Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Yle yritti Venäjän uhkaa - presidentti Niinistö aloitti vaalikampanjansa

  • Venäjä tarjoaa jotain sellaista mikä tulisi ymmärtää ottaa vastaan - kokonaisvaltaista eurooppalaisten puolustusta ****
    Venäjä tarjoaa jotain sellaista mikä tulisi ymmärtää ottaa vastaan - kokonaisvaltaista eurooppalaisten puolustusta ****

-presidentti Sauli Niinistö toppuutteli yle-toimittaja Seija Vaaherkumpua*, eikä tarttunut edes kokeneimman ulkopolitiikkamme ammattilaisen, kansanedustaja Erkki Tuomiojan hyvin aiheelliseen ulostuloon häpeästä miten suomalainen media toimii vastakkainasettelijana maailman turuilla ja toreilla --- [1 

* ~ https://areena.yle.fi/1-3831825 – TV1 Ykkösaamu

...

[1 ~ http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005346593.html – kommentti tähän alla [1A

[1 ~ http://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005348474.html - kommentti tähän alla [1B

 

 

Niinistö otti myös kantaa Kiinaan, joka on presidentillemme tuntemattomin rasti. Meillä ei osattu tarttua verhottuun viestiin [2, jonka lähtökohdaksi on asiantuntijapiireissä arvioitu Pekingiä. Oliko presidenttimme tuolloin toukokuussa 2017 hereillä, vai eikö neuvonantajat oivaltaneet viestiä ja sen mahdollisuutta? Ruotsalaiset tarttuivat sen sijaan ideaan [3.

Kysymyksessä oli Pohjois-Korean avaus neuvotella Suomen kanssa ikivanhasta laskusta ja sen hoitamisesta! Kiina ei ole hylkäämässä rajanaapuriaan, vaan tavoittelee koko Korean niemimaan tyhjentämistä vieraiden ulkoisten valtioiden taistelu- ja hyökkäysvoimista. 

 

Afganistanissa olemme ulkoakin käydyn sisällissodan osapuoli

[ ~ https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/57658-tutkija-tata-suomi-ei-myonna-totuus-afganistanin-sodasta-pimitetty-tietoisesti - ]

Niinistö oli vaikeassa asemassa Yle haastattelussa*, kun kysyttiin mahdollisten suomalaisten sotilaiden määrän lisäämisestä Afganistaniin – Sauli joutuu ainakin sisällään miettimään millainen vaikutus on Suomeen kohdistuvaan siviiliterrorismiin, syyllä, että olemme tapahtumissa, jotka eivät meille kuulu – tarkoitan Afganistania [4, Irakia [5 ja Afrikan Malia [6 --- 

 

Eurooppalainen puolustus – vaihdetaan vain kokardia

[ VISIO ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/03/eurooppalaisen-puolustuksen-ratkaisu.html - ]

Niinistö oli selkeä eurooppalaisesta puolustuksesta, alussaan yhteistoimintaa Naton kanssa – koska se on pakollista – toisaalta Natollakaan ei ole sotavoimia, vain jäsenistönsä armeijat – päällimmäisenä maailmalla eniten sotiva Yhdysvallat – toistaiseksi maailmanpoliisiroolia kantava ainoa ydinasetta käyttänyt valtio. 

Eurooppa on maanosa, joka jatkuu Venäjän Uralille saakka – voisimme pitää presidenttiämme niin fiksuna, että hän jo mielessään ajattelee sellaista eurooppalaista yhteistoimintapuolustautumista – ilman valtiollista uhkaa (mitä kohtaan puolustautumista – haitallisesti kiihtyvää ympäristömuutosta vastaan!), jossa koko maanosa on mukana. Oivallus, joka ei ole tavoittanut poliittisia pintamietiskelijöitä, joilla on kiire ylläpitää - vain omaa karriääriä.

 

Niinistön rooli voisi olla Pohjolasta välittäjä, täältä idän ja lännen vedenjakajalta!

Kaikki on kiinni maineesta, jossa mitataan luotettavuutta, johdonmukaisuutta ja puolueettomuutta. Niinistö on jo tuolla tiellä, joka on reunuksiltaan kivetty. 

Vain täysin itsesuojeluvaistoton henkilö tai ryhmä ajaa Suomea Natoon, se olisi kohtalokasta meille ** – fiksuimmat ovat ymmärtäneet ajat sitten sijaintimme – se on olemista kiinni Venäjän Pietarin puolustusvyöhykkeessä, etelässä, ja kiinnioloa pohjoisessa Venäjän ydiaseuhkatasapainon varikoissa – Kuolan niemimaassa.

Kuolassa ovat ne kuuluisat Venäjän pohjoisen laivaston strategiset ydinsukellusveneet, jotka pitävät yllä ydinasemaailmanrauhaa – yhdessä amerikkalaisten vastineidensa kanssa. Näillä asioilla Moskova ei leiki, vaikka voisikin vuokrata meille ratapohjan Petsamon Liinahamariin! ***

...

 

Elämme todellisten mullistusten aikaa – olemme Arktisen neuvoston puheenjohtaja, neuvosto johon Kiina on saatujen tietojen pohjalta hakemassa liittymisaudienssia täysjäseneksi [7 – ehkä juhlakokouksessa Rovaniemellä, jossa presidentit – Niinistö, Xi Jinping, Vladimir Putin ja Donald Trump kohtaavat, voisimme nähdä ja kokea jotain uutta mullistavaa. 

Rovaniemellä saisimme uudistetun ”vuoden 1975”, jolloin presidentti Urho Kekkonen kopautti ETYK-puheenjohtajanuijalla merkittävän kokouksen päättyneeksi. Vuonna 1975 Kekkonen voimapresidenttinä sai tunnustuksen Suomen puolueettomuudesta – kaikilta ilmansuunnilta. Näin syntyi kestävän kehityksen ajatus --- ”Suomi – idän ja lännen vedenjakajalla – rakentaa välittäen suhteita”.

 

[1A … ... i Erkki Tuomioja kirjoitti täyttä asiaa. Meidän media on jotenkin suuttunut kansalle, kun se enemmistönä vastustaa systemaattisesti Natoa. Media sen sijaan yrittää jengata meille Venäjän uhkaa, jotta median mielestä ajattelemattomasti yksinkertaisen kansan tahto saataisiin kääntymään sotilasliitto Naton suuntaan, joka nyt muun muassa koettaa ylläpitää rauhaa Afganistanissa. Kohta meiltä pyydetään lisää sotilaita, olemmehan jo Afganistanissa sodan osapuoli. … 

[1B … ... Vanhan sananlaskun mukaan: "Niin koira älähtää, kun kalikka kalahtaa", sopii tähän kuin kuuma veitsi voihin. Erkki Tuomioja kirjoitti sävähdyttävästi näkymän toimittajan uhan luomisen synkkään maailmaan lipaisuna Yhdysvaltain presidentti Trumpia kohtaan. Yle' n toimittaja halusi luoda kysymyksellään vastakkainasettelun maailman, Itämeren terveisenä kaukaisen meren taakse, jonne oli menty kalaan suuren myötätuntosaaliin toivossa. Kysymys oli kuulunut osapuilleen ja syvimmältä tarkoitukseltaan näin - auttaako USA, jos Venäjä hyökkää Suomeen? Tässä herää kysymys, oliko toimittaja natohuuruissaan rakentamassa kysymyksellään viestiä Trumpille, että elämme pelon ja uhan maailmassa täällä peräpohjolassa. Toinen hyvä sananlasku tuleekin sitten Kiinasta - "Pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana". Soveltakoot tätä kiinalaista viisautta kukin tavallaan. … 

[2 ~ http://www.is.fi/kotimaa/art-2000000664924.html – Pohjois-Korea on velkaa Suomelle

[2 ~ https://yle.fi/uutiset/3-9582419 – Pohjois-Korea ehdottaa neuvottelua vanhasta velastaan!

[3 ~ https://demokraatti.fi/svt-ruotsi-tarjoutuu-valittajaksi-yhdysvaltojen-ja-pohjois-korean-valisessa-nokittelussa/

[4 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/04/miksi-me-olemme-afganistanissa.html – Miksi olemme Afganistanissa?

[5 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/01/nykyhallituksemme-osapuoleksi-sotaan.html – Miksi olemme Irakissa?

[6 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/12/milloin-saamme-terrorismin-ensi-iskun.html – Milloin saamme Suomeen ensimmäisen terrori-iskun? Olemmehan myös Afrikan Malissa – ranskalaisten pyytämänä – EU -sääntöjen puitteissa. 

[7 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/02/an-pohjoinen-ulottuvuus-miksi-kiina.html – Hakeeko Kiina Arktisen neuvoston täysjäsenyyttä?

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU T BL BL BL FB FB FB BOG 150187

 

DOC sauli_niinisto kay jo vaalikampanjaa_02092017.doc – OpenOffice Writer

PVM 02092017

 

701_6740

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (44 kommenttia)

Ilkka Luoma

****

Kuva lainattu avoimesta internetistä.
.

Koko kuva teksti:
Venäjä tarjoaa jotain sellaista mikä tulisi ymmärtää ottaa vastaan - kokonaisvaltaista eurooppalaisten puolustusta - aikanaan Saksan kolmas valtakunta ei saavuttanut hyökkäyksellään 1941 edes Euroopan äärirajoja - puhumattakaan tuolloisen Neuvostoliiton kaukaisia rantoja Aasiassa.

...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Haluat siis Suomen puolustusliittoon Venäjän kanssa. Sillä lailla, jatka vaan valitsemallasi tiellä, hyvin menee.

Ilkka Luoma

Jori, missä on luetun ymmärtäminen - oli kysymys kokonaisvaltaisesta eurooppalaisesta puolustuksesta, jolla eliminoituu se keksitty "vihollinenkin" - aukesi, Jori?

...
Toisaalta asiantuntijat ovat kyllä esittäneet tuonkin kaltaisia esityksiä ---

" ... Suomen ulkopolitiikka on joutunut loukkuun, josta Paasikiven-Kekkosen linjan asiantuntijat varoittivat Suomen liittyessä Euroopan unioniin, toteaa strategian laitoksen emeritusprofessori Alpo Juntunen uudessa Kanava-lehdessä.
”Todella konkreettinen ratkaisu maamme turvallisuuteen olisi vahva puolustus ja liittoutuminen Venäjän kanssa”, Juntunen kirjoittaa. ”Liitto poistaisi venäläisten epäilykset Suomen puolustuksen uskottavuudesta.” ... "

~ https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/raju-ehdo... -

.
No, tuo ei ole tarpeen - meille riittää olla Pohjolan sveitsi ja laajemmin ymmärtää mitä merkitsee olo idän ja lännen vedenjakajalla ...

Katsos Jori, Suomessa on muitakin mietteitä kuin natofanatia, tuosta paras esimerkki on kansakuntamme enemmistötahto olla erossa Natosta. Eikö olekin yksinkertaista, kun sen oivaltaa ;)

.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #27

Laitoit tämä teksti esille: "VENÄJÄ tarjoaa jotain sellaista mikä tulisi ymmärtää ottaa vastaan - kokonaisvaltaista eurooppalaisten puolustusta " Mitä Venäjä on koskaan muuta tarjonnut, kun hyökkäystä naapurimaihinsa?

Sinä et koskaan ole vaivautunut ottamaan natofoobikkona selvää, mitä NATO todellisuudessa on. Latelet perusteettomia "natofanatia"-kommentteja. EU:ssa on 90% maista NATO:ssa. Varmasti ovat kaikki natofanaatikkoja. NATO vaan nyt sattuu olemaan Euroopan puolustuksen perusta ja sellaisena pysyy, vaikka miten olisit vedenjakajalla. NATO:lla ei ole mitään muuta puolustettavaa kuin Venäjä uhka.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #32

Aloitetaan Jori historian kertaus sinullekin ---

Muistatko operaatio Barbarossan - kuka ja mikä hyökkäsi? Tiesitko, että tuo Saksan kolmannen valtakunnan hyökkäyssota johti II Maailmansodan Itärintaman sotaan, joka oli ja on historian verisin ja raain sota - kuunaan. Perehdytkö nyt ensin tähän ja sitten jatkamme muin osin debattia?

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #37

Ennen sitä Barbarossaa, ensimmäisen hyökkäystoimen Suomeen teki N:liitto, pommittamalla maamme alueita 22.6.1941, klo 6.05. Sitä ennen ei Suomen alueelta, ei suomalaiset, eivätkä sakslalaiset hyökänneet N:liiton alueelle. Kannattaisi sinun itse vaan perehtyä siihen historiaan, ennen kuin alat ylimielisesti neuvoa muita.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #46

Höpö - höpö. Tuokin Jatkosodan aloitus on täällä aiemmin selostettu (sinullekin) erittäin tarkasti, vain tietämättömät vielä yrittävät selittää, että Venäjä hyökkäsi ensin. Perehdyhän historiaan ja lue muutakin kuin Verkkouutisia ;)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #32

Jori, herätellään sinua todellisuuteen - millaista puolustussotaa Nato käy Afganistanissa - entä Serbian pommituksissa aikanaan, jossa kuoli yli 500 siviiliä ja pommit osuivat myös Belgradin Kiinan suurlähetystöön.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #38

Turha on edetä Suomesta minnekään ja selitellä. Ei se Venäjäkään käy mitään puolustussotaa Ukrainassa. Nyt on kyse Suomen puolustuksesta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #43

Aivan totta, nyt on kysymys juuri Suomen turvallisuudesta - kerrotko nyt ne uhat ja uhkaamiset mitä on tapahtunut idästä viimeisten 70 vuoden aikana - rauhanaikanamme?

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #45

Lapsikiistat, voimatoimilla uhkaaminen, jos liitytään NATO:oon, eniten ilmatilaloukkauksia muihin valtioihin nähden. Näin aluksi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #47

Höpö - höpö. Mitä voimatoimia Venäjän on meille uhonnut ja esittänyt käyttävänsä - nyt olet vastauksen velkaa, sillä lukijoita kiinnostaa varmasti tietää mitä sinä luulet tai luulet tietäväsi - kerrotko nyt, jotta voimme varmistua siitä, että levitätkö väärää tietoa tai et?

...
Fiksut ihmiset osaavat suhteuttaa ilmatilaloukkaukset kunkin valtion kokonaislentomääriin Suomenlahdella. Ruotsissa eniten ilmatilaloukkauksia on tehnyt USA (tietyllä muutaman vuoden aikajaksolla).

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #47

Laitoitko Jori merkille miten suomalainen konsulaattihenkilö Simo salakuljetti lapsen Venäjältä Suomeen - rikkoi Venäjän lakia ja raja sulkeutui häneltä - olit ehkä tämän unohtanut?

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #38

Ei liity Suomen turvallisuuteen mitenkään. Miten se, kun Venäjä hyökkää euroopplaaiseen naapurimaahansa, valtaa sen alueen ja alkaa puhdistaa alkuperäisväestöä pois...(Ukrainan Krim). Se koskee Venäjän naapurimaana vähän Suomeakin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #49

Tietämyksesi on kovin väkevästi manipuloitu - West trolling on tehnyt tehtävänsä ;)

..

Olisiko tajunnanlaajennus jotain?

[2014]
" ...
Ukrainassa tosiasiat kieltä ja kirjaimia myöten lähtevät idästä, vaikka ukrainalaisilla ei ole yhteyttä itse kansallisuutena venäläisyyteen. Historiaa tietävät ukranalaisten ottaneen saksalaiset hyvällä vastaan kesällä 1941 – saksalaiset eivät vain ymmärtäneet omaa mahdollisuuttaan. Kuvasti tuolloista saksalaisvärittynyttä länsi-eurooppalaista asennoitumista slaavilaisuutta kohtaan.

Erinomainen seloste suomeksi Ukrainasta löytyy Wikipediasta ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Ukraina – [wiki]

Ukraina on 44 miljoonan asukkaan (tulevan) maatalouden suurvalta; muun muassa kiinalaiset ovat ostaneet ja tulevat mahdollisesti ostamaan satojatuhansia hehtaareja mustanmullan peltoja ravinnon lähteikseen. Kiinalaisten raha voi tuoda itsenäisyyttä nyt Ukrainan venäjäriippuvuudesta – jossa maakaasu, ulkomaankauppa ja itäisen Ukrainan sukulaisuussuhteet itse Venäjälle ovat sidoksien aiheuttajat.

Kultaisen Ordan klaanikunta

Historiaa opiskelleet 2] tietävät nykyisen Ukrainan alueen olleen 1200 -luvulla idän jättiläisten, mongolien hallussa – Kultaisen Ordan hallussa. Näin historiakin kertoo voimakkaista itävaikutteista. Tänään Ukraina on niin itää kuin länttä – kuten mekin. Meillä on yhteinen raja slaavilaisuuteen – Ukraina on osa slaavilaisuutta.

2] Ukrainen historia ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Ukrainan_historia - [wiki] ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/01/ukrainan-ak... -

...
Krim

[2014]
" ... keskiviikkona, heinäkuuta 02, 2014
Ukrainassa itä ja länsi kohtaavat

Galitsian haamut 1] Suuren Isänmaallisen sodan (1941-45) varjoista kumpuavat venäläisten mieliin – kitkerästi pohdittaessa, mitä Ukrainassa tapahtuu; länsityönteisesti. Olisikin viisasta jokaisen tutkia historiaa tuolta nykyisen Ukrainan alueilta ja muistaa miten hanakasti Ukrainan neuvostotasavallan 'neuvostoliittolaiset' singahtivat Saksan kolmannen valtakunnan puolelle – liittymällä esimerkiksi Waffen SS:ään ja saksalaisten keskitysleirijoukkoihin muun muassa vartijoina …

Nyt Ukraina valjastuu paljolti muidenkin syiden vuoksi taistelutantereeksi sekä idän ja lännen voimain mittelöksi. Kysessä on ensinnäkin erinomaiset viljelyalueet, kiinalaisten peltovuokraukset sekä ukrainalaisten slaavilaisuus – unohtamatta lännenmiehen valtapyrkimyksiä hajottaa lopulta Venäjää pienempiin osiin. USA:n vahva ja pidetty edesmennyt presidentti Ronald Reagan onnistui hajottamaan ”pahan akselin” Neuvostoliiton. ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/07/ukrainassa-... -

Jatketaan myöhemmin Krimillä :)

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #52

Aivan turha esitellä Ukrainan historiaa. Venäjän on miehittänyt suvereenin valtion alueen ja liittänyt sen itseensä. Venäjälle on setettu pakotttet ssitä koko EU:n (Suomi siis mukaanlukien) ja lännen toimesta. Kannattaa tunnustaa tosiasiat.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #59

Luetko muuten aiempia kommentteja ja kommenttivastauksia ennen kuin rykäiset oman vastinkommentin?

...
Pakotteet ja niiden vastatoimet ovat tosiasioita, joilla on pitkäjänteinen merkitys, niin Suomelle kuin koko EU' lle. Totta.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #61

Venäjä kerjäsi itsellen pakotteita miehittämällä toisen valtion alueen. Fakta. Siitähän ne pakotteet alkoivat.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #69

Mekin sahasimme oksan jolla istuimme!

...
274 lukijakommenttia aiheesta "Sahaammeko oksaa, jolla istumme - venäjäpakotteiden pakottamana?" linkin ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&t... - alta ---
ORIG 04.12.2014

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #59

Jori, olisiko eduksi perehtyä vaikka vähän Ukrainan tapahtumiin - syvällisemmin ja laajemmin?

...
maanantaina, toukokuuta 05, 2014
Galitsian haamut Ukrainan yöstä!

Ukrainan Odessassa poltettiin roviolla ammattiyhdistysten taloon ~40 ihmistä. Ketkä olivat asialla? Maidan aukiolla tapettiin kiikaritähtäimin ~100 ihmistä – ketkä olivat asialla? Krim vapautettiin tai vallattiin – Venäjä oli asialla, kuolleita 0-1 ihmistä. Itä-Ukrainassa halutaan ylläpitää omaa kulttuuria ja omaa kieltä – liittovaltion oletetaan edesauttavan tätä, ketkä asialla? Venäläismieliset.

Nyt Venäjä vaatii YK turvaneuvostoa koolle päättämään mitä tehdään Odessan polttomurhan jälkeen. Venäjä haluaa asian tutkintaan. Mitä tapahtuu YK:n turvaneuvostossa? YK:n turvaneuvosto valtuutti aikanaan USA:n ja lähinnä läntisen yhteisön (EU) pommittamaan Libyaa 1], jotta saadaan maan diktaattori Muammar Gaddafi eroamaan – hänet tapettiin. Venäjä ei vastustanut YK:ssa USA:n ja tämän liittolaisten pommituksia.

Entä nyt – Odessan polttomurhan jälkeen? Saako Venäjä luvan USA:lta pommittaa Kiovan vasalleja, kun Maidan aukion tutkimuksetkin ovat ”siirapissa ja tervassa”? Löydetäänkö Odessan miehet ja saadaanko heidät vastuuseen? Entä Maidanin sala-ampujat? Miten me täällä Suomessa rinnastamme USA:n Libya pommitukset ja miten mahdollisen Venäjän väliintulon Ukrainassa?

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/05/kalitsian-ha... - alta.
.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #80

Höpöhöpö, Luoma. Ns. Donetskin kansantasavalta on täysin Venäjän luoma nukkevaltio jalansijan saamiseksi Itä-Ukrainaan. Siellä on myös venäläisiä sotilaita, toisen valtion alueella.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #88

Pitäisiköhän sinun perehtyä Minskin sopimukseen ja MYÖS kiovalaisille asetettuihin vaatimuksiin, jotka ovat jääneet tekemättä ...?

...
Donpassin alueen hallinto on donpassilaisilla itsellään - toki Venäjä auttaa, kuten US kiovalaisia --- Nyt ei odoteta muuta kuin, että Kiova täyttää sille asetetut sopimusehdot!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #49

Puhdistaa alkuperäväestöä pois? Kerrotko tarkemmin mitä Venäjä on tehnyt vuoden 2013 jälkeen Krimillä - ketä/ mitä on poistettu ja minne? Lukijat odottavat!

Ilkka Luoma

**

5] Natoon liittyminen toisi suuret ongelmat lapsillemme ja lasten lapsillemme! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2008/01/nato-uskovai... -

"[2008] ... Menneisyyden äänet ovat ajatuskaavioiltaan maatuneiden ja lakastuneiden aikojen jäänteitä, joissa elämä oli pysähtynyt Staliniin ja Breshneviin, joita huomisen suomalaiset vastuunkantajat eivät ole edes kokeneet. Nato-uskovaiset jämähtivät Kekkosvihaan ja pelkoon yksinvaltiaista rajan molemmin puolin. Miksi natoilijat eivät kanna vastuuta nuorisostamme ja anna heidän äänien kuulua - eivätkö luota kansakunnan terveeseen kansantajuun olemassaolosta, kaupasta ja reviireistä?

Viimeinen mielipidetutkimus Natosta kertoi jälleen sen, minkä kansa enemmistönä on aina tiennyt - me emme liity Natoon, me pysymme sotilaspoliittisesti liittoutumattomina. Me emme tarvitse USA johteista riskiä osallistua sotiin, jotka eivät koske meitä. Olemme mieluummin kauppiaskansaa ja myymme puolueettomasti kaikille haluaville korkeaa osaamistamme, mistä riittävän katteen saamme. Venäjä on yksi Suomen suurimmista kauppakumppaneista - me tarvitsemme venäläistä öljyä, kaasua ja sähköä.

Herää kysymys mistä juontuu härkäpäinen käännytysvimma kansalaisia kohtaan. Miksi eräät Nato-uskovaiset poliitikot työntävät oikeasti käärmettä piippuun, vaikka kansa sanoo aina mielipiteensä suoraan ja selvästi. Suomi nimisen valtion veronmaksajat ovat puhuneet Natosta, Venäjästä ja USA:n hyökkäysvoittoisista sotilasiskuista vuodesta toiseen. Suomessa on puhuttu Natosta riittävästi ja kansa sen tietää - ihmisiä ei tarvitse opettaa aiheesta, josta heillä on jo päästötodistus. ... "

.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

kyllä Luoma on oikeassa,venäjä oikein mielellään ottaisi suojelukseensa ainakin suomen ja baltian maat,-suojellakseen itseään,,ei niinkään muita !

Ilkka Luoma

Varmin tapa pysyä erossa suurten sodista on pysyä erossa Natosta - ilman Natoa, se on meidän viimeinen säie puolueettomuudesta ---

...
1] Kansalaisviisaus erottaa meidät Natosta ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?... – [31612 lukija-avausta]

460 lukijakommenttia aiheesta "Kansalaisviisaus erottaa meidät Natosta" linkin ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&t... - alta
ORIG 02.03.2014

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Mikäs sota siellä Ukrainassa onkaan, eikä NATO:a ole mailla halmeilla! Taitaa aika rauhallista olla Norjassa ja Tanskassa, Ranskassa, Espanjassa, Hollannissa, NATO-maissa...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #25

Jori, onkos sitten meillä niin rauhatonta - uhkaa idästä ehkä jopa kuviteltuja hyökkäysharjoituksia. Jori, kuinka kauan olemme eläneet rauhassa - tiedätkö?

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #28

Paljon rauhattomampaa kuin Sveitsissä, joka on NATO-maiden ympäröimä ja joka on elänyt paljon kauemmin rauhan aikaa kuin Suomi, kun sillä ei ole roistovaltio-Venäjää naapurinaan. Mutta eihän sinun agendaasi ole koskaan kuulunut tosiasioiden myöntäminen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #33

Eritteletkö Jori nyt tänne lukijoiden kiinnostuksen täyttämiseksi - vaikkapa ranskalaisin viivoin - miten tuo idästä operoitu ulkopolitiikka on tehnyt meille rauhattoman olon tai rauhattomammaksi elomme?

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #39

Kaikki muut sen tietävät, paitsi Venäjään sokesti luottavat NATO-foobikot

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #50

Etkö sinä sitten tiedä, kun et voi laittaa luetteloa pyydetysti? Lukijat odottavat ;)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #25

" ... [?] On todennäköistä, että CIA johtaja käydessään Ukrainan laittoman väliaikaishallituksen luona Kiovassa – neuvoi käyttämään ”halliburtoneita ja blackwatereita” - tarjosi ehkä jopa ukrainalaisten käyttöön amerikkalaisia yhtiöitä, joiden ammattiturvamiehet olivat kouliintuneet jo Irakissa, kun Bush nuorempi halusi käyttää amerikkalaista voimaa sotkematta siihen ensin Yhdysvaltojen armeijaa ---
* BlackWater on jo Ukrainassa? ~ http://www.dailymail.co.uk/news/article-2576490/Ar... - ... "

...
[2014]
" ... tiistaina, huhtikuuta 29, 2014
Suurvaltataistelu - Onko Ukrainassa voittajia?

Nato-johtaja tanskalainen Anders Fogh Rasmussen, joka sai natojohtajan tittelin kiitoksena ollessaan tukijoukkona, kun USA Bush jr. valehteli koko maailmalle Irakin joukkotuhoaseista YK:n yleiskokouksessa. Nyt Rasmussen uhoaa ”rautaa rajalle” - Ukraina tapahtumien lietsonnassa.

Nato on häviämässä Ukraina mittelön. Nato puskee rautaa ja uhkaa – Venäjän presidentti toppuuttelee ja luottaa Itä-Ukrainan venäläismielisten voimaan suistaa Ukrainan armeijan yksiköitä pois Kiovan laittoman väliaikaishallinnon alaisuudesta.

Ovatko Itä-Ukrainan separatistit samalla viivalla kuin Kiovan Maidan aukion valtaajat? Kumman puolella USA on? Entä Venäjä? Ja lopulta miten EU-Bryssel näkee Kiovan mellakat versus Itä-Ukrainan vastaavat? Kummalla on oikeutus ja kummalla ei – ja millä perustelulla?

...
Kuka oli pommittamassa Libyaa 1], kuka suunnitteli Syyrian massapommituksia? Libyassa Venäjä myöntyi YK turvaneuvoston kokouksessa – antaen puolestaan luvan länsivoimien siviilipommituksiin Libyassa. USA ja tietyt EU-Nato maat hoitivat loput – tältä ajalta ovat YLE TV1 uutisoinninsta kuuluisat ministeri Alexander Stubbin sanat haastattelijalle: ”ME pommitamme, ME tuhoamme ...” - myöhemmin rauhannobelisti Martti Ahtisaari 2] yhtyi Stubbin sanoihin – osapuilleen. ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/04/suurvaltatai... - .

Käyttäjän NiiloMkel kuva
Niilo Mäkelä

Vaalikampanjaa ollut jo noi tapaamiset itä-länsi.

Ilkka Luoma

Todellisuudessa Suomessa on kaksi paljon kokeneempaa ulkopolitiikan hoitajaa - nimittäin Paavo Väyrynen ja Erkki Tuomioja - molemmat olisivat vaikeita ehkä liian vaikeita vastuksia ulkopolitiikan saralta Sauli Niinistölle.

Ilkka Luoma

***
Kiina haluaa Koillisväylän päättyvän turvalliseen satamaan - Nato valtio se ei voi olla - eikä ehkä venäläinenkään - olkoot sitten suomalainen. Ehkä Peking edesauttaa Moskovassa neuvotteluja, jotta Venäjä vuokraa "saimaankanavamaisesti" sähköradan pohjan Petsamon Liinahamariin ja riittävän satama-alueen suomalaisille operaattoreille ... ;)

Ilkka Luoma

[2014]

" ... Kuolan niemimaan tärkeys Venäjälle

Emme saa kokonaisturvallisuutta unohtaen vähätellä ”kiinnioloamme” Kuolan niemimaassa, jossa sijaitsee Venäjän strategiset ydinsukellusveneiden tukikohdat – niiden veneiden, joita kutsutaan ”tuomiopäivän” veneiksi – voimme olla varmoja, että Venäjä puolustaa kynsin hampain Kuolan niemimaata, ja meidän raja on pitkä verrattuna esimerkiksi natomaa Norjaan.

Koillisväylän huominen tärkeys!

Samalla meidän on muistettava, että noilta Kuolan vesiltä alkaa huomisen kauppareitit Aasiaan ja maailman suurimmille markkinoille. Venäjä tulee pitämään tiukan otteen ”rannikkoliikenteestään” ja puolustusvyöhyke alkaa jo viereltämme Ala-Kurtista – Venäjä on vahvistanut jo nyt Ala-Kurtin puolustuslohkoa.
Turvallisuusasioitamme seuraavat kansalaiset ovat näistä kaikista edellä mainituista hyvin tietoisia, eikä ole siis ihme, että gallupit kertovat toinen toisensa jälkeen natovastaisuudestamme – Natoon jenkaamisista huolimatta 9]. ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/08/alex-stubbin... -
.

Ilkka Luoma

Pohjoisesta ulottuvuudesta - täällä paljon hyvää tietoa, kommentteina ---

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/241116-... -
.

Ilkka Luoma

... Näin Yle kirjoitti oman version omasta haastattelustaan Ykkösaamussa.

~ https://yle.fi/uutiset/3-9812530 -

Ilkka Luoma

3] Vaalien alla Venäjästä luodaan aina uhkaa! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/03/miksi-juuri-... -

Ote:

[2007] " ... Tunnetusti Neuvostoliiton armeija jäi Reaganin jalkoihin tähtien sodassa. Nykyisen Venäjän armeija on vain muisto siitä 1970- ja 1980-luvun todellisesta iskukunnosta, suurin osa silloisista moderneista amerikkalaisillekkin hanttiin tarvittaessa panevista aseista on umpiruosteessa käyttökelvottomina. Entiselle suurvallalle se on kuin potenssittoman miehen mieli elämänsä haaremissa. Mainittakoon, että USA käyttää yli puolet koko maapallon asevarustelusta ylläpitääkseen maailmanpoliisi rooliaan.

Nyt Venäjästä tehdään uhkaa urakalla, apuun hälytettiin Suomen suurlähettiläät arvioinnilla huippuasiantuntijuudesta. Eilisen asiantuntemus ei sovi enää tämän päivän suurvalta- ja suurvallaksi pyrkimyspolitiikan arviointiin. Mooses Lipponen isällisesti rauhoitteli kekkosmaiseen sävyyn sopuisuutta ja harkintaa olla tekemättä hätiköityjä johtopäätöksiä. Lipponen kasvoi valtiomiesmittoihin valtansa viimeisenä päivänä.

YLE jopa ilmaisi vajaamittaisena ilakointina, että "sokeat reetat" luulevat nukkuvansa läpirauhallisen Venäjän karhun käpäläkehdossa tuuditellen rauhaa ja rakkautta maiden keskinäisyydessä. Tästäkin piti saada tölväisy enemmistökansan käsityskykyyn nykytilanteesta. Näyttäisi siltä, että suuri kansa osaakin ajatella maatiaisjärjellä huomaten, ettei Venäjällä ole mitään järkevää syytä Suomen alistamiseen. Venäläiset liikemiehet ja varakkaammat kansalaisetkin kärräävät rahaa ja ostovoimaa kovina valuuttoina suomalaiselle elinkeinoelämälle viestien haluaan tehdä kauppaa ja näyttää kykyään. Kaupallisesti aktiivinen maa ei ehdi sotia. Sitoutumaton maa saa päinvastoin erityishuomiota luotettavana kauppakumppanina ollen rajoittamatta toimiaan mihinkään sotilasblokkiin. Suomen tie vapaudessa on sitoutumattomuus ja liittoutumattomuus. ... "

Tämä siis 10 vuotta sitten kirjoitettuna!

---

Ilkka Luoma

maanantaina, helmikuuta 15, 2016
Venäjästä luodaan hyytävää uhkaa – urakalla

" ... [ … kansalainen Erkki mietiskelee miten pitkälle media oikein yltääkään tässä Venäjän uhkakuvien luonnissa, ja mikä ajaa tuon tyyppiseen tarkoitushakuiseen manipulointiohjaukseen – ”goeppelsmäisesti”?  Kansalainen Liisa mietiskelee miksi media ei noteeraa kansakunnan vuodesta toiseen antamia galluptilastoja – mehän emme halua Natoa, emmekä pelkää Venäjää – vaan ymmärrämme paljolti asemamme idän ja lännen vedenjakajalla … ]

Venäjä on ydinasesuurvalta ja meillä on tämän kanssa 1300 kilometriä yhteistä rajaa. Tässä kohtaa kansalaisemme ovat terävästi oivaltaneet kaksi vanhaa sanontaa: 1) ”Tosiasioiden tunnustamisesta alkaa viisauden kehitys” ja 2) ”Pidä viholliset kaukana ja ystävät lähellä”. Näiden kansanviisauksien todisteeksi kelpaa erinomaisesti kansakuntamme harvinaisen vakaa ja yhtenevä kieltolause Natolle, jo yli 10 vuoden ajan tai oikeastaan koko uskottavan mittausjakson ajan |2.

Emme pelkää Venäjää, olemmehan eläneet heidän kanssaan pisimmän rauhan jakson!

Tänään media hakee niin ulkoa |3 kuin sisältä |4 systemaattisesti, tarkoitushakuisesti ja jopa manipulatiivisesti erityyppisiä asiantuntijoita, jotka perustelevat Venäjän uhkaa, heidän salaliittojaan |5 ja tapaa hajottaa muun muassa Euroopan Unionia |6. Nyt estradille kohosi jopa arvio |7, jossa Venäjä olisi luetteloinut hybridisodankäynnin käyttöön luettelon asiantuntijoistamme, jotka hallitsevat internet- ja tietoliikenneverkkoja.

Natottajatkin ovat hurjistuneet
[Kiivastakin ristiriitaa kylvävä tutkija Jukka Seppinen huutaa ~ http://seppinenj.puheenvuoro.uusisuomi.fi/211708-s... - ] |8 ... "

Jatkuu linkin ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/02/venajasta-l... - alta.
.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Niinistö aloitti Niinistön vaalikampanjansa. Aloittiko sen samalla myös YLE?

Ilkka Luoma

Jos katsoo Areenan ja Yle tekstin samasta aiheesta - huomaa jotain! ;)

Ilkka Luoma

Sanoisinpa, että kiintoisa ketju - olisi kiva tietää lukuavaukset, sillä kommentit ovat värikkäitä ja edustavat kaikkia kantoja liki laidasta laitaan ;)

Toimituksen poiminnat