Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Suomi sai terrori-iskun – kuka ja ketkä kantavat vastuun?

 • Olisiko presidentti Niinistö voinut estää sotilaidemme lähettämisen Irakin Mosulin liepeille? -kuva otettu Iltalehdestä.
  Olisiko presidentti Niinistö voinut estää sotilaidemme lähettämisen Irakin Mosulin liepeille? -kuva otettu Iltalehdestä.
 • Tämä kuva ei kaipaa lisätekstiä - vain vastauksen! -kuva otettu Iltalehdestä
  Tämä kuva ei kaipaa lisätekstiä - vain vastauksen! -kuva otettu Iltalehdestä
 • Syvin osanottomme menehtyneiden omaisille ja paranemisen toivotukset haavoittuneille -kuva otettu Iltalehdestä
  Syvin osanottomme menehtyneiden omaisille ja paranemisen toivotukset haavoittuneille -kuva otettu Iltalehdestä

Turku pysäytti suomalaiset. Olisiko poliitikkojemme pitänyt pysähtyä miettimään mahdollisia - ja nyt jälki viisastellen miettimään tulevia - seurauksia mitä syntyy, kun lähetetään sotilaitamme Afganistaniin, Irakiin ja Afrikan Maliin. Ei mietitty ja nyt on esitettävä se surullinen kysymys: ”Kuka/ ketkä kantavat nyt vastuun tehdyistä sotilaittemme lähettämispäätöksestä?” 

 

Terrorismin tutkija Alan Salehzadeh kertoi Mtv' n haastattelussa seuraavaa:

” … Yksi tapa iskujen välttämiseksi olisikin hänen mukaansa pidättäytyä osallistumasta Lähi-idän konflikteihin. Samalla tulisi hänen mukaansa pyrkiä karkottamaan ääri-islamististen ryhmien jäsenet Euroopasta.

– Siihen asti, kun olemme mukana konflikteissa ja ääriryhmät asuvat keskuudessamme, valitettavasti tällaiset iskut jatkuvat niin Suomessa kuin muuallakin, hän toteaa.

… ” -Mtv

Linkki koko tekstiin ~ https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/konfliktitutkija-islamistit-yrittavat-kostaa-suomen-sekaantumisen-isisin-vastaiseen-taisteluun/6543476#gs.vNq8Y48 -

 

.

Kansalaiset kysyivät jo vuosia sitten suoraan poliitikoilta, mitä suomalaiset sotilaat tekevät meille kuulumattomissa tehtävissä ja siitä kuka/ ketkä kantavat vastuun/ -t lähettämispäätöksestä ---

 

” … (YLE Uutiset mobiiliversiona ~ http://yle.fi/uutiset/ruotsi_lahettamassa_sotilasjoukon_irakiin__suomi_mukaan/7731027  – kirjoittaa arvion suomalaisten osallistumisesta Ruotsin mukana sotilaskouluttajiksi Irakiin – opettamaan sotimista ISIS-joukkoja 1] vastaan)

Mikäli näin, tapahtuu tässä meille suomalaisille kohtalokas päätös, josta puolustusministeri Carl Haglund ja Alexander Stubb´in hallitus ei koskaan kykene kantamaan vastuuta mahdollisista seurauksista pahimmillaan, olisiko tämä niitä miltei ainoita kataiskuusilo-rääppeiden 2] päätöksiä, joka viedään loppuun saakka?! 

--- asetumme näin toimittaessa suoraan terroriuhan alle. Meidän on syytä pysytellä natottomuushengen 3] mukaisesti tässäkin tilanteessa puolueettomina. … ”

Linkki koko kansalaiskirjoitukseen ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/01/nykyhallituksemme-osapuoleksi-sotaan.html - [12012015]

 

Entä nyt, kun se odotettu on tapahtunut?

Tämä kansalaiskirjoitus lähetään joukolle poliitikkojamme, ja heiltä kysytään nyt vastuunkantoa ja vähintään selitettä, miksi suomalaiset sotilaat ovat muun muassa Afganistanissa puoliksi ulkoa johdetun sisällissodan osapuolena 1. – 

… siis kuka/ ketkä kantavat edes vähintään moraalista vastuuta Turun täysin viattomista menehtyneistä ja vaikeasti loukkaantuneista ja muiden henkisistä arvista – kun saimme jotain sellaista, mitä me suomalaiset emme olisi ansainneet … 

On huomattavaa … ettemme olleet löytöretkeilijöiden jälkeisiä kolonialisteja, emme siirtomaaimperialisteja, emme piirrelleet muiden valtioiden rajoja 2., … toimitimme vai tervaa muun muassa suurimmalle kolonialistille – Englannille. 

Meitä ei voi syyttää historiasta, kuten monia muita nykyisiä Naton jäsenvaltioita ja EU-maita, jotka nyhtivät alusmaitaan omaksi edukseen – juurikaan välittämättä itse siirtomaista, joita olivat muun muassa Afganistan, Irak, Libya, Mali – Marokko ja monet muut, joista nyt EU-Eurooppaan tulee hallitsemattomasti eri statuksilla varustettuja pakolaisia.

Nämä pakolaiset etsivät nyt parempaa elämään entisistä emomaista 3., jotka tänään ovat edelleen kriisipesäkkeissä – sotimassa. Päällimmäinen sotija on Yhdysvallat, maailmanpoliisi selitteellä 4. –

 

USA' n presidentti Donald Trump päätti jäädä taisteluvoimineen Afganistaniin, tämä saattaa tarkoittaa sitä, että Suomikin joutuu lähettämään lisää sotilaitaan tähän Nato-johteiseen Afganistanin sisällissotaan.

~ http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005337611.html -

 

Nyt saa ajatella!

Mitä poliitikkomme vastaavat – julkaisen loppuun nimilistan, joille tämä kirjoitus on lähetetty.

 

Tekstinumerot

 1. ~ https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/57658-tutkija-tata-suomi-ei-myonna-totuus-afganistanin-sodasta-pimitetty-tietoisesti -

 2. ~ https://en.wikipedia.org/wiki/Sykes%E2%80%93Picot_Agreement - Sykes & Picot

 3. ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/241515-tyo-rauhoittaa-nuoret-tarvitsevat-haasteita-ja-tarpeelliseksi-tuntua -

 4. ~ http://www.tiede.fi/keskustelu/55395/ketju/usa_lupa_tappaa_suvereeni_maailmanpoliisi?changed=1503481183 – USA, lupa tappaa – suvereeni maailmanpoliisi.

 

EKSTRA 01

” … Miksi lännenmies meni ja puuttui Lähi-idän ruutitynnyriin? * Vaikka kuulostaa julmalta, eikö olisi ollut kuitenkin parempi, jos muslimivaltiot olisivat itse ratkaisseet, kuten Egypti, omat asiansa. Ovatko kiinalaiset paljoa ottaneet kantaa näihin sekasorrossa olevien valtioiden asioihin? Eivät ole – toivat toki Libyasta omansa pois … ” ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/11/syyrian-yksipuolinen-uutisointi-enta.html -

 

EKSTRA 02

” … (Lontoo sai osansa yksilöterrorismista |1 - Tasan vuosi sitten oli vuorossa Belgia ja EU:n pääkaupunki Bryssel. Miksi? Olisiko aika selvittää mitkä taustat vaikuttavat tähän täysin viattomia siviilejä “rankaisevaa” käytäntöä? Lähihistoria - kaukaisempi historia vai peräti eurooppalainen kolonialismi?)

[ ... kansalainen Erkki on jo pidempään ihmetellyt miksi meidän sotilaita on lähetetty merta edemmäksi kalaan - Afganistaniin, Irakiin ja Afrikan Maliin. Erkki ei ymmärrä miten se meitä koskee! ...

... kansalainen Liisa on huolissaan nuoristamme, jotka laitetaan - tosin vapaaehtoisena - sotatilanteisiin, esimerkiksi Afganistaniin, jossa suomalaisetkin ovat jo sodan osapuoli ~ http://yle.fi/ylex/uutiset/ex-rauhanturvaaja_suomi_on_sodan_osapuoli_afganistanissa/3-7576280

Liisa haluaisi turvata oman isänmaansa, kotosuomen ja ylläpitää hyviä naapuruussuhteita kaikkiin ilmansuuntiin ja erityisesti toiseen ydinasesuurvaltaan – Venäjään ... ] … ” ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/03/yksiloterrorismi-leviaa-miksi-suomikin.html - [24032017]

 

.

Syvimmät valittelut ja suruun osanotto Turun terroristipuukotuksen uhreille.

 

PS

Jean Jacques Rousseau: ” … ihminen on luonnontilassa vaistomaisesti hyvä , mutta että yhteiskunta pilaisi hänet … ” - Rousseau asetti kyseenalaiseksi historiallisen kehityksen merkityksen, omaisuuden arvon ja uskonnon vaikutuksen. -Discours sur les arts et sciences – vuonna 1750.

PS2

Miksi suomalaisia sotilaita on Irakissa, Afganistanissa ja Afrikan Malissa? Olisiko presidentti Sauli Niinistö voinut estää noihin maihin sotilaiden lähettämisen? ~ http://www.iltalehti.fi/politiikka/201708222200342655_pi.shtml – Presidenttimme ennakoi terrorismin jo vuosia sitten (?) -Kreeta Karvala/Iltalehti.


   

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

US VU T FB FB BL BL BLOG 149448

 

DOC vastuunkantajat_23082017.doc – OpenOffice Writer

PVM 23082017

 

686_6700

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Ilkka Luoma

Kuva 2:een liittyvä kirjoitus ---

" ... Israelilaisen tutkimuksen mukaan Isisin riveihin siirtyneitä ulkomaalaistaistelijoita on tullut muslimiväestöön suhteutettuna eniten Suomesta ... "

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170823220034469... -
.

Ilkka Luoma

~ http://www.iltalehti.fi/politiikka/201708222200342... -

Kuva 1:een liittyvä analyysi (Kreeta Karvala)

" ... Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on ennakoinut kuudessa suurlähettiläs-puheessaan varsin tarkasti terrorismin ja maahanmuuton ongelmia, kirjoittaa Iltalehden Kreeta Karvala.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö nosti esiin Turun epäillyn terrori-iskun ilmentämät turvallisuusuhat suurlähettiläs-päivien puheessaan.

Kasvava muuttoliike huolestutti Niinistöä samassa tilaisuudessa jo vuonna 2012.

Iltalehti analysoi Niinistön puheet ja niiden maahanmuuttoon liittyvät kannanotot vuosien varrelta. ... "

Herää kysymys - olisiko presidenttimme voinut estää sotilaidemme lähettämisen Irakiin?
.

Käyttäjän MattiAhlstedt kuva
Matti Ahlstedt

"Suomi sai terrori-iskun – kuka ja ketkä kantavat vastuun?"

Periaatetasolla vastuunkantajia on ne jotka voivat ja tekevät päätöksiä, heille maksetaan korvausta tästä vastuullisesta työstä myös sen mukaan ja usein palkka on suhteessa korkeampi työhön jossa ei voi tehdä päätöksiä, ainakaan isoja sellaisia.

Todellisuudessa vastuuta ei kanna kukaan, voidaan vedota lakeihin ja säädöksiin joita on säädetty toisten päättäjien toimesta vuosia aiemmin, eli vastuuta voidaan loputtomasti sysätä poispäin muille.

Joten ainoaksi tavaksi vaikuttaa asiaan on 4 vuoden välein äänestäminen, jossa saa toivoa ettei äänestämäsi henkilö ole puhunut reikiä päähänsä saadakseen sinun äänesi, aikamoinen lottoarvonta.

Ilkka Luoma

Lähetin tuon topic kirjoituksen sähköpostitse ---

Jyrki Kataiselle
Alex Stubbille
Antti Rinteelle
Paavo Arhinmäelle
Ville Niinistölle
Erkki Tuomiojalle

... odottelen vastauksia.

Carl Haglundin sähköpostiosoitetta en löytänyt.
.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Tällä nuorukaisella tuskin oli terrorismi mielessään kun aikanaan lähti rikkaaseen europpaan.
Europpa hylki häntä ensin Ruotsissa ja sitten Suomessa.
Uskontoon turvautui, koettelee herra vaan ei hylkää.

Ilkka Luoma

Olisiko nyt korkea aika selvittää tapahtumaketjut - dominoefektit, jotka synnyttivät Syyrian vuosisadan kuivuuden |6., al – Qaida’ n synnyn, ISIS – järjestön voimistumisen |7. sekä mitä tapahtui Syyriassa, joka on nyt läntisen valtakoneiston hampaissa |8..  Tuntuu yllättävältä, mutta ISIS saattaa yhdistää suurvaltoja!*]

...

Menetetty siviili on yhtä arvokas niin Kunduzin sairaalassa,
[ USAF rynnäköi tappavasti ”Lääkärit ilman rajoja” sairaalaan Afganistanissa ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1443835426723 - ]

 … Gazan kaistalla, Pariisissa kuin Raqqa’ ssa tai Homs’ ssa. Tänään siviilit kärsivät – kuten aina sodissa. Moraali oli kaukana, kun käytettiin atomipommeja siviileihin – höyrystäen sekunneissa kymmeniä tuhansia vuonna 1945.

...

Erityisesti tämä ---

Pariisissa on räjähtänyt aiemminkin
[ … mellakat Ranskassa ja Pariisissa … ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/11/ranskan-mell...  - [2005]  huomasiko kukaan, että näiden ja tämän hetkisten välillä oli miltei tasan 10 vuotta? ]

Ranskan vallankumouksesta on paljon aikaa, vaikka on kuultu kiinalaisten sanovan, että liian vähän, jotta voisi vetää lopullisia johtopäätöksiä. Onko meillä, heillä tai muilla aikaa odotella, kun uskonnot tappelevat |15., vaikka päämäärä kaikilla on sama – hyvä Elämä nyt ja tulevaisuudessa – oli se sitten taivaassa tai paratiisissa.

Muistamme Pariisin mellakat vuosien takaa – autot paloivat, oli kysymys siirtoväestä *] – algerialaisista, joiden isäntänä Ranska oli – kuten myös osaltaan Syyriassa |16..

|9 Ranskan mellakat vuonna 2005 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/11/ranskan-mell... -

.

Ilkka Luoma

Syytä ja seurausta - taustoja kauempaa ---

... Löytöretket vaihtuivat kolonialismiin, sitten imperialismiin, jota jo sävytti valkoisten eurooppalaisten orjakauppa Euroopasta tulleille amerikkalaisille Pohjois-Amerikkaan. Arviolta 10 miljoonaa orjaa myytiin vapauden "mekkaan" - uudelle mantereelle siirtomaista, joista nyt Välimeren yli tulee paljon pakolaisia entisiin kolonialismin emomaihin - nykyisiin EU-valtioihin. Millainen ympyrä onkaan sulkeutunut?

~ http://historianet.fi/yhteiskunta/kauppa/kolmiokau... -

.

Ilkka Luoma

keskiviikkona, maaliskuuta 23, 2016
Brysselin kostonisku, uskoen tekonsa oikeuteen

(Otsikko on hätkähdyttävä – ja yhtä hyytävä oli Belgian kuninkaan Leopold II:n |1 toimet Afrikan Kongossa; tapetun mustan kuitiksi kelpasi tuotu vasen käsi, jolla nosti tapporahan. Rujon hyytävää, ja aina viattomat kärsivät)

[ … sivusta seurannut Erkki halusi nähdä kaikki kuvat itsemurhaiskijöiden aiheuttamasta katastrofista, siksi taajaan meidänkin media lietsoo aihetta |2. Tätäkin lentokenttä ja metroiskua on huudatettu uutisoinnissa |3 – toistokierteellä – jo kymmeniä kertoja – ja kaikki tämä palvelee iskun tekijöiden takaisia voimia, jotka juuri haluavat tämän julkisuuden! … ]

Eurooppa on sovelias kohde. Lontoo, Pariisi, Madrid ja nyt Bryssel – näillä täytyy olla jokin yhteinen nimittäjä – unohtamatta 9/11 kaksoistornien lentoiskua.  Yhdeksi nimittäjäksi saamme Naton – lännen sotilasliiton. Tämä ei riitä. On jotakin muutakin, paljon patoutuneempaa. Tarkastellaan historiaa |4. Eteen tulee vääjäämättä kolonialismi |5

|5 Kolonialismi ja imperialismi ~ http://www.tieteessatapahtuu.fi/0805/sarkka.pdf -

...
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/03/brysselin-ko... -
.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Suomi sai terrori-iskun – kuka ja ketkä kantavat vastuun?

-ei ainakaan vasemmiston hyvää tarkoittavat kukkahattutädit,jotka koko maailmaa syleillessään syleilivät terroristit suomen kamaralle,,ei heitä nyt näy missään osoittamassa mieltä terrorismia vastaan !

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Hassa Zubier kertoo tänään Dagens Nyheterissä että Turun torilla auttaessaan haavoitettua ihmiset ympärillään kuvasivat heitä passiivisesti.

Meille on opetettu että yhteiskunta on hoitaa ja on vastuullinen.
Opetus oli mennyt perille.

Ilkka Luoma

Yhteiskunnallisesti Supo jo selittelee, kun ei tutkinut saatua, juuri tuon puukkoterroristin aiempia jälkiä! Liian vähän henkilökuntaa tai priorisointiosaamattomuutta?

Ilkka Luoma

Halla-aho on reviiripuolustaja!

torstaina, maaliskuuta 09, 2017
Jussi Halla-aho on edelleen reviiripuolustaja

(Toistaiseksi ulkoministeri Timo Soini ilmoitti odotetun ja tiedetyn ilmoituksen: ”En lähde enää PS -puheenjohtajakilpaan” |1. Ilkeät kielet myhäilivät, ettei Timo enää uskaltanut tai jaksanut koetella itseään reviiritaistelija Jussi Halla-ahoa vastaan, siksi suosituksi Jussi oli noussut ”perus - perussuomalaisten” joukoissa, jotka junttasivat todeksi aikanaan soinismin sanakukkaset – jytkyn ja jatkojytkyttelyn)

[ … Perus – Erkki äänestää Halla-ahoa, sillä hänellä on selvä kanta maahanmuuttoon; se on kirkas – ei enää perusteettomia pakolaisia, ei sekoiteta omaa pakkaa enempää. Halla-aho sai siipeensä jo uransa alkuvaiheissa kun ennusteli Kreikkaan panssarivaunuja kaduille – syntyi Jussille liikanimi ”panssarijuntta” …

 … Perus - Päivikki ihmetteli minne ovat kadonneet Perussuomalaisten jytkyttelyteesit: ”Ei Natoon, ei EU ja markka takaisin”. Hävisivät kuin hauet kaislikoista. Pettikö Soini äänestäjänsä?|2 Ehkä, aprikoi Perus- Päivikki, olivathan kannatusmittaukset pudonneet puoleen huipustansa, ja Halla-aho saattaa puolittaa vielä puolikkaankin – jakamalla puolueen kahteen osaan. No – aika näyttää … ]

Halla-aho on yhden liikkeen asiamies, fiksu ja sanallisesti ymmärrettävä – vähemmän lakritsia, vähemmän banaaneja eikä rehottavia finnejä lainkaan. Soini johti retoriikalla – ”Miten Te kehtaatte, ja kyllähän Te kehtaatte”. Nyt soivat uudet sävelet ja Timo saattaa karistaa Jyrki Kataisen tavoin tomut jaloistaan. Pää oli tullut vetävän käteen?

Ilkka Luoma

Mennään sitten välillä ydinasiaan ---

... Löytöretket vaihtuivat kolonialismiin, sitten imperialismiin, jota jo sävytti valkoisten eurooppalaisten orjakauppa Euroopasta tulleille amerikkalaisille Pohjois-Amerikkaan. Arviolta 10 miljoonaa orjaa myytiin vapauden "mekkaan" - uudelle mantereelle siirtomaista, joista nyt Välimeren yli tulee paljon pakolaisia entisiin kolonialismin emomaihin - nykyisiin EU-valtioihin. Millainen ympyrä onkaan sulkeutunut?

~ http://historianet.fi/yhteiskunta/kauppa/kolmiokau... -

.

Ilkka Luoma

Edelleen kysytään vastuunkantajaa - topicin näkökulmasta. Kolme poliitikkoa vastannut.

...
Kommenttiketju on hyvä, tosin jokunen harhainen kommentti, joka johdattelee kiusallista kysymystä vastuusta pois keskiöstä!

Varsinkin Stubbin pommitusintoa Libyaan on ihmetelty ...

"Me pommitamme, me tuhoamme ... " -palaamme tähän.

Toimituksen poiminnat