Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Media pyörittää lukijaa ja jättää kertomatta …

 • Kutsuttu Venäjä tukee Syyrian laillista hallintokoneistoa, joka edustaa maataan virallisesti YK' n yleiskokouksessa ¤
  Kutsuttu Venäjä tukee Syyrian laillista hallintokoneistoa, joka edustaa maataan virallisesti YK' n yleiskokouksessa ¤
 • ISIS-järjestö syntyi paljolti vuonna 2003 USA' n Irakiin hyökkäyksen jälkimainingeista ¤¤
  ISIS-järjestö syntyi paljolti vuonna 2003 USA' n Irakiin hyökkäyksen jälkimainingeista ¤¤
 • USA/CIA on salaisesti aseistanut Syyrian kapinallistaistelijoita jo vuodesta 2013 - pr. Trump perui operaation 2017 ¤¤¤
  USA/CIA on salaisesti aseistanut Syyrian kapinallistaistelijoita jo vuodesta 2013 - pr. Trump perui operaation 2017 ¤¤¤

sellaista, jolla on oleellista merkitystä itse asiakokonaisuuteen. Media puskee lukijoilleen haluamaansa viestintää, omin painotuksin ja omin päämäärin. Otamme yksinkertaisen esimerkin – Syyriasta ja siitä kirjoittavasta valtakunnan aiemmasta päämediasta – Helsingin Sanomista:

Tässä itse HS-teksti ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005399917.html -

 

Ja itse poisjätetyt hyvin oleelliset asiakohdat:

... Jostain syystä Helsingin Sanomat haluaa unohtaa tai unohtaa viisi merkittävää asiakokonaisuutta:

 

 1. Syyrian hallitsematon sisäinen konflikti alkoi vuosisadan kuivuudesta maaseudulla, joka ajoi paljon maaseutuväestöä kaupunkeihin.

 2. CIA aloitti salaisen Syyrian kapinallisterroristien aseistamisen ja rahoittamisen v. 2013.

 3. USAF aloitti ilman mitään mandaattia Syyrian ilmapommitukset jo vuonna 2014.

 4. Venäjän sotavoimat tulivat laillisen Syyrian hallituksen kutsumana v. 2015.

 5. USA aloitti Irakissa sodan jo vuonna 2003, ja jälleen ilman mitään mandaattia kansainväliseltä yhteisöltä.

   

  Nämä seikat HS valtakunnan yhtenä päämediana unohti vahingossa tai tietoisesti. Pitäisikö kysyä asiasta HS- vastaavalta päätoimittajalta Kaius Niemeltä miksi näin?

   

...

Luottavatko kansalaisemme perinteelliseen mediaan?

~ https://www.hs.fi/lehdistonvapaus/art-2000005004337.html -

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243628-perinteellisen-median-vakeva-vastakkainasettelun-taistelu

Vain noin 30 prosenttia kansalaisistamme luottaa mediaan. Muutoin media painuu luottamuksen osalta pahnan pohjimmaisiksi.

 

Numerokohtien lisätiedot – linkit aihetodisteisiin ---

[1 ~ http://francescadechatel.com/water_in_syria/ -

[1 Syyriassa maaseutuväki pakeni kuivuutta kaupunkeihin ~ http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maaseutu/maatilojen-tuhoutuminen-sytytti-syyrian-kriisin-1.126867 -

[2 US presidentti Donald Trump käski CIA' ta lopettamaan salaisen kapinallisterroristien aseistamisoperaation 2017 kesällä ~ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005297252.html -

[3 USAF pommitukset alkoivat vuonna 2014 … 565 lukijakommenttia aiheesta ”Kuka sitä Syyrian sotaa oikein lietsoo?” - linkin ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=716414 – alta – ORIG ulkistettu 28.08.2013 Iltalehdessä.

[4 Venäjä liittyy sotaan kutsuttuna … 2030 lukijakommenttia aiheesta ”Venäjän ohjustorjuntahävittäjät saattavat torjua amerikkalaisten ohjukset?” linkin ~ LINKKI – alta. ORIG 08.10.2015

[5 Eng. Ent. PM Tony Blair – Sorry Iraq! ~ http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/tony-blair-says-sorry-mistakes-6699926 -

[5 Blair ja US ent. pr. Bush jr. vastuuseen Irakista? ~ http://www.hs.fi/paakirjoitukset/a1467779458653 -

[6

 

EKSTRA

Sykes & Picot 1916 – kolonialistit piirsivät Lähi-idän rajoja – kyselemättä juuri mitään alueen vuosisataisilta asujaimistoilta … ~ https://yle.fi/uutiset/3-8400589EXTRA LINK -

 

EKSTRA 2

Nyt vasta 2017 HS oivaltaa selvitellä syyn ja seurauksen lakeja - asiantuntijat esittivät näitä tosiasioita jo vuosi-kaksi sitten. On hyvä, että media herää kaikin näkökulmin uutisointiin. Asiantuntijoiden ääni ei usein kanna niin kauas kuin lööppipoikien. Kansalaismedia vastuullistuu tiedon välityksessä – kyseessä ISIS-järjestöön liittyvistä alkutekijöistä … Kuva HS sivusta ~ LINKKI - ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/235235-syyria-sai-ensitoisinnon-usa-n-laittomasta-irakin-sodasta -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

US VU T BL BL BL FB FB FB BLOG 152748

 

DOC media on manipulaattori_08102017.doc – OpenOffice Writer

PVM 08102017

 

371_3586

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Ilkka Luoma

Toimiiko Syyria liipaisimena?
28.8.2012

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/115350-... -

" ... Muistamme myös, että Venäjällä on laivastotukikohta Syyrian rannikolla. Venäjä on vahvistanut merkittävästi oloaan Välimeren tukikohdassaan - vastavoimaksi USA:n lentotukialuksille ... "
.

Ulkolinja: Isis syntyi Irakin tuhkasta
~ https://areena.yle.fi/1-4121050 - sinänsä USA ei ole vetäytynyt Irakista, vaan vähensi joukkojaan sodassa, jonka aloitti jo vuonna 2003 - Irak on edelleen kaaoksessa ...
.

Ilkka Luoma

Ensin näin ---

" ... Kun arabikevään innoittamat rauhanomaiset mielenosoitukset hallitusta vastaan käynnistyivät keväällä 2011, al-Assad vaikutti epävarmalta. Egyptissä ja Tunisiassa presidentit luopuivat vallasta muutamassa viikossa. Syyriassa Bashar lähetti armeijansa tappamaan omia kansalaisiaan, jotka olivat lähteneet kaduille ja aukioille vaatimaan Basharin eroa sekä uudistuksia.

Tilanne kärjistyi veriseksi sodaksi, jossa on kuollut nyt reilun neljän vuoden aikana yli 250 000 ihmistä. Sota on ajanut miljoonat syyrialaiset kodeistaan. Ranskaa ja englantia puhuvaa, internetistä kiinnostunutta lääketieteen ammattilaista epäillään nyt rikoksista ihmisyyttä vastaan. Tutkittavana on tuhansittain todisteita valtiollisista kidutuksista ja murhista Basharin aikana. ... "

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000002864102.html -

...
Ja sitten näin ---

Johan Galtung: ”Syyrian kemiallisen aseiskun takana on Yhdysvallat” -SK

" ... ”Ei pidä unohtaa, että Assadin hallinto sanoi, että YK:n tutkijat ovat tervetulleita ja että he ovat valmiita tukeman sen työtä.”
Toinen peruste on, että vain muutama päivä aiemmin pidetyssä salaisessa tapaamisessa Ranska, Britannia ja Yhdysvallat keskustelivat risteilyohjuksen ampumisesta Damaskokseen.

”Ranska ja Britannia sanoivat, että odotetaan YK-raportin valmistumista. Yhdysvallat ei halunnut odottaa. Ne tiesivät, mitä raportti saattaa paljastaa. ” ... "

~ https://suomenkuvalehti.fi/jutut/ulkomaat/johan-ga... -
.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Syyrian hallitus on syyllinen. Ja YK on tullut samaan lopputulokseen.

Gaulting on äärivasemmistolainen ja läpeensä jenkkivihaaja.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Tuossa YK:n raportissa toki tunnustetaan, että yksikään raportin tekijöistä ei ole käynyt paikan päällä ja että raportti tuli kirjoitettua heille kapinallisten puolelta toimitettujen haastattelujen ja kertomusten perusteella.

Kyseiset kapinalliset ovat niitä maltillisia ja USAn sekä länsimaiden aseistamia. Heidän olisi luullut pystyvän takaamaan tarkastajille esteettömän ja turvallisebn pääsyn kun kerran Syyrian hallituskin sitä heille lupaili omille valvomilleen alueille, m.m. sinne mistä pommituslennoille lähteneiden kerrotaan säilyttäneen ja lastanneen pommilastinsa.

Miksiköhän ei kelvannut tehdä työtä kunnolla ja uskottavasti?

Ilkka Luoma

West trolling >< East trolling

...
" ... Lännenmiehen vastahyökkäys East trollingille synnytti West trollingin
West trolling on hienosyistä, taitavasti läpivalaistua manipulaatiota, jossa totuuden arviointi jätetään lopulta lukijan haltuun. Manipulointi |6 on harhauttavaa, ja se pyrkii järjellisin keinoin saavuttaa asiantuntijamaista hyväksyntää esitetyn tietovirran pohjalta. Manipulaatio on salaista, piilovaikutteista ja totaalisesti mielenmuokkaukseen pohjautuvaa tietovirtaa, jolla pyritään muuttamaan käsitteitä, mielipiteitä ja ajatuskaavioita.

Itä ja länsi ottelevat nyt informaatiosodassa
[ ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/221988-... – ] ... "

~ https://plaza.fi/keskustelu/aihe/west-trolling-eas... -
.
.

Ilkka Luoma

Suomessa on mielipiteen vapaus - hyvä niin, mutta lukijoiden vuoksi - olisiko jotain pientä todistetta ja siihen vaikka linkki?

Ilkka Luoma

Suomessa on mielipiteen vapaus - hyvä niin. Mutta voisiko lukijoiden vuoksi löytyä jokin todiste ja linkki? :)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Median rooli yhteiskunnan yleisen tunnelman ja asenteiden lietsojana/pönkittäjänä/muodostajana ja siten yhteiskunnallisen vallan käyttäjänä on äärimmäisen tärkeä asia ja vielä toistaiseksi vähän tunnettu, vaikkakin onneksi yhä useammat alkavat tuon median roolin tiedostaa.

Ilkka Luoma

Suora kansalaismedia puskee päälle - ylilyöden kylläkin, mutta kehittyen kiivasta vauhtia!

...
--- http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/115103-... -
Koko informaatiologistiikka on paperillisena muotona 2] täynnä erilaisia energiareikiä – toki myös tuottoisia kohtia, joista voidaan tuotannon hukkaenergia johtaa esimerkiksi kotitalouksien leivänpaahtimiin. Paperiradan viive on huomattava; eläinkunnassa ei ole kaukoinformaatiota, mutta lähitietoistuminen tapahtuu välittömästi – ikäänkuin sähköisesti.

2] Metsää ei kannata tuhlata pelkäksi paperiksi! - http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/01/metsi-ei-kan... -
 
Tietämisen kaipuun tuska
Meidän pitää tietää mitä tapahtuu Japanissa ja Chilessa. Me olemme uteliaita 3] ja haluamme tietää ikävät uutiset napoja myöten. Tietoisuuttamme ja ymmärrystämme johdetaan/johdatellaan edelleen sieltä toimittajan kynästä/ näppäimistöstä.

3] Utaliaisuus - http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/04/miksi-jotkut... -
 
Olemme herkkäuskoista kansaa ja kunnioitamme auktoriteetteja. Media on eräs kaventuva valtiomahti. Nykyinen kansalaisyhteiskunta kylläkin kommunikoi yhä enemmän suoraan itselleen ja blogistaniat 4] ovat kasvava ilmiö – kansalaistoimittajineen.

4] Blogistanioissa kansalaisvaikute kasvaa - http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/11/blogit-eli-k... -

...

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Älkää aliarvioko(taas)suomalaisten medialukutaitoa,kyllä se on yleisesti tiedossa että ei kremlin uutisetkaan kovin läheltä totuutta liippaa,,,!

Ilkka Luoma

East trolling >< West trolling! ;)

...

Ilkka Luoma

Nyt Hesari parantaa kurssiaan!

... Helsingin Sanomilta puolueettomampaan uutisointiin onnistunut teksti, vain yksi seikka ... "venäläisten aggressiivisuus" ... puhuttaessa Lähi-idästä, siinä oli turha kaiku West trolling manipulaatiosta, kun pohtii US toimia Irakissa, Jemenissä, Libyassa ja jo vuodesta 2013 Syyriassa!

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005402080.html -

Ote:
" ... ”Al-Assadilta kysyttiin lehtihaastattelussa, mikä käänsi sodan Syyriassa. Hän vastasi yhdellä sanalla: Venäjä. Uskon, että tämä on ymmärretty myös Saudi-Arabiassa. Kuninkaan vierailu oli tunnustus siitä, että Lähi-idässä Venäjä on jälleen suurvalta.” ... " -HS (haastateltu - Aleksei Puskov)
.

Toimituksen poiminnat