Saksa – herää menneisyyden siteistä

Saksaa liittokanslerina pitkään palvellut Angela Merkel joutunee poistumaan takavasemmalle [1, tuskin kuitenkaan muuttaen entiseen Itä-Saksaan, jonka oppeja imi koulu- ja opiskeluaikanaan. Saksa on väkivahva EU-Euroopan talousveturi, mutta aseiltaan puolikääpiö – eurooppalaisittain.

 

Saksa on kohtalo, esikuva ja viitoittaja

Koko Eurooppa elää Saksan sykkeessä – jopa venäläiset odottavat kiinnostuneina uutta ”schröderiläistä” aikakautta, jolloin koko Eurooppa oli yhdentymisen rinnanelon tiellä kohti luottamusta ja raaka-aineiden, osaamisen ja kaupan liittoa, jossa Eurooppa nähdään saumattomasti jatkuvan rajalleen – Uralille.

On vain ajan kysymys, kun Saksa tulee väkevästi ulos historiastaan! Kohta viimeinenkin II Maailmansodan saksalaisveteraani on poistunut kantamasta häpeää, nöyryyttävää häpeää, johon nuoremman polven ei enää tarvitse ryhtyä!

[1 ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005459110.html – 

Ote:

” … ”Saksan hallituskriisi herättää taas kysymyksen, joka tiivistää koko Euroopan historian: Minkä kokoinen on sopivan kokoinen Saksa? – Saksa on Euroopan pikkujättiläinen, ja sen poliittinen halvaus on myös meidän asiamme …”, kirjoittaa HS:n Jukka Huusko … ”

 

Nyt tilanne on toinen, mutta Saksa saattaa kääntää asetelmat

Aikanaan Saksan kolmas valtakunta valtasi Neuvostoliitolta Krimin [2. Sitkeästä venäläispuolustuksesta huolimatta hakaristilippu liehui Krimin Sevastopolin kukkuloilla 1942. Tänään Krim jakaa aitoa eurooppalaisuutta – maantieteen näkökulmasta.

[2 ~ https://areena.yle.fi/1-4122364 – ”Kriisien Krim” -yle

 

Vallitsee epäsopu, jonka varjolla ollaan asevarustelun ja taisteluharjoitusten kierteessä, täällä Itämerelläkin. Nato on voimakkaasti levittäytymässä – lähinnä US-sotilaineen, jopa Suomeen – tullen itse itsensä kutsuen ilmataisteluharjoituksiin liki Venäjän rajaa. Suomesta haluaan Naton etuvartio ja taisteluvarikko aivan Kuolan niemimaan viereen! [3

On koettu tekosyy Krimiltä, että nyt taotaan ja koetetaan luhistaa myös Venäjä [4, kuten aikanaan onnistuttiin pilkkomaan Neuvostoliitto. Venäjä on liian suuri liian vähille venäläisille. Mittaamattomat Venäjän raaka-aine- ja energialähteet pitää saada uusjakoon markkinatalouden koneistoihin – tuottamaan kasvua ja sille lisäkasvua – välittämättä ympäristöstä! [?][LINKKI] …

[4 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/07/lannenmies-koettaa-luhistaa-putinin.html – 

 

Saksa nyt

Saksaa on ahdistanut historia *. On aika irtautua siitä – menneet ovat sovitetut, ja pahimmat jo kuolleet. Saksa hakee nyt paikkansa oman kykynsä, voimansa ja osaamisensa hahlosta. 

Saksa on keskeinen toimija muuttamaan epänormaali epätasapaino maantieteellisessä Euroopassa. Venäjä tulee saada kytkettyä eurooppalaiseen kontekstiin. Kremliä ei pidä laskea kiinalaisten syleilyyn – tuosta kaksikosta tulee maailmalle liian suuri ylivalta – nyt jo eletään kiinalaisten vuosisataa

Saksa on työteliäs, ahkera ja systemaatttinen insinööri yhteiskunta, joka ottaa helposti itselleen vahvan johtajan, sellaista ei ole ollut sitten Konrad Adenauerin, joka asemoi Saksaa sen raunioista uudelle polulle, jonka päättöasema on nyt näkyvissä. 

Saksa ottaa uuden ryhdin ja asemoituu Länsi-Euroopan johtajaksi hyväksyen rinnalleen Venäjän [5 – maailman suurimman raaka-ainemahdin ja sen toisen ydinasesuurvallan.

[5 [ ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/86993-saksa-johteinen-liittokunta – US_P/il] – 

 

Saksalaiset tietävät mitä merkitsee sota venäläisiä vastaan!

Eurooppa ei enää näe uutta sotaa venäläisten kanssa. Tästä näkymättömyydestä vastuun kantavat Saksa ja Venäjä yhdessä [6 – yhteisymmärryksessä mikä on Euroopalle parasta. 

Saksa tulee ajamaan yhteistä eurooppalaista puolustusta, jossa Venäjä on täysjäsenenä mukana ja näin Euroopan sodan uhat kuivuvat olemattomiin – vain hallinnassa olevat itsenäisyysliikkeet ravistelevat maittain – siellä ja täällä skottien, valloonien, katalaanien [7 ja muun muassa baskien myötä —

 

Viitenumerot tekstistä —

[6 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/06/vain-eurooppalaisen-puolustuksen.html

[7 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/10/kansanaanestyksia-krimilta-kataloniaan.html – 

 

EKSTRA

” … TORSTAINA, TAMMIKUUTA 31, 2013

1933 – 80 vuotta sitten Adolf Hitler nousi valtaan

Adolf Hitler nousi valtaan 80 vuotta sitten. Alussa Saksan kansa kiitti; työttömyys oli poistettu ja kansallinen identiteetti löydetty – elettiin taitavan taktikoinnin, suoraviivaisesti kovan linjan ja varustautumisen aikaa kuusi vuotta, kunnes sota syttyi …

Syttyi sota,  joka ei löydä vertaistaan – jo pelkästään Saksan kolmannen valtakunnan ja Josif Stalinin Neuvostoliitto kävivät maailman sotahistorian raaimman, verisimmän ja tuhoisimman sodan – Itärintaman sodan (1941-1945), jossa kaatuneita oli enemmän kuin muilla rintamilla yhteensä … ”

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU T BL BL BL FB FB FB BLOG 156534

 

DOC Saksa_22112017.doc – OpenOffice Writer

PVM 22112017

 

574_4990

ilkkaluoma
Sitoutumaton Helsinki

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? Ystävät - Tutkikaa itseänne, niin löytävälle avataan ..."

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu