Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Kauppa Kiinaan on tunnetta, osaamista ja luottamusta

  • Toivottavasti tämä logo toimii esiavaajana suomalaiselle puhtaalle ravinnolle - maailman suurimmille markkinoille!
    Toivottavasti tämä logo toimii esiavaajana suomalaiselle puhtaalle ravinnolle - maailman suurimmille markkinoille!
  • Sikatalous sai esialun lottovoitolle, jos osaamme pelin, luottamuksen ja suhdetoiminnan - on olemassa jopa Sian vuosi!
    Sikatalous sai esialun lottovoitolle, jos osaamme pelin, luottamuksen ja suhdetoiminnan - on olemassa jopa Sian vuosi!

Suomalainen Atria sai todellisen työvoiton – lohkesi sianlihalle vientilupa yli kymmenen vuoden tarkkojen kauppaneuvottelujen tuloksena. Kiina on sianlihan osalta maailman suurin – kaikilla mittareilla ja nyt Atria pääsee prosenttiliikkeenä noille halutuille markkinoille. Kuten alla oleva erinomainen kirjoitus [1 kertoo – on Atrialla se tuhannen juanin paikka – siis kasvuodote muodikkaasti ilmaistuna ja liiketaloudellisesti markkinaosuuden nosto.

[1 ~ http://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005379111.html

 

Kiina ottaa maailman varannoista osuutensa mukaisen siivun!

[tunnuslukuna se on suunnilleen 1,4/7,5 *– Suomessa verrantosuhde on noin 1:250!]

Kiinalaisten kysyntä on monin osin maailman suurinta. Kiina on samalla maailman suurin liukuhihna ja tämä sarjatuotanto, ennen bulkkina – nykyään yhä monimutkaisimpina kokonaisuuksina ja omalla suunnittelulla – tarvitsee ”loputtomasti” raaka-aineita, kaikilta ilmansuunnilta.

 

Katseet kiinalaisten osalta ovat ”Silkkiteinä ojentuvina sormina” – (vrt. Koillisväylä ja ratayhteys Venäjän läpi) sekä Venäjän Siperiassa, sen läheisyyden ja koskemattomuuden vuoksi so. ympäristönäkökulmasta puhdasta ja neitseellistä!

 

Suomalaisten riemuvotto, jolle syntyi heti uhka – suuri uhka!

Näin kommentoin [1 -juttua:

… Konsultaatioyhteistyön riemuvoitto. Teksti kannattaa lukea huolella. Kiina ei ole helppo kohde ja joskus tuntuu, että on, olematta sitä. Tähän Atrian työvoittoon sisältyy kaksi oleellista kohtiota, toinen on mahdollisuus - jutussakin mainittu tuotekehitys ja jalostusasteen nosto. Toinen on suuri riski ja se jääkööt sanomatta, ettei pilata hienoa fiilistä! … 

Ote erinomaisen valaisevasta HS-artikkelista:

” … Kiinalaiset syövät puolet maailman sianlihasta, 54 miljardia kiloa vuodessa. Siksi myös suomalainen Atria halusi Kiinan markkinoille. Se ei ollut helppoa. Sopimusta väännettiin peräti 12 vuotta, … ” -HS/ Marko Junkkari ja Katriina Pajari

 

Entä se uhka – mikä se voisi olla – juuri tässä saavutetussa sianlihan vientivoitossa

[ ~ https://yle.fi/uutiset/3-9848149Oriolalla toimitusvaikeuksia – myös sikatiloille, muun muassa rokotetuotteina]

Näin kommentoin ylläolevaa Yle-artikkelia:

… ... Atria sai yli kymmenen vuoden neuvottelujen tuloksena sianlihalle vientiluvan Kiinaan - maailman suurimmille markkinoille. Tämän tyyppinen Oriolan eläinlääkkeiden toimitusongelma on myrkkyä suomalaiselle sikataloudelle ja alkaneelle Kiinan viennille. Voitte arvata mitä seuraa, kun tämä lääketoimitusongelma kiirii kiinalaisten korviin. Kiina-konsultit joutuvat jälleen todelliseen työhön ja tällöin on kyseessä luottamus, jota monien toimijoiden osalta on rakennettu vuosikausia, jopa vuosikymmeniä! Taitava Kiina-konsultti on huipputuote ja tämän työarvo mitataan usein kymmenissä, jopa sadoissa miljoonissa! …

 

...

Ojensiko Kiina meille kätemme?

[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/02/ojensiko-kiina-katensa-kenelle.html - ]

Ei ojentanut – vaan antoi huomioivan arvostuksen osaamiselle, tarkkuudelle ja luottamukselle, mitä suomalaiset parhaimmillaan edustavat näillä maailman suurimmilla markkinoilla ---

 

Mitä hyötyä Kiina voisi antaa suomalaiselle osaamiselle?

[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/10/mit-hyty-kiinasta-on-meille.html - ]

Kirjoitus edusta aikaa, jolloin tehtiin Kiinan suuntaan pioneerityötä ja ilmensi aikakautta, jolloin aitoja nokialaisia käytti yli 200 miljoonaa kiinalaista – päivittäin. Noihin aikoihin myös kemijärveläinen Salcomp siirsi tuotantonsa Kiinaan halvempien tovereiden, olemattomien ympäristölakien ja heti tehtaan ovien takana sijaitsevien maailman suurimpien markkinoiden vuoksi! Tänään Salcomp on maailman suurin laturivalmistaja. Nyt Kemijärvelle palaavat vain kiinalaiset turistit … 

 

Yllättääkö Kiina meidät – kiinnostaako Kiina nyt?

[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/04/nyt-kiina-kiinnostaa.html - ]

Kyllä yllättää, sillä sen teknologinen osaaminen on kasvanut ja kehittynyt paljon nopeammin kuin kuunaan olisimme vielä vuonna 2000 arvanneet. Emme oivaltaneet, että esimerkiksi viimeisen 10 vuoden aikana valmistuneet noin 3,5 miljoonaa ylempää insinööriä on valtava suunnitteluvoimavara. 

Kiina on kuin höyryveturi, hitaasti kiiruhtaen kiihtyy, mutta kun pääsee vauhtiin, ei sitä voi enää pysäyttää. Kiina tekee tänään maailmassa eniten patentteja – toki Yhdysvallat vielä enemmän kansainvälisiä patentteja.

Aikanaan Kiina joutui myymään satoja miljoonia T-paitoja, että pystyi ostamaan yhden eurooppalaisen Airbus liikennelentokoneen – niiden tarve on edelleen tuhansia. Nyt ensimmäiset kiinalaisten omat matkustajasuihkukoneet ovat jo prototyyppeinä rullanneet tehtaista. Odotamme myös kiinalaisten sähköautojen maihinnousua Eurooppaan – ylivoimaisen edullisina ja eurooppalaiskelpoisina.

 

Mitä me teemme nyt?

Vain koulutus, tarkat osaamisalueet ja luonto meille tuovat ratkaisun. Emme voi olla raaka-ainetoimittaja, kuten sianlihan osalta juuri nyt ollaan. Samoin selluloosan osalta, kun maailman suurin verkkokauppa, herra Jack Ma' n AliBaba, joka tarvitsee satoja miljoonia pahvilaatikoita. 

Kiina ei hakkaa omia metsiä selluloosaksi, vaan ostavat sen muualta ja jalostavat itse pahvilaatikot, jotka saattavat nykymuodossaan mennä käyttökieltoon ymäristöhaittojensa vuoksi – mutta miksi? Siinäpä biologeille kysymys, jotka askaroivat biosfäärin monimuotoisuuden ja elinkelpoisuuden ”ongelmaviidakoissa”

 

Sianliha

Kiinalaiset kuluttivat vielä noin 15 vuotta sitten lihaa noin 10 kiloa per asukas – nyt määrä on jo noin 60 kiloa. Intialaiset syövät tänään noin neljä kiloa lihaa vuodessa per henkilö! Me osaamme myös syödä punaista lihaa, noin 70 kiloa ja amerikkalaiset hulppeat noin 120 kiloa! Mitä tästä seuraa – lisääntyykö vihreän syönti, nyhtökauran, itujen ja lopulta heinäsirkkojen ja muiden öttiäisten – entä merilevä? Jokainen maanviljelijä tietää mitä lihakilon tuottaminen edellyttää viherkasvuna ja vesimääränä!

 

* Maailmaosuus lasketaan populaation määrästä – Kiinan väkiluku on noin 1,4 miljardia ja Maapallon koko ihmispopulaatio noin 7,5 miljardia. Yhtä suomalaista kohden on noin 250 kiinalaista … Vastaavasti maailman suurimman päästäjän (kumulatiivisesti viimeisen 150 vuoden aikana) Yhdysvaltain osuus on noin 0,34/7,5 ja Suomen 0,0055/7,5.

 

EKSTRA

Velkaantunut ja itään nähden sokea lännenmies näkee mielellään Kiinan oman velkaantuneisuuden, unohtaen, ettei Kiina ole velkaa ulos, vain sisään – omille pankeille ja omille rahoitusjärjestelyilleen. Kiinalla on oma itsenäinen raha, ja rahapolitiikka on tiukasti Kiinan Keskushallinnon käsissä – omaa setelipainokonetta ei ole edes vielä katteetta käytetty – kuten FED Yhdysvalloissa ja EKP euromaiden osalta EU' ssa … ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/05/velkaantunut-lannenmies-nakee-velkaisen.html -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

US VU T BL BL BL FB FB FB BLOG 151759

 

DOC whewe is the beef_24092017.doc – OpenOffice Writer

PVM 24092017

 

809_6946

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (37 kommenttia)

Ilkka Luoma

Liiketoimimahdollisuuksia - Kiinasta, seuraavana:

...
" ... Lennämme vielä ”omilla siivillä”!

Meillä on sinivalkoiset siivet – Finnair, kansallinen ylpeys turvallisuuden osalta – ehkä turvallisin lentoyhtiö maailmassa, tai toiseksi …? Finnair oli kotimaan monopoli, lentoliput olivat usein kalliimpia kuin kilpaillut lennot muualle Eurooppaan. Ei ollut saneeraustarpeita. Nyt ollaan täydessä kilpailussa, mitä tehdään? No – Finnairilla on kauko-idän – ja tarkemmin sanoen erittäin tuottoisat Kiinan lennot.

Finnair osasi pääjohtaja Keijo Suilan aikana neuvotella erinomaisesti kiinalaisten kanssa 2] – neuvottelumenestys kulminoituu osaksi Kiinan Kulosaaren suurlähetystön pitkäaikaiseen kaupallisen osaston päällikköön, herra X´ hin – hän osasi järjestellä tilanteita, joissa Finnair lentää Euroopan yksiä lyhimpiä vuoroja useisiin kiinalaisiin suurkaupunkeihin.

Merkittävää on se, ettei Helsinki-Vantaan lentoasemalla näy Air China´n 3] tai muitakaan kiinalaisten lentokoneita, tosin jotkut Finnairin Kiinan vuoroista lennetään niin kutsuttuina Air China -lentoina. Air China on kasvamassa ehkä maailman suurimmaksi lentoyhtiöksi?

Kiinalaisten lentokoneostot ovat olleet tuhansissa – ja konetarpeeksi vuoteen 2025 lasketaan olevan uskomattomat 8000 suihkumatkustajakonetta, jotka nyt ovat pääsääntöisesti eurooppalaisia Airbus – ja amerikkalaisten Boeing koneita – mutta ei enää kohta ---

Finnairin etu on suorat Venäjän ylilennot

Näistä oikeuksista on koko systeemi kiinni – sillä Siperian ylilennot tekevät käytännön matkasta lyhimmän ja turvallisimman – ei juurikaan meren ylityksiä. Olemme siis riippuvaisia Venäjän ylilentolupapäätöksistä eli vallitsevista mielialoista.

Finnnairia ollaan myymässä, koska se ei yksin pärjää

Finnairille paras kumppani löytyy juuri Kiinasta ja se yhtiö on Air China [tms.!], sillä kiinalaisten voima on neuvottelukyky venäläisten kanssa, ja jos Air China allekirjoittaa itselle Siperian ylilentoluvat – eivät he Finnairia tarvitse, sillä Pietari ottaa mieluusti Kiinan Euroopan lentojen jatkoyhteyksien solmukohdan. ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/02/kuinka-valti... -
.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

No nyt kansalaiskirjoittaja Helsingistä alkaa päästä asiaan.
Montako kiinalaista ja montako venäläistä tuotetta löytyy Stockmannilta tai Anttilasta?
Pitäisikö Venäjän valheellinen ylistys lopettaa? Ja keskittyä Kiinan asialle, edistää Kiinan kauppaa, yhteistyötä, turismia.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Mitä Venäjän valheellista ylistystä Mirala tarkoittaa? Missä hän sellaista on ja kenen toimesta käsin?

Miksi kaupankäynti Kiinan kanssa edellyttäisi jotain venäjänvastaisuutta? Emmekö voisi käydä hyödyllistä kauppaa ja harjoittaa yhteistyötä kumpienkin kanssa sekä mahdollisuuksien mukaan myös kolmen kimpaa? Sulkematta tietenkään erityisesti pois ketään muutakaan kauppakumppania.

Ilkka Luoma

Miksiköhän Kiinassa ei ole venäläis- tai Venäjä vastaisuutta? Päinvastoin kiinalaisten toimeliaisuus on Venäjällä jo liki kaikkialla - muun muassa Pietarin suurin asuntorakentaja on kiinalainen ...

Ilkka Luoma

Kiina on maailman suurin liukuhihna ja suurin talous - Venäjä on taas maailman suurin raaka-aine- ja energia-aitta ... tuosta voisi rakentaa yhtälöitä, missä maailma makaa huomenna ;)

.
Kiina ja Venäjä ovat löytämässä toisensa. Aikanaan välirikko syntyi, kun Stalinin kuoleman jälkeen Kiinan Mao ei hyväksynyt uutta revisionistista linjaa - Mao ihaili Stalinia suuresti ---
.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Ilkka Luoma

"Kiina on maailman suurin liukuhihna ja suurin talous - Venäjä on taas maailman suurin raaka-aine- ja energia-aitta ... tuosta voisi rakentaa yhtälöitä, missä maailma makaa huomenna ;)"

Mahdatko tietää, ketkä ovat noiden suurin kuluttaja ja ostaja. Ilman heitä Kiinan ja Venäjän asema olisi varsin heikko.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #9

Yhdysvallat, EU ... nyt. Huomenna BRICS ja kehitysmaat ja loputa Kiinan oma sisämarkkina on maailman suurin, Kiina tähtää tietyn elintason saatuaan omiensa tarpeiden tyydyttämiseen - sekä kehitysmaiden ...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Venäjä on kääpiö Kiinaan verrattuna. Ei jättiläinen pelkää kääpiöitä.
Samoin ei venäläiset vihaa suomalaisia, koska ei pieni Suomi ole heille tehnyt pahaa. Sen sijaan monet suomalaiset pelkäävät edelleen venäläisiä, Venäjä voi milloin tahansa valloittaa lisää.

Kun katsoo Aasian karttaa, se osoittaa että venäläiset ovat valloittaneet Kiinalle geopoliittisesti kuuluvia alueita. Ihan kuten meiltä Karjalan.

Siperiassa on jo miljoonia kiinalaisia, he ottavat maan haltuunsa. Asiaa jouduttaa vielä venäläisten miesten juoppous: venakot ottavat miehikseen raittiita ja ahkeria kiinalaisia. Mitäs nyt Myyryläinen sanot? Ilkkahan tietää nämä asiat ennestään.

Ilkka Luoma

On ja ei. Venäjä on kääpiö tuotannon koossa, mutta jättiläinen resursseiltaan - siis verrattuna Kiinaan, onhan väestösuhdekin 1 venäläinen ja 10 kiinalaista.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Mitäs minun pitäisi Miralalle sanoa jotta hän tyytyväinen olisi?

Toki tekisi mielini kysyä mitkä olisivat Miralan mielestä Venäjälle kuuluvia strategisia alueita kun Miralan mielestä ovat noin muilta valloitelleet? Jättääkö Mirala heille mitään?

Ja mitä kiinalaisia hän tarkoittaa venäläisten valloitusten uhreina? Pelkästään yli miljoonan ihmisen kansoja siellä on ovat Hanit, Zhuangit, Mantšut, Huit, Miaot, Uiguurit, Tujiat, Yit, Mongolit, Tiibetiläiset, Buyit, Dongit, Yaot, Korealaiset, Bait, Hanit, Kazakit, Lit ja Dait sekä lisäksi kymmeniä muita.

Mihin unohtuivat muut eri mongolikansat Mongoliasta ja Venäjältä sillä heilläkin lienee muinaisia nautintoja siellä päin? Sekä erilaisilla pienemmillä n.s. aluperäiskansoilla, noilla Permeillä, Samojedeilla, Jakuuteilla, Dolganeilla, Tuvalaisilla, Tunguuseilla, Nenetseillä j.n.e.?

Sitä paitsi n.s. luonnollinen väestönkasvu Venäjällä on nimen omaan vahvinta Siperiassa ja ongelmallisinta Moskovasta luoteeseen.

Mitä taas alkoholikuolleisuuteen tulee niin tuossa olisi Miralalle hieman vertailtavaa: http://www.worldlifeexpectancy.com/cause-of-death/.... Venäjä on huomattavan korkealla mutta ei pieni ja sisukas Suomi ole kaukana. Kiina sen sijaan on ihan toisilla lukemilla mutta heillä on kulttuurista johtuen suurempi ero miesten ja naisten välillä. MIehet tappavat itseään viinaan ihan kiitettävästi. Ja toisaalta he kirivät myös keuhkosyövässä, kiitos tupakoinnin, ihan kärkiporukoihin.

Toisaalta olisiko Miralalla jotain tilasto- y.m. aineistoa perustelemaan ja taustoittamaan tietoa venäläisten naisten erityisesti hakeutuvan yhteen kiinalaisten kanssa? En löytänyt pikaisella googlettamisella asiasta juurikaan mitään vaan sen sijaan tietoa siitä, että Venäjällä yleensäkin n.s. seka-avioliitot ovat olleet luontevasti yleisiä jo hyvin kauan eikä niissä kiinalaisten osuus näittäisi, pikaisella selaamisella, mitenkään erityisesti korostuvan. Mutta Miralalla lienee aiheesta syvällisempää tutkimustietoa joten olisiko liian rohkeasti pyydetty jos hän jakaisi sen kanssamme?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Sinulla on näköjään parempaa tietoa siitä mitä kaikkia kansoja ja heimoja venäläiset ovat alistaneet valtansa alle. Onko Aasian puolella ollut alunperin venäläistä asutusta ollenkaan? Eikö kaikki ole valloitettuja alueita?

Suomalaisten miesten eliniän odote on noin 80 vuotta ja vastaava venäläisillä miehillä vähän yli 60 vuotta. Eikö tässä ole melko suuri ero?

Sitä vaan ihmettelen miksi sinä vihaat meitä suomalaisia ja ylistät venäläisiä?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #13

Voisiko Mirala osoittaa missä olen vihannut suomalaisia ja ylistänyt venäläisiä? Heti sen jälkeen kun Mirala on siihen vastannut, voimma alkaa peilata hänen sielunmaisemaansa suhteessa eri kansojen vihaamiseen ja ylistämiseen.

Suomalaisten miesten eliniän odote on n. 79 vuotta kun se venäläisillä on n. 65-66 vuotta. Venäläisten ongelmana olivat heti NL:n romahduttamisen jälkeiset vuodet joista nyt aletaan olla toivuttu ja parhaillaan ollaan ylittämässä sen taso. Suomessa kehitys on ollut tasaisempaa vaikka olemmekin jäljessä muista pohjoismaista (p.l. tanskalaiset rulikaanit)

P.s. Mirala ei vieläkään kertonut mitä hän jättäisi Venäjän strategisiksi alueiksi ja ketkä kiinalaiset ovat oikeutettuja ottamaan omansa Venäjältä takaisin.

P.p.s. Pitänee pyytää Luomalta anteeksi koska olemme Miralan kanssa loitonneet melko kauaksi plokikirjoituksen alkuperäisestä aiheesta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #14

Leo tykkää niin, että jos et vihaa Venäjää - niin ainakin suomalaisia vihaat ;)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #15

Kukas se olikaan joka ei halunnut sanoa ry**än nimeä kuin hampaat irvessä? Taisi Pekka Kuusi AKS-aikoinaan? Mirala lienee sukulaissieluja mutta Kuusi kai pääsi sodan myllerryksissä eroon traumastaan ja sai sittemmin paljonkin hyödyllistä aikaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #17

Joskus ihmetyttää miksi meillä on niin tulikiven katkuisia russofobisteja - jään oikein miettimään mitä venäläiset ova meille tehneet Jatkosodan jälkeen, kun tällainen maaninen viha ...

...
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/02/venajasta-lu... -

.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #18

Russofobiaa, vai pitäisikö sanoa misorussismia, on tutkittukin. Sen juuret nykymuodossaan lienevät 1910-luvun lopulta jolloin suomalainen porvaristo alkoi todenteolla tehdä eroa Venäjästä.

Sitä ennenhän saksalaissuuntaus, jonka ensioireet tulivat jo 1900-luvun alussa, oli vain joidenkin nuorsuomalaisten ja -ruotsalaisten ääri-ilmiöitä. Vielä 1917 alkusyksyllä (jotakuinkin tasan 100 vuotta sitten) venäläiset kasakat kelpasivat valtalain kaatamisen jälkeen porvaristolle pistämään maalaisten luovutuslakkoa vastustavat kaupunkilaismielenosoitukset kuriin. He kypsyivät itsenäisyyteen vasta sattuneesta syystä epämieluisan lokakuun vallankumouksen jälkeen.

Sellaisessa tilanteessa tarvitaan nopeaa henkistä irrottautumista ja erilaisuuden osoittamista. Hyvät kauppasuhteet ja sen mukaan työt olivat menneet eivätkä ihmiset saaneet ruvata ajattelemaan miksi.

Erottautumista lähettiin hakemaan, ei vain oman erinomaisuuden esittämisestä ja mahtavan menneisyyden rakentamisesta vaan myös vihasta ja demonisoimisesta sekä uhriutumisesta. Sinällään paljon käytetty menetelmä kautta historian ja maapallon. Seurauksena oli uudenlainen venäjäviha jossa toki hyödynnettiin kaikki suurvalta-Ruotsin imperialismin aiheuttamat mahdollisuudet runebergiläisistä kasakoista topeliaaniseen koivu ja tähti -romantiikkaan. Mutta nyt se tehtiin koko yhteiskunnan läpiajettuna projektina teurastukseen päättyneen Sisällissodan oloissa ja ja etenkin sen jälkeisessä tilanteessa. Ja tuloksista saamme "nauttia" edelleenkin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #19

Kiintoisaa sinällään, kun todellisuudessa venäläiset laskivat tietoisesti suomalaiset fennomaanit kansallistunteen tielle löytämään itsenäisyyden - vieläpä niin, että ensimmäisinä tunnustivat itsensä Stalinin nimikirjoituksella 4.1.1918 -

... palaamme tuohon erillisellä tekstillä miksi paino henkilölle Stalin - nimittäin Talvisota oli meille huijaus ja Saksa sääti meitä jo 1930 -luvulta lähtien - oman Mitteleuropa tavoitteen siivittämänä!

.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #14

Ei se mitään ;)

...
Pieni vinkki:
Baikalin vesi kiinnostaa kiinalaisia - Baikal lienee maailman suurin makean juoksevan veden käyttökelpoinen lähde ...

Ilkka Luoma

Pekingissä on taas ymmärretty,

ettei maailman suurinta valtiota johdeta läntisellä demokratialla ja niinpä Peking on määrittänyt jo 2000 –luvun alussa polukseen uuskungfutselaisuuden, joka paljastettiin meille suomalaisille poikkeuksellisesti virallisen kanavan kautta Helsingin Kruunuhaassa Tieteiden talossa [ http://www.tsv.fi  ] Luonnonfilosofian seuralle jo vuonna 2002.

Muistamme kaukaa lähihistoriasta Tienanmenin aukion mellakat,

 …joiden käynnistyminen lähti opiskelijasuunnattuna vastalauseena uudistushalulle ilman keskushallinnon määrittämää polkua. Mielenosoitukset äityivät väkivallaksi, jossa moni kiinalainen nuori sai surmansa –

Deng oli tuolloin pääsihteerinä ja määräsi tiukalla kädellä mielenosoitukset lopetettaviksi – suunnitelma oli meidän lännenmiehen tapoihin nähden hyvin poikkeava – tuntemattomuudesta käveli ”kansalainen” hallintovallan tankkikolonnan eteen, joka pysähtyi ja odotti … ~  http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/06/yksilsuoritu...   - näin mellakat päättyivät ja rauha palasi valtioon, joka on nyt kasvanut maailman suurimmaksi – kohta kaikilla mittareilla.


Hongkongilaiset tietävät Pekingin voiman ja määrätietoisuuden hallita vahvalla kädellä ja kansakuntaa huomioivalla tavalla – tietäen, että politiikan monenkirjavuutta eripurakomiteoineen ei voida päästää sekoittamaan jättiläisvaltiota, jossa mobilisaatiolla ja kollektivismilla on teräksinen ote ratkaistaessa myös maailman suurimpia ongelmia **].

Kiinalainen moniarvoisuus asuu perheissä ja suvuissa,

joissa arvostetaan ikää, kokemusta sekä vanhuuden viisautta ja kannetaan arvonsa mukaisesti huolta vanhemmista ja isovanhemmista – nämä asiat meillä lännessä ovat jääneet näennäissananvapauden jalkoihin ja demokratiahuuto lasittuneena tarkoituksettomuutena pyyhkii yli meidän yt-kentän, jossa ihmisillä ei ole kohta työtä.

Kiinassa työ on kansakunnan hallintovallan erityisessä suojeluksessa, jopa Kiinan valtiokoneiston länsimittaroidusti tehottomien yhtiöiden ylläpitona, jotta työ ja sen tekeminen säilyvät ihmisten käsissä.

...

Ilkka Luoma

" ... Media on taajaan uutisoinut kiinalaisten lisääntyneestä sijoitus- ja pääomien siirto-operaatioista, missä kiinalaiset jakavat nyt maailman suurinta valuuttavarantoa takaisin, ainakin osin, lähtömaihinsa! Mitä tämä tarkoittaa? Ainakin lopulta rahavirtojen säätelyä - kiinalaisittain!  

|1 ~ http://www.talouselama.fi/uutiset/se-on-tapahtunut...

Samaan aikaan kiinalaiset ovat jo maailmalla enenevästi liikkuva matkailijajoukko. Suomi on saanut osansa – kiihtyvästi, erityisesti Lappiin. Lapin lumo, puhtaus, hiljaisuus (ainakin toistaiseksi) ja ”tyhjät tiet” vetoavat kiinalaisiin. Kiina konsulttien pöydillä on jo työaihioina uusia suomalaisia maakuntia tuottamaan niille tunnettuutta Kiinassa.

Kiinalaisturistien perässä tulee kiinalaiset liikemiehet, jotka ostavat nyt tontteja rakentaakseen hotelleja, huviloita ja muita houkuttimia kansalaisilleen. On lähestymässä aika, jolloin kiinalaiset kippuraräystäät ilmestyvät lomakohteisiimme.

Miksi tämä uudentyyppinen maailmanvalloitus on mahdollista?

Kiina on takonut yli 10 vuotta massiivista ulkomaankaupan ylijäämää. Positiivinen vientitase on luonut maailman suurimman valuuttavarannon, katso SP/BOFIT |3. Valuuttavaranto oli suurimmillaan vuonna 2014, noin 3.843 miljardia USD. Katsottuamme nyt mikä oli Kiinan bruttokansantuote noin 10 vuotta sitten (vuonna 2007 bkt ~ 3.552 miljardia USD) – oli se alle tuon huipussaan olleen valuuttavarannon!

Nyt nuo massiivisista kiinalaistuotteista aikaansaadut vientiylijäämät ja osin niiden myötä valuuttavarannot ovat alkaneet purkautumisen. Viimeisen noin parin vuoden aikana näistä nopean sijoittelun varannoista on kadonnut ~ 845 miljardia USD (muistamme Suomen valtiontalouden olevan luokkaa 54 miljardia euroa).

900 miljardin kohteet – Kiinasta ulkomaille

Kiinalaiset matkailijat vievät valtavasti rahaa pois maastaan – siis kuluttavat sitä, mitä tekivät ahkerina tovereina liukuhihnoillaan – rikastuttaen etuoikeutettuja tehtailijoita. Liukuhihnatuotteiden kysyntä oli ja on edelleen valtavaa, näin lisätään tuota Kiinan ulkomaankaupan ylijäämää. Kiinalaiset tuotteet ovat halpoja ja kiinalaiset osaavat haistaa mitä lännenmies kuluttajana hamuaa ja himoitsee – osin kaikkea turhaakin! ... "

Jatkuu ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/03/kiinalainen-... -
.

Ilkka Luoma

Otetaan välillä --- Kiinaa ja kiinalaisuutta :)

...
lauantaina, maaliskuuta 16, 2013
Kiina - maailman seuraava johtovaltio?

Kiinan kansankongressi *] pitää kerran vuodessa yhteistapaamisen – osallistujia on noin 3000, ympäriinsä Kiinan maakunnista – väestöosuuksiensa puitteissa. Suurimmat maakunnat ovat suurempia kuin yksikään yksittäinen EU-valtio. Kansankongressia ”ylläpitää toistaiseksi” Kiinan kommunistinen puolue CPC – ainoana.

Jos meidän vastine - eduskunta olisi vastaavassa koossa kuin Kiinan kansankogressi – olisi meillä noin 13-15 kansanedustajaa – saattaisi noilla syntyä nopeita ja tehokkaita päätöksiä. Kiinassa kansankongressi harjoittelee vallankäytöllä – saaden sitä hiljalleen koko ajan lisää. Kiinassa valta on istuvalla politbyroolla – nyt seitsemällä henkilöllä, joista miehiä kaikki.

*] National People´s Congress - http://en.wikipedia.org/wiki/National_People%27s_C... -

Kiinan ydinvalta puolueessa on monimutkainen järjestelmä –
[ … etenemisjärjestelmä on armeijamainen – kaikki ovat joskus olleet sotamiehiä … ]

... ja saattaa olla meille vaikeaa ymmärtää ”enontekiöläisinä miten Helsinkiä johdetaan” - kokosuhde on sama kuin Suomi – Kiina; 1:250. Pysyvä politbyroo äänestää siten (jos äänestää), että puheenjohtajan (presidentti, puolueen puheenjohtaja ja armeijan ylipäällikkö) ääni ratkaisee tasatilanteessa, ja jos äänestys olisi 2-5, ei puheenjohtajalla ole vaikutusmahdollisuutta, mutta jos 3-3, niin nykyisin herra Xi päättää äänellään mitä tehdään – tai jätetään ”pöydälle”.

Kaikilla istuvan politbyroon jäsenillä on oma tiedonkeruu- ja analyysikoneisto – jokainen on ikäänkuin riippumaton muista kuudesta. Jäsenistö ei tapaa toisiaan epävirallisesti – vain virallisissa kokouksissa, tällä vältetään ”hyvävelijärjestelmä ja kuppikuntaisuus”.

Kiina on meille suuri mysteeri – enemmänkin huhujen ja luulojen kohde

Kiinan tavasta hoitaa maailman suurinta valtiota ja tämän päivän merkittävää globaalivaikuttajaa, ei ole paljon tietoa – vain huhuja ja luuloja. Harva tietää niitä mekanismeja, millä tätä vuosituhantista yhteiskuntaa ylläpidetään ja kehitetään. Joitain vuosia sitten pyydettynä laadittiin teksti, jolla koetettiin selventää ”kiinalaista tapaa, jottei meidän tarvitsisi niin usein hokea – onpa kinkkinen juttu” ---

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/03/kiina-maailm... -
.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Piti ihan katsoa Ilkan aloituksesta lähtien että mistä tämä riidanhaastaja Myyryläinen oikein tuli kuvioon. Minä kehuin heti alussa Ilkan hyvää juttua ja samalla mainitsin jotain venäläisten tuotteiden olemattomuudesta. Tästä Myyryläinen sai kimmokkeen ruveta hiillostamaan minua oikein putinistiseen/stalinistiseen sävyyn.

Me raja-karjalaiset olemme olleet Venäjän ystäviä tuhat vuotta. Koko sen ajat ruotsit eli ruotsalaiset ja suomalaiset kävivät sotaa meitä vastaan. Vielä 1919 suomalaiset tappoivat meitä ryssiä.

Meihin tuli russofobia -niminen tauti vasta 1939 kun vanha ystävä bolshevikin asepuvussa alkoi pommittamaan meitä. Minussa ja monessa muussakin on vielä tämä tauti. Neuvostovallan aikana tauti melkein parani mutta sitten se voimistui kun nykyinen Venäjä alkoi kiusaamaan naapureitaan.

Tauti paranisi helposti jos Stalinin seuraaja Putin palauttaisi ryöstösaaliin - Karjalan.

Ilkka Luoma

Historiaa kirjoitetaan kohta uudestaan, jopa Talvisodasta :)

...
Sen sijaan Venäjän Karjala on saamassa lottovoiton - Kiinasta! Palaan asiaan myöhemmin ...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Niin, tyylini ei ole yhtä positiivisesti orientoitunut kuin Luomalla. Meillä lienee erilaiset tarkoitusperät täällä kirjoittamisellemme. Lienemme myös luonteiltamme erilaiset, hän rauhallisen myötäelävä kun minä taas kipakampi kaksinoismoralismiin ja perättömyyksiin törmätessäni. Itse en tunne, enää, tarvetta olla n.s. poliittisesti korrekti joten olen myös ajoittain ärhäkämpi, tosin rekisteriäni muiden mukaan säätäen.

Tulin mukaan tähän kyseiseen keskustelusäikeeseen Miralan kirjoitettua "valheellisesta Venäjän ylistämisestä" kysellen mistä hän sellaista on löytänyt. En ole nähnyt vieläkään vastausta, kuten en muutamaan muuhunkaan kysymykseeni.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Sinä Jorma olet todella äkkiväärä, Ilkka on rauhallinen, harkitseva ja pysyy asiassa, eikä käy solvaamaan toisia kuten sinä Jorma.
Me Ilkan kanssa olemme jo ammattilaisia näissä somehommissa emmekä ota näitä asioita liian raskaasti.

Kyllä sinäkin Jorma voit saavuttaa rauhallisen elämän kunhan ajattelet että kuolema kohta meidät kuitenkin korjaa ja eikähän maailman muuttaminen ole meidän varassa. Jos rauhallista vanhuutta ei ole sinulle suotu niin silloin voit tietysti jatkaa paremmalla menestyksellä jossain radikaalien katupartioissa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #27

Voisiko Mirala vihdoinkin esittää missä olen solvannut jotakuta? Jos hänen väitteensä pitää paikkansa niin olen valmis pyytämään anteeksi mutta vain siinä tapauksessa, että teko todella osoitetaan minun tekemäkseni. Miralan olkiukkojen puolesta en anteeksi ala anelemaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #28

Jo kohteliaisuuden ja etiketin mukaan Leolla on nyt näyttöpaikka - väite tulisi perustella ...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #28

Kaikkein pahin henkilökohtainen loukkaus oli kun hän antoi väärää tietoa meistä evakoista. Se oli tarkoituksellista ja tarpeetonta ilkeilyä.

Mutta se varsinainen historian vääristely ei haittaa, sehän kuuluu hänen toimenkuvaansa. Tottakai Venäjä on aina oikeassa, se talvisotakin oli kenraali Erkon aiheuttama, me evakotkin muutimme tänne suomalaisten elätettäviksi...

Nyt tietysti Myyryläinen vaatii todisteita ja lähteitä...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #31

Niinpä todisteita: Missä olen antanut väärää tietoa evakoista? Mitä väärää?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #31

Jos syytät henkilöä, on sinulla todistetaakka.

Suomessa ei enemmistö ole koskaan hyljeksinyt evakoita. Meillä oli kollektiivinen velvollisuus huolehtia omamme, kun reilu 300.000 kotinsa menettänyttä tuli uusille alueille. Kivi kengässä on se, että ruotsinkieliset alueet välttyivät tältä kansallisvelvollisuudelta - vedottiin kielitasapainon järkkymiseen ---

...
Menee ohi topicin!

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #33

Totta, paluu aiheeseen on paikallaan. Niinpä huomasinkin tälläisen: https://yle.fi/uutiset/3-9851138. Jotain sentään tapahtuu.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #35

Tuo oli yksi aihe viime toukokuun liikematkalla Kiinaan - se vaatii myös Venäjän ja Kazakstanin suopeaa osallistumista - kustannustaakkaan ... onhan väliasemista hyötyä myös välimaille!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #27

Leo, pitäisikö sinun nyt perustella Jormalle nuo väitteesi - otathan huomioon, että täällä on paljon lukijoita, ja olemme omilla nimillä ja kuvilla. Väitteet pitäisi perustella, minunkin ;)

Ilkka Luoma

... Atria sai yli kymmenen vuoden neuvottelujen tuloksena sianlihan vientilisenssin maailman suurimmille markkinoille. Sikatilat tarvitsevat muun muassa rokotteita, joiden toimituksissa on vaikeuksia, saadun mediatiedon mukaan. Jokainen voi miettiä mitä merkitsee, jos kiinalaiset saavat tämän epäkohdan tietoonsa.

~ https://yle.fi/uutiset/3-9850071 -

" ... Myös eläinten lääkehuollossa paljastuneet ongelmat halutaan läpivalaista, kunhan akuutti tilanne saadaan pois päiväjärjestyksestä.
– Kehotan ja toivon, että näin tullaan tekemään. On syytä miettiä, onko olemassa jotain keinoa, jolla tällainen tilanne voitaisiin välttää, eläinlääkäriasiantuntija Leena Suojala Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitosta sanoo. ... " -Yle
.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Vaw, että kiinalaiset Karjalaan? Vaikuttaa hyvältä.
Sehän onkin jäänyt retuperälle venäläisten juoppouden ja laiskuuden takia. Äänisen itäpuolella on paljon erilaisia rakentamiseen sopivia kiviä. Tosin se rantatie on jäänyt korjaamatta suomalaisten poistumisen jälkeen -44. Ja Äänisen pohjoispuolella on monenlaisia malmeja paljon.

Onneksi minulla on hyvät suhteet Kiinan lähetystöön. Pitääpä ottaa puheeksi jossain vaiheessa yhteityö, Karjala joutaa heiltä.

Ilkka Luoma

Mennään välillä topicin aihealueelle ;)

...
lauantaina, helmikuuta 09, 2013
Kiinalainen mobilisaatio ulottuu yli maapallon

Kiina sai Kansainvälisen Olympiakomitean päätöksellä Pekingin Olympialaiset vuonna 2001. Heti seuraavana päivä Kiinan istuva politbyroo asetti vain yhden tavoitteen omille ensimmäisille olympialaisilleen – piti saada eniten kultamitaleja. Tästä alkoi maailmanhistorian suurin urheilumobilisaatio, johon osallistui alussa yli kuusi miljoonaa lasta ja nuorta.

Kukaan ei Kiinan ulkopuolella olisi kultamitalitavoitteeseen uskonut. Valmennusbudjetiksi asetettiin yksinkertaisesti sana – ”riittävä”. Kiina voitti Pekingin Olympialaisistaan vuonna 2008 eniten kultamitaleja – USA 0] oli toinen. Päämäärä oli saavutettu ja istuva politbyroo oli tyytyväinen kansalliseen voittojuhlaansa.
...
0] ”Maailma tarvitsee vastineen maailmanpoliisille” - http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/03/maailmanjrje... -
.. Pekingin Olympialaiset - http://fi.wikipedia.org/wiki/Kes%C3%A4olympialaise... -

Kiinalaiset uuden aallon yhtiöt nousivat maahamme
Suomeen tuli kutsustamme vuonna 2000 vierailulle kiinalainen ZTE yhtiö 1] – sen vierailu ei kiinnostanut täällä meillä juuri ketään; eräät yritykset naureskelivat hyväntahtoisesti heidän kännykkäprototyypeilleen – eivät naura enää, kun Nokiankin markkinaosuus Kiinassa, maailman suurimmilla markkinoilla, on typistynyt kuudenteen osaan – vielä muutama vuosi sitten oli Kiinassa yli 220 miljoonaa nokialaisen käyttäjää. Nokia teki koko viime vuosikymmenen suuret voittonsa juuri Kiinasta.

Suomessa eräs yhtiö uskoi tuolloin vuosikymmen sitten ZTE vierailuun ja ko. yhtiön toimitusjohtaja-omistaja arvoituksellisesti pohti kiinalaisten ottavan koko liukuhihnatuotannon itselle ja meille jäävän ohjelmistokehityksen – tuolloin Symbian oli voittoisa käyttöjärjestelmä matkapuhelimissa.
...
1] ZTE - http://www.zte.com.cn/ -

Meillä on vähän kiinalaisuuden asiantuntemusta
Suomessa on hyvin vähän todellisia Kiinan tuntijoita, ei meillä osata maan kieltäkään – kuin hyvin harvakseltaan. On esimerkiksi vain yksi lakitoimisto, jossa on kiinankielen taito aitokiinalaiselta, joka on suorittanut Helsingin yliopistosta oikeustieteellisen oppiarvon, lisäksi hänellä on suomalainen kiinaa hienokseltaan osaava lakimieskollega – voimme arvata, että heidän palveluita tullaan tarvitsemaan enenevässä määrin.

Kiina on eksoottinen maa,

ja me olemme heille hyvin eksoottisen näköisiä – harvinaisia. Meille jokaiselle suomalaiselle riittää 250 kiinalaista ystävää, toveria ja kuluttajaa 2] – kunhan vain löydämme ne tuotteet ja palvelut, jotka osaamme ja joita kiinalaiset tarvitsevat.
...
2] ”Maailmanlaajuinen työn uudelleenjaon taistelu” - http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/05/kansainvline... -

Kiina on niin eksoottinen maa,

että valtalehtemme Helsingin Sanomat ei ole pääosin osannut kirjoittaa kuin kiinalaisten ongelmista, ihmisoikeuksista *], saastumisesta ja korruptiosta – olemme ikään kuin sulkeneet silmämme omilta virheiltämme – opettaen kiinalaisia kuten enontekiöläiset virkamiehet helsinkiläisiä kollegoitaan!
...
*] ”Yksilösuoritus, joka jäi elämään” - http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/06/yksilsuoritu... -

.

Ilkka Luoma

... Sikatalous tarvitsee paljon muun muassa rokotteita. Toivottavasti kiinalaiset eivät tiedä tästä jatkuvasta ongelmasta; saihan Atria työvoittona vihdoin sianlihalle vientilisenssit Kiinaan!

~ https://yle.fi/uutiset/3-9860136 -
"Apteekkariliitto Oriolan toimitusongelmista: Eläinten lääkkeistä erityisesti pulaa ... "
.

Toimituksen poiminnat