Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Pakeneeko Timo Soini – ongelmia vai häpeää?

  • "Kaltereiden takaa viesti - pakeneeko Soini Suomesta Jyrki Kataisen tavoin?" -lainattu kuva
    "Kaltereiden takaa viesti - pakeneeko Soini Suomesta Jyrki Kataisen tavoin?" -lainattu kuva

Iltapäivälehdistö jytkytti otsikon – ”Timo Soini jättää ryhmänsä ja Suomen … Pedattuna rahakas virka Lontoossa”. Otsikointi on samaa luokkaa kuin hauet olisivat jättämässä kaislikot, verranto Soinin omasta retoriikkavarastosta, jossa banaanit ja lakritsit ovat lippalakeissa rehottaneet.

Edes Timo Soini ei tee "jyrkikataisia" |1, sillä Timo tietää mitä petturuus merkitsee - onhan Soini ominut oppi-isältään isänmaallisuuden hengen ja istuu kansan antaman valtakirjan loppuun saakka. Hillotolpan paikka tulee myöhemmin. Lööpitys on raskas moite pitkän päivätyön tehneelle.

|~ http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/soini_viimeiset-64035 -!

Timo Soini ei uskaltanut enää lähteä puheenjohtajakilpaan ja kenttä huudahti – Sitä saa mitä tilaa!

[~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/03/timo-soini-teki-ennakoidusti-oikean.html - | X]

Ote:

[… peruspersu Raaka - Arska pyyhkäisee kyyneleen silmäkulmastaan. Soini loi hänellekin mahdollisuuden – nousi eduskuntaan ja junaili näin nousun historiallisen – myöhemmin seurasi jytky ja vielä jytkyn jytkytys |2. Soini teki merkittävän jäljen Suomen arkipolitiikan historiaan …

 

 … punttisalilla itseään kehitellyt Lillukka - Liisakin herkistyi kuullessaan Timon luopumisen, vaikka kesken aikakauden – tosin eduskuntakausi jatkuu, mutta ehkä Liisa ymmärtää, ettei Soini ole kotonaan ulkoministerinä – saattaa olla jopa haitaksi isänmaallemme. Ehkä pako EU – Eurooppaan on edessä, kuten teki Jyrki Katainenkin? *… ]

Miten Te kehtaatte ja kyllähän Te kehtaatte!” – Timo Soini

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/06/miten-te-kehtaatte-ja-kyllahan-te.html -

Ote:

” … ” … Muistamme Kataisen ”myyneen maatansa ja kansalaisten verokertymiä” Kreikan takauksiin ja lainoihin 8], miellyttääkseen Saksaa – tavoitteena myöhempi paoksi muuttunut brysselöinti 9] – komissaarin virkaan, josta on vallan arvomerkit kuitenkin riisuttu pois. Pettikö Soini näin äänestäjänsä ja maansa – heittämällä 1300 kilometrin itärajallemme varsinaisen jytkyn – valtiomiinojen varsinaisen maamiinan, johon lopulta itse astuu tai kansansa astuttaa? … ” ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/07/presidentti-kekkonen-parahti-viiltonsa.html -   … ”

 

Timo Soini, mitä teet nyt häviösi jälkeen ja miten pelastat sen suuren työn, jonka teit niin monille arkikansalaisille. Kiitoksena kansa antaa myötätunnon, kun toit ministeriaitioon aivan tavallisia ihmisiä – näin äänestäjillä oli oiva mahdollisuus kokea ja nähdä miten vaikeaa, raskasta ja kuluttavaa on olla ministeri!

.

EKSTRA

[09032017] ” … [… Perus – Erkki äänestää Halla-ahoa, sillä hänellä on selvä kanta maahanmuuttoon; se on kirkas – ei enää perusteettomia pakolaisia, ei sekoiteta omaa pakkaa enempää. Jussi Halla-aho sai siipeensä jo uransa alkuvaiheessa, kun ennusteli Kreikkaan panssarivaunuja kaduille – syntyi Jussille liikanimi ”panssarijuntta” …

 … Perus - Päivikki ihmetteli minne ovat kadonneet Perussuomalaisten jytkyttelyteesit: ”Ei Natoon, ei EU ja markka takaisin”. Hävisivät kuin hauet kaislikoista. Pettikö Soini äänestäjänsä? |2 Ehkä, aprikoi Perus- Päivikki, olivathan kannatusmittaukset pudonneet puoleen huipustansa, ja Halla-aho saattaa puolittaa vielä puolikkaankin – jakamalla puolueen kahteen osaan. No – aika näyttää …]

Halla-aho on yhden liikkeen asiamies, fiksu ja sanallisesti ymmärrettävä – vähemmän lakritsia, vähemmän banaaneja eikä rehottavia finnejä lainkaan. Soini johti retoriikalla – ”Miten Te kehtaatte, ja kyllähän Te kehtaatte”. Nyt soivat uudet sävelet ja Timo saattaa karistaa Jyrki Kataisen tavoin tomut jaloistaan. Pää oli tullut vetävän käteen? … ”

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/03/jussi-halla-aho-on-edelleen.html

.

|1 ” …LINKKI… Tänään 16.03.2013 Helsingin Sanomien laatutoimittaja Unto Hämäläinen povaa nykypääministerillemme Jyrki Kataiselle korkeaa EU-tehtävää 4] – kysymys vain kuuluu, että mistä ansioista? Syntyivätkö nuo ansiot ostetuilla myötä tuilla Saksasta, kun avokätisesti rahoitettiin solidaarisuuden nimissä Etelä-Euroopan velkamaita?

Mitä meille suomalaisille on jäänyt käteen Kataisen töistä, muutakin kuin filosofian tohtori Pekka Himasen tulevaisuuden ennusteraportti, jonka sisällöstä ja tilaustavasta taitetaan reippaasti peistä. Tänään on jäänyt käteen kasvava valtionvelka, kasvava nuorisotyöttömyys, työn siirtyminen ulkomaille ja vahvasti oireilevat  mielenterveysongelmat – juoksimmeko liian lujaa materian, kulutushokeman ja kasvuhuudon perässä?

4] Jättävätkö rotat uppoavan laivan ensimmäisenä?

--- http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/124075-roolipelissa-rotat-jattamassa-laivan --- … ”

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

US | T | VU | BL | BL | FB | FB | FB | BLOG 149090

DOC Timo_soini_pakenee_17082017 – Word

PVM 17082017

|570|

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (31 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Timo Soini johti puoluetta 20 vuotta. Kun tuo hämmästyttävän pitkä kausi vihdoin päättyi, saa Soini haukkuja luovuttamisesta ja pakenemisesta.

Kuinka pitkään puoluetta on johdettava, jotta ei leimautuisi luuseriksi; 25, 30 vai ehkä 40 vuotta?

Ilkka Luoma

Olet oikeassa - tämä kirjoitus sopii kuin nenä päähän - tähän kommenttisi jatkoksi ---

.
"sunnuntaina, marraskuuta 01, 2015
Soinismin puolustuspuheenvuoro

(Media riepottelee nyt oikein olan takaa perussuomalaisia, miksi – niin sitä on todellisuudessa vaikea sanoa. PS saattaa olla liian vaikeasti käsiteltävä mediaväelle. Timo Soini *] on liian rehellinen sanoissaan ja ne maistuvat usein sisällyksettömiltä – Timo ei kunnioita, eikä arvosta mediaa – pitää sitä takiaisena, kuten aikanaan presidentti Mauno Koivisto perässä hiihtäjinä, joilta hän kielsi tulkinnat omista puheistaan)

[…’persuerkki’ kysyi kollegaltaan Raaka-arskalta miksi perussuomalainen äijäenergia unohdettiin, eikä isänmaan arvoja itsenäisyydestä, omasuomalaisista, eroa EU’ sta ja eurosta ole rummutettu riittävästi – vaan hinku Audin nahkasohvalle ylitti himona kaiken sen kunnian, joka kaulassa Leijona-riipuksena killuu …

 …’persupirkko’ kysyi kollegaltaan Auttaja-aijalta miksi, kun vihdoin halusimme PS’ ään mukaan - se käänsi selkänsä ja liputtaa pääministeri Juha Sipilän teesejä pakkoleikkauksista, senkö mekin nyt ansaitsimme? … ] ... "

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/11/soinismin-pu... - alta.
.

Ilkka Luoma

Topicin linkki |1' een lisäkirjoitus ---

|1 Kun Kataisen ennakoitiin pakenevan EU – Eurooppaan

~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&t... – [linkin alta 375 lukijakommenttia!]
.

.
Näin maalailimme Timo Soinin kujanjuoksua, kun kannatus aleni kuin lehmän häntä
[09052016]     

” … Soini kaivanee itselle poliittista hautaa. "Transatlantti" on huiman kaukana meidän itärajasta. Soini on puheissaan vaarallinen mies kansalliselle turvallisuudellemme. Näinköhän Timo suunnittelee kataismaista pakoa |* vastuunkannosta? Puolet perussuomalaisten kannatuksesta on kadonnut, ainakin toistaiseksi. Kyllä kansa tietää. Minkähän herätyksen Soini on kokenut Audin nahkatakasohvalta? … ”

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/05/transatlantt... -
.

Käyttäjän ZeiEizh kuva
Juha-Matti Hakala

Kai huomasit sen kysymysmerkin yläotsikon lopussa?

Ilkka Luoma

Juuri näin. Kysymysmerkki on tämän vuoksi:

"Edes Timo Soini ei tee "jyrkikataisia" |1, sillä Timo tietää mitä petturuus merkitsee - onhan Soini ominut oppi-isältään isänmaallisuuden hengen ja istuu kansan antaman valtakirjan loppuun saakka. Hillotolpan paikka tulee myöhemmin. Lööpitys on raskas moite pitkän päivätyön tehneelle"

- en usko Timo Soinin pettävän omia äänestäjiään!
.

Käyttäjän ZeiEizh kuva
Juha-Matti Hakala

Kaikki politiikot pettää, se on niiden työ.puolueesta riippumatta, vihreet, punaset, siniset, keltaiset.

Ei ehkä vaan juuri nyt.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #6

Niin se vihreiden uusi puheenjohtajakin, kun nuorempi rakkaus voitti ;)

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

"en usko Timo Soinin pettävän omia äänestäjiään!"

No ei se olekaan uskonasia. Jos Soinille tarjotaan hienoa pestiä johon liittyy prestiisiä ja muhkea tukku rahaa, hän ottaa sen varmasti vastaan miettimättä asiaa edes yhtä kertaa.

Kokonaan toinen seikka on se, tarjoaako joku Soinille sellaista.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #30

Mikäli näin - herää kysymys mitä olivat Soinin puheet rehellisyydestä, oikeudenmukaisuudesta ja kunniasta!

...
perjantaina, kesäkuuta 16, 2017
Peruspomotus arvottomassa arvomaailmassa

Voimme vahvasti arvioida, etä toistaiseksi ulkoministeri Timo Soini suivaantui |0, kun hänen perintöprinssi Sampo Terho ei kelvannut demokraattisessa ja sääntöjen mukaisessa PS- puoluekokouksessa Jyväskylässä. Europarlamentaarikko ja reviiripuolustaja Jussi Halla-aho sen sijaan palautti PS-puolueen arvosijoille, joilla metsästettiin jytky ja jatkojytky.

Kansanedustaja Simon Elo laitettiin hänet hiljalleen tuhoavaan rooliin |1, olemaan pikkupomo uudelle ”uutta toivoa” luovalle eduskuntatyhmälle, johon liittyivät riemuiten kaikki perusministerit, eronnut pääpersu Timo Soini ja eduskunnan puhemies Maria Lohela – ajateltiin, että toimenkuvat ja ministeri-audit säilyvät.

Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/06/peruspomotu... - alta.

.
.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Olen joskus samaa mieltä Ilkka Luomankin kanssa (jos tämän kirjoituksen oikein ymmärsin). Kun perussuomalaisille Soini oli jytkyjen jälkeen aivan ylimaallinen sankari, niin nyt hän on petturi ja takinkääntäjä vailla vertaa. Kertoo jotain tuon porukan mustavalkoisesta maailmankuvasta ja näköalan suppeudesta. Soini on kuitenkin pätevä henkilö kansainvälisiin (palkkio)virkoihin siinä missä joku Vapaavuorikin. Toivotan hänelle menestystä.

Ilkka Luoma

Aikanaan Kokoomuksen kansanedustajaehdokas ja upseeri sanoi Kataisen olleen rintamakarkuri, kun pakeni EU-Brysseliin - kiintiöpaikalle. Mikäli Soini kuittaa jo aikanaan hallitusneuvotteluissa luvatun palkkioviran - uskoisin että tuolta matkalta ei ole enää häpeämättä asiaa kotimaahan. Myös rintamakarkuri?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Sopiva virka olisi suurlähettilääksi Pohjois-Koreaan.

Ilkka Luoma

Espoon Iivisniemen peruspomo ...

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Soinin ongelma ja viime kädessä moraalinen tuho on istuminen kaksilla rattailla.

Ilkka Luoma

Soini nousi huipulle edesmenneen Tony Halmeen käynnistämänä. Tuosta alkoi halla-aholaisten hiljalleen nousu valtaan --- ja Jyväskylässä hoidettiin loput.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Kutsuuko Jussi Halla-ahoa panssarijuntaksi joku muukin kuin sinä?

Ilkka Luoma

Aikanaan Halla-aho ennusteli Ateenan kaduille panssarivaunuja - tuolloin Jussi sai punaisen kortin ...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Soini ei kestänyt puolueensa täysin demokraattista päätöstä uudesta puolueensa puheenjohtajasta, vaan osoittautui surkean huonoksi häviäjäksi ja erosi puolueestaan vain oman uransa jatkuvuuden takia. Sellainen mies joutaakin mennä. Poliittinen ura on joka tapauksessa ohitse.

Ilkka Luoma

Maailmanennätys - neljällä ministerillä ja eduskunnan puhemiehellä takanaan 1,6 prosentin kansalaiskannatus --- :)

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Maailmanennätys - neljällä ministerillä ja eduskunnan puhemiehellä takanaan 1,6 prosentin kansalaiskannatus --- :)

Kuka on se yksi ministeri uuvattiviisikosta, jolta kannatus uupuu kokonaan?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #63

Siis viisi ministeriä - anteeksiantamatonta unohdusta, kuka on niin huomaamaton, ettei se tullut luetteloiduksi? ;)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Veikkaan, että persuilla tulee vielä kova ikävä Soinin aikana hoidettu maahanmuuttopolitiikkaa, sillä oppositiossa persut eivät siihen vaikuta pätkääkään, ja jos vihreät ovat suurimpia puolueita hallituksessa, niin sitä voi sitten jokainen miettiä, millaista maahanmuuttopolitiikkaa silloin ajetaan.

Ilkka Luoma

Iskulausekulttuuri

Iskulauseiksi otettiin banaanit, kaislikkohauet, nenäherneen kokoiset melonit, kiristyvät kypärän remmit ja paljon muuta, joita tehtaili joku sanaseppo – varmaan naureskellen itsekseen. Mutta nuo verbaaliherneet purivat ja upposivat ja kannatus nousi. Tuli jytky ja kansa oli lähtenyt liikkeelle.  

Kansa oli saanut uunoturhapuropuolueen – ilmaisu positiivisella huumorilla, sillä Soinin retoriikalla.

Soinia arvostettiin suuresti sitkeydestä ja uskosta Vermon kautta englantilaisten jalkapalloon. Kansanmies oli hurmannut aitosuomalaisena EU- ja eurovastustajana, joka ei oikein Natoakaan sietänyt. Tuli luvattua sitä ja tätä. Katolilaisuus antaa lähes kaiken anteeksi – Timo tietänee tämän hyvin.

Jytky jytkytteli hallitukseen

[ … nyt pitää olla tarkkana, ettei jytkytellä oppositioon! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/10/jytkyttaen-o... - ]
.

Ilkka Luoma

maanantaina, kesäkuuta 12, 2017
Some repesi – reviiripuolustaja Halla-aho otti paikkansa

Perussuomalaisten uusi puheenjohtaja haluaa lakaista pöydän puhtaaksi. Edellinen puolueen luoja ja isähahmo, vajaalle puolelle kokousedustajista – Timo Soini saa mennä ja luovuttaa ulkoministerisalkun …, mutta kenelle?

Tosiasiassa Suomi ja monet suomalaiset saivat tahtonsa lävitse. Äijäenergia jyllää ja reviiripuolustajat saivat makean voiton. Mitä tämä reviiripuolustus oikeastaan on? Yksinkertaista, se on meidän kaikkien tuntema evoluution vuosimiljoonien aikana rakentama ja ylläpitämä suojajärjestelmä ”vääriä geenejä kohtaan”.

Nyt on kysymys siitä, miten tämä reviiripuolustus halutaan ymmärtää. Reviiripuolustus ei ole rasismia, vaan puolustusjärjestelmä ja sovun ylläpitäjä, joka rajaa erilaiset omiin karsinoihinsa. Tämä ei tarkoita suljettuja rajoja, vaan vanhaa yleisesti hyväksyttyä periaatetta - ”Maassa maan tapojen mukaisesti”.

Suomi on siitä erikoinen maa, että olemme kahden voimakkaan vaikutteen alla ja rajalla. Olemme idän ja lännen vedenjakajalla. Olemme itse niin lännestä kuin idästä ja olemme varustetut muun muassa omanlaisella melankolialla, joka viestittyy myös uuden ps-puheenjohtajan, Halla-ahon habituksesta |1.

|1 ~ http://www.iltalehti.fi/politiikka/201706092200198... -

Tohtori Jussi Halla-aho on reviiripuolustaja!

.
Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/06/some-repesi-... - alta.
.

Ilkka Luoma

Seuraako Soini Kataista?

" ... Pääministeri Jyrki Katainen on lausunut poliittisen testamenttinsa, niin hyvässä kuin pahassa. Tämä on samalla viimeinen kirjoitukseni Kataisen tiestä oman Suomessa vaikuttaneen poliittisen ohjelmansa iltaan.

Jyrki yritti parhaansa ja oli mestari, kun sai pidettyä kuusilonsa, nykyään viisilöksi kutistuneen monikirjohallituksensa konsensuksessa ja keskinäissolidaarisuudessa 0] – niin hyvässä kuin pahassa, tässäkin. Niinpä Jyrki päätti ottaa ja lähteä …

Otetaan ensin se kansakuntaa halveksiva huono testamenttiosa – Katainen poikkeuksellisesti pääministerin vastuulliselta postilta laukaisi varsinaisen nato-ohjuksen, kertomalla oman henkilökohtaisen mielipiteensä Natosta. Tätä ei kansakunta sulattanut 1]. Tuo letkaus teki Kataiselle suuren miinuksen, jonka mahdollinen vienti EU-Brysseliin tullaan ”päämajassa” huolestuneena laittamaan merkille.

Ja nyt se testamentin erinomainen osa!

Katainen lainasi takavuosien mystistä valtiomiespoliitikkoa ja kertoi hänen evästäneen jo pidempi aika sitten, että poliittisista päätöksistä kolmasosa on hyviä ja oikeita, kolmasosa mitäänsanomattomia, siis paljolti merkityksettömiä ja loppu kolmasosa vääriä.

”Kolmasosa lainauksensa” päätteeksi Jyrki Katainen arvioi omien päätöksien seuraillaan tätä edellä kuvattua linjausta, siis tunnustus myös vääristä päätöksistä. Tähän kiinnitin erityistä huomiota ja näin Jyrki nosti lopulta itsensä arvostuksen kohteeksi. ... "

tiistaina, toukokuuta 20, 2014
Jyrki Kataisen poliittinen testamentti

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/05/jyrki-katais... -
.

Ilkka Luoma

Itse topicciin ---

tiistaina, toukokuuta 30, 2017
Soinismi puraisi omalla populismillaan omaan nilkkaan?

Media julkaisee mieluusti kansalaismielipidetutkimuksia |1, varsinkin, jos ne tukevat median omia ihanteita, parjauskohteita ja/ tai mieltymättömyyksiään - vaikkapa Ps Jussi Halla-ahon viides lapsi tai tämän ilmoitus johtaa valiintuessaan puoluetta EU-Brysselistä, kuten muuten puheenjohtaja Timo Soinikin teki.
...
|1 ~ http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201705282200167618_u0.shtml - [HS]

...
Eräs toimittajamoodi A ... ~ http://yle.fi/uutiset/3-9635349 -

Kommentti tähän ... ... Soini sai jytkynsä juuri reviiripuolustajien eli halla-aholaisten ansiosta. Nyt kun hallituskiimassaan Soini petti isänmaalliset äijäenergistit, on puolue romahtanut soinilaisittain takiaisluokkaan, ellei Jussi Halla-aho kokoa isänmaalliset jälleen yhteen! Muutoin Ps on vaarassa kutistua satiaisluokkaan - Ps kansanedustaja Pentti Oinosta lainataksemme. Timon on nyt syytä olla populismissaan itseään kohtaan rehellinen ... 

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/05/soinismi-pur... - alta.
.

Ilkka Luoma

Udeltua ---

" ... Kolmen kauppa

Kerrotun mukaan EBRD-pankissa avautuva virka luvattiin Soinin päätettäväksi hallitusneuvotteluiden yhteydessä vuonna 2015.
Kokoomus sai tuolloin varmistuksen siitä, että puolue todellakin saa pitää jo edellisen hallituksen sopiman eli Alexander Stubbin (kok) pääministeriaikana päätetyn Euroopan investointipankin varapääjohtajan viran.

Tämän Luxemburgissa sijaitsevan tehtävän oli luvannut edellinen valtiovarainministeri Antti Rinne (sd) Jan Vapaavuorelle (kok).
Vapaavuoren tultua valituksi Helsingin pormestariksi jäljelle jääneelle kahden vuoden virkakaudelle uusi puoluejohtaja Petteri Orpo poimi edeltäjänsä Stubbin.

Uuden hallituksen muodostaja ja poliittiset virkanimitykset vaalipuheissa voimakkaasti tuominnut Juha Sipilä nappasi virkaruletissa Keskustalle Euroopan tilintarkastustuomioistuimen jäsenen kuusivuotisen viran.

Tilintarkastustuomioistuimessa Suomen edustajana on vuodesta 2012 toiminut Kokoomuksen entinen puheenjohtaja Ville Itälä. Hänen pestinsä päättyy ensi talvena.

Itälä etsii paraikaa uusia töitä. Tilintarkastustuomioistuimeen hänen tilalleen on nousemassa Keskustan entinen puheenjohtaja ja entinen pääministeri Mari Kiviniemi.

Kiviniemi on nykyisin talouden yhteistyöjärjestön OECD:n apulaispääsihteeri Pariisissa. Kiviniemen virkakausi OECD:ssä olisi päättymässä ensi vuoden elokuun lopulla. ... "

Lainattu ~ http://m.iltalehti.fi/kotimaa/201708152200328357_u... -
.

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

Heh, joskus huvittaa; Soini ja Persut kiinnostaa ja saa aina kommenttivyöryn. Siis todella kiinnostava puolue tuo Persut - oli - ja Soini - on edelleen.

Otetaan positiivinen näkökulma. Soini on Suomen kiinnostavin ja menestynein oikea politiikko, siis oikea - ja osaavampi kuin helsinkiläinen hipsterimaisteri kykenee koskaan ymmärtämään. Hän on lähtenyt vähästä ja luonut suurta - ainakin iison jy-ytkyn. Kaikki muut puoluejohtajat ovat hypänneet liikkuvalle alustalle, joko hieman kasvattaneet kannatusta tai sysänneet puolueen kannatuksen laskuun - ja luikkineet kuka minnekin.

Soini on osaava, yllättävän kestäväkin - vaikka työ on jättänyt jälkensä - ja ehdottomasti kovin poliittinen peluri, mitä Suomen politiikan peilaudalta löytyy. Tosin nyt Timolta hajosi pelilauta - mutta ei peli vielä ole pelattu.

Juuri aikana jolta on tuo tokaisu, "Kuinka te kehtaatte ja kyllähän te kehtaattekin", Timo oli parhaimmillaan. Lauseita syntyi niin, että muut edustajat katsoivat kateellisina vierestä istuntosalissa. Tuohon ei ole kukaan muu pystynyt. Retoriikan mestari,vaikka osa lieneen Putkosen sanaputkesta peräisin.

Timolla on ollut aidot poliitikon otteet. Hän tietää, että politiikkaan ei kannata lähteä, ellei ole ketunhäntä toisessa ja kynittävä kana toisessa kainalossa. Esittäkää minulle täysin rehellinen poliitikko. Selitetään, käännetään ja väännetään, sanaa syödään aamiaiseksi, lounaalla ja illallisella - jos puolueen kannatus niin vaatii. ((

Ilkka Luoma

Komppaan vaihteeksi ---

2.
~ http://www.iltalehti.fi/politiikka/201706132200205... -

Allekirjoittaneen kommentti:
” … Äänestävä kansa antaa oman vastauksensa myöhemmin ja tässä kohtaa Timo Soinin ei kannata tuudittautua äänestäjien huonoon muistiin. Soini löi viimeisen naulan poliittiseen arkkuunsa ja samalla sotki lopussa hienon yhteiskunnallisen uransa. Rivikansanedustajat olivat vain pelinappuloita. Kansa hyvittää syyttään panetellut ja PS palaa jytkyn vaalilupauksiin seuraavana voittajana, Halla-ahon johdolla! ...”

...
Entä Timo, jonka lähtö osattiin jo ennakoida vuosi sitten

Samoin aikanaan Jyrki Kataisen pako EU – Brysseliin ennustettiin, siksi huimaa oli lipominen Saksan ja muutamien muiden suuntaan. Missähän Timo on käynyt lipomassa? Halusi vielä ennen ilmoitustaan käydä ulkoministerinä Kiinassa, jonka merkitys kasvaa entisestään, niin meillä Suomessa kuin maailmalla.

Näinköhän Timo haluaa Arktisen Neuvoston |5 päätoimiseksi puheenjohtajaksi ja ottaa tavoitteekseen Kiinan täysjäsenyyden Neuvostoon, sillä Timo oivalsi Koillisväylän, Jäämeren radan ja tietoliikenneyhteyden Venäjän pohjoisen rantoja pitkin. Koillisväylä voi tuoda meille myös sen puutuvan pilvipalvelinkeskuksen |6 – Kiinasta!

Timo ei ole tyhmä - vaan laskelmoiva, ja tässä saattoi olla se ”Water Map” minkä päälle Soini laski – tähdätessään mitä tekisi sitten isona.

Soinille mitä vilpittömimmin kiitos merkittävästä elämäntyöstä
[Soinismin puolustuspuheenvuoro lähihistoriasta ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/11/soinismin-pu... - ]

Harva kykenee kertomaan, että aloitti nollasta, ja vei puolueensa toiseksi suurimmaksi – vei sen hallitukseen ja junaili itselle näköalapaikan myöhemmälle paolleen, ulkomaille. Miten äänestävä kansa nyt suhtautuu, on suuri kysymysmerkki.  On huomioitava, että Timoa veivattiin ja vatkattiin jo muutama vuosi sitten – omienkin toimesta!

Raaka - Arska t ja Lillukka - Liisat kunnioittavat populisti Timoa ja hänen merkittävän suurta elämäntyötä. Timo toi arkikansan eduskuntaan. Politiikka sai väriä; kaislikkohaukia, omenoita, banaaneita, kireän piukeita remmejä, lippalakkeja ja vieläpä rehottavia finnejä – mutta jäikö nyt lopulta tyhjä äänestäjän käteen?

...

Ilkka Luoma

Tämä on hyvä! ;)

Kansanedustaja Tossavainen ---

"Historian huonoin hallitus!"
~ https://www.suomenuutiset.fi/tossavainen-historian... -

...
;)

HUOM! Tossavainen on persu ja entinen toimittaja.

Ilkka Luoma

Palataan jälleen itse topicciin!

perjantaina, joulukuuta 23, 2016
Ulkoministerimme Timo Soini syyttää suoraan Venäjää!

ID 12100979

.
(Kova väite, mutta media otsikoi seuraavasti: ”Itämeren turvallisuusilmaston jännitteisyys on Venäjän aiheuttamaa”

~ http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005016291.html - )

... persupomo Timo Soini on väärä mies ulkoministerin vaativaan postiin. Liian kokematon, ajattelematon ja kokonaisvaltaista turvallisuusympäristöä ymmärtämätön populisti, joka kärkkyy ehkä kohta päättyvän poliittisen uransa jälkeen pakopaikkaa EU' sta tai Natosta *.

Allekirjoittaneen kommentti yllä olevaan HS – kirjoitukseen - Hyvä ja herättävä jytkypopulisti, mutta huono ajassa olija hienovivahteiseen diplomatian pelaamiseen haastavalla idän ja lännen vedenjakajalla. Itämeren turvallisuuspolitiikkaan vaikuttaa eniten kasvanut vastakkainasettelu, joka on tarkoitushakuisesti rakennettu Ukraina vetoisesti.

Mitään todellista kytkentää tuonne Mustanmeren suuntaan ei ole - Itämeri on aivan eri meri. Soini pelaa nyt epäisänmaallista peliä ulkopuoliselta tarkastelualustalta ja ehkä vain nuoleskelee itselle päättyvän kotimaan politiikan jälkeisiä toivetyönantajia. Muistamme miten aikanaan Tanskan pääministerinäkin toiminut Anders Fogh Rasmussen lipaisi itselle Naton pääsihteerin seremoniaviran.

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/12/ulkominister... -
.

Toimituksen poiminnat