Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Kokoomuksesta omistetaan paalupaikka!

  • Viimeinen Kokoomuksen yli rajat ylittävä puheenjohtaja - Juha Rihtniemi, joka nautti arvostusta Tamminiemeen asti! *
    Viimeinen Kokoomuksen yli rajat ylittävä puheenjohtaja - Juha Rihtniemi, joka nautti arvostusta Tamminiemeen asti! *
  • Arveltiin Jyrki Kataisen hallituksen olleen Suomen huonoin - Katainen pakeni EU-Brysseliin, kesken kansan antaman mandaatin **
    Arveltiin Jyrki Kataisen hallituksen olleen Suomen huonoin - Katainen pakeni EU-Brysseliin, kesken kansan antaman mandaatin **
  • Kokoomuksessa oli aikanaan ääriaineksia - nyt he ovat kadonneet. Mitkä ovat Kokoomukset todelliset arvotekijät?
    Kokoomuksessa oli aikanaan ääriaineksia - nyt he ovat kadonneet. Mitkä ovat Kokoomukset todelliset arvotekijät?

Luotettava mielipidetutkimus [1 kertoo Kokoomuksen olevan ykkönen [21,1%]. Keskusta kantaa vastuuta alemmilta kannatusportailta. Keskustan - ja liikkuvat kannattajat varoittavat näiden mielipidetiedustelujen kautta omiaan – antamalla varoituksen – pääministeri Juha Sipilä - ”Terävöitä päämääriä ja pidä linjasi, nyt ei olla liikeyritysjohdossa, ollaan yhteiskuntajärjestelmän johdossa!”

[1 ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005395703.html -

 

Kokoomus saa perustakseen suuren kannatuksen hyvin toimeentulevilta taseidensa ja maallisen omaisuuden vartijoilta. Omistamiseen on täysi oikeus ja omaa saa jopa muurein puolustaa. Kokoomuksen asennementaliteetti repii yhteiskuntaamme kahtia [2 – olemme jakaantumassa menestyjiin ja syrjäytyviin [3

Kaikki eivät jaksa oravanpyörässä. Evoluutio ei luo tasavahvaa eloyhteisöä, menestymiserot ovat aina läsnä – evoluutio haluaa kilpailua. (Ääri)tuloerot kasvavat [4 – tähän Kokoomus pyrkii ---

[2 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/11/kansakuntaa-erottaa-kasvava-kuilu.html -

[3 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/03/yhteisollisyyden-huippuhetki-annetaan.html -

[3 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/08/syrjaytyneet-ja-ajelehtivat-nuoret.html -

[4 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/11/vastine-hyvksyyk-peruskansalainen.html -

 

Tässä kirjoitus vuodelta 2013 kertoo Kokoomusnuorten irtiotoista, kuten aina ennenkin:

[~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/09/papinkaapuinen-rautakypara.html - ]

 

Kokoomusnuoret peruslinjoilla!

Papin kaapuinen rautakypärä kokoomuslainen a´la Kari *] on menneisyyttä. Kokoomus on toivo ja työmies (millään tavoin tässä halventamalla rehtiä työmiestä) – Kokoomus on myös yleispuolue, joka menetti identiteettinsä 1] ja arvoaatteensa.

Tänään Kokoomus Nuoret ry ottaa irtiottoa nk. ”ukkokokoomuksesta”, jossa virtaa kataismaiset asiasisällöttömät hokemat hyvinvoinnista, työntekemisestä, natotuksesta ja läntisestä itsepintaisuusväittämistä. Kokoomus oli pitkään suurin puolue – nuori puheenjohtaja oli antanut uskoa, voimaa ja tavoitehakuisuutta.

 

Mersun takapenkki rämetti Kokoomuksen materiaaliseksi kulutusyhteiskuntapuolueeksi, jossa mahtailevat näyttö- ja vertailutalouksien 2] airueet. Kokoomus oli tehnyt suuren harppauksen pois sellaisesta, jossa oli arvot ja aatteet. Nämä arvoaatteelliset karkasivat kalluppien mukaan Keskustaan ja Perussuomalaisiin.

 

Kokoomus Nuoret räväytti irtiotolla 

Nyt peräänkuulutetaan reippaasti soinilaisten ja halla-aholaisten teesejä – hyväksymällä ”kiihoituksen kansanjoukkoja” vastaan sekä lakkauttaisivat vähemmistövaltuutetun tehtävät ja viran. Kokoomusnuorista on tullut reviiripuolustajia 3]

Tasavero juoksuttaa yhteiskuntaa kilpailutilanteeseen, voimakkaammin kuin progressiot, joista luodaan nyt vihervasureiden voimin kansalaispalkan 4] alkeita. Kokoomusnuoret eivät halunne vapaamatkustajia, vaan yrittämistä, oveluutta, peliä ja menestymistä – ainakin materiaalisin mittapuin.

 

Suomi kuuluu suomalaisille, 

ja arvaan, että kokoomusnuoret huutavat aitosuomalaisuuden perään – ”Suomi on hyvä maa, ja sitä puolustaa parhaiten aitosuomalainen itse” -näin suunilleen nuorten ihannoima edesmennyt isänmaan sinivalkoinen ääni, kenraali Adolf Ehrnrooth 5] usein maalaili.

 

..

Suomesta puuttuu aito oikeistolainen puolue, 

sille perustoja luodaan perussuomalaisten äärisiivistä, Itsenäisyyspuolueesta kuin vielä järjestäytymättömistä liikkeistä, joita muhii jo pinnan alla. Soiniintuneiden halla-aholaisten mielenliikkeitä arvaillaan – puhumattakaan hakkaraislaisten orastavista mielenvärähtelyistä.

 

Huuto menneisyydestä – IKL?

Ajaako Kokoomusnuoret ry ukkopuoluettaan katsomaan totuutta silmiin? Reivaako kokoomusnuoret ikiaikaisista Ilkka Kanervan 6] ”maailman avoinna suuntaan tai toiseen” ideologiasta selkokieliseen isänmaan puolustamiseen, historia-arvojen nostoon sekä perinteelliseen 'aito Suomi, hyvä itsenäinen Suomi' suuntaan?

 

Nuorten kapina – vai kapina jo laajemminkin?

Kokoomuksessa saattaa muhia muutoinkin voimakas pinnanalainen kapinaliike saamattomuutta kohtaan – aika on jo muutoksille ja vahvoille johtajille; ehkä vain Kokoomuksen puoluesihteeri Taru Tujusen vahva persoona puolueen sisällä on pitänyt muutosvoimat toistaiseksi aisoissa.

 

Kokoomus luo nahkansa – 

sillä sen taustajoukot ovat jo kyllääntyneet väripalettihallitukseen 7], joka ei kykene ajamaan aitokokoomuslaisia aatteita kansakuntamme hyväksi. Reivaus alkaa puheenjohtajan vaihtumisesta – eroava pääministeri ei voi olla puolueensa keulakuva, sillä sextetti on elonsa illassa ja jo ”kreikka III” saattaa suistaa hallituksen nurin, koska pinna palaa lopulta kärsivällisimmiltäkin myötäilijöiltä.

 

EKSTRA

Orpo olo ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/06/kokoomus-sai-orvon-olon-yhtenaisyyden.html -

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

US VU T BL BL BL FB FB FB BLOG 152627

 

DOC Kokoomus_06102017.doc – OpenOffice Writer

PVM 06102017

 

505_4940

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Ilkka Luoma

Kokoomuksen sisäministeri Paula Risikko "yrittää tosissaan" [?] hoitaa postiaan - ehkä vaikeinta ja tärkeintä epäkohtaa yhteiskunnassamme ---

... Kaikki alkaa lasten kasvatuksesta, perheen talouden lähtökohdista ja ympäristön vaikutuksista. Yhteiskunnallinen varhaiskasvatus nousee arvoonsa. Perheet ja yksinhuoltajat ulkoistavat kasvatusta yhteiskuntaohjaukselle. Lasten kuvaruutuaika valvomattomana saattaa myöhemmin kostautua. Nuorten menestysmahdollisuudet luodaan jo ennen kouluikää. Suurin hätä on nyt ikähaitarissa 17-30! Mitä teemme? Siinäpä kysymys...

...
~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005396208.html -

"Suomalaiset jakautuvat menestyviin ja syrjäytyneisiin, ja se on maan suurin turvallisuusuhka, toteaa hallitus uudessa strategiassaan ... "

Fb-lukijakommentti:

"Ei noita edes kiinnosta. "erityisesti valitut edustajat ovat äänestäjiä paremmin koulutettuja, korkeammista ammattiluokista ja enemmän ansaitsevia. Myös talouden säästötoimet ovat jo pitkään kohdistuneet heikoimpiin ryhmiin, joiden poliittinen vaikutusvalta on vähäinen (Hänninen 2017""
.
.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Kokoomus puolueena on enemmän vaaliorganisaatio joka koordinoi vaalikampanjoita ja kanavoi osan vaalituesta ehdokkaiden kampanjoihin.

Strategia ja taktiikka tulee Eteläranta 10:n kautta. Strategia talouselämän huipulta, nykyisin finassialan kansainvälisiltä valtaapitäviltä ja taktisia kuviotita hiottanee Etelärannan kabineteissa ja tiimipalavereissa. Valitut edustajat hoitavat operatiivista toimintaa toimipaikoillaan ja verkostoissaan.

Kuinkahan kauan työväenluokan aasemassa olevat wannabee-toimihenkilöt jaksavat roikkua mukana kannattamassa ja onko heidän reaktionsa vain oireisiin takertuva populistinen oikeistojytkyttely vai syvempää muutosta hakeva vallankumouksellinen radikalismi?

Ilkka Luoma

Kokoomus osaa puolueapparaattirahoituksen parhaiten, tietää missä ovat parhaat lähteet ja osaa myös kätkeä ne.

...
437 lukijakommenttia aiheesta "Jatkuuko demareiden aatteettomuuden kiusallinen tuska?" linkin ~ http://www.hollilla.com/threader.php?thread=2135223 - alta ---

ORIG 10.05.2014

Ilkka Luoma

... Tulisi muistaa, että mielipidemittaukset politiikasta (puoluekannatuksista) ovat osaltaan muistutuksia "omilleen". Nyt keskustavoimat heristävät sormiaan, jotta pääministeri muistaisi syrjäytyvät. Kokoomus ei heikoista välitä, ja jos Keskusta ei sitä tee, niin vaikeuksissa olevien määrä entisestään kasvaa, ja tuo lasku lankeaa joillekin muillekin kuin vain syrjään jääville. Ryhtiliike Keskustalta parantaa tilanteen. Yhteiskunta on juuri niin vahva kuin on sen heikoin lenkki. Solidaarisuus on aina ollut vahvan yhteisöllisyyden merkki. Kokoomuksen kannattajat ovat lähinnä oman omaisuuden ja ostovoiman kannattajia.

~ https://yle.fi/uutiset/3-9865520 -

" ... tunnelmaa hallituksessa
Jännitteet hallituksen sisällä kiristyvät, kun pääministeri Juha Sipilän keskusta putoaa ja valtiovarainministeri Petteri Orpon kokoomus korjaa taas sadon, arvioi politiikan toimittaja Pekka Kinnunen ... "
.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Avautuuko kepuleiden ja kokkuleiden välien kiristyessä sinikoille mahdollisuus pelata? Mitäköhän avauksia saamme nähdä? Varmaan ainakin lisää tälläisiä https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005397018.html joilla haetaan yhteisiä säveliä.

Ilkka Luoma

Saivat ilmeisesti puolueenkin perustettua! Mutta kannatus alle virhemarginaalin - kansan rangaistus loikkareille ja pettureille?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #7

Mutta antaako tämä pelitilanne heille mahdollisuuten profiloitua muutenkin kuin vain persuleinen anti-halli-aholaisena fraktiona ja segregaatteina? Se voisi ehkä mahdollisesti antaa tilaa "oikean" politiikan tekemiselle? (huom. moninkertainen konditionaali)

P.s. en haluaisi tuudittautua unelmiin ja toiveuniin heidänkään osaltaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #9

Sinisillä on tilaus, mutta ensin eroon ansaitusta loikkarimaineesta. Sininen voisi olla se napakampi oikeistopuolue --- ;)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Luoma on löytänyt kolmenneksi kuvaksi vekkulin muiston ajoilta jolloin "miehet olivat vielä miehiä". Nythän kokkuleissa nuorisoliitto ajaa telaketjut kolisten oikealta ohi business-is-business -linjan.

Muistanpa henkilökohtaisestikin ajan jolloin heidän eduskuntaryhmässään olivat E.Lattula ja T.Junnila (Tiedonantajan tuolloisten pakinoiden Juttula ja Lannila) ja presidenttiehdokkaana "markka-ja-ääni" -demokratian mies M.Virkkunen. Nyt on "vain" W.Rydman, S.Schubak, E.Lepomäki kumppaneineen.

Ilkka Luoma

Helsingin Kokoomusnuorten entinen toiminnanjohtaja Jukka Romppainen huolestuttavimpana ---

...
[2012]

" ... Onko meistä inhimillisiksi?
[Luovuuden loppu vai heräämisen alku? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/04/luovuuden-lo... - ]

Muistamme rotuopit ja massateurastukset. Homot, väärin uskovaiset, juutalaiset, mustalaiset ja muut alempiarvoiset rahdattiin karjavaunuilla keskitysleireille - heistä valmistettiin jopa saippuaa. Elettiin rotuopin aikakautta, jossa yksi, arjalaisuuden voimaharha nosti itsensä valituksi kansaksi, johtamaan muita. Kornia oli se, että tuon harha-askeleen laittoivat järjestykseen kommunistinen diktatuuri ja läntinen markkinatalousdemokratia. Rotuopit ovat haudatut, ja kansakunnat vakuuttivat, ettei "enää koskaan".

Loppuhuomautus - Odotetusti Kokoomus Nuoret irtisanoutuivat Saul Schubak´ in lausunnoista
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/09/papinkaapuin... - ... "

.
~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/123560-... -
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/07/kokoomus-on-... -
[ORIG] 5.11.2012 08:22 Ilkka Luoma 

...
SENT
Cc: jukka.romppainen@kokoomusnuoret.fi; antti.hakkanen@kokoomusnuoret.fi;laura.raty@helsinki.fi; paavo.arhinmaki@eduskunta.fi; jan.vapaavuori@eduskunta.fi ;timo.soini@eduskunta.fi ; Hiltunen Rakel ; Paasio Heli ; presidentti@tpk.fi ;carl.haglund@defmin.fi ; heidi.hautala@formin.fi ; maria.guzenina-richardson@stm.fi ;paula.risikko@stm.fi ; taru.tujunen@kokoomus.fi ; jyrki.katainen@vnk.fi

Sent: Sunday, November 04, 2012 10:31 AM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Tuliko Kokoomus nyt ulos aatteellansa ja julkisti kantavan ideologiansa - negaationa?

...
JK.
Jäämme odottamaan kokoomusjohdon esiinmarssia antamaan meriselityksen nuorisosiiven, tulevaisuuden rakentajien aatemaailman tarkemmasta sisällöstä - kuten Katekismus paimentaa: "Mitä se on?"  - jotta heikompi lahjainenkin voisi ymmärtää esilletulon oleellisen ideologiaviestin. Kansakuntaa kiinnostaa myös kuulla miten mahdollisesti ajattelematon höytkyilyssään onneton lipsahdus pääsi putkahtamaan julkisuuteen ja saako töräyttäjä tästä jonkin sanktion - vaikkapa isällisenä opetuksena opiksi tulevaisuudelle.

JJK.
Sähköpostin kopiokenttä on tällä kertaa erityisen huolellisesti mietitty - koska aihe on koskettava, ja peruskysymys ihmisyydestä, inhimillisyydestä ja siitä ihmisarvoisesta elämästä, mihin kaikki kuitenkin sisimmässään tähtäävät, on oleellinen osa elämäämme - kukaanhan meistä ei ole syntyessään paha, vaan tarkoituksemme on jatkaa sukua kaikkine niine keinoin, mitä luonto ja evoluutio ovat meille antaneet. Keskustelu tulee varmasti jatkumaan ja toivottavasti herättävät muutkin arvopuolueet syvällisempään aatekeskusteluun aikakautena, jolloin kulutus- ja näyttötalous ovat saaneet liiallisen tartuntaotteen meidän (-kin) kansakunnasta.

.

Ilkka Luoma

*
~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Juha_Rihtniemi -

"Juha Rihtniemi (28. elokuuta 1927 Helsinki – 12. tammikuuta 1971 Helsinki) oli suomalainen poliitikko, Kansallisen Kokoomuksen puheenjohtaja 1965–1971 ja puoluesihteeri 1959–1960. Kymen läänin vaalipiiristä valittuna kansanedustajana hän toimi vuosina 1958–1971. Hänen aikanaan aloitettiin vuoden 1968 presidentinvaalin jälkeen remonttimiesten voimin kokoomuksen uudelleen asemointi suomalaiseen sisäpolitiikkaan Kekkos-kriittisestä puolueesta myös ”ulkopoliittisesti kelvolliseksi” hallituspuolueeksi. ... " -Wiki

Ilkka Luoma

"Kokoomus on ylpeän korskea puolue ja pitää kiinni tuloeroista ja omistamisesta. Luokkaeroja tuetaan koulutusleikkauksilla. On turha kouluttaa kaikkia, sillä osa on osaamattomia jo juuriltaan. Koulutus on tarkoitettu sellaisille, jotka kykenevät ottamaan sitä vastaan. Tämä on sitä kokoomuslaista kykyilyä"

-lainaus eräältä vaikeista oloista nousseelta tohtorilta (ei halunnut antaa nimeään julkisuuteen).

...
"Syytökset jatkuvat - Touko Aalto: Kokoomuslaiset "turvautuivat kaikkein alhaisimpaan keinoon" ... " -IS

~ http://www.iltalehti.fi/politiikka/201710052200439... -
.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Kokoomusta voisi luonnehtia kapitalistien poliittiseksi siiveksi Suomessa. Sen tehtävänä on vaikeuttaa yhteisten asioiden hoitoa ajamalla pienen rikkaan vähemmistön etua ja "parhaassa" tapauksessa muiluttaa kansan yhteistä omaisuutta yksityisille hyville veljille pilkkahintaan.

Ilkka Luoma

Kokoomus on reviiripuolustaja sekä muurin rakentaja. Repii yhteiskuntaa kahtia ---

Ilkka Luoma

Pureudutaan syvällisen analyyttisesti Kokoomuksen "pääideologiin" Elina Lepomäkeen - ja rinnastetaan demareiden tulevaan puheenjohtajaan Sanna Mariniin ---

...
" ... Huomisen toivot – nuorta voimaa. Kansanedustajia molemmat, suurista puolueista, joita meillä ei todellisuudessa ole. Elina ja Sanna keskustelivat tuloeroista *, mukana oli myös Vasemmiston Paavo Arhinmäki. Vasemmistopuolueet ja oikeisto ottivat yhteen. Menestyjien ja osin menestymättömien kamppailu elintilasta ja auringonpaisteesta – reviireistä tässäkin kysymys.

~ https://areena.yle.fi/1-4241325 -
 
Sanna edustaa inhimillisyyttä, tuloerojen kaventamista ja myös heikkojen puolustamista – hyvin koulutettuna ja hyvää palkkaa edustajatyöstään nauttien, samaa edustajapalkkaa nauttii myös Elina, edelleen hyvin koulutettuna – molemmat selviytyjinä, joko oveluudella, yrittämisellä, pyrkyryydellä tai aidolla vaikutteella kansalaisten suuntaan – nousten eduskuntaan edustamiensa edunvalvontaryhmien äänten kannattelijoina.

Sanna Marin edustaa sosiaalidemokratiaa perinteellisestä toverikaupungista Tampereelta, jossa käytiin kovat sisällissotataistelut 1918, joita on joskus luokkataisteluiksikin kutsuttu. Sanna julkituo inhimillisyyttä ja nousevaa uutta sosiaalidemokratiaa, toivottavasti jopa kansanliikkeenä. Sosiaalidemokratia hakee kannatusta myös heiltä, joille maailma ei aina hymyile, tai edes tarjoa lähtökohtia menestyä.

Elina Lepomäki on Kokoomuksen äänenkannattaja. Kokoomusta ”haukutaan” menestyjien reviiripiiriksi, joiden tulee valvoa lisääntyvää omaisuutta ja tulojen kasvua – siis puhumme kasvutalouden kannattajista. En vain ole koskaan kuullut kenenkään muunkaan kertoneen kuinka kauan kasvua voi jatkua ** – haluamallamme tavalla, siis ostovoimalisäyksinä. Kokoomus ja Elina ovat ikään kuin evoluution ”vahvemman lain” rautaisen säännöstön ilmentymä.

...
** Kasvuhokema! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/12/kasvuhokema-... -
 

Sanna tunnistaa kirkkaasti tuloerojen kasvun ja niiden aiheuttamat ongelmat. Suomessa on yhä enemmän pudonneita, pelkästään nuorissa noin 40.000, jotka eivät saata koskaan tulla työmarkkinoille – elääkin pitäisi ja ostovoima jotenkin järjestää ***. Kuka tai mikä on lopulta vastuunkantaja; yksilö itse vai auttava yhteiskunta – tämä on sitä sosiaalidemokratiaa – auta toveria mäessä. ... "

Jatkuu ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243302-... -
.

Elina on Kokoomusta lähellä olevan ajatuspaja Liberon hpj.

Ilkka Luoma

Kokoomuksella on muutamia ideologeja ja merkittäviä taustavaikuttajia - em. Jaakkola euroasiantuntijana sekä Elina Lepomäki, joka onkin jo edellä esitelty verrantona demareiden tulevaan puheenjohtajaan Sanna Marin' iin ---

...
Näyttää siltä, että olen edustaja Lepomäen kanssa kysytyistä asioista 49 prosenttisesti samaa mieltä. Ero syntyy homoista, kulutuksesta, kasvuhoennasta ja ympäristöarvoista. Elina on tyypillinen "lisää kasvua" huutava kansalaisedustaja. Diplomi-insinöörin ajattelisi miettivän Telluksen rajallisuutta ja ihmisen suhteetonta osallistumista biosfäärin toimintaedellytysten heikentämiseen. Sen sijaan kauppatieteen maisterille talouskasvu on pyhä asia!

~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005399055.html -
.

Toimituksen poiminnat