Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Perinteellisen median väkevä vastakkainasettelun taistelu!

  • "Kansaa manipuloidaan jyrkänteeltä alas" - West trolling -ilmiö **
    "Kansaa manipuloidaan jyrkänteeltä alas" - West trolling -ilmiö **
  • Tunteella voitetaan järki ja syöksytään yhteisöllisyyden kautta propagandan maailmaan **
    Tunteella voitetaan järki ja syöksytään yhteisöllisyyden kautta propagandan maailmaan **

Tänään lukeva kansa ei paljoa arvosta perinteellistä mediaa – ei siis luota siihen [1. Nyt tämä media käy kovaan sotaan niin sanottua valhemediaa vastaan osoittamalla taitavaa toisen vaihtoehdon totuutta omistajiensa sekä tarvearvomaailmojen näkökulmasta.

 

Kansantieteilijät ovat sen sijaan huomanneet, että niin idässä kuin lännessä sekä muuallakin on hyvin erilaisia arvotekijöitä ja -maailmoja! Lännenmies edustaa arvoineen ja medioineen noin vajaata 20 prosenttia Telluksemme ihmispopulaatiosta, joka taas koko biomassaltaan vastaa noin muurahaiskolonioiden elopainoa. 

Nykynuoret katselevat uutisia ja ”uutisia” lähinnä sosiaalisesta mediasta, toisten Facebook seiniltä ja eri blogeista – kukin uskomuksensa ja tarpeensa mukaisesti. Perinteellinen media kävi kouluissa esitelmöimässä valhemedioista – unohtaen itsensä, joka on vain välikädellistä tiedon ja ”tiedon” siirtoa. 

~ https://yle.fi/uutiset/3-9855912

Ote ylläolevan linkin tekstistä:

” … – Puhe valemedioista on lisännyt sitä kriittisyyttä, mitä perinteistä mediaa kohtaan tunnetaan. Siinä mielessä valemedioilla on ehkä jokin tehtävä tässä yhteiskunnassa. Se on hyvä, että nyt ollaan kriittisempiä … ”

Kommentti ylläolevaan Yle-artikkeliin:

”Oikeaa vai väärää? Totta [2 vai tarua? Perinteellisen median helmasynti on rajoittuneisuus ja äänenkannattajuus, vaikka moni kertoo lehden olevan puolueeton. Toimittaja on aina välikäsi, joka kertoo käsityksensä tiedon lähteen ja lukijan välistä. 

Perinteellinen media on mielikuvamaailma, jossa tuetaan alueittain arvotekijöitä sekä vallalla olevia käsitteistöjä - lännessä läntistä maailmaa ja idässä itäistä. Suomessa luottamus mediaa kohtaan on alamaissa. Suora kansalaismedia nostaa päätään ja kehittyy varmasti välikädettömäksi informaatiologistiikaksi tuottajalta käyttäjälle. 

Elämme West trollingin ja East trollingin [3 maailmassa juuri nyt. Manipulaatio ja propaganda jylyävät lukijoita ja katsojia häiriten”

Ylläolevaan yllättävä vertaus autoilijasta ja hirvistä, jotka usein säntäävät metsästä ajotielle – aiheuttaen satoja hirvikolareita maanteillämme. Hirvi osaa kätkeytyä metsään ja metsän raunalle niin hyvin, ettemme huomaa sitä – kuten emme usein huomaa median tuottamasta aineistosta sitä oleellista, koska se on kätketty niin hyvin tai sitä ei ole lainkaan edes tarjottu lukijalle! *

~ https://yle.fi/uutiset/3-9843524

Ote ylläolevan linkin tekstistä:

” … Hirvi on maastoutumisen mestari. Edes kokeneet metsästäjät ja luonnossa liikkujat eivät tahdo sitä havaita – Jos se on paikoillaan, niin ei sitä huomaa … ”

Yllättävä verranto, mutta niin sopiva ja juuri käsiteltävään uutisen, kertomattoman uutisen ja muunnellun uutisen aiheeseen sopiva!

 

Tekstin viitenumerot

[1 ~ https://www.hs.fi/lehdistonvapaus/art-2000005004337.html -

[2 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/08/totuus-hetken-piina.html -

[3 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/12/west-trolling-east-trolling-nokittelua.html -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Savonlinnasta

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

US VU T BL BL BL FB FB FB BLOG 152286

 

DOC median vastakainasettelu_29092017.doc – OpenOffice Writer

PVM 29092017

 

374_3215

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Ilkka Luoma

Lännenmies vakuutteli tekevänsä vastineen itäisen ajatusmaailman propagandalle –

 … syntyi käsite East trolling (propagandatuutti). Slaavilaiseen tyyliin otettiin suoraviivaiset käytänteet suunnatessa tarkoitushakuista tietoa – informaatiota, propagandan |3 tyylillä.
Propaganda on jyrkkä muoto tiedonlevityksessä, jossa ei yritetä vihjailla, vaan esittää suoraan tavoitehakuista päämäärää, jossa ei koeteta kätkeä vaikuttamisen yksipuolisuutta. Propagandan etu on se, että se havaitaan helposti ja siihen voidaan asennoitua järkiselitteisesti tai siten tunneviihteellä totena ja kiehtovana.

Tähän uuteen sodan muotoon – informaatiosotaan |4 haluttiin lännestä vastavoima. Haluttiin esittää totuutta, tarkkaa tietoa, tarkastettua informaatiota, siis tavoitteena antaa oikeaa tietoa |5. Mikä on muuten oikea tieto?

Oikea tieto on paljolti enemmistöhyväksyttyä informaatiovirtaa,

 … jolle annetaan hyväksytty leima asiantuntijapiireistä. Usein asiantuntijat tietoineen ovat osoittautuneet olleensa väärässä, kun informaatiovirta tarkentuu ja/tai uutta analysoitua ja yleisymmärrettyä tietoa on saatu julkiseksi. Todisteiden voima on myös katsojan uskomuksissa, silmissä ja korvissa. Mitään täysin vedenpitävää todistetta ei ole olemassa [fil.]

Lännenmiehen vastahyökkäys East trollingille synnytti West trollingin

West trolling on hienosyistä, taitavasti läpivalaistua manipulaatiota, jossa totuuden arviointi jätetään lopulta lukijan haltuun. Manipulointi |6 on harhauttavaa, ja se pyrkii järjellisin keinoin saavuttaa asiantuntijamaista hyväksyntää esitetyn tietovirran pohjalta. Manipulaatio on salaista, piilovaikutteista ja totaalisesti mielenmuokkaukseen pohjautuvaa tietovirtaa, jolla pyritään muuttamaan käsitteitä, mielipiteitä ja ajatuskaavioita.

Itä ja länsi ottelevat nyt informaatiosodassa
[ ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/221988-... - ]

...
~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/12/west-trolli... - [152286]
.

Ilkka Luoma

~ http://t-media.fi/kansalaisten-luottamus-instituut... -

"Kansalaisten luottamus instituutioihin romahti!"

...
~ https://www.tat.fi/wp-content/uploads/2016/12/Kans... -

Media jäi hännille - 15. sija ...

Ilkka Luoma

Tässä eräs hyvin tyypillinen mielipidevaikuttamisen huippuesimerkki - epressi kertoo tutkimuksista, jossa media on kansalaisluottamuksen aivan alapäässä - mutta siitä ei mitään mainintaa ... tähän juuri perinteellinen media syyllistyy eli manipuloi lukijoitaan - tätä kutsutaan West trolling tyyppiseksi uutisoinniksi ---

~ https://www.epressi.com/tiedotteet/tyoelama/kansal... -
.

Toimituksen poiminnat