Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Uusi uljas Euroopan Unioni vai mahoutuva jättiläinen?

  • Mahoutuuko tämä EU-jättiläinen - toisen jättiläisen viereen, joka lähestyy hyvää vauhtia maailman suurinta *
    Mahoutuuko tämä EU-jättiläinen - toisen jättiläisen viereen, joka lähestyy hyvää vauhtia maailman suurinta *
  • Tässäkö he ovat - uuden uljaan Euroopan esiairueet - kansallismielistä reviiripuolustusta? *
    Tässäkö he ovat - uuden uljaan Euroopan esiairueet - kansallismielistä reviiripuolustusta? *

Paine kasvaa. Hollannissa [1, Ranskassa ja nyt Saksassa (AfD) saivat kaikki lisää valtaa – ja ääntään kuuluviin asemamaidensa parlamenteissa. Niin, voimmeko löytää jotain 1930 -luvun Saksasta, joka muuttui Saksan kolmanneksi valtakunnaksi [2 ja demokratia päättyi kohtaan 33 prosenttia …?

 

Ranskan uusi innokas ja nuoruuden voimistama presidentti Emmanuel Macron julisti puolitoista tuntia [3 uutta EU-Eurooppaa – kohti liittovaltiokehitystä, jota taas muun muassa Saksan AfD [4 vastustaa kiivaasti, koettaen mieluummin löytää paikkansa historiaa unohtaen ja osin jopa siitä ylpeillen. 

---

[4 ~ https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005383954.html

 

[2007 – 10 vuotta sitten]

” … Nyt me elämme uudessa Euroopassa,

jossa Saksa koettaa järjestellä yhteistä perustuslakia EU:lle. Yhteisömme on nyt pinta-alallisesti miltei yhtä suuri kuin Kolmas Valtakunta vuonna 1942. Saksa on jälleen noussut tekniikan ja kaupan veturiksi maanosassaan.

Suomelle Saksa on ollut koko itsenäisen historiansa yksi tärkeimmistä kauppakumppaneista, kuten myös Neuvostoliitto ja myöhempi Venäjä. Saksa on uudessä koko maapalloa koskevassa työn uudelleenjaon taistelussa yksi merkittävimmistä Euroopan pelintekijöistä.

Yhtenäisen EU:n tulisi asemoitua USA:n ja tulevan Venäjä-Kiina -akselin välimaastoon yhteiskunnallisena ympäristöarvostajana kehittämään tekniikat ja järjestelmät siivoamaan sen aikaansaamat markkinataloudellisen kulutusjuhlinnan jäljet. … ”

.

Tähän väliin ujutetaan linkki tekstiin, jossa pohditaan Mitteleuropa [5 - Suur-Germania – voit lukea linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/01/germania-haaveillaanko-meilla-suur.html – alta koko jutun.

.

” … Eurooppa on ollut filosofioiden ja useiden korkeakulttuurien kehto -

Meidän uutena eurooppafilosofiana olisi tilausta ympäristötavoitteiden harmonisoituminen kunnioitukseen kokonaisuuksia kohtaan. Olisiko sieltä "pimeistä ja vääryyden peittämistä" Kolmannen Valtakunnan joistakin perusperiaatteista ammennettavissa yhteyttä luontoon, terveeseen ruumiinkulttuuriin sekä joukkohenkeen, jossa yhteisöllisyydellä tavoiteltaisiin sellaisia päämääriä, joilla olisi kestävyyden merkkejä - vaikkapa tuhanneksi vuodeksi ymmärtämään, että luonto ei kestä kaltaistamme kulutusta? … ”

 

Onko EU sittenkin vain maho jättiläinen – joka kuristuu kansallismielisten nousuun?

[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/eu-maho-jattilainen-virkarollaattorin.html - ]

EU-Eurooppa puristuu Yhdysvaltojen ja Kiinan väliin. Tosin Ranskan presidentti haluaa erottautua ”de gaullemaisesti” eroon Natosta, Yhdysvaltain kapaloista ja anglo-amerikklaisten holhouksesta kuin Trumpin ”kaksiprosenttisista” [?] … Elämme jo kiinalaisten vuosisataa [x.

 

Saksa – eurooppalainen moottori, joka katsoo lopulta itään!

[ 237 lukijakommenttia aiheesta ”Eurooppalainen rauha takautuu Venäjän kanssa - yhdessä

” - ORIG 17.11.2014 linkin ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=589025 - alta ]

 

Entä nyt – mitä teemme Suomessa, jossa AfD' n ”sisarpuolue” Perussuomalaiset puhdistuneena nostaa nyt päätään – kirkkain sävelin: Isänmaa, suomalaisuus ja reviirien puolustus!

 

Voisiko Ps määrittää oman ohjelmansa tiukkaan ja yksinkertaisen ymmärrettävään muotoon:

Jokaisella maapallon ihmisellä on juuri se oikea isänmaa, jossa hän tulee toimeen omalla äidinkielellään” -tässä ei ole rasismia, mutta viesti on selvä – evoluution luoma reviiripuolustus. Onko Ps. presidenttiehdokas Laura Huhtasaari reviiripuolustaja, kuten oppi-isänsä Jussi Halla-aho, tai Hollannin Geert Wilders …?

 

[1 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/03/hollantilainen-geert-wilders-on-myos.html -

[2 ~ https://de.wikipedia.org/wiki/Deutsches_Reich_1933_bis_1945 -

[3 ~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/odotettu-puhe-macron-arvosteli-eu-ta-heikoksi-ja-tehottomaksi-ehdotti-nopean-toiminnan-joukkoja/6594680 -

[4 ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005383948.html -

[5 ~ https://de.wikipedia.org/wiki/Mitteleuropa -

 

 

EKSTRA

Taisteluni ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/07/taisteluni.html -

Kun Eurooppa räjähti ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/06/eurooppa-rajahti-75-vuotta-sitten.html -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU T BL BL BL FB FB FB BLOG 151988

 

DOC eurooppalainen_unelma_27092017.doc – OpenOffice Writer

PVM 27092017

 

449_4375

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (36 kommenttia)

Ilkka Luoma

maanantaina, lokakuuta 23, 2006
EU on keinotekoinen liitto pakosta olla kykenevä

...
Suomalainen on luonnostaan herkästi vastaan tuntemattomia kohtaan 

[ ... suurelta osaa EU on mystinen kompleksi, jossain muualla kuin me. Olemme tottuneet puolustamaan maatamme. Tiedämme, minkä hinnan olemme yksin ollessamme maksaneet itsenäisyydestämme. Ei ole ihme, että olemme epäuskoisia, koska kukaan ei ole vielä uskottavasti kertonut, mitä me hyödymme jäsenyydestämme ... ]

EU on järkälemäinen isojen pikkupoikien hiekkalaatikko, 

jossa kukaan ei ole oikeasti valmis liittovaltioksi. Euroopan Yhdysvallat tuo vasta kokonaishyötyä, myös Suomelle - joka olisi tuolloin osavaltio. USA on liittovaltio, mutta heillä on yhteinen kieli, vaikkakin sulatusuuni kansallisuuksien ja synnyinmaiden osalta. EU kokoonpanossaan on niin uusi, että kitkaa ja hankausta syntyy koko ajan. USA kävi sisällissotansa ja sen jälkeen vasta syntyi eheämpi kokonaisuus nimeltä Amerikan Yhdysvallat.

Euroopan Yhdysvallat on se lopullinen tavoite tai sitten löyhä markkinaliitto, 

joka ei tuota yhtäläisyyttä ja keskinäisvoimaa turvallisuuden, ulkopolitiikan ja tulontasauksen osalta. Euroopassa on samalla tavalla rikkaita alueita kuin on Suomessakin alueellisesti suuria eroja mm. pääkaupunkiseudun ja vaikkapa Kainuun välillä. Kainuussa ja Helsingissä kuitenkin puhutaan samaa kieltä. Talvisodassa rintamalla seisoi niin Pohjanmaan talonpoika kuin turkulainen laivanvarustajan vesa - yhdessä he turvasivat Isänmaansa. Heillä oli yhteinen tehtävä. Mikä on EU:n yhteinen tehtävä?

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/10/eu-on-keinot... -
.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

EU on kapitalistien työkalu; kapitalistinen talousjärjestelmä on asetettu EU:n "perustuslaissa". On siis selvää, että EU tulee pitämään kynsin hampain kiinni kapitalistisesta yhteiskunta- ja talousjärjestelmästä, ellei EU-kansalaiset nouse vahvana rintamana sitä vastaan.

Kapitalistisen talouden kriisiytyessä kapitalismista kiinni pitäminen johtaa sijaiskärsijöiden etsimiseen, löytämiseen ja kurittamiseen. Milloin on vuorossa juutalaiset, milloin muslimit...

Sinällään ei ole oleellista, onko EU ("Eurooppa") yksi liittovaltio vai kokoelma muodollisesti itsenäisiä valtioita, jotka kaikki ajavat samaa politiikka (eli kapitalismia eli rahanvaltaa).

Oleellista on se, millaista politiikkaa ajetaan: ajetaanko rikkaiden etua vaiko koko kansan etua. Oleellista ei ole se, minkä värisiä kansalaiset ovat tai millä nimellä he kutsuvat jumalaansa tai mitä kieltä he puhuvat.

Ilkka Luoma

Kasvuhokemallisten sekalainen seurakunta! ;)

...
tiistaina, joulukuuta 31, 2013
Kasvuhokema on saavuttanut maalliset rajansa

Tänään päättyy vuosisatamme lämpimin Joulukuu, ehkä koko mitatun historian; ainakin Etelä-Suomessa. Ilmasto lämpenee, syyt me tiedämme, mutta emme juurikaan tee mitään. Toki ilmasto ja ympäristö muuttuu myös ilman ihmistä, mutta ihmisen kanssa muutokset karkaavat hallitsemättomiksi – ainakin meille ihmisille. Niitämmekö nyt sitä mitä olemme kylväneet?

YLE TV1 esitti 31.12.2013 BBC Earth [ ~ http://areena.yle.fi/tv/1494606 - ] sarjasta [8/8] ravistavan dokumentin – ihmisen ote pallostamme on raastava, käytämme huomattavasti enemmän varantoja kuin biomassamme edellyttäisi suhteessa muihin biosfäärin hiilielämän sukunsa jatkajiin. Hiilielämän kehitystä valvoo evoluutio 1], joka rakentaa sopeutuvuutta – meidän sopeutuvuus käy luonnon päälle – sen vuosimiljoonaisen luonnon, joka kehityksessään loi myös ihmisen – mutta kenen kuvaksi ?

1] Evoluutio on kaikialla ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/93489-e... -


Aiemminkin on kirjoitettu ympäristöstä, joka meidät elättää – onko mitään muutoksia tapahtunut ymmärryksen tiellä, mikä meidät ylläpitää täällä biokierrossa – alkuelämän jatkumona, jonka sikiävyys on saattanut ylittää luonnon kestokyvyn jo nyt ---?


[2007] Kasvunhokema saavuttaa maallisen rajansa - niin luonto vastaa kuin sille huudetaan
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/01/kasvunhokema... -

.
Jatkuu ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/12/kasvuhokema-... -
.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

No kommunismiin ja sosialismiinko pitäisi sitten siirtyä?

Ilkka Luoma

Ehkä, jos joskus evoluutio hillitsee kilpailuhaluamme - ensin eroon näyttö- ja vertailutaloudesta :)

Ilkka Luoma

Kuinka pitkä matka Suomella on EU:n ytimiin? Studiossa eurooppaministeri Sampo Terho. Juontajana Kirsi Heikel ---

~ https://areena.yle.fi/1-4158501 -
.

Tomi Vaalisto

Unohtuiko, että kaikilla absoluuttisilla mittareilla EU on taloutena Kiinaa isompi. Jos taas teknisesti asiaa tarkastellaan niin EU, Japani ja Yhdysvallat ovat kaikkein kehittyneimmät maat.
Venäjä talousalueena on Pohjoismaitakin pienempi, mutta teknisesti kiinalaiset tarvitsevat vielä venäläistekniikkaa - tai jonkin verran kehittyneempää Ukrainasta.

Kiinalaiset tarvitsevat EU:ta, mutta tarvitseeko EU Kiinaa? Eurooppalaisista valtioista Englanti on eniten riippuvainen Kiinasta, muta sepä on jäämässä EUn ulkopuolelle.

Ilkka Luoma

Tämä aihealue maailman suurimmasta ja vaikuttavimmasta kansantaloudesta on käsitelty täällä US Puheenvuorossa jo niin monen kertaan, vieläpä asiantuntijoiden myötä, ettei enää lähdetä tuohon vänkäämiseen - Kiina on ostovoimakorjattuna maailman suurin, jopa jo suurempi kuin koko EU - ostovoimakorjaus on toistaiseksi ainoa oikea tapa tehdä verrantoja eri kansantalouksien kesken. Kiinalaiset ostavat juaneilla, venäläiset ruplilla ja amerikkalaiset S-dollareilla :)

Hae US Puheenvuoron omalla hakukoneella "ostovoimakorjattu" tai vain "kiina" ...

Tomi Vaalisto

Oleellisin kysymys on mihin EU tarvitsee Kiinaa? Sieltä voidaaan ostaa halpoja tavaroita, mutta niitä osaamme valmistaa itsekin tai ostaa muualta.
Suomalainen teolliuus ei juurikaan käytä kiinalaisia prosessilaitteita - "eräs" öljynjalostamo jopa hankintamäärittelyissä blokkaaa halpamaiden valut.

Kyllähän taloutta voidaan tarkastella monella eri tavalla eikä yksi lehtijuttu vuosien takaa tee ostovoimakorjatusta BKT:stä "ainoaa oikeaa". Se ei tuo yhtään lisää rahaa kenellekkään ja Kiinan kiilaaminen ykköseksi jhtuu suuresta väkimäärästä, minkä huomaa kun ostovoimakorjattu BKT jaetaan henkeä kohti.

Keskinäisessä vertailussa täytyy käyttää yhtä valuuttaa joka on yleensä USD tai euro.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #8

Kiina tähtää omien markkinoiden tyydyttämiseen -pitkän aikavälin suunnitelmissa!

..
Kts. US Puheenvuoro haku: "kiina"

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #8

Ostovoimakorjaus ---

" ... Ostovoimapariteetilla korjatun bruttokansantulon logaritmi. Ostovoimakorjaus pyrkii ottamaan maiden väliset elinkustannuserot huomioon. ... "

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Inhimillisen_kehityk... -
.

Kiinalaiset ja intialaiset eivät osta US dollareilla.

...
" ... Ostovoimapariteetti (engl. Purchasing power parity, PPP) kertoo arvion vaihtokurssista, joka tarvitaan muuttamaan kahden maan valuuttakurssit ostovoimaltaan yhtäläisiksi. Ostovoimapariteettia tarvitaan erityisesti, kun halutaan verrata kahden maan elintasoja. Jos tietyn hyödykekorin hinta olisi esimerkiksi 25 puntaa tai 50 dollaria, olisi ostovoimapariteetti silloin 1 £ = 2 $. Ostovoimapariteetti ei yleensä ole sama kuin todellinen valuuttakurssi. Esimerkiksi suora bruttokansantuotteiden vertailu ei mittaa tarkasti kulutuksen määrää, koska hintatasoissa on suuria eroja. ... "

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Ostovoimapariteetti -
.

Kiina on maailman suurin talous ---
~ http://www.talouselama.fi/uutiset/se-on-tapahtunut... -
.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #12

Intialaiset firmat käyvät kyllä kauppaa sekä euroilla että dollareilla. Kiinan juan ei taida olla kovin käytetty kansainvälisessä kaupassa vaikka nykyisin vaihdettava onkin. Kiinan keskuspankki on perinteisesti devalvoinut juania joka vuosi, muistaakseni 2015 jopa kaksi kertaa.

Tässä on se oleellisin ostovoimakorjattu BKT per henkilö graafisesti - se kertoo oikeasti mistä on kysymys: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(PPP)_per_capita#/media/File:Countries_by_GDP_(PPP)_Per_Capita_in_2015.svg

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #13

Maailmantalouden kannalta ehkä kuitenkin tämä on Vaaliston linkittämää per capita -taulukkoa kuvaavampi: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(PPP) ja PwC:n ennuste vuodelle 2060: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/timeline...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #13

Yli 1000 miljoonaa intialaista ostaa Intian valuutalla, ei USD, samoin yli 1000 miljoonaa kiinalaista ostaa juaneilla ja noin 145 miljoonaa venäläistä ruplilla ---

~ https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001859078.... -

" ... Kiina on ohittanut Yhdysvallat maailman suurimpana taloutena, kertoo uutissivusto Market Watch.

Kansainvälisen valuuttarahasto IMF:n tuoreimpien tilastojen mukaan Kiina tuottaa tänä vuonna tavaroita ja palveluita reaaliarvossa 1760 miljardilla dollarilla, kun Yhdysvaltain reaalinen taloustuotanto on 1740 miljardia dollaria. ... "
.
Ainahan voi venkoilla :)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #13

Juan on hyvin vakaa valuutta - ja kuuluu tänään niin sanottuihin reservivaluuttoihin ---

.
Juanin dollarikurssi (keskiarvo)2 - vuosittain, alkaen 2007:
7.6
6.9
6.8
6.8
6.5
6.3
6.1
6.2
6.3
6.6
6.8 - viimeisin arvo 1-8/17

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #8

Vaalisto kirjoitti EU:n osaavan valmistaa halpoja tuotteita itsekin. Kyse ei ole osaamisesta tai osaamattomuudesta vaan mahdollisuudesta käyttää työvoimaa mahdollisimman halvalla hinnalla, riistämisestä. EU:n ja muun kapitalististen maiden tuottajille se on toistaiseksi vielä mahdollista Kiinassa mutta sen kehittäessä omaa kapitalismiaan, jäljelle ei jää kuin Afrikka riistettäväksi. Ja siellä ovat jo kiinalaiset joten ... onko jäljellä Luoman manaama sisällissota jonka tuloksena lienee joku toinen talous- ja yhteiskuntajärjestys kuten USAn sisällissodan tuloksena koko USA siirtyi feodalismista kapitalismiin (jo kapitalisoitunut "yankees" pakotti "dixien" feodalismistaan mukaansa uuteen menoon).

BtW: USAssa taitaa olla parhaillaan menossa viimeinen "dixien" jälkien ja muisteluiden hävitys kun patsaita kaadetaan ja katuja nimetään uudelleen. Ilmeisesti romantisoitu muistelukin koetaan vaaralliseksi nykyisille tuotantosuhteille. Olemmeko uuden ajan äärellä?

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #15

Myyryläinen yleistää turhan rohkeasti. Jos Suomessa automaattilinjan valmistamassa tuotteessa työvoimakustannus on 7% niin tuotantoa ei kannata siirtää muualle.
Vastaava kiinalainen tuote ei maksa yhtään sen vähempää, mutta jos tehdään halvemmalla tekniikalla ja tingitään vähän sieltä ja täältä niin saadaan samannäköinen, mutta halvempi tuote.

Yhdysvallat - kuten muutkin maat - ovat jatkuvan muutoksen kourissa. 50 vuotta sitten noin puolet suomalaisista asui maalla ja suurin osa teki töitä ulkona.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #17

Tuotannon siirtämisessä ulkomaille on kaksi syytä: 1) kustannukset ja 2) finanssikapitalismiin siirtyminen.

Kustannuksissa on otettava huomioon niin tuotanto- kuin logistiikkakustannukset markkinoille. Sekä myös, että kiinalaisetkin osaavat robotiikkaa ja panostavat siihen koko ajan (http://www.globaltimes.cn/content/1067882.shtml). Silloin sillä "7%" on myös merkityksensä ja sillä, että Kiina on myös suunnaton markkina-alue.

Toisaalta suomalaiset tuotannollista toimintaa omistavat ovat kovaa vauhtia siirtymässä finanssikapitalismiin eli tekemään rahaa rahaa ostamalla ja myymällä. He myyvät pois tuotannollista toimintaa ja se siirtyy helposti minne siirtyykään. Se on suurin meillä tällä hetkellä käynnissä oleva muutos. Samaten kuin USA:ssakin (Trumpin persulimaisista työpaikkapuheista huolimatta).

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #18

Jos 7% valmistuskustannuksesta säästetään "jotain" niin tulli Suomeen on 5 %, päälle tuontikulut ja tuotteelle pitää saada vielä CE merkitä.

30 vuotta teknistä vienti- ja tuontikauppaa ammatikseni tehneenä annan vinkin: kokonaisuus ratkaisee.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #25

Otan esimerkin - vielä takavuosina kiinalaisten vaatteet loivat Suomeen runsaasti liiketoimintaa, valtiolle arvonlisäveroa ja työtä ---

[2013]

" ... Suomessa tehty T-paita maksaa noin 15 euroa, sisältäen arvonlisäveroa valtiolle keskimäärin 3,6 euroa. Kiinasta tuotettu T -paita sen sijaan maksaa noin 5 euroa, ja sisältää arvonlisäveroa noin 1,2 euroa. Lähtiessään Kiinasta tehtaan portilta kyseinen suosikkipaita jättää tekijäyhtiölleen noin 0,6 euroa eli paidasta Suomen valtio saa kaksi kertaa enemmän arvonlisäveroa kuin tehdas myyntihintana!

Esimerkki on valaiseva – huomaamme myös, että rahdin jälkeinen Suomeen jäävä osuus on noin 4,2 euroa – jaettavaksi eri jakeluportaiden kuluihin. Kiinalainen T-paita on hyvä business suomalaisille. Suomalaisia T-paitoja myydään ehkä 100.000 kappaletta, mutta kiinalaisia noin 2.000.000 – jokainen voi laskea valtiolle kertyvät arvonlisäverot + jaettavat rahat eri jakeluportaiden kuluihin ja palkkoihin – näemmä tässä, että ulkomaantuonti aiheuttaa paljon työtilanteita maallemme.

Eräs kiinalainen korkea-arvoinen diplomaatti sanoi vuonna 2004, että heidän pitää myydä EU:hun kullekin kansalaiselle kaksi T-paitaa, että he voivat vastineeksi ostaa yhden Airbus liikennelentokoneen. Herättääkö ajatuksia, varsinkin kun Kiina kehittää yhä arvokkaampia ja innovatiivisempia lopputuotteita maailman markkinoille? ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/08/meilla-on-l... - [152075]
.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #25

Eiköhän kuitenkin viime kädessä ratkaise toiminnasta saatava sijoitetun pääoman tuotto tai lisäarvo riippuen kunkin haluamasta taloutieteellisestä katsantokannasta. Siihen taas todellakin vaikuttaa työvoiman hinnan lisäksi moni muukin asia, eikä vähiten logistinen sijainti suhteessa tavarantoimittajiin ja asiakkaisiin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #31

Liiketoiminnallisesti on paras olla markkinan välittömässä keskiössä - vieläpä niin, että tarvittava raaka-aine louhitaan suoraan tehtaan alta ja osaaminen rakentuu koulussa - joka on tehtaan ylimmässä kerroksessa - tietohan valuu ylhäältä alas :)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #17

Ehkä paras mittari on ylemmän asteen insinöörien valmistumistahti - Kiinassa maailman eniten - noin 340-360 tuhatta, joka vuosi. Kiina masinoi myös patentteja eniten maailmassa - tosin kansainvälisissä patenteissa US on vielä edellä, mutta enää vain hiukan ...

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #22

Teknisesti kiinalaiset ovat kehitelleet vuosisatojen saatossa ainutlaatuisia keksintöjä, mutta ajat muuttuvat eikä määrä ei korvaa laatua.

Kiinan valtion omistama uutiskanava arvioi vuonna 2014, että 40 % kiinalaisten verkkokauppojen myymistä tuotteista on ”feikkejä tai huonolaatuisia”. (Lähde: The Guardian)

Käytännössä se voi tarkoittaa sinulle sitä, että ne halvat Samsungin puhelimenkuoret ovat todennäköisesti feikkejä, sekä monissa sähkölaitteissa olevat ”CE”-merkinnät ovat väärennöksiä.

Sähkölaitteita ei siis välttämättä kannata turhaan pitää pistorasiassa kun niitä ei käytä, varsinkaan siellä mökillä, jossa käyt kerran kuukaudessa.

Kiinalaiset valmistavat tavaraa usein hieman sillä periaatteella, että ”parempi tehty kuin täydellinen”. Eli siinä minimopossa tai polkupyörässä saattaa hitsaukset olla hieman sinnepäin, mutta tuote pysyy kuitenkin ”kasassa”. Tai pakkauksessa/tuotekuvassa esiintyvä tuote saattaa olla aivan erinäköinen/värinen kuin paketin sisältä löytyvä tuote. He ajattelevat yleensä käytännöllisyyttä: jos tuote toimii ja ajaa asiansa, homma on ”OK”.

Jos olet oikein kiinnostunut Kiinassa tapahtuvasta bisneksestä, insinööritaidoista ja tuotteiden valmistuksesta, niin kannattaa lukaista kirja ”Poorly made in China”. https://www.amazon.com/Poorly-Made-China-Insiders-...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #26

Hyviä esimerkkejä laadusta ovat Xiaomi, One+ ja Huawei sekä ZTE kännykät ... Kukaan ei uskonut vuonna 2001, että kiinalaiset oppisivat valmistamaan kännyköitä - Suomessa, tuolloin toimme ensimmäisen kerran ZTE' n Suomeen ... tuo tapahtuma olisi kirjan arvoinen tarina :)

Valistuneesti ennustan Meegolle ja Jollalle suurta menestystä! ;)
.

Nyt Kiina tekee maailman nopeimmat tietokoneet, ei enää IBM ...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #15

Lännenmies meni Kiinaan lähinnä kolmen syyn vuoksi:

1. Halpa toveri, ... mutta ei enää kohta
2. Maailman suurin markkina tehtaan oven takana
3. Liki olemattomat ympäristölait - ovat jo muuttuneet ja tiukentuvat koko ajan!

.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #15

Palkan sivukuluilla on myös suuri merkitys!

Ilkka Luoma

Uusi uljas EU, vai maho sulatusuuni, jossa yhteinen liekki on hiipumassa? Itäiset EU-valtiot ovat kulkeutumassa omille teilleen? Saksa on jo ammentanut sen mitä imettävissä oli ja kääntää katsettaan itään ja kauemmaksi itään, ennen kuin Iso-Britannia hoksaa saman!

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170928220042349... -
.

Tomi Vaalisto

OECDn tilastojen mukaan Iso-Britannnia on Kiinalle tärkeämpi kauppakumppani kuin Venäjä: http://atlas.media.mit.edu/en/profile/country/chn/

Ilkka Luoma

Venäjän raaka-aineet ovat strateginen yhteistyökumppanuus - samoin yhteistoiminta sotilas- ja avaruusteknologian alalla - samoin kuin ydinvoimassa. Englanti ei ole str. kumppani Kiinalle - Venäjä on - pieni vinkki: Baikalin vesi ja Siperian puu.

Tomi Vaalisto

Englanninkiinalainen vähemmistö on noin prosetti koko väestöstä, minkä vuoksi Kiinalla ja Englannillla on ainutlaaatuinen suhde.
Parhaiten sen näkee englantilaiskaupunkien China towneissa.

Ranskassa toki asuu enemmän ulkokiinalaisia, mutta heisä monet ovat alkuperältään indokiinalaisia.

Eniten ulkokiinalaisia asuu Thaimaassa. Malesiassa ja Yhdysvalloissa.

Ilkka Luoma

[2005]" ... Ulkokiinalaisista ei tee merkittäviä vain määrä, vaan myös huomattava vaikutusvalta maailman talouteen. Vuonna 1999 ulkokiinalaisten yhteenlaskettu bruttokansantuote oli tuhat miljardia Yhdysvaltain dollaria - siis suunnilleen saman verran kuin oli Kiinan kansantuote. Jo tuolloin manner- ja ulkokiinalaisten yhteenlaskettu kansantuote oli noin 80 prosenttia Yhdysvaltain bruttokansatuotteesta, ja 2000-luvulla se on vain kasvanut. ... "

~ https://www.hs.fi/ura/art-2000004315967.html -
.

Ilkka Luoma

Uusi uljas EU, vai puujalkainen maho jättiläinen kansallismielisten yhä suuremmassa paineessa?
.

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170927220042290... -

" ... EU-maiden pitäisi hänen mielestään toteuttaa jo sovitut uudistukset ja edetä askel askeleelta. Vasta sen jälkeen on hänen mielestään aika pohtia, halutaanko yhteistyötä yhä tiivistää. ... "
.

Ilkka Luoma

Nyt nousi Itävaltaan selkeä uusi voittaja! Hollannista, Ranskasta ja Saksasta alkanut viitoitettu tie saa jatkoa ...

Ilkka Luoma

... Reviiripuolustajien eurooppalainen kansallistunteiden epävirallinen maanosaliike jatkaa nousuaan Hollannin, Ranskan ja Saksan vanavedessä. Miten uudistunut rehdisti reviiripuolustajaksi sanattomasti ilmoittanut Perussuolaiset asemoituu median hyljeksimään joukkoon?

~ https://yle.fi/uutiset/3-9884361 -
.

" ... Kun 97,7 prosenttia äänistä oli laskettu, Vapauspuolue oli saamassa 26 prosenttia äänistä ja sosialidemokraatit 26,9 prosenttia. Tämän mukaan äärioikeiston kannatus olisi noussut noin 6 prosenttia ja demarien kannatus pysynyt suunnileen ennallaan. ... "
.

Ilkka Luoma

... Toimittaja unohtaa tässä perusdemokraattisen ydinasian; kansa on nämä "kitkerät oikeistopopulistit" valinnut - maittain, niin Hollannissa, Ranskassa, Itävallassa ja Suomessakin. Eikö olisi aika hyväksyä kansan valinnat? Olisiko pikemminkin kysyttävä missä on tehty väärin, kun reaktiot äänestäjien taholta ovat mitä ovat? Miksi on niin vaikeaa hyväksyä muun muassa evoluution muutaman sadan miljoonan vuoden aikana kehittämän reviiripuolustuksen? Ihminen on osa elävää luontoa, ja luonto itsessään on täynnä reviirejä, usein sulassa sovussa, mutta myös kovassa kilpailussa

~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/kolu... -
.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset