Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Kun salaamme, niin myös vakoilemme!

  • "Vakoilu on kuin pimeä ja synkkä taivas - uteliaisuus koettaa tuoda valoa tietämättömyyden tuskaan" - kuva kopioitu HS:sta.
    "Vakoilu on kuin pimeä ja synkkä taivas - uteliaisuus koettaa tuoda valoa tietämättömyyden tuskaan" - kuva kopioitu HS:sta.

Yksinkertaista, ihminen on utelias ja pitääkin olla, jotta kehittyisi, mutta mihin suuntaan. Salaamme asioita ja vastapainoksi ”kansalliseen ja yksilön turvallisuuteen” vedoten haetaan lainsäädännöllistä tukea tietää ja ennakoida. Nyt Suomessakin ~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/ip-avaruuden-seulontaa-ja-luvan-kanssa-viestien-avaamista-nain-viranomaiset-tiedustelisivat/6543934 – [Mtv]

 

Miksi me salaamme?

Tiedetty asia tuli julki, kun media teki siitä riittävän laajalle tiedetyn. USA on ysi maailman valvotuimmista yhteiskunnista, siellä on jopa vakoilulaitos, joka vakoilee muita omia vakoilulaitoksia. USA no tiedustelun luvattu maa, ja maailmanpoliisin rooli * kuin 9/11 kaltaiset tapahtumat edellyttävät hallintokoneistolta tietoa nähdä tänään mitä huomenna voi tapahtua.

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/06/vakoilu-on-vanhin-ammateistamme.htmlalta.

 

Kuinka luonnollista on asioiden ja tapahtumien salaaminen?

Ihminen salaa asioita. Niin kotona kuin erityisesti työelämässä salaaminen ja salaiseksi julistaminen on liike-elämän tapa suojata jotain sellaista, mistä odotetaan saavan myöhempää ja laajempaa hyötyä. Kuinka paljon kehitysenergiaa menee hukkaan salaamisjärjestelmien ylläpitoon ja kuinka paljon menetetään aikaa salauksen hidastaessa luonnollista olotilaa? Kuinka paljon salaaminen vaikeuttaa itse omaan elämäämme?

Vuosimiljoonainen eläin- ja kasvikunnan kehitys voisi antaa vastauksia salaamisen tarpeellisuuteen tai tarpeettomuuteen. On totta, että eläimet "salaavat" ennen saalistusta itsensä yllätyksen aikaansaamiseksi. On totta, että sorsaemo haluaa "salata" pesänsä poikueensa tulevaisuuden turvaamiseksi.

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/11/kuinka-luonnollista-on-asioiden.htmlalta.

 

 

Olemme useimmat uteliaita – inhimillisyyttämme, ja se lähtee jo kansasta ja yksilöstä

Sanotaan, että utelias haluaa tietää, sanotaan myös hänen tyydyttävän aivollista himoaan kuin nälkäinen syödessään ylisuurta annostaan lopputuloksena ravinnelisä vatsan ympärillä. Samanlaisella tiedollisella vararavinnolla utelias tyydyttää aivojansa, jotta aivojen sähköimpulssit voisivat löytää uusia reitityksiä oivaltamaan uutta, siis keksimään jotain sellaista, jota ei ole aiemmin lausuttu.

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/04/miksi-jotkut-ovat-uteliaampia-kuin.htmlalta.

 

Nyt halutaan valvoa – sekin on uteliaisuutta!

[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/09/uteliaisuus-johtaa-kykyyn-ymmrt-enemmn.html - ]

Suomi sai osansa mitä ilmeisimmin kansainvälisestä terrorismista 1, vaikka mikään taho tätä kirjoitettaessa ei ole intoutunut omimaan tätä Turun puukotusta itselleen, jossa täysin ulkopuoliset ja viattomat ihmiset kokivat lopullisesti ja lopun elämäkseen sellaista, mitä ei pitänyt tapahtua. 

Nyt kansanedustajamme liki yhdestä suusta huutavat turvallisuuskoneistolle lupaa tietää enemmän. Tämä lisätieto käy yksilön päälle. Kumpi on ensin - individualistinen yksilö vai kollektiivinen yhteisö? Tämä on se ydin kysymys, ja nyt eduskunta ratkaisee osaltaan sitä – kansakunnan turvallisuus ohjenuoranaan. Katkeaako ohjenuora jostain kohdasta?

1 ~ http://www.tiede.fi/keskustelu/69570/milloin-suomalaiset-saavat-ensimmaisen-terrori-iskun?changed=1503383782 -

1 ~ http://www.tiede.fi/keskustelu/71726/yksiloterrorismi-leviaa-miksi-suomikin-voi-olla-kohteena?changed=1503243246 -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

US T VU BL BL FB FB FB – BLOG 149357

 

DOC salaamme_vakoilemme_22082017.doc – OpenOffice Writer

PVM 22082017

 

366_3612

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Ilkka Luoma

Uteliaisuus johtaa kykyyn ymmärtää enemmän!

Miksi minä elän ja mitä minä täällä teen? Uteliaisuus on kuin peili, se antaa aina vastauksen, mutta kummin päin; se jää katsojan silmiin ja mieliin. Helsingissä oli Yleisurheilun Maailmanmestaruuskilpailut elokuussa 2005. Hgin stadionin lähellä oli myös YK:n UNICEF:in esittelypöytä ja peili muistutti meitä olevaisuudesta ja uteliaisuudesta, joka on kehityksen tae. Photo by Ilu 2005.

Ihmisen uteliaisuus hipoo kattoa ensimmäisen elinvuoden aikana. Uteliaisuus on hyve vilpittömänä tiedon janona. Osa ihmisistä jatkaa uteliaana loppuun saakka rikastuttaen yhtäläistä ymmärtämistä erikoisuuksiakin kohtaan. Reviiri-ihminen "pelkää" tuntematonta; se on paha, jota vastaan tulee puolustautua. Lukeminen läpi elämän vie tuntematonta pelkoa etäämmäksi, koska tiedon kasvaessa ymmärrys ympäröivyydestämme lisääntyy.

Yhteisöllinen kansa ja ihminen on sitä, mitä se tietää, 

 .. eli kuinka laajasti tietoa ympäriltään on saanut. Lukemisen sijasta lukutaidoton tekee alitajuntaisesti havaintoja ja huomiointia tyydyttääkseen tarpeen osallistumiseen ja elossapysymiseen. Luonnosta erkaantunut ihminen ei tee havainnointia ympäriltään ja niinpä jää näkemättä moni luonnon ilmiö, joka on tulevaisuudessa tulossa, sillä kaikella on aina seurauksensa.

Ihminen on maallistunut aistivälitteisen informaation kirjosta; 

 ... me emme "tiedä", mitä ympärillä tapahtuu. Jopa perheen koira vaistoaa herkistyneenä, ilman ylimääräisen pintapohdinnan häiritsemistä, tapahtumia, joilla on nykyhetken jälkeistä merkitystä. 

Ihminen voi tyydyttää uteliaisuuttaan lukemalla laajasti, mutta vapaaehtoisesti. On innostavaa oppia muiden näkemyksiä, koska ne useasti täydentävät omia ajatuksiamme. Laajempi ymmärtäminen eliminoi väärinymmärrysten konflikteja tai sitten "liiaksi" tietäminen paljastaa ikäviä asioita, joita ei olisi kokenut ilman tietoa.

Suomalainen peruskouluympäristö antaa erinomaiset lähtökohdat tiedon hankintaan 

Pintaliitokulutushysterisoinnin sijasta voisi koittaa aikakausi, jossa olisimme terveen uteliaita tietämään syitä mm. luonnon käyttäytymisestä kuin myös ihmisten erilaisuudesta eri kulttuureissa, havaiten kuitenkin perusasioiden olevan täysin samoja. 

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/09/uteliaisuus-... -alta.
.

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Tulevaisuudessa valvonta tulee lisääntymään ja se on normikansalaiselle hyvä asia. Tulevaisuuden yhteiskunnassa et pysty tekemään rikosta jäämättä kiinni.

Ennen vanhaan oli myös valvontaa. Yhteisöt olivat pieniä ja kaikki tiesivät muista kaiken tarpeellisen, ja juoruakat vielä enemmän. Tulevaisuudessa "juoruakat" ovat verkossa, ja isoveli tietää kaiken.

Ilkka Luoma

Vanha kilpajuoksu - rikollisuus ja sitä valvova viranomainen - entä hakkerit ja turvaohjelmayhtiöt? Mossad käytti tehokkaasti Stuxnet -vakoilu- ja sabotointiohjelmistoa - yhdessä CIA' n kanssa. Nyt puhutaan jo mobile-stuxnetista!

Ilkka Luoma

Amerikkalainen tunne on harras Hollywood-tuote,

tunne suuruudesta 2], isänmaasta, yrittämisestä ja kovasta työstä – aikana jolloin työttömiä on enemmän kuin mies muistiin. Amerikkalaisen tuotantokoneiston on käynnistyttävä, jotta maailman suurinta sotakoneistoa, jättiläismäisintä vakoilu-, tiedustelu- ja muuta valvontalaitosta voidaan ylläpitää ... samalla kun pitää rakentaa maan kattavaa sosiaali- ja terveysjärjestelmää.

2] ---   http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/02/amerikkalainen-maailmannkemys.html   ---

.

Ilkka Luoma

... Tiedustelu, vakoilu ja urkinta eivät yksin takaa turvaa, vaan on kytkettävä mukaan valvotumpaa rajavalvontaa ja ennen kaikkea on opittava Suomena olemaan puuttumatta muiden sisäisiin tai sellaisiin asioihin, jotka eivät meille kuulu, kuten sotilaallinen olomme Afganistanissa ja Irakissa, myös Afrikan Malissa.

~ https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/ps-n-... -
.

Ilkka Luoma

... Valvonta on yhtä luonnollista kuin opettajille päätösvaltaa kouluihin ylläpitämään järjestystä ja kokonaisturvallisuutta.

~ https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/joudu... -

...
... Niin täydellistä vakoilua, urkintaa ja tiedustelua ei voida toteuttaa, että spontaanit yhden henkilön suunnitelmat estettäisiin. Onkin viisasta miettiä onko jotain keinoja, joilla estetään juuri Suomessa uudet vastaavat iskut. Ja siihen on keino, emme anna aihetta, eli emme provosoi - esimerkiksi Sotatoimiin osallistumisilla, edes epäsuorasti, vaikkapa Afganistanissa, Irakissa ja Afrikan Malissa. Sen sijaan voimme olla puolueeton välittäjä, sovittelija ja neuvottelija kaikkien osapuolien toivomuksesta.

~ https://yle.fi/uutiset/3-9791280 -

" ... Tiedustelulakien kiirehtiminen Turun iskuun vedoten ei ole perusteltua, sanovat valtiosääntöoikeuden professori Tuomas Ojanen ja tohtorikoulutettava Niklas Vainio. ... "
.

Ilkka Luoma

Liitän luvatusti sotaveteraani Yrjö Sarasteen lähettämän mielipidekirjoituksen sähköpostistani --- sanasta sanaan, mitään muuttamatta:

Yrjö Saraste
Konalantie xx 00390 HELSINKI

Mielipidekirjoitus 24.08 2017

Kohti poliisivaltiota.

Tiukennettu tiedustelulaki antaisi viranomaisille (Puolustusvoimille ja Suojelupoliisille) vapaat kädet seuloa maamme rajat ylittävää viestiliikennettä. Tiukennus mahdollistaisi myös tutkia ilman rikosepäilyjä ja salaa henkilöiden työpaikkoja, autoissa säilytettäviä papereita jne. Tiedustelulla olisi myös oikeus murtaa laitteiden salauksia ja salasanoja. Erityisesti suuntaus massavalvontaan alkaisi jo muistuttaa diktatuurimaita.

Ovatko kaikki viranomaisvalvonnalle annettavat laajat valtuudet tarpeellisia, lisäävätkö ne turvallisuuttamme ja toisaalta turvaavatko ne suomalaisten yksityisyyden edes jotenkin kohtuullisesti?

EU:n sotilastiedustelun päällikkönä toimii suomalainen Georgij Alafuzoff. Kysyttäessä, olisiko Pariisin iskut voitu välttää paremmalla tiedustelulla, hän vastasi, ettei "Tiedustelu on aina yllätetty, niin kuin koko muukin yleisö, ei näitä yksittäisiä tapahtumia voi ennakolta kukaan estää."

On esitetty, että uusi laki oikeuttaisi Suopon halutessaan pidättämään imisiä ”ilman rikosepäilyä.”

Jopa presidentti on kehottanut kansalaisia valppauteen ja ilmoittamaan epäillyksistään poliisille. Suopo tulee ilmeisesti roikkumaan verkossa ja baareissa kuulostelemassa kansan puheita. Aivan kuin aikoinaan Itä-Saksassa! Lisää ilmiantoja saataisiin mikäli ilmiannosta saisi palkkion!

Tottahan tarvitaan maahan tiedustelulaki, mutta ei sitä tarvitse paniikissa säätää.

Yrjö Saraste

.

Toimituksen poiminnat