Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Yskiikö kiinalaisten talousmoottori?

 • Helsingissä on peruskoulun luokka, josta voi aloittaa pääkielenään kiina! *** (C)
  Helsingissä on peruskoulun luokka, josta voi aloittaa pääkielenään kiina! *** (C)
 • [Tp] Kuva kertoo enemn kuin tuhat sanaa - ei jää epäselväksi, mistä päästellään, varsinkin kumulatiivisesti! **
  [Tp] Kuva kertoo enemn kuin tuhat sanaa - ei jää epäselväksi, mistä päästellään, varsinkin kumulatiivisesti! **
 • [SP] Kiinaan ja Kiinasta investoinnit ... kiihtyy ja Suomikin saa osansa. Osaammeko pelin? **
  [SP] Kiinaan ja Kiinasta investoinnit ... kiihtyy ja Suomikin saa osansa. Osaammeko pelin? **

Sanotaan, että elämme kiinalaisten vuosisataa. Tänään Kiinan talous on maailman suurin mitattuna sillä ainoalla oikealla vertailutyökalulla – ostovoimamittaroituna, eikä valuuttapelillä [1. Kiina on mobilisoitunut kaikkialle [2 – nyt myös Suomeen. Samalla kiinalaiset matkailijat kuluttavat ”vaivalla säästettyä” valuuttavarantoa. Kiinan investoinnit ja matkailijavirrat veivät maastaan noin 800 miljardia USD takaisin ”lähtösijoilleen” vain reilu vuodessa --- [SP/BOFIT]

 

olemmehan ostaneet kotimme turpeiksi kiinalaisesta käyttötavarasta, halvan hinnan vuoksi. Samalla menetimme valtavat määrät teollisia työpaikkoja kiinalaisille tovereille, nostaen samalla heidän tulotasoaan – reilusti. Tänään Kiinan valuuttavaranto on jälleen kasvussa [3.

 

Kiinalaiset eivät kaihda maailmalle lähtöä – näin on tapahtunut ”aina”, jo 1400-luvulta lukien keisari Zhu Di' n aikana [4, jolloin Kiina ”löysi ennen eurooppalaisia maailman” - muun muassa jättimäisten amiraali Zheng He' n dzonkkilaivastoilla – suurimpien dzonkkien ollessa tiettävästi ruotsinlaivojemme kokoisia! (Samalla ymmärrämme mihin kiinalaiset hakkasivat rannikkoseutujensa metsät, kuten englantilaiset – laivoiksi)

Artikkeli mediasta – Mtv ~ https://www.mtv.fi/uutiset/talous/artikkeli/ekonomisti-maalaa-suomen-talouden-auringonpimennyksen-tapahtuvan-pian-bkt-voi-pudota-jopa-10-prosenttia/6580606 – Suomessakin bkt romahtaa 10 prosenttia?!

[ Kommentti ylläolevaan: .. Täysin vastakkainen ennuste! Kiina keskiössä. Kotimme ovat "täynnä" kiinalaista tavaraa. Elämme ja elimme halpatuotteiden kulutusjuhlaa ja nostimme Kiinan maailman suurimmaksi. Entä, jos Kiina vetää "oven kiinni", kuten teki maailman suurimpana jo 1420-luvun jälkeen, kun oli seikkailtu maailmalle liian suurin kuluin. Nyt kiinalaiset investoivat ympäriinsä ja kiinalaiset matkailijat tuovat eniten rahaa Suomeenkin - per capita! ][X]

 

Kiinalainen mobilisaatio valloittaa – taloudellisesti – maailmaa!

[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/kiinalainen-mobilisaatio-ulottuu-yli.html - ][151154]

Kiinalaiset nousivat valkoisten perässä Pohjois-Amerikkaan – rakentamaan rautateitä ja pesemään pyykkiä ja ylläpitämään eksoottisten ruokiensa ravintoloita – kuten nytkin. Nyt rautatiet rakennetaan kiinalaisvoimin kehitysmaihin, pyykit pesee pesukoneet ja Chinese restaurants – ovat kaikkialla. 

Kiinalaiset ovat maailmankansalaisia, omalla vahvalla kulttuurillaan, mutta uskomattomalla sopeutumiskyvyllä – eivät tyrkytä omaansa ja tunnustavat ”isäntämaansa” tavat ja temput.

 

Kiina on suurin liki kaikilla mittareilla – myös ympäristöongemissa!

[ ~ http://www.talouselama.fi/uutiset/se-on-tapahtunut-kiinasta-tuli-maailman-suurin-talous-3467790 - ]

Kiina tulee korjaamaan virheensä, jotka loivat viimeisen 30 vuoden aikana – ympäristön näkökulmasta. Lännenmies saastutti tavallansa viimeiset 150 vuotta. Kiinalaiset ovat nopeita – vesiongelmakin ratkaistaan seuraavan 15 vuoden aikana. Metsät kasvavat jo nopeammin kuin muualla vastaavissa olosuhteissa – 

… Kiina ei hakkaa omia metsiä selluksi ja pahvilaatikoiksi [5. Kiina hakkauttaa metsät muualla (Kaidi – Kemi?) – saadakseen maailman suurimmalle verkkokaupalleen ne sadat miljoonat pahvipakkaukset – kunnes kieltävät ne kertakäyttöisinä, kuten polttomoottoritkin – jo lähitulevaisuudessa.

 

Sadan vuoden suunnitelmat

Kiina on suunnitelmatalous, kuten oikeaoppiseen kommunismiin kuuluu. Kiina ei ole kommunistinen valtio, vaan tukee yksityisyrittäjyyttä, pitäen kuitenkin avainalat valtiolla ”riittävän kauan” - kuten aikanaan presidentti Urho Kekkonen Suomessa. 

Nythän valtion yhtiöt Suomessa on liki kaikki tuhottu ja myyty pois. Kiina ei tee tätä virhettä. Kiina miettiin tulevaisuutta 100 vuoden päähän – hyvin salaisen tulevaisuuskomiteansa myötä, joka istuu suoraan seitsenhenkisen istuvan politbyroon alla, jota johtaa yhä vahvemmin kolmen jakkaran tuleva puhemies – presidentti Xi Jiping! [**.

 

Romahtaako Kiina?

Ei romahda, vaikka lännenmies on niin ennustellut jo viimeiset 20 vuotta. Kiinalla on muutamia ylivoimaisia etuja muihin nähden. Sama kieli (paljon murteita), samat merkit, sama kellonaika. Pitkä historia, han-kiinalaisten historia [6 – itseasiassa pidempi kuin yhdelläkään länsikulttuurilla. Perhekeskeisyys ja yhteenkuuluvuuden tunne, mainostamatta sitä liiaksi ulkopuolisille ja näin ollen tekemättä turhia jännittelitä muita kohtaan – on myös eräs ylivoimaetu. 

Kiina ei pääsäännön mukaan puutu muiden sisäisiin asioihin – he keskittyvät kauppaan, ostavat hyödyllistä ja hyödytöntä – hyvä ostos oli Volvo, huonot jääkööt kertomatta. Kiinalla on riippumaton valuutta, joka on vakaa maailman päävaluuttaan US dollariin nähden. 

Jäämme odottamaan milloin Kiinan juan ohittaa US dollarin – kiinalaiset jaksavat odottaa, siinä he ovat mestareita. Taiwankin saa olla oloissaan, kunhan pysyy kuosissa. Kiina, mantereen puolella, jaksaa odottaa. Motto on nyt: ”Yksi valtio – kaksi järjestelmää” …

 

Kiina rakentaa – se on maailman suurin rakentaja

Puhutaan autioista kaupungeista – ei asukkaita. Asuntoja ei myydä, koska odotetaan muodikkaasti arvonnousua, ei ole kiire, sillä nuo tyhjät asunnot edustavat häviävän pientä osuutta koko asuntokannasta ja mikä parasta – kaupunkeihin muuttajia on eniten maailmassa. Kiinassa on meneillään maailman suurin sisäinen muuttoliike (hukou -liikehdintä). Tämä takaa, että enemmin tai myöhemmin kaikkia asunnot täyttyvät eli menevät kaupaksi. 

Kiinalla on huomenna maailman suurimmat sisämarkkinat ja se jaksaa ylihuomenna ylläpitää kiinalaisen oman tuotannon eli ”ovien kiinni paiskaamiselle” on täydet edellytykset, jos maailma kuumenee liiaksi. Nuo 100 miljoonaa ulkokiinalaista ylläpitävät ”ovien sulkeutumisen” jälkeen yhteyksiä kotimaahan ja omistuslangat ovat siksi tiheät, ettei mahdollisen yksittäisen ulkovaltion kansallistamiset ole uhka – siksi laajalle kiinalaisten omistukset ylettyvät.

 

Kiinalaisten ongelmat

Raaka-aineet – sen ratkaisee Venäjä. Raaka-aineiden myötä Venäjän ja Kiinan liitto on looginen, järkevä ja molemmille hyödyllinen. Tätä liittoa USA ja EU pelkäävät, sillä se tekee kahdesta maailman suurimmasta vieläkin vaikuttavamman ja riippumattomamman. ”Liittouman” sidelanka kutoutuu nyt mitä ilmeisimmin myös sotilasteknologisesti – vastavoimaksi toistaiseksi maailmanpoliisi Yhdysvalloille (?) *

 

Kiina pahin ongelma?

Yksilapsisuuden aikakausi latasi pitkän ongelma-ajanjakson. Moni kiinalainen mies jää ilman omaa kiinalaista vaimoa, ellemme sitten tuo Venäjältä nuoria naisia kiinalaisille, jotka jo mutoinkin matkailijoina kansoittavat Venäjää – Pietaria myöten, ehkä sieltä sivuvirta meille? 

 

Kiinasta loppuu työvoima – yllättävää, mutta totta

[ ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/152322-esiteollinen-robotisaatio-hanhiparven-lento - ] 

Vanhuksien määrä räjähtää työtätekevien määrään nähden kipurajoille. Kiina onkin ylihuomenna robotisaation ja automaatiodigitalisaation luvattu maa. Vaarana on myös se, että osa kiinalaisista turpoaa pelikonsoleillaan läntisen roskaruuan voimalla ylipainoisiksi? Toisaalta Kiina onnistui lännen yllätykseksi patoamaan takavuosien SARS-epidemiankin – määrätietoisuudella ja mobisaatiolla, joka lienee se väkevin kiinalaisten voima – kyky rakentua massakoneistoksi (?) ---

 

Kuvasarja

~ https://www.facebook.com/first.ilkka/media_set?set=a.10152362118767364.1073741918.660652363&type=3 - China – Team FINLAND -eeminaari Finlandia talossa vuonna 2013.

 

...

Linkkinumerot tekstistä:

[1 ~ http://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001859078.html - ”Nyt se on virallista – Kiina on maailman suurin” - TS

[2 ¨

 

[3

Valuuttavaranto, mrd. USD - vuodesta 2007 - vuosittain:

1528

1946

2399

2847

3181

3312

3821

3843

3330

3011

3081 - viimeisin arvo 7/17

 • (Vuodesta 2007 – vuosittain, jakson lopussa – viimeisin arvo 07/2017)

 •  

[4 ~ https://en.wikipedia.org/wiki/Yongle_EmperorZhu Di, keisari

[5 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/07/kiinalaisten-biotalousinvestoinnit.html -

[6 ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Han-kiinalaisetHan kiinalaiset

 

SP/BOFIT ~ https://www.bofit.fi/fi/seuranta/tilastot/kiina-tilastot/ – (Kiina-tilastot Suomen Pankista)

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU T BL BL BL FB FB FB BLOG 151159

 

DOC China_19092017.doc – OpenOffice Writer

PVM 19092017

 

900_8208

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Ilkka Luoma

maanantaina, huhtikuuta 22, 2013
Nyt Kiina kiinnostaa!

Mediakin on oivaltanut, että kiinalaisten toimenpiteet koskettavat jo koko maailmaa 1] – vielä 10 vuotta sitten aihealue ei kiinnostanut kuin ihmisoikeustökkimisenä – olemmehan mallimaan ja besserwisserismin maineessa, ovatko muuten omat asiamme kaikin puolin kunnossa? 2]

Kiinan monimutkainen puoluekoneisto uusi ylimmän johtonsa. Muuttuuko mitkään? Eipä juuri meidän sumeiden länsilasien läpi katsottuna. Me jäämme ainoastaan murehtimaan Kiinan bruttokansantuotteen alentumista, koska se vaikuttaa meihin – onhan Kiina suuri korkeateknologian ja raaka-aineiden maahantuoja – läntisistä maista, ainakin vielä.

Kiinassa on kehityssuunnitelmat aina 2100 -luvulle saakka. Painopisteet ovat – ei niinkään, kasvupainotteiset, vaan ympäristö- ja kansanolotilapainotteiset. Tuloerot runnotaan pienemmiksi jo seuraavan viiden vuoden aikana. Samalla Kiinan keskushallinto valmistautuu ottamaan ”erityiskohteluun” monia maakuntia, koska siellä muhii valtava pankki- ja velkakriisi!

Kiinan etu meihin nähden on voimakas jopa itsevaltainen keskushallinto, joka kylläkin nauttii kansansuosiota – sehän on se henkireikä jonne valitetaan, kun aluehallinto kohtelee kaltoin esimerkiksi maa-aluepakkolunastuksissa. Kiinassa vain yhteiskunta voi omistaa maata 3] – ja sen ympärillä pyörii suuri vuokraoikeusliiketoiminta, tulonlähteenä maakunnille ja kunnille.

Meillä on Kiinan kansantalouden ymmärtämisen ongelma – he eivät toimi kuten me. Kiinalaiset toimivat täysin omien kaavojensa mukaan. Ainoa asia, mikä heillä on yhteistä meihin, on sisäpiiri- ja perhe-/"sukujamelaatiot" – Kiinassakin henkilöverkostot merkitsevät, kuten meillä piskuisessa Suomessa.

...

[Vastine Wordpress artikkeliin* ]

”Ylitettäessä tuntemattomia jokia, on varpailla tunnusteltava jokaista pohjan kiveä” 

-Deng Xiaoping´in kerrotaan näin kannustaneen maamiehiään etenemään valitulla linjalla

...
Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/04/nyt-kiina-ki... - alta.
.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Yskimistä huolimatta Kiina on ollut jo melko pitkään "maailman pomo", vaikka Reutersin, CNN:n, ABC:n, BBC:n sekä kotimaan uutisointi vielä haraa vastaan. Näillä mennään tästä eteenpäin. Tämä olkoon tyly totuus, yhtä hyvin Vladimir Vladimirovitshille...

Ilkka Luoma

Vladimir toivoo Baikalin veden olevan kiinalaisille elinehto - pohjoisessa.

Ilkka Luoma

... Elettävän kiinalaisen vuosisadan ydinkysymys. Maailman suurin talous ostovoimalla mitattuna hakee linjaa, jota on hiljaisuudessa Keskushallinnon 100-vuoden suunnittelukomiteassa koetettu hahmottaa. Uuskungfutselaisuus, jota hahmotettiin harvinaisessa Tieteiden talon esitelmässä jo reilu 10 vuotta sitten saattaa olla kestävän kehityksen peruslinja. Nyt nousee istuvaan politbyrooseen myös ensimmäinen nainen.

...
~ http://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005371835... -

"Kollektiivisen johdon vaihe on takana, nyt Xi hakee ylivoimaa Kiinan johtajana
Xi Jinping on katkaisemassa muutaman vuosikymmenen jatkuneen kollektiivisen vallankäytön Kiinan kommunistipuolueen korkeimmassa johdossa, mutta kommunistien lokakuussa järjestettävää puoluekokousta edeltää kova kamppailu valta-asemista. ... " -HS Ots.

.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Kiinan "yskiminen" lienee ihan tavallista kapitalismiin kuuluvaa syklisyyttä. Sehän elää tällä hetkellä kapitalismia, sitä jonka yli yrittivät loikata ja suorastaan pikakelauksella.

Ilkka Luoma

[ ... kymmenen vuotta sitten ... ]

" ... [ ...YLE Maailmannäyttämöllä (11.03.2007) ihmetteli alkanutta pörssinotkahdusta Shanghaista, osallistuneet asiantuntijat ihmettelivät myös vahvan kansantuotteen nousun ongelmia. Lisäksi keskustelua herätti huomio, että muutkin voivat kuluttaa kuin eurooppalaiset ja amerikkalaiset - Kiina puhutti ... ]

Kiina sai starttikehotuksen jo edesmenneen Kiinan suuren miehen Deng Xiaoping´ in kehotteena rikastua - näin tuli annettua maailman historian suurimman mobilisaation komento. Jälkipolvet voivat sitten miettiä 50 vuoden kuluttua, mitä tämä kehote sai aikaan.

Viimeinen eletty vuosisata oli eurooppalaisten ja amerikkalaisten, jatkuen aina 2020-luvulle saakka. Kiina on ottanut käyttöönsä osin samat menetelmät hyväkseen ja haitakseen kuin millä valkoinen markkinatalousmekanismi imi kehitys- ja öljymaiden raaka-aineet, pilasi ilmakehän, saastutti pohjavedet ja rakensi maailman suurimmat tuloerot. Viimeisen sadan vuoden aikana läntinen markkinatalous on syytänyt ilmakehään, vesistöihin ja maaperään suunnattomat määrät vahingollisuutta, jonka korjausurakat ovat lankeamassa jälkipolvillemme. Me emme mukavuuteen, elintasoon ja elämän helppouteen tottuneina kykene tekemään riittäviä muutoksia.

Kiina otti vastaan länsimaiden investoinnit kiihdyttämään oman tuotantokoneistonsa maailman suurimmaksi luomalla jättiläismarkkinat ja loputtoman halvan työvoiman saannon osinko- ja tuottoherkille länsisijoittajille ja yrityksille. Länsi haki/ hakee voimansa menestymiseen halvoista "liukuhihnoista" ja läsnäolosta maapallon yksillä suurimmista markkinoista.

Nyt USA elää mm. Kiinan rahoittamana. USA saa katettua jättiläismäiset vajeensa osin kiinalaisella työllä, jotta voivat ostaa isänmaattomasti entistä enemmän kiinalaisia halpatuotteita. Nyt vain odotetaan, kun kiinalaiset autot vyöryvät länsimarkkinoille. Kiinassa riittää meihin nähden halpaa työvoimaa, halpaa suunnitteluvoimaa ja halpaa liikkeenjohtovoimaa. Tarkkaan ottaen me emme ole juuri missään tilanteessa tai tuotannon vaiheessa parempia kuin kiinalaiset kollegamme seuraavien 10 vuoden aikana. ... "

Jatkuu ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/03/maailmanjrje... -

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

No nyt Ilkka pääsit pääasiaan, Kiinan esittelyyn. Sehän on meidän tuleva naapurimme. Voisit jo lopettaa sotakiihkoisen ja alkoholisoituneen Putinin Venäjän kehumisen.

Siperiassa väestö kiinalaistuu nopeasti. Venäläiset miehet kuolevat nuorina viinaan ja naisetkin mieluummin ottavat aviomiehikseen ahkeria ja raittiita kiinalaismiehiä.

Eläköön Kiina ja hindulaisuus!

Ilkka Luoma

Kiinassa ehkä mieluummin buddhalaisia kuin hindulaisia :)

...
perjantaina, toukokuuta 23, 2014
Kaasua! - komisario Putin

" ... Lännenmies ajoi Venäjän Kiinan syliin asettamalla henkilö- ja pääomapakotteita, koska Venäjä nimenomaan oli toiminut väärin Ukrainassa, jolle tämä oli muun muassa 1954 lahjoittanut sisäisenä siirtona Krimin niemimaan.

Krimin kansantahtokaappauksesta 1] vauhkoontuneena suomalaiset natofanaatikot intoutuivat kertomaan, että Venäjä on ajanut Suomea lähemmäksi Natoa kuin koskaan 2], vaikka kansalaisgallupit huutavat 59 prosentin täyskieltoa natojäsenyydelle, ja vain Kokoomuksen kannatuksen verran liittymispuoltoa (22%) … 3]

Asiantuntijat esittivät painokkaasti jo aiemmin,

että lännenmies ajaa Venäjää Kiinan syliin – ymmärtämättä slaavilaista ajatuksenjuoksua 4]. Voimme hiukan täydentää nyt tuota – ehkä jopa kaavaksi ”Kiina + Venäjä > USA + EU” muodostuvaa yhteistoimintaa, niin lännessä kuin idässä. Kiina käy omaa kasvuvoimaansa läpi, hakien asemaa asukaslukunsa mukaiseen asentoon pallollamme. Kiina kasvaa joka mittarilla – myös vaikeilla ympäristötuhojen mittareilla 5]. Täytyy saada esimerkiksi väliaikainen korvike kivihiilen poltolle.

Kiina ja Venäjä sopivat valtio- ja yritystasolla maakaasuaiesopimuksen – 6]

siis aikomuksen seuraavaksi 30 vuodeksi. Hintaa ei todellisuudessa tiedetä, eikä velvoitteita tai kytköksiä, tai kiinalaisille tyypillisiä koplaamisia. Asiantuntijat arvioivat Kiinan kytköstäneen Venäjälle tärkeään kaasusopimukseen kaksi toiminta-aluetta; Baikalin vesi ja Siperian puu- ja muut luonnonvarat. ... "

Jatkuu ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/05/kaasua-komis... -

.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Eikös kiinalaiset ja hindut ole jonkin sortin vihulaisia keskenään? Heillä lienee kaikenlaisia kahinoita Himalajalla? Molemmat osapuolet tosin kaveeraavat venäläisten kanssa. Lienee jonkin sortin triangelidraama BRICS:n sisällä?

Ilkka Luoma

Olet oikeassa - intialaiset ovat pääuskonnoltaan hinduja, Kiinassa taas heitä on vähän. Buddhan patsaita taas Kiinassa on paljon ...

...BRICS' in puitteissa Kiina ja Intia koettavat löytää sovintoa Himalajalle ja Dalin Lamalle ;)

.

Ilkka Luoma

Suomen Pankin Kiina-tilastot:
~ https://www.bofit.fi/fi/seuranta/tilastot/kiina-ti... -

...
BKT, mrd. juania - vuodesta 2007, vuosittain:
27 023
31 952
34 908
41 303
48 930
54 037
59 524
64 397
68 905
74 413
38 149 - viimeisin arvo Q1-2/17

...
Vaihtotase, % BKT:stä, vuodesta 2007, vuoaittain:
9.9
9.1
4.8
3.9
2.7
2.3
1.9
2.1
3.0
1.9
0.7 - viimeisin arvo Q1/17

.

Ilkka Luoma

**

2. kuva - Tieteen päiviltä 2013, Ilmatieteenlaitoksen pääjohtaja Petteri Taalaksen esityksestä otettu still-kuva (Taalaksen pää kuvassa mustana).

3. kuva - Suomen Pankki, Kiinan tietoiskuseminaarista 12/2016 otettu still-kuva.

Mika Sarivaara-Satta

Kiinassa on meneillään maailmanhistorian suurin Ponzi-huijaus, joka ei voi jatkua loputtomiin, edes Kiinassa. Ainoastaan kiinalaisten säästäväisyys voi, kiinteistokuplan puhjettua, auttaa yli finanssikriisin, mutta paluu entiseen jäänee haaveeksi, ja edessä lienee Japanin tie: jatkuvasti yskahteleva talous.

Ilkka Luoma

Kiinassa on jättimäinen sisäinen velka omille pankeille - Kiinalla on vakaa valuutta ja setelikone. EKP ja FED pyörittävät setelekonetta urakalla tai oikeastaan laskevat ostovoimaa verkkoihin bitteinä - näin säästyy paperikulutkin. Kiinalla on tämä mahdollisuus vielä käyttämättä.

Kiinalla on lisäksi eräs ominaispiirre mitä lännessä ei ole - suvereeni istuvan politbyroon päätöskyky!

Kiina ei ole velkaa ulkomaille - muut ovat velkaa Kiinalle, muun muassa YS liittovaltio, noin reilu 1000 mrd USD - Kiina on suurin US liittovaltion rahoittaja - pääomaltaan, tosin ei enää rahoita ---

...
Juanin dollarikurssi (keskiarvo) - vuosittain vuoden lopussa, alkaen 2007:
7.6
6.9
6.8
6.8
6.5
6.3
6.1
6.2
6.3
6.6
6.9 - viimeisin arvo 1-7/17

...

Fiktio!

keskiviikkona, helmikuuta 06, 2013
Korvaammeko euron Kiinan juanilla?

YLE 1 esitteli laulun lurautuksella, että Suomi on ruotsalainen, ehdottipa, että euromme olisi kruunu ja vieläpä niin, että kaikki Pohjoismaat siirtyisivät yhteiseen kruunuun – puoliksi humoristisesti. Meillä on nyt euro ja huomenna jokin muu, sillä euron vahvuus näivettää viennistä eläviä EU-maita – kuten meitäkin.

Voitaisiin myös puolileikkisästi sanoa, että Suomi on kiinalainen – uusimmat dna habloryhmien tutkimukset viittaavat perimään myös nykyisen Etelä-Kiinan alueelta, josta lähtivät myös Amerikan intiaanit, Beringin salmen yli, sen ollessa kuiva. Nicaraguan intiaaneilta löytyy yllättävän paljon samoja habloryhmiä kuin osalta suomalaisista – olemmehan osaksi tulleet kaukaa idästä.

...
Valuutta on väline, jolla voidaan säädellä kilpailu- ja kaupankäyntikykyä
Alentamalla valuutan arvoa, saadaan hinnat houkutteleviksi, vientiä ajatellen – korottamalla saadaan ulkomailta tuotteita edullisemmin. Olimme vielä 1970 –luvulla devalvaatiomestareita, nyttemmin euro vei tämän säätelymahdollisuuden meiltä suomalaisilta pois.

!
Voisimme siirtyä Kiinan valuuttaan, juaniin *] – joka on voimakkaasti aliarvostettu dollariin ja euroon nähden. Nyt kannattaisi makuuttaa juaneja jopa tilillä – sillä noille passiivivaroille kertyy matalan koron aikana automaattista tuloa valuutta-arvon nousuna, juanin vahvistuessa, hiljalleen. Jos myyt jotain Kiinaan – ota maksu juaneina (jos voit) – ja säilytä osaa niistä kiinalaisissa pankeissa. On ennustettu, että juan kallistuu 15-30 prosenttia seuraavien vuosien aikana.

*] Chinese yuan - http://en.wikipedia.org/wiki/Chinese_yuan -
*] Chinese renminbi - http://en.wikipedia.org/wiki/Renminbi -

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/korvaammeko-... - alta.

.

Ilkka Luoma

lauantaina, lokakuuta 06, 2012
Kiinalainen harppaus - uuskungfutselaisuus

6.10.2012 |10:51 |Ilkka Luoma | Ulkomaat | Itäiset kulttuurit  | Kiina  | Kiinan paluu maailmanvallaksi  | Maailmankatsomus  | Uuskungfutselaisuus  | 4 kommenttia 

Kiina julkaisee marraskuussa 2012 suuren muutoksen, jonka kehittely aloitettiin jo kahdeksan vuotta sitten. Me suomalaiset saimme olla yksiä ensimmäisistä, jotka ulkopuolisina saivat kuulla uuskungfutselaisuuden tulemisesta.
2004, silloinen Kiinan Kulosaaren suurlähetystön kaupallisen osaston päällikkö, herra Li Guangyun piti pyydettynä esitelmän Helsingin Kruununhaan Tieteiden talossa Luonnonfilosofian seuralle aiheesta "Mitä Kiina tekee huomenna". Saimme tuolloin ainoalaatuisen esityksen Kiinan viralliselta edustajalta.
 "
Li Guangyun [2004]: Kungfutselaisuus ja sen vaikutukset nykypäivän Kiinassa" ~  http://www.lfs.fi/esitelmat/ - 

Nyt marraskuussa Kiina saa uuden kommunistisen puolueen pääsihteerin, joka nimitettäneen helmikuun 2013 Kansankongressissa *] (vastaa suunnilleen meidän eduskuntaa) Kiinan uudeksi presidentiksi ja myöhemmin myös asevoimien ylipäälliköksi. Kiina saa myös uuden pääministerin Anhuin maakunnasta – nykyinen presidentti on myös Anhuista, ja näin ylläpidetään meille tuntematonta reviiriajattelua voimassa.
Kiina tulee luopumaan hiljalleen puolueensa marxilaisuuteen liittävästä kommunistisesta ideologiasta ja siirtyy hiljalleen kiinalaisen kaavan mukaan tähän ja huomiseen päivään sovellettuun kungfutselaisuuteen, joka saa eteensä uus –etuliitteen.

Kiina valmistautuu olemaan maailman suurin kansantalous
ja tulee myös massiivisesti lisäämään asevoimiensa voimaa ja ulottuvuutta – aina avaruuteen saakka. Ohjelma pitää sisällään myös historian suurimmat asejärjestelmäkaupat Venäjän kanssa – näin Putin saa Siperia-ohjelmallensa maailman suurimman rahoittajan.

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2012/10/kiinalainen-... - alta.

.

Ilkka Luoma

Katselemme läntisin lasein nousevaa Kiinaa

" ... [2011][ ... kiinalaiset Naisten federaation (Anhui) vieraat kuuntelivat kohteliaasti suomalaisten kansanedustajien selostusta, kuinka meillä hoidetaan lasten ja naisten oikeuksia. Suomalainen tulkki käänsi suomesta kiinaksi - koettaen löytää jotain sellaista kansanedustajiemme sanoista, joka olisi uutta ja yllättävää kotiin viemistä - mitään sellaista ei kuitenkaan ollut vietäväksi [2012] ... ]

Suomessa kuten muissakin länsimaissa, joissa vallitsee individualistinen voittopyyde, kasvunhokema sekä jatkuvaluonteinen demokratiarykimä - ei ole laajaa tietämystä, eikä näkemystä kiinalaisuudesta, johtuen meidän omasta "oikeassa olon opista" - me löydämme virheitä muista. Kiinalaiset eivät löydä meistä julkisesti virheitä, he oppivat kohteliaisuuden olla puuttumatta muiden omiin sisäisiin asioihin - jo tuhansia vuosia sitten.

Helsingin Sanomien uutinen rouva Liu Yandong´in mahdollisesta noususta istuvaan politbyrooseen, "rikkomaan" miehinen rintama - lienee tosiasia, ellei nyt, niin ainakin täydennyskierroksella ensi vuoden Kansankongressin istunnon yhteydessä. Suurempi asia kuin yksittäinen henkilönimitys, on uuskungfutselaisuuden lanseeraus varovaisin askelin i] korvaamaan kiinalaisille kuitenkin historiallisesti outoa kommunismia - joka on läntinen oppi yhteisomistuksen teorioista ja jatkuvasta työtätekevän vallankumouksesta.

Meille on taakka olla tuntematta kiinalaisuutta

Tiedämme jo nyt, että Kiina nousee maailman suurimmaksi taloudeksi. Kiina ottaa myös osansa yhteisistä maapalloresursseista [1,4/7]. Samalla Kiina kasvattaa sotilaallisen puolustusdoktriinin tasolle, joka vastaa amerikkalaisten hyökkäysvoittoista tapaa ajatella - sillä erolla, että Kiina ei hyökkää ensin.
Meidän ennustama Kiinan ympäristökatastrofi ei tule toteutumaan, sillä kiinalaiset ratkaisevat omat ongelmansa - aikataulu on vain avoin. Tuo avoin aikataulu on meille suomalaisille mahdollisuus - muun muassa puhtaan veden vesiteknologioiden osalta. Kiinalaisella on pieni ympäristöhaittajälki per capita - meillä lännessä se on kaksi-kolminkertainen, emme puhu edes viimeisestä 100 vuodesta.

i]
Kiinan edesmennyt pieni suurmies Deng Xiaoping ii] evästi maamiehiään etenemään kehityksessään varovaisin askelin ylittäessään tuntematonta - hän kannusti tunnustelemaan kaikkia pohjan kiviä huolellisesti ...

ii] 
Tienanmen ja Deng 1989 ---   ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/06/yksilsuoritu...    ---

...
Kirjoitimme kiinalaisesta ihmisoikeuskäsityksestä konkreettisen kiinalaisvierailun yhteydessä, jossa Ympäristöteollisuus ry:n kutsumana Naisten federaation presidentti suoritti tässä asiayhteydessä ensivisiitin läntiseen maailmaan - tutustuen käsityksiimme naisten ja lasten oikeuksista ... tapahtuma jäi medialta huomaamatta - olimme saaneet kunnian olla ensimmäinen läntinen valtio.

[11102011]
Cc: JAAKONSAARI Liisa ; satu.hassi@europarl.europa.eu ; pirkko.ruohonen-lerner@eduskunta.fi ;timo.laaninen@keskusta.fi ; stefan.wallin@defmin.fi ; ville.niinisto@ymparisto.fi ;paavo.arhinmaki@ymparisto.fi ; mikael.jungner@sdp.fi ; taru.tujunen@kokoomus.fi ;paivi.rasanen@intermin.fi ; paula.risikko@stm.fi ; timo.soini@eduskunta.fi ;alexander.stubb@formin.fi ; erkki.tuomioja@formin.fi ; haavisto@fin.la ; heidi.hautala@formin.fi ;presidentti@tpk.fi

Sent: Tuesday, October 11, 2011 9:10 PM

Subject: IHMISOIKEUSMIELIPIDE - Ihmisoikeudet joustavat arvioitsijansa ja valtaapitävän mukaisesti ... "

Jatkuu linkin ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/02/katselemme-... - alta.

.

Toimituksen poiminnat