Perinteellisen median väkevä vastakkainasettelun taistelu!

Tänään lukeva kansa ei paljoa arvosta perinteellistä mediaa – ei siis luota siihen [1. Nyt tämä media käy kovaan sotaan niin sanottua valhemediaa vastaan osoittamalla taitavaa toisen vaihtoehdon totuutta omistajiensa sekä tarvearvomaailmojen näkökulmasta.

 

Kansantieteilijät ovat sen sijaan huomanneet, että niin idässä kuin lännessä sekä muuallakin on hyvin erilaisia arvotekijöitä ja -maailmoja! Lännenmies edustaa arvoineen ja medioineen noin vajaata 20 prosenttia Telluksemme ihmispopulaatiosta, joka taas koko biomassaltaan vastaa noin muurahaiskolonioiden elopainoa. 

Nykynuoret katselevat uutisia ja ”uutisia” lähinnä sosiaalisesta mediasta, toisten Facebook seiniltä ja eri blogeista – kukin uskomuksensa ja tarpeensa mukaisesti. Perinteellinen media kävi kouluissa esitelmöimässä valhemedioista – unohtaen itsensä, joka on vain välikädellistä tiedon ja ”tiedon” siirtoa. 

~ https://yle.fi/uutiset/3-9855912 – 

Ote ylläolevan linkin tekstistä:

” … – Puhe valemedioista on lisännyt sitä kriittisyyttä, mitä perinteistä mediaa kohtaan tunnetaan. Siinä mielessä valemedioilla on ehkä jokin tehtävä tässä yhteiskunnassa. Se on hyvä, että nyt ollaan kriittisempiä … ”

Kommentti ylläolevaan Yle-artikkeliin:

”Oikeaa vai väärää? Totta [2 vai tarua? Perinteellisen median helmasynti on rajoittuneisuus ja äänenkannattajuus, vaikka moni kertoo lehden olevan puolueeton. Toimittaja on aina välikäsi, joka kertoo käsityksensä tiedon lähteen ja lukijan välistä. 

Perinteellinen media on mielikuvamaailma, jossa tuetaan alueittain arvotekijöitä sekä vallalla olevia käsitteistöjä – lännessä läntistä maailmaa ja idässä itäistä. Suomessa luottamus mediaa kohtaan on alamaissa. Suora kansalaismedia nostaa päätään ja kehittyy varmasti välikädettömäksi informaatiologistiikaksi tuottajalta käyttäjälle. 

Elämme West trollingin ja East trollingin [3 maailmassa juuri nyt. Manipulaatio ja propaganda jylyävät lukijoita ja katsojia häiriten”

Ylläolevaan yllättävä vertaus autoilijasta ja hirvistä, jotka usein säntäävät metsästä ajotielle – aiheuttaen satoja hirvikolareita maanteillämme. Hirvi osaa kätkeytyä metsään ja metsän raunalle niin hyvin, ettemme huomaa sitä – kuten emme usein huomaa median tuottamasta aineistosta sitä oleellista, koska se on kätketty niin hyvin tai sitä ei ole lainkaan edes tarjottu lukijalle! *

~ https://yle.fi/uutiset/3-9843524 – 

Ote ylläolevan linkin tekstistä:

” … Hirvi on maastoutumisen mestari. Edes kokeneet metsästäjät ja luonnossa liikkujat eivät tahdo sitä havaita – Jos se on paikoillaan, niin ei sitä huomaa … ”

Yllättävä verranto, mutta niin sopiva ja juuri käsiteltävään uutisen, kertomattoman uutisen ja muunnellun uutisen aiheeseen sopiva!

 

Tekstin viitenumerot

[1 ~ https://www.hs.fi/lehdistonvapaus/art-2000005004337.html

[2 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/08/totuus-hetken-piina.html

[3 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/12/west-trolling-east-trolling-nokittelua.html

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Savonlinnasta

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

US VU T BL BL BL FB FB FB BLOG 152286

 

DOC median vastakainasettelu_29092017.doc – OpenOffice Writer

PVM 29092017

 

374_3215

ilkkaluoma
Sitoutumaton Helsinki

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? Ystävät - Tutkikaa itseänne, niin löytävälle avataan ..."

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu