Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Tuntematon sotilas – tuntemattomat Talvi- ja Jatkosota

  • Tuntematon sotilas III vie kunniaa sodalta, mutta jättää arvostuksen sotilaisiin ¤
    Tuntematon sotilas III vie kunniaa sodalta, mutta jättää arvostuksen sotilaisiin ¤
  • Tuntematon sotilas I' n jermuja - tuo alkuperäinen on ikoni, jota katsotaan vuodesta toiseen - suurin katsojaluvuin ¤¤
    Tuntematon sotilas I' n jermuja - tuo alkuperäinen on ikoni, jota katsotaan vuodesta toiseen - suurin katsojaluvuin ¤¤
  • Hitlerin kirje Rytille 1944, jossa luvattiin apu, kun olimme selkä seinää vasten ¤¤¤
    Hitlerin kirje Rytille 1944, jossa luvattiin apu, kun olimme selkä seinää vasten ¤¤¤

Sodasta eivät päätä rivikansalaiset, eivätkä rivisotilaat. Sodasta päättävät vihollinen ja usein myös puolustaja. Viholliskandidaatti voi olla määrätietoinen ja/tai puolustaja vahva sekä taitava neuvottelija – estäen sodan syttymisen. Nämä vaihtoehdot olivat yllättäen tarjolla Suomelle vuosina 1939 [A] ja 1941 [B].

 

[ … Aloitetulla sodalla oli/ on aina tavoite ja päämäärä – on kysymys maa-alueista, elinmahdollisuuksista ja suoja-alueista – raaka-aineet ovat myös sodan syy, otamme esimerkin saksalaisajattelun Mitteleuropa [1 -suunnitelmasta, oikeastaan ideologiasta, jo syntyjään 1800 -luvulta. Suomea se kosketti vahvasti jo ennen Talvisotaa – Petsamon Kolosjoen nikkeli oli Saksan kolmannelle valtakunnalle liki pakkomielle. Nikkeli on kombinaatti [2 ja sotametalli … ]

 

Suomi saa uuden version hyvin isänmaata yhdistävästä suurelokuvasta

[ ~ http://www.tuntematonsotilas2017.fi/ - ]

Väinö Linnan Tuntematon sotilas saa uusimman version – ajassa ohjatun version, jossa painotus on erityisesti Jatkosodan turhuudessa, jopa innokkuudessa, kun Suur-Suomi vilkkui sotaisimpien menetettyjen alueiden palauttajien mielissä, jopa niin että ryhdyttiin vanhan rajan yli vieraalle maalle.

 

Sotilas on aina kunniansa ansainnut!

Suomalainen jermu oli keskimäärin uskollinen isänmaalleen, taisteli kotiensa, perheidensä ja peltojensa puolesta (Suomi ei ollut vielä tuolloin kaupungistunut kovin pitkälle) – oli kysymys muustakin kuin elämästä ja kuolemasta; oli kyse tulevien sukupolvien tulevaisuudesta.

Kylien ja korttelien miehet olivat yksissä tuumin juoksuhaudoissa – toveria ei jätetty, piti erityisen hyvin juuri suomalaisten kohdalla paikkansa. Vieressä oli naapurin poika, jonka kanssa oli salaa kiljua maisteltu ja kessua tupruteltu. Perkele, oli sana, joka kertoi poikien olevan tosissaan – puukko roikkui joka jermun vyöllä, se oli eräs suomalaisuuden merkki. 

Oltiin jurnuttaen uskollisia maan johdolle (tosin Mannerheimia kunnioitettiin – liki yli kaiken), vaikka moni tiesi, että juuri Jatkosota oli virhe – oltiin hyökkääjiä, ja väärällä asialla. Korviin oli supatettu korkealta, että nyt otetaan takaisin se mikä meille kuuluu, ehkä enemmänkin – annetaan opetus ryssälle, joka kävi salakavalasti kimppuumme 1939 Talvisodassa.

 

Jermut eivät juoksuhaudoissaan tienneet, että Talvisotakin olisi ollut vältettävissä 

Myöhemmin, paljon myöhemmin jermujen lapsilla ja heidän lapsillaan on ollut mahdollisuus lukea uusin historia – arkistoja on auennut Moskovasta. Tuntemattomia asioita on tullut julkisuuteen – myös Saksasta on saatu uutta tietoa.

Talvisodan aatto oli neuvottelujen paikka (1938/10 - -39/11) – emme hallinneet niitä, torjuimme muun muassa Saksan keväällä 1939 tarjoaman hyökkäämättömyyssopimuksen, johon Saksan johtaja Adolf Hitler sanoitta harmissaan vihjaisi käydessään marsalkka C.G.E. Mannerheimin 75 -vuotisjuhlissa Imatran Immolassa.

 

Uusin Tuntematon sotilas kunnioittaa jermua,

[Versio III' n ohjaaja Aku Louhimies on onnistunut työssään! ~ http://www.episodi.fi/elokuvat/tuntematon-sotilas/ - ]

… mutta asettaa kyseenalaiseksi itse Jatkosodan, joka ajettiin muotiinsa poliitikkojen taholta – luottaen Saksan hurmoksessa sen kykyyn nujertaa idän vihollinen – oli ajatus jopa saada aivan uusia maa-alueita suomalaisuuden piiriin. Mannerheim antoi kuuluisan miekantuppikäskynsä – jo toistamiseen [3, muistaen Heimosodat 1920 -luvulta [4.

 

Tuntematon sota säilyy ikonina

Suomen kansa oli yhtenäinen, kun käytiin rintamille marraskuun lopulla 1939. Saimme vastaamme suurarmeijan ja meidän piti hävitä muutamissa viikoissa. Uusimman tiedon mukaan Neuvostoliiton yksinvaltias Josif Stalin, joka oli yksi itsenäisyystunnustuksemme allekirjoittajista vuonna 1918 – ei ollut ottamassa koko Suomea [A, vain sen mitä ei neuvotteluteitse saatu, ennen Stalinin hyökkäystä + korko meidän neuvotteluitsepäisyydestä. 

On turhan kornia jossitella, … mutta jos olisimme suostuneet maanvaihtoehdotuksiin/ -vaateisiin – niin olisiko tuo itärajamme aivan jossain muualla kuin nyt – uusimpien tietojen mukaan olisi ollut – molempine käsivarsineen. 

Saksan tarjoaman sopimuksen torjuminen oli kohtalokas virhe – samoin olemme saattaneet ymmärtää väärin tunnetun Molotov – Ribbentrop sopimuksen salaisen lisäpöytäkirjan sisällön – saksalaiset näkivät siinä olevan tavoitteen toisin kuin me.

Olihan Saksalla ”Mitteleuropa” tavoitteensa puitteissa suuri halu saada Kolosjoen nikkelikaivos itselle – ja tämän saanto olisi turvannut maamme Neuvostoliiton operaatioilta …[?]

 

tutkimukset jatkuvat ja ehkä saamme Venäjältä Itsenäisyyden julistuksen 100v lahjaksi jotain sellaista Kreml-arkistoista, jotka lopulta kertovat sen, mitä Stalin oli oikeasti ajatellut hetkissään. Visusti kiinni olleet Stalin K-arkistot saattavat raottua, meille kiintoisin osin, 5.12.2017 tai 3.1.2018 – miten vain, jäämme odottamaan.

 

Ehkä löytyy todistus, myös siitä, että Stalin sai selville jotain ratkaisevaa juuri ennen Mainilan laukauksia [5. Aiemmin oli jo tiedossa, että Stalin tiesi Blenheim vakoilulentomme Leningradin puolustusvyöhykkeelle [6 – 

Stalin sai tietää arvattavasti 15.11.1939 sen, että olimme luovuttaneet noita vakoilukuvia Saksalle, tuo saattaa olla tapahtumasarjan alku, jolloin näemme Talvisodan syttymisen ja venäläisten hyökkäyksen aivan eri valossa … ?

 

Tuntematon sotilas

Elokuva on meille osa kansallista historiaa [7, siis enemmän kuin ”vain” elokuvahistoriaa – se on esitetty joka vuosi – aina 6.12. - Itsenäisyyspäivänämme, ja se saa aina suuret määrät katsojia – vakavin ilmein ja kunnioituksin veteraanejamme kohtaan ja heille tunnustus - ”lakki päästä”, jotka jäivät lopullisesti rintamille tai menettivät henkensä myöhemmin niihin haavoihin, jotka tulivat puolustettaessa itsenäisyyttämme, jota tänään ei enää kaikin osin ole.

 

Uusi Tunteman sotilas on muistutus, mutta mistä?

Tänään meillä on noussut ja ehkä nousemassa tulevien presidentinvaalien 2018 yhdeksi pääaiheeksi ulko- ja turvallisuuspolitiikka, ja siihen liittyen pienen vähemmistön natopyrkyryys sotaliittoon, jonka sotilasjohtaja on aina Yhdysvallat, se toinen ydinasesuurvalta. 

Osa meistä haaveilee turvaksemme Natoa [8 – meille, jotka olemme idän ja lännen vedenjakajalla ja jotka ovat onnistuneet hienosti elämään aiemman vihollisemme kanssa toiseksi pisimmän rauhanjakson -yli 70 vuotta! [9

 

Miksi me menisimme nyt uudelleen tekemään kohtalokkaan virheen – sellaisen virheen ja kyvyttömyyden olla näkemättä metsää puilta, kuten 1939 ennen Talvisotaa, jolloin johtajillamme ei ollut kykyä neuvotella. 

Tämän päivän virheen alkujuurina esiintyy vahvaa West trolling tyyppistä manipulaatiota Venäjän uhasta ja väkevänä Naton puolesta puhumisena ja kirjoittamisena.

 

Sellaiset henkilöt kuin Mannerheim, J.K. Paasikivi ja kenraali Rudolf Walden kehottivat neuvottelemaan 1939 vakavasti Stalinin kanssa maanvaihdoista. Edellä mainittuja kolmea, vain vähän myöhemmin erittäin merkittävää tietäjää - kaikki muuten osasivat venäjää – kiitettiin tarkkanäköisyydestä ja kyvyistä pelastaa Suomi tehdyistä virheistä. 

Edellä esitetyt kolme henkilöä muodostivat trion, joka operoi Suomea irti vääristä päätöksistä, lisättynä presidentti Risto Rytillä, joka uhrasi itsensä [* ja pyysi Saksan johtajalta Hitleriltä ratkaisevan avun kesällä 1944 – saaden sen liki kokoanisuudessaan … ! [**

 

Nyt kansalaisemme katsoessaan uusinta versiota tuntemattomasta, 

… voivat tarkasti miettien pohtia isänmaamme erikoisasemaa, ja tehdä päätöksensä seuraavissa presidentinvaaleissa 2018 henkilöiden suuntaan [10, jotka osaavat nähdä ainoalaatuisen tilanteen ja sen, että parasta on pitää viholliset kaukana ja ystävät lähellä

Nimittäin, kun emme sodallisesti voittaneet aiempaa vihollistamme – olemme nyt oivaltamassa - tehden tästä ystävän. Isänmaa on nyt seuraavien vastuullisesti äänestävien käsissä, jotta voimme jättää lapsillemme turvallisen isänmaan elää rauhassa kaikkiin ilman suuntiin [11. 

 

...

Numerointi tekstistä

[1 Mitteleuropa ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Mitteleuropa -

[2 Nikkeli (kombinaatti) ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Nikkeli_(Murmanskin_alue) - Venäjällä

[3 Miekantuppikäsky 1941 ~ https://www.ilkka.fi/mielipide/yleisöltä/miekantuppikäskyn-pitkät-juuret-1.1033778 - -Ilkka lehti

[4 ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Heimosodat -

[5 Jotain odotettiin 3-4 päivää vielä mainilan laukauksien jälkeenkin, mutta ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Mainilan_laukaukset -

[6 Suomalaisten Blenheim vakoilulennot 1939 ~ http://www.virtualpilots.fi/hist/WW2History-tiedustelua.html -

[7 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/12/tuntematon-sotilas-on-osa-suomalaista.html -

[8 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/02/nato-isantamaa-mou-poytakirja.html -

[9 Se pisin rauhanjakso oli Suuriruhtinaskuntamme autonomian aika, joka kehitti meidät takapajulasta Euroopan keskikastiin – tosin englantilaiset hyökkäilivät rannoillemme 1800 -luvulla – Krimin sodan aikana, joka oli jo tuolloin Venäjän hallussa.

 

[10 Paavo Väyrysen tuottama tasapaino Suomen presidentiksi ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/10/paavo-vayrynen-tasapainottaa-suomen.html -

[11 – Ei jätetä lapsillemme ja heidän lapsilleen uhkaavan vaarallista elintilaa osana Naton sotakoneistoa, sillä sitä emme tarvitse – tämän vakaan ymmärryksen kansamme on tiedostanut väkevän voimakkaasti jo yli 10 vuoden ajan ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2008/01/nato-uskovaiset-lataisivat-suuren.html

 

 

Lähteet

[A ~ https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000002918337.htmlAntti Hietalahti: ”Talvisodan salainen strategia (Otava 2016)

[A ~ https://areena.yle.fi/1-3788517 – Kirjamessut 2016, Antti Hietalahden haastattelu – Yle Areena

[A ~ Lyhennelmä Hietalahden kirjasta ~ https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3627929-tanner-lupasi-nikkelia-goring-barbarossaa - -Kansanuutiset

 

[B ~ https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005229401.htmlPekka Visurin käännökset kenraali Waldemar Erfurth' in Jatkosodan ajan päiväkirjoista – HS/Unto Hämäläinen

[B ~ https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/09/22/kertomus-erillissodasta-pelkka-myytti – Yle MOT – Erillissota on pelkkä tarkoituksella rakennettu myytti – jopa edellinen presidentti Tarja Halonen viritteli tätä mielikuvaa – tietoisesti [?]!

[C ”Stalin ja Suomen kohtalo 1939, 1944, 1948, 1950” -Kimmo Rentola, Otava 2016 [x]

 

EKSTRA

Yli 10 vuotta sitten kirjoitimme näin:

… Tuntematon Sotilas on tilitys ajoilta, jotka lähivuosina lopullisesti poistuvat elävinä muistoina kansakunnasta, joka määrätietoisesti taisteli kohtaloaan vastaan eheämpänä kuin koskaan 1939-1944 jälkeen. Suomalaisuuden sisu, sinnikkyys ja tahto omasta kodista, perheestä ja lapsista rakentui rajalla oloon vapaasta päätöksestämme vaikuttaa omiin asioihimme. Kansa kohtasi suurella vastuulla vaikeutensa persoonina niin maaseudun kuin kaupunkienkin miehinä ja naisina … ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/12/tuntematon-sotilas-on-osa-suomalaista.html -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU T BL BL BL FB FB FB BLOG 154481

 

DOC tuntematon sotilas_III_24102017.doc – OpenOffice Writer

PVM 25102017

 

1249_11012

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (66 kommenttia)

Ilkka Luoma

[**

tiistaina, helmikuuta 04, 2014
1944 rintamakarkureista Lento-osasto Kuhlmeyhin

Puna-armeijan osin yllättävällä 1944 kesähyökkäyksellä, meidän puolen saman ajankohdan rintamakarkureilla, vapaaehtoisilla Saksan Waffen SS:ään menneillä suomalaisnuorukaisilla ja osin Tali-Ihantalan ihmeeseen suuresti vaikuttaneella Lento-osasto Kuhlmeyllä on yllättä yhdistävä tekijä. Tältä osin kaikki historiankirjat eivät ole vielä auenneet …

Jatkosodan hyökkäysvaiheessamme 1941 osa rintajoukoistamme ei halunnut ylittää vanhaa valtakunnan rajaa. Käsky oli käsky ja haluttiin luoda laajempi turvapuskuri idän karhua vastaan – olihan meillä Saksan kolmannen valtakunnan ylivertainen Wehrmacht aseveljenämme; koko valtakunnanrajamme noin Kuusamosta ylöspäin oli saksalaisten vastuulla.

Aseveljeyden kiinteytyessä Saksa ja Suomi sopivat niin kutsutusta ”panttipataljoonasta” 1] Saksan Waffen SS:n palvelukseen 2] – itärintamalle. Poikamme saivat mainetta myöskin piinkovina tunnettujen saksalaisten rintama SS-sotilaiden keskuudessa. Poikamme palvelivat vieraan kypärän alla aina Stalingradin porteille asti. Suomalaiset SS-vapaaehtoiset noteerattiin Hitlerin päämajassa saakka.

Puna-armeija hyökkäsi yllättäen – olimme kuin ”housut kintuissa”

Kesällä 1944 Suomen armeijan ylijohdon ”yllätykseksi” Neuvostoliiton Puna-armeija aloitti tunnetun kesähyökkäyksensä; olimme suurissa vaikeuksissa, ja rintama alkoi rakoilla. Karkureita ilmestyi metsiimme yhä enemmän. Tällöin annettiin määräykset sotilaskarkureiden pikaoikeudenkäynneistä ja teloituksista. Nyt oli kaikki pelissä.

Kun hätä oli suurin – oli apu Saksasta miltei heti tulossa

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/02/1944-rintam... - [154635]
.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Talvisota ei olisi ollut vältettävissä siten,että itsenäisyys olisi säilynyt,ja tulevat vuodet olivat pelkkää jatkumoa molotovin,zdanovin ja stalinin militaristiselle kommunismille,jolle edelleen löyttyy kannattajia,,jopa suomesta !

Ilkka Luoma

Suosittelen lukemaan tuon topicissa esitetyn Antti Hietalahden kirjan - "Talvisodan strategia" Otava 2016 ... siitä on myös lyhennelmä topicin alaosassa - linkkinä Kansanuutisten sivustolle.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

NL halusi valloittaa Suomen vuonna 1939. Niinpä he suorittivat pitkäaikaisia ja hyvin laajamittaisia valmisteluja. Kirjoittivat jopa kirjan Puna-armeijan marssiopas Suomeen, joka yksi raskauttava todiste.

Siinä on kuvailtu hyvin yksityiskohtaisesti Suomen tiestö, sillat, jne. Tämä kirja on laajamittaisen tiedusteluoperaation tulos. Koska Suomen itärajan lähistöllä NL:n puolella rajaa oli hyvin vähän ja huonoja teitä, niin NL teki valtavan tienrakennusurakan rakentamalla rautatieltä (Venäjän tärkein kuljetusverkosto oli ja on rautatiet) Suomen rajan suuntaan valtavan määrän uusia teitä ja rautateitä.

Lisäksi he rakensivat huoltokeskuksia ja kuljettivat hirvittävän määrän materiaalia valmiiksi tulevaa hyökkäystä varten usean kuukauden kuluessa.

Jo pelkästään Mokotov-Ribbentrop-sopimuksen lisäpöytäkirja, jossa Suomi luettiin NL:n etupiiriin on todiste siitä, että NL aikoi valloittaa Suomen Baltian maiden tapaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #18

Höpö höpö Jori, tiedät itsekin ettei se ole edes huono todiste.

Luehan tuo Antti Hietalahden kirja ja palaa sitten kommentoimaan - saadaan tiedollista syvyyttä, eikä niinkään luuloja ;)

Näin saamme asia- ja todistepohjaisen debatin ja keskustelun.

Hietalahden kirjassa on toki yli 700 viitettä - en odota sinun niitä käyvän läpi, mutta voisit kurkata osan annetuista noin 200 kirjallisuusviitteestä ...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #19

Äläs pakene aina kirjojen taakse, Luoma. Otapas joskus sieltä ihan suora lainaus, joka tukee väitettä, että Talvisota olisi muka voitu välttää. Se on keskustelua. Ei se, että pistetään kirjojen nimiä tänne ja "luepas nyt sieltä sitten".

Suomen kannalta M.-R.-sopimuksen sopimuksen merkittävin kohta oli lisäpöytäkirja, jonka perusteella NL ja Saksa jakoivat etupiirimaita toisilleen. Kuten tunnettua, Suomi oli merkitty Neuvostoliiton papereihin. Kuten myös Baltian maat. Ne miehitettiin ja sama kohtalo oli varattu Suomelle. Tiedät itsekin, että näin oli.

"Kun Neuvostoliitto hyökkäsi maahamme, meillä oli rauhansopimus, hyökkäämättömyyssopimus ja molempia puolia velvoittava Kelloggin sopimus. Neuvostohallitus oli ilmoittanut, että se »sanoi irti» hyökkäämättömyyssopimuksen, ja meidän sanomalehdistömme toisti ajattelemattomasti tämän propagandatermin kerran toisensa jälkeen. Sopimus kuitenkin edellytti, ettei sitä käynyt sanominen irti ennen vuotta 1945! »Irti sanominen» merkitsi itse asiassa etukäteen annettua ilmoitusta, että oli tarkoitus rikkoa sopimus."

Erik Heinrichs, Mannerheim Suomen kohtaloissa, osa II, 1960, sivu 114

On siin täysin päivänselvää, että NL halusi Talvisodan ja sen se myös aloitti.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #28

Luitko topicin ja sen linkkitekstit?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Luoma kirjoitti Paasikiven, Walden ja Mannerheimin halusta välttää Talvisota. Kun ottaa huomioon kuinka Suomi valmistautui yhteiseen sotaan Saksan kanssa koko 1930-luvun, tuo vastahakoisuus Talvisotaan saa sille kuuluvan merkityksen. Se ei ollut SE sota johon valmistauduttiin vaan vasta 1941 aloitettu Kesäsota (jota vasta vastoinkäymisten alettua alettiin nimittää Jatkosodaksi).

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

höpönlöpön,,koko -30 luvun,, !

siis 30- luvun alun lamassakin valmistatui sotaan ?
pientä rajaa stalinismin valkopesussanne !

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Esimerkiksi O.Silvennoinen on paljastanut mielenkiintoisia asioita aseveljeyden synnystä. Samaten kannattaa muistaa kenraali Halderin valvonnassa tapahtunut SUomen armeijan ja Wehrmachtin yhteentoimivuuden varmistaminen pitkin 1930-lukua (huom. terminologian yhtenevyys NATO-yhteensopivuuden kanssa ei liene sattuma), sukellusveneiden prototyyppien valmistaminen Saksalle ohi Versaillesin rauhansopimuksen. J.n.e. j.n.e.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #8

Pekka Visuri käänsi saksalaisen kenraali Waldemar Erfurthin päiväkirjoja ja Visuri poisti lopullisesti luulon erillissodasta - olimme aseveljiä, tiesimme Barbarossan ja olimme osaltamme sitä suunnittelemassa ja annoimme koko Lapin Saksan Wehrmachtille - sotilaallisesti - jo ENNEN Jatkosotaa.

...
"Kenraali Waldemar Erfurth oli harvinainen mies: saksalainen aseveli, josta Mannerheim piti ... "

~ https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005229401.html -

Ilkka Luoma

Jos lukee historiaa 1930 -luvulta, voi tulla toisiin aatoksiin. Se herätti oudoksuntaa, kun Stalinin henkilökohtaista lähettilästä Jartsevia (Rybkin?) ei laskettu presidentin puheille!

Jartsevin vaimolle suunniteltiin Moskovan toimesta madam Kollontain rinnalle kanavointia suomalaisiin kesällä 1944 ---

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #10

Nyt ei Luoman enää tarvitse oudoksua:
"Neuvostoliiton Helsingin lähetystön toinen sihteeri Boris Jartsev saapui 14. huhtikuuta 1938 tapaamaan ulkoministeri Rudolf Holstia. Epätavallista ja diplomaattisen protokollan vastaista tapaamisessa oli se, että lähetystösihteeri ilman esimiehensä välitystä pyrki suoraan ulkoministerin puheille. Neuvotteluista ei myöskään saanut kertoa sivullisille, ei edes Neuvostoliiton lähettiläälle."
https://fi.wikipedia.org/wiki/Talvisodan_tausta

Diplomaattisessa kanssakäymisessä on pelisäännöt. Suurlähettiläs on kontaktissa vastapuolen ulkoministeriin. Lähetystösihteeri vain asemamaansa alemman tason virkamiehiin. Venäjän Helsingin-lähetystön toinen lähetystösihteeri Boris Jartsev oli protokollan vastaisesti yhteydessä suoraan Suomen ulkoministeri Holstiin. Jos Neuvostoliitto olisi toiminut protokollan mukaisesti, sen tekemä ehdotus olisi edennyt siten, että Suomen valtiojohto olisi ottanut siihen kantaa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #55

Stalinilla oli myös pelisäännöt - Jartsev oli hänen henkilökohtainen lähettiläs, Kremlin arkistot kertovat ... Jartsev pyrki tosiaan presidentti Kallion puheille - hänelle lienee ollut viesti suoraan Stalinilta (tuota viestin sisältöä Kreml ei paljasta - ainakaan vielä) ...

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #57

Tässä kommenttinsa alkuosassa Luoma on kerrankin vähän oikeilla jäljillä. Stalin ei todellakaan välittänyt kansainvälisistä diplomatian säännöistä.

Tuo Luoman loppuosa kommentistaan on tyypillistä Luomaa: Mahdollisesti, jos tädillä olisi ollut salaisten lähteiden sisältämän Kremlin näkemyksen mukaan eri genitaalit niin hän salaisen sitä ja tätä mukaan olis ehkä sittenkin ollut setä.....

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #95

Esimerkki olemattomasta kommentista, jossa ei ole mitään topicciin liittyvää sisältöä ---

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

#3:
Myyryläinen, väitteesi on soopaa, jälleen kerran tämä sama tarina. Ei tällaisten päättömyyksien toistosi muuta tosiasioita miksikään.

Ilkka Luoma

" ... Kotimaa
Valtiotieteiden maisteri, majuri Juha Mälkki antaa tuoreessa väitöskirjatutkimuksessaan uusia näkökulmia tuntemattomaan talvisotaan. Mälkin mukaan talvisodan kansalaissotilaiden sekä ammattisotilaiden muodostaman organisaation luonnetta tunnetaan ja ymmärretään huonosti. ... "

.
~ https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/35102-uusi-nakemy... -

.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

En aio toistaa perustelujani täällä mutta Siren et al löytää niitä m.m. R.Lintusen plokista.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #78
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #101

Yleensä luetaan topic ja siihen liittyvät liitteet, sen jälkeen perehdytään kommenttiketjuun, jonka jälkeen ollaan hyvin valmistautuneita omaan osallistumiseen keskusteluun - eikö? ;)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #102

Aivan, jätin tällä kertaa tarttumatta tarjottuun koukkuun juuri suojellakseni Luoman aihetta eli Tuntematonta vaikka 1930-luvun historia, oikeastaan koko vuosisadan suomalainen ulkosuhteiden historia, on johdatus juuri noihin sotiin. Mutta oletan Luoman tavoittelevan keskustelua nimenomaan Tuntemattomasta joten pitkäksi arvelemani ja synteesiin johtamaton väittely 1930-luvun sotavalmisteluista Suomessa ei välttämättä sitä edistisi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #104

Mielestäni itse kirja - nyt sen saa myös täysin alkuperäisenä - on hyvin paljon erilainen kuin elokuvat I, II ja III on katsomatta, vielä, mutta menen sen katsomaan - tietysti ;)

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #104

Hienoa, että et tässä yhteydessä lähtenyt toistamaan perin erikoisia väitteistäsi koskien teemaa: #3 "Suomi valmistautui yhteiseen sotaan Saksan kanssa koko 1930-luvun" Tämä on rohkaiseva merkki siitä, että päättömyyksien levittämiselläkin on rajansa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #107

Oletko lukenut Antti Hietalahden - Talvisodan strategia ... Otava 2016, toki siinä on 700 viitettä ja 200 kirjallisuuslähdettä ;) ... mutta suosittelen - tässä jotenkin pätevä lyhennelmä:

~ https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3627929-tan... -

.

Ilkka Luoma

Juuri näin. Nuo kolme suurta eivät olleet Talvisodan aattoa rakentamassa, sen tekivät muut! Hietalahden kirja kertoo, että Talvisotaan liki haluttiin! Usko Saksaan oli vahva - ja jälleen 'Mitteleuropa' välkkyi mielissä! Paljon tutkittavaa - odotamme kiinnostuneina, jos aikanaan hävitettyjä Saksan arkistoja ilmestyisi sittenkin esille ;)

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Lähihistoria kiinnostaa sekä dokumentteina (joita koko ajan tulee uusia) sekä kokemuksellisena. Uskomattomasti tarinat aukeavat autenttisilla paikoilla, joten jos kuka on kiinnostunut sotahistoriasta, kartat, valokuvat ja asiantunteva opas (varsinkin jos onnistuu saamaan suomalaisen lisäksi venäläisen oppaan) rakentavat mieleen, miten asiat ovat noin suurin piirtein edenneet. Taannoin saattoi mukaan saada myös veteraanin, joka muisti ja kertoi. Itselleni parhaa oppat ovat olleet dosentit Silvo Hietanen ja Sampo Ahto.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Itseäni henkilökohtaisesti kiinnostaa sotatapahtumien, joista yleensä kuvataan yksiköiden numeroita siirtymässä kartalla paikasta toiseen, asemesta sotien syyt ja niiden seuraukset. Miksi sotaan jouduttiin tai useammin mentiin, mitä tavoiteltiin ja mitä tuli seuraukseksi.

Ilkka Luoma

Jotta saamme täyden lähtötiedon, olisi saatava kiinni olevat arkistot täysin auki. Nyt historia pelaa vain olemassa olevin arkistotiedoin! Kiinni ovat edelleen suurin osa Stalin K-arkistoista sekä Saksan aikanaan hävitetyt arkistot - Suomen osalta (1932-1945) - ... oiva tietolähde on, kun lukee rivienkin välistä Saksan pitkäaikaisen sota-aikamme suurlähettilään Blucherin muistelmat - käännetty myös Suomeksi! Suosittelen.

Ilkka Luoma

Elättelemme vahvasti toiveita, että Stalinin K-arkistosta avautuu uutta juuri 1938-39 - ehkä saamme uutta tietoa 5.12.2017 tai 3.1.2018 :)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Tuntematonsa sotilasta taideteoksena arvioitaessa osuva näkökulma on Y.Kallisen vuonna 1960 Suomen sosialidemokraatissa julkaisema kritiikki. Siinä hän pitää ongelmana kuinka suuren taiteilijan, kuten V.Linna, nerokkuus peittää kuvattavan sodan hirvittävän kauheuden. Pinnalle päälimmäiseksi nousee taiteilijan mestariteos ja sodan hirveydet.

Kallisen omin sanoin: "... sodaksi nimitettyä ilmiötä, joka syntyy siten, että ensin unissakävelijät huolellisesti harjoitetann tappamaan toisiaan ja sitten he sen tekevät, särkevät kallot toisiltaan, repivät suolet ulos, räjäyttävät rintakehän ja kun vainajia on saatu tuhansittain tai miljoonittain, unissakävelijät kantavat kukkia sankarivainajien haudoille. Ja torvet soivat."

Pelkään, jos Louhimies kumppaneineen on onnistunut tekemään hyvän elokuvan, siinäkin käy samoin. Me unissakävelijät emme huomaa kohteen rujoutta kun kertomus on kerrottu tarpeeksi hyvin.

Ilkka Luoma

Aivan ensimmäiseksi tulisi perehtyä Saksan jo vanhaan Mitteleuropa suunnitelmaan - jo 1800 -luvulta!

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

vaikka tutustuttaisiin kivikautisten ihmisten sotalinjauksiin,niin talvisotaan syylliseksi ette suomea saa,riippumatta siitä millaisen propagandavyöryn laitatte liikkelle suomen 100v. juhliin !
Ainoat syylliset oli kremlissä !

Ilkka Luoma

Talvisodan hyökkääjä on täysin selvä - NL. Ei siitä ole tässä kysymys. Kysymys on siitä, että hallitsimmeko neuvottelut ENNEN Talvisotaa ja se vakavin kysymys: Miksi luovutimme Leningradin puolustusvyöhykkeen Blenheim-ilmavakoilukuvat Saksalle?

...
Mielenkiintoinen ote (c-p) Tieteessä tapahtuu 1/2015
Yksinäisen miehen sota ---

"Uusi vaihe idänsuhteissa alkoi 26.11.1939, kun Neuvostoliitto esitti Suomelle nootin, jossa sitä syytettiin tulen avaamisesta kohti neuvostojoukkoja Mainilassa. Tilanteen vakavuus sai Kekkosen asettumaan sille kannalle, että Suomen oli lähdettävä yksipuolisten myönnytysten tielle. Ystävänsä Pakaslahden kanssa hän ehdotti, että suomalaiset joukot vedettäisiin välittömästi 50 km:n etäisyydelle Leningradista ja että asiasta ilmoitettaisiin saman tien nootilla Moskovaan. Tämä viimeinen yritys myöhästyi hallituksen vitkastelun takia, ja niin Neuvostoliitto ehti irtisanoa diplomaattisuhteet. Muutamia tunteja myöhemmin se aloitti sotatoimet Suomea vastaan ... " -Juhani Suomi

~ https://journal.fi/tt/article/view/49424/14596 -
.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Olen lukenut Hesarin Aikakoneesta systemaattisesti Talvisodan ja Jatkosodan aikaiset sanomalehdet. Tiistaina joulukuun 12 p:nä 1939 julkaistiin lehdessä otsikolla ”Hyökkäyksen valmistelu maatamme vastaan” ministeri Rudolf Holstin selonteko Kansainliitolle. Faktan ystäville: Kannattaa lukea.

www.hs.fi/aikakone

"Mainilan laukauksiin" liittyen vähän todellista ja rehellistä faktaa:

Presidentti Risto Ryti kirjoittaa puolustuspuheessaan sotasyyllisyysoikeudenkäyntiin liittyen: "Marraskuun 26 p:nä sattuivat rajalla järjestetyt nk. "Mainilan laukaukset", joista Suomea syytettiin. Suomalaiset ehdottivat Mainilan tapauksen tutkimista rajakomissaareista syyskuun 24 p:nä 1924 tehdyn konvention määräämällä tavalla, mutta venäläiset eivät siihen suostuneet. Kesällä 1941 joutui suomalaisten vangiksi joitakuita venäläisiä, joukossa pari upseeriakin, jotka olivat olleet Mainilassa tämän välikohtauksen tapahtuessa. Omasta aloitteestaan he antoivat yksityiskohtaiset tiedot tapahtuman kulusta, ja välikohtauksen järjestämisestä, jopa siihen osallistuneista henkilöistäkin" (Risto Rytin puolustus, sivu 19).

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #15

Nyt haetaan Kremlin arkistoista tietoa, miksi Mainilan laukauksien jälkeen pidettiin kolme päivää taukoa - jotain odotettiin, mutta mitä?

Ilkka Luoma

[*

5] Mannerheim esitti Rytille aseavun välitöntä pyyntiä suoraan Hitleriltä; on hämärän peitossa tilanteen alkuasetelma siitä, tiesikö todellisuudessa Mannerheim kuitenkin venäläisten kesähyökkäyksestä 1944! – sillä suunnitelma oli saatettu laatia juuri siltä pohjalta, että Saksan avun jälkeen tapahtuva irtautuminen toisi mahdollisuuden nopeaan erillisrauhaan Saksan rinnalta – mielenkiintoiseksi asian tekee se, että emme tiedä Stalinin tietoa tästä suunnitelmasta – vai oliko hän peräti suunnitelmassa mukana – olisi kuitenkin tosiasia, että Stalin arvosti ja kunnioitti entistä Chevalier-kaartin upseeria, jolla oli verraton tieto ”isovenäläisistä” …tällä suunnitelmalla molemmat osapuolet säilyttivät erinomaisesti kasvonsa ja Hitleriä vedettiin viiksestä – mistä varmaan Stalin viiksekkäänä itsekin riemuitsi – asiat ovat joskus aika yllättäviä.

...
|1 Presidentti Risto Ryti … | Ryti uhrattiin – hänen tieten …
Ryti erosi, Mannerheimistä tuli presidentti ja Ryti-Hitler sopimus mitätöitiin. Stalin oli tietoinen Rytin tekemästä sopimuksesta Hitlerin kanssa – kuka sopimuspaperin vuoti Moskovaan, ei ole siitä tiedossa. Stalin arvosti Mannerheimin ”hitler-petosta” ja jätti myöhemmin, henkilökohtaisella käskyllä Andrei Zdanoville 6], että Mannerheimiä ei tulla käsittelemään sotasyyllisyysoikeudenkäynneissä. Näin myös tapahtui. Toisaalta Zdanov tiesi Leningradin piiritysaikaisena 1941 - 1943 johtajana, että Mannerheim oli nimenomaan antanut käskyn, etteivät suomalaiset joukot hyökkää itse kaupunkiin!

...

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

niin kauan kun sodalle annetaan kunnioitusta,niin tulemme kokemaan sotia.

Ilkka Luoma

Hyvin todettu!

...
|F Väkivalta ihmisessä ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/46819-i... -

Ihmiskunta vaatii aina sotansa - olemmeko valmiina?
.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Ei ihmiskunta vaadi mitään vaan tekee tarpeelliseksi,kun kaikki muut tavat ansaita kunniaa on estetty,niin sodasta selviämällä saa taas nauttia muiden suosiosta.

Tappava ympyrä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #23

Miksi ihmiskunta tarvitsee aina aika-ajoin sotansa?

[ ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/46819-i... - ]

On täysi työ löytää ajanjaksoja, jolloin ei ole sodittu. Tulee mieleen vain Pax Romana, joka kesti kuulemma ~300 vuotta, vain Rooman rajoilla, jos sitäkään. Ihminen on reviiriensä rajoilta käynyt hyökkäys- ja puolustussotaa vuosituhannet.

Sodat ja väkivalta alkoivat siitä, kun apina hoksasi kumauttaa karahkalla toista päähän, huomaten [2, että oli voittanut. Karahka on nykyään kehittynyt ydinaseeksi, ja nyt niitä on yhä useammalla valtiolla – myös Pohjois-Korealla.
[2 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/12/apina-ly-kiv... -

Tosin vain USA on käyttänyt tätä nykyajan karahkaa – Japania vastaan vuonna 1945 – tuolloin US atomipommit höyrystivät satoja lapsia, odottavia äitejä, vanhuksia ja raajarikkoja sotainvalideja taivaan tuuliin – Hiroshimassa ja Nagasakissa.

...

Ilkka Luoma

TIISTAINA, TAMMIKUUTA 13, 2015 [LINK]
Talvisodan viimeisellä rannalla - jotain uutta!
!
(YLE TV1 esitti 11. tammikuuta 2015 koskettavan ja tunteellisen osadokumentin itsenäisyytemme ratkaisusodasta – ilman merkittävää ulkoista apua sotaponnisteluillemme, sotilaallisesti liittoutumattomana ja vastassaan idän jättiläinen – harmi, ettei dokumenttia ilmestynyt YLE Areenaan)

Talvisota oli paljolti J.K.Paasikiven lausumana niin kutsutusti Erkon sota (?) 1] E]. Eljas Erkkohan 2] oli 1939 Suomen ulkoministeri ja väkevä kokoomuslainen, joka ei välittänyt C.G.E. Mannerheimin, Paasikiven eikä pitkäaikaisen puolustusministerin, Mannerheimin luottoystävän, kenraali Rudolf Waldenin 3] varoituksista kuunnella huolellisesti mitä Stalin esitti aluevaihdoista 4].

E] Tämän päivän erkkolaisuus ~ http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/milt-t-m-n-p-iv-n-erkkolaisuus-n-ytt-id-n-suuntaan -

Mutta Suomen mies ja nainen (Lotta Svärd) oivalsivat itsenäisyyden,

jonka tammikuun 4:nä 1918 Lenin ja muun muassa Stalin meille tunnustivat, jonka jälkeen nopeasti toistakymmentä ulkovaltojen itsenäisyystunnustusta saatiin maahamme.
Toisaalta Suomessa oli veljessodan mustat pilvet ilmassa, joka laukesikin tuottaen Saksassa koulutetut jääkärit 5] valkoisten perusrungoksi sisällissotaamme. Veljien sodassa kysymys oli pääpainoltaan taloudellisten ja toimeentulon punnuksien tasoittamisesta.

Eräät äärivasemmistolaiset elättelivät toiveita suuresta Leninin maasta – joka olisi toiveina luonut tasa-arvoa ja hyvinvointia myös tovereille. Koskaan suuri kansa ei ollut punaisinakaan halunnut juuri Leninin allekirjoittamaa itsenäisyystunnustusta romuttaa.

Emme saaneet merkittävästi ulkoa apua Talvisotaan,

edes Ruotsista 6], joka kielsi muun muassa heti alkuun mahdollisen lännenmiehen (Englanti ja Ranska) "avustusretkikunnan" Ruotsin läpimarssin maahamme. Muutoinkaan virallinen Ruotsi ei auttanut muutoin kuin ottamalla sotalapsiamme 7] – suuri kiitos siitä, asia on kirjoittajaa koskettava, koska edesmennyt äitini oli lappeenrantalaisena Ruotsin Skånessa Talvisodasta lukien.

Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/04/talvisota-t... -
.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Toimittaja kysyi kerran papilta että eikö siinä sielunvihollisessa ole mitään positiivista. Tähän pappi vastasi että hän on ainakin hyvin ahkera.

Tämä sopii Ilkkaan. Hän on ammattitaitoisin naapurimaan ystävä ja Suomen vihollinen. Yksi esimerkki:

Ilkan mukaan Stalin sai tiedon 15.11.1939 että suomalaiset valkofasistit olivat lennelleen Lenigradin yllä kesällä ja räpsineet valokuvia ja sitten vielä antaneet kuvia Stalinin silloiselle ystävälle Hitlerille. Tästä muka Stalin suuttui ja päätti valloittaa Suomen.

Mutta puna-armeija keskitti joukkojaan rajalle jo kesällä ja syksyllä. Elokuusta asti raikui rajan takana NL:n huippuiskelmä "Ota meidät vastaan Suomi-kaunokainen" http://heninen.net/kaunotar/suomeksi.htm

Ilkka Luoma

Armeijat tekevät jatkuvasti analyyseja, varaumia ja joukkojen liikutteluja - varsinkin uhan kasvaessa tai niillä halutaan osoittaa jotain, ettei tarvitse tehdä jotain!

Luitko Leo topicin kokonaan ja myös linkkien alta tulevat tekstit?

Meillä on tähän mennessä ollut voimassa käsitys, ettei Stalin tiennyt vakoilukuvien luovutuksesta Saksalle ...

Kiihkeimmät luulottelijat eivät edes usko koko Leningradin Blenheim-vakoilukuvauksiin - ENNEN Talvisotaa!

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Vieläkin elää paljon ihmisiä jotka muistelevat miten punatähtiset koneet lentelivät vapaasti Suomen yllä kesästä 1939 lähtien. Vasta talvisodan sytyttyä niitä sai ampua.

Suomalaisten lentely Leningradin yllä oli vastavierailu:)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #48

Suomalaiset aloittivat vakoilulennot jo keväällä 1939

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Tarkoittaako Mirala, että kun Suomi valmistelee NATO jäsenyyttä niin Venäjä lisäämät joukot rajan takana ovatkin jo tulossa eikä vain varautumassa NATOn tuloon? Armeijoilla on näet tapana myös varautua muiden tekemisiin, niin myös ennen II Maailmansotaa.

Ilkka Luoma

Napakymppi. Odotan innolla Leon vastausta ;)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Älähän Jorma höpötä, miten muka Suomi valmistelee Naton jäsenyyttä? Suurin osa kansasta vastustaa sitä.

Eikö Venäjä ehtisi tuoda niitä lisäjoukkojaan sitten kun Suomen edustajat ovat lähteneet allekirjoittamaan sopimusta? Siihenhän kuluu vuosikausia, ehkä vuosikymmeniä jos sittenkään. Jos Venäjä jo nyt tuo niitä Naton torjuntajoukkoja, nehän voi tulkita hyökkäysjoukoiksi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #82

Leo, älä hätäile, emme liity Natoon, jos se kansakuntamme enemmistöstä kiinni ;)

Ilkka Luoma

Ryti teki Hitlerin kanssa sopimuksen, ettei tee rauhaa tai poistu sodasta ilman Saksan kanssa neuvottelua. Vastineeksi Saksa auttoi ratkaisevasti, kun olimme todella selkä seinää vasten ... Ryti erosi, ja uusi pr. Mannerheim irtisanoi Rytin ja Hitlerin välisen sopimuksen ja irrotti Suomen sodasta ... Miten nykyaikana aihetta käsiteltäisiin noin sopimuskuviona?

Syy toimenpiteeseen oli Suomen näkökulmasta viimeisen hädän inhimillinen, mutta entä sopimuskuviona?

...

Ilkka Luoma

...
Ennen Talvisotaa
Mannerheim oli silloisen voimaministeri, kenraali Rudolf Waldenin 3] kanssa lähes ainoita, jotka olisivat tutkineet vakavasti ja huolellisesti Stalinin tekemät maanvaihtoehdotukset **] - Stalin haki turvavyöhykettä Leningradille ja olisi antanut huomattavasti suuremmat maa-alueet Vienan Karjalasta - voimme vain arvailla miten olisi käynyt, jos Mannerheimiä olisi kuunneltu. Ruotsi säilyi taitavasti puolueettomana koko II Maailmansodan ajan - luoden sen vaurauden, jolla se erottui henkihieveriin sotineesta Suomesta.

Hitler lopetti Talvisodan?
Saksan johtaja Adolf Hitler oivalsi suomalaisten taistelukunnon ja lähetti luottomiehensä, Lufwaffen komentajan Hermann Göring´in 4] salaisesti kertomaan suomalaisille, takaisin saatavista menetetyistä maista - kunhan hyväksytte Stalinin sodan lopettamisehdot.
Hitler ilmoitti Stalinille ennen Talvisodan päättymistä, että Suomi jätetään nyt rauhaan ja Stalin totteli epätietoisena länsiliittoutuneiden mahdollisesta avusta Suomelle, peläten samalla Hitleriä - muitahan Stalinin ei sitten pelännytkään. Myöhemmin Mannerheim järjesti salaisen tapaamisen Hitlerin ja Stalinin välille toukokuussa 1940 - jaetussa Puolassa - molempien suurvaltajohtajien salaisesta pyynnöstä!

Mannerheim petti aseveljensä 1944
Mannerheim vaati presidentti Risto Rytiä tilaamaan Hitleriltä ase- ja sotilasapua Neuvostoliiton aloitettua kesäoffensiivit 1944. Hitler suostui ja tehtiin sopimus, jossa Suomi sitoutui taistelemaan aseveljensä rinnalla. Näin Hitler vaikutti voimakkaasti Mannerheimin mahdollisuuteen padota Puna-armeijan työntyminen Suomeen.
Suomi oli puun ja kuoren välissä - oli pakko saada aikaiseksi rauha Neuvostoliiton ja Stalinin kanssa. Mannerheim valittiin presidentiksi ja näin Hitler-Ryti sopimus voitiin yksipuolisesti purkaa - syntyi "valtiopetos", jonka kaikki Saksan myöhemmät johtajat ovat tarkasti tienneet - myös nykyinen liittokansleriAngela Merkel.

Sotasyyllisyydet
Stalin oli antanut erityisesti Mannerheimiä koskevat erityisohjeet - osin kiitoksena toukokuun 1940 järjestelyistä, sekä kiitoksena siitä, että Mannerheim ymmärsi Leningradin merkityksen. Stalin piti Mannerheimistä, ja näin marsalkkamme säästyi kaikilta kiusallisilta syytöksiltä ja oikeuskäsittelyiltä - Lisäksi tieto Mannerheimin asenteesta Stalinin maanvaihtoehdotuksiin olivat hyvin muistissa - Stalin osasi myös kiitää ja osoittaa kiitollisuutensa hyvin konkreettisesti.

Mannerheimin luottoministeri Rudolf Walden
Stalin tunsi Mannerheimin luottokenraalin, puolustusministeri Rudolf Waldenin venäjänkielen taidon, sekä tämän ymmärryksen liikemiehenä "Moskovan tiestä", jota Stalin oli monesti esittänyt juuri paperitehtailija Waldenille, millä suunnitelmalla olisi lisätty merkittävästi Suomen ja Neuvostoliiton välistä kauppaa - joka myöhemmin juuri Urho Kekkosen kaudella paisui nostamaan kansakuntamme elintason aivan uuteen luokkaan.

Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/04/mannerheim-... -
.
sunnuntaina, elokuuta 19, 2012
Mannerheim - kansallinen esikuva myöhemmille

ORIG ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/114472-mannerheim-kansallinen-esikuva-my%C3%B6hemmille - 

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Onneksi näitä Ilkka Luomia on Suomessa häviävän vähän, jokainen tietää onneksi sen, ja osaa laittaa nämä blogit sinne huumorikategoriaan

Ilkka Luoma

Luitko topicin ja siihen liittyvät linkkitekstit?

Ilkka Luoma

Suomessa - lähinnä oikeiston mielissä välkkyi ja vilkutteli Suur-Suomi ... johon pontta antoi Mannerheimin Miekantuppikäsky "numero 2" ---

Ilkka Luoma

... Väinö Linnan kirjan Tuntematon sotilas HS arvostelu ajassa, kun se ilmestyi. Kiintoisa. Jatkosotakin oli vain se toinen sota. Suosittelen lukemaan tämän ...

~ https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005424236.html -

"Näin HS tylytti Väinö Linnan Tuntematonta sotilasta – arvostelut sytyttivät kiihkeät kirjasodat

Helsingin Sanomien Tuntematon sotilas -arvostelut herättivät valtavan keskustelun, kun Toini Havu arvosteli kirjan vuonna 1954 ja Suvi Ahola palasi teokseen Kuukausiliitteen Uusin silmin -sarjassa vuonna 1993. HS julkaisee artikkelit uudelleen Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas -elokuvan ensi-illan alla ... "

.

Ilkka Luoma

Ote:

" ... Saksa ja Suomi

Suomessa oli paljon tahoja, jotka ihailivat Saksan kolmatta valtakuntaa – koko 1930 –luku oli seurailua ja ihailua – rakennettiin aatosta suursuomesta, rajasta Uralilla. Jatkosotaan mentiin virallisesti passiivisena, ”ajelehtien”, mutta sotakoneistomme tiesi jo hyvissä ajoin mitä operaatio Barbarossa *] merkitsi – Saksa oli meidän aseveli ja puolusti hyökäten valtakuntamme koko pohjoisrajaa itään vasten --- ... "

~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&t... -

Linkin alta 410 lukijakommenttia (roskaa ja helmiä) aiheesta "1933 - 80 vuotta sitten alkoi Adolf Hitlerin 1000 vuotinen valtakunta" - ORIG 29012013
.

Ilkka Luoma

HS arvostelee Tuntematon sotilas III' sta:

"Elokuva-arvostelu: Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas on turha elokuva, arvioi HS:n kriitikko
Uusi Tuntematon sotilas on turvallinen, riskitön ja kaikkia miellyttämään pyrkivä Suomi 100 -juhlakuvaelma ... " -HS/Juha Typpö

~ https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005424257.html -

...
... Väinö Linnan Tuntematon sotilas on kansalliseeppos, kuten Kalevala ja Seitsemän veljestä, näin toteaa HS- arvostelu, aloittaessaan Tuntematon III version ruotimisen. ... Todetaan turhaksi uusioversioksi, vieläkin "liian nätti"?
.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

- Spasiba praavdasta Ilkka, tässä faktaa:

Neuvostoliitto hyökkäsi Suomeen sekä 1939 että 1941 aloittaen sekä talvi- että jatkosodan. Antti Rokka puolusti kotiseutuaan. 'Välirauhan' aikana 1940-41 Neuvostojoukot miehittivät Viipurin lääniä ja Hankoniemeä ja valmistelivat tynkä-Suomen miehitystä 15 kuukautta. Jatkosodan Stalin aloitti 22.-25.6.1941: http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/245094-t...

Ilkka Luoma

Tämä sinällään isänmaallis-kiihkeytynyt ajatusmaailma on inhimillistä, mutta valitettavasti uusin historiantutkimus ei enää sitä tue. Sinällään meillä on oikeus olla mieltä mitä tahansa - olla väärässäkin, jos se vain tuottaa hyvää mieltä ja uskoa huomiseen. Todellisuus on vain ajanut jo ohi ... luitko koko topicin linkkeineen?

Ilkka Luoma

" ... ...
Ryti teki Hitlerin kanssa sopimuksen aseavusta – Mannerheimin vaateesta 5]

Ryti laittoi itsensä peliin ja sitoi maamme presidenttilupauksella Saksan rinnalle. Hitler luotti sopimuspaperiin ja antoi avun, joskaan ei aivan täytenä – olisiko hänellä ollut kuitenkin tiedossa, ettei Suomi pidä omaa osuuttaan lupauksesta? Kuten ei pitänytkään – tapahtui valtioidenvälinen sopimuspetos.

Suomi oli puun ja kuoren välissä ja suomalaiset tiesivät,

että Hitlerin Saksa häviää sodan. Meidän oli pakko saada sota loppumaan sekä aseveljeys Saksan kanssa päättymään ja siihen oli keino, jossa Neuvostoliiton generalissimus Josif Stalin vaikutti henkilökohtaisesti – venäläisten tavat Mannerheim tiesi ja petoksen kautta hän pelasti Suomen, toistamiseen.

Ryti uhrattiin – hänen tieten

Ryti erosi, Mannerheimistä tuli presidentti ja Ryti-Hitler sopimus mitätöitiin. Stalin oli tietoinen Rytin tekemästä sopimuksesta Hitlerin kanssa – kuka sopimuspaperin vuoti Moskovaan, ei ole siitä tiedossa. Stalin arvosti Mannerheimin 'hitlerpetosta' ja jätti myöhemmin, henkilökohtaisella käskyllä Andrei Zdanoville 6], että Mannerheimiä ei tulla käsittelemään sotasyyllisyysoikeudenkäynneissä. Näin myöskin tapahtui. Toisaalta Zdanov tiesi Leningradin piiritysaikaisena 1941-1943 johtajana, että Mannerheim oli nimenomaan antanut käskyn, etteivät suomalaiset joukot hyökkää itse kaupunkiin!

Suomi pelastettiin ensin Mannerheimin vaateella Rytille-

sitten Mannerheimin petoksella Saksaa kohtaan, Stalinin tieten ja näin avautui tie rauhaan ja Paasikiven-Kekkosen tielle. Pesemätön pyykki on siinä, että emme ole vieläkään pyytäneet anteeksi tekemäämme valtiosopimuspetosta saksalaisilta – anteeksipyytämättömyyttä selitellään sillä, että toista sopijaosapuolta ei ole olemassa, mutta saksalaiset ovat; ja Angela Merkeliä myöten tietäen kesän 1944 petostapahtumat.

Oma lukunsa oli Hitlerin reaktio suomalaisten tempusta –

ei syntynyt konfliktia, vaan jopa ensialun Saksan Wehrmachtin vetäytyminen Pohjois-Suomesta oli molemmin puolin yhdessä suunniteltu, jotteivat aseveljet tappaisi tosiaan liiaksi, kunnes venäläiset ja kenraali Siilasvuo puuttuivat peliin.

Hitler ei kohdistanut vastatoimia sopimuspetoksesta, kuten teki esimerkiksi Unkarissa. Hitler oli asiasta sen sijaan poikkeuksellisesti vain pahoillaan – hänhän oli muistanut meidän vapaaehtois-SS-miesten palvelut Saksalle, sen Itärintaman sodassa. ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/02/1944-rintam... -
.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Luoma kirjoittaa Hitlerin tyyneydestä suomalaisten "petoksellisen" sodasta irtautumista kohtaan. Ehkä Hiler näki sen taktisena liikkeenä pakkoraossa ja luottaessaan toisenlaiseen sodan loppuun kuvitteli meidän palaavan tilaisuuden tullen.

Tai sitten hän oli jo tajunnut väistämättömyyden ja yritti vain pitkittää Puna-armeijan joukkojen sitomista pois Berliinin rintamalta.

Veikkaan jälkimmäsitä m.m. sen perusteella mitä esimerkiksi "Lento-osasto Kuhlmey" teki Kannaksella. Sen omien lentäjien kertomusten mukaan pääasiallisena kohteena olivat sotakaluja jo rintamalta poispäin siirtymässä olevat junat. Niin jo ennen legendaariseksi jälkikäteen rakennettua Tali-Ihantalaa. (Lähde: muutama vuosi sitten YLEllä lähetetty dokumentti jossa haastateltiin Kuhlmeyn lentäjiä)

Ilkka Luoma

Kuhlmeyssä oli merkillepantavaa, se, että sen komennus Suomeen ja raportointi tapahtuivat suoraan Hitlerille - ja vieläkin erikoisempaa oli se, että tappiot täydennettiin heti - lennosta!

Ilkka Luoma

Muistamme Hitlerin olleen kylmän tyly tilanteessa, jossa Unkari irtautui sodasta ja Saksasta!

Ilkka Luoma

Jartsev oli Stalinin henkilökohtainen lähettiläs. Petsamon nikkeli hiersi Saksaa - halu nikkeliin perustui Saksan vanhaan Mittel Europa suunnitelmaan, jo 1800-luvulta. Suomi kieltäytyi kohtalokkaasti Saksan tarjoamasta hyökkäämättömyyssopimuksesta 1939 keväällä, tähän Hitler viittasi epäsuorasti käydessään Mannerheimin 75-vuotisjuhlissa 1942, jolloin Suomi ja Saksa olivat jo aseveljiä. Mannerheim, Paasikivi ja Rudolf Walden suosittivat vakavaa neuvottelua Stalinin maanvaihtoehdotuksista jo kesällä 1939, ennen Molotov-Rippentrop sopimusta. Härkäpäisyys kävi kalliiksi. Kamelin selän katkaisi Suomen luovuttaessa Leningradin Blenheim-ilmavakoilukuvat Saksalle elokuussa 1939, Stalin sai tästä tiedon 15.11.1939!

~ http://www.iltalehti.fi/politiikka/201711202200534... -

.

Toimituksen poiminnat