Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Venäjän Karjalaa ei haluta kehittää?

  • Hiukan mielikuvitusta ja silmälle näköalaa - Venäjän Karjala on meidän Karjalan vieressä ;-)
    Hiukan mielikuvitusta ja silmälle näköalaa - Venäjän Karjala on meidän Karjalan vieressä ;-)
  • Tyypillistä, mutta idyllistä Karjalan näkymää Venäjän puolelta - eikö tätä aluetta kehitetä, miten pitäisi?
    Tyypillistä, mutta idyllistä Karjalan näkymää Venäjän puolelta - eikö tätä aluetta kehitetä, miten pitäisi?
  • Kiintoisa alue, voisiko se olla maataloustuotteiden kasvattaja ja jalostaja - kiinalaisille?
    Kiintoisa alue, voisiko se olla maataloustuotteiden kasvattaja ja jalostaja - kiinalaisille?

Monet ovat tämän tiedon oivaltaessaan aloittaneet väkivahvan parjaamiskampanjan itäistä naapuriamme kohtaan. Me hävisimme osan Karjalasta aloittamamme Jatkosodan myötä - ”lopullisenkin palautumismahdollisuuden” pienestä mahdollisuudesta – näinkö?

 

Miksi venäläiset Pietarista, siis kulman takaa Karjalaan nähden eivät mitä ilmeisimmin koe vierusmaakuntaansa tai ”tasavaltaansa” kehittämisen arvoiseksi? [1 Tätä kysytään haikeana täältä Suomesta, ja erityisesti evakoiden perillisten toimesta – ikävä kun olisi Karjalan laulumaille. 

Tuohon kehittämättömyyteen on ainakin kolme selkeää syytä – yksi on maailmanlaajuinen suurkaupungistuminen, joka ilmiönä näkyy myös Venäjällä. Ei meilläkään niin kovasti olla operoimassa aktiivista elämisen mahdollisuutta Ilomantsin korpiin tai Kuhmon saloille.

[1 ~ https://yle.fi/uutiset/3-9787831 - ” … Karjala jäämässä mummojen valtakunnaksi ...” -Yle

 

Toinen syy on jo venäläisempi, ja tämän selvittäminen lähtee siitä, miten Venäjän pohjoisen puolustusdoktriini määrittää esteet – lähinnä USA/ Nato-hyökkäykselle. Syy mahdollisiin US-hyökkäysoperaatioiden varautumisiin on selvä, ja onkin varmaa, että amerikkalaisilla on karttaharjoitus olemassa, miten rynnäköidään Suomesta [2 itään – erityisesti kohdilta liki Kuolan niemimaata.

[2 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/02/nato-isantamaa-mou-poytakirja.htmlNato – Isäntämaa pöytäkirja -

 

Asevarustelu, jolla on pidetty maailmanlaajuista kauhun tasapainoa yllä 

Kuolassa sijaitsevat Venäjän maailmanlaajuisen ydinasetasapainon vastinkappaleet Yhdysvaltoihin nähden. On siis varmaa, että USA' lla on hyökkäyssuunnitelma, miten nuo Kuolan varikot tuhotaan ja samalla isketään Pietarin puolustusvyöhykkeeseen, koska Pietarin jo psykologinenkin merkitys on venäläisille suunnaton [3 – jopa enemmän kuin Venäjän kehdoksi kerrottu Kiovan Venäjän erityisominaisuus historiasta.

[3 – Leningradin 900 kärsimyksen päivää ~ https://yle.fi/uutiset/3-9083286Suomi osana piiritystä!

 

Karjalan alue laajennettuna aina Jäämerelle saakka – 

… Suomen rajan läheisyydessä - on varattu paljolti amerikkalaishyökkäysten eliminointialueiksi – vaikka Venäjän puolustusdoktriini lähtee liikkeelle jo puolustautumisesta omien rajojen ulkopuolella [4. 

Näin on varmaa, että jos US/Nato hyökkäisi Kuolaan, on Suomen Lappi se väylä, josta tullaan – Lapinläänissä + Kuusamo ja koko itärajamme läheisyys on muutoinkin erinomaisten lentokenttien täplittämä – eli nuo lentokentät tuhotaan ensimmäisten puolustustoimenpiteiden aikana.

[4 ~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/201701162200054170_uu.shtmlVenäläisen kenraalin kartta

 

Miksi kehittää Karjalaa, kun se on määritetty puolustusdoktriinissa puolustusvyöhykkeeksi?

 

On myös kolmas syys, joka onkin yllättävä!

On tunnettua, että Suomi sijaitsee todellisuudessa idän ja lännen vedenjakajalla – meidän itsemme ollen niin lännestä kuin idästä. Me Suomena ja suomalaisina olemme todellakin erityisessä asemassa – täysin poikkeavassa, jo historiammekin näkökulmasta, jottei meitä voi verrata oikeastaan mihinkään muuhun vierusvaltiotilanteeseen. 

 

On aivan selvää, ettei Venäjä reagoimatta katsoisi kansakuntamme vastaista Natoon liittymistä ---

[ … tässä kohtaa on kiintoisaa huomata, että lähinnä natouskovaiset kokevat tuon mahdollisen reagoinnin ja siitä kertomisen olevan meitä kohtaan uhkaus, eikä siis se olisi oikeutettua Venäjälle ja venäläisille! Pitäisikö Venäjän toimenpiteisiin saada Suomesta lupa – emmehän mekään kysyneet lupaa kun Nato – Isäntämaa pöytäkirjalla sidoimme itsemme vaaralliseen kierteeseen … ]

Venäjä tietää erinomaisesti kansalaistemme enemmistövastustuksen Natoa kohtaan. Moskova on tästä erityisen hyvin tietoinen, jopa niin, että Venäjän presidentti Vladimir Putin arvostaa ja kunnioittaa kansakuntamme näkökulmaa Natosta.

Mikäli ja kun Suomi pysyy poissa Natosta, varustaen itsensä mieluummin idän ja lännen väliseksi välittäjäksi, kuten presidentti Sauli Niinistö hienosti omaa ohjelmaansa toteuttaa ja yhä suvereenimpana [5.

[5 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/08/presidentti-sauli-niinisto-idan-ja.html -

 

Vaikka on selvää, että kansamme tietää Niinistön natomyönteisyyden – toistaiseksi myönteisenä (?), kunnes saadaan kokonaisvaltainen Eurooppa-puolustus aktivoitua – ilman Yhdysvaltoja – on kansakuntamme tuki Niinistölle kuitenkin rikkumaton.

Suomalaiset arvostavat Niinistön päätöstä olla kohkaamatta Natosta, onhan se arvostuksen osoitus kansakuntamme tahdosta olla liittymättä Natoon, ja tämä kansalaisvakaumuksemme kelpaa myös hienosti Venäjälle, Moskovalle ja Kremlille. 

Nyt ja tässä uskallan kertoa, ettei Venäjä liikauta sormeakaan vihamielisesti, edes puhein – kun olemme sotilaspoliittisesti liittoutumaton valtio. Olisikin todellista valtiomiesmäisyyttä presidentiltämme, jos hän toteaisi arvovallallaan, ettei ole mitään syytä keskustella Natosta. 

Nato jutustelun sijasta voimme keskittyä osoittamaan ammattimaista tahtoa olla liennyttäjä täällä Venäjälle sen tärkeimmiltä maantieteellisiltä alueilta – liittyen Pietarin puolustusvyöhykkeeseen ja Kuolan niemimaan puolustusdoktriineihin. Aikanaan presidentti J.K. Paasikivi lausui: ”Viisauden alku on tosiasioiden tunnustaminen” - toimii, tänäänkin.

...

 

Niin, mikä tämän kolmas yllättävä vaihtoehto kokonaisvaltaisen Karjalan osalta onkaan?

Mikäli Suomessa oivalletaan yhteisymmärryksellinen status quo myös itään, on meille tarjolla palkinto – Karjalan uudelleen järjestely, joka tarkoittaisi – ei (ehkä) palauttamista ”kotiin”, vaan luodaan mahdollisuus sellaiseen Venäjän puoleisen Karjalan autonomiaan, mikä meille suomalaisille avautui vuonna 1809, jolloin Venäjän tsaari vapautti suomalaiset itsenäisyyden tielle

 

Mitä tämä uus-autonominen Venäjän Karjala tarkoittaisi?

Voisin olla varma, että jos kutsu käy näihin neuvotteluihin - olisi meiltä muutamia venäjäkonsultteja neuvottelemassa Suomen ja tuolta osin Venäjän - Karjalan rajan uudelleen avautumisen hyödyistä ja mahdollisuuksista! 

Uusautonomia olisi valmistelua johonkin suurempaan liikkeeseen, joka olisi yhteiskuntakehityksen eräs kokeiluprojekti, missä kehitetään kahden yhteiskunnan yhdistämistä ja vapauttamista, mutta mistä … uskomattomin tulokulma tässä olisivat kiinalaiset ja heidän tarpeet. 

Tänään me tiedämme hyvin kuinka konsensus ja ymmärrys pelaavat Moskovan ja Pekingin välillä!

 

Olemme nyt todellakin suurien asioiden edessä – jos vain oivallemme asemamme, jota presidentti Sauli Niinistö ajaa – toivomme myös, että Sauli huomioi tilanteen. Ehkä onkin jo – sillä emmehän me tiedä mitä kolmen suuren keskusteluissa on neljän seinän sisällä käyty. 

Ehkä, toivotaan ainakin, että maailma valmistautuu johonkin suureen julkistukseen, jossa selvitetään kolmeen ”pekkaan” niin Korean niemimaa, Irak-Syyria ja kurdit kuin Ukraina sekä Krim – puhumattakaan kansainvälisen terrorin kitkemisestä kolmen suuren yhdessä operoimana. 

Tavoite Itämerelle – kaikkien sellaisten valtioiden sotalaivojen poissa pysyminen, jotka eivät ole Itämeren rantavaltioita – miltä tuntuisi? Rauhoittaisiko tilannetta?

 

Mikä olisi palkintomme?

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU T BL BL BL FB FB FB BLOG 150368

 

DOC karjala-03092017.doc – OpenOffice Writer

PVM 03092017

 

810_7252

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (130 kommenttia)

Ilkka Luoma

Kaikki topicin kuvat on lainattu - julkisesta internetistä.

...
[2007]
" ... ORIG JULKAISTU 29. heinäkuuta 2007
[ ... Karjala on pyhiinvaellusta, ... sinne jäivät grammarit, lypsykoneet ja muisto, joka aktivoi niin ikä- kuin nuoremmatkin ihmiset autoilu tourneisiin tutkimaan kivijalkoja, multakumpuja kuin tekemään tuttavuutta uudisasukkaisiin, jotka valtaa pitävät isiemme mailla ja mannuilla ... ]

Karjala puhuttaa. Valtakunnallinen päivälehti aloitti kampanjan, jolla käänteisesti toppuutellaan palautusta - ideaksi tuotiin Suomen Akatemian tutkija Outi Fingerroosin muistojenkeruu ja arkistointi, jotta jälkipolville jäisi muutakin ihmeteltävää kuin ikiaikainen Kalevala - Suomen kansalliseeppos. Tohtorin avaus muistokeräilystä avasi pontevasti keskustelun Karjalan asemasta raja-alueena idän ja lännen välimaastossa. ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/07/muistojemme-... -
.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Hyvä ja asiallinen kirjoitus. Minun on helppo yhtyä ehdotuksiin koska tuonsuuntaisesti olen aina ajatellut itsekin.

Tuo uusautonomia saattaa olla "mielenkiintoinen" osuus. Onhan Venäjällä kuitenkin aika pitkä hallinnollisen keskittämisen kulttuuri mutta toisaalta hekin ovat avanneet, esimerkiksi juuri kiinalaisten kanssa, uusia "talousalueita". Jos ja kun toivottavasti, Venäjän ja Suomen välinen raja pysyy rauhallisena, ilman vihollisuusasetteluja ja mataloituu (lue Suomi pysyttelee sotaliittoutumien ulkopuolella ja pyrkii hyviin ja hyödyllisiin naapuruussuhteisiin), sellainenkin kehitys voisi olla mahdollinen.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Oma mielenkiintonsa, siis taloudellinen, voisi olla Valkoisella merellä. Voisiko, kaikista logistisista syistä ohjata Koillisväylän liikenne suoraan läntisen Euroopan satamiin, huolimatta käyttää myös sitä Koillisväylän jatkeena? Satama Vienan Kemiin, Belomorskiin, Onegaan t.m.s., Stalinin kanava kuntoon ja reitti Laatokan kautta Itämerelle ja Keski-Euroopan kanaville? Rautatie Suomeen?

Ilkka Luoma

[** … Suomella on pitkä raja tuohon Kuolan niemimaahan. Venäjän pohjoisen puolustusdoktriini varautuu vihollisen äkkinäiseen taistelurynnäkköön juuri Suomen Lapin läpi.

Lapinläänissä ja Kuusamossa on paljon erinomaisia lentokenttiä hyvien maakulkuyhteyksien päissä, aina Ivaloa myöten. Moni saattaa tästä ymmärtää roolimme ja kansalaisenemmistömme voimakkaan Nato vastaisuuden … ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170829220035619... -

..

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Samaan aikaan Norjassa? Vaivautuisivatpa hutkivat zurnalistit selvittämään myös rajan toista puolta. Luulisi sen olevan helpompaakin täällä vapaassa läntisessä arvoyhteisössä. Jotenkin kuitenkin täällä vapaan tiedonvälityksen oloissa meille ei esitetä vastaavia tietoja läntisistä varastoista ja vastuksista. Hämmästyttää ja kummastuttaa pientä kulkijaa --- tai sitten ei.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Minä tunnustan. Minä referoin TV:n uutisia, Venäjän väkimäärä vähenee rajusti. Varsinkin Karjalan tasavalta näivettyy, keski-ikäiset kuolevat eikä lapsia enää synny.

Kiitos Ilkka että kerrot kolme syytä miksi Karjalan tasavaltaa ei haluta kehittää.

1. Kaupungistuminen on ensimmäinen syy. Vajaasta miljoonasta asukkaasta 75 prosenttia asuu kaupungeissa.

2. Toinen syy on puolustukseen liittyvä. Koska Suomi ja Nato valmistelevat hyökkäystä itään, on järkevää olla kehittämättä tasavaltaa.
Huonot tiet hidastavat vihollisen etenemistä. Tämä tuli ilmi eräänä kesänä. Ajellessamme Petroista Syvärille, toverit kertoivat että tien huonous on suomalaisten syytä. 1944 poistuessaan jättivät tien kurjaan kuntoon, edes miinamonttuja eivät täyttäneet.
Eli Karjalaa ei kehitetä koska se on Venäjän puolustusvyöhykettä.

3. "Uusautonomia olisi valmistelua johonkin suurempaan liikkeeseen, joka olisi yhteiskuntakehityksen eräs kokeiluprojekti, missä kehitetään kahden yhteiskunnan yhdistämistä ja vapauttamista, mutta mistä … uskomattomin tulokulma tässä olisivat kiinalaiset ja heidän tarpeet."

Uusautonomia mahdollistaisi Karjalan tasavallan kehittymisen, mutta onko Suomi ja natohaukat sen esteenä?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Venäjän väkimäärän vähentyminen on vanhaa tietoa. Demografinen kehitys on tasaantunut, väki ei juuri kasva mutta ei vähenekään tällä hetkellä eikä enää muutamaan vuoteen. Syntyvyyskin on myös tasaantunut aivan hienonhienon kasvun puolelle joten kehitys on orgaanista toisin kuin Suomessa jossa hienoinen väestönkasvu on muuttovoiton varassa. Eliniän odote on kaikkien aikojen korkeimmalla tasolla ja jatkaa kasvuaan. Tosin kasvunvaraa onkin Jeltsinin ajan romahduksen jälkeen.

Kaupungistuminen on totta ja joissakin lehdissä toitotetaankin, että "ihmiset eivät halua muuttaa Moskovaan". Mutta Karjalakin tyhjenee nimen omaan sen takia kun Pietari, Moskova ja muut suurkaupungit kuitenkin vetävät.

Minustakin suurin syy kehityksen suuntautumisessa toisaalle on Karjalan syrjäisyys kaupunkilaisessa mielessä ja rajan takana lymyävä NATO-hakuinen naapuri.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Tuo oli yllättävä tieto että Karjalan tasavalta on jätetty hunningolle puolustuksellisista syistä. Varsinkin me vielä elossa olevat evakot olemme kovin hyökkyshaluisia. Olemme jopa perustaneet kaksi Rollaattoripataljoonaa. Olemme tehneet useita epäonnistuneita iskuja Viipurin Pyöreään torniin. Kuukauden päästä on uusi hyökkäys.

Se on luonnollista että Karjala on jätetty puolustusvyöhykkeeksi, mutta onko samalla tavalla jätetty myös Baltian maiden itäpuoli? Sieltähän Nato voi myöskin iskeä. Sieltähän on lyhin matka valloittaa Moskova. Eikö Pihkovan ydinasetukikohta ole liian lähellä Naton rajaa?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #10

Niiin, USAn rollaattorijoukot käyvät useinkin täällä harjoittelemassa ja näihin aikoihin Itämerellä on kaksikin erillistä harjoitusta kelluvilla kylpyammeilla ja kumiankoilla sekä taivaallisilla puhalluslampuilla. Siitä vaan gogogo und vorwärts, siellä lienee samovaarit lämpimänä.

Ehkäpä puolustustaktiikka menee niin, että pistetään armeijan yksiköitä ja tukikohtia rajan läheisyyden pusikoihin valmiiksi ottamaan demokratian tuojat vastaan mutta ei rakenneta tuotannollista toimintaa josta jokin elämälle tärkeä voisi olla riippuvaista, jos sen voi tehdä toisaalle.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #10

Moskova tietää, että Suomi on ainakin toistaiseksi Nato - Isäntämaa pöytäkirjassa, jossa lähinnä vaikkapa USA' lle ladataan tiettyjä oikeuksia:

...
" ... 2.Tarkoitus

2.1. Tämän yhteisymmärryssopimuksen tarkoitus on sopia periaatteet ja menettelytavat toiminnallisten kohteiden perustamiseksi ja isäntämaatuen antamiseksi NATO-joukoille isäntämaassa, tai isäntämaan tukemana, NATOn sotilaallisten toimien aikana.

2.2. Tämä yhteisymmärryssopimus ja sen jatkodokumentit on tarkoitettu suunnittelun pohjaksi asianomaisille isäntämaan tahoille ja NATOn johdolle ennakoimaan isäntämaatukea erilaisille NATOn sotilaallisille toimille. Nämä tehtävät sisältävät toimet, joihin lähetettävät joukot ovat tiedossa, sekä ne, joihin joukot eivät vielä ole tiedossa. ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/02/nato-isantam... -
.

Ilkka Luoma

Venäjän väestökehitys vuosittain - alkaen vuodesta 2007:

Väestö, milj. henkeä, vuoden alussa2
142.8
142.8
142.7
142.9
142.9
143.0
143.3
143.7
146.3
146.5
146.8 - viimeisin luku 31.12.2016
...
BOFIT/SP

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Tuo maataloustuotanto kiinalaisille on kutkutteleva ajatus. Jos Venäjän Karjala niin miksei myös Suomen Karjala ja muu itäinen Suomi?

Toisaalta väkirikkaan Kiinan vieressä on myös harvaanasuttu ja ilmastonmuutoksen mukana lämpenevä Siperia jossa voisi kuvitella myös voitavan kasvattaa puhtaita ja luonnollisia elintarvikkeita.

Toisaalta Karjalasta, rajan molemmilta puolilta on lyhyempi (lue: nopeampi ja halvempi) matka keskisen ja läntisen Euroopan metropoleihin kuin Kiinaan: "délicatesse à Carelia" ou "goût de Savo".

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Yli sata vuotta sitten Kannakselta ja muualtakin Karjalasta vietiin paljon elintarvikkeita Pietariin. Keisarilliseen hoviin ja parhaisiin ravintoloihin vietiin kiiskiä elävänä säiliöissä. Se oli suosituimman kalaliemen raaka-aine. Kiiskiliemi paransi potenssia, ei silloin väki vähentynyt:)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Potenssia mahdollisesti riitti mutta silloin eliniänodote Venäjällä oli murto-osa nykyisestä, Oxfordin yliopiston arvion mukaan n. 30 v tietämillä.

Mutta totta, business-yhteydet olivat ihan toista luokkaa. Voita vietiin Ylä-Savoa myöten, samoin rapuja ja muita herkkuja. Olisipa kauppayhteydet vieläkin samalla tasolla.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #14

Pietarilaiset matkailijat ostavat elintarvikkeita Suomen puolelta koska Putin on kieltänyt suomalaisten elintarvikkeiden tuonnin Venäjälle.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #15

Mutta mittakaava on "oikeaan" kaupankäyntiin ja sen mahdollisuuksiin nähden minimaalinen.

Toisaalta on syytä nähdä myös miksi Venäjän hallinto on kieltonsa, ei pelkästään suomalaislle vaan koko liittokunnalle asettanut. Ne eivät ole tulleet ihan tyhjästä vaan ovat vastatoimia. Monikin kysyy onko järkee vai ei.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #15

Kieltoon on syynsä -

...
274 lukijakommenttia aiheesta "Sahaammeko oksaa, jolla istumme - venäjäpakotteiden pakottamana?" ...

linkin ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&t... - alta

.
ORIG 04.12.2014

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #14

Ovathan ne kauppasuhteet elpymään päin vaikka Venäjllä ei ole vieläkään ostovoimaa. Urals blendistä saa siinä 50 taalaa tynnyri ja EUR/RUB kurssi tällä hetkellä yli 68.

https://yle.fi/uutiset/3-9743607

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #18

Venäjän vaihtotase, huom! positiivinen - jatkuvasti ---

Vaihtotase, mrd. USD - vuosittain, alkaen vuodesta 2007:
72.2
103.9
50.4
67.5
97.3
71.3
34.8
58.4
67.2
22.2
23.0 - viimeisin arvo Q1-2/17 (6kk!)
.
SP/BOFIT

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #14

Suomen paperiteollisuus sai väkevimmän kasvuvoiman juuri tsaarin Venäjältä. -Prof. Markku Kuisma ---

Ilkka Luoma

Kiinalaisille on jo myyty/ vuokrattu ensimmäiset suomalaiset peltohehtaarit - jopa meidän TEM-ministeriön myötä!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Laittaisitko linkin?

Joka tapauksessa Suomessa ei riitä peltopinta-alaa kiinalaisille vuokrattavaksi kuin nimeksi, hehän vuokrasivat Ukrainastakin 3 miljoonaa hehtaaria.

http://www.hs.fi/talous/art-2000002676846.html

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #34

Siksipä tuo idän puoleinen Karjala olisi kiintoisa ... erilaisia neuvotteluja käydään jo!

...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #36

Entä ne mainitsemasi kiinalaisille vuokratut suomalaiset peltohehtaarit, kuinka monta hehtaaria on vuokrattu, ja linkki?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #37

Koe-erä ;) ... Oli eläkkeelle jääneen kansliapäällikkö Erkki Virtasen baby ...

...
Se mitä tapahtuu myöhemmin - onkin sitten aivan eri asia.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #38

Aioinkin kysyä että hehtaari vai kaksi, vaiko vain vähän kasvimaata. Rajan takaisessa Karjalassa peltoa olisi, mutta valtaosa kasvaa pajua ja ohdakkeita.

Kiinalaiset olisivatkin sitten itärajan tuntumassa ennen kuin ovat vuokranneet itäisen Venäjän pellot sen lisäksi että Venäjä myy rahapulassaan öljykenttiään.

Chinese firm to rent Russian land in Siberia for crops

http://www.bbc.com/news/world-asia-33196396

Chinese Agrarian Capitalism in the Russian Far East

https://www.iss.nl/fileadmin/ASSETS/iss/Research_a...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #40

Maa-alue -projekti oli TEM-operaatio, haluttiin nähdä mitä siitä syntyy - kyseessä joitain kymmeniä hehtaareja ... suomalainen operaattori, aluksi.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #41

Taitaa olla tämä kun ei irtoa linkkiä :)

Bambun koeviljelyksestä lupaavia tuloksia – vuodessa löytyi useita Suomen talven kestäviä lajikkeita

Kyseessä on Ähtärin eläinpuistoon liittyvä Pro Agrian Bambua pandalle -kokeilu.

http://www.ksml.fi/kotimaa/Bambun-koeviljelyksest%...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #43

Googlauksessa kannattaa käyttää yhtenä sanaparina - Erkki Virtanen

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #44

Jaksat hakea leipätekstiisikin kymmenkunta linkkiä, mutta et kommenttiisi pyydettäessä edes yhtä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #49

Etsin sitä, en löytänyt, mutta tiedän sen olevan totta, koska olin itse julkistuksessa mukana, jossa itse Erkki Leuka Virtanen kertoi miksi TEM oli siinä mukana - muistan erityisen hyvin, koska kysyin miksi maa myytiin, kun Kiinassa on totuttu vain vuokraukseen - Kiinassa maata ei omista kuin valtio ja aluehallinto.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #34

Alkaa polttamaan ---

" ... Kiinalainen syö entistä enemmän kalaa, lihaa ja maitotuotteita
- syntyy ravintopula, koska osa Pohjois-Kiinaa ilmastonmuutoksen myötä aroutuu ja aavikoituu pölymyrskyihin. Kiinalaiset kalastavat osaltaan eniten maailman merillä - kalakannat uhkaantuvat ja syntyy merten tyhjiöt meille tuntemattomin jälkiseurauksin. Kiina vuokraa ja ostaa maata, peltomaata ympäri maailmaa - Suomestakin ensimmäiset 80 hehtaaria ostettiin jo keväällä 2011. Kuminaako? ... "

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/99875-k... -

Eli etsitään jo vuoden 2011 uutisoinnista tuota Kiinan hankkimaa maa-aluetta Suomesta ...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #54

Jotkut tiedot osoittavat kiinalaisten saaneen aavioitumisen pysähtymään mutta kaikki eivät usko tilastoja. Kuitenkin he ovat jo vuosia rakentaneet uutta Kiinan muuria, tällä kertaa vihreää.

Vaikka meillä ei olekaan kokemusta juurikaan aavikoitumisen estämisestä niin metsien viljelystä kuitenkin. Lienemme jollakin tavalla mukanakin mutta taitaisi tässäkin olla laajempikin businessmahdollisuus mutta pitäisi osata mennä oikealla tavalla ja oikeasta kulmasta, riittävän pitkällä aikaperspektiivillä. Pikavoittoja tälle kvartaalille tuskin on luvassa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #59

Metsänhoidon ja juuri istutuksen osalta suomalaiset nauttivat suuresta arvostuksesta Kiinan suunnalta, jo vuosikymmenien takaa!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #54

Eiköhän se hankkinut joku kiinalainen eikä Kiina. 80 ha on yhtä tyhjän kanssa Kiinan tarpeisiin, siihen on vuokrattu miljoonia hehtaareita maata Ukrainasta, Afrikasta, E-Amerikasta ja Venäjältä. Ja pakko vuokrata kun suuressa osassa Kiinaa ei ole alunperinkään ollut vettä yhä kasvaviin viljelytarpeisiin, osa siitäkin käytetty tyhjiin maatalouden tarpeisiin.

Growing pains of China's agricultural water needs

http://www.bbc.com/news/science-environment-27978124

Kiinan vilja-aitaksi Suomi on hyttysen luokkaa, mutta juomavettä sinne voisi jossain määrin myydä:

China report sounds alarm on groundwater pollution

BEIJING (AP) — More than 80 percent of China's underground water drawn from relatively shallow wells used by farms, factories and mostly rural households is unsafe for drinking because of pollution, a government report says.

http://www.businessinsider.com/ap-china-report-sou...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #122

Kyllä se hankkija ja käynnistäjä oli korkea Kiinan Keskushallinnon instanssi - Kiina lähtee aina liikkeelle pienillä liikkeillä - tässäkin, ... kaivelen Pekingistä nyt tietoja mitä on nyt tapahtunut, kun en ole aihetta täällä seurannut tältä osin tarkemmin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #123

Siinä tapauksessa on todennäköisesti kyse know how'sta jonkin/joidenkin lajikkeiden viljelyn suhteen, 80 ha on Kiinan tarpeisiin hyttysen pee Itämeressä. Joten vähemmän reteesti olisit voinut asiasta kirjoittaa kuin että Kiina hankki ensimmäiset peltohehtaarit Suomesta - vai miten se nyt meni - sillä Kiinan väestömäärän yhä kasvaviin tarpeisiin meillä ei ole vuokrattavaa tai myytävää peltoalaa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #128

Kuten totesin kaikki alkaa kiinalaisittain pienestä ..., kunnes, ...

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Olen ollut siinä käsityksessä, että Stalin hyökkäsi Karjalaan talvisodassa. Onko Venäjällä Suomen Nato jäsenyyden pelko tosiaan sitä luokkaa, että Karjalan tasavalta jätetään heitteille?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Eihän koko väitteessä ole päätä eikä häntää, leipätekstistä: "Kuolan varikot tuhotaan ja samalla isketään Pietarin puolustusvyöhykkeeseen" - silloinhan olisi syytä siirtää koko Pietarikin asukkaineen kauemmaksi.

http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000000728599.html

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Pietari nyt on siinä mihin Pjotr I sen perusti. Sen siirtäminen ei ole ihan pikku juttu. Sen ympärille lienee kulloisenkin ajan tappoteknologialla mahdollista rakentaa puolustus kestämäänkin jotakin mutta laajat korpimaat ovat toista. Ne voinee jättää halutessaan tyhjäksikin jos on tilaa kehittää muualle.

Toisaalta: Käsittääkseni Luoma yritti luoda tesktillään, niin ainakin haluaisin ymmärtää, positiivista näköalaa, mitä voitaisi tehdä paremmmin ja eteenpäin, laajemmaksi yhteiseksi hyväksi mutta jutut meenvät tuhoamiseen, tappamiseen ja särkemiseen.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #16

"Toisaalta: Käsittääkseni Luoma yritti luoda tesktillään, niin ainakin haluaisin ymmärtää, positiivista näköalaa, mitä voitaisi tehdä paremmmin ja eteenpäin, laajemmaksi yhteiseksi hyväksi mutta jutut meenvät tuhoamiseen, tappamiseen ja särkemiseen."

Ko. lainaus on Luoman blogitekstistä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #20

Luin Luomaa niin, että hän lähti perustellen viholliskuvista ja päätyi, perustellen, positiivisiin näkökulmiin tai ainakin hakemaan niitä. Kuvailin keskustelun luonteen painumista negatiiviseen, tuhoavaan suuntaan nimenomaan suhteessa siihen. Toivoen samalla, että se kääntyisi hakemaan positiivia ja eteenpäin, kohti parempaa vieviä latuja noiden viholliskuvien arvioinnin jos ei asemesta niin ainakin niiden rinnalla.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #20

Nato/ US skenaariot - Kuolan niemimaata koskien!

...
Koillisväylä ja Kuolan niemimaa |6

Ehkä hätkähdyttävin huomioimisen arvoinen maantieteellinen totuus on pohjoisessa – Venäjän Kuolan niemimaalla, jossa sijaitsevat Venäjän laivaston strategisten ydinsukellusveneiden tukikohdat, kotisatamat ja huoltotelakat. Lisäksi kaupallisesti huomista edustaa paljon puhuttu Koillisväylä |7, jonka arvellaan olevan yksi kiinalaisten viidesta ulottuvuussormesta maailmalle – heidän tavaravirroilleen – suuntaan ja toiseen. Tähän kohtaan voisi kätkeytyä meille suuri mahdollisuus! |8

Tässä kohtaa aivan tavalliset suomalaiset ovat katsoneet karttaa ja huomanneet meidän olevan kiinni Kuolan niemimaassa. Viime kerralla 1941 luovutimme koko Pohjois-Suomen Saksan kolmannen valtakunnan haltuun - tunnetuin seurauksin. Alkoi Jatkosota aktiiviajopuuna. Nyt olemme tehneet Nato-isäntämaa sopimuksen |9, joka avaa pohjoisen erinomaiset lentokenttämme tarvittaessa Naton haltuun. Eipä tälle erää muuta! ~ http://yle.fi/uutiset/venaja_varustautuu_vauhdilla... -

...
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/06/nain-nato-yh... -

.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #20

Pahin skenaario on Nato/US ilmarynnäköinti risteilyohjuksin ja maataistelukonein ja hävittäjäpommittajin Kuolaan - tukeutuen Nato - Isäntämaa pöytäkirjan mukaisesti Lapin lentokenttiin - tavoite tuhota ydinsukellusveneiden kotipesät, niiden varikot ja ehkä myös siellä oleva s-veneet.

Tämä on liki teoreettinen mahdollisuus, mutta se on karttaharjoiteltu molemmin puolin - tosin tuo isku sytyttää maailmanlaajuisen ydinsodan, koska sitä on vaikea pysäyttää - sillä Kuola on Venäjän str. ydinsukellusveneiden tasapaino politiikan ydin kohta!!

Ilkka Luoma

Nato/US tavoite karttaharjoituksessa. Todellisuus voi olla paljon vaikeampaa. Meitä ajatellen hyyytävä tilanne on tuossa Nato - Isäntämaa pöytäkirjassa - kts. ylempää "Tarkoitus", tässä linkki ---

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/02/nato-isantam... -

Ilkka Luoma

Stalin olisi halunnut siirtää ENNEN Talvisotaa Leningradin puolustusvyöhykettä noin 20-30 kilometriä pohjoiseen - vastineeksi olisimme saaneet kaksinkertaisen määrän Laatokan pohjoispuolista maa-aluetta - joka olisi juuri nyt sangen kiintoisaa!

Ilkka Luoma

Talvisodan aloitti N:liitto. Jatkosodan Suomi aseveljensä Saksan kolmannen valtakunnan kanssa - yhdessä. Talvisotaa ENNEN mr. Jartsev yritti selostaa tilannetta maa-aluevaihdon osalta jo syksyllä 1938!

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Jatkosodan sotatoimet aloitti N:liitto. NL pommitti Suomen alueita 22.4.194,klo 6.05. Sitä ennen eivät suomalaiset, eivätkä saksalaiset hyökänneet Suomen alueelta N:liiton alueelle.

Ilman N:liiton aloittamaa hyökkäyssotaa 1939, ei koko Jatkosotaa olisi edes tullut.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #60

Höpö - höpö Jori, tämä Jatkosodan todellisuus ja Suomen hyökkäysvalmistelut ja hyökkäykset yhdessä Saksan kolmannen valtakunnan kanssa on täällä Puheenvuorossa selostettu todistein erittäin tarkasti - googlaamalla löytää. Jori, ei kannata inttää täysi selvässä asiassa.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #64

Nyt tässä oli kyse Jatkosodan sotatoimien aloittamisesta. Luuletko todellakin, että NL ei valmistellut Jatkosotaa ollenkaan, vaan Suomen hyökkäys 25.6.1941 tuli sille täytenä yllätyksenä?

Jatkosodan sotatoimien aloitus kellonaikoineen on huomioitu myös Mannerheimin ja Rytin toimesta. Myös historijoitsijat Mauno Jokipii ja Arvi Korhonen ja tietokirjailija Erkki Nordberg ovat todenneet asian.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #69

Stalin tiesi ja ei uskonut Saksan hyökkäykseen - juuri 1941, eikä olisi uskonut, että Suomi liittyy hyökkäykseen mukaan. Sen sijaan Stalin tiesi tarkasti Saksan suurien asevoimien tulon Suomen Lappiin, hyvissä ajoin enennen Barbarossaa. Stalin sen sijaan oli yllättynyt, että Suomi luovutti koko Lapin sotilaallisen vastuun Saksalle, joka valmisteli sieltä rajua hyökkäyssotaa Kuolan niemimaalle ---

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #73

Nyt on kyse Suomen ja NL:N välisestä Jatkosodasta. Siihen oli NL valmistustunut erittäin huolella. Suomea vastaan käytävää uutta hyökkäyssotaa varten perustettiin ihan uusi ennestään tuntematon rintama. Luoteisrintamanhan piti hyökätä Saksan Itä-Preussiin, joten erillisen rintaman perustaminen Suomen suunnalle oli aivan loogista.

Venäjän puolustusministeri Timoshenko ja Meretskov allekirjoittivat 18.9.1940 dokumentin nro. 103203, joka oli de facto hyökkäyssuunnitelma Suomeen.

Suunnitelmassa käskettiin mm. tunkeutua Keski-Suomeen, tuhota siellä Suomen armeijan pääjoukot, sekä miehittää koko Keski-Suomi... Samanaikaisella pääiskulla Rovaniemen-Kemin suuntaan katkaista Suomi kahtia ja eristää Suomi Ruotsista ja Norjasta.

Mark Solonin, 22.Juuni, 2009

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #82

Jori, perehdyhän aivan ensimmäiseksi miten Suomi ja Saksa operoivat Jatkosotaa, eli laajemmin Operaatio Barbarossaa ENNEN yhteishyökkäystä Neuvostoliittoon - jatketaan sen jälkeen debattia, kun olet huomannut Saksan liikkeet Suomessa jo alkukeväästä 1941 ja suomalaisten saamasta infosta ja pyynnöstä osallistua yhteiseen sotaretkeen - toukokuussa 1941 ...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #84

Perehdypä sinä puolestasti noibin antamiini linkkeihin. Niissähän mm. Jatkosodan hyökkäyssuuunnitelma Suomen valtaamiseksi on jo vuodelta 1940. Kai sinun pitää, Luoma tajuta se, että ilman Talvisodan törkeää hyökkäystä tänne, ei mitään Suomen osallisuutta Barbarossaan olisi koskaan toteutunut. Syy ja seurAus.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #82

Alikersantin strategista päättelyä: Neuvostojoukot olivat hyökkäysryhmityksessä keväällä 1941. Miljoonat miehet, kaikki aseet, varastot ja lentokoneet aivan rajassa kiinni. Koska Saksa ehti ensin hyökätä, se sai tuhottua NL:n hyökkäysjoukot.

Jos venäläiset olisivat ryhmittäneet joukkonsa puolustukseen, ei Saksa olisi päässyt lähellekään Stalingradia.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Tunnen yhden evakon jälkeläisen joka kannattaa Natoon liittymistä. Mutta me originellit evakot haluamme vain että Putin palauttaa Stalinin ryöstösaaliin. Silloin ei tarvitse kenenkään edes puhua Natosta. Silloin alkaa aito ystävyys. Ilkkakin voi tulla alas sieltä vedenjakajalta.

Ilkka Luoma

Kenelle/ keille "ryöstösaalis" tulisi palauttaa - valtiollemme vai alkuperäisille maa-alueomistajille?

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Yksityinen omaisuus kuuluu yksityisille suomalaisille. Julkinen omaisuus kuukuu Suomen valtiolle ja kunnille.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #61

Oletko Jori perehtynyt valtion järjestämiin avustuksiin ja järjestelyihin, mitä valtio kohdisti evakoille --- ?

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #65

Kyllä olen. Ne olivat avustusluonteista, joilla korvattiin keskimäärin 39% täyden omaisuuden arvosta ja ne eivät olleet yksotyisen onaisuuden siirtopaperi tai kauppakirja. Evakot myöskin itse maksoivat niistä asunnoista ja tilosita joita heille muualla Suomessa annettiin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #70

Eräs erittäin merkittävä apu - suoranainen ostovoima-avustus oli nimellishintaiset rintamamiestalojen tontit, joiden vuokria ollaan nyt vasta hiljalleen nopeutuen nostamassa lähemmäksi markkinahintaa - tuo nimellishinnan ja markkinahinnan ero on suurimmillaan Helsingissä! Tästä puhutaan vähän, mutta on helppo laskea miten suuri oli yhteiskunnan apu maamme puolustajille ---

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #74

Rintamamiestontit koskivat kaikkia sodassa olleita veteraaneja, ei vain karjalaisia.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #81

Vastaavia tontteja myönnettiin erityisesti Karjalan evakoille ...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #85

Ja sitten linkkiä tuohon väitteeseesi. Omakeksimä mielipide ei riitä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #92

Yleissivistystä lisää Jori - perehdyhän monissa kunnissa oleviin "karjalais- ja asevelikyliin"!

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #74

Voi vi**u, nyt Ilkka alat mennä solvauksissa liian pitkälle.
Minkä hintainen oli metsätontti korvessa, jonne ei ollut edes tietä?
Nyt 70 vuotta myöhemmin korpi on kaupunkia ja asemakaavoitettu, on sähkö, vesi ja viemäri. Nyt niillä on arvoa.

Hyvin monet joutuivat luopumaan tonteista ja jo aloitetusta rakentamisesta koska eivät pystyneet maksamaan kaikkea. On hävytöntä solvata tällä tavalla rintamamiehiä ja evakoita!!!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #91

Suurimmat hyödyt on saatu Helsingistä, jossa tonttien markkinahinta on määräytynyt suuren kysynnän mukaan - esimerkiksi lähellä Maunulaa olevat karjalaistalot on Hgin kaupungin vuokratonteilla ja vasta nyt viime vuosina on niiden nimellisvuokria hilattu lähemmäksi markkinahintaa. Pidän annettua tukea aiheellisena ja oikeudenmukaisena.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #70

Tuosta korvausten merkityksestä ja juridisesta asemasta on erinomainen ennakkotapaus. Talvisodan jälkeisen rauhansopimuksen mukaisesti menetytty kiinteä omaisuus korvattiin varta vasten säädetyn korvauslain mukaan. Kun Jatkosodan menestysvaiheessa edettiin ja alueet vallattiin takaisin, alueet luovutettiin pääsääntöisesti entisille omistajilleen mutta ehdolla, että saadut korvaukset maksetaan takaisin. Voimme siis tulkita, että omistusoikeus ei säilynyt vaan menetettiin korvauksen vastaanottamisella ja saatiin takaisin sen palauttamisella.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #111

Korvauslain perusteella valtio maksoi evakoille sosiaali- ja elinkeinotukea. Omaisuutta ei korvattu täydestä arvostaan eikä korvaus ollut omaisuuden siirtymispaperi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #111

Kuinkakohan moni maksoi takaisin saamansa korvaukset? Ja he, jotka maksoivat saivatko uudet korvaukset sitten jatkosodan jälkeen?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #116

Lain mukaan olisi ainakin pitänyt maksaa. En ole ihan varma maksuaikajärjestelyistä, siis kuinka moni ehti maksaa jo ennenkuin Kesäsodan menestys kääntyi Jatkosodan tappioiksi. Joka tapauksessa ne jotka Talvisodan jälkeen korvauksia saaneista hankki entisen omaisuutensa valloitusten jälkeen takaisin, saivat uudet korvaukset Jatkosodan jälkeen. Ja mahdollisesti vielä 1950-luvulla lisää.
Lait:
- Korvauslaki Talvisodan jälkeen: http://www.histdoc.net/historia/korvaus.html
- Palautuslaki valloitusten jälkeen: Laki eräiden valtakunnan yhteyteen palautetulla alueella olevaa omaisuutta koskevien oikeuksien ennalleen palauttamisesta, 839/1941
- Toinen korvauslaki 390/1945
(kahta viimeksimainittua ei liene sähköisessä muodossa mutta hyvin varustetuista kirjastoista j.n.e. ...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #116

Kukahan maksaa evakkosuvuille 60 vuoden saamatta jääneen tuoton yksityisestä maastaan, jota Venäjä pitää hallussaan?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #121
Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Meidän nykyiset rajamme ovat seurausta sodan lopettamiseksi tehdystä rauhansopimuksesta. Jos ne eivät kelpaa, kyseessä on pyrkimys saada revanssi sitä edeltäneestä sodasta. Minä en pidä sitä järkevänä enkä vaarattomana vaan äärimmäisenä riskinä, suorastaan kuolemanvaarallisena seikkailupolitiikkana jollaista kenenkään vastuullisesti toimivan ei pitäisi haaveilla saati sellaiseen ryhtyä.

Ilkka Luoma

Olemme nyt eläneet yli 70 vuotta täyttä rauhan aikaa ja arvaan sanoa, että tunnemme idän karhun ja presidenttimme vetää jo sellaista linjaa, jossa hän hyväksyy kansakuntamme enemmistön tahdon pysyä erossa Natosta.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Nykyiset rajamme ovat NL:n aloittaman hyökkäyssodan seurauksena pakkosopimuksin solmittu. Myyryläinen muistaa varmaan sen, että tämä väkivaltainen rajansiirto tehtiin jo NL:n aloittamassa hyökkäyssodassa ja ratifoitiin Moskovan rauhassa,sotien välissä. Pariirin rauhansopimus perustuu tähän Moskovan rauhansopimukseen. Myyryläinen varmaan tajuaa myös, että pakkoluovutetut alueet voidaan palauttaa vain molempien valtioiden yhteisellä sopimuksella.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #62

N:liitto hyökkäsi Talvisodassa, ja sitä ENNEN emme ymmärtäneet käydä vakavasti maanvaihtoneuvotteluja venäläisten kanssa.

Suomi hyökkäsi Jatkosodassa, ja hävisimme voitokkaasti Jatkosodan, paljolti myös aseveljemme Saksan avulla. Rajat perustuvat rauhansopimuksiin, jotka olemme allekirjoittaneet.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #66

Luoma kuvittelee, että kun NL aloitti törkeän hyökkäyssodan Suomeen ja rosvosi alueitamme, olisi siinä tilanteessa pitänyt käydä neuvotteluja? Ja NL olisi sitten hyväntahtoisesti luovuttanut valtaamansa alueet?

Suomi hyökkäsi Jatkosodassa, mutta hyökkäystoimet aloitti NL:liitto. Sen tarkoitus oli jatkaa siitä, mikä Talvisodassa jäi kesken, maamme valloittaminen. Raja perustuu nimenomaan Moskovan rauhan NL:n sanelemaan pakkosopimukseen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #71

Piti osata, ymmärtää ja hallita maanvaihtoneuvotteluja ENNEN Talvisotaa, kuten Mannerheim, Paasikivi ja Walden painottaen suosittivat - "kamelin selän katkaisi" kuitenkin tullut tieto Stalinille loka-marraskuussa 1939 siitä, että Suomi luovutti ottamiaan ilmavakoilukuvia Saksalle ... vakoilulennot olivat alkaneet jo keväällä 1939.

Olisi ollut viisasta kuunnella Stalinin henkilökohtaista lähettilästä - herra Jartsevia jo syksyllä 1938!

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #75

Suomi ei olisi millään keinolla voinut välttää Talvisodan syttymistä.

Talvisodan syy pimitetty Venäjällä: ”Meidän on tunnustettava”

"Venäläistutkijat epäilevät, ettei Venäjällä voi edelleenkään puhua talvisodasta avoimesti.
Nuorten tutkijoiden tunnustuksen vastikään saaneen murmanskilaisen historian ja yhteiskuntaopin opettajan Anton Skljarovin mielestä Neuvostoliitto pyrki tekemään Suomesta yhden neuvostotasavallan lisää.

- Meidän on tunnustettava, että Stalinin todellinen tarkoitus oli saada Suomi osaksi Neuvostoliittoa. Tämän asian kieltämisellä synnytämme vain epäluottamusta ja epäilyjä naapuriamme kohtaan, sanoo Skljarov Komsomolskaja Pravdan haastattelussa"

https://www.uusisuomi.fi/kulttuuri/78434-talvisoda...

Milloin Ilkka Luoma tunnustaa tämän tosiasian? Ei varmasti koskaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #80

Tuo on pinttynyttä tulkintaa paikoilleen jämähtäneen historiaselvityksen myötä - kuten tuossa tuli esille jo keväällä - on auennut uusia Stalinin K -arkistoja ... Nyt on vasta aloitettu vakavasti tutkinta mitä Stalinin tarkoitti maanvaihtoajatuksillaan jo vuodesta 1938 - vrt. Jartsev, jota ei laskettu presidenttimme puheille - vaikka J' llä oli viesti Stalinilta. Jori, muistathan että Stalin oli yksi niistä allekirjoittajista, jotka myönsivät Suomen itsenäisyysjulistukselle tunnustuksen 4.1.1918?

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #86

Pistäpä sitten linkkejä tuon "jämähtäneen" historiankirjotuksen kumoaniseksi. Sitä ennen se on paikkansapitävää. Vuosi 1918 ei liity tähän aiheeseen. Toki pitää kaikkensa tehdä, kun valkopesee itänaapuria puhtaaksi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #93

Jori, nyt saat luvan ajatella aivan aikuisten oikeasti - mietihän nyt rauhallisesti asiayhteyttä, jossa SAMA henkilö allekirjoittaa itsenäisyystunnustuksen (vapaaehtoisesti) ja esittää maanvaihtoa - selkein ja suurvallalle perustelluin syin, vieläpä niin, että korvaus olisi ollut pinta-alaltaan noin kaksinkertainen.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #97

Vanha juttu, tuhansia kertoja väännetty. Ajattelepa Ilkka, kyllä kai sinä sellaiseen ihan oikeasti pystyt, (mutta virkasi puolesta sellainen ei sovi) minkä arvoinen on suohehtaari Kainuun korvessa ja rintamailla?

Kannaksen hehtaarit olivat parasta viljelymaata ja ennen kaikkea vaihdossa olisi mennyt Suomen tärkeimmät puolustuslinjat. Se olisi ollut helposti koko Suomen valloitus.

Nyt saisit Ilkka ruveta keksimään aivan uusia argumentteja suomalaisten mollaamiseen ja venäläisten ylistämiseen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #98

Evakoille ja sotaveteraaneille kohdistettiin tontti- ja peltopinta-aloja kaikkialta Suomesta - myös nykyisiltä syrjäseuduilta, jotka eivät silloin 1940 -luvun lopulla olleet mitään syrjäseutuja ...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #99

Harmittaa sinun kieroilusi, aina keksit jotain kieroa.
40-luvulla rintamamiehille ja evakoille ei yleensä osoitettu maata silloisista asutuskeskuksissa. Heidät ohjattiin silloisiin korpiin. Tuhannet saivat ns. kylmän tilan, keskelle korpea.

Helsingissä ei rintamamiestontteja jaettu Eirasta eikä edes Kalliosta vaan kaupungin ulkopuolelta, esim. nykyisestä Vesalasta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #102

Ja monesta muustakin paikasta - nykyään arvostetusta paikasta.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #103

Onneksi monet jäivät elämään ja pääsivät tavalla tai toisella elämisen alkuun. Sinun kannalta olisi tietysti ollut parempi että ryssä olisi tappanut meidät kaikki.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #105

Loukkaat ajattelemattomalla lausunnollasi. Ei ole kuin pari vuotta siitä, kun olin saattamassa tätini miestä - Viipurin poikaa - hänen viimeisellä matkallaan.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #106

On täysin mahdollista että minä loukkaan jotain henkilöä ajattelemattomuudellani. Mutta sinä loukkaat meitä evakoita ja rintamamiehiä täysin harkituilla solvauksilla ja väärillä tiedoilla.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #108

Väärä tieto voi olla kovin subjektiivinen arvio ;)

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #108

Näin voidaan todeta. Agendasta on vaikeaa päästä totuuteen.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #97

Maanvaihtoesuitykset olivat täyttä teatteria. Mitenkähän se Otto-Wille Kuusisen Suur-Suomi-kaavailu vaikutti siihenkin? NL ei hyvöksynyt maamme laillista hallitusta, vaan tuki kapinahallitusta, joka oisi vienyt Suomen NL:n nukkevaltioksi. Olet sinä NL:n valheiden lumnoissa ja ihan pihalla, Luoma.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #101

Nyt on kysymys neuvotteluista, diplomatiasta ja kyvystä neuvotella rakentavasti ENNEN Talvisodan venäläishyökkäystä. Kuten todettua, luehan tuo edellä esitelty kirja numero 1 ;)

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #104

Kovin oli neuvottelunhaluista hyökätä ilman sodanjulistusta koko rajamme pituudelta Suomeen itse lavastamillaan mainilan laukauksilla. Tuntuuko oikeinkin rakentavalta?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #107

Laitahan Jori merkille neuvottelujen kulku ennen Mainilaa, joka oli venäläisten junailema.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #93

Voit aloittaa uusperehtymisen vaikkapa näistä:

1.
"Talvisodan salainen strategia" -Antti Hietalahti, Otava

2.
"Venäjä ja Suomen talous 1700 - 2015" -Markku Kuisma, Siltala

3.
"Suomen sotakorvaukset" -Hannu Rautkallio (toim.), Paasilinna

...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #100

Jatkaisin listaa ainakin seuraavan verran: Silvennoinen, Oula: Salaiset aseveljet - Suomen ja Saksan turvallisuuspoliisiyhteistyö 1933-1944. Otava, 2008 (ISBN 978-951-1-21501-1). Se paljastaa omalta osaltaan sotavalmistelujen laajuutta jo 1930-luvulta ja taustoittaa Talvisotaan johtanutta kehitystä.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #113

Saksan ja NL: liittosuhde, jossa sovittiin Euroopan jakamisesta sulle-mulle -periaatteella ja sovittu hyökkäys Puolaan ei taida teikäläisiä koskaan kiinnostaa?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #114

Kyllä Ilkka on saanut vuosien aikana niin paljon oikeaa tietoa että hänen on pakko uskoa todellisia asioita. Mutta Ilkan toimenkuvaan ei kuulu totuus vaan Suomen saaminen Putinin hallintaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #117

Olet sinä Leo itsepäinen, mutta Suomessa on mielipiteen vapaus - olkoot näin. Huomasitko muuten Otsikon lopussa kysymysmerkin ;)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #118

Tottakai huomasin, mutta kirjoituksesi lipsahti pahasti meidän evakoiden ja rintamamiesten haukkumiseen. Se oli kohtuutonta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #119

Kerrotko nyt lukijoillekin nuo "haukkumiseni" - miten ja missä ne esiintyvät?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #114

Oletko lukenut tuon M-R sopimuksen salaisen lisäpöytäkirjan - aloitan raflaavasti: Siellä sijoitetaan Suomi hyvin omalaatuisesti, mutta miksi?!

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Jormakin on eksynyt valheen polulle, hän väittää että syntyvyys Venäjällä olisi kasvussa.
".... Demografinen kehitys on tasaantunut, väki ei juuri kasva mutta ei vähenekään tällä hetkellä eikä enää muutamaan vuoteen. Syntyvyyskin on myös tasaantunut aivan hienonhienon kasvun puolelle..."

https://www.bofit.fi/fi/seuranta/viikkokatsaus/201...
"Rosstatin arvion mukaan Venäjällä oli vuoden 2016 alussa 146,5 miljoonaa asukasta. Arvioon sisältyy myös Venäjän keväällä 2014 itseensä liittämien Krimin ja Sevastopolin 2,3 miljoonaa asukasta. Rosstat arvioi Venäjän väestön kääntyneen viime vuosina hienoiseen, keskimäärin 0,2 prosentin kasvuun (pl. Krim ja Sevastopol).

Kasvu on johtunut lähinnä IVY-maista Venäjälle suuntautuvasta maahanmuutosta."

Ilkka Luoma

Katsoitko tämän Suomen Pankin julkistaman tilaston?

Väestö, milj. henkeä, vuoden alussa
142.8 - 2007
142.8
142.7
142.9
142.9
143.0
143.3
143.7
146.3 - ! Krim?
146.5
146.8 - 2016

~ https://www.bofit.fi/fi/seuranta/tilastot/venaja-t... -

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Maailman pankin käsitys venäjän syntyvyydestä: https://data.worldbank.org/indicator/SP.DYN.TFRT.I.... Olen viime aikoina alkanut kovastikin epäillä EKP:n täkäläisen filiaalin tiedontuotannon laatua. Etenkin heidän johtopäätöksensä.

Ilkka Luoma

Totta, useasti niin sanotusta luotettavasta tuutista tulee tarkoitushakuista uutisointia - juuri Venäjästä ...

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Aikamoinen johtopäätös,-suomen ja usan syy ettei russkit kehitä karjalaa,,ei edes ex-taistolaiset ole tähän mennessä keksineet moista puppua !

Ilkka Luoma

Huomasitko, että syitä voisi olla kolme ...

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Syitä on vain yksi ja se löytyy kremlistä !

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #48

Perusteletko väitettäsi - ja mihin ja miksi katosivat kaksi muuta?

Ilkka Luoma

[2005]
" ... Venäjä ei näe juurikaan huolta mm. Viipurista. Aivan kuin se odottaisi jotain ratkaisua; eihän luovutettavaa kaupunkia kannata korjata. Pietarilla on riittävät turvatakuut; ei Suomi niin järjetön ole, että Putinin kaupunkia uhkaisi, ei niin tehnyt marsalkka Mannerheimikaan.

Aivan ensimmäiseksi on oikeasti tutkittava, kuinka hanakasti Suomi haluaa aikaisemmat aarreaittamme; nyt on selvitettävä onko jäätön satama meille Petsamossa tarpeellinen. Kuinka paljon kansa on valmis maksamaan unohdetusta ja rappeutuneesta isiemme maasta, jonne televisiolähetykset meidän mieliämme aina vuosittain ohjaa. Kysymys on hinnasta ja neuvottelutaidosta. Kysymys on myös nokkeluudesta tehdä Karjalan ja Petsamon palautus Venäjälle hyödylliseksi. Presidentti Putin on pelimies ja hän haluaa myös Suomeen itsenäisen vastineensa. Putin tulee useiden maajohtajien kanssa erityisen hyvin toimeen. Putin tietää erinomaisen hyvin kuinka Karjala-kysymyksellä pallotellaan Suomessa. Voittajien edeltäjinä hänellä on reaalisuuden taju; hän päättää, milloin neuvottelut alkavat. Hän odottaa sopivaa neuvottelijaa ja pelin avausta.

Karjalan ja Petsamon uudelleen rakennus maksaa valtiomme usean vuosibudjetin verran; aikoinaan asutimme 400.000 karjalaista kivuliaalla operaatiolla, jossa suomalainen (joskus hampaita kiristellen) näytti oikeata solidaarisuushenkeä. Palautusoperaatio vaatii myös rutosti solidaarisuutta, koska maaomaisuuden palautuksen maksaa koko kansa "karjalaverolla". Länsimaalaisittain rappeutuneen alueen uudelleenrakentaminen ei onnistu pelkästään takaisinmuuttajien toimesta. Yhteiskunta auttoi mm. pakkolailla muinoisen asutuksen ja uuden elämän alun evakoille. Tuo asia on maksettava takaisin, kun lunastetaan oma omaisuus Karjalasta takaisin. ... "

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/08/venjn-kauppa... - alta.
.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

"Toinen syy on jo venäläisempi, ja tämän selvittäminen lähtee siitä, miten Venäjän pohjoisen puolustusdoktriini määrittää esteet – lähinnä USA/ Nato-hyökkäykselle. Syy mahdollisiin US-hyökkäysoperaatioiden varautumisiin on selvä, ja onkin varmaa, että amerikkalaisilla on karttaharjoitus olemassa, miten rynnäköidään Suomesta [2 itään – erityisesti kohdilta liki Kuolan niemimaata."

Eikö olisi pähkähullua hyökätä maahan, jolla on maailman suurin ydinasearsenaali? Venäjällä on kyky tuhota maapallo moneen kertaan ja sillä on ydinaseita monessa paikassa. Jo parin hyökkääjän suurkaupungin tuhoaminen ydinasein saisi hyökkääjän polvilleen. Jos Nato hyökkäisi Venäjän rajojen yli, niin Venäjän ei tarvitsisi kuin suhauttaa muutama strateginen ydinohjus New Yorkiin, Los Angelesiin Lontooseen, Pariisiin ja Berliiniin ja hyökkäys loppuisi siihen.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Kuulostaa toki pähkähullulta hyökätä Venäjälle kun heillä on ydinaseensa. Tässä suhteessa pitänee kuitenkin ottaa yhtenä taktisena vaihtoehtona huomioon USAn ensi-isku strategisilla ydinaseilla ja sen jälkeiseltä kostolta suojaamaan suunnitellut n.s. "ohjuskilvet". Erilaisia hyökkäystaktiikoita on kehitelty ainakin piirustuspöydällä. Toivottavasti kukaan vain ei ole niin mieletön, että lähtisi niitä käytännössä kokeilemaan kumpaankaan suuntaan.

Toisaalta ei kai kannattaisi hyökätä minkäänlaisen ydinasevallan kimppuun. Kovasti kuitenkin USAssa kaavaillaan hyökkäystä Pohjois-Koreaan, ainakin puheiden tasolla. Toivottavasti nekin ovat vain bluffia.

Maailma taitaa olla hyvinkin hullu ja n.s. läntinen arvoyhteisö suorastaan pähkähullu.

Ilkka Luoma

Oli aika traagista hyökätä atomiasein jo käytännössä hävinneen Japanin ja japanilaisten siviilien kimppuun vuonna 1945 ...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Oli myös traagista että ryssä hyökkäsi talvisodassa meidän kimppuun. Tappoi sukulaisiani, tuhosi kotini ja yritti tappaa minutkin!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #78

Talvisodan hyökkääjästä ei ole ollut riitaa enää kymmeniin vuosiin. Talvisodassa me kaikki olemme menettäneet lähisukulaisia, omaisia ja ystäviä ---

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto Vastaus kommenttiin #87

Myöntääkö Venäjä muka, että a) se hyökkäsi Suomeen ja b) epäoikeutetusti?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #127

Myöntää Mainilan laukaukset itse ampumikseen.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Miksi Karjalan tasavalta on niin kurjassa kunnossa? Maantieteellisesti ja luonnonvarojen suhteen se muistuttaa Suomea. Mikä on pitänyt Suomen kansantuotteen ja viennin korkeana?

Vastaus on puu. Suomi on voinut käyttää puusta saadut tulot itse. Eiköhän Karjalan tasavaltakin olisi lähellä Suomen tulotasoa? Mutta mutta, mihin menee Karjalan metsistä saadut tulot?

Kaikki raha menee Moskovaan! Karjalaan jää vain kannot ja oksat!

Ilkka Luoma

Juuri noidenkin näkökulmien myötä on tämä topic tänne Puheenvuoroon nyt kirjoitettu, jotta ajattelemme aivan uudella tavalla miten lähialueillamme voisimme toimia YHDESSÄ Venäjän kanssa ... :)

...
Huom!
Petsamo ja Liinahamari ;)

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Eli Suomi pistää omalla kustannuksellaan Venäjän Karjalan kuntoon. Näinhän se "yhteistyö" on aina maiden kesken mennyt.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #72

Et joko lukenut alustusta linkkeineen, tai sitten et ymmärtänyt lukemaasi - suosittelen perehtymään topicciin, sillä se helpottaa järjellistä kommentointia! ;)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #76

Ilkka, sinun kieroilusi alkaa mennä liian pitkälle. Sinun esittämäsi kolme syytä kehittymättömyyteen olivat tuulesta temmattuja. Sinänsä hyvin keksittyjä ja mielikuvituksellisia. Karjala muka puskurivyöhykkeenä Suomen hyökkäyksen varalta, naurettavaa.
Kaupungistumista on kaikkialla Venäjälläkin, miten se juuri Karjalaa koskettaa.
Se kolmas syy oli paras: Liittämällä Suomi Karjalan tasavaltaan, se nousisi uuteen kukoistukseen. Pitäisikö itkeä vai nauraa sinun tarinoillesi?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #83

Leo, pitäisikö sinun lukea uudestaan tuo alustus, sillä olet nyt ymmärtänyt sen viimeisessä lauseessasi täysin väärin.

Ilkka Luoma

Jälleen syntymässä kiintoisa kommenttiketju - laidasta laitaan, osaamista ja tietämättömyyttä ;) ... ja kaikkea siltä väliltä!

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Karjalan tasavallassa on EU:n rahoilla kunnostettu monia pääteitä.
Rajakontuun jo vuosia sitten ruotsalainen hyväntekeväisyysjärjestö rakensi mm. Venäjän ensimmäisen näkötornin. Ja joitakin muista pieniä kehittämishankkeita.

Karjalan tasavalta on Kremlin lypsylehmä. Kaikki raha menee Kremliin. Eiä siinä Hudilaisellakaan ollut paljon mahdollisuuksia kehittää. Tasavallassa on vain muutamia suomalaisia yrityksiä, voisi olla satoja.

Ilkka Luoma

Nyt olet Leo asian ytimessä - tuon viimeisen kommenttisi (79.) viimeisessä lauseessa - siihen tuo koko topic osaltansa tähtää!

Toimituksen poiminnat