Ei kahta ilman kolmatta – presidentti Niinistö polttopisteessä

Suomen presidentti Sauli Niinistö tapaa tänään 28.8.2017 Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin, joka on median luomassa ikeessä kädet sidottuina suunnittelemaansa Venäjän politiikkaan nähden. Näinkö Trump haluaa käyttää Niinistöä henkilökohtaisena ja suorana viestinviejänä [1 Venäjän presidentti Vladimir Putinille?

 

Trump haluaa olla kaveri – hyvä kaveri ja diilintekijä – Putinin kanssa. Trump tietää, että Putinilla on avoin jokeri-kortti taskussa – käytännön toimivat yhteistoimintasuhteet Kiinaan, maailman suurimpaan talouteen. Trump tietää, että Venäjä on taas maailman suurin raaka-aine- ja energialähde, myös viljelykelpoisena ravintolähteenä. Venäjää ei voi laskea kiinalaisten taskuun.

Meidän presidentti Niinistö on kuuluisassa tuhannen taalan paikassa, ollen jo muutamien kuukausien sisällä niin tuhannen ruplan kuin tuhannen juaninkin paikassa – onhan Niinistö tavannut henkilökohtaisesti niin Putinin kuin Kiinan presidentti Xi Jinping' in.

Voimme valistuneesti arvata, että media on erityisen kiinnostunut juuri nyt – ainakin Suomessa ja ehkä Venäjällä, sillä Niinistö saattaa viedä henkilökohtaisen viestin Trumpille – Putinilta (?) — 

Amerikkalaisesta mediasta en tiedä, sillä se käy omaa sotaansa Trumpia vastaan, sillä Donald on loukannut median herkkää hipiää ja näin media on nyt rapakon takana niin mielensä pahoittanut ja näin käy Trumpin kimppuun kaikin asein – jopa turvautuen nimettömiin lähteisiin kulmien takaa luodessaan löyhää hirttonuoraa Trumpin kaulalle.

 

Aloitamme Helsingin Sanomista:

~ http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005342972.html

Kommentoimme näin

”… Pr. Niinistö on todellinen välittäjä, täältä meiltä idän ja lännen vedenjakajalta. Niinistöllä on erinomainen paikka kohentaa ideoillaan niin Trumpin kuin Putininkin kotimaakannatusta. Voimme sanoa Niinistön olevan siinä kuuluisassa tuhannen taalan paikassa. On erityisen huomattavaa se, että Niinistö on tavannut jo lyhyen ajan sisällä molemmat idän suuret eli Kiinan pr. Xi' n ja Venäjän pr. Putinin! Niinistöllä on poikkeavan suuri henkilökohtainen nykytietomäärä molempien ajatuksista. Sanotaanhan myös, ettei kahta ilman kolmatta. Suomi on nyt siinä asemassa kuin pr. Kekkonen 1975, kun ETYK-nuijalla kopautti hyvin kansainvälisen kokouksen päättyneeksi – tosin tuolloin Kekkosen aikana me olimme itsenäinen valtio”

 

Jatkamme Mtv' n uutisella ja arviolla:

~ https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/presidentin-kanslia-stt-lle-niiniston-ja-trumpin-tapaaminen-washingtonissa-aikaistuu-maanantaille/6552344#gs.pFn0n5c – 

Kommentoimme näin

”… Sinällään Trump tietää intuitiivisesti, miten Putinia tai ketä tahansa käsitellään. Trumpia varjostaa vapaalta toimiltaan meneillään oleva paljolti median ylläpitämä niin sanottu Venäjän US-presidentinvaaleihin sekaantumistutkimus. Media haluaa pitää löyhässä hirressä Trumpia, koska Donald on suorasukaisuudellaan pahoittanut median herkkähipiällisen mielen. Trump saattaa tavoitella Niinistöstä suoraa mediavapaata viestinviejää suoraan Putinille. Trump tietää, että US häviää pelin ja havittelemansa suurdiilin, mikäli Venäjä lähestyy liiaksi Kiinaa. Venäjä ja Kiina yhdessä ovat liian suuri kokonaisuus Yhdysvalloille. Huonoimmillaan Trumpin käteen jää luu – Euroopan Unionina!”

 

Päätämme Yle' n uutisarvioon:

~ https://yle.fi/uutiset/3-9800383 – 

Ja komentoimme näin

”… Toivottavasti Niinistö ei hairahdu kumartelussaan, vaan pitää asiasuoraselkäisen puolueettomuuslinjansa suurvaltasuhteissaan, samalla tavalla kuin Venäjän pr. Putinia kohtaan. Kiinan pr. Xi' n vierailuantia on vaikeampi arvioida presidenttien henkilökäyttäytymisenä. Kiinalaisuus on varmaankin Niinistölle etäistä. Niinistön on aika irtautua välittäjäksi idän ja lännen vedenjakajalleen ja luoda Suomelle rooli, joka pitää meidät erossa ulkoisista kriiseistä ja konflikteista. Olemme Pohjolan "Sveitsi", siinä on tavoitteemme … Uskoisin presidentti Niinistön olevan jyvällä”

 

Entä nyt, kun tapaamista siirrettiin Texasin vaikean luonnonkriisin myötä, ja presidentti Trump matkustaa katastrofipaikalle jo heti huomenna tiistaina – ja näin kerää tärkeät kotimaan pisteet (löyhentääkseen median virittämää löyhää hirttonuoraa kaulassaan), vastoin kuin muinoinen nuorempi George Bush, joka ei tuntunut olevan jyvällä, mitä Katrina-hurrikaanissa [2 oli New Orleansille tapahtunut … Nyt presidenttimme voisi luvata jotain, että mekin voisimme auttaa Houstonin osalta, josta kuuluu kuuluisa pyyntö, toistettuna: ”Meillä on ongelma!” … Ongelma ratkaistiin, silloin kauan sitten. [x]

 

[1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/08/presidentti-sauli-niinisto-idan-ja.html – Presidenttimme välittäjänä idän ja lännen vedenjakajalta — 

[2 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/09/maailmanlaajuinen-huolehdinta-voisi.htmlHurrikaani Katrina (2005)

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

US VU T BL BL FB FB BLOG 149647

 

DOC suomalainen_valittaja_28082017

PVM 28082017

 

575_5031

ilkkaluoma
Sitoutumaton Helsinki

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? Ystävät - Tutkikaa itseänne, niin löytävälle avataan ..."

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu