Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

”Kuolemantuomio viattomien tappajalle” – New York

  • Uzbekin terrori-isku - NY - ISIS? - on aika selvittää syitä syvemmälle, kuin vain tyytyä mielenvikaisuuteen! ¤
    Uzbekin terrori-isku - NY - ISIS? - on aika selvittää syitä syvemmälle, kuin vain tyytyä mielenvikaisuuteen! ¤
  • Lopuksi koulubussiin ... herää kysymys - mihin kaikki perustuu ja mihin tähtää? Lapsia tapetaan Lähi-idässä - syyttömiä! ¤
    Lopuksi koulubussiin ... herää kysymys - mihin kaikki perustuu ja mihin tähtää? Lapsia tapetaan Lähi-idässä - syyttömiä! ¤
  • Voimmeko pitää toimia gazalaisia vastaan terroritekoina - entä toisin päin - kotitekoisia raketteja Israeliin? ¤
    Voimmeko pitää toimia gazalaisia vastaan terroritekoina - entä toisin päin - kotitekoisia raketteja Israeliin? ¤

US presidentti Donald Trump twiitissään ”tuomitsi” [* liki heti uzbekin kuolemaan, tosin Yhdysvalloissa saa oikeutta ja asianajajankin. Kahdeksan kuollutta – uhriluettelo kertoo täysin viattomien maksaneen jostain – sillä kallemimmalla – hengellään, mutta mistä he maksoivat?

[* ~ https://yle.fi/uutiset/3-9912435 -

 

Maailmassa on karma, jota kutsutaan syyn ja seurauksen laiksi

[ ~ https://en.wikipedia.org/wiki/Causality - ]

Edellinen Manhattan-isku tapahtui kuuluisana 9/11 hetkenä, kun terroristit iskivät kahdella kaapatulla siviilikoneella World Trade Center' iin – tuhansia tapettiin – kaikki viattomia, mutta tälläkin iskulla oli syynsä. Onko näitä syitä perattu taakasepäin ja kuinka kauas? Olisiko aika tehdä se - nyt?

 

PERJANTAINA, SYYSKUUTA 05, 2014

[ … paluu menneeseen ja projisointi olimmeko lähellä? … ]

Pelottava ISIS vyöryy maailmalle?

Tahtomattamme Ukrainan varjoista nousee ääriliike, joka muodostuu totaaliuhaksi itseään vapaaksi maailmaksi kutsuville. Samassa biologinen evoluutiokello tikittää Ebolana Afrikassa 0]. Ebolaa ei saada aisoihin ilman lännenmiehen suurta rahaa.

Nyt olemmekin syvimpien arvovalintojen edessä; rahaa aseisiin vai Ebolan kukistamiseen – vai emmekö haluakaan pelastaa oikeasti ihmishenkiä? Tässäkö perussyy, miksi äärijärjestöt nousevat taisteluun maatonta rahaa, ahneutta ja kasvavia voitonpyyteitä kohtaan?

 

Tänään Nato kokoontuu pohtimaan ’rangaistusretkeä’ Venäjää kohtaan. Nato kokee, että on valmistauduttava ristiretkeen ja USA, Naton kiistattomana johtajana on osallistuttava vetovastuullisena Ukrainan sotaharjoituksiin, uhaksi Venäjälle tai viestinä, että ”Putin, älä leiki meidän kanssa” – silti Ukraina, slaavilaisuus ja ymmärrys alueen historiasta on lännenmiehille miltei arvoitus 1].

Samaan aikaan EU valtioiden talous sakkaa ja USA:sta – markkinatalouden mekasta heristellään EU-Euroopan ahdingosta, kun se söi itsensä velkaloukkuun ja kaatuvien väestöpyramidien ikeeseen – ottaen vastaan maahanmuuttajia 2]  ”ongelmien hoitoon ja ongelmikseen”, kun perusduunit eivät enää helpompaan pyrkiville valko-eurooppalaisille kelvanneet  3].

 

USA kipristelee vahvistuvan Kiinan maailmanmahdin kanssa 4]

… ja siirtää sotavoimaansa Tyynelle valtamerelle – vastapainoksi Kiinan pyrkimyksille, joita USA ei saata syvällisesti ymmärtää – vain sen, että velansaanto Kiinasta loppuu. USA on lisäksi oivaltanut, että talouskaava ”Kiina + Venäjä > USA + EU” 5] saattaa toteutua jopa sotilaskaavana, varsinkin kun lännenmies ajaa Venäjää Kiinan syliin 6].

 

Lähi-idässä Israel ei saata nähdä rauhanmahdollisuutta muurinsa takaa?[ ~  http://www.tiede.fi/keskustelu/7703/ketju/eiko_israel_nae_rauhanmahdollisuutta_aitansa_takaa  – TIEDE/Kesk [1173600]

Lähi-idässä Israel on pelannut omat panoksensa loppuun Gazassa 7] ja maailma tuomitsee siviilimurhat ja massatapposuhteen, joka on järkyttävä siten, että länsimaiden kuluttajat jo suunnittelevat laajoja israelilaisten tuotteiden ostoboikottia.

Pyhää sotaa käydään monin tavoin ja Estelle –laivat 8] yleistyvät Gazan rannoille. USA:kin on ymmärtänyt, että sokea Israelin tuki ja aseistus ei herätä luottamusta maailmanpoliisiin, josta tittelistä USA pitää kynsin hampain kiinni – jotta omat intressit tulevat täytetyiksi.

Islamistien vaihtoehtomaailma?

[ ~  http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=919214  – IL/ 4650 - ]

Islamistit rakentavat omaa vaihtoehtomaailmaa lännenmiehen kulutusjuhlalle ja maallistumiselle, missä vain voitto, kasvuhuuma ja lisäkuluttaminen velanottoineen on ”in ja pop”. ISIS on äärijärjestö, joka on ottamassa valtikkaa jo sopeutuneiltakin islamisteilta – vaatien Pyhää Sotaa oman valtion pystyttämiseksi – mitta on tullut täyteen ja keinot ovat olleet nähtävissä, … olisiko vihdoin kurkattava noiden julmuuksien taakse ja nähtävä ne taustasyyt, miksi teot ovat raaistuneet äärilaidoille?

 

9/11 oli vedenjakaja ja amerikkalaisten piti saada sotansa, jopa väärennetyin satelliittikuvin.

Amerikan presidentit ovat kautta aikain tienneet, että kunnon rytinä kohottaa amerikkalaisten elintasoa tuoden massiiviset ase- ja varustetilaukset sotateollisuudelle [**, jotka on maksettu velalla ja kiihtyvällä liittovaltiovelalla. Oliko 9/11 myös esimaku tulevasta, kun fanaattiset uskonsoturit tavoittelevat paikkaa paratiisissa – uskonsa mukaisesti. Mitä odotamme seuraavaksi?

 

Tänään kaikkialla on huippuosaamista kybersotimisesta

[ ~  http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=717353 - [x] cyber- vs. sissisota? [58341]  

Onko odotettavissa läntisen maailman hermokeskuksiin totaalibittihyökkäys tavoitteena romahduttaa lännenmiehen rahavirrat, joiden virtuaalisuutta ylläpidetään ”bittirahapumppauksina” niin Euroopan Keskuspankista (EKP)kuin amerikkalaisten FED´stä – onhan heille oma raha, jolla pelata. Miten on, jos Pyhä sota leviää maailmanverkkoihin?

 

Nyt ISIS on julistanut ultimaatuminsa myös Venäjälle

USA ei riittänyt pääoman kehtona, vaan ISIS havittelee Lähi-idän jatkoksi entisiä Neuvostoliiton ja nykyisiä Venäjän islamistivoittoisia alueita. Onko tässä yhdiste, jonka myötä Ukraina jää varjoon tehtynä ja kuviteltuna uhkana. Onko ISIS ja ääri-islamistit se suuri uhka, joka johtaa Helvetin porteille – kuten USA:n varapresidentti Joe Biden julisteli lämmittääkseen kongressia armeijan lisämäärärahoille.

 

Seuraavaksi kuuntelemme tarkkaavaisesti,

… miten eittämätön maailman talousveturi Kiina muotoilee sanansa ISIS uhalle, vai jättäytyykö Kiinan tapansa mukaan ulos kolmansien ongelmista – keskittyen itse vain kaupallisuuden järjestelyihin. Jääkö lännenmiehen pyhä sota amerikkalaisten harteille ja yllättäen Venäjä kumppaninaan. USA tietää, että venäläiset osaavat yhtä kovia keinoja kuin Irakissa ja Afganistanissa harjoitelleet jenkkisotilaat ja –yksityispalkkarambot.

 

Mikä tämä ISIS on ja mikä on se todellinen peruste,

… miksi he toteuttavat niin radikaalin julmaa ”varoitusfilosofiaa”. Olisi syytä perehtyä huolella taustoihin, vaikutteisiin, valtapeleihin, uskonhaaraumien tavoitteisiin ja ennen kaikkea mitä ihmiset näkevät liikkeessä, ja erityisesti miksi eräät valtiot tukevat ISIS –liikettä! Mikä on tavoite ja miten se on aiottu toteuttaa?

 

Onko USA konfliktoitumassa jo liian monille rintamille?

Miten USA Naton kiistattomana johtajana ja ydinsateenvarjon tarjoajana tulee hyödyntämään Naton viitosartiklaa, jossa ”yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta” – tämähän tarkoittaa sitä, että jos USA:n intressien kimppuun käydään, on 5. artiklan myötä jäsenmaat velvoitettu tuohon ”muskettisoturien mantraan” –  kiinnostaako meitä?

 … entä Suomi, haluammeko vieläkään Natoon 9], vai ymmärrämmekö oman erityisyytemme ja alkaneen EU-joustavoitetun sveitsittymisen tien sotilaallisesti liittoutumattomana ja uskottavana rauhanvälittäjänä sotivien ja konfliktoituneiden toimijoiden väliin – Pohjolan sveitsinä.

 

...

JK  [05092014]

Päinvastoin meidän suomalaisten on pysyttäydyttävä sotilaallisesti liittoutumattomana, koska natojäsenyys edellyttäisi samaan rintamaan, jos vaikkapa USA:n kimppuun käydään. ISIS on jo nyt uhkaillut iskuja Yhdysvaltoihin amerikkalaisten Irakiin kohdistuvien ilmahyökkäyksien vuoksi. Siis natomaana me olisimme mukana USA:han hyökkääjiä vastaan ja samalla merkkautuisimme mahdolliseksi terrori-iskukohteeksi [!] [10] – tätäkö me haluamme? Emme, uskallamme heti sanoa.

[10] ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/227801-milloin-saamme-terrorismin-ensi-iskun-edesautoimmeko-sita -


 

Pysykäämme idän jä lännen välissä rauhanneuvottelijana, sillä kahtia jakautuvassa maailmassa ei ole enää montaa ”sveitsiä” ja me voisimme olla se Pohjolan sveitsi, johon Venäjäkin voisi luottaa

EXTRA

EU-joustavoitettu sveitsittyminen ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/08/eu-joustavoitettu-sveitsittymisemme.html -

Nato-isäntämaasopimus (MoU) ~ http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=2&id=11538 – [varauksin]

Muutummeko uhaksi ja viholliskandidaatiksi Naton myötä? ~http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/08/olemmeko-ensi-viikosta-uhka-ja.html -

Kuinka aggressiivisesti lännenmies puolustaa kulttuuriaan? ~http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/kuinka-agressiivisesti-l-nnenmies-puolustaa-kulttuuriaan -

 

VIITTEET

0] Viruksetkin kilpajuoksevat! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/05/miksi-kiinalaiset-kehittivat-ihmisiin.html -

1] Slaavit ovat arvoitus lännenmiehelle ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/163481-miksi-lannenmies-ei-ymmarra-venalaista-ajatuksenjuoksua -

2] Maahanmuuttajat Eurooppaan entisistä siirtomaista ~ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/11/mellakka-on-oire-muutoshalusta-ja.html -

3] Saksa halusi turkkilaiset duunareikseen ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/turkkilaiset-ovat-jo-eu-euroopassa.html -

4] Kiina mobilisoituu kaikkialle maailmaan! ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=954920 – [12246]

5] Talouskaavasta sotilasvoimakaavaksi? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/163220-kiina-venaja-usa-eu -

6] Ajaako lännenmies Venäjää Kiinan syliin? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/turvatakuumme-radikaalisti-venajalta.html -

7] Yrittääkö Israel lopullista ratkaisua? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/171730-yrittaako-israel-jalleen-lopullista-ratkaisua -

8] ”Estellet” rauhan lähettiläinä? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=831029 – [13601]

9] Kansalaisviisaus erottaa meidät Natosta ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1029728 – [15259]


 

[U] Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

US VU T BL BL BL FB FB FB BLOG 155196

DOC isis_02112017.doc – Openoffice Writer

PVM 02112017 [U] > 05092014

991_9593

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (51 kommenttia)

Juha Hämäläinen

Koostelmasi eri havainnoista kertoo mm sen, että maailmassa on monta kuivaa ruutitynnyriä odottamassa, näiden lisänä järjetön väestönkasvu. Emme tarvitse kuin uuden globaalin finanssikriisin niin alkaa paukkua eri puolilla, myös lännessä. On vaikeaa nähdä, että säästyisimme isommalta rytinältä.

Ilkka Luoma

Näinhän tuo on - ja nyt Iran on julistanut Yhdyvallat vihollisekseen numero 1.

...
USA' lle lisää päänvaivaa. Tässä "taistelussa" US on yksin. Kuinka kauan maailmalla uhoa kestetään, lanka palaa? Mutta missä!

.
~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20171102220050507... -

" ... Iranin korkein johtaja Khamenei on sanonut televisiossa, että USA on Iranin valtion vihollinen numero yksi.

Khamenein mukaan Iran ei aio taipua ydinsopimukseen liittyvän USA:n kiusaamisen edessä ... "
.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

US ei ole yksin Irania vastassa,,Israel tekee yksinkin mitä lystää iranin suhteen,mikäli tarvis !

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #12

Aivan, yhteiscyberhyökkäys Stuxnetilla Iranin ydintutkimuslaitokseen - Israel/Mossad ja US/CIA ...

...
~ https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/01/26/dokumentt... -

.
~ http://www.businessinsider.com/stuxnet-was-far-mor... -

" ... Stuxnet, a joint U.S.-Israel project, is known for reportedly destroying roughly a fifth of Iran’s nuclear centrifuges by causing them to spin out of control ... "

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Kupla paisuu paisumistaan ja odottaa poksahdustaan. Toivottavasti maailman vallanpitäjät ovat tällöin tilanteen tasalla ja vastuullisina tulevasta.

Suurkaupungit eivät kriisitilanteessa ehkä oleniitä kaikkein parhaita elinalueita.
On niin tavattoman paljon "muuttujia ".

Ilkka Luoma

"Jokaisella on se juuri oikea isänmaa, jossa hän tulee parhaiten toimeen omalla äidinkielellään"

Ilkka Luoma

... Yksittäiset terrori-iskut loppuvat vain, kun poistetaan seurauksien aiheuttavat. On oleellista tutkia huolella syyn ja seurauksen lainalaisuudet. Jokin syy näihin lähinnä täysin viattomiin kohdistuviin iskuihin on. Selvitystyö lähtee liikkeelle siitä, missä valtioissa näitä terroritekoja on suoritettu. Kun tämä maaselvitys on tehty, koetetaan löytää jokin yhteinen tekijä ...

...
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005432925.html -

"Mitä Isis luulee saavuttavansa yhä uusilla iskuilla, kun kalifaattikin on mennyttä? New York oli ehkä osa tuhansien neulojen taktiikkaa
Luhistuneen islamilaisen valtion kannattajat jatkavat terrori-iskujen tekemistä osoittaakseen, että he ovat yhä olemassa sekä lietsoakseen uusia terroristeja toimintaan ... "

.

Juha Hämäläinen

Muutamia syitä olen havainnut paljon muslimimaita koluttuani. Merkittävin, mutta lännessä piilotettuihin kuuluu muslimien kunniakäsitys. Muslimien kulttuurin ytimessä on yksilön, perheen ja suvun kunnia. Kunnian loukkaaminen kostetaan verisesti. Sen takia voidaan tappaa perheenjäsen. Siksi vääräuskoisen ulkomaalaisen tappaminen on jo pikkujuttu.

Länsi on vuosisadat loukannut muslimien kunniaa sodissa, maa-alueiden ja luonnonvarojen hallinnassa, uskontojen vallassa, tieteissä, tekniikassa, kaupassa ja elintasossa. Tästä on seurannut valtava alemmuuden tunne ja kunnian kärsiminen. Kun nuori muslimimies on sitten lisäksi varaton ja työtön niin hänellä ei ole paljoa menetettävää. Voi vaikka takertua ääri-islamiin, jossa kuuluu ryhmään, joka ei nöyristele vaan panee toimeksi. Ryhmään, jota pelätään kaikkialla.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Olen nähnyt suunnatonta rattiraivoa liikenteessä, kun muslimimies kuvitteli, että joku kiilasi hänen eteensä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #6

Rattiraivoa esiintyy kaiken värisillä - erityisesti heillä, jotka jo punoittavat ;)

Ilkka Luoma

SUNNUNTAINA, TAMMIKUUTA 18, 2015
Lyökö sanahelinällinen sananvapaus itseään korville?
!
(Pariisin Charlie Hebdo satiirilehden pilapiirtäjien islamhuumoririenaus katkaisi lopullisesti kynän muutamilta piirtäjiltä 1] – tekona väärä, mutta mitkä tekijät johtivat sananvapaustaistelijoiden murhaan?)

[ … läntisen maailman demokratiahoennan eräs lempilaji on sananvapaus 2]. Meillä saa irvailla, heitellä huumoria, loukata toista ”vitsi-vitsi” -periaatteella, jopa rienata (kunhan et lyö herkkää kunnianloukkausta!) – on kuulemma myös tarpeellista, että saadaan arvostella toisten vakaata uskoa ja jopa asettaa se kyseenalaiseksi … ]

Lännenmiehen huumori ei ole huumoria suurimmassa osassa maapalloa. Huumori kuin ’vitsi-vitsi’ ovat erilaisia, eri kulttuureissa. Idän huumori ei ole välttämättä huumoria meille, varsinkin kun talouden näkökulmasta olemme jäämässä jopa alakynteen 3].

Meidän mielestä taas sananvapaus siivittää kaltaisemme yhteiskuntakulttuurin levittämisoikeuden kaikkialle – kukin puolustaa, jopa hyökkäävästi kulttuuriaan 4]. Samoin me katsomme, että kehityksen alkutaipaleella oleva ihmisen tasa-arvoinen huomiointi eli paljon puhuttu demokratia 5] kuuluu kaikille. Ajamme demokratian kyljessä sananvapautta kaikkien suuhun – ylivertaisena de facto´na.

Tasa-arvoon pyrkimys kulkee käsikädessä sananvapauden kanssa

Ennen sanavapauden analysointia ja projisointia eri kulttuureihin olisi ratkaistava ikuinen kysymys tasa-arvoisesta 6] kohtelusta, jossa huomioidaan meidän erilaisuus, niin historiasta, tavoista, oikeudesta uskoon kuin kulttuureista johtuen.

Kuinka pitkälle mahdoton puheessa tavoittelemamme täystasa-arvo on vietävissä eliökunnassa, jossa jokaiselle pitäisi olla lajinsa ja yksilönsä mukainen ’kolo’ 7] – niin kokona kuin elämän mahdollistajana. Tuon ’kolon kokoon’ liittyy kiinteästi lännenmiehen tarve puuttua kaikkien asioihin 8] – sisäisiinkin. Miksi?

Sananvapaus on myös hienotunteisuutta toistaan – erilaista kohtaan

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/01/lyoko-sanahe... - [155203]

Ilkka Luoma

USA' lle lisää päänvaivaa. Tässä "taistelussa" US on yksin. Kuinka kauan maailmalla uhoa kestetään, lanka palaa? Mutta missä!

..
~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20171102220050507... -

" ... Iranin korkein johtaja Khamenei on sanonut televisiossa, että USA on Iranin valtion vihollinen numero yksi.

Khamenein mukaan Iran ei aio taipua ydinsopimukseen liittyvän USA:n kiusaamisen edessä.

- Todistitte, miten Amerikan presidentti kutsui hiljattain Irania "terroristien valtioksi". Tämä on täysin absurdia: hän sanoo kokonaista kansakuntaa terroristeiksi! Khamenein virallisen Twitter-tilin julkaisussa sanottiin.

Niin sanottu Iranin ydinsopimus neuvoteltiin vuonna 2015 Iranin sekä USA:n, Britannian, Venäjän, Ranskan, Kiinan ja Saksan kesken. Sitä pidetään Barack Obaman presidenttiyden tärkeimpänä ulkopoliittisena saavutuksena. Sen nojalla Iranilta riisutaan kyky tuottaa ydinaseita maahan kohdistettujen talouspakotteiden purkua vastaan ... "
.

Ilkka Luoma

[x] cyber- vs. sissisota? [58341]

...
1099 lukijakommenttia aiheesta "Metsäsissi nujertaa cybersotilaan" kinkin ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&t... - alta.

ORIG 04.05.2014

Tomi Vaalisto

Sissijoukkueenjohtajan koulutuksen saaneena ja Rajavartiostossa palvelleena täytyy todeta, että hienoa kun asia kiinnostaa amatöörejäkin, mutta kommentoijien lähde saataisi olla lähinnä Korkeajännitys -lehdet tai Rambo -elokuvat.
Vinkkinä kerron, että moni sota-aikainen sissi ei koskaan käyttänyt henkilökohtaista asettaan.

Ilkka Luoma

Tekstiä laadittaessa oli mukana asiantuntijoina alan erikoismiehiä (kantahenkilöitä - upseereita), jotka ovat oikeasti tehneet sissitoimintaa (muun muassa venäläinen laskuvarjojoukkojen Afganistan veteraani - haastatteluhetkenä majurin arvoinen) - ei sen enempää.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #16

Ai Andrei...hän oli Puna-armeijan Afganistanin operaatiossa kapteeni arvoltaan ja johti motorisoitua komppaniaa. Armeijakunnan numeroa en muista, mutta sitä johti hyvinkin kuuluisa kenraali Boris Gromov.
He joutuivat kokemaan sissisotaa, mutta sitä kyllä teki vastapuoli.

Talvi- ja Jatkosodassa suomalaiset sissit eivät juurikaan tehneet "rambohyökkäyksiä" - muutamia kuitenkin. Vastapuolen partisaanit enemmänkin, mutta he lähinnä olivat siviilien kimpussa joskin Mannerheiminkin pään varalle oli olemassa suunnitelma, joka olisi toteutettu Otavassa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #18

"Andrei" on nykyään Suomessa. Olen tuntenut jo kohta 10 vuotta. Puhuu jo hyvää suomea ja omaa erinomaiset suhteet Moskovaan ... ollen kuitenkin asiakriittinen. Ylläpitää diplomaattista vaitioloa kaikesta sellaisesta Afganistanista, joka voi kuulua armeijan salassapidon alaisuuteen.

...
Tunnetuimpia suomalaisia sissitaistelijoita olivat Törni ja eräs Koivisto, ehkä voisimme pitää Häyhääkin sissinä.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #20

Joo...Andrei on mielenkiintoinen mies. Tunnen erään venäläisen Sashan, joka kuului myös erikoisjoukkoihin. Ihmettelin kun hän halusi 90-luvulla mennä käymään Heidelbergissa ja syykin selvisi. Heidän joukkonsa harjotteli Heidelbergissa olevan jenkkiesikunnan "haltuunottoa" kriisitilanteessa.
Hän halusi nähdä miltä nuo paikat oikeasti näyttävät. Jälkikäteen kehui, ettei hän juuri karttaa Heidelbergissa tarvinnut vaikkei ollut siellä aiemmin käynyt.

Törni toimi sissikomppanian päällikkönä 1943 alkaen, mutta Simo Häyhä oli tarkka-ampuja. Simon keltainen VW 1300 -72 rek nr RH-574 on muuten tallella ja nähtävissä jos tietää mistä sitä etsii.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #22

"Andrei" on palkittu korkealla kunniamitalilla - työstään valtion eteen. Ei puhetta, vaan tekoja - kuin myös itse nähneenä mitalin ja siihen liittyvän Kunniakirjan ...

Häyhä on tunnetusti tarkka-ampuja, mutta sissille tyypillisesti - yksin kyetty operointimahdollisuus.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #24

Sissi ei toimi koskaan yksin.
Simo kyllä toimi, mikä on poikkeuksellista. Tarkka-ampujat toimivat normaalisti pareittain: yksi on tähystäjä, ”spotteri”, ja toinen ampuja.

Tomi Vaalisto

Kyllä kai Natossa slaaveista jotain tiedetään kun Naton jäsenmaista ja kumppaneista kymmenkunta on slaavimaita.
Jos tarkastellaan Euroopan ja sen lähialueiden sotia viime vuosikymmenten aikana niin slaavit näyttävät tappelevan keskenään.

Ilkka Luoma

Jo pelkästään EU natisee ja rakoilee juuri entisten Varsovan liiton maiden kanssa ... slaaveja.

...
Aikanaan saksalaiset ja englantilaiset kuin ranskalaiset sotivat rankasti keskenään - yhdessä ja erikseen.

.

Tomi Vaalisto

Hyvä huomio. Nuo entiset suurvallat Englanti ja Ranska ovat lopettaneet keskenään kilpaisemisen ja tekevät enemmänkin yhteistyötä.

Slaaveilla tuntuu olevan vielä reviirikiistansa selvittämättä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #19

Aihe on lievästi kesken - katsomme tilannetta sen jälkeen kun Brexit on lopullisesti pulkassa ja saako Eng muitakin maita vierelleen ...

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #21

Verrokki voisi olla Skandinavian rahaliitto - se "kesti" 50 vuotta. https://fi.wikipedia.org/wiki/Skandinavian_rahaliitto

Nato on vanhempi organisaatio kuin 1957 perustettu EU. Nato perustettiin 1949

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #23

Nato perustettiin ennen Varsovan liittoa - Varsovan liitto perustettiin vastineeksi lännen sotaliittoutumalle. Varsovan liitto purettiin kun NL hajosi, tuossa kohtaa olisi pitänyt purkaa myös Nato. Tässä kohtaa länsi teki raskaan virheen - eurooppalaista rauhaa ajatellen. Myöhemmin Venäjä oli sinisilmäinen ja luotti lännenmieheen ...

...
~ https://foreignpolicy.com/2009/08/22/a-diplomatic-... -
.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #25

Kyllä Nato on toimiva kokonaisuus edelleen.
Mielenkiintoista on, että moni Varsovan liiton entinen jäsenmaa tai jopa Neuvostoliiton osavaltio ovat halunneet Naton jäseniksi. Ukrainakin liittyisi, mutta Venäjä-Ukraina sota estää tuon.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #27

Kysymys olikin siinä, että Nato piti purkaa, kun Varsovan liitto hajosi - Naton purku olisi taannut Eurooppaan hyvän rauhankehityksen. Venäläiset olivat sinisilmäisiä ja uskoivat lännen hyvään ja vakuutteluun. Putin on myöhemmin harmitellut aihetta - vielä Saksan Schröderin aikana homma hoitui hienosti -

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #29

Joo, tuo on hyvin tyypillinen russofiilinen hokema.

Mutta tosiasiallisesti: mitä se venäläisille kuuluu millaisia puolustusjärjestelyjä eurooppalaiset itsenäiset valtiot tekevät.
Venäjähän on Euroopan suurin valtio pinta-alaltaan, mutta on taloutena pienempi kuin Pohjoismaat.

Mikä hätä Venäjällä muka olisi? Ei sinne kukaan ole hyökkäämässä, mutta Putin pelkää kuin ruttoa "värivallankumouksia" naapurimaiden malliin.
Putinkin tarvitsee Natoa keksityn uhkakuvan luomiseen.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #30

Vaalisto kirjoitti: "Mutta tosiasiallisesti: mitä se venäläisille kuuluu millaisia puolustusjärjestelyjä eurooppalaiset itsenäiset valtiot tekevät."

Venäjä(-kään) ei elä tyhjiössä. Sen kannattaa ja pitää ottaa päätöksenteossaan huomioon ympäröivä maailma. Ja yrittää vaikuttaa ympäristön kehitykseen ennenkuin se on liian myöhäistä. Ihan niinkuin kaikkien muidenkin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #31

Venäjän toimet varoittavat - parempi varoitus, joka tehoaa, kuin sota joka tuhoaa.

...
Menee vähän ohi topicin, mutta kulmien kautta ollaan asiassa :)

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #31

Myyryläinen on täysin oikeassa kertoessaan, että Venäjä(-kään) ei elä tyhjiössä. Sen kannattaa ja pitää ottaa päätöksenteossaan huomioon ympäröivä maailma.

Juuri tuon vuoksi Viro halusi Pohjois-Atlantin puolustusliiton jäseneksi - samoin kuin Latvia, Liettua, Puola....

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #36

Suomessa taas kansa ymmärtää parhaansa ja yli 10 vuotta jokainen luotettava mielipidemittaus näyttää yli 50% natovastaisuutta - kansakunnaltamme. .)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #36

Vaalisto on huomannut myös ympäristön huomioonottamisen tärkeyden. Ihan aina se ei kuitenkaan johda asioiden järkiperäiseen lähestymiseen eikä järkeviin johtopäätöksiin. Vaikuttaahan ihmisten, joita valtioiden johtajatkin ovat, ajatusten juoksuihin niin tunteet, harhakuvitelmat, ennakkoluulot kuin virheelliset päättelytkin järkevästi tehtyjen analyysien ja älyllä vedettyjen johtopäätösten lisäksi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #46

Kiinalaiset oivalsivat 2000 vuotta sitten - jykevän viisauden: "Pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana" ;) ...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #30

On kysymys vaikuttamisesta --- piilo- ja valtion laillisen hallinon ohi vaikuttamisesta vähemmistöihin, jotka operoivat aloittein mielenosoituksia ja jopa väkivaltaa ---

...
Esimerkiksi:

CIA' n salainen Syyrian kapinallisten aseistaminen ja rahoitus, jo vuodesta 2013 - tosin Trump lopetti käskyllään tämän CIA operaation kesällä 2017 ... tuo lopetettu operaatio edelsi USAF rynnäkköpommituksia Syyriaan vuonna 2014 - ilman mitään kansainvälistä lupaa tai mandaattia.

Esimerkiksi:

Oliver Stone ~ https://www.youtube.com/watch?v=gVdvp188rk4 - Ukraina - Kiova

Lisää samasta:
~ https://newsvoice.se/2014/12/31/oliver-stone-cias-... -

Puhelu, joka paljastaa:

" ... Youtubeen vuotaneessa puhelussa Paet ja Ashton keskustelivat Kiovan Maidan-aukion verisiksi muuttuneista mielenosoituksista ... "
~ https://www.is.fi/digitoday/art-2000000725012.html -

...

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #32

Joo, noita hokemia on toisteltu useampia vuosia.
Siis väitetyt äärettömän heppoiset näytöt olisivat Stonen dokkari ja Ashtonin puhelu.

Jo Janukovytshin haastattelu kertoo kuka oli syyllinen mutta tämänhän me jo tiesimmekin: https://yle.fi/uutiset/3-8097147

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #35

Ashtonin puhelu on EU-Bryssel tasolla hyvin tunnettu.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #38

Jep - tässähän on siitä juttu: https://www.theguardian.com/world/2014/mar/05/ukra...

Paet on siis maininnut Ashlandille jonkun Olgan, joka on kertonut jotain Maidaniin liittyvää.

Koko väite kulminoituu tähän: ""What was quite disturbing, this same Olga told that, well, all the evidence shows that people who were killed by snipers from both sides, among policemen and people from the streets, that they were the same snipers killing people from both sides," Paet said."
Tuo Olga on venäläismedian mukaan Olga Bogomolets, mutta tätäkään ei ole kukaan viitsinyt vahvistaa.

Tyypillistä propagandaa - "joku jossain on sanonut jotain" ja se yhtäkkiä onkin absoluuttinen totuus.
Itse Olga ei kiinnosta ketään - mikä kertoo jo kaiken - vain Ashland ja Paet

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #39

" ... "Video pitää paikkansa"

Urmas Paet vahvisti keskiviikkona pitämässään tiedotustilaisuudessa videon pitävän paikkansa.

- Puhuin Viron ulkoministeriön kännykästä. Meillä ei ole vielä tietoa, miten puhelu on saatu nauhoitettua, Paet kommentoi Postimees-lehden välittämässä tiedotustilaisuudessa. ... "

~ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000000724650.html -

...
~ https://www.postimees.ee/2718342/vaata-paeti-press... -

.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #40

Jep...ja uutinen jatkuu: Paet kuitenkin korosti sitä, että nauhoitusta on saatettu leikata sopimaan paremmin Venäjän tarkoitusperiin.

- Kehotan toimittajia suhtautumaan nauhoituksen varauksella. Sitä voidaan vain pohtia, että miksi puhelu vuoti nettiin vasta viikko sen nauhoituksen jälkeen, juuri kun Ukrainassa on uusi hallinto vallalla, Paet totesi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #47

EU-jäsenvaltion valtapoliitikkona on pakko noin ehdollisesti todeta, on "saatettu leikata" - jättää varauksen myöhempään, jotta voi tarvittaessa kieltää koko puhelun :)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #35

Tarkkaavainen lukija huomaa, että J tunnusti käyttäneensä hänelle suotua laillista järjestyksenpitämisoikeutta ja vastanneensa tulitukseen, joka alkoi toisaalta hänen laillisia turvallisuusjoukkojaan kohtaan - on tietenkin selvää, että J kantaa vastuun valtion laillisena presidenttinä mitä hänen alaiset toimivat -

...
Turhaa venkoilua, samalla tavalla Suomessa poliisi käyttää voimakeinoja taltuttaakseen kapinointia, terrorismia - kuten myös US - tosin monikertaina.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #41

Kemissä oli kuuluisa Veritorstai 1948, jossa kuoli kaksi ihmistä: https://fi.wikipedia.org/wiki/Kemin_veritorstai

Sadan aseistamattoman mielenosoittajan kuolemaan johtanutta poliisioperaatiota saa Euroopassa hakea aika kaukaa - toki niitäkin löytyy ja lähes rajojemme tuntumasta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #35

Oliver Stone on arvostettu amerikklainen ohjaaja, joka nauttii suurta luottamusta kotimaassaan ---

~ http://observer.com/2017/01/oliver-stone-pro-russi... -

Mutt vapaassa puheoikeusmaassa Suomessahan voi sanoa mitä vaan - toisaalta Maidania ei ole tutkittu puolueettomasti ...

...
BBC kertoo tilanteen näin:
~ http://www.bbc.com/news/magazine-31359021 -
.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #43

Jep - tutkinta saadaan varmaan loppuun vasta kun Janukovytch saadaan kuulusteltavaksi, mutta venäläiset tuskin päästävät häntä maasta pois elävänä. Hän kun tietää liian paljon.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #45

Eikö Janukovytš:ia ole jo kuultukin videoyhteyden välityksellä? Ja hän olisi kai suostunut uudemmankin kerran niin kuultavaksi tai tapaamaan ukrainalaiset tutkijat Venäjällä. Ukrainan viranomaiset vain ovat olleet kovin haluttomia kuulustelemaan häntä muualla kuin SBU:n fasiliteeteissä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #45

Olisi kiinnostavaa tietää mitä CIA' n pääjohtaja Brennan teki Kiovassa heti Maidanin verimellakoiden jälkeen, kun vielä on jo todistettu, että aukiolla oli kovaotteisia äärioikeistolaisia - puhutaan galitsian haamuista - verimellakoiden yksinä junailijoina - maksettuina tai ei - niin lietsomassa kapinaa ... CIA on jokatapauksessa tullut kuuluisaksi aiemmista vallankumouksien lietsomisistä - ehkä kuuluisin oli Pinochetin Chile ...?

...
Amerikkalainen uutisointi:
~ https://www.forbes.com/sites/melikkaylan/2014/04/1... -

Venäläinen uutisointi:
~ https://www.rt.com/usa/158268-cia-brennan-ukraine-... -

.

Ilkka Luoma

ISIS on nimennyt eloon jääneen terroristin omaksi fihadistisotilaakseen ... yrittääkö kiinni otettu uzbekki riistää itseltään hengen?

Ilkka Luoma

Sinällään aloituksesta erkaantunut Kiovan Maidan tuossa vähän ylempänä on kuitenkin osuva itse aloituksen otsikkoon, sillä Maidanin verilöyly on uskottavasti tutkimatta ja ainakin julkisuuteen tuomaton - sielläkin voi odottaa todellisia syyllisiä kuolemanrangaistus ... (?)

Ilkka Luoma

Ketju hiukan harhailee, mutta miten US sotauho mahdollisesti vaikuttaa mielialoihin tehdä vastineena viattomia kohtaan terroritekoja - epätoivoisena eleenä, kun mikään muu ei auta tai muuta tilannetta ... nyt jälleen kiihtyy sotarumpujen pärinä - tällä kertaa Korean niemimaalla --- vakavaa pohdintaa syyn ja seurauksen laista!

...
... Amerikkalainen uho raivoaa ja sotarumpu pärisee! Muistamme kuinka US pr. Donald Trump kestitsi maailman suurimman talouden, Kiinan pr. Xi Jinping' iä Floridan residenssillään - oltiin jälkiruossa, kun Donald kuiskasi Xi' n korvaan: "Aloitimme juuri Syyrian raskaat ilmarynnäköinnit"! Uskomatonta uhoa arvovieraalle, joka voi vielä pelastaa neuvoillaan Trumpin kasvot häpeältä.

.
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005435313.html -

..

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset