Korean niemimaalla uho ja sapelit kohoavat!

Historiaa lukeneet tietävät, että Korean niemimaa jaettiin kahden voittajavaltion kesken, Yhdysvallat ja Neuvostoliitto – vuonna 1945, japanilaismiehityksen päätteeksi. USA ja Neuvostoliitto mittelivät vaikuttamisen voimalla ja siinä sivussa syntyi mccarthyismi – pelko kommunismin leviämisestä läntisen kulutuskulttuurin mielipahaksi. 

Hyytävää on huomata, että USA' n atomipommien pudotus oli myös joidenkin arvioiden mukaan enemmän varoitus Josif Stalinin Neuvostoliitolle, että täältä löytyy voimaa! [?]

 

Nyt huudetaan jo eteläisten korealaisten ministeriöistä amerikkalaisten taktisia ydinaseita apuun, vaikka vielä ennen eheän Korean pakkojakoa ei ollut mitään korealaisten sisäisiä ”kansallisuusongelmia” …

~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005353825.html

Näin kommentointiin tuohon linkkiin:

”Etelä-Korean puolustusministeri väläytti mahdollisuutta Yhdysvaltain taktisten ydinaseiden sijoittamisesta Korean niemimaalle, mutta presidentin kanslia torppasi ajatuksen nopeasti”

 

Yhdysvallat runnoo – Kiina toppuuttelee

”… Aikanaan USA vaati Vietnamiin kovimpia mahdollisia toimia, ne toteutettiin. Mikä oli Vietnamissa lopputulos – niin vietnamilaisten kuin amerikkalaisten osalta? Samoin uho nuoremmalta US presidentti George Bushilta vuonna 2003 Irakia vastaan oli kovaa, uhoavaa ja rujoa. Missä mennään nyt, kun Irakissa on sodittu monin ulkoisin taisteluvoimin jo yli 14 vuotta?”

~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/usa-vaatii-yk-ssa-kovimpia-mahdollisia-sanktioita-pohjois-koreaa-vastaan/6562662

 

Nyt esitetään sitten kysymyksiä todellisuudesta!

Nyt jylisee HS West trolling manipulaationa

~ http://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005353354.html

 

Tulisikin kysyä näiden kahden pääpukarin – Yhdysvaltojen ja Pohjois-Korean Kim Jong-unin verrantoa. Aloitamme: 

Kumpi on sotinut enemmän omilta rajoiltaan ulos ja ulkona, alkaen sen jälkeen, kun Korean sodalle saatiin aselepo? Kumpi on käyttänyt ydinasetta ja miten, tositilanteessa? 

Onko uhkailu vaarallisempaa kuin todellinen sotaan johtava käyttäytyminen? Kumpi on tappanut sodissaan enemmän vieraiden valtioiden siviilejä? Ovatko nämä kaksi riitapukaria aseet vastakkain molemmin puolin keinotekoista kahden Korean rajaa? 

Mitkä ja minkä valtioiden sotavoimat olivat Korean sodassa pääosissa? Miksi Korean niemimaa jaettiin, ja ketkä tämän jaon tekivät? Onko korealaisilta milloin kysytty halusivatko he tämän jaon?

Lopuksi kysymme, mitä merkitsi mccarthyismi ja miksi USA soti niin pitkään Vietnamissa, joka oli myös keinotekoisesti aikansa jaettu aiempi Ranskan siirtomaa? 

Päätteeksi mietimme oliko Vietnamin yhdistyminen se tekijä, joka ajaa Pohjois-Korean korealaista Kimiä tuohon määrätietoisuuteen, miten hän nyt perittynä yksinvaltiaana harjoittaa – uhkarohkeudella kansansa nimissä/ "kansansa nimissä"?”

~ http://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005353354.html

Otsikko napattuna ylläolevan linkin alta:

Pohjois-Korea kiristää maailmaa kauhulla” -HS pääkirjoitus

 

Hyökkääkö Yhdysvallat – nytkin?

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/239705-hakeeko-usa-hyokkayssyyta-pohjois-koreaan – [118 kommenttia lukijoilta]

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/241240-pohjois-korean-kuritus-on-lantisen-kulttuurin-puolustushyokkays – [126 kommenttia lukijoilta]

 

  • tehdäänkö nyt kaikin keinoin amerikkalaisille (teko)syytä sotilaalliseen rynnäkköön korealaisten kimppuun ja uskaltaako The Great – fantastic – mahtipontisuudessaan US presidentti Donald Trump ottaa hirvittävän riskin – sillä nyt näyttäisi siltä, että Kiina ja Venäjä ovat löytäneet toisensa – samalle puolelle, ainakin tässä tapauksessa …?

Tosin eteläiset korealaiset ovat sanoneet, että he estävät kaikissa tilanteissa sodan syttymisen – onhan kyseessä veljet, joiden kanssa suurin osa historiaa on eletty yhdessä!

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU T FB FB FB BL BL BL BLOG 150571

 

DOC uhot_sapelit_koreasti_05092017.doc – OpenOffice Writer

PVM 05092017

 

442_4044

ilkkaluoma
Sitoutumaton Helsinki

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? Ystävät - Tutkikaa itseänne, niin löytävälle avataan ..."

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu