Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Pohjois-Korean kuritus on läntisen kulttuurin puolustushyökkäys?

  • "Tyyntä myrskyn edellä" - vanhan sanonnan mukaan. Myrskyä ei tänne tullut, entä Korean niemimaalle?*
    "Tyyntä myrskyn edellä" - vanhan sanonnan mukaan. Myrskyä ei tänne tullut, entä Korean niemimaalle?*

Kiina nousi mailman suurimmaksi taloudeksi jo vuonna 2014 - PPP-korjattuna kansantalouden kuvaajana. Korean niemimaa on Kiinan suora jatke - maantietellisesti. Kiina on molempien Koreoiden suurin kauppakumppani, on myös paljon yhteistä historiaa - alkaen japanilaisten hirmumiehityksestä - aina Nanjingin verilöylyihin asti **. 

Kiinalla on Koreoiden osalta yksi selkeä tavoite - poistattaa kaikki kolmannen sotakoneen taistelu- ja hyökkäysvoimat pois koko niemimaalta. Onkin odotettavissa, että kun US presidentti Donald Trump pääsee "venäjän epäilysavuista eroon", tekee hän muutamia suuria diilejä - yksi niistä on taistelujoukoin vetäytyminen Etelä-Koreasta.

 

Nyt on meneillään West trolling -uutisointina ja toisaalta läntisen kulttuurin voimakas puolustushyökkäys!

Lännenmies edustaa maailmamme ihmispopulaatiosta vain vajaat 20 prosenttia, jo pelkästään kiinalaisia on enemmän. Viime vuosisata oli amerikklaisten ja lännen kulutusjuhlaa - seurauksena tunnetut ympäristöongelmat, paljolti läntisen ylikulutuksen per capita syillä. Nyt ympäristöongelmien lisääjäksi ovat nousseet myös nousevat talousvaltiot - Kiina etunenässä.

 

Nyt uutisoidaan Trumpin atomiaseiden käyttömahdollisuudesta

Ote Helsingin Sanomista ---

  1. " ... Trump on uhannut diktatuuria ”tulella ja raivolla” ja viimeksi perjantaina hän tviittasi, että että ”sotilaalliset keinot ovat nyt täydessä valmiudessa ja viritettyinä, mikäli Pohjois-Korea toimii epäviisaasti”.
  2. Ydinaseet on tarkoitettu pelotteiksi. Koko ydinasevarustelun idea perustuu sille, ettei ydinaseita tarvitsisi koskaan laukaista. ... " -HS

...

Toisaalla Yle julkisti herättävän henkilödokumentin Pohjois-Korean "yksinvaltiaasta" Kim Jong-Un' sta - dokumentti oli läntisen ohjelmakoordinaattorin tuotantoa ... ~ http://areena.yle.fi/1-3397730​  LINKKI - dokumentti kuuluu ehdottomasti katseltavien joukkoon - uskoisin, että monien silmät aukeavat erilaiseen kulttuurinäköalaan. On tosiaan huomattavaa, että läntistä kulttuuria edustaa maailmassa vain vajaa 20 prosenttia ihmispopulaatiosta!

 

Liitän tähän kaksi keskusteluketjua - toinen foorumista, jossa oman nimen käyttö on pakollista ja toisen, jossa voi esiintyä pelkällä nimimerkillä - mielestäni nuo nimettömät komentit edustavat suhteellisen tyypillistä asialaatua, mitä osallistuvista "syvistä riveistä" lähtee, valitettavasti --- 

 

1 ~ http://www.tiede.fi/keskustelu/72540/hakeeko-usa-hyokkayssyyta-pohjois-koreaan?changed=1502612628​ - 315 kommenttia ... 

2 ~ http://www.tiede.fi/keskustelu/55395/ketju/usa_lupa_tappaa_suvereeni_maailmanpoliisi?changed=1502612361 - 54 kommenttia ... 

.

3 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/235689-kaynnistyyko-korean-sota-vaihe-ii-uho​ - 109 kommenttia ...

4 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/235755-pohjois-korea-sailytti-kasvonsa-ja-riisui-donald-trumpin - 124 kommenttia ...

5 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/239705-hakeeko-usa-hyokkayssyyta-pohjois-koreaan - 118 kommenttia ... 

6 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/126922-mita-yhteista-pohjois-korea-ja-israel - 47 kommenttia ... 

 

Kuinka aggressiivisesti lännenmies puolustaa reviiriään ja miten siinä käytetään hyväksi West trolling tyyppistä manipulaatiota, jopa propagandaa? Tässä se kaikkien kysymysten äiti, jolla on suuri merkitys maailmanrauhan säilymiseen tai säilymättömiin.

Esitän lopuksi ydinkysymyksen - Mikä valtio on sotinut eniten maailmassa viimeisen 60 vuoden aikana - vierläpä kaupana omilta rajoiltaan?

.

~ https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/07/06/ulkolinja-kuka-kim-jong-un​ - Kuka ja mikä Kim?

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä - kirjoitettu tällä kertaa Raumalta - Villa Kalliorannasta

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (84 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kiina on näyttänyt liittyneen yhdessä Yhdysvaltojen kanssa kylläkin nyt tuohon läntisen kulttuurin puolustushyökkäykseen Pohjois-Korean kohdalla.

Ilkka Luoma

Näin ei ole käynyt. Kiinalaiset ajavat omaa agendaa, jolla poistetaan vieraat sotajoukot pois koko Korean niemimaalta. Kiinalaisilla on hyvä pelisilmä --- ;)

"Välivaiheet voivat näyttää punaiselta, vaikka päämäärä on keltainen" -vanha shandongilainen sanonta 800 -luvulta.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Yhdysvaltain ja Kiinan presidentit ovat yhtä mieltä siitä, että Pohjois-Korean uhkaava toiminta on saatava loppumaan.

Donald Trump ja Kiinan Xi Jinping toistivat lauantaiaamuisessa puhelussaan, että molemmat maat ovat sitoutuneet ydinaseriisuntaan Korean niemimaalla. Valkoinen talo kertoo asiasta lausunnossaan.

– Presidentti Trump ja presidentti Xi olivat yhtä mieltä siitä, että Pohjois-Korean on lopetettava provokatiivinen ja laajenemishaluinen käytöksensä, lausunnossa sanotaan.

https://yle.fi/uutiset/3-9772252?origin=rss

Eli yhdessä ja yhtä mieltä ovat.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #10

USA' n väite laajenemishaluisesta Pohjois-Koreasta on vain Yhdysvaltain manipulaatiota ...

.
Kiinan tavoite on yksiselitteinen - kaikki vieraat ase- ja hyökkäysvoimat pois Korean niemimaalta ... alkaen US ohjusaseistuksesta Etelä-Koreasta.

Ilkka Luoma

West trolling, mitä se on?

" ... Lännenmies vakuutteli tekevänsä vastineen itäisen ajatusmaailman propagandalle –
 … syntyi käsite East trolling (propagandatuutti). Slaavilaiseen tyyliin otettiin suoraviivaiset käytänteet suunnatessa tarkoitushakuista tietoa – informaatiota, propagandan |3 tyylillä.
Propaganda on jyrkkä muoto tiedonlevityksessä, jossa ei yritetä vihjailla, vaan esittää suoraan tavoitehakuista päämäärää, jossa ei koeteta kätkeä vaikuttamisen yksipuolisuutta. Propagandan etu on se, että se havaitaan helposti ja siihen voidaan asennoitua järkiselitteisesti tai siten tunneviihteellä totena ja kiehtovana.
Tähän uuteen sodan muotoon – informaatiosotaan |4 haluttiin lännestä vastavoima. Haluttiin esittää totuutta, tarkkaa tietoa, tarkastettua informaatiota, siis tavoitteena antaa oikeaa tietoa |5. Mikä on muuten oikea tieto?
 
Oikea tieto on paljolti enemmistöhyväksyttyä informaatiovirtaa,
 … jolle annetaan hyväksytty leima asiantuntijapiireistä. Usein asiantuntijat tietoineen ovat osoittautuneet olleensa väärässä, kun informaatiovirta tarkentuu ja/tai uutta analysoitua ja yleisymmärrettyä tietoa on saatu julkiseksi. Todisteiden voima on myös katsojan uskomuksissa, silmissä ja korvissa. Mitään täysin vedenpitävää todistetta ei ole olemassa [fil.] ... "

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/228006-... -
.

Ilkka Luoma

Kuinka aggressiivisesti lännenmies puolustaa kulttuuriaan?

Epilogi
[2014]
" ... USA kipristelee vahvistuvan Kiinan maailmanmahdin kanssa 4]

 … ja siirtää sotavoimaansa Tyynelle valtamerelle – vastapainoksi Kiinan pyrkimyksille, joita USA ei saata syvällisesti ymmärtää – vain sen, että velansaanto Kiinasta loppuu. USA on lisäksi oivaltanut, että talouskaava ”Kiina + Venäjä > USA + EU” 5] saattaa toteutua jopa sotilaskaavana, varsinkin kun lännenmies ajaa Venäjää Kiinan syliin 6]. ... "

Päänäytös
[2014]
" ... Läntinen maailma aloitti oman laajentumisensa löytöretkistä, joita pian seurasivat ristin ja miekan laivat – vieden uskontoa, osin väkisin ja tuoden kultaa ja hopeaa kuninkaiden loputtomien velkojen tilkkeiksi. Me siis veimme paljolti myös aggressiivisesti omaa kulttuuriamme ja tapojamme maihin, joiden kulttuurit olivat osin jopa vanhempia ja yhtenäisempiä kuin meidän.

Lännenmiehen kolonialismi synnytti osaltansa nykyiset kehitysmaat 3]

… ja kehitysmaastatuksista nousseet kehittyvät maat, jotka nyt ”bricseinä” 4] ottavat osaansa maapallon yhteisistä varannoista, jotka ovatkin olleet eurooppalaisen länsirodun kulutusjuhlan pääroolissa – siis halpaa energiaa ja raaka-ainetta omaan jatkojalostukseen, joka taas loi meille nykyisen vaurauden.

Tänään maailmalla on vastakkainasettelua useammassa kohteessa –

… on Ukraina 5], on Syyria 6], on Irak – edelleen Lähi-itä 7], juutalaisina ja islamisteina, jihadisteina ja äärijuutalaisina - ”liebermanneina” 8]. On eräs yhteinen nimittäjä melkein kriisissä kuin kriisissä – se on USA, joka haluaa kynsin hampain pitää maailmanpoliisin roolia 9] – toistaiseksi ylivertaisen sotakoneensa avulla. ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/08/kuinka-agres... -
.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuo määrite "läntisen kulttuurin puolustushyökkäys" on Pohjois-Korean sotaretoriikan huomioiden hiukan perusteeton tilanteessa, jossa Pohjois-Korea on yksipuolisesti aloittanut uhoamisen esimerkiksi uhkaamalla tuhota Guamin tukikohdat omilla ohjuksillaan. Kukaan ei ole uhonnut Pohjois-Koreaa vastaan ennen kuin se itse aloitti möykkäämisen.

Ilkka Luoma

Tässä onkin yksi niistä West trollingin helmistä ja vahvoista vääristä uutisoinneista - ... "muna vai kana" ... muistamme, että uhon aloitti USA - syynä P-K' n ohjuskokeet.

Ennen ohjuskokeita ei mitään uhoa retoriikkana P-K' sta - reaktio syntyi juuri tuosta ohjuskokeesta ja ohjuksen laukaisusta, jonka oikeutuksia on myönnetty kyllä muille, mutta ei Pohjois-Korealle, joka ei ole käynyt sotia 60 vuoteen - sen sijaan US on sotinut liki koko tuon ajan!

P-K näkee Korean sodassa sotineen valtion - kaukaa valtameren takaa - koko ajan suoraan rajansa takana - suurine ase- ja taisteluvoimineen!
.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Olet varmaan kuitenkin tietoinen kansainvälisestä ydinsulkusopimuksesta? Maailmassa on valtioita, joilla on "virallinen oikeus" YK:n tukemana omata ydinaseita ja sitten valtioita, joilla sellaista oikeutta ei ole.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #7

!
.

ovatko Pohjois-Korea ja Israel ydinsulkusopimuksessa?

.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #7

Intia ja Pakistan ... ?

.
[2016]
YDINSOTA

" ... Ydinsotaa ei ole käyty, lukuun ottamatta noita Japanin Hiroshimaan ja Nagasakiin Yhdysvaltojen toimesta pudottamia testiatomipommeja. Pudotuksen motiivina oli säästää ihmishenkiä, julman inhimillistä, mutta osin totta. Pudotuskäskyn antoi Yhdysvaltojen presidentti Harry S. Truman.

Tänään ydinaseiden määrä on hirvittävä

Oli käytävä kylmä sota, jolloin kaksi toistaiseksi ainoaa ydinasesuurvaltaa nokitti lukumäärillä ja räjähdysvoimalla – suurimpien kasvaessa 1.000 -kertaisiksi noihin testipommeihin nähden |5.  Aseidenkin osalta ihmiskunta esittää näyttö- ja vertailumahtisuuttaan. ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/03/ydinsota.html -
.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #7

~ http://www.hs.fi/aihe/ydinsulkusopimus/ -
.

Ydinsulkusopimus
~ http://www.helsinki.fi/verifin/UN1540/fi/rn.htm -
.

" ... Ydinsulkusopimuksen 10.1 artiklan mukaan kaikilla sopimusmailla on oikeus erota sopimuksesta kolmen kuukauden irtisanomisajalla, mikäli maan kansallinen turvallisuus vaatii sitä välttämättä. Ilmoitus irtisanoutumisesta on toimitettava YK:n turvallisuusneuvostolle sekä kaikille muille sopimusmaille. Tähän mennessä ainoa oikeuttaan käyttänyt maa on Pohjois-Korea, joka on irrottautunut ydinsulkusopimuksesta ja väittää hankkineensa ydinaseita. ... "
~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Ydinaseriisunta#Ydin... -

.

Ilkka Luoma

Läntisen puolustuksen hyökkäys ---

-Korean sota 1950 -luvun alussa
-Vietnamin sota
-Hyökkäykset Kuubaan
-Afganistanin sota 1
-Afganistanin sota 2, 2001 -
-Irakin sota, 2003 -

Nämä ovat todellisuutta, eikä siis ole ihme, että osin "vainoharhainen" Kim Jong-un kokee USA' n suureksi uhaksi ja varsinkin US pr. Trumpin rujon hyytävän retoriikan jälkeen, jolloin on jo suoritettu sanallinen hyökkäys - pohjois-korealaisen ajatusmaailman suhteen!

Ilkka Luoma
Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Saa aika hurjat psykoosit olla, jos luulee että Trump päästäisi millään tasolla irti Etelä-Koreasta. Mutta mitä voisi odottaa blogistilta, joka luulee että kukaan ottaa Venäjä-syytöksiä enää tosissaan.

Kiinalla on vain kaksi intressiä Pohjois-Koreassa:
1) halpa teräs ja hiili
2) puskurivaltio Kiinan ja Yhdysvaltojen maavoimien välille

P-K tietää tämän. Jos P-Kn luonnonvarat loppuvat ja Kiinan ja Yhdysvaltojen suhteet paranevat sen verta ettei puskuria enää tarvita, on Kimin dynastian aika ohi. Siksi P-K hankki ohjukset, sillä se ei ole turva ainoastaan jenkeiltä, vaan myös kiinalaisilta.

Luuletko blogisti oikeasti että jenkit jättäisivät Japanin, Austraalian, E-Kn yms lukuisat liittolaisensa ja äärimmäisen tärkeät kauppakumppaninsa uhkailijoiden armoille?

Ilkka Luoma

1) Kiinalla on itsellään hyvin paljon tuota hiiltä ja teräksen tuottajana Kiina on jo maailman suurin. Kivihiilen osto P-K' sta on vain kehitysmaa-apua ...
.
2) Koko korean niemimaan osalta Kiinan tavoite on rauhoittaa koko niemimaa vieraiden valtioiden taistelu- ja hyökkäysvoimilta, jonka jälkeen Kiina tarjoaa on puolustuskilpensä MOLEMMILLE Koreoille!
.

Ilkka Luoma

"Venäjän Lavrov ja Saksan Merkel tuomitsevat Trumpin kovat puheet Pohjois-Korealle ... "

~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005322945.html?r... -
.

...

Ilkka Luoma

Muistamme nuoremman Bushin käyttäneen myös uhmakasta rujon tylyä retoriikkaa, joka ei jäänyt vain sanoiksi. Bush juniori hyökkäsi, vaikkei edes valhein saanut YK lupaa hyökkäyssodalleen Irakia kohtaan.

~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005324013.html -

.

Ilkka Luoma

... Uutisten laatu paranee Pohjois-Koreasta!

~ https://yle.fi/uutiset/3-9772575 -
.

Ilkka Luoma

... Ruotsi tarjoaa, meille tarjottiin! Harmi, meillä ei oivallettu viestiä ...

~ https://yle.fi/uutiset/3-9773843 -

Ote:
" ... SVT: Ruotsi tarjoaa neuvotteluapua Yhdysvalloille ja Pohjois-Korealle
Ruotsin ulkoministerin mukaan maa olisi valmis toimimaan välittäjänä konfliktissa, ja sen suurlähetystö Pohjois-Koreassa olisi siihen ainutlaatuinen paikka. ... "

...
Tässä oli, ehkä on vieläkin yllättävä mahdollisuus, mutta mikä?

~ https://yle.fi/uutiset/3-9582419 -

Ote:
" ... Pohjois-Korea ei ole unohtanut, että Suomella on 1970-luvulta periytyviä saatavia. Tähän ongelmaan löytyy varmasti ratkaisu, vakuuttaa ulkoministeriön edustaja Ylelle. ... "

.
Meillä ei oivallettu ojennettua kättä!
.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Pohjois-Korean kuritus on läntisen kulttuurin puolustushyökkäys?"

Kuuluuko Kiinakin läntiseen kulttuuriin?

China to stop imports of North Korean coal, iron ore and fish

North Korea's biggest trading partner confirms it will take part in sanctions that aim to cut off a $1bn of exports.

http://news.sky.com/story/china-says-it-will-stop-...

Ilkka Luoma

Ei kuulu, nyt se on mieluumminkin Venäjän kanssa samansuuntaislinjassa. Voin samalla lohduttaa sinua Seija, ettei Kiina lopettanut hiilen tuontia (vaikka se on ja on ollut koko ajan hyvin tappiollista, kun Kiinalla tuota kivihiiltä on yllin kyllin - tosin vahvasti rikkipitoisena), vaan irrotti sen pakotelistalta - pohjois-korealaisten itsensä takia.

.
Läntisyyttä edustava Trump on käyttänyt hyvin kovaa kieltä - uhkailua viisaampana, vai eikö sitten viisaampana - Kiina on toppuutellut sotaisia amerikkalaisia - kaikin keinoin ja käyttää sellaisia keinoja, jotka paremmin vastaavat alueen neuvottelukäytäntöjä.

Miten tuon Pohjois-Korean sotimishalu, jos vertaat sitä amerikkalaisten sotiin vaikkapa tuon Korean sodan jälkeen? Mitä mieltä olet - kerrotko vaikka noiden riitapukareiden käymät sodat vuoden 1952 jälkeen ... ;)

.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ei ole lopettanut, eri asia sitten mistä Kiina tuo hiilensä. Tämä on jo viime keväältä:

North Korean ships head home after China orders coal returned

Following repeated missile tests that drew international criticism, China banned all imports of North Korean coal on Feb. 26, cutting off the country's most important export product.

To make up for the shortfall from North Korea, China has ramped up imports from the United States in an unexpected boon for U.S. President Donald Trump, who has declared he wants to revive his country's struggling coal sector.

https://www.cnbc.com/2017/04/11/north-korean-ships...

Eikä tämä toppuuttelulta vaikuta:

China could accept US strike on North Korea as prelude to Chinese occupation

https://chinadailymail.com/2017/04/28/china-could-...

Ja minne Pohjois-Korea hyökkäisi, Kiinaan, Venäjälle vai Etelä-Koreaan?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #56

Hiilen tuonti jatkuu - valistuneella ja luovalla tavalla - eikä se sisältynyt YK-pakotepäätökseen ...
.

Tuo sinun loppulause on hyvä oivallus, sen pitäisi myös ymmärtää "viisaampi ja vahvempi", mutta ei - uho jatkuu ja nokittelu kiihtyy. P-K ei hyökkää mihinkään, hakee vain riittävää turvaa uhalle, jonka muodostaa US Etelä-Koreassa - suurine taisteluvälinevarastoineen, jatkuvasti paikalla olevine rynnäkköjoukkoineen sekä muine valmiuksineen käydä sotaa Korean niemimaalla. Historiaa tuntevat muistavat, että on vain aselepo - ei rauhansopimusta!

.
Xi on mieluumminkin näiden takana:

"Venäjän Lavrov ja Saksan Merkel tuomitsevat Trumpin kovat puheet Pohjois-Korealle ... "

~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005322945.html -
.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #57

"Hiilen tuonti jatkuu - valistuneella ja luovalla tavalla - eikä se sisältynyt YK-pakotepäätökseen"

Kiinalaiset ovat ilmeisesti saaneet Kim Jong unista tarpeekseen kun bannasivat senkin.

Eipä siihen ole luovuutta tarvittu kun Australiakin on lähettyvillä.

Chinese coal imports from Australia and Russia jumped in April, as the world's top buyer of the commodity rushed to find alternative supplies following its ban on North Korean imports.

http://www.reuters.com/article/china-economy-coal-...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #59

Kiinalaiset kokevat pohjois-korealaiset tuettaviksi "veljikseen", joilla on erikoinen johtaja, joka ei aina isoveljeään halua kuunnella, kun vasta sen jälkeen kun Peking ärähtää - tämä tarkoittaa sitä, että lopulta Kiina huolehtii pohjois-korealaiset ... siihen on reaalimaailman syy ja historiallinen syy --- tämä tietämys perustuu toukokuun vierailuun alueella.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #64

Kiina on huolehtinut pohjois-korealaisia halvaksi työvoimaksi, ja lisää varmaan kelpaisi.

120,000 North Koreans to work in China

https://chinadailymail.com/2012/08/02/120000-north...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #66

Meillä vastaavasti SOL-siivoojat, virolaiset rakentajat ja ehkä venäläiset lääkärit ;)

-
Malli luotiin jo kauan sitten vahvalla orjakaupalla - kun Afrikasta rahdattiin mustia Amerikan etelän puuvillapelloille ...
.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #68

Silläkin erolla että toisin kuin pohjois-korealaiset orjatyöläiset saavat pitää palkkansa itse.

“Their monthly salary of about 6,000 yuan (US$942) was paid by their employer directly to the North Korean government.” They themselves only get 150 yuan (US$23.55) pocket money per day. According to reports, they provide wonderful singing and dancing services but live a dull and mythic life.

https://chinadailymail.com/2012/08/02/120000-north...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #70

Tuo on oiva esimerkki Kaukoidän maille tyypillisestä tavasta työllistämisen osalta - valtiot ovat suuria vuokratyönantajia ... kuten meillä yksityistetyt: Eilakaisla jne ... aihe on hyvin tuttu, kun junailimme operaatiota, jossa tehtiin suunnitelmat kiinalaisten mustikanpoimijoiden Suomeen tulosta - aihetta en avaa enempää, mutta toimintamalli on aivan reilu, jossa Eilakaislan yksityisyyden sijasta vuokraajana toimii valtio tai valtion yhtiö - näin myös P-K' ssa. Tässä on jälleen sellainen kohta, jossa suomalainen menee helposti väärille luuloille ...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #71

Jokseenkin aggressiivisia nuo tuntuvat ulkomailla olevan.

Detained North Korean fishermen arrive in Russia after shooting incident

One North Korean died and eight were wounded from small arms gunfire after the fisherman attacked Federal Security Service (FSB) patrol officers. The Russian crew initially fired warning shots then opened fire in self defence.

http://siberiantimes.com/other/others/news/n0774-d...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #72

Aikanaan Islannissa kalastajat riitelivät sotalaivoin - oliko englantilaisten kanssa ... ?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #59

En paljon lännenmiehen uutisointia tuolta alueelta arvostaisi - kuin vain ehkä täysin yksiselitteisten faktojen osalta - itse luotan piireihin Pekingissä ja Pjongjangissa ...

.
Lännen toimintamalli ja mentaliteetti näkyi hyvin aikanaan YK' ssa, kun Powell sanaili satujaan ... Tänään West trolling on voimakas tapa manipuloida, olisi oltava tarkka jo senkin takia, ettei monilla lännenmiehillä ole käsitystä Kaukoidän menettelytavoista --- aikanaan seurasin harmistuneena HS-toimittajan raportointia Kiinasta, kun eräät Kulosaaren tahot olivat näreissään tavasta joka ei välitä kiinalaista ajatusmaailmaa, vaan värittää sitä lännen mielikuvilla - tämän on paljon suurempi ongelma, kun kuvittelemmekaan - palaan tällä kohtaa topicin otsikkoon! :)

.

Ilkka Luoma

Sen sijaan Kiina tavoite on yleismaailmallinen - kaikki vieraat sota- ja taisteluvoimat pois koko Korean niemimaalta - tästä alkaa sitten se tilanteen "normalisointi" -

Ilkka Luoma

Syntyi aivan mukava ketju, joka antaa kattavan vastauksen, perustelun ja todisteet laajasti otsikolle:

Pohjois-Korean kuritus on läntisen kulttuurin puolustushyökkäys?

...
Kiitos kommentoijille :)

Ilkka Luoma

... Sieltähän se tuli - "iskulla nenään" eli väkivallan aloittajakandidaatti paljastui esille. Pala kerrallaan Koreoiden sisäinen asia paljastuu ulkoisen uhan ongelmaksi!

~ http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005326260.html -

" ... Guamin kuvernööri puolusti Trumpia: ”Joskus kiusaaja pystytään pysäyttämään vain iskulla nenään” – ... "
.

Ilkka Luoma

... Monet ovat kyselleet miksi riitapukareina uhkailulinjalla ovat juuri P-K ja USA. Loogisempaa olisi, jos veljeskansat keskenään samalla niemimaalla kisailisivat uhon määrällä. Mutta miksi juuri USA, joka on valtiona kaukana meren takana? Kiintoisa kysymys, johon löytyy yllättävä vastaus, mikä ei lopulta liity Koreoiden sisäisiin asioihin lainkaan. Vinkki - pitää tutkia tilannetta aikaa ennen japanilaisten miehitystä!

~ http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005326264.html -

" ... – Sotilaallisista toimista Korean niemimaalla voi päättää ainoastaan Etelä-Korea, eikä kukaan muu voi päättää sotilaallisista toimista ilman Etelä-Korean suostumusta, Moon totesi tiistaina. ... "
.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Eihän USA ole ainoa, P-Korea suuntaa ohjuksiaan Japania kohti.

Japan stepped up its warning of the acute threat posed by North Korea's weapons program in its annual Defense White Paper released Tuesday. Pyongyang has continued a series of missile and nuclear tests in defiance of UN sanctions, including firing two intercontinental ballistic missiles (ICBMs) last month that landed off Japan's west coast off Hokkaido island.

http://www.dw.com/en/japan-defense-review-north-ko...

Ilkka Luoma

... Hiljalleen käy ilmi syy-seuraussuhde, jo kaukaa historiasta, alkaen 1945. ... | ... Sotalaiva ampuu aina ensin varoituslaukauksen uhkaavan aluksen eteen - vaaraa tuottamatta, jotta vihamielinen lähestyminen saataisiin päättymään. Nyt kysytään miten USA lähestyy Pohjois-Koreaa? Siinäpä se oleellinen kysymys.

~ https://yle.fi/uutiset/3-9775740 -

...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #79

Niin, Kiinallehan tuli jo mitta täyteen kun ei riittänyt että tuomitsi Pohjois-Korean ohjuskokeet, joten bannasi P-Korean tuontituotteita, eikä muuallakaan Aasiassa olla huolta vailla.

Southeast Asian leaders urged the Democratic People's Republic of Korea to seriously comply with its international obligations during their summit, voicing concerns over Pyongyang's test-firing of mid-range ballistic missiles.

http://www.chinadaily.com.cn/world/2017-05/01/cont...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #81

"Mitta täyteen" - on väärä ja liian voimakas ilmaisutapa. Tuo tapa on meille tuttu ja aika yleisesti käytetty. Kiinassa ei asioita ilmaista noin - vaan kyseessä on ohje tai neuvo - toki niin, että kivihiiltä tuodaan joka tapauksessa ... tuo hiilen tuonti on kehitysapua, ja se ei liity Kiinan pakotepolitiikan piiriin. Tuontinimike on muutettu ;)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #83

"Tuontinimike on muutettu ;)"

Faktaa mutun tueksi? Vai eikö Kiinan viranomaisiin voi luottaa ;)

China has suspended coal imports from DPRK: customs

http://news.xinhuanet.com/english/2017-04/13/c_136...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #86

Media ei pysy aina asioiden perässä. Usein media haluaa informoida väärin/"väärin" - tahallaan tai tahattomasti. Ei media oivaltanut meille ojennettua kättäkään, kun P-K vihjaisi meille Suomelle välittäjän roolia. Medianomit eivät ole ihmehenkilöitä, vaan usein omien ajatusmaailmojensa "vankeja" ---

Ilkka Luoma

Koreoissa elää vielä paljon ihmisiä, jotka muistavat hyvin julman japanilaismiehitysajan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #80

Ja nyt pohjois-korealaiset pakenevat henkensä edestä oman maansa julmuuksia.

China: Don't Return 5 Refugees to North Korea

Don't Send North Koreans Back to Horrific Prison Camp System

https://www.hrw.org/news/2017/06/24/china-dont-ret...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #82

Tämän tyyppisiä yksittäisiä henkilötapauksia tapahtuu liki kaikkialla. Julmuus on jälleen ilmaisutapa, joka on meille tyypillistä. Kaukoidän kulttuureissa tietty tiukkuus, jopa "julmuus" on tyypillistä, kun ylitetään heidän maltillisuusrajoja -

Tuo "julmuus" näkyy myös retoriikan käytössä - joskus hymyilyttää korealaisten tapa lukea uutisia - kun asetellaan painotuksia, jotta asetettu tavoite tiedon perille menosta toteutuu! :)

Kuri on ilmiö - niin meillä kuin muualla. Vanhemmat ihmiset muistavat, että kouluissa oli meilläkin vielä 1960-luvulla kuri, jota nykynuoriso kutsuisi julmaksi tavaksi oppilaita kohtaan.

Meidän on vaikea arvioida tapahtumia, varsinkin, jos emme ole edes käyneet Pohjois-Koreassa!
.

Ilkka Luoma

... West trolling jylyää. Isku ja varoituslaukaus ovat kaksi eri asiaa.

~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/pohj... -

.
" ... – Pohjois-Korean on parasta olla uhkailematta Yhdysvaltoja. Muuten he kohtaavat tulen ja raivon, jollaista maailma ei ole aikaisemmin koskaan nähnyt, Trump sanoi puhuessaan New Jerseyssä viime viikon tiistaina.

Viimeaikainen sanasota Pohjois-Korean ja Yhdysvaltojen välillä on kasvattanut maiden välisiä jännitteitä. Useat muut maat ovat ilmaisseet huolensa kasvaneista jännitteistä. Esimerkiksi Kiinan presidentti Xi Jinping on kehottanut Trumpia välttämään sanoja ja tekoja, jotka lietsovat jännitteitä Korean niemimaalla. Pohjois-Korean merkittävin diplomaattinen liittolainen Kiina on vedonnut myös Pohjois-Koreaan sanasodan hillitsemiseksi. ... "
.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ja Venäjäkin siirtää vaivihkaa joukkojaan Pohjois-Korean rajalle.

Kremlin: No Comment On Reported Military Movements Near North Korea

Local media in the Russian Far East have reported that residents have witnessed large military convoys traveling by train and road toward the short border with North Korea since last weekend.

A video posted on local news site DVHab.ru showed a train carrying heavy military equipment, including Tor surface-to-air missile systems, traveling through the city of Khabarovsk -- purportedly moving south toward Vladivostok, which is 160 kilometers from the border.

https://www.rferl.org/a/russia-reported-moving-mil...

Ilkka Luoma

Venäläiset harrastavat yhteisiä sotaharjoituksia kiinalaisten kanssa. Tämäkin tulee ottamaan huomioon - muistanet Itämerelle tulleet kiinalaiset sotalaivat --- Venäläisten ja kiinalaisten sotilaiden siirto P-K' n rajoille on voimakas - tosin hiljainen - varoitus USA' lle olla aloittamatta sotaa tai hyökkäystä!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #90

Olisihan se uutinen että Venäjä ja Kiina järjestäisivät yhteisen sotaharjoituksen Pohjois-Korean rajalla.

"Venäläisten ja kiinalaisten sotilaiden siirto P-K' n rajoille on voimakas - tosin hiljainen - varoitus USA' lle olla aloittamatta sotaa tai hyökkäystä!"

Mitähän mutua keksit seuraavaksi, P-Korean ohjuskokeet olivat keskeisessä osassa tässäkin.

Foreign Ministry Spokesperson Lu Kang's Regular Press Conference on April 19, 2017

We have noted relevant reports. China is gravely concerned about these recent developments regarding the DPRK's nuclear and missile activities.

Ja sotahan tietäisi sitäkin että P-Koreasta tulvisi pakolaisia Kiinaan.

http://www.fmprc.gov.cn/mfa_eng/xwfw_665399/s2510_...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #92

On erittäin luontevaa, että Kiina ja Venäjä vetävät tässä yhteistä köyttä - vaikka Venäjän edeltäjä N:liitto oli se toinen Korean niemimaan miehittäjä japanilaisten jälkeen - silti Japanin olleen molempien hampaankolossa :)

.
Japani on itseasiassa syy-seuraussuhteen myötä käynnistänyt operaattori tässä historiatapahtumasarjassa, joka ei ole vielä nähnyt loppuaan.
.
Muistamme myös Kiinan tavoitteen poistaa kaikki vieraat ase- ja hyökkäysvoimat pois koko Korean niemimaalta - Venäjän on tähän helppo yhtyä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #93

Yhtä köyttähän Pohjois-Koreaa vastaan vedetään.

Trump kiittää Kiinaa ja Venäjää tuesta Pohjois-Korean vastaisille pakotteille

YK:n turvallisuusneuvosto hyväksyi eilisessä äänestyksessään kiristykset Pohjois-Korean pakotteisiin.

http://www.ksml.fi/ulkomaat/Trump-kiitt%C3%A4%C3%A...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #95

On selvää, että paljon siipeensä lähinnä medialta saanut Trump kiittelee, vaikka toisella puolella toppuutellaan ja opastetaan ...

http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005323473.html -

.
"Kiinan presidentti: Trumpin tulee välttää ”sanoja ja tekoja”, jotka pahentavat Pohjois-Korean tilannetta – ... " -HS
.

Ilkka Luoma

... Monet ovat kyselleet miksi riitapukareina uhkailulinjalla ovat juuri P-K ja USA. Loogisempaa olisi, jos veljeskansat keskenään samalla niemimaalla kisailisivat uhon määrällä. Mutta miksi juuri USA, joka on valtiona kaukana meren takana? Kiintoisa kysymys, johon löytyy yllättävä vastaus, mikä ei lopulta liity Koreoiden sisäisiin asioihin lainkaan. Vinkki - pitää tutkia tilannetta aikaa ennen japanilaisten miehitystä!

~ http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005326264.html -
.

" ... Presidentti piti jokavuotisen televisiopuheen Japanin miehityksen päättymisen 72. vuosipäivänä.

– Hallitus, pannen kaiken peliin, aikoo estää sodan kaikin keinoin, sanoi Moon. ... "
.

Ilkka Luoma

... West trolling jylyää. Isku ja varoituslaukaus ovat kaksi eri asiaa.

~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/pohj... -
.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Alkaisikohan Kim Jong unin uho Kiinan ja Venäjänkin toimenpiteistä johtuen laantua?

North Korea's leader has delayed a decision on firing missiles towards Guam while he watches U.S. actions a little longer, the North's state media said on Tuesday, as South Korea's president said Seoul would seek to prevent war by all means.

https://www.reuters.com/article/us-northkorea-miss...

Tukijat ovat kaikonneet ja ympärillä Kiina sekä Japani lähentävät suhteitaan.

China, Japan ruling parties hold talks on improving ties

http://www.chinadaily.com.cn/world/China-Japan-Rel...

Ilkka Luoma

Uho on lähinnä USA/Trump johteista ... P-K teki omia testejään, kuten monet muutkin itsenäiset valtiot - ja mitä tekee maailman ainoat atomipommit, lähinnä siviilien sekaan pudottanut Yhdysvallat - aloittaa uhot - "tulenlieskoista kuunaan päivänä!"

.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #98

Kim Jong un oli uhonnut jo kauan, ja näkemyksesi on taas yksipuolinen.

Pohjois-Korean merkittävin diplomaattinen liittolainen Kiina on vedonnut myös Pohjois-Koreaan sanasodan hillitsemiseksi.

https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/pohj...

"P-K teki omia testejään, kuten monet muutkin itsenäiset valtiot"

Kiinankin vastustuksesta huolimatta, mahtaako P-Korealla olla varaa enää seuraavaan.

Launches lead to ban on imports

http://www.chinadaily.com.cn/world/2017-08/15/cont...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #100

Kerrohan Seija kuka tai mikä aloitti uhoamisen? Onko tässä muna vai kana ilmiö - varsinkin jos osataan katsoa historiaa, tapahtumia ja itse sotimista, joka tapahtui 1950 -luvun alussa.

.
P-K suoritti ohjus- ja atomiräjähdekokeitaan ... kuka/ mikä aloitti tämän jälkeen uhoamisen? Tähän ei jä kahta sanaa uhon aloittajasta ...

Lopulta voimme kysyä miksi P-K tuotekehitti itselle mahdollisesti toimivan ydinaseen ja myös käytännössä toimivan ohjusaseistuksen - mitä vastaan P-K hakee puolustuskykyä!?

Ilkka Luoma

Kimin uho oli seurausta US Trumpin aloittamasta ydinasetta käyttäneelle valtiolle hyvin hyytävästä uhosta - "tulenlieskoja ... ", ... MUTTA!

" ... Jo Bill Clintonin presidenttikaudella USA edisti omaa suunnitelmaansa Koreoiden jälleenyhdistymisestä.

Kysymys kuulukin: tarvitseeko Kiina tällaisen yhteenliittymän? Vastaus on ei.
Kiinalaiset muistavat oikein hyvin sen, että Saksan yhdistymisen jälkeen vuonna 1990 amerikkalaiset asevoimat eivät poistuneet Saksasta. ... "

~ https://vastavalkea.fi/2017/08/13/hyokkaako-usa-po... -
.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #105

Kim Jong-unin uho taisikin loppua Kiinan P-Korean tuotteiden tuontikieltoon, hiilikin on n. 40 % viennistään. Ja todennäköisesti on käyty keskustelujakin, Kiinahan ilmoitti jo maaliskuussa kielteisen kantansa P-Korean ydinase- ja ohjusohjelmiin.

“At the same time we have an unwavering commitment for denuclearisation of the Korean peninsula and we will not accommodate DPRK’s pursuit of nuclear and missile programmes,” Mr. Wang said, distancing China from North Korean leader Kim Jung-un’s recent directive to officials to keep the nuclear weapons ready to use in the aftermath of the UN sanctions.

http://www.thehindu.com/news/international/no-back...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #106

Kiina noudattaa tarkasti sovittuja sanktioita, mutta huolehtii pohjois-korealaiset jatkuvalla kehitysmaa-avullaan ;)

...
Meidän on aina muistettava Kiinan perustavoite: Kaikki vieraat sota- ja hyökkäysvoimat pois koko Korean niemimaalta ---
...

Suomelle tarjottiin välittäjän roolia, mutta meillä poliitikot eivät sitä ymmärtäneet - kävelimme yhden merkittävimmän virstanpylväämme ohi!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #109

Saahan P-Korea humanitaarista apua mm. YK:lta, mutta Kiinan ja P-Korean välit sen kun viilenevät ja Kiina kiristää tarpeen mukaan ruuvia.

The China–North Korea Relationship

However, a new $350 million bridge over the Yalu River to connect the two cities, intended to open in 2014, remains incomplete across the North Korean border, a symbol of cooling relations between Beijing and Pyongyang. Still, due to North Korea’s increasing isolation, its dependence on China continues to grow.

https://www.cfr.org/backgrounder/china-north-korea...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #112

Todellisuus on kuitenkin erilainen - sopimukset pidetään, mutta kiinalaiset ovat luontevasti luovia uusille ratkaisuille --- Kiina halua säädellä mahdollisuutta rajan yli tulevista hallitsemattomista massoista ... lisäksi on otettava huomioon, että Kiinan ja P-K' n rajan molemmin puolin on sukulaisuutta ja kiinteitä liikesuhteita - joiden osalta voimassa ovat maakuntalait ja sovitut Keskushallintosanktiot ovat aikataulullisesti heti, mutta x - siirtymäajalla (esimerkiksi jo sovitut toimitukset!)- Lisäksi Kiina kirjautti sopimukseen osion, jossa se voi itse säätää sanktioiden aikatauluja ja määräaikoja, ilmoitusvelvollisuudella ---

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #114

"Lisäksi Kiina kirjautti sopimukseen osion, jossa se voi itse säätää sanktioiden aikatauluja ja määräaikoja, ilmoitusvelvollisuudella ---"

Ei näytä siirtäneen:

Starting on Tuesday, China "completely prohibits" imports of coal, iron, iron ore, lead and seafood from the Democratic People's Republic of Korea, the Ministry of Commerce and General Administration of Customs said.

The joint announcement on Monday said Beijing issued the ban to fulfill United Nations Security Council Resolution 2371, which targets Pyongyang's intercontinental ballistic missile tests in July.

http://www.chinadaily.com.cn/cndy/2017-08/15/conte...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #116

Kyllä. Uusien kauppojen boikotti alkoi heti täsmälleen yhdessä sovitun aikataulun mukaisesti. Jo sovitut toimitukset täytetään ja on huomioitava, että tuo boikotin tieto tuli etukäteen tiedoksi kiinalaisille yhtiöille, jolloin voimassaolevat sopimukset entrattiin ja osa toimituksista siirrettiin uusille toimitusnimikkeille. Näin sovituista asioista pidetään kiinni huolella ja tarkasti! Kuten todettua, Kiina ylläpitää kehitysapupolitiikkaa naapuriinsa - monen syyn vuoksi.

Luotan enemmän viranomaiskanaviin kuin sinällään hyvin tuttuun ja asialliseen ChinaDaily' iin ;)

...
Suosittelen myös FT China mediaa ... jostain syystä! ;)

Ilkka Luoma

US käyttää maailmassa eniten rahaa aseiden ja tuhoamisen kehittämiseen ---
.
... Suuria summia aseiden kehittämiseen - hinta, joka joudutaan maksamaan maailmanpoliisiroolista.

~ http://www.sciencechannel.com/inscider/5-cutting-e... -
.
US on samalla maailman suurin ase- ja tuhoamisvälineiden kauppias, ollen myös eniten sotinut valtio Korean sodasta lukien!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund
Ilkka Luoma

US käyttää hyökkäysvoimansa ylläpitoon enemmän rahaa kuin seuraavat neljä valtiota yhteensä ---

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_valtioiden_... -
.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #104

Entä sitten? Kiinalla ei ilmeisesti ole mielestään tarvetta ja Putinilta loppuivat rahat niin että joutui supistamaan asevarustelua.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #107

US ylläpitää suurella rahalla tätä maailmanpoliisirooliaan - ja hiljalleen Kiina syrjäyttää sen - ei päästäkseen siihen itse, vaan:

"Maailmassa ei voi olla yhtä valtiota, joka määräilee muita" -osapuilleen näin hyvin korkealta kiinalaiselta johtajalta - Suomen ollessa EU-puheenjohtajavaltio - yksityistilaisuudesta Kulosaaresta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #108

Tuskin Kiinan johto on samanlainen kuin Putin, joka yrittää pitää yllä asevarustelua kaiken muun kustannuksella.

China’s debt on a dangerous trajectory: IMF

China’s massive debt is on a “dangerous” path, raising the risk of a sharp slowdown in growth, the IMF warned on Tuesday, urging Beijing to speed up structural reforms.

The IMF maintained its forecast of 6.7% growth for this year, but the report warned that the country’s debt load could soar from around 235% of gross domestic product last year to more than 290% in 2022.

http://www.thehindu.com/news/international/chinas-...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #111

Kiinassa tilastointi on erilaista kuin lännessä - esimerkiksi puolustusjärjestelymenot ovat todellisuudessa paljon suuremmat - koska muun muassa poliisivoimat lasketaan puolustusjärjestelyihin - lisäksi nyt työllistetään paljon soveliaita työttömiä varusteluteollisuuteen.

.
Tämä on henkilökohtainen arvio, eikä perustu mihinkään kiinalaiseen nimettyyn lähteeseen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #111

Viisi lentotukialusta maksavat hyvin paljon, mutta tuottaa samalla Kiinan laivanrakennusteollisuudelle uuden vientituotteen - muun muassa Intialle ja muille kykeneville BRICS -maille ;)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #115

Mitkä ne muut lentotukialuksista kiinnostuneet, kykenevät BRICS maat ovat?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #117

Todettu Intia ja Brasilia. Näyttäisi suunnittelun tässä vaiheessa, että Kiina pystyy tuottamaan vastaavan lentotukialuksen kuin US noin 80 prosentin kustannustasolla - ja tuo erotus on paljon!

.
... tieto Kiinasta kertoo, että "lentotukikohtalaiva" olisi kaksirunkoinen, koska sen alla voidaan pitää sukellusveneiden liikkuvaa tukikohtaa! (?) - puhutaan myös jopa 500 metrin pituudesta, vaikka Kiina markkinoi sisällään pienistä robotoiduista laivastovoimista!

...
... on kuitenkin syytä muistaa, että lentotukialus on valtava kompleksi ja sen harjoituttaminen toimivaksi vie paljon aikaa! Siksikin tuo päätavoite robotoidusta pienoislaivastosta - suurine lukumäärineen on tehokkaampi tapa turvata maailmanlaajuiset kauppareitit!
.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #119

Kiinallahan onkin kokemusta lentotukialuksista, ellen väärin muista niin ostivat Venäjältä about romutettavaksi, mutta kunnostivatkin sen ja kaipa siitä on otettu mallia.

PS. Tässä stoori Kiinan ensimmäisestä, Neuvostoliitosta ostetusta lentotukialuksesta. Täällä kerralla taitaa tulla parannettu painos, ainakin yhden Venäjältä ostetun hävittäjän (taisi olla SU-27) Kiina kopioi ja alkoi venäläisten harmiksi myydä vientiinkin omana mallinaan.

https://chinapower.csis.org/aircraft-carrier/

Ilkka Luoma

Ketju jatkuu - hyvä niin, ja Seija antaa asiavastusta kriittisen kommentoinnin ylläpitämiseksi ;)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Löytyyhän sitä asiaa idästäkin eikä vain lännestä.

We need to defeat China economically; should boycott Chinese goods, says Baba Ramdev
Yoga guru Ramdev appealed to the people to boycott Chinese products and called for making India a super power by 2040.

http://indianexpress.com/article/india/dokalam-we-...

Ilkka Luoma

US voisi aloittaa nuo kiinalaisten tuotteiden boikotoinnit, mutta ei tee sitä - koska amerikkalaiset ovat tavaraorientoituneita, ja Kiina tekee jo "kaikkea"!

.
Kiina ja Intia ajavat vankkureitaan yhteiselle raiteelle, ja selvittävät Tiibetin ja Kashmirin alueen kiistansa, jolloin Pakistankin ojentautuu samalle raiteelle!

Kiinan yksi Silkkiteistä kulkee osin näiden kaikkien lueteltujen valtioiden läpi/"läpi" ja tämän vuoksi on edullista saavuttaa rauha alueelle - näin Intia tuskin lähtee boikotoimaan, ainoastaan vaatimaan parempaa tuoteselostetta ja tutkimusta rajoilleen.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #120

Mitä järkeä siinä olisikaan että jenkit boikotoisivat kiinalaisia tuotteita, tämäkin uutinen oli hiljattain.

Chinese Investors Pouring Money Into Texas Real Estate

http://www.nbcnews.com/business/real-estate/chines...

Kiina ja Intia ovat ainakin päällisin puolin sulassa sovussa, toivottavasti jatkossakin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #123

Vaatetuotannossa saattaa syntyä yhteentörmäyksiä - Kiina on jo edennyt Bangladeshiin - ostaen tehtaan toisensa jälkeen, omien palkkakustannuksien noustessa liian korkeiksi! Kiina ja Intia vaatettavat liki koko maapallon ...

Ilkka Luoma

Hieno ketju voidaan päättää Ulkopoliittisen Instituutin (UPI - FIIA) loppupäätelmään - tälle erää ---

" ... Pohjois-Korea näyttäisi voittaneen tämän erän, ja maailman ei ehkä auta kuin ottaa lusikka kauniiseen käteen ja hyväksyä uuden ydinasevallan synty."

~ http://www.fiia.fi/fi/publication/698/sanoista_sot... -
.

Ilkka Luoma

Melkoinen tieto Pekingistä - Kiinan kannustuksesta Koreoiden johtajat ovat sopineet asian. USA' ta kammetaan pois koko Korean niemimaalta?
.
~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170817220033186... -

"Etelä-Korean presidentti: Korean niemimaalla ei syty sotaa" - IL otsikko

Torstai 17.8.2017 klo 06.29
.

Toimituksen poiminnat