Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Villinä kehittyvä suora kansalaismedia!

  • "Norsu posliinikaupassa". Kansankanavan kehitysvauhti on nopea ja perinteellinen välikädellisyys horjuu luottamuspulassa!
    "Norsu posliinikaupassa". Kansankanavan kehitysvauhti on nopea ja perinteellinen välikädellisyys horjuu luottamuspulassa!
  • Kaikki ovat amerikkalaisia, ehkä Kiina ja Venäjä kehittävät ovat manipulaatiokanavansa ... käyttöjärjestelmästä lähtien?
    Kaikki ovat amerikkalaisia, ehkä Kiina ja Venäjä kehittävät ovat manipulaatiokanavansa ... käyttöjärjestelmästä lähtien?
  • Sosiaalinen media koukuttaa  haluamme tietää mitä toisaalla tapahtuu - ilman välikäsiä, mutta ... ! ¤
    Sosiaalinen media koukuttaa haluamme tietää mitä toisaalla tapahtuu - ilman välikäsiä, mutta ... ! ¤

Ennen tyydyttiin kyläjuoruiluun, kun tiedettiin naapurin Amandan synnyttävän pojan 13 kuukauden kuluttua – se oli varmaa, koska Lyyti ja Hulda olivat niin sanoneet. Tiedettiin, että Lyyti oli erityisen hyvä ystävä Amandalle, ja ystäväthän eivät narraa toisilleen – vaan tietävät.

 

Tänään vielä tiedon kulku, sen luotettavuus ja tarkoitushakuisuus ovat jyvitetty medialle – ja erityisesti perinteelliselle medialle, joka omien sanojensa mukaan noudattaa hyviä journalistisia tapoja ja kriteereitä – onko näin, epäillään lukijoiden taholta yhä voimallisemmin |1.

 

Huomenna jyllää kansalaismedia – tiedon tuottoa ilman välikäsiä |2

Tämä on varmaa, sillä maailmojen verkko – internet – yhdistää (kaikki) ihmiset ja ylihuomenna vielä koneetkin (miten käy, kun koneet alkavat ”keskustelemaan” keskenään … olihan jo 1990 -luvulla EDI-OVT protokollan |3 mukainen EDI-EDI yhteys suunnittelupöydillä) 

On syntymässä ”kaiken verkko”, johon nyt tuotekehittyy ominaisuuksia, joilla on paha/”paha” | hyvä/”hyvä” merkitys ja vaikutus perinteelliseen tietomonopoliin nähden. Perinteellistä mediaa on kutsuttu osuvasti neljänneksi valtiomahdiksi |4. 

 

Ennen Helsingin Sanomat ”valitsi” presidentin – uutisoinnin suuntaavuudella,

nyt valinnan tekevät kansalaiset suoraan, edelleen sen tiedon varassa, mitä media sattuu kertomaan, eli vieläkin ollaan ”neljännen valtiomahdin” talutusnuorassa. Tosin kansakunta luottaa yhä vähemmän perinteelliseen mediaan ja tilalle monet ovat valinneet sosiaalisen median ja siellä olevan tiedon ja ”tiedon”. 

On selvää, että kansanomaisesti ”some” on myös sisällöltään manipulatiivinen ja jopa propagandistinen. Some on väkevän tuotekehityksen piirissä ja ensimmäiset vakavasti otettavat uuden ajan tiedonjakelukanavat ovat jo luottavuusmittareilla nousemassa vähintään samalle tasolle kuin tunnetuimmat nykymediat … 

… milloin tapahtuu ohitus, on vain ajan kysymys – tietotekniikka, verkot, tarkistusmenetelmät ja vaihtoehtoistiedon viitevertaukset kehittyvät huimaa vauhtia --- 

Viimeisin hätähuuto perinteellisestä mediasta ja lähinnä maapallovähemmistössä olevalta lännenmiehen valtakulttuurilta ojentautuu todisteettomiin väitesyytteisiin vieraiden valtioiden sotkeutuessa toisen yhteiskuntien sisäisiin asioihin – muun muassa Iso-Britannian Brexit -kansanäänestykseen! |5

Tuossa ylläolevassa on kaiken tiedonkulun ja sen luotettavuuden ydin ja kohtalo!

 

Nyt käydään maailmanlaajuista kamppailua olemmeko idän vai lännen vaikutteiden piirissä

– läntinen demokratiakäsite |6 edustaa kasvuhokemallisena |7 kulutusyhteiskunta-ajatuksena vajaata 20 prosenttia maapalloväestöstä – nyt onkin kyse tosiasiasta tunnustaa, että elämme jo kiinalaisten vuosisataa |8, ja tätä lännenmies ei halua tietenkään hyväksyä – halutaan pitää kiinni kolonialismista alkanutta maailmanherruutta – joka nyt on vuoren varmasti illassaan – tai edessämme on maailmojen sota |9, ilman marssilaisia …

 

Eräs mediaotsikko – tältä 19.11.2017 – aamulta (Helsingin Sanomat)

[ ~ https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005453832.html - ]

”Essee: Somen piti pelastaa maailma, mutta nyt sitä pidetään jopa uhkana demokratialle – Saksa aloitti jo netin suitsimisen, vaikka ankara sääntely voi pilata palvelut”

Ote:

” … Mikä sosiaalisessa mediassa meni vikaan, kysytään nyt maailmalla. Ja voiko Facebookin sisältöä säädellä laeilla? Tästä pitäisi puhua Suomessakin, kirjoittaa journalistiikan vierailuprofessori Jussi Pullinen … ”

Allekirjoittaneen kommentti ylläolevaan linkkikirjoitukseen:

”... Äärimmilleen typistettynä sosiaalista mediaa syytetään suoran kansalaisvaikutteen yhteiskuntajärjestykselle tuomaksi haitalliseksi ja vaaralliseksi vaikutekanavaksi. Syytteen syltyt syvät lännenmies haluaa heittää helpolla väitekehyksellä itään - Venäjälle ja jopa Kiinaan. Niin Venäjä kuin Kiina koetaan "noin 18 prosentin" |10 länsihegemonian viholliseksi. 

Todellisuudessa lännenmies on häviämässä yhteiskuntajärjestyskamppailunsa "idän uusille aalloille", joiden takana on valtaosa maapallon väestöstä. Todisteeksi tästä lännenmiehen taistelusta sopii hyvin amerikkalaisten jatkuva sotimishalu ja päällä olevat US-vaikutteiset sodat. 

Nyt tätä lännen ylivaltahegemoniaa paalutetaan Hollywood elokuvien lisäksi uusilla amerikkalaisjohteisilla some-apparaateille, jotka nyt näin kääntyvät suoran kansalaisvaikutteen myrskyllä lännen yhteiskuntaylivaltapyrkimyksiä vastaan. 

Kaksi tekijää lisää - Kiina ilmoitti sen yhteiskuntamallin kehittyneen vientituotteeksi |11 ja Kiinan ottavan ympäristöjohtajuuden, koska maapallo on tuhoutumassa jalkojemme alta viimeisten 150 vuoden kulutusjuhlapäästöjen |12 rujoksi lopputulemaksi”

 

...

Entä nyt, kun some kehittyy ja perinteellinen media ei herätä enää luottamusta – moni osin?

Onko sanahelinällinen sananvapaus lyönyt jo itseään korville?

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/01/lyoko-sanahelinallinen-sananvapaus.html

Entä mitä tuumattiin Facebookista vuonna 2009- Facebook yhteisöllisyyttä?

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2009/05/yhteisollisyyden-naamakirjat-facebook.html

ja vuonna 2015 – Naamakirja kaiken muuttaa voi?

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/07/naamakirja-kaiken-muuttaa-voi.html -

 

Kansalaismedia kehittyy – ja se on varmaa, … ellei viranomainen ota maailmojen verkkoa täystarkkailuun ja valvontaa – eliminoimisineen – kuten Kiinassa tehdään jo nyt. ...

 

...

EKSTRA

... On helppo keino löytää vaaleissa jonkin osapuolen – yleensä valtatekijän menestymättömyydelle syy Venäjältä. Viisaampaa olisi pohtia omia tekemisiä, jos ja kun kannatus on vaaleissa/ kansanäänestyksissä alamaissa. Puuttuu enää, että Timo Soini Sinisistä hoksaa, että Venäjä on peukaloinut Suomen mielipideilmastoa sinisten osalta – alle virhemarginaalin – satiaispuolueeksi (satiaispuolueen lanseerasi edustaja Pentti Oinonen aikana, jolloin oli vain perussuomalaiset, tuolloin Soini korskahteli takiaispuolueesta – tarkoittaen varmaan De Gröna' aa ja Vasemmistoa).

~ https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005455089.html -

” … Yhä useampi maa syyttää venäläisiä tahoja vaalien horjuttamisesta. Venäjän valtio kiistää horjuttamisen, mutta sosiaalisessa mediassa jäljet johtavat Venäjälle … ”

 

EKSTRA II

Professori Markku Kuisma Seura -lehdessä - ”Suomi on osannut trollata myös itseään”

~ https://seura.fi/blogit-ja-kolumnit/professori-markku-kuisma-suomi-osannut-trollata-myos-itseaan/ -

 

...

Tekstistä viitenumeroiden sisältö

|1 ~ https://www.hs.fi/lehdistonvapaus/art-2000005004337.html -

|2 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/12/valheiden-perinteiden-ja-vastamedioiden.html -

|3 EDI – OVT ~ https://en.wikipedia.org/wiki/Electronic_data_interchange -

|4 Neljäs valtiomahti ~ https://www.journalisti.fi/artikkelit/2015/1/neljs-valtiomahti/ -

|5 VÄITE: Venäjä sotkeutunut myös Brexit -kansanäänestykseen? ~ http://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/trump-uskoi-putinin-puheet-mutta-brittipaaministeri-syyttaa-venajaa-paljosta-6687351 -

|6 Demokratian kriisi I ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/10/demokratian-kriisi-ja-vastuullinen.html -

|6 Demokratian kriisi II ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2010/01/demokratia-ja-ihmisoikeudet-ajassa-ja.html -

|7 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/12/kasvuhokema-on-saavuttanut-maalliset.html -

|8 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/kiinalainen-mobilisaatio-ulottuu-yli.html -

|9 Joka voi alkaa Korean niemimaalta, sillä juuri siellä läntinen ja itäinen kulttuuri kohtaavat hyvin jännittyneessä tilassa ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/07/hakeeko-usa-hyokkayssyyta-pohjois.html

[Muut - kts ~ x - ]

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

US VU T BL BL BL FB FB FB BLOG 156077

 

DOC kansalaismedia_19112017.doc – OpenOffice Writer

PVM 19112017

 

794_7711

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Ilkka Luoma

Professori Markku Kuisma:

Professori Markku Kuisma: Suomi on osannut trollata myös itseään

~ https://seura.fi/blogit-ja-kolumnit/professori-mar... -

Ote:
" ... Vapaussota-kampanja onnistui hyvin. Toinen esimerkki tehokkaasta infosodasta liittyy kesän 1941 suurhyökkäykseen. Asia on Mauno Jokipiin ja Tuomo Polvisen tutkimuksissa ajat sitten todettu ja nyt eversti Pekka Visurin kääntämissä saksalaiskenraali Erfurthin päiväkirjoissa vahvistuksen päälle vahvistettu.

Kyllä Suomen sotakone oli viimeisen päälle viritetty Saksan Barbarossan osaksi. Tavoitteena oli vallata, tuhota ja ryöstää idästä niin paljon kuin voimat sallivat. Erfurth-keskustelujen mukaan Mannerheimin ja Rytin suurin huoli oli, miten hyökkäys näyttäisi puolustukselta ja valloitukset vain revanssilta, jonka kansa hyväksyi. ... "

...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Venäjän trollit ovat ylivoimaisia.

On hämmästyttävä saavutus että vielä 78 vuotta talvisodan alkamisesta Venäjän trollit ovat saaneet kylvettyä epäilyksen siemenen että Suomi oli syyllinen talvisotaan, kenties ampui Mainilan laukauksetkin.

Venäjän trollit iskevät heti kun huomaavat keskuudessamme pientäkin ristiriitaa. Venäjän etu on paisutella ja saada riitoja kaikkialla maailmassa. Päävihollinen on EU. Venäjä tukee vaikka itse pirua, jos se vain vastustaa EU:a.

Ilkka Luoma

Leo, vielä kerran:

Venäläiset ampuivat Mainilan laukaukset ja aloittivat Talvisodan sotatoimet - nyt on ollut kysymys tapahtumista ENNEN Talvisotaa, ja tältä osin historiaa kirjoitetaan nyt uudelleen.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Jostain kumman syystä Stalinin esikunta kertoi Isä Aurinkoiselle vasta marraskuussa 1939 että tsuhnat olivat käyneet kuvailemassa Leningradia jo keväällä, ennen MR-sopimusta. Tämä oli perimmäinen syy miksi koko syksyn asemissa ollut puna-armeija lähti vapauttamaan Suomea.

Ota meidät vastaan Suomi kaunotar -laulu raikui Karjalan metsissä koko syksyn 1939.

https://www.youtube.com/watch?v=XB2A0jgldSM

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #5

Marraskuussa kerrottiin, että suomalaiset luovuttivat nuo vakoilukuvat Saksalle!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"tältä osin historiaa kirjoitetaan nyt uudelleen."

Alla on esimerkki siitä talvisotaa edeltävän historian tulkinnasta ja talvisotaan johtaneista syistä siten kuin venäjätrollit sen silloin halusivat tuoda julki. Kelpaisiko tuo nytkin siksi uudelleenkirjoitukseksi, niin ei tarvitsisi nähdä turhaa vaivaa?

http://www.histdoc.net/historia/kuusinen.html

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #6
Ilkka Luoma

maanantaina, joulukuuta 19, 2016
West trolling >< East trolling – nokittelua vuorosuunnin

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/12/west-trollin... -

" ... Lännenmies vakuutteli tekevänsä vastineen itäisen ajatusmaailman propagandalle –

… syntyi käsite East trolling (propagandatuutti). Slaavilaiseen tyyliin otettiin suoraviivaiset käytänteet suunnatessa tarkoitushakuista tietoa – informaatiota, propagandan |3 tyylillä.

Propaganda on jyrkkä muoto tiedonlevityksessä, jossa ei yritetä vihjailla, vaan esittää suoraan tavoitehakuista päämäärää, jossa ei koeteta kätkeä vaikuttamisen yksipuolisuutta. Propagandan etu on se, että se havaitaan helposti ja siihen voidaan asennoitua järkiselitteisesti tai siten tunneviihteellä totena ja kiehtovana.

Tähän uuteen sodan muotoon – informaatiosotaan |4 haluttiin lännestä vastavoima. Haluttiin esittää totuutta, tarkkaa tietoa, tarkastettua informaatiota, siis tavoitteena antaa oikeaa tietoa |5. Mikä on muuten oikea tieto?

Oikea tieto on paljolti enemmistöhyväksyttyä informaatiovirtaa,

… jolle annetaan hyväksytty leima asiantuntijapiireistä. Usein asiantuntijat tietoineen ovat osoittautuneet olleensa väärässä, kun informaatiovirta tarkentuu ja/tai uutta analysoitua ja yleisymmärrettyä tietoa on saatu julkiseksi. Todisteiden voima on myös katsojan uskomuksissa, silmissä ja korvissa. Mitään täysin vedenpitävää todistetta ei ole olemassa [fil.]

Lännenmiehen vastahyökkäys East trollingille synnytti West trollingin

West trolling on hienosyistä, taitavasti läpivalaistua manipulaatiota, jossa totuuden arviointi jätetään lopulta lukijan haltuun. Manipulointi |6 on harhauttavaa, ja se pyrkii järjellisin keinoin saavuttaa asiantuntijamaista hyväksyntää esitetyn tietovirran pohjalta. Manipulaatio on salaista, piilovaikutteista ja totaalisesti mielenmuokkaukseen pohjautuvaa tietovirtaa, jolla pyritään muuttamaan käsitteitä, mielipiteitä ja ajatuskaavioita.

Itä ja länsi ottelevat nyt informaatiosodassa
[ ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/221988-... - ]

Kostoa vannotaan. Yhdysvaltain lopuillaan oleva presidentti Barack Obama kannustaa kostoa, kuten vannoi Pohjois-Koreallekin, kun paljastui Sony syndrooma Pohjois-Korean perintöjohtajan elämästä puolidokumentti – läntisin silmin – esitysperuuttamisena |7. Obaman väitettä Pohjois-Korean syyllisyydestä ei saatu todistettua.

Nyt samainen kosto ja vastatoimen julistus kohdistuu Venäjään ja jopa suoraan Vladimir Putiniin |8 – kyseessä siis USA’ n presidentinvaalit 2016, jossa nyt väitetään, että Venäjä sotkeutui vaaleihin edesauttaen ehdokas Donald Trumpin läpimenoa – tähänkään ei ole esitetty vankkoja todisteita. Näin voimme nähdä voimistuvan West trollingin manipulaationa East trollingin propagandaan.

Entä nyt – miten suhtaudumme manipulaatioon ja propagandaan? ... "

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Blogin aiheesta poiketen minun on pakko ihailla loistavaa kykyäsi pitää yllä tätä taukoamatonta generaattoria.

Tämän vuoden aikana olet kirjoittanut sanomaasi täällä Puheenvuorossa jo reilusti yli kahdellasadalla blogilla. Siis lähes jokaisena arkipäivänä. Julkaisut koostuvat tuhansita linkeistä ja viitteistä joihin kokonaisuudessaan sisältyy oletettavasti jo parikymmnetätuhatta sivua tekstiä.

Mikä on oma arviosi siitä kuinka moni lukija on kyennyt kahlaamaan läpi kaikki generaattorisi suoltamat artikkelit linkit ja tutkielmat ?

Puhun tässä yhteydessä generaattorista sillä kukaan ihminen ei kykene kirjoittamalla hallitsemaan käsittelemääsi tekstin määrää. Olet yrittäjä !

Sisältöön en puutu sen enempää. Jokainen lukija voi arvioida sen itsessään oikeaksi, kannatettavaksi tai ainoaksi totuudeksi. Minulle vain tulee mieleen ajatus että onko mahdollista, että jotkut seuraajistasi "väsyvät" generaattorisi yksipuoliseen näkökantaan ja koko tavoitteesi kääntyy itseään vastaan. Kärsiikö uskottavuus ? Voiko syntyä tunne, että tämä on ohjelmoitua ja siksi epäuskottavaa ?

Kun pistää Google hakusanan "ilkka luoma" niin saa yli 15000 sivua! Miten yksikään yrittäjä voi ehtiä pyöriä kaikissa mahdollisissa keskustelufoorumeissa niin paljon, kuin Ilkka Luoma tekee? Millä aikaa hän ehtii yrittää?

Googlesta löytyi myös vuodelta 2007 arvio Ilkka Luoman toimintatavoista:

" Ilkka Luoman toimintatapoihin kuuluu "tekstin" tuottaminen päivittäin ja sen lähettäminen ensin kaikkien hänen tuntemiensa lehtien yleisönosastoille. Tämän jälkeen hän roskapostittaa sen kaikille keskustelupalstoille joille hän on liittynyt välittämättä siitä liittyykö kirjoitus millään tavoin näiden palstojen sisältöön. Näitä keskustelupalstoja lienee ainakin useita kymmeniä.

Lisäksi hän julkaiseen nämä "kirjoituksensa" myös omassa blogissaan.
Kuten varmasti kaikki jo tajuavat, tuskin normaalin töitätekevän ihmisen aika ei tällaiseen riittäisi. Kyseisenlainen roskapostitus alkaa ilmeisesti herättää keskustelua jo muillakin foorumeilla. Tällaiset ilmiöt ovat avoimen hyvinvointiyhteiskuntamme varjopuolia, kun sananvapauteen ei helposti voi puuttua".

Ilkka Luoma. Onnittelen. "Olet saanut viime aikoina täällä Uudessa Suomessa enemmän palstatilaa kuin pääministeri"

Blogin aiheeseen sitten kommentti. Somen vallankäyttöä pitäisi rajata.

Ilkka Luoma

En kirjoita saadakseni lukijoita - väkisin, vaan he tulevat, jos tulevat ...

.
Oleellista on luoda "kirjasto", josta käy ilmi kronologia miten tekstit ovat kehittyneet vuosien saatossa ja erityisesti se, oliko aiemmissa teksteissä ennustetta huomiseen ...

...
Työläintä on tehdä teksti - raakana, oikoluvun voi ulkoistaa - samoin lähetykset. Olen huomannut, että aamuyö noin klo 3-5 on tehokkainta aikaa - tuntuu siltä, että ajatus kulkee parhaiten. Paremmuuden voi sitten lukijat arvioida.

Seuraan tarkasti palautetta, joka tulee yksityiseen sähköpostiini - viikottain noin 30-60 viestiä - haukkuja ja kehuja ...

Muutoin olen immuuni puskasta huutelijoille - tämän vuoksi arvostan US Puheenvuoroa, täällä ollaan suurella todennäköisyydellä omalla nimellä! Puheenvuoro on eräs parhaista alustoista, myös tekniikaltaan - tai ainakin minun mielestä ...

.
Useimmat täälläkin julkistetut tekstit menevät myös poliitikkojakeluun - ja vastauksia tulee ... kaikilta tasoilta :)

...

Lukijalaskureihin en kiinnitä huomiota enemmin - Iltalehti piti laskuria, kunnes lopetti - sen huomasin, että lukuavauksia oli muutamissa teksteissa yli 100.000 ... Tiede palstan erään tekstini kohdalla avauslaskuri saavutti yli miljoonan avauksen - kunnes Tiede lopetti sen - itse tekstissä on edelleenkin yli 20.000 komenttia ;)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Varsio ihmettelee Luoman ajan riittävyyttä ja ahkeruutta tuottaa tesktiä. Itse olen havainnut, että haaste ei niinkään ole ajan riittävyys tai edes ahkeruus vaan kysy hallita jo tuotettua tekstiä. Jos siihen kykenee järjestelmällisesti, kaikkea ei aina tarvitse kirjoittaa uudelleen ja aikaa riittää monenmoiseen muuhunkin. Olemassa olevista ylöslaitetuista ajatuksista pystyy koostamaan uutta vähällä vaivalla ja ahkeruudella nopeastikin. Tiedon- ja sisällönhallintaa parhaimmillaan (vrt. I(C)T:n Content Management). Tässä suhteessa on pakko tunnustaa, että hieman pukkaa kateuden vihreää sappea pintaan kun seuraan Luoman "tietokonetta".

Ilkka Luoma

Kiitos. Raakatekstin luomiseen menee noin 2 tuntia - sitten linkit, kuvat ja jäsennys ja jokin yhdiste aiempaan kronologiaan [!] ---

Osuit hyvin tarkasti asiaytimeen :)

Ilkka Luoma

Itse topicciin - hyvin kiintoisa HS - Essee tältä päivältä!

Liittyy enemmän kuin uskoisikaan tähän aloitustekstiin, kun mietimme länttä, itää - menestystä ja menestymättömyyttä - osallistumista ja osallistumattomuutta! ---

...
~ https://www.hs.fi/tiede/art-2000005453768.html -

"Hyväosaiset omistavat yhteiskunnan, joka myötäilee heidän etuaan – siihen on yksi syy ylitse muiden

Melkein kaikki korkeasti koulutetut äänestävät. Vähän koulutettuja vaalit kiinnostavat paljon vähemmän. Myös suomalaistutkijat alkavat selvittää, kenen etuja valtiojohdon päätökset edistävät ... "

.
"... Ei kysymys ole äänestämisen välinpitämättömyydestä - kysymys on on yhteisten asioiden eli politiikan kiinnostamattomuudesta. Ratkaisu on poliitikoilla itsellään, tehdään siitä kiinnostava. Suomessa ei ole yhtään laajasti karismaattista kansanjohtajaa. Muutos demokratiassa syntyy äänestämällä. Voimme helposti arvata, että eduskunta olisi aivan eri näköinen, jos ideaalinen ja käytännössä mahdoton 100 prosentin äänestysvilkkaus toteutuisi! Mikä siis neuvoksi? Ratkaisu on koko kansan rehellinen vaaliraha ... Palaamme asiaan. ..."

...
Mikä yhdistää tämän topicciin?

.

Ilkka Luoma

Suora kansalaismedia lisää arkikansalaisten aktiivisuutta ja osallistumista, alun hitaudesta yhä nopeampaan kehitykseen - politiikka saa myös oman osansa:

.
" ... KANSALAISET ovat nököttäneet sivuroolissa myös politiikassa. Koska hallitukseen on saatava monta puoluetta, poliitikon on usein tärkeämpi pitää yllä suhteita poliittisen eliitin sisällä kuin hakea tukea äänestäjiltä. Vaalikeskustelu on varovaista, ­kukaan ei halua etukäteen lyödä itseään ulos hallituksesta. Tarjolla on tasaerälisäetuusindeksikorjaus-tyylisiä koodisanoja, joita heitellään sivuille merkitsevästi vilkuillen.

Kun vaalit on käyty, vaaliteemat katoavat näkyvistä hallitusneuvot­teluihin ja ilmaantuvat hallitusohjelmaan kapulakielisinä häkky­röinä, joissa jokainen sana on puolisalainen signaali jonnekin päin ... " -HS

~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005457341.html -

...
... Liian hyvä ollakseen totta, mutta onpa hyvinkin, sillä kirjoittaja ei ollutkaan poliitikko, vaan kirkasmielinen hyvin koulutettu kansalainen, jonka asiantuntemusta poliitikot ovat varmaan vältelleet tai ilmaisukurssit ovat valuneet Kankkulan kaivoon, kuten puoluetuet turhuuteen

.

Ilkka Luoma

Yle kirjoittaa erinomaisen uusulottuvuuden tähän aloitukseen!

Osuvasti Yle tarttui idän ja lännen kilpajuoksuun, jonka rinnalla myös sosiaalinen kansalaismedia ja perinteellinen välikäsimedia käyvät omaa taisteluaan. Aiheeseen kytköstyy myös East trolling propaganda- ja West trolling manipulaatiokamppailu!

...
~ https://yle.fi/uutiset/3-9936731 -

"Jari Ehrnrooth: Nielaiseeko kommunistisen kapitalismin lohikäärme lännen?

Kiina ulottaa vaikutusvaltaansa suunnitelmallisesti länteen. Yksilönvapaus, perusoikeudet ja ihmisoikeudet ovat vaarassa jäädä siinä tohinassa jalkoihin, kirjoittaa Jari Ehrnrooth ... "
.

Ilkka Luoma

~ https://www.hs.fi/talous/art-2000005731694.html -

"Amerikkalaisen mediajätin johtaja kertoo, miksi Facebook hänestä riistää laatulehtiä ja miksi Aki Riihilahdesta tuli The Timesin kolumnisti
Australialaista Robert Thomsonia on kutsuttu esimiehensä, mediamoguli Rupert Murdochin oikeaksi kädeksi. Hän on yllättäen myös HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahden vanha ystävä. Suorapuheisen Thomsonin mielestä Facebook ja Google käyttävät mediayhtiöitä hyväkseen. ... " -HS

.

Ilkka Luoma

Some on tehnyt meistä aidompia -HS
~ https://www.hs.fi/metro/kolumnit/art-2000005858926... -

Ilkka Luoma 10.10.2018 - 21:40:

Some on väkevän kehityksen piikityksissä, yli lyödään ja lujaa ja välillä rehellisyys pilkottaa. Naamakirja teki maailmanlaajuisen palveluksen ja avasi kehityspolun kansalaisten suoramedialle - kansalaismedialle - eikä se heti ole valmis. Nokia ei uskonut kiinalaiseen kännykkään, kun se esiteltiin vuonna 2001. Nyt vuonna 2018 kiinalaisten One+ 6 on yksi parhaista. Ehkä sometuksen myötä kansalaismediakin on hovikelpoinen jo viimeistään 17 vuoden kuluttua alustansa, eikä siihen ole enää montaa vuotta! Jätämme odottamaan ja kirjoittamaan

Toimituksen poiminnat