Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Työ rauhoittaa - nuoret tarvitsevat haasteita ja tarpeelliseksi tuntua!

  • Vasta vuosien jälkeen HS uutisoi jotain sellaista, jolla oli suuri merkitys Syyrian sisällisodan syntyyn - kuvattu HS' sta.
    Vasta vuosien jälkeen HS uutisoi jotain sellaista, jolla oli suuri merkitys Syyrian sisällisodan syntyyn - kuvattu HS' sta.

Viimeisen tiedon mukaan marokkolaiset nuoret olivat niin Espanjan Barcelon kuin Suomen Turun iskujen takana - nuoria miehiä - kotona Marokossa ei ollut töitä. Lännen eldorado houkutteli, oli odotus työstä ja uudesta elämästä - näinkö? Ehkä, tai sitten ei. Kuitenkaan töitä ei löytynyt ja nuoren miehen/ nuorten miesten energia patoutui ja herkistyi ehkä kutsuille uskonveljiltä, jotka lupasivat jotain sellaista, mistä kaikki kunnon uskovaiset haaveilevat.

 

Ei käynyt näin - kävi niin, että sivullisia viattomia uhreja menehtyi iskuissa, jotka on nimetty terroriksi. Oli terroria tai ei - niin murha on aina suunniteltu toisen hengen riistäminen ja sen uskonnot kieltävät kaikkialla, niin lännessä ja idässä, paitsi valtioiden sodat siunataan kirkkojen toimesta ... tai ainakin ennen niin tehtiin.

Entä nuorten vahva energian purkamisen nälkä - miten se tulisi suunnata, oltiinpa missä valtiossa tai uskonnossa tahansa? ---

...

[2013][U] Nuorison aktiivienergia pitää osata kanavoida innostavasti ja hyödyllisesti!

~  http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/05/nurison-aktiivienergia-pitaa-osata.html​ - 

Suomessa nuorisotyöttömyys pahenee. Hallituksellamme ei ole homma hanskassa, ja kohta hanska on nuorten nyrkissä. Tukholmassa työttömät ja maahanmuuttajat mellakoivat; kuten jo vuosia sitten Pariisissa – jossa ei vältytty kuolonuhreilta.

 

Miksi ihminen mellakoi; vastaus on yksinkertainen – on tekemisen puute, on samankaltaisia rohkaisemassa ja löydetään yhteinen kohde – oli se sitten väärä tai oikea. Eurooppa on kulttuurien sulatusuuni, uskontojen ristiriitakenttä ja kielten keskinäinen sekamelska, jossa harva tulee ymmärretyksi halutulla tai tahdotulla tavalla. *]

 

Ihminen on luotu tekemään työtä 

Työn pitää olla valtiovallan erityisessä suojeluksessa – nyt näin ei ole, vaan homma on karannut hallituksen lapasesta. Tuo lapanen on kohta toimettomien nuorten hallussa ja silloin se pyyhkäisee – saimme pienen esimaun Helsingin Makasiinien palosta, jossa vasta satunnaisesti harjoiteltiin.

 

Johtajuus puuttuu!

Mitä tapahtuu, kun toimettomat nuoret saavat johtajan ja idolin, jolle vannotaan uskollisuutta? Nuoret tarttuvat oljenkorsiin tai kilauttavat kaverille – ”tule mukaan, minä tiedän erään hyvän tyypin, joka ymmärtää meitä. Entä jos tuo hyvä tyyppi lietsoo nuoret ja äänestämättömät vaaliuurnille. Voimme vain arvata. 

 

Välittämisen ja tarpeelliseksi tuntemisen filosofia

Nuoret haluavat itsekkin tunnetta, välittämistä, jopa kuria, mutta erityisesti hyväksytyksi tulemista. Entä jos tuo hyvä tyyppi ymmärtää nämä yksinkertaiset asiat, jotka monien kodista kasvatuksen puutteen vuoksi unohtuivat?

*] ”Kunkin ihmisen tai ihmisryhmän paras isänmaa on se valtio tai alue, jossa hän/ he tulevat parhaiten ymmärretyksi juuri omalla äidinkielellä

 

Mitä me kirjoitimme jo vuosia sitten, kun Pariisissa paloi, ja mitä kun poliisi Suomessa harjoitteli menettelytapoja 2] – entä kun Maksasiinit paloivat 3] ---

2] ”Suomalainen poliisi harjoittelee” ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/09/suomalainen-poliisi-harjoitteli.html ---

3] ”Muutoksen monumentti nousi hetkeksi polttopisteeseen” ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/05/muutoksen-monumentti-nousi-hetkeksi.html ---

 

 

 

[2005] Mellakka on patoutunutta vihaa ja kapinaa jotain väärinmukaisuutta kohtaan!

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/11/mellakka-on-oire-muutoshalusta-ja.html ---  

 

Yhteiskuntatieteilijöiden hyvin ennustamat Pariisin mellakat alkoivat tai provosoituivat pienestä tapahtumasta, jossa ei välttämättä ole ilmaistun asian mukaista totuusarvoa. Mellakoiden aloitus on pienen ryhmän tapahtuma, jossa ei ole systematiikkaa.  

Nopeasti liiaksi patoutuneen vihan ja epätoivon johdattelemana mellakat saavat lisävoimaa johtajista, joilla voi olla jo missio tapahtumien kiihdyttämiseksi.


Ranskan vallankumouksesta on kulunut yhteiskuntahistoriallisesti lyhyt aika;  

sekin lähti liikkeelle muutoshalusta ja patoutuneesta epäoikeudenmukaisuuden tunteesta. Yhteiskunta ei ole staattinen rakenne, vaan eri kansankerrokset kokevat mm. länsimaisessa demokratiassa tasa-arvon, tulonmuodostuksen ja ostovoiman sekä vaikuttamismahdollisuudet eri tavoin.  

 

Stabilaattorin voima ja virhe

Vallassaolija mielellään stabiloi tilannetta puolustaessaan edustamaansa tapaa ja järjestelmää. Vastakkaisella puolella pahimmillaan syyttään kärsimään joutuneet tai tulonjaon hylkykuppiin joutuneet pienen kipinän sytyttämät saattavat ohjatusti, sopivan johtajan manipuloidessa, ryhtyä barrikadeille.


Maahanmuuttajat – kulttuurien sekamelska deharmonisoi

Koko vanhan EU:n alueella on suuret maahanmuuttajien ryhmät omine tapoineen ja kulttuureineen. Osa heistä on houkuteltu maahan tarjoamalla työtä, joka ei kelvannut alkuperäisasukkaille tai yksinkertaisesti omaa alkuperäistä väestöä on ollut kasvun talouteen nähden liian vähän.  

Muun muassa Saksassa on laaja turkkilaisyhteisö, joka tuli siivoamaan Saksaa. Nyt nämä uuskansallisryhmät kokevat mahdollista vääryyttä, kun Keski-Eurooppa on niin henkisessä kuin taloudellisessa lamassa ja yhteisöidentiteettikriisissä. Meneillään on maailmanlaajuinen työnuudelleenjakotaistelu.
 

Osattomat kärsivät eniten

Mellakka, joka kohdistuu viattomiin sivullisiin on ehdottomasti tuomittava. Mellakka, joka suoritetaan johdetusti, järjestelmällisesti ja sen kohdistuessa valtaa pitävään yhteisöön, on sallittu, kun sen sanoma on koetusta ja todistetusta vääryydestä johtuvaa ja muut "kevyemmät" vaikuttamiskeinot on jo käytetty.  

 

Väkivalta on ilmiö,  

joka on myös ehdottomasti huliganismiaatteena tuomittavaa. Mielenilmaus järjestäytyneenä on viimeinen keino herättää vallassaolijat huomaamaan epäkohdat, joilta useasti halutaan sulkea silmät keskittyen vain oman valtakoneiston ja maallisen omaisuusmassan suojeluun ja kartuttamiseen. Laillinen väkivalta on taas valtion oma sodanjulistus.

 

...
Maahanmuuttoryhmät,  

jotka ovat aktiivisesti ja tuloksellisesti osallistuneet tulomaansa yhteiskunnan ja talousjärjestelmän kehittämiseen nostaen mm. bruttokansantuotetta tekemällä alkuperäisille kelpaamattomia työtehtäviä, ovat oikeutettuja puolustamaan nyt asemaansa, kun alkuperäisväestö on heräämässä talouden harmaaseen arkeen ylisuurten palkkatyöpaikkojen karatessa uusiin kehittyviin maihin.  

Lähinnä oma keskieurooppalainen valkoinen mies haluaa heittää nyt työttömyyden uhatessa maahanmuuttajat takaisin kotimaahansa perustellen sitä alkuperäisena oikeutena väheneviin työpaikkoihin. Näin on syntynyt välirikko, jossa maahanmuuttajille jää vain barrikadeille nousu.  

Riippumatta mistään kansallisuusryhmästä, on rikollinen väkivalta ja huliganismi kiellettyä ja nuo ilmiöt on kitkettävä tarvittavilla, jopa voimatoimilla pois.

Millään kansallisuusryhmällä ei ole mitään oikeutta aiheuttaa mitään väkivaltaa tai tuhoa syyttömälle ja osattomalle ulkopuoliselle. Valkoinen mies voi syyttää omaa ahneuttaan houkutellessaan aikoinaan maahansa halpatyövoimaa nostamaan tuotosta ja kulutusta, siis talouden kasvua eli omia voittojaan. Vanhan sananlaskun mukaan sitä niittää mitä kylvää.

Nyt on mm. Suomessa meneillään kansalaiskeskustelu yhteiskunnallisesta ja taloudellisesta moraalista ja etiikasta. Loputon kasvuntavoittelu ja ostovoiman ahnehdinta kulkee vääjäämättömästi kohti loppuaan; kansalaisvoima on löytämässä vaikuttamismahdollisuutensa.

 

...

EXTRA

Suomalaiset eivät hevin nouse barrikadeille

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/05/suomessa-harvinainen-mellakointi.html ---

 

EXTRA II - vuosien takaa

Kansallinen vetoomus pääministeri Jyrki Kataiselle - ”Eroa tehtävästäsi ja hajoita sextettihallitus” – on aivan uudentyyppisten tehtävien aika – kyseessä on kansallinen operaatio, jossa tartutaan riuskasti yhteiskuntamme jyrkkiin ja syviin epäkohtiin. Puheiden aika on nyt ohi.

Aivan ensimmäiseksi kaikki alle 30 vuotiaat työttömät nuoret komennetaan valtion erityiskoulutukseen tavoitteena muodostaa maallemme kodinturvajoukot lopetettaviin varuskuntiin, siten, että nuorten aktiivinen voima saadaan kanavoitua yhteiskuntaamme hyödyttäviin asioihin. Tämä järjestely on halvempi kuin nykyinen ”tuloksia miltei tuottamaton tapa” huolehtia nuoristamme.

 

 

...

Ilkka Luoma

 

http://ilkkaluoma.blogspot.fi

http://www.facebook.com/first.ilkka 

 

AL – US

BLOG 18540 IL

---21052013---

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Ilkka Luoma

Syyrian sisällissodalla oli suuri merkitys ISIS-järjestön vahvistumiseen. US sotkeutuminen Syyriaan alkoi jo vuonna 2013 - tämän paljasti parjattu US pr. Donald Trump - antamalla käskyn CIA' lle lopettaa salainen apu Syyrian kapinallisterroristeille ---

~ http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005297252.html -

"Trump käski CIA:ta lopettamaan salaisen operaation Syyriassa – WP: ”Putin voitti” -IS otsikko

.
Mutta mitä merkitystä tällä on terrori-iskuihin, nuoriin ja työttömyyteen?

Ilkka Luoma

... Ajaa Schengen sopimuksen uuteen valoon. Herättää keskustelun positiivisesta reviiriajattelusta. Kansallisvaltiot tervehdyttävät yhteenkuuluvuusajattelun kannustavaan yhteistoimintaan. Jokaiselle ihmiselle maailmassa tulee olla se turvallinen oma isänmaa, jossa kukin tulee toimeen ja ymmärretyksi juuri omalla äidinkielellä.

~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005332955.html -

"Terrorismi kurottaa Marokosta eurooppalaisiin kaupunkeihin jihadistijärjestöjen mukana – suurin osa Isisin vierastaistelijoista oli viime vuonna marokkolaisia" -HS
.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

NATO on nuoria varten.

Tulevat sukupolvet ovat parhaiten suojattu terrorismia vastaan kun olemme NATO:n täysjäseniä.

Toivottavasti puolueet aloittavat Turun tapahtumien jälkeen vakavan keskustelun Suomen kansallisesta turvallisuudesta.

Ilkka Luoma

Nato olisi meille liki itsemurha, suorastaan tyhmä liike liittyä - näistä olosuhteista ja maantieteestä. Olisimme kriisin hetkellä taistelualusta ..., kuten Venäjän pr. Putin osuvasti sanoi:

"Putin: ”Nato tulisi mielellään sotimaan Venäjän kanssa viimeiseen suomalaiseen sotilaaseen” ... -Mtv

~ https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/putin... -
.

Sen sijaan Suojeluskunnat voidaan perustaa uudelleen:
~ https://www.facebook.com/groups/754975281237923/ - Suojeluskunnat ja Lotta-Svärd perustetaan uudelleen ryhmä
.

Ilkka Luoma

Marokkolaiset ja itse Marokko ---

... Miten Melilla ja Ceuta päätyivät Espanjan haltuun? Yllättävä kysymys, vai onko, kun lukee koko jutun.

~ http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005332946.html -

" ... Ruotsalaistutkija: Marokkolainen terroristiverkosto ulottuu Barcelonasta Turkuun ... "
.

Käyttäjän NiiloMkel kuva
Niilo Mäkelä

Nuoret toimettomat kaiken alku jota edes omat päättäjämme eivät näy oivaltavan tai eivät ota tosissaan omien voittojensa kartuttamisen vimmassaan syrjäyttävät lajitovereitaan ja nuoret ovat se heikoin ryhmä.
- Herääkö Sipilän hallitus ja päättäjäryhmä?
- Nyt lisäävät poliiseja ja rahaa estotoimiin.
- Koska antavat nuorille toimeentulon ja tulevaisuuden?

Ilkka Luoma

keskiviikkona, maaliskuuta 08, 2017
Yhteisöllisyyden huippuhetki – annetaan nuorille tie luottamukseen

" ... Nuorten hätä on tiedetty pitkään. Ilmiö ei ole uusi, se on ollut päällä jo vuosikausia – alkaen hullujen kulutusjuhla- ja kvartaali-indeksien vuosista 1988 - 1990 – kunnes alkoi lama – se yllätti monet housut kintuissa. Aamuisin jopa Helsingin Kehä I hiljeni – arkenakin. Niin moni aikuinen oli työttömänä ja alkoi kierre, joka jatkuu pahoinvointina nuorissa aikuisissa, jotka unohdettiin.

I Nuoret huusivat hätäänsä –
 [17102016] ” … Syyttelyyn ei ole enää aihetta - nyt on ryhdyttävä tekoihin

On tehtävä sukupolvisopimus nyt myös nuorempaan suuntaan. Vanhempaan suuntaanhan meille on jo kirjoittamaton sukupolvisopimus, jossa uusi sukupolvi huolehtii osaltansa vanhemman, heidät kasvattaneen sukupolven. Sukupolvisopimus nuorten nostamiseksi elämän normiurille on nyt edessä
[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/08/syrjaytyneet-ja-ajelehtivat-nuoret.html - ] … ”

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/10/nuoret-huuta... - alta.

*
II Syrjäytyneet ja ajelehtivat nuoret

[16082016] ” … Nyt nuoret, jotka syntyivät juuri aikana 1987 – 1999 ovat iältään 17 – 29 vuotta. Hälyttävän moni heistä on ilman työtä, ilman valmistavaa koulua, ilman kiinnekohtaa, yksin, jopa ilman asuntoa – sosiaalituilla, peruspäivärahalla, usein vielä kierteessä – huumeet, alkoholi, mielialalääkkeet ja päivästä toiseen masennus – ”en tiedä mitä teen huomenna, tai oikeastaan tiedän: En tee mitään”! |2

Olemme saaneet alussaan pontevan hallituksen säätämään lakeja -
[ … uskoisi, että ainakin perussuomalaisia tämä kiinnostaisi!]

Vitsit ovat nyt loppu, juttelut ovat myös ohi – on tekojen aika, hinta nousee koko ajan |3 (näinhän aina sanotaan). Hallituksellamme on kaksi aihetta ylitse muiden. Ajelehtivat nuoret, työttömät nuoret – syrjäytyneet nuoret sekä yllättäen ehkä osaratkaisun tuohon nuoriso-ongelmaan tuova – pk-yritysten pienen pään toimintaedellytysten roima parantaminen, sillä lailla aikuisten oikeasti – ei vain poliittisina puheina …”

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/08/syrjaytyneet... – alta. ... "

...
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/03/yhteisollisy... -

Ilkka Luoma

Pariisissa on räjähtänyt aiemminkin

[ … mellakat Ranskassa ja Pariisissa … ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/11/ranskan-mellakat-ovat-siirtyneet.html - [2005]  huomasiko kukaan, että näiden ja tämän hetkisten välillä oli miltei tasan 10 vuotta? ]

Ranskan vallankumouksesta on paljon aikaa, vaikka on kuultu kiinalaisten sanovan, että liian vähän, jotta voisi vetää lopullisia johtopäätöksiä. Onko meillä, heillä tai muilla aikaa odotella, kun uskonnot tappelevat |15., vaikka päämäärä kaikilla on sama – hyvä Elämä nyt ja tulevaisuudessa – oli se sitten taivaassa tai paratiisissa.

Muistamme Pariisin mellakat vuosien takaa – autot paloivat, oli kysymys siirtoväestä *] – algerialaisista, joiden isäntänä Ranska oli – kuten myös osaltaan Syyriassa |16..

*] Miksi Saksa ottaa pakolaisia? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/09/miksi-saksa-... -

...
Makasiinit Helsingissä

" ... Vahingossa maamme kuvatuin tapahtuma ei syttynyt, se syttyi merkiksi jostain.VR-makasiineissa kuvastui vaihtoehtojen kasvualusta. Alueella järjestettiin miltei pelkästään nuorten ja vaihtoehtojen tapahtumia, musiikkia, kirppareita, vihreyttä ja muutossessioita. Ruohonjuuri oli kauppaa rehellisesti (toivottavasti). Makasiinit olivat vallan leikkausviivoilla, Eduskunnan, lain säädösvallan ja Sanomatalon mediavallan akseleiden keskipisteessä. Nuoret vaihtoehtoiset saivat makasiineilla olla omillaan ja pitkälti omin ehdoin; paikka oli nuorison omaa valtakuntaa, jonka päättäjät halusivat purkaa.

Jokin ryhmä otti vallan käsiinsä ja "lopetti" oman valtakuntansa itse muistomerkiksi ennen lopullista purkuaan. Makasiineissa ilmentyi uuden orastavaa alkua, kuten muinoisessa Lepakossa Ruoholahdessa, jonka tontille syntyi eläkkeiden ja suomalaisuuden tunnetuksi tekemisen monumentti toimistorakennuksena. Makasiinien poltto itse aiheutettuna ei ollut yllätys - oli sen takana sitten päätön huliganismi tai aatteen palo muutoksesta. ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/05/muutoksen-mo... -
.

Ilkka Luoma

Sattumaltako Yle esitti juuri äsken Inhimillisessä tekijässään osuvan ajankohtaisohjelman ---

"Murrosiän kuohunta voi viedä pojan sivuraiteelle ja väärään suuntaan. Mikael Gabrielin pelasti rap-musiikki, Dieudonne Mavundan urheilu. Keskustelussa mukana myös perhekodin vetäjä Juha Juurikkala. (U)"

~ https://areena.yle.fi/1-2016435 -
.

Toimituksen poiminnat