Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Väkivaltaa yksilöistä valtioihin – keskiössä Yhdysvallat *

  • Irakin pommittajaveljekset - Eng. ent. PM Tony Blair (renki) ja US ent. pr. Bush jr. (isäntä) **
    Irakin pommittajaveljekset - Eng. ent. PM Tony Blair (renki) ja US ent. pr. Bush jr. (isäntä) **
  • Tämä lippis ei tarvitse saate- eikä päättötekstiä! **
    Tämä lippis ei tarvitse saate- eikä päättötekstiä! **

Tänään puhutaan maailmanpoliisista – se on vahvimman armeijan myötä USA. Kukaan ei toistaiseksi uskalla haastaa kyseenalaista titteliä, jota hyödynnetään tänäänkin Afganistanista Syyriaan. 

Miksi koko muu maailman taipuu tähän väkivaltaan, jossa valtiokoneisto käy sotaa liki yhtäjaksoisesti vuosikymmeniä kaikkialla maailmassa – ja aina kaukana omilta rajoilta. Tässä kaikkien turvallisuuskysymysten äiti ---

 

Nyt keskiössä on Korean niemimaa, jonka USA jakoi kahtia kahdestaan edesmenneen Neuvostoliiton kanssa – olivathan nuo suurvallat ainoat todelliset II Maailmansodan voittajavaltiot. Tuosta jaosta alkoi kehitys, joka on nyt mahdollisesti eskaloitumassa sodaksi, jossa kiinalaisten näkökulmasta ei voi olla voittajaa!

 

 

[U][2005]

Amerikkalainen maailmannäkemys

[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/02/amerikkalainen-maailmannkemys.html - ]

USA esittää kiinnostusta nyt vuorostaan Iraniin; siellä tuoksuu ydinase. Edellinen sotareissu on vielä kesken, mutta uusille rintamille on tarvetta. Maailman poliisi on päättänyt istuttaa amerikkalaista demokratiaa sinne, missä sille ei maaperää luonnostaan ole. Vahvempi yrittää opettaa omatapaisella hyvyydellään omaa oppiaan "tuhmille pojille".
...
Historiallisesti jo preerioilla ratsasti maailmanjärjestys sinitakkeihin pukeutuneina; tuolloin intiaanit eli alkuperäiset asukkaat saivat kyytiä. Viime vuosisadan puolella piti saksalaisia ja japanilaisia laittaa järjestykseen trumpetin säestyksellä. Tuo fanfaari on sittemmin soinut muissakin maissa.


Amerikkalaiset ovat itse asiassa välittömiä ja hyvään uskovia ihmisiä;

he ovat maksaneet suuren hinnan kaikista seikkailuistaan, jossa aina on tähtilippu liehunut vapauden ja ääneen sanomisen puolesta. Eurooppalaiset voivat kiittää heitä, kiinalaiset ja israelilaiset saavat kiittää myös. Jenkki, tuo monesti naiviksi mainittu rento hyväntekijä puree purukumia, opettaa ja toruu.


Yksi voittaja näissä koitoksissa on aina ollut;

se on itse USA:n armeija; tänä päivänäkin se on ainut armeija, jolla on laajasti kokemusta suorasta toiminnasta. Heidän armeijansa on itse asiassa ainoana valmiina mihin tahansa operaatioon. Vain USA kykenee siirtämään massiivisia joukkokeskityksiä minne tahansa maailmassa. 

Tämä koneisto on asetettu turvaamaan omien kansalaisten tarpeet, muun muassa yli 30% koko maailman polttoaineista, vaikka heidän osuus väestöstä on vain noin 5% luokkaa. Voidaan sanoa, että amerikkalainen kuluttaa monin kerroin per capita kuin esimerkiksi nouseva kauko-itä. USA ei tule jäämään ilman öljyä, muut jakavat sen mitä heiltä jää.


Jos katsoo länsimaailman suosituimpia elokuvia, siis Hollywood-tuotteita,

niin lähes jokaisessa ilmentyy heidän syvin päämääränsä. He haluavat omin ehdoin maailmanrauhaa, he haluavat perheille maallista hyvinvointia, he taistelevat vaikka mitä vastaan turvatakseen perheiden äidit, lapset ja koirat.


Amerikkalaisia elokuvia moititaan, mutta niitä katsotaan

Suomessakin viikon aikana nähdään joka päivä vähintään yksi Hollywood-tuote. Ne ovat kuin Uuno Turhapurot; kriitikot näykkivät, mutta katsojat kiittävät. Elokuvissa on yhteisiä piirteitä paljon; tunne, isänmaallisuus, urheus, vastuuntunto ja oikeudenmukaisuus.

Voi vain muistaa pätkiä elokuvista Independence Day, The Patriot, Armageddon, Pelastakaa sotamies Ryan + muut sotakuvat, joissa tähtilipun liehuntaa ei ole unohdettu. Onko tuo väärin; meidän on tunnustettava heidän ihanteensa kunniallisiksi.
...

USA tarjoaa yritteliäille kunnon palkan ja mahdollisuudet

He antavat sinnikkäille anteeksi melkein mitä vain. USA tarjoaa parhaat opinahjot; he toivottavat tervetulleeksi kaikki ahkerat ja yritteliäät opiskelijat ihon väriin katsomatta. He yksinkertaisesti tukevat eteenpäin menoa, he haluavat antaa mahdollisuuden parhaisiin tuloksiin, sillä heidän oma maa saa sen suurimman voiton, raha pyörii vinhasti ja sisäinen talous tukee maailman suurinta kauppavajetta.


Voimme tietenkin filosofoida USA:n identiteetillä,

voimme pohtia tulevaisuuskuvia, mutta he tekevät työtä ja saavuttavat voittoja. Voimme huolestuneena jaaritella heidän valtavasta kauppataseen alijäämästä, dollarin alamäestä, mutta he kuluttavat ja pitävät maailmanpyörät hyvässä rasvassa ja siinä sivussa antavat sinitakkiensa ratsastaa vapauden airuena levittämässä heidän demokratiaa ja heidän kauppapolitiikkaa.

Paras käytännön esimerkki on heidän nimien anto - USA:n tavaramerkeille eli lentotukialuksille; jo presidentti Ronald Reaganin eläessä sai heidän uusin aluksensa nimekseen USS Ronald Reagan. Se oli suurin arvonanto, mitä valtio suurelle pojalleen pystyi antamaan. Tämä jos mikä kuvaa heidän identiteettiään. (Oli muuten historian ensimmäinen nimijulkistus USA:ssa lentotukialukselle, jossa ko. henkilö vielä eli).


Joku sanoo, että amerikkalainen on naiivi,

... voi olla, mutta on vahva ja ainakin itselleen hyväntahtoinen naiivi, jolla on ehtymättömiin huomionantoa, ainakin kahvitauon ja aamurukouksen ajaksi. USA on ja pysyy tämän aikakauden vetojuhtana ja ainoana valtana, jolla ei ole tavanomaisesti vihollista, siksi ylivoimainen se on.

Kuinka kauan tätä hegemoniaa kestää, jää nähtäväksi..., idässä kasvaa systemaattisesti toinen jättiläinen - Kiina, joka haluaa omansa yhtä lailla ja aivan samalla oikeutuksella. Meille eurooppalaisille jää mielenkiintoinen rooli, voimme olla tulevan maailmanpelin avainnappula.

Meillä on looginen asema kumpaankin ilmansuuntaan.

 

 

[* Miksi otsikossa on Yhdysvallat, johtuu juuri nyt kahdesta päällekkäisestä tapahtumasta – niin yksilötekona Las Vegasissa [US P] - USA' ssa yleisestä joukkomurha-aallosta sekä valtioväkivallasta ja provosoituna provosoiden uhkaamisesta, kyseessä Korean niemimaa. 

US presidentti Donald Trump on käyttänyt harvinaisen kovaa kieltä maailman suurimman, kalleimman ja tuho- sekä hyökkäysvoimaisimman armeijan ylipäällikkönä. Saammeko jatkoa jo nyt meneillään oleville sodille, joissa US on mukana – Afganistan, Irak, Jemen, (Libya) ja Syyria -The Greatest America!

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

US VU T BL BL BL FB FB FB BLOG 152521

 

DOC Yhdysvallat_04102017.doc – OpenOffice Writer

PVM 04102017

 

764_6367

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Ilkka Luoma

** - kuvat vapaasta ja avoimesta internetistä.

...
~ http://www.independent.co.uk/news/world/middle-eas... -

"'Peace' President? How Obama came to bomb seven countries in six years
US has engaged in conflict in Iraq, Afghanistan, Pakistan, Somalia, Yemen, Libya and now Syria ... " - Independent
.

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

Hyvä ja hieno avaus; pitäisi kaiketikkin aiheuttaa asian tiimoilta keskustelua.

Ilkka Luoma

Olisi osuva kohta pohtia syvällisesti mitä maailmanpoliisiroolitus tarkoittaa, kun katsoo tuon ensimmäisen kommenttini Indepent-uutisoinnin linkkiä ja sisältöä - sekä nyt päällä olevia yksilötapahtumaa Las Vegasissa ja valtio-operaatiota Korean niemimaalla!

Kiitos kannustuksesta :)

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

USA:n taloudellinen valta on se todellinen ongelma, ei niinkään maan sotakalusto.

Kim Dotcomista kertova dokumentti, joka tuli eilen Yle:ltä oli paljon puhuva. Hyvää tarkoittava Kim yritti rakentaa tasa-arvoisempaa internetia mutta niin vain amerikkalaiset pääomat tulivat ja jyräsivät.

Ilkka Luoma

Sony-operaatio? Tätäkö tarkoitit ...?

...
Kim dotcom
~ https://areena.yle.fi/1-4158433 -
.

Kim x 2 - yllättävä yhtälö! (?)

...
Ekstra
~ https://en.wikipedia.org/wiki/Stuxnet#Iran_as_target -
.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Sotakalustoa ja taloudellista valtaa on vaikea erottaa toisistaan sillä onhan USAn poliittinen johto, riippumatta kumpaa puoluetta edustavat, julistanut USAn puolustavan n.s. kansallisia etuja kaikin käytettävissään olevin keinoin, siis m.l. aseet.

En katsonut Dotcom-dokumenttia joten kysymys: todistiko kukaan riippumaton taho hänen hyviä aikomuksiaan vai jäivätkö ne hänen omien vakuuttelujensa varaan?

Ilkka Luoma

Hyvä kysymys! Jätettiin katsojan harkittavaksi. Aihetodisteet olivat hiukan Dotcomin puolella ja vastaan yleistä tiedustelu- eli vakoilutoimintaan vastaan.

Ilkka Luoma

Yhdysvallat oli maailman esikuva ja poliisi – Jumalan armosta?

(TIEDE -lehti onnistui pääkirjoituksessaan ”Yhdysvallat oli muita parempi jo syntyessään” |1 erinomaisesti West trolling -periaatteella nostaa amerikkalaista henkeä tänne peräpohjolaan, missä olemme kaukaa idästä vaikuttavan mantereen läntinen niemeke – Jumalan armosta)

[ … kansalainen Erkki kokee Yhdysvallat kaukaisena, ja mieltää hyvin sanonnan ”pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana” – kiinalaisen vuosituhantisen ajatusmaailman perinteen mukaisesti …
 … kansalainen Liisa taas näkee Suomen vedenjakajalla, jossa olemme lännen ja idän välissä – erinomaisena huomisen puolueettomuuden linnakkeena. Lisäksi Liisa tietää suomalaisten geenien olevan niin idästä kuin lännestä|2 … ]

|1 ~ http://www.tiede.fi/artikkeli/artikkelit/yhdysvall... -

USA on saapunut maailmanpoliisiroolissaan trumppismin |3 myötä iltaansa. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ei halua tyrkyttää sellaista läntistä maailmankatsomusta muille |4, jota suurin osa ihmiskunnasta ei halua – muistamme, että lännenmies arvoineen edustaa vajaata 20 prosenttia maapallon väestöstä. Trump on reviiripuolustaja |5 ja haluaa vahvat muurit ympärilleen – turvaksi kansalleen ja esteeksi terrorismille.

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/02/yhdysvallat... - [152571]
.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Ilkka Luoman ristiretki Yhdysvaltoja ja amerikkalaisia vastaan jatkuu ... Venäjällä on tapahtunut huomattavan paljon usein kymmeniä uhreja/tapaus vaatineita sarjamurhia, viimeksi ihmissyöntiä ja makaabereja yksityiskohtia sisältänyt juttu, jossa ihmislihaa myytiin ravintoloille. Pitäisikö tästä vetää se johtopäätös, että kannibalismi kuuluu venäläiseen kansantapaan, sitähän ilmeni jo Leningradin piirityksen aikaan ... Tuollainen olisi alta riman menevää provosointia, tottakai, mutta sitä on Luomankin keittiöpsykologia, jossa väkivalta halutaan nähdä jopa amerikkalaisten luonteenpiirteenä. Tällainen yleistäminen on samanlaista rasismia kuin se missä mustat ovat laiskoja, juutalaiset kieroja, muslimit raiskaajia jne.

Ilkka Luoma

... Rujoa luettavaa, mutta kuten tunnettua, sitä saa mitä tilaa

...
~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/kylm... -

"Kylmäävät luvut julki: USA:ssa on kuollut tuliaseiden takia 50 vuodessa enemmän ihmisiä kuin sodissa koko maan historian aikana ... " ¤ " ... Vuodesta 1968 vuoteen 2015 Yhdysvalloissa on ampumavammoihin kuollut 1,53 miljoonaa ihmistä, ja murheelliset tilastot ovat viimeisen vajaan kahden vuoden aikana täydentyneet kymmenillä tuhansilla ihmisillä ... "
.

Ilkka Luoma

" ... Woodardin artikkeli osoittaa, että usko aseoikeuksiin, suhtautuminen väkivaltaan ymmärrettävänä konfliktien ratkaisemisen keinona ja kuolemanrangaistuksen käyttö vaihtelevat radikaalisti Yhdysvaltojen eri osissa ... " -SK

~ https://suomenkuvalehti.fi/americana/onko-vakivalt... -
.

Ilkka Luoma

Miten me näimme amerikkalaisuuden muutamia vuosia sitten, kun Helsingin Sanomat julkaisi ristiriitaisen artikkelin amerikkalaisuudesta [dos. Markku Ruotsila]

...
[2006]
Valtakunnallinen sanomalehti julkisti hämmästyttävän asiantuntijalausunnon su. 13.8. dosentti Markku Ruotsilan vieraskynästä. Otsikointi oli häkellyttävä samankaltaisessa naiviudessaan kuin tuntoja ja mielenylemmyyttä kuvastavat Hollywood-elokuvat esim. The Patriot esikuvanaan. USA on maapallon tavaravirtojen vahtipoliisi ja valvoo itselleen suurimmat raaka-ainevirrat yksisuuntaisena markkinatalouden vapautena ja toiminnallisena ylivoimana. Ruotsilan otsikointi kolumnissaan oli "Amerikan-vastaisuus on älyllistä laiskuutta ja pelkuruutta".

---   http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/08/usa-vihastut...    ---

Suomessa USA vihastuttaa ja kuitenkin myös ihastuttaa

USA on vapauden tyyssija, jossa on maailman suurimmat ja valvovimmat tiedustelu-, vakoilu- ja vastavakoilujärjestöt ja -virastot. USA valvoo vapauden olemusta ja toteutumaa uhkien torjujana, kuten hyökkäyksellä Irakiin myöhemmin ilmennein olemattomin syin.

Olipa Irakin Saddam USA:n hyvä ystävä ja puristelipa USA:n puolustusministeri Rumsfieldin kättä, joka jälkeenpäin kannatti hyökkäyksen aloitusta Irakiin tunnetuin seurauksin. USA:n johdonmukaisuus on kuin kaupankäynti; maksava asiakas on etusijalla, erityisesti se, jonka tuotteista ja raaka-aineista USA on riippuvainen.

Amerikkaan aikarahdattujen mustien luvattu maa!

USA on eurooppalähtöinen sekä voimistuvan orjatyövoiman jälkeläisten luvattu yrittämisen maa, jossa oikeasti taistelutahto, sinnikkyys tai tavoitteiden saavutus palkitaan kansallissankarin viitalla. USA on mallimaa tuotekehityksessä, yliopistokoulutuksessa ja asiakaspalvelussa. Sillä ei ole merkitystä onko hymy kesto-sellaista..., sillä on ainoastaan merkitystä, kuinka sinua palvellaan.

Moni Euroopan maa ottaa oppia palvelun nopeudesta sekä halusta tehdä kauppaa ja ratkaista ongelmat. USA on kaksijakoinen maa; neuvottelu pöydän ääressä on tiukkaa, asiapitoista, jämäkkää ja tavoitteisiin pyrkivää, mutta tauolla kaikki on toisin ollen vitsejä, kevyttä huumoria ja tarkoituksetonta ystävällisuteliaisuutta - "kuinka voit" -tyyliin pinnallisuuksien sanahelinänä.

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/01/barack-obam... -
.

Ilkka Luoma

sunnuntaina, marraskuuta 13, 2011
YK:n turvaneuvosto - suurvaltojen käsikassara

(YLE-AamuTV:n uutiset meuhkasivat Kiinan ja Venäjän olevan uskollisia ystäviä Syyrialle, aivan kuten USA on uskollinen ystävä Israelille --- veetto-oikeus estää muutoksia ja ajaa suurvaltojen omaa kansainvälistymispolitiikkaa eteenpäin, heikkojen haitaksi)

" ... Libyassa länsimaat äänestivät YK:n turvaneuvostossa de facto sodan julistuksen puolesta**/ - Kiina äänesti tyhjää, ei halunnut sekaantua itsenäisen maan omiin sisäisiin asioihin. Tänään juuri kukaan ei tiedä tarkasti ketä nämä kapinalliset Libyassa todellisuudessa ovat. Syyrian osalta Venäjä ja Kiina käyttivät veetto-oikeuttaan - näin Syyria saa rauhassa kurittaa omia kapinoivia kansalaisiaan nykylaillisen esivallan kautta.

USA on ahkera veetto-oikeudenkäyttäjä, kun on kyseessä esimerkiksi Israelin ja juutalaisten edut. Viimeeksi USA esti palestiinalaisten itsenäistymispyrkimykset - Kiina ei kommentoinut, kuten ei kommentoi muutoinkaan toisten itsenäisten ja suvereenien valtioiden sisäisiä asioita - eikä liioin pidä suotavana, että sen omiin sisäisiin asioihin puututaan..

USA ja länsi sen sijaan innolla levittävät oppiaan vapaasta kaupasta ja markkinataloudesta, verhoten sen läntiseen kasvuhakuiseen "näyttötalousdemokratiakäsitteeseen". Syyriaan olisi lännen mukaan pitänyt puuttua, mutta palestiinalaisille ei sallittu itsenäisyyttä ja suvereeniutta, koska se olisi ollut haitaksi Israelille ja juutalaisille.

Läntinen tapa sekaantua muiden asioihin

Valkoinen mies on kautta aikain sekaantunut muiden asioihin talous- ja valtapyyteidensä vuoksi. Jo espanjalaiset ryöstivät Väli- ja Etelä-Amerikat kullan himossaan täydentääkseen kuninkaansa aarrekammioita. Valkoinen mies ahdisti Pohjois-Amerikan intiaanit reservaatteihinsa degeneroitumaan. Valkoinen mies ahdisti Australian alkuperä-aboriginaalit pienille aavikkokaistaleille riutumaan ja katoamaan genetiikan kartoilta.

USA sekaantui Koreioiden nimimaalle, USA sekaantui Vietnamiin - ajatuksena padota vapaata maailmaa "riistävä" kommunismin leviäminen. USA kurmootti Saddamia kaksi kertaa, jolloin toisella kertaa saatiin diktaattori hengiltä. USA röykyttää afgaaneja ja nimenomaan talibaaneja, jotka karkottivat venäläiset aikoinaan, niin kuin brititkin vielä aikaisemmin ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2011/11/ykn-turvane... -
.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Mennyttä vuosisataa voi pitää hyvällä syyllä Yhdysvaltain vuosisatana. Onko nyt aloittamamme vuosisata Kiinan, sen näyttää aika. Yhdysvallat oli kiistatta 1900-luvun johtava maailmanvalta (ja on sitä toki vieläkin) ja sitä haastamaan yrittäneet tippuivat kaikki kyydistä. Britannia oli samalla tavoin maailman johtava maa 1700- ja 1800-luvuilla Espanjan perimyssodasta lähtien eikä sen kovin kilpailija Ranska päässyt koskaan aivan rinnalle. Yhdistyneen Saksan nousu 1800-luvun lopulla kilpistyi paljolti maailmansotien tappioihin.

Siirtomaavallan huippuaikana 1800-luvulla käytännöllisesti koko Afrikka oli jaettu Britannian, Ranskan, Portugalin, Belgian ja muutamien pienempien tekijöiden kesken ja pyrkipä siellä Saksakin saaliinjaolle 1800-luvun lopulla. Myös väkirikkaassa Aasiassa Britannia, Ranska ja Hollanti olivat jakaneet niin Etu-kuin Taka-Intiatkin. Kiinakin joutui ottamaan nöyryyttäviä määräyksiä briteiltä.

Entinen Britannian alusmaa Yhdysvallat laajeni 1800-luvulla hieman samaan tapaan kuin Venäjä, ei merentakaisille alueille, vaan omaa manneraluettaan laajentaen. Alkuperäiskansat työnnettiin syrjään ja aluetta laajennettiin joko sodalla tai USA:n tapauksessa usein myös ostamalla (esim. valtavan laaja ns. Louisiana Ranskalta 1804 ja yhtä laaja Alaska Venäjältä 1867). Yhdysvalloissa suhtauduttiin brittien ja ranskalaisten siirtomaapolitiikkaan tuohon aikaan usein kielteisesti, mutta vuosisadan vaihteessa kaapattiin Espanjalta mieluusti myös siirtomaita.

Kun Britannia omisti valtansa huipulla lähes puoli maailmaa, ei Yhdysvallat kuitenkaan 1900-luvulla ole liittänyt juurikaan alueita itseensä, vaikka perustikin sotilastukikohtia ympäri maailmaa. Aika oli tietysti myös toinen, siirtomaiden itsenäistyessä toisen maailmansodan jälkeen kiihtyvää vauhtia. Ei USA kuitenkaan ole koskaan riistänyt ns. kolmatta maailmaa samalla tavoin kuin vanhat siirtomaavallat alusmaitaan. Törkein esimerkki tällaisesta riistosta oli varmasti Belgian Kongo, jota kuningas Leopold II piti vuosikymmeniä yksityisenä siirtomaanaan, kunnes se siirrettiin Belgian valtion hallintaan.

Yhdysvaltain kolonialismi on ollut enemmänkin epäsuoraa, amerikkalaisten suuryritysten suosimista kauppasopimuksissa ja yritysten omistuksia kehitysmaissa. Tätähän nouseva maailmanvalta Kiinakin tekee tällä hetkellä, mahdollisesti jopa röyhkeämmin kuin amerikkalaiset konsanaan.

Summa summarum, en osaa pitää Yhdysvaltoja sellaisena "pahiksena", jona Luoma hänet haluaa nähdä, ainakaan jos verrataan vanhoihin eurooppalaisiin siirtomaavaltoihin. Mitä taas tulee amerikkalaiseen "kulttuuri-imperialismiin", niin kenenkään ei ole pakko katsoa amerikkalaisia elokuvia eikä kuunnella amerikkalaista musiikkia. Voi ihan rauhassa katsella otsa rypyssä ranskalaista taideleffaa tai koittaa päästä perille mongolialaisen kurkkulaulun saloista, jos niin haluaa.

Ilkka Luoma

Kiinan oli jo 1400 -luvulla maailman johtava valtio ja kauppavalta (keisari Zhu Di) - nyt eletään jo kiinalaisten vuosisataa ---

...
Kiinalainen mobilisaatio valloittaa – taloudellisesti – maailmaa!
[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/kiinalainen-... - ][151154]

Kiinalaiset nousivat valkoisten perässä Pohjois-Amerikkaan – rakentamaan rautateitä ja pesemään pyykkiä ja ylläpitämään eksoottisten ruokiensa ravintoloita – kuten nytkin. Nyt rautatiet rakennetaan kiinalaisvoimin kehitysmaihin, pyykit pesee pesukoneet ja Chinese restaurants – ovat kaikkialla.

Kiinalaiset ovat maailmankansalaisia, omalla vahvalla kulttuurillaan, mutta uskomattomalla sopeutumiskyvyllä – eivät tyrkytä omaansa ja tunnustavat ”isäntämaansa” tavat ja temput.

Kiina on suurin liki kaikilla mittareilla – myös ympäristöongelmissa!
[ ~ http://www.talouselama.fi/uutiset/se-on-tapahtunut... - ]

Kiina tulee korjaamaan virheensä, jotka loivat viimeisen 30 vuoden aikana – ympäristön näkökulmasta. Lännenmies saastutti tavallansa viimeiset 150 vuotta. Kiinalaiset ovat nopeita – vesiongelmakin ratkaistaan seuraavan 15 vuoden aikana. Metsät kasvavat jo nopeammin kuin muualla vastaavissa olosuhteissa –

… Kiina ei hakkaa omia metsiä selluksi ja pahvilaatikoiksi [5. Kiina hakkauttaa metsät muualla (Kaidi – Kemi?) – saadakseen maailman suurimmalle verkkokaupalleen ne sadat miljoonat pahvipakkaukset – kunnes kieltävät ne kertakäyttöisinä, kuten polttomoottoritkin – jo lähitulevaisuudessa.

Sadan vuoden suunnitelmat ...

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/09/yskiiko-kiin... -

.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Ilkka, kaikki eivät näe Kiinan toimintaa esim. Afrikassa noin ihanteellisessa valossa. Mutta sehän on vissiin sitä west trollingia ... :)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #35

Afrikkalaisten valtioiden mielipiteet ovat huomattavasti positiivisempia kiinalaisten jäljiltä ja jäljillä - verrattuna eurooppalaiseen kolonialismiin ---

Huom! Kiinalaiset kävivät vilkasta kauppaa Afrikkaan jo 1400 -luvun alkutaipaleella.

Ilkka Luoma

" ... Donald Trump kävi uskaliaan, räväkän, itse maksetun (?) ja ennalta täysin poikkeavaksi suunnitellun vaalikampanjan ja voitti vähemmillä äänillä kilpailijansa. Väitetään hävinneiden taholta, että Venäjän avustuksella, vaikka tiedämme Edward Snowdenin myötä, että Yhdysvallat on se kyber- ja vakoilutoiminnan suurvalta.

Monet muistavat Stuxnetin ja Iranin ydinvoimahankkeen sabotoinnin |7. USA on myös salaisuuksien maa – vieläkään ei ole paljastunut ketkä murhauttivat presidentti John F. Kennedyn, FBI on epäiltyjen listalla – ainakin salaliittoteoreetikkojen mielestä. Toivottavasti tämä ei nyt ennakoi mitään pahaa.

Presidentti Trumpilla on tehtävä!

Nyt vain näyttää siltä, ettei media sitä oivalla, vaikka liki puolet äänestäneistä sen oivalsi – alitajunnassaan, Trumpin esiintymisvoimasta. Nyt kun Trump on hoitanut osavastuullista virkaansa pari viikkoa, on syntynyt tuntuma, ettei Trump aina itsekään tiedä mitä huominen tuo tullessaan.

Kiina on Trumpin mielestä amerikkalaisen ahdingon peruslähtökohta

Trump tietää mitä merkitsee globalisaatio ja tietää mitä merkitsee rajoittaminen – protektionismi ja reviiripuolustus |8. Mutta kun Trump haluaa Amerikasta jälleen suuren – The Great America, tässä Donald on ominut maalleen koko maanosansa nimityksen, ollen kuitenkin vajaa puolet sen koko väestöstä.

Suuruuden hullutta, ehkä, ehkä ei –

 … vaan luuloako omasta narsistisesta |9 erinomaisuudesta ja vastuusta koko maapallosta? ”Vastuunkantoa koko maailmasta” – tätä ei moni usko, mutta kuten eräs korkea arvoinen kiinalainen lähellä ylintä johtoa oleva entinen diplomaatti sanoi:
”Trumpilla on kovat puheet, mutta lopulta hyvä sydän” – maailma on joskus ihmeellinen! ... "

Ilkka Luoma

" ... Sota lisää perheväkivaltaa

Monet kotiin palaavat veteraanit sortuvat huumeisiin ja alkoholiin. Monet päätyvät vankilaan huumeiden käytöstä tai rikoksista, joita saatettaisiin pitää lievinä, ellei syytetty olisi kantanut asetta – tapa, johon armeijassa tottuu. Perheväkivalta ei sekään ole sattumaa. Yhdysvaltain asevoimat on macho-organisaatio, joka on Jonesin mukaan jopa ylpeä tästä pitkästä perinteestä. Siitä ei hevin luovuta.

Kotiin palaavat naisveteraanit ovat hekin usein osallisia perheväkivaltaan. Toisin kuin miehet, he eivät tavallisesti ole tappava osapuoli vaan väkivallan uhri.

Jones kirjoittaa: ”Herää Amerikka. Pojat palaavat kotiin, mutta he eivät ole samoja poikia, jotka lähtivät.” ... "

~ https://www.rauhanpuolustajat.org/tag/vakivalta/ -
.

Ilkka Luoma

Tilastoa vuodelta 2015:

470.000 murhaa, eniten Pohjois- ja Etelä-Amerikassa - vähiten Itä- ja Kaakkois-Aasiassa ---

Lähde:
Kehitys utveckling -lehti/Ulkoasiainministeriö
03 Syyskuu 2017
ISSN 0787-0418

Toimituksen poiminnat