Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Uusi uljas Euroopan Unioni vai mahoutuva jättiläinen?

  • Mahoutuuko tämä EU-jättiläinen - toisen jättiläisen viereen, joka lähestyy hyvää vauhtia maailman suurinta *
    Mahoutuuko tämä EU-jättiläinen - toisen jättiläisen viereen, joka lähestyy hyvää vauhtia maailman suurinta *
  • Tässäkö he ovat - uuden uljaan Euroopan esiairueet - kansallismielistä reviiripuolustusta? *
    Tässäkö he ovat - uuden uljaan Euroopan esiairueet - kansallismielistä reviiripuolustusta? *

Paine kasvaa. Hollannissa [1, Ranskassa ja nyt Saksassa (AfD) saivat kaikki lisää valtaa – ja ääntään kuuluviin asemamaidensa parlamenteissa. Niin, voimmeko löytää jotain 1930 -luvun Saksasta, joka muuttui Saksan kolmanneksi valtakunnaksi [2 ja demokratia päättyi kohtaan 33 prosenttia …?

 

Ranskan uusi innokas ja nuoruuden voimistama presidentti Emmanuel Macron julisti puolitoista tuntia [3 uutta EU-Eurooppaa – kohti liittovaltiokehitystä, jota taas muun muassa Saksan AfD [4 vastustaa kiivaasti, koettaen mieluummin löytää paikkansa historiaa unohtaen ja osin jopa siitä ylpeillen. 

---

[4 ~ https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005383954.html

 

[2007 – 10 vuotta sitten]

” … Nyt me elämme uudessa Euroopassa,

jossa Saksa koettaa järjestellä yhteistä perustuslakia EU:lle. Yhteisömme on nyt pinta-alallisesti miltei yhtä suuri kuin Kolmas Valtakunta vuonna 1942. Saksa on jälleen noussut tekniikan ja kaupan veturiksi maanosassaan.

Suomelle Saksa on ollut koko itsenäisen historiansa yksi tärkeimmistä kauppakumppaneista, kuten myös Neuvostoliitto ja myöhempi Venäjä. Saksa on uudessä koko maapalloa koskevassa työn uudelleenjaon taistelussa yksi merkittävimmistä Euroopan pelintekijöistä.

Yhtenäisen EU:n tulisi asemoitua USA:n ja tulevan Venäjä-Kiina -akselin välimaastoon yhteiskunnallisena ympäristöarvostajana kehittämään tekniikat ja järjestelmät siivoamaan sen aikaansaamat markkinataloudellisen kulutusjuhlinnan jäljet. … ”

.

Tähän väliin ujutetaan linkki tekstiin, jossa pohditaan Mitteleuropa [5 - Suur-Germania – voit lukea linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/01/germania-haaveillaanko-meilla-suur.html – alta koko jutun.

.

” … Eurooppa on ollut filosofioiden ja useiden korkeakulttuurien kehto -

Meidän uutena eurooppafilosofiana olisi tilausta ympäristötavoitteiden harmonisoituminen kunnioitukseen kokonaisuuksia kohtaan. Olisiko sieltä "pimeistä ja vääryyden peittämistä" Kolmannen Valtakunnan joistakin perusperiaatteista ammennettavissa yhteyttä luontoon, terveeseen ruumiinkulttuuriin sekä joukkohenkeen, jossa yhteisöllisyydellä tavoiteltaisiin sellaisia päämääriä, joilla olisi kestävyyden merkkejä - vaikkapa tuhanneksi vuodeksi ymmärtämään, että luonto ei kestä kaltaistamme kulutusta? … ”

 

Onko EU sittenkin vain maho jättiläinen – joka kuristuu kansallismielisten nousuun?

[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/eu-maho-jattilainen-virkarollaattorin.html - ]

EU-Eurooppa puristuu Yhdysvaltojen ja Kiinan väliin. Tosin Ranskan presidentti haluaa erottautua ”de gaullemaisesti” eroon Natosta, Yhdysvaltain kapaloista ja anglo-amerikklaisten holhouksesta kuin Trumpin ”kaksiprosenttisista” [?] … Elämme jo kiinalaisten vuosisataa [x.

 

Saksa – eurooppalainen moottori, joka katsoo lopulta itään!

[ 237 lukijakommenttia aiheesta ”Eurooppalainen rauha takautuu Venäjän kanssa - yhdessä

” - ORIG 17.11.2014 linkin ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=589025 - alta ]

 

Entä nyt – mitä teemme Suomessa, jossa AfD' n ”sisarpuolue” Perussuomalaiset puhdistuneena nostaa nyt päätään – kirkkain sävelin: Isänmaa, suomalaisuus ja reviirien puolustus!

 

Voisiko Ps määrittää oman ohjelmansa tiukkaan ja yksinkertaisen ymmärrettävään muotoon:

Jokaisella maapallon ihmisellä on juuri se oikea isänmaa, jossa hän tulee toimeen omalla äidinkielellään” -tässä ei ole rasismia, mutta viesti on selvä – evoluution luoma reviiripuolustus. Onko Ps. presidenttiehdokas Laura Huhtasaari reviiripuolustaja, kuten oppi-isänsä Jussi Halla-aho, tai Hollannin Geert Wilders …?

 

[1 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/03/hollantilainen-geert-wilders-on-myos.html -

[2 ~ https://de.wikipedia.org/wiki/Deutsches_Reich_1933_bis_1945 -

[3 ~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/odotettu-puhe-macron-arvosteli-eu-ta-heikoksi-ja-tehottomaksi-ehdotti-nopean-toiminnan-joukkoja/6594680 -

[4 ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005383948.html -

[5 ~ https://de.wikipedia.org/wiki/Mitteleuropa -

 

 

EKSTRA

Taisteluni ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/07/taisteluni.html -

Kun Eurooppa räjähti ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/06/eurooppa-rajahti-75-vuotta-sitten.html -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU T BL BL BL FB FB FB BLOG 151988

 

DOC eurooppalainen_unelma_27092017.doc – OpenOffice Writer

PVM 27092017

 

449_4375

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Ilkka Luoma

maanantaina, lokakuuta 23, 2006
EU on keinotekoinen liitto pakosta olla kykenevä

...
Suomalainen on luonnostaan herkästi vastaan tuntemattomia kohtaan 

[ ... suurelta osaa EU on mystinen kompleksi, jossain muualla kuin me. Olemme tottuneet puolustamaan maatamme. Tiedämme, minkä hinnan olemme yksin ollessamme maksaneet itsenäisyydestämme. Ei ole ihme, että olemme epäuskoisia, koska kukaan ei ole vielä uskottavasti kertonut, mitä me hyödymme jäsenyydestämme ... ]

EU on järkälemäinen isojen pikkupoikien hiekkalaatikko, 

jossa kukaan ei ole oikeasti valmis liittovaltioksi. Euroopan Yhdysvallat tuo vasta kokonaishyötyä, myös Suomelle - joka olisi tuolloin osavaltio. USA on liittovaltio, mutta heillä on yhteinen kieli, vaikkakin sulatusuuni kansallisuuksien ja synnyinmaiden osalta. EU kokoonpanossaan on niin uusi, että kitkaa ja hankausta syntyy koko ajan. USA kävi sisällissotansa ja sen jälkeen vasta syntyi eheämpi kokonaisuus nimeltä Amerikan Yhdysvallat.

Euroopan Yhdysvallat on se lopullinen tavoite tai sitten löyhä markkinaliitto, 

joka ei tuota yhtäläisyyttä ja keskinäisvoimaa turvallisuuden, ulkopolitiikan ja tulontasauksen osalta. Euroopassa on samalla tavalla rikkaita alueita kuin on Suomessakin alueellisesti suuria eroja mm. pääkaupunkiseudun ja vaikkapa Kainuun välillä. Kainuussa ja Helsingissä kuitenkin puhutaan samaa kieltä. Talvisodassa rintamalla seisoi niin Pohjanmaan talonpoika kuin turkulainen laivanvarustajan vesa - yhdessä he turvasivat Isänmaansa. Heillä oli yhteinen tehtävä. Mikä on EU:n yhteinen tehtävä?

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/10/eu-on-keinot... -
.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

EU on kapitalistien työkalu; kapitalistinen talousjärjestelmä on asetettu EU:n "perustuslaissa". On siis selvää, että EU tulee pitämään kynsin hampain kiinni kapitalistisesta yhteiskunta- ja talousjärjestelmästä, ellei EU-kansalaiset nouse vahvana rintamana sitä vastaan.

Kapitalistisen talouden kriisiytyessä kapitalismista kiinni pitäminen johtaa sijaiskärsijöiden etsimiseen, löytämiseen ja kurittamiseen. Milloin on vuorossa juutalaiset, milloin muslimit...

Sinällään ei ole oleellista, onko EU ("Eurooppa") yksi liittovaltio vai kokoelma muodollisesti itsenäisiä valtioita, jotka kaikki ajavat samaa politiikka (eli kapitalismia eli rahanvaltaa).

Oleellista on se, millaista politiikkaa ajetaan: ajetaanko rikkaiden etua vaiko koko kansan etua. Oleellista ei ole se, minkä värisiä kansalaiset ovat tai millä nimellä he kutsuvat jumalaansa tai mitä kieltä he puhuvat.

Ilkka Luoma

Kasvuhokemallisten sekalainen seurakunta! ;)

...
tiistaina, joulukuuta 31, 2013
Kasvuhokema on saavuttanut maalliset rajansa

Tänään päättyy vuosisatamme lämpimin Joulukuu, ehkä koko mitatun historian; ainakin Etelä-Suomessa. Ilmasto lämpenee, syyt me tiedämme, mutta emme juurikaan tee mitään. Toki ilmasto ja ympäristö muuttuu myös ilman ihmistä, mutta ihmisen kanssa muutokset karkaavat hallitsemättomiksi – ainakin meille ihmisille. Niitämmekö nyt sitä mitä olemme kylväneet?

YLE TV1 esitti 31.12.2013 BBC Earth [ ~ http://areena.yle.fi/tv/1494606 - ] sarjasta [8/8] ravistavan dokumentin – ihmisen ote pallostamme on raastava, käytämme huomattavasti enemmän varantoja kuin biomassamme edellyttäisi suhteessa muihin biosfäärin hiilielämän sukunsa jatkajiin. Hiilielämän kehitystä valvoo evoluutio 1], joka rakentaa sopeutuvuutta – meidän sopeutuvuus käy luonnon päälle – sen vuosimiljoonaisen luonnon, joka kehityksessään loi myös ihmisen – mutta kenen kuvaksi ?

1] Evoluutio on kaikialla ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/93489-e... -


Aiemminkin on kirjoitettu ympäristöstä, joka meidät elättää – onko mitään muutoksia tapahtunut ymmärryksen tiellä, mikä meidät ylläpitää täällä biokierrossa – alkuelämän jatkumona, jonka sikiävyys on saattanut ylittää luonnon kestokyvyn jo nyt ---?


[2007] Kasvunhokema saavuttaa maallisen rajansa - niin luonto vastaa kuin sille huudetaan
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/01/kasvunhokema... -

.
Jatkuu ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/12/kasvuhokema-... -
.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

No kommunismiin ja sosialismiinko pitäisi sitten siirtyä?

Ilkka Luoma

Ehkä, jos joskus evoluutio hillitsee kilpailuhaluamme - ensin eroon näyttö- ja vertailutaloudesta :)

Ilkka Luoma

Kuinka pitkä matka Suomella on EU:n ytimiin? Studiossa eurooppaministeri Sampo Terho. Juontajana Kirsi Heikel ---

~ https://areena.yle.fi/1-4158501 -
.

Ilkka Luoma

Uusi uljas EU, vai maho sulatusuuni, jossa yhteinen liekki on hiipumassa? Itäiset EU-valtiot ovat kulkeutumassa omille teilleen? Saksa on jo ammentanut sen mitä imettävissä oli ja kääntää katsettaan itään ja kauemmaksi itään, ennen kuin Iso-Britannia hoksaa saman!

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170928220042349... -
.

Ilkka Luoma

Uusi uljas EU, vai puujalkainen maho jättiläinen kansallismielisten yhä suuremmassa paineessa?
.

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170927220042290... -

" ... EU-maiden pitäisi hänen mielestään toteuttaa jo sovitut uudistukset ja edetä askel askeleelta. Vasta sen jälkeen on hänen mielestään aika pohtia, halutaanko yhteistyötä yhä tiivistää. ... "
.

Ilkka Luoma

Nyt nousi Itävaltaan selkeä uusi voittaja! Hollannista, Ranskasta ja Saksasta alkanut viitoitettu tie saa jatkoa ...

Ilkka Luoma

... Reviiripuolustajien eurooppalainen kansallistunteiden epävirallinen maanosaliike jatkaa nousuaan Hollannin, Ranskan ja Saksan vanavedessä. Miten uudistunut rehdisti reviiripuolustajaksi sanattomasti ilmoittanut Perussuolaiset asemoituu median hyljeksimään joukkoon?

~ https://yle.fi/uutiset/3-9884361 -
.

" ... Kun 97,7 prosenttia äänistä oli laskettu, Vapauspuolue oli saamassa 26 prosenttia äänistä ja sosialidemokraatit 26,9 prosenttia. Tämän mukaan äärioikeiston kannatus olisi noussut noin 6 prosenttia ja demarien kannatus pysynyt suunnileen ennallaan. ... "
.

Ilkka Luoma

... Toimittaja unohtaa tässä perusdemokraattisen ydinasian; kansa on nämä "kitkerät oikeistopopulistit" valinnut - maittain, niin Hollannissa, Ranskassa, Itävallassa ja Suomessakin. Eikö olisi aika hyväksyä kansan valinnat? Olisiko pikemminkin kysyttävä missä on tehty väärin, kun reaktiot äänestäjien taholta ovat mitä ovat? Miksi on niin vaikeaa hyväksyä muun muassa evoluution muutaman sadan miljoonan vuoden aikana kehittämän reviiripuolustuksen? Ihminen on osa elävää luontoa, ja luonto itsessään on täynnä reviirejä, usein sulassa sovussa, mutta myös kovassa kilpailussa

~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/kolu... -
.

Toimituksen poiminnat