Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Paavo Väyrynen tasapainottaa Suomen idän ja lännen väliin

 • "Isä ja poika" - Kekkonen oli mieltynyt Väyrysen terävyyteen - tähän ystävyyteen kätkeytyy väkevä annos vahvaa suomalaisuutta!
  "Isä ja poika" - Kekkonen oli mieltynyt Väyrysen terävyyteen - tähän ystävyyteen kätkeytyy väkevä annos vahvaa suomalaisuutta!
 • Suomessa media jostain syystä koettaa aliarvostaa Väyrystä - ehkä Paavo on liian terävä toimittajille?
  Suomessa media jostain syystä koettaa aliarvostaa Väyrystä - ehkä Paavo on liian terävä toimittajille?
 • Väyrynen on omalla areenalla myös näyttelijä, osoittaen huumoria, mutta myös jotain sellaista, mikä kiehtoo kansalaisia!
  Väyrynen on omalla areenalla myös näyttelijä, osoittaen huumoria, mutta myös jotain sellaista, mikä kiehtoo kansalaisia!

Saamme todelliset presidentinvaalit, kun keräämme kansakuntana 20.000 kannatuskorttia kokeneelle ulkopolitiikan taitajalle. Paavo Väyrynen ymmärtää Suomen sijainnin idän ja lännen vedenjakajalla. Väyrysen ulkoministerikokemus on toiseksi pisin Suomen historiassa – vain sosiaalidemokraatti Erkki Tuomiojalla on pidempi kokemus ---

 

Istuva presidentti on myös oivaltanut hienosti sijaintimme – mutta ei ole ilmaissut selkeästi kantaansa Natoon, jonka kansakuntamme kieltää yli 50 prosentin voimalla [1 – mielipidetiedustelusta toiseen. Tosin saattaa olla, että Niinistö ei toden edessä veisi Suomea Natoon, mutta jättää sen epäselvän kantansa taakse piiloon – ehkä taktisesti?

Paavo taas on kirkas ajatuksiltaan. Suomi ei liity Natoon, mikäli Väyrynen olisi presidentti – sillä Nato on niin vahvasti ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa, että se kuuluu presidentin valtuuksien alle, vähintäänkin vahvana jarruttajana estämään kovien kokoomuslaisten natointoilut lännen sotakoneistoon, jopa ohi kansanäänestyksen! [2

 

Paavolla on käsittääkseni kolme selkeää tahtoa – ilman kummallisempia selittelyjä:

 1. Itsenäisempi Suomi [3 – ei enää piiruakaan liittovaltiokehitystä ja hiljalleen hallitusti eroon eurosta ja EU' sta

 2. Jo edellä mainittu selkeä natokielteisyys – jo vähintään erikoisen sijaintimme vuoksi sekä mitä ilmeisimmin halusta olla välittäjä idän ja lännen välillä

 3. Järkevästi ottaen koko Suomen asuttuna pitäminen – realiteetteja tunnustaen ja hyödyntäen erinomaisen isänmaamme, joka on haluttu kohde, kun Etelä-Eurooppa kuivuu ja aroutuu [4

 

...

Tänään uutisointi nosti Väyrysen pintaan – palaa eduskuntaan (ellei kuittaa Linnan avaimia)

A

” … Keskustan europarlamentaarikko Paavo Väyrysen ilmoitus eduskuntaan palaamisesta synnyttää mielenkiintoisen tilanteen. Kenestä tulee Väyrysen seuraaja? … ” -

~ http://www.iltalehti.fi/politiikka/201710192200471859_pi.shtml -

Kommentti ylläolevaan:

”Kansalaisten kannattaa todellisen presidentinvaalin luomiseksi kerätä Väyryselle nuo 20.000 kannatuskorttia, sillä Paavo on ainut henkilö, joka kykenee haastamaan, jopa voittamaan istuvan presidentin todellisissa asiakeskusteluissa - kasvokkain.

Suomi ansaitsee todelliset presidentinvaalit. Olemme vakavien päätösten edessä. Meneillään on muun muassa voimakas vähemmistöpoliitikkojen natojenkaus, jopa kokoomuslaisten mielestä ohi kansanäänestyksen, koska kansa ei osaa päättää näin tärkeää asiaa. Väyrysen kanta on kirkas - ei Natoon. ” -Ilkka Luoma

B

” … Presidentinvaaleissa Väyrysen slogan on "tehdään näistä todelliset vaalit" … ”

~ http://www.iltalehti.fi/politiikka/201710192200471788_pi.shtml -

Kommentti ylläolevaan:

”Vakavasti ottaen Väyrynen on ainoa ehdokas, joka pystyy todellisissa asiakysymyksissä haastamaan, jopa voittamaan kasvokkain keskustelussa istuvan presidentin Sauli Niinistön. Yllättäen Paavolla ja PS Lauralla on useita yhteisiä tavoiteteemoja - yksi on Nato, molemmat myötäilevät siinä kansakuntamme enemmistötahtoa (yli 50%) olla liittymättä Natoon ” -Ilkka Luoma

C

” … Väyrynen arvostelee presidentti Sauli Niinistöä sisäpolitiikkaan sekaantumisesta, perussuomalaisten hajottamisesta ja kokoomuksen aseman vahvistamisesta … ”

~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005413375.html -

Kommentti ylläolevaan:

”Väyrynen aloitti dialogin; sen sijaan Helsingin Sanomat otsikoi tarkoitushakuisesti sen 'tylysti haukkumiseksi' - vaikka kyse on asiapohjaisesta kritiikkiarvioinnista – ei istuva presidentti ole lasikuvun sisäpuolella suojassa – vaan joutuu haasteelliseen asemaan, mikäli Väyrynen asettuu samaan kasvokkaindebattiin Sauli Niinistön kanssa” - Ilkka Luoma

 

Väyrysellä on aikaa 6.12.2017 asti kerätä 20.000 kannatuskorttia. Paavolla ei ole valtion puoluerahoitettua keräyskoneistoa takanaan, kuten oli muun muassa Kokoomus Niinistön keräyksessä, johon kansa antoi kyllä selvän vastauksen ~ 160.000 korttia, joka on kova tulos!

Väyrysen takana on innokkaita kansalaisia, jotka tekevät hartiavoimin töitä – kerääjiä ei ole paljon, mutta on odotettavissa, että nyt kerääjien määrä nousee voimakkaasti – tarkoittaen 500 kerääjää, joista jokainen kerää 40 korttia – se tekee yhteensä 20.000 ja näin saamme luotua todelliset presidentin vaalit 2018 – kansakuntamme on sen ansainnut – ja tuolloin kansa puhuu ja sen jälkeen pulinat pois!

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

US VU T BL BL BL FB FB FB BLOG 154068

 

DOC vayrynen_19102017.doc – OpenOffice Writer

PVM 19102017

 

524_4510

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (234 kommenttia)

Ilkka Luoma

[2012]
" ... Kansa kysyy kolmea asiaa. Nuo kysymykset ovat: Kanta Natoon, kanta Euroopan unioniin ja eurokriisiin. Vain yhdellä on kaikkiin selvä vastaus. Paavo Väyrynen sanoo Natolle ainoana täyden ein - Kansa tykkää. Paavolla on myös selvä vastaus euroon ja EU:hun. Kyllä kansa kysyy ja tietää muutakin.
Paavo kävi yksin täysillä taistelua eduskunnassa Europan yhteisöön liittymistä vastaan - jo silloin, kun Timo Soini oli peruskoulussa. Paavo punoi juonia presidentti Urho Kekkosen kanssa jo silloin, kun Sauli Niinistöä ei näkynyt politiikassa. Paavo on edelleen loistavassa kunnossa - kaikista muista ei saata voida sanoa ehkä samaa ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2012/03/vayrysen-suj... - [154069]

.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Paavo Väyrynen kuuluu järkijätkien vähälukuisaan heimoon.Sauli Niinistö on hänen rinnallaan täysi pelle.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen
  "Paavolla ei ole valtion puoluerahoitettua keräyskoneistoa takanaan, kuten oli muun muassa Kokoomus Niinistön keräyksessä,..."

Niinistön kerääjät erityisesti täydensivät, että kannattajayhdistys ei ole Kokoomuksen orgaani, ja että mukana on paljolti ei-kokoomuslaisia aktiiveja. Sitten uskalsin minäkin allekirjoittaa.

Väitteesi valtion rahoituksesta on hölynpölyä.

Ilkka Luoma

Kokoomus oli ja on Sauli Niinistön vaalikampanjan takana - se on varmaa. Kansallinen Kokoomus rp saa valtion verotuloista puolue- ja lehdistötukea - se on varmaa.

...
" ... Hallituspuolueista keskusta saa puoluetukea noin 7,3 miljoonaa, perussuomalaiset 5,6 miljoonaa ja kokoomus 5,5 miljoonaa. ... "

~ https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/puolu... -

...
Kukaan ei kiellä Sauli niinistön takana ollutta kansalaisliikettä - se teki hienon ja arvokkaan työn - mutta kukaan ei myöskään kiellä, ettei kokoomus olisi reilusti edesauttanut jäsenensä/ entisen jäsenensä keräyskampanjaa.

Harri, siis väitteesi oli hölynpölyä! :)
.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"..mutta kukaan ei myöskään kiellä, ettei kokoomus olisi reilusti edesauttanut jäsenensä/ entisen jäsenensä keräyskampanjaa."

Ilmeisesti olet sitä mieltä että kannattajakorttien kerääjille maksetaan, millaista summaa arvelet Väyrysen kannattajakorttien kerääjille maksettavan?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #4

Ei aavistustakaan, kummankaan osalta - sen vain tiedän, että Väyrysen kannattajakortteja kerätään aktiivien osalta, ... jos kumpikin kansalaiskeräyskampanja maksoi ja maksaa, mikä ei ole laitonta, jos suoritettiin/suoritetaan lain ja säädösten vaatimat verot yms.

Käyttäjän TimoSotikoff kuva
Timo Sotikoff Vastaus kommenttiin #4

Voin sanoa tämän koska sen tiedän Seija-nolla euroa. Oletko vastaukseen tyytyväinen?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #46

Olen. Sitä mieltä minäkin ettei kannattajakorttien kerääjille makseta puoluetuista eikä mistään muualtakaan, vapaaehtoistahan se on.

Käyttäjän TimoSotikoff kuva
Timo Sotikoff Vastaus kommenttiin #48

Paavon keräys perustuu täysin talkootyöhön ja vapaaehtoisuuteen, mutta Niinistön keräyksen rahoituksesta en minäkään tiedä mitään.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #49

Lahjoituksillahan se toimii, kuten varmaan Väyrysenkin. Ainakaan vielä ei näy myyntituotteita.

https://www.niinisto.fi/

http://www.pohjanranta.suomalainenverkkokauppa.fi/...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #51

Kannattava puolue voi antaa <1000 euroa per lahjoitus - ilmoittamatta mitään (?)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #48

Toiminta vaatii muutakin rahaa kuin suoranainen palkkio per kannatuskortti!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #46

Aito kansanliike - eikä minkään puolueen tukirahoja. Talkoot ja Väyrysmukit ;)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #60

Voikohan sitä edes kutsua kansanliikkkeeksi kun heinäkuun puolivälistä lähtien on koossa kannatuskortteja vasta nelinumeroinen luku.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #79

Luku saattaa olla taktisesti ilmoitettu - en tosin tiedä todellisuutta, mutta minä ainakin ilmoittaisin varmuuden vuoksi tässä vaiheessa vain pienempiä lukuja -

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #83

Kehnonpuoleista taktiikkaa ilmoittaa että kannattajakorttien kerääminen takkuaa pahasti.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #60

Kaipa IPU ja SKP sekä Kommunistinen Työväenpuolue tukisivat Väyrystä, mutta ei taida olla rahaa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #82

IPU' sta en tiedä, mutta tiedän monen ipulaisen olevan Väyrysen kannattajissa, teesit ovat monien kanssa täysin tai liki täysin yhtenevät.

Btw., kun IPU keräsi kannatuskortteja itselleen - yksi henkilö keräsi 1500 korttia, eli suuretkin keräysluvut ovat mahdollisia, kun on ahkeruutta, yritteliäisyyttä ja fiksu käytös ;)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #85

".. yksi henkilö keräsi 1500 korttia, eli suuretkin keräysluvut ovat mahdollisia, kun on ahkeruutta, yritteliäisyyttä ja fiksu käytös ;)"

Minkähänlaista sekalaista seurakuntaa Väyrysen kannattajakorttien kerääjät sitten mahtavat ollakaan kun ei tunnu onnistuvan;)

Ja Väyrysen puolueen asiantuntijajäsenetkin:

Väyrynen otti asiantuntijakseen Ukrainan separatistien tukijan: "Mitäpä sanomista siihen voi olla?"

"Kansalaispuolueen uudet asiantuntijajäsenet ovat kauppatieteiden maisteri Jarmo Ekman,.."

Ekman kertoo Facebook-sivuillaan olevansa Donetskin kansantasavallan lehdistökeskuksen suomalainen lehdistösihteeri.

http://www.savonsanomat.fi/kotimaa/V%C3%A4yrynen-o...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #90

Emme tiedä vielä todellisuutta onnistumisesta. On aivan selvää, että ilman puolueorganisaatioiden tukea, jotka vielä nauttivat verovaroista puoluetukea ei keräys niin vain onnistu! Mutta keräysinto kasvaa - koko ajan!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #94

Onnistuihan se kannattajakorttien keräys 2006 presidentinvaaleissa Arto Lahdeltakin vaikka oli käytännöllisesti katsoen tuntematon, Väyryseltä vaan ei tunnu onnistuvan - ehkä tunnetaan liiankin hyvin.

Tomi Vaalisto

Saukon kansanliikkeen rahoituksen kerää Suomi 2024 Ry, joka joutuu julkaisemaan kaikki hiukan yli tuhannen euron lahjoitukset.
Kookoomus ei siis rahoita kansanliikettä, mutta kokoomuslaiset voivat tietysti itse näin tehdä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #7

Jokuhan järjesteli nuo keräysvermeitten (teltat yms.) jutut - tuskin ne taivaasta tipahteli ;)

... Voitaisiin kysyä Kokoomus puoluekoneistolta - miten olivat apuna, joka ei tosiaan ole kiellettyä, sen ollen kunniakasta, kun se rehdisti ja avoimesti kerrotaan!

Sen sijaan Väyrysen koneisto ei saa puoluetukea - se on varmaa, koska Kansalaispuolue rp. ei puoluetukea saa ... ainakaan vielä.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #10

Jep - se Saukon kansanliike. Sille onnistuu kaikki - yli 40 vuotta Kookoomuksen jäsenenä olleena hämmästelen itsekin miten Saukon porukka saa jeesausta vaikka mistä. Jos Saukko olisi Kokoomuksen ehdokas tilanne olisi paljon hankalampi, koska yritykset ja yhteisöt eivät halua leimautua jonkun puolueen aisankannattajaksi.
Itse en Saukkoa äänestä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #14

Miten Kokoomus puolueena auttoi kannatuskorttien keräyksessä - kerrotko? Korostettakoon, ettei auttaminen ole mitenkään laitonta! Kertookohan Kokoomus kuinka paljon se laittoi rahaa keräykseen - vai laittoiko lainkaan?!

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #15

Esimerkiksi Vantaan Kokoomuksen FB:sivuilla yksittäiset saukkolaiset pyysivät liittymään Kansanliikkeen ryhmään. Itse linkittelin taas tätä sivustoa järkevämmän puolustuspolitiikan vuoksi https://www.facebook.com/nilstorvalds/
Luulin, että poistavat sen saman tien, mutta eipä näin tehneet.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #19

Laitetaan media kysymään asiaa suoraan Kansallinen Kokoomus rp' n puoluetoimistolta! Asia on rehti sekä avoin ja uskon, että Kokoomus on avulias ja halukas kertomaan todellisuuden ---

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #10

Kokoomuslaisia telttojahan siellä oli, ja tuskin niistä vuokraa perittiin.

Kai olet uutisia katsonut? Niissä oli myös kerääjien haastatteluja, sekä kokoomuslaisten että muiden.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #24

Pyydetään mediaa kysymään suoraan kokoomustoimistolta. Kansan on syytä saada tietää Kokoomuksen varmasti rehti, avoin ja avulias vastaus - sillähän he tukevat parhaiten ehdokkaansa menestystä! Eikö?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #26

Pyydä toki, siitä on muistaakseni jo ollutkin jossain selvitys.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #52

Eivätkö lyhentämättömät vastaukset olisi rehellisyyspassi, kuten joidenkin kauppojen kassalla kehotetaan - avaamaan ostoskassi, jo ennen epäilystä ...? :)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Spontaaneja kansanliikkeitä ei ole olemassa ja tässä tapauksessa pidän Niinistön n.s. kansanliikettä, ennenkuin uskottavasti muuta todistetaan, kokoomuslaisena mainoskampanjaorgaanina jossa ehkä mahdollisesti saattaa olla joku höynäkki mukana.

Pidän jopa Väyrysen kannattajakorttien keräysorgaania enemmän kansanliikkeenä kuin Kokoomuksen vastaavaa. Onhan hän kuitenkin puolueeseensa nähden oppositiossa ja puolueen kampanja on Vanhasen kuvalla varustettu.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #8

Myyrylainen luulottelee - ammutaanpa alas tuokin:

Saukon kansanliike keräsi 150 000 kannattajakorttia ja Kokoomuksessa jäseniä on "vain" 35 tuhatta. Elon laskuopilla "muutamia höynäytettyjä" olisi 115 tuhatta.

Osui ja upposi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #11

Entä mahdolliset Kokoomus puolueen alle 1000 euron lahjoitukset Salen kampanjakeräykseen - onko niistä tietoa?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #11

En tarkoittanut höynäytetyillä tässä yhteydessä korttien allekirjoittajia vaan niiden kerääjiä ja muuten kampanjassa auttaneita jotka eivät ole suoraan tai välillisesti kytköksissä Kokoomukseen eivätkä ole mukana myöhemmin verkostoitumisestaan hyötyäkseen.

Toisaalta voitaisi toki puhua myös höynäytetyistä kun tarkastellaan valtaosaa Kokoomuksen äänestäjistä. Toisin sanoen tuota joukkoa itseään n.s. toimihenkilöinä pitäviä jotka haluavat erottua työläisistä porvarillisuudellaan. Ennen heitä nimitettiin "kaulusköyhälistöksi". Tätä joukkoa en kuitenkaan tällä kertaa tarkoittanut.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #8

Kokoomuksella on rautainen ja kurinalainen koneisto, joka käskystä mobilisoituu kentälle - joka ei ole mitenkään laitonta, sanoisin että kunniakasta, kun avoimin lipuin tukivat ehdokastaan, vähintään entistä jäsentään, kansanedustajaansa, ministeriää ja eduskunnan puhemiestä!

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #12

Hah hah...nyt kyllä vitsin murjasit. Itse jaoin T.Mäkisen mainoksia viime eduskuntavaaleissa ihan yksinään Itä-Korsoon. Siinähän se meni samalla ulkoiluttaessa koiraa, jonka kykyä lorauttaa joka postilaatikon juurelle hämmästelin kovasti.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #17

Olen ollut vahvasti siinä käsityksessä, että ainakin Taru Tujusen puoluesihteerikaudella kuri oli rautaisen kova ja menestystä syntyi - Jyrki Katainen voitti liki kaikki vaalit - vaikka pakeni lopulta kesken vaalikautensa ja kesken kansalta saamansa valtakirjan! Pako tapahtui mandaattipaikalle, vaikka sitä oli kaavailtu Alexander Stubbille - sen sijaan Stubb sai koko kaaoslastin harteilleen - josta tiettävästi on ollut hyvin vihainen ... (?)

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #18

Nyt pitää ymmärtää, että puoluesihteeri ei osallistu politikointiin ollenkaan vaan jäsenistö tekee sen. Tässä on hieman heikkotasoinen Wikin artikkeli puoluesihteerin tehtävistä https://fi.wikipedia.org/wiki/Puoluesihteeri

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #21

Edellisissä presidentinvaaleissa Taru oli tiukka ja rautaisen kova ... siitähän tehtiin oikein dokumentti, jonka myötä syntyi henkilöiden välisiä välirikkoja. Muistatko?

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #23

Tunnen Tarun pidemmältä ajalta ja hän on myös MC Kokoomuksen varapressa. Siellä asioista on keskusteltu ja puoluesihteerinä hän teki määrätietoisesti työnsä, mutta ymmärsi paikkansa.
2012 Tarulla oli myös toinen virallinen rooli Saukon kamppanjapäällikkönä. Se on ihan eri jobi kuin puoluesihteeri eikä pidä sotkea niitä keskenään.
Taru on ollut myös Porvoon kaupunginvaltuutettu ja muistaakseni valtuuston vpj.

Sullahan Ilkka on se Yamaha - liity MC Kokoomukseen, se ei vaadi puolueen jäsenyyttä: https://www.mckokoomus.net/

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #57

Taru oli kova tyyppi siinä Niinistön edellisessä pr.kampanjassa - piti tiukan kurin ja palutetta tuli, eikä aina hyvällä, mutta kampanja meni maaliin - ei siinä kauneuspisteitä jaeltu, tulos ratkaisi.

Käyttäjän TimoSotikoff kuva
Timo Sotikoff Vastaus kommenttiin #8

Väyrysen kannattajakorttien keräysorganisaatio on juuri tällainen spontaani kansanliike- voin tämän sanoa koska sen tiedän.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #47
Ilkka Luoma

PERJANTAINA, HEINÄKUUTA 17, 2015

Itsenäisyysmies – Paavo Väyrynen

(Europarlamentaarikko, toistaiseksi Keskustan Paavo Väyrynen tekaisi kansalaisaloitteen 1] – ensimmäisenä meppinä, hyvin kansallisesti eurooppalaisesta aiheesta – kansalaisaloite eurosta ja siihen liittyvästä kansanäänestyksestä)

[ … lappilaiset ja monet, monet muutkin ”Erkit ja Liisat” vannovat Väyrysen nimeen – onhan hänellä se kuuluisa presidentti Kekkosen mantteli päällään. Kansalaiset ovat usein arvuutelleet, mitä Urho Kaleva Kekkonen 2] oppipojalleen neuvoi ja opasti. Oli selvää, että nukuttujen öidenkin jälkeen Kekkonen olisi halunnut Paavosta seuraajansa …, ja tämän tietävät myös syvät arkikansalaistemme rivit … ]

Paavo Väyrynen on ikiliikkuja. Tuleva presidentinvaalien ehdokas, jo monennenko kerran. Aika monen, ja yrittämisellä on tämä kansakuntamme ennenkin menestynyt ja tältäkin osin Paavo vielä korjaa sen eniten tavoittelemansa palkinnon kotiin. Paavo on itsenäisyysmies – suurin kirjaimin.

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/07/itsenaisyysm... - alta.
.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Ilkka, olen tähän asti arvostanut aktiivisuuttasi.
Nyt yksisilmäisyydessäsi ylitit sen viimeisen rajan.

Ilkka Luoma

Harri, perusteletko hiukan, vaikka lukijoiden vuoksi. Tein avauksen juuri sen vuoksi, että syntyy kipakkaakin keskustelua, väittelyä - tietäen, että Väyrynen ei jätä ketään kylmäksi - oli se sitten positiivista tai negatiivista - asiapohjalta todistein ja perusteluin. Sana on vapaa!

Sen sijaan seison täysillä sen takana, että Väyrynen kykenee kaikin osin keskustelemaan asiapohjalta Sauli Niinistön kanssa - kriittisestikin, loukkaamatta, vain ottaen esille ikävätkin faktat - veikkaan, että kansa nauttisi toisella kierroksella Väyrysen ja Niinistön debatista! :)

Käyttäjän TimoSotikoff kuva
Timo Sotikoff

Tuota debattia minäkin todella Ilkka toivoisin näkeväni, se olisi herkullista ja mielenkiintoista seurattavaa-Paavon selkeät ja johdonmukaiset linjat versus Niinistön asioiden pyörittely.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #50

Aivan, juuri niin. Samoin uskoisin Väyrysen haluavan asiapitoista tiukkaakin keskustelua, kohteliaasti haukkumatta muita, silti voi olla kriittinen ja pitääkin olla, sillä kansalaisilla on oikeus tietää tosiasiat!

Ilkka Luoma

Tavallaan besserwisseröintiä ---

SUNNUNTAINA, MAALISKUUTA 13, 2016

Kaataako Paavo Väyrynen Timo Soinin?
blogID 12100979
...

13.3.2016 | 08:57 | Ilkka Luoma | Itsenäisyys Paavo Väyrynen Timo Soini

PS puolueen puheenjohtaja ja nykyinen ulkoministeri Timo Soini kehui mediassa, ettei Paavo Väyrynen ole uhka perussuomalaisille - oli tai ei, niin Väyrysen ulkoasianhoitokokemus on valtavasti suurempi kuin Soinilla. Väyrynen on enää ainoa vaikuttaja poliitikoista, joka haluaa markan takaisin - vaikka kelluvana.
Väyrynen kantaa lisäksi salaperäisesti pitkäaikaisimman presidenttime salaperäistä perintöä - Soinikin ihailee kuullun mukaan Kekkosen mentaliteettia ja tuon aikaista voimaa.

Kirjoitus MTV' sta ~ http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/soini-... -

...

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Liittotumiselle sotilasliittoon on annettu pikkusormi ja iso sormikin.

Ilkka Luoma

[2

" ... Kokoomuksen pitkäaikaiset kansanedustajat Ilkka Kanerva, Pertti Salolainen, Kimmo Sasi ja Ben Zyskowicz olisivat valmiita viemään Suomen Naton jäseneksi myös ilman kansanäänestystä ... "

~ https://yle.fi/uutiset/3-7696313 -
.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

So what, eiväthän he siitä päätä, varsinkaan Sasi kun ei enää ole kansanedustaja. Ja Salolainen tuskin enää asettuu ikänsä huomioon ottaen ehdolle.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #27

" ... Kokoomus liputtaa Nato-jäsenyyden puolesta ... "

~ https://areena.yle.fi/1-2205725 -
.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #28

Pikemminkin kokoomuslainen.. Ja tiedossahan se on että osa kokoomuslaisista kannattaa Natoa, mutta puolue on todennut että Naton kannattajia on tässä maassa vähemmän kuin vastustajia. Mutta hae toki lisää linkkejä jos haluat ;)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #30

Uskon, että faktat jo riittävät kertomaan, että istuvan presidentin (entinen) puolue on hyvin natomyönteinen - on sinällään kunniakasta ketoa se rehellisesti! ;)

...

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #32

Nils Torvalds tuo kyllä tämän asian selkeämmin esille.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #58

Toki. Nils on tiukkaakin kovempi natottaja. Hänen johdollaan mentäisiin samaan ymmärtämättömyyteen kuin Talvisodan aattona, jolloin ulko- ja turvallisuuspolitiikan kokonaistaju levisi kankaalle - suosittelen Hietalahden kirjaa - Talvisodan strategia ...

...
~ http://www.savonsanomat.fi/kulttuuri/kirjat/Antti-... -

~ https://otava.fi/kirjat/9789511306122/#.WemLVlR-pdg -

...
"Kova kirjaväite: Suomi olisi voinut välttää talvisodan" -IS
~ https://www.is.fi/kotimaa/art-2000001257114.html -
.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #67

Moskovan arkistoista paljastui juuri Stalinin tavoitteet liittää Suomi pakolla Neuvostoliittoon Balttian maiden avoin. PS Entinen Suomen Venäjän suurlähettiläs Hannu Himanen haluaa maamme liittyvän Natoon ja ilman kansanäänestystä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #99

Laitatko linkin tuohon ensimmäiseen lauseeseesi liittyen - tutkitaan sitä huolella ja rauhaisesti ;)

...
Nato-lausuntoja esitetään kilpaa jos minkäkin laisista tuuteista ---

On myös tälläinen, edustaen ehkä toista ääripäätä:

~ https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/raju-ehdo... -

"Raju ehdotus strategian professorilta: Suomen liittouduttava Venäjän kanssa ..." - Otsikko/SK
.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #105

Varjo Suomen yllä - Stalinin salaiset dokumentit. On siis vastailmestyneen kirjan nimi ja googlettamalla löytyy myös Unto Hämäläisen kiittävät arvostelu siitä. Sen sisältämiä dokumenttejako tarkoitit, kun vihjailut Venäjän avaavan arkistojaan Suomelle 100-vuotias lahjaksi?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #108

Kuuluu samaan pääosastoon Stalin - minä tarkoitan kuitenkin tarkemmin sen K-jaostoa, jossa kiinnostuksen kohteena on tilanne ENNEN Talvisotaa 1938 (Jartsev) - 1939 suomalaisten vakoilulentokuvien luovutus Saksalle ja tästä tullut tieto Stalinille 15.11.1939 (?)

...Palaamme asiaan, ja sitä ennen kannustan lukemaan Hietalahden kirjan "Talvisodan salainen strategia ..." Otava 2016. Ja lisäksi jo muutoin vaikka ennen ko. kirjan lukua tutkimaan mitä Saksalle merkitsi "Mitteleuropa" ... ;)

...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #99

Lainaus Esko Seppäsen Fb-seinältä:

"Ylen radiouutisissa tänään 20.10 klo 10.00 pääuutinen oli suurin piirtein tällainen: Suomen entinen Moskovan suurlähettiläs Hannu Himanen sanoo, että Suomen pitäisi välittömästi liittyä Natoon.

Mikä uutinen tämä on?

Suomi on vapaa maa, ja Hannu Himanen saa vapaasti olla sitä mieltä, mitä hän on. Mutta onko se todella joku uutinen, että joku entinen suurlähettiläs ja tässä tapauksessa Hannu Himanen on jotakin mieltä?

Miksi ei koskaan kerrota, että Suomen entinen Moskovan suurlähetttiläs Heikki Talvitie on sitä mieltä, että Suomen ei pidä liittyä Natoon?

Miksi Yleisradiossa on keskitytty kertomaan vain niistä mielipiteistä, jotka haluavat Suomen liittyvän sotaliittoon?

Tässä vihje suomalaiselle medialle, joka on tyystin vaiennut syyskuussa ilmestyneen kirjamme "Vakaus vaakalaudalla".

Siitä löytyy entisen Moskovan entisen suurlähettilään Heikki Talvitien ohella titteleillä mitattuna edustava joukko kirjoittajia. On neljä entistä ministeriä, viisi entistä tai nykyistä kansanedustajaa, kolme professoria, viisi entistä tai nykyistä päätoimittajaa tai toimittajaa, kaksi kenraalia, yksi eversti, kolme akateemista tutkijaa ja vielä Ruotsin entinen Suomen suurlähettiläskin.

Miksi media vaikenee tämän kirja mutta löytää jostakin aina jonkun Hannu Himasen vaatimaan, että Suomen tulisi välittömästi liittyä Natoon.

Mutta onko Hannu Himasen mielipide todellakin niin iso uutinen, että se julkaistiin ensimmäisenä Ylen uutislähetyksessä?"

-lainaus päättyy

...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #58

Niinpä, Torvalds veisi Natoon ilman kansanäänestystä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #81

Sana on vapaa, mutta arvaat varmaan, että siinä kohtaa kansa nousisi barrikaadeille -

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #87

Melko fifty-fifty:

Ylen kyselyssä kansanäänestyksen järjestämistä Nato-jäsenyydestä toivoo lähes puolet kansalaisista eli 48 prosenttia. 40 prosenttia ei järjestäisi äänestystä, 12 prosenttia ei osaa sanoa kantaansa.

MTV Uutisten ja Aamulehden kyselyssä luvut ovat päinvastoin. Kyselyssä 47 prosenttia vastaajista vastustaa neuvoa-antavaa kansanäänestystä Nato-jäsenyydestä. 42 prosenttia taas katsoo, että se olisi järjestettävä.

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/412042-ka...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #100

Kurkkaahan huviksesi miten nuo "kallupit" on järjestetty :)

...
Sen sijaan itse Nato mielipide on viimeiset reilu 10 vuotta tuottaneet asiantuntijamielipidemittauksissa aina yli 50% natovastustuksen.

Ilkka Luoma

Natoon, vaikka ohi kansakunnan

On tunnettua, että Suomessa on kansalaisten näkökulmasta ’rujo ja hyytävä’ natottajien ydinryhmä|4, joka siekailematta olisi viemässä Suomea Natoon, jopa ohi kansanäänestyksen. Tuo sapeliryhmä on Kokoomuksen ikämies - osasto, ”johtajanaan” ilmeisimmin kansanedustaja Pertti Salolainen, mukana myös edustajat Ben Zyskowicz ja Ilkka Kanerva ja eduskunnasta lähtöpassit viime vaaleista saanut oikeustieteilijä Kimo Sasi.

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/04/presidentti-... -

...

[19122014]Kokoomuspuolue on rehellinen kannanotoissaan. Koppalakkipuolue haluaa viedä Suomen Natoon ja piste. Toisaalta vielä nykyinen puolueen puheenjohtaja, pääministeri Alexander Stubb sanoo kaukoviisaammin – Natoon, ei kuitenkaan ilman kansalta kysymättä. Herää kysymys – onko gallupoinnin alamäessä oleva Kokoomus 2] hajoamassa, kun paniikkia harjoitetaan näin väkevästi?

Suomen kansakunta on vuodesta toiseen, gallupista kolmanteen ja kymmenenteen vakaasti suurena enemmistönä sanonut painavan ja viisaan ei Natolle 3] (57 - 68 prosenttia ei, kun taas natomyönteisiä on noin 17 - 30 prosenttia). Voimme päätellä, että kansalaiset omalla kansanviisaudellaan 4] ovat systemaattisia asiaytimeen näkijöitä.

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/01/trump-purkai... -

.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Toisaalta vielä nykyinen puolueen puheenjohtaja, pääministeri Alexander Stubb sanoo kaukoviisaammin – Natoon.."

Entä mitä nykyinen puheenjohtaja Orpo on sanonut? :)

Ilkka Luoma

Et ilmeisesti huomannut kommentissa ollutta päivämäärää - [19122014] ??

...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #33

En vilkaisutkaan kun huomasin sen olevan vanha linkki.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #34

Sillä on oleellinen osa topicciin ja muodostuneeseen kommenttiketjuun!

Ilkka Luoma

Stubbin viisauksia:

Kaduttaa kun emme lähteneet Libyaan 2011 - englantilaisten kanssa, tuolloin Eng oli ryhtynyt US rinnalle massapommittamaan Libyaa - tunnetuin seurauksin.

Stubb: "Me pommitamme, me tuhoamme ..." -tv-uutiset ...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #145

Väyrysen viisauksia: Neuvostoliitto on ikuinen - vai onkohan sitä mieltä että Venäjä on vain jatkumo, johdossa entinen KGB eversti.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #149

Neuvostoliiton hajottua - satoja vuosia sitten alkanut venäläisyys jatkuu ([itä]slaavilaisuus) ...

Ilkka Luoma

Ollaksemme tasapuolisia - on syytä huomioida nämä leikkeet:

" ... Ko­koo­mus­joh­ta­ja, val­ti­o­va­rain­mi­nis­te­ri Pet­te­ri Or­po lin­ja­si Paa­si­ki­vi-seu­ran tur­val­li­suus­po­liit­ti­ses­sa lu­en­nos­sa, et­tä Suo­mi huo­leh­tii puo­lus­tuk­ses­taan so­ti­laal­li­ses­ti liit­tou­tu­mat­to­ma­na maa­na. ... "

~ http://www.suomenmaa.fi/uutiset/orpo-ei-aja-natoja... -
.

"Orpo pelasi kahdella kortilla Nato-kysymyksessä - "Pitää olla laaja kansan tuki" ... "

~ http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/orpo-pelasi-k... -
.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Miten niin kahdella kortilla, realismiahan se on.

Ja tässä kuvassa kahteen kertaan mainitsemasi Salolainenkin:

Uudet asiakirjat yllättävät: Väyrynen vei Suomen unioniin, ei Koivisto

http://m.iltalehti.fi/politiikka/20170212220006927...

Ilkka Luoma

Tuohon on hyvä saada Väyrysen kannanotto! Haetaan ... ;)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #38

Luuletko että tunnustaisi? :)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #39

En luule. Kysytään :) Tai odotetaan vastausta tänne - ehkä tulee, ehkä ei.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #41

Turha toivo, Väyrynen kun ei kommentoi omiinkaan blogeihinsa. Taitaa olla myymässä mukejaan, oletko ostanut?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #43
Ilkka Luoma

Historian siipien havinaa - ennakoidusti - jo 2012:

[U] Kansalaisliikehdintä on alkanut

9.6.2012 | 20:28 | Ilkka Luoma |

ORIG ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/108208-... -

Paavo Väyrynen taisteli upeasti koko maansa puolesta - Keskusta ei halunnut itselleen menestystä seuraaviin vaaleihin - mutta mitä nyt tapahtuu?

"On mielenkiintoista nähdä säilyykö Väyrysen lojaalius puolueeseen, ja tarvitseeko säilyä - hän voi aivan mainiosti, rehdisti ja suoraselkäisesti perustaa oman puoleen. Väyrysen puolueelle riittää kannatusta laajasti yli koko puoluekentän.

Mikäli Paavo perustaisi oman kansanliikemäisen aktivistien yhteenliittymän kansallisen edun nimissä - saattaisi se merkitä Keskustan kutistumista pienpuolueeksi.

Väyrysen valitsemattomuuden vuoksi moni eroaa nyt Keskustasta. Mutta, jäsenistön edustajisto on nyt tehnyt päätöksensä ja siltä osin peli on pelattu ja kuuluisin sanoin: Pulinat pois..."

Heti Rovaniemen puheenjohtaja vaalien ratketessa Paavon tipahtamiseen - on sähköpostiin virrannut satoja yhteydenottoja ja peräänkuulutettu kansalaisliikettä Paavo Väyrysen taakse.

50.000 aktiivia tarvitaan, mikä on hyvin paljon - ja jotta kannatus projisoituisi Väyrysen lukuihin - olisi kunkin 50.000’sta aktiivista triplattava itsensä. Koko kansanliike tarvitsee nuo 150.000 ihmistä, jolloin voidaan vakavasti perustaa kansalaisyhteisö ilman nykyisiä puoluemerkkejä.

Suomessa on vahvan johtajan odottajia paljon, hyvin paljon –
… presidentti Urho Kaleva Kekkosen henki on nyt aistittavissa ja on tilaus todellisille johtajille - puheiden aika on ohitse. Kansa kaipaa kansallista ja omaleimaista identiteettiä selvitäkseen edessä olevista ongelmista.

Ilkka Luoma
https://www.facebook.com/YhdistammeSuomea

...yllä oleva kannatusryhmä modifioidaan pian vastaamaan uutta tilannetta...

JK [05022016]

Nyt Paavo Väyrynen tuli itse ulos kaapista, ja uudisti itsensä täysin, itsenäisyysmieheksi |1. Aluksi hän keräsi aloitteelleen 53.000 kannattajaa – siis eurosta kansanäänestys. Kansalaisaloite tulee eduskuntaan vielä tämän vuoden aikana, ja sitten näemme ketkä nykyisistä kansanedustajista liputtaa markkaa ja ketkä euroa. Kiinnostus kohdistuu perussuomalaisiin, joiden gallup-kannatus on romahtanut, ainakin toistaiseksi vajaaseen kymmeneen prosenttiin.

Paavo on itsenäisyysmies, ja alleviivaa muutamia Itsenäisyyden Palauttajien |2 perusteesejä, jotka ovat – markka takaisin, ei Natoon ja huolellinen väistely EU-liittovaltiokehityksestä. Itsenäisyyden Palauttajat on vielä rekisteröimätön yhdistys, mutta sen teeseihin kuuluu perinteelliseen puoluekenttään liputtamattomuus – ei siis vasenta, eikä oikeaa kuin taantunutta keskustassa oloakaan.

Itsenäisyyden Palauttajat on kansanliike, joka katsoo tuon vasen-oikea janan yli suoraan kansalaisvaikuttamiseen – suorademokratiana ja välittömänä toimintamallina huolehtia kollektiivisesti se, minkä yltiö ahnehtiva individualismi tuhosi. Silti yksilökeskeisyys on peruskivi, kuten tosiasioiden tunnustaminen viisauden aluksi.

Yksilö on aina osana pienjoukkoa ydinperheen muodostaja ja perheistä tämä valtiomme ja kansakuntamme menestys lähtee!

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Toivottavasti Väyrynen saa kannattajakorttinsa kerättyä. Silloin Väyrynen ja Huhtasaari taistelisivat samoista äänistä ja odotettavissa olisi tiukkoja debatteja näiden välillä. Luulen kokeneen Väyrysen kyllä vievän voiton Huhtasaaresta niin väittelyssä kuin äänissäkin.

Ilkka, ei Suomi voi olla mikään silta idän ja lännen välillä. Asemastaan johtuen Suomi voi olla joko osa länttä tai osa itää. Kekkosen aikana Suomi oli osa Neuvostoliiton valtapiiriä, tosin ilman kommunismia. Suomi ei koskaan asettunut ulkopolitiikassaan poikkiteloin Neuvostoliiton näkemyksille, jos jotain "kapinointia" esiintyi, suomalaiset pantiin ruotuun: yöpakkaset, noottikriisi jne. Suomi ajoi myös Neuvostoliiton etuja: ETYK oli Kekkosen Neuvostoliitolle tarjoama mahdollisuus sementoida valtapiirinsä rajat Euroopassa. Paha kyllä Neuvostoliiton kannalta, mukaan tulivat yhdessä korissa myös ihmisoikeudet, jotka aikanaan olivat kaatamassa neuvostojärjestelmää Itä-Euroopassa. Kekkonen ei koskaan ajatellut ihmisoikeuksia mukaan ETYK:iin, vaan se oli länsimaiden ajatus (kuten huomasit, en siis lukenut Suomea tässä länsimaaksi, vaan Neuvostoliiton lakeijaksi).

Käyttäjän TimoSotikoff kuva
Timo Sotikoff

Perustelusi ei ole lainkaan pitävä, Pekka. Viisas, itsenäinen valtio toimii tasapuolisesti kaikkiin ilmansuuntiin mitään korostamatta, mitään kumartamattakaan. Toisen maailmansodan jälkeen oli ihan loogista kehittää välejä idän suuntaan, jotta sodan kaunojakin saataisiin liennytettyä. On kuitenkin muistettava, että Neuvosto-kansa oli lopulta avainasemassa natsismin murskaamisessa Euroopasta. Psykopaatti Stalinin ansiota tämä ei ollut, vaan kansalaistensa. Kuvittele jos Hitler olisi voittajana määritellyt uuden Euroopan.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Ilmaisut kuten "neuvostokansa" kertovat, missä ilmansuunnassa sympatiasi ovat. Stalin määritteli voittajana Itä-Euroopan ja itäisen Keski-Euroopan yli neljäksikymmeneksi vuodeksi.

Viisas, itsenäinen valtio kuten Norja toimii tasapuolisesti kaikkiin ilmansuuntiin. Norja on vuodesta 1949 ollut Naton jäsen, mutta pitänyt korrektit välit myös Neuvostoliittoon/Venäjään kuitenkaan kumartelematta. On totta, että Suomen asema 1949 oli aivan erilainen kuin Norjan, mutta Neuvostoliiton hajottua meilläkin on ollut mahdollisuus itsenäiseen ulkopolitiikkaan läntisen arvoyhteisön jäsenenä. Osittain sitä on tehtykin, mutta askelta vapaiden valtioiden muodostamaan puolustusliittoon, Natoon ei ole uskallettu ottaa. Tämä saattaa historian valossa joskus osoittautua megaluokan virheeksi päättäjiltämme.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #55

Palvelin Rajavartiostossa 80-luvun alussa ja kyllähän puolustus keskittyi käytännössä itärajan puolustamiseen. Tuolloin Norjasta eksyi Suomen puolelle US Armyn maastoauto ja se sai seikkailla Suomen puolella ihan rauhassa eikä ketään kiinnostanut.
Vastaavasti Puolan kriisin puhjettua 1981 syksyllä meidän työnnettiin metsään 6-tien itäpuolelle Immolan kohdalla ja siinä vaiheessa kun alettiin jakaa kovia panoksia ja miinoja niin porukka hiljeni kerrasta.
Siellä sitten vietettiin jonkin aikaa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #59

Puolustaminen sanana olisi edellyttänyt hyökkäystä - sen sijaan sana valvonta on oikea ilmaisu ;)

Suomi on elänyt täyttä rauhan aikaa vuodesta 1945 05 alkaen ---

...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #55

Kannattaa katsoa ulkomaankauppatilastot niin Norjan kuin Suomen osalta itään - viimeiseltä 60 vuodelta ;)

...
Norja ei hyökännyt Neuvostoliittoon 1941, sen sijaan Suomi teki sen - yhdessä Saksan kolmannen valtakunnan kanssa - osana Operaatio Barbarossaa.

Suomella on aivan erityinen erikoissuhde venäläisiin - Venäjään (jätetään tuo NL vaihe jo pois kuvioista ;) - muun muassa siten, että suomalaisittain katsottuna elimme pisintä rauhan aikaa Suuriruhtinaskuntana 1809 - 1917, jos emme ota huomioon tuolloin tapahtuneita englantilaisten hyökkäilyjä rannoillemme.

Käyttäjän TimoSotikoff kuva
Timo Sotikoff Vastaus kommenttiin #55

Tuohan on faktaa, vai väitätkö jotain muuta. Vetoaminen sympatioihin ei ole vastaus- eikä minulla ole suurempia sympatioita mihinkään, olen käynyt yhden kerran Pietarissa 90-luvun alussa.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #80

Timo Sotikoff, faktaa nimenomaan on se, että Neuvostoliitto alisti toisen maailmansodan voittajana itäisen Keski-Euroopan ja Itä-Euroopan pakkovaltansa alle. Mitä olisi tapahtunut Natsi-Saksan voitettua on spekulointia (tuskin mitään positiivista, se on selvä). Mielipiteiden vaihtomme on hedelmätöntä, sinulle Neuvostoliitto ja sen seuraajavaltio Venäjä ovat esikuvia, minulle vastenmielisiä diktatuureja.

"Neuvostokansa" on yhtä typerä ilmaus kuin esim. sanan "natsikansa" käyttäminen saksalaisista.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #226

Pekka on voimakkaasti asennoitunut, yksipuolistunut - ja tässä kohtaa russofobisti.

Stalin vastasi Saksan 1941 hyökkäykseen lopulta totaalisella puolustautumisella, joka vei Puna-armeijan Berliiniin saakka - ymmärrettävistä syistä, samoin tekivät länsiliittoutunteet omalla puolellaan.

NL ei valloittanut valtiona itä-eurooppalaisia kansallisvaltioita, vaan asetti ja asetutti niihin kommunismin periaatteiden mukaisesti työväen kommunistisen hallinnon ... toteutti jo oman vallankumouksensa 1917-18 periaatetta "proletariaatin diktatuurista", joka epäonnistui - lopulta -

Lännen puolella tehtiin omat arvomaailman paalutukset, jopa niin, että amerikkalaiset sotavoimat ovat edelleen Saksassa, Italiassa ja monissa muissa nykyisissä EU-maissa ...

Neuvostokansa on aivan hyvä nimitys - tuolloiseen neuvostomaailmaan ja itäiseen kansojen yhteisöön ...

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #227

Ilkka, en minä ole "yksipuolistunut", olen koko ajan ollut yhtä yksipuolinen sekä myös voimakkaasti asennoitunut ja russofobinen :) Russofobiani kohdistuu kuitenkin ennen kaikkea Venäjän vallanpitäjiin, ei niinkään kansaan eikä varsinkaan venäläiseen kulttuuriin; sen kirjallisuuden, musiikin ja kuvataiteiden vaikutus on ollut minuun suuri, ehkä suurempi kuin minkään muun kulttuurin. Tykkään myös Juri Gagarinista ja Laika-koirasta, 1950-luvun loppu ja 1960-luvun alku avaruuslentoineen oli melko sympaattista aikaa tuolla itänaapurissa, vaikka suurvaltasuhteissa vallitsi kylmä sota ja Suomeen järjestettiin noottikriisi. Hrusthev kuitenkin tuomitsi stalinismin rikokset ja "suojasään" aikana kritiikkiäkin sallittiin, mm. Soltsenitsynin vankileireistä kertova Ivan Denisovitsin päivä sai ilmestyä.

Toinen hyvä ajanjakso oli Gorbatsovin ja Jeltsinin aika monine ongelmineenkin, silloin oli pyrkimystä tehdä Venäjästäkin demokraattinen oikeusvaltio. Tähän saattoi Putinkin ehkä pyrkiä alkuvuosinaan, mutta sen jälkeen kaikki on ollut alaspäin menoa, niin sisäisen autoritaarisen komennon kuin voimaan nojaavan ulkopolitiikan suhteen.

Surullista, että tuo lahjakas kansa ei ole onnistunut luomaan kansalaisyhteiskuntaa, kuten vaikkapa me pohjoismaalaiset, vaan uskoo "vahvaan johtajaan" ja ihannoi jälleen Stalinin aikaa. Lukaisepa Veikko Huuskan erinomainen, mutta hyytävä kirjoitus Puheenvuorossa Stalinin stahanovilaisista teloittajista.

Länsi-Euroopassa ei vaihdettu hallituksia minkään miehityshallinnon toimesta (paitsi tietysti hävinneissä akselivalloissa), vaan maiden vaaleilla valitut demokraattiset hallitukset halusivat kylmän sodan alettua pitää maissaan amerikkalaisia joukkoja turvana Varsovan liiton mahdollista hyökkäystä vastaan. Kun länsivaltojen miehittämässä Saksan länsiosassa järjestettiin vapaat vaalit ja miehityshallinto käytännössä purettiin, saivat länsisaksalaiset itse päättää, sallivatko alueellaan amerikkalaisia joukkoja. Vasemmistossa esiintyikin tälle vastustusta, mutta edustajiensa välityksellä saksalaisten enemmistön halu on ollut pitää amerikkalaisjoukot alueellaan. Neuvostoliiton miehitysvyöhykkeellä asetettiin epädemokraattisesti valtaan kommunistihallinnot, jotka muodostivat sitten Varsovan liiton ja pitivät alueellaan neuvostojoukot. Nämä ovat sitten kukistaneet demokraattiset pyrkimykset ja kansannousut tehokkaasti: Berliini 1953, Unkari 1956, Tsekkoslovakia 1968. Ovatko amerikkalaiset joukot toimineet näin Länsi-Euroopassa?

Ilkka Luoma

Vanhat kiinalaiset sananlaskut:

"Pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana" sekä

"Ellet voita vihollistasi, tee siitä ystävä",

ovat tässä enemmän kuin todellisuutta! ;)

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #69

Totta, muttei toisen osapuolen kustannuksella.

Maailmanpolitiikan ja riskienhallinnan kysymyksiin erikoistunut analyysiyhtiö Stratforin perustaja George Friedman selosti Venäjän maantieteelliset ja geopoliittiset erityispiirteet sekä niistä aiheutuvat paineet jo vuonna 2009 kirjoittamassaan kirjassa "Seuraavat sata vuotta" ( The Next 100 Years). Osa kirjan kuvauksista on kuin viime vuosien uutisista. Kannattaa lukea.

https://www.amazon.com/Next-100-Years-Forecast-Cen...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #73

MAANANTAINA, HELMIKUUTA 15, 2016

Venäjästä luodaan hyytävää uhkaa – urakalla

(MTV - toimittajan, Tapio Nurmisen toimesta julkaistiin tähän mennessä hyytävyyden hurjin skenaario |1 – mielipiteenä. Herää kysymys, miten pitkälle sananvapaus sallii tiedostusvälineen julkaista kaiken maailman ammattilaisilta paljolti perusteettomia ja todisteettomia kirjoittajan omia mielipiteitä. Missähän luuraa median vastuunkanto ja halu huolehtia lietsomisen patoaminen?)

[ … kansalainen Erkki mietiskelee miten pitkälle media oikein yltääkään tässä Venäjän uhkakuvien luonnissa, ja mikä ajaa tuon tyyppiseen tarkoitushakuiseen manipulointiohjaukseen – ”goeppelsmäisesti”? Kansalainen Liisa mietiskelee miksi media ei noteeraa kansakunnan vuodesta toiseen antamia galluptilastoja – mehän emme halua Natoa, emmekä pelkää Venäjää – vaan ymmärrämme paljolti asemamme idän ja lännen vedenjakajalla … ]

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/02/venajasta-lu... -

...

Itseasiassa media kirjoitutti asiapitoisen tekstin Veänjästä, heidän näkemyksistään, vieläpä meillä ristiriistaistetun pr. Putin sanoin:

.
Medialta kerrankin puolueeton ja jenkaamaton uutismoodi. Pisteet Iltalehdelle. Putin puhui asiaa, saimme vihdoin yksipuolisen West trolling manipulaation sijasta sen toisenkin näkökulman - suomalaiselta medialta - täältä idän ja lännen vedenjakajalta.

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20171019220047399... -

"Putin puolusti Trumpia - syytti Eurooppaa kaksinaamaisuudesta ja Ukrainan kriisistä ... " -Iltalehti

...

... Tuo teksti on HS julkaisuksi harvinaisen avoin, rehti ja konstailematon. Pisteet Hesarille. Erinomaista journalismia, ei yritetty kätkeä, vähätellä tai jengata mihinkään suuntaan

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005415593.html -

" ... Putin muistutti, kuinka Venäjä 90-luvulla toivotti amerikkalaiset tarkkailijat avosylin tervetulleeksi kaikkiin neuvostoaikana äärimmäisen salaisiin ydinaseiden varastoihin, valmistuspaikkoihin ja tukikohtiin.

”Ja vastaukseksi Moskovalle tarjottiin Kaukasian separatistien tukemista ja Jugoslavian traagisia tapahtumia.”

Päinvastoin kuin Venäjä, Yhdysvallat ei kuitenkaan Putinin mukaan ole tuhonnut sopimuksissa vaadittua määrää ydinasemateriaaliaan vaan säilöö sitä edelleen Savannah River Site -laitoksella Etelä-Carolinassa. ... " -HS
.

Uskoisin, että toiseksi kokeneimmalla ulkopolitiikan ammattilaisella, väyrysellä olisi näihinkin asiapitoiset ja puolueettomat näkökulmat, kuten varmaan Erkki Tuomiojallakin, joka on se kokenein ulkopolitiikan ammattilainen.
.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #76

Yksisilmäisiä kirjoitelmia on netti täynnä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #88

Se on totta, toistaiseksi netissä ei ole kovin montaa täyden asian kirjoittajaa - ei edes varsinaisessa mediassa (!), jotka katselevat maailmaa molemmat silmät ja korvat auki - mutta kansalaismedia kehittyy huimaa vauhtia! :)

...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #88

Saimme juuri yksisilmäisyyden huipun:

... Himanen on täysin väärässä. Toisen ydinasesuurvallan viereen näin strategisella sijainnilla ei kannata laskea sitä toista ydinasesuurvaltaa. Himanen on kohtalokkaasti väärässä - eikä muista, että Naton sotilasjohtaja on aina USA. Meillä ei ole varaa olla Naton taistelualusta itään. Karttaan katsomalla ymmärtää asia todellisuuden. Suomi olisi natojäsenenä Naton sillanpää "Venäjänniemellä"! Nato mielellään suurkonfliktissa sodituttaisi suomalaiset viimeiseen mieheen Kuolan niemimaan ja Pietarin puolustusvyöhykkeen edustoille - näin kyynishuumorilla Venäjän pr. Putin sanaili jokin aika sitten.

.
~ https://yle.fi/uutiset/3-9893104 -

" ... Himasen mielestä turvallisuustilanteen kiristyminen Ukrainan sodan seurauksena korostaa liittoutumisen kiireellisyyttä. Nato-jäsenyys vahvistaisi Himasen mukaan Suomen turvallisuutta ja lisäisi koko Itämeren alueen vakautta ... "
.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #146

Venäjänniemi? Miltä kartalta, tai kenen, tällainen nimi löytyy?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #160

Katsohan karttaa ja unohda Suomen ja Venäjän raja! Huomaatko jotain?

Ilkka Luoma

Suomi on vahvasti idän ja lännen vedenjakajalla - tuo tosiasia oli mahtavasti näkyvillä jo 1975, kun pr. Kekkosen pj.nuija kopsahti ETYK-kokouksen päätteeksi Finlandia-talolla.

Suomi sai puolueettomuuden tunnustukset niin idästä kuin lännestä - olimme samalla itsenäisyytemme huipulla!

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

En käsitä, miten suomalaiset, jopa aikalaiset 80-luvulta, ovat voineet unohtaa, että Väyrynen on - kaikkien kelvottomien ominaisuuksien kavalkadin lisäksi myös - hävytön maanpetturi! Oli kerrassaan sikamaista, että hän ulkoministerinä ollessaan järjesteli Kremlistä apua kepulaisten sisäiseen presidenttipeliin, kisaan Virolaisen ja Karjalaisen välillä. Ideoitiin mm. kiristämistä öljyn ja maataloustuotteiden kaupalla. Neuvostoliitto halusi presidentiksi Kekkosen jälkeen Karjalaisen, arvostelukyvyttömän juopon K-linjalta. Väyrynen oli auliisti isäntiensä asialla.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Ei ole unohtunut kaikilta ...

Ilkka Luoma

Kysyn Pekka Sinultakin - Oletko löytänyt täysin putipuhdasta poliitikkoa? Politiikka on inhimillistä, kuten sinun ja minun elämäkin. Kyllä äänestävä kansa sitten uurnilla päättää mitä se haluaa huomiselleen ;)

Nyt meidän velvollisuus on tuoda Suomelle ja suomalaisille oleelliset ja tärkeät asiaosiot vapaaseen ja julkiseen käsittelyyn, jotta kaikilla on mahdollisuus antaa kantansa niihin!

Ilkka Luoma

Oletko löytänyt läpeensä rehellistä poliitikkoa? Kommentissasi paistaa jokin selittämätön väyrysviha - otetaan rauhallisesti, ei täällä Niinistöäkään haukuta, vaikka voisi tuohon luetella asiakohtia - useampiakin.

Nyt toivomme asiapitoista tiukkaakin debattia ja jopa väittelyä kohteliaan ystävällisesti - henkilöinä - sellaisista asioista, jotka liittyvät presidentin valtaoikeuksiin ja erityisesti kansakuntamme kohtaloihin ja menestysmahdollisuuksiin! Eikö? ;)

Tomi Vaalisto

Väyrysen kannattajat tuntuvat olevan hyvin fanaattisia eivätkä ymmärrä että muutkin eivät kannata Paavoa.
Paavolla on kuitenkin yllättävän kova vastustus, mistä osa on faktaa ja osa fiktiota. Loistavan pilapiirtäjä Kari Suomalaisen stereotypia on ainakin vanhemman sukupolven takaraivossa ja se kyllä vaikuttaa.
Nuoremmalle sukupolvelle Paavo on jäänyt sangen tuntemattomaksi - kysykääpä vaikka.

Jos Paavo olisi ollut vuonna 2000 pressanvaaleissa Ahon sijaan Halosen vastaehdokas Paavo olisi ollut Suomen 11. presidentti.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #75

Fanatiaa on esiintynyt lähinnä hyytävän rujoissa natottajissa - vrt. Kokoomukset koppalakkiset ---

PERJANTAINA, JOULUKUUTA 19, 2014

Koppalakkiosasto Kokoomuksesta kurvaa kansakunnan ohi Natoon!
(Media lööpitti voimakkaasti kokoomuslaisen vanhan kaartin – ”erkkolaisuuden nousun haudasta” ja äkkirääkäistyn julkihuudon kansanedustajiltamme - Pertti Salolainen, Ben Zyskowicz ja Kimmo Sasi käynnistivät natomopedinsa 1] – ”Natoon ilman kansanäänestystä!”)

[ … Kokoomus on rehellinen kannoissaan – se haluaa viedä Suomen Natoon ja piste. Toisaalta vielä nykyinen puolueen puheenjohtaja, pääministeri Alexander Stubb sanoo kaukoviisaammin – Natoon, ei kuitenkaan ilman kansalta kysymättä. Herää kysymys – onko kallupoinnin alamäessä oleva Kokoomus 2] hajoamassa, kun paniikkinappulointia harjoitetaan näin väkevästi? … ]

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/12/koppalakkios... - [154091]

...
Ja sitten aiheeseen:

PERJANTAINA, HEINÄKUUTA 17, 2015

Itsenäisyysmies – Paavo Väyrynen

Näemmekö Väyrysen uuden aallon harjalla?

Uskaltaisin sanoa, että kyllä, sillä edellinen presidenttinvaalit sen jo kertoi. Puoli miljoonaa kannattajaa ensimmäisellä kierroksella. Ja siitä olemme varmoja, ettei nykyinen presidentti Sauli Niinistö olisi päässyt toisella kierroksella niin vähällä, jos Väyrynen olisi ollut loppukahinoissa mukana.

Väyrysen kyky todelliseen politiikkakeskusteluun on siksi monipuolinen, että Niinistö olisi joutunut miettimään aina kaksi kertaa – kun olisi vastannut Paavon haasteisiin. Ehkä näemme tuon taistelun jo seuraavissa kahinoissa – vuonna 2018. Mutta kenen/ keiden ehdokkaana Paavo Väyrynen on – voi olla vielä suuri yllätys.

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/07/itsenaisyysm... -

.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Kommentissani onkin kyse ennenkaikkea siitä, että eikö ole mitään uskottavuuden riman paikkaa, jonka alta ryömimisen jälkeen poliitikolla ei olisi enää mitään edellytyksiä edes yrittää korkeisiin ja vaativiin tehtäviin.

Heidi Hautala ja Ilkka Kanerva joutuivat lähtemään ministerintehtävistä suhteellisen mitättömien juttujen takia. Väyrynen juonitteli Neuvostoliiton kanssa itsenäisen maan presidenttikuvioissa ja ei joutunut mihinkään vastuuseen. On se uskomatonta. Väyrysen pyöriminen yhä politiikan keskiössä on suomalaisen politiikan mätäpaise.

Presidentiksi ei missään tapauksessa tule valita tuota epäisänmaallista narsistia. Onneksi ei ole mitään oikeata vaaraa hänen valituksi tulemisestaan. Toivon toki, että hän saa kannattajakortit kasaan ja pääsee ehdokkaaksi. Väyrynen ja Huhtasaari tulisivat sitten hotkimaan toisiltaan hapen kun ’kehnoimman aineksen’ (rasistit, nationalistit, iltapäivälehdet ym. kognitiorajoitteiset ja neliraajajarruttajat) huomio kiinnittyy heihin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #112

Sanahan on vapaata Suomessa. Vain väärää todistusta ei saa toisesta kertoa tai vahingoittavaa tekstiä ...

Useimmat Väyrysen "haukkujat" eivät ole koskaan Paavon kanssa keskustelleet kasvotusten - asiasta. Moni mielipide on vain luulo toisten puheista. Mutta kuten totesin - mielipiteen ilmaisu on vapaata.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Olette siis saaneet vedenjakajapellekerhoon uuden jäsenen, Väyrysen.

Ilkka Luoma

Katsohan, Jorikin heräsi. Antaa samalla hienon esimerkin vähemistösuomalaisesta tavasta käydä partaveitsenterävää asiakeskustelua - hienoa poljentoa älykkäillä sanankäänteillä - tämä on esimerkki - mitä merkitsee sanailun tykinruoka! ;)

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Liirum-laarumia, Luoma, et tee vakuutusta tuolla sanakikkailulla kenehnkään. Tiedät olevasi vedenjakajankutuksellasi väärässä, mutta agendasi ei tule antamaan siitä periksi, kuin lopulta tosiasioiden edessä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #97

Sinua on ystävällisesti todistein ja asialinkein opastettu näkemään ja kokemaan suomalaisuuden juuria, maantieteellistä asemaamme kuin kansakuntamme luonteenpiirteitä/ kulttuuria ja kielisidoksia - ja sieltä kuin noista olisi ollut helposti nähtävissä erityisasemamme juuri idän ja lännen vedenjakajalla - laitan vielä linkin, jossa asiantuntijat valottavat kulkuamme eri ilmansuunnista rajamaille - niemelle, joka on nykyisen Venäjänmaan jatkona --- silti meidän ollen omamme - aivan erityisellä tavalla, olemmehän itsekin niin lännestä kuin idästä :)

...
Suomalaisuuden juurien etsijät - ryhmä:
~ https://www.facebook.com/groups/5749603299/ -
.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #101

"..olemmehän itsekin niin lännestä kuin idästä :)"

Ja kauankos siitäkin on aikaa kun tämä maa asutettiin.. :)

Käyttäjän TimoSotikoff kuva
Timo Sotikoff Vastaus kommenttiin #103

ja tämä muuttaa Ilkan esittämiä historiallisia faktoja sitten muka miten? Asutuksen esihistoriakin on tärkeä tunnistaa, puhumattakaan siitä, mitä on tapahtunut viimeisen 500 vuoden aikana. Tämä vahvistaa faktaa tuosta idästä ja lännestä-perspektiivistä. Ei pidä antaa median tunnepitoisen propagandan ihan kaikkea elettyä historiaa vesittää kuitenkaan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #113

Tarvitsee vain todeta että asutuksen esihistorialla ei enää ole merkitystä. Linna oli kertonut Tuntemattoman Rokan esikuvana olleen Valkjärvellä syntyneen alikersantin, jolla todennäköisesti oli idästä tulleiden geenejä kuten Itä-Suomessa alunperin asuneilla useimmiten, mutta innokkaimpien joukossahan tuo vastusti idästä tullutta hyökkäystä.

Käyttäjän TimoSotikoff kuva
Timo Sotikoff Vastaus kommenttiin #117

Hyökätty on lännestäkin, ja paljon paljon verisemmin vielä. Tottakai itsenäinen valtio maataan puolustaa, se on oikein.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #118

Ja niin Suomi tulee aina tekemään - Pohjolan "sveitsinä" - ymmärtäen idän ja lännen .)

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #126

Sveitsi ei kuulu EU:hun. Suomi kuuluu. Siis Suomi ei ole puolueeton, Sveitsi on. Sveitsillä ei ola rajaa Venäjän, Suomen ainoan sotilaallisen uhkan kanssa, Suomella on. Vieläkö, Luoma pystyisit keksimään surkeampia vertauksia?

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #118

Itsenäiseen Suomeen ei ole hyökätty kuin idästä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #117

Sujuva tasapuolinen katse niin itään kuin länteen - ei merkitse sitä, että me avaamme portteja vihulaisille - millekään suunnalle.

Meidän tehtävä on huolehtia, ettei maahamme tule ainuttakaan ulkoista hyökkäys- ja asevoimaa, jotka olisivat uhaksi mihinkään ilman suuntaan oleville naapureille.

...
Suomi on tästä huolimatta allekirjoittanut Nato - Isäntämaa pöytäkirjan /MoU:

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/02/nato-isantam... -

" ... 2.Tarkoitus

2.1. Tämän yhteisymmärryssopimuksen tarkoitus on sopia periaatteet ja menettelytavat toiminnallisten kohteiden perustamiseksi ja isäntämaatuen antamiseksi NATO-joukoille isäntämaassa, tai isäntämaan tukemana, NATOn sotilaallisten toimien aikana.

2.2. Tämä yhteisymmärryssopimus ja sen jatkodokumentit on tarkoitettu suunnittelun pohjaksi asianomaisille isäntämaan tahoille ja NATOn johdolle ennakoimaan isäntämaatukea erilaisille NATOn sotilaallisille toimille. Nämä tehtävät sisältävät toimet, joihin lähetettävät joukot ovat tiedossa, sekä ne, joihin joukot eivät vielä ole tiedossa. ... "

.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #103

Oleellista on ymmärtää perittyjen vaikutusten olemus ja ilmentymä - nytkin Suomi on edelleen jaettavissa itään ja länteen, monin eri tarkasteluin - suunnilleen Pähkinäsaaren rauhanrajaa pitkin ---

...V: Muutamia tuhansia vuosia.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Paavo Väyrynen saa tuskin kokoon edes 20 000 kannattajakorttia. Jos saa, niin toivottavasti sitten kaikki kannattajat äänestävät Paavo Väyrystä.

Edellisessä presidentinvaalissa hyväksyttyjä ääniä annettiin n.3 miljoonaa. Todennäköisesti tulevassa vaalissa äänestysaktiivisuus on samaa luokkaa.

Paavo Väyrysen kannattajien 20 000 ääni merkitsisi Paavolle 0,7 % kannatusta.

Ilkka Luoma

Ensin kerätään nuo 20.000 korttia, sitten katsotaan pelimerkit siitä eteenpäin. Vaikka arvaisin sanoa, että linjaukset ovat jo nyt Paavolla valmiina.

Edellisellä kerralla, toki Keskustan riveistä, Paavo sai muistaakseni noin puoli miljoonaa ääntä - jääden harmittavan lähelle Pekka Haavistoa - ei ole lainkaan väärin sanoa, että voittanut niinistö olisi joutunut Paavon kanssa paljon tiukemmalle kuin Pekan ...

Pitää myös muistaa, että Paavo keräsi kansalaisadressillaan yli 50.000 nimeä, mutta helpommalla formaatilla - mutta asiayhteys oli sama kuin mitä nyt Paavolla on teeseissään!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Palataan asiaan kun 20 000 kannattajakorttia on koossa, jos on.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #93

Sinun osalta kyllä käy, mutta muutoin keräyskoneistoa hiotaan ja asiakohtia myös, jotka vaikuttavat jo huomenna merkittävästi kansakuntamme kohtaloihin ja menestysmahdollisuuksiin pidetään nyt tästä eteenpäin vahvasti esillä - sillä ne kiinnostavat kansan syviä rivejä :)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #95

Kansan syviä rivejä taitaa lähinnä huvittaa Don Quijoten suomalainen versio, Paavo Väyrysen tuleva taistelu hallitusta ja oppositiota vastaan. Uskollinen aseenkantaja?:)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #132

Pienestä kaikki muutokset lähtevät liikkeelle! :)

Ilkka Luoma

Paavo Väyrynen on kuin onkin uudistaja - koska kokemus ymmärtää uuden ajan virheet

Paavo Väyrynen on tänään uudistaja, koska hän haluaa suomalaisten tekevän Suomessa työt. Väyrynen ymmärtää kehitysavun vastuun ja ulkomaankaupan merkityksen maallemme. Väyrynen muistaa opetuksen vaikutuksen kansakunnan osaamisen ja sivistyksen takaamiseksi. Aitosuomalainen työvoima on Väyrysen erityisessä suojeluksessa - näin uskotaan.

...

Lisäksi Väyrysellä on yksi ominaisuus ylivoimaisena ja se on Kekkosen perintö, mitä hän ainoana nykypoliitikoista kantaa dementoitumattomassa muistissaan. Väyrynen muistaa kuinka Kekkonen ohjasi poliitikkoja isällisen kovalla kädellä - ja tästä suuri Suomen tavallinen kansa tykkäsi ja edelleen tykkää

...

Ja sitten osin huumorilla, mutta jotain sellaista, mistä kansa tykkää ;)

Suomessa kansa kaipaa vahvaa presidenttiä - Kekkosta, koska hän oli karisma ja kannatti väkeviä arvoja yhteiskunnallisesti, kuten kansalaisten täystyöllisyyttä. Jos homma ei toiminut Kekkonen hajotti hallituksen ja päätti järjestää lopulta uudet eduskuntavaalitkin. Tänään se ei onnistu. Tänään onnistuu kuitenkin moni asia presidentilta - mm. Natoon liittymättömyys, lopullisesti.

...
Ylös merkittynä jo vuonna 2012!

Käyttäjän TimoSotikoff kuva
Timo Sotikoff

aika vähän katselukertoja. Eikä kyllä ollut edes hauska- tylsäksi ja hahmottomaksi jäi, mitä lie haettu.

Tomi Vaalisto

Aika monella on täysin päinvastainen kuva koko kansan Paavosta - häntähän pidetään miehenä, jolla on takana loistava tulevaisuus lyhyesti sanottuna.
Kekkosen perintöä demokratialoukkauksineen, sotilasliittoineen NL:n kanssa, työllisyys- ja terveysongelmineen tuskin kukaan haluaa takaisin.

Jos Paavolle joku joskus tekee patsaan niin tekstiksi varmaan tulee "Kerran luulin olevani väärässä, mutta erehdyin." ;)

Ilkka Luoma

"Sotilasliitto" oli olematonta nykyiseen nähden:

NL halusi suomalaisten kanssa sotaharjoitukset. Kekkonen oli kohtelias ja sanoi: "Kiitos ei" - asia jäi silleensä.

Nykyään US tulee sisään itse itsensä kutsuen - Rissalaan taisteluharjoituksiin F-15C hävittäjillä - lentäen vielä yhdessä suomalaisten kanssa kohti itää - Venäjän rajaa kohden - emme mahtaneet asialle mitään - ei ollut kenelläkään munaa sanoa: "Kiitos ei", kuten oli aikanaan Kekkosella.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #107

YYA-sopimus muistutti luonteeltaan jonkinlaista torpparisopimusta. Jos sitä olisi jouduttu suuren eurooppalaisen sodan aikana soveltamaan, ei olisi ollut epäilystäkään siitä, kenen tulkinnat sopimuksesta olisivat astuneet voimaan ja kenen ääni olisi kuulunut voimakkaimmin. Vuoden 1961 noottikriisi jäi kuitenkin ainoaksi kerraksi, jolloin Neuvostoliitto ehdotti konsultaatioita, jotka nekin onnistuttiin välttämään. Ongelmaksi suhteissa koettiin myös se, ettei Neuvostoliitto 1970- ja 1980-luvulla enää pitänyt Suomea puolueettomana maana, vaan hyväksyi ainoastaan Suomen pyrkimyksen puolueettomuuteen.

Käyttäjän TimoSotikoff kuva
Timo Sotikoff Vastaus kommenttiin #109

Eikö Tomilla ole kantaa tuohon Ilkan huomioon nykyisistä taisteluharjoituksista- ei turhaan kannata kiinnittää huomiota muualle- Kekkonen siis sanoi selvästi tämän suhteen ei, mutta Niinistö ja pojat sanoo vain joojoo, kaikki käy, näinhän se nyt menee, tämä nykyinen rähmälläänolo.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #115

Toki on. Historiasta tiedämme, että itänaapurin joukot maahan päästyään eivät ole "muistaneet" lähteä kotiin. Näin on käynyt monessa maassa ja onpa asevoimin liittetty jopa alueita Venäjään kuten Ukrainalle ja Georgialle on käynyt.

Naton ja Ruotsin kanssa puolustusvoimiemme harjoittelu on vain sotilaiden harjottelua ilman miehityspelkoa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #135

Vaalisto kirjoitti: "Näin on käynyt monessa maassa ja onpa asevoimin liittetty jopa alueita Venäjään kuten Ukrainalle ja Georgialle on käynyt."

Mitä alueita Georgiasta (oik. Sakartvelo) on liitetty Venäjään? (Huom. Etelä-Ossetia on pyytänyt liittymistä, samoin Transnistria mutta niitä ei ole hyväksytty)

Mitä alueita Ukrainasta on liitetty asevoimin Venäjään? (huom. Krim liitettiin sikäläisen parlamentin kansanäänestyksen tuloksen perusteella tekemästä pyynnöstä Duuman ja parlamentin ylähuoneen päätöksellä)

Käyttäjän TimoSotikoff kuva
Timo Sotikoff Vastaus kommenttiin #135

Naiivisuudesta voi joutua maksamaan kovaa hintaa- siksi ylikansallinen harjoittelu ja miehittäminen, tulivat nämä mistä suunnasta tahansa- pitäisi jättää vähälle. Meitä on historian saatossa hallittu niin lännestä kuin idästäkin käsin, eli tähänkin perustuen- olisi järkevintä ponnistaa terveestä itsenäisyydestä ja liittoutumattomuudesta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #135

Georgian sodan aloitti silloinen pr. Shaakasvili ---

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #144

Ai aloitti omassa maassaan olevia Venäjän joukkoja vastaan? Miten ihmeessä ne Venäjän joukot pääsivät Georgian puolelle? Nämä ns "rauhanturvaajat" olivat Venäjän armeijan sotilaita. Siitä on riippumattoman kansainvälien komission tutkimusraportti.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #178

"Georgian president Mikheil Saakashvili blamed for starting Russian war ... "

~ https://www.theguardian.com/world/2009/sep/30/geor... -
.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #183

Georgia ei käyttänyt voimaa Venäjän joukkoja vastaan Venäjän alueella, vaan vain Georgian alueella.

Independent International Fact-Finding Mission on the Conflict in Georgia Report Volume II, 2009, sivu 252

Mitenhän ihmeessä ne Venäjän joukot olivatkin joutuneet hyökkäysvaunuineen Georgian alueelle?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #204

Sakartvelon joukot Saakasvilin johdolla ja käskystä hyökkäsivät Etelä-Ossetiaan johon heillä ei ollut mitään asiaa kansainvälisen aseleposopimuksen nojalla. Ne hyökkäsivät siellä e.m. sopimusten nojalla siellä olevien rauhanturvaajien kimppuun samalla hyökäten myös osseettisiviilien kimppuun.

Venäjä oli varottanut jo kuukausia etukäteen m.m. Suomen johtamaa (ulkom. Stubb) OSCEa (ETYJ) Sakartvelon johdon aikeista mutta Venäjän puolustautuminen yllätti Stubbin.

Rauhanturvajoukot koostuivat n.s. Dagomysin sopimuksen (vuodelta 1992) nojalla Venäjän, Sakartvelon ja Etelä-Ossetian lähettämistä joukoista. Operaation johdossa oli yhdistetty valvontakomissio (JCC) johon kuuluivat osapuolet ja OSCE:n edustus. Venäläiset olivat siis siellä ihan kansainvälisesti pätevän sopimuksen perusteella.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #205

Etelä-Ossetia oli Ukrainan laillista aluetta, ei Venäjällä ollut siihen mitään käskyvaltaa.

28.7.Etelä-Ossetian separatistiset joukot avasivat tulen Georgian rauhaturvaajien sekä Znaurin alueella Chorbaulin kylän suuntaan liikkuvaa ETYJin tarkkailijaryhmää vastaan.

29.7 Separatistit avasivat tulen Tshinvalista etelässä sijaitseviin Georgian hallituksen kontrollissa oleviin kyliin. Tulen alle sattuu myös Andizin kylään menossa oleva ETYJin ryhmä, joka työskenteli Georgian rauhanturvajoukkojen luona. Georgian rauhanturvaajia hyökätään Sarbukin kylän lähellä 120 mm kranaatinheittimillä ja singoilla.

http://epl.delfi.ee/news/valismaa/vene-gruusia-kon...

Georgiassa oli YK:n tarkkailijaryhmä. He eivät olleet rauhanturvaajia, vaan aseettomia tarkkailijoita. Heidät oli sijoitettu Georgian maakuntaan nimeltään Abhasia, mutta Venäjä estäi heitä tarkkailemasta miehittämänsä Abhasian alueella. Georgia salli YK:n tarkkailijoiden toiminnan hallinnassaan olevalla alueellaan.

"Venäjä oli ja on konfliktin osapuoli, eikä rauhanturvaaja"

Intependent International Fact-Finding Mission on the Conflict in Georgia Report Volume II, 2009, sivu 202

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #207

G' n pr. Shaakasvili hyökkäsi, luottaen Naton väliin tuloon - aihe oli USA' lle ja natolle kuin EU' llekin sangen kiusallinen ---

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #207

Kajanto kirjoitti: "Etelä-Ossetia oli Ukrainan laillista aluetta, ei Venäjällä ollut siihen mitään käskyvaltaa."

Kajanto unihtaa voimassa olleen ja vieläkin voimassa olevan Dagomysin sopimuksen vuodelta 1992. Sen mukaan Etelä-Ossetiassa oli rauhanturvaajat mutta ei sijaa Sakartvelon armeijalle.

Mutta tempus Kajannolta meni oikein: Sakartvelon valta itsenäisessä Etelä-Ossetiassa on imperfektiä eikä preesenssiä. Aikovat kuulemma järjestää kansanäänestyksen liittymisestä Venäjään mutta Kremlissä toppuuttelevat.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #229

Eivät olleet vaan olivat YK:n aseettomia tarkkailijoita, kuten edellä jo totesin. Etelä Ossetia on täysin Venäjän nukke"valtio."

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #231

YK:lla ei ole juurikaan ollut merkitystä Etelä-Ossetiassa vaan kansainvälinen toimija oli OSCE (ETYJ). Se myös oli rauhanturvaoperaation valvoja ja se teki jälkikäteen tarkimmin dokumentoivan raportin tapahtumista.

Ja Etelä-Ossetian osalta olisi syytä muistaa, että sen viimeisin kuuluminen Sakartveloon ja sen edeltäjään Gruusian SNT:an perustui aikoinaan vähemmistökansallisuuksien kansankomissaari Iosif Vissarionovitš Džugašvilin (sak: Ioseb Besarionis dze Džughašvili, t.m.n. J.Stalin) päätöksiin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #135

Miksi Kekkosella oli munaa sanoa - "Kiitos ei", mutta S.Niinistöllä ei?

Käyttäjän TimoSotikoff kuva
Timo Sotikoff Vastaus kommenttiin #109
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #109

" ... ”Selkeä viesti Venäjälle”

Päätökseen kriittisesti suhtautuviin asiantuntijoihin kuuluu Helsingin yliopiston Aleksanteri-instituutin tutkimusjohtaja Markku Kangaspuro, jonka mielestä panssarien ja niiden mukana tulevien jalkaväen sotilaiden mukaan ottamista olisi kannattanut harkita tarkemmin.

– Sanoisin että on huonosti harkittu päätös ottaa vastaan amerikkalaisten tarjous tulla harjoittelemaan tänne siinä poliittisessa kokonaistilanteessa, jossa me olemme ja jossa amerikkalaiset tämän harjoituksen toteuttavat, Kangaspuro muotoilee.

Kangaspuron mielestä on uskomatonta, että Suomen ulkoministeri ja puolustusministeri vähättelevät asian merkitystä ja kiistävät amerikkalaisten osallistumisen olevan viesti Venäjän suuntaan.

– Onhan tämä viesti. Eikä sitä saa selittelemällä mihinkään muutettua. Jos tätä ei olla ymmärretty, niin sitten ei olla ymmärretty kansainvälisen suurvaltapolitiikan perusasioita. ... "

~ https://www.is.fi/kotimaa/art-2000001122322.html -
.

Ilkka Luoma

Riekkuvimmat arvostelijat ovat heitä, jotka eivät ole koskaan keskustelleet itse Paavon kanssa - henkilökohtaisesti.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

- Mitä vikaa Natossa muka on? kysyi P. Lipponen vielä järjissään ollessaan ennen Nordstream-korruptiokytkentäänsä. Nyt hänkin taitaa 'luulla', että jäsenyys yllyttäisi Venäjän hyökkäämään Suomeen.

Mutta: Vastahan vähän aikaa sitten Putin itse teki täysin selväksi, ettei Venäjä koskaan hyökkäisi Nato-maahan ja piti ajatusta järjettömänä. Sitä se tietty onkin, koska Venäjä tuhoutuisi Liittoutuneitten vastahyökkäyksissä. Mutta Putin tietää myös niin kuin mekin tiedämme, että Venäjä voi kutakuinkin rauhassa hyökätä liittoutumattomiin naapurimaihinsa, eikä siitä seuraa juuri juustopakotteita kummempaa. Ja juustolavettejahan voi kuljetella puolustusliittoon kuulumattomien maiden rajojen yli yhtä hyvin kuin suolasäkkejäkin niissä kalkinvalkoisissa avustusrekoissa.

"Venäjä on neljännesvuosisadan aikana asevoimaa käyttäen tai sillä uhaten kaapannut neljältä rajanaapuriltaan seitsemän aluetta", muistuttaa tutkija Jukka Tarkka. Ei yhdeltäkään Nato-maalta tosin kuten tiedämme. Muistamme kaikki, että liittoutumaton Georgia menetti Etelä-Ossetian ja Abhasian 2008 ja liittoutumaton Ukraina Krimin ja itäosiaan 2014 putinistisille isovenäläismiehittäjille, mutta Liittoutuneisiin kuuluvat balttinaapurimme ja Puola ym. eivät ole menettäneet...

P.S. Joitakuita muuten varmaan kiinnostaa myös tämä ystävyysseuravertailu: Suomi-Ruotsi-seura /Suomi-Venäjä-seura /Suomi-seura http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/244649-v...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Tarkka ei ole ollut erityisen tarkkana maailman tapahtumien suhteen. Häneltä on päässyt lipsahtamaan ohi, että eteläosseetit, abhaasit ja krimiläiset halusivat ihan itse.

Toisaalta Tarkan laskutaitokaan ei ole kovin tarkka sillä tuossa oli vasta kaksi Venäjän naapurimaata ja neljä aluetta joista vain yksi on liittynyt Venäjään. Etelä-Ossetia ja Abhasia ovat itsenäisiä ja donbassilaiset haluavat eroon Kiovan vallankaappaushallinnosta. Lisäksi on Transnistria joka ei halua Moldovan eliitin kanssa liityä Romaniaan. Mitähän ne muut mahtavat olla?

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Tarkan kirjassa on nuo alueet varmaan lueteltu, sitaatissa oli vain lukumäärä ja nuo Georgia ja Ukrainan ryssäänryöstämät alueet nimineen ovat minun kommentointiani. Muistat varmaan, että Abhasia ja sekä E- että P-Ossetia ovat Georgian osia joissa vaan on ollut jonkin aikaa ryssäläisiä maahantunkeutujia mm. valhenimellä 'rauhanturvajoukot' ja paikallisvestöä ajettu pakolaisuuteen vähän kuin meidän Karjalasta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #210

Kaikki nuo alueet olivat Neuvostoliiton osia --- ;)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #213

Neuvostoliiton osia olivat myös Viro, Latvia, Liettua, Valko-Venäjä, Ukraina, Georgia, Karjala, Kuriilit, Königsberg/kaliningrad jne... ;)

Ilkka Luoma

Jos Suomi liittyisi Natoon, kansan suuren enemmistön tahdon vastaisesti - liittäisimme itsemme taistelukentäksi mahdolliseen suurvaltakonfliktiin - asemamme on erittäin kriittinen - jos katsoo kartaa, niin ymmärtää, vieressämme ovat niin Kuolan niemimaan str. ydinsukellusveneet kuin etelämpänä Pietarin puolustusvyöhyke -

Nyt voidaan kertoa liki täydellä varmuudella, että Talvisota syttyi paljolti kahdesta syystä - toinen on tuntemattomampi, se on se, että luovutimme Leningradin puolustusvyöhykkeen Blenheim-ilmavakoilukuvamme Saksalle ja Stalin sai tietää siitä 15.11.1939!

...
Putin on sanonut aika kyynishuumorilla:

" ... Putin: ”Nato tulisi mielellään sotimaan Venäjän kanssa viimeiseen suomalaiseen sotilaaseen” ... "

~ https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/putin... -
.

Tomi Vaalisto

Päivastoin. Ei Putin uskalla hyökätä Naton jäsenen kimppuun Pietarin porteilla. Nato pystyy sulkemaan Itämeren meri- ja ilmaliikenteen ja Pietarin maantie sekä rautatieyhteyksissä on omat akilleen kantapäänsä.
Nevan ja Olhavanjoen sillat voidaan tuhota ja sähköverkko kaataa.
Kuuluisille S-400 ohjuksille löytyy vastakeinot - ainakin Natolta. Suomella niitä on 70 kappaletta.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #137

Vaalisto spekuloi Venäjän hyökkäyksellä ja vastatoimilla. ensin pitäisi kuitenkin pystyä kertomaan miksi Venäjä yleensä hyökkäisi? Mitä se tavoittelisi ja mitä se kuvittelisi hyötyvänsä?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #140

Yksikään natottaja ei ole koskaan kertonut miksi Venäjä hyökkäisi kimppuumme!

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius Vastaus kommenttiin #155

Eikös Niinistö sanonut, että kasakka ottaa sen, mikä on irti. Liekö tarkoittanut sitä, että Suomi ilman NATO:n antamaa kilpeä on irti tai sitten viittasi Krimin kaappaukseen? Tuohon ja moneen muuhunkin tuo kyllä mainiosti sopisi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #168
Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #168

Tuo Wileniuksen esiin nostama vanha lainaus Niinistöltä osoitti jo aikanaan, että hän ei ole sopiva presidentin ehkä ei niin vaativaan mutta näkyvään postiin. Jos ei Väyrynenkään mutta ainakin hieman vähemmän epäsopiva kuin Niinistö.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #137

Tuohon kaikkeen lännen aggressioon Venäjä on varautunut - pohjoisen puolustusdoktriinissaan :)

Erityisesti Kuolan niemimaan str. ydinsukellusveneet ovat raskaasti suojatut lännen suurhyökkäykseltä - jossa Nato on kartoittanut tarkasti Lapin ja Kainuun lentokentät -hyökkäyslähtökohdiksi - tai välilaskuiksi ...

Kannattaa perehtyä Venäjän pohjoisen puolustusdoktriiniin.

Samalla kannattaa homioida Nato - Isäntämaa pöytäkirja [MoU]

" ... 2.Tarkoitus

2.1. Tämän yhteisymmärryssopimuksen tarkoitus on sopia periaatteet ja menettelytavat toiminnallisten kohteiden perustamiseksi ja isäntämaatuen antamiseksi NATO-joukoille isäntämaassa, tai isäntämaan tukemana, NATOn sotilaallisten toimien aikana.

2.2. Tämä yhteisymmärryssopimus ja sen jatkodokumentit on tarkoitettu suunnittelun pohjaksi asianomaisille isäntämaan tahoille ja NATOn johdolle ennakoimaan isäntämaatukea erilaisille NATOn sotilaallisille toimille. Nämä tehtävät sisältävät toimet, joihin lähetettävät joukot ovat tiedossa, sekä ne, joihin joukot eivät vielä ole tiedossa. ... "

...

Kukaan ei vain ole hoksannut kertoa kansalle kuka/mikä/ketkä kutsuvat Suomeen Nato/US taistelu- ja rynnäköintijoukot!
.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #137

Olet oikeassa, Venäjä ei hyökkää kenenkään kimppuun, mutta voimme olla varmoja, että joutuessaan hyökkäyksen kohteeksi, niin puolustus on rautainen - kuten alun hämmingin jälkeen 1942 alkaen ---

Kun seuraamme US hyökkäysalttiutta - alkaen Afganistanista, Somaliasta, Jemenistä, Irakista, Libyasta ja Syyriasta - niin ei siinä paljon puhuttavaa jää, mistä niitä taisteluhyökkäyksiä rynnäköidään ...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Jos Venäjä hyökkäisi liittoutumattomaan Suomeen, siitä seuraisi lännen nuhteita ja ruotsalaisten solidaarisuuskampanja. Edessä olisi myös juustopakotteiden rakennemuutos, koska Valion tuotteet olisivat nyt Venäjän sisämarkkinatuotteita maamme 'liityttyä' itänaapuriin. - Jos Venäjä hyökkäisi Liittouttuneitten jäsenmaa Suomeen, hyökkäys torjuttaisiin nopeasti yhteisvoimin ja Venäjän hallinto vaihdettaisiin maan romahdettua. Suursotaa Nato vs. Venäjä ei tulisi, koska Venäjän armeija ei alkaisi taistella täysin ylivoimaisia Liittoutuneitten sotavoimia vastaan. Se olisikin täysin järjetöntä - Venäjä ei itse asiassa koskaan hyökkää Nato-jäsenmaahan, niin kuin Putin on selväsanaisesti sanonutkin. Muunlaiset naapurit ovat kyllä vapaata riistaa. Ukraina oli ja on liittoutumaton ja menetti siksi Krimin ja itäosiaan 2014, ja Georgia alueitaan 2008, jne.

Suomineito oli valitettavasti yksin ja liittoutumaton jouduttuaan Hitler-Stalin-liittouman joukkoahdistelun uhriksi 1939. Talvisodan ja koko Suuren isänmaallisen puolustussotamme 1939-44 ja itsenäisyytemme keskeiset käänteet kuvineen voit kerrata täältä https://www.viestihopeat.fi/karttoja-1921-42#aihep...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #211

Kerrotko miksi Venäjä hyökkäisi Suomeen?

Suosittelen lukemaan hietalahden - "Talvisodan salainen startegia" ja tutkimaan mitä Saksalle oli jo pidempään merkinnyt "Mitteleuropa" ---

~ https://de.wikipedia.org/wiki/Mitteleuropa -

.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #215

Luetaan, kunhan ensin vaadit (julkisesti ja vakavastiotettavasti esim. suurlähetystöön kirjelmöiden) ryssämiehitystä ulos Viipurista ja Petsamosta ja Alakurtista jne...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Väyrynen alkaa varmaan pikkuhiljaa huomata sen itsekin kun ilmoitti, että JOS häntä ei valita presidentiksi niin hän tulee eduskuntaan.

Mutta kauan sen tajuaminen Väyryseltä vei, ei riittänyt että keskustan nuori Katri Kulmuni sai Lapin vaalipiiristä enemmän ääniä EK-vaaleissa 2015, ei sekään että sai ennakkoon uhoamisestaan huolimatta viime kuntavaaleissa Helsingistä vain vähän yli 1000 ääntä.

Tarvittiin nihkeästi sujuva kannattajakorttien keräys presidentinvaaleihin ennen kuin Paavo tajusi että aika on auttamattomasti ajanut ohitseen.

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/paasi...

Ilkka Luoma

Kukaan poliitikko ei tiedä kaikkea ;)

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Väyrynen on ikävä kyllä pelannut korttinsa niin, että hänellä ei ole tukijoita oikein missään. Kassakaappisopimuksesta lähtien hän on aina veikannut väärää hevosta.

Niinistö on tehnyt (näennäistä) pesäeroa kokoomukseen. Sen ansiosta hänellä on nyt sekä kokoomuksen että lähes kaikkien muidenkin puolueiden kannattajien hyväksyntä. Väyrynen on ollut ongelmissa muiden puolueiden (kannattajien) kanssa jo pitkän aikaa. Nyt hän sitten katkaisi välit myös keskustaan.

Jäljelle ovat jääneet periaateänkyrät, joista heistäkin osa valitsee mieluummin Halla-ahon ja Huhtasaaren.

Ilkka Luoma

Kukaan Väyrysen kannattajista ei väheksy Niinistön tekoja ja aikaansaannoksia, ei edes Väyrynen - uskallan sanoa, mutta onkin asia aivan erikseen käydä keskustelua mikä on huomiselle se oikea ja turvallisin tie maallemme - muuttuvassa isossa kuvassa ja asemassamme, jota muuten Niinistö hienosti operoi täältä idän ja lännen vedenjakajalta - Pohjolan tulevasta "sveitsistä" -

-- Paavo todennäköisesti jatkaisi linjaa - parantaen suhteita itään, jotta kauppamme olisi entistäkin suurempaa ... jokainen voi tarkastella venäläisten osuutta suomalaisille vaikkapa kirjasta (prof. Markku Kuisma ~ http://www.siltalapublishing.fi/kirja/226/ - ), joka tilittää suhteitamme venäläisiin aina 1700 -luvulta lukien - ei jää epäselväksi mikä valtio on ollut ja on edelleen yksi merkittävimmistä kauppakumppaneistamme.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Jokainen voi tarkastella Venäjän osuutta tullin tilastoista, viime vuonna vasta viidenneksi suurin vientimaa Saksan, Ruotsin, USA:n ja Hollannin jälkeen, jotta olisi toivottavaa olla suurempaa.

http://tilastokeskus.fi/tup/suoluk/suoluk_kotimaan...

Käyttäjän TimoSotikoff kuva
Timo Sotikoff Vastaus kommenttiin #136

Niin tämän eteen on tehty kovasti hommia, että kauppa varmasti vähenisi. Itäisen Suomen kaupungeissa erittäinkin suuri merkitys elinkeinoelämälle. Vai sanoiko joku neropatti joskus ettei nämäkään koske meitä..

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #141

Timo Sotikoff

Itäisen Suomen kaupungeissa venäläisten ostosmatkailusta hyötyvät vain Kesko ja S ryhmä. Venäläiset ostavat lähinnä vain ruokaa !

Minusta Putin väläytti aikoinaan, että venäläisellä elintarviketeollisuudella on korkea laatu ja ulkomaista ruokaa ei Venäjälle tarvitse tuoda. Kaikki eivät näytä olevan Venäjällä samaa mieltä !

https://uutisvuoksi.fi/uutiset/lahella/5bd979de-27...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #142

Tuotekehitystä ei hetkessä toteuteta - meille on haitaksi, että tuotekehittävät ... ja omavaraistuvat. Aiheesta voi kysyä mielipiteitä Valiolta :)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #141

Kukahan olisi tehnyt senkin eteen hommia että öljyn hinta on ollut alhaalla ja ruplan kurssi kehno.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #136

Suomen kauppahistoria on hiukan pidempi kuin pari vuotta - katsohan vaikka viimeiset 20 vuotta ;)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #148

Miksi vain viimeiset 20 vuotta? Bilateraalisen aikana tuli takaisin mitä sattui, alkaen hanurista.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #151

Pitää paikkansa - veimme usein mitä sattuu, ja siitä silloin tällöin Kreml reklamoi Kekkoselle - esimerkiksi miesten puvut repeilivät käyttäjiensä päälle - jo kun vaatekaupasta ulos mentiin ;)

Olet oikeassa - tarkastelua pitää ulottaa vaikka 60 vuoteen - niin sen merkittävämmäksi venäläisten osuus muodostuu :)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #153

Älä yritä kertoa siellä valmistetuista ;) Vanhemmat asukkaat ovat kertoneet että ensin tilasivat vain kenkiä, kunnes ajan mittaan oppivat että voi tilata eri mallejakin. Ja olen nähnyt enemmänkin niitä neuvostoliittolaisten omia vaatteita, tässä kaupungissa kun sattuu olemaan Leninmuseo ja kulkivat tarkkaan vartioituina parijonoissa kaupungilla.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #166

Lada oli Suomen kansan suosikkiauto - pitkään, kestävä, halpa ja helppo korjata - lämmin ja sopi Suomen talveen.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #172

Miksei Venäjä kykene tuottamaan suomalaisille suosikkiautoa? Elämme suurvallan naapurissa, jonka teollinen osaaminen on kehitysmaan luokkaa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #189

Sotilas- ja avaruusteknologioissa ovat maailman huippua.

Myöhemmin kiinalaisten vaikutus alkaa puremaan ;)

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #148

Ilkka Luoma

Venäjän kaupalla ei ole enää Suomelle suurta merkitystä. Mitään ei ole tapahtunut Venäjän puolelta. Kauppa on ollut lakusuunnassa jo yli 40 vuotta.

Nyt olisi aika jo hiljalleen lopettaa tabu Venäjän tärkeydestä kauppakumppanina Suomelle. Kaikki mitä Venäjältä tuodaan on korvattavissa muualta. Venäjän kauppa on kauppataseen kannalta Suomelle vahingollista !

Suomen vienti on suurinta Saksaan, jonne kaupanvaihdossa vietiin tavaraa 6,93 miljardin euron arvosta. Toisena oli Ruotsi (5,07 miljardia euroa), kolmantena Yhdysvallat (3,46 miljardia euroa) ja neljäntenä Alankomaat (3,24 miljardia euroa).

Venäjä (hyvä kauppakumppani) oli vasta sijalla viisi, viennin arvo oli 2,86 miljardia euroa. Kiinaan vienti oli arvoltaan 2,31 miljardia euroa. Suomi vei siis esimerkiksi Atlantin taakse Yhdysvaltoihin 20 prosenttia enemmän kuin rajan taakse Venäjälle.

Kauppa Venäjän kanssa on ollut epätasapainossa vuodesta 1970 lähtien. Se on lähes 50 vuotta.

Nyt kauppavaje lähentelee jo kolmea miljardia euroa. Miksi ? Siksi, koska Venäjä ei ole hyvä kauppakumppani. Venäjä pitää itsestään selvänä, että Suomi ostaa energian Venäjältä, mutta samalla jättää huomioimatta kansainvälisen hyvän kauppatavan mukaisen kahden maan väliseen kauppaan liittyvän tasapuolisuuden huomioimisen. Sitä kutsutaan TASAPAINOKSI !

Suomen tulisi saada kauppavaje tasapainoon Venäjän kanssa kohdentamalla esim. energian Suomeen tuonti muualta kuin Venäjältä kunnes tasapaino on saavutettu.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #152

Aloita tästä - aivan ensimmäiseksi:
~ http://www.siltalapublishing.fi/kirja/226/ - Prof. Markku Kuisma

...
"25.4.2017 › Lehdistötiedotteet
Venäjän-kaupan barometri, kevät 2017: Venäjän-kauppa vetää taas – kaikki mittarit vahvasti plussan puolella ... "

~ http://www.svkk.fi/ajankohtaista/lehdistotiedottee... -

...
Lue tämä - niin luullaan vähemmän ;)
~ http://www.svkk.fi/wp-content/uploads/2017/04/Baro... -
.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #154

Ilkka Luoma

Hyvät linkit. Kertovat tilanteen: Suurimmat ongelmat

Suurimmiksi ongelmikseen Venäjän liiketoiminnassa yritykset mainitsivat useimmin Venäjän talouden epävakaisuuden, ruplan kurssin ja poliittisen tilanteen. Kevään kyselyssä erityisesti vientiä harjoittavat yritykset mainitsivat ruplan kurssin ongelmaksi aiempaa harvemmin viime kyselyihin verrattuna.

Hieman yli puolet (52 %) yrityksistä arvioi, että Venäjän protektionistisilla toimilla on ollut vaikutusta yrityksen toimintaan. Yrityksiin vaikuttavat muun muassa kotimaisten tuotteiden suosiminen Venäjällä ja paikallisen työvoiman käyttövaatimukset esimerkiksi kokoonpanotöissä.

”Yhä useampi suomalaisyritys kärsii Venäjän harjoittamasta protektionismista." Protektonismia harjoittava maa ei voi olla hyvä kauppakumppani.

Piristyneet odotukset eivät ole näkyneet investointien määrässä viimeisen vuoden
aikana. 78 % yrityksistä ei ole investoinut Venäjälle.

Investointeja suunnittelevien yritysten osuus on aavistuksen laskenut syksyn barometriin verrattuna – huolimatta positiivisemmista odotuksista. 78 % yrityksistä ei aio investoida Venäjälle seuraavan 12 kuukauden aikana.

Suurimmat ongelmat Venäjällä:
1. Talouden epävakaisuus ja vähäinen kysyntä
2. Ruplan kurssi
3. Poliittinen tilanne/riski /sanktio
4. Lainsäädäntö, muuttuva/sekava/puutteellinen lainsäädäntö

Kiitos hyvistä linkeistä jotka kertovat koko totuuden Venäjän kaupasta !

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #161

Näytit sen vain esittävän hyvin tiukasti toinen silmä kiinni - et huomannut että ollaan liki kaikin osin nousujohteessa! ;)

jopa ruplan kurssi elpyy ...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #164

Onhan ruplan kurssi hieman elpynyt kun öljyn hinta on jonkin verran noussut, sitähän se seuraa kuin hai laivaa.

Ja aika vaatimatonta se nousu on ollut, ja ennakoidaan olevankin, mutta nousua kuitenkin.

https://knoema.com/mgarnze/russia-gdp-growth-forec...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #167

Täatä lukusarjasta monet EU-maat ovat kateellisia ---

Valtion velka - % BKT' sta, vuosittain - alkaen 2007: 7.2, 6.5, 8.3, 9.0, 9.0, 9.7, 10.6, 13.0, 13.2, 12.9, 12.8 viimeisin lukuarvo Q1/2017

...
Ja tästä:

Valuuttavaranto, mrd. USD (sis. kulta) 476.4, 427.1, 439.0, 479.4, 498.6, 537.6, 509.6, 385.5, 368.4, 377.7, 424.0 - viimeisin arvo 8/2017

SP/BOFIT

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #152

Eikö kauppamiesten ja -naisten pitäisi olla kiinnostuneita juurikin markkinoista joihin ei mene tavaraa? Siellähän markkinamahdollisuudet ovat, eikä jo kypsytetyissä maissa.

Kaupan kai ei tarvitse olla tasapainossa per maa vaan mielummin ylijäämäistä kaikenkaikkiaan, vai kuinka? Myydään siis sinne missä on imua ja tuodaan sieltä mistä tarvittavaa löytyy sopivaan hintaan.

Tuskinpa siis meidän kannattaa lähteä energiaa hakemaan kalliimmalla ja epäluotettavemmilta toimittajilta. Venäjähän on ollut luotettavin ja edullinen energiantoimittaja.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #159

Menit ytimeen - nyt jo tehdään paljon hiljaisesti kauppoja konsultteina Suomesta - yllättäen Kiinan ja Venäjän välille, lähinnä korvaten EU- ja US -pakotetuotteiden korvausta Kiinasta - mukavasti mainetta suomalaisille - ja hyvää fiilistä!

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #163

Mihin siellä muka suomalaiskonsultaatiota tarvitaan? Jos kysyisi Sergei Sanakovilta niin hän vastaisi ettei yhtään mihinkään kun homma on hanskassa.
Herra on kiinalais-venäläisen kauppakamarin pj.

Kolmannessa Sino-Russia talousfoorumissa Putinin puheen pääkohta käännettiin meille länsimaisille tutunpaan kieleen näin: "I would like to take this opportunity to say that I highly appreciate the work done by the agencies contributing to the development of our economic partnership. I mean the Russian-Chinese Chamber of Commerce in Machinery and High-Technology Products, as well as … Russian-Chinese Center for Trade and Economic Cooperation."

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #170

Pakotetuotteita korvataan ... hyvä business, esimerkiksi eräs terveysalan tuoteryhmä kokonaisuudessaan - ennen Saksasta, nyt Kiinasta. Kiina sai paremman hinnan kuin omilta sisämarkkinoilta ja venäläiset halvemmalla kuin Saksasta - hyvin harvinainen normaalissa liike-elämässä. Tehtiin viiden vuoden sopimus - kaksi voittajaa - yksi häviäjä, ja konsultille hyvä mieli.

...

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #174

Toki - mutta sitä varten on Sino-Russia Pharmaceutical eli mihin suomalaisia tarvitaan - Kiinassa kun on enemmän venäjää osaavia kuin Suomessa ihmisä.

CCCMHPIE · Sino-Russia Pharmaceutical ... District, Beijing. Telephone: +86-10-5803 6220 Fax: +86-10-5803 6224 E-mail: info@cccmhpie.org.cn.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #179

Kirjoitan vain todellisuudesta - seuraava projekti on myös Moskova vetoinen - ja etsintä Kiinasta käynnissä ...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #179

Vaalisto kirjoitti: "... mihin suomalaisia tarvitaan - Kiinassa kun on enemmän venäjää osaavia kuin Suomessa ihmisä."

Niinpä, ollaan ihan hiljaa, kuni k**i sukassa, niin ehkä ne eivät huomaa meitä ja kuitenkin antavat meille rahaa vaikka meillä ei ole mitään myytävää tarjota kenellekään emmekä varsinkaan häiritse ketään tarjoamalla omaamme.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #152

Oletko perehtynyt tähän -

~ https://www.bofit.fi/fi/seuranta/tilastot/venaja-t... -

Pahin on ohitettu, lähinnä öljyn romahtaneen hinnan myötä. Kiina puskee voimalla Venäjän talouteen!

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #165

Onko..Venäjällä ohjauskoron ja inflaatioprosentin välinen 4,5 prosenttiyksikön kuilu kertoo hyytävästi, että keskuspankissa pelätään inflaation taas ryöpsähtävän ylöspäin. Että sellainen talous.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #169

Jätetään jossittelut ja luulot sikseen - keskitytään faktoihin:

Inflaatio, vuosimuutos, % - vuodesta 2007, vuosittain: 11.9, 13.3, 8.8, 8.8, 6.1, 6.6, 6.5, 11.4, 12.9, 5.4, 3.3 viimeisin arvo 8/2017

...
SP/BOFIT

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #175

Juuri näin - ja jatkamme kylmällä faktalla: Vaikka Venäjän keskuspankki on vähitellen alentanut ohjauskorkoaan vuoden 2014 lopun ruplakriisin 17,0 prosentista nykyiseen 8,5 prosenttiin, on korkotaso edelleen erittäin korkea investointien kannalta.
Heinäkuussa keskuspankki otti valvontaansa Jugra-pankin, syyskuun alussa tasearvoltaan maan kahdeksanneksi suurin pankki Otkritie koki saman kohtalon. Lisäksi Binbank hakeutui keskuspankin saneeraukseen omasta pyynnöstään.
Riippumattomien pankkiasiantuntijoiden mukaan ongelmapankkien taseissa olevat aukot täytetään seteli- rahoituksella, vaikkei keskuspankki asiaa avoimesti tunnustakaan.
Painokone vaan laulamaan ja ongelma ratkeaa...vai ratkeaako? Näiden pankkien saneerauksen lopullisina maksumiehinä ovat muutenkin köyhtyneet veronmaksajat, koska setelirahoitus lisää väistämättä inflaatiota.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #181

Kiinteät investoinnit, vuosimuutos, % - vuosittain - alkaen 2007: 23.8, 9.5, -13.5, 6.3, 10.8, 6.8, 0.8, -1.5, -8.4, -0.9, 4.8 - viimeisin arvo Q1-2/2017

SP_BOFIT

Kiinalainen raha puree jo :)

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #185

Jep - Pallivahassa, joka nykyisin on osa Turkua, on sanonta: "Velka o ku rakas velipoika nostettaes. Ku hän maksetaan hän o ihan ku entisen eukon velipuali."

Kiinalaiset lainaavat:

http://money.cnn.com/2017/07/06/news/economy/russi...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #193

Venäjän velka on hämmästyttävän pieni - voisimme olla tyytyväisiä näihin määriin:

Federaatiohallinto - Ulkomainen velka, mrd. USD vuodesta 2007, vuosittain: 37.4, 29.5, 31.3, 34.6, 34.7, 54.4, 61.7, 41.6, 30.6, 39.2, 45.9 viimeisin arvo Q1/2017

SP_BOFIT

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #181

Venäjällä taitaa olla menossa pankki"uudistus" jossa yksityispankkien määrää pyritään vähentämään ja kokoa kasvattamaan.

Inflaation hallinnan lisäksi heillä on myös haluna hallita valuuttojen liikkeitä rajan yli sekä tukea kotimaista tuotantoa. Siis vähentää tavaroiden tuontia ja rahan vientiä. Siihen liittyy myös finanssitoimenpiteet joilla jo jonkin aikaa on pidetty ruplan ulkoisen arvon nousua kurissa.

Yksioikoiset selitykset eivät päde Venäjälläkään.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #202

En pitäisi täysin mahdottomana, että Venäjä sitoo valuuttansa Kiinan renmimbiin (RMB) - tilanteesta tulisi todella kiintoisa, kun maailman suurin talos/markkina ja liukuhihna yhtäistyy maksuvälineenä samaan maailman suurimman raaka-ainevarannon kanssa! ;)

Ilkka Luoma

220 kommenttia - lopputulos kutistetaan niin lyhyeksi kuin suinkin, saamme yhden sanan, jolla tavoite kuvataan:

TASAPAINO

Se on siinä!

Ilkka Luoma

Jopa Helsingin Sanomat on ymmärtänyt tasapainottaa yksipuolista uutisointia ---

"Kiihkein Venäjän syyttely voi olla Venäjälle hyödyksi – pelon lietsonta voi johtaa meitä harhaan
Venäjän vaikuttamispyrkimysten havaitseminen on tärkeää. Mutta se voi olla meille myös haitaksi, jos havaintoja tarjotaan yliannostus ilman riittäviä näyttöjä. ... " -HS/Laura Halminen

~ https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-200000537183... -
.

Palatakseni topicciin tuon tasapainon nimissä myös tälläisen näkökulman prof. Sixten Korkman ---

"Miksi Paavo Väyrynen on väärässä
Suomen euroero olisi poliittinen pommi, joka järkyttäisi koko Eurooppaa. Sen jälkeen Suomen lähin ja kenties ainoa ystävä olisi Vladimir Putin, kirjoittaa Sixten Korkman. ... "

~ https://www.hs.fi/talous/art-2000002885454.html -
.

Ilkka Luoma

Aikanaan pr. Niinistö veti tukensa pois myös monissa kohdin Jyrki Kataiselta. Sauli oli ikään kuin Pikku-urkki ... ;)

.
~ http://www.iltalehti.fi/politiikka/201710192200472... -

"Väyryseltä kova väite Niinistöstä uutuuskirjassa: Savusti kulisseissa Stubbia pois kokoomuksen johdosta ... " -Iltalehti

.

[08042014]

" ... Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ilmoitti Ukrainan kriisin 7] ollessa median yksipuolisessa ryöpytyksessä – hoitavansa meille valtiona tärkeät asiat Venäjän kanssa, silloin kun se on tarpeellista. Soittipa Sauli jo heti alkuun Venäjän presidentti Vladimir Putinille –

… pääministeri Katainen myöhemmin toppuutteli EU-Bryssel -hengessään, ettei omavaltaisia irtiottoja katsota suopein silmin. Näinkähän Sauli Niinistö veti tukensa pois 8] Kokoomuksen puheenjohtajaksi runttaamaltaan Jyrki Kataiselta? ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/04/fantasioitu... -

.

Fantasioitu eroilmoitus Jyrki Kataiselta
Monien odottama ja ei niinkään yllättävä eroilmoitus oli jotenkin groteskia fantasiaa täynnä. ”Hallitus säilyttää toimintakykynsä, kansaa ei tarvitse laskea äänestysuurnille ja muutoinkin kaikki suuret päätökset ovat tehdyt”.

Jatkuipa sanailu vielä toimittajan ”rampa-ankka” toteamuksen jälkeen – ”On se aikamoinen rampa-ankka, kun se hoitaa vielä sote-sotkun 2] ja kunta-uuvuttamisenkin” 3] -osin pääministeri Jyrki Kataisen (Kok.) sanelemana, kun eroilmoituksensa pääministeriydestä ja Kokoomuksen puheenjohtajuudesta julkisuuteen antoi.

Jyrki halusi väkisin kuusilon 4], kun oli päästävä pääministeriksi pääministerin paikalle. Velkaa oli jo valtiovarainministerikaudella otettu urakalla 5], ja koko ministeriuran ajan Katainen otti/otatti valtionvelkaa lisää. Ennen ministeriuraa Jyrki oli puhunut ”tuulen tuomista rahoista” 6] …

Kokenut ulkoministeri, tohtori ja ekonomi Erkki Tuomioja (SDP) kertoi Naamakirjassaan, ettei löytänyt muutoin aktiiviseen blogiinsa mitään kirjoitettavaa Jyrki Kataisen erosta – tämä toteamus oli merkittävä ja piti sisällään sanattoman sanoman. Tuomioja on seurannut läheltä pääministerin toimintaa ulko- ja turvallisuuspoliittisen valiokunnan jäsenenä – kuten virkaa tekevä presidenttikin.

...

Tomi Vaalisto

Nuo Paavon väitteet Stubb on kuitannut naurseskellen: "Hän on aina ollut oman tiensä kulkija."

Paavohan olisi tullut puoliväkisin nykyhallitukseen ulkoministeriksi, mistä lienee jäänyt kauna.

Ilkka Luoma

Se on totta: "Stubb naureskelee", kun sai lastin niskaansa, kun Katainen pakeni EU-Brysseliin - kiintiöpaikalle, kesken kansan antaman valtakirjan - siinä on tosiaan naurussa pitelemistä - Stubb hall. oli fiasko ...

...
" ... Kohu diplomaateista

Väyrysen mukaan yksi Stubbin ja Niinistön yhteentörmäyksistä tapahtui, kun Suomi torjui Venäjän Etyj-valtuuskunnalta pääsyn Finlandia-talolla heinäkuussa 2015 järjestettyyn Etyj-järjestön parlamentaariseen juhlaistuntoon.

Taustalla oli EU:n venäläispoliitikoille asettama matkustuskielto, mutta Väyrysen mukaan "Stubbin jyrkkä esiintyminen ja ulkoministeriön virkamiesten tiukka kanta johtivat siihen, että asia lähetettiin notifikaatiomenettelyyn".

- Niinistöä kiukutti syntynyt tilanne ja siihen liittynyt osittain harhaanjohtava julkisuus, presidentin kanssa viestinvaihtoa käynyt Väyrynen tulkitsee.

Niinistö sanoi Ylen A-studiossa 15. kesäkuuta 2015, että venäläisdiplomaattien matkustusasioiden selvittely olisi kuulunut Etyjin kontolle.

- Se kaatuu kyllä väärään syliin, Niinistö viittasi Suomelle langenneeseen rooliin. ... "
.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #186

Jyrkiä riekutaan vieläkin - hänen menestys ja suosio taisi "harmittaa" joitakin. Riekkuomista perustellaan Helsingin vihreiden varavaltuutetun lausunnolla Jakomäen ostarin parkkioaikalla. Tuo kaikki kertoo missä mennään.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #194

Olet oikeassa - kansaamme harmittaa suuresti, sillä Jykke operoi yhtä historiamme huonointa hallitusta - pakkomielteensä vuoksi ... mitään ei saatu aikaiseksi. Jyrkin ministerikausilla valtiomme velka kaksinkertaistui --- Kataisen suurin saavutus oli ottaa Stubbin nenän alta Alexille suunniteltu Kokoomukselle mandatoitu EU-komissiopaikka, paetessaan maan polttaessa jalkojen alla - aivan, kansa on hyvin harmissaan --- mitenhä kansakunta reagoisi jos Jykke palaisi Suomeen? Nythän alexkin karisti Suomen pölyt jaloistaan ja jälleen mandaattipaikalle!

...
TIISTAINA, TOUKOKUUTA 20, 2014

Jyrki Kataisen poliittinen testamentti

20.5.2014 |13:21 |Ilkka Luoma | Brysselisti | Fantastinen konsensus | Hallituskriisi | Jyrki Katainen| Poliittinen testamentti

Pääministeri Jyrki Katainen on lausunut poliittisen testamenttinsa, niin hyvässä kuin pahassa. Tämä on samalla viimeinen kirjoitukseni Kataisen tiestä oman Suomessa vaikuttaneen poliittisen ohjelmansa iltaan.
Jyrki yritti parhaansa ja oli mestari, kun sai pidettyä kuusilonsa, nykyään viisilöksi kutistuneen monikirjohallituksensa konsensuksessa ja keskinäissolidaarisuudessa 0] – niin hyvässä kuin pahassa, tässäkin. Niinpä Jyrki päätti ottaa ja lähteä …

Otetaan ensin se kansakuntaa halveksiva huono testamenttiosa – Katainen poikkeuksellisesti pääministerin vastuulliselta postilta laukaisi varsinaisen nato-ohjuksen, kertomalla oman henkilökohtaisen mielipiteensä Natosta. Tätä ei kansakunta sulattanut 1]. Tuo letkaus teki Kataiselle suuren miinuksen, jonka mahdollinen vienti EU-Brysseliin tullaan ”päämajassa” huolestuneena laittamaan merkille.

Ja nyt se testamentin erinomainen osa!
Katainen lainasi takavuosien mystistä valtiomiespoliitikkoa ja kertoi hänen evästäneen jo pidempi aika sitten, että poliittisista päätöksistä kolmasosa on hyviä ja oikeita, kolmasosa mitäänsanomattomia, siis paljolti merkityksettömiä ja loppu kolmasosa vääriä.
”Kolmasosa lainauksensa” päättääksi Jyrki Katainen arvioi omien päätöksien seuraillaan tätä edellä kuvattua linjausta, siis tunnustus myös vääristä päätöksistä. Tähän kiinnitin erityistä huomiota ja näin Jyrki nosti lopulta itsensä arvostuksen kohteeksi.

Suomen kansa peukuttuu ihmisistä,
[ …oliko meillä varaa ylläpitää ”kataiskuusiloa ja -viisilöä? ~http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=926989 [12494] - ]

jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/05/jyrki-katai... -
.

Ilkka Luoma

" ... Eversti Pekka Visuri ei keksi Natoon liittymiselle järkevää perustetta.

Kaksi kolmesta suomalaisesta vastustaa jäsenyyttä sotilasliitto Natossa, kun vain joka neljäs tukee sitä. Kokoomuspoliitikot ja Martti Ahtisaari kiirehtivät Suomea liittymään ”oikeaan viiteryhmään” ja saavat lausunnoillaan hyvin tilaa mediassa. Miksi propaganda ei tehoa?

Turvallisuuspoliittiseen keskusteluun pitkään osallistunut valtiotieteiden tohtori ja eversti (evp) Pekka Visuri katsoo Naton tekojen olevan sen epäsuosion takana.

”Nato on käynyt kylmän sodan jälkeen kaksi sotaa, Kosovossa 1999 ja 2001 alkaen Afganistanissa. Kosovon aikaan Suomessakin Nato-jäsenyyden vastustus kasvoi. Ilmiö toistui, kun Yhdysvallat aloitti hyökkäykset Afganistaniin ja Irakiin. Oivallettiin, että Nato-jäsenyyden myötä kasvaisi vaara joutua mukaan kaukaisiin sotiin”, Visuri tulkitsee Naton epäsuosiota gallupeissa. ... "

~ http://voima.fi/blog/arkisto-voima/ei-osu-eika-uppoa/ -
.

" ... "Venäjällä ei ole tarvetta hyökätä Suomeen puolustuksellisista syistä, jos siihen ei Suomen alueelta kohdistu toisten suurvaltojen sotilaallisen hyökkäyksen uhkaa. Tästä syystä Suomi kykenee pienentämään Venäjän potentiaalista turvallisuusuhkaa sotilaallisella liittoutumattomuudella ja huolehtimalla alueensa puolustamisesta", Blombergs kirjoittaa. ... "

~ http://www.ksml.fi/kotimaa/Erikoistutkija-Natosta-Suomelle-ehkä-enemmän-haittaa-kuin-hyötyä/384449 -
.

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius

Ilkka Luoman on blogikirjoitukset ovat Venäjän narratiivin päätoimista markkinointia. Ummehtunut tuulahdus likaisenharmaalta 70-luvulta, jolloin Suomi oli rähmällään itäänpäin ja unohtanut Paasikiven perinnön: Idänkauppan osuus on pidettävä pienenä ja Neuvostoliiton vaikutusta yhteiskuntaamme on rajoitettava kaikin mahdollisin tavoin. Seuraus oli se, että pinnalle nousivat opportunistiset poliitikot, jotka kävivät ottamassa ohjeita Tehtaankadulta ja taloutemme syöksyi alaspäin Neuvostoliiton romahduttua. Teollisuutemme oli rakennettu idän kaupan tarpeita varten. Olisi kyllä hyvä, että täällä ymmärrettäisiin se, ettei Venäjä juuri poikkea Neuvostoliitosta. Edelleen kauppapolitiikka osa valtapolitiikka - siis toisin kun meillä täällä lännessä.

Väyrynen on nyt vain juuri tuon ajan politiikkoja ja ilmeisesti myös pysyy sellaisena. Tuo ehkä vain väriä vaaleihin, mutta Siihen se sitten jääkin. Muutamaa uskollista lukuunottamatta aika harva häntä enää kaipailee. Eletään onneksi toisenlaisia aikoja.

Tomi Vaalisto

Noissa kuitenkin kiteytyy russofiilien väitteet, joita näkyy muuallakin.
Vuoden aikana olen joutunut väittelemään vastaavista asioista valkovenäläisten ja Sveitsissä asuvan unkarilaisen kanssa. Samoja pro-venäläisnäkemyksiä he esittivät ja mielestäni pärjäsin keskusteluissa oikein hyvin kun aihe on nykysin sangen tuttu. Valkovenäläiset menivät hyvin hiljaisiksi kun rupesin kännykästä näyttämään heille valokuvia venäläisen 53. ilmatorjuntaprikaatin miehistöstä, jonka epäillään ampuneen alas malesialaiskoneen (MH17).

Huumoriakaan ei kannata unohtaa ;)

Ilkka Luoma

Aivan, monestihan kysytään mistä noita russofobisteja oikein syntyy - realismista irronneita vähäisen todellisuustiedon kannattajia, jotka hokevat yhtä mantraa - ymmärtämättä kokonaisuuksia --- totta, mistähän niitä Venäjän vihaajia oikein syntyy, jota vielä West trollin manipulaatiomedia ruokkii - koska tiedon krittisyyskyky on jäätynyt yöpakkasilla ;)

...
Mistä näitä russofobisteja oikein sikiää?

Nyt luodaan urakalla Venäjän uhkaa ~ https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/222389-sauli-niin... -
.

"Natofanatia lähenee maanisia piirteitä -

Nyt jo kysellään aikuisten bloggausalustoilla, että hyökkääkö Venäjä Suomen kimppuun, kun tasavaltamme presidentti Sauli Niinistö kertoo |2, ettei Venäjä suinkaan Viroa käy ahdistelemaan, sillä Virohan on natovaltio, ja jossa toimii ainakin paperilla kuuluisa Artikla 5. ... "

~ https://www.facebook.com/groups/tilannehuone/perma... -

.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #200

Jokaisella on mielipiteitä asioista, mutta olisi hyvä saada mukaan faktaakin. West Coast Trolling on turkulainen kalastuskerho ja Vastavalkea tällä hetkellä tunnetuin valemedian edustaja.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #208

West trolling manipulaatio on seuraus East trolling propagandasta ---

...
[2016]
"Lännenmiehen media löysi Pietarista epätiedontuottotehtaan,

… josta operoitiin massoittain verkkomediaa tietona, huhuna, väitteenä ja suoranaisena ohjaavana valheena |2. Oliko näin, on täyttä ja laajasti uskottavaa todistetta vailla. Toisaalta tiedetään, että Pietarissa on keskus, joka ajaa maailmanverkossa dataohjausta, jolla testataan pilvipalvelimia ja Glonass -paikannusjärjestelmän testausta ja tuotekehitystä.

Lännenmies vakuutteli tekevänsä vastineen itäisen ajatusmaailman propagandalle –

… syntyi käsite East trolling (propagandatuutti). Slaavilaiseen tyyliin otettiin suoraviivaiset käytänteet suunnatessa tarkoitushakuista tietoa – informaatiota, propagandan |3 tyylillä.
Propaganda on jyrkkä muoto tiedonlevityksessä, jossa ei yritetä vihjailla, vaan esittää suoraan tavoitehakuista päämäärää, jossa ei koeteta kätkeä vaikuttamisen yksipuolisuutta. Propagandan etu on se, että se havaitaan helposti ja siihen voidaan asennoitua järkiselitteisesti tai siten tunneviihteellä totena ja kiehtovana.

Tähän uuteen sodan muotoon – informaatiosotaan |4 haluttiin lännestä vastavoima. Haluttiin esittää totuutta, tarkkaa tietoa, tarkastettua informaatiota, siis tavoitteena antaa oikeaa tietoa |5. Mikä on muuten oikea tieto?

Oikea tieto on paljolti enemmistöhyväksyttyä informaatiovirtaa,

… jolle annetaan hyväksytty leima asiantuntijapiireistä. Usein asiantuntijat tietoineen ovat osoittautuneet olleensa väärässä, kun informaatiovirta tarkentuu ja/tai uutta analysoitua ja yleisymmärrettyä tietoa on saatu julkiseksi. Todisteiden voima on myös katsojan uskomuksissa, silmissä ja korvissa. Mitään täysin vedenpitävää todistetta ei ole olemassa [fil.]

Lännenmiehen vastahyökkäys East trollingille synnytti West trollingin

West trolling on hienosyistä, taitavasti läpivalaistua manipulaatiota, jossa totuuden arviointi jätetään lopulta lukijan haltuun. Manipulointi |6 on harhauttavaa, ja se pyrkii järjellisin keinoin saavuttaa asiantuntijamaista hyväksyntää esitetyn tietovirran pohjalta. Manipulaatio on salaista, piilovaikutteista ja totaalisesti mielenmuokkaukseen pohjautuvaa tietovirtaa, jolla pyritään muuttamaan käsitteitä, mielipiteitä ja ajatuskaavioita.

Itä ja länsi ottelevat nyt informaatiosodassa
[ ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/221988-... - ] ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/12/west-trolli... - [154172]
.

Ilkka Luoma

Suomi ei ollut enää 1975 jälkeen rähmälleen mihinkään suuntaan - tuolloin alkanut status quo paukautettiin julkiseksi ja hyväksytyksi puolueettomuudeksemme ja itsenäisyytemme huippuhetkeksi, kun Urho Kekkosen nuija päätti ETYK -kokouksen.

Olimme saaneet nuo kullanarvoiset puolueettomuus- ja täydet itsenäisyyshyväksynnät niin lännestä kuin idästä - korkeimpien päättäjähenkilöiden myötäosallistumisella.

Nyt olemme rähmällämme Yhdysvaltoihin ... pyristelemme sellaisesta irti vähemmistöpoliitikkojen voimin, joka on kansallinen todellisuus ja tosiasia - olemme me niin idästä kuin lännestä ja sijaisemme lännen ja idän vedenjakajalla.

Emme ole enää myöskään itsenäinen valtio.

Tomi Vaalisto

Kekkoslovakian ulkopolitiikka on mielenkiintoinen jakso Suomen historiassa: Neuvostoliitto ja taistolais-stalinistit koettivat siirtää Suomen itäiseen leiriin. Samaan pyrkivät SDP:n ns. uuden ulkopolitiikan kannattajat, jotka näkivät puolueettomuuden riippumattomuudeksi lännen imperialistisista pyrkimyksistä, kun virallinen linja näki puolueettomuuden pyrkimiseksi länttä kohti.

Uuden ulkopolitiikan kannattajat vastustivat myös EEC-vapaakauppasopimusta. DDR olisi pitänyt tunnustaa heti, mitä presidentti Kekkonen vastusti. Puolustuksessa käännettiin katse länteen: armeijan koko tuli mitoittaa sellaiseksi, että Suomi kykenisi torjumaan lännen kautta mahdollisesti Neuvostoliittoa vastaan kohdistuvat uhat YYA sotilassopimuksen mukaisesti ja armeija olisi pitänyt demokratisoida .

Uutta linjaa kannattivat mm. Tarja Halonen, Erkki Tuomioja, Paavo Lipponen ja Erkki Liikanen. Myös keskustassa vaikutti neuvostoystävyyttä voimakkaasti korostanut ns. K-linja, joka meni Kekkosen linjasta vasemmalle.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #209

Huolellisen alustuksen jälkeen Kekkonen saavutti jo vuonna 1975 Suomelle ainoalaatuisen aseman täältä idän ja lännen vedenjakajalta - kun Urkin kokousnuija kopsahti ETYK-juhlakokousen päätteeksi.

Niin US kuin NL ja koko Finlandia talolle kokoontunut kansojen yhteys tunnusti Suomelle de facto puolueettomuuden ja samalla kuittasimme itsenäisyytemme huippukohdan - nyttemmin emme ole enää itsenäisiä.

Kekkonen oli huipulla vuonna 1975 - vähän tuon jälkeen Kekkonen oli myös erittäin lähellä Karjalan osittaista palautusta ... sitten voimat loppuivat ja uutta sellaista presidenttiä ei ole tähän mennessä tullut, jolla olisi ollut sellaista munaa kuin Kekkoselle - muun muassa Neuvostoliiton sotaharjoitusmaanitteluille: "Kiitos ei".

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius Vastaus kommenttiin #209

Juuri näin. Luoman mielestä taas asiat olivat mallillaan. Liekö itse ollut puuhamiehenä taistolaipiireissä kun noita aikoja niin kaipailee.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #223

Aiemmin kallellaan itään - nyt länteen. Väyrynen tasapainottaa tilanteen, jos olisi presidentti. Lyhyesti ja ymmärrettävästi ;)

...
Kyseessä on TASAPAINO kansakuntamme ja valtiomme/ yhteiskuntamme eduksi ja hyödyksi!

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius

Rähmällään oltiin - ei se siitä miksikään muutu vaikka pieni vähemmistö toisin väittääkin. ETYK- kokous oli tietenkin jo dementian alkuoireista kärsineelle Kekkoselle suuri hetki. Samoin Neuvostoliitolla joka sai näin sementoitua Itä-Euroopan miehityksensä. Kremlissä naureskeltiin ihmisoikeusjulistukselle - jotkut itäblokin ihmiset kun luulivat sen tarkoittavan heitäkin. Suomalaiset valtuuskunnat ramppasivat ympäri maailmaa erilaisissa neukkujen masinoimissa tilaisuuksissa. Valtuuskunnat väänsivät loppukommunikeoita neukkujen kanssa yrittäen säilyttää edes hitusen riippumattomuuden rippeitä. Lännessä tiedettiin meidän todellisuudessa kuuluvan itäblokkiin, samoin idässä. Puolueettomuutemme oli tyhjä lause vailla todellista sisältöä. Yliopistoissa perustettiin innolla marxilais-lenininistisiä opintopiirejä jotka kuivuivat kasaan todellisen sisällön puuttuessa. Helsingissä ihmeteltiin täysiä Ikarus-busseja, joiden ikkunoista toppatakkiset neuvostoturistit katselivät hämmästyneenä ympärilleen bussin suunnatessa kohti Maximarkettia, josta käytiin ostamassa muovikasseja. Suomessa marssittiin Efta- sopimusta, Vietnamin sotaa ja euro-ohjuksia vastaan. Neuvosto-ohjukset sen sijaan jätettiin rauhaan, KGB sai rauhassa passitta väärinajattelevia mielisairaaloihin, loikkarit palautettiin vähin äänin takaisin, itäblokin valtoissa tapahtuneet kurinpalautukset ohitettiin. Freud Marx Engels et Jung lauloi että hetken eli tsekkiläinen itsekkyys. Melkoinen oli meno.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #222

Parasta aikaa --- !

TORSTAINA, MAALISKUUTA 13, 2014

Kansalaisen paras kausi elettiin Kekkosen aikana!
”Tavalliselle kansalaiselle hänen kautensa oli kuitenkin parasta aikaa mitä Suomessa oli eletty” -lainaus

Urho Kekkosta 1] on hänen kuolemansa jälkeen paljon arvosteltu (ennen ei uskallettu) sekä kiitetty että moitittu. Kun on haukuttu, niin arvosteluperusteina ovat olleet vallanhimo, mahdolliset KGB-kytkennät, puuttuminen asioihin, jotka eivät päämiehelle kuuluneet; adjektiivit häikäilemätön, ja juonitteleva ovat myös olleet käytössä.

Tavalliselle kansalaiselle hänen kautensa oli kuitenkin parasta aikaa mitä Suomessa on eletty. Ihmisillä oli töitä 2], tulevaisuudenuskoa 3], eikä puhuttu valtionvelasta 4] , ts. kansalla meni hyvin.

Jos presidentin kautta arvioidaan, niin mielestäni tärkeimmät kriteerit ovat alaisten hyvinvointi ja suhteet ulkovaltoihin. Ne olivat hänen kaudellaan kunnossa.

Rivikansalaiselle on yhdentekevää vaikka johtaja olisi liitossa itsensä paholaisen kanssa, jos hän kykenee hoitamaan tehtävänsä kansalaisten edun mukaisesti. Hirvittävää ajatellekin, että joku nykyjohtajan kyvyillä varustettu olisi paiskattu tilanteeseen, johon Kekkonen joutui heti kautensa alussa:

Yleislakko, voimakas ja arvaamaton itänaapuri 5], joka oli aina otettava huomioon ym. Silloin tarvittiin valtiomiehen taitoja. Niin kuin monesti myöhemminkin. Hän jätti kuitenkin hyvinvoivan valtion seuraajalleen.

Mutta onhan meillä toki vertailupohjaa, jo toinen presidentti hänen jälkeensä. Nytkö ovat asiat kunnossa? Kansalla ei kuitenkan taida mennä hirveän hyvin. Vai meneekö?

KAARLO NORDLUND [C]
Ulvila

Jatkuu ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/kansalaisen-... -

.
Linkkikokoelma:

5] Arvaamaton itänaapuri? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/10/suomalainen-... -
5] Venäjän ja Suomenniemen yhteistä historiaa ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/08/venjn-ja-suo... -

EXTRA
Presidentti Urho Kaleva Kekkosen viimeinen Uudenvuodenpuhe 1981 – viimeinen voimamies ja karisma, jota kansalaiset arvostavat tänään – ja moni kaipaa valtiovallalta sellaista otetta, mikä oli Urho Kekkosen malli yli 20 vuoden ajan ~ http://youtu.be/EcTAB8FlL3M - [yt]

Kuinka itsenäisiä olemmekaan tänään ja entä eilen?
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/12/kuinka-itsen... -

...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #222

Wilenius maalailee kauhukuvia muinaisista ajoista. Itse nuo ajat kokeneena muistan ne toisin.

Silloin yhteiskunnalliseen keskusteluun mahtui paljon enemmän erilaisia mielipiteitä kuin nykyisin. Eduskunnassakin oli väkeä G.C.Ehrnroothista, T.Junnilasta ja E.Lattulasta V.Vennamon kautta T.Sinisaloon ja kmpneihin. Nykyisin eliitin kanssa erimieltä olevat leimataan trolleiksi kun on rähmälläänoloa jos ei pyllistä.

Ilkka Luoma

... On hyvä muistaa, että mielipidetiedustelut toimivat myös varoituskelloina - omille. Keskustalaiset ovat herkkiä "kertomaan kalluppien" kautta omilleen, että parantakaahan juoksuanne, ja antavat mielipideäänensä esimerkiksi Kokoomukselle.

Tutkimuksessa saattaa Keskustan osalta näkyä myös niin sanottu Paavo ilmiö, sillä moni peruskeskustalainen saattaa "ikävöidä" Väyrystä, ja näin antaa äänensä tiedusteluun käyttämättä.

Siniset ovat nyt jo muutaman kyselyn jälkeen vakiintuneet virhemarginaalin alle; loikkarin tie ilman poikkeavaa tavoiteohjelmaa, on ohdakkeinen tie - suomalaiset eivät pidä "pettureista", jotka takertuvat ministeri-audien ovenkahvoihin.

Kokoomuslaiset taas maallisen omaisuuden vartijoina ovat uskollisia erinomaisuudelleen. Natokannatus ja kokoomuslaisuus kulkevat aikalailla käsi kädessä.

Demarikannattajat taas haikailevat jotain menneisyydestä, uudistusta, sillä osa vaaleanpunaisista ei enää tuloiltaan ole "entisaikojen tovereita". Karttuva omaisuus maallistaa toverihenkeä kykyilemään omistuspuolueen kannattajaksi ;)

.
~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005417380.html -

" ... Sdp on aiempaa selkeämmin toiseksi suurin puolue. Vihreiden ennätyssuosion hiipuminen jatkuu ... "
.

Ilkka Luoma

Presidentinvaaleista 2018 tulee Nato-vaalit, sillä valittavalla presidentillä on suuri vaikutus siihen, että kansan suurenemmistön tahto toteutuu ---

... nyt tyhjennetään pajatso, kiihkeimmät natouskovaiset selittelevät, ettei kansa ole puhunut ja ymmärtänyt Natosta juuri mitään - se on suorastaan räikeä valhe - ja niin kuumana jo natottajat ovat, että turvautuvat sellaisiin väittämiin, joihin kansakunta rauhoitellen jyrähtää:

"Puhu sinä, ME pidämme hevosta!"

...
LAUANTAINA, TOUKOKUUTA 28, 2016

Suomea viedään vähittäin ujuttamalla Natoon

(Kansallinen Kokoomus tai ainakin puheenjohtajakandidaatti Elina Lepomäki ilmoitti nyt rehdisti ja suorin sanoin – Suomi Natoon jo lähivuosina |1. Kansanäänestys halutaan ohittaa synkimpien kokoomuskoppalakkisten osalta |2, asialla tiukasti natottavat: kansanedustajat Ilkka Kanerva, Ben Zyskowicz ja Pertti Salolainen ja eduskunnasta pudotettu Kimmo Sasi)

|1 Natoon ~ http://yle.fi/uutiset/lepomaki_suomi_voi_paattaa_n... -
|1 Suomi Natoon ~ http://www.savonsanomat.fi/kotimaa/Kokoomus-veisi-... -
|1 Presidentti Niinistö toppuuttelee vikuroivia kokoomuslaisia ~
http://www.hs.fi/politiikka/a1464399735572 -
|2 Hyytävä Kokoomuksen äärilaita ~
http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/12/koppalakkios... -

[ … kansalainen Erkki ihmettelee voimallisesti miten pieni ja käytännössä noin 13 prosentin puolue (äänestysoikeutetuista) voi runnoa noin uhmakkaasti kansakuntaamme taistelualustan uhan alle, johon rajanaapurimme Venäjä on jo ilmoittanut Naton suurimmaksi uhakseen …

… kansalainen Liisa oivalsi, että Kokoomuksen on lisättävä nykyistä noin 17 prosentin kannatustaan Naton kannattajilla, joita on noin kymmenen vuoden mittausjaksolla 17 - 27 prosenttia – nykyään noin 23 prosenttia, ja noissa olisivat he, jotka voisivat nostaa Kokoomuksen jälleen SDP’ n kantaan kannatusmittauksissa … ]

Suomi on elänyt yli 70 vuotta täyttä rauhan aikaa

Meillä oli parjattu YYA-sopimus, joka oli todellisuudessa taloudellinen ja sotilaallinen menestys. Edes YYA ei pakottanut meitä ajopuuksi ydinasevallan edessä – torjuimme ystävällisesti Neuvostoliiton halut tulla harjoittelemaan maahamme sotavoimillaan.

Nyt USA kutsututti itsensä kolmella aselajillaan – lähimmillään aivan Venäjän rajalla – F-15 taistelukoneet näyttämään yhdysvaltalaista voimaa. Emme kyenneet kieltäytymään, koska mitä ilmeisimmin allekirjoitettu Nato - Isäntämaa pöytäkirja |3 velvoitti meidät hyväksymään vierailupyynnön. YYA’ n aikana ei tarvinnut näin toimia.

Lämpimät tosiasiat

Suomessa kansakuntamme on aina vastustanut Natoa, kaikissa mielipidetutkimuksissa, jotka ovat edustaneet hyväksyttyjä ja arvostettuja mielipidetutkimuksien sääntöjä. Vastustus on ollut lisäksi aina yli 50 prosentin luokkaa. Naton kannattajia on taas ollut keskimäärin 22 prosenttia.

Jatkuu linkin ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/05/suomea-vied... - alta.

..

Ilkka Luoma

Lainaan sotaveteraanin luvalla ---

" ... Yrjö Saraste
Konalantie 00390 Helsinki

Mielipidekirjoitus 24.10 2017

Presidentin valtaa tulisi lisätä.

Suomi Natoon pikimmiten ja ulkopolitiikan johtajan mantteli pois presidentiltä näin vaatii entinen suurlähettiläs Hannu Himanen.

Nykyisen perustuslain mukaan ulkopolitiikkaa johtaa presidentti yhteistoiminnassa hallituksen kanssa.

Ongelma on nykyisin se, että presidentti ei kykene tiiviiseen kanssakäymiseen muiden EU-johtajien kanssa. Koska EU:n huippukokouksissa Suomea edustaa pääministeri.

EU-jäsenyyden oloissa ainoa oikea ratkaisu olisi Himasen mielestä siirtää ulkopolitiikan johtajuus kokonaan pääministerin johtamalle hallitukselle.

Natoon tulisi Himasen mielestä liittyä ilman kansanäänestystä - päätös olisi vaaleilla valittujen päättäjien vastuulla.

Vastustan ajatusta riistää presidentiltä valta. Päinvastoin hänen valtaansa tulisi lisätä. Hänellä tulisi myös olla mahdollisuus tarvittaessa hajottaa Eduskunta ja määrätä uudet vaalit. Kansan tulee saada valita presidentti edelleenkin suoralla vaalilla. Kansa ei varsinaisesti valitse pääministeriä, joka lisäksi nimittämisensäkin jälkeen säilyy puoluejohtajana.

Yrjö Saraste ..."

Ilkka Luoma

Paavo pesi hienosti ala-arvoisesti toimineen "tähtitoimittaja" IS-Timo Haapalan Sanomatalon presidenttimessuilla. Kuka katsoi kuunnellen toimittajan työskentelyn puolihysteerisine naurahduksineen, arvaa Paavon saavan heti avauksestaan paljon ääniä, sillä Suomen kansa ei pidä parjaamisesta ja aiheettomasta riekkumisesta, varsinkaan iltapäivälehtitoimittajalta. Täysi tuki Väyrysen kampanjalle! Kiintoisaa oli myös se, että tänään 35000 kansalaista valitsi presidentti Urho Kekkosen merkittävimmäksi presidentiksemme. Kekkonen loi ilmiön suomalainen puolueettomuus ja saavutti itsenäisyyden huippumme vuonna 1975. Uskon vakaasti, että Paavo on Urhon jalanjäljillä, kun uusi vuosisata on nyt näin Väyrysen presidenttikampanjalla avattu!

...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset