Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Kansakunta jyrähti jälleen – Ei Natoon!

 • Nato mielellään sodituttaisi suomalaiset viimeiseen mieheen Venäjää vastaan" ... ¤
  Nato mielellään sodituttaisi suomalaiset viimeiseen mieheen Venäjää vastaan" ... ¤
 • Natottaja koettaa ulkoisin voimin jyrätä uusia jsenvaltioita sotaliittoonsa ¤
  Natottaja koettaa ulkoisin voimin jyrätä uusia jsenvaltioita sotaliittoonsa ¤
 • Nato ja EU lännen mekanismina lähestyy maailman suurinta raaka-ainevarastoa - Venäjää, miksi? ¤¤
  Nato ja EU lännen mekanismina lähestyy maailman suurinta raaka-ainevarastoa - Venäjää, miksi? ¤¤
 • Nato perustettiin ennen sen myöhempää vastinetta Varsovan liittoa. Nato piti purkaa kun Varsovan liitto lopetettiin! ¤
  Nato perustettiin ennen sen myöhempää vastinetta Varsovan liittoa. Nato piti purkaa kun Varsovan liitto lopetettiin! ¤

HS julkaisi [1 jälleen itseään toistavan tutkimustuloksen suomalaisten Natoon liittymisen mahdottomuudesta – kansalaisemme jyrähtivät kirkkaasti ymmärtäen Naton vaarallisuuden meille, täällä idän ja lännen vedenjakajalla – 59 prosenttia kansastamme sanoi täyden ei Natolle – näin on tapahtunut jo yli 10 vuotta peräkkäin.

 

Me ymmärrämme erityisen hyvin erikoisen asemamme – olemme presidentti Sauli Niinistön viitoittamalla sotilaallisesti liittoutumattoman välittäjän tiellä. Suomea tarvitaan välittäjäksi idän ja lännen välisiin kriiseihin ja ehkä kiihtyviin konflikteihin. 

USA Naton sotilasjohtajana sotii jatkuvasti – nytkin sotarummut pärisevät uhmakkaasti Korean niemimaalla … Pohjois-Koreasta viestitettiin meille jo toukokuussa 2017 verhotusti roolia korealaisten väliseen kriisiin välittäjäksi [2, jota ulkoisena sotavaltiona US vielä väkevästi kärjistää ---

Suomalaiset ymmärtävät erinomaisesti, että US on aina Naton sotilasjohtaja, kuten senkin, että US käy lähes toivotonta natosotaa Afganistanissa, alkaen 2001 – sen ollen jo pidempi kuin verisen Vietnamin sodan. Miksi me suomalaiset olemme Afganistanissa? [3 Miksi olemme Irakissa? [4

 

Suomalaiset antavat väkevän varoituksen natopoliitikoillemme – 

… lopettakaa se Natoon jenkaaminen; emme halua olla Naton taistelualusta ja sen etuvartio itään. Me emme yksinkertaisesti halua olla Naton sodissa – josta hyvänä esimerkkinä löytyy US/Nato-operaation hyökkäys YK-jäsenvaltioon – Serbiaan, Kosovon sotana.

 

Helsingin Sanomien jutussa tutkija suunnilleen räkäisee kansakuntamme silmille!

Annetaan ymmärtää, ettemme oikein ymmärrä vähemmistöpolitikkojemme natojenkausta, kun se tiukkaakin tiukempien kokoomuskoppalakkisten myötä olisi viemässä kansakuntaamme suoraan Natoon, jopa ohi kansanäänestyksen. 

Meillä on yksi poliitikko – mahdollinen presidentinvaaliehdokas Paavo Väyrynen, meppi ja toiseksi kokenein ulkoministerivuosiltaan – Paavo on kirkkaasti Natoa vastaan, sillä Väyrynen on ulko- ja turvallisuuspolitiikkamme tasapainottaja. Emme kumartele itään emmekä länteen ja pysymme erossa lännen sotaliitosta – Natosta. 

Helsingin Sanomat on natouskovaisin media Suomessa ja koettaa monin keinoin kaulita, hiertää ja harjata kansakuntaamme Natoon – onnistumatta. Rankin natottaja on HS-toimittaja Kari Huhta, joka peri manttelin edesmeneeltä tähtitoimittaja Olli Kiviseltä, joka itse omin sanoin kertoi kääntäneen aiemman vastaavan päätoimittajan Janne Virkkusen pään natopyörälle! 

Nyt Huhta operoi West trolling -manipuloinnilla [5 kansaamme kohtalokkaaseen suuntaan. Onneksemme suomalaiset ymmärtävät Huhdan työn olevan turhaa huuhailua – (anteeksi vähättelevä sanonta)

 

Mediaotteita uusimmasta Natoon ei liitytä tutkimuksesta ---

1

Helsingin Sanomat

~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005436683.html

Ote:

” … Puolustusliittoon liittymistä vastustavat selvin numeroin kaikki Suomen väestöryhmät. Samaan aikaan Suomi on tiivistänyt yhteistyötä läntisen puolustusjärjestelmän kanssa. ”Suomalaiset eivät vielä täysin ymmärrä Suomen muuttunutta asemaa”, sanoo tutkija … ” -HS

Allekirjoittaneen kommentti:

”... Tässä asiassa olen ja olemme ylpeitä kansakunnastamme ja sen enemmistövoimasta!”

 

2

Yle

~ https://yle.fi/uutiset/3-9917279

Ote:

” … Naton kannatus on hieman hiipunut vuoden 2014 loppukesästä, jolloin HS myös selvitti suomalaisten Nato-kantoja. Tuolloin 26 prosenttia kannatti jäsenyyttä lehden kyselyssä … ” -Yle

Allekirjoittaneen kommentti:

”... Kansakunta on jälleen jyrähtänyt! Natolle täystyrmäys ... Kuten aiemminkin, jo yli 10 vuoden ajan. Kansalaisemme ymmärtävät kirkkaasti mitä lännen sotaliittoon liittyminen merkitsisi. Emme halua olla Naton etuvartioasema sen toisen ydinasesuurvallan vieressä. Emme myöskään halua maailman sotivinta valtiota, joka on samalla Naton sotilasjohtaja, maahamme. Suomalaiset eivät halua olla Naton taistelualusta itään”

 

3

Iltalehti

~ http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201711052200511367_u0.shtml

Ote:

” … Kyselyn mukaan Natoon hakemista vastustaa 59 prosenttia suomalaisista ja vain 22 prosenttia kannattaa hakemista. Kyselyyn vastanneista 19 prosentilla ei ole mielipidettä asiaan.

Naton jäsenyyttä vastustavat kaikki kansanryhmät: naiset ja miehet, nuoret ja vanhat, kaupunkilaiset ja maalaiset, työttömät ja toimihenkilöt, eläkeläiset ja opiskelijat, peruskoulun käyneet ja korkeakoulutetut sekä etelä- ja pohjoissuomalaiset.

Ainoastaan kokoomuksen kannattajat ovat niukasti Nato-jäsenyyden kannalla. Kokoomuksen kannattajista 45 prosenttia kannattaa Nato-jäsenyyttä ja 43 prosenttia vastustaa sitä … ” -Iltalehti

Allekirjoittaneen kommentti:

”Kansakunta on jälleen, vuodesta toiseen jyrähtänyt kirkkaan selvän kantansa Natoon - Ei kiitos. Suomalaiset antavat samalla natouskovaispoliitikoille varoituksen: "Lopettakaa Natoon jenkaaminen!". Emme halua olla Naton etuvartio emmekö heidän taistelualusta itään. Meillä suomalaisilla on oma linja, tiedämme erikoisasemamme. Olemme mieluummin välittäjiä - olemmehan idän ja lännen vedenjakajalla”

 

...

Yhteenveto kansakuntamme natotunnoista

Me olemme oman tien kulkijoita; emme liity sotaliittoihin. Allekirjoitettu Nato-Isäntämaa pöytäkirja [6 ei ole valtiosopimus, sekin on purettavissa hyvin yksinkertaisesti, kun kansa niin enemmsitönä tahtoo. 

Emme halua maahamme ulkoisia taistelu- ja hyökkäysvoimia uhkaamaan mihinkään ilman suuntaan. Olemme luotettavia tämän osalta. Poliitikot jotka vänkäävät tätä vastaan – on kansalaisten toimesta erotettava seuraavista vaaleista. 

 

Suomalaiset ovat puhuneet, jutelleet, arvioineet ja analysoineet Natoa – 

… sen kaikin osin ja puolin riittämiin – vuodesta toiseen. Tietomme on harvinaisen kirkas – emme tarvitse Natoa, emme halua Naton sotiin ja kunnoitamme kaikkia ilmansuuntia liittoutumattomana valtiona ja puramme tarvittaessa sodan uhan liukumista maahamme – nämä sodanuhan mahdollistavat sopimukset on voitava purkaa … 

Kansa tietää, mikä on sille parasta. Poliitikkomme osaksi – pienenä vähemmistönä eivät sen sijaan ymmärrä ja ovat ajamassa meitä uus-erkkolaisuuden [7 menetelmänä Talvisodan aaton tilaan, jossa tuolloin valtapoliitikot eivät ymmärtäneet kansakuntamme etua – hinta oli yli 20.000 kaatunutta suomalaista Talvisodassa, jonka Neuvostoliitto aloitti. 

Talvisodan aaton tyhmyyttä ei tule nyt natokiihkona uusia – kansa sanoo: ”Puhukaa te, me pidämme hevosta!

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

US VU T BL BL BL FB FB FB BLOG 155358

 

DOC emme liity natoon_05112017.doc – OpenOffice Writer

PVM 05110217

 

752_6514

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (152 kommenttia)

Ilkka Luoma

lauantaina, huhtikuuta 30, 2016
Nato selvitys toispuolisella ja vajaalla miehityksellä

Nato selvityksen aattona,

 … edellisenä päivänä (28.4.2016), oli Yle: n a-talk ajankohtaishaastattelu |2. Natokeskustelussa demareiden entinen eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma osasi tuoda julki ajatuksensa lähimmäksi kansakuntamme ajatusmaailmaa |3 – muut olivat kaukana teorioineen.
Heinäluoma ymmärsi mitä tarkoittaisi Nato rajan siirtyminen 1 300 kilometrin matkalle ja vielä juuri meidän itärajalle – olihan keskustelijoille selvää, että meistä tulisi tuossa kohtaa taistelualustakandidaatti. Tuo kandidaatin rooli voidaan vain yhdellä tavalla poistaa – olla liittymättä Natoon |4. Liittymättömyys on samalla meidän viimeinen itsenäisyyden säie |5, muutoin katkenneessa itsemääräämisoikeuden verkossa.

Norjaan, emme voi vertautua

Norja on ollut Natossa jo Josif Stalinin aikana ja maaraja on vaivaiset parikymmentä kilometriä – tosin merialuerajoista on väännetty norjalais-venäläisesti menestyksellä kättä. Viroon meitä ei voida myöskään verrata. Emme ole olleet koskaan Neuvostoliiton alaisia, eikä meidän väestöstämme ole 20 - 30 prosenttia venäjänkielisiä – sitä paitsi meillä alkuasukkaat osaavat suhtautua asiapohjaisesti venäläisiimme.

Nato lykkäisi meille tiukat vastuut

Meille todennäköisesti ohjattaisiin Viron ilmataistelukyvyn ylläpito |6 (Virollahan ei ole ensilinjan konekantaa) – meidän omin suomikonein. Meidän lentäjät nousisivat ilmarynnäköihin ja puolustustehtäviin, jos jokin maa sattuisi piskuiseen Viroon hyökkäämään.

Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/04/nato-selvit... -

.

Ilkka Luoma

¤

Kuvatekstiin 1 liittyen:

~ https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/putin... -

"Putin: ”Nato tulisi mielellään sotimaan Venäjän kanssa viimeiseen suomalaiseen sotilaaseen” ... "

.
Jokainen lukija ymmärtäköön tämän omalla tavallaan - hiljaa miettien rooliamme.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Minä kansakunnan edustajana ja evakkona jyrähdän jälleen:

Jos Venäjä lopettaisi agressionsa Suomeakin kohtaan, niin mistään Natosta ei tarvitsisi edes puhua. Kansakunta tarvii rauhaa.

Ilkka Luoma

Kansakuntamme on elänyt täydessä rauhassa jo vuodesta 1945 ... ilman Natoa! Ja juuri siksi ...

Millaista aggressiota Venäjä ja aiempi NL on osoittanut tuona rauhan aikanamme?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Mitäs ne 1700 ystävää olivat jotka tulivat Putinin laatimasta aidan reiästä Lapissa pari vuotta sitten?

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #12

Jos tarkoitat sitä, että Natolla voisi nuo naapurin turvapaikkapoliittiset provokaatiot torjua, eikö tuota tarkoitusta palvele parhaiten nimenomaan se että pysyttäydymme liittoutumattomina jolloin voimme ottaa Nato-optiomme esiin neuvotteluvalttina ellei Venäjä itse halua tukkia raja-aidan reikiään?

Eihän Suomella sinänsä ole kiire mihinkään. Niin kauan kuin neuvottelemalla voidaan pärjäillä ja yhteisiä etuja löytyy, Nato-vouhotus jää pelkäksi ideologisen tunnustuksellisuuden tarpeeksi. Sitähän jotkut kovasti tuntevat, ovat aina tunteneet, mutta ei vakaan kansan vankka enemmistö.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #27

Kansa ohjaa nätisti näillä uskottavilla kansalaismielipiteillään järkipoliitikkoja - emme liity Natoon, mutta tyhmänä ärsykkeenä pidämme olematonta ovea auki!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #12

"Norjalaistutkijat: Itärajan pakolaiset eivät olleet Venäjän juoni
Tuoreen norjalaisen tutkijaraportin mukaan vuosi sitten alkanut pakolaisten joukkotulo itärajalta Norjaan ja Suomeen ei ollut Venäjän hybridisotaa. Fridtjof Nansenin instituutin tutkijoiden mukaan turvapaikanhakijoita houkutti Norjaan ja Suomeen halpa matka ja turvallinen reitti. ... "

~ https://yle.fi/uutiset/3-9128359 -
.

May Nyqvist Vastaus kommenttiin #12

Onneksi karjalainen itkijäeukko perinne ei kuollu!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #149
Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Tekisi mieli siteerata edesmennyttä Veikko Vennamoa:" Kyllä kansa tietää".
Pätee ainakin Nato-asiassa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #44

On tiennyt jo yli 10 vuoden ajan! Aina samalla tavalla ... Yli 50% sanoo - Kiitos ei - Nato!

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #55

""tiennyt jo yli 10 vuoden ajan! ""

Sattumoisin omat Nato-kantani varsinaisesti muotoutuivat myös joskus 2002-3, niissä episodeissa joihin kuului pääministeri Lipposen Bush jr -tapaaminen ja tv-kameroiden edessä tapahtunut röhöttely Valkoisen talon edustalla.

Hän hörhötti: "Suomen kansa tukee johtajuuttanne". Asiayhteydestä piti päätellä että kysymys oli USA:n suunnitelmista hyökätä Irakiin. Samaan aikaan kotimaassa tehty mielipidekartoitus kertoi että yhdeksän kymmenestä suomalaisesta vastusti näitä hyökkäysaikeita.

Se oli silloin kuin rätti suomalaisten kasvoille. Pääministeri joka myi maansa ja kansansa. USA joka sivuutti YK:n ja keräsi ympärilleen sotakoalitiota, johon Bush ensin liitti myös Suomen. Lipposen suostumuksella, toki. Tai Lipposen täydellisen ymmärtämättömyyden vuoksi. Yhtä pahoja ja anteeksiantamattomia oman maan ja kansan petoksia.

Mielenkiintoni heräsi ja josain vaiheessa luin sitten PNAC-paperin ja Bushin hallinnon ulkopoliittisen ohlemajulistuksen, Kansallisen Turvallisuuden Strategia -paperin. Molemmat antoivat aika karun kuvan siitä miten täydellisen itsekeskeistä ja omaa etua tavoittelevaa USA:n ulkopolitiikka tulisi olemaan.

Jälkimmäisestä paperista, joka muuten de facto ja de jure merkitsi Yhdysvaltojen irtisanoutumista YK:n peruskirjasta, alleviivasin kaikki kohdat joissa puhuttiin Natosta. Yhdessäkään kohdassa puolustusliitolla ei mainittu muita kuin USA:n maailmanvalloitus- ja -poliisirooliin kuuluvia tehtäviä.

Meillähän lipposepisodi päätyi sitten pääministerin nahkan pelastamiseen ja Jäätteenmäen uhraamiseen. Eikä noita vaiheita vieläkään ole käyty läpi niin että Lipposen totaalinen maansa myyminen olisi tuotu päivanvaloon.

Lipponen on sovinnolla vetäytynyt syrjään, mutta muut tuosta vanhasta Nato-runnareiden kaartista vouhottavat Naton perään samalla tavalla nyt kuin silloinkin. Toisella puolellakaan en usko minkään olennaisen muuttuneen, vaikka Naton portsarit ovatkin vaihtuneet.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #78

Hyvä nosto historiasta! Olisikin aika selvittää mitä tapahtui, kun US, Nato sotilasjohtajana haki koalitiota omaan taisteluhyökkäykseen Irakiin, kun YK ei lupaa myöntänyt. Loppu onkin historiaa - ISIS-järjestöineen.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Venäjä valmistautuu maailman valloitukseen. Siksi pitää harjoitella hyökkäämistä naapurimaihin kuten Ukrainaan. Syyrialaisten pommittaminenkin on hyvää harjoitusta. Pääsi vanhoista pommeista ja ohjuksista eroon.

Ilkka Luoma

Muistathan, että USAF aloitti ensimmäisenä ulkoisena hyökkäys- ja rynnäkkövoimana Syyrian pommitukset 2014 - kutsumattomana ja ilman mitään kansainvälistä mandaattia ... Venäjä tuli mukaan 2015, Syyrian laillisen hallinnon kutsumana.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Tietysti aina kutsuttuna, kuten Unkariin ja Tsekkoslovakiaan. Varmaan nytkin löytyy tukku kirjeitä joissa suomalaiset isänmaan asialla olevat Venäjän ystävät ovat kutsuneet Venäjän armeijan vapauttamaan meidät kuten 1939

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Venäjä valmistautuu Miralan mielestä maailmanvalloitukseen. Miten on, ehtinevätkö ennen Marsin mähnämönkiäisiä?

Jos siivosivat varastonsa vanhoista pommeista Syyriaan niin onhan se somempaa jos tänne uudempia ja parempia. Ihan hyvä, että maailmassa on venäläisilläkin joku järjestys.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Minä vähän epäilin uskaltaako kirjoittaa siitä maailmanvalloituksesta. Jorma, nyt vahvistit että uudet ohjukset ovat meitä varten. Vanhoja vartenhan meillä on pommisuojia riittävästi.

Yli 70 vuotta on kulunut eivätkä ole saaneet edes Wiipurin pommituhoja korjattua. Nyt jo suunnittelevat uutta sotaa!

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #18

Mirala väittää minun vahvistaneen venäläisten ohjusten suunnan. Miten on, mahtaako sakartvelolaisia taimitäniitäonkaan harmittaa kun jäävät ilman.

Mahtavatko muut NATO-maat haluta tänne naatiskelemaan venäläisten uusista herkuista?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #23

Jos sinulla Jorma on kelju naapuri ja sinulle tulee vieraita joista tämä kelju naapuri ei tykkää, niin luuletko että kelju naapurisi tulee teille vieraitasi hakkaamaan?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #25

Tuskinpa vaikka en tosin ole joutunut asumaan keljujen naapureiden vieressä. Olenkin päätynyt ajattelemaan naapureiden olevan kuin metsä joka vastaa niinkuin sinne huutaa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #38

Meillä joiden poliitikkojen, tutkijoiden ja osan mediasta mielipide on se, ettei Venäjä saa reagoida, jos liittyisimme Natoon - ei edes ennakkoon sitä sanoa! tietävimmät osaavat ajatella, että Nato on tosiaan se Venäjän ensimmäinen viholliskandidaatti. Aikanaan Varsovan liitto perustettiin vastavoimaksi Natolle, joka oli ensin perustettu. Kun Varsovan liitto hajotettiin, olisi vastineena tuolle pitänyt Natokin lopettaa ...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #23

Erityisesti US haluaa Suomen Natoon, jo senkin vuoksi, että huolehtisimme Viron ilmataistelukyvystä - Virolla ei ole omia taistelukoneita - Suomella on ---

...
sunnuntaina, toukokuuta 08, 2016
Näin Suomesta tehtiin ajopuu – Viron ilmahyökkäyskyvyn ylläpitäjäksi

(USA kutsui itse itsensä Oregonin osavaltion kansalliskaartin ilmavoimina kylään Suomeen ilmataisteluhävittäjineen. Omien sanojensa mukaan USA haluaa tulla näyttämään voimaansa Venäjälle. Näin me jouduimme jalkarätiksi ydinasesuurvaltojen omaan nokkapokkaan. Presidentti Urho Kekkosen aikana osasimme ystävällisen määrätietoisesti kieltäytyä Neuvostoliiton aseharjoittelukosinnoista. Olimme tuohon aikaan itsenäinen valtio)

~ http://yle.fi/uutiset/kiistelty_lentoharjoitus_tuo...


[U][25012015] Ajopuumme kellui koskeen Viron Ämarin USAF rynnäköintiharjoituksista
(Tarkastelemme amerikkalaisten ilma-aseen etabloitumista/ vakiinnuttamista Suomenlahden välittömään läheisyyteen ja Venäjän viereen – kaikkihan alkoi Viron Ämarin ilmarynnäköintiharjoituksista) *

Harjoittelemme puolustamaan Viroa, luodun uhan edessä!
(Media vihmoo puolinaisesti Viron Ämarin ilmasotaharjoituksia ja sen informointia. Helsingin Sanomat julkisti epäilyksen ulkopolitiikan johdon erimielisyydestä, kun tasavallan presidentti Sauli Niinistö tarttui sisällyksettömään suusanalliskutsuun USA:n rinnalle, Viroon – taistelu- ja rynnäkkökonein 1])

[ … kansalainen ihmetteli mitä taas tehdään hänen selän takanaan 2]. Miksi suuria maamme sotilaallista puolueettomuutta suoraan koskettavia asioita halutaan käsitellä salassa, kabineteissa. Jälleen tarkoitushakuisesti ajetaan kansakuntaamme sellaisen pyssyn piippuun minne emme halua. Kansalainen laukaisee herkästi – ”me emme kuulu mihinkään pyssyn piippuun – emme läntiseen, emmekä itäiseen”. Osaamme puolustaa itsemme ja nimenomaan itse! 3] … ]

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/05/nain-suomes... -

.

Ilkka Luoma

[3


Suomalaisten rooli – kysymme ensin miksi olemme Afganistanissa?
[ … miksi tosiaan olemme Afganistanissa? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/04/miksi-me-ole... - ]

Suomi on idän ja lännen vedenjakajalla, itsemme ollen niin lännestä kuin idästä. Meidän isät ja isoisät tietävät mitä oli sota suurvaltaa vastaan. Ensin yksin. Sitten toisen, luhistuvan suurvallan kanssa - yhdessä.

Suomelle ei jäänyt vaihtoehtoja Jatkosodassa, ja toisaalta mielissä eli kosto ja menetetyn takaisin otto. Kansakuntamme on allerginen kaikille sotilasliitoille, toisten sodille ja muiden asioihin sotkeutumiselle.

Haluamme elää omaamme – omalla reviirillä |17., omalla äidinkielellä |18.. Ratkomme omat ongelmamme ja autamme, kun olemme itse kunnossa. Meillä eletään sääntöjemme mukaan ja noudatetaan suomalaista kulttuuria – emme puutu muiden asioihin, kun ei meidänkään asioihin puututa. Olemme pohjolan Sveitsi |19. – me olemme myös osaava YK-rauhanturvaamistehtävien käsikassara |20..

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/11/sotkeutuuko... -

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Venäjän ystävät haukkuvat Natoa entistä kiivaammin. Tulee väkisin mieleen että Venäjä todella aikoo hyökätä. Siksi pitää vihollismaata Suomea heikentää kaikin keinoin.

Ilkka Luoma

Kansakuntamme ei hauku Natoa, vaan nyt 59 prosentin voimalla vastustaa siihen liittymistä - vuodesta toiseen.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Gallupit eivät tarkoita koko kansakuntaa. Kyseessä on vain yksi, HS:n tekemä gallup. Edelleenkään keksivertokansa ei tiedä NATO:sta, sen toiminnasta, tavoitteista ja rakenteesta yhtään mitään. Vastustus (ja kannatus) kanaslla ei perustu realistiseen tietoon, vaan polititiseen agendaan ja mutu-tuntumaan. Tämän takia NATO-jäsenyydestä pitäö päättää asiantuntijat ja edustuksellinen demokratia, eikä antaa sen paeta kansan selän taakse.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #28

Toivoa sopii kansan astuvan esiin päättäjien ja "asiantuntijoiden" selän takaa.

Vähintäänkin meillä pitäisi olla johtajille ja "asiantuntijoille" etukäteen tiedossa seuraamukset katalista teoista jotta ei käy niinkuin edellisen hölmöilyn jälkeen sotasyyllisyyden kanssa: yritettiin vempuloida vastuusta lainsäädännön taannehtivuuteen vedoten. Meillä tulisi olla etukäteen esimerkiksi rikoslaissa pykälät joilla heidänkaltaisensa tuomita.

Metkaa kuinka Kajanto toki tunnisti NATOn kannattajienkin epärealistisuuden mutta kainosti suluissa. Onneksi sentään meillä lienee Kajannossa realisti ja asiantuntija jota poliittiset agendat ei vie mutu-tuntumalla.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #31

Asiantuntijat eivät tule kansan syvistä rivistä. Suomessa on sitä varten edustuksellinen demokratia, että kansan valitsemat asiantuntijat päättävät. Eduskunta, hallitus ja näiden konsultoimat ulko- ja puolustuspoliitiikan asiantuntijat. Kansa ei ole siihen kykeneväinen. Sotasyyllisyys oli taas täysin hyökkääjävaltion keksimä valhe, jolla se itse vetäytyi aiheuttamansa sodan ja sen syyn ja seurauksen sodan vastuusta. Loviisan Sanomien tilaaman gallup-kyselyn pohjalta 57 % suomalaisista haluaisi purkaa perustuslain vastaisiksi koetut sotasyyllisyystuomiot. Miehistä peräti 68 % halusi purkaa tuomiot. Naisista peräti 45 % ei osannut vastata kysymykseen. Vain 18 % suomalaisista (Myyryläinen varmaan mukaanluettuna) ei halunnut purkaa tuomioita.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #33

HS:n kalluppi on siis vain yksi kalluppi eikä koko kansa mutta Loviisan sanomien gallup-kysely lopullinen totuus. Juurikin niin ja se oli todistettava.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #34

Missä olen sanonut sen olleen lopullinen totuus?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #34

Onko Hesarikin kysellyt sotasyyllisyyden kannattamista? Vaiko vain Loviisan sanomat?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #34

Jori pelaa ohuin - liki olemattomin tiedoin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #33

"Nato-jäsenyyttä kannattaa alle neljäsosa upseereista

Vaikka Suomen Kuvalehti otsikoikin sotilaiden haluavan sotilasliitto Natoon (SK 8/2016), Yrjö Jaatinen (KSLM 15.3.) on oikeammassa ilmaistessaan oikean Nato-jäsenyyttä kannattavien upseereiden osuuden olevan alemman, sillä koko Upseeriliiton (UL) 6178 jäsenestä (1.1.2016) kannattajia on vain 23,81%. ... "

~ http://www.ksml.fi/mielipide/mielipidekirjoitus/Na... -

...

" ... Suomen Nato-jäsenyydestä saattaisi olla enemmän haittaa kuin hyötyä maamme turvallisuudelle. Tällaisen johtopäätöksen tekee everstiluutnantti Fred Blombergs, joka työskentelee erikoistutkijana Puolustusvoimien tutkimuslaitoksella. Blombergs kirjoittaa Suomen mahdollisen Nato-jäsenyyden eduista ja haitoista tuoreessa Sotilasaikakauslehdessä. ... "

~ http://www.ksml.fi/kotimaa/Erikoistutkija-Natosta-... -

.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #33

" ... Eversti Pekka Visuri ei keksi Natoon liittymiselle järkevää perustetta.
Kaksi kolmesta suomalaisesta vastustaa jäsenyyttä sotilasliitto Natossa, kun vain joka neljäs tukee sitä. Kokoomuspoliitikot ja Martti Ahtisaari kiirehtivät Suomea liittymään ”oikeaan viiteryhmään” ja saavat lausunnoillaan hyvin tilaa mediassa. Miksi propaganda ei tehoa?

Turvallisuuspoliittiseen keskusteluun pitkään osallistunut valtiotieteiden tohtori ja eversti (evp) Pekka Visuri katsoo Naton tekojen olevan sen epäsuosion takana.
”Nato on käynyt kylmän sodan jälkeen kaksi sotaa, Kosovossa 1999 ja 2001 alkaen Afganistanissa. Kosovon aikaan Suomessakin Nato-jäsenyyden vastustus kasvoi. Ilmiö toistui, kun Yhdysvallat aloitti hyökkäykset Afganistaniin ja Irakiin. Oivallettiin, että Nato-jäsenyyden myötä kasvaisi vaara joutua mukaan kaukaisiin sotiin”, Visuri tulkitsee Naton epäsuosiota gallupeissa. ... "

~ http://voima.fi/blog/arkisto-voima/ei-osu-eika-uppoa/ -

.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #28

Koetahan Jori perehtyä vähän laajemmin tähän kansakuntamme vakaaseen linjaa ja samalla perehdy Nato - Isäntämaa pöytäkirjaan, joka tosin voidaan purkaa jo seuraavien eduskuntavaalien jälkeen!

...
" ...
2.Tarkoitus

2.1. Tämän yhteisymmärryssopimuksen tarkoitus on sopia periaatteet ja menettelytavat toiminnallisten kohteiden perustamiseksi ja isäntämaatuen antamiseksi NATO-joukoille isäntämaassa, tai isäntämaan tukemana, NATOn sotilaallisten toimien aikana.

2.2. Tämä yhteisymmärryssopimus ja sen jatkodokumentit on tarkoitettu suunnittelun pohjaksi asianomaisille isäntämaan tahoille ja NATOn johdolle ennakoimaan isäntämaatukea erilaisille NATOn sotilaallisille toimille. Nämä tehtävät sisältävät toimet, joihin lähetettävät joukot ovat tiedossa, sekä ne, joihin joukot eivät vielä ole tiedossa. ... "

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/02/nato-isanta... -

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #42

Koetahan vaan itse, Luoma.

"Yhteisymmärryspöytäkirjan, isäntämaasopimusten, tukipyyntöjen ja muiden tähän liittyvien asiakirjojen muodot määrätään Naton AJP-4.5(B) Allied Joint Doctrine for Host Nation Support –standardissa. AJP-4.5(B) on isäntämaatuen keskeinen julkaisu, jossa tuodaan käytännön tasolle ne periaatteet ja tavoitteet jotka tälle toiminnalle on asetettu MC 319/2 NATO Principles and Policies for Logistics ja MC 334/2 NATO Principles and Policies for Host-Nation Support –asiakirjoissa.

Suomi ei siis sitoudu yhteisymmärryspöytäkirjalla vastaanottamaan Suomeen Naton joukkoja tai sallimaan sellaisten kauttakulkua. Muutenkin HNS-järjestelyt koskevat vain logistiikkaa, vaikka sisältävätkin paljon juridiikkaa. Nato- ja PfP-maiden joukkojen yleisestä juridisesta asemasta toisen maan alueella on jo aiemmin sovittu erikseen niin kutsutuilla SOFA-yleissopimuksilla (Status of Forces Agreement).

http://www.suomensotilas.fi/isantamaasopimus-fakta...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #65

Ei selittelyjä - lue itse [MoU] Pöytäkirja - täältä:

torstaina, helmikuuta 26, 2015
Nato Isäntämaa MoU pöytäkirja

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/02/nato-isanta... -

Voit samalla koettaa selvittää kuka/ketkä kutsuvat Naton taistelujoukot Suomeen, ja millainen päätös tätä pitää edeltää sekä kenen/ keiden tekemänä!

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #67

"Isäntämaatuella tarkoitetaan tukea, jota maa antaa alueelleen tuleville sotilasyksiköille. Tukea voidaan antaa kriisi- tai harjoitustilanteessa tai ympäristökatastrofien yhteydessä.

Tuki pitää sisällään muun muassa yksiköille toimitettavan ruoka- ja polttoainehuollon.

Presidentti Sauli Niinistö ja ulkopoliittinen ministerivaliokunta päätti perjantaina, että Suomi allekirjoittaa isäntämaasopimuksen Naton kanssa.

Suomen ja Naton välisessä yhteisymmärryspöytäkirjassa sovitaan siitä, millaista konkreettista apua kriisi- tai harjoitustilanteessa annetaan.

Sopimus ei kuitenkaan velvoita kumpaakaan osapuolta antamaan tai vastaanottamaan apua ja joukkoja. Suomi päättää itse, ryhtyykö se toimintaan, jossa isäntämaatukea annetaan.

Suomi ei myöskään sitoudu ottamaan Suomeen vieraita joukkoja tai sallimaan kauttakulkua.

Suomi on jo antanut isäntämaatukea esimerkiksi Suomessa järjestetyissä kansainvälisissä sotaharjoituksissa. Isäntämaatukea voidaan antaa myös esimerkiksi ympäristökatastrofin yhteydessä.

Kansainvälisessä puolustusyhteistyössä toimintamallit perustuvat Naton standardeihin."

http://www.kaleva.fi/uutiset/ulkomaat/naton-isanta...

Isäntämaasopimus mahdollistaa, että kriisitilanteissa Naton jäsenmaiden joukot voivat tulla Suomeen, mutta siitä pitää päättää joka kerran erikseen sekä Suomessa että osapuolena olevassa Nato-maassa.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014090418632845_u...

On todella erinomaista nähdä ja todeta se, että Suomi kuuluu länteen ja pysyy. Ei siis todellakaan ole millään "vedenjakajalla".

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #86

Perehdy itse sopimukseen - eikä sen selityksiin ---

Tässä pöytäkirjan tarkoitus:

" ... 2.Tarkoitus

2.1. Tämän yhteisymmärryssopimuksen tarkoitus on sopia periaatteet ja menettelytavat toiminnallisten kohteiden perustamiseksi ja isäntämaatuen antamiseksi NATO-joukoille isäntämaassa, tai isäntämaan tukemana, NATOn sotilaallisten toimien aikana.

2.2. Tämä yhteisymmärryssopimus ja sen jatkodokumentit on tarkoitettu suunnittelun pohjaksi asianomaisille isäntämaan tahoille ja NATOn johdolle ennakoimaan isäntämaatukea erilaisille NATOn sotilaallisille toimille. Nämä tehtävät sisältävät toimet, joihin lähetettävät joukot ovat tiedossa, sekä ne, joihin joukot eivät vielä ole tiedossa. ... "

Ja täältä linkin ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/02/nato-isanta... - alta saat koko pöytäkirjan.

.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #88

Ei kuitenkaan ilman isäntämaan suostumusta. Asioista sovitaan yhteisymmärryksessä, kuten tekstissä mainitaan. Piste. Yritäpä nyt hyväksyä vaan kiltisti se, että Suomi kuuluu länteen ja harjoittelee sekä NATO:n että USA:n kanssa. Se ei muutu sinun länkyttämisellä yhtään mihinkään.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #117

Selvitä Jori itsellesi aivan ensimmäiseksi kuka/ ketkä kutsuvat Suomesta Nato/ US hyökkäys- ja taisteluvoimat maahamme. Kun yrität selvittää tätä kysymystä - saatat huomata jotain! Katsotaan nyt mihin oikeasti kykenet! ;)

Seuraavaksi lue huolella tuo itse MoU Pöytäkirja - se löytyy linkin ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/02/nato-isanta... - alta, orig. eng, kahtena suomennoksena ... toinen virallinen ulkoministeriöversio!

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #119

"7.4. Sopimusvaatimukset käsitellään ja päätetään isäntämaassa, sopimuslainsäädännön ja kansallisen lain nojalla, "

"12.1. Tämän yhteisymmärryssopimuksen ei ole tarkoitus olla Osapuolia sitovien kansallisten lakien tai kansainvälisten sopimusten yläpuolella. Osapuolet tiedottavat toisilleen kaikista tästä yhteisymmärryssopimuksesta nousevista ristiriidoista."

Kriisin sattuessa on parempi, että Suomessa ovat monikansalliset läntiset joukot, kuin Venäjän joukot. Paitsi Luoman mielestä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #122

"12.1. Tämän yhteisymmärryssopimuksen ei ole tarkoitus olla Osapuolia sitovien kansallisten lakien tai kansainvälisten sopimusten yläpuolella ... " -lainaus jorin lainauksesta ---

...
"ei ole tarkoitus" -perehdyhän Jori tähän kolmeen sanaan, olithan aikanaan koulun äidinkielen tunneilla?

...
Eihän sekään ollut tarkoitus, että USAF tuli Suomeen taistelukonein - itse itsensä kutsuen - Kuopion Rissalaan!

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #130

Onko itsetuntosi noin alhaalla, Luoma, ettet malta olla menemättä henkilöön aina silloin, kun vastaukseni ei sinua miellytä? Vain kuuluko se idäntrollien tuttuun taktiikkaan? Tuossa tarkoitetaan, että maan kansallisten lakien yli ei voi mennä tässä isäntämaasopimuksessakaan. Jos Suomeen ei kriisitilanteessa länsimaista apua saada, taoauhtuu kuin 80 vuota sitten.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #134

Oli kysymys siitä, että pystyitkö löytämään vastauksen hyvin tärkeään kysymykseen - itsetunnosta en puhunut mitään, voit tietenkin itse tarkastella sitä kohdaltasi, kun menet jatkokommenteissa ohi oleellisten asioiden.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #122

Jos tuota MoU:ta lukee ajatuksella, huomaa Kajannon esiinnostaman kansallisen päätöksen teon tarkoittavan MITEN isäntämaa toteuttaa NATOn vaatimukset. Ei sitä lähteekö isäntämaa mukaan koko juttuun. MoU:ssa katsotaan sellainen jo päätetyksi ennen sen allekirjoittamista. Poliittiset päätökset mukaan lähdöstä on siis jo tehty, jossakin jonkun toimesta ja meidän puolestamme meille kertomatta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #131

Olen koettanut selvittää tuota seikkaa kuka/ ketkä kutsuvat Nato/ US taistelu- ja hyökkäysjoukot Suomeen - vastausta ei ole löytynyt, vaikka olen ollut yhteydessä valtakunnan poliittisiin päättäjiin!

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #131

Osaatko lukea sanan "yhteisymmärryksessä". Se mainitaan siellä useamman kerran.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #133

Yhteisymmärrys kannattaakin laittaa tuosta MoU:sta puhuttaessa lainausmerkkeihin sillä sen syntyminen varmistetaan antamalla NATOn sotilaskomentajalle (USA) tai hänen delegoimalleen alemmalle NATO-upseerille valtuudet lopulta päättää mitä siihen kuuluu.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #136

Huomionarvoinen tosiasia:

Naton sotilaskomentaja on aina amerikkalainen.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #139

Mutta pääsihteeri on aina eurooppalainen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #147

Pääsihteeri on kumileimasin. Sotahyökkäykset päättää US, kuten vaikkapa Afganistan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #133

Toistetaan kysymys vielä Jorille:

Olisiko hyväksi tietämystasolle, jos koettaisit selvittää kuka/ ketkä kutsuvat Suomesta pöytäkirjan mukaisesti Nato/ US taistelu- ja hyökkäysvoimat Suomeen - toki yhteisymmärryksessä, mutta kuka/ ketkä ovat tuon yhteisymmärryksen suomalainen osapuoli/ osapuolet?

Oliko nyt selkäesti?

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #138

Otapa selvää ja anna tieto minullekin. Linkein ja lähtein tietysti. En ole yksityinen juoksupoikasi. Sen verran nuorempikin olet.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #146

Eli et tiedä sitä, näinhän se on. Eikö kuitenkin se kiinnostaisi, sillä tämä kutsuja/ kutsujat vievät päätöksellään Suomea ja suomalaisia jo lähemmäksi täyttä sotaa, kun kutsuvat Nato/ US-hyökkäys- ja taisteluvoimia Suomeen ---

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Valtapoliitikkomme ymmärsivät hyvin kansakunnan edun ennen Talvisotaa. Se tulee ilmi, kun lukee digitoituja Helsingin Sanomia ennen Talvisodan syttymistä. Karjalan kannaksen linnoitustyöt ja sotaharjoitukset kertoivat omalta osaltaan tästä ymmärryksestä.

Helsingin Sanomat kirjoittaa 22. helmikuuta 1939 otsikolla:

”Röyhkeä rajanylitys. Venäläinen lentokone valokuvausmatkalla Kannaksella. Käväisi 25 km:n päässä Viipurista.”

Suunnitelmat Suomen suhteen oli tehty Stalinin ”korvien välissä” tämän mukaan jo alkuvuonna 1939. Venäläinen vakoilukone lenteli pitkin Kannasta ristiin rastiin ja kuvasi kohteita tulevia operaatioita varten.

Arkihuoliensa kanssa elävä ”tavallinen tallaaja” ei juuri paljon ymmärrä kansakunnan edusta. Tuskin moni edes tietää sitä, että Nato on puolustusliitto, ei hyökkäysliitto. Viro, Latvia ja Liettua halusivat aikanaan nimenomaan puolustusliiton jäseneksi, kun siihen tuli mahdollisuus.

www.hs.fi/aikakone

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Venäjän ystävien mielestä militaristinen Suomi valmisteli aktiivisesti koko 30-luvun hyökkäystä. Parhain todiste oli kun suomalaiset kaivoivat poteroita ja pommisuojia kymmenien kilometrien päähän - omalle puolelleen!

Ilkka Luoma

Mannerheim valmisteli Leningradiin iskua 1918-20 - lisäksi oli Heimosodat, jolloin koetimme miekantuppikäskyin saada koko Karjalaa itsellemme ...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #57

Se olikin hyvä tavoite, valitettavasti ei onnistunut. Venäläisiltä onnistui vastaava temppu Krimillä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #66

Tiesitkö Leo, että krimiläisistä suurin osa oli venäläisiä tai venäläismielisiä, jotka puhuvat venäjänkieltä?

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #66

Ja myös Suomessa. 11% maamme pinta-alasta on edelleen itänaapurimme hallussa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #118

Et ilmeisesti ole kyennyt selvittämään itsellesi, että hävisimme Talvisodan ja Jatkosodasta, jonka aloitimme, selvisimme paljolti Saksan ansiosta. Oletko perehtynyt historiaan ja nyt juuri uusimpiin Talvisodan ja Jatkosodan tutkimuksiin, joita on ilmestynyt tiuhaan tahtiin?

Tässä kommenttiketjussa on lueteltu aika moni kirja, jotka sinunkin kannattaa lukea ja päivittää vanhoja hokemiasi :)

...
Voin vielä erikseen kertoa nuo oleelliset uutuuskirjat, jotka valaisevat myös toiselta puolen todellisuutta, ettei tarvitse elää ja ajaa toinen silmä ummessa!

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #120

Sekä Talvisodan että Jatkosodan aloitti imperialistinen laajentumishaluinen Neuvostoliitto, joka yritti molemmissa sodissa miehittää maamme. Silloin tarvistsimme ulkopuolista apua, jota tarvistemme tänäkin päivänä. Se apu ei ole harmiksesi Venäjä, jonka agengdaa puolustelet täällä ja et ilmaiseksi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #126

Et siis kyennyt selvittämään kuka/ ketkä kutsuvat Suomesta Nato - Isäntämaa pöytäkirjan mukaiset Nato/ US taistelu- ja hyökkäysvoimat maahamme?

...

Oletko lukenut kirjoja?

Oletko lukenut historiaa - tuntuu hyvin ohuelta tuo tietämystaso, kun lukee kommenttiasi ---

...
Tässä radikaali asiantuntijateksti, tosin itse en ole sen kannalla, mutta laajentaaksemme tajuntaa - oheistetaan se tähän:

~ https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/raju-ehdo... -

" ... Suomen ulkopolitiikka on joutunut loukkuun, josta Paasikiven-Kekkosen linjan asiantuntijat varoittivat Suomen liittyessä Euroopan unioniin, toteaa strategian laitoksen emeritusprofessori Alpo Juntunen uudessa Kanava-lehdessä.
”Todella konkreettinen ratkaisu maamme turvallisuuteen olisi vahva puolustus ja liittoutuminen Venäjän kanssa”, Juntunen kirjoittaa. ”Liitto poistaisi venäläisten epäilykset Suomen puolustuksen uskottavuudesta.” ... "

.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #57

Miekantuppikäskyssä ei muuten mainita sanallakaan Suur-Suomea. Tarton rauhassa 1920 sovittiin erimielisyydet ja sotatila maiden välillä päättyi. Tämä ei kuitenkaan kelvannut sen jälkeen syntyneelle NL: lle, vaan se lähti hamuamaan sitä lebensraumiaan Suomeen. Ja pitää sellaista valloitettua edelleen hallussaan maamme kustannuksella. Tokihan tämä ei Luomaa kiinnosta pätkääkään. Pääasia, että saa jauhaa Suomen laajennusaikeista ja pahuudesta päivät pitkät.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #135

Oletko perehtynyt Heimosotiin?

...
~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Heimosodat -

Oletko perehtynyt suomalaisten suunnitelmiin Pietarin/ Leningradin hyökkäysretkestä?

" ... Neuvottelut Pietarin hyökkäyksestä 1919

Alkuvuonna 1919, ollessaan valtionhoitajana, Mannerheim keskusteli Britannian Suomeen lähettämän sotilasvaltuuskunnan kanssa hyökkäyksestä Pietariin. Mannerheim oli jo aiemmin Lontoon-matkallaan esittänyt Britannian sotaministerille Winston Churchillille, että Suomi on valmis jatkamaan taistelua kommunismia vastaan.[87]

Brittiraporttien mukaan Mannerheim oli innokas hyökkäämään, mutta asetti ehtoja Suomen osallistumiselle: Britannian piti tukea hyökkäystä poliittisesti, valkoisen Venäjän tunnustaa Suomen itsenäisyys, ja Petsamo sekä Itä-Karjala piti liittää Suomeen. Liittoutuneiden olisi pitänyt myös kustantaa sotaretki ja myöntää Suomelle viidentoista miljoonan punnan laina.[88][89]

Hyökkäyssuunnitelmat kariutuivat kesällä 1919 vahvistettuun uuteen hallitusmuotoon, jossa presidentti ei enää voinut julistaa sotaa yksin. Lisäksi Mannerheim hävisi heinäkuun 1919 presidentinvaalin Ståhlbergille, minkä jälkeen hän vetäytyi päivänpolitiikasta.[90] ... "

~ https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Carl_Gustaf_Emil_M... -

.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #140

Kuten sanottu Tarton rauhassa 1920 päättyi sotatila Suomen ja Neuvosto-Venäjän kanssa ja solmittiin itsenäisen Suomen määrittelevät rajat. Joita NL rikkoi sikamaisen törkeästi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #148

Milloin nuo Heimosodat olivat Tarton rauhaan nähden?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #148

Katsoitko nuo kommentin 140 linkit?

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #159

Kiistätkö, että Tarton rauhassa 1920 lopetettiin sotatila Suomen ja Neuvosto-Venäjän välillä?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #172

Oli kysymys Heimosodista ... kysyin sinulta miten Heimosodat suhtautuvat Tarton rauhaan, joka allekirjoitettiin 14.10.1920 ---

Tarton rauha
~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Tarton_rauha -

...
Entä Heimosodat?
~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Heimosodat -

"Heimosodat olivat Suomen lähialueilla käytyjä aseellisia selkkauksia, joihin suomalaiset vapaaehtoisjoukot ottivat osaa vuosina 1918–1920 ja 1921–1922. Suomen valtio ei virallisesti ollut retkien osapuoli, mutta vapaaehtoisia oli sodissa mukana yhteensä noin 9 000. Monen heistä motiivina oli heimoaate, antibolševismi, Suur-Suomi-aate tai vain puhdas seikkailun halu. Heimosodissa menehtyi noin 660 suomalaista.[1] ... "

.

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/It%C3%A4karjalaisten... -

" ... Suomen Heimosotiin ja Venäjän sisällissotaan liittyvä Itä-Karjalan kansannousu kesti loka-marraskuusta 1921 tammi-helmikuuhun 1922. Tarkoituksena oli vähintään kiinnittää kansainvälistä huomiota Itä-Karjalan tilanteeseen, mutta kaikkein tärkeimpänä tavoitteena oli vapaa ja kansallinen, Neuvosto-Venäjästä riippumaton Itä-Karjala.[4] Suomi yritti siirtää Itä-Karjalan Kansainliiton ratkaistavaksi, mutta se ei ottanut tapausta käsiteltäväkseen.[5] ... "
.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #173

Vastaapas, Luoma esittämääni kysymykseen.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ilkka on syvästi paheksunut sitä että kesällä suomalaiset kävivät kuvailemassa Leningradia. Eikä se vielä mitään, vaan jopa näyttivät kuvia Stalinin silloiselle ystävälle Hitlerille. Siitä Stalin suuttui ja aloitti talvisodan.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Mirala tavoittaa kaksinaismoralismin ytimen niin kauniisti. Jos vaikka suomalaiset käyvät vähän kuvailemassa naapurin puolella niin ihan ystävällismielistähän se on, ihan I.K.Inhan hengessä, mitä siitä mieltään pahoittavat.

Jos sitten näyttää kuvia germaanien nerokkaalle johtajalle niin kysehän on vain fotografeerauksen taiteesta ja keskustelua kuvien valojen ja varjojen sävykkyydestä.

Mutta jos naapuri Kaliningradiin lentäessään luiskahtaa muutamaksi sekunniksi tälle puolelle niin se se vasta on sotaan valmistautumista ja hirrvittävä akkresssio.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #20

Tässä olen Jorman kanssa samaa mieltä. Jos venäläisten kone lipsahtaa Suomen puolelle hetkeksi niin ei se mielestäni haittaa. Eikä Stalininkaan olis pitänyt suomalaisten lentelystä niin suuttua, lenteliväthän punatädet satoja kertoja Suomen yllä 1939.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #74

Miralasta on siis ihan sama vakoileeko vaiko ei? Ja kenen käytössä vakoulun tulokset ovat? Mielenkiintoista.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #109

Vakavasti ottaen noiden vakoilukuvien osalta - on dramaattinen muutos, jos todella on niin, että Stalin sai selville 15.11.1939, että suomalaiset luovuttivat Leningradin vakoilukuvat Saksalle!

Ilkka Luoma

Jos vähänkään perehtyy Leningradin olemukseen - vielä tänäänkin - huomaa se olevan Venäjälle, ja aikanaan Neuvostoliitolle hyvin strateginen kohde ... niin voi arvata miten Stalin reagoi, kun sai selville 15.11.1939 (päivästä ei vielä täyttä varmuutta!), että luovutimme Blenheim-vakoilukuvamme Leningradin puolustusvyöhykkeestä Saksalle, jonka johtajan - Hitlerin Taisteluni 1 ja 2 kirjat Stalin oli jo lukenut ja ymmärtänyt M-R sopimuksesta huolimatta Saksan olevan se päävihollinen!

Ilkka Luoma

Stalinin salaiset päiväkirjat - K-jaosto, on osin avautunut - erityisesti sieltä kannattaa katsoa (kirja ilmestynyt suomeksi, joissa avataan näitä Kremlin sisäisiä pöytäkirjoja) - muun muassa tavoitteita vielä lokakuun lopulta 1939 - kun näitä lukee huomaa meidän olleen paljolti tietämättömiä mitä venäläiset ja Stalin miettivät - juuri Talvisodan alla, kun käytiin maanvaihtoneuvotteluja! Suosittelen - ostamaan tuon kirjan ja lukemaan sen huolella! ...

~ https://www.booky.fi/kirjailija/Ohto+Manninen#!product_id=9789522913876 -

~ https://www.booky.fi/kirjailija/Ohto+Manninen#!product_id=9789522913876 -

~ https://www.docendo.fi/varjo-suomen-ylla-stalinin-... -

.

Ilkka Luoma

Rauhan ajan vakoilulentokuvat luovutettiin saksalaisten käyttöön

"Tekijä: Juhana Lepoluoto
Julkaistu alun perin Keskisuomalainen-lehdessä 3.5.2002

Armas Eskolan vuonna 1939 ohjaamien kuvausretkien yksityiskohdat kerrotaan vasta nyt

Avoimeksi jää vieläkin suuri kysymys: tiedettiinkö Neuvostoliitossa tiedusteluyhteistyöstä?

Vapun aattona 1939, rauhan vielä vallitessa Euroopassa, Immolan lentotukikohdasta nousi kapteeni Armas Eskolan ohjaama kaksimoottorinen Bristol Blenheim -kone suorittamaan salaista tehtävää Neuvostoliiton ilmatilassa. Lentolaite oli samaa "lyhytnokkaista" tyyppiä, jollaisia Eskola oli kuskannut Englannin Filtonista Suomeen vuodesta 1936 lähtien. Eskolan yksityiskohtainen kertomus noista rauhan ajan tiedustelulennoista on julkaistu vasta nyt, Kavo Laurilan kokoamassa ja osin kirjoittamassa teoksessa Jatkosodan kaukopartiolennot (Koala Kustannus 2002).

"Ensimmäinen lento suoritettiin todennäköisesti saksalaisten pyynnöstä", Eskola arveli.

Hänen mukaansa yleisesikunnan käytössä oli myös saksalaisia asiantuntijoita, jotka opettivat suomalaisille stereokuvien tulkintaa. Palkkioksi suomalaiset näyttävät saaneen erilaisia tiedustelulaitteita, joihin kuului myös erinomaisia ilmakuvakameroita. Aiemmin käytössä olleet brittiläiset Eagle-kamerat olivat osoittautuneet varsinkin korkealla lennettäessä epävarmoiksi vempaimiksi.
Talvisodan puhjettua monet sotilaat kuulivat rauhan ajan kuvauslennoista. Salaisuus nousi esille myös vajaat kolme vuotta sitten, kun sodanaikaista lentotiedustelua esitelleen näyttelyn koonnut eversti evp. Jyri Paulaharju kertoi siitä.

Yhteistyö saksalaisten kanssa on kuitenkin pysynyt pimennossa näihin päiviin saakka. ... "

~ http://www.virtualpilots.fi/hist/WW2History-tiedus... -

.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

"Talvisodan aaton tilaan, jossa tuolloin valtapoliitikot eivät ymmärtäneet kansakuntamme etua – hinta oli yli 20.000 kaatunutta suomalaista Talvisodassa...".
Poliitikomme näyttävät ymmärtäneen oikein hyvin. Selvisimmehän Talvisodasta kuitenkin. Nuo 20.000 uhria lienevät vähäinen määrä verrattuna niihin, mitkä Stalin olisi tapattanut Suomen valloitettuaan.
Onneksi emme tiedä, kiitos vanhempiemme ja silloisten päättäjien.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Faktaa Talvisodasta:

Kaatuneina ja sotasairaaloissa haavoihinsa kuolleina 1032 upseeria, 3682 aliupseeria ja 14 862 miestä. Kadonneina 75 upseeria, 397 aliupseeria ja 2801 miestä.
Kokonaistappiot haavoittuneet mukaan lukien olivat 2594 upseeria, 11 564 aliupseeria ja 52 348 miestä eli kaiken kaikkiaan poistui rivistä 66 406 miestä. Lähde: Helsingin Sanomat 1.6.1940 sivu 4.

Nämä luvut tarkentuivat vielä myöhemmin.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela

Ne uhriluvut olivat vielä pieniä verrattuna Baltian maiden maanvaihto-operaatioiden jälkiseuraamuksiin. Tuntuukin siltä, että jotkut kauhistelevatkin Neuvostoliiton menetyksiä meidän itsepäisyytemme takia. Onko näiltä tahoilta odotettavissa järkevää ja asiallista suhtautumista Nato-jäsenyyspäätöstä tehtäessä? Kielteinen suhtautuminenkin on järkevää järkevillä perusteilla mutta Venäjän puolesta puhuminen ei sitä ole.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #80

Historiaa tuntemattomat ottavat usein esille jossitteluna ja rinnasteena Baltian maat - nyt totean vielä kerran: Baltian maita ja Suomea ei voi miltään osin rinnastaa toisiinsa - vain siinä, kun M-R sopimuksen salaisessa lisäpöytäkirjassa Suomi luetteloitiin virheellisesti Baltian maihin. Tähän on muuten selitys, miksi näin - siihen palataan myöhemmin. Venäjänkielinen lisäpöytäkirjan orig-kappale on muuten kadonnut! Vain kopio, joka löytyi Berliinistä!

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #90

Suomi oli kuitenkin Suomen nimellä niissä asiakirjoissa, olkoonkin että se olisi niputettu samaan Baltian maiden kanssa. Samoin kannattaa muistaa, että vaikka Baltian maiden kohtalon erilaisuutta yritetään perustella niiden erilaisella geopoliittisella asemalla, neuvottelut alkoivat samalla kaavalla kaikissa maissa. Ensin pyydettiin tukikohtaa ja Suomen kohdalla mentiin sitten hieman pidemmälle maanvaihtoehdotuksiin ja kun nekään eivät auttaneet, päätettiin ottaa tukikohta ja paljon muutakin väkisin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #150

Viime ja tänä vuonna on tullut paljon uusia tutkimuksia, kun Kreml on avannut arkistojaan ... tänään ostin tuon "Varjo Suomen yllä - Stalinin salaiset kansiot"; Vihavainen, Manninen, Rentola ja Zuravljov - DOCENDO 2017 -

Suosittelen huolella lukemaan sivulta 139 sivulle 204 ja erityisesti sivun - 155! Muistio 14.10.1939 Neuvostoliiton päämääristä Moskovan neuvottelujen alkaessa ...

.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #80

Paremmin historian kuluista selvillä olevat tietävät kuinka NL:n ehdotukset ja niiden pohjalta käydyt neuvottelut käsittelivät ihan erilaisia asioita toisaalta Suomen ja toisaalta Baltianmaiden osalta. Olivathan ja ovat edelleen Suomi ja Baltia sotilasmaantieteellisesti erilaisessa asemessa ja suunnassa kun niitä tarkastelee Leningradin/Pieterin horisontista. Silloin poliittiset asetelmat huomioon ottaen ratkaisuskenaariotkin voivat olla erilaisia.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #108

Uusin kirja Stalinin salaisista arkistoista on nyt saatavilla kirjakaupoista. Kirjassa on eräs pöytäkirja, joka on nyt tullut julki -lokakuun loppupuolelta 1939! Pöytäkirjassa selostetaan mitkä olivat maanvaihto-operaatioiden tavoitteet - kun tuon lukee - herää paljon uusia kysymyksiä ja toteamus, että Talvisota olisi voitu välttää - saa ratkaisevaa vahvistusta!

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #112

Olihan neuvotteluilla aina tavoitteensa jotka oli kirjoitettu muistioihin. Tuskin kukaan meni neuvottelemaan ilman saatuja kirjallisia ohjeita ja neuvotteli vain omasta päästään. Näillä neuvotteluilla tavoiteltiin tukikohtaa Hangosta ja kun se olisi saatu, loppu olisikin ollut historiaa. Sama kaava kuin Virossakin olisi todennäköisesti toteutunut. Joo, tämä on oletusta, mutta niin on sinunkin väitteesi siitä, että sota olisi voitu välttää. Tai olisihan se voitu samalla tavalla kuin Baltitkin sen välttivät.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #108

Balttien kohdallakaan NL ei heti suoraan sanonut, että he haluavat miehittää ne vaan aloitettiin neuvottelut aivan samalla kaavalla. "Paremmin historian kuluista selvillä olevilla" löytävät aina hyviä selityksiä joka lähtöön, mutta niitähän ne vain ovatkin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #108

Maanvaihtoehdotukset alkoivat hyvin pienestä - vain muutamista Suomenlahden saarista! Jossitellaan nyt urakalla - entä jos suostuimme sopivin reunaehdoin heti alussaan noihin ehdotuksiin? !!

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #161

Toivottavasti pian tulee lisää tietoa arkistoista, jotka paljastavat mitä suunnitelmia Neuvostoliitolla oli Suomen varalle aluevaihtojen jälkeen. Niistähän ei tietenkään Suomen kanssa keskusteltu. Ennustan, että löydämme viitteitä ja todisteita siitä, että Viron tie olisi ollut meidänkin tiemme.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #176

Se dokumentti on jo esillä - 13.10.1939 Moskovan neuvottelujen erittäin salainen tavoiteasetanta ...

Ilkka Luoma

Suomen valloitus on vain luulo - siis alkaneen Talvisodan tavoitteena. Aloittaessaan Talvisodan, Stalin määritti tavoitteeksi nuo maanvaihtoneuvottelujen heidän eli NL' n tavoitteet - ei muuta, viite: Markku Kuisma: Venäjän kauppa 1750-2015, Otava 2016.

...

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Maanvaihtoneuvotteluihin tuskin tarvittiin Puna-armeijan marssiopasta Suomeen.

http://karisto.fi/portal/suomi/kustannusliike/kirj...

Talvisotaan liittyen kannattaa lukea ministeri Holstin selonteko kansainliitolle. Artikkeli on otsikoitu ”Hyökkäyksen valmistelu maatamme vastaan.” Se on julkaistu Helsingin Sanomissa 12.12.1939.

www.hs.fi/aikakone

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #60

Voimakkain luulojen lähde on juuri tuo marssiopas - oleellisempaa olisi tutkia todellisia pöytäkirjoja Kremlistä, joita nyt on auennet Stalinin arkistojen K-jaoksesta -

~ http://uutisvirta.fi/uutiset/9714899-varjo-suomen-... -

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #60

Mikkola lienee tietoinen, että armeijoiden esikuntien tehtäviin kuuluu laatia erilaisia suunnitelmia erilaisten skenaarioiden varalta. Jos ne eivät niitä tee, ne eivät hoida hommiaan. Valtiojohdon strategiset ja taktiset päätökset ovat eri asioita.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #105

Kaikilla armeijoilla on skenaariot kaikkiin ilmansuuntiin ...

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola Vastaus kommenttiin #105

Marssiopas ei liity mihinkään skenaarioihin. Opas marssia varten on muuta kuin pelkkää ”skenaariota.” Opas opastaa. Sitä oli tarkoitus käyttää Suomen valtauksessa.

Mitä itänaapurin sen aikaiseen valtiojohtoon tulee, niin strategiset ja taktiset päätökset tapahtuivat loppujen lopuksi yhden miehen korvien välissä. Stalinin päätöksiin muiden oli tyytyminen. Tähän liittyen ja sen ymmärtämiseksi suosittelen vilpittömästi erittäin mielenkiintoista kirjaa. Se on Edvard Radzinskin kirja nimeltä "Stalin". Hän lupasi kirjoittaa kirjan Stalinista isälleen tämän kuolinvuoteella vuonna 1969. Kirja julkaistiin vuonna 1995.
Kirja pohjautuu mm. Venäjän salaisten arkistojen dokumentteihin, joten se on myös historiallisesti arvokas. Radzinski pääsi käsiksi Staliniin liittyviin tietoihin arkistojen hetkeksi avauduttua glasnostin ja Jeltsinin ”suojasään” aikana.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #121

Marssioppaita julkistavat kaikki armeijat -

... oleellisempaa olisi perehtyä todellisuuteen, mitä Kremlissä päätettiin ja asetettiin tavoitteiksi. Suosittelen tuota kirjaa, jossa venäläis-suomalaisena tutkijayhteistyönä on perattu tähän mennessä kiinni olevia, lähinnä Stalin K-jaoston salaisia arkistoja ... !

~ https://info.fi/tuote/timo_vihavainen/varjo_suomen... -

.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela Vastaus kommenttiin #121

Täytyy ymmärtää, että näiden kundien, ainakin toisen niistä tehtävänä on saada hommat näyttämään siltä että Talvisota oli Suomen syy. Isä Aurinkoisella ei ollut vaihtoehtoja. Eräs kaverini on kirjoittanut kirjan Puna-Armeijan Marssiopas. Siihen oli alettu keräämään hyvin tarkkoja tietoja mm. Helsinkiin johtavien teiden siltojen vahvuuksista ystävällisten "kotineuvostoliittolaisten" avulla jo vuosia aikaisemmin. Nyt tietysti voivat väittää että Isä Aurinkoinen viisaana miehenä varautui kaikkiin skenaarioihin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #177

Stalinin ei toteuttanut moniakaan suunnitelmia - joitain jopa jätti tarkoituksella tekemättä ja osaa ei ollut koskaan tarkoituskaan toteuttaa - hämäystä, pelottelua ja ...

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Siniset silmät ja iloinen mieli ?

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Mitäs mieltä blogisti on vaikkapa palovakuutuksesta ? Ei ota sellaista, koska se lisää riskiä ? Pyytää sitten tarjouksia vakuutuksesta, jos pirtti on jo tulessa ?
Virolaiset ymmärsivät ottaa ajoissa vakuutuksen.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Niin, ainakin erilaisilla sahalaitoksilla palovakuutuksen suuruus on suorassa suhteessa tulipalon todennäköisyyteen.

Miten mahtaa olla, miten mahtavat tangeerata toisaalta suomalaisten upseerien asemat NATO-laisessa sotarankissa ja mitalimahdollisuudet tulevissa sodissa sekä toisaalta uuden sodan todennäköisyys?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Jos se kelju naapuri rupeaa vieraitamme mätkimään ohjuksilla, niin varoittaako kelju naapuri sinua että ehdit alta pois?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #26

Jos Miralan naapuri mätkii Miralaa niin ei meidän muiden tarvitse riidellä omien naapuriemme kanssa.

Mirala lienee katsonut MTV:n esittämää "Maailman kauheimmat naapurit" sarjaa opetusohjelmana (https://www.mtv.fi/viihde/ohjelmat/maailman-kauhei..., alkup. ITV:n "Neighbours from Hell"). Siitä saakin paljon hyviä vinkkejä sutjakkaan naapurieloon. Itse en niitä tosin viitsi omien naapurieni kanssa koettaa.

Ilkka Luoma

Kuka kertoo aikuisten oikeasti miten palovakuutus ja liittyminen Natoon olisivat rinnasteiset?

Palovakuutus ei luo uhkaa, kuten Natoon liittyminen varmasti loisi! Tämän kansakuntamme ymmärtää erittäin kirkkaasti ...

Ilkka Luoma

Vakuutuksen itsessään ei saisi luoda uhkaa, kuten liittyminen Natoon tuottaisi.

Käyttäjän TapioKuusela kuva
Tapio Kuusela

Se ei tuottaisi uhkaa itselle vaan turvaa joka jostain kumman syystä tuottaisi uhkaa naapurisahalle. Entä palokunnan rooli? Palosotilaat sammuttavat paloja, eivät sytytä niitä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #83

Otamme vielä kerran esille:

Itse palovakuutus ei aiheuta tulipalon uhkaa - sen sijaan liittyminen Natoon Suomen osalta synnyttää varmasti uhan joutua Naton sotiin, olla Natolle idän etuvartio ja mahdollinen taistelualusta Nato/USA' n hyökätessä itään - Lapin lentokentät - matkalla Kuolaan.

...

Tosin palovakuutuksen ottaminen muodostaa kuitenkin uhan tulipalolle, kun sopimuksen tekijä epätoivoissaan sytyttää itse tulipalon sopimuspetoksena - korvauksien toivossa :)

Käyttäjän Merimies kuva
jaakko palola

Suurempi todennäköisyys lienee että Islamistit asuttavat suomen ja venäläiset yrittävät asuttaa oman mantereensa omalla kansallaan.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Jos kysytään kansalaisilta mielipidettä Suomen nykyisestä peittelemättömästä yhteistyöstä Nato-maiden kanssa, sotilaallisen yhteistyön hyväksyjiä on enemmän kuin 60 prosenttia. Jos olisi viisi vuotta sitten kysytty kansalaisten kantaa käykö sotaharjoittelu amerikkalaisten kanssa Suomen maaperällä, äläkkähän siitä olisi noussut.

Poliitikot juoksevat galluppien perässä. Tuuliviirejä jokainen. Vaihtavat mielipidettä sen mukaan, kuin kyselyjen tulokset heille kertovat.

Tosiasia on, että jos Suomi olisi Naton jäsen, enemmistö suomalaisista kannattaisi puolustusliitossa pysymistä. Kansalaiset ovat tuuliviirejä ja kannattavat kulloinkin olevaa vallitsevaa asian tilaa.

Yhteenvetona, vallitseva tila estää muutoksen kannattamisen, mikä estää poliitikoiden kannan muutoksen, mikä johtaa vallitsevan tilan jatkumiseen.

Täytyy kuitenkin antaa tunnustusta sen verran päättäjille, että vielä pari vuotta sitten Suomi huolehti itämeren turvallisuusympäristön vakaudesta ns. rauhanturvaamisen hengessa Naton hyödyksi, mutta nyt tilanne alkaa olemaan jo päinvastoin. Nato ja muut yhteistyömaat huolehtivat rauhanturvaamisen hengessä Suomenkin turvallisuusympäristön vakaudesta.

Ilkka Luoma

Jossittelua. Sen sijaan voimme kysyä millaista tahdon lujuutta ositti jo Kekkosen aikana, kun hän pystyi, oli siis munaa - sanomaan Kremlille heidän pyyntöönsä pitää yhteiset sotaharjoitukset - Kekkonen: ei kiitos, ja asia jäi siihen.

Nyt viime vuonna 2016 amerikkalaiset kutsuivat itse itsensä Kuopion Rissalaan taisteluharjoituksiin F-15C konein, jotka lentelivät taistelurynnäköintejä kohti itärajaa - tuolloin ennen amerikkalaisten tuloa, ei kellään ollut täällä meillä munaa sanoa: Kiitos ei, ... entä mitä kansa olisi sanonut, jos olisi kysytty?

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Ei miulta oo kukaan mitään kysyny.

Ilkka Luoma

Vastuullinen ja vakuuttava kalluppi pohjaa usein 1000 - 3000 henkilön otokseen - koko Suomesta, pl. Ahvenenmaa (usein)

Ilkka Luoma

"Raju arvio Stryker-panssareista Suomessa – ”Annamme maamme suurvaltapolitiikan käyttöön” ... "

~ https://www.is.fi/kotimaa/art-2000001122322.html -

...

"”Venäjän provosoimaton hyökkäys Ruotsiin tai Suomeen epärealistinen” - Ruotsalaiset ulkopolitiikan tuntijat varoittavat Natosta ... "

~ https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/200772-venajan-pr... -

.

Ilkka Luoma

... HS koettaa kaikin keinoin, jopa epätoivoisin, todistella muutamien "viisautta" jengata Suomea Natoon, välittämättä kansakuntamme väkevän enemmistön tahtoa. On aivan varmaa, että kansakunta itse tietää parhaiten mikä on sen etu. Me emme halua sitä tyhmyyttä mitä tapahtui ennen Talvisotaa, joka johdatteli meidät venäläishyökkäyksen alle ja raskaisiin uhrauksiin. Suomalaiset eivät halua olla Naton etuvartio Venäjän tärkeimmät rajan vieressä - emme halua olla Naton taistelualusta ...

~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005437541.html -

"Presidenttiehdokkaat tukevat Nato-suhteiden tiivistämistä – Paitsi Merja Kyllönen, joka moittii Suomen ujuttautumista sotilasliiton kainaloon ”salarakkaaksi”

Sotilasliiton jäsenyyden hakemista vastustaa 59 prosenttia suomalaisista. Silti Suomi on viime aikoina syventänyt yhteistyötään Naton kanssa. ... "

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Mitä nyt kansakunnan johtajat Luoma ja Myyryläinen sanovat kun tulee pääpiru jenkkien kenraali Suomeen ja tapaa jopa Niinistön?

Toivottavasti Putin lämpenee Karjalan palautukselle ajoissa?

Ilkka Luoma

Nykymenetelmillä ei saada Karjalaa takaisin, mutta rataväylä Petsamon Liinahamariin voisi lohjeta "Saimaan kanavan" tyyppisellä vuokrasopimuksella!

Ilkka Luoma

... Hyvin tyypillinen West trolling manipulaatio, tällä kertaa Mtv' ltä. Afganistanin sota alkoi jo 2001, on nykyään Nato-operaatio ja pidempi jo kuin Vietnamin sota, joka tapatti jopa pari miljoonaa siviiliä, jossa USAF pudotti pommeja enemmän kuin koko II-Maailmansodassa Euroopassa yhteensä. Mattis puolustelee käskyn saatuaan Irakin 2003 alkanutta sotaa, jossa US hyökkäsi Irakiin ilman mitään kansainvälisen yhteisön mandaattia, sota jatkuu edelleen ja synnytti ISIS järjestön, joka nyt hävitessään Irakissa ja Syyriassa, jalkautuu Eurooppaan, lähinnä Natossa oleviin valtioihin. US aloitti myös Syyrian raskaat pommitukset 2014, edelleen ilman mitään YK- mandaattia. US on maailman sotinein valtio ja on käynyt yhtämittaista sotaa jo liki 20 vuotta useissa YK' n jäsenmaissa, kaukana omilta rajoiltaan.

...
~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/alyk... -

" ... Amerikkalaismedia nälvi häntä lempinimellä hullu koira, kun Mattis sanoi, että sotilaan on oltava kohtelias, ammattimainen mutta valmis tappaamaan jokaisen vastaantulijan ... "

.

Ilkka Luoma

" ... Nyt natokiima ja -uskovaisuus hipovat pienoisvähemmistössä pilviä -

... Meille kutsutaan yhä väkevämpiä sen toisen ydinasesuurvallan taistelu- ja tuhoamiskoneita - harjoittelemaan rynnäkköhyökkäyksiä itään, esimerkiksi Kuopion Rissalasta |3. Aivan kuin ajatuskoneisto ei lainkaan raksuttaisi, että se jos mikä luo kysymyksiä rajan taakse, mitä nämä suomalaiset oikein meinaavat.
|3 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/04/olemmeko-jo-... -

Tässä kohtaa on esitettävä se kuuluisa kysymys:

“Miten, milloin ja kuinka nyt tämä idän karhu - Venäjä on uhannut, vaaraa aiheuttanut tai muutoin järkyttänyt syvää, reilu 70 vuotta kestänyttä rauhantilaa, sen ollen pisin rauhantila koko suomalaisen ihmisen historiassa, ellei oteta huomioon tsaarien aikaista Suuriruhtinaskunta-aikaa, jolloin elimme rauhassa vielä pidempään - tosin englantilaiset kävivät 1800 -luvulla Krimin sodan aikana kurittamassa rannikkosuomalaisia pistohyökkäyksin ja laivapommituksin.

Mistä näitä russofobisteja oikein sikiää?
Nyt luodaan urakalla Venäjän uhkaa ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/02/venajasta-lu... -

Aivan nyt aikuisten oikeasti, mikä laittaa tämän natofanatian liikkeelle? Kuka kertoo miksi, ja kuka kertoo, mitä me siitä hyötyisimme täältä idän ja lännen vedenjakajalta - siis liittymisestä Natoon, joka on idästä nimetty jo Venäjän viholliskandidaatiksi. ... "

Jatkuu linkin ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/06/natofanatia... - alta!

.

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius

Natojenkkaajat, natokiimaiset, Naton hyökkäysjoukot, natofanatia, westrolling jne. Blogistin sanataiteilu on vähän kuin päivitetty versio kuuluisasta Petroskoin Tiltusta,Saimi Maria Virtasesta. Noukitaan sieltä täältä asioita, jotka tukevat sanomaa: Milloin talvisota oli Erkon syytä, milloin se tapahtui sen vuoksi, että yksi Blenheim kävi räpsimässä kuvia. Neuvostoliiton brutaalia toimintaa valkopestään minkä ehditään. Venäjän asiaa ajetaan häpeämättömästi eteenpäin ja kehutaan miten erinomaista oli rähmällään olo aika Kekkosen presidenttikaudella. Lainataan Pekka Visuria, jonka kielteinen kanta Natoa kohtaan, toisin kuin upseereiden enemmistön, on yleisesti tiedossa. Linkkejä viljellään loputtomasti. Ei kyllä jää blogistin tarkoitusperät mitenkään epäselviksi.

Ilkka Luoma

Joskus värikäs kielenkäyttö tuottaa paremmin ymmärrystä sellaisille tahoille, jotka haluavat lisätietoa tai haluavat laajentaa tajuntaansa ;)

Mutta esille ottamasi West trolling on aivan vakava asia, tässä lisää siitä:

West trolling >< East trolling – nokittelua vuorosuunnin

(Media innostui yli äyräiden huomaamaan, että NSA -paljastusten jälkeen täytyy saada vakoilu, informaatiosota ja yli verkon vaikuttamiset tasapainoon – löydettiin Venäjän presidentti Vladimir Putin komentamassa Yhdysvaltain presidentinvaalien manipulaatiokäskyjä ja johtamisoperaatioita |1)

.
.

Lännenmies vakuutteli tekevänsä vastineen itäisen ajatusmaailman propagandalle –

 … syntyi käsite East trolling (propagandatuutti). Slaavilaiseen tyyliin otettiin suoraviivaiset käytänteet suunnatessa tarkoitushakuista tietoa – informaatiota, propagandan |3 tyylillä.

Propaganda on jyrkkä muoto tiedonlevityksessä, jossa ei yritetä vihjailla, vaan esittää suoraan tavoitehakuista päämäärää, jossa ei koeteta kätkeä vaikuttamisen yksipuolisuutta. Propagandan etu on se, että se havaitaan helposti ja siihen voidaan asennoitua järkiselitteisesti tai siten tunneviihteellä totena ja kiehtovana.

Tähän uuteen sodan muotoon – informaatiosotaan |4 haluttiin lännestä vastavoima. Haluttiin esittää totuutta, tarkkaa tietoa, tarkastettua informaatiota, siis tavoitteena antaa oikeaa tietoa |5. Mikä on muuten oikea tieto?

Oikea tieto on paljolti enemmistöhyväksyttyä informaatiovirtaa,

 … jolle annetaan hyväksytty leima asiantuntijapiireistä. Usein asiantuntijat tietoineen ovat osoittautuneet olleensa väärässä, kun informaatiovirta tarkentuu ja/tai uutta analysoitua ja yleisymmärrettyä tietoa on saatu julkiseksi. Todisteiden voima on myös katsojan uskomuksissa, silmissä ja korvissa. Mitään täysin vedenpitävää todistetta ei ole olemassa [fil.]

Lännenmiehen vastahyökkäys East trollingille synnytti West trollingin

West trolling on hienosyistä, taitavasti läpivalaistua manipulaatiota, jossa totuuden arviointi jätetään lopulta lukijan haltuun. Manipulointi |6 on harhauttavaa, ja se pyrkii järjellisin keinoin saavuttaa asiantuntijamaista hyväksyntää esitetyn tietovirran pohjalta. Manipulaatio on salaista, piilovaikutteista ja totaalisesti mielenmuokkaukseen pohjautuvaa tietovirtaa, jolla pyritään muuttamaan käsitteitä, mielipiteitä ja ajatuskaavioita.

Itä ja länsi ottelevat nyt informaatiosodassa
[ ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/221988-... - ]

...
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/12/west-trollin... [155380] - täältä lisää West trolling -manipulaatiosta.

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius

Herra armahda mikä selitys. Tuollaisten typerien käsitteiden jankkaaminen vie vain kaiken uskottavuuden teksteistäsi.

Venäjän valion harjoittama informaatiosota itselleen alistetun median sekä vaihtoehtomedioiden kautta on ollut niin räikeää ja ilmeistä, että luomasi anglismin voi kategoroida osastoon "koira älähtää kun kalikka kalahtaa". Muuhun siitä ei oikein ole.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #143

Tyhjää pörhistelyä, mihin jäivät perustelut?

Tässä vielä teksti mitä tosiaan West trolling ja east trolling merkitsevät:
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/12/west-trollin... -

" ... Lännenmies vakuutteli tekevänsä vastineen itäisen ajatusmaailman propagandalle –

 … syntyi käsite East trolling (propagandatuutti). Slaavilaiseen tyyliin otettiin suoraviivaiset käytänteet suunnatessa tarkoitushakuista tietoa – informaatiota, propagandan |3 tyylillä.

Propaganda on jyrkkä muoto tiedonlevityksessä, jossa ei yritetä vihjailla, vaan esittää suoraan tavoitehakuista päämäärää, jossa ei koeteta kätkeä vaikuttamisen yksipuolisuutta. Propagandan etu on se, että se havaitaan helposti ja siihen voidaan asennoitua järkiselitteisesti tai siten tunneviihteellä totena ja kiehtovana.

Tähän uuteen sodan muotoon – informaatiosotaan |4 haluttiin lännestä vastavoima. Haluttiin esittää totuutta, tarkkaa tietoa, tarkastettua informaatiota, siis tavoitteena antaa oikeaa tietoa |5. Mikä on muuten oikea tieto?

Oikea tieto on paljolti enemmistöhyväksyttyä informaatiovirtaa,

 … jolle annetaan hyväksytty leima asiantuntijapiireistä. Usein asiantuntijat tietoineen ovat osoittautuneet olleensa väärässä, kun informaatiovirta tarkentuu ja/tai uutta analysoitua ja yleisymmärrettyä tietoa on saatu julkiseksi. Todisteiden voima on myös katsojan uskomuksissa, silmissä ja korvissa. Mitään täysin vedenpitävää todistetta ei ole olemassa [fil.]

Lännenmiehen vastahyökkäys East trollingille synnytti West trollingin

West trolling on hienosyistä, taitavasti läpivalaistua manipulaatiota, jossa totuuden arviointi jätetään lopulta lukijan haltuun. Manipulointi |6 on harhauttavaa, ja se pyrkii järjellisin keinoin saavuttaa asiantuntijamaista hyväksyntää esitetyn tietovirran pohjalta. Manipulaatio on salaista, piilovaikutteista ja totaalisesti mielenmuokkaukseen pohjautuvaa tietovirtaa, jolla pyritään muuttamaan käsitteitä, mielipiteitä ja ajatuskaavioita.

Itä ja länsi ottelevat nyt informaatiosodassa
[ ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/221988-... - ] ... "

.

Ilkka Luoma

... HS medioista väkevimpänä natottajana turvautuu West trolling manipulaationa kansalaismielipidevalinnallaan. Olisiko 1939 keväällä pitänyt järjestää kansanäänestys Neuvostoliiton maanvaihtoehdotuksista? Jälkiviisaana voi sanoa, että kyllä! Myöhemmin saimme Talvisodan Erkon sotana, kun poliitikkomme eivät ymmärtäneet neuvottelujen voimaa. Tänään kansa jos mikä juuri tietää mikä on sille parasta. Miksi? Siksi, koska arkikansa pesee aina ne ruumiit, jotka taitamattomat poliitikot tekevät!

...
~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005437471.html -

" ... Päätös Natoon liittymisestä vaatii äänestäjältä kuitenkin huomattavasti enemmän tietämystä koskien Suomen turvallisuus- ja geopoliittista asemaa, Suomen sotilaallista kykyä puolustaa itseään Venäjää vastaan joko itsenäisesti tai Natoon liittoutuneena, Naton antamaa turvatakuuta sekä jäsenyyden mukanaan tuomia velvoitteita.

Äänestäjällä olisi hyvä olla perehtyneisyyttä myös Venäjän sotilasdoktriiniin ja perustus­lakiin, jonka mukaan jokainen ulkomailla asuva venäläinen – koskee myös kaksoiskansalaisia – on mahdollisessa kriisitilanteessa ensisijaisesti velvollinen ajamaan Venäjän etua.

Pidän erikoisena, että ei ole käyty edes alustavaa keskustelua siitä, kuinka vaikeista ja ­äänestäjien laajaa tietämystä vaativista asioista voidaan ylipäätään järjestää kansanäänestys. Oletan, että vähintään miljoonan suomalaisen äänestysikäisen tietämys mainitsemistani asioista ei yllä edes koulu­arvosanan neljä tasolle. ... "

...
Aika rujo räkäisy kansakuntamme niskaan! Vai mitä? Kuulutko Sinäkin näiden tyhmien tietämättömien joukkoon - joita kirjoittajan mukaan on yli miljoona!

.

Ilkka Luoma

Syntyi erinomainen keskusteluketju - laidasta laitaan, mutta paras seikka on se, että näin jälleen näemme kuinka tarkasti kansakunta tietää oman roolinsa, asemansa ja tilansa täällä idän ja lännen vedenjakajalla - siksikin kansalaiset ovat suurena määräävänä enemmistönä Natoa vastaan, vuodesta toiseen - systemaattisesti jo yli 10 vuoden ajan, vaikka West trolling manipulaatio koettaa monista tuuteista julistaa kansalaisillemme Venäjän uhkaa jopa vihaa!

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Missä tämmöinen äänestys on järjestetty? Minulle ainakaan kukaan ei kertonut mitään.

Ilkka Luoma

Gallup lokakuu 2017 - tilaajana Helsingin Sanomat. Otos noin reilu 1000 (?)

Ilkka Luoma


Mediapoimintoja - kommentoiden

A
... Kerrotaanko raportissa mitkä ovat velvoitteet, jos liittyy Natoon hakemaan toivottua turvaa - tiettävästi nuo velvoitteet ovat maksaneet Virolle jo yhdeksän sinkkiarkkua. Tuskin artikla 5 suojaa saa vapaamatkustajana. Mihin meitä vietäisiin, muuhunkin kuin Viron ilmataistelukyvyn ylläpitoon.
~ http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/toimit... -

B
... UPI-FIIA johtaja Teija Tiilikainen arvioi kansanäänestyksen olevan tarpeeton - perustuslain näkökulmasta. Tiilikainen edustanee natouskovaisten kantoja, haluten ehkä ohjailla maatamme kansantahdon vastaisesti lännen sotilasliittoon. Mikäli Tiilikaisen ajatusmaailma on noin yksipuolinen, olisi syytä katsoa karttaa ja miettiä huolellisesti miten maailman toinen ydinasesuurvalta reagoi, kun sen Kuolan niemimaan ja Pietarin viereen tulisi Nato + koko 1300 itärajakilometrin matkalle.

Teija voisi pohtia Suomen roolia idän ja lännen vedenjakajalla olevana lännen ja idän konfliktien sovitteluvaltiona ja tämä edellyttää oloa ilman Natoa. Jääkiekkopeleissä on aina erotuomari, sitä me emme ole, mutta paitsion ehkä voisimme viheltää.
~ http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/nato-s... -

C
... HS lähentää kiihdyksissään venäläiskoneen etäisyyttä amerikkalaissotalaivaan juttu jutun jälkeen - nyt välimatka on enää muutama metri. Milloin saamme tiedon todellisuudesta - todistein? Mikä on median vastuu totuudellisuudesta? Kuinka lukijat voivat muutoin näin jopa manipuloivaan tapaan reagoida kuin lopettamalla lehden tilaamisen?
~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1460684372770 -

D
... Meillä media ei oivalla kysyä sotilasasioiden asiantuntijoilta mitä nuo tiedustelu- eli vakoilukoneet tekevät toisen valtion liki välittömässä läheisyydessä. Näyttää olevan Helsingin Sanomilla natoselvityksen julkistusanalyysien yhteydessä tärkeämpää saattaa Venäjä uhan aiheuttajaksi.

Molemmat suurvallat tietävät mitä vakoilukoneet operoivat, eivät vain sitä selkokielellä kerro. Noilla signaalitiedusteluilla on kirjoittamattomat säännöt ja niiden herrasmiessopimusta valvotaan. Nykypäivä on teknologisesti jo niin kehittynyttä, että voidaan toisen osapuolen sotilaallisiin puolustus- ja/tai hyökkäysjärjestelmiin istuttaa tietojärjestelmäviruksia ja -vakoilijoita, jopa langattomasti.

Kaliningradissa on Venäjän merkittävät puolustusjärjestelyjen etähavainnointisysteemit puolustuksellisine torjuntaohjuksineen. USA on sijoittamassa Eurooppaan omat ohjusjärjestelmänsä, yhä lähemmäksi Venäjää. Tässä on se kohta, jota venäläiset kuvaavat Naton laajentumiseksi aivan Venäjän rajoille saakka.

Samalla tavalla Yhdysvallat koki ahdistusta Kuuban ohjuskriisin aikana 1960-luvin alkupuolella. Kuuban selkkaukseen kannattaa perehtyä huolella, sillä silloin oli III Maailmansota lähellä. Entä nyt?
~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1461916623032 -

E
... Trumppismi on jo ilmiö, joka repii ja arvattavasti ajaa amerikkalaisia yhä syvemmälle kahtiajakoon. Trump ei halua olla eurooppalaisten rauhanolettamuksen maksumies. "Kukin maksakoon osuutensa täysimääräisenä", Trump on muotoillut.

Yhdysvaltain presidentinvaalit voivat olla Euroopan sodanuhanahdistelun vedenjakaja. Trump voisi tuoda amerikkalaissotilaat pois Euroopasta. Näin eurooppalaisille jäisi oman maanosansa turvallisuuskehitys omiin käsiin.

Maantiedettä lukeneet muistavat jo kansakoulusta Euroopan jatkuvan Venäjän Uralille asti. Trump on lisäksi kertonut, että ottaa selvää Venäjän presidentti Vladimir Putinista, vihjaissut jopa siitä, että tulisi tämän kanssa toimeen.

Trump ei myöskään halua väkisin viedä länsimaalaista kulttuuria sinne, minne sitä ei haluta. Trump oivaltaa, että läntinen maailmanosa on pallostamme vain noin vajaa kolmasosa ja väestöltään sitäkin vähäisempi.
~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1461918716171 -

F
... HS-toimittaja Kari Huhta jättää tavallisen enemmistösuomalaisen kuin nallin kalliolle, jonka päälle suuri saapas astuisi, Suomen ollessa Naton jäsen. Huhta ei noteeraa kansalaisiamme, jotka enemmistönä vastustavat Natoa. Huhta jatkaa voimakasta edesmenneen kolumnisti Olli Kivisen valitsemaa Nato linjausta, mennään sisään sotilasliittoon Venäjän aggressiivisen arvaamattomuuden vuoksi - tajuamatta historian viestiä, mitä merkitsee ydinasesuurvallan amerikkalaisvaikutuksen ulottaminen toisen kotivesille sumputtamalla se Suomenlahden pohjukkaan.

Nyt on jäänyt lukematta Kuuban ohjuskriisin ulottuvuudet ja alkuperäissyyt. Tapaus on kuin vastakkainen verranto ja näin osaamme jo etukäteen nähdä muun muassa taloudelliset reaktiot, hyvinkin pitkäksi aikaa. Kuuban USA kauppasaarto jatkuu edelleen. Jaetaan katsominen avaisi toimittajan silmiä.

Huhta analysoi selvityksen tuovan turvaa, jos suomalaiset vietäisiin vasten tahtoaan Natoon. Turvaa Natoon liittyminen ei tuo - juuri Suomelle, mutta asettaa Suomen viholliskandidaatiksi koko 1 300 kilometrin itärajan matkalta ja tätä jo oman Nato selvityksen tehnyt kansamme kavahtaa.

Suomaiset osaavat ymmärtää vanhan kiinalaisen sanonnan "pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana". Samoin suomalaiset täällä idän ja lännen vedenjakajalla paasikivimäisesti osaavat arvostaa toista kiinalaista sanontaa: "Ellet voita vihollistasi, tee siitä ystävä". Natoon liittyminen veisi meiltä huomisen rauhankehittäjän tittelin pois. Nyt voimme olla Pohjolan Sveitsi. Ilman Natoa valtiona voimme olla konfliktien vuoropuhelujen ylläpitäjä. Naton jäsenenä emme omaa enää uskottavaa YK-rauhanturvaamisoperaatioiden luottamuspohjaa.
~ http://www.hs.fi/kotimaa/a1461913209144 -

G
... noin 53 000 avausklikkausta kopauttanut äänestysnappeja. Noin 55 prosenttia avaajista sanoo: Ei Natolle. IS nettikysely, ei gallup arvoa.
~ http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-200000116907... -

H
... Olemme löytäneet nykyajan Eljas Erkon - hän on Alexander Stubb. Ennen Talvisotaa ulkoministerinä oli HS Eljas Aatoksen isä Erkko. Eljas ei halunnut käydä vakavasti maanvaihtoneuvotteluja Josif Stalinin kanssa. Tuolloin ei kuunneltu sellaisia herroja kuin Rudolf Walden, J.K. Paasikivi ja C.G.E. Mannerheim. Noiden kolmen rooli muodostui itsenäisyytemme peruskivijalaksi. [18LT]
~ http://www.hs.fi/politiikka/a1461913363954 -

K
... Ruotsalaisetkaan eivät halua Natoon; ei kansana eikä hallituksena.
~ http://www.hs.fi/politiikka/a1461909716916 -

L
Suomella on vain yksi ratkaisu - se on oma itsellinen päätös, joka tehdään itse. Tuon päätöksen tekee kansanäänestys. Nyt tehdyn arvion laatu on tynkä, sillä ryhmä ei nauti kaikinpuolista tietämystä. Ryhmästä puuttuu vastine natovaltion edustajalle! Kansa päättää liitymmekö vai emme Natoon. Kokoomuksessa on kansanedustaja Ilkka Kanervan johtama ryhmä, joka veisi Suomen Natoon, jopa väkisin - ohi kansanäänestyksen!
~ http://yle.fi/uutiset/8846485 -

M
... Ryhmä, joka laati selostuksen, on vajaamittainen - joka tapauksessa. Ryhmässä natovaltion edustaja, mutta ei "vastinta" tälle.
~ http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/nato-s... -

N
... Missä on nyt se Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan johto, joka ymmärtää kansalliset etumme syvällisesti? Jo tämän asiaosaamisen puutteen vuoksi olisi hallitus vaihdettava. Nyt ovat väärät miehet vastuuposteilla. Nyt tarvitaan paasikivimäistä harkintaa, jonka oireita jo Eero Heinäluoma esitti torstain a-talk: ssa (Yle).

~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1461903204953

...

Ilkka Luoma

Jotta saamme liki tyhjentävän natoarvioinnin - niin tässä linkit jutusta ---

[Link] Nato-selvitys 2016

ORIG ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/04/nato-selvity...  - 
(30042016)
...


Tekstin numerot lisäteksteihin ja viitteisiin

1 Suomen Lapin läpi hyökkäys Kuolan sukellusveneasemin? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/08/mista-luodaa... -
2 a-talk – poreilua Naton alla ~ http://yle.fi/uutiset/a-talk_nato-poreilua_vapun_a... -
3 Kansakunta ei halua Natoon ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/139780-... -
4 Emme pelkää Venäjää, emmekä liity Natoon! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/emme-pelkaa-... -
5 Itsenäisyytemme viimeinen säie ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/214478-... -
6 Viron Ämarin rynnäkkötaisteluvalmistelut ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/01/harjoittelem... -
7 Viro kutsuu amerikkalaiset sotajoukot maahan ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/04/viro-pyytaa-... -
8 Putin arvostaa kansamme natokantoja ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/169609-... -
9 Stubb jenkaa Suomea Natoon! ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/63526-s... -

10 Ohittaisi kansanäänestyksen ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/12/koppalakkios... -
11 Krimiltä ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/reviiritaist... -
12 Venäjästä luodaan tietoista uhkaa ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/02/venajasta-lu... -
13 USS signalointi ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/215404-... -
14 Uhkaavatko Iskander ohjukset Suomea? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/12/uhkaako-vena... -
15 Kuuban ohjuskriisi ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Kuuban_ohjuskriisi - [LT]
16 Nato-selvitys 2007 ~ http://www.formin.finland.fi/public/default.aspx?c...
16 Nato-selvitys 2016 ~ http://documents-prod-kaleva-fi.s3.amazonaws.com/d... -
17 Ruotsalaisetkaan eivät halua Natoon ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1452220736021 -
17 Ruotsalaiset eivät halua Suomea Natoon ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/01/ruotsikaan-e... -
18 Uus-erkkolaisuus ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/06/milta-taman-... - Stubb [LT]
18B Nato ei ota uusia jäseniä? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/06/suomea-ei-hy... -
19 Kiinan vuosisata ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/kiinalainen-... -

20 Donald Trump ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/03/trump.html -
21 Trumppismi ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/214086-... -
22 Informaatiosota hybridisesti ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/215889-... -
23 Olli Kivisen muistolle – toimittaja Kari Huhta ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/12/kolumnisti-o... -
24 Emme halua olla Naton taistelukenttä ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/natojasen-on... -

...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ihan sääliksi käy Luomaa ja Myyryläistä. Eivät tainneet saada unta viime yönä. Natokuume on heillä jo yli 42 astetta!
Se pahuksen Natokenraali majailee Suomessa. Nyt on tosi kyseessä, Nato ja Suomi voivat milloin tahansa miehittää ainakin osan Venäjästä. Nyt olisikin sopiva aika kiristää Putilta omamme pois. Ilkkahan paljasti äsken että Venäjä ei aio puolustaa ainakaan luovutettua aluetta eikä Karjalan tasavallan läntistä osaa. Eli niitähän suorastaan tyrkytetään Suomelle.

Olisi tietysti parempi jos päädyttäisiin rauhanomaiseen ratkaisuun. Ilkka tähyilee siellä vedenjakajalla Kolilla tilanteen kehittymistä. Onnea hänelle tärkeässä työssä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Onhan toki ihan hyvä, että joku säälii meitäkin kun "Kaaos", "Hullu koira" ja "soturimunkki" samassa hypridipersoonassa on ihan naapuripitäjässä.

Ilkka Luoma

Mattis on Afganistanin veteraani - mutta miksi me olemme Afganistanissa?

...

Suomalaisten rooli – kysymme ensin miksi olemme Afganistanissa?
[ … miksi tosiaan olemme Afganistanissa? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/04/miksi-me-ole... - ]

Menetetty siviili on yhtä arvokas niin Kunduzin sairaalassa,
[ USAF rynnäköi tappavasti ”Lääkärit ilman rajoja” sairaalaan Afganistanissa ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1443835426723 - ]

...

"Ex-rauhanturvaaja: Suomi on sodan osapuoli Afganistanissa ... "
~ https://yle.fi/ylex/uutiset/ex-rauhanturvaaja_suom... -

.
"Tutkija: Suomi käy sotaa – totuus Afganistanista pimitetty ”tietoisesti” ... "
~ https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/57658-tutkija-tat... -

.
"Tuomioja: Suomi on sodan osapuoli Afganistanissa ... "
~ https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/tuomi... -

...
Afganistanin sota 2001 - jatkuu edelleen, on Nato-operaatio.

.

.

Ilkka Luoma

Päätökseksi sopii erinomaisesti US puolustusministeri ja kenraali Mattisin vierailu Suomessa - "Hullu koira" on Afganistanin veteraani ---

...

~ http://www.iltalehti.fi/politiikka/201711062200513... -

" ... Presidentti Niinistö keskusteluista USA:n Mattisin kanssa: Puhuimme rauhasta, emme hävittäjäkaupoista tai sotaharjoituksista ... " -Iltalehti

.
Miten voidaan puhua rauhasta maailman sotivimman valtion puolustusministerin ja kenraalin kanssa? Afganistanin veteraani Mattis, itse US hyökkäys Afganistaniin alkoi 2001, ja jatkuu yhä ... Olemme osapuoli tuossa sodassa, joka on samalla Nato-operaatio. Seuraavana valhein aloitettu raju US hyökkäys Irakiin 2003- , sota jatkuu ja samalla syntyi ISIS-järjestö. Seuraavana Libya 2011. Sitten Syyrian US rynnäköt, alkaen jo 2013, salaisena CIA operaationa ja ilman mitään kansainvälistä mandaattia. Tuntuu kornilta, että puhutaan rauhasta ... Trump: Tuhoamme koko Pohjois-Korean jne ...

.

Olemme Afganistanissa jo sodan osapuoli ---
~ https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/tuomi... -

~ https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/57658-tutkija-tat... -

.

Ilkka Luoma

Ketjuun tulee koko ajan lisää kommentteja - jatkamme siis aiheeseen liittyen:

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-9918786 -

" ... Yhdysvaltojen puolustusministeri ja Naton pääsihteeri ovat varoittaneet suorasukaisesti, että ydinsopimuksen allekirjoittaminen vaarantaa sotilasyhteistyön ... "

.
... Näyttää siltä, ettei amerikkalaisten suora puuttuminen Ruotsin sisäisiin asioihin ei häiritse meidän suomalaisten nykyvaltapoliitikkojen sielunelämää. US haluaa uhkauksin estää Ruotsia allekirjoittamasta täysydinkieltosopimusta. Meillä Suomessa ei edes YK' n ydinaseet kieltävää sopimuksen allekirjoitusta amerikkalaispelon edessä uskallettu harkita, saati sitten allekirjoittaa. Sen sijaan natottajat Suomessa hirnahtavat herneet nenään, kun Venäjä kysyttäessä ilmoittaa reagoivansa, jos sen rajanaapuri tärkeimmällä maarajallaan sattuisi kansan vastustuksesta huolimatta liittymään lännen sotakoneistoon Natoon.

.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

USAn toimet Ruotsia vastaan eivät tietenkään ole "hybridivaikuttamista". Ei toki - vaan suoraa ja raakaa painostusta.

Ilkka Luoma

... Näyttää siltä, ettei amerikkalaisten suora puuttuminen Ruotsin sisäisiin asioihin ei häiritse meidän suomalaisten nykyvaltapoliitikkojen sielunelämää. US haluaa uhkauksin estää Ruotsia allekirjoittamasta täysydinkieltosopimusta. Meillä Suomessa ei edes YK' n ydinaseet kieltävää sopimuksen allekirjoitusta amerikkalaispelon edessä uskallettu harkita, saati sitten allekirjoittaa. Sen sijaan natottajat Suomessa hirnahtavat herneet nenään, kun Venäjä kysyttäessä ilmoittaa reagoivansa, jos sen rajanaapuri tärkeimmällä maarajallaan sattuisi kansan vastustuksesta huolimatta liittymään lännen sotakoneistoon Natoon.

...

Ilkka Luoma

... UPI-FIIA tutkija ei näytä hoksaavan sitä toista vaihtoehtoa, jonka kansalaiset näkevät 59 prosentin voimalla. Suomi on ponnahduslauta Salonius-Pasternakin kaavailuissa, eli US/ Naton ollessa matkalla Kuolaan ja Pietariin. Samalla tässä paljastuu syy, miksi meille vängättiin Nato-Isäntämaa pöytäkirjakin, alustaksi muille etapeille jengattaessa meitä Natoon. Sinällään on tunnustettava, että UPI- Charly on hoksannut Murmanskin, sanomatta sitä todellisuutta kuitenkaan ääneen. Todellisuus on Kuolan niemimaan strategisten ydinsukellusveneiden tukikohdat ... •]

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-9919034 -

" ... Salonius-Pasternakin mukaan Yhdysvallat on huomannut, että Suomi panostaa kansainväliseen turvallisuuspolitiikkaan osallistumalla eri operaatioihin esimerkiksi Afganistanissa ja Irakissa ... ¤ ... Salonius-Pasternak muistuttaa Suomen strategisesta sijainnista. Suomi on lähellä kahta Venäjälle taktisesti tärkeää kaupunkia, Pietaria ja Murmanskia. Yhdysvallat pyrkiikin vahvistamaan Suomea niin paljon kuin mahdollista ... "

Ilkka Luoma

... Kun katsomme kylmiä lukuja sekä sotimisen tilastoja kaatuneina sotilaina, tapettuina siviileinä ja tuhottuina kaupunkeina, ei jää epäselvää, mikä valtio on maailmanlaajuinen uhka! Maailman sotivin valtio on ylivoimaisesti Yhdysvallat, joka on Naton sotilasjohtaja. Pisin nato-operaatio on Afganistan, alkanut jo 2001 ja jatkuu edelleen. Suomikin on jo Afganistanissa sodan osapuoli!

...
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005439572.html -

"Trump Koreassa: Yhdysvallat käyttää koko sotilaallista voimaansa Pohjois-Koreaa vastaan ¤ Trumpin mielestä Pohjois-Korea on maailmanlaajuinen uhka
¤ Tiedotustilaisuudessa Trump muistutti, että Yhdysvalloilla on Tyynenmeren alueella kolme lentotukialusta ja ydinsukellusvene. Yhdysvalloilla on jo pari viikkoa ollut tavallista enemmän asevoimaa alueella ... "

.

Ilkka Luoma

62 prosenttia kansakunnastamme vastustaa tänäänkin Natoa - kirkasta ymmärrystä jaetaan näin poliitikoillemme - merkittävistä poliitikoistamme vain Paavo väyrynen vastustaa yksiselitteisesti Natoa.

.
... Kansakuntamme on jälleen jyrähtänyt - ei Natoon! Ymmärtävätköhän poliitikkomme tämän kansalaistemme vuodesta toiseen vakaana pysyvän viestin?

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-9951600 -

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Pientä se kansakunnan jyrähdys on verrattuna siihen kun Luomakunta täräyttää 110 prosenttisesti:

Eläköön Putin ja Stalin!

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Eikö Mirala kuule pitkin Linnunrataa kaikuvia bravo-huutoja? Peittyvätkö ne naapurigalakseista kantautuvien pitkään jatkuvien suosionosoitusten alle?

Kun maailmankaikkeuteen kaikkine rinnakkaistodellisuuksineen leviää tieto suomalaisista yhteisessä rintamassa sotaliittoja vastaan ja intergalaktisen rauhan puolesta.

Gloria Pacem ylistää kaikki marsilaisista mähnämönkiäisistä Betelegeuze:n ja Aldebaran:n takaisiin tripodi-heksamanuskeihin aina kahdeksatta väärinpäin olevaa rinnakkaistodellisuutta myöten 178 prosenttisesti (miinus yksi Mirala).

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #190

Kun näihin avaruuden vaikuttajiin liittyy vielä joulun aikana Taivaalliset Sotajoukot, niin voitto ja paratiisi on varmaa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #191

Arkkikenraalienkeli Mikaelin joukot taitavat olla yhtä fiktiivisiä kuin italian armeijan kuuluisat sotasaavutukset II Maailmansodassa (vitsivitsivitsi, siis jutut italialaisista).

Luotan enemmän Jedien yleisgalaktisiin rauhanturvajoukkoihin. Ne voisivat vihdoinkin tuoda rauhan meidän ajallemme vaikka se hieman kaareutuisi, venyisi ja vanuisi.

Ilkka Luoma

" ... Asetelma on selvä, mutta suomalaisen Nato-keskustelun kummallisuus on siinä, että jäsenyyden vastustajat joutuvat koko ajan perustelemaan kantaansa. Muutosta vallitsevaan tilanteeseen ajavilta riittää lattea perustelu, että sotilasliiton jäsenyys parantaisi Suomen turvallisuutta. Tai presidentti Martti Ahtisaaren vielä latteampi väite, että koska Suomi on länsimaa, sen pitää kuulua kaikkiin läntisiin organisaatioihin – siis olla liitossa myös diktatuuriin vajonneen Turkin kanssa ... "

~ https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3812064-vas... -
.

Toimituksen poiminnat