Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Merkittävä tunnustus – teimme raskaan virheen palestiinalaisille!

  • Eng. ent. PM Tony Blairin toinen ratkaiseva tunnustus vakavasta virheestä - Hamasin demokraattinen voitto!
    Eng. ent. PM Tony Blairin toinen ratkaiseva tunnustus vakavasta virheestä - Hamasin demokraattinen voitto!
  • Gazaa on pommitettu raskaasti - Hamas on johtanut Gazaa, nyt tosin kerrotaan Hamasin ja Fatahin sopineen valtajärjestelyt!
    Gazaa on pommitettu raskaasti - Hamas on johtanut Gazaa, nyt tosin kerrotaan Hamasin ja Fatahin sopineen valtajärjestelyt!
  • US ent. UM Colin Powell joutui esimiehensä ja CIA ohjeiden mukaan muuntaman totuutta YK yleiskokouksen edessä ¤¤
    US ent. UM Colin Powell joutui esimiehensä ja CIA ohjeiden mukaan muuntaman totuutta YK yleiskokouksen edessä ¤¤

Englannin entinen pääministeri Tony Blair jatkaa tunnustuksiaan [1. Nyt Tony paljasti, että tehtiin raskas virhe, kun tuomittiin Gazan alueella Hamasin demokraattinen vaalivoitto – vuonna 2006.

Jälkiviisaus on turha kuin paavin pallit tai nunnan nännit, mutta tässä kohtaa on hyvä tuoda esille kansalaisnäkemyksiä yli 10 vuoden takaa – liittyen juuri tähän Hamasin vaalivoittoon, joka tuomittiin nopeasti niin israelin kuin Yhdysvaltainkin toimesta ---

...

[1 ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201710152200462025_ul.shtml -

Ote linkin alta:

” … Britannian entinen pääministeri Tony Blair myöntää ensimmäistä kertaa, että Hamasin vastainen boikotti Palestiinan vuoden 2006 vaalien jälkeen oli virheliike … ” -Iltalehti

 

Kommentoimme myös tuota hätkähdyttävää uutisointia:

” … ... Eng. ent. PM Tony Blair on tunnustanut muitakin laittomuuksia ja virheitä, kuten US taisteluhyökkäyksen ilman mitään mandaattia, jopa valhein, Irakiin vuonna 2003 [2. Näin tällä Irakiin rajusta hyökkäyssodasta muodostui osaltansa maaperä ISIS-järjestön synnylle [3. Onneksemme Nato-sotilasjohtaja USA' n maailmanpoliisiroolin aika on tiimalasissa valumassa loppuunsa … ”

[2 ~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/cnn-blair-pyytaa-anteeksi-irakin-sodan-virheita-syy-isisin-nousuun/5514782 -

[3 ~ https://areena.yle.fi/1-4121050 -

...

[24052006] ” … Israel ja USA pääosissa ovat onnistuneet lyhytnäköisessä politiikassaan asettamaan vastakkain palestiinalaiset. Rahan valta on suuri. Nälän koittaessa ollaan valmiit taisteluun vaikka maamiehiä vastaan. EU säesti parlamentarismin ylimpänä ystävänä rahahanojen sulkemista demokraattisesti valitulle Palestiinan Hamas-johteiselle hallitukselle.

Hamas ei ole tunnustanut Israelia, ...vielä. Saavuttaessaan laillisissa vaaleissa enemmistön palestiinalaishallintoon, ei Israelin tunnustus ollut päällimmäisiä asioita. Voittajan täytyy aina purkaa ylimääräinen tunnekuohu ennen kuin palataan arkeen. Hamas on kuitenkin koko vallassoloaikansa välttänyt ja estänyt omat iskut israelilaisia kohtaan. Hamas opettelee hovikelpoiseksi.

Israel ja USA:n George W. Bushin hallinto päällimmäisinä näkivät aikansa tulleen ja vaikeuttavat kaikin keinoin demokraattisesti Palestiinan kansan valitseman hallituksen toimintaedellytyksiä.

USA uhraa omia, pahasti vajeellisen liittovaltion, varoja Irakiin pontimena demokraattisesti valittava uusi Irak, jossa kansa vapailla vaaleilla valitsee hallintonsa. Palestiina teki näin ja USA osoittaa suurta kaksinaamaisuutta näiden kahden eri maan asioissa.

USA:n edut ja valvottavat etupiirit ovatkin hyvin erilaiset. USA pelaa aina Israelin päätyyn ja Irakissa politiikkaa ohjaa energia. Palestiinalla ei ole mitään, ainoastaan kansallistunteensa, jota nyt murennetaan Hamasin ja Fatahin vastakkainasettelulla … ”

 

Koko teksti on luettavissa täältä ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/7703/ketju/eiko_israel_nae_rauhanmahdollisuutta_aitansa_takaa?changed=1508076947 - …

TIEDE palstalle julkistettu kirjoitus on pysynyt aktiivina jo yli 10 vuotta, saaden noin 21.000 kommenttia (osa roskaa ja osa helmiä) – aihe siis kiinnostaa suuresti suomalaisia. Kun TIEDE -lehti lopetti lukuavauslaskurin noin neljä vuotta sitten – oli lukema noin 1,5 miljoonassa.

 

Tony Blair on rohkeasti tunnustanut aiemminkin, jopa pyytänyt anteeksi

[~ http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/tony-blair-says-sorry-mistakes-6699926 - ]

Yhdysvallat hyökkäsi Irakiin vuonna 2003, syiksi paljastui paljolti valheita, joilla yritettiin myös saada taistelulupaa (maailmanpoliisilupaa *) YK' n yleiskokoukselta – sitä ei tullut.

YK' ssa silloinen US ulkoministeri Colin Powell **, tarkoin CIA selvityksin, koetti osoitella grafiikoin ja satelliittikuvin Irakin massatuhoaseiden suunnittelua ja valmistusta kuin varastointia – mitään merkittävää ei löytynyt, kun amerikkalaiset taistelujoukot kampasivat Irakia – sen sijaan kovat valuutat kelpasivat US – erikoisjoukoille kuin myös Abu Graiph vankilanöyryytykset.

** - Kerrotaan Powell' in katuneen puolivalheitaan YK' ssa?

 

Samaan aikaan maailmalla pyöri massiivinen 9/11 terrori-iskun jälkeinen CIA-vankilentojen karuselli välilaskuineen, jopa Helsinkiin (?) – pääteasemana Kuuban alueella oleva US-vuokra-alue Quantanamon keskitysleiri, jossa eivät päde Yhdysvaltain lait!

 

Entä nyt, onko odotettavissa uusia paljastuksia, tunnustuksia – jotka muuttavat maailmaa, ja käsityksiä järjestelmästä, jossa vastakkainasettelu on kiihtynyt omille ennätyslukemilleen, jota myös media kaikkinensa villitsee ja lietsoo West trolling manipulaationa ja idästä East trolling propagandana … [4

[4 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/12/west-trolling-east-trolling-nokittelua.html -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

US VU T BL BL BL FB FB FB BLOG 153520

 

DOC tony_blair_tunnustus_osa2_15102017.doc – OpenOffice Writer

PVM 15102017

 

544_4932

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Ilkka Luoma

" ... Myös Blairin entinen kansliapäällikkö Jonathan Power kuvailee kirjassa Lähi-idän kvartetin, eli Yhdysvaltojen, EU:n, YK:n ja Venäjän, ajamaa Hamas-boikottia "kauheaksi virheeksi".

Hamas voitti parlamenttivaalit vuonna 2006 ja nousi hallitusvastuuseen. Vaalitarkkailijoiden mukaan vaalit sujuivat normaalisti.

Vaalituloksen seurauksena länsimaat suostuivat Israelin painostuksesta aloittamaan boikotin Hamasia vastaan. Israel luokittelee Hamasin terroristijärjestöksi.

Britannian pääministerinä tuolloin toiminut Blair tuki vahvasti erityisesti Yhdysvaltain silloisen presidentin George W. Bushin ajamaa boikottia, joka jäädytti avustustoimitukset alueelle ja katkaisi suhteet Hamasin johtamaan hallintoon ... " -Iltalehti

.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Englanti on tehnyt paljon suurempiakin virheitä tuolla alueella. Tony Blair ei ollut ensinmäinen, tuskin viimeinkään Englantilainen joka tuolla töpeksii.

Ilkka Luoma

" ... Myyttiset mitat saanut Ranskan ja Britannian etupiirijako vuodelta 1916 kummittelee edelleen Lähi-idän veristen konfliktien retoriikassa. Äärijärjestö Isis on sanonut murskaavansa Sykes-Picot’n luoman maailman ... "

~ https://yle.fi/uutiset/3-8400589 -

...
Sykes&Picot
~ https://www.khanacademy.org/humanities/world-histo... -

...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Sykes-Picot:n mukaan Konstantinopoli kuuluisi Venäjälle ja suuret osat itäistä Turkkia Mustan meren rannalta. Sattuvasti kuvat sen mukaisista kartoista rajataan yleensä "sopivasti" tai vain osa "unohdetaan" kuten YLEnkin näyttämässä. Tässä yksi kartta suhteessa nykyrajoihin: https://cdn.static-economist.com/sites/default/fil... ja kuva koko kartasta: http://america.aljazeera.com/content/ajam/watch/sh....

Ja USA-lainen käsitys vuodelta 1919: https://cdn-images-1.medium.com/max/1600/0*kU85bRZ.... (King-Crane).

Jos sopimuksen mukaisista rajoista pidetään kiinni muualla, esimerkiksi Kurdistanin osalta, niin koskakohan tuo "pohjoinenkin ulottuvuus" siitä muistetaan?

P.s. enemmän älämölön välttämiseksi todettakoon, että en ole vaatimassa Konstantinopolin nykyaseman muuttamista yhtään miksikään.

Ilkka Luoma

Pureudumme tässä samalla Krimin historiaan - liittyy näihin turkkilaisten tilanteisiin ---

...
SUNNUNTAINA, MAALISKUUTA 23, 2014

Katariina II Suuri ja kansanäänestykset
Hiukan kevennystä ja asiafaktaa tästä päivästä ja historiasta liittyen kansanäänestyksiin Venäjällä ja Krimin (suom. linnoitus) 1] sopimuksiin 1700 -luvulle. Kuten tunnettua Krim oli satoja vuosia sitten osa silloisen maailman suurinta kansakuntaliittymää, jota kutsuttiin Mongolien ylivallaksi – väkivahvan sotakoneen ja oivallisen verojen keräämisen vuoksi. Elettiin kultaisen Ordan aikaa 2] --- osa meidän Karjalaakin kuului siihen!

Keisarinna Katariina II Suuri 3] oli merkittävä venäläistäjä ja läntisen Euroopan valistusfilosofian ja taiteen ihailija – puhuikin ranskaa. Samaan aikaan kansa puhui venäjää ja viljeli maitaan miltei orjan asemassa. Katariina II Suuri allekirjoitti sopimuksen Krimistä, jossa oli eräänä kohtana huomion arvoinen seikka:

Mikäli Krim joskus julistautuisi itsenäiseksi, oli Osmanien valtakunnalla 4] 16 päivää aikaa liittää Krim itseensä eli nyt katsottuna nykyiseen Turkkiin, osmaanien jälkeläisvaltioon. Nythän Krim oli kansanäänestyksen pohjalta itsenäinen muutaman päivän – Turkki ei käyttänyt omistusoikeuttaan – Katariina Suuren sopimuksen pohjalta. Ehkä sopimus oli menettänyt lain voimansa.

Kansaäänestykset; voimaa ja laittomuutta!

Muutama päivä sitten krimiläiset äänestivät pikaisesti järjestetyssä kansanäänestyksessä itselleen ”vapauden eli itsenäisyyden” liittyä Venäjän valtioon, mikäli venäläiset puolestaan hyväksyvät liittymispyynnnön – no, pyyntö käsiteltiin salamannopeasti, jotteivat turkkilaiset käytä omistusartiklaansa Katariina Suuren sopimuksesta ;-)

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/katariina-i... - [153583]
.

Ilkka Luoma

David Cameron onnistui puolestaan amerikkaisten marionettina sotkemaan osaltaan Libyan sekasortoon ---

...
"Brittiparlamentti syyttää Cameronia Libyan romahduksesta – sotilasoperaatio perustui virheellisiin tietoihin

Raportin mukaan Cameron ei käyttänyt hyväkseen rauhanomaisia, poliittisia keinoja Libyan tilanteen ratkaisemiseksi. ... "

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000002920747.html -
.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

"Parempi myöhään kuin ei milloinkaan" totesi vanha kansakin.

T.Blairilla tuota tunnustettavaa riittää, tämän jälkeenkin. Britit ovat yrittäneet saada häntä vastaamaan tekemistään oikeuteenkin mutta, toistaiseksi, huonolla menestyksellä.

Ilkka Luoma

Libya, Palestiina ja Syyria -- missä mennään YK:n turvaneuvosto?

6.10.2011 klo 10:50 TAGS - Länsimaat Libya Palestiinalaiset Syyria YK turvaneuvosto

YLE-AamuTV:n uutiset meuhkasivat Kiinan ja Venäjän olevan uskollisia ystäviä Syyrialle, aivan kuten USA on uskollinen ystävä Israelille --- veetto-oikeus estää muutoksia ja ajaa suurvaltojen omaa kansainvälistymispolitiikkaa eteenpäin, heikkojen haitaksi.

[ ... Gazan kaistalla palestiinalaislapset ja -siviilit elävät jatkuvassa kuoleman uhassa, talvella 2009*/ juutalaiset sotilaat kehottivat siviilejä hakeutumaan turvaan sairaaloihin - meni hetki ja perään tuli ohjusisku - runsaasti tapettuja siviilejä. Libanonissa siviilit juoksevat karkuun niin kapinallisia kuin Gaddafille uskollisia joukkoja - tuloksena jälleen eniten - juuri siviiliuhreja ... ]

Libyassa länsimaat äänestivät YK:n turvaneuvostossa de facto sodan julistuksen puolesta**/ - Kiina äänesti tyhjää, ei halunnut sekaantua itsenäisen maan omiin sisäisiin asioihin. Tänään juuri kukaan ei tiedä tarkasti ketä nämä kapinalliset Libyassa todellisuudessa ovat. Syyrian osalta Venäjä ja Kiina käyttivät veetto-oikeuttaan - näin Syyria saa rauhassa kurittaa omia kapinoivia kansalaisiaan nykylaillisen esivallan kautta.

USA on ahkera veetto-oikeudenkäyttäjä, kun on kyseessä esimerkiksi Israelin ja juutalaisten edut. Viimeeksi USA esti palestiinalaisten itsenäistymispyrkimykset - Kiina ei kommentoinut, kuten ei kommentoi muutoinkaan toisten itsenäisten ja suvereenien valtioiden sisäisiä asioita - eikä liioin pidä suotavana, että sen omiin sisäisiin asioihin puututaan..

USA ja länsi sen sijaan innolla levittävät oppiaan vapaasta kaupasta ja markkinataloudesta, verhoten sen läntiseen kasvuhakuiseen "näyttötalousdemokratiakäsitteeseen". Syyriaan olisi lännen mukaan pitänyt puuttua, mutta palestiinalaisille ei sallittu itsenäisyyttä ja suvereeniutta, koska se olisi ollut haitaksi Israelille ja juutalaisille.

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/85057-l... -
.

Ilkka Luoma

"Brittiparlamentti syyttää Cameronia Libyan romahduksesta – sotilasoperaatio perustui virheellisiin tietoihin ... " -HS

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000002920747.html -
.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Toivottavasti Putin joskus avautuisi ja tunnustaisi Krimin miehityksen olleen paha virhe.

Ilkka Luoma

Entä krimiläiset itse?

...
"Elävä arkisto: Krim halusi osaksi Venäjää jo 20 vuotta sitten ... "
~ https://yle.fi/uutiset/3-7149546 -
.

Toimituksen poiminnat