jo US presidentti Donald Trumpin ystäväpiiristä kaikkia mahdollisia, jotka ovat käyneet Venäjällä, tavanneet venäläisiä tai edes hengittäneet samaa ilmaa kuin venäläiset. Mikä mediaa vaivaa?

Onko media saanut Trumpin rökityksestä niin siipeensä, että se on menettänyt arvostelukykynsä ja tartuu kaikkeen kuin hukkuva oljenkorteen |1. Lukijat kaikkoavat tämän Anti-trump trollingin edestä kansalaisten suorakanaville – kansanmedia nostaa oikeasti päätään!

|1 ... Eikö tässä uutisoinnissa ole jotain hyvin huolestuttavaa? Arvaako joku, mikä on nyt median viestinnässä uhkaavasti omituista? Eikö kenelläkään käy mielessä, että yksinkertaisesti maailmanrauhalle on eduksi, jos nämä kaksi, ainoat kahden ydinasesuurvallan ylintä johtajaa olisivat hyvissä väleissä? Miksi media ei oivalla tätä kiistatonta hyötyä koko maailmalle? Miksi media pitää vastakkainasettelua normaalimpana tavoitteena!? Media haluaa leiriytymistä? ~ https://yle.fi/uutiset/3-9730383 -

 

 

Medialla ei käy edes mielessä, että nyt liennytetään!

Maailmassa on kaksi ydinasesuurvaltaa, joilla on perinteellisesti ollut täysin omat päämäärät – tämä on tiedetty jo kylmän sodan ja Kuuban kriisin ajoilta. Niin Putin kuin Trump avustajiensa myötä tietävät, että heidän yhteiset ydinaseet tuhoavat koko ihmiskunnan – vain torakat, muurahaiset ja mikrobit jäisivät syvänmeren eliöiden ohella henkiin jatkamaan evoluutiota.

 

Nyt liennytetään!

Jo varhain käsikirjoitettu trumppismin |2 tavoite oli ja on suhteiden normalisointi maailman suurimman raaka-aine- ja energia-aitan, Venäjän kanssa. Tästä normalisoitumisesta hyötyvät liike-elämä kaikkinensa ja vielä molemmissa maissa. 

Venäjä on toistaiseksi raaka-ainetoimittaja, mutta Trumpille harmiksi Kiina on astunut Venäjän rahoittajaksi, modernisoijaksi ja sparraajaksi – nyt myös enenevästi sotilaallisella yhteistyön puolella, jopa Itämerelle saakka |3.

|3 ~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/kiinalaisia-aluksia-lipuu-talla-viikolla-itamerelle-yhteisharjoitus-venajan-kanssa-alkamassa/6508920

 

US ei kestä sitä, jos Venäjä ja Kiina löytävät aidosti toisensa, sillä ne synkronoituvat hämmästyttävän hyvin yhteen - nykyparametreilla. On turha arvioida kumpi soittaa ykkösviulua, sillä ei ole merkitystä, mutta sillä on, jos näiden kahden ympärille järjestyy Euraasian liitto terästettynä muilla BRICS -mailla. Tässä järjestelyssä USA + EU, ei edes yhdessä riitä – tämän ainakin Trumpin neuvonantajat tietävät.

 

Liennytetään – ehkä Trump ja Putin kokevat myös henkilökohtaista vetoa?

( … aikanaan Saksan kolmannen valtakunnan Johtaja ja valtakunnan kansleri Adolf Hitler ja Neuvostoliiton generalissimus Josif Stalin olivat hengenheimolaisia, ja nyt väännetäänkin kättä tapasivatko aikanaan nämä ”maailman hallitsijat” toisensa …)

Ehkä Trump on oivaltanut diilin tekijänä, että hänen elämäntyö kruunautuisi täydellä suhdepalautuksella sen toisen ydinasesuurvallan kanssa. Koko muu maailma kiittäisi ja Kiina hymyilisi arvoituksellisesti, mutta miksi? 

 

Mikä on median motiivi koettaa rakentaa tietoisesti vastakkainasettelua?

Nyt kun lukee huolella mediaa, saa vankan käsityksen, että vastakkainasettelu ja lännen kulttuurin jopa aggressiivinen hyökkäysvoittoinen puolustautuminen |4 on se todempi, hyväksyttävämpi ja tavoitteellisempi päämäärä! 

Uskomatonta, mutta totta – media ei halua nähdä mahdollista metsää puilta. Nyt rakennetaan informatiivista vastakkainasettelua erityisesti tänne meille – idän ja lännen vedenjakajalla |* …

|* Putin tulee Suomeen – juuri historialliselle idän ja lännen vedenjakajalle – Savonlinnaan nyt torstaina – järviristeillykin suoritetaan Suomen valtion höyrylaivalla ss Saimaalla, joka oli alunperin Venäjän tsaarin huvipursi ~ https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/tsaarin-perustama-tapaamispaikka-bolshoi-teatterin-esitys-putinin-ja-niiniston-tapaaminen-suomessa-ei-voisi-olla-tata-venalaisempi/6508952 - |EKSTRA

 

Media väittää/ vihjaa uutisoinnissaan Venäjän syyllisyyttä

Eikä se jää tuohon väliotsikkoon, vaan Trump on se pahin ja historian huonoin. Onko media toteuttamassa vanhaa poliitikkojen hientaa: ”Sitä saa mitä tilaa”? Trump on tunnetusti ampunut suorasuuntauksella mediaa kohden ja sivaltaa kansalaisen suoramedialla twiittaillen. 

Onko muuten välikädellinen mediatiedontuottaja nyky- tai huomista päivää? Toimittajat voisivat vastata, vaikka sillä kuuluisalla sananvapaudella |5 – eikö? Miksi media viljelee vihjailua, arvailua, luuloa ja nimettömiä lähteitä? Onko media napannut tämän keksimänsä sanan – vaihtoehtotieto – omaan käyttöön?

 

Xxxx

 

|EKSTRA

... Putinin vierailuorganisaatio on esittänyt toiveensa erinomaisesti. Muistamme juuri Neuvosto-Venäjän antaneen itsenäisyysjulistukseemme ensimmäisenä itsenäisyystunnustuksen 4.1.1918. Samoin tiedämme, että Josif Stalin kertoi Suomen Suuriruhtinaskunnan aikana marraskuussa 1917 suomalaisten saavan itsenäisyytensä - Helsingissä Sosialidemokraattien kokouksessa Hakaniemessä. Ehkä Putinin lahja jotenkin liittyy tuonne 1917-18 tapahtumiin?

  |2 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/01/hatkahdyttava-vertailu-donald-trump-ja.html -

  |4 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/08/kuinka-agressiivisesti-lannenmies.html -

  |5 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/01/lyoko-sanahelinallinen-sananvapaus.html -

   

   

  Ilkka Luoma

  Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

  https://ilkkaluoma.blogspot.fi

  https://www.facebook.com/first.ilkka

   

  US | VU | T | BL | BL | FB | FB | BLOG 148016

   

  DOC putin_trump_20072017-doc – OpenOffice Writer

  PVM 20072017

   

  |605_5581|

  Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

  1Suosittele

  Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

  NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

  Ilkka Luoma

  ... Tässä koetetaan herätellä negatiivishenkisiä huhuja ja synnyttää luuloja jostain ei asiaan kuuluvasta. Näinkö media pelaa omaa Anti-trump trollingiaan?

  ~ http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005295804.html - .

  ...
  ... Ennalta laadittua käsikirjoitusta tarkistettiin ja hiottiin. .

  ~ https://yle.fi/uutiset/3-9729720 - .

  .

  Ilkka Luoma

  2. kuvaan viite:

  ... Kiina asemoi rooliansa kokonsa ja vaikutusvaltansa puitteissa. Itämerellä sillä on toki rooli, joka liittyy myös kauppareitteihin - muun muassa Koillisväylään ja ratayhteyteen Pohjois-Eurooppaan. Kiina on kauppavaltio, ei sotaisa ja sotimisherkkä kuten USA.

  ~ https://yle.fi/uutiset/3-9729416 - .
  .

  Käyttäjän jannekejo kuva
  Janne Kejo

  Valtamedian avulla (ja somen toimiessa kaiuttimena) kansan maailmankuvaa on perinteisesti muokattu sellaiseksi, että kansa äänestää vaaleissa "oikein" ja on muutenkin "vastuullista", niin että muodollista demokratiaa ei tarvitse ottaa pois.

  Viime vuosina tosin näyttää alkaneen tapahtua tuota, jonka mainitset, eli valtamedia on tulossa epätoivoiseksi ja samalla menettämässä otettaan yhä suuremmasta osasta kansaa.

  Toivotaan, että tilannetta ei normalisoida sodan avulla. Vaikka toisaalta on kyllä vaikea nähdä, millä muullakaan se voitaisiin normalisoida. Ehkä terrorismilla?

  Ilkka Luoma

  Länteen on muodostunut niin sanottu West trolling, joka kumpuu East trollingista ---

  ..
  [2016]
  " ... Lännenmies vakuutteli tekevänsä vastineen itäisen ajatusmaailman propagandalle –

   … syntyi käsite East trolling (propagandatuutti). Slaavilaiseen tyyliin otettiin suoraviivaiset käytänteet suunnatessa tarkoitushakuista tietoa – informaatiota, propagandan |3 tyylillä.
  Propaganda on jyrkkä muoto tiedonlevityksessä, jossa ei yritetä vihjailla, vaan esittää suoraan tavoitehakuista päämäärää, jossa ei koeteta kätkeä vaikuttamisen yksipuolisuutta. Propagandan etu on se, että se havaitaan helposti ja siihen voidaan asennoitua järkiselitteisesti tai siten tunneviihteellä totena ja kiehtovana.

  Tähän uuteen sodan muotoon – informaatiosotaan |4 haluttiin lännestä vastavoima. Haluttiin esittää totuutta, tarkkaa tietoa, tarkastettua informaatiota, siis tavoitteena antaa oikeaa tietoa |5. Mikä on muuten oikea tieto? ... "

  ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/12/west-trolli... - .
  .

  Käyttäjän jannekejo kuva
  Janne Kejo

  "Mikä on muuten oikea tieto?"

  Markkinafundamentalistisen mentaliteetin mukaan tieto on oikea, jos se uskotaan markkinoilla.

  Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #5

  Tieteessä se lienee se tieto, joka voidaan kokein useille erillisille tahoilla samana esittää ... tai sitten se on varteenotettavan enemmistön hyväksymä - siis oikea tieto on aina subjektiivista. Miltähän oikea tieto näyttäisi evoluution "silmissä" ...

  Ilkka Luoma

  ... Suomalainen Anti-trump trolling jylyää ...
  ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170716220026853... -

  .
  Kiinalaiset ovat erittäin hyvin informoituja Itämeren tilanteesta - juurikin Naton ja Yhdysvaltain lisääntyneen aktiivisuuden osalta ... Yhdysvallat on muuten liki yhtä kaukana Itämerestä kuin Kiinakin .. Kiinan osalta on huomattavaa Koillisväylän kehityshankkeet, uusi Jäämeren kauppasatama ja ehkäpä Jäämeren rata Suomen läpi ...!
  ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005293137.html -

  ..

  Käyttäjän ResCordis kuva
  Veikko Savolainen

  Jaltan konferenssi 2.0. tulossa? Venäläistutkija: Krim ja Karjala sotasaaliita, YYA kummankin ratkaisu:
  http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/240333-v...

  Ilkka Luoma

  Millainen sota Krimillä käytiin, kun se noin sanomallasi tavalla olisi sotasaalis?

  Ilkka Luoma

  " .. Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin poika Donald Trump Jr., vävy ja vanhempi neuvonantaja Jared Kushner sekä entinen kampanjapäällikkö Paul Manafort on kutsuttu kuultaviksi Venäjä-yhteyksistään Yhdysvaltain presidentinvaalien aikana. .. "

  ~ http://www.talouselama.fi/uutiset/trumpin-poika-va... -

  ....

  Ilkka Luoma

  Tässä uskomattomin aivopaukku - vieläpä arvostetulta tohtorilta - lukekaahan myös linkinalaisjuttu!

  Miten alas "aivopierullaan" kunnianarvoisa tohtori Tarkka voi mennäkään. Paistaako tekstistä katkeruus, kun Tarkka ei pääse arvostettujen tutkijoiden joukkoon, vaan pidetään 7-päivää -lehti tyylisenä alanurkkakirjoittajana (hiukan karrikoiden).

  Olisiko syytä nyt aivan ensimmäiseksi Tarkankin tarkkailla todisteita, tai oikeastaan niiden puutetta - ennen kuin laukoo itselle vahingoksi tyhjää liturgiaa. Eikä lukijoihin kannata purkaa paitsioon jäämisen harmia ja tuskaa!

  ~ http://www.talouselama.fi/uutiset/suomalaistutkija... -

  .

  Ilkka Luoma

  ... Ennakkoon suunnitellun näytelmän hämmästyttävä sivujuoni! Toisaalla media jatkaa kostonhaluista ristiretkeään Trumppia vastaan. Kuuluuko tiedon jakamiseen itsepuolustus, kosto ja viha, kun on itse joutunut tekemisistään ryöpytyksen kohteeksi? Sitä saa mitä tilaa. Niin Trump kuin media

  ~ https://yle.fi/uutiset/3-9720422 -
  .
  Ekstra
  ~ https://yle.fi/uutiset/3-9724307 -
  .

  Ilkka Luoma

  Topicin alajuonne:

  ... Kuvastaa hyvin amerikkalaisen ja miksipä ei suomalaisenkin median katkeruutta - tämä teksti. Kuka kertoo miten tuossa on Venäjä valtiona mukana? Kuka kertoo mitä laitonta tietoa tuossa Jr. tapauksessa oli? Media koettaa kostaa tuon Trumpin sivallukset itseään, siis mediaa kohtaan. Trumpille voisi sanoa, että sitä saa mitä tilaa! Medialle voisi sanoa, että sekin saa mitä tilaa, nimittäin tilaamattomia lukijoita. Kansalaisten omat suorakanavamediat saavat entistä enemmän suosiota.

  ~ https://yle.fi/uutiset/3-9718319 -

  .
  ... Miten tässä esiintyy Venäjän halu puuttua Yhdysvaltain presidentin vaaleihin? Kuka kertoo? Kyseessä venäläinen yksityishenkilö, jonka motiivi oli lopulta jutun mukaan adoptiot. Olisi osattava erotella valtio ja valtion yksittäinen kansalainen. Onko tämä kaikki median katkeraa kostonhimoa Trumpin sivalluksista?

  ~ http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005287856.html -
  .

  Käyttäjän hietanenkaija kuva
  Kaija Hietanen

  Demokraatit ovat jo huomanneet jenkeissä, että pelkkä Trumpin haukkuminen ei riitä seuraavaan vaalivoittoon. Pitää olla myös ohjelma, ja jonka pitäisi olla parempi kuin rebublikaanien. -Muutenkin on minusta kummallista, että demokraattisia vaalituloksia ei enää kunnioiteta, vaan pyritään ne jollakin lailla mitätöimään. _Ja en tiedä, ehkä on naiivia ajatella, että Trump ja Putin haluavat rauhaa, mutta toisaalta: jos se onkin niin, ja joidenkin toisten tahojen voitto onkin saada välit huonoiksi ja pitää ne sellaisina? Kansainvälinen politiikka on niin monimutkaista että todellisia päämääriä ja vaikuttimia voi olla vaikea päätellä. Mutta maailmanrauhan kannalta ei voi olla huono idea, jos maat oikeasti lähentyvät, ja jännitys lievenee.

  Ilkka Luoma

  Tätä kommenttia odotinkin! ;) Hyvä!

  Käyttäjän AriTero kuva
  Ari Tero
  Ilkka Luoma

  Avasin tuon linkin:

  "Syyrian sota Yhdysvaltain presidentin päätös lopettaa Syyrian kapinallisten aseistaminen on erityisen mieluisa maan presidentille Bashar al-Assadille.

  Syyrian sisällissota sai tällä viikolla uuden käänteen. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on käskenyt maan keskustiedustelupalvelua CIA:ta lopettamaan salaisen tehtävänsä aseistaa ja kouluttaa Syyrian kapinallisryhmiä, jotka taistelevat presidentti Bashar al-Assadin joukkoja vastaan.

  Uutinen aseistuksen asteittaisesta alasajosta on mieluisa paitsi al-Assadille, myös Venäjälle ja sen presidentille Vladimir Putinille, jotka ovat Syyrian hallinnon tärkein liittolainen.

  – Tällä päätöksellä on valtava merkitys. Putin voitti Syyriassa, eräs amerikkalaisviranomainen kommentoi The Washington Postille.

  Trumpin edeltäjän Barack Obaman hallinto aloitti kapinallisryhmien tukemisen vuonna 2013. Tarkoitus oli painostaa al-Assadia siirtymään syrjään. ... "

  .
  Tässä vielä Reuters:
  ~ http://www.reuters.com/article/us-mideast-crisis-u... -
  .

  Käyttäjän JariPirppu kuva
  Jari Pirppu

  syyriassa on vain häviäjiä,Al-assadilla on pelkät rauniokasat,joten pieniä on mieluisat uutiset,,en usko että syyriaa rakennetaan tai jälleenkorjataan millään tavalla,vaan maa jää yhden turhan sodan muistomerkiksi !

  Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #42

  USAF aloitti raskaat ilmarynnäkköpommitukset 2014 ja sille varmaankin sälyttyy jälleenrakentajan päärooli, kuten Laosiin ja Vietnamiin - aikanaan ...

  Keijo Räävi

  USA:n median uusimmat tiedot Trumpin kytkoksista Venajaan ovat entista vakavampia.

  https://yle.fi/uutiset/3-9734151

  Lahde: Washington Post, New York Times, Yle.

  Kuinka kauan mahtaa Luoma viela uskoa Trumpin syyttomyyteen?

  Ilkka Luoma

  Niin kauan kunnes toisin ja täysin todistetaan - nyt pelissä on luulot, arviot ja olettamukset (usein nimettömistä lähteistä!) sekä paisuttelut liki olemattomasta. Odotamme todisteita.

  Ilkka Luoma

  ... Anti-trump trolling hysterisoituu. Um. Lavrov Venäjältä rauhoittelee isällisesti. Pitäisikö tässä nauraa vai itkeä? Millainen juoni tässä on ja kenellä - lopulta?

  ~ https://yle.fi/uutiset/3-9735794 -
  .

  ... Anti-trump trolling I. Nimettömät lähteet kertovat ...

  ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170721220027780... -
  .

  Ilkka Luoma

  ... Kuka kertoo mitä väärää tässä on? Kuka kertoo samalla mitä todisteita tässä on liittyen vihjailtuun aiheeseen? Onko kyseessä puhdas median ajojahti kostoksi siitä, että Trump on 'kurmoottanut' herkkähipiäistä mediaa olan takaa. Vai olisiko tässä kysymys ihmisten vaillinaisuudesta/ kyvyttömyydestä/ tottumattomuudesta suuriin tehtäviin ja nyt media toimii kostonenkelinä, kun on saanut itse siipeensä oikein urakalla.

  ~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/wp-o... -

  ...
  Putinin liennytystä - punnuksia tasaisemmaksi :)

  ... Tähän palaamme, tästä liikkuu niin paljon väärää informaatiota. Se tiedetään maailman enemmistönä, että halutaan eroon US yksipuolisesta maailmanpoliisiroolista. Elämme kaupallista kiinalaisten vuosisataa.

  ~ https://yle.fi/uutiset/3-9734096 -

  .

  Ilkka Luoma

  Trump liennytys numero 1:

  ... Tätä on pidetty valemedian uutisena, lieneekö myös CIA valemediaa, aivan! :)
  ~ http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005299657.html -
  .

  Toimituksen poiminnat