Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Pääministeri Sipilä valehteli – jyrkkä väite kirjasta*

  • Valehtelija? - tätä ei suuri kansa kristillisestä yrittäjästä usko? Totuuden nimissä, minä Juha Sipilä ...
    Valehtelija? - tätä ei suuri kansa kristillisestä yrittäjästä usko? Totuuden nimissä, minä Juha Sipilä ...
  • On varmaan orpo olo, siksi rankka on tuo väite - "Kannanko vastuun ja kerron, ettei se pidä paikkaansa?"
    On varmaan orpo olo, siksi rankka on tuo väite - "Kannanko vastuun ja kerron, ettei se pidä paikkaansa?"
  • Soini: Minäkö puhuisin palturia -pois se minusta" - Jussi: "Mitä pahaa olen tehnyt, kun et minua hyväksynyt?"
    Soini: Minäkö puhuisin palturia -pois se minusta" - Jussi: "Mitä pahaa olen tehnyt, kun et minua hyväksynyt?"

... Kova väite. Valehteleminen tulee voida osoittaa. Pääministeri on nyt vastaajan asemassa, jos vaikkapa Jussi Halla-aho lyö valehtelusta todisteet pöytään, muutoin todisteiden puuttuessa Juha Sipilä, Kokoomuksen valtiovarainministeri Petteri Orpo ja ulkoministeri Timo Soini ** vain kiistävät valehtelunsa perättömänä!

Sininen haave on nyt alle virhemarginaalin, eli ~ 1,3 prosentin kansalaiskannatuksessa. Sinisen unelman ohjaksissa ovat ministeri-audien ovenkahvoihin takertuneet sinistyneet ministerit ja eduskunnan poistuva puhemies Maria Lohela.

[* ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005420742.html -

 

Maria on syyttömänä syntynyt poikien salakerhoon, missä europarlamentaarikko Jussi Halla-ahon demokraattista valintaa Perussuomalaiset -puolueen johtoon ei haluttu tunnustaa – syntyi sininen haave. Se vain on niin mukavaa olla nuijan varressa kiinni.

 

Sininen romahdus ja nousu Feenix-linnun lailla?

Seuraava mielipidetiedustelu on hyvin kiintoisa, sillä Sininen väittää keränneensä vaadittavat 5.000 kansalaiskannatuskorttia – ovat ministeriötarkistuksessa, tosin PS haluaa ne myös katsastaa, että voi antaa potkut heille, jotka kannattivat sinisen haaveen puolueistumista 17. puolueeksi Suomeen.

 

Entä Jussi, joka on yhä voimallisemmin reviiripuolustaja?

EU-Euroopassa puhaltavat uudistumisen tuulet, itsenäistymisen tuulet – asiakritiikkinä tähdättäessä evoluution vuosimiljoonaiseen reviiripuolustukseen. Samankaltaiset haluavat kokea keskinäissolidaarisuutta, yhteyttä olla keskinäiset ja halusta torjua ulkoiset tuntemattomat. Nämä aiheet voimstuvat – nyt mitä ilmeisimmin myös Tsekin tasavalta, muiden Saksan, Ranskan, Itavallan, Hollannin ja Englannin jatkoksi … olemmeko muuriutumassa reviireillemme?

 

Jussi Halla-aho on reviiripuolustaja

[ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/03/jussi-halla-aho-on-edelleen.html - ]

 

Entä Juha Sipilä, joka on Paavo Väyrysen pihdeissä?

[ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/10/sipilalla-hata-kadessa-vayrynen.html - ]

[ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/10/paavo-vayrynen-tasapainottaa-suomen.html - ]

 

Miten käy mahdollisesti tulevan hallituskriisin, uuden hallituksen – ehkä jopa ennenaikaisten eduskuntavaalien, kun Väyrynen palaa eduskuntaan ja ei ilmeisesti Keskustan eduskuntatyhmään – vaan omaansa Kansalaispuolueen pienryhmään – suuren alkuun.

Mikäli Sipilä joutuu korvaamaan SOTE-sotkun jälkimainingeissa Kokoomuksen SDP' llä – niin miten asemoituu ”audeihin takertuneet” sinistyneet - saavatko hekin lähteä ja entä natottajaksi ryhtynyt RKP, kristilliset arvoinensa ja sitten … saadaanko edes sataa täyteen – joudutaanko yllättäen turvautumaan Perussuomalaisiin? [!] - hyväksyvätkö demarit perussuomalaiset?

 

Paljon nähtävää on luvassa! Ehkkä kansakin innostuu ja ennenaikaisiin eduskuntavaaleihin saadaan ennenkokematon äänestysvilkkaus eli demokratia saadaan paremmin toimimaan!

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

US VU T BL BL BL FB FB FB BLOG 154396

 

DOC sipila_valehteli_24102017.doc – OpenOffice Writer

PVM 24102017

 

322_3120

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (38 kommenttia)

Ilkka Luoma

... Saadaanko hallituskriisi ...

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-9897780 -

"Uutuuskirjassa kova väite: Sipilä ei puhunut totta eduskunnan täysistunnossa, perussuomalaisia houkuteltiin loikkaamaan jo toukokuussa

Toimittaja Lauri Nurmen kirja perussuomalaisten hajoamisesta julkistettiin tänään Helsingissä. ... " -Yle

.
"Kirja: Sipilä valehteli eduskunnalle väittäessään, ettei perussuomalaisten hajoamiseen varauduttu – Halla-aho lupasi haastaa Soinin salaisessa kokouksessa jo 2016 ... " -HS

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/572990-pa...

Sipilän vastaus.

Ei saada kriisiä

Toimittajan kirja myy hyvin, lopputulos on, että mitään ei tapahdu.

Totuutta ei tiedä kukaan, ja jos tietää ei kerro, ja kirjan perusteella tuskin tehdään hallituskriisiä

Ilkka Luoma

Särön jättää - ja Sote kaataa ... ;)

Ilkka Luoma

... Pm. Sipilän meriselitys, osapuilleen: "Kiistän valehteluväitteen"; odotetusti.
.

" ... Sipilä kiistää: ”Eduskunnassa sanomani pätee” ... "

~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005420742.html -

" ... KESÄKUINEN hallituskriisi vaikutti ikävästi myös presidentti Sauli Niinistön ja pääministeri Juha Sipilän väleihin. Syynä on poliittisena teatterina pidetty Sipilän lentomatka Turkuun ja pääministerin auton U-käännös matkalla Naantaliin.

Sipilä lensi perussuomalaisten puoluekokouksen jälkeisenä tiistaina yksityiskoneella Turkuun viemään hallituksen eropyynnön Niinistölle presidentin kesäasunnolle Naantalin Kultarantaan.

Oikeasti Sipilän ei ollut missään vaiheessa tarkoitus jättää eronpyyntöä, Nurmi kirjoittaa.

Kyse oli hänen mukaansa teatterista, sillä Sipilä oli sunnuntain ja maanantain aikana pidetty tietoisena soinilais-terholaisten loikkauksesta. Sipilä sai kirjan mukaan maanantaina tiedon, että 20 loikkaria oli valmiina jatkamaan hallituksessa. Nurmen mukaan on vaikea uskoa, että Sipilällä ei olisi ennen lentomatkaa ollut varmuutta uuden eduskuntaryhmän perustamisesta ja siten hallituksen jatkosta ... " -HS

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Syytetyt yleensä eivät tunnusta mitään. Teki, tai oli tekemättä mitään. Poliitikot kiemurtelevat totuuden edessä mitä kummallisimin sanakääntein.
Totuus ei heidän mielestään ole yksiselitteinen. Poliitikoilla on moraalinsa ja totuutensa. Samoin kuin uskovaisilla omansa. Sipilä käyttäytyy tällä haavaa ensi sijaisesti poliitikkona. Ja toiseksi uskovaisena. Vain Sipilä tietää totuutensa.
Jos "korkeimpaan" uskoo, niin siellä tiedetään myös.
Saas nähdä selviääkö "kuka tiesi ja mitä tiesi" lopputulos meille hallintoalamaisille koskaan?
Orpo ainakin pesi kätensä kertomalla, että tiesi tai arveli tilanteen jo ennen persujen puoluekokousvaaleja.

Ilkka Luoma

Sipilä ilmoitti jo alussaan, että ellei tulosta - niin "ukko vaihtoon" ... rehdisti todettu, entä sitten todellisuus, jos ja kun tulosta ei synny? Ja kenen mielestä tulosta tai ei ...

Tomi Vaalisto

Aivan - tuo on tärkeä asia: lama on taittunut, Sote valmistumassa, talous nousussa ja työllisyys paranee. Ukko ei siis mene vaihtoon ja kansa kiittää.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #7

Työllisyys ei valitettavasti parane, tilastoitu työttömyys on vain kasvanut, vaikka kymmenet tuhannet ovat jääneet jo tilastojen ulkopuolelle ---

...
... Tässä ollaan yhdessä kaikkein oleellisimmassa asiakokonaisuudessa. Tämä vaatii kansalaistalkoot. Meillä ei ole varaa menettää yhtään nuorta - niin tyttöä kuin poikaa. Vanhempien vastuu alkoi lapsiensa syntymästä. Tässä on elämän tehtävä jollekin. Ehdotus hallituksellemme: Perustakaa nuorisoasiainvaltuutetun toimisto, antakaa eväät ja painetaan yhdessä eteenpäin. Nyt on kysymyksessä satojen henki, tuhansien elämä ja kymmenien tuhansien tulevaisuus!
.
~ https://www.hs.fi/talous/art-2000005421006.html -

" ... Suomessa on jo lähes 70 000 syrjäytynyttä nuorta, etenkin poikien asema on heikentynyt ... " - " ... Viime taantuman seurauksena etenkin poikien asema on heikentynyt ja syrjäytyneiden määrä kasvanut. Syrjäytyminen maksaa vuodessa karkeasti arvioiden 1,4 miljardia euroa. ”Tämä tulee Suomelle sekä taloudellisesti että inhimillisesti valtavan kalliiksi”, sanoo Me-säätiön analyytikko Jussi Pyykkönen ... "
.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #7

... Todellinen työttömyys on nousussa, kikkailutyöllistäminen ei kaunista, vaan rumentaa, kun se tiedetään.

.
~ https://yle.fi/uutiset/3-9897674 -

" ... Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan työttömiä oli syyskuussa 214 000 eli 10 000 enemmän kuin vuosi sitten. ... " - " ... Työ- ja elinkeinotoimistoissa oli syyskuun lopussa kaikkiaan 276 000 säädösten mukaan työttömäksi työnhakijaksi tilastoitua. Luku on 54 000 pienempi kuin vuosi sitten. ... "

Nyt kun katsoo lukua, ketkä ovat syrjäytyneet pois tilastoista - ymmärtää työttömyyden pahentuneen vaikeaksi ... !
.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #9

Työttömälle se työpaikka on tärkeä asia eikä sen herjaaminen vähennä työpaikan arvoa yhtään.

TE-toimistoissa oli syyskuussa auki 91 000 työpaikkaa ja kun työttömiä samaan aikaan oli reilut 200 tuhatta niin työ ei näytä keplaavan kun ilmankin pärjää - härskeimmät vaativat jopa kansalaispalkkaa.
Pitäsikö ottaa "Kekkosen konstit" käyttöön? Silloin joutui pakkotyöhön, josta ei voinut kieltäytyä. Kun työttömät pantiin tietöihin, tie- ja vesirakennushallituksesta tuli Pohjoismaiden suurin työnantaja,
Eniten työttömyystöitä oli viisikymmenluvun lopulla. Yli 40 000 suomalaista oli tietyömailla, Vähintäänkin 16 000 petipaikkaa oli sijattu työmaaparakkeihin.

60-luvulla suomalaiset lähtivät työttömyyttä karkuun Ruotsiin ja Suomen väkiluku jopa laski.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #10

Avoimia työpaikkoja selvitettiin jokin aika sitten - jolloin Työvoimahallinto oli kirjannut saman työpaikan jopa useaan otteeseen --- osa oli jo täytetty, vaikka oli avoimena jne ---

...

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #11

Laitatko linkin tuohon selvitykseen kiitos

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #15

" ... Pellervon taloustutkimuksen PTT:n ekonomistit kertoivat torstaina havainnostaan, jonka mukaan osa avoimista työpaikoista näyttää lasketun useampaan kertaan. ... "

~ https://www.kauppalehti.fi/uutiset/avoimien-tyopai... -

.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #7

Jos nauru todellakin pidentää ikää, minusta on tulossa varsinainen metusalem tämän Vaaliston ansiosta. Kiitokset siitä.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #13

Primitiivireaktiosta lienee Myyyläisellä kyse, sillä filosofisen tutkimuksen mukaan nauru on seurausta ristiriitaisuudesta, epäjohdonmukaisuudesta, vastakohtaisuudesta tai siitä, että itsessä havaitaan tai kuvitellaan jokin seikka, joka ilmenee verratessa itseä toisen heikkouteen (kuvitteelliseen tai todelliseen).

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #14

Nauru on merkki hauskuudesta - jostain syystä, esimerkiksi vitsikkäästä kommentista. Hermostunut nauru on sen sijaan merkki tuosta, mitä edellä kerroit - erityisesti kiinalaisen lukeminen tapahtuu nauruntyypin tunnistamisesta ;)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #14

Voisiko Vaalisto avata hieman tarkemmin primitiivireaktiotulkintaansa sillä en ihan saanut n.s. kiinni siitä, että ristiriidan hauskana ja naurettavana pitäminen olisi n.s. primitiivi reaktio. Sehän tarkoittaa sanakirjamerkityksessään "pelko-, väsymys- tms. tiloissa esiintyvää äkillistä tunnepurkausta" (https://www.kielitoimistonsanakirja.fi/). En kuitenkaan tunnista itse itseäni tarkkaillen pelkoa Vaalistoa kohtaan tai erityistä väsymystä hänen kommenttiensa lukemisesta. Ne ovat vain niin hassunhauskoja ollessaan ristiriidassa todellisuuden kanssa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #21

Tomi on hauska mies -ja usein kieli poskessa ;)

...
Tiedon loppuessa, on fiksua heittäytyä leikkipeliksi ja -mieliseksi ... olen tämän huomannut joskus itsestänikin :)

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #22

No ihan oikeasti havahduin, etten koskaan ole nähnyt Sipilän hallitusta kehuttavan missään viime aikoina. Niipä päätin poistaa itse tämän epäkohdan ja kehuille tietysti tarvitaan jotain perusteita, johon valitsin tarkoituksella "kaksiteräiset" Soten, työllisyyden ja Kreikan.

Nyt siis Sipilän hallitusta on kehuttu.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #25

Sipilään luotiin suuria odotuksia - yrittäjänä ja rehellisenä uskovaisena:

...
1013 lukijakommenttia aiheesta "Pääministeri Juha Sipilä! ... ?" linkin ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&t... - alta -

ORIG 08.04.2014

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #26

Tuo Sipilän hallituksen kehuminen aiheuttaa shokkireaktion, mutta toimii vain kerran. Olen kokeillut useammassa kirjoituksessa.

Itse olisin huolissani demokratian tilasta, koska soinilaisten roikkuminen hallituskahvassa ei perustu demokratiaan. Yksittäinen kansanedustaja voi vaihtaa halutessaan ryhmää, mutta hallitusvastuussa olevan vaalivoittajapuolueen valtaeliitin repeäminen kahtia vie kyllä "kansan valtakirjan" koko orkesterilta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #28

Keskusta ja Kokoomus ovat tässä asiassa samaa mieltä - pinnan alla. Voisin aika varmasti todeta, että niin Sipilä kuin Orpo koettavat koko ajan kahdestaan keksiä keinoa päästä Sinisistä eroon ...?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #28

Vaalisto kirjoitti: "Tuo Sipilän hallituksen kehuminen aiheuttaa shokkireaktion, mutta toimii vain kerran. Olen kokeillut useammassa kirjoituksessa."

Totta, huumorin yksi oleellisimmasta piirteistä on yllätyksellisyys. Sen menettää helposti sortumalla toistoon joka toki on kansanrunoudessamme paljon käytetty tehokeino.

En pitäisi demokratiamme tilan pahimpana ongelmana sinikkojen roikkumista hallituksessa. Minusta suurin ongelma on demokratian aivan liian kapea soveltamisala. Meillähän on vain alkeellista hallinnollista demokratiaa jota sovelletaan operatiivisella tasolla. Ja siitäkin on viime vuosina ideologisista syistä luovuttu siirtämällä yhä enemmän ja enemmän asioita liike- ja muiden salaisuuksien piiriin. Esimerkkinä yhtiöittäminen, yksityistäminen tai vaikkapa liittoutumisen peittäminen MoUilla et al sotilaiden bunkkereihin. Noihin verrattuna sinikot ovat vain kesäteattereiden lavoille sopivaa puskafarssia todellisten muutosten peittelemiseksi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #30

Ilta-Sanomista toimittaja Haapalan "huumoria" ---

... Toimittaja Haapala lipaisee pääministeriä, että nousisi Sipilän toimittajaranking -listalla ylemmäksi. Toimittajat elävät juoruista ja suhteista vallan ytimiin, vai mitä toimittaja Markku Rättilä sanomalehti Kalevasta

.
~ https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005422424.html -

" ... Kommentti: Mopo keulii persukohussa ja Sipilän valehtelusyytöksissä ... "
.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #31

Haapala osui, ilmeisesti haluamattaan, Haanpää-lainauksellaan. Ainahan sitä ei muisteta kaikkia omia hömöilyjä mutta mieluusti muistellaan itsen kannalta parhainpäin. Niin myös erilaiset ministerit, presidentit kuin toimittajatkin. Ja meille tavallisille taatiaisille syntyy tahatonta komiikkaa naureskeltavaksi. Joskus toki mielummin itkeä tirauttaisi.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #21

Ilma muuta!
Vuonna 2005 tutkija Berk Lee tutkimusryhmineen kalifornialaisesta Loma Lindan yliopistosta havaitsi, että jo naurua herättävien tilanteiden ennakointi kiihdytti mielialaan vaikuttavien endorfiinien ja vastustuskykyä parantavan kasvuhormonin eritystä. Tutkimuksessa selvitettiin biokemiallista yhteyttä aivojen huumorintajua säätelevän osan ja immuuni- sekä umpieritysjärjestelmän välillä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #24

Umpisuomipaine - umpisuolipaine? ;)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #13

Palstoille mahtuu monenlaista yrittäjää ja hyvä niin - lukijat ovat innostuneita hauskoistakin kommentoijista. Muistamme suhdeluvun; kun yksi kirjoittaa - 10 kommentoi ja noin 100 lukee ...

...
Tietämys vaihtelee suuresti - olen käyttänyt esimerkkinä yhtä pisintä aktiivitopiccia (~10 vuotta!) - jossa ylitettiin jo noin neljä vuotta sitten 1,5 miljoonan lukuavauksen raja - topicissa ollen yli 20.000 kommenttia, joista osa on roskaa ja osa helmiä sekä kaikkea siltä väliltä ---

Tässä:

~ https://www.tiede.fi/keskustelu/7703/ketju/eiko_is... -

.

Ilkka Luoma

Soten osalta kannattaa katsoa tämä!

~ https://areena.yle.fi/1-4158478 - Menee juuri.

.

Tomi Vaalisto

Oleellista Sotessa on sen valmistuminen - sehän kyllä tapahtuu eli SIpilä on onnistunut tässä.
Toinen asia on sitten Soten toimivuus, mikä paljastuu vasta ajan kanssa. Siis malttia - suurin osa kansasta toivoo parasta ja pelkäämme pahinta, fennofobistit tietysti päinvastoin.

Ilkka Luoma

Sote ei ole valmis, se on varma. Asiantuntijat kritisoivat voimakkaasti - nyt se on poliittinen voimainkoetus Kokoomuksen ja Keskustan välillä - nyt nähdään onko Sipilässä miestä ja munaa, kun kannatuskin on alamaissa ja Kokoomus porskuttaa ...

Muistamme edellisen Sote-sotkun aiemman kok. pm. Kataisen ajoilta:

"MAANANTAINA, TAMMIKUUTA 14, 2013

Soten vaikeus ja Kreikan helppous

Uutisointi mourusi kuinka laihaksi, ristiriitaiseksi ja osin epäonnistuneeksi torsoksi SOTE*] uudistus jäi - aihe, joka oikeasti koskettaa kaikkia suomalaisia ja nimenomaan täällä kotona Suomessa.

[ ... terkkarin odotushallissa Helsingin Haagassa istuu 50 jonottajaa, heistä on eläkeläisiä 70 prosenttia, joukossa kaksi tai kolme maahanmuuttajaa ja yksi odottava äiti - jonotusaika vastaanotolle on vajaa kolme tuntia. Odottava äiti oli määrätty sairaalasta vuodelepoon, mutta säntillisesti hän odotti vuoroaan labrakokeeseen - kukaan ei oivaltanut kysyä: "Haluaisitko päästä hiukan aiemmin sisään?" ... ]

Kirjohallitus on jakanut avokätisesti vakuuksia, rahaa ja suomalaista luotettavuutta Etelä-Eurooppaan, solidaarisuus- ja pyrkyryyssyistä. Hallitus on jakanut rahaa ja vakuuksia veronmaksajilta, jotka jonottivat tuolla terkkarissa. Kreikka oli kuitenkin - puheista huolimatta - helppo päätös riemunkirjavalle hallitukselle. Miksi SOTE, joka koskee koko kansaa - jäi vettyneiden puheiden ja puoluepoliittisten ideologiariitojen alle?

Kyllä kansa oikeasti tietää! ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/01/soten-vaike... - [154467]

.

Ilkka Luoma

Kokoomuksen sote-sotku ja raju vääntö!

...
... Lääk.lis. Laura Räty kuuluu niin sanottuihin koviin kokoomuslaisiin, joka pomppasi julkishallinnosta yksityiselle puolelle (päättäjästä tarjoajalle) ... Jokainen voi miettiä syntyihin syviin, jopa ahneuteen!

.
~ https://yle.fi/uutiset/3-9898563 -

" ... Sote-keskustelu roihahti jälleen käyntiin maanantaina, kun paljastui, että Terveystalon liiketoimintajohtaja Laura Räty on ohjeistanut lääkäreitä lähettämään potilaita leikkauksiin omaan toimipisteeseensä. Räty on ohjeistanut Terveystalon lääkäreitä Pohjois-Savossa kirjoittamaan potilaan lähetteeseen, että "potilas haluaa hoitoon Varkauden sairaalaan valinnanvapauden perusteella". ... "
.

~ https://yle.fi/uutiset/3-9896150 -
.

Ilkka Luoma

Likaista peliä insinöörikunnassa, mutta eihän insinöörin mielikuvitus sinne asti yllä. Sipilän kujanjuoksu on alkanut, media huolehtii kujan kapeudesta ja pituudesta. Millainen mielikuvitus sitten toimittajilla on?

~ http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201710252200484495... -
.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Insinööriä tai poliitikkoa viksumpi varmaan lopettaisi juoksemisen ja jättäisi toimittajat etsimään itselleen uuden juoksutettavan.

P.Haavikko vertasi aikoinaan valtaa loheen ja ostereihin todeten, että ne pitää nauttia raakana. Ovatko ne niin suuria nautintoja, että niiden takia kestää ihan mitä tahansa?

Vai liittyykö poliittisen vallan tavoitteluun kyky kestää vapaaehtoisesti enemmän höykytystä kuin n.s. "tavallisilla taatiaisilla"? Vai onko kyse masokismista johon liittyy haavekuva myöhemmästä nautinnosta uskonnollisen kirkastumisen ja taivoon pelastumisen tavoin?

Vai onko kyseessä "vain" investointi entistä suurempien (taloudellisten) etujen kahmimiseen?

Ilkka Luoma

Aikanaan eräs vasuri sanoi, että vain kokkareilla on varaa ostaa teflonpukuja, niistähän kimmahtaa tahraa jättämättä paskakikkare, kun niitä viskellään pukuun ;)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #35

Siis Sipilällä on suojat ylhäällä kuin konsanaan avaruus-scifi -seikkailuissa. Eikä mikään satu tai tartu?

Mistä löytyisi L.Skywalker räjäyttämään reaktorin ydin jotta ne romahtaisivat? Epäilen josko nykyoppositiosta sillä taitavat olla mukana kauppaliiton imperiumissa. Viimeistä jediä pitänee etsiä viimeisiltä rajoilta, sieltä mihin kukaan ei ole vielä tohtinut käydä.

Ilkka Luoma

Likaista peliä insinöörikunnassa, mutta eihän insinöörin mielikuvitus sinne asti yllä. Sipilän kujanjuoksu on alkanut, media huolehtii kujan kapeudesta ja pituudesta. Millainen mielikuvitus sitten toimittajilla on?

...
~ http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201710252200484495... -

" ... Näkökulma: Ristiin puhunut pääministeri on selityksen velkaa - valehtelun todistaminen on vaikeampaa ... " -Iltalehti

Ilkka Luoma

Kiertoilmaus, ei valhetta, mutta fiksu ymmärtää todellisuuden!

...
"Sipilä hallituksen varautumisesta perussuomalaisten hajoamiseen: ”Ei tietenkään mitään suunnitelmia ollut” ... "

~ http://www.iltalehti.fi/politiikka/201710310173615... -

.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset