Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Värisuora – Suomi Naton etuvartiosta taistelualustaksi?

  • 1- Venäjän pohjoisen puolustusdoktriini varautuu Nato/US rynnäkköiskuun Suomen Lapin läpi -kuva IS ¤
    1- Venäjän pohjoisen puolustusdoktriini varautuu Nato/US rynnäkköiskuun Suomen Lapin läpi -kuva IS ¤
  • 2- US on vahvasti kiinnostunut Suomen alueesta - juuri kriisin yhteydessä!  -kuva:Ilkka Luoma
    2- US on vahvasti kiinnostunut Suomen alueesta - juuri kriisin yhteydessä! -kuva:Ilkka Luoma
  • US maailmanpoliisi käyttää tehokkaasti hyväkseen tätä ylivoimatekijää - muilla ei vastaavaa ole. Tosin nuo uppoavat helposti! ¤
    US maailmanpoliisi käyttää tehokkaasti hyväkseen tätä ylivoimatekijää - muilla ei vastaavaa ole. Tosin nuo uppoavat helposti! ¤

Media riepotteli [1 oikein isän kädestä valtuutensa todennäköisesti ylittänyttä puolustusministeri Jussi Niinistöä. Ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa erinomaisesti tunteva ja tilanteita hahmottava kansanedustaja Erkki Tuomioja (sdp) huomautti terävästi Jussia sooloilemisesta – yrittäessään saada ”puolueensa” nousemaan kansalaiskannatuksissa virhemarginaalien yläpuolelle.

[1 - [Tästä alkoi Jussi Niinistön ”Raatteen tie” ~ https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005441126.html – IS/ toimittajakommentti - Seppo Varjus]

 

Jussi Niinistö esitti nuolaisemalla suursotaharjoituksia

--- USA' n virkakolleegalleen James Mattis ' lle, joka tunnetaan Mad Dog - ”hulluna koirana” lausuntojensa vuoksi *

[* ”Ole kohtelias ja ole ammattimainen, mutta varaudu tappamaan kaikki vastaantulijat”] ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000004880493.html - … lähes hurmoksellinen kirjoitus James Mattis persoonasta – Suomen tietäjästä!]

Samalla Jussi tuli paljastaneeksi pinnan alta meille kansakuntana vaarallisen ja jopa kohtalokkaan natosuunnitelman värisuorana – viiden kohdan tienä kohti kriisin keskipisteenä oloa – jopa osallisena siinä, …

 

kuten aikanaan, kun 1940-41 valtapoliitikot ajoivat Suomen Saksan kolmannen valtakunnan kylkeen - aseveljeksi, luovuttamalla 1941, ennen Saksan Barbarossaa [B Suomen Lapin Saksalle hyökkäysalustaksi Neuvostoliittoon. Yhtäläisyys mietityttää nyt kansalaisiamme. Olemmeko uus-erkkolaisuuden tiellä?  ¤¤

 

Mikä tämän viiden värisuora itseasiassa on?

1. ”Risti 10”

Jo pari vuotta sitten allekirjoitettiin Nato – Isäntämaa pöytäkirja (MoU)

Puolustusvoimain komentaja, kenraali Jarmo Lindberg allekirjoitti pöytäkirjan, sillä sitä ei haluttu vaikeasti irtisanottavaksi – jo seuraava eduskunta voi sen peruuttaa, sillä sen Tarkoitus, kohdassa 2, on hyytävä - luettavissa ja ymmärrettävissä oleva viesti, tässä ote itse pöytäkirjasta:

” … 2.1. Tämän yhteisymmärryssopimuksen tarkoitus on sopia periaatteet ja menettelytavat toiminnallisten kohteiden perustamiseksi ja isäntämaatuen antamiseksi NATO-joukoille isäntämaassa, tai isäntämaan tukemana, NATOn sotilaallisten toimien aikana. … ”

Loppuosa koko pöytäkirjasta löytyy täältä ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/02/nato-isantamaa-mou-poytakirja.html – [2015]

 

2. ”Ristijätkä - sotilas”

Nyt puolustusministeri nosti rähäkän, kun esitti amerikkalaisille suursotaharjoituksia

Medialinkkejä, tässä ~ https://yle.fi/uutiset/3-9920940 – ja tässä ~ https://yle.fi/uutiset/3-9920155 – ja vielä demaripomo Antti Rinteeltä ~ https://www.mtv.fi/uutiset/mielipiteet/nettivieraat/artikkeli/rinteen-nettikolumni-puolustusministeri-niinisto-lopettakaa-ryskaaminen/6648772#gs.k_b9tQs

 

3. ”Ristikuningatar”

Voimakas pyrky Natoon – kansakunnan tahdon vastaisesti, jopa ohittaen kansanäänestyksen!

Erityisesti Kokoomus on kunnostautunut Natoon pyrkyyn, 45% kokoomuslaisista haluaa Natoon. Osa Kokoomuksen äärilaidasta, kovien arvojen natottajat eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtajan Ilkka Kanervan johdolla veisivät suomalaiset Natoon – jopa väkisin, ohittaen kansanäänestyksen [2. Ilmeisesti kokoomuskonkarit lavalta liputtavat sen puolesta, ettei kansakunta ymmärrä omaa parastaan?

[2 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/12/koppalakkiosasto-kokoomuksesta-kurvaa.html

 

4. ”Ristikuningas”

Väkevä Venäjän uhan jopa vihan luonti – ja samalla keksittiin amerikkalaisten pelon ja hyökkäyksen kohde!

Asiantuntijat ovat jo pidempään tienneet, että Venäjä on pohjoisen puolustusdoktriinissaan varautunut Nato/US rynnäkköiskuun Kuolan niemimaalle [3, minkä UPI-FIIA tutkija Charly Salonius-Pasternak myös oivalsi. 

[3 ~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/201701162200054170_uu.shtml – [kuva 1][Iltalehti]

 

Mikä Kuolassa kiinnostaa [kuva 2] – jopa pelottaa? Kuolan niemimaalla ovat Venäjän ainoa todellinen vastavoima amerikkalaiselle ydinasevaltahegemonialle – Kuolan strategiset ydinsukellusveneet (Borei -luokka [4 Bulava monikärkiohjuksineen [5) ovat se ainoa todellinen tasapaino, joka estää ydinasesuurvaltojen aloittamasta yllättävää ydinaseiskua! 

Tätä ydinasesodan estämisen tasapainotekijää US pelkää, ja on varmasti tehnyt karttaharjoitukset kuinka nuo tukikohdat kaikkinensa tuhotaan ja tähän karttaharjoitukseen liittyy voimakkaasti Suomen Lappi. Maamme pohjoisosassa on useita sopivia sotilaallisen rynnäkkötoiminnan lentokenttiä, erinomaisten maayhteyksien päässä. [SOTAPELIUHKA]

Tämän vuoksi USA on hyvin kiinnostunut Suomesta – kriisien yhteydessä [kuva 2]. Kriisissä valmius nopeaan taisteluiskuun on välttämättömyys. Lapin ja Kuusamon lentokentiltä on nopea iskuaikayhteys Kuolan niemimaan tuhottaviin sotilaskohteisiin. 

Varsinkin vielä seuraavien parin vuoden osalta tuo halu ja kiinnostus Suomeen on erityisen suuri, sillä Venäjälä on valmiina vasta kaksi Borei -luokan sukellusvenettä – loput viisi – kuusi ovat valmistuksessa tai varustelussa. 

Kun Venäjä saa valmiksi koko Borei-laivaston, ei US voi enää suunnitella/ toteuttaa Kuolan iskua, sillä myöhemmästä noin kahdeksasta Boreista, on aina kolme täydessä valmiudessa ”salaisissa ja muuttuvissa vedenalaispaikoissaan” - ylläpitämään ydinaseiskujen tasapainoa, joka estää ydinaseiden käytön – ainakin ydinasesuurvaltojen USA – Venäjä kesken. 

Juuri nyt on se aika, jonka puitteissa USA painaa päälle ja tuottaa itsensä jopa itse itsensä kutsuen Suomeen – F-15C ilmataisteluharjoituksiin! [6. USA haluaa Suomen Natoon kahdesta syystä – 1 - saada raskaat iskuosastot Lappiin sekä 2 – saada Suomen ylläpitämään Viron ilmataistelukykyä – Virollahan ei ole ensilinjan ilmasota- ja -rynäköintivoimaa, toisin kuin Suomella [7. USA' lle on edullista, jos USAF' in sijasta Suomi huolehtii Viron nato-ilmataistelukyvyn – ja tähän tarvitaan Suomelta jäsenyys lännen sotaliittoon. 

 

5. ”Ristiässä”

Suomen Nato-aseistus, valmius Nato/US rynnäkköön Venäjän tärkeimmän maarajan vierestä

Värisuora päättyy täyteen sota- ja rynnäkkövalmiuteen, joko USA' n sotilaallisen kyvyn yhteistyökumppanina tai kansakuntamme mahdollisena kohtalonkysymyksena Naton jäsenenä olla mukana Naton etuvartiona ja taistelualustana [8. 

Nyt tämän värisuoran jälkeen ymmärrämme erityisen hyvin, miksi kansakuntamme vastustaa väkevästi Natoa – viimeisenkin tutkimuksen mukaan 59 prosentin voimalla [9. 

Suomen kansa tietää erityisasemansa erinomaisesti, meillä on kokemus mitä tarkoitti, kun päästimme ”puun ja kuoren välissä” Saksan sotakoneen Suomen Lappiin 1941 keväällä, antaen koko Lapin Saksan taisteluvoiman – Wehrmachtin ja SS' n haltuun taistelualustaksi, josta Saksan kolmas valtakunta hyökkäsi Neuvostoliittoon.

Saksan tavoitteena oli 1941 juuri Kuolan niemimaa, jota tosin kiihkeimmät suur-suomalaiset haaveilivat osaksi Suur-Suomea. Toistuuko nyt kohtalokas tapahtumaketju – värisuorana? 

Värisuora on estettävissä valittaessa presidenttiä [10 tammikuussa 2018 ja valittaessa ehkä ennenaikaisista eduskuntavaaleista uusia kansanedustajia. Vielä nyt Suomen kansalla on valta – jotta voimme sanoa vahvasti natottajapoliitikoille: ”Puhukaa Te – Me pidämme hevosta!

 

EKSTRA

~ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005441879.html -

” … Washington Postin mukaan Mattis sanoi lennolla vierailun tarjoavan mahdollisuuden näyttää, että Yhdysvallat seisoo ystävävaltioiden rinnalla Euroopassa, ”jos jokin valtio, mukaan luettuna Venäjä, pyrkii kaivamaan maata sääntöpohjaisen kansainvälisen järjestyksen alta … ”

Kommentti ylläolevaan:

”... Miten US noudattaa/ saadaan noudattamaan sääntöpohjaista kansainvälistä järjestystä ? West trolling manipulaatio - Suomi ei kosiskele, kun kysytään presidentti Sauli Niinistöltä, vai valehtelisiko kansan suoraan valitsema hyvin suosittu presidentti äänestäjilleen?”

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

US VU T BL BL BL FB FB FB BLOG 155578

 

DOC värisuora sotaan_09112017.doc – OpenOffice Writer

PVM 09112017

 

844_7844

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (105 kommenttia)

Ilkka Luoma

Kuva 2 - teksti -Iltalehdestä
~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/201701162200054170... -

Ote:
" ... Vaarallinen alue: Venäläiskenraali Andrei Kartapolov näytti tämän karttakuvan puolustuskonferenssissa Moskovassa toukokuussa 2015. Tutkija Dmitri Gorenburgin blogissaan julkaisemassa kuvassa on Pohjois-Euroopan sotilastilanne venäläissilmin. Kuvan yläosassa erottuu pisteviivalla rajattu alue, joka sijoittuu Suomen ja Ruotsin Lappiin. Alueella on merkittynä Rovaniemen ja Ruotsin Jokkmokkin sotilaskentät. Kartassa olevassa tekstissä viitataan Suomen ja Ruotsin isäntämaasopimuksiin Naton kanssa. ... "

...

Ilkka Luoma

¤¤

Tarkenne:
"Uus-erkkolaisuudella" tarkoitetaan historian toistumista Talvisodan aatosta, jolloin emme mitä ilmeisimmin osanneet neuvotella maanvaihtoehdotuksista ... (?)

Osaammeko nyt ylläpitää omaa erityispiirrettämme - sotilaallista liittoutumattomuutta - US syleilyn otteessa, jonne osa poliitikoista yhä väkevämmin on maatamme viemässä?

...
Jatkosota oli Talvisodan jatke - Kremlistä katsottuna, mutta valitulla aseveljellä. Ilman Talvisotaa olisi "jatkosota" ollut ehkä aivan toista valtiota vastaan - kuin Neuvostoliittoa! (?)

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Luoman mielestä siis NL:lla oli täysi oikeus vaatia haluamiaan alueita Suomelta ja Suomen oli vain nöyrästi siihen suostuttava? NL:n aloittama Jatkosota oli NL:n aloittaman Talvisodan jatke. Saksan ja Suomen aseveljeys oli ihan NL:n itse pakottama.

Hyökättyään Suomen kimppuun 1939 NL perusti Terijoelle suomalaisen maanpetturin Otto-Wille Kuusisen "johtaman" nukkehallituksen kieltäytyen enää tunnustamasta Suomen laillista hallitusta. Jo tämä on erinomainen osoitus NL:n aikomuksesta ottaa Suomi hallintaansa.

Ilkka Luoma

Ei. Venäjä ehdotti maanvaihtoja, joita muun muassa Mannerheim kannatti, kuten Paasikivi ja Walden ...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #47

"Stalin oli päättänyt aloittaa sodan Suomea vastaan, sotilaallisista tilannearvioista ja Moskovan neuvottelutuloksesta riippumatta. Neuvostoliiton asiakirjat vahvistavat sen tosiasian, että Stalin oli päättänyt joka tapauksessa – suostuisivat suomalaiset tai eivät hänen vaatimuksiinsa – Suomen valloittamisesta."

Hannu Rautkallio, Kansakunnan syyllisyys, 2002

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #54

Luehan aivan ensimmäiseksi tämä:

~ https://www.docendo.fi/varjo-suomen-ylla-stalinin-... -

Ja katso sieltä sivu 155 - 156 Delo 577, sivut 89-91, ... nyt en kannusta johonkin suomalaiseen arvioon, vaan venäläisten todelliseen tietoon - edelleenkään kaikki Kremlin Stalin K-arkistot eivät ole auenneet, mutta tuo aukesi v. 2016.

...
Kun koetat vielä sisäistää suomalaisten Blenheim-vakoilulennot Leningradin puolustusvyöhykkeelle, alkoivat jo keväällä 1939 - vielä ei aivan täysin vahvistetu tieto, että Stalin sai tietää 15.11.1939 noiden vakoilukuvien luovutuksesta Saksalle ... niin tämä voi avata silmiä todellisuuteen!

...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #54

Kannattaa seurata aikaansa - tässä oiva esimerkki mitä uudet arkistot ovat avanneet, osa kansalaisistamme on toki pinttyneitä konservatiiveja, että "maapallokin on edelleen litteä" ;)

...
100-vuoden kunniaksi silmiämme avataan. Historia on elastinen tutkimusalue, joka muuttuu tiedon lisääntymisen myötä. Nyt selvitellään itsenäisyytemme ikoneita - vapaus- / sisällissotaa 1918 ja aseveljeyttä Saksan kolmannen valtakunnan kanssa 1941, kun aloitimme Jatkosodan.

...
" ... Siinä onnistuttiin yli odotusten. Homma meni putkeen tavalla, jota maamme turvallisuuskomitean trolliarmeija muotoili Venäjän toimia ennakoidessaan viikko pari sitten: ”Informaatiovaikuttaminen voi olla pidempi kampanja, jolla pyritään muuttamaan mielialaa ja mielipiteitä. Se voi olla hyvin tehokasta, jos kansalaisten päähän saadaan ajettua joku tietty ajatus.” ... " -Seura -lehti

~ https://seura.fi/blogit-ja-kolumnit/professori-mar... -

.

Ilkka Luoma

Stalin luotti proletariaattiin, ja Kuusiseen - ei olisi kannattanut, mutta meidän olisi kannattanut neuvotella Mannerheimin neuvojen mukaisesti ENNEN M-R sopimusta!

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Pitäisin S.Niinistöä NATO-pelureiden hihaässänä jota vielä hieman piilotellaan mutta vedetään esiin tarvittaessa. Vähänkään peliä seuraavat toki ovat sen jo nähneet aikapäiviä sitten ja tarkkanäköisimmät huomasivat kun se hihaan vilahti. Siis silloin kun tyypillisestä yhden kauden kansanedustajasta elettiin viilata valtiomiestä isompaan käyttöön.

Ilkka Luoma

Niin. Pelaako pr. Niinistö peliä suoraan hänet äänestäneiden kansalaisten kanssa - olevinaan välittäjäneuvottelija - sotilaspoliittisesti liittoutumattomana, ja kuitenkin ilmaisten "haluttomuutta" ajatuksesta - "ohi kansan Natoon" kokoomuslaisten väkevänä venkoiluna ... ?

Toisaalta voidaan sanoa, että on fiksua ehkä fuskua pitää salassa todelliset ajatukset - ei anneta venäläisille kortteja käteen. Kansakuntamme ihmettelee sitä, miten paljon Venäjästä koetetaan luoda uhkaa! ---

...
maanantaina, helmikuuta 15, 2016
Venäjästä luodaan hyytävää uhkaa – urakalla

(MTV -  toimittajan, Tapio Nurmisen toimesta julkaistiin tähän mennessä hyytävyyden hurjin skenaario |1 – mielipiteenä. Herää kysymys, miten pitkälle sananvapaus sallii tiedostusvälineen julkaista kaiken maailman ammattilaisilta paljolti perusteettomia ja todisteettomia kirjoittajan omia mielipiteitä. Missähän luuraa median vastuunkanto ja halu huolehtia lietsomisen patoaminen?)

[ … kansalainen Erkki mietiskelee miten pitkälle media oikein yltääkään tässä Venäjän uhkakuvien luonnissa, ja mikä ajaa tuon tyyppiseen tarkoitushakuiseen manipulointiohjaukseen – ”goeppelsmäisesti”?  Kansalainen Liisa mietiskelee miksi media ei noteeraa kansakunnan vuodesta toiseen antamia galluptilastoja – mehän emme halua Natoa, emmekä pelkää Venäjää – vaan ymmärrämme paljolti asemamme idän ja lännen vedenjakajalla … ]

Venäjä on ydinasesuurvalta ja meillä on tämän kanssa 1300 kilometriä yhteistä rajaa. Tässä kohtaa kansalaisemme ovat terävästi oivaltaneet kaksi vanhaa sanontaa: 1) ”Tosiasioiden tunnustamisesta alkaa viisauden kehitys” ja 2) ”Pidä viholliset kaukana ja ystävät lähellä”. Näiden kansanviisauksien todisteeksi kelpaa erinomaisesti kansakuntamme harvinaisen vakaa ja yhtenevä kieltolause Natolle, jo yli 10 vuoden ajan tai oikeastaan koko uskottavan mittausjakson ajan |2.

Emme pelkää Venäjää, olemmehan eläneet heidän kanssaan pisimmän rauhan jakson!

Tänään media hakee niin ulkoa |3 kuin sisältä |4 systemaattisesti, tarkoitushakuisesti ja jopa manipulatiivisesti erityyppisiä asiantuntijoita, jotka perustelevat Venäjän uhkaa, heidän salaliittojaan |5 ja tapaa hajottaa muun muassa Euroopan Unionia |6. Nyt estradille kohosi jopa arvio |7, jossa Venäjä olisi luetteloinut hybridisodankäynnin käyttöön luettelon asiantuntijoistamme, jotka hallitsevat internet- ja tietoliikenneverkkoja.

Natottajatkin ovat hurjistuneet
[Kiivastakin ristiriitaa kylvävä tutkija Jukka Seppinen huutaa ~ http://seppinenj.puheenvuoro.uusisuomi.fi/211708-s... - ] |8

USA tilasi itsensä testaamaan ja synkronoimaan viime vuonna allekirjoitettua Nato - Isäntämaa pöytäkirjaa |9 – lähettämällä ilmaherruushävittäjiä |10 Suomeen, vieläpä Itä-Suomeen, lähelle Venäjän maarajaamme. Rohkeaa ja hyytävää peliä, tämä. Lähes yhtä loppuun miettimätöntä kuin Talvisodan aattona, kun erkkolaiset voimat estivät ehdotettuja maanvaihtoehdotuksia – loppu onkin historiaa.

Nyt F-15C hävittäjiä seuraa Lappiin tulevat amerikkalaiset sotavoimat |11 – yhdessä Norjan ja Ruotsin kanssa, ja edelleen lähelle Venäjän rajaa – nyt testataan menetelmiä olosuhteissa, jotka vallitsevat Venäjän Kuolan niemimaalla, missä sijaitsevat yhdet maailman tuhovoimaltaan voimakkaimpien ydinsukellusveneiden kotisatamat ja huoltojärjestelmät ja siksikin ne kiinnostavat USA:ta yli kaiken |12.

Meidän tulee muistaa, että Venäjän pohjoisen alueen puolustusdoktriinissa huomioidaan mahdollisuus Nato/USA:n yllätysläpihyökkäys Kuolaan – Suomen Lapin läpi.

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/02/venajasta-lu... - [155588]
.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Luoma kirjoitti: "Toisaalta voidaan sanoa, että on fiksua ehkä fuskua pitää salassa todelliset ajatukset - ei anneta venäläisille kortteja käteen. "

Tuo on totta pelitaktisesti, siis yksittäisen pelurin katsannosta. Mutta kannattaa ottaa huomioon, että meidät tavalliset taatiaiset on nokitettu pottiin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #11

Aivan - juuri näin. Todellisuudessa se aivan tavallinen kansa pesee aina ne ruumiit, jotka taitamattomat valtapoliitikot tekevät - väärillä ja ajattelemattomilla päätöksillä! ---
.

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius

Lapin ja Pohjois-Ruotsin mallentaminen NATO:n Venäjän hyökkäyksen tukialueeksi on todellisuuden näkökulmasta jossain naurettavuuden ja absurdiuden houreisessa välimaastossa.

Eikö blogisti osaa ajatella omilla aivoillaan vaan ammentaa kaiken totena, mitä Venäjällä keksitään. Tuon tarkoitus on yrittää myydä Venäjän omille kansalaisille nykyinen ankeus ja valtavat panostukset armeijaan.

Uus-erkkolaisuuden viittaamalla blogisti on sitä mieltä, että meiltä jäi hänen harmikseen kokematta onnela nimeltä Neuvosto-Suomi.

Ilkka Luoma

Luitko topicin?

...
Oletko lukenut uusimpia arkistoavauksia sodista, joista meillä on ollut osin puolittainen tietämys, sillä Moskovassa Kremlin arkistot ovat olleet moni osin tiukasti kiinni - muutama suomalainen on päässyt niihin tutustumaan ...

"Erkon sota" -oli J.K. Paasikiven ilmaus taitamattomasta neuvottelusta 1939. (Prof. Markku Kuisma kirjassaan "Venäjän kauppa 1700-2015" -Otava 2016

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius

Luin kyllä topicin enkä pitänyt sitä uskottavana kuten kommentistani selviää ja olen myös tietoinen uusista arkistoavauksista.

Paasikiven ilmaus Erkon sodasta on asetettava oikeaan kontekstiin. Se oli hänen vihainen ja epäuskoinen puuskahduksensa Neuvostoliiton aloitettua hyökkäystoimet. Paasikivi ei Erkkoa arvostanut, mutta on mahdotonta häntä pitää syypäänä Talvisotaan. Ei Paasikivi omissa muistelmissaankaan näin väitä koska silloin hänellekin oli jo selvinnyt, miten myöntyjille oli käynyt.

Jo lähtökohtaisesti tuollainen ajattelu, että rajaviivoja voidaan muutella on brutaalin suurvaltapolitiikan oikeuttamista. Noilla kyseisillä alueilla asua kymmeniä tuhansia suomalaisia. Olisiko heidän pakkohäätämisensä ollut perusteltavissa? Neuvostoliiton johdolle tavallisten ihmisten kärsimykset eivät mitään merkinneet, mutta silloisen Suomen hallitukselle ja eduskunnalle merkitsi. Ei silloisella valtiojohdollamme ollut mandaattia hyväksyä noita vaatimuksia.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #20

Suosittelen aloittamaan Talvisodan historian aaton tutkimisen/ lukemisen uusimmasta kirjasta - "Talvisodan salainen strategia" ... ~ https://www.adlibris.com/fi/kirja/talvisodan-salai... -

...
Avaa kummasti silmiä - samoin sen jälkeen, kun omaksuu itselle merkityksen, mitä saksalaisille merkitsi "Mitteleuropa" tavoite ja "ideologia" ~ https://de.wikipedia.org/wiki/Mitteleuropa -

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius Vastaus kommenttiin #22

Kyseinen kirja on toki mielenkiintoinen, mutta hyvin spelukatiivinen, kuten kirjan arvosteluissakin todetaan ja Wikipedian saksankielinen kirjoitus sisältää yleiskatsauksen Keski-Euroopasta. Miten nämä liittyvät kommenttiini?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #29

'Mitteleuropa' valaisee koko Saksan toimintaa 1930 -luvulta lähtien, ja tuo näkyville nikkelin suuren merkityksen - sotametallina. Petsamon Kolosjoella on erittäin suuri merkitys Saksalle ja sen yrittämiselle saada kaivos haltuunsa jo 1930 -luvun alkupuolelta saakka!

Näin se näyttää - historiaa kirjoitetaan nyt uudestaan. Odotamme vielä ratkaisevaa Stalin K-arkiston tietoa Blenheim-vakoilulentojen tiedostamisesta - mutta ennen kaikkea miten Staliniin vaikutti tieto, kun hänelle kerrottiin Suomen luovuttaneen Leningradin puolustusvyöhykkeen vakoilukuvia Saksalle - lähde Moskovasta kertoo, että Stalin sai tietää asian 15.11.1939! (?)

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Suomessa tullaan pitämään puolustusvoimien pääsotaharjoitus valtioneuvoston puolustuspoliittisen selonteon mukaisesti.

Kansainvälisistä sotaharjoituksista pidättäytyminen ja puolustusyhteistyön kehittäminen länsimaisten toimijoiden ja NATO kumppanuusmaiden kesken ei ole muutaman tuomiojalaisen politiikon pääöksellä torjuttavissa.

Valtioneuvoston puolustusselonteko eduskunnalle hyväksyttiin valtioneuvoston yleisistunnossa 16.2.2017.

Suomen puolustuskyky turvataan muuttuvassa turvallisuustilanteessa, luodaan edellytykset uskottavan ja koko maan kattavan puolustusjärjestelmän ylläpitämiselle, linjataan strategisten suorituskykyhankkeiden toteuttaminen, parannetaan puolustusvoimien valmiutta ja ohjataan puolustusyhteistyön syventämistä.

NATO fobiasta kärsiviä voi rauhoittaa tieto, että Suomi on kehittänyt puolustusyhteistyötään jopa pidemmälle kuin suora NATO jäsenyys takaisi. Tähän liittyen Suomi on johdonmuksisesti tehty kahdenvälisiä puolustus-ja kriisiajan sopimuksia mm. Britannian, Yhdysvaltojen, Ruotsin, Tanskan Norjan ja Islannin kanssa.

EU jäsenmaana Suomi edistää määrätietoisesti Euroopan unionin puolustusyhteistyön ja puolustuspolitiikan kehittämistä. Tämä vahvistaa eurooppalaisen puolustuskyvyn perustaa ja unionia turvallisuusyhteisönä sekä globaalina toimijana.

NATO kansanäänestystä ei tarvitse edes järjestää ! Riittävä kansainvälinen yhteistyö on Suomen takuu.

Miksi Suomi olisi sotatanner, jos Suomi parantaa omaa puolustuskykyään ? Blogistin logiikan mukaan Suomi on altis hyökkäyksen kohteeksi mitä parempi ja tehokkaampi Suomen puolustuskyky on !

Ilkka Luoma

Pääsotaharjoitus omin joukoin on aivan eri asia kuin suursotaharjoitus täällä idän ja lännen vedenjakajalla, aivan Venäjän vieressä - varsinkin Naton kanssa, joka on nimetty Venäjän taholta heidän suurimmaksi uhaksi ja jopa mahdolliseksi viholliskandidaatiksi ---

...
Ilkka Varsio ei ilmeisesti lukenut topiccia so. avausta, sillä kysymys ei ollut hyökkäyksestä meille - vaan hyökkäyksestä meiltä.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Ilkka Luoma

Puolustusvaliokunnan mietintö: Suomi-Yhdysvallat-puolustusyhteistyö ja muut kahdenväliset kumppanuudet.

Selonteossa todetaan, että Yhdysvallat on Suomelle tärkeä kumppani, jonka kanssa tehtävä puolustusyhteistyö parantaa Suomen puolustuskykyä. Selonteon mukaan Suomi jatkaa tiivistä materiaaliyhteistyötä sekä syventää muuta puolustusyhteistyötä Yhdysvaltojen kanssa lokakuussa 2016 solmitun aiejulistuksen mukaisesti.

Puolustusvaliokunta pitää Yhdysvaltoja Ruotsin ohella keskeisenä kumppanina puolustusyhteistyössä. Valiokunta toteaa, että Yhdysvallat on johtava nykyaikaisen puolustusteknologian valmistaja ja kehittäjä. Kahdenvälinen yhteistyö on tärkeää sekä puolustuspolitiikan, sotilaallisen suorituskyvyn kehittämisen että kansainväliseen sotilaalliseen kriisinhallintaan osallistumisen kannalta.

Puolustusmateriaalihankintojen ohella läheinen yhteistyö on tärkeää myös tutkimus- ja kehittämistyössä. Selonteon mukaan Suomelle tärkeitä kahdenvälisiä puolustusyhteistyökumppaneita ovat myös Alankomaat, Iso-Britannia, Norja, Puola, Ranska, Saksa, Tanska ja Viro. Latvia ja Liettua ovat Suomelle läheisiä kumppaneita. Valiokunta pitää hyvänä viime vuosina vakiintunutta mallia, jossa
keskeisten yhteistyömaiden kanssa solmitaan kahdenvälisiä puolustusalan puitejärjestelyjä, jotka ohjaavat tehtävää yhteistyötä. Nyt sopimukset on laadittu Ruotsin, Yhdysvaltain, Britannian, Puolan ja Viron kanssa. Saadun selvityksen mukaan myös Saksan kanssa on tavoitteena puitesopimuksen laatiminen.

Helsingissä 15.6.2017
Asian ratkaisevaan käsittelyyn valiokunnassa ovat ottaneet osaa
puheenjohtaja Ilkka Kanerva kok
varapuheenjohtaja Mika Kari sd
jäsen Thomas Blomqvist r (osittain)
jäsen Timo Heinonen kok
jäsen Marisanna Jarva kesk
jäsen Antti Kaikkonen kesk (osittain)
jäsen Seppo Kääriäinen kesk
jäsen Elina Lepomäki kok
jäsen Krista Mikkonen vihr
jäsen Markus Mustajärvi vas
jäsen Lea Mäkipää uv
jäsen Sirpa Paatero sd (osittain)
jäsen Markku Pakkanen kesk
jäsen Mika Raatikainen ps
jäsen Jari Ronkainen ps
jäsen Satu Taavitsainen sd
varajäsen Erkki Tuomioja sd

Erityisesti minua ilahduttaa edustaja Erkki Tuomiojan kommentti eduskunnan kyselytunnilla. Tuomioja toteaa: "Tuomioja totesi, että Ukrainan kriisin puhkeamisen jälkeen hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittisessa valiokunnassa yhdessä tasavallan presidentin kanssa päätettiin, että Suomi jatkossakin osallistuu sekä Nato-maiden että muiden kanssa sellaiseen kansainväliseen harjoitustoimintaan, johon Suomi on aikaisemminkin osallistunut ja joka tukee Suomen puolustusta."

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #26

Kokeneimman ulko- ja turvallisuuspolitiikan edustajamme ulkoministerivuosiltaan oleva Erkki Tuomioja on todennut kirkkaasti:

"Emme tuota ulkoisia muiden valtioiden sota- ja taisteluvoimia maahamme tuottamaan uhkaa millekään rajanaapurillemme" (osapuilleen)

...
Sen sijaan edustaja Ilkka Kanerva toisi Suomeen vieraat ase- ja taisteluvoimat ja veisi Suomen Natoon - ohi kansanäänestyksen ---

...
http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242650-... - 151 lukijakommenttia!

.
" ... On erityisen vaarallista merkittävän puolustusvaliokunnan puheenjohtajan asemasta laskea tuollaisia harkitsemattomia ulostuloja – valtiosta, jolla on aivan erityinen asema idän ja lännen vedenjakajalla. Kanerva on vaarallinen mies kansakuntamme turvallisuudelle.

Eikä tässä vielä kaikki – Ilkka Kanerva, mukanaan Kokoomuksen sotaisat rautasaappaiset ja koppalakkiset – Ben Zyskowicz (Kok.), Pertti Salolainen (Kok.) ja eduskunnasta tilaa uusille antanut Kimmo Sasi (Kok.) ajaisivat Suomen Natoon, jopa väkisin – ohi kansanäänestyksenkin! [1 – Samaan aikaan presidentti Sauli Niinistö (Kok.) koettaa purkaa pitkäjänteisen linjansa mukaan Itämeren jännitteisyyttä ja olla jopa välittä idän ja lännen välillä [2

Tutkimme nyt meidän mediaa, miten se on meille enemmistöltään natovastaiselle kansalle hyvin tärkeää aihetta uutisoinut, ja aloitetaan itse Kanervan ulostulosta ---
~ http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005360849.html -  ... "

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Varsio kirjoitti: "NATO fobiasta kärsiviä voi rauhoittaa tieto, että Suomi on kehittänyt puolustusyhteistyötään jopa pidemmälle kuin suora NATO jäsenyys takaisi."

Tämä jo aikoja tiedossa ollut seikka ei rauhoita mitään vaan osoittaa pahimmatkin tämän politiikan vastustajien skenaariot paikkaansa pitäviksi jo vuosikymmenten ajalta. Kaikki NATO-kiimakkojen pahantahtoiseksi panettelyksi ja mustamaalaukseksi syyttämä on toteutunut.

Varsio kirjoitti: "Miksi Suomi olisi sotatanner, jos Suomi parantaa omaa puolustuskykyään ? Blogistin logiikan mukaan Suomi on altis hyökkäyksen kohteeksi mitä parempi ja tehokkaampi Suomen puolustuskyky on !"

Ymmärsin Luoman kirjoituksen toisin. Me emme ole joutumassa sotatantereeksi koska huolehdimme puolustuskyvystämme. Sitähän emme ole tehneet. Sen sijaan me olemme vaarassa koska eliittimme ei ole malttanut pysytellä erossa suurvaltapoliittista ristiriidoista ja on vienyt meidät okasi niiden yhtä osapuolta. Me emme ole valmistautuneet puolustukseen vaan hyökkäykseen osana sotaliittoutumaa.

Ilkka Luoma

VAROITUS:

"Varoitus Itämerelle USA:sta – ”Suomen osallistuttava Baltian maiden puolustukseen” ... " -US

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/245805-... -
.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Ilkka Luoma

Tietysti osallistuu. Hypoteettisesti voidaan päätellä, että Suomi ei suoraan lähetä joukkoja Baltian maihin, mutta nostaa puolustusvalmiuttaan korkeimmalle mahdolliselle tasolle ja valmistautuu estämään kaikin mahdollisin keinoin vihollisessa tarkoituksessa Suomeen tunkeutuvan vieraan valtion joukkojen käyttämästä Suomen aluetta sotatoimissaan.

Ilkka Luoma

Älykäs maansa eli valtionsa puolustaja huolehtii sen, ettei ko. valtion kautta, tai sisältä - mitkään ulkoiset sotavoimat ole uhkana yhdellekään rajanaapurille -ns. Erkki Tuomiojan oppi.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Missä noin on päätetty? Ja kuka? Meillehän on vakuutettu, että päätös on meidän omissa käsissämme sitten joskus.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #16

Ei ollut omissa käsissä USAF ilmataisteluhävittäjien vierailu sotaharjoituksiin Kuopion Rissalaan ... USAF kutsui itse itsensä -ulkoministeri Timo Soini.

...
maanantaina, huhtikuuta 03, 2017
Olemmeko jo Nato-sotakoneen etuvartio - idän ja lännen vedenjakajalla?

" ...  ... kansalainen Liisa on jo pidempään ihmetellyt miksi lännenmiehen yhdysvaltalainen sotakone tulla tupsahti maahamme vuonna 2016, F-15C taisteluhävittäjineen. Liisa on insinööri ja ymmärtää mitä tuon hävittäjän Suomeen tuonti itse itsensä pyytäen merkitsi. F-15C oli ilmaherruushävittäjä, jota mainostetaan voittamattomaksi ja juuri nuo sotakoneet lensivät Kuopion Rissalasta kohti itärajaa - Venäjän suuntaan näyttämään voimaansa- täältä tullaan - “sinitakit ratsastavat jälleen!” ... ]
...
|* ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005153449.html -

Aikanaan Neuvostoliitto YYA-aikakautena ehdotti Suomelle sopimuksen mahdollistamia sotaharjoituksia. Valtiojohtomme oli tarkkaavainen, vastaus oli kohtelias: “Ei kiitos!”. Näin tilanne oli selvitetty ja puolueettomuuskäsite käytännössä ylläpidetty. Tärkein kaava on pitää Suomi tyhjänä muita uhkaavien vieraiden valtioiden taistelu- ja sotajoukoista.

Me emme voi olla välillinen uhanluoja itään eikä länteen. Suomi ei saa muodostaa syytä ajatusmalleihin, että on varmuuden vuoksi valloitettava valtiomme - joidenkin suurvaltapyrkimysten turvaamiseksi ja/tai edistämiseksi. ... "

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/04/olemmeko-jo-... - alta

.

Ilkka Luoma

[8

.
3.       Me emme halua olla taistelualusta

Venäjä on jo ilmoittanut, että Nato on sen merkittävin uhka ja mahdollinen vihollinen. Suomi on sotilaspoliittisesti liittoutumaton, tosin vain allekirjoitus viholliskandidaatiksi puuttuu eli Natoon kirjautuminen, kansakuntaamme nähden poliittisen vähemmistön taholta.

On aivan selvää, että Suomen ollessa Natossa, vastoin kansakuntansa tahtoa, olemme varma taistelualusta, sillä olemme ponnahduslauta hyökkäyksille itään – esimerkiksi Kuolaan – Lapin läpi. Lapissa on erinomaiset lentokentät operoida rynnäköintejä – ja Nato - Isäntämaa pöytäkirja |3 velvoittaa antamaan tukea Natolle, niin rauhan- kuin sodankin aikana. Tätä ei meillä ole täysin tiedostettu.

Pysymällä liittoutumattomana, ja takaamalla, ettei maatamme käytetä hyökkäysalustana vieraiden taisteluvoimien osalta – niin tämä riittää Venäjälle, joka turvaa ainoastaan vapaata kulkuaan Itämerellä, suojaten samalla kaasuputkeaan. Me emme voi kuulua noihin Naton suunnitelmiin, joilla mahdollisesti ahdetaan venäläiset Suomenlahden pohjukkaan.

Nyt jokainen jo historiaakin tietävä ymmärtää, miksi nämä ominaisuudet Itämeren vapaasta kulusta ovat Venäjälle jopa pakkomielle. Venäjä tuli toimeen amerikkalaisen sotilasavun turvin juurikin Jäämeren kautta ja pitkin Murmanskin rataa Kuolan niemimaalta, kun koko Itämeri oli Saksan hallussa 1941 – 1944 välisen ajan. Toista kertaa Itämeri ei sulkeudu Venäjältä - Kremlissä mietitään.

4.       Rauhan tahto Itämerelle

Suomella ja Ruotsilla on vartijan rooli, nimittäin rauhanvartijan rooli. Molemmat maat ovat kansaltaan natovastaisia |8. Ruotsi on nyt myös ratifioinut Nato – Isäntämaa pöytäkirjan. Suomi ei ole pöytäkirjan ratifiointia suorittanut. Mikäli Suomi liittyisi Natoon – ajautuisi Pietari umpipussiin. Umpipussia venäläiset eivät hyväksy.

Mikäli taas Ruotsi ja Suomi pysyvät erossa Natosta – takautuu tällöin venäläisten vapaa purjehdus Kaliningradiin, josta tulee nyt Naton ohjusjärjestelmän (Aegis – järjestelmä) |9 vastatukikohta Iskandereineen |10, sillä Aegis on suoraan Venäjän taholta ilmoitettu heikentävän heidän ydinohjuksien tasapainottavaa tilaa maailman rauhalle |11.

..
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/05/suomea-vieda... -
.

Ilkka Luoma

Mitkä todellisuudet kangastelevat kaiken tämän takaa?!

...
... Tällä on suuri merkitys valtiojännitteisiin. Miksi? Kysymys on siedettävästä ja elinkelpoisesta sekä ennen kaikkea riittävästä maapinta-alasta!

~ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005439059.html -

" ... Mittaushistorian kaksi lämpimintä vuotta ovat olleet viime vuosi ja toissa vuosi.

– Olemme tänä vuonna todistaneet poikkeuksellisia sääoloja: yli 50 asteen lämpötiloja Aasiassa, lyhyen ajan sisällä useita ennätyksellisiä hurrikaaneja Karibialla ja Atlantilla – jopa niin kaukana kuin Irlannissa, miljoonia ihmisiä koettelevia monsuunitulvia sekä jatkuvaa kuivuutta Itä-Afrikassa, listasi järjestön pääsihteeri Petteri Taalas. ... "

...
Kommentti ylläolevaan:

Yllättävä lähtökohta, joka johtaa vääjäämättä suurvaltakonfliktiin, jo EU' kin osalta - Etelä-Eurooppa EU-valtioina kuivuu, aroutuu jopa aavikoituu, jolloin on odotettavissa hallitsematon kansainvaellus pohjoiseen - ja missä sitä käyttökelpoista maapinta-alaa on riittävästi - hyvin paljon, kun laskemme asukkaita per neliökilometri ... Suomessa ja Venäjällä!

.

Tomi Vaalisto

Ei sinne Kuolaan kukaan ole hyökkäämässä Suomen kautta - jo tiestö puuttuu. Yleisellä tasolla hyökkääjällä pitää olla nelinkertainen ylivoima ja kun rajamme takaa on useampi satatuhatta sotilasta ja tuhansia tankkeja niin Lappiin ei saa mahtumaan moista määrää hyökkääjiä.

Venäläisjoukotkin ovat hyökkäysjoukkoja kuten Alakurtin rynnäkköprikaati rajamme tuntumassa. Sen kalustona on satoja rynnäkkövaunuja ja -helikoptereita.

Myös maitse tapahtuva hyökkäys sukellusveneiden tuhoamiseksi ontuu. Nuo venäläiset sukellusveneet katoavat hetkessä kauas Jäämerelle, joten tyhjät laiturit vain hyökkääjiä odottaisi.

Ilkka Luoma

Lapissa on erinomaiset lentokentät ja niihin vielä paremmat maayhteydet ... US on hyvin kiinnostunut juuri noista lentokentistä - varsinkin kriisien aikana. US on erinomaisen hyvin tietoinen Venäjän ainoasta ylivoimatekijästä, joka on sukellusvenease - strategisena, venäläisten Boreit* ovat suurin pelko Yhdysvalloille, sillä amerikkalaiset eivät tiedä missä nämä str. ydinsukellusveneet ovat, kun ovat partiossa -

Nyt noita Boreita on vasta toiminnassa kaksi - eli aika-ajoin kumpikaan ei ole partiossa ... on toimittava nopeasti, siksi USA' lla oli kiire saada Nato-Isäntämaa pöytäkirja ja nyt on kiire saada Suomi koukkuun, sillä Suomen asema idän ja lännen vedenjakajalla on hycvin strateginen ... ollaan matkalla Kuolaan ja Pietariin sekä ... loppu myöhemmin :)

...
Kiintoisaa on se, ettei kukaan ole kertonut kuka/ ketkä Suomesta kutsuvat nämä US/Nato hyökkäys- ja taisteluvoimat Suomeen - kansakuntaa kiinnostaisi kovasti tämä tieto - kuka/ ketkä?!

...

Tomi Vaalisto

Niille pienille lentokentille ei ole paljoakaan käyttöä jos maajoukkoja ei saada liikkeelle tiestön puuttumisen vuoksi. Sotilaskäyttöön - lukuunottamatta sotilastukikohtia - ne eivät sovi, koska "kaikki" puuttuu.
Lusin suorakin 5-tiellä olisi noita parempi, koska siellä on sentään sirpalesuojat neljälle koneelle.
.....

"Kiintoisaa on se, ettei kukaan ole kertonut kuka/ ketkä Suomesta kutsuvat nämä US/Nato hyökkäys- ja taisteluvoimat Suomeen - kansakuntaa kiinnostaisi kovasti tämä tieto - kuka/ ketkä?!"

Tiedetään erinomaisen hyvin - suosittelen seuraamaan mediaa. Asiasta on useita tiedotteita ja yksi alkaa näin:

"Puolustusministeriö asetti 31.1.2006 Valtioneuvoston turvallisuus- ja puolustuspoliittiseen selonte-
koon (VNS 6/2004) perustuvan toimikunnan selvittämään Suomen mahdollisuuksia avata harjoitus-
toimintaan soveltuvia maa- ja merialueita sekä ilmatilaa kansainvälistä harjoitustoimintaa varten....jatkuu.."

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #28

Tieyhteydet kentille, jotka ovat hienossa kunnossa suurillekin koneille - ovat huippukunnossa. USAF ja US Army ovat tottuneet toimimaan paljon huonommilta teiltä - jos ymmärtää katsoa olosuhteita Afganistanissa, Irakissa ja Syyriassa, joissa US käy jatkuvaa täyttä kovaa ja raakaa sotaa - kaikin aselajein - osaavat kulkea uskomattoman huonoissa olosuhteissa - rynnäköiden ja hyökkäillen - Suomen olosuhteet ovat mallikelpoiset ja siksikin US on niin kiinnostunut käyttämään Suomen alueita - erityisesti kriiseissä!

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #31

Afganistanissa Bagramin lentokentän tukikohta on kuin kaupunki, jossa asuu tuhanisa ihmisiä. No Levillekkö ne jenkkisotilaat sitten majotettaiin? ;)

Fiktiivinen hyökkäys oli kuitenkin suunnattu Kuolaan, jonne Kittilästä on satoja kilometrejä ja tiet rajan yli menevät vain parista paikkaa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #35

Rynnäkkö osaltansa Suomen lentokentiltä kestäisi vain korkeintaan muutaman päivän, jonka jälkeen Venäjä tuhoaa kaikki hyökkäykseen käytetyt lentokentät - ei sinne tarvita tuhansia sotilaita - vain pariksi - kolmeksi päiväksi tarvittava miehitys noin 100 koneelle, rynnäkkötehtävien tuet ja huollot ja paluu äkkiä toisaalle ...

Tässä toinen kirkas syy miksi Suomen kansa sanoo jatkuvasti - jo yli 10 vuoden ajan Natolle - Kiitos ei. Emme halua olla Naton etuvartio emme myöskään taistelualusta, vaikka US esittää jo nyt, että ovat kiinnostuneita käyttämään maatamme - erityisesti kriisitilanteissa!

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #36

Natohan voisi käyttää pohjoisnorjalaisia tukikohtiaan tuohon fiktiiviseen hyökkäykdeen.
Lähi-Idässä jenkkien ilmavoimat ovat operoineet Italiasta ja Espanjasta saakka, joten Lappiin ei tarvitse mitään rakentaa. Afganistanin pommituksia B-52:lla on tehty Englannista saakka.

Ilmavoimiemmekin koneet voidaan tankata ilmassa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #39

Ei ollut ketään ampumassa alas - Venäjä on aivan eri asia kuin resupellejen "armeijat" - ilman mitään torjuntakykyä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Lapissa on suhteellisen tiheä metsäautotieverkko. Maanmittaushallituksen Karttapaikka-palvelu antaa niistä kuvan. Toisaalta eihän Wehrmecht:kaan päässyt Muurmanskiin mutta se ei estänyt heitä yrittämästä. Tosin metsäautotieverkko on myöhempää perua. Tuskin siis epäonnistumisen mahdollisuus seuraaviakaan yrittäjiä estää. Mutta jos käytettävissä olisi lähtöalustana ja hyökkäysurien valinta-alueena vain NATO-maa Norja niin kustannus/hyöty-analyysi saattaisi päätyä tulemaan ettei kannata yrittää ja säästyisimme yhdeltä kriisiltä.

Sukellusveneistä ja muista aluksista pääsee lähtemään vain ne jotka ovat lähtövalmiina. Esimerkiksi lentotukialus Amiraali Kuznetsov (oik. raskas lentokoneita kuljettava ohjusristeilijä (ТАВКР) "Адмира́л Фло́та Сове́тского Сою́за Кузнецо́в") ei liikkune keskeneräisten muutos- ja kehitystöiden takia pitkiin aikoihin mihinkään. Muut kuin lähtövalmiit jäävät laitureihin ja telakoille sekä erilaisiin kalliosuojiin. Nekin tosin yritettäisi tuhota ohjuksin ja lentohyökkäyksin eikä jäätäisi odottamaan mahdollista maavoimien ehtimistä paikalle.

Ilkka Luoma

Kuusamoon ja Kittilään taitaa mennä jopa rata - Rovaniemelle voidaan laskeutua jopa Jumbolla ... Ivalon kenttä sopii suurillekin suihkukoneille jne ...

Tomi Vaalisto

Jos nuo venäläisalukset haluttaisiin tuhota niin operaatioon käytettäisiin ilma- ja merivoimien iskuja.
Onko muuten koskaan laivaston aluksia lähdetty tuhoamaan satojen kilometrien etäisyydeltä maajoukoin? Japanilaiset kyllä valloittivat brittien laivastotukikohdan Singaporessa helmikuussa 1942 maahyökkäyksellä, mutta taistelulaivat Prince of Wales ja Repulse upotettiin ilmaiskuin.

Etelä-Suomessa on metsäautoteitå 700m ja pohjoisessa taas 1500 m välein. Ne kaikki ovat kuitenkin Suomen puolella eikä ne vie rajan yli Venäjälle. Sinnehän tuo fiktiivinen hyökkäys on suunnattu. Venäläisiä nuo metsäautotiet auttavat kovasti jos esimerkiksi Alakurtin rynnäkköprikaati tunkeutuu Suomeen ennalta asetettua tavoitettaan Torniota kohti.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #33

Isku tapahtuisi rynnäkkökonein - taistelukopterein ja risteilyohjuksin. Siihen ei tarvita paljoa metsäautoteitä - ehkä vain, kun piilotetaan risteilyohjuksien lähetysalustoja - Lappi on siihenkin aivan erinomainen erämaa!

Mereltä hyökkäys ei onnistuisi, koska lentotukialukset eivät pysty täysitehoisesti Jäämerellä toimimaan ja muutoin lentomatkasta tulisi liian pitkä - mutta Suomen kentiltä on lyhyt, hyvin lyhyt matka ... Samoin lentotukialukset on helppo upottaa - tehokkaampaa on käyttää rajua rynnäköintiä ---

--- tässä syy miksi US on ilmoittanut haluavansa käyttää Suomen alueita kriisitilanteissa.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #34

Risteilyohjuksen lentomatkaksi ilmoitetaan 2500 kilometriä, mutta se voisi olla pidempikin. Joka tapauksessa risteilyohjuksia voisi ampua vaikka sukellusveneistä kaukaa Pohjanmereltä.

Natolla on puolenkymmentä ilmavoimien tukikontaa Finnmarkissa, josta on lyhyempi matka Muurmanskiin kuin Suomesta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #37

Viuhkahyökkäys on tehokkaampi - mitä kauempaa risteilyohjus lähetetään, sen helpommin se torjutaan ... Tämänkin vuoksi US on niin kiinnostunut käyttämään Suomen valtion aluetta - erityisesti kriisitilanteissa.

Borei yms. sukellusveneiden tukikohdat ovat hajallaan Kuolan rannikolla - kaukaisin jopa Arkangelissa ...

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #38

Vai "viukahyökkäys"... :)

No noilla argumenteillä fiktiivinen hyökkäys tehtäisiin Pohjois-Norjan tukikohdista, joista lyhyin matka, tai sukellusveneestä jäämereltä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #40

Viuhkahyökkäys ... näin venäläinen tulkki käänsi Venäjän pohjoisen puolustusdoktriinista tuon hyökkäysmenetelmän, jonka torjuntaan on myös varauduttu, tällä tarkoitetaan monesta eri suunnasta tulevia rynnäkköjä - yhtä aikaa - tähän sopii Suomen lentokentät erinomaisesti, jos osaa katsoa karttaa huomaa jotain ... ;)

...
US tietää tämän saman asian - eli viuhkahyökkäyksen tehon, kun kyseessä on todellinen vihollinen - nythän USA' lla on ollut vain kolmannen ja neljännen luokan vastustajia, usein pelkkiä resupellejä - nyt olisi kyseessä se toinen ydinasesuurvalta, siksikin US on niin kiinnostunut Suomen alueen käytöstä - juuri kriisitilanteen aikana!

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #41

Ainakin googlettamalla "viuhkahyökkäys" tulee hieman toisenlaisia tuloksia ;)

Useasta suunnasta tulevien ilmahyökkäysten klassinen esimerkki on japanilaisten hyökkäys Pearl Harboriin 7.12.1941. Laivojen kimppuun japsit tulivat kuitenkin mereltä, koska maasto suojasi laivoja maan suunnasta.

Tuo profiilikuvani on muuten juuri Pearl Harborista, jossa seison Arizona Memorialilla ja takana on USS Missouri. Siinä kulminoituu Tyynenmeren sodan alku ja loppu: ensimmäinen hyökkäys ja kun Japani pakotettiin rauhaan atomipommi-iskuin tärkeisiin sotilastukikohtiin niin rauhansopimus tuon Mighty Mon kannella.

Risteilyohjuksia voidaan laukaista B-52 pommareista joten mitään tukikohtia Suomen Lapissa tuossa fiktiivisessä hyökkäyksessä ei tarvita. https://www.youtube.com/watch?v=pmJP9yIYYFI

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #40

Natokaan, eikä US ole noin tyhmä - viuhkana lähestyminen eri suunnilta on aivan eri asia. Sukellusveneiden risteilyohjukset ovat oikea päätelmä - ja niiden torjuntaan Venäjä on valmis - tulee muistaa r-ohjuksen hidas lentonopeus, jolloin välimatka on merkitsevä!

Ilkka Luoma

Kommentti 17 - jatkoteksti ---

.
sunnuntaina, huhtikuuta 17, 2016
Venäjäkin – ”pahan valtakunta” on liian suuri – lännen mielestä!

(Harvemmin puhuttu skenaario. Me suomalaiset katselemme historiaviisaina idän ja lännen vedenjakajalta näytelmää, jonka käsikirjoituksen tietävät tarkoin juuri nämä kaksi eri maailman johtajaa – ydinasesuurvallat Venäjä ja Yhdysvallat)

[ … kansalainen Erkki pohtii usein mikä mättää, kun nokittelua on juuri suurien välillä, on Ukrainaa |1, johdantoa siihen – on Itämerta |2, jossa suurvallat osoittavat mahtailukykyään, häiritsevät ja vakoilevat. Meillä Suomessa on laajasti omaksuttu kansalaisten taholta irti oleminen kummankaan sotilaallisista liittoumista |3 …

 … Erkki kutsuu sitä ”paasikivimäiseksi viisaudeksi ymmärtää tosiasioita viisauden lähteeksi” – samoin arjen kansalainen Liisa on oivaltanut, että ”ystävät tulee pitää lähellä ja viholliset kaukana”. siksikin Liisa ei haikaile Natoon – lännen sotakoneeseen, koska meillä on yhteistä rajaa itäisen suurvallan kanssa kokonaista 1320 kilometriä … ]

Venäjä on liian suuri väestöönsä nähden

USA on maailman suurin raaka-aineiden ja energian kuluttaja – viimeisen 150 vuoden aikana *. Yhdysvallat loi vaurautensa ja sotilaallisen voimansa juuri massiivisella maapallovarantojen hyödyntämisen ansiosta, tuoden materiaaleja ja halpaa energiaa kaikkialta maailmasta, mutta kenen, minkä ja keiden kustannuksella?

·         Maapallollisten raaka-aineiden käyttö ~ http://www.maailmanmuutos.fi/smm/5/5_5T.htm -

Neuvostoliitto oli vielä massiivisempi maapallovarantojen omistaja ja haltija

Monissa elintärkeissä raaka-aineissa Neuvostoliitto oli liian voimakas ja määräävä – näin länsi ja USA ajatteli. Siispä Neuvostoliitto nimettiin jo lännelle vastenmielisen järjestelmän vuoksi ”Pahan Valtakunnaksi” |4 (USA’ n 40. presidentti Ronald Reagan |5).

|4 Eduskuntamme tulevaisuusvaliokunta raportoi ”Pahan Valtakunnasta” ~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014112618867201_u... -
|5 Ronald Reagan ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Ronald_Reagan -

Syntyi Tähtien Sota ideologia
[Tähtien sota ~ https://en.wikipedia.org/wiki/Strategic_Defense_In... SDI - ]

Reagan näyttelijänä ymmärsi hollywoodmaisen perustavoitteen – hyvä voittaa aina pahan. Tähtien sota suunnitelma oli siksi massiivinen, että sen rahoitukseen vastaamiseen laskettiin Neuvostoliiton romahtavan, kuten kävikin. Syynä luhistamiseen oli tietysti jokin aivan muu kuin lietsonta suursotaan – tähtitieteellisten aseiden avulla. Neuvostoliitto piti saada hajotettua. Siinä onnistuttiin.

Länsi ja USA tarvitsi ja tarvitsee valtavasti materiaaleja,

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/04/venajakin-pa... - alta [155594]

Ilkka Luoma

Venäjällä on hyvin muistissa Suomen Lapin luovuttaminen Saksan kolmannella valtakunnalle jo keväällä 1941 - samoin Neuvostoliitto tiesi jo toukokuussa -41, että Suomi on mukana Barbarossa-suunnitelmassa ja -operaatiossa ... ei ihme, että varsinkin nyt, kun Kuolan niemimaan arvo on moninkertainen verrattuna 1940 -lukuun - niin Venäjä on tänään hyvin herkkä epäluuloisuuteen - tämän arvaisi meidän pr. Niinistökin tietävän!?

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Kyllä,-suomi oli mukana Barbarossassa,mutta russki oli mukana molopää-ribbentropissa,joka oli suomen kannalta sata kertaa pahempi!

Ilkka Luoma

Oli pahempi, kun emme sitä ENNEN osanneet neuvotella!

Tomi Vaalisto

Ei Suomi ollut osa Barbarossaa ja hallituksemme suostui sotatoimiin Neuvostoliittoa vastaan vasta 25.6.1941. NL oli aloittanut sodan jo 22.6.1941 klo 6.05.

Neuvostoliitto hyväksyi saksalaisten läsnäolon Suomessa. Kannattaa muistaa, että Neuvostoliitolla oli myös sotilaita Suomessa.

Ilkka Luoma

Kannattaa lukea Pekka Visurin kääntämät saksalaisen kenraali Waldemar Erfurthin päiväkirjat ... Suomen ajastaan. Näin tietää enemmän ja luulee vähemmän :)

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola Vastaus kommenttiin #51

”Suomen sota 1941-1944 saksalaisen kenraalin kuvaamana.” Näin Helsingin Sanomat otsikoi kenraali Waldemar Erfurthin päiväkirjaa kirjoituksessa 15.10.1950 sivulla 12. Kenraali W.E. Tuompon artikkeli kannattaa lukea. Hän suomensi päiväkirjan ja se julkaistiin lähes 70 vuotta sitten vuonna 1951.
Kenraali, fil. tri Waldemar Erfurth kirjoittaa: ”Kun sota sitten puhkesi, ja Suomi joutui siihen mukaan, se ei tahtonut olla, eikä ollut Saksan liittolainen, eikä sidottu Saksan ylijohdon ohjeisiin, vaan suvereenisena maana täysin itsenäinen, vaikka se sodan aikana sai huomattavaa tukea Saksalta.”
Kirja on yksi todiste siitä, että Suomi kävi erillissotaa Neuvostoliittoa vastaan.

Päiväkirjat ovat arvokkaita kirjoja, sillä niissä ihminen tuskin valehtelee omalle itselleen. Ne ovat myös kirjoja, joihin ei tarvita ulkopuolisen henkilön ylimääräisiä ”liturgeerauksia.”

Hesarin Aikakone on loistava väline sodanaikaisten tapahtumien lukemiseen. Olen löytänyt sieltä mielenkiintoista luettavaa. Sieltä löytyvät mm. Goebbelsin ja Mussolinin vävyn, ulkoministeri Cianon päiväkirjat, jotka on julkaistu monessa osassa.

www.hs.fi/aikakone

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #61

Tiedoksi Mikkolalle, että monet merkittävissä asemissa olevat ihmiset kirjoittavat päiväkirjojaan nimen omaan mielessään, että jälkipolvet muodostavat heistä mielikuvaa myös heidän päiväkirjojensa perusteella. He siis eivät niinkään kirjoita itselleen vaan jälkipolville. Ja monet kauankin itse tapahtumien jälkeen.

Samaten monet läheiset myös piilottavat tai hävittävät intiimimmät ja epämiellyttävyyksiä mahdollisesti paljastavat päiväkirjat kuolemat jälkeen.

Kannattaa siis erottaa angstisten teinien "Rakas pöytäkirja" -avautumisten ja poliitikkojen kirjoitelmien tuntemuksien todenperäisyys.

Toisaalta sanomalehtikirjoittelut eivät, etenkään sota-ajalta, kerro juurikaan todellisista tapahtumista vaan siitä mitä tavallisille ihmisille on haluttu sensuurin tarkastamana haluttu kertoa. En siis hakisi historiallisia totuuksia vanhoista Hesareista vaikka ne omalla tavallaan kertovatkin ajan hengestä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #62

Visuri teki kirjansa tutkijana - ei "elämänkertojana" ;)

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola Vastaus kommenttiin #62

On syytä erottaa muistelmat ja päiväkirjat toisistaan. Mitä tulee sota-ajan ja sen jälkeisen ajan Hesareihin, kannattaa ensin lukea ja kommentoida sitten. Itse olen nyt jo vuodessa 1952. Vuodet 1939-1951 on käyty läpi. Ulkoministeri Cianon päiväkirjat ovat niin merkittäviä, että niitä käytettiin Nűrnbergin oikeudenkäynnissä.

Nűrnbergin oikeudenkäyntiasiakirjoihin perustuen voi lukea artikkelin Hesarista 31.1.1946, joka on otsikoitu:

”Mannerheim hitlerinvastaisen järjestön jäsen koko sodan ajan!”

Jo tätäkin taustaa vasten voi todeta, että Marsalkan johdolla käytiin erillissotaa.

Amiraali Wilhelm Canaris toimi kaiken aikaan Hitleriä vastaan sodan aikana ja joutui sitten kiinni heinäkuun 1944 attentaatin yhteydessä. Ian Colvinin 16-osainen artikkelisarja hänestä on erittäin mielenkiintoista luettavaa. Se alkaa 13.5.1951 ja päättyy 5.7.1951. Tämä on historiallisten totuuksien hakemista.

Kotikirjastostani löytyvät Rytin ja Paasikiven päiväkirjat ovat arvokkaita dokumentteja miehiltä, jotka toimivat vastuullisissa tehtävissä Isänmaan hyväksi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #66

Kiistaton tosiasia on se, että Mannerheim "pakotti" pr. Rytin tekemään Hitlerin kanssa sopimuksen kesällä 1944, jotta selviämme Puna-armeijan suurhyökkäyksestä ... Hitleri täytti 75 prosenttisesti sopimuksen ja siltäkin osin Suomi pelastui, muun muassa osasto Kuhlmey ... Ryti erosi, ja mannerheim rikkoi Ryti-Hitler sopimuksen ja irtautui siitä ... H-R sopimus oli tyypillinen asevelisopimus ...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #66

Muistelmakirjallisuus on ihan oma taiteenlajinsa, haamukirjoittanineen sunmuineen. Mutta päiväkirjojakin on kirjoiteltu moneen tarkoitukseen.

Sanomalehdistöä lukiessa on oleellista ottaa huomioon omistajan suuntautumiset sekä intressit. Hesarin oaslta ne ovat jopa erittäin keskeiset koska k.o. aviisin omistajilla oli sekä vaikutusvaltaa että -halua. Myös sota-aikojen lehdistön osalta on otettava huomioon sensuuri.

Mitä tulee sodan loppuvaiheen ja sen jälkeisen ajan, m.l. vuoden 1946, antinatsistisiin "paljastuksiin" niin niistä tulee riisua koko joukko tarkoitushakuista valkopesua. Olihan kaikilla, joille se vähänkin oli mahdollista, pyrkimyksenä katkoa kaikki siteensä joilla heidät olisi voinut liittää sotansa hävinneihin natseihin ja heidän "nerokkaaseen" johtajaansa.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola Vastaus kommenttiin #68

Nűrnbergin oikeudenkäyntiasiakirjoja voi nyt tuskin lukea antinatsistisiin ”paljastuksiin.” Helsingin Sanomilla kuten monella muullakin lehdellä oli toimittaja seuraamassa paikan päällä oikeudenkäyntiä ja raportoi siitä tavan takaa lehdessä. Valkopesusta siinä ei ole ollut kysymys. Ehkä kommentoijan olisi hyvä lähteä tiedonhakumatkalle Hesarin Aikakoneeseen. Hesari on tehnyt todellisen kulttuurityön digitoidessaan sanomalehtensä. Kansalliskirjaston digitoitu aineisto päättyy vuoteen 1920, joka on luettavissa vapaasti netissä.

Roomalainen senaattori ja historioitsija Tacitus (noin 55-120) on todennut: ”Mitä ei tunneta, sitä pidetään suurenmoisena.” Tähän on hyvä lisätä: ”Tieto on pääomaa, jota ei voi ulosmitata.”

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #69

Tieto:

MAANANTAINA, ELOKUUTA 29, 2016

Totuus – hetken piina

(Media otti esille vaikean käsitteen sisällään pitävän kirjoituksen ja selostuksen. Totuus ei pala tulessakaan – on ikivanha sanonta, jonka todenperäisyyttä ei päästä koskaan toteamaan ~ http://www.hs.fi/paakirjoitukset/a1472269157416 - HS-toimittaja Ville Similä)

[ … kansalainen Erkki mielellään arvostaa omaa näkemystään maailman menosta – Erkin mielestä se on totuus, mutta naapurin Ville sanoo sen olevan mielipide – Ville usein on eri mieltä Erkin kanssa mikä oli syy miksi Suomi syöksyi lamaan 1990 ja 2008 – totuuksia lienee useita …

… kansalainen Liisa tietää totuuden olevan korvien välissä, sillä Liisa ei hyväksy kaiken maailman dosenttien mielipiteitä ja väitteitä. Liisalle totuus on arkinen tosiasia illan jälkeisestä yöstä ja uudesta aamusta, jolloin hän herää ja keittää kahvin, sillä Erkki on laiska ja kuorsaa – nämä ovat Liisan totuuksia, sille korvat ja silmät sen kertovat … ]

Kolumnin mukaan totuus hallittiin silloin joskus paremmin, kun asiat tarkistettiin tietosanakirjasta ja päivän Hesarista. Totuus on elastinen ominaisuus |1 Totuudella on myös tieteellinen selite. |2

Mikä on totuus, on aiheellinen kysymys - onko totuus vanhan kaavan mukaan se, mikä enemmistönä hyväksytään vai se paras tieto, joka perustuu johonkin auktorisoituun tietolähteeseen, vai asuuko totuus meissä kussakin omassa itsessään.

Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/08/totuus-hetk... - alta.

.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #69

Mikkola siis tekee Hesarista ehdottoman totuuden lähteen? Itse ehdottaisin lähdekritiikkiä myös sen suhteen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #72

HS on ollut kylläkin laajalevikkisin aviisi - jo pitkään, mutta se on menettänyt arvostustaan ja kansalaisten luottamusta ... HS on lähestynyt iltapäivälehtiä - taas silloin kauan sitten, ei ollut oikein muuta kuin Kekkonen ja HS ;)

...
MAANANTAINA, SYYSKUUTA 16, 2013

Menettääkö Hesari valta-asemansa?

Kiinalaiset keksivät paperin, he myös oivalsivat, että sillä voi pyyhkiä takapuolensa. Paperi on puujohdannaisena osa biosfääriä, joka monimutkaisina vuorovaikutuksina muodostaa elävien organismien ravinnonlähteiden osajoukon. Nythän metsästä viedään korjuutähteetkin – kuulemma pitäisi 30 prosenttia jättää lannoitteeksi 1].

Tehotalous kannustaa viemään ”tuhkatkin pesästä” - kaikki metsäkasvu mitataan energiallisena hyötynä ja ihmiskäyttöisenä talouden pyörittäjänä – herää vain kysymys, milloin biosfääri heittäytyy hankalaksi ja aloittaa oman biomassallisen tasapainoituksen? 2]

Printtimedia paperiratoina ja -logistiikoina on miltei ympäristörikos
[ … http://xeox-2.blogspot.fi/2006/12/kalliin-painopap... … ]

Tiedon, huhun tai valheen levitys paperirataa pitkin voidaan korvata elektronien virtoina pitkin johtimia tai radioaaltoina. Sähkönkulutus luettua tietobittiä kohden pitää vähentyä voimakkaasti, jotta saataisiin tietotekniikalta ja informaatiologistiikalta pois energiasyöpön maine.

Tyydytetty uteliaisuus

Media ja uteliaisuuden tyydytys lähtee liikkeelle tiedon tai huhun tuottajasta sekä lukijoiden uteliaisuudesta kokea toisen onnea ja epäonnea. Haluamme myös tietää, mitä maapallon toisella puolella tapahtuu; jotta voimme vertailla elämäämme muihin tovereihin.

Enemmän meitä tosin kiinnostaa omat uutiset –

esimerkiksi miksi emme saa enää nauttia kasvavista palkoista ja miksi ostovoimaamme ei enää lisätä. Uutinen ja tieto siitä, että maailmalla kuolee joka päivä 3400 lasta likaisen veden mikrobeihin, ei sen sijaan juurrikaan meitä ja mediaa kiinnosta.

Tiedon määrän kasvaessa – epätietoisuus lisääntyy

Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/09/menettaako-... - alta.

.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #68

Esimerkiksi HS edusti ja edustaa tarkoin määritettyä linjaa - nykyään ollen voimakkain natottaja - siis Natoon menon kannattaja!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #61

Tuompo oli kunniakas sotilas ja upseeri - mutta luotan enemmän Pekka Visurin tarkkoihin tutkimuksiin ja huolellisempaan käännöstyöhön - onhan Visuri professori, tohtori ja evp. ev. ... :)

...Luen myös tuon Tuompon kirjan ja teen vertailun -

..

Ilkka Luoma

Lukemista tuottamaan todellista tieoa, ei luuloa:

~ https://www.docendo.fi/saksan-kenraali-suomen-paam... -

" ... Kirjassa pääosa Erfurthin päiväkirjan ennen julkaisemattomasta suomennoksesta!

Jalkaväenkenraali Waldemar Erfurth sai Hitlerin päämajassa 12.6.1941 tehtävän lähteä Suomen päämajaan yhteyskenraaliksi. Hänelle annettiin tiedot yllätyshyökkäyksen aloittamisesta Neuvostoliittoon ja ohjeet, joilla suomalaisten toiminta kytkettäisiin Barbarossaksi nimetyn suunnitelman osaksi.

Erfurth saapui Helsinkiin jo seuraavana päivänä – toistaiseksi vielä huomaamattomasti siviilipuvussa liikkuen. Ilmoittautuessaan marsalkka Mannerheimille hän kertoi, että Saksan hyökkäys alkaa noin kymmenen päivän kuluttua. Jo sitä ennen suomalaisten odotettiin mobilisoivan armeijansa sodan ajan vahvuuteen ja olevan valmiina liittymään hyökkäykseen kesäkuun lopulla.

Saksan hyökkäys Neuvostoliittoon alkoi 22. kesäkuuta, jolloin Hitler julisti myös Suomen ja Romanian tulevan mukaan sotatoimiin. Erfurthin tehtävänä oli nyt huolehtia siitä, että Suomen armeijan pääosat, vähintään kuusi divisioonaa, suunnataan hyökkäykseen Laatokan itäpuolitse kohti Syväriä. Saksalaisten oli määrä tulla siellä vastaan sulkeakseen Leningradin saartorenkaan. ... "

...
Lisää:

"Kertomus erillissodasta pelkkä myytti" -Yle MOT
~ https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/09/22/kertomus-... -

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kansakuntamme enemmistö tai ainakin US-blogin enemmistö luulee että taistelypari Myyryläinen-Luoma ovat putinisteja. Mutta eivät he ole. He ovat järkijätkiä.

Jokainenhan tietää että puolustusliitto Nato ei hyökkää, se vain kiusaa Putinia. Ja Putin kiusaa takaisin samalla mitalla ystäviensä avulla.

Mutta harva osaa pelätä maanalaisen järjestömme rollaattoripataljoonia. Ne eivät ole vielä aktivoituneet mutta on tehty useita tunnustelevia simultaani-iskuja, viimeeksi Wiipurin satamaan. Jollakin konstilla pitää saada Luoman suunnittelema taitelualusta toimintaan. Tarkoituksemme on vapauttaa Karjala.

Ilkka Luoma
Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Mirala kirjoitti: " taistelypari Myyryläinen-Luoma ... ovat järkijätkiä."

Tämä on kauneinta mitä minusta on minulle sanottu pitkiin aikoihin --- kiitos siitä. Ja onnittelut myös Luomalle.

Ilkka Luoma

Kiitos - kehuja saa hyvin harvoin, ja käy pian niin kuin Trumpille, että sitä pian kerskaantuu ;)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #65

Muinaisilla roomalaisilla sotapäälliköillä oli myöhempien kertomusten mukaan triumfi-kulkueissaan mukana seppeleen kannattelija joka hoki heille "Memento te mortalem esse" tai "Respice post te. Hominem te memento". Ehkä meillekin?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #75

Näinhän muun muassa HS tekee, kun ajaa vakaasti Suomea Natoon ... jo vuosien ajan! Vieden viestiä jukuripäisille kansalaisille, jotka suurena enemmistönä eivät taivu tähän meille vaaralliseen manipulaatioon!

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #76

Niinpä, NATOssa olisimme kuolevaisia pikemminkin aikaisemmin kuin myöhemmin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #77

Putin ironisesti:

Nato/US sodituttaisi suomalaiset mieluusti viimeiseen mieheen Naton etuvartio-
ja taistelualustasodissa ...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #78

Jos imperialistinen Venäjä hyökkää niin mitä muuta me voimme tehdä kuin taistella loppuun asti?

Parempi orjan elämää on kuolo hirsipuussa!

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #79

Jos, jos ja jos? Miksi Venäjä hyökkäisi?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #80

Venäjä on jo kaksi kertaa ajanut minut evakkoon. Putin on sanonut että Stalinilta jäi homma kesken.

Miksi Nato hyökkäisi?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #81

Missä V.Putin on noin sanonut?

Toisaalta Mirala voisi ottaa selvää historiasta niin paljastuisi miksi hän joutui evakkoon. Talvisodankaan tausta ei ole niin yksioikoinen, että silloinen NL olisi imperialismissaan hyökännyt. Ja jatkosataan läksimme ihan itse Natsi-Saksan ja fascistisen Italian rinnalle.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #82

Enpä muista, sinähän paremmin tunnet historiaa, sinun pitäisi tietää.

Putin vähitellen valloittaa takaisin minkä Venäjä on menettänyt ja mikä oli Stalinin aikomus.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #83

Inhimillinen olettamus, mutta täysin vailla perää!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #82

Max Jakobson:

Diplomaattien talvisota. Porvoo: WSOY, 1955.
~ http://www.antikvaari.fi/naytatuote.asp?id=1704840 -

Ensimmäiset 50 sivua - yllättävän tarkka seloste herra Jartsevin vaiheista ja viesteistä ... ottamatta kantaa Maxin lopun ajan tiettyihin piirteisiin, löytää hän jo vuonna 1955 hämmästyttävän lähelle tilanteen todellisuuden!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #81

Stalinin piti betonoida neuvostovaltionsa liittosopimukset - korvausperiaatteineen!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #79

Puolustamme omia rajojamme, se on varmaa. Taitavalla ulkopolitiikalla hyökkäystä ei tule miltään suunnalta - suositan lukemaan historiaa tehdyistä virheistä 1938-39. Toivottavasti nyt ei tehdä samankaltaisia itsepäisyysvirheitä!

Ilkka Luoma

Kohta kymmenen vuotta ...

...
TIISTAINA, TAMMIKUUTA 15, 2008

NATO - uskovaiset lataisivat suuren ongelman lapsilleen ja lasten lapsilleen

Sent: Saturday, December 22, 2007 7:29 AM
Subject: KANSALAISEN MIELIPIDE: Nato - miksi niin harvat koettavat jyrätä suurta kansan enemmistöä

(Tutkimuksia piipun täydeltä - Ulkoministeriöstä mitä erilaisimpiin virkamiesesityksiin - "puolueetonta ja teknistä" arviota johdattelulla Natoon)
...

[ ... Suomen kansa on tuonut kallupista toiseen systemaattisen ja selkeän enemmistömielipiteen: Natoon ei ole syytä liittyä, emme halua muiden sotiin, tiedämme mitä on olla järjestelmällisesti, taloudellisesti, uskonnollisesti ja poliittisesti vedenjakajalla --- emme voi jättää lapsillemme huomisen epäselvää Nato-kytkennän perintöä - maailma ja Venäjä ovat muuttuneet ja muuttuvat ...]

Suomessa on pieniä, mutta vahvoja vähemmistöäänitorvia, joille Natosta on tullut pakkopulla ja jotka eivät arvosta kansan mielipidettä. Nämä tahot ovat iäkkään kokeneita, "ajopuut" nähneitä ja niitä tavallansa arvioineita tahoja, jotka haluavat keinoilla millä hyvänsä tehdä Venäjästä meille uhkaa, jolla "pakottaa" Suomen Natoon - siis ääniä menneisyydestä.

Menneisyyden äänet ovat ajatuskaavioiltaan maatuneiden ja lakastuneiden aikojen jäänteitä, joissa elämä oli pysähtynyt Staliniin ja Breshneviin, joita huomisen suomalaiset vastuunkantajat eivät ole edes kokeneet. Nato-uskovaiset jämähtivät Kekkosvihaan ja pelkoon yksinvaltiaista rajan molemmin puolin. Miksi natoilijat eivät kanna vastuuta nuorisostamme ja anna heidän äänien kuulua - eivätkö luota kansakunnan terveeseen kansantajuun olemassaolosta, kaupasta ja reviireistä?

Viimeinen mielipidetutkimus Natosta kertoi jälleen sen, minkä kansa enemmistönä on aina tiennyt - me emme liity Natoon, me pysymme sotilaspoliittisesti liittoutumattomina. Me emme tarvitse USA johteista riskiä osallistua sotiin, jotka eivät koske meitä. Olemme mieluummin kauppiaskansaa ja myymme puolueettomasti kaikille haluaville korkeaa osaamistamme, mistä riittävän katteen saamme. Venäjä on yksi Suomen suurimmista kauppakumppaneista - me tarvitsemme venäläistä öljyä, kaasua ja sähköä.

Herää kysymys mistä juontuu härkäpäinen käännytysvimma kansalaisia kohtaan. Miksi eräät Nato-uskovaiset poliitikot työntävät oikeasti käärmettä piippuun, vaikka kansa sanoo aina mielipiteensä suoraan ja selvästi. Suomi nimisen valtion veronmaksajat ovat puhuneet Natosta, Venäjästä ja USA:n hyökkäysvoittoisista sotilasiskuista vuodesta toiseen. Suomessa on puhuttu Natosta riittävästi ja kansa sen tietää - ihmisiä ei tarvitse opettaa aiheesta, josta heillä on jo päästötodistus.

Miksi kansalaisten mielipidettä äänettömästi vähätellään ja aliarvostetaan tietyissä politiikan ja median piireissä?

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2008/01/nato-uskova... - [155616]

Ilkka Luoma

Jälleen on syntynyt erinomainen keskusteluketju luuloista, tiedosta ja arveluista - harhahyppyineen, mutta hyvä - kertoo sen, että kansakuntamme tietää hyvin erikoistilanteemme täältä idän ja lännen vedenjakajalta! :)

Ilkka Luoma

Päätän puolestani tämän ketjun hyvin huolestuttavaan uutisointiin:

~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005443078.html -

"Sotilasliitto Nato valmistautuu Euroopassa käytävään suursotaan – nyt valmistellaan kahta esikuntaa, joiden tarkoitus on saada nopeasti ja paljon sotakalustoa rintamalle

Suomi riensi innokkaana tukemaan Hollannin ajamaa uutta EU-hanketta karsia pullonkauloja sotilaallisilta kuljetuksilta. Naton pääsihteerin Stoltenbergin mukaan ”sotilaallisesta liikkuvuudesta voi tulla Naton ja EU:n yhteistyön todellinen lippulaiva”. ... " -HS/Pekka Mykkänen

..
... Nyt jymisee rujot Naton sotarummut. Meidän on nyt syytä irtautua Natosta - kaikin osin, Suomen kansa ei halua olla Naton etuvartio eikä erityisesti Naton taistelualusta.

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Putinin hyökkäyshalujen vähentämiseksi on hyvä pitää pientä sotilaallista painetta yllä. Siitä on Putinillekin hyötyä. Hän on saanut alamaisensa pelokkaiksi ja nöyriksi. Petroskoissa jo 10 vuotiaat lapset harjoittelevat kalasnikoveilla suomalaisten hyökkäyksen torjumista.

1945 Hitlerin nuoret posauttelivat panssarikauhuilla amerikkalaisten panssareita kun sotilaat itse olivat paenneet.

Kansakunta toivoo rauhan nimissä lisää sotarumpuja. Me muistamme miten kävi kun Hitlerille annettiin periksi! Emme halua putinin sotarumpuja Suomeen.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Tosi asia on, että Natolla ei ole ainuttakaan panssaria. Miten ne siis voivat uhata Venäjää?

Nato on vain organisaatio, millä on toimitalo Brysselissä. Siellä käyvät keskustelemassa eri maiden päämiehet halutessaan. Siis melko harmaata toimintaa.

Nykytiedon valossa mitään sotia ei ole tulossa, joten mikä muu estää jäsenyyden, paitsi Venäjän kateus. Onhan se itsekin halunnut Naton jäseneksi.

Venäjän kannalta olisi vain eduksi, että Suomi olisi Natossa vaikuttamassa.

Nato-jäsenyys ei ole yhtään tämän monimutkaisempi ymmärtää.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Mitä hyötyä olisi liittyä Aukeen kuvaileman kaltaiseen turinakerhoon? Ei kö se olisi hukkaanheitettyä aikaa ja rahaa jos niillä ei kerran ole "kättä pidempää"? Miksi siis liittyä?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Mikäs siinä sitten on kun Putin saa hepulin kun puhutaan turinakerhoon liittymisestä? Eihän se voi olla koirakerhoa vaarallisempi.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #91

Jospa Aukee ei olekaan vähättelyssään oikeassa vaan kyseessä onkin ihan oikea pyssykerho? Tai sitten Putin ei ole vain älynnyt käydä kysymässä Aukeelta?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #92

Onkohan Aukee unohtanut Afganistanin - sotana jo pidempi kuin Vietnam, alkoi 2001 - ja jatkuu edelleen US johteisena Nato-operaationa - jossa suomalaisetkin ovat jo sodan osapuoli.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #91

Muistatko Leo mitä tuossa meidän vieressä Kuolan niemimaalla on?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #96

Muistan toki. Olen käynyt kerran Muurmanskissa. Siellä on vanhoja romutettuja sotalaivoja ja sukellusveneitä ja nyt on varmaan uudempiakin. Rannoilla lojuu poistettuja ydinreaktoreita. Pitää varottaa natolaisia että eivät mene vahingossakaan siihen suuntaa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #97

Noitakin, mutta mitä muuta Kuolan niemimaalla? ;)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #99

Muurmansk on Venäjän tärkein eteen työnnetty hyökkäystukikohta. Sieltä on helpoin iskeä monin järjestelmin jenkkien kimppuun.
Varsinaiset elintärkeät puolustettavat alueethan ovat tuhat kilometriä etelämpänä. Välissä oleva Karjalan tasavalta on jätetty suojavyöhykkeeksi tulevaa sotaa varten kuten sinä Ilkka itse totesit.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #101

Miten se on "eteen työnnetty"? !!

Ilkka Luoma

Naton sotilasjohtaja on aina Yhdysvalloista. US on maailman sotinein valtio - viimeisen 20 vuoden aikana - viimeisen 60 vuoden aikana ja viimeisen 100 vuoden aikana --- Nato on paljolti yhtä kuin US - sen ydinaseineen päivineen.

Ilkka Luoma

Suomalaiset eivät halua olla Nato/US' n etuvartio ja taistelualusta.

...
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/11/kansakunta-j... -

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Roistojahan ne jenkit on, olen sen sanonut monta kertaa. Mutta eihän ne roistot ole minua ajamassa evakkoon vaan ne toiset roistot.

On hyvä että ne natolaiset kiusaavat Putinia että pysyisi nahoissaan eikä lähtis taas höökimään.

Ilkka Luoma

Vuokraamme tuon Karjalan sinulle ;)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Älä naurata! Minäkö vuokraisin omia maitani?
En tiennyt että sinulla on nykyisin tuon alueen hallintaoikeus. Luulin sinua suomalaiseksi, anteeksi.

Pitänee ottaa yhteys natolaisiin että ensiksi vapauttaisivat Karjalan ja Kuriilit.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #102

Venäläiset voisivat yllättäen jopa vuokrata Karjalan alueita erilaisiin liiketoimiajatuksiin - tosin Karjalan evakot ovat saaneet vähintään auttavia korvauksia maa-aluemenetyksistään. Jopa edelleen! Yllätys? :)

Ilkka Luoma

Kun katsoo läpi värillisten lasien, voisi sanoa, että voitettavaa, kun taas poistaa värikalvon ja avaa toisen silmän, näemme hävittävää. Rakennumme vastakkainasetteluksi täällä idän ja lännen vedenjakajalla Euroopan ainoa ydinasesuurvallan viereen. Olemme suurkonfliktin sattuessa EU/ Naton etuvartio ja taistelualusta. Putin Venäjältä sanoi kornisti jo jokin aika sitten, että US/ Nato mielellään sotii suomalaiset viimeiseen mieheen Venäjää vastaan. EU vie tällä Timo Soinin allekirjoituksella Suomea kansakunnan enemmistötahdon vastaisesti entistä lähemmäksi Natoa, lopulta liittyen siihen.

...
~ http://www.iltalehti.fi/politiikka/201711132200528... -

" ... Ulkoministeri Timo Soini (sin) allekirjoittaa maanantaina ilmoituksen Suomen osallistumisesta EU:n pysyvään rakenteelliseen yhteistyöhön (PRY) ... - ... Niinistö myös toivoi, ettei unionin sisälle synny blokkeja Natoon kuuluvien ja siihen kuulumattomien jäsenmaiden välille.

Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola arvioi sunnuntaina Uuden Suomen haastattelussa, että EU:n puolustusyhteistyön syventyessä Suomi on vähitellen jättämässä sotilaallisen liittoutumattomuuden taakseen.

Aaltolan mukaan samaan aikaan myös EU:n ja Naton yhteistyö on tiivistymässä. (US 12.11.) ... "

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset