Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Presidentti Sauli Niinistö – idän ja lännen välittäjä

 • Presidentti Sauli Niinistö voi olla suuren tehtävän edessä - irtautuen EU-holhouksesta. Kuva lainattu Iltalehdestä
  Presidentti Sauli Niinistö voi olla suuren tehtävän edessä - irtautuen EU-holhouksesta. Kuva lainattu Iltalehdestä

Presidentti Sauli Niinistö sai kaipaamansa kutsun tai kutsututti taitavasti itsensä Valkoiseen taloon 1. – mediakiistellyn US presidentti Donald Trumpin pakeille. Tosiasia on se, että Trump tietää varmasti Niinistön tavanneen henkilökohtaisesti niin maailman suurimman talouden eli Kiinan presidentin Xi Jinping' in ja maailman suurimman raaka-aineomistajan – Venäjän presidentin Vladimir Putinin. Molemmat ydinasesuurvaltojen johtajat kävivät henkilökohtaisesti Suomessa tapaamassa ennen kaikkea Niinistöä.

1 ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201708172200333017_ul.shtml

 

Suomi on tunnetusti idän ja lännen vedenjakajalla - 2.. Venäläiset tietävät, ettemme halua olla venäläisiä, ruotsalaiset sen, ettemme ole ruotsalaisia – sen sijaan itsenäisyyttä kaipaavat suomalaiset haluavat olla juuri suomalaisia – omalla tavallaan, itse päättäen omista asioistaan.

 1. ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/234922-olemmeko-jo-nato-sotakoneen-etuvartio-idan-ja-lannen-vedenjakajalla -

   

Presidenttimme on oivaltanut tarttua omaehtoisesti ja itsenäisesti meille kuulumattomiin asioihin! *

Päätös presidentilliseen ryhtymiseen on kaiku pitkäaikaisimman preisidenttimme Urho Kekkosen ajoista. Tuolloin reilu 20 vuoden aikana Kekkonen tasapainoili kansakuntansa etujen nimissä taitavasti idän ja lännen välissä – huolehtien samalla kansallisvarallisuutemme kasvusta sekä liki automaattisten tilausten saannosta juuri idästä – monet ovatkin todenneet, että Kekkosen aikana suomalaiset elivät parasta aikaansa. 

Me stabiloiduimme lopullisesti idän ja lännen vedenjakajalle jo vuonna 1975, kun Kekkosen ETYK-nuija päätti historiallisen kokouksen, jossa saimme lopullisen puolueettomuustunnustuksen niin lännestä kuin idästä. 

 

Nyt Sauli Niinistö stabiloi meille asetelmaa vailla vertaa

Kansakuntamme onneksi presidenttimme on oivaltanut hienosti kansakuntamme perustahdon olla irti kaikista sotilasliitoista; emme halua Natoon ja tämän Niinistö on lukenut useista mielipidetiedusteluista, joissa kansakuntamme sanoo yhtäläisesti vuosikausien ajan – täyden ei, yli 50 prosentin voimala – ”Kiitos ei – Nato!” - 3 ja 4.

 1. ~ https://www.facebook.com/first.ilkka/posts/10152892842862364 – 10 vuoden Nato-tilastot

 2. ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/10/itsenaisyytemme-viimeinen-saie-on-olla.html - … on olla ilman Natoa!

 

Tuo kansakuntamme tahto on huomattu niin Kiinassa, Venäjällä kuin Yhdysvalloissakin. Kaikki kolme ydinasesuurvaltaa oivaltavat, että Suomi voi olla juuri se reitti ja keino pitää yllä kriittisinäkin aikoina yhteyttä, sovittelua ja välittämistä, kun maailma tai maanosa kipuilee, oireilee ja uhalla retorisoi – enemmän tai vähemmän aseilla pullistellen. 

 

Kun Pohjois-Korea heitti koepallon

Ehkä upein ja arvoituksellisin kokeilu halustamme olla idän ja lännen välittäjä tapahtui jo toukokuussa 2017 – 5., jolloin Pohjois-Korea häkellyttävän yllättävästi ehdotti järjestelevänsä vanhan velkansa Suomelle – tuo ehdotus oli säkenöivä kutsu neuvotteluun, johon ainakaan julkisesti meiltä ei tartuttu. Tietävät tahot vihjailevat, että Kiina olisi ollut tuon ennenkuulumattoman ehdotuksen takana ja todellisena maksumiehenä. 

Peking on ennenkin vedellyt naruja, nyt onkin oletettavissa, että Kiina olisi halunnut Suomen Pohjois-Korea – Etelä-Korea välittäjäksi … nythän ruotsalaiset paljon myöhemmin oivalsivat oman mahdollisuuden – 6.

 1. ~ https://yle.fi/uutiset/3-9582419 -

 2. ~ http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005324937.html

 

Nyt presidenttimme tapaa Donald Trumpin

Tämä hyvä, ja se olisi lopullinen siunaus roolillemme ja roolille juuri presidentti Niinistölle. Presidentti Trump on informoitu Niinistön erillisesti itsenäisestä linjasta keskustella Venäjän presidentin kanssa liki silloin kuin tahtoo ja Putin ottaa myös Niinistön mieluusti vastaan.

Olemmehan likeisessä satoja vuosia vanhassa historiakytköksessä itään – Venäjään, Neuvostoliittoon ja jälleen Venäjään. Putin tietää erityisen roolimme 1300 kilometrillä olla kiinni Venäjän tärkeimmissä kohteissa – niin Pietarin puolustusvyöhykkeessä kuin Kuolan niemimaassa, jossa sijaitsevat ne toisen osapuolen kauhun tasapainon työkalut, joilla ylläpidetään maailma erossa suurydinasesodasta. 

Uskomme vahvasti, että presidentti Niinistö on oivaltanut tämän 1300 kilometrin erityispiirteemme, jonka myötä siksikin Sauli Niinistö ylläpitää erityissuhteita Venäjän Putiniin – fiksua kerrassaan. Tämä suhdetoiminta on huomattu niin Pekingissä kuin Washingtonissa.

 

Nyt ympyrä on sulkeutumassa ja Niinistö on saamassa roolin, jota on tavoitellut

[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/08/eu-joustavoitettu-sveitsittymisemme.html – joustavoitettu sveitsittymisemme? ]

Lento Valkoiseen taloon on merkittävä tapaus, sillä on jopa ennakoitavissa kahden suuren tapaaminen – joka voitaisiin laajentaa kolmen tapaamiseksi, jossa presidenttimme olisi koollekutsuja – Rovaniemelle, Suomen arktiseen pääkaupunkiin, onhan Suomi nyt Arktisen neuvoston puheenjohtaja – 7. ja tiettävästi Kiina tulisi myöhemin hakemaan Arktisen neuvoston täysjäsenyyttä – jo vaikkapa Koillisväylän takia, joka taas lataa meille uskomattomia mahdollisuuksia. 

Suomi ja presidenttimme ovat nyt suurien mahdollisuuksien edessä – sanoisin, että Kekkonen hymyilisi, jos voisi nähdä ja kokea tämän uuden suomalaisuuden nousun täältä idän ja lännen vedenjakajalta!

 

.

PS

Presidentti Niinistö voi taitavalla toimillaan jopa nostaa niin Trumpin kuin Putinin kotimaa- ja maailmaosakkeita, sillä välittäjällä voisi olla rakentava viesti, jolla molemmat suurvaltajohtajat, vahvistettuna Kiinan presidentillä – liennyttäisivät maailmanpolitiikan tilannetta, jolloin myös niin Venäjällä kuin Yhdysvalloissa presidentit puolisotaisan reretoriikan ohella koettaisiin hyödyllisiksi ja maailmaa rauhoittaviksi!

.

Tekstin numerot

 1. Suomi on idän ja lännen vedenjakajalla, jonka Trumpkin ymmärtää. Suomi on muuntumassa Pohjolan "sveitsiksi", parhaimmillaan lännen ja voimistuvan idän väliseksi tuntojen ja tarpeiden välittäjäksi. Trump tietää, että hän ei voi laskea Venäjää Kiinan syliin. Trump tietää, että Suomella on erinomaiset suhteet myös Kiinaan. Lopulta kaikki kolme suurvaltajohtajaa tietävät, että Suomi sotilaspoliittisesti liittoutumaton - ja ettei kansakuntamme enemmistö halua Natoon. Menestystä Saulille! ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201708172200332431_ul.shtml -

 

EKSTRA

... Pr. Niinistö hakee nyt vahvasti roolia täältä idän ja lännen vedenjakajalta, neuvottelijan ja välittäjän roolia lännen ja idän väliltä. Hyvä näin, sillä sotilaspoliittisesti liittoutumaton Suomi sopii tehtävään loistavasti. Saa nähdä ehtiikö Niinistö YK' n pääsihteeriksi? ~ https://yle.fi/uutiset/3-9790666 - ”Maailma äärimmäisen tulenarassa tilanteessa … ” -pr. SN/ Yle.

”Varsinaisena syynä, joka tosin on vain hyvin harvoin mainittu, on nähdäkseni ollut Ateenan suuruuden kasvu; se pelotti spartalaisia ja pakotti heidät sotaan.” - HS, viitaten nykyiseen Kiina – USA asetelmaan ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005332433.html - -Heikki Aittokoski/HS.

.

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/11/villeja-arvioita-venajan-ja.html - ydinasesuurvaltojen etupiirijaot ---

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/12/uhkaa-venajasta-tarkoituksella-ja.html – Miksi Venäjästä luodaan tarkoitushakuisesti uhkaa?

 

   

  Ilkka Luoma

  Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

  https://ilkkaluoma.blogspot.fi

  https://www.facebook.com/first.ilkka

   

  US VU T FB FB FB BL BL BL BLOG 149429

   

  DOC kolme_suurta_23082017.doc – openOffice Writer

  PVM 23082017

   

  827_7457

  Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

  2Suosittele

  2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

  NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

  Ilkka Luoma

  7.

  sunnuntaina, helmikuuta 19, 2017
  [AN] Pohjoinen ulottuvuus – miksi Kiina haluaa jäseneksi?

  (Arktinen neuvosto|*, jonka puheenjohtajuuden ottaa vastaan Suomi ja puheenjohtajaksi useimmiten tulee tointa tekevä ulkoministeri eli todennäköisesti Timo Soini, ellei hallituksemme kaadu ja perussuomalaiset korvautuvat sosiaalidemokraateilla)

  ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/02/an-pohjoinen... -
  .

  Ilkka Luoma

  tiistaina, kesäkuuta 10, 2014

  Venäjän pitkäaikainen ulkoministeri Sergei Lavrov vieraili Suomessa – kävi kertomassa meille erinomaisen uutisen, verhotusti. Sergeitä pidetään Venäjän ”andreigromykona” 1] , siksi pitkään itsellistä ja vaikutusvaltaista työtään Lavrov on maailmalla tehnyt, aina vuodesta 2004. Pisin nykyvenäjän ministeri – ylivoimaisesti. Kremlistä kerrotaan, että Venäjän presidentti Vladimir Putin kuuntelee tarkasti Lavrovin mielipiteitä.
  ...

  ...
  " ...
  Sergei Lavrov ojensi meille epäsuorasti neuvottelijan tai välittäjän hanskaa
  [ ~ Suomiko sovittelijaksi? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/161581-... -  ]

  Voisimme olla se EU-valtio, johon Venäjä luottaa ja näin haluaa meidän olevan viestinviejiä ja ratkaisuehdotuksien etsijöitä! Mikäli näin – olemme saaneet samalla vahvan signaalin Naton tarpeettomuudesta, ainakin meille.

  Erityisen hanakasti odottaisin Lavrovin mielipidettä Niinistön ajatelmasta Eurooppa puolustuksesta. On mahdollista, että Niinistö oivaltaa, että nimenomaan USA on rasite Eurooppa rauhan tiellä; eihän heille tavallaan maanosamme mitenkään kuulu.

  USA:n intressi on selkeä, se tarvitsee vahvuutta rinnalleen, koska Kiina kasvaa kaikilla mittareilla maailman suurimmaksi ja maailmanpoliisin sekä lännenmiehen rooliin rakastunut Yhdysvallat ei hevin sotivimmasta kansakunnan tittelistä luovu.

  Monien taholta on vihjailtu, että tämä vuosisata on idän vuosisata ja liitto,

   …  jossa Kiina löytää helposti Venäjän reviirillensä 5], on pelottava EU:lle ja USA:lle. Tämä kehitys on lännenmiesten mukaan tuhottava alkuunsa, siksi tuntuukin ihmeelliseltä, että USA:n puoliksi pakottamana EU taipuu venäjäpakotteisiin – esimerkiksi keskeyttämällä kaasuputken rakentamisen EU- Bulgarian kautta Italiaan.


  Nyt Suomelle tarjottu neuvottelu- ja välitystehtävä vihjeenä odottaa päämiestemme oivallusta niiden mahdollisuuksista. Tässä voisimme kääntyä suoraan Saksan puoleen, jossa Venäjä ymmärtäjiä on ”schröderiläisissä” 6] piireissä – meillä tätä Saksan ja Venäjän likeisyyttä ajoi aikanaan Paavo Lipponen, joka muuten nosti Suomen suosta 1990 – luvun puolivälin jälkeen.

  Saksassa mahdollisesti Sauli Niinistön tieten on suunnitelmia korvata Eurooppa puolustuksessa USA Venäjällä 7]. Tämä jos mikä olisi radikaalia uudistumista ja sotakirveiden hautaamista, jota USA nyt koettaa kaikin tavoin estää. ... "

  ...
  ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/06/suomea-ei-hy... -
  .

  Ilkka Luoma

  ... Pr. Niinistö on todellinen välittäjä, täältä meiltä idän ja lännen vedenjakajalta. Niinistöllä on erinomainen paikka kohentaa ideoillaan niin Trumpin kuin Putininkin kotimaakannatusta. Voimme sanoa Niinistön olevan siinä kuuluisassa tuhannen taalan paikassa. On erityisen huomattavaa se, että Niinistö on tavannut jo lyhyen ajan sisällä molemmat idän suuret eli Kiinan pr. Xi' n ja Venäjän pr. Putinin! Niinistöllä on poikkeavan suuri henkilökohtainen nykytietomäärä molempien ajatuksista. Sanotaanhan myös, ettei kahta ilman kolmatta. Suomi on nyt siinä asemassa kuin pr. Kekkonen 1975, kun ETYK-nuijalla kopautti hyvin kansainvälisen kokouksen päättyneeksi - tosin tuolloin Kekkosen aikana me olimme itsenäinen valtio.

  ...

  ... Sinällään Trump tietää intuitiivisesti, miten Putinia tai ketä tahansa käsitellään. Trumpia varjostaa vapaalta toimiltaan meneillään oleva paljolti median ylläpitämä niin sanottu Venäjän US-presidentinvaaleihin sekaantumistutkimus. Media haluaa pitää löyhässä hirressä Trumpia, koska Donald on suorasukaisuudellaan pahoittanut median herkkähipiällisen mielen. Trump saattaa tavoitella Niinistöstä suoraa mediavapaata viestinviejää suoraan Putinille. Trump tietää, että US häviää pelin ja havittelemansa suurdiilin, mikäli Venäjä lähestyy liiaksi Kiinaa. Venäjä ja Kiina yhdessä ovat liian suuri kokonaisuus Yhdysvalloille. Huonoimmillaan Trumpin käteen jää luu - Euroopan Unionina!

  ...

  ... Toivottavasti Niinistö ei hairahdu kumartelussaan, vaan pitää asiasuoraselkäisen puolueettomuuslinjansa suurvaltasuhteissaan, samalla tavalla kuin Venäjän pr. Putinia kohtaan. Kiinan pr. Xi' n vierailuantia on vaikeampi arvioida presidenttien henkilökäyttäytymisenä. Kiinalaisuus on varmaankin Niinistölle etäistä. Niinistön on aika irtautua välittäjäksi idän ja lännen vedenjakajalleen ja luoda Suomelle rooli, joka pitää meidät erossa ulkoisista kriiseistä ja konflikteista. Olemme Pohjolan "Sveitsi", siinä on tavoitteemme ... Uskoisin presidentti Niinistön olevan jyvällä.

  ...

  Ilkka Luoma

  Niinistö aloitti eilen projekti HUD' in, jossa tavoitteena on parhaimmillaan saada kolme suurta Rovaniemelle, kun AN - Arktinen neuvosto kokoontuu Juhlaistuntoon. ---

  ...
  US antoi jo kiitoksen Niinistön roolista, käsikirjoitus etenee ---
  ~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/usa-... -

  .

  Toimituksen poiminnat