Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Putin & Trump – liennytyksen mestarit - ?

 • Putin ja Trump pohdiskelevat ennalta laadittua käsikirjoitusta ja sen viilaamista juuri tähän päivään. Kuva lainattu.
  Putin ja Trump pohdiskelevat ennalta laadittua käsikirjoitusta ja sen viilaamista juuri tähän päivään. Kuva lainattu.
 • Kiinalaiset esittävät taustalla oman esityksensä päämäärää - nöyrästi ja kohteliaasti, mutta vakaasti - hymyillen.
  Kiinalaiset esittävät taustalla oman esityksensä päämäärää - nöyrästi ja kohteliaasti, mutta vakaasti - hymyillen.
 • Kiinan laivaston naissotilas tervehtii Itämerta - olemme tulleet tasapainottamaan Naton luomaa jännitystä - olkaa rauhassa! |***
  Kiinan laivaston naissotilas tervehtii Itämerta - olemme tulleet tasapainottamaan Naton luomaa jännitystä - olkaa rauhassa! |***

Kiistely lähinnä mediassa jatkuu kiihkeänä, tarkoitushakuisena ja jopa epätoivoisena, nyt etsitään jo US presidentti Donald Trumpin ystäväpiiristä kaikkia mahdollisia, jotka ovat käyneet Venäjällä, tavanneet venäläisiä tai edes hengittäneet samaa ilmaa kuin venäläiset. Mikä mediaa vaivaa?

Onko media saanut Trumpin rökityksestä niin siipeensä, että se on menettänyt arvostelukykynsä ja tartuu kaikkeen kuin hukkuva oljenkorteen |1. Lukijat kaikkoavat tämän Anti-trump trollingin edestä kansalaisten suorakanaville – kansanmedia nostaa oikeasti päätään!

|1 ... Eikö tässä uutisoinnissa ole jotain hyvin huolestuttavaa? Arvaako joku, mikä on nyt median viestinnässä uhkaavasti omituista? Eikö kenelläkään käy mielessä, että yksinkertaisesti maailmanrauhalle on eduksi, jos nämä kaksi, ainoat kahden ydinasesuurvallan ylintä johtajaa olisivat hyvissä väleissä? Miksi media ei oivalla tätä kiistatonta hyötyä koko maailmalle? Miksi media pitää vastakkainasettelua normaalimpana tavoitteena!? Media haluaa leiriytymistä? ~ https://yle.fi/uutiset/3-9730383 -

 

 

Medialla ei käy edes mielessä, että nyt liennytetään!

Maailmassa on kaksi ydinasesuurvaltaa, joilla on perinteellisesti ollut täysin omat päämäärät – tämä on tiedetty jo kylmän sodan ja Kuuban kriisin ajoilta. Niin Putin kuin Trump avustajiensa myötä tietävät, että heidän yhteiset ydinaseet tuhoavat koko ihmiskunnan – vain torakat, muurahaiset ja mikrobit jäisivät syvänmeren eliöiden ohella henkiin jatkamaan evoluutiota.

 

Nyt liennytetään!

Jo varhain käsikirjoitettu trumppismin |2 tavoite oli ja on suhteiden normalisointi maailman suurimman raaka-aine- ja energia-aitan, Venäjän kanssa. Tästä normalisoitumisesta hyötyvät liike-elämä kaikkinensa ja vielä molemmissa maissa. 

Venäjä on toistaiseksi raaka-ainetoimittaja, mutta Trumpille harmiksi Kiina on astunut Venäjän rahoittajaksi, modernisoijaksi ja sparraajaksi – nyt myös enenevästi sotilaallisella yhteistyön puolella, jopa Itämerelle saakka |3.

|3 ~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/kiinalaisia-aluksia-lipuu-talla-viikolla-itamerelle-yhteisharjoitus-venajan-kanssa-alkamassa/6508920

 

US ei kestä sitä, jos Venäjä ja Kiina löytävät aidosti toisensa, sillä ne synkronoituvat hämmästyttävän hyvin yhteen - nykyparametreilla. On turha arvioida kumpi soittaa ykkösviulua, sillä ei ole merkitystä, mutta sillä on, jos näiden kahden ympärille järjestyy Euraasian liitto terästettynä muilla BRICS -mailla. Tässä järjestelyssä USA + EU, ei edes yhdessä riitä – tämän ainakin Trumpin neuvonantajat tietävät.

 

Liennytetään – ehkä Trump ja Putin kokevat myös henkilökohtaista vetoa?

( … aikanaan Saksan kolmannen valtakunnan Johtaja ja valtakunnan kansleri Adolf Hitler ja Neuvostoliiton generalissimus Josif Stalin olivat hengenheimolaisia, ja nyt väännetäänkin kättä tapasivatko aikanaan nämä ”maailman hallitsijat” toisensa …)

Ehkä Trump on oivaltanut diilin tekijänä, että hänen elämäntyö kruunautuisi täydellä suhdepalautuksella sen toisen ydinasesuurvallan kanssa. Koko muu maailma kiittäisi ja Kiina hymyilisi arvoituksellisesti, mutta miksi? 

 

Mikä on median motiivi koettaa rakentaa tietoisesti vastakkainasettelua?

Nyt kun lukee huolella mediaa, saa vankan käsityksen, että vastakkainasettelu ja lännen kulttuurin jopa aggressiivinen hyökkäysvoittoinen puolustautuminen |4 on se todempi, hyväksyttävämpi ja tavoitteellisempi päämäärä! 

Uskomatonta, mutta totta – media ei halua nähdä mahdollista metsää puilta. Nyt rakennetaan informatiivista vastakkainasettelua erityisesti tänne meille – idän ja lännen vedenjakajalla |* …

|* Putin tulee Suomeen – juuri historialliselle idän ja lännen vedenjakajalle – Savonlinnaan nyt torstaina – järviristeillykin suoritetaan Suomen valtion höyrylaivalla ss Saimaalla, joka oli alunperin Venäjän tsaarin huvipursi ~ https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/tsaarin-perustama-tapaamispaikka-bolshoi-teatterin-esitys-putinin-ja-niiniston-tapaaminen-suomessa-ei-voisi-olla-tata-venalaisempi/6508952 - |EKSTRA

 

Media väittää/ vihjaa uutisoinnissaan Venäjän syyllisyyttä

Eikä se jää tuohon väliotsikkoon, vaan Trump on se pahin ja historian huonoin. Onko media toteuttamassa vanhaa poliitikkojen hientaa: ”Sitä saa mitä tilaa”? Trump on tunnetusti ampunut suorasuuntauksella mediaa kohden ja sivaltaa kansalaisen suoramedialla twiittaillen. 

Onko muuten välikädellinen mediatiedontuottaja nyky- tai huomista päivää? Toimittajat voisivat vastata, vaikka sillä kuuluisalla sananvapaudella |5 – eikö? Miksi media viljelee vihjailua, arvailua, luuloa ja nimettömiä lähteitä? Onko media napannut tämän keksimänsä sanan – vaihtoehtotieto – omaan käyttöön?

 

Xxxx

 

|EKSTRA

... Putinin vierailuorganisaatio on esittänyt toiveensa erinomaisesti. Muistamme juuri Neuvosto-Venäjän antaneen itsenäisyysjulistukseemme ensimmäisenä itsenäisyystunnustuksen 4.1.1918. Samoin tiedämme, että Josif Stalin kertoi Suomen Suuriruhtinaskunnan aikana marraskuussa 1917 suomalaisten saavan itsenäisyytensä - Helsingissä Sosialidemokraattien kokouksessa Hakaniemessä. Ehkä Putinin lahja jotenkin liittyy tuonne 1917-18 tapahtumiin?

  |2 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/01/hatkahdyttava-vertailu-donald-trump-ja.html -

  |4 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/08/kuinka-agressiivisesti-lannenmies.html -

  |5 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/01/lyoko-sanahelinallinen-sananvapaus.html -

   

   

  Ilkka Luoma

  Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

  https://ilkkaluoma.blogspot.fi

  https://www.facebook.com/first.ilkka

   

  US | VU | T | BL | BL | FB | FB | BLOG 148016

   

  DOC putin_trump_20072017-doc – OpenOffice Writer

  PVM 20072017

   

  |605_5581|

  Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

  1Suosittele

  Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

  NäytäPiilota kommentit (57 kommenttia)

  Ilkka Luoma

  ... Tässä koetetaan herätellä negatiivishenkisiä huhuja ja synnyttää luuloja jostain ei asiaan kuuluvasta. Näinkö media pelaa omaa Anti-trump trollingiaan?

  ~ http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005295804.html - .

  ...
  ... Ennalta laadittua käsikirjoitusta tarkistettiin ja hiottiin. .

  ~ https://yle.fi/uutiset/3-9729720 - .

  .

  Ilkka Luoma

  2. kuvaan viite:

  ... Kiina asemoi rooliansa kokonsa ja vaikutusvaltansa puitteissa. Itämerellä sillä on toki rooli, joka liittyy myös kauppareitteihin - muun muassa Koillisväylään ja ratayhteyteen Pohjois-Eurooppaan. Kiina on kauppavaltio, ei sotaisa ja sotimisherkkä kuten USA.

  ~ https://yle.fi/uutiset/3-9729416 - .
  .

  Käyttäjän jannekejo kuva
  Janne Kejo

  Valtamedian avulla (ja somen toimiessa kaiuttimena) kansan maailmankuvaa on perinteisesti muokattu sellaiseksi, että kansa äänestää vaaleissa "oikein" ja on muutenkin "vastuullista", niin että muodollista demokratiaa ei tarvitse ottaa pois.

  Viime vuosina tosin näyttää alkaneen tapahtua tuota, jonka mainitset, eli valtamedia on tulossa epätoivoiseksi ja samalla menettämässä otettaan yhä suuremmasta osasta kansaa.

  Toivotaan, että tilannetta ei normalisoida sodan avulla. Vaikka toisaalta on kyllä vaikea nähdä, millä muullakaan se voitaisiin normalisoida. Ehkä terrorismilla?

  Ilkka Luoma

  Länteen on muodostunut niin sanottu West trolling, joka kumpuu East trollingista ---

  ..
  [2016]
  " ... Lännenmies vakuutteli tekevänsä vastineen itäisen ajatusmaailman propagandalle –

   … syntyi käsite East trolling (propagandatuutti). Slaavilaiseen tyyliin otettiin suoraviivaiset käytänteet suunnatessa tarkoitushakuista tietoa – informaatiota, propagandan |3 tyylillä.
  Propaganda on jyrkkä muoto tiedonlevityksessä, jossa ei yritetä vihjailla, vaan esittää suoraan tavoitehakuista päämäärää, jossa ei koeteta kätkeä vaikuttamisen yksipuolisuutta. Propagandan etu on se, että se havaitaan helposti ja siihen voidaan asennoitua järkiselitteisesti tai siten tunneviihteellä totena ja kiehtovana.

  Tähän uuteen sodan muotoon – informaatiosotaan |4 haluttiin lännestä vastavoima. Haluttiin esittää totuutta, tarkkaa tietoa, tarkastettua informaatiota, siis tavoitteena antaa oikeaa tietoa |5. Mikä on muuten oikea tieto? ... "

  ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/12/west-trolli... - .
  .

  Käyttäjän jannekejo kuva
  Janne Kejo

  "Mikä on muuten oikea tieto?"

  Markkinafundamentalistisen mentaliteetin mukaan tieto on oikea, jos se uskotaan markkinoilla.

  Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #5

  Tieteessä se lienee se tieto, joka voidaan kokein useille erillisille tahoilla samana esittää ... tai sitten se on varteenotettavan enemmistön hyväksymä - siis oikea tieto on aina subjektiivista. Miltähän oikea tieto näyttäisi evoluution "silmissä" ...

  Tomi Vaalisto

  "Valtamedia" näyttäisi olevan vain propagandistinen herjaava nimitys, jolla tuetaan erilaisia blogeja ja salaliittoteorioita.

  Suurin osa mediastamme on sitoutunut hyvään journalismiin, jota valvoo Julkisen sanan neuvosto, jonne mediakriittiset voisivat tehdä valituksen, mutta eipä ole näkynyt.

  Tunnetuin valitus lienee erään Kansalaispuolueen kunnallisvaaliehdokkaan valitus Ylestä oikeuskanslerille vääristelevästä uutisoinnista Venäjästä, mutta mitään huomautettavaa ei löytynyt. En linkitä valitusta, koska siinä näkyy henkilön nimi.

  Ilkka Luoma

  Tämä on aika raju:

  "Tutkimus: Alle kolmasosa suomalaisista pitää mediaa luotettavana instituutiona
  Kansan arvot 2016 -tutkimuksen mukaan media on toiseksi vähiten luotetuin instituutio Suomessa. Kansan luottamus mediaan on ollut alhainen myös aiempien vuosien tutkimuksissa. .." -HS

  ~ http://www.hs.fi/lehdistonvapaus/art-2000005004337... -

  ...
  Tässäkin kului medialta vuosia, ennen kuin kertoivat todellisuuksia pinnan alta - USAF sai rauhassa massapommittaa Syyriaa, nyt vasta HS paneutui asiaan !
  ~ https://www.facebook.com/first.ilkka/posts/1015443... -

  .

  Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #14

  Ei jenkit ole massapommittaneet Syyriaa vaan iskut ovat tehty kevyemmällä kalustolla. Järeimmät iskut ovat olleet ristelyohjuksilla, mitä käytetään täsmäiskuissa.

  Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #23

  Nyt kuitenkin Trump teki ensimmäisen suuren liennytyksen - US on salaisesti aseistanut Syyrian kapinallisterroristeja jo vuodesta 2013 - Trump antoi käskyn CIA' lle, että se on nyt loppu.

  Ote:

  "Syyrian sota Yhdysvaltain presidentin päätös lopettaa Syyrian kapinallisten aseistaminen on erityisen mieluisa maan presidentille Bashar al-Assadille.

  Syyrian sisällissota sai tällä viikolla uuden käänteen. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on käskenyt maan keskustiedustelupalvelua CIA:ta lopettamaan salaisen tehtävänsä aseistaa ja kouluttaa Syyrian kapinallisryhmiä, jotka taistelevat presidentti Bashar al-Assadin joukkoja vastaan.

  Uutinen aseistuksen asteittaisesta alasajosta on mieluisa paitsi al-Assadille, myös Venäjälle ja sen presidentille Vladimir Putinille, jotka ovat Syyrian hallinnon tärkein liittolainen.

  – Tällä päätöksellä on valtava merkitys. Putin voitti Syyriassa, eräs amerikkalaisviranomainen kommentoi The Washington Postille.

  Trumpin edeltäjän Barack Obaman hallinto aloitti kapinallisryhmien tukemisen vuonna 2013. Tarkoitus oli painostaa al-Assadia siirtymään syrjään. ... "
  .

  USAF pommitukset ovat yhteensä hyvin raskaat ja massiiviset - jo neljä vuotta.

  Ilkka Luoma

  Verrantouutisointia 1

  Epäily: Ruotsin lentoliikenteen seisauttanut aurinkomyrsky olikin Venäjän kyberhyökkäys? ~ http://yle.fi/uutiset/epaily_ruotsin_lentoliikente... -... Ahaa, Venäjä on saanut Auringon myrskytkin jo arsenaaliinsa. Voi tätä hyytävää itäuhan luontia. Kuinkahan leveästi Yle - toimittajat hymyilevät pilttuissaan?

  ...
  Ja toinen 2
  Verrantouutisointia 1B

  HS: Ruotsin lentoliikenteen pysäyttänyt häiriö on uusi löytö avaruussäässä – aiemmin syyksi epäiltiin Venäjän kyberhyökkäystä ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1460607525393 -... Muistamme hyvin kuinka media vihmoi Venäjän uhkaa tästäkin - miten kävikään.

  .
  Monia varmaan hymyilyttää! Tämä on ohi topicin, mutta vastaus kommenttiin :)

  Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #18

  Mitä ihmeellistä tuossa on?

  Yle uutisoijana kertoo vain asian ja lähteet. Faktaa on lentoliikeneteen ongelmat, YLEn mukaan lähteet syyttävät Venäjän kyberhyökkäystä, mutta se voi olla luonnonilmiö.

  Juuri näin se pitää uutisoidakin - kaikki kerrotaan, asiaa seurataan eikä itse lisätä yhtään mitään.

  Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #24

  No, luettuaan monia hymyilyttää :)

  Ilkka Luoma

  ... Suomalainen Anti-trump trolling jylyää ...
  ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170716220026853... -

  .
  Kiinalaiset ovat erittäin hyvin informoituja Itämeren tilanteesta - juurikin Naton ja Yhdysvaltain lisääntyneen aktiivisuuden osalta ... Yhdysvallat on muuten liki yhtä kaukana Itämerestä kuin Kiinakin .. Kiinan osalta on huomattavaa Koillisväylän kehityshankkeet, uusi Jäämeren kauppasatama ja ehkäpä Jäämeren rata Suomen läpi ...!
  ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005293137.html -

  ..

  Käyttäjän ResCordis kuva
  Veikko Savolainen

  Jaltan konferenssi 2.0. tulossa? Venäläistutkija: Krim ja Karjala sotasaaliita, YYA kummankin ratkaisu:
  http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/240333-v...

  Ilkka Luoma

  Millainen sota Krimillä käytiin, kun se noin sanomallasi tavalla olisi sotasaalis?

  Tomi Vaalisto

  Venäjän armeijan suorittama Krimin miehitys sotilaallisesti oli loistava ja ihailtava suoritus. Siinä ukrainalaisjoukot yllätettiin housut kintuissa ja koko venäläisoperaatio oli jo ohi kun Kiovassa tajuttiin mitä tapahtui.

  Itä-Ukrainan sodan alkutahdit menivät samalla tavalla, mutta sitten alkoi Ukrainakin heräillä Ruususen unestaan eikä Putinin Novorussia suunnitelma enää onnistunut -
  ruumiitakin alkoi tulla.
  Nyt tuo on supistunut Malorussia -suunnitelmaan, jossa miehitetylle ukrainalaisalueille tulisi osavaltioita.

  Poliittisesti ja taloudellisesti Krimin miehitys oli järjetön operaatio. Ukrainalla on aikaa ja ennemmin tai myöhemmin venäläisten on lähdettävä Krimiltä.

  Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #12

  Venäläiset eivät Krimiltä enää lähde, jo senkin takia, että enemmistö on venäläisiä ja/tai venäläismielisiä ja puhuvat venäjää.

  Toisekseen krimiläiset saivat vihdoin äänestämällä haluamansa, joka torpattiin 1990 -luvun alussa. Venäjä esti Krimillä Maidanin kaltaiset verimellakat ja Odessan muotoiset murhapoltot ...

  Tapahtui ikään kuin Kosovot, mutta sillä erolla, ettei tarvittu ulkoisia massapommituksia ja satoja ruumiita ...

  Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #13

  Krim on osa Ukrainaa:
  Jopa YK:n yleiskokous tuomitsi venäläisten masinoiman kansanäänestyksen. Päätöslauselman mukaan ”Krimin kansanäänestys 2014 ei ole sitova eikä sen avulla Krimin autonomisen tasavallan tai Sevastopolin kaupungin asemaa voida muuttaa”

  90-luvulla Krimllä olisi voinut vapaasti itsenäistyä, mutta se jäi osaksi Ukrainaa. Liittyminen Venäjään ei ollut edes vaihtoehto.

  Kosovo on osa Serbiaa - Krimillä "Kosovot" tapahtuvat vasta sitten kun venäläisjoukot häipyvät Krimiltä - näinhän sisällissodan lopettanut Nato teki heti kun Kosovo rauhoittui. Nyt kosovolaisten ja serbien pitäisi keskenään miettiä keskinäinen asemansa.

  Mitähän jos Taiwan pitäisi kansanäänestyksen itsenäisyydestään? Lopputulos on selviö ilman mitään miehittäjiä samoin kuin Kiinan reaktio. Tuon vuoksi kiinalaiset pitävät keskustelua Krimistä kiusallisena - tämä on hyvä tietää.

  Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #27

  Krimiläiset saivat sen mitä halusivat jo 1990 -luvulla, mutta silloin se estetiin Kiovasta - nyt kansa päätti toisin ---

  .
  "Krim halusi irti Ukrainasta jo 1990-luvulla ..."
  ~ https://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/03/21/krim-halu... -

  .

  USAF rynnäköi raskaasti pommittaen Serbiaan - ilman mitään YK' ta tai tämän kunnioitusta, yli 500 tapettua.

  US aloitti veriset rynnäkköiskut ja valtion valloituksen vuonna 2003, kun sen massiiviset hyökkäysvoimat ryntäsivät YK-jäsenvaltio Irakiin - ilman mitään YK-mandaattia, lupaa taisteluille ei maailmanjärjestöltä tullut, siitä huolimatta US halveksuen aloitti taistelutoimet, jonka seuraamuksia oli muun muassa ISIS ...

  .

  Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #28

  Itse asiassa Krimillä oli kaksi äänestystä 90-luvulla. Neuvostoliiton viimeisenä vuotena 1991 tammikuussa Krimillä äänestettiin autonomian palautuksesta, mikä hyväksyttiin.

  1992 Ukrainaan kuuluva Krimin alueparlamentti haki Krimille itsenäisyyttä, mutta tätä Ukraina ei hyväksynyt. Ukrainalla oli tuohon laillinen oikeus aivan samalla tavalla kuin Serbialla Kosovoon, Kiinalla Taiwaniin - tai Espanjalla Kataloniaan. Tämän ymmärtäminen vaatii kansainvälisen oikeuden tuntemusta.

  1994 aluevaalien yhteydessä Krimillä äänestettiin autonomian laajentamisesta, kaksoiskansalaisuudesta ja Krimin presidentin vallan lisäämistä. Kaikki nuo hyväksyttiin.

  "Kansa" ei järjestänyt YKn päätöslauselmallakin tuomittua 2014 äänestystä Krimillä vaan miehittäjä. Myös me suomalaiset emme hyväksy Krimin miehitystä ja siksi olemme virallisesti mukana aika tehokkaissakin Venäjään kohdistuvissa pakotteissa.

  Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #29

  Kansa ei järjestä - kansa äänestää, siinä on se juttu, kaikkialla. Krimiläiset tekivät valintansa ...

  Oleellista oli välttää kiovalaisten mahdolliset aggressiot Krimillä - se onnistui hyvin ja Odessan kaltaisilta murhapoltoilta vältyttiin jopa niin, ettei kuolonuhreja suojelutoimissa tullut lainkaan - hyvä niin.

  Jos oltaisiin täysin oikeudenmukaisia, niin nyt voitaisiin järjestää uusi kansanäänestys vaikka YK' n valvonnassa ... lopputulos olisi ehkä helppo arvata :)

  Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #28

  Ei pelkästään jenkit vaan Nato sai väkivaltaisuudet loppumaan Kosovossa, joissa kuoli yhteensä 13517 henkilöä - tässä on enemmän tietoa: http://www.balkaninsight.com/en/article/kosovo-war...

  Viimeinen konflikti tapahtui Pristinan lentokentällä Naton ja venäläisjoukkojen kanssa.

  Persianlahden sotiin kuuluvaan Saddamin kaatamiseen osallistuivat jenkkien lisäksi englantilaiset, kurdit ja Irakin shiat. Presidenteistämme Tarja Halonen kyseenalaistaa tuon operaation laillisuuden kun taas Rauhannobelinkin saanut Ahtisaari hyväksyy ihmisoikeuksien vuoksi.

  ISIS syntyi Jordaniassa 90-luvulla ja tunnettiin aluksi nimellä jihadistinen taistelujärjestö Tawahid wal Jihad.

  Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #30

  ISIS syntyi nykyiseen muotoonsa nuoremman Puskan vuoden 2003 taistelusodan seurauksena ja Saddamin teloituksen myötä - US rynnäköi Irakiin ilman mitään mandaattia ja se tuomittiin liki kaikkialla maailmassa.

  ...
  ~ http://www.dailymail.co.uk/news/article-3287982/I-... -
  .
  ~ http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/tony-blair-sa... -

  .

  Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #32

  Jenkkien lähdön jälkeen pääministeri Nuri al-Malikin alkoi syrjiä sunneja, mikä sai sunnit sotajalalle ja tilanne kärjistyi.

  Isiksen ja al-Qaidan suhde Irakissa on aika kimurantti eikä järjestöt hyväksy toisiaan.

  Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #37

  Englantilaiset ymmärsivät asian - Ent. PM Blair pyysi katkerana anteeksi virheitään.

  Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
  Keijo Lindgren Vastaus kommenttiin #30

  Lähi-Idässä tarvitaan johtaja joka pitää kansan jonkinlaisessa järjestyksessä.
  Europpa kärsii johtajien poistosta kuten Libyan Gadaffi.
  Ruotsikin osallistui USAn rinnalla Gadaffin poistamiseen.
  Turkki on menossa Lähi-Idän normaaliin.

  Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #39

  Keijo meni suoraan asiaan ... US tuhosi Libyan järjestyksen, sitä ennen Irakin ja yritti myös Syyrian, mutta Trump liennytti ja lopetti CIA' n salaisen vuonna 2013 alkaneen Syyrian kapinallisterroristien aseistamisen ... mitähän tapahtui Kiovassa jo sitä ennen kuin CIA pääjohtaja Brennan pyörähti Kiovassa?

  Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
  Keijo Lindgren Vastaus kommenttiin #12

  Suomen Kuvalehti kirjoitti kun Ukraina 1991 äänesti itsenäisyydestä krimiläiset halusivat oman äänestyksen Moskovaan liittymisestä.

  Ilkka Luoma

  " .. Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin poika Donald Trump Jr., vävy ja vanhempi neuvonantaja Jared Kushner sekä entinen kampanjapäällikkö Paul Manafort on kutsuttu kuultaviksi Venäjä-yhteyksistään Yhdysvaltain presidentinvaalien aikana. .. "

  ~ http://www.talouselama.fi/uutiset/trumpin-poika-va... -

  ....

  Ilkka Luoma

  Tässä uskomattomin aivopaukku - vieläpä arvostetulta tohtorilta - lukekaahan myös linkinalaisjuttu!

  Miten alas "aivopierullaan" kunnianarvoisa tohtori Tarkka voi mennäkään. Paistaako tekstistä katkeruus, kun Tarkka ei pääse arvostettujen tutkijoiden joukkoon, vaan pidetään 7-päivää -lehti tyylisenä alanurkkakirjoittajana (hiukan karrikoiden).

  Olisiko syytä nyt aivan ensimmäiseksi Tarkankin tarkkailla todisteita, tai oikeastaan niiden puutetta - ennen kuin laukoo itselle vahingoksi tyhjää liturgiaa. Eikä lukijoihin kannata purkaa paitsioon jäämisen harmia ja tuskaa!

  ~ http://www.talouselama.fi/uutiset/suomalaistutkija... -

  .

  Tomi Vaalisto

  Juuri tuosta on kysymys. "Savuava ase" löytyi jokin aika sitten, nyt sitten sillekin on jo ampujat. He tietysti kiistävät ja Trump JR ei tainnut ymmärtää mihin ryhtyi.

  Mielenkiintoista on, että viime talviset jenkkidemokraattien syytökset vaikuttivat aluksi vain huonon häviäjän jorinoilta, mutta nyt asia on täysin toinen kuten Tarkka meille maallikoille kertoo.

  Ymmärrettävää, ettei kaikki pidä tällaisista uutisista, mutta odotetaan ja katsotaan.

  Ilkka Luoma

  Tarkan jutussa, kun sen lukee, ei ole mitään todisteita - ne ensin, sitten arviot. Tarkka tekstasi juttunsa mielikuvituksen tuotteena ja mielipideheittoluulona, että jos ... kuka löytää todisteet tuosta tohtorin tekstistä?

  .
  Inttäjiä on aina. Kuten Syyrian osalta, mutta Trump teki nyt sen ensimmäisen liennytyksen ja presidentin käskyllä kielsi CIA' ta enää salaa aseistamasta Syyrian kapinallisterroristeja, joka muuten alkoi jo vuonna 2013. Näin ne asiat aina lopulta kirkastuvat kansalaisille, kun ne ylhäältä tunnustetaan.

  Herää kysymys mitä tapahtui Kiovassa ennen Maidanin verimellakoita?

  ~ https://www.forbes.com/sites/melikkaylan/2014/04/1... -
  .
  ~ http://www.spiegel.de/politik/ausland/ukraine-cia-... -
  .

  Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #34

  Ahaa - tätä et ilmeisesti tiedä!

  Trump Jr on vahvistanut nämä tiedot:
  Trump Jr. suostui tapaamaan venäläisen naisen nimeltään Veselnitskaja saatuaan tiedon, että tällä voisi olla demokraattien presidenttiehdokasta Hillary Clintonia vahingoittavaa tietoa ja että Venäjän hallinto halusi auttaa Trumpin kampanjaa. Trump Jr:n mukaan tällaista tietoa ei kuitenkaan saatu ja tapaaminen oli turha.

  Moni amerikkalainen oikeusoppinut on katsonut Trump Jr:n rikkoneen lakia jo suostumalla tapaamiseen Venäjän valtion edustajaksi kutsutun henkilön kanssa.

  Tätä siis tutkitaan ja asia on laajentunut, minkä tarkka Tarkka tarkan tarkasti tarkentaa.

  Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #36

  Tarkka luulottelee - yllättäen De Gröna Heidi Hautala tuntee ko. venäläisen - ja tietää, ettei venäläisellä ole kytköksiä Kremliin - on vain venäläinen, jota saa tavata vaikka ukko-jumala ;) Tarkan tarkkaavaisuus on pettänyt pahasti (?)

  Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #47

  Tarkennatko tarkkana tarkkailijana tarkemmin Tarkan epätarkkuudet?

  Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #56

  Tarkan kirjoitus oli puhdas päättelyteksti, jossa luulo, arvailu ja olematon todistelu saivat jalansijan --

  .
  Sen sijaan tämä on teksti, josta iltapäivämedia saa nyt kiitosta tarkkanäköisyydestään:

  ~ Trump liennytys numero 1:
  ... Tätä on pidetty valemedian uutisena, lieneekö myös CIA valemediaa, aivan! :)
  ~ http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005299657.html -

  .

  Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #36

  Vesselnitskaja on lupautunut tulemaan US kongressin kuulusteluun.

  Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
  Keijo Lindgren

  Kyllä Suomessakin venäjäkortti tehoaa.

  Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #40

  Tänään US-kortti on erityisesti vanhan Tehtaankadun Ike Kanervan takin käännöksenä pyörähtänyt Kokoomuksen koppalakkien käsiin, jotka veisivät Suomen Natoon, vaikka väkisin, kysymättä kansalta mitään. Rujoa peliä ... Sasi, Zysse, Pertsa ja Ike ...

  Ilkka Luoma

  ... Ennakkoon suunnitellun näytelmän hämmästyttävä sivujuoni! Toisaalla media jatkaa kostonhaluista ristiretkeään Trumppia vastaan. Kuuluuko tiedon jakamiseen itsepuolustus, kosto ja viha, kun on itse joutunut tekemisistään ryöpytyksen kohteeksi? Sitä saa mitä tilaa. Niin Trump kuin media

  ~ https://yle.fi/uutiset/3-9720422 -
  .
  Ekstra
  ~ https://yle.fi/uutiset/3-9724307 -
  .

  Ilkka Luoma

  Topicin alajuonne:

  ... Kuvastaa hyvin amerikkalaisen ja miksipä ei suomalaisenkin median katkeruutta - tämä teksti. Kuka kertoo miten tuossa on Venäjä valtiona mukana? Kuka kertoo mitä laitonta tietoa tuossa Jr. tapauksessa oli? Media koettaa kostaa tuon Trumpin sivallukset itseään, siis mediaa kohtaan. Trumpille voisi sanoa, että sitä saa mitä tilaa! Medialle voisi sanoa, että sekin saa mitä tilaa, nimittäin tilaamattomia lukijoita. Kansalaisten omat suorakanavamediat saavat entistä enemmän suosiota.

  ~ https://yle.fi/uutiset/3-9718319 -

  .
  ... Miten tässä esiintyy Venäjän halu puuttua Yhdysvaltain presidentin vaaleihin? Kuka kertoo? Kyseessä venäläinen yksityishenkilö, jonka motiivi oli lopulta jutun mukaan adoptiot. Olisi osattava erotella valtio ja valtion yksittäinen kansalainen. Onko tämä kaikki median katkeraa kostonhimoa Trumpin sivalluksista?

  ~ http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005287856.html -
  .

  Käyttäjän hietanenkaija kuva
  Kaija Hietanen

  Demokraatit ovat jo huomanneet jenkeissä, että pelkkä Trumpin haukkuminen ei riitä seuraavaan vaalivoittoon. Pitää olla myös ohjelma, ja jonka pitäisi olla parempi kuin rebublikaanien. -Muutenkin on minusta kummallista, että demokraattisia vaalituloksia ei enää kunnioiteta, vaan pyritään ne jollakin lailla mitätöimään. _Ja en tiedä, ehkä on naiivia ajatella, että Trump ja Putin haluavat rauhaa, mutta toisaalta: jos se onkin niin, ja joidenkin toisten tahojen voitto onkin saada välit huonoiksi ja pitää ne sellaisina? Kansainvälinen politiikka on niin monimutkaista että todellisia päämääriä ja vaikuttimia voi olla vaikea päätellä. Mutta maailmanrauhan kannalta ei voi olla huono idea, jos maat oikeasti lähentyvät, ja jännitys lievenee.

  Ilkka Luoma

  Tätä kommenttia odotinkin! ;) Hyvä!

  Käyttäjän AriTero kuva
  Ari Tero
  Ilkka Luoma

  Avasin tuon linkin:

  "Syyrian sota Yhdysvaltain presidentin päätös lopettaa Syyrian kapinallisten aseistaminen on erityisen mieluisa maan presidentille Bashar al-Assadille.

  Syyrian sisällissota sai tällä viikolla uuden käänteen. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on käskenyt maan keskustiedustelupalvelua CIA:ta lopettamaan salaisen tehtävänsä aseistaa ja kouluttaa Syyrian kapinallisryhmiä, jotka taistelevat presidentti Bashar al-Assadin joukkoja vastaan.

  Uutinen aseistuksen asteittaisesta alasajosta on mieluisa paitsi al-Assadille, myös Venäjälle ja sen presidentille Vladimir Putinille, jotka ovat Syyrian hallinnon tärkein liittolainen.

  – Tällä päätöksellä on valtava merkitys. Putin voitti Syyriassa, eräs amerikkalaisviranomainen kommentoi The Washington Postille.

  Trumpin edeltäjän Barack Obaman hallinto aloitti kapinallisryhmien tukemisen vuonna 2013. Tarkoitus oli painostaa al-Assadia siirtymään syrjään. ... "

  .
  Tässä vielä Reuters:
  ~ http://www.reuters.com/article/us-mideast-crisis-u... -
  .

  Tomi Vaalisto

  Jenkkien lähtö vähentää Isikseen kohdistuvaa painetta ja lukitsee venäläiset pitkäksi aikaa Syyriaan.

  Ei venäläisillä helppoa ole - he kyllä vapauttivat näyttävästi Palmyran viime vuoden alussa kun länsi oli tuhonnut Isiken huoltoreitit ja ylintä johtoa. ISIS iski kuitenkin takaisin ja valloitti Palmyran uudelleen marraskuussa 2016.

  Alkuvuodesta venäläiset, syyrialaiset ja Hizbollah yrittivät työntää Isiksen pois Palmyrasta ja aluksi menestystä tulikin. ISIS pystyi kuitenkin iskemään tuhoisasti venäläisjoukkoihin ja tappioita syntyi. Kun kenraalimajuri Pjotr Milyukhin haavoittui pahasti helmikuun lopulla venäläisten toiminta hyytyi joksikin aikaa.
  Nyt tilanne Palmyrassa on epäselvä.

  Jos ISIS saa edelleen tukea Turkilta ja sunnilaisilta arabeilta niin Assad ei pysty ISIStä kaatamaan, mikä on Assadille huono asia. Sotiminen loppuu myös jos Assad kaatuu.

  Käyttäjän JariPirppu kuva
  Jari Pirppu

  syyriassa on vain häviäjiä,Al-assadilla on pelkät rauniokasat,joten pieniä on mieluisat uutiset,,en usko että syyriaa rakennetaan tai jälleenkorjataan millään tavalla,vaan maa jää yhden turhan sodan muistomerkiksi !

  Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #42

  Niinpä - Turkki tukee FSAa, länsi Turkkia ja syyrialaisia sunneja muut sunnimaat. Assadin takana on Putin, shiat ja Kiina. Ei sieltä aseet lopu.

  Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #43

  Nato valtio Turkki sotii kurdeja vastaan - natojohtaja US rahoittaa, aseistaa ja auttaa tiedustelutiedoin kurdeja. Nato pelaa varman päälle - sotiin molempiin suuntiin.

  Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #42

  USAF aloitti raskaat ilmarynnäkköpommitukset 2014 ja sille varmaankin sälyttyy jälleenrakentajan päärooli, kuten Laosiin ja Vietnamiin - aikanaan ...

  Keijo Räävi

  USA:n median uusimmat tiedot Trumpin kytkoksista Venajaan ovat entista vakavampia.

  https://yle.fi/uutiset/3-9734151

  Lahde: Washington Post, New York Times, Yle.

  Kuinka kauan mahtaa Luoma viela uskoa Trumpin syyttomyyteen?

  Ilkka Luoma

  Niin kauan kunnes toisin ja täysin todistetaan - nyt pelissä on luulot, arviot ja olettamukset (usein nimettömistä lähteistä!) sekä paisuttelut liki olemattomasta. Odotamme todisteita.

  Ilkka Luoma

  ... Anti-trump trolling hysterisoituu. Um. Lavrov Venäjältä rauhoittelee isällisesti. Pitäisikö tässä nauraa vai itkeä? Millainen juoni tässä on ja kenellä - lopulta?

  ~ https://yle.fi/uutiset/3-9735794 -
  .

  ... Anti-trump trolling I. Nimettömät lähteet kertovat ...

  ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170721220027780... -
  .

  Ilkka Luoma

  ... Kuka kertoo mitä väärää tässä on? Kuka kertoo samalla mitä todisteita tässä on liittyen vihjailtuun aiheeseen? Onko kyseessä puhdas median ajojahti kostoksi siitä, että Trump on 'kurmoottanut' herkkähipiäistä mediaa olan takaa. Vai olisiko tässä kysymys ihmisten vaillinaisuudesta/ kyvyttömyydestä/ tottumattomuudesta suuriin tehtäviin ja nyt media toimii kostonenkelinä, kun on saanut itse siipeensä oikein urakalla.

  ~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/wp-o... -

  ...
  Putinin liennytystä - punnuksia tasaisemmaksi :)

  ... Tähän palaamme, tästä liikkuu niin paljon väärää informaatiota. Se tiedetään maailman enemmistönä, että halutaan eroon US yksipuolisesta maailmanpoliisiroolista. Elämme kaupallista kiinalaisten vuosisataa.

  ~ https://yle.fi/uutiset/3-9734096 -

  .

  Ilkka Luoma

  Trump liennytys numero 1:

  ... Tätä on pidetty valemedian uutisena, lieneekö myös CIA valemediaa, aivan! :)
  ~ http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005299657.html -
  .

  Toimituksen poiminnat

  Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset