Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Kokoomus - Elina Lepomäki vs. Sanna Marin - SDP -tuloerokeskustelu

  • Kansanedustaja Sanna Marin - inhimillistä tulontasausta heikoimmillekin **
    Kansanedustaja Sanna Marin - inhimillistä tulontasausta heikoimmillekin **
  • Kansanedustaja Elina Lepomäki, työtä kaikille - työ ja maksetut verot luovat elintasoa **
    Kansanedustaja Elina Lepomäki, työtä kaikille - työ ja maksetut verot luovat elintasoa **

Huomisen toivot – nuorta voimaa. Kansanedustajia molemmat, suurista puolueista, joita meillä ei todellisuudessa ole. Elina ja Sanna keskustelivat tuloeroista *, mukana oli myös Vasemmiston Paavo Arhinmäki. Vasemmistopuolueet ja oikeisto ottivat yhteen. Menestyjien ja osin menestymättömien kamppailu elintilasta ja auringonpaisteesta – reviireistä tässäkin kysymys.

Sanna edustaa inhimillisyyttä, tuloerojen kaventamista ja myös heikkojen puolustamista – hyvin koulutettuna ja hyvää palkkaa edustajatyöstään nauttien, samaa edustajapalkkaa nauttii myös Elina, edelleen hyvin koulutettuna – molemmat selviytyjinä, joko oveluudella, yrittämisellä, pyrkyryydellä tai aidolla vaikutteella kansalaisten suuntaan – nousten eduskuntaan edustamiensa edunvalvontaryhmien äänten kannattelijoina.

Sanna Marin edustaa sosiaalidemokratiaa perinteellisestä toverikaupungista Tampereelta, jossa käytiin kovat sisällissotataistelut 1918, joita on joskus luokkataisteluiksikin kutsuttu. Sanna julkituo inhimillisyyttä ja nousevaa uutta sosiaalidemokratiaa, toivottavasti jopa kansanliikkeenä. Sosiaalidemokratia hakee kannatusta myös heiltä, joille maailma ei aina hymyile, tai edes tarjoa lähtökohtia menestyä.

Elina Lepomäki on Kokoomuksen äänenkannattaja. Kokoomusta ”haukutaan” menestyjien reviiripiiriksi, joiden tulee valvoa lisääntyvää omaisuutta ja tulojen kasvua – siis puhumme kasvutalouden kannattajista. En vain ole koskaan kuullut kenenkään muunkaan kertoneen kuinka kauan kasvua voi jatkua ** – haluamallamme tavalla, siis ostovoimalisäyksinä. Kokoomus ja Elina ovat ikään kuin evoluution ”vahvemman lain” rautaisen säännöstön ilmentymä.

...

** Kasvuhokema! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/12/kasvuhokema-on-saavuttanut-maalliset.html -

 

Sanna tunnistaa kirkkaasti tuloerojen kasvun ja niiden aiheuttamat ongelmat. Suomessa on yhä enemmän pudonneita, pelkästään nuorissa noin 40.000, jotka eivät saata koskaan tulla työmarkkinoille – elääkin pitäisi ja ostovoima jotenkin järjestää ***. Kuka tai mikä on lopulta vastuunkantaja; yksilö itse vai auttava yhteiskunta – tämä on sitä sosiaalidemokratiaa – auta toveria mäessä.

*** Sopeumatalous ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/07/elamaan-sovittautumisen-kayttosuhde.html

Elina haluaa, että ihmiset tekevät työtä, erityisesti. Kiinnostus on luvuissa, mitä enemmän työtä tehdään ja mitä useampi on palkapussissa kiinni – sen enemmän yhteisestikin on jaettavaa.

Ihminen on luotu tekemään työtä, kukin tavallansa, oppiensa ja osaamisensa mukaisesti. Kaikki eivät vain jaksa olla pyrkyreitä ja kyynärpäilijöitä. Vahvemman laki jyrää eläinkunnassa, josta me ihmiset olemme sen vahvimmin ympäristövaikuttava osa. Elina on vahvemmuuden kannattaja – luonnonlakien mukaisesti.

 

Mikä on se ”oikea” menetelmä?

Niin Sanna kuin Elina ovat täysin oikeassa – molemmat kannoiltaan. Toinen edustaa kollektiivisuutta [1 ja yhteisöllisyyttä painottaen, ja toinen individuaalisuutta [2 – yksilön voimaa ja menestyskilpailua korostaen. On kysymys mitä enimmässä määrin arvoasetelmista – arvotekijöistä ja ideologiasta. Ja tässä maailmat törmäävät!

 

Onkin harmillista, että Suomessa ei ole suuria puolueita!

Suomessa on vuosikymmenet vaikuttaneet ”suurina” niin sanotut noin kahdenkymmenen prosentin liikkeet, joita Elon laskuopin mukaan sataan prosenttiin mahtuu viisi. Nyt näitä on suunnilleen neljä – Kokoomus, De Gröna, Keskusta ja SDP. Yksikään ei ole suuri. 

Pitäisikö olla, kyllä, sillä olemme valinnan kauhassa, ikään kuin vedenjakajalla – ollako kollektiivinen ja ryhmähenkinen, vai yksilökeskeinen ja hyväksyttävästi itsekäs individualisti – arvokysymys mitä suurimmassa määrin. Kansa tehkööt omat ratkaisut ensi vaaleista – ennenaikaisista tai säännönmukaisista eduskuntavaaleista.

Jokin linja on valittava, sillä nykyinen sekametelisoppa on osoittautunut puolittaiseksi katastrofiksi, vaikka Suomi on eräs materiaalisesti ”onnellisimpia” valtioita maailmassa – suurella velalla - kun sosiaalisuutta, työttömyyttä ja kilpailukyvyttömyyttä on pitänyt hoitaa velkarahalla. 

 

Vuodesta 2007 Suomen valtionvelka on kaksinkertaistunut

Katais-kuusilo loi velkapohjan, joka pitää murtaa ja lähteä alenevalle velkakäyrälle – näin huudattaa nykyinen valtiovarainministeri Petteri Orpo, Kokoomuksesta. Tätähän Elinakin peräänkuuluttaa, siispä jostain on otettava pois, ja se otetaan sieltä missä ovat suurimmat massat – siis ne ryhmät, jotka tuottavat yhteensä suurimmat kulut ja pienimmät tulot. 

Solidaarisuus tasa-arvoisempaan suuntaan ei ota tuulta – Kokoomus haluaa sinällään oikeutetusti valvoa äänestäjiensä etuja – onhan Kokoomus ylimmän tuloluokan edunvalvoja. SDP taas Sannan puolueena haluaa nähdä Forssan henkeä ja revanssia, ollaanhan nyt demarikannatuksen aallonpohjissa ja jotain ratkaisevaa tulisi tehdä, jos halutaan olla se yksi suuri – kuten demarit takavuosikymmeninä, ollessaan yli 25 prosentin toimija – toverien ideologiaa ajaessaan. 

 

Ollaan siis tuloerojen maailmassa

[ Yle – tuloerot kasvavat ~ https://yle.fi/uutiset/3-9835458 - ]

Tunnetusti jossain tulee kipukynnys vastaan, eli tuloerot karkaavat käsistä ja suuri massa, joka ei pääse omistusmuurien taakse, nousee kapinaan ja ottaa vallan, kuten yritti 1918 – epäonnistuen, vaikka idea oli vain tasata tulokertymää ja huolehtia tulontasauksesta inhimillisemmin ja oikeudenmukaisemmin. 

Keskustalainen pääministeri Juha Sipilä on tunnustanut tuon nyt puolirevenneen tuloerojen kasvun – heikoimmilta otettiin pois ~37 euroa – ja rikkaimmille ~400 euroa lisää – vuodessa!

Lopultahan on kysymys mistä muodostetaan kysyntä, joka luo liiketoimintaa, toivottavasti tänä automaation aikana myös työtä ja liiketoiminnan sekä kansantalouden rahavirtoja, joita demokraattinen edustuksellisuus sitten valvoo ja jakaa – huomioiden se, etteivät kaikki ole menestyjiä ja voittajia. 

Kaikki eivät voi voittaa, aina ovat myös häviäjät, tämän takaa tuo kuuluisa yksilöllisyys ja perhe, joka on lapsien lähtökohta tielle, jossa toivottavasti oppi ei ojaan kaada, vaan luo mahdollisuuksia – toivottavasti tasavertaisesti. Koulutusleikkaukset – tehdäänkö nyt korjausliike?

...

Elina haluaa yrittäjyyttä, yksilövastuuta ja taistelukykyä kilpailussa, jonka evoluutio loi miljoonia vuosia sitten – onhan lopulta kysymys heikomman ja vahvemman laeista. Sanna haluaa jalostaa inhimillisyyttä, osallistuvuutta ja ryhmätukea – sillä kuka tahansa voi joutua kilpailutilanteesta muiden ”armoille” ja huolehdintayhteiskunnan piiriin.

 

Mikä on sinun valinta?

[1 Kollektiivinen älykkyys ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Kollektiivinen_%C3%A4lykkyys -

[2 Metodologinen individualismi ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Metodologinen_individualismi -

 

 

PS

Tämä teksti ei ollut millään muotoa epäluottamuslause fiksusti esiintyneelle Vasemmiston Paavo Arhinmäelle, joka oli myös mukana 22.9.2017 Yle Aamu-TV' n tuloerokeskustelussa – oikaisin asian yksinkertaisemmaksi, ja niin Elina kuin Sanna edustivat hyvin kumpikin omaa kantaansa – edunvalvontojensa näkökulmista!

PPS

Muuttuisivatko Elinan ja Sannan puheet, jos he ansaitsisivat suomalaisten eniten esiintyvän peruspalkan, noin 2600 euroa kuukaudessa – nythän kansanedusta saa korvausta äänestäjiensä edustamisesta ja heidän edunvalvonnastaan noin 5500 euroa kuukaudessa, tosi pitkillä lomakausilla ja lomarahoilla (?) – äänestäjien ollessa heidän todellisia ”työnantajia” … Toisaalta edustajillamme on kerran neljässä vuodessa pakollinen yhteistoimintamenettely – tutummin ”yytee” eli YT.

PPPS

Olisi ollut kiintoisaa saada kolmas nuorta voimaa edustava Laura Huhtasaari (Ps.) samalle estradille Sannan ja Elinan rinnalle – trio toki oltaisiin voitu vielä täydentää Keskustan Katri Kulmunilla – niin täysi quadrophenia olisi ollut kasassa … rinnaste tulisi ymmärtää kärjistyksenä!

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU T BL BL BL FB FB BLOG 151607

 

DOC Sanna_Elina_22092017.doc – OpenOffice Writer

PVM 22092017

 

908_7985

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

** kuvat kopioitu avoimesta internetistä ---

...
Kirjoitus on myös sähköpostitettu tekstissä mainituille henkilöille - ennen tämän julkaisua.

...
... Painotuskysymys, satsataanko työpaikkojen syntyyn vai ylläpidetäänkö solidaarista sosiaalitoimen turvaverkkoa. Arvokysymys ja arvokeskustelu.

.
~ http://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005379363... -

"Eduskunta väitteli, miten hallituksen toimet ja taloustilanne vaikuttavat tulonjakoon

Myös julkisen sektorin työntekijöiden lomarahaleikkaukset ovat syksyn kestoaihe eduskunnassa. ... " -HS
.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
. Painotuskysymys, satsataanko työpaikkojen syntyyn vai ylläpidetäänkö solidaarista sosiaalitoimen turvaverkkoa.

Solidaarinen sosiaalitoimi pitää hyvin yllä rikkaiden ja hyvätuloisten Kela-etuuksia. Jota nuo saa 12x vuodessa useammankin etuuden päällekkäin tulojensa päälle. Ansiosidonnaisena tulojen mukaan laskettuna. He saavat kaikki Kelan etuudet mihin on kelan ehtojen mukaan oikeutettu.
Esim. 100 hyvätuloista saa leskeneläkettä 7 500e/kk
Takuueläkettä täysimääräisesti (ilmoittaa vain pienen työtulon yrityksestään).
5000e/kk tienaava saa ansiosidonnaista vanheimpainrahaa 4500e-3500e/kk+lapsilisät,lapsiperheen muut tuet.

Köyhä ja tuloton saa vain toimeentulo ja asumistuen .Ei lapsilisiä,kotihoidontukia -94 jälkeen.(Ahon hallitus)

Jos tuolla systeemillä niitä työpaikkoja löytyy olisi mukava tietää paljonko niitä on 23 vuoden aikana syntynyt?

Jos taas halutaan pitää huolta myös heikompiosaisista sivistysvaltion tapaan
olisi tuloja saavien osuus sosiaaliturvasta ohjattava pienituloisille ja köyhille.
Miksi tuetaan pääomatuloja ja omaisuutta ,tuloja saavia verovaroilla?

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

torstaina, helmikuuta 25, 2016
Äärituloerot ja tasaeläke

(Entinen Nokia Oyj’ n menestysjohtaja kuin myös entinen Kone Oyj’ n toimitusjohtaja Matti Alahuhta kertoi EK’ n hallituksen jatkavana puheenjohtajana |1, Helsingin Sanomien uutisoimana, että hänen eläke, noin 70.000 euroa brutto kuukaudessa on täysin asianmukainen ja perustuu samoihin laskentakaavoihin kuin pienemmätkin eläkkeet)

|1 Yle, Alahuhta eläkkeestään – ”ei syö uskottavuutta” ~ http://yle.fi/uutiset/7820912 -

[ … vein keskiviikkoaamuna 3-vuotiaat kaksosemme Helsingin kaupungin päivähoitoon, kun huomasin iäkkään kävelysauvoin vaivoin kulkevan eläkeläisnaisen penkovan kaupungin puistoroskakoria – hän kaivoi esille pulloja, niiden pantti on alkaen 15 eurosenttiä kappaleelta. Eläkeläinen etsi leivän jatketta, sillä moni eläkeläinen elää noin 700 euron bruttoeläkkeellä kuukaudessa |2, näin Alahuhta olisi eläkkeellään noin 100 – kertaa ”arvokkaampi” kuin kymmenet tuhannet muut eläkeläiset! … ]

Tasan ei käy onnenlahjat

Synnyimme tänne maailmaan alasti, usein huutavana, joka on yleensä hyvän merkki. Kun on lähdön aika, lähdemme käärinliinoissa, joissa ei ole taskuja – usein hyvin hiljaa, joka on myös ”hyvän merkki”. Tuohon kahden tapahtuman väliin mahtuvat niin herra Alahuhta kuin panttipulloja roskiksista panttipulloja kaiveleva rouva eläkeläinenkin.

Edelleen tuossa synnyn ja kuoleman välissä oli menestys,

 … epäonni – onni ja mahdollisuus viedä välikätenä perittyjä geenejä, siis jatkaa sukua, muuta tehtäväähän evoluution ei meille luonut, toki jälkikasvun kasvattamisen ja huolehtimisen vastuun. Elämämme aikana tienasimme mammonaa, siis ostovoimaa ja elimme kukin omassa tyylillemme sopivassa näyttö- ja vertailutaloudessa |3.

Jatkuu ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/02/aarituloerot... -

.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

[2005]
Kateus on vahva voima, 

 ... mutta en usko kateutta enää syntyvän sen tyyppisistä ostovoimalottovoitoista, joissa edes saaja ei ymmärrä rahan määrää. Kateutta esiintyy pienemmissä tapauksissa, jos naapuri hankkii Corollan sijaan Avensiksen, niin se korpeaa vietävästi, mutta jos pihaa kurvaa Maybach, niin se aiheuttaa ansaitussa tapauksessa ihailua, ei kateutta. 

Esimerkiksi Fortum optiot eivät aiheuta kateutta, vaan epäluottamusta johtajistoa kohtaan, koska nyt tietää niin asiantuntija kuin maallikkokin, että Fortum Oyj osakkeiden kurssit nousivat monien muiden johtajista riippumattomien tekijöiden vuoksi.

Itsetunto katoaa muista tilanteista kuin toisten ahneudesta 

Itsetunto perustuu kykyyn ja taitoon hoitaa asioitaan; raha ei kasvata itsetuntoa kuin pintakiiltona. Itsetuntoinen ihminen voi olla vähillä kulutuskyvyillä, mutta silti hän voi olla melkoinen kauniin vaimon löytäjä. Kaunista vaimoa ei saa ahneudella, tai sitten petikumppani on sitä itsekin.

...
Noin vakavasti ottaen oletko sitä mieltä, että joku voisi olla 100 kertaa parempi kuin toinen vai katsotko rahallista tuotosta? Onko toimitusjohtaja oikeutettu ottamaan koko yhtiön tuloksen vertailuluvukseen; mikä on työntekijöiden osuus? 

Kuinka johtajakerroksen 10 kertaisine tuloineen kävisi, jos hänellä ei olisi henkilöstöä ja kuluttajia tuotteilleen välillisesti tai välittömästi? Tänä päivänä tulos muodostuu tapahtumaketjuista, joihin osallistuu tiiviisti koko työyhteisö.

Tulontasaus ei johda demotivoitumiseen, 

 ... pikimmiten ähkyahneus saa karvat pystyyn, varsinkin silloin, kun niin asiantuntijat kuin kuluttajatkin tietävät esim. todelliset syyt pörssikurssien nousuun. Hyvin tiedetään, että Suomessa verot syntyvät arvonlisäveroista ja laajasta keskiluokasta tuloveroina, kuluttajat, siis peruskansa tuo bensa-, tupakka- ja viinaverot yhteiseen laariin. Yhteiskuntaa pitää pystyssä arkiharmaa peruskuluttaja kulutuskäyttäytymisellään.

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/11/vastine-hyvk... -
.

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto

Vahvimman laki liittyy käyttäytimiseen eli etologiaan kun taas evoluutio on kehitysoppi. Evoluutio taas tarkoittaa muutosta populaation geenivarastossa sukupolvien myötä - tämän lyhyemmin sitä ei voi määrittää. Käyttäytyminen ja sen muutos ei ole osa evoluutiota.

Periaatteessa ihmisetkin ovat eläimiä ja keskuudessamme vallitsee muuallakin eläinmaailmassa tuttu vahvimman laki. Tämä tarkoittaa, että jos jollakin ryhmällä on fyysinen ylivoima, ryhmä voi tehdä ihan mitä huvittaa. Hyviä - tai huonoja - esimerkkejä ovat ns itäiset diktatuurit, joissa pieni klikki tai yksi puolue alistaa muuta kansaa.

Sivistynyt länsimainen yhteiskunta on mahdollinen ainoastaan siksi, että valtiokoneistolla on fyysinen ylivoima ja tämän koneiston toimintaa kontrolloidaan lakisääteisesti demokraattisesti sovittujen pelisääntöjen mukaisesti. Meillä se "vahvin" on demokraattinen yhteiskuntamme, johon kaikki voivat vaikuttaa.

Vuodesta 2007 alkaen isänmaallamme on ollut kuusi (6) hallitusta, joissa ovat olleet kaikki puolueet.

Vuonna 1918 sota alkoi kun punakomentaja Ali Aaltonen määräsi 27.1.2018 Punakaaritin liikeellepanon - kansa ei siis noussut kapinaan vaan kyseessä oli yhden ihmisen päätös. Ali Aaltonen oli tuona päivänä palannut Pietarista aselastin kanssa ja aloite kapinasta oli tullut venäläisiltä bolshevikeilta. Sisällissota sanana ei oikein sovi meidän 1918 tapahtumiin, jota alettiin käyttää suomettumsen aikakautena.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Vaalisto sortuu sosiaali-darwinismiin vedotessaan vahvemman valtaan. Sillä ei oikeasti ole mitään tekemistä evoluution kanssa vaan on vain yhdensortin totalitarismin puolustelua ja valkopesua.

Toki rupinen reaalimaailma on täynnä vahvempien harjoittamaa sortoa mutta kyseessä ei ole buologisen evoluution tulos vaan ihan yksi kulttuurievoluutiomme syrjäpolku. Sen valtavirta, toivoakseni, johtaa humanismiin, tasa-arvoon ja suvaitsevaisuuteen.

P.s. Vaaliston juttu A.Aaltosesta on äärimmäisen kuvaava esimerkki porvarillista personifikaatiosta eli etenkin oikeistossa vallalla olevasta tavasta henkilöidä yhteiskunnallisia ja historiallisia tapahtumia. Toki siihen on syyllistytty poliittisen kentän muissakin osissa rakentamalla sankari- ja paholaismyyttejä mutta erityinen politiikantekoväline se näyttää olevan individualistiselle oikeistolle.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Ihmiskunta vaatii aina sotansa!

...
4] Ihmiskunta vaatii aina sotansa ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/46819-i... -

...
lauantaina, kesäkuuta 08, 2013
Väkivalta on osa ihmisyyttä!

Väkivalta on osa ihmisyyttä – sanoimmepa miten monta kertaa tahansa ”ei enää koskaan!” --- Taistelu elintilasta, reviiristä on ensimmäinen evoluution oppitunti ja se istutettiin geenistöömme jo satoja miljoonia vuosia sitten.

On täysin turhaa luulotella täyttä rauhan tilaa – se on mahdoton ohjelmointikoodi sellaisessa käyttöjärjestelmässä missä me ”astelemme” kohti  tappamista, sillä se on eräs osio keinovalikoimasta, millä vähennetään lajistoja – esimerkiksi ihmiskuntaa. Viimeinen suuri  ihmisiä rujosti tuhoava massasota 1] oli Saksan ja Neuvostoliiton välillä – vastaavaa ei ole koskaan ennen ollut.

Luomakunta on jatkuvassa taisteluvalmiudessa – muun eläinkunnan hallitessa myöskin armon annon. Ihmiskunnan armon anto on nuori ilmiö, joka hakee vielä linjaansa. Ihmisen tappamisen keinoja ei ole vielä mikään muu eliölaji hallinnut. Nytkin elämme suursodan varjossa 2] – kun suuret uskonnot asemoituvat linjoillensa vastaanottamaan ja antamaan iskut.

Täydeltä sodalta pelastaa vain selkeä maapallon ulkoa tuleva uhka – tai maailmanlaajuinen ekokatastrofi, jossa koko ihmiskunnan elinkyky asettuu täysin kyseenalaiseksi. Liittoutuma kaikkien kesken vaatii ulkoisen uhan – sellaisen uhan, joka koskettaa yhtäläisesti kaikkia ja uhkaa kaikkien henkeä; lopullisesti.

Mistä kaikki alkoi, kun oranki löi toistaan kivellä päähän ---
~  http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/12/apina-ly-kivell-phkinn-sytvksi.html  ---

.
Jatkuu ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/06/vakivalta-on... -
.

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto

Myyryläinen liikkuu vain väitetasolla eikä Ali Aaltiosta lukuunottamatta esitä edes mikä asia on muka virheellisesti esitetty.

Faktaa on myös se, että Ali Aaltonen antoi hyvin sekkaperäisen viisisivuisen liikekannallepanon, jolla Punakaarti sai haltuunsa Suomen eteläisimmän osan. Viipurin lähistöllä oli ollut jo hieman aiemmin taisteluja, mutta tuosta se sota alkoi. Aikalaiset puhuivat kapinasta ja punakaartilaisten kuolinilmoiuksissa viitattiin vapaustaisteluun. Mitään kritiikkiä en tuolle fatalle esittänyt joten sen Myyryläinen on "vetänyt hilseestään".
Jos kapina olisi onnistunut viettäisimme vallaknumouspäivää 27. tammikuuta.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #10

Tuossa on vain irrotettu yksittäinen tapahtuma - toki aloittava tapahtuma - asiakokonaisuudesta. Asiantuntijat ja historiantuntijat ymmärtävät kokonaisuuden, jossa työväestö lähti hakemaan itselle kuuluvaa osuutta - alkoi luokkasota ... jonka haavoja vieläkin auotaan - kasvavina tuloeroina, joka on Kokoomuksessa myös tavoite -

Pahin pudokasryhmä on nuoret, joista arviolta noin 40.000 tulee jäämään kokonaan työelämän ulkopuolelle, ellei valtaan tule todellisia kansanjohtajia ...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #10

Kuten Luoma tuossa jo ehti kertomaan A.Aaltosen liikekannallepanokäsky oli yksi yksittäinen toimeenpaneva käsky laajassa historiallisessa prosessissa. Sen nostaminen syyksi on, anteeksi vain, naurettavaa.

Ensimmäinen aseellinen kahakka punaisten ja valkoisten välillä taisi tapahtua jo 9. tammikuuta Sipoossa. Sen jälkeen oli paljon tapahtunut ennen A.Aaltosen liikekannallepanokäskyä. Kansanvaltuuskunta oli antanut päätöksen vallankumouksen aloittamisesta ja Punakaartin esikunta ehtinyt sitä jo sitä siirtää valmistelujen keskeneräisyyden takia ennen A.Aaltosen käskyä. Se ei siis ollut syy vaan yksi johdonmukainen operatiivinen käsky pitkässä kehityskulussa. Mutta koko vallankumousyritykseen johtanut kehitys oli vielä pidemmän historiallisen kansallisen ja kansainvälisen jatkumon osa.

Mitä tulee sosiaalidarwinismin käsittelyyn niin Vaalisto voi tutustua laajaan sitä kriittisesti tarkastelevaan kirjallisuuteen ihan omaehtoisesti ja -alotteisesti. Tästä voisi vaikka aloittaa: https://evolution-institute.org/article/social-dar...

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #14

lauantaina, huhtikuuta 02, 2016
Lahtarit ja punikit 1918

ORIG ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/214689-valkoiset-ja-punaiset-vankileirien-katkoista - 
...

Valkoiset ja punaiset vankileirien kätköistä
2.4.2016 | 01:00 | Ilkka Luoma   |  Punaiset   Sisällissota  

HS kirjoitti auki uuden tutkimuksen lyhennelmän Sisällissodastamme 1918, tai oikeastaan veljessodasta, siksi läheinen se oli monille suvuille, kun veli kävi veljeä vastaan.
Kun tuota alla olevaa tutkimusta lukee HS-lyhennelmänä herää kysymys muistakin pimentoon jääneistä tapahtumista aina koko 1900 - luvun osalta aina vuoteen 1975 saakka - jolloin Suomi saavutti suurimman itsenäisyytensä Kekkosen nuijan kopautukseen ETYK - kokouksen päätteeksi.

Tässä tämä linkki omaingresseineen:
Tutkimus: Hennalan vankileirillä tapettiin mielivaltaisesti yli 200 naista – nuorimmat 14-vuotiaita ‪
~  http://yle.fi/uutiset/tutkimus_hennalan_vankileirilla_tapettiin_mielivaltaisesti_yli_200_naista__nuorimmat_14-vuotiaita/8775599 - 

 ... Tämä avaus tulee repimään haavoja auki 
Valkoisten kuin punaistenkin väkivalta sisällissotamme ajoilta on ollut tiedossa, kuten valkoisten murhaamien aseettomien punavankien suuri määrä. Tämän kaltainen sadistinen julmuus on ollut tuntematonta. On arvattavissa, että nyt aukeaa monet kielenkantimet. Valkoisten pilkkanimi "lahtarit" saa nyt oikean sävyn ja ilmeisen totuudenmukaisen lopputuloksen.

~
http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/04/lahtarit-ja-...

-
.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Sivistys lännenmiehen operaatioina näkyi hyvin Vietnamissa ja Laosissa, jota US rynnäkköpommitti raskaimmin mitä maailmassa on kuunaan tapahtunut - Laos on maailman pommitetuin valtio.

Toinen esimerkki läntisestä sivistyksestä olivat atomipommit Japaniin - siviilien sekaan, höyrystäen sekunneissa satoja lapsia, odottavia naisia ja vanhuksia - miehethän olivat rintamalla.

Kolmas esimerkki olkoot Irak vuonna 2003, kun US valhein rynnäköiden hyökkäsi ilman mitään mandaattia - Irak on edelleen sekasorrossa ja ISIS sai alkunsa tuosta amerikkalaismiehityksestä ---

Eipä muuta.

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto

Indokiinan sotaa tunnetaan näköjään hyvin huonosti. Yhdyvallat oli laillisten hallitusten tukena ja pommituksilla tuhottiin maahan tunkeutuvien vihollisten sotilasvoimaa.

Hiroshima ja Nagasaki olivat selkeitä sotilaskohteita, jissa oli mm. laivatoasemia, esikuntia, telakoita ja ilmavoimien tukikohtia.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #11

Ranska oli häviämässä siirtomaansa ja amerikkalainen mccarthyismi tuli apuun - syntyi raskas Vietnamin sota, jossa yli miljoona siviiliä tapettiin. Kunnes oikeus voitti ja Vietnam yhdistyi ja amerikkalaiset häädettiin pois -

Veikkaanpa kiinalaisten vahvistamana, että Kim Korean niemimaalta haaveilee "vietnamin toisintoa" - ilman sotaa!

Googlaamalla saat selville mitä tämä kommunismin leviämisen hysteria mccarthyismi' na tarkoitti ...

...
Asiantuntijat ja historiantutkijat tietävät tarkasti, että H ja N olivat siviilikohteita, joissa tuhottiin kaikkiaan 200.000 - lähinnä siviiliä. A-aseet olivat myös amerikkalaisilta koekäyttö, elävän lihan testi (kahdella eri tyyppisellä a-pommilla) ja uhkaus Stalinille, että täältä tarvittaessa pesee" ...!

Oli jo alkanut idän ja lännen vastakkainasettelu. USA' n mielestä Stalin oli noussut liian voimakkaaksi.
.

Tämä yllä oleva ei sinällään liity topicciin, mutta Kokoomus on ainoa puolue Suomessa, joka avoimesti hakee liittymistä Natoon - jopa niin, ettei kansanäänestystä tarvita, vaan päätös tehdään hallituksesta ... Leponiemi on harras natouskovainen (?)
.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Yleensä ja usein sodat liipaistuvat yhden ihmisen käskystä ... II MM - Adolf Hitler ja vaikkapa 2003 Irak - US pr. nuorempi Bush ...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Totta, mutta sotatoimien aloittamiskäskyä ei pidä sortua pitämään sodan syynä. Se on aina sisällä pidemmässä kehityksessä.

En pidä Y.Kallisen selityksiä sodansyille kovinkaan pieleen menevinä. Hän perustelee niitä ihmisen ahneudella toisaalta omaisuuden ja toisaalta maineen ja kunnian perään. Sen jälkeen kun eliitti on ahneuteensa sokaistunut, historia jatkuu Kallisen sanoin: "...ensin unissakävelijät huolellisesti harjoitetaan tappamaan toisiaan, ja sen jälkeen he sen tekevät, särkevät kallot toisiltaan, repivät suolet ulos, räjäyttävät rintakehän ja kun vainajia on saatu tuhansittain tai miljoonittain, unissakävelijät kantavat kukkia sankarivainajien haudoille. Ja torvet soivat." (alkup.lähde Y.Kallisen kirjallisuusarvostelu V.Linnasta Suomen sosialidemokraatissa syksyllä 1960)

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #15

Esimerkiksi Irakin 2003 osalta - Bush jr. oli päättänyt jo aiemmin YK Colin Powell valheita, että US hyökkää Irakiin - oli messiaaninen pakko seurata isää, joka sai sotia mandaatin voimin Saddamia vastaan ---

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Kuten topicissa toin esille - olisi tämän "CDU & SPD" kaksikon rinnalle otettava "AfD" eli Suomen Ps. Laura Huhtasaari EU-kriittisenä, isänmaallisena nationalistina - niin tässä se tulee, linkkinä, koska juttu on jo täällä US Puheenvuorossa valmiina!

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242886-... -
.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Sannassa on demareille monellakin tapaa tulevaisuutta!

~ http://www.iltalehti.fi/iltv-paivarinta/2017092702... -

" ... SDP:n varapuheenjohtaja Sanna Marin: osa puolueväestä haluaisi syrjäyttää Antti Rinteen

Keskiviikko 27.9.2017 klo 21.45
Kansanedustaja Sanna Marin toteaa IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -haastattelussa, että osa puoluekokousedustajista tahtoisi järjestää ylimääräisen puoluekokouksen ja valita uuden puheenjohtajan ... "
.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Lepomäki kuuluu natouskovaisiin. Natointoilijoiden sotarummut pärisevät uhmakkaasti. Natoilijat edustavat sitä samaa tietämättömyyttä, uhmakkuutta ja jopa tyhmyyttä kuin he, jotka neuvottelukyvyttöminä ajoivat maamme Talvisotaan, jonka Neuvostoliitto aloitti. Pr. Niinistö ajaa taas samaan linjaa kuin herrat Mannerheim, Paasikivi ja Walden ennen Talvisotaa!

...
~ http://www.iltalehti.fi/politiikka/201710312200499... -

"Niinistö puhui hädän hetkellä syntyvistä liittoumista - kokoomuksen Lepomäki: ”Hyväuskoisuus on vaarallista” ... " -Iltalehti

.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset