Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Mistä Soinin Sinisille valmis puolue?

  • "Hillotolpalle jytkyttämään!" ... Nyt media rienaa vahingoniloisena pikkutrumpille. Maine on katoavaista. Lainattu kuva.
    "Hillotolpalle jytkyttämään!" ... Nyt media rienaa vahingoniloisena pikkutrumpille. Maine on katoavaista. Lainattu kuva.
  • Tämä mies vailla menneisyyttä kaatoi Soinin? Halla-aholaiset saivat nyt uuden peruspomon alkuperäisille teemoille. Lainattu kuva
    Tämä mies vailla menneisyyttä kaatoi Soinin? Halla-aholaiset saivat nyt uuden peruspomon alkuperäisille teemoille. Lainattu kuva

0,7 prosentin de facto Timo Soinin pomottaman 'Sinisen tulevaisuuden' kannatus - puoluetta vailla olevalle, vain omat jakkarat toistaiseksi turvanneelle loikkariryhmälle - ei lupaa hyvää – tai ainakin se vaatii hartiavoimin tehtyä uutteraa työtä vakuuttamaan kansalaisia äänestämään tulevaa puoluetta, jolla ei ole kotia, sanomaa, eikä ohjelmaa.

 

Mikä voisi olla kodittomille ratkaisu?

Nyt 0,7|* tuottaa viisi ministeripaikkaa, joka on saman verran kuin vähän yli 20 prosentin Kokoomuksella. Onko tämä oikein, vain onko niin, ettei kannatusmittauksiin ole syytä vakavoitua – vaalithan ne edustajapaikat järjestelevät. Näin juuri, mutta mikä oli motiivi operoida toisinto Suomen kansan yhtenäisyydestä [SKYP] joka koki lopulta dramaattisen lopun – vailla äänestäjiä.

 

Ratkaisu on nenän edessä – kunhan sen vain oivaltaa!

IPU – Itsenäisyyspuolue, jolla on valmis puoluerekisteritunnus, ohjelma ja päämäärät, jotka sopivat hyvin siniseen maailmaan: Oma raha – markka, oma puolustus ilman Natoa ja asiakriittisyys EU' sta, josta pitää euron lisäksi junailla kansanäänestys. Se, huoliiko IPU loikkareita onkin sitten IPU-asia --- 

 

Kommentti toisaalta - ”... Sinisen hohtavalle löytyy koti, jos oikein yrittää. Sininen ja toivoa luova oranssi sopivat yhteen. Itsenäisyyspuolue on sopiva, se ei ole virallisesti maahanmuuttovastainen, mutta on kirkkaasti EU-, euro- ja natovastainen, sinne soinilaisten kannattaa yrittää. 

Ottaako IPU vastaan valmiin ministeriryhmän, en tiedä, sillä en ole enää arvioimassa IPU' n toimintaa valtakunnan tasolta arvostetun puheenjohtaja Antti Pesosen poismenon jälkeen. Mutta IPU' sta Soini saisi valmiin puolueen ja vielä ihan kelpo puolueohjelmankin. 

Toisaalta johtajaton IPU tarvitsee tuon kuuluisan hillotolpan, mutta ei lippalakkeja eikä lakritsia ?... Politiikka on joskus yllätyksellistä, sokea voi haluttaa/taluttaa rampaa ja lopputuloksena voisi syntyä nopealiikkeinen huomisen näkijä!” 

Ylläolevaan kommenttiin innostanut lehtileike linkkinä ~ http://www.iltalehti.fi/politiikka/201707202200276472_pi.shtml -

 

 

Rujoa peliä – väitetään epätoivoisina ja vastataan samalla mitalla

1

”Simonin elo on mennyt aika kurjaksi, kun piti vetää olematon putin-kortti pöytään. Näinkö epätoivoista on olla 2,5/1,7 prosentin satiaispuolueen |** luonnottoman suuren eduskuntaryhmän puheenjohtaja - hei haloo, neljä ministeriä - alallaan Suomen ennätys!”

Ylläolevaan kommenttiin innostanut lehtileike linkkinä ~ https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/225603-simon-elolta-hurja-vihjaus-yrittiko-venaja-vaikuttaa-jussi-halla-ahon-takana -

 

2A

”x7”

2B

”x8”

 

 

Rujo esimerkki valta-ahneudesta

”... Rujo esimerkki valta-ahneudesta, jossa koti uhrattiin aseman vuoksi. Rivikansanedustajia on palaamassa kotiin. Kansakunnan silmissä loikkareilla on karvas loppu. Tosin tiettyjä perusteita on kotinsa pettäneilläkin olemassa. Mitä ne ovat?”

Ylläolevaan kommenttiin innostanut lehtileike linkkinä ~ http://www.iltalehti.fi/politiikka/201707202200276549_pi.shtml

 

Sininen tulevaisuus haihtuu ilman itsenäisyyttä!

”... Sinisen tulevaisuus näyttää tässä vaiheessa hyvin haalealta ... Ehkä jopa kaatuvalta. Muistammeko SKYP' in? Veikko Vennamohan maalaili roistoja linnaan ja pettureita hirteen.” 

Ylläolevaan kommenttiin innostanut lehtileike linkkinä ~ https://yle.fi/uutiset/3-9730009

 

Entä nyt siniset, kun kansakunta on menettänyt luottamuksensa poliitikkoihin?

”... Peruskuplan puhjettua ja sen myötä paljastunut tyhjyys entisestään toivat epäluottamusta peruspoliitikkoihin. Soini kätyröi ilkeän jäähyväisen ennen pakoaan muille maille. Löydätkö jotain yhteistä kuitenkin palomiehestä, poliitikosta ja puhelinmyyjästä?”

Ylläolevaan kommenttiin innostanut lehtileike linkkinä ~ https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/kysely-suomalainen-luottaa-palomieheen-ja-apteekkityontekijaan-vahiten-poliitikkoon-ja-puhelinmyyjaan/6508266 – kolme kovaa PPP – palomies, puhelinmyyjä ja poliitikko – mikä ei kuulu joukkoon?

 

Ensi vaaleista kaikki uurnille – vaikka rehellisen vaalirahan voimin!

[ valtio maksakoot puoluetukien sijasta äänestäneelle rehellisen vaalirahan 10 euroa, kun äänestyslippu uurnaan vilahtaa ]

Aiheeseen liittyvä keskustelu US – Puheenvuorosta ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2010/09/06/aanestamattomyys-kimpoaa-kansan-omaan-nilkkaan – 625 lukijakommenttia.

 

|** ”Timo Soini lanseerasi aikana mahtavuuden tunnoissaan käsitteen takiaispuolueet, tarkoittaen kristillisiä ja ruotsalaisia. Vähän myöhemmin kun takit kääntyivät, Ps-kansanedustaja Pentti Oinonen markkinoi ajatusta, että ollaan kohta satiaispuolue. Nyt banaaneistaan, lippalakeista ja rehottavista finneistä rykäissyt Soini sanan mukaisesti satiaispuolueen kruunaamaton kuningas. Ylpeys käy lankeemuksen edellä. Sitä on nyt saanut, mitä on tilannut. Ei auta muuta kuin vetää melonin kokoiset herneet nenään ja vetää lippalakki silmille, ettei näe äänestäjiensä katoamista. No gallupit ovat vain gallupeja, vaaleissa paikat jaetaan. Milloin Soini pakenee Kataisen tavoin isänmaastaan?” - 

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

US | VU | T | BL | BL | FB | FB | BLOG 148041

 

DOC Sininen_ipu_22072017.doc – OpenOffice Writer

PVM 22072017

 

|578_5217|

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (35 kommenttia)

Ilkka Luoma

x7

... 0,7 ajaa epätoivoiseksi! On aivan normaalia hakea sitoutumissopimukseen viittaus sen noudattamisesta. Siksihän niitä allekirjoitetaan, ei allekirjoitus ollut pakko! Eikä ehdokkaaksi ryhtyminenkään.

~ https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/kansa... -
.

Ilkka Luoma

x8

... PS vastaa lennokkaita väitteitä esittävälle Lapin Torviselle. Torvinen on sanonut julkisesti, ettei allekirjoitettua sopimusta tässä tapauksessa ei tarvitse noudattaa. Torvinen siirtyi eduskuntaan pois lähteneen Hanna Mäntylän tilalle. Torvinen on uv ja sininen.

~ https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/uhkai... -
.

Käyttäjän TimoSotikoff kuva
Timo Sotikoff

Hyvää ja erittäin ajankohtaista pohdintaa. Vaihtoehto olisi tosiaan jo valmiina mutta uv-sinisten takeissa taitaa vaan olla liikaa kääntökankaita ja nopeaa opportunismia IPUn kyytiin.

Ilkka Luoma

Näin saatoin arvata - lisäksi mitenkähän äänestäjät asennoituvat loikkareihin? Tosin olisi poliittisen historian ennätys, jos toistaiseksi eduskuntapaikaton puolue saisi kerralla viiden ministerin ministeriryhmän. Mutta IPU' lla ei ole puheenjohtajaa.

Taustalla voi vielä kummitella Paavo Väyrysen Kansalaispuolue ja Paavon presidenttivaalin ehdokasajatus, tosin vielä ehdollisena ...

Voihan olla, että PS-Halla-aho asettuu Paavon taakse! (?)

Käyttäjän TimoSotikoff kuva
Timo Sotikoff

Nyt on tosiaan tilanne mielenkiintoisesti hajallaan ja monia vaihtoehtoja auki, niin tulevia presidentin- kuin eduskuntavaalejakin ajatellen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #9

Uusien alkavien/ nousevien osalta Helsinki on se paikka, jossa ratkaisevat vaalitaistelut käydään. Väyrynen tulee olemaan yllätysmomentti ja monet menevät presidentinvaaleissa Paavon taakse - kolme syytä:

-Ei EU
-Ei euro
-Ei Nato

Tuosta on hyvä alkaa ja takki ei käänny.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

... nopeaa opportunismia IPUn kyytiin.

Ota nyt Ilkka tuosta oppia. Heittomerkki ei ole suomessa mikään genetiivin erotin.

Ilkka Luoma

Harri, vanha koira ei uusille tavoille opi ;)

Tiedän, että näin: 3:sta, esimerkiksi, mutta tykkään kirjoittaa näin: 13'sta ...

Ilkka Luoma

Uv varapaikalta Arkadian mäelle noussut Torvinen on varatuomari ja kiihottaa ps-valtuutettuja pyyhkimään allekirjoittamallaan sopimuksella sitä. Ei ihme, että kannatus on 0,7%.

~ http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201707212200278498... -
.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Toimittaja näyttää olevan onneksi edes vähän hereillä ja kyseenalaistaa Torvisen puheet. Tuo sopimushan on tehty keväällä 2016 Soinin (diktatorisen) vallan alla. Soini itsekin sen allekirjoitti ja kehoitti muitakin.

Sopimus liittyy edellisiin kunnallisvaaleihin, joissa valittuja loikkasi paljon muihin puolueisiin.

Ilkka Luoma

Juuri näin. 0.7 paineistaa onnettomiin ylilyönteihin - vieläpä varatuomarilta. Miten uskottavuus seuraavissa vaaleissa? Äänestäisitkö?

Ilkka Luoma

Oinosen kuuluisa satiaspuhe!

[11082016]

" ... Perussuomalaisten kansanedustaja Pentti Oinonen on huolissaan puolueen kannatuksesta. Hän toteaa Ylen haastattelussa, että puheenjohtaja Timo Soinin tulisi palata menneeseen.

Eilen julkaistun Ylen kannatusmittauksen mukaan perussuomalaisten kannatus painui samalle tasolle kuin keväällä 2010.

Kansanedustaja Pentti Oinonen perääkin Ylen haastattelussa puolueeseen muutosta. Perussuomalaisten veteraanikansanedustajan mukaan nyt on aika terästäytyä. ... "

~ https://yle.fi/uutiset/3-9086233 -

Otsikko oli:

"Perussuomalaisten Pentti Oinonen: Jos ei meno muutu, olemme kohta satiaispuolue" -Yle

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Soini on kaden vuoden päästä Briteissä suurlähettiläänä, tarvitseeko siihen työhön oman puolueen?

Taitaa olla blogistin klikkihuorausblogi, ei muuta.

Ilkka Luoma

Lähinnä blogistin huoli poliitikkojen luottoarvosta ja kansalaisten asioiden todellisesta hoitamattomuudesta.

Ilkka Luoma

... Soini on nyt ennustetusti satiaispuolueen tai oikeastaan - yhdistyksen kruunaamaton kapteeni. Ylpeys kävi lankeemuksen edellä!

~ https://yle.fi/uutiset/3-9732600 -
.

Tomi Vaalisto

Mielipidetutkimuksia tulee ja menee.

Sininen tulevaisuus ei ole edes luonut organisaatiota puolueohjelmasta puhumattakaan. Heidän pitää kertoa mikä tuo liike on eli perinteisellä jalkatyöllä se kannatus haetaan. Sinisen liikkeen onni on Maakuntavaalien siirtyminen - puoli vuotta ei olisi riittänyt kun vielä ollaan lähtökuopissa.

IPU tuskin on edes vaihtoehto - puolueella on ikää yli 20 vuotta ja kannatus on romahtanut alkuvuosista.

Puolueen hajoaminen ei ole mitään uutta. Suomalainen puoluekin hajosi yli sata vuotta sitten ja siitä syntyi Nuorsuomalaiset.
Nuorsuomalaisten hajottua syntyi Edistyspuolue, mikä hajosi sodan jälkeen ja syntyi Suomen Kansanpuolue. Siitä syntyi sitten Liberaalit, mikä lopetti toimintansa muutama vuosi sitten. Siinähän olisi Siniselle liikkeelle isot saappaat, johon hypätä.

Persujen edeltäjä oli Maalaisliitosta irtaantunut SMP, joka meni konkurssiin 80-luvun puolivälissä.

Ilkka Luoma

IPU' n teesit käyvät kuin nenä päähän soinilaisille - ei Natoa, ei EU' ta eikä euroa. Saattaisin tosin arvata että IPU' n nykyinen johto ei kelpuuttaisi rintamakarkureita (?)

En tarkoin tiedä mitä Kansalaispuolue - ja Väyrysrintamalla tapahtuu - IPU' n osalta, mutta jotain kuhinaa on ollut havaittavissa. Ajat ovat nyt otollisia uusille luotettaville ja kansaa oikeasti ajatteleville kansalaisliikkeille - vanhat perinteelliset puolueet ovat arvostuksen likasangossa - jopa puhelinmyyjät ovat vähemmän epäluotettavia kuin demarit, kokoomuslaiset ja keskustalaiset - kts. viimeisin tutkimustulos.

Ranska on hyvä esimerkki, kun kansa kääntää selkänsä.

Käyttäjän TimoSotikoff kuva
Timo Sotikoff

Kyllä, ja lähiöissä sekä maaseudulla piilevät äänestäjien osalta ratkaisun avaimet, kun tarjonta on kohdallaan ja toistuvien pettymysten apatia selätetään.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #16

Aivan. Kohdistaminen oikein vaaleissa on ensisijaista, sillä alussaan oleva ei voi haalia koko maailmaa!

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #17

IPU on onnistunut muutamassa vuosikymmenessä haalimaan itselleen muutaman valtuustpaikan. Siitä on hyvä jatkaa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #18

Alussa on kankeaa, kun ei ole puoluetukea, media ei ole kiinnostunut - ei ole "halmeita" - ainakaan toistaiseksi. Itse teesit ovat ensiarvoiset ja osin jopa kansakuntamme enemmistön kannattamat - mm. Ei Natoon.

Tomi Vaalisto

No lasketaan:

Sinisen liikkeen kannatus on 0,7 % ja IPUn 0,4% (eduskuntavaalit 2015).
Yhteiskannatukseksi saadaan noin prosentti - ei mene edes vitsistä. Lisäksi tietääköhän Soini ja kumppanit edes mikä on IPU?

Vaikka olen itse ollut mukana poliittisessa järjestötoiminnassa 70-luvun alusta asti nuo marginaaliryhmät ovat jääneet "paitsioon" lukuunottamatta Väyrysen yhden miehen showta. Näillä pikkupuolueilla ei ole edes kunnollista puolue tai vaaliohjelmia. Hyvä esimerkki on Väyrysen kunnallisvaaleissa esittämät teesit - amatöörimäisesti kasattu ja jututtamani väyrysläinen ehdokas ei niitä tuntenut. Paavo sentään pääsi, mutta pelkällä nimellä.

Naapurissa asuu yksi Persujen kansanedustaja ja hän sanoi tuosta gallupista, että jos Sinisen liikkeen kansanedustajat saavat vanhat äänestäjänsä taakseen heillä ei ole hädän päivää.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #20

Tässä tulisi ottaa huomioon YHTEISVAIKUTUS, joka nimenomaan nostaisi reilusti kannatusta, loikkareista voisi saada muutaman "merkkiehdokkaan" ja IPU' lla taas on hyvin suosittu poliittinen ohjelma, joka on saanut monien kannatuksen, mutta näkyvät ehdokkaat ovat puuttuneet - tällöin yhteisvaikutus voisi nostaa äänimäärät noihin yhteisprosentteihin nähden jopa nelin-viisinkertaiseksi. Mutta kyseessä on se, ottaisiko IPU noita "kotinsa jättäneitä" ...

Tällä yhdistelmällä voisi saada pienoiskoossa ja suhteellisesti niin sanotun "ranskailmiön"!

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #21

Itse en asiaa tunne, mutta totta kai IPUlla on erilaisia poliittisia ohjelmiakin.
Valitettavasti ei niitä kovin paljon jaossa ainakaan vaalitilaisuuksissa ole ollut.
Miten suosio on mitattu?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #22

Vaalityö on perustunut tähän mennessä omiin lompakkoihin, vapaaehtoisuuteen ja talkoisiin ...

Ohjelmat löytyvät helposti:
www.ipu.fi

.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #24

Niinhän se muissakin puoleissa on. Jäsenmaksu on maksettava, omat vaalimainokset itse rahoitettava, vapaaehtoisia tukirymiin ja talkoisiin.

Isoissa puolueissa toiminta on pitkäjännitteistä ja suunnitemallista, mikä lienee se suurin ero. Suunnitteluun ryhdytään hyvissä ajoin ja esimerkiksi vuoden 2019 eduskuntavaalityö on jo aloitettu. Ulospäin työ näkyy vasta kun ehdokasasettelu on valmis. Eudkuntavaaliehdokkuus näyttäisi olevan se himotuin "pesti" ja välillä peli on aika likaistakin.
Täällä Vantaalla Korso menetti toisen kansanedustajansa viime vaaleissa kun puoluetoveri puukotti niskaan julkaisemalla ilkeitä s-posteja. "Selkäänpuukottajaakaan" ei ole näkynyt enää missään ja ihmisillä on pitkä muisti.

Pienpuolueet eivät yleensä saa edes listojaan täyteen tai sitten tulee "kaikenkarvaista porukkaa". Hyvä esimerkki on viime kunnallisvaaleissa Väyrysen Kansalaispuolueen ryhmä, jossa oli yksi antisemitisti, mikä ylitti uutiskynnyksen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #27

Perinteelliset puolueet saavat vuosittain noin 30 miljoonaa euroa omiin kuluihin - veronmaksajien eli äänestäjien rahaa ... valveutuneissa ja uudistusmielisissä kansallisen yhtenäisyyden piireissä on herännyt suosittu idea jakaa tuo puolue- ja puoluelehdistötuki suoraan äänestäjille - 10 euron äänestysrahana, kun äänestyslippu uurnaan vilahtaa ...

~ x - yli 600 lukijakommenttia.

.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #28

Puoluetuen voisi lopettaa kokonaan - sen junailivat 60-luvulla enemmistöpäätöksellä SDP, Keskustapuolue ja SKDL.

Puoluetukea saavat kaikki puolueet, mutta kannatuksen pitää olla yli 2% eduskuntavaaleissa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #30

Juuri näin. Puolueiden tulee lisäksi ilmoittaa avoimesti rangaistuksen uhalla kaikki lahjoitukset antajan nimeä myöten - jolloin avoimuus toteutuu äänestäjille saakka.

Tomi Vaalisto

Soini ei vastusta Natoa - ainakin jos uskomme europarlamentaarikko Paavo Väyrystä.
"– Olen ollut tilanteessa, jossa hän on ilman julkisuutta selvemminkin sanonut tämän asian, Väyrynen kertoo." lähde: US 28.3.2016

Persuille Nato ei ole kovin tärkeä asia ja kanta vaihtelee. Saman lähteen mukaan:

"– Meillä perussuomalaisilla on joukossamme kumpaakin kantaa, eikä se ole sellainen ”ei koskaan” -asia meille, Soini sanoi."

IPU ilmoittaa selkeästi olevansa myös Natovastainen, minkä jäsenistö on kyllä sisäistänyt. Muita vastustuksen aiheita ovat tunnetusti EU ja euro. Vaaleissa tuo politiikka on sitten mitattu.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #23

Timo käänsi takkinsa Naton osalta tai kanta on kryptinen. Sen sijaan IPU' n natovastustus saa voimallisen tuen kansakunnaltamme, joka sanoo jatkuvasti jykevällä yli 50% enemmistöllä - Kiitos ei Nato.

Timo voisi kääntää sujuvasti takkinsa uudelleen - sehän ei ole hänelle mikään ongelma, kuten ollaan nähty ;)

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #25

Niinpä - jos Itsenäisyyspuolue on saavuttanut tavoitteensa vaaleissa on ilman muuta syytä olla tyytyväinen.

Takinkääntö taitaa olla suomalaisten kansallisharrastus - jo sinuvalkoinen kenraalimme Ehrnrooth puhui siitä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #26

Huomisen ja tulevaisuuden kansalaisliikkeitä ovat juuri IPU ja Väyrysen Kansalaispuolue, ovat raikkaita, linjaansa hakevia uuden aallon edistyksellisiä suoran kansanvallan esiasteita ...

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #29
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #31

Suoran kansanvallan kannattajia ei ole kuin uudet areenalle tulleet kansalaisliikkeet. Pahimmillaan suoraa kansanvaltaa vastustavat sotaisat kokoomuslaiset vaatimalla Natoon menoa ohi kansanäänestyksen!
.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset