Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

West trolling media lisää kierroksia – Natoon!

  • West trolling media manipuloi kansakuntaamme Venäjän uhalla - osa 1. ¤
    West trolling media manipuloi kansakuntaamme Venäjän uhalla - osa 1. ¤
  • Rankkaa Venäjän uhan luontia - kuka kertoo todellisuuden vaikkapa viimeiseltä 20 vuodelta? ¤
    Rankkaa Venäjän uhan luontia - kuka kertoo todellisuuden vaikkapa viimeiseltä 20 vuodelta? ¤
  • Loikkari uhkuu ja puhkuu: "Sodan uhka on palannut"  ... West trolling media ¤¤
    Loikkari uhkuu ja puhkuu: "Sodan uhka on palannut" ... West trolling media ¤¤

Lännenmiehen media vannoi vastaavansa idänmiehen väitettyyn propagandaan. Näin on tapahtunut; syntyi West trolling manipulaatio [1, jonka tavoitteena on luoda Venäjän uhkaa, jopa vihaa – vähintään alitajuntaamme. Nyt West trolling media sai pahasti siipeensä kun kansakuntamme jyrähti – ei Natoon – 59 prosentin voimalla! [2

USA on nyt työntynyt Itämerelle – Venäjän kotivesille

Historiasta voisimme nostaa Kuuban, joka kutsui Neuvostoliiton apuun, kun US oli rahoittanut ja aseistanut sinällään epäonnistuneen maihinnousun Kuubaan [3 – tätä ennen USAF oli pommittanut Kuuban lentokenttiä – muistamme miten US reagoi – syntyi Kuuban ohjuskriisi [4, joka purkautui läheltä III Maailmansotaa.

 

Itämeri – rauhan meri, jonne jengattiin Ukrainan uhka!

[ … ” … keskustelimme rauhasta! … -presidentti Sauli Niinistö tavattuaan US puolustusministeri Mattisin … ” ~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/alykkokenraali-suomeen-lukutoukka-tietaa-alastaan-ja-sotahistoriasta-tuhansien-niteiden-verran-myos-suomen/6646100#gs.v8xEPJo - ]

West trolling media kehitti Ukrainan tapahtumille jatkovarren Krimin kautta Itämerelle – väitteellä että Itämeren tilanne on kiristynyt. US Navy höyrysi paikalle ja suuria taistelu- ja rynnäköintiharjoituksia järjestettiin – Viron Ämariin jopa niin, että edellinen US presidentti Barack Obama nimesi rynnäkköharjoituksen kohteenkin – Venäjän [5.

 

Entä nyt, kun Ruotsi haluaisi liittyä YK' n ydinaseiden kieltosopimukseen?

Ote West trolling mediasta:

” … Yhdysvaltojen puolustusministeri ja Naton pääsihteeri ovat varoittaneet suorasukaisesti, että ydinsopimuksen allekirjoittaminen vaarantaa sotilasyhteistyön … ” -Yle

~ https://yle.fi/uutiset/3-9918786

Allekirjoittaneen kommentti:

”... Näyttää siltä, ettei amerikkalaisten suora puuttuminen Ruotsin sisäisiin asioihin ei häiritse meidän suomalaisten nykyvaltapoliitikkojen sielunelämää. US haluaa uhkauksin estää Ruotsia allekirjoittamasta ydinasekieltosopimusta. 

Meillä Suomessa ei edes YK' n ydinaseet kieltävää sopimuksen allekirjoitusta amerikkalaispelon edessä uskallettu harkita, saati sitten allekirjoittaa. Sen sijaan natottajat Suomessa hirnahtavat herneet nenään, kun Venäjä kysyttäessä ilmoittaa reagoivansa, jos sen rajanaapuri tärkeimmällä maarajallaan sattuisi kansan vastustuksesta huolimatta liittymään lännen sotakoneistoon Natoon”

 

Suomeen lennähti US puolustusministeri ”Mad dog - hullu koira” James Mattis, Afganistanin sotaveteraani – sodasta joka alkoi 2001 ja jatkuu yhä *

Hullu koira tuli tunnetuksi hyytävästä lausahduksesta: … [ ote – Mtv ] lempinimellä hullu koira, kun James Mattis sanoi, että ”sotilaan on oltava kohtelias, ammattimainen mutta valmis tappaamaan jokaisen vastaantulijan”, mutta nyt meidän presidentti Sauli Niinistön mukaan puhuttiin vain rauhasta!

Ote Mattisin vierailun West trolling uutisoinninsta:

”Presidentti Niinistö keskusteluista USA:n James Mattisin kanssa: Puhuimme rauhasta, emme hävittäjäkaupoista tai sotaharjoituksista … ”

~ http://www.iltalehti.fi/politiikka/201711062200513540_pi.shtml

Allekirjoittaneen kommentti:

”Miten voidaan puhua rauhasta maailman sotivimman valtion [6 puolustusministerin ja kenraalin kanssa? Afganistanin veteraani Mattis, ja itse US hyökkäys Afganistaniin alkoi 2001, ja jatkuu yhä ... Olemme osapuoli tuossa sodassa [7, joka on samalla Nato-operaatio. 

Seuraavana valhein aloitettu raju US hyökkäys oli Irakiin 2003 - , sota jatkuu ja samalla syntyi ISIS-järjestö [8. Seuraavana Libya 2011. Sitten Syyrian US rynnäköt, alkaen jo 2013, salaisena CIA operaationa [9 ja ilman mitään kansainvälistä mandaattia. Tuntuu kornilta, että puhutaan rauhasta maailman sotaa käyvimmän valtion kanssa. US presidentti Donald Trump: ”Tuhoamme koko Pohjois-Korean jne .[LINK] ..”

 

UPI – FIIA Ulkopoliittinen instituutti – oivalsi Kuolan niemimaan ja Leningrad oblastin merkityksen 

Tutkija Charly Salonius-Pasternak kiteytti fiksusti maantieteelliset kohteet, mutta unohti että todellisuus voisi olla juuri päinvastoin – siis hyökkäyssuunnan osalta. West trolling media ja useat selittelijät kuin vähemmistöpoliitikot esittävät aina Venäjän hyökkääjäksi tai hyökkääjäkandidaatiksi. Tässä kohtaa on hyvä miettiä meneillään olevat sodat, konfliktit ja uhoamiset – vaikkapa Korean niemimaalle.

Ote Salonius-Pasternakin haastattelusta:

” … – Yhdysvalloille tärkeintä on varmistua siitä, että Suomi kykenee hoitamaan oman tonttinsa, tutkija toteaa.

Salonius-Pasternak muistuttaa Suomen strategisesta sijainnista. Suomi on lähellä kahta Venäjälle taktisesti tärkeää kaupunkia, Pietaria ja Murmanskia. Yhdysvallat pyrkiikin vahvistamaan Suomea niin paljon kuin mahdollista.

– Niin kauan kuin Suomi pitää tämän koko alueen, Venäjä joutuu miettimään, missä ja miten käyttää joukkoja, sanoo Salonius-Pasternak … ”

~ https://yle.fi/uutiset/3-9919034

Allekirjoittaneen kommentti:

”... UPI-FIIA tutkija ei näytä hoksaavan sitä toista vaihtoehtoa, jonka kansalaiset näkevät 59 prosentin voimalla. Suomi on ponnahduslauta Salonius-Pasternakin kaavailuissa, eli US/ Naton ollessa matkalla Kuolaan ja Pietariin. 

Samalla tässä paljastuu syy, miksi meille vängättiin Nato-Isäntämaa pöytäkirjakin, alustaksi muille etapeille jengattaessa meitä Natoon. Sinällään on tunnustettava, että UPI- Charly on hoksannut Murmanskin, sanomatta sitä todellisuutta kuitenkaan ääneen. Todellisuus on Kuolan niemimaan strategisten ydinsukellusveneiden tukikohdat [** ...”

 

Suomi ei halua Natoon, mutta Sauli Niinistö ajaa neuvottelijan ja jopa välittäjän roolia

Presidentti Sauli Niinistö tapasi tänä vuonna kaikki kolme suurvaltajohtajaa – joka on harvinainen saavutus, ehkä meidän 100V tapahtumalla on jokin vaikutus, mutta kuitenkin henkilökohtaiset taapamiset antavat presidentillemme arvoa, arvostusta ja jopa kunnioitusta, ja täyden varmuuden toiselle kaudelle ensi vuoden presidentinvaaleista, ellei toiseksi kokenein ulkoministerivuosiltaan oleva Paavo Väyrynen [10 tee täydellistä yllätystä … 

Niin, joka tapauksessa Sauli Niinistö voisi kutsua Arktisen neuvoston [11 puheenjohtajamaana kaikki kolme suurvaltajohtajaa keskustelemaan nokeamisen vaikutuksista arktisille alueille – hieno ja ajankohtainen – hyvin neutraali aihe, johon kaikki kolme suurvaltaa syyllistyvät, kuka pidempään, kuka enemmän ja kuka eniten vähentäen ---

~ https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/presidentti-niinisto-suojelisi-arktista-aluetta-torjumalla-mustaa-hiilta-pitaa-keskustelua-venajan-ja-usa-n-kanssa-mahdollisena/6416764#gs.y0RtzdE

Ote:

” … "Presidentti Sauli Niinistö arvioi, että ilmastonmuutoksen torjuntaa voi olla haastavaa pitää esillä Arktisen neuvoston toiminnassa, kun sekä Yhdysvaltain että Venäjän johtajat ovat ilmaisseet epäilevänsä, ettei se olisikaan ihmisen aiheuttamaa … ”

 

...

West trolling Helsingin Sanomat – toimittaja Kari Huhdan jenkaustekstinä purkaa harmiaan --- [12

… kansakuntamme kertoi selvät luvut – ei Natoon, ja Kari Huhta loukkaantui niin, että luo uhkaa tyhjästä, ettemme pääsekään Natoon, joka onkin kansakuntamme mahtietu ja -hyöty. 

Mikäli Sauli Niinistö olisi nyt rehellinen kansalainen kansalaisilleen – sanoisi hän presidentinvaaliväittelyissä, etteme enää puhu Natosta, vaan keskitymme huolehtimaan siitä, ettei maahamme tule mistään ulkoa rajanaapureitamme uhkaavia sota- ja taistelujoukkoja. Näin luomme vakauden, oman turvallisuutemme ja luottamuksen kaikkiin ilmansuuntiin. Tätä meidän kansa – Suomen kansa haluaa ja toivoo. 

--- Otatko Sauli kopin? ---  

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

US VU T BL BL BL FB FB FB BLOG 155439

 

DOC media jenkaa natoon_07112017.doc – OpenOffice Writer

PVM 07112017

 

864_7676

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Juha Hämäläinen

Kiitos. Kirjoitin pitkälti samasta tuohon viereen blogijutun. Militarismi tekee paluutaan nyt jopa Suomessa. Tämä ilmiö on todellakin jo aivan eri asia kuin normaali halu maansa puolustamiseen.

Ilkka Luoma

Kiitos - käväisen lukemassa Puheenvuorosi :)

Ilkka Luoma

HS-toimittaja Kari Huhta:

... Helsingin Sanomien ykkösnatottaja Kari Huhta unohtaa, haluaa unohtaa ja kävelee kansakunnan yli, ei muista, että juuri tehty HS-tutkimus kertoi 59% kansasta sanoo ei Natolle. Toisaalta Huhta lietsoo tämän tyyppisillä jutuillaan Venäjän uhkaa ja jopa vihaa. Huhta voisi kertoa, miten Venäjä on nyt uuden aikansa myötä meitä suomalaisia uhannut. Herää lopulta kysymys miksi tällaisia juttuja kirjoitetaan?

...
~ https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-200000543888... -

" ... Ilmoitus mahdollisesta Nato-jäsenyydestä on toimiessaan pelote Venäjän vaikutusyrityksiä vastaan. Epäuskottavana se toimii päinvastoin houkuttimena ... "

.

Tomi Vaalisto

Löytyykö tuolle kotikutoiselle aglismille suomennosta? Entä miten selität sen englantia puhuvalle - hänelle se trolling media voisi tarkoittaa vaikka uisteluun ja kalastamiseen liittyviä härpäkkeitä.

Ilkka Luoma

Lännenmiehen mediamanipulaatio, joka vastustaa itäistä informaatiovirtaa - syyttäen sitä propagandaksi ---

...

Lännenmies vakuutteli tekevänsä vastineen itäisen ajatusmaailman propagandalle –

 … syntyi käsite East trolling (propagandatuutti). Slaavilaiseen tyyliin otettiin suoraviivaiset käytänteet suunnatessa tarkoitushakuista tietoa – informaatiota, propagandan |3 tyylillä.

Propaganda on jyrkkä muoto tiedonlevityksessä, jossa ei yritetä vihjailla, vaan esittää suoraan tavoitehakuista päämäärää, jossa ei koeteta kätkeä vaikuttamisen yksipuolisuutta. Propagandan etu on se, että se havaitaan helposti ja siihen voidaan asennoitua järkiselitteisesti tai siten tunneviihteellä totena ja kiehtovana.

Tähän uuteen sodan muotoon – informaatiosotaan |4 haluttiin lännestä vastavoima. Haluttiin esittää totuutta, tarkkaa tietoa, tarkastettua informaatiota, siis tavoitteena antaa oikeaa tietoa |5. Mikä on muuten oikea tieto?

Oikea tieto on paljolti enemmistöhyväksyttyä informaatiovirtaa,

 … jolle annetaan hyväksytty leima asiantuntijapiireistä. Usein asiantuntijat tietoineen ovat osoittautuneet olleensa väärässä, kun informaatiovirta tarkentuu ja/tai uutta analysoitua ja yleisymmärrettyä tietoa on saatu julkiseksi. Todisteiden voima on myös katsojan uskomuksissa, silmissä ja korvissa. Mitään täysin vedenpitävää todistetta ei ole olemassa [fil.]

Lännenmiehen vastahyökkäys East trollingille synnytti West trollingin

West trolling on hienosyistä, taitavasti läpivalaistua manipulaatiota, jossa totuuden arviointi jätetään lopulta lukijan haltuun. Manipulointi |6 on harhauttavaa, ja se pyrkii järjellisin keinoin saavuttaa asiantuntijamaista hyväksyntää esitetyn tietovirran pohjalta. Manipulaatio on salaista, piilovaikutteista ja totaalisesti mielenmuokkaukseen pohjautuvaa tietovirtaa, jolla pyritään muuttamaan käsitteitä, mielipiteitä ja ajatuskaavioita.

Itä ja länsi ottelevat nyt informaatiosodassa
[ ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/221988-... - ]

...

Tomi Vaalisto

Kyllä se kalastuksen puolelle menee...East Side Trolling on myös kalastuskerho.

Asioista kannattaa käyttää asioiden oikeita nimia: propagandasta käytetään sanaa propaganda ja manipulaatio taas voi tarkottaa moniakin asioita - vaikkapa osakekurssien manipulointia, joka voi olla rikos.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #7

... On syntynyt West trolling manipulaation (osaksi läntisen perinteellisen mediamanipulaation) ja East trolling propagandan (osaksi lähinnä idästä syntyvä informaatiopropaganda, myös osin valvotun median toimesta) kaksintaistelu --- väliin kehittyy hyvää vauhtia kriittinen kansalaiskanava, ilman välikädellistä toimittajakuntaa! Suora kansalaiskanava on evoluutioputkessa, ja saa yhä enemmän lukijoita ja luottamusta.

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-9919866 -

" ... Miten erottaa oikea tieto, tiedoksi puettu vaikuttaminen ja suoranainen vääristely toisistaan? Vaikea kysymys, toteaa moni Tampereen kadulta yhytetty arkiaamun kulkija ... "

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #8

Valtamedia on yleisesti käytetty termi hyvään journalismiin sitoutuneista uutisoijista.
Propagandisteista käytetään monelaisia nimityksiä kuten itätrollaus, trollit, propaganda ja valemedia.

The Ulkopolitist kehottaa tarkkailemaan, löytyykö itseltäsi tai lähipiirisi edustajilta seuraavia oireita:

1. sinulla tai tutullasi ei ole ongelmaa leimata kaikkea länsimaista mediaa propagandakoneistoksi, mutta mielestänne RT, Press-TV sekä muut vaihtoehtomaailmankatsomukselliset mediat kuten Verkkomedia ovat täysin uskottavia tietolähteitä;
2. sinun tai tuttusi mielestä sotilaallisen voiman käyttö ei missään tapauksessa ole oikeutettua, mutta korostatte ettei Krimiä valloitettu, vaan se irtaantui oma-aloitteisesti. Ja vaikka olisikin valloitettu, se olisi ollut oikein, koska Naton itälaajentuminen, Venäjän nöyryyttäminen ja/tai Irak 2003;
3. vaalikoneissa sinulle tai tutuillesi sopivimmat ehdokkaat tulevat järjestään itsenäisyyspuolueen ja Suomen kommunistisen puolueen listoilta;
4. sinun tai tuttusi kaapista löytyy pelkästään mustan ja oranssin värisiä huiveja tai solmioita;
5. sinun tai tuttusi mielestä Venäjä-trolleista puhuminen on pitkä askel kohti ”orwellilaista yhteiskuntaa”;
6. sinä tai tuttusi näette jokaisen Venäjää koskettavan konfliktin takana fasistien uhkaavan varjon, lännen näkymättömän käden sekä heidän yhteiset pahansuopaiset masinaationsa, joista valtavirtamedia hiljenee;
7. sinun tai tuttusi päivät kuluvat mukavasti pyörittelemällä twitterissä ”vaalitilejä,” tarkkailemalla kuka puolustusvoimien väestä tykkää kenenkin postauksista Facebookissa, tai lähettämällä satoja twiittejä henkilö(i)lle, joka on jo blokannut teidät aikapäiviä sitten;
8. sinä tai tuttusi koette palavaa tarvetta lähettää toimittajalle tai tutkijalle tulikivenkatkuista kansalaispalautetta tai suoranaisia uhkauksia, jos heidän kantansa eroaa omastanne;
9. sinuun tai tuttuusi saatetaan leikkisästi viitata seuraavilla lempinimillä: päivystävä desantti, toveri Böbrikov, Böbbels, Tohtori Böbbenstein, tai Bätmän – yön punainen ritari;
10. pohditte jo, paljonko Nato maksaa The Ulkopolitistille tämän artikkelin julkaisemisesta.

Mikäli sinä tai tuttusi kärsitte kolmesta viiteen mainituista oireista, meillä on teille huonoja uutisia. Ulkopuolisille huolestuneille ja tartuntavapaille kansalaisille muistutamme kuitenkin, että Venäjä-trollin tunnistamisen jälkeen sitä tai heitä ei kannata missään tapauksessa lähestyä – ei edes sosiaalisessa mediassa! Ottakaa mielummin välittömästi yhteys Erkon mediaan. Heidän agenttinsa on koulutettu tällaisten tilanteiden varalle.

Vaikka tilanne on huolestuttava, kaikkea ei ole vielä hävitty! The Ulkopolitistin saamien huippusalaisten tietojen mukaan tulevan hallituksen salaisessa pöytäkirjassa on korvamerkitty riittävät resurssit kasvavan trolliepidemian uhkaan vastaamiseksi. Suomen läntisimpään paikkaan Hammarlandin Märketin luodolle ollaankin perustamassa trollisanatoriota, jossa keskitytään muun muassa potilaiden medialukutaidon ja -kritiikin parantamiseen. Trollin menetettyä uskoa vapaaseen läntiseen maailmaan vahvistavat sanatoriossa saamiemme tietojen mukaan Erkko-median, Heritage Foundationin ja American Enterprise Instituten konsultit. Vahva vastalääke on siis todellakin tarpeen. Internetin hämärimmissä nurkkauksissa huhutaan myös, että sanatorioon ollaan perustamassa yksityissiipeä poliittista eliittiä edustaville tartunnan saaneille potilaille.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #10

West trolling tyypillisimmillään - kätkeytyy niin sanottuun "mukamas" huumoriin, kun on jääty rysikseltä kiinni! ;)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #10

Minulla ei ole mustia tai oransseja kravatteja tai huiveja, p.l. yksi hautajaissolmio, lienen siis turvassa?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #21

Oranssi on vallankumouksen ja itsenäisyyden ja aamunkoiton väri ...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #7

Vaalistolla lienee jokin kummallinen kalustukseen liittyvä päähänpinttymä. Oxfordilaisessa sanakirjassa troll-sanalla voisi some-arsyttämisen, provoilun ja propagandan lisäksi myös kuvata iloista rallattelua tai flaneerausta tai etsiskelyä (https://en.oxforddictionaries.com/definition/troll). Anglosaksiseen tyyliin siis varsin monikäyttöinen sana. Yritys kieltää niistä jokin merkitys lienee omalaatuistaan peikottelua.

P.s. toistan tämän viestini aiemmasta keskustelusäikeestä koska Vaalistokin jankuttaa omaa kalustusfiksaatiotaan.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #11

Myyryläisen kannattaa ensin selvittää mikä ero on substantiivilla ja verbillä. Trolling ei ole synonyymi sanalle troll, joka voisi olla myös heviyhtye tai norjalainen automerkki.

Media voi myös tarkoittaa montaa asiaa - se voi olla vaikkapa suolahappo HCL.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #12

Vaalisto voisi tutustua gerundiin.

P.s. "media" (lat.) on monikkomuoto, yksikössä "medio".

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #13

Siitäkin on kysymys.

Espanjassa medio tarkoittaa myös sukkahousuja (vaimoni osti sellaiset) tai Mujer con medias . No sehän on latinalainen kieli.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #14

... ehkä myös kontekstissa ja diskurssissa pysyttely haltuun? Niistä poikkeaminen kun on vain pikantti mauste joka menettää tehonsa toisen kerran toistettuna. Niinpä turkulainen kalakerhokin on jo menettänyt makunsa tässä yhteydessä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #15

... ikäänkuin väljähtynyt, purkin kannen jäädessä auki - liian pitkäksi aikaa ... :)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #14

Lännettyneistä käytetään myös ilmaisua mediamanipulaattorit - West manipulators ;)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #11

Useinhan sanotaan, että kertaus on opintojen äiti :)

...
Sinällään on hyvä, että käydään tätä läntistä manipulaatioilmentymää läpi ... vaikka huumorillakin, niin se avautuu pinttyneimmillekin lännettäjille ja lännettyneille ;)

Ilkka Luoma

[11

" ... Kiinalla voi olla toinenkin tavoite – olla mukana triangelissa!

Arktinen neuvosto on kahden ydinasesuurvallan kohtaamispöytä ja nyt Suomen kohta alkavalla kaksivuotisella puheenjohtajuuskaudella tuo pöytä voisi olla Rovaniemellä – ansaitusti. Meillä on harjoitettu presidentti Sauli Niinistön johdolla poikkeavasti vuoropuhelua myös itään eli Venäjälle. Suomi kun sijaitsee niin idän kuin lännen vedenjakajalla |1.

Nyt olisikin luonnollista, että uusi USA:n hallinto presidentti Donald Trumpin johdolla tulee tutustumaan Joulupukkiin ja Napapiirin Pajakylään – se vetäisi automaattisesti Venäjän presidentin Vladimir Putinin myös Lapin pääkaupunkiin.

Riippuen Kiinan jäsenyyshakemuksen käsittelystä Arktiseen neuvostoon, olisi tässä mahdollisuus kolmen suuren kohtaamiseen – ja tämä olisi ulkopoliittinen lottovoitto presidentillemme. Tuo kohtaaminen voisi tapahtua vuonna 2018, jona vuonna tammikuun 4. päivänä Neuvosto-Venäjä tunnusti ensimmäisenä valtiomme itsenäisyyden – kirjallisesti.

Arktiset alueet ovat herkkä luontokokonaisuus

Ihminen on toimillaan ottanut totaalisesti haltuunsa liki kaikki maapallomme alueet, haltuunoton ollessa täysin suhteeton meidän osuuteemme elävästä biosfääristä. Meidän haittajälkemme biomassaiseen eliökuntaan on ylivertainen – me sotkemme enemmän kuin siivoamme.  Vain kaksi aluetta on täysin valloittamatta – ihmiseltä; pohjoinen – ja eteläinen napa-alue. Ihmiskunta tekisi suuren palveluksen biosfäärille, jos se jättäisi kokonaan hyödyntämättä yksipuolisin tavoittein nämä jäiset ja kylmät alueet.

Kasvuhoenta estää tämän napa-alueiden täyden rauhoittamisen
[Kasvuhoenta ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/12/kasvuhokema-... - ]

Ihminen ei jätä käyttämättä loputtoman kasvuhoentansa myötä näitä evolutiivisesti poikkeavan hitaan kehityksen napa-alueita rauhaan. Kun se on noin, voisi ihminen nyt kolmen suuren johdolla ja voimalla – myös heidän itsensä edun vuoksi julistaa nämä alueet ”koskemattomiksi” – siis erityisen huolellisuuden, ympäristösiisteyden ja todellisen vastuunkannon piiriin. Entä miten operoidaan materiaaliset ja raaka-aineelliset hyödyntämiset? ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/02/an-pohjoinen... -

.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset