Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Kansakunta varoittaa omiaan – ala- ja ylämäkeä tarjolla!

  • Puoluekannatus 2010 -luvulla - mielipidetutkimusten perusteella - palaako demarit koskaan 27 prosenttiin?
    Puoluekannatus 2010 -luvulla - mielipidetutkimusten perusteella - palaako demarit koskaan 27 prosenttiin?
  • Kun aikanaan lähestyttiin presidentinvaaleja 2012 - jonka Sauli Niinistö voitti ja Väyrynen jäi kolmanneksi *
    Kun aikanaan lähestyttiin presidentinvaaleja 2012 - jonka Sauli Niinistö voitti ja Väyrynen jäi kolmanneksi *

HS junaili mieleisensä mielipidetutkimuksen puolueiden kannatuksesta. Kokoomus on vahva ykkönen, siis ylämäessä – Keskusta laskettelee vastuuministeriön uuvuttamana alamäessä - pääministeri Juha Sipilä on "vaihdetaan ukkoa vauhdissa" [?].

Sininen soinismi on taas kolmannen kerran peräkkäin alle virhemarginaalin [1. Voimmeko vetää mitään johtopäätöksiä – uudella tavalla, mitä mielipidetiedusteltu kansa viestittelee omilleen?

...

~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005417380.html -

... On hyvä muistaa, että mielipidetiedustelut toimivat myös varoituskelloina - omille

Keskustalaiset ovat herkkiä "kertomaan kalluppien" kautta omilleen, että parantakaahan juoksuanne, ja antavat mielipideäänensä esimerkiksi Kokoomukselle. Tässä tapauksessa viesti on saatettu suunnata itse Keskustan puheenjohtajalle?

Tutkimuksessa saattaa Keskustan osalta näkyä myös niin sanottu Paavo ilmiö [2, sillä moni peruskeskustalainen saattaa "ikävöidä" Väyrystä, ja näin antaa äänensä tiedusteluun käyttämättä. Aikanaan Paavo Väyrynen puolipelasti Keskustan – edellisissä presidentinvaaleissa 2012 – tuoden kasaan jälleen Keskustan kannattajat – yli puoli miljoonaa ääntä!

 

Siniset ovat nyt jo muutaman kyselyn jälkeen vakiintuneet virhemarginaalin alle; loikkarin tie ilman poikkeavaa tavoiteohjelmaa, on ohdakkeinen tie - suomalaiset eivät pidä "pettureista", jotka takertuvat ministeri-audien ovenkahvoihin [3.

 

Kokoomuslaiset taas maallisen omaisuuden vartijoina ovat uskollisia erinomaisuudelleen

Natokannatus ja kokoomuslaisuus kulkevat aikalailla käsi kädessä. Kokoomuksen kannattaja on uskollinen muurinvartijalleen. Nyt pakolla runnotaan sairauden – ja terveydenhoitoa voittopyyteellisen osakeyhtiön muotoon … Tässä voi olla yksi syy Keskustan alamäkeen? Yleinen kysymys kuuluu: Pitääkö ihmisten sairaudella tehdä voittoa?

 

Demarikannattajat taas haikailevat jotain menneisyydestä, uudistusta [4, sillä osa vaaleanpunaisista ei enää tuloiltaan ole "entisaikojen tovereita". Karttuva omaisuus maallistaa toverihenkeä kykyilemään omistuspuolueen kannattajaksi …

Näinkö – mitä sanoo SDP-puheenjohtaja Antti Rinne [5, entisenä ammattiyhdistysjyränä? Entä Jutta Urpilainen, joka jakoi takuuksia Kreikalle [6 ja kieltäytyi demareiden presidenttiehdokkuudesta 2018 …

Numeroiden lisäselvitykset erillisesti kommentoinnin yhteydessä [1-6].


 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi


 

US VU T BL BL BL FB FB FB BLOG 154160

DOC mielipidetiedustelut_21102017.doc – OpenOffice Writer

PVM 21102017

279_2590

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Ilkka Luoma

[1

TORSTAINA, ELOKUUTA 17, 2017

Pakeneeko Timo Soini – ongelmia vai häpeää?

Iltapäivälehdistö jytkytti otsikon – ”Timo Soini jättää ryhmänsä ja Suomen … Pedattuna rahakas virka Lontoossa”. Otsikointi on samaa luokkaa kuin hauet olisivat jättämässä kaislikot, verranto Soinin omasta retoriikkavarastosta, jossa banaanit ja lakritsit ovat lippalakeissa rehottaneet.

Edes Timo Soini ei tee "jyrkikataisia" |1, sillä Timo tietää mitä petturuus merkitsee - onhan Soini ominut oppi-isältään isänmaallisuuden hengen ja istuu kansan antaman valtakirjan loppuun saakka. Hillotolpan paikka tulee myöhemmin. Lööpitys on raskas moite pitkän päivätyön tehneelle.

|~ http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/soini_viime... -!

Timo Soini ei uskaltanut enää lähteä puheenjohtajakilpaan ja kenttä huudahti – Sitä saa mitä tilaa!

...

Ilkka Luoma

[6

Jutan ja Jyrkin yhteinen case ---

MAANANTAINA, TAMMIKUUTA 14, 2013

Soten vaikeus ja Kreikan helppous

Uutisointi mourusi kuinka laihaksi, ristiriitaiseksi ja osin epäonnistuneeksi torsoksi SOTE*] uudistus jäi - aihe, joka oikeasti koskettaa kaikkia suomalaisia ja nimenomaan täällä kotona Suomessa.

[ ... terkkarin odotushallissa Helsingin Haagassa istuu 50 jonottajaa, heistä on eläkeläisiä 70 prosenttia, joukossa kaksi tai kolme maahanmuuttajaa ja yksi odottava äiti - jonotusaika vastaanotolle on vajaa kolme tuntia. Odottava äiti oli määrätty sairaalasta vuodelepoon, mutta säntillisesti hän odotti vuoroaan labrakokeeseen - kukaan ei oivaltanut kysyä: "Haluaisitko päästä hiukan aiemmin sisään?" ... ]

Kirjohallitus on jakanut avokätisesti vakuuksia, rahaa ja suomalaista luotettavuutta Etelä-Eurooppaan, solidaarisuus- ja pyrkyryyssyistä. Hallitus on jakanut rahaa ja vakuuksia veronmaksajilta, jotka jonottivat tuolla terkkarissa. Kreikka oli kuitenkin - puheista huolimatta - helppo päätös riemunkirjavalle hallitukselle. Miksi SOTE, joka koskee koko kansaa - jäi vettyneiden puheiden ja puoluepoliittisten ideologiariitojen alle?

Kyllä kansa oikeasti tietää!

Kansakuntamme ikääntyy, veroeurot tai huomenna -markat vähenevät, valtion velka kasvaa. Kansalaiset odottavat vankkaa ratkaisua sosiaali- ja terveyskeskustelun päätöksiksi. miksi nuo päätökset jäävät piiloon; onko se hallituskyvyttömyyttä, osaamattomuutta, ideologiariitaa, vai mitä - mutta yksi on varma: Kansa tuskastuu - nyt on kysymys omista tärkeistä asioista.

Kreikka on kuitenkin kaukainen asia

Kreikkalaiset manipuloivat itselleen saksalaisten ja ranskalaisten pankkien kautta ostovoimaa, jota ei ollut - otettiin velkaa yli kykyjen. Oli kivaa nautiskella hulabaloota, kuten osaksi meillä tapahtui 1980- ja 1990 -lukijen taitteessa - tunnetuin seurauksin. Nyt me ryntäämme solidaarisuushallituksena hätiin ja apuun - järjestiin lainoitus, järjestettiin epäselvästi vakuudelliset rahoitukset - tähän riitti tarmoa ja päätöskykyä **].

Helpommat päätökset kauas, ei tarvitse vastata paikanpäällä tuloksesta

Solidaarisuusinto on ollut suurta Jyrki Kataisen hallituksessa - huhutaan, että itse Jyri Katainen [kok.] halusi näin pestautua kandidaatiksi, kun Saksa jakaa mahdollisia palkintoja uskollisilleen - kärkytäänkö tässä korkeaa asemaa EU:ssa Suomen kansan varoilla - jää nähtäväksi.

Jatkuu linkin ¨ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/01/soten-vaikeu... - alta.
.

Ilkka Luoma

Arvioimme tilannetta aikanaan - ennen Kataisen pakoa ---

7] Pakeneeko Katainen EU-Brysseliin, kuten Liikanen aikoinaan? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/144529-... - [US_P/il]

...
Arvioimme myös Sipilää - ennen kuin hänestä tuli pääministeri!

1013 lukijakommenttia aiheesta "Pääministeri Juha Sipilä! ... ?" linkin ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&t... - alta - ORIG 08.04.2014 Ko. artikkelilla oli yli 250.000 lukuavausta ennenkuin ILtalehti sulki Keskustelu palstansa - sitten nuo jutut otti haltuun Hollilla.com sivusto ...

.

Toimituksen poiminnat