Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Suuri uteliaisuus- ja kateusveropäivä

  • Veronmaksajat - maksamme velkaa, olemme vastuullisia - yhdessä enemmän; näinkö? ¤
    Veronmaksajat - maksamme velkaa, olemme vastuullisia - yhdessä enemmän; näinkö? ¤
  • Peliyhtiö kunnostautui veronmaksajina. Ensin japanilaiset rahtasivat rahaa Suomeen ja sitten monikertana kiinalaiset ... ¤
    Peliyhtiö kunnostautui veronmaksajina. Ensin japanilaiset rahtasivat rahaa Suomeen ja sitten monikertana kiinalaiset ... ¤
  • Kotitalousomistajien määrä vuosittain. Onko normityön vähentyminen nostamassa omistamisen ansaintalähteeksi? ¤**
    Kotitalousomistajien määrä vuosittain. Onko normityön vähentyminen nostamassa omistamisen ansaintalähteeksi? ¤**

Jälleen media suorastaan huutaa miten me maksamme veroja. Vero on vanha keksintö, sen idea oli joukkovoimalla luoda suuria hankkeita, joita yksittäinen ihminen ei kykenisi tekemään.

Verotus on kehittynyt tai ainakin tarkoitettu osaltansa tuloa tasaavaksi ilmiöksi ja sille vastavoimaksi on virittynyt nokkelien veroneuvojien joukko, jotka osaavat neuvoa lailliset ja lain rajamailla olevat keinot vältellä veroja ---

 

Miksi meitä kiinnostaa niin suuresti mitä tuo naapuri tai juuri Nalle Wahlroos tienaa?

Oleme utaliaita [1 (hyvä) ja olemme myös kateellisia [2 (hyvä!) - Näillä mennään, nyt tälle vuodelle tieto edellisestä vuodesta 2016 tuottaa erinomaisesti positiivisuuden lähteen

Supercellin omistajat ja johto, ainakin osa heistä tai erityisesti yksi sanoi: ”Tämä yhteiskunta on antanut meille niin paljon, että nyt on meidän vuoro kiittää siitä … ” -osapuilleen näin. Muistamme jokin aika sitten perustetun ME-säätiön [3, tämänkin takana ovat juuri nämä Supercell – veroa iloisesti [4 maksavat henkilöt!

...

 

Otteita mediapurskeista – nythän aviisit ja internetkanavat on väärällään veroa, veroa ja niiden maksajia!

1

” … John Nicholas Derome* kuuluu Supercellin omistajiin. Hänellä oli vuonna 2016 yli 60,5 miljoonaa euroa verotettavaa pääomatuloa ja yli 13,4 miljoonaa euroa ansiotuloa. Yhteensä tulot olivat yli 74 miljoonaa euroa … ” - Iltalehti

~ http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201711012200501185_u0.shtml -

Kommentti ylläolevaan:

”Kateuspäivän ahkeruus, yritteliäisyys, työteliäisyys, onnekkuus, nokkeluus, oveluus ja ahneus tilastoa. Kärjessä positiivisuuden merkkihenkilöt Supercellistä ... ”

 

2

”Supercellin perustajat verotulojen kärjessä – Paanasella suurimmat ansiotulot, Deromella pääomatulot. Menestyneen peliyhtiön miehet olivat viime vuonna sekä ansio- että pääomatulojen kärjessä … ” -Yle

~ https://yle.fi/uutiset/3-9910355 -

~ https://yle.fi/uutiset/3-9910143 -

Kommentti ylläolevaan:

”... Kateuspäivän positiivisin uutinen, mutta miksi! ” [5

 

3

”Kuka ansaitsi eniten vuonna 2016? HSTV:n Verostudio analysoi verotiedot. Helsingin Sanomat seuraa vuoden 2016 verotietojen julkistamista verkossa keskiviikkona aamulla

… ” -HS

~ https://www.hs.fi/talous/art-2000005430999.html -

Kommentti ylläolevaan:

”... Suosittua ajanviihdettä uteliaisuutena, sisältää myös kateuden lähteen. Se vaan nyt sattuu olemaan niin, että toiset ovat ahkerampia, yritteliäämpiä, työteliäämpiä, onnekkaampia, nokkelampia, ovelampia ja ahneempia kuin toiset ”

 

Vuonna 2016 ja 2013 kirjoitin samasta tämän otsikon aiheesta näin:

” … ”Kuinka paljon Mikko sinä tienaat vuodessa? Ahaa, no – kuinka paljon saat käteen vuodessa? Hyvä. Katsotaanpas tilastoja - 'Alepan kassa' tienaa bruttona noin paljon ja saa käteen tämän määrän, hyvä tämäkin, mutta kuitenkin aika vähän ostovoimaa.

A. Kuinka paljon Eläkevakuutusyhtiö Varma Oyj:llä tienaa toimitusjohtaja Matti Vuoria kansalaisten ja yritysten maksamien eläkemaksujen vastuullisesta sijoittamisesta? – Ahaa, siis näin paljon. Ok, ja käteen jää noin paljon. No niin, tämähän kertoi erinomaisesta ostovoimasta”.

B. Entä paljon tienasi vuonna 2004 Nokia Oyj:n pääjohtaja Jorma Ollila – no, hänhän toi valtavat verotulot suomalaiselle yhteiskunnalle – yksityishenkilönä ja yhtiönä. Se siitä. Nyt ollaan vakavia, ja kysytään tilastoilta kuinka paljon tienaa peruskoulun opettaja opettaessaan osin kurittomia ja usein kasvattamattomia lapsiamme – tunnista toiseen, päivästä toiseen ja vuodesta toiseen – No, ei kovin paljon, mutta toimeen tulee.

C. Samaan vakavuuden hengen vetoon selvitämme mitä tienaa eräs maailman tunnetuimmista aivokirurgeista – Juha Hernesniemi – ahaa, on siis leikannut jo 10.000 potilasta, palauttanut hyvin monille työkyvyn ja epäonnistumisia ollut erittäin vähän. Nostamme hattua ja yhteiskunta kiittää ammattitaidosta.

… ”

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/11/tanaan-oli-kateuspaiva-edellisen-vuodet.html -

 

...

Entä nyt, kun veronmaksajien määrä vähenee, työ vähenee [6, robotit lisääntyvät ja tuloutuvia veroja saattaa kohdata kato – ellemme keksi uusia verotusmuotoja, jos yleensä haluamme jatkaa inhimillistä tulontasausta ja heikompien tukemista – kuten varmaan Supercell –veronmaksajat osaltansa ajattelevat [!] ---

Entä nyt, kun joudumme miettimään digitalisaation myötä verotussysteemien muutosta lähemmäksi haitallisuuksien – jäljen jättöjen - progressiivisesti verotusta – henkilökohtaisesti ja jopa reaaliaikaisesti [7.

Onko niin, että huomenna on vain kulutusvero [8, henkilökohtaisena – ja kullekin oma verotili, josta voit katsoa oletko plus- vai miinusmerkkinen [9, niin ympäristöjälkesi kuin suuntaan ja toiseen verovirtauksen osalta ---

 

Niin, olemmeko nyt valinnankauhassa – maksammeko työ- vai omaisuustuloveroa, kun työ karkaa roboteille ja automaatiolinjoille [0, jotka tuottavat sitä maallista tavaraa, joita me yhä innokkaammin yötäpäivää kaupoista ja netistä ostelemme –

… mutta lopulta millä tuloilla ja miten ne verot kertyvät, koska tuo alun määrite joukkovoimasta on edelleen voimassa – kukaan ei kykene, eikä halua, ellei saa sille tuottavia liiketoimimahdollisuuksia - yksin kustantamaan esimerkiksi yhteistä metroa pääkaupunkiseudulle!

 

Numerointi tekstistä

[1 Uteliaisuus ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/09/uteliaisuus-johtaa-kykyyn-ymmrt-enemmn.html -

[2 Kateellisuus ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/11/kateus-ja-nyttmisenhalu-moottoroi-mys.html -

[3 ME – säätiö ~ http://www.mesaatio.fi/ -

[4 Laajempana selvityksenä – tutkimusten mukaan maksamme iloisesti veroja … ~ http://beta.oikeamedia.com/o1-46108 -

[5 ME-säätiö! ” … Tähän voisi nyt vilpittömästi ja yhteenkuuluvaisesti todeta - Hyvä ME! ME-säätiö tullee jakamaan 200 miljoonaa euroa syrjäytyneille nuorille. Lahjoitus voidaan, niin toteutuessaan tulkita vastavuoroisuudeksi nuorille, jotka laajana kautta maailman joukkona ovat mahdollistaneet Supercellin ilmiömäisen nousun! ~http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016110122549461_uu.shtml - Supercell on myös erinomainen veronmaksaja! … ”

[5 Iloiset pelimiehet, jotka kiittävät yhteiskuntaa, koska ovat saaneet siltä niin paljon!

[6 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/10/tyota-tullaan-tekemaan-vain-tarvittaessa.html -

[7 Esimerkiksi tämä ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/09/maksat-vain-ajetuista-kilometreista.html -

[8 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/01/lopulta-jaljelle-jaa-vain-aito.html -

[9 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/12/paamaarana-verottamaton-tyo.html -

[0 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/07/alykkaat-robotit-korvaavat-ihmisen.html -

 

EKSTRA

Avoimen yhteiskunnan merkki – ole utelias ja tutki tilastoja!

~http://yle.fi/uutiset/hyvinvointiprofessori_kertoo_nelja_syyta_miksi_verotietoja_saa__ja_kannattaa_tirkistella/9265177 – professori Juho Saari – Jyväskylän yliopisto.

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

US VU T BL BL BL FB FB FB BLOG 155017

 

DOC veropaiva_01112017.doc – OpenOffice Writer

PVM 01112017

 

775_6956

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Ilkka Luoma

¤ - kuvat ovat ladattu netistä - googlauksen jälkeen. Kuvien käyttöoikeuksia ei ole tarkastettu --- kuvat ladattu informaatiomielessä, ei hyötymistarkoituksessa.

Ilkka Luoma

Verojen jälkeen jää ostovoima omaan henkilökohtaiseen käyttöön tai perheen elättämiseksi ---

Suomeen tuli ainakin kaksi erittäin suurta Eurojackpot päävoittoa - noin 80 ja 40 miljoonaa - tietävästi nettona voittajille käteen. Kuka tai mikä on näistä maksanut verot - Veikkaus Oy - vai onko se verotonta "tuloa" tai "onnea"?

...
Uteliaisuuslinkki:
~ https://yle.fi/uutiset/3-9910558 - 1000 suurinta veronmaksajaa!

.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Toisaalta noissa tiedoissa on loppujenlopuksi mielenkiintoistakin: tulojen ja verojen suhde. Suurimpien tulojen ihmettelyn asemesta pitäisikin pyrkiä analysoimaan miten verot nyt jakautuvat ja miten jakautuisivat oikeudenmukaisimmin.

Toisaalta tälläinen avoimmuus lisää yhteiskunnan läpinäkyvyyttä. Se tekee edes hieman haastavammaksi kiertää verotusta yhteiskunnallisena velvollisuutena vaikka ei se vaikeaa olekaan muille kuin vain palkkatyön tai n.s. etuuksien varassa eläville.

Ilkka Luoma

Olisikin uteliaisuutta ravitsevaa, jos tietäisi mitä nuo veroneuvojat tienaavat, kun antavat ohjeita, miten laillisesti vältellään veronmaksua! ;)

Mutta keillä on varaa palkata nämä huippujuristit, jotka tuntevat verolainsäädännön kuin omat pohjattomat taskut ...? :)

Eniten ostovoimaa omaavat tuottavat yleensä myös hyvin arvonlisäveroa, joka lienee suurin veroerä tulopuolella - valtiolle. Pitäisikö arvonlisäveroa jakaa sen tuottamispaikan mukaisesti kunta- / tulevalle maakuntatasolle?

Ilkka Luoma

" ... Kovapalkkaisin 11 prosenttia maksoi 45 prosenttia veroista – pienituloisin 44 prosenttia alle 8 prosenttia
Suurituloiset maksavat suurimman osan Suomen veroista. Tilastokeskuksen mukaan kovapalkkaisin 11 prosenttia suomalaista maksoi 45 prosenttia Suomen suorista veroista vuonna 2013. ... " -Yle

~ https://yle.fi/uutiset/3-8136397 -

.
Entä sitten kun huomioimme arvonlisäveron?

Ilkka Luoma

" ... Suomessa oli vuonna 2015 yhteensä 5 538 henkeä, joille kertyi vuodessa verotettavia tuloja yli 300 000 euroa. Prosentuaalisesti tämä joukko on Suomen tuloveroja maksavasta ihmismäärästä vain 0,1 prosenttia.
Tästä huolimatta tämä suurituloisten porukka maksaa verohallinnon koko 30,5 miljardin euron tuloverokertymästä jopa 4,9 prosenttia. ... "

~ https://www.talouselama.fi/uutiset/pieni-joukko-ti... -
.

Tähän voitaisiin ynnätä sitten arvonlisäverot!

...
Ja:
4,9 prosenttia 30,5 miljardista on X miljoonaa, ja kun se jaetaan luvulla 5 538, saadaan x euroa per henkilö - keskiarvona, niin ...,

.

Ilkka Luoma

... Uuden pelimaailman esimerkin antaja sekä suunnannäyttäjä? Taittaako vastuu ahneuden selän?

...
~ https://www.hs.fi/talous/art-2000005431890.html -

"Miljardi euroa vuodessa – Supercellin perustaja on luvannut, ettei yhtiö ”optimoi” veroja lainkaan, nyt sen vero­tuloilla maksaisi koko Suomen poliisi­toimen kulut

Supercellin ja siihen liittyvän holding-yhtiön maksamilla veroilla kustantaisi esimerkiksi koko ensi vuoden perustoimeentulotuen tai poliisitoimen ... "

.

Käyttäjän MattiAhlstedt kuva
Matti Ahlstedt

Kateus on siitä hauska tunne ettei se vahingoita ketään muuta kuin kateellista itseään, tosin hän voi sitten yrittää kanavoida pahaa oloaan kateuden kohteeseen eri tavoilla.

Eniten kiinnostaa näissä juurikin yritysten maksamat verot, vielä kun joku listaisi paljonko kukin näistä on harrastanut agressiivista verosuunnittelua, siitä sitten lista paljonko on kikkailulla rahaa vuonna 2016 kadonnut veroparatiiseihin.

Yksittäisten henkilöiden tienestit mediassa on lähinnä tavisten ajatusten suuntaamista pois sieltä mikä oikeasti on tärkeää, jos nyt kyttäät että naapurin Jussi tienasi 170000€ viime vuonna, mitä sitten, miten tämä muuttaa elämääsi mihinkään suuntaan? naapurin Jussi käyttää rahansa juuri niin kuin parhaaksi näkee.

Ilkka Luoma

Kateus on taas siitä hyvä, että se laittaa monet yrittämään! ;)

.

Ilkka Luoma

Voisin ennustaa liki varmasti, että Supercellin pari omistajaa, toimitusjohta yms. ovat saaneet kutsun Linnan juhliin - ansioita on, kuten monilla kutsutuilla taas todellisuudessa ei ...

Ilkka Luoma

Koetin löytää tänään kiintoisia uutisia mediasta - jokainen tuutti oli täynnä veroja, veroja ja niiden maksajia - aika raadollista uteliaisuuden täyttämistä! ;)

Ilkka Luoma

Tämä on pakko lisätä, jotta ketju täydentyy --- ;)

...
Entä itse pääministeri, hänhän on myös tullut tunnetuksi "suljetuista sijoituskuorista"! Miten on Juha S., sinun omat veronmaksut ja asenteet veronmaksamisen iloisuuteen? Tutkimus kertoo, että olemme iloisia veronmaksajia

..
~ http://www.iltalehti.fi/politiikka/201711012200503... -

" ... Pääministerin mukaan supercelliläisten toiminta edustaa juuri sitä esimerkin näyttämistä, mitä hän toivonut suomalaisilta yritysjohtajilta ... "

.

Ilkka Luoma

Täydennän verotus- ja ansaintaketjun liki 100' aan prosenttiin ---

"A-studio
ke 1.11.2017
28 minke 1.11.2017 30 pv jäljellä

A-studiossa vieraana Björn Wahlroos ja käsittelyssä suuri veropäivä. Marja Sannikka juontaa. #yleastudio --- "

~ https://areena.yle.fi/1-4158503 -

.
Suosittelen lämpimästi - Yle-juontaja Marja Sannikka pyöritteli Nallea taitavasti ;)

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Ja yhdellekkään super rikkaalle ei ole mitään hyötyä rahoista jos sairastuu vakavasti.Eikä käärinliinoissa ole taskuja.
Rahattomana tänne synnyttiin ,rahattomana täältä lähdetään. Miljoonat ei auta yhtään kun "noutaja" saapuu.

Ilkka Luoma

Ainoa omaisuutemme on henkilötunnus - HETU. Kaikki muu on lainassa, jopa fyysisen ruumiimme muodostavat atomit! ;)

Ilkka Luoma

Verokertymän osalta arvonlisävero jätetään pienelle huomiolle, vaikka juuri kuluttajat sitä maksavat - kaikki ... samoin vaikkapa autovero. Ostovoimaisen ostaessa Ferrarin - voi siitä lohjeta valtiolle jopa 100-170 000 euroa - yhdestä autosta + alv!

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Yksi Ferrari vastaa siis kahdesta kolmea valtio- tai vuorineuvosta.

Minusta valtion kannattaisi autojen asemesta suosia arvonimiä. Ne eivät juurikaan saastuta tai aiheuta onnettomuuksia (ellei lakerikengät lipsu nimiäisjuhlissa) eivätkä maksa kuin muutaman kampaviinerin arvonimilautakunnalle. Siis hyvä hyötysuhde valtiolle. Nykyinen hinnasto enemmän hyödynnettäväksi: http://vnk.fi/documents/10616/157731/Arvonimien+ve....

Arvonimiä voisi myös kehittää. P.Pasasen elokuviinsa sijoittaman vuoristoneuvoksen voisi ottaa käyttöön kera valtiostoneuvoksen, tietenkin sopivalla hinnalla. Samaten salaneuvokset, todelliset ja epätodelliset,voisivat olla mukavia ja hinnakkaita. Nykyaikoina myös erilaiset yksityistämis-, sote-, YT- y.m. neuvokset voisivat olla kaupan.

Toimituksen poiminnat