Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Ei kahta ilman kolmatta – presidentti Niinistö polttopisteessä

  • Presidentti Sauli Niinistö on siinä kuuluisassa tuhannen taalan paikassa - ruplat ja juanit on jo käyty läpi! -Kuva HS' sta.
    Presidentti Sauli Niinistö on siinä kuuluisassa tuhannen taalan paikassa - ruplat ja juanit on jo käyty läpi! -Kuva HS' sta.

Suomen presidentti Sauli Niinistö tapaa tänään 28.8.2017 Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin, joka on median luomassa ikeessä kädet sidottuina suunnittelemaansa Venäjän politiikkaan nähden. Näinkö Trump haluaa käyttää Niinistöä henkilökohtaisena ja suorana viestinviejänä [1 Venäjän presidentti Vladimir Putinille?

 

Trump haluaa olla kaveri – hyvä kaveri ja diilintekijä – Putinin kanssa. Trump tietää, että Putinilla on avoin jokeri-kortti taskussa – käytännön toimivat yhteistoimintasuhteet Kiinaan, maailman suurimpaan talouteen. Trump tietää, että Venäjä on taas maailman suurin raaka-aine- ja energialähde, myös viljelykelpoisena ravintolähteenä. Venäjää ei voi laskea kiinalaisten taskuun.

Meidän presidentti Niinistö on kuuluisassa tuhannen taalan paikassa, ollen jo muutamien kuukausien sisällä niin tuhannen ruplan kuin tuhannen juaninkin paikassa – onhan Niinistö tavannut henkilökohtaisesti niin Putinin kuin Kiinan presidentti Xi Jinping' in.

...

Voimme valistuneesti arvata, että media on erityisen kiinnostunut juuri nyt – ainakin Suomessa ja ehkä Venäjällä, sillä Niinistö saattaa viedä henkilökohtaisen viestin Trumpille - Putinilta (?) --- 

Amerikkalaisesta mediasta en tiedä, sillä se käy omaa sotaansa Trumpia vastaan, sillä Donald on loukannut median herkkää hipiää ja näin media on nyt rapakon takana niin mielensä pahoittanut ja näin käy Trumpin kimppuun kaikin asein – jopa turvautuen nimettömiin lähteisiin kulmien takaa luodessaan löyhää hirttonuoraa Trumpin kaulalle.

...

 

Aloitamme Helsingin Sanomista:

~ http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005342972.html -

Kommentoimme näin ---

”... Pr. Niinistö on todellinen välittäjä, täältä meiltä idän ja lännen vedenjakajalta. Niinistöllä on erinomainen paikka kohentaa ideoillaan niin Trumpin kuin Putininkin kotimaakannatusta. Voimme sanoa Niinistön olevan siinä kuuluisassa tuhannen taalan paikassa. On erityisen huomattavaa se, että Niinistö on tavannut jo lyhyen ajan sisällä molemmat idän suuret eli Kiinan pr. Xi' n ja Venäjän pr. Putinin! Niinistöllä on poikkeavan suuri henkilökohtainen nykytietomäärä molempien ajatuksista. Sanotaanhan myös, ettei kahta ilman kolmatta. Suomi on nyt siinä asemassa kuin pr. Kekkonen 1975, kun ETYK-nuijalla kopautti hyvin kansainvälisen kokouksen päättyneeksi - tosin tuolloin Kekkosen aikana me olimme itsenäinen valtio”

 

Jatkamme Mtv' n uutisella ja arviolla:

~ https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/presidentin-kanslia-stt-lle-niiniston-ja-trumpin-tapaaminen-washingtonissa-aikaistuu-maanantaille/6552344#gs.pFn0n5c

Kommentoimme näin ---

”... Sinällään Trump tietää intuitiivisesti, miten Putinia tai ketä tahansa käsitellään. Trumpia varjostaa vapaalta toimiltaan meneillään oleva paljolti median ylläpitämä niin sanottu Venäjän US-presidentinvaaleihin sekaantumistutkimus. Media haluaa pitää löyhässä hirressä Trumpia, koska Donald on suorasukaisuudellaan pahoittanut median herkkähipiällisen mielen. Trump saattaa tavoitella Niinistöstä suoraa mediavapaata viestinviejää suoraan Putinille. Trump tietää, että US häviää pelin ja havittelemansa suurdiilin, mikäli Venäjä lähestyy liiaksi Kiinaa. Venäjä ja Kiina yhdessä ovat liian suuri kokonaisuus Yhdysvalloille. Huonoimmillaan Trumpin käteen jää luu - Euroopan Unionina!”

 

Päätämme Yle' n uutisarvioon:

~ https://yle.fi/uutiset/3-9800383

Ja komentoimme näin ---

”... Toivottavasti Niinistö ei hairahdu kumartelussaan, vaan pitää asiasuoraselkäisen puolueettomuuslinjansa suurvaltasuhteissaan, samalla tavalla kuin Venäjän pr. Putinia kohtaan. Kiinan pr. Xi' n vierailuantia on vaikeampi arvioida presidenttien henkilökäyttäytymisenä. Kiinalaisuus on varmaankin Niinistölle etäistä. Niinistön on aika irtautua välittäjäksi idän ja lännen vedenjakajalleen ja luoda Suomelle rooli, joka pitää meidät erossa ulkoisista kriiseistä ja konflikteista. Olemme Pohjolan "Sveitsi", siinä on tavoitteemme ... Uskoisin presidentti Niinistön olevan jyvällä”

 

Entä nyt, kun tapaamista siirrettiin Texasin vaikean luonnonkriisin myötä, ja presidentti Trump matkustaa katastrofipaikalle jo heti huomenna tiistaina – ja näin kerää tärkeät kotimaan pisteet (löyhentääkseen median virittämää löyhää hirttonuoraa kaulassaan), vastoin kuin muinoinen nuorempi George Bush, joka ei tuntunut olevan jyvällä, mitä Katrina-hurrikaanissa [2 oli New Orleansille tapahtunut … Nyt presidenttimme voisi luvata jotain, että mekin voisimme auttaa Houstonin osalta, josta kuuluu kuuluisa pyyntö, toistettuna: ”Meillä on ongelma!” … Ongelma ratkaistiin, silloin kauan sitten. [x]

 

[1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/08/presidentti-sauli-niinisto-idan-ja.html – Presidenttimme välittäjänä idän ja lännen vedenjakajalta --- 

[2 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/09/maailmanlaajuinen-huolehdinta-voisi.htmlHurrikaani Katrina (2005)

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

US VU T BL BL FB FB BLOG 149647

 

DOC suomalainen_valittaja_28082017

PVM 28082017

 

575_5031

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (69 kommenttia)

Ilkka Luoma

Pr. Donald Trump saattaa olla tässä kohtaa ällistyttävän arvaamaton - Suomelle ja pr. Niinistölle eduksi ja jopa hyödyksi ---

Yle:
" ... Tuhannen taalan mahdollisuus
Rathken mielestä Yhdysvaltain presidentin tapaamisen järjestyminen on Suomen presidentille valtava mahdollisuus.

– Suomen presidentti voi ottaa esiin tärkeitä asioita, jotka muuten saattavat jäädä Yhdysvaltain presidentin huomion ulkopuolelle. Suomi on Arktisen neuvoston puheenjohtajamaa, ja tiedän, että Suomi on siinä painottanut ilmastokysymyksiä. Nyt olisi tilaisuus kiinnittää huomiota yhteistyöhön Arktisessa neuvostossa, Rathke pohtii.

Lisäksi avoimena taloutena Suomi voisi Rathken mukaan painottaa EU:n merkitystä taloustoimijana sekä Yhdysvaltain ja EU:n kauppasuhteen painoarvoa globaalissa maailmantaloudessa.

Mutta kuinka hedelmälliseen maaperään viestit uppoavat, jos viestintuojana on Suomen kaltainen pieni EU-maa, ja näkemykset kovin erilaisia esimerkiksi ilmastokysymyksissä? Jeffrey Rathke asettelee sanojaan. ... "

~ https://yle.fi/uutiset/3-9800270 -

Nyt täytyy muistaa, että Trump tulee perinteellisen politiikan ulkopuolelta, Donald on toimissaan ja tavoitteissaan diiliorientoitunut!

Nyt Trump saattaa kokea olonsa yksinäiseksi - vain perhe tukena; täytyy tehdä jotain merkittävää. Niinistöllä on loistava tilaisuus tehdä jotain suurta - jopa myöhemmän Nobelin rauhanpalkinnon arvoisesti! Mikäli Niinistön pelisilmä ja empatia olisi psykologisesti kohdallaan - voi syntyä tapahtumaketju, jolla on merkitystä jopa maailmanlaajuisesti!

...

...

Käyttäjän KariNikander kuva
Kari Nikander

Pelisilmän lisäksi täytyisi käydä säkä, että jotain historiallista tapahtuisi, mutta ollaan optimistisia. Sale jos kuka sen tekee.

Ilkka Luoma

Ajoitus on ainakin kohdallaan, joka suhteessa - myös Trumpin kotikannatukselle!

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

"Toivottavasti Niinistö ei hairahdu kumartelussaan, vaan pitää asiasuoraselkäisen puolueettomuuslinjansa suurvaltasuhteissaan, samalla tavalla kuin Venäjän pr. Putinia kohtaan."

Putin lähetti Lapin rajan yli toissa talvena 1740 venäläistä ns. turvapaikanhakijaa. Hetkessä Niinistö ja Sipilä notkistivat selkäänsä lensivät Kremliin kysymään mistä Putin oli suuttunut. Eipä ole selvitelty mitä Suomi joutui maksamaan uhkauksen edessä.

Uhka on koko ajan päällä: Rajan yli voi milloin tahansa tulla vaikka satatuhatta "pakolaista". Niinistön on oltava siihen suuntaan nöyrä ja kumarteluherkkä.

Ilkka Luoma

Oletko Leo lukenut tämän?
~ https://yle.fi/uutiset/3-9128359 -

" ... Tuoreen norjalaisen tutkijaraportin mukaan vuosi sitten alkanut pakolaisten joukkotulo itärajalta Norjaan ja Suomeen ei ollut Venäjän hybridisotaa. Fridtjof Nansenin instituutin tutkijoiden mukaan turvapaikanhakijoita houkutti Norjaan ja Suomeen halpa matka ja turvallinen reitti. ... "

...
Suomelle ei ole mitään uhkaa miltään suunnalta - vain sisäisesti ja sen vuoksi, että olemme sotkeutuneet vieraiden asioihin!

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Kuvittelenko vain, mutta jotenkin on ollut Suomen mediassa vähemmän Trump-vastaista uutisointia viime päivinä. Ei se olisi sopivaa, että Sauli Niinistö menisi tapaamaan jotakin Venäjän kiristystotteessa olevaa julkirasistista varhaisdementikkoa. Ei, nyt on ihan oikea kunnon USA:n presidentti vastassa. On mielenkiintoista seurata, kuinka vierailu sujuu ja muuttavatko sen seuraukset paikallisen median suhtautumista Trumpiin.

Ilkka Luoma

Et kuvittele, vaan West- ja anti-trump trolling hillitsee itseään juuri arvaamasi syyn vuoksi - haemme Suomelle jotain voittoa!

Tomi Vaalisto

Venäjä on pieni tekijä - taloutena se on pienempi kuin Pohjoismaat yhteensä.

Absoluuttisesti mitattuna Yhdysvallat on suurin talousmahti ja Kiina kakkonen. IMF:n ostovoimakorjausmanipulaatiolla paikat vaihtuvat.

Jenkkien business kiinalaisten kanssa on sen verran suurta, ettei siinä venäläisillä ole osaa eikä arpaa.

Ilkka Luoma

Venäjä on suuri tekijä - se sattuu olemaan se toinen ydinasesuurvalta sekä maailman suurin raaka-aine- ja energia-aitta - unohtamatta yhtä maailman suurinta viljelykelpoista pinta-alaa. Yhdessä Kiinan kanssa Venäjä on ylivertainen pelikumppani, mutta tosiaan Kiinan kanssa ja tuo yhteistyö pelaa yhä paremmin. Kiina on jo korvannut liki kaikki EU- ja US-pakotteet ... suomalaiset kiinakonsultit ovat operoineet varmasti kuusi projektia - eri toimialoilta.

...
Trump ymmärtää tämän Kiina + Venäjä kortin ylivertaisuuden, puuttuu vain, että BRICS-maa Intia saadaan samaan ruotuun (?)

Tomi Vaalisto

Venezuelalla kerrotaan olevan maailman suurimmat öljyvarat - silti asukkailla menee vielä huonommin kuin Venäjällä, jolla on myös suuret raaka-ainevarannot.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #49

Siksikin kahden maailman suurimman liitto olisi kauhistus Trumpille, sillä kiinalainen maailman suurin tuotantokoneisto voisi helposti jalostaa maailman suurimpia raaka-ainevaroja - hyödyntäen muutamia venäläisten huippuosaamisen sektorialueita --- vieläkin suurempi kauhistus muodostuu siitä, jos yhteistyö syventyy myös sotilassektorilla!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #49

... BRICS suurvallat yhtenäistyvät, ja tämä on USA' lle katkeraa kalkkia. Pelkästään Intiassa ja Kiinassa on liki puolet Maan asukkaista! Trump ei halua tätä kaksikkoa enää yhtään likemmäksi Venäjää.

~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005343788.html -
.

Ilkka Luoma

Korjataan lukijoiden vuoksi virheellistä tietoa ---

...
" ... Kansainvälisen valuuttarahasto IMF:n uusimpien tilastojen mukaan Kiinan tavaroiden ja palveluiden tuotanto on reaaliarvossa tänä vuonna 1760 miljardia dollaria, kun Yhdysvaltojen reaalinen taloustuotanto on vain 1740 miljardia dollaria. ... "

~ http://www.verkkouutiset.fi/talous/kiina_suurin_ta... -

.
" ...
Kiina on ohittanut Yhdysvallat maailman suurimpana taloutena, kertoo uutissivusto Market Watch.

Kansainvälisen valuuttarahasto IMF:n tuoreimpien tilastojen mukaan Kiina tuottaa tänä vuonna tavaroita ja palveluita reaaliarvossa 1760 miljardilla dollarilla, kun Yhdysvaltain reaalinen taloustuotanto on 1740 miljardia dollaria. ... "

~ http://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001859078.html -

.
Mitä ilmeisimmin ei tiedetä mitä IMF on - niin tässä pari linkkiä:
~ http://www.imf.org/external/index.htm -
~ https://en.wikipedia.org/wiki/International_Moneta... -

...
Aiheesta on täällä IL Puheenvuoroissa tämä Kiinan suurus selostettu kliinisen tarkasti - jo aiemmin. En enää toista samaa asiaa, vaan voi tehdä vaikka UP Puheenvuoro sisäisen haun sanoilla ilkka luoma IMF ;)

Tomi Vaalisto

Absoluuttisesti mitattuna Yhdysvallat on suurin, EU toisena ja Kiina kolmantena - aivan kuten kerroin: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(nominal)

Manipulaatiot ja "korjaukset" tietysti muuttavat tilannetta. Kiina joissain niissä pomppaa ykköseksikin, koska populaatio on niin valtava

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #51

Turhaa jankkaamista - IMF on todennut jo tilanteen 2014 ... nyt vauhti kiihtyy ---

~ http://www.talouselama.fi/tebatti/kiinasta-maailma... ---

...
" ... ”Mielestäni Kiinan pitäisi ­ohjata talouskasvuaan hidastumaan pitkällä aikavälillä. Mutta vastoin odotuksia kasvu kiihtyy”, sanoo tokiolaisen Mizuho-tutkimusinstituutin vanhempi ekonomisti Hidenobu Tokuda uutistoimisto Reutersille,

”Tämä [kasvu] on hyvä toistaiseksi mutta vaikeuttaa sen näkemistä, miten Kiinan talouden hidastuminen asettuu tulevaisuudessa. Epävarmuustekijöitä on yhä paljon.” ... "

~ http://www.hs.fi/paivanlehti/18042017/art-20000051... -

.
" ... In 2016, China was the world's largest economy for the second year in a row. It produced $21.3 trillion in economic output. The European Union was in second place, generating $19.2 trillion. Together, China and the EU generate 33.9 percent of the world's economic output of $119.4 trillion. ... "

~ https://www.thebalance.com/world-s-largest-economy... -

.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #54

Aivan - tässä on uusinta tietoa absoluuttisesti mitattuna eli selvällä rahalla: Yhdysvallat on suurin IMF:n, Maailmanpankin ja YKn tilastoissa.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(nominal)

Homma on siis pihvi eli pässinlihaa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #61

Annetaan lukijoiden päättää todellisuuden ja inttämisen väliltä - aihe on todistettu niin tässä ketjussa kuin 10 muussa topicissa laajoin asiantuntijaselostuksin ja muun muassa IMF-linkein ... ostovoimakorjaus on myös selostettu ainoana keinona saada rinnastettavuutta erilaisten kansantalouksien ja rahan paikallisten ostovoimien osalta --- Kiina on maailman suurin ja vaikuttavin kansantalous ...

... mutta saahan sitä olla vapaasti omaa mieltänsä :)

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Onhan mielenkiintoista spekulointia ja se jatkuu vierailun jälkeenkin. Ei tuollaisten kahdenkeskisten keskustelujen linjaan kuulu, että jotakin sovittaisiin selkeästi. Erilaisia lupauksia ja avauksia on kyllä odotettavissa. Tärkeimmät niistä Suomelle ovat Itämeren sotilaallinen tilanne ja arktisen alueen yhteistyö. Se on kokonaan toinen juttu, mikä Trumpille on hänen Ameriikka ensin -politiikan näkökulmasta ensisijaista.

Ilkka Luoma

Tässä tapauksessa saadun tiedon mukaan Trump on hyvin suoraviivainen ja konkreettinen --- jäämme odottamaan ;)

...
Trump ei pidä tästä kaavasta:
Kiina + Venäjä > USA + (EU) - varsinkaan sotilaallisena yhtälönä, jonka tuntemattomia kohtia ei juuri ole ... vain Kiinan ydinaseiden torjuntakyky ---

Ilkka Luoma

"Tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku" -presidentti J.K. Paasikivi. Toisaalta - "Pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana" - varmistaakseen turvallisen olonsa huomioidaan vielä tämäkin: "Ellet voita vihollistasi, tee siitä ystävä!" Molemmat vanhoja kiinalaisia kansanviisauksia.

...
~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170828220035422... -

" ... Isomman ääni kuului myös presidentti Sauli Niinistön Trump-tapaamisen alla, ainakin jos on uskominen erästä yllätysvierailun yksityiskohdista hyvin perillä olevaa huippupoliitikkoa, joka totesi, että ”silloin mennään, kun isompi kutsuu”, kun kysyin häneltä syitä sille, miksi juuri nyt, 15 vuoden tauon jälkeen, löytyi ensimmäinen aika Suomen ja Yhdysvaltain presidenttien kahdenkeskiselle tapaamiselle Valkoisessa talossa. ... " -Kreeta Karvala/Iltalehti.

.

Ilkka Luoma

Näyttää siltä, ettei Hanna Smith' ään ymmärrä suomalaisuuden kansalaisenemmistötavoitetta olla ulkoisten ristiriitojen ulkopuolella - nythän Pietarinkin puolustusvyöhyke Suomeen päin on järjestyksessä edellisten koitosten myötä. Pohjolan Sveitsi on täysin omanlaisessa erityisasemassa täällä idän ja lännen vedenjakajalla. Kyllä Hannakin oivaltaa, kun oikein ajattelee �
...

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170828220035424... -

" ... - Tämä on ollut viime vuosina ihan selkeä trendi Yhdysvalloilta. He ovat ymmärtäneet, ettei analyysiä Itämeren kokonaisuudesta voida tehdä pelkästään Washingtonista, vaan pitää tehdä vahvasti yhteistyötä alueen valtioiden kanssa ja kuunnella niitä tarkasti, koska ne toimivat alueella joka päivä, ja niillä on kokemusta sekä historiallista tietoa. ... " -Hanna Smith - Aleksanteri-instituutti.

.
Onkohan Hanna miettinyt miksi US huseeraa niin kaukana omilta rajoiltaan? Voisiko Hanna miettiä tähän syytä?

...

.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Koska Yhdysvalloilla on liittolaisia tällä seudulla.

Ilkka Luoma

Muistatko miten kävi, kun Neuvostoliitolla oli liittolaisia USA' n lähellä?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #16

Eikös Kuuba ollut Neuvostoliiton liittolainen ihan NL loppuun saakka?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #19

Kyllä oli ja N:liiton romahdus tuli rankasti kuubalaisten silmille - nykyään kumppanina on enempikin Kiina ...

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

USA:ssa ihmetellään Niinistön ja Trumpin tapaamista. Siihen ei ole keksitty ainoatakaan järkevää syytä.

Itse keksin vain yhden syyn: Trump ehkä haluaa tietää kuinka Suomi on onnistunut rakentamaan niin toimivan hyvinvointivaltion niin pienillä resursseilla.

Tiedetään yleisesti että Trump on sielultaan pohjoismaisen hyvinvointiyhteiskunnan kannattaja ja pyrkinee rakentamaan Amerikkaan vastaavaa.

Ilkka Luoma

Trump haluaa aloittaa käytännössä Venäjä-ohjelmansa, jota nyt 'tikusta tehty tutkimus' haittaa - median lietsomana.

Ilkka Luoma

Tässäkin kohdin presidentti Urho Kekkonen oli edellä muita, silloin ja edelleen nytkin! Kekkosella oli valtaa ja se näkyi. Kaikki huipentui vuoteen 1975 - ETYK.

...
~ http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201708282200333729... -

" ... Presidentti Urho Kekkonen matkasi kolmeksi viikoksi vierailulle Kanadaan ja Yhdysvaltoihin syksyllä 1961. Yhdysvaltain presidentti John F. Kennedy ja tämän puoliso, rouva Jacgueline Kennedy tarjosi Kekkoselle ja rouva Sylvi Kekkoselle lounaan Valkoisessa talossa.

- Suomi ja suomalaiset tunnetaan Yhdysvalloissa rohkeudesta, luonteenlujuudesta ja periksiantamattomuudesta, jotka ovat luoneet maineenne täällä Yhdysvalloissa, Kennedy sanoi vierailulla.

- Toivon, että vierailuni Yhdysvaltoihin kehittää ja vahvistaa hyviä ja ystävällisiä suhteita, jotka ovat kaikki vuodet vallinneet maidemme välillä, Kekkonen puolestaan sanoi.

Kekkonen palasi matkalta kotiin keskelle noottikriisiä.
Toisen kerran Kekkonen vieraili Valkoisessa talossa heinäkuussa 1970. Yhdysvaltain presidenttinä toimi silloin Richard Nixon.

Kekkonen sanoi päivällispuheessaan, että Suomen asemassa olevan maan kannalta Yhdysvaltain ja Neuvostoliiton väliset suhteet ovat ratkaisevan merkitykselliset. Presidentti oli huolissaan ydinaseiden keskittämisestä Eurooppaan.

- Minusta tuntuu kuitenkin, että Euroopan aseet ovat suunnatut menneisyyden haamuja vastaan ja että Euroopan kansoja ovat erottamassa pulmakysymykset, jotka itse asiassa eivät enää ole pulmia, Kekkonen lausui.

Saman vuoden lokakuussa Kekkonen osallistui Yhdysvalloissa YK:n 25-vuotisillalliselle. Elokuussa 1976 Kekkonen kävi Yhdysvalloissa valtiovierailulla. Presidenttinä oli silloin presidentti Gerald Ford. ... "

.

Ilkka Luoma

Esimerkki median Trump ajojahdista ---

" ... Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin yritys neuvotteli presidentinvaalikampanjan aikana vuoden 2015 lopussa ja viime vuoden alussa Trump Tower -pilvenpiirtäjän rakentamisesta Moskovaan, kertoo Washington Post lähteisiinsä viitaten.

Osana hankkeeseen liittyviä sähköpostikeskusteluja Trumpille ehdotettiin myös matkaa Moskovaan. Venäläissyntyinen kiinteistösijoittaja sanoi sähköpostissaan muun muassa, että hänellä on yhteyksiä presidentti Vladimir Putiniin ja hän voi pyytää Putinia "tuomaan julki mahtavia asioita" Trumpista.

Trump kiisti vaalikampanjan aikana useaan otteeseen, että hänellä olisi mitään taloudellisia kytköksiä Venäjään.

Moskovan hankkeesta ei lopulta tullut mitään, koska tonttia ja lupia ei järjestynyt. ... " -Iltalehti

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170828220035452... -
.
Millainen on taloudellinen kytkös - se on rahallinen tai muu ostovoimallinen transaktio.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Trumpin(ja usan)näkökulmasta suomi lienee jonkinlainen venäjän luoteinen osavaltio,joka on täysin putinistien taskussa,mutta tulkoon Niinistö,jonka avulla varmistetaan ettei suomi mene takas varsovanliitton(euraasianliittoon),,ei tässä muuta ole takana !

Ilkka Luoma
Ilkka Luoma

... Kekkosella oli todellisuudessa hyvä ote Moskovaan, vieläpä Suomen etujen nimissä, josta todisteena väkevä idänkauppa ja täysi rauhan aika. Kekkonen oli venäläisyyden iholla, ehkä Niinistö voi vielä saavuttaa saman aseman. US Kennedyä kiinnosti tämä Kekkosen ainoalaatuinen rooli, asema ja pyörityskyky.
...

~ http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005343821.html -

"Kekkonen on yhä omaa luokkaansa – Suomen presidentti on päässyt vain kerran viralliselle valtiovierailulle Yhdysvaltoihin ... " - HS otsikko

.

Ilkka Luoma

Puhutaan myös US pr. Trumpin halusta myydä vanhentuvia asejärjestelmiä Suomelle - maailman kalleinta Boeing Linghtning II monitoimihävittäjää - aikana, jolloin robotoidut lennokit tekevät esille tuloa moderneissa ilmavoimissa --- on Trumpilla kiire saada jättiläisasetuotekehityskulut jotenkin peitettyä, kun toisaalla jo kehitellään robottilennokkeja - korvaamaan lentäjälliset ilmasotakoneet ---?

.
Lainaan tähän luvalla sotaveteraani Yrjö Sarasteen mielipidekirjoituksen yksityissähköpostistani ---

"Yrjö Saraste
Konalantie 00390 HRELSINKI

Mielipidekirjoitus 28.08 2017

Asekauppa lähentää.

Pohjalaisen Toni Viljamaa toteaa (28.08) miten Suomella ja Yhdysvalloilla ei ole Nato-täysjäsenten sidettä, mutta kahdenkeskiset suhteet ovat vankat. Asekaupat ovat lähentäneet maita ulko- ja turvallisuuspolitiikassa.

Viljamaa toteaa, että Trumpilla on varmasti syytä pitää huolta siitä, että suotuisa kehitys jatkuu. Eli asekauppa jatkuu ja lisääntyy.

Tottahan USA on Suomen vilpitön ystävä, mutta kyllähän lisääntyvä asekauppa, esimerkiksi uusi hävittäjäkauppa, sitä vahvistaisi.

Toisaalta olemme oudossa seurassa. Vastikään Saudi-Arabiasta tuli ostettuaan aseita 100:lla miljardilla, USA:n uusin ystävä.

Raha ei haise.

Yrjö Saraste" -lainaus päättyy

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ilkka se jaksaa, en sano että jaksaa valehdella vaan nykyinen termi on jaksaa puhua pehmosia. On vanha vitsi Venäjän suunnattoma luonnonvarat. Miksei Venäjä myy niitä? Hetkessä olisi maailman rikkain valtio.
http://leomirala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/222594-v...

Toinen pehmosen puheen aihe on Venäjän valtavat pellot. Venäjän sadasta miljoonasta peltohehtaarista on 90 prosenttia kesannolla. Sen voi havaita jokainen Venäjällä viime vuosina matkustellut.

Venäläisen 1700 ns. turvapaikan hakijan työntäminen rajan yli oli inhottava Suomen itsenäisyyden loukkaus. Heti Sipilä ja Niinistö lähtivät kumarrusmatkalle Kremliin. Jotakin joutuivat antamaan. Milloin tahansa voi tulla heitä lisää vaikka 100.000 jos emme ole riittävän nöyriä.

Täällä idän ja lännen vedenjakajalla istuskelemme venäläisten uhan alla ihan kuten ennenkin. Suomen sisäpuolinen uhkakin kasvaa.

Putin lähetti Niinistön Trumpin puheille.

Ilkka Luoma

Leo, luehan tarkemmin kommenttini edelliseen kommenttiisi. Lue samalla norjalaisten tutkimus - annetun linkin alta - sis ed. kommenttisi kommentistani.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Sitä norjalaisten bluffia olet jakanut kymmeniä kertoja.

Olen käynyt Venäjällä kymmeniä kertoja. Muurmanskista päin ajettaessa Suomen rajaa kohti, on ensimmäinen tarkastusasema 100 km ennen rajaa. Sinne ei yksikään paperiton pääse ilman Putinin nimenomaista käskyä. Operaatio oli inhottavaa hybridisotaa. Miksi puolustelet jatkuvasti venäläisten vääryyksiä?

Voisiko ajatella että joskus ainakin yhden asian kohdalla olisit isänmaan puolella?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #30

Perusteletko tuota norjalaisten "bluffia", vai olisiko se kuitenkin vain sinun oma haave?

Ilkka Luoma

... Vastaus myös HS/ Laura Saarikoskelle alun kysymykseen on yksinkertainen: Olemme lännen ja idän vedenjakajalla, itse periytyen niin idästä kuin lännestä. Me tiedämme mitä olla sodassa venäläisten kanssa, kuten Saksakin.

...
~ http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005342972.html -

.
" ... Kun presidentti Sauli Niinistö tapaa Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin maanantaina Valkoisessa talossa, keskustelut koskevat todennäköisesti Suomen itänaapuria: sitä, miten Suomi onnistuu pitämään yllä rakentavia suhteita Venäjään, vaikka se kuuluu länteen ja noudattaa EU:n Venäjä-vastaisia pakotteita. ... "
.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Humoristinen ilmaisu "miten Suomi onnistuu pitämään yllä rakentavia suhteita Venäjään"

Ei Trump sellaisia kysele. Hän saattaa kysyä että tarvitsetteko tukea itsenäisyyden säilyttämiseksi? Toivottavasti Niinistö sanoo että muutama ydinohjus autaisi itsenäisyyden palauttamisessa

Ilkka Luoma

Miten säilyttää itsenäisyyttä, jota ei ole?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #34

Trump varmaan luuli että Suomi on itsenäinen valtio! Miksei kukaan hänelle kertonut että se on Venäjän tai EU:n miehittämä?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #35

Leo, sinähän tiedät, ettei Suomella ole edes omaa rahaa - eikä täyttä lainsäädäntöä - vaan lakien mittauttamisvelvollisuus EU-Brysselistä.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #37

Sinäkin Ilkka tiedät ettei Suomella muutenkaan ole asiat kovin hyvin, vähän väliä pitää käydä Moskovassa kysymässä neuvoa. Tulee äkkiä nuhteita jos emme ole riittävän kilttejä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #41

Leo, emme kysele neuvoja mistään - saamme vain käskyjä EU-Brysselistä. Nyt USA' ssa näytti käyvin niin, ettei US pr. Trump oikein ollut jaksanut perehtyä Suomen asioihin - hävittäjätkin on jo ostettu nimellä - Super-Hornet ;) ... tai!

Ilkka Luoma

Mainittakoon, että Suomen pr. Niinistö oli ensimmäinen länsimaan johtaja, joka kutsuttiin aikanaan Kiinan uuden johtajan pr. Xi' n vieraaksi Pekingiin - tänään tuo ei ole monen mielissä, eikä ymmärryksessä. Itse Kiinan diplomaattisissa piireissä sitä pidetään arvonosoituksena ... jota meille ei ehkä ymmärretty. toivottavasti Niinistö ymmärsi.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Että Kiinakin erehtyi pitämään Suomea itsenäisenä valtiona!

Ilkka Luoma

Kiina tietää mitä pitääkin, mutta ei puutu sille kuulumattomiin asioihin.

Ilkka Luoma

UPI ... Salonius-Pasternak oivalsi jotain ...

~ https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/tutki... -

...
" ... "Kuka muu maailmassa on tavannut nämä kolme ihmistä kasvokkain?" ... " -otsikosta - ja - " ... Charly Salonius-Pasternak kommentoi myös presidentti Sauli Niinistön viimeaikaisia tapaamisia suurvaltajohtajien kanssa. Niinistö on tavannut suhteellisen lyhyen ajan sisällä Kiinan ja Venäjän presidentit. Seuraavaksi vuorossa on Donald Trump ... "

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Hämmästyttävää! Kiinan ja Yhdysvaltojen johtajat eivät tiedä että Suomi on EU:n departementti Jäämeren rannalla, siellä ei ole edes omaa rahaa ja siellä vallitsee viidakon lait!

Ilkka Luoma

Leo, olimme Jäämeren rannalla, emme nyt - kunnes vuokraamme ratapohjan Petsamon Liinahamariin ;)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Taas narraat! Jos emme olisi Jäämeren rannalla, emmehän kuuluisi Arktiseen neuvostoon. mot

Luulen, että Trump lupasi Niinistölle, jos kasakka ei palauta ryöstämiään alueita takaisin Suomelle, sopivan tilaisuuden tullen lännen mies tulee apuun?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #46

Millä kohtaa meillä on kaistale Jäämeren rantaa?

Ilkka Luoma

" ... Venäjä, Venäjä ja Kiina

Venäjä on hankala asia Trumpille, koska hänen syytetään nousseen asemaansa presidentti Vladimir Putinin salaisella avulla. Asiaa koskevat väitteet tekevät käytännössä mahdottomaksi Trumpin johtaman avoimen liennytyksen Venäjän kanssa.

Vaikka Niinistö oli varovainen, tuli aika selväksi, että Suomesta voisi olla apua tässä jollain tavoin. Kun Niinistöltä kysyttiin pian alkavasta Venäjän suursotaharjoitus Zapadista, hän asetteli sanansa huolella. Niinistö muistutti, että Venäjä harjoitteli hiljan Kiinan laivaston kanssa Itämerellä. Käytännön hyöty saattoi olla pieni, mutta Yhdysvaltoja kilpailevien valtojen yhteistyö hermostuttaa. Sillä on syytä pitää ydinasevalta Venäjä ja talousmahti Kiina mahdollisimman kaukana toisistaan. Siksikin liennytykselle ja Suomen palveluksille siinä voisi olla tilausta. ... "

~ http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005344216.html -

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Trump ei usko suomalaisten putinistien väitteitä että Suomi ei olisi itsenäinen maa. Trump lupasi että jos se Venäjä vielä kohtuuttomasti loukkaa Suomen itsenäisyyttä, merijalkaväki tulee apuun tarvittaessa.

Ilkka Luoma

Niin. "Nato mielellään sodituttaa suomalaiset viimeiseen mieheen" -Putin, osapuilleen noin.

~ https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/putin... -

"Putin: ”Nato tulisi mielellään sotimaan Venäjän kanssa viimeiseen suomalaiseen sotilaaseen” ..."

Ilkka Luoma

... Suomalaisen median uutisointi ja kysymykset Trumpille olivat hyvin sotaa ennakoivia. Aktiivista sodan uhan markkinointia, miksiköhän. Kuka kertoo Itämeren alueen todelliset uhat, jotka voisivat median informaatioaktiivisuudessa jopa vahingossa syttyä sodaksi. Media on hyvin kärkäs luomaan uhkakuvia ja virittelemään vastakkainasettelua!

...
~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005344013.html -
.

Koko presidenttien lehdistötilaisuus - ylläolevan linkin kautta.

.

Tomi Vaalisto

"Venäjän epävirallisille valtaverkostoille perustuva hallintojärjestelmä ja maan ulkopolitiikka ovat tiiviissä yhteydessä toisiinsa. Venäjän ulkopolitiikan tavoitteet ovat jo pitkään olleet samoja, mutta viime vuosina keinot niiden saavuttamiseksi ovat muuttuneet aggressiivisemmiksi. Tämän muutoksen taustalla ovat pitkälti maan sisäiset tekijät, kuten raaka-aineriippuvuus, talouden rakenteelliset ongelmat sekä oikeusvaltion puutteet. Näiden tekijöiden kärjistyminen, samanaikaisesti kun Venäjän kyky ulkoiseen sotilaalliseen, taloudelliseen ja informaatiovaikuttamiseen on kohonnut, on johtanut muuttuneeseen ulkopoliittiseen käyttäytymiseen."

Lähde: http://www.fiia.fi/fi/publication/607/venajan_muut...

UPIN postituslistalle ja tilaisuuksiin pääseee tavallinen sukankuluttajakin.
Suosittelen liittymään.

Ilkka Luoma

Venäjän uhkaa luodaan väkevästi muun muassa median toimesta. Uutisoinnilla sekoitetaan tavallisen sukankuluttajan mielenterveyttä näkemään ohi todellisuuden.

Media unohtaa yhden aivan oleellisen asian - uhkaamisen sijasta itse sotimisen, jota US on operoinut aina kaukana omilta rajoiltaan - ilman mandaattia ja mandaatilla, yhtämittaisesti liki Korean sodasta lukien - tietävät osaavat luetella nuo US sodat ranskalaisin viivoin - lista on murheellinen ja hyytävä. Se ei ole vain uhkaa se on tappavaa toimintaa ---

...
maanantaina, helmikuuta 15, 2016
Venäjästä luodaan hyytävää uhkaa – urakalla

(MTV -  toimittajan, Tapio Nurmisen toimesta julkaistiin tähän mennessä hyytävyyden hurjin skenaario |1 – mielipiteenä. Herää kysymys, miten pitkälle sananvapaus sallii tiedostusvälineen julkaista kaiken maailman ammattilaisilta paljolti perusteettomia ja todisteettomia kirjoittajan omia mielipiteitä. Missähän luuraa median vastuunkanto ja halu huolehtia lietsomisen patoaminen?)

[ … kansalainen Erkki mietiskelee miten pitkälle media oikein yltääkään tässä Venäjän uhkakuvien luonnissa, ja mikä ajaa tuon tyyppiseen tarkoitushakuiseen manipulointiohjaukseen – ”goeppelsmäisesti”?  Kansalainen Liisa mietiskelee miksi media ei noteeraa kansakunnan vuodesta toiseen antamia galluptilastoja – mehän emme halua Natoa, emmekä pelkää Venäjää – vaan ymmärrämme paljolti asemamme idän ja lännen vedenjakajalla … ]

Venäjä on ydinasesuurvalta ja meillä on tämän kanssa 1300 kilometriä yhteistä rajaa. Tässä kohtaa kansalaisemme ovat terävästi oivaltaneet kaksi vanhaa sanontaa: 1) ”Tosiasioiden tunnustamisesta alkaa viisauden kehitys” ja 2) ”Pidä viholliset kaukana ja ystävät lähellä”. Näiden kansanviisauksien todisteeksi kelpaa erinomaisesti kansakuntamme harvinaisen vakaa ja yhtenevä kieltolause Natolle, jo yli 10 vuoden ajan tai oikeastaan koko uskottavan mittausjakson ajan |2.

Emme pelkää Venäjää, olemmehan eläneet heidän kanssaan pisimmän rauhan jakson!

Tänään media hakee niin ulkoa |3 kuin sisältä |4 systemaattisesti, tarkoitushakuisesti ja jopa manipulatiivisesti erityyppisiä asiantuntijoita, jotka perustelevat Venäjän uhkaa, heidän salaliittojaan |5 ja tapaa hajottaa muun muassa Euroopan Unionia |6. Nyt estradille kohosi jopa arvio |7, jossa Venäjä olisi luetteloinut hybridisodankäynnin käyttöön luettelon asiantuntijoistamme, jotka hallitsevat internet- ja tietoliikenneverkkoja.

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/02/venajasta-lu... - alta.
.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #55

Niissä on eroja - hyvään journalismiin on sitoutunutta mediaa ei pidä sotkea valhemediaan kuten Vastavalkea, MV tai vaikkapa Verkkomedia.

Täysin puolueeton YLE uutisoi esimerkiksi: "Venäjä on Suomelle entistä suurempi riski, Ulkopoliittinen instituutti varoittaa"

Yle ei siis ota kantaa itse uutiseen mutta kertoo sen koko kansalle. https://yle.fi/uutiset/3-9120188

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #60

Suoraan ulkopolitiikan ylimmästä kerroksesta - presidentiltämme: Venäjä ei ole uhka Suomelle - toki tässäkin saa olla omaa mieltä, mutta asiantuntijat ymmärtävät asioiden syvällisyyttä, todellisuutta ja laaja-alaisuutta ---

.

8] Asiantuntijamaisuutta epäilyttävällä yksipuolisuudella
Suomalaiset asiantuntijat edustavat myös laidasta laitaan tietämystä ja käsitystä – surullisimpana Ulkopoliittisen Instituutin (UPI-FIIA) ”ruotsilalainen” 2] Mika Aaltola 3], joka on tipahtanut kärryiltä jo ajat sitten ja veivaa vanhaa virttä Venäjän tipahtamisesta globaaleista järjestelmistä. Mikalla on toinen silmä täysin muurautunut umpeen. Mistä muuten maksetaan UPI-FIIA:n palkat? - kysymys Teija Tiilikaiselle 4].

.

9] Vaalien alla aina luodaan Venäjästä uhkaa ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/03/miksi-juuri-... -

.

keskiviikkona, huhtikuuta 16, 2014
Suomessakin itä-länsi vastakkainasettelua, jota UPI-FIIA vahvistaa?

·         Teksti - Ilkka Luoma (16. huhtikuu 2014, 07:58)
·         Lue blogia [US Puheenvuoro]
ORIG ~ http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/su... -

UPI-FIIA 1] on eduskunnan valvoma ja ylläpitämä Ulkopolitiikan instituutti, jossa palkollisina pitäisi olla alan huippuosaajia ja laaja-alaisia näköalatutkijoita katsekyvyllä niin itään kuin länteen. Suomihan on tunnetusti niin länttä kuin itääkin.

Suomalaiset aiemmat poliitikot osasivat luovia erinomaisesti suurvalta Neuvostoliiton kanssa – osasimme yksin operoida torjuntavoiton Talvisodasta ja Jatkosotaan taas jouduimme ajopuuna, jonka peräsintä pitivät ”oikean laidan kokoomuslaiset piirit - suursuomineen”.

Voidaan myös todeta, että presidentti Urho Kekkosen oivaltava ja itsevaltakeskeinen peli Moskovan Kremlin kanssa loi osaltansa meille ainutlaatuisesti nykyisen vaurautemme perusbetonin – idänkauppaa eivät vaivanneet ali- tai ylijäämät; pääsimme myös eroon 'ei aina niin kurantista' tavarastakin, joka ei olisi länteen kelvannut.

Nyt UPI-FIIA tutkija Mika Aaltola kirjoittaa vähintäänkin omalaatuisesti (omia) näkymiään ”Kamppailu Suomesta” jutussaan ~http://www.politiikasta.fi/artikkeli/kamppailu-suomesta -. Näyttää voimakkaasti siltä, että Aaltola vuodattaa amerikkalaistyyppistä laajentumishalukkuutta ja harjoittaa puolisokeutta idän suuntaan.

Tulee mieleen takavuosilta silloisen dosentti Markku Ruotsilan kirjoitus - ”suomalaisten USA-antipatioista” ~http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/08/usa-vihastuttaa-ja-ihastuttaa.html [arvio 2006]

Mikä ajaa Aaltolan projisoimaan Venäjän meille taloudellisen manipulaattorin asemaan,

kun muistissamme on USA:n kieltämät teknologiakaupat muinoiseen Neuvostoliittoon (tästä aiheesta on seikkaperäinen seloste pienellä harmituksen esityksellä vuorineuvos Tauno Matomäeltä – Rauma-Repolan oivasta mahdollisuudesta avata aivan uusi vientiala huipputeknologiana, jonka USA meiltä kielsi)

...

Ilkka Luoma

Lopputulemana on viisasta katsoa vaikkapa Yle Areenalta kokonaan tuo presidenttien lehdistötilaisuus (33 min.) ja huomioida vielä se, että media ei tiedä juuri mitään siitä todellisuudesta, mitä neljän seinän sisällä puhuttiin - kahdenkeskisyydessä - näinköhän tarvittiin edes tulkkeja ...

~ https://areena.yle.fi/1-4215438 -
.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Vedenjakaja-Luoma ei vakaumuksestaan luovu. Vaikka presidentti Niinistö itse totesi, että ei tunne Suomea minkäänlaisena välittäjänä idän ja lännen välissä.

Ilkka Luoma

Tutkitko Jori tuon ylläolevan Yle Areena linkin ~ https://areena.yle.fi/1-4215438 - koko lehdistötilaisuudesta (33 min) ja kuuntele tarkoin ...

Tomi Vaalisto

Hyvä linkki - mihin kohtaan viittaat?
Ei oikein siinäkään Suomea esitetä "idän ja lännen välittäjänä"?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #64

Kun tarkkaan kuuntelee huomaa Niinistön sanovan jotain Suomen - Naton - Venäjän välille - "edistää rauhaa Itämerelle" ... merkittävä välitystehtävä, josta käytiin keskustelua Savonlinna Punkaharjulla - Putinin kanssa ja nyt viesti viety Trumpille.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Putin ei onnitellut 100-vuotiasta Suomea, mitäs veljet arvelette se tarkoitti? Suomi ei ole itsenäinen, jos onkin niin ei ole pitkään.

Trump onnitteli selvästi itsenäistä Suomea!

Ilkka Luoma

Putinilla on aikaa onnitella Suomea hetkestä, jolloin tulee 100 vuotta täyteen itsenäisyysjulistuksestamme - aina 6.12.2017 saakka. Itsenäisyys meille tunnustettiin Neuvosto-Venäjän toimesta 4.1.1918 (31.12.1917) - muun muassa Leninin ja Stalinin allekirjoituksin ---

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Jos Putin onnittelee itsenäistä Suomea, niin varmaan Ilkka tiedotat siitä? Onnitteluhan osoittaisi että Suomi on itsenäinen valtio vaikka kuuluukin EU-nimiseen organisaatioon.

Ilkka Luoma

Putin onnittelee Suomen 100-vuotis juhlaa itsenäisyysjulistuksensa antamisesta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset