Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Eteläinen EU kuivuu – aroutuu, jopa aavikoituu!

 • Mistä se piina alkaa - massiiviset kansojen vaellukset ja mihin? ¤
  Mistä se piina alkaa - massiiviset kansojen vaellukset ja mihin? ¤
 • Gaia kuumenee - jäähdyttelemmekö kulutustamme - puolittaisitko sen? ¤¤
  Gaia kuumenee - jäähdyttelemmekö kulutustamme - puolittaisitko sen? ¤¤
 • Minne Etelä-Euroopan kuivuutta pakoon lähtevät ihmiset pyrkivät? - Pohjoiseen ja missä on eniten kelvollista maata? ¤¤¤
  Minne Etelä-Euroopan kuivuutta pakoon lähtevät ihmiset pyrkivät? - Pohjoiseen ja missä on eniten kelvollista maata? ¤¤¤
 • Hiilidioksidipäästöt per capita - Ilmatieteenlaitos/ P.Taalas esitys Tieteenpäivillä ¤¤¤¤
  Hiilidioksidipäästöt per capita - Ilmatieteenlaitos/ P.Taalas esitys Tieteenpäivillä ¤¤¤¤

Gaia kuumenee – jäähdyttelemmekö kulutustamme? * Elämme yllättävästi muuttuvassa ilmaston- ja ympäristönmuutoksessa [1. Me ihmiset olemme sen aiheuttaneet jo liki 100 prosentin varmuudella. Olemme muun muassa polttaneet biosfäärin miljoonien vuosien biomassan noin 150 vuodessa, öljynä, kivihiilenä ja maakaasuna [2 – vapauttaen tuon vuosimiljoonaisen hiilidioksidikätkön ilmakehään – ei mikään ihme, että ongelmat kiihtyvät. **

[1 ~ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005439059.html -

” … – Olemme tänä vuonna todistaneet poikkeuksellisia sääoloja: yli 50 asteen lämpötiloja Aasiassa, lyhyen ajan sisällä useita ennätyksellisiä hurrikaaneja Karibialla ja Atlantilla – jopa niin kaukana kuin Irlannissa, miljoonia ihmisiä koettelevia monsuunitulvia sekä jatkuvaa kuivuutta Itä-Afrikassa, listasi järjestön pääsihteeri Petteri Taalas [PT] … ” -IS ja PT

Allekirjoittaneen kommentti:

”... Tällä on suuri merkitys valtiojännitteisiin. Miksi? Kysymys on siedettävästä ja elinkelpoisesta maapinta-alasta ... ¤ … Yllättävä lähtökohta, joka johtaa vääjäämättä suurvaltakonfliktiin, jo EU' kin osalta - Etelä-Eurooppa EU-valtioina kuivuu, aroutuu jopa aavikoituu, jolloin on odotettavissa hallitsematon kansainvaellus pohjoiseen - ja missä sitä käyttökelpoista maapinta-alaa on riittävästi - hyvin paljon, kun laskemme asukkaita per neliökilometri ... Suomessa ja Venäjällä! ... ” [3 …

* - 371 lukijakommenttia aiheesta ”Gaia kuumenee - jäähdytelläänkö kulutustamme? ” linkin ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=6428149 – alta. ORIG 18.09.2015 – Iltalehti – Keskustelupalsta.

 

...

Uutisointi kertoo poikkeavasti kehittyvistä ympäristömuutoksista – kuumuutena,

... kuivuutena, liikana rankkasateena, kaikkena sellaisena, joka on ennakoimatonta, tuhoavaa ja elämää muuttavaa ja lopulta tappavaa, kun aavikoituminen päätyy täytyyn kuivuuteen, jossa vihreä, meitä elättävä kasvusto kuolee.

Kaikki tämä ylläoleva aloittaa hallitsemattomat kansainvaellukset – Syyrian ennatyskuivuus 2006 – 2010 [4 oli tähän tuevaan nähden ”leikkipeliä”, joka kuitenkin johti ulkoa lietsotuksi sisällissodaksi [5, johon Yhdysvallat otti osaa jo vuonna 2013 [6!

[2014]

Entä me, jotka tuotamme biosfäärilliselle luonnolle epänormaaleja jätteitä?

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/12/elaman-kiertokulkuun-liittyy.html -

” … Suomessa generoituu 90 miljoonaa tonnia jätettä (v. 2012). Tästä jätteestä suurin osa on kaivostoiminnan sivukiveä. Seuraavaksi eniten on rakentamisesta juontuvaa mineraalijätettä – edellä mainittuja yhteensä 72 miljoonaa tonnia. Yhdyskuntajätettä syntyy kolme miljoonaa tonnia. Teollisuuden osuus on 13,7 miljoonaa tonnia.

Yhdyskuntajätteestä poltettiin 34 prosenttia eli 0,9 miljoonaa tonnia vuonna 2012. Kaatopaikoille 1] päätyi 33 prosenttia yhdyskuntajätteestä ja kierrätykseen samoin 33 prosenttia. Takavuosina miltei kaikki rahdattiin kaatopaikoille ja yhtenä lyhyenä aikana poltettiin taloyhtiöiden uuneissa – erittäin huonoin tuloksin.

Tutkimukset osoittavat, että lisääntyvä kulutuksemme ja siitä aiheutuvat ympäristötapahtumat materiaalien, ravinnon ja energioiden elinkaariajattelulla muodostavat ilmasto- ja ympäristöuhan, vailla vertaa. Muotisana on polttaminen 2] – poltosta saadaan energiaa 3], jonka tarve on kasvanut meilläkin kaksinkertaiseksi sitten vuoden 1970 – siis vain 45 vuodessa.

Nyt on Sitran 4] toimesta julkaistu Gaia Consulting Oy:n tekemänä tutkimus – ’polttoon vai kiertoon’. Luonnossa tämä kierrätys ja kiertokulku on evoluution myötä (ilman meidän ihmisen vaikutusta) kehittynyt viimeisten satojen miljoonien vuosien aikana huippuunsa. Polttamista kapeassa merkityksessä on esiintynyt vain satunnaisina maasto- ja metsäpaloina, joiden merkitys lajikehitykselle on ollut sekin merkittävä. … ”

 

[2013]

Ihmisen nerokkuus kehitti kasvuhoennan – pitää saada lisää, enemmän ja nopeammin!

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/03/kasvuhokeman-mahdottomuus-kay-luonnolle.html -

” … Työllä tarkoitetaan sellaista toimeliaisuutta, jossa jokapäiväinen elintarve täytetään ravintona, tarvittavana lämpönä ja suojana, ei muuta. Kasvu huudettiin peliin, kun opittiin vertailemaan itseämme toisiin ihmisiin; piti olla suurempi, vahvempi ja komeampi. Viisaus tuli peliin myöhemmin, jääden harmonisena ilmiönä tänään liian harvojen käsiin. Nyt voisimme odottaa viisauden kasvua.

Ympäristö ei kestä loputonta kasvuhuutoa … ”

 

Arviointia vuodelta 2009 ---

Uutisointi jyrisee ilmastopakolaisista

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/25185-ilmastopakolaiset-ja-ymparistoosaajat -

Kiinassa laajat maa-alueet aavikoituvat ja paikka paikoin vesi loppuu, mutta sitä ennen Kiina on meille suomalaisille suuri mahdollisuus - ehkä sieltä muuttaa meille ahkeraa väkeä muutamia kymmeniä tuhansia - hoitamaan vanhuksiamme. Kiina on suuri positiivinen haaste, mutta Etelä-Eurooppa aavikoituu ja Suomi joutuu maahanmuuton kohteeksi ---

 

Eikä tässä valitettavasti vielä kaikki ---

Ilmasto-ongelmien alle jäänyt vesi – vesi vanhin voitehista – voi pahoin!

[ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2009/11/ilmaston-alle-on-jaanyt-vesi-vanhin.html - ]

(Maailman ympäristöväki valmistautuu Kööpenhaminan ilmastofoorumiin joulukuussa 2009 - maailma on puheissa ilmaa täynnä, mutta käyttökelpoinen vesi vähenee kiihtyvästi ja dramaattisesti)

[ … porakaivon rakentaja kaivaa entistä syvemmälle - pohjavesi pakenee. Kalastaja muistelee joesta saadun runsaita saaliita - nyt jokiveden bakteeri- ja viruskannat ovat yliotteessa perinteelliseen jokiveden harmoniaan nähden. Teollisuus päästää Kiinassa markkinatalouden jätökset surutta paikallisen väestön harmiksi ympäröiviin vesistöihin ... ]

Kolmannen aallon läntinen markkinamekanismi löysi Kiinasta maailman suurimmat tuotto- ja ostovoimamarkkinat, halvimman työvoiman ja löysimmän ympäristölainsäädännön. Kolminkertainen mahdollisuus synnytti nelinkertaisen haasteen, jota kiinalaiset ovat ryhtyneet ratkaisemaan - mm. suomalaisten voimin.

 

Entä nyt, oletko Sinä valmis puolittamaan kulutuksesi?

[ ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/58377-kaytamme-liikaa-energiaa-oletko-valmis-puolitukseen - ]

Meillä on eräs Euroopan halvimmista sähköistä. Olemme yksiä suurimpia kuluttajia. Energiaa on loputtomasti - mutta saamme sitä vain rajallisesti. Energia muuttaa materioita ja materiamuutokset ympäristöä. Oletko valmis puolittamaan oman energiankulutuksesi?

---

[ ... Elinmahdollisuutemme ratkaisee energia - me kulutamme sellaista, joka on lainassa. Ihminen käyttää historian varastoja liian nopeasti. Me omaksuimme käyttö- ja kulutustavan, jolle katteen ja vastuun antoivat mennyt elämä ... ]


09102007 - Niin ihmisyhteisöllä kuin koko luomakunnalla on energiatase; maapallo on suljettu systeemi, joka ammensi ja ammentaa energian historiasta suljettuna sisuksistaan ja ulkopuolelta saatuna säteilynä. Energia on tunnetusti materiaa ja materia energiaa. Siis me "syömme" itseämme.

 

 

Lopuksi:

Eräs viisaus toisaalta ---

”” … kaikkien eläinten ja eliöiden pitää sovittaa mahdollinen hyöty mahdolliseen menetykseen – yleensä hyöty on hieman suurempi kuin riski, mutta menestyksen ja menetyksen välinen ero pieni” ... tämän pitäisi herättää ”paatuneimmankin” kasvukiihkoilijan”

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

US VU T BL BL BL FB FB FB BLOG 155623

 

DOC gaia kuumenee_10112017.doc – OpenOffice Writer

PVM 10112017

 

812_7400

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Ilkka Luoma

KESKIVIIKKONA, LOKAKUUTA 28, 2009

Kiina kasvaa nopeammin kuin maallinen kestokyky sietää?
blogID - 12100979
...
ORIG ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/22691-k... -

28.10.2009 | 15:23 | Ilkka Luoma | Ympäristö Ilmastonmuutos Kiina Kiinan paluu maailmanvallaksi Maailmankauppa Ympäristökriisi

(valtakunnallinen sanomalehti ruotii systemaattisesti Kiinaa, kiinalaista valtakoneistoa ja loputonta kasvua - ymmärtämättä mitä me itse teimme aiemmin)

[ ... vesi on loppumassa useilta alueilta maailmassa. Ruokaa tehdään hehtaarilta enemmän kuin koskaan. Liikenne vaatii energiaa koko ajan lisää - pellot ja sademetsätkin valjastetaan ruotuun. USA - kasvun indikaattori ja ympäristöimuri käytti kasvuunsa yli puolet koko maapallon energiasta viimeisen 100 vuoden aikana. Länsimaalainen suuntaava markkinatalous suolsi 70% koko maapallon kaikista päästöistä vaivoiksemme jo 1900-luvulla ... ]

Kiina on otsikoissa yleensä negatiivisena ilmiönä. Kiina vie työpaikat. Kiina teloittaa ihmisiä. Kiina imuroi maailman raaka-ainevarat. Kiina päästää jätöksensä meidän kaikkien vaivoiksi. Miksi me haluamme unohtaa omamme ristiretkistä lähteneenä rosvouksena, murhina ja ahneutena - ristin ja miekan suojelemina ?

Miksi me haluamme unohtaa ne lähtökohdat, jotka aikaansaivat nykyisen elintasokulttuurimme? Länsidemokraatti näkee kaikessa ulkopuolisessa pahan, mutta malkaa omassa silmässä ei näy - sen viedessä koko kyvyn näköala-ajatteluun.

Kiinassa on meneillään länsimaalaisille tuttu markkinaryntäys. Kaikki mitataan kasvuna ja suureina, jotka kertovat koko ajan uusista maailmanennätyksistä. Onko tämä tuttua? - kyllä se vaan on. Me elimme koko 1900-luvun kiihtyvässä markkinapyörässä tuoden pilkkahinnalla raaka-aineet jalostettaviksi maihimme, jolloin korjasimme sen sadon, josta syntyivät maailman lihavimmat ihmiset.

Me hamusimme kaiken senkin, joka olisi kuulunut tasaisen käyrän mukaan toisille - me veimme tikkarit, leivän ja jalosteet raaka-aineiden lähtömaiden kansalaisten suista.

...
Jatkuu ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2009/10/kiina-kasva... -

.

Ilkka Luoma

USA ja presidentti Donald Trump - ympäristöongelmat ja ilmastonmuutos ---

" ... YHDYSVALTAIN presidentin Donald Trumpin tuore ympäristöneuvonantaja epäilee tieteellistä tutkimusta, jonka mukaan ihmisten toimilla on yhteys ilmastonmuutokseen.

”En ole tutkija, mutta oman tietämykseni pohjalta minulla on paljon kysymyksiä, joihin tämänhetkinen ilmastopolitiikka ei vastaa”, Kathleen Hartnett White sanoi keskiviikkona senaatin ympäristövaliokunnan kuulemisessa The Washington Post -lehden mukaan.

Texasilainen Hartnett White on Trumpin valinta Valkoisen talon korkeimmaksi ympäristövirkamieheksi. Hän on aiemminkin kirjoittanut ilmastonmuutoksesta tekstejä, jotka kyseenalaistavat ilmastonmuutoksen. ... " -HS

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005444750.html -

.
Allekirjoittaneen kommentti:

... Ollako vai ei - yksi asia on varmaa, aivan varmaa - maapallo höyrystyy ja vähintään sinkoutuu ikuiseen jäähän, joskus parin miljardin vuoden kuluessa.

.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Uhkapainotteinen kirjoitus. Todellisuudessa kuivuus on ilmastonmuutoksen seurauksena globaalisti helpottunut:
https://roskasaitti.wordpress.com/2016/04/26/maail...

Mikä hämää, niin se, että samalla kun maailman autiomaat vihertyvät yhdeltä reunalta, kuivuusvyöhyke siirtyy napoja kohti, jolloin tulee uusia kuivuusalueita. Nämä ovat vähäisempiä kuin vihertyneet alueet, mutta huomio helposti kiinnittyy ongelmiin eikä niiden helpottumiseen.

Vielä linkki Zhun ja kumppaneiden tutkimuksen tiivistelmään asiasta:
https://www.nature.com/articles/nclimate3004
Nimenomaan CO2-lisäys viheryttää palloamme, koska samalla veden haihtuminen vähenee kasvien lehdistä.

Ilkka Luoma

Aivan oikein ;)

...
PERJANTAINA, HUHTIKUUTA 29, 2016

Kasvihuonekaasuista yllättävää etua!

- --- lisäävät ruoan tuotantoa, mutta silti haitat ovat suuremmat kuin hyödyt ---

~ http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/kasvih... - on myös lämpenemisen tuottamien kasvihuonekaasujen vastakkainen tutkimus/ selvitys ~ https://www.luke.fi/uutiset/ilmaston-lampeneminen-... - [LUKE]

Ravintoa enemmän, väestö kasvaa. Siis lisää hiilidioksidia. Eipä hätäillä. Nythän ihmiskunta haluaa polttaa biomassaa liike-energiakseen, jotta kuluisi vähemmän fossiilisia energioita, jotka taas lisäävät hiilidioksidin määrää.

Biomassan x] lisääntyvä poltto on lopulta vastoin kaikkia evoluution "sääntöjä", vaikka rajuja metsäpaloja on ollut jo vuosimiljoonien ajan. Emme tunne meitä elättävän biosfäärin biomassojen keskinäisiä suhteita, joilla on vahva merkitys elollisuuden monipuolisuuteen eli biodiversiteetin asteeseen.

Näin kirjoittelimme vuonna 2011 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2011/01/lisaa-hiilid... -

[... luvuistaan väsynyt opiskelija tutkii Alepassa ruokapakettien viimeinen myyntipäivä alennuslappuja – 30 %, jopa -50 %. Jättiläisslummissa aamuyöstä 12 h työnsä aloittava laittaa palkastaan puolet ravintoon. Työssä käyvä suomalainen osastopäällikkö tutkii ”kurmee” - osaston juustoja - pienen palan hinta on puolet työttömän peruspäivärahan määrästä... ]

Lisää hiilidioksidia – ruoka loppuu!

Missä mättää, kun ruokaa on yllin kyllin kauppojen takapihojen roskiksiin kipattavaksi, yöllisten ja varhaisaamujen liikkujien iloksi - ja ruokakaapin täytteeksi. Missä mättää, kun yhdestä sinievätonnikalasta (lihaa noin 150 kiloa) saatetaan maksaa 2 000 työttömän peruspäivärahan ~25€/tpv verran japanilaisella kalatukkurien huutokaupassa?

Osakekirjoja, kultaa ja timantteja on vaikea syödä

Kallis auto on myös huonosti sulava - vaikka sisältää rautaa. Ruoka lähtee maasta, siis biokerroksesta - joka on täynnä hiiliyhdisteitä, ravinteita, kivennäisiä ja kasvuvoimaa antavaa typpeä ja fosforia. Jätevesilaitokset tuskailevat typen ja fosforin kanssa - ne ovat jopa ongelmajätteitä. Kaikki pitäisi polttaa!

Hiilidioksidi on ehdoton kasvua ylläpitävä voima!

...
~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/04/kasvihuonek... -

.

Ilkka Luoma

Mutta kuitenkin ---

.
LAUANTAINA, JOULUKUUTA 31, 2016

IN - Kasvuhokema on saavuttanut maalliset rajansa

Kasvuhokema on saavuttanut maalliset rajansa. Tänään päättyy vuosisatamme lämpimin Joulukuu |0, ehkä koko mitatun historian; ainakin Etelä-Suomessa. Ilmasto lämpenee, syyt me tiedämme, mutta emme juurikaan tee mitään. Toki ilmasto ja ympäristö muuttuu myös ilman ihmistä, mutta ihmisen kanssa muutokset karkaavat hallitsemättomiksi – ainakin meille ihmisille. Niitämmekö nyt sitä mitä olemme kylväneet?

YLE TV1 esitti 31.12.2013 BBC Earth [ ~ http://areena.yle.fi/tv/1494606 - ] sarjasta [8/8] ravistavan dokumentin – ihmisen ote pallostamme on raastava, käytämme huomattavasti enemmän varantoja kuin biomassamme edellyttäisi suhteessa muihin biosfäärin hiilielämän sukunsa jatkajiin. Hiilielämän kehitystä valvoo evoluutio 1], joka rakentaa sopeutuvuutta – meidän sopeutuvuus käy luonnon päälle – sen vuosimiljoonaisen luonnon, joka kehityksessään loi myös ihmisen – mutta kenen kuvaksi ?

1] Evoluutio on kaikialla ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/93489-e... -


Aiemminkin on kirjoitettu ympäristöstä, joka meidät elättää – onko mitään muutoksia tapahtunut ymmärryksen tiellä, mikä meidät ylläpitää täällä biokierrossa – alkuelämän jatkumona, jonka sikiävyys on saattanut ylittää luonnon kestokyvyn jo nyt ---?


[2007] Kasvunhokema saavuttaa maallisen rajansa - niin luonto vastaa kuin sille huudetaan
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/01/kasvunhokema... -

[ Helsingin Sanomien Talousosion artikkeli - Gaia kuumenee , kun sitä imetään kuiviin - kirjoitti vastuista, kuluttamisesta ja luontoäidin kostosta, viittauksina joidenkin maiden USA:n kiusaamiseen ja taruolentona Prometheukseen, joka varasti tulen jumalilta ja opetti sen käytön ihmisille. Juhana Rossin kirjoitus piti merkittävän asiaytimen sisässään aivan artikkelin lopussa: Prometheus käännettynä suomeksi - "harkitsee ennen kuin tekee jotain". HS 31.12.2006 / E1 -TALOUS - toim.Juhana Rossi ]

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/01/in-kasvuhok... - [155629]

.

Juha Hämäläinen

Luin viime viikolla amerikkalaisesta lehdestä, että maailman väestö on laskettu väärin. Meitä on 3 miljardia vähemmän kuin luultu.

Väestön kasvu on ilmeisesti laskenut tasaisesti jo 50-luvulta alkaen. On unohdettu vähentää kuolleiden määrä syntyneistä mm Kiinassa, Intiassa sekä Saharan eteläpuolisessa Afrikassa. Tämä johtunee siitä, ettei kouluissa opeteta enää vähennyslaskua, koska se koetaan niin negatiivisena.

Samassa amerikkalaisessa tieteellisessä julkaisussa kerrottiin, että sodat vähentävät voimakkaasti dementiaa, astmaa, diabetesta, hammaskariesta ja eturauhassyöpää, mutta lisäävät saman verran kuolleisuutta. Aika yllättävä tieto siis.

Kolmas yllättävä tieto oli FoxNewsin esittämässä dokumentissa. Sen mukaan finanssikriisit lisäävät ihmisten varallisuutta sekä työllisyyttä jo kymmenen vuotta kriisin jälkeen.

Yleinen vaikutelma onkin, ettei ihmisen toiminnalla ole mitään haitallista vaikutusta ympäristöön eikä yhteiskuntaan. Negatiiviset uutiset vain hidastavat taloudellista toimeliaisuutta ja väestön kasvua.

Ilkka Luoma

7,58 mrd ihmistä ja lisää tulee koko ajan ---

~ http://www.worldometers.info/fi/ -

.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Jepujepujee, lisää Fox News:iä ja maailma pelastuu.

Ilkka Luoma

Mihin uutiskanavaan voi näinä aikoina luottaa?!

Ilkka Luoma

Ehkä amerikkalaiset eivät tunnista kaikkia ihmisiä ihmisiksi! ;)

Juha Hämäläinen

Luin viime viikolla amerikkalaisesta lehdestä, että maailman väestö on laskettu hieman väärin. Meitä on 3 miljardia vähemmän kuin luultu.

Väestön kasvu on ilmeisesti laskenut tasaisesti jo 50-luvulta alkaen. On unohdettu vähentää kuolleiden määrä syntyneistä mm Kiinassa, Intiassa sekä Saharan eteläpuolisessa Afrikassa.

Tämä johtunee siitä, ettei kouluissa opeteta enää vähennyslaskua, koska se koetaan niin negatiivisena kasvuhakuisissa uusissa markkinatalouksissa. Amerikkalaiset konsulttiyhtiöt ovat näitä maita opastaneet kehitystoimissa ja korostaneet positiivisen ajattelun tärkeyttä.

Samassa amerikkalaisessa tieteellisessä julkaisussa kerrottiin, että sodat vähentävät voimakkaasti dementiaa, astmaa, diabetesta, hammaskariesta ja eturauhassyöpää, mutta lisäävät saman verran kuolleisuutta näissä ryhmissä. Aika yllättävä tieto siis.

Kolmas yllättävä tieto oli FoxNewsin esittämässä dokumentissa. Sen mukaan finanssikriisit lisäävät ihmisten varallisuutta sekä työllisyyttä jo kymmenen vuotta kriisin jälkeen.

Yleinen vaikutelma onkin, ettei ihmisen toiminnalla ole mitään haitallista vaikutusta ympäristöön eikä yhteiskuntaan. Negatiiviset uutiset vain hidastavat taloudellista toimeliaisuutta ja väestön kasvua sekä sijoittajien luottamusta markkinoiden kehitykseen.

Ilkka Luoma

"YK: Maailman väkiluku 9,8 miljardia vuonna 2050" -Yle -otsikko
.

" ... maailman väkiluku saavuttaa 9,8 miljardin rajapyykin vuonna 2050. Tällä hetkellä YK arvioi maailman väkiluvun olevan vähintään 7,6 miljardia.

Raportin mukaan Intia ohittaa väkiluvullaan Kiinan seitsemän vuoden kuluessa. Nigeria puolestaan pyyhältää Yhdysvaltojen ohitse vuonna 2050. Ennusteen mukaan Nigeriasta tulee tuolloin maailman kolmanneksi väkirikkain maa.

– Kun maailman väkiluku kasvaa vuosittain noin 83 miljoonalla ihmisellä, on odotettavissa että väestömäärä kasvaa, vaikka hedelmällisyys laskee edelleen, raportin tekijät kirjoittavat ... "

~ https://yle.fi/uutiset/3-9685347 -

.

Käyttäjän HeikkiRinnemaa kuva
Heikki Rinnemaa

:)

Laajassa mitassa mitä halvempaan työn tai tuotteen hintaan pyritään, sitä enemmän se lisää kulutusta.

Kalliista tavarasta ja vaatteista pidetään yleensä parempi huoli.

Mitä paremmat palkat, sitä vähemmän tarvitaan työtunteja, eli kulutuksen tuotantoa.

Kulutusta vähentää myös paikallinen ravintotuotanto.

Ja kyllä sen loman voi viettää lähelläkin, ei aurinkorannalle tarvitse lähteä kuluttamaan. Loma on osittain asenne, miten haluat viettää vapaapäivän.

Ilkka Luoma

... Miksi biosfäärillinen ympäristö ilmastonmuutoksineen muuttuu itsellemme "vihamieliseksi" ja lopulta elinkelvottomaksi nykyisellä eintavoillamme? Kasvuhokema ja -rykimä rasittavat poikkeavasti vuosimiljoonaisen evoluution johdatteluun tottuneet bioelämän eliöyksilöt. Kulutamme ja muutamme ympäristöämme yksinkertaisesti liikaa biomassaamme nähden verrattuna muiden eliölajien biomassoihin! Elintapojemme kellotaajuus on erkaantunut suuren kellon antamista tahdeista, seuraukset näkyvät nyt. Saammeko imperiumin vastaiskun korjausliikkeenä, joka eliminoi yhteistahdista erkaantuneen ihmisen?

...
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005443537.html -

"Kiinalais­yritys lupaa loppu­elämän alkoholit 1 500 eurolla – jos asiakas kuolee, viinat menevät lähi­sukulaiselle
Erikoinen markkinointitempaus liittyy lauantaina vietettävään maailman suurimpaan verkkokauppapäivään. ... " -HS Saara Niskanen

Ilkka Luoma

Jotain meitäkin hyödyttävää!?
...

Mittaamalla tietomme ympäristömuutoksiin osallisuudesta syvenee. Mittaammeko oikein ja riittävän laaja-alaisesti? Emme ymmärrä, emmekö tiedosta likikään kaikkia syy-seuraussuhteita!~

.
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005411483.html -

"Suomalais-hollantilainen laite mullisti saasteiden mittauksen: Satelliittikuvat paljastavat, missä päin maailmaa ilma on saastuneinta ... "
.

Ilkka Luoma

LAUANTAINA, TAMMIKUUTA 05, 2008

Tuhlasimme 100 vuodessa sen, mitä luonto rakensi miljoona vuotta

Ihminen tarvitsee jatkuvasti lisää energiaa, lämpöä, koneellista kylmää, ajokilometrejä ja sähköä kymmeniin laitteisiinsa ja latureihinsa. Helsingin Vuosaaren maakaasuvoimala, joka puskee hiilidioksidia ilmaan, ei niinkää muita saasteita - ja hiilidioksidihan ei ole sinänsä saaste, vaan jopa kiihdyke.
----------------------------

Cc:
matti.vanhanen@vn.fi ; jyri.hakamies@defmin.fi ; okivinen@kolumbus.fi ; anu.vehvilainen@mintc.fi ; jussi.pajunen@hel.fi ; kimmo.tiilikainen@ymparisto.fi
Sent: Thursday, January 03, 2008 9:09 AM
Subject: MIELIPIDE: Ilmastonmuutos laimentuu kuljettaessa joukkoliikenteellä Nato-keskusteluun
-----------------

(YLE- aamu-uutisointi 3.1.2007: Lämpimät syksyt vähentävät kevään hiilidioksidinielua meidän onkin pakko vähentää kulutustamme entistäkin enemmän - jopa puolet)

[ ... enemmän autoja, enemmän kilometrejä - hyväksyntä haettuna pienemmästä kilometrikulutuksesta. Luonto ei jaksa niellä kaikkea sitä saastaa, mitä mm. koneliikkumisella ja lämmityksellämme aiheutetaan ...]

Suomalaiset tutkijat julkaisivat Nature-lehdessä hätkähdyttävän uutisen yhä lämpimämpien syksyjen seurauksista kokonaishiilidioksiditaseeseen. Luonto ei nielekkään niin paljon kuin olemme luulleet - luulohan ei ole tiedon väärtti.

Ihmiskunnan siirtyessä lämmittämään olemistaan ja liikkumaan konevoimalla ehtiäkseen tehdä yhä enemmän - poltti se taivaan tuuliin päästöinä 100 vuodessa sen minkä tekemiseen luonnolta meni miljoona vuotta. Tunnetusti automme kulkevat maan alta pumpatulla öljyllä, kaasulla ja lämmityksen hoidamme mm. kivihiilellä - mistä myös sähkönkin laitteisiimme väännämme.

Fossiiliset energiavarat ovat ammoin kuollutta kasvustoa. Öljyyntymiseen ja kivihiilestymiseen meni miltei loputon aika - vaikkapa miljoona vuotta, sinne sitoutuen kymmenien tuhansien vuosien varannot. Nämä varannot me nyt purimme ja syydimme ilmakehäämme, maaperäämme ja omiin keuhkoihimme ainoastaan 100 vuodessa. Eikä hiilidioksidi ja ilmastonmuutos ole ainut ongelma. Vieläkin me ihmettelemme mikä meni vikaan?

Ilkka Luoma

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2008/01/tuhlasimme-... -

.

Ilkka Luoma

Ilmaston alle on jäänyt vesi ~ vanhin voitehista
BLOG ID 12100979
...

13.11.2009
ORIG ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/23444-i... -

(Maailman ympäristöväki valmistautuu Kööpenhaminan ilmastofoorumiin joulukuussa 2009 - maailma on puheissa ilmaa täynnä, mutta käyttökelpoinen vesi vähenee kiihtyvästi ja dramaattisesti)

[ ... porakaivon rakentaja kaivaa entistä syvemmälle - pohjavesi pakenee. Kalastaja muistelee joesta saadun runsaita saaliita - nyt jokiveden bakteeri- ja viruskannat ovat yliotteessa perinteelliseen jokiveden harmoniaan nähden. Teollisuus päästää Kiinassa markkinatalouden jätökset surutta paikallisen väestön harmiksi ympäröiviin vesistöihin ... ]

Kolmannen aallon läntinen markkinamekanismi löysi Kiinasta maailman suurimmat tuotto- ja ostovoimamarkkinat, halvimman työvoiman ja löysimmän ympäristölainsäädännön. Kolminkertainen mahdollisuus synnytti nelinkertaisen haasteen, jota kiinalaiset ovat ryhtyneet ratkaisemaan - mm. suomalaisten voimin.

Kiinassa teollisuustuotanto ja kulutuskysyntä nostivat vesiongelmat mittaamattomiksi. Pekingissä on pakko synnyttää tekolunta, koska kuivuus riehuu maan alla - pohjavedet ovat historiallisen vähissä ja reservikuutiot vedestä ovat jo kriittisen kynnyksen alapuolella.

Vesi on luonnonkierto nro 1

Vesi on luonnonkierto numero yksi, joka hakee vauhtia ilmakehästä. Hiilidioksidin voimistuva määrä antaa näennäispositiivisesti boosteroidun viherkasvun, joka taas imaisee vesiä entistä suurempiä määriä. Vesi on tullut "aikojen alusta" ja ihmiskunnan uroteko on ollut sen muuntelu harmoniabiologian vastaiseksi - myrkytimme vesistömme.

Tyypillisesti markkinatalous haluaa luoda talouskasvun edellytyksiä - siispä Kiinassakin jätevesien hoito lähtee liikkeelle hajuhaittojen poistamisella - näin jättevesilaitoksia ympäröivät maat nousevat arvossaan ja uusia rakennuksia voidaan tehdä suurempia asuntoja halajaville kiinalaisille. Tämä maanjalostus, jota Suomessa kutsutaan gryndaamiseksi, nostaa meille suomalaisille erään vientiliiketoiminnan maailman suurimmille vesimarkkinoille.

Pahanhajuinen jätevesilaitos on sairas .... "

...

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Intian pohjavesiongelma on myös puhkeamassa kukkaan. aiheuttanee massiviisen määrän levottomuutta, mm. Pakistan vs. Intia.

intian pohjavedet: http://www.thehindu.com/news/cities/mumbai/the-ala...

Ilkka Luoma

Samoin Etelä-Eurooppa kuivuu - jopa aavikoksi ... ja USA saa yhä enemmän trooppisia myrskyjä - syntyvät, kun tropiikissa meriveden pintalämpötila nousee yli 27 asteen!

Toimituksen poiminnat