Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Saadaanko makuuhuoneisiin liikettä – onni ratkaisee!

  • Puheenjohtaja Antti Rinne saa olalle taputusta demaritoivolta - Sanna Marinilta. Synnytystalkoot puhuttivat. Kuva lainattu*
    Puheenjohtaja Antti Rinne saa olalle taputusta demaritoivolta - Sanna Marinilta. Synnytystalkoot puhuttivat. Kuva lainattu*

Media ja some repesivät, kun demaripomo Antti Rinne innosti kansallisiin synnytystalkoisiin [1. Ajatus oli ja on reipas, tarpeellinen ja toivottava, mutta esittäjältä puuttui riittävä karisma kertoa asiasta, johon tarvitaan parisuhde, onni ja halu yhdistää rakkaus yhteiseksi hedelmäksi. Nyt makuuhuoneissa on liian vähän liikettä – se on tosiasia.

[1 ... Aihe on vakava suomaisuuden näkökulmasta. Sana oli joko hyvä tai huono, riippuen miltä tulokulmalta katsoo. Pj. Rinne halusi olla topakan hauska, ja räväytti muissa yhteyksissä positiivisen yhdyssanan loppuosan. Maailmanlaajuisesti ihmispopulaatiota ajatellen, nuo talkoot ovat liiankin ahkerassa käytössä, ainakin jos kysymme mielipidettä korpifilosofi Pentti Linkolalta. ~ https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/antti-rinteen-synnytystalkoot-poyristytti-demaritkin-toi-mieleen-kolmannen-valtakunnan-ja-kansallissosialismin/6547168#gs.0vIDqnk -

 

 

On vaarana, että viimeinen suomalainen blondi kuolee sukupuuttoon joskus vuoden 2150 jälkeen – Ilomantsin korvessa (tällä menolla), siksi alhaiseksi on kotoperäisten suomalaisten synnytysinto laantunut. Viimeeksi oltiin näissä syntylukemissa joskus 1860-nälkävuosina, jolloin meitä ei ollut kuin kolmannes nykyisestä populaatiosta. [2

 

Väestökasvu on ulkomailta tulevien varassa. Haluammeko tätä vai löydämmekö keinot luoda toivoa, intoa ja halua lisääntymiselle – kotoperäisten myötä vahvistamaan suomalaista identiteettiä --- ?

 

Mikä alentaisi ensisynnyttäjien ikää, nythän ensimmäinen pyöräytetään noin reilu kolmikymppisenä!

Evoluutio loi naisen hedelmällisimmilleen jo alle 20-vuotiaana. Takavuosina ei ollut harvinaista, että ensimmäinen syntyi jo tässä vaiheessa. Nykyään on tunnettua, että hedelmällisyyshoidot ovat lisääntyneet vuosi vuodelta – miksi, sitä en rohkene arvioimaan. 

Tänään on jo vajaa nelikymppisiä ensisynnyttäjiä, synnytykseen latautuen jo selviä riskitekijöitä. Voimme vai päätellä elämäntyylistämme jotain – kiire, itsekkyys, halua kokea nuoruuden hurmaa – pitkä opiskelujakso – stressi – nämäkö vaikuttavat korkeahkoon ensisynnytysikään. 

Entä epäonnistuneet yritykset, tiedämmekö riittävästi kaikista syistä miksi ihmisiä koetellaan suurella surulla hedelmättömyydestä?

Miten vaikuttavat lääkkeet, kemiallinen ennaltaehkäisy, ravintolisäaineet – aivokemikalisaatio, mielenterveys, psyyke – pelko huomisesta, epävarmuus, huoli pärjäämisestä ja lopulta epäluottamus huomiseen – emme koe innostavaa halua, vai mikä?

...

Valtiovallalla on kaksi tärkeää tehtävää – ylläpitää työllistymisen mahdollisuuksia sekä luoda turvaa huomiselle. Tässäpä tehtäviä huomisen hallitukselle – nykyisellä ei sitä mitä ilmeisimmin enää ole. 

Emme aina tarvitse lisää, enemmän ja nopeammin – vaan yhteenkuuluvuutta, uskoa huomiseen ja tarpeelliseksi tuntemisen nektaria, joka innostaisi myös tuohon niin mukavaan makuuhuonetyöskentelyyn.

 

...

Joitain huomioita lisääntymisestä ja sen jarruuntumisesta ---

 

Nyt ensisynnyttäjät kehittyneissä maissa ovat jo keskimäärin yli 30 vuotiaita,

[ ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/27200-taistelu-auringosta-nostaa-synnytysikaa-milloin-hyva - ]

 

Liikalisääntymisen osalta Nallen ei tarvitse markkinatalousmaissa huolestua,

[ … siemennesteen uimarit ovat väsyksissä ja vähenemään päin ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/50918-katoavatko-valkoisen-miehen-siittiot - ]

 

 … sillä miesten siittiöiden uimakyky ja laatu ovat heikentyneet siksi tehokkaasti 9], että arvokkaisiin hedelmöityshoitoihin ei ole kuin varakkaimmilla varaa. Mitä sitten tästä suuntaavasta evoluutio-ohjauksesta syntyy, niin onkin sitten perinnöllisyystieteen harjoittajien ammattilaji. 

Sen me tiedämme, että muinaisen Egyptin faaraoiden jälkeläiset osaksi degeneroituivat sisäsiittoisuudessaan. Pankkiiri Björn Wahlroosin kerrotaan maininneen, että lastenteko tulisi saattaa huutokauppaan, ilmeisesti tavoitteella, että ihmiskunnan populaatiolisäys saadaan aisoihin – huutokauppa olisi kuulemma parempi ilmiö kuin Kiinan yhden lapsen politiikka.

Koko ylläolevaan liittyvä teksti saatavilla ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/03/bjorn-wahlroosin-erikoiset-ripulista.htmltäältä.

 

Tavoittelemme kohden kuolemattomuutta, 

vaikka olemme osasena siinä koko ajan. Jokainen on syntymässään todistajana katkeamattomasta jatkumosta – ja täsmälleen yhtä pitkästä jatkumosta, oli havaitsija sitten vuoden – tai 110 vuoden ikäinen. Nimittäin paluumatka kaikkeuden alkuun on aina yhtä pitkä – täsmälleen. Tästä syntyy meille ylivoimainen ymmärrysloukku – aika onkin tasan samassa syklissä oli havaitsija minkä ikäinen tahansa.

 

Elämän lopullinen kysymys

[ … music ~ Peter Baumann – Bicentennial Presentation ...]


 

Lopulta herääkin kysymys mitä evoluutio hallitsee ja harkitsee sopeumajärjestelyistään – niin, se ei ole kiinnostunut sinun eikä minun elinkaaresta (olettaen vain, että olemme saaneet perintönä ja kasvatuksena kaiken sen, että jaksamme edelleen lisääntyä ja kasvattaa...), mutta siitä se on kiinnostunut kuinka jatkat sukua – sillä siinä piilee jo olemassa oleva kuolemattomuus – kaikilla elävillä yhtä pitkänä ja kaikilla jo eläneillä tasan samasta alkaneena 10].

Koko ylläolevaan liityvä teksti saatavilla ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/saikeista-haivahdys-kuolemattomuutta.htmltäältä.

 

EKSTRA

Miehessä pitää olla suorituskykyä! ~ http://www.hs.fi/tiede/art-2000005340612.html -

Ranskassa ei tarvita synnytystalkoita ~ http://www.hs.fi/elama/art-2000005339799.html -

.

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä – neljän lapsen isä, 2 x 4v. ja 29 ja 36v.

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US T VU FB FB BL BL BL BLOG 149534

 

DOC synnytystalkoot_25082017.doc – OpenOffice Writer

PVM 25082017

 

612_5724

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Ilkka Luoma

Tilastokeskuksen tietojen mukaan syntyvyys pieneni viime vuonna kuudetta perättäistä vuotta. Edellisvuodesta laskua oli 4,8 prosenttia, eli 2 658 vauvaa vähemmän. Viime vuoden lasku oli suhteellisesti suurin 1970-luvun jälkeen.
Väestöliiton vuoden 2015 perhebarometrin mukaan Suomessa syntyy 1,65 lasta naista kohden. Vielä 2012 luku oli 1,9 lasta naista kohden. Vuonna 2007 sama luku oli 2,5.

~ http://www.talouselama.fi/uutiset/huoltosuhdevaje-... -
.

Ilkka Luoma

[2

[2014]
" ... Kivikaudella sen sijaan lisääntyminen oli mahdollista, kuten nytkin – jo noin 15 vuotiaasta lähtien, jolloin täytyi jälkeläiset siittää, koska kasvatus- ja koulimisaikaa ei ollut paljon. Piti saada lapset valmiiksi ja siittämiskykyisiksi – ennen 15 ikävuotta, koska vanhemmat jo kuolivat tuolloisen hiilielämän 3] kiertokulun mukaisesti.

30 vuoden eliniän aikana tehtiin kaikki se tarpeellinen,

mitä vaadittiin elossa pysymiseksi, ei juuri mitään muuta – ei ollut harrastuksia, ei matkailua, ei vapaa-aikaa, ei edes vapaa-ajanongelmia. Ei tarvittu yletöntä huumaamista 4], kun ei ollut siihenkään aikaa. Elettiin sanan mukaisesti ”kädestä suuhun” - ei ollut taseita eikä omaisuutta – vain reviiripuolustus 5]. ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/06/ihmispopulaa... -
.

Ilkka Luoma

... Lapset tarvitsevat pitkäjänteisen kasvatuksen ja tuntemuksen, että heistä pidetään ja heitä kannustetaan. Kannustavien vanhempien toive on luotettava yhteiskunta, jotta ylihuomennakin asiat toimivat - arkiset asiat, ei mitään erikoisuuksia tarvita, vain luottamusta turvallisuuteen.

~ https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/lapsi... -
.

Ilkka Luoma

Ihminen luotiin lisääntymään ja huolehtimaan, että lisääntyminen jatkuu

Kiihtyvä kilpailu luo painetta onnistuneeseen pariutumiseen ja tuo kilpailu vaatii kasvatusta ja ohjaamista, jotta kilpailukunto olisi keskiarvoa parempi. Kuulostaako tehotaloudelta? Ei välttämättä, vaan taitoa kasvatuksella vapauttaa piilevät voimavarat jälkeläisistään, jotta he selviytyisivät omasta elämän kamppailustaan.

Uteliaisuus on hyve ja inhimillisyys

Inhimillisyys on empatiaa ja empaattinen tasapainossaan on elämästä selviytyjä. Selviytyjät jatkavat sukua ja näin evoluution perimmäinen ja ainoa tavoite tulee ratkaistuksi.

Iltalehti ~ http://www.iltasanomat.fi/perhe/art-1427819511000.... -

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/04/varjossa-ole... -

.

Ilkka Luoma

" ... ”Erityisen alttiita ovat olleet nuoremmat, 20–34-vuotiaiden ikäryhmät, joiden on ollut vaikeampi päästä työelämään tai ainakaan vakituiseen työsuhteeseen.”

Epävarmuus työllistymisestä, määräaikaiset työsuhteet ja työttömyysuhka ovat siirtäneet Miettisen mukaan lapsen hankintaa nuoremmissa ikäryhmissä. Korkeakoulutetut ovat reagoineet epävarmuuteen herkimmin. ... " -HS

~ http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005341682.html -
.

Käyttäjän AnteroSmki kuva
Antero Säämäki

Makuuhuoneissa on paljon liikettä, mutta niissä myös ehkäistään.

Koska lasten hankkiminen on henkilökohtainen ratkaisu, pitää olla myös oikeus sterilisaatioon.
Nyt on käynnissä kansalaisaloite "Steriloimislain ikäraja pohjoismaiseksi eli 25 vuotta ja lapsiluvuksi kaksi lasta."
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2401
Nyt Suomen steriloimislaissa on 30 vuotta tai kolme lasta.
Kansalaisaloite on saanut liian vähän julkisuutta. Kannattakaa ja jakakaa, koska on enää kuukausi aikaa jäljellä.

Ilkka Luoma

Liikettä on, mutta yhä enemmän hedelmöityshoitoja ja niiden epäonnistumisia!

Käyttäjän AnteroSmki kuva
Antero Säämäki

Pääsyy lapsettomuushoitojen yleistymiseen on korkea ensisynnytysikä ja ilmeisesti myös ympäristömyrkyt vaikuttavat.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #10

Ihmisen esiintymishistorian yleisin synnytysikä viimeisen noin 200.000 vuoden aikana on ikävuodet 15-18 vuotta! Nyt yli 30 vuotta - perusteeksi sanotaan henkisen kehittymisen ja monimutkaistuneen yhteiskuntasysteemin tarvitsevan aikaa, aikaa ja aikaa --- (?)

Toimituksen poiminnat