Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Saksa – herää menneisyyden siteistä

 • Kuuluisa portti - saako se jälleen oman historiallisen merkityksensä takaisin?
  Kuuluisa portti - saako se jälleen oman historiallisen merkityksensä takaisin?
 • ~ https://de.wikipedia.org/wiki/Deutsches_Reich - Deutsches Reich 1919 - 37.
  ~ https://de.wikipedia.org/wiki/Deutsches_Reich - Deutsches Reich 1919 - 37.
 • Tänään Saksa ja Ranska ovat EU' n johtovaltiot, kun Englanti eroaa ... 1940 saksalainen sotilassaapas valloitti Pariisin ¤
  Tänään Saksa ja Ranska ovat EU' n johtovaltiot, kun Englanti eroaa ... 1940 saksalainen sotilassaapas valloitti Pariisin ¤

Saksaa liittokanslerina pitkään palvellut Angela Merkel joutunee poistumaan takavasemmalle [1, tuskin kuitenkaan muuttaen entiseen Itä-Saksaan, jonka oppeja imi koulu- ja opiskeluaikanaan. Saksa on väkivahva EU-Euroopan talousveturi, mutta aseiltaan puolikääpiö – eurooppalaisittain.

 

Saksa on kohtalo, esikuva ja viitoittaja

Koko Eurooppa elää Saksan sykkeessä – jopa venäläiset odottavat kiinnostuneina uutta ”schröderiläistä” aikakautta, jolloin koko Eurooppa oli yhdentymisen rinnanelon tiellä kohti luottamusta ja raaka-aineiden, osaamisen ja kaupan liittoa, jossa Eurooppa nähdään saumattomasti jatkuvan rajalleen – Uralille.

... On vain ajan kysymys, kun Saksa tulee väkevästi ulos historiastaan! Kohta viimeinenkin II Maailmansodan saksalaisveteraani on poistunut kantamasta häpeää, nöyryyttävää häpeää, johon nuoremman polven ei enää tarvitse ryhtyä! ...

[1 ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005459110.html

Ote:

” … ”Saksan hallituskriisi herättää taas kysymyksen, joka tiivistää koko Euroopan historian: Minkä kokoinen on sopivan kokoinen Saksa? - Saksa on Euroopan pikkujättiläinen, ja sen poliittinen halvaus on myös meidän asiamme ...”, kirjoittaa HS:n Jukka Huusko … ”

 

Nyt tilanne on toinen, mutta Saksa saattaa kääntää asetelmat

Aikanaan Saksan kolmas valtakunta valtasi Neuvostoliitolta Krimin [2. Sitkeästä venäläispuolustuksesta huolimatta hakaristilippu liehui Krimin Sevastopolin kukkuloilla 1942. Tänään Krim jakaa aitoa eurooppalaisuutta – maantieteen näkökulmasta.

[2 ~ https://areena.yle.fi/1-4122364 – ”Kriisien Krim” -yle

 

Vallitsee epäsopu, jonka varjolla ollaan asevarustelun ja taisteluharjoitusten kierteessä, täällä Itämerelläkin. Nato on voimakkaasti levittäytymässä – lähinnä US-sotilaineen, jopa Suomeen – tullen itse itsensä kutsuen ilmataisteluharjoituksiin liki Venäjän rajaa. Suomesta haluaan Naton etuvartio ja taisteluvarikko aivan Kuolan niemimaan viereen! [3

On koettu tekosyy Krimiltä, että nyt taotaan ja koetetaan luhistaa myös Venäjä [4, kuten aikanaan onnistuttiin pilkkomaan Neuvostoliitto. Venäjä on liian suuri liian vähille venäläisille. Mittaamattomat Venäjän raaka-aine- ja energialähteet pitää saada uusjakoon markkinatalouden koneistoihin – tuottamaan kasvua ja sille lisäkasvua – välittämättä ympäristöstä! [?][LINKKI] …

[4 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/07/lannenmies-koettaa-luhistaa-putinin.html

 

Saksa nyt

Saksaa on ahdistanut historia *. On aika irtautua siitä – menneet ovat sovitetut, ja pahimmat jo kuolleet. Saksa hakee nyt paikkansa oman kykynsä, voimansa ja osaamisensa hahlosta. 

Saksa on keskeinen toimija muuttamaan epänormaali epätasapaino maantieteellisessä Euroopassa. Venäjä tulee saada kytkettyä eurooppalaiseen kontekstiin. Kremliä ei pidä laskea kiinalaisten syleilyyn – tuosta kaksikosta tulee maailmalle liian suuri ylivalta – nyt jo eletään kiinalaisten vuosisataa

Saksa on työteliäs, ahkera ja systemaatttinen insinööri yhteiskunta, joka ottaa helposti itselleen vahvan johtajan, sellaista ei ole ollut sitten Konrad Adenauerin, joka asemoi Saksaa sen raunioista uudelle polulle, jonka päättöasema on nyt näkyvissä. 

Saksa ottaa uuden ryhdin ja asemoituu Länsi-Euroopan johtajaksi hyväksyen rinnalleen Venäjän [5 – maailman suurimman raaka-ainemahdin ja sen toisen ydinasesuurvallan.

[5 [ ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/86993-saksa-johteinen-liittokunta - US_P/il] - 

 

Saksalaiset tietävät mitä merkitsee sota venäläisiä vastaan!

Eurooppa ei enää näe uutta sotaa venäläisten kanssa. Tästä näkymättömyydestä vastuun kantavat Saksa ja Venäjä yhdessä [6 – yhteisymmärryksessä mikä on Euroopalle parasta. 

Saksa tulee ajamaan yhteistä eurooppalaista puolustusta, jossa Venäjä on täysjäsenenä mukana ja näin Euroopan sodan uhat kuivuvat olemattomiin – vain hallinnassa olevat itsenäisyysliikkeet ravistelevat maittain – siellä ja täällä skottien, valloonien, katalaanien [7 ja muun muassa baskien myötä ---

 

Viitenumerot tekstistä ---

[6 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/06/vain-eurooppalaisen-puolustuksen.html -

[7 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/10/kansanaanestyksia-krimilta-kataloniaan.html

 

EKSTRA

” … TORSTAINA, TAMMIKUUTA 31, 2013

1933 - 80 vuotta sitten Adolf Hitler nousi valtaan

Adolf Hitler nousi valtaan 80 vuotta sitten. Alussa Saksan kansa kiitti; työttömyys oli poistettu ja kansallinen identiteetti löydetty – elettiin taitavan taktikoinnin, suoraviivaisesti kovan linjan ja varustautumisen aikaa kuusi vuotta, kunnes sota syttyi …

Syttyi sota,  joka ei löydä vertaistaan – jo pelkästään Saksan kolmannen valtakunnan ja Josif Stalinin Neuvostoliitto kävivät maailman sotahistorian raaimman, verisimmän ja tuhoisimman sodan – Itärintaman sodan (1941-1945), jossa kaatuneita oli enemmän kuin muilla rintamilla yhteensä … ”

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU T BL BL BL FB FB FB BLOG 156534

 

DOC Saksa_22112017.doc – OpenOffice Writer

PVM 22112017

 

574_4990

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (72 kommenttia)

Ilkka Luoma

*

[2006]

" ... Helsingin Sanomat näyttävästi kirjoittaa "kansakunnan omatuntona" vuosikymmenien takaisesta murhenäytelmästä muistutuksena, ettei se enää koskaan tapahtuisi. Kirjoitus on yksipuolinen ja koskettelee rikoksen tehneitä ihmisiä, jotka ovat syntinsä kantaneet ja henkensä antaneet. Saksassa elää enää vain hitusen heitä, joilla on omakohtaista "verta" käsissänsä. Uudet saksalaiset sukupolvet eivät ansaitse enää veitsen kääntöä haavassa. Esi-isien synnit eivät periydy syyttömille jälkeläisille. Kärsineimmät osoittavat inhimillisimmän anteeksiannon.

Kertomukset holocaustista ovat piinavia, lohduttomia ja muistutuksellisia. Saksalaista kansanosaa on piinattu vuosikymmenet aiheesta, jota on ylläpidetty vain yhdestä näkökulmasta. Teloitukset ja Kolmannen Valtakunnan ideologia tunnetaan erityisen hyvin. Nykyinen Saksa on kieltänyt lailla lähes kaiken liikehdinnän ja esilletuonnin, mikä Kansallissosialistiseen Saksaan on liittynyt vuosilta 1933-1945. Tämän päivän Saksan kansa kantaa heille kuulumatonta syntiä. Yhdistynyt Saksa ei ole ansainnut liiallista ja jatkuvaa muistutusta isien ja isoisien töistä. Saksa on virallisesti historian tapahtumat tunnustanut ja pyytänyt jo liittokansleri Willy Brandtin aikana anteeksiantoa niin juutalaisilta kuin monien maiden kansalaisilta. ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/03/holocaustin-... -

...

~ https://www.tiede.fi/keskustelu/6219/ketju/kuinka_... - 118 lukijakommenttia.

.

Juha Hämäläinen

Saksa on rakentanut valtansa täysin sen kehittyneen teollisuuden ja valtavan viennin varaan. Tästä tehtiin päätös heti sodan loppuessa.

Poliitikot ovat saaneet tästä haluamansa kangen vääntää globaalissa politiikassa. Ilman talouden voimaa ei Merkel olisi poikennut Puolan pääministeristä vaikutusvallassa.

Saksalaisten ongelma on perimässä ja kulttuurissa oleva lievä psykopaattisuus. Eli asioiden tunnepuolta ei ole muuta kuin jos se tukee saksalaisen omia etuja. Tämä erottaa germaanin slaavista ja vaikeuttaa luottamusta ja yhteistyötä. Venäjän kanssa asiointi vaatii erilaista luonnetta.

Kun katsomme natsiaikaan ja preussilaisuuteen niin on täysin selvää, että yleinen tunteettomuus yhdistettynä kuriin ja hierarkiaan sekä kiistämättömään auktoriteettiuskoon aiheutti valtavan kärsimyksen sotien muodossa.

Kun katsoin saksalaisia työkavereita vuosia niin tämä kovuus oli silmiinpistävää vieläkin. Armoa ei anneta eikä sitä pyydetä.

Tämän takia ei Venäjän johto ole sinut Saksan kanssa, vaikka moni asia sitä puoltaa jo nyt. Venäjä pelkää Saksan tehokkuuden ottavan niskalenkin heistäkin. Näin on aina käynyt. USA ei ole kovin innokas lienmytyksestä vaan sotii mieluummin ympäri maailmaa. USAlla on oma ehdoton valtatavoitteensa. He eivät mitenkään pyri sitä edes kiistämään. Tarkoitan taloudellista valtaa ja mielipiteiden hallintaa käyttäen kuinka tahansa härskejä keinoja.

Ilkka Luoma

[2007][2012]

"Oppi puhtaasta rodusta, rajallinen ymmärrys ylivertaisuudesta ja kuri nähdä viitoitettu reviiripuolustettu tie kohti uutta maailmanjärjestystä nosti saksalaiset Euroopan valtiaiksi nopeudella ja yllätyksellisyydellä vuonna 1941. Saksan kolmas valtakunta oli noussut Euroopan johtajaksi ja hyödynsi maanosavoimavarat suureen ristiretkeensä itään – elintilan laajentamiseksi.

Seuraukset olivat tunnetut ja voittajat (USA ja Neuvostoliitto) eivät juuri anna selitemahdollisutta hävinneelle. Saksan itsevaltiutta ja asehegemoniaa haaveilevat maan alle piiloutuneet ryhmät – tänäänkin. Elintilan puute ajoi suuret suunnitelmat jo 1920 –luvulta, vereslihalliseksi kohtaloksi ydineuroopan valtiaille - saksalaisille.
Suuri Germania unelma, joka vei 6,5 miljoonan saksalaisen hengen – puhumattakaan neuvostoliittolaisista, joita kaatui ”suuressa isänmaallisessa sodassa” yli 30 miljoonaa, romahdutti erityisesti Saksan kansan. Opimmeko mitään Adolf Hitlerin Saksasta ja Josif Stalinin Neuvostoliitosta?

Mitä Saksa ei saanut asein – saa se sen nyt ylivertaisella taloudella, kekseliäisyydellä ja tehokkuuden taidolla – ilman aseita ---

...
[2007]
Vaiettu asia - kielletty totuus ja sen ymmärtämättömyys
(YLE esitti pienoissarjan saksalaisesta arkkitehdistä, joka pelasti itsensä taitavalla luovimisella 1945-46 - varusteluministeri Albert Speer, Hitlerin ystävä ja laskelmoinut lojalisti )

[ ... joukkoja ja kansanryhmiä on kautta-aikain johdatettu ryhmähengen, kansallistunteen, yhteenkuuluvuuden ja yhteisen vastustajan/ vihollisen osoittamisella tekoihin, jotka hitaasti kehittyivät mm. Saksan Kolmannesta Valtakunnasta esitettyihin ja todettuihin rikoksiin ihmiskuntaa kohtaan ... ] ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/01/germania-haa... -

.

Juha Hämäläinen

Niin tuo oli. Jäi sanomatta, että blogijuttusi oli todella hyvä. Oli niin kiire saada omia ajatuksia julki, että unohtui..

Ilkka Luoma

Kiitos :)

...
Entä Saksassa nyt, jos uudet vaalit ja AfD voittaa entistä enemmän paikkoja?

---
" ... Ranskan uusi innokas ja nuoruuden voimistama presidentti Emmanuel Macron julisti puolitoista tuntia [3 uutta EU-Eurooppaa – kohti liittovaltiokehitystä, jota taas muun muassa Saksan AfD [4 vastustaa kiivaasti, koettaen mieluummin löytää paikkansa historiaa unohtaen ja osin jopa siitä ylpeillen~ x - alta.

---
[4 ~ https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-200000538395... - ... "

Jatkuu linkin ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/09/uusi-uljas-... - alta.

.

Juha Hämäläinen

Vastasin viime viikolla valtavaan der Spiegelin mielipidekyselyyn. Siinä sai nähdä vastattuaaan vastausten jakauman. Saksalaiset vielä naftisti EU-jäsenyyden kannalla. Jäsenyyden eduista oli 3/4 samaa mieltä eli tajusi Saksan viennin hyötyneen unionista.

Taasen siirtolaisuuden vastaisuus oli kiistaton. Tulijoita ei haluta kriisialueilta vaeltelemaan EUn tontille missään muodossa. Saksalainen haluaa, että muuttolupa syystä riippumatta ksitellään enmen muuttoa tänne.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #6

Saksa hyötyy eniten eurosta ja on muutoinkin EU-Euroopan veturi, joka on oivaltanut NS1 ja -2 kaasuputkien hyödyllisyyden - samoin Fortumin mahdollinen Uniper kauppa kietoutuu tänne - Saksan energiapolitiikkaan ja suhteisiin Venäjälle ---

...
[2015]

" ... Saksa on tänään EU’ n voimakeskittymä. Kun Saksa ei saanut hallintaa asein – ottaa se sen nyt taloudella ja rahan voimalla [E1]. Saksa on voimansa tunnossa; vienti vetää – teknologia on huippua, aitosaksalainen on edelleen kurinalainen ja käskyille altis.

Saksalla on myös eniten europarlamenttipaikkoja – ja lisää tulee,

… koska Saksa saa uusia kansalaisia pakolaisista, jotka se valikoi huolella voimistamaan ja toimeliaistamaan 3] omaa kansantaloutta. Saksa ottaa yhä enemmän demokraattista päätösvaltaa Euroopan Unionissa ja euromaiden liitossa.

Saksalla on syynsä

Saksa Euroopan veturina 4] ja EU’ n maksumiehenä 5] haluaa asetella ’pelikortteja kentälle’ yhä enemmän tahtonsa mukaisesti, tosin kuuntelemalla, mutta haluten päättää. Saksa ei muun muassa halua USA-johteista Natoa vaikuttamassa kokonaisen maanosan turvallisuuspolitiikkaan. Saksa haluaa nähdä Euroopan Uralille saakka ulottuvana vyöhykkeenä 6] – talousalueena.

Venäjä on osa Eurooppaa

Saksa tietää tämän erittäin hyvin. Saksan kolmas valtakunta 7] (1933 - 1945) kävi maailman historian verisimmän ja kuluttavimman sodan Josif Stalinin Neuvostoliittoa kohtaan vuosina 1941 – 1945 8]. Molemmat valtiot tietävät oikeasti mitä on totaalinen sota. Tämän vuoksi on loogista ajatella nämä kaksi valtiota Euroopan rauhan takuumiehiksi 9].

Kauppa on Saksan voima

Vielä muutamia vuosia sitten Saksa oli maailman suurin viejä, kunnes Kiina ajoi sen ohitse pari - kolme vuotta sitten 0]. Saksa tietää Kiinan voiman, Saksa tietää myös sen mihin nykyisen Venäjän pakkotoimet kaupallisesti johtavat.

Venäjä suuntautuu yhä enemmän Kiinaan, tarjoten maailman suurimpia raaka-ainevaroja Kiinalle. Saksa on erittäin kiinnostunut Venäjän markkinoista ja sen mineraali- ja energiavaroista. Saksa tarvitsee toimeliaisuutta.

Saksan väkiluku kasvaa

Saksa saa eniten siirtolaisia, pakolaisia ja maahanmuuttajia. Saksa on teollisen voiman ja kaupan keskus. Saksassa pärjää, kun saa työtä. Pakolaiset ovat myös hyvä työvoimavara, joka nostaa toimeliaisuutta.

Toimeliaisuus taas ruokkii itse itseään ja näin Saksan talouskone pyörii ja tuotanto kasvaa. Tuotannolle löytyy aina ostajia – ennen Venäjältä ja nyt koko ajan Kiinasta. Saksa tarvitsee työvoimaa, uutta verta, koska omat ”aitosaksalaiset” lisääntyvät liian hitaasti!

Saksa luottaa kotouttamiseen

Saksa tietää siirtoväen tietävän saksalaisen kurin, tavan tehdä työtä, mutta myös sen, että yrittämällä pärjää ja Saksan kansantalous jyrää siksi voimakkaasti, että kaikille uutterille hommia riittää. Saksaan menijät ovat orientoituneet tekemään työtä ja sehän riittää saksalaisille, jotka eivät kaikkia työtehtäviä enää halua itse tehdä, eikä kaikkea kannata automatisoida ja robotisoida, sillä robotilla ei ole kansallisuutta, eikä äänioikeutta tuovaa oikeutta Euroopan parlamenttiin.

Saksassa on myös väkeviä vähemmistöjä –

… uuskansallismielisiä, nationalisteja, jotka eivät pidä vieraasta verestä. Reviiripuolustus 11] on heräämässä ja ääriainekset jo ’polttavat siltojaan’ ja haluavat eskalaatioita sekä vastakkainasettelua. Osa saksalaisista ei halua maahanmuuttoa, sen kansantaloushyödystä huolimatta.

Monille verenperintö on pääasia ja vanhat opit 1930 – luvulta ovat vielä joillekin pääasia. Kansallissosialismi eikä Adolf Hitler ole heille kuolleita, vaan nuo arjalaisuuden 12] ja rotuoppien 13] mantrat elävät ja siintävät toivetulevaisuutena ’puhtaasta kansakunnasta’ 14]. Tämä ajattelumalli ei sovellu Saksan nykyisille johtajille.

Saksa haluaa olla koko Euroopan veturi

Saksalla on kyky luotsata tavallaan EU’ ia ja tuohon luotsaamiseen kuuluu Venäjän integroituminen lujemmin eurooppalaiseen järjestelmään, sillä Eurooppa ulottuu aina Uralille saakka 15]. Saksa halunnee USA’ n pois sotilaallisena voimatekijänä koko Euroopasta. Saksa ei saata hyväksyä kovinkaan helposti TTIP – sopimusta 16]. ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/09/miksi-saksa-... -

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

"On vain ajan kysymys, kun Saksa tulee väkevästi ulos historiastaan! Kohta viimeinenkin II Maailmansodan saksalaisveteraani on poistunut kantamasta häpeää, nöyryyttävää häpeää, johon nuoremman polven ei enää tarvitse ryhtyä! ..."

Tässä Ilkka kirjoittaa asiaa. Keski-Euroopassa saksalaisia ei rakasteta mutta saksalaisia siedetään, tehdään yhteistyötä monella tavalla. Se on hienoa, Saksa katuu ja on jo saavuttanut arvostetun paikan kansojen joukossa.

Toista on Venäjä. Se ei kadu rikoksiaan, ei pyytele anteeksi vaikka oli samanalainen toisen maailmansodan kurjuuden aloittaja kuin Hitlerin Saksa. Putinin ystävät eivät halua tunnustaa että Saksa ja NL hyökkäsivät Puolaan 1939, näin aloittivat toisen maailmansodan. Samana syksynä Stalin hyökkäsi Suomeen, valloitti seuraavana vuonna Eestin, Latvian ja Liettuan.

Nyt Putin yrittää saada sodalla uusia alueita. Turha huutaa että Nato piirittää Venäjää. Baltian maat rukoilivat että Nato ottaisi heidät suojelukseensa ettei Venäjä taas alkaisi sotimaan. Me emme ole kokeneet samanlaista orjuutta kuin Baltian maat, siksi koitamme olla varovaisia.

Niin kauan kuin Venäjä ei tunnusta historiaansa eikä tee samanlaista katumusta kuin Saksa, siitä ei koskaan tule ystävällistä naapuria.

Ilkka Luoma

Saksalaiset ovat absoluuttisesti EU' n suurin nettomaksaja ...

...
4] Käydäänkö Saksan lompakolle? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/11/kayko-euro-e... -

" ... Kreikka operaatiossa Saksa on ollut johdonmukainen,
[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2011/11/eurooppalain... - BLOG/il]

velka on maksettava – pankkeja on tuettava, jottei omat saksalaiset ”euroopan vakauspankit” horjahtele. Kreikkalaiset jo kaivelevat historiaa ja Saksan ”ikeitä”, kun hekin joutuivat aikoinaan Wehrmacht jyrän alle.

Ase- ja isoveljemme

Meillä Suomessa katsellaan isoveljeä ja entistä aseveljeä ”rakastunein silmin” - tämän Merkel on huomannut meidän pääministeri Jyrki Kataisen silmistä ja avittaneekin Jyrkiä korkeaan EU-virkaan – kun Kataisen maa alkaa meillä kotona liikaa jalkoja polttelemaan. Jyrkin poistuessa Brysseliin – meille kotimaahan jäänee vain kysymys: ”Oliko meillä varaa ylläpitää Kataisen hallitusta noinkin pitkään?” 2]

2] Onko meillä varaa ylläpitää Kataisen sextettihallitusta? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.p... - IL/il]

Saksa on Euroopan veturi ja voima,
[~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/150129-... - US_P/Il]

jota esimerkiksi Kiinassa arvostetaan korkeimmalle tasolle. Kiinalaiset muistavat hyvin 1930 -luvulta, kun Saksan kolmas valtakunta auttoi kiinalaisia japanilaisten ahdistelulta. Kiinassa Adolf Hitler ei aiheuta mitään väristyksiä eikä intohimoja – historiaa katsotaan pragmaattisesti – tosiasiat tunnistaen.

Uuden maailman talousveturi on Kiina –
[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/kiinalainen-... - BLOG/il]

joka ajaa USA:n ohi, tai joillain mittareilla on jo sen tehnyt. Saksa oivalsi asian yhtenä ensimmäisenä – esimerkiksi Wolkswagen konserni on suuurin Kiinan länsiautovalmistajista. Saksa toimitti maailman ainoan maglev -leijujunan Shanghaihin. Edellinen Saksan liittokansleri Schröder teki historiallisen kauppaväännön Siemensille – tuota maglev -junaa pidetään parhaana Saksan käyntikorttina Kiinassa.

Eurooppalainen puolustusliitto - Venäjällä

Saksa haluaa todellisuudessa muodostaa oman Eurooppa keskeisen puolustusliiton – yhdessä Venäjän kanssa; ehkei me Euroopassa niinkään tarvita USA:n sateenvarjoa, jonka varjo on jättänyt meidät toisen viulun soittajaksi.

Euroopan turvallisuusajattelu onnistuu parhaiten, kun Saksa ja Venäjä ovat samalla puolella – niin kauan kuin Itämeren alittavassa kaasuputkessa virtaa kaasua Saksaan, on meillä Keski- ja Pohjois-Euroopassa rauha. ... "

...

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Itse asiassa NL valloitti Baltian maat ennen talvisodan syttymistä. Viron jo syys-lokakuun vaihteessa ja muut heti perään.

Ilkka Luoma

Miehitti itselle sotilastukikohdat ...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #35

Hyvä Ilkka, mitä minä sanoin, Stalin teki aina oikein. Kun hyökkäsi Suomeen, sekin oli mielestäsi oikein, olimme olleet keljuja vuosikausia. Keljun naapurin saa tappaa!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #40

Ei ollut. Toisaalta me pelasimme ulkopolitiikan väärin 1938-39 marraskuun 15 päivään saakka ... nyt herää kysymys miksi?!

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #42

Olimme keljuja jo aiemmin, mutta ei liene yleisesti hyväksyttyä että keljuja tapetaan tuhansittain? Onhan Venäjä nyt vuorostaan meille kelju, lapsiasiamiestä ja kenraalia on rampannut meitä haukkumassa. Lapista lappaa ns. pakolaisia meidän elätettäväksi jne.

Monien mielestä nytkin pelaamme ulkopolitiikkaa väärin. Ehkä pitäisi liittyä vielä kiinteämmin Natoon? Mutta vasta sitten kun Venäjä on hyökännyt Suomeen se virhe tunnustetaan. Silloin taas jotkut kansalaiskirjoittajat arvostelevat että teimmepä väärin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #48

Nato - isäntämaa pöytäkirja oli väärin - onneksemme se voidaan purkaa helposti!

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Aionko Neuvostoliiton pilkkoutuminen mielestäsi huono asia?

Ilkka Luoma

En ole aihetta koskaan noin miettinyt.

...
PERJANTAINA, HEINÄKUUTA 25, 2014

Lännenmies koettaa luhistaa Putinin Venäjän

Vuonna 1941 kesällä [Venäjä] - Neuvostoliitto koki yllättäen rajuimman hyökkäyksen koko historiansa aikana; Saksan kolmas valtakunta Adolf Hitlerin jo aiemmin julkisanomana oli käynnistänyt maailman historian suurimman hyökkäyksen – operaatio Barbarossan.

Hyökkäyksen alettua Josif Stalin katosi julkisuudesta pariksi viikoksi – siksi syvältä diktaattorikolleegan ”yllätyshyökkäys” gruusialaisen Stalinin sydämestä otti. Stalin oli kadotuksensa aikana tehnyt päätöksen – kiveä ei jätetä kiven päälle; ja aloitti valtavan mobilisaation – paljolti USA:n tuella. Saksa ja Hitler oli lyötävä – oli alkanut sota superlatiiveissaan vailla vertaa – raakuudessaan, kuluttavuudessaan ja massiivisuudessaan, … tänä päivänäkin.

USA:n yksi suosituimmista presidenteistä, edesmennyt Ronald Reagan oli näyttelijän draamassaan päättänyt luhistaa pahan valtakunnan – Neuvostoliiton. Reagan aloitti historiallisen Tähtien sota projektin, jonka tarkoitus oli viedä sota avaruuteen, ja jonka todellinen tarkoitus oli kuristaa Neuvostoliiton kansantalous, tässä onnistuttiin ja Neuvostoliitto hajosi.

Nyt lännenmiehet – USA ja Englanti etummaisina koettavat luhistaa Vladimir Putinin Venäjän; liian suurena materiaalien ja energian lähteinä – liian suurena, ollen uhka lännen filosofioiden – demokratian ja vapaan sana levitykselle 1]. Tähän projektiin ei voi mahtua lännelle uhka idän jättiliitosta – Venäjän ja Kiinan kesken. Nyt on tarkoitus hajottaa Venäjä pienempiin osiin ja vähintäänkin rajoittaa idän filosofian vaikute ”volgan mutkille”.

Josif Stalin oli ainoa II Maailmansodan voittajajohtaja,

joka eli ja kuoli loppuun saakka suvereenina ja voittamattomana. Ainoa voittaja oli Stalin itse ja kuolema. Lopussa hourailevan generalissimuksen yksityishuoneiston ovikin uskallettiin avata vasta tuntien päästä täyden hiljaisuuden alkamisesta. Venäläisillä on kaipuu voimakkaisin johtajiin – jonka kovassakin kurissa päämäärät saavutetaan.

Nyt ajatellaan lännen kulutusjuonteisessa maailmassa, että Venäjä luhistetaan ja ainakin isällisesti ohjataan ruotuun. Ruotua viitoitetaan Naton ja EU:n laajentumiskehityksellä. EU:lla on niin kutsutusti ”pienet munat”, mutta paljon eriäviä mielipiteitä, kun Saksakaan ei ole saanut historiaa toistavaa otetta eurooppalaisesta kulttuurista – talous alkaa olemaankin jo Saksan näpeissä. Saksa tarvitsee Venäjän raaka-aineet ja energiat – samalla Saksa on yhdessä Venäjän kanssa euroopparauhan takuumies.

Ukrainan kriisin myötä,
[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/05/valtaa-mella... - ]

lännenmiesten talouspakotteiden 2] ja Naton leviämisen vuoksi Putin on käynnistämässä jättimäisen mobilisaation, jolla se pyrkii irtautumaan lännen rasitteista talouttaan kohtaan. Venäjä kääntyy hitaasti idemmäksi – kohti Kiinaa, jonka valtavat rahoitusvarat voivat korvata koko läntisen rahoituksen, jota Venäjä tarvitsee vielä parikymmentä vuotta.

Venäjä vihjaa Kiinalle talouskaavaa ”Kiina + Venäjä > USA + EU” 3], tuo kaava voi muuttua myös sotilasvahvuudeksi. Kiinaa asia kiinnostanee, koska se tarvitsee vieläkin enemmän raaka-aineita ja energiaa kuin Saksa. Kiina saa rahoitukselleen reaalivakuudet Itä-Siperiasta. Siperia on opettanut riittävyydellään maailman suurimman talousvaikuttajan mittaamattomilla vesi-, mineraali- ja puuvaroilla.

Talousyhtälökaava on hyvin realistinen,

rahaa on – Kiinan valuuttavaranto *] on 3993 mrd USD [6/2014], varanto on kasvanut vuoden 2005 arvosta 819 mrd USD, massiiviseksi taseeksi operoida kiinalaisten pyrkimyksien täyttämiseksi. Siperiassa on sitä mitä Kiina tarvitsee – erityisesti Baikalissa juoma- ja talousvettä.

*] Kiinan talouslukuja (Suomen Pankki/BOFIT) ~ http://www.suomenpankki.fi/bofit/seuranta/kiinatil... -

Jatkuu ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/07/lannenmies-k... -

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

On käsittämätöntä että Suomessa on ihmisiä jotka puolustelevat Stalinin ja Putinin rikoksia, he eivät ole tehneet mitään pahaa, kaikki muut ovat syyllisiä sotiin ja murhiin.

Olen tavannut ihmisiä jotka suuttuivat kun yritin väittää että venäläisetkin hyökkäsivät Puolaan 1939.

Ilkka Luoma

Odotellaan rauhassa Stalin K-arkistojen avautumista - kokonaan! ;)

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Uskotko tosissasi totuuden löytyvän yhden viimevuosisadan verisimmän diktaattorin arkistoista? Venäläiset eivät ole vieläkään rehellisesti tehneet tiliä menneisyytensä kanssa, kuten esimerkiksi saksalaiset ovat tehneet. Eiköhän Stalinin arkistot ole sisällöltään sellaisia, että NL halusi rauhaa, mutta Erkko pakotti sotimaan...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #57

Nuo asiat selviävät Kremlin pöytäkirjoista, joita jo hyvää vauhtia ollaan julkisteltu ...

~ https://www.docendo.fi/varjo-suomen-ylla-stalinin-... -

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Otteita Stalinin muistelmista:

-Tsuhnat olivat ilkeitä, panivat hanttiin, tehtääpäs tilaa sinne Katynin leireille, aluksi suojeluskuntalaiset, sitten opettajat kun suojeluskuntalaiset on ensin ammuttu, sitten...
-Baltit eivät panneet hanttiin mutta eivät olleet riittävän iloisia kun heidät vapautettiin, lähettäkääs jokaisesta maasta aluksi satatuhatta Siperiaan että muistavat olla kiitollisia.
-Hitler ehti päivää ennen hyökätä kuin puna-armeija, muuten me olisimme voittanet Saksan jo 1941 ja koko Euroopan...

Ilkka Luoma

Stalin:

" ... - Elätte piru ties missä (...) Asutte soilla ja metsissä, siitä huolimatta olette rakentaneet valtionne. Valtionne puolesta olette kamppailleet sinnikkäästi.

Stalin vertasi suomalaisia belgialaisiin, "jotka pitävät suomalaisia puolimetsäläisinä, ei kulttuurikansana".

- Mutta Suomen kansa kehittää maataan eikä käyttäytynyt niin kuin belgialaiset käyttäytyivät sodassa. Jos olisi pantu suomalaiset belgialaisten paikalle, minusta tuntuu, että he olisivat otelleet sinnikkäästi saksalaisia päällekarkaajia vastaan, Stalin sanoi. ... "

~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016101322429579_u... -

.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Mirala on löytänyt jostakin "Stalinin muistelmat". Mistähän me muut ne löytäisimme

"Stalin koottuja teoksia" olen toki selaillut ja lueskellut sekä koko joukkoa elämänkertoja mutta muistelmia häneltä tai haamukirjoittajalta en ole vielä käsiini saanut.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kuinka Stalin palkitsi urhoolliset sotilaansa?

Isänmaallisessa sodassa onnekkaimpia olivat miljoonat jotka kuolivat.
Raajarikkoja oli miljoonia, heidät vietiin pois silmistä leireille. Ei kaupungeissa voinut olla raajarikkoisia neuvostokansalaisia. Ansioituneita raajarikkoja vietiin Valamoon.

Palautetut miljoona vangit olivat rikkoneet valansa, heidät vietiin vankileireille.

Sodassa oli myös miljoonia naisia hoitajina ja taistelijoina. Heidän sodan jälkeinen aika oli kurjin. He piilottelivat haavojaan ja vammojaan, he eivät uskaltaneet puhua olemisesta sodassa. Heidät käsitettiin huoriksi eikä he päässeet naimisiin. Eräskin 20 vuotias tytär tuli kotiin neljän sotavuoden jälkeen. Kolmantena aamuna aikaisin äiti herätti tyttärensä, antoi eväsnyytin ja sanoi, minulla on kaksi sinua nuorempaa tytärtä, jos jäät he eivät pääse naimisiin. Mene pois! Lukemattomat nuoret naiset tappoivat itsensä.

Kaiken tämän jälkeen jatkui Stalinin vainot.

(Nobelin palkinnon saanut Svetlana Aleksijevits; Sodalla ei ole naisen kasvoja.)

Putinistit, ihailkaa Venäjää ja Stalinia ja Putnia ja Venäjän sotarikoksia.

Ilkka Luoma

Me haluamme vain todellisuuden - niin veänälisten kuin suomalaisten ja saksalaisten silmin ---

...
Stalin vs. Hitler on paljolti vielä "kyntämätön sarka"!

...
[2013]

TORSTAINA, LOKAKUUTA 14, 2010

Josif Stalin manipuloi taitavasti kaikkia!

" ... [... jaetussa Puolassa - saksalaisten ja neuvostoliittolaisten valloitusalueiden rajalla pidettiin huippusalainen tapaaminen toukokuussa 1940, jonka järjestelyissä oli mukana sotamarsalkka C.G.E. Mannerheim. Yhtä aikaa toisistaan tietämättä niin Stalin kuin Adolf Hitler kääntyivät Mannerheimin puoleen, olihan hän Venäjän tsaarin armeijan entinen upseeri …]

Aikakirjoissa ei ole merkintöjä diktaattorien tapaamisesta, siksi hyvin se salattiin, mutta toukokuusta löytyy kaksi viikonpäivää, joille ei ole kummallekaan diktaattorille merkitty todistettavasti mitään muualla oloa. Miksi, niin Stalin kuin Hitler halusivat toisensa tavata? Osin siksi, että he ottivat mittaa toisistaan, mitan ottaminen käytiinkin maailmanhistorian raaimpana ja verisimpänä sotana vuosina 1941 - 45.

Suomi pelastettiin jo helmikuussa 1940 Adolf Hitlerin ilmoitettua Stalinille, että Talvisotana kutsuttu sota oli päätettämän ja suomalaiset oli syytä jättää rauhaan. Stalin "totteli", mutta totteli omasta halustaan, koska tuosta alkoi historiallinen huijaus, jossa kaikkia vedettiin nenästä, Josif Stalinin toimesta.

Etupiirijako käynnisti uskomattoman huijaussuunnitelman

Tunnetusti Saksa ja Neuvostoliitto jakoivat alueita etupiireihinsä, ja tunnetusti Stalin oli silmäillyt Hitlerin vankilassa kirjoittamaa Taisteluni I:stä ja II:sta - Stalin tiesi Hitlerin elintilahaaveet idästä. Toisaalta Stalinilla olivat omatkin haaveet - viedä proletariaatin vallankumousta maailmalle ja hän tiesi korkeaa teknologiaa saatavan Keski- ja Länsi-Euroopasta.
Stalin kehitti juonen vailla vertaa, jossa hän taistelutti armeijansa riittävän menestyksettömästi suomalaisia vastaan, osoittaakseen heikkouttaan Saksalle - innostaen Hitleriä ajoittamaan aiemmaksi hyökkäyksensä itään. Suunnitelma onnistui yli odotusten, toki maksaen lopulta noin 20 miljoonan neuvostoliittolaisen hengen - syntyipä opettava puhdistus ja jälkeen jäävä historia vailla vertaa.

Miksi Hitler meni Stalinin asettamaan ansaan?

Hitler meni lankaan ja kääntyi uteliaana seuraamaan, kuinka piskuinen Suomi pärjäsi idän jättiläistä vastaan. Suomi taisteli omasta olemassaolostaan ja meillä oli kotikenttävelvollisuus. Stalin osoitti, että Neuvostoliitto ei ollut valmis suureen sotaan ja sai Hitlerin käynnistämään operaatio Barbarossan esisuunnittelun, johon Suomi kohtalokkaasti kytkeytyi. ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2010/10/josif-stalin... -

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Näin kerran Brysselin puistossa saksalaisen sotilaan asepuvussa. Istui puiston penkillä ja luki kirjaa. Seurasin hetken tilannetta, kukaan ei tullut sylkemään tai haukkumaan häntä. Hollannissa, Belgiassa ja Ranskassa saksalaiset tappoivat tuhansia siviilejä kostona. Katkeruutta oli paljon. Mutta saksalaiset pyysivät anteeksi.

Kuka osaa kuvitella jos venäläinen sotilas tulisi istumaan Helsinkiin puiston penkille? Ensimmäinen evakko tai evakon jälkeläinen sylkisi, hetken päästä joku tulisi haulikon kanssa.

Venäläiset eivät tunnusta syyllisyyttä, eivät tietenkään kadu, muut ovat syyllisiä. Nyt sitten suomalaiset putinistit levittävät väärennettyä historiaa. He odottavat uutta sotaa että Venäjä valloittaa Suomen, he uskovat pääsevänsä johtajiksi. Venäjä mobilisoi ja lapsia tulevaan hyökkäykseen.

Ilkka Luoma

Suomalaiset ja venäläiset sotaveteraanit ovat tavanneet useissa tapahtumissa - sotien jälkeen ja yhteinen ymmärrys on hyvin löytynyt.

Ilkka Luoma

[2013]" ... Sauli Niinistö kannattanee Saksa-Venäjä ydinpuolustusliittoakselia?

On oletettavaa, että tasavallan presidentti Sauli Niinistö tukee ajatuksissaan tätä Saksa johteista EU-Eurooppapuolustusliittoa yhdessä Venäjän kanssa. Meille suomalaisille tämä liitto on lottovoitto 2], sillä pitämällä erityiset suhteet usein meidät pelastaneeseen Saksaan, takaantuu itärajamme – nythän venäläiset lisäksi jo miltei elättävät Itä-Suomen massiivisilla turistivirroillaan. Venäjä on myöskin suurimpia kauppakumppaneitamme.

Suomen turvallisuuspolitiikka lähtee liikkeelle Saksan hyvistä yhteyksistä –

Saksa on pelastanut meidät usein – alkaen 1918, seuraavaksi helmikuussa 1940, sitten kesällä 1944 ja viimeiseksi 1990 -luvun lamamme pelastajana 1992 – järjestämällä meille lainoituksen – olimme tuolloin pahemmassa jamassa kuin Kreikka nyt.

Suomen tavallinen arkikansa on aina tiennyt Nato-mahdottomuuden;

kansakuntamme on vakaasti kallupista toiseen sanonut USA_Natolle täyden ein – me emme halua USA:n sotiin. Me haluamme puolustaa itseämme, ja vain itseämme ja siihen me olemme parhaita. Kykymme näytimme jo 1939-1940. Olemme ylpeitä veteraaneistamme – elävistä ja kuoleista sekä heistä, jotka eivät koskaan kotipoluille palanneet ja sankarillisesti kaatuivat meidän yhteisen asiamme eteen. ... "

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/146216-... -

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Tuhansissa artikkeleissa putinistit ovat todistaneet että Suomi on tehnyt suuren joukon salaisia ja ei-salaisia sopimuksia Naton ja Yhdysvaltojen kanssa. Niissä on sovittu paljon enemmän kuin mitä varsinainen Nato-sopimus toisi mukanaan. Lapissa lentelee Naton koneet harva se päivä ja tekevät rynnäkköjä rauhaa rakastavaa Venäjää kohti.

Eihän ole putinistien taholta enää mitään järkeä muka vastustaa täysin turhaa Nato-sopimusta. Kaikkihan on jo sovittu paljon pitemmälle.

Ilkka Luoma

Suurin ongelma ja uhka meille on Nato-Isäntämaa pöytäkirja, joka on tavoitteeltaan tällainen:

" ... 2.1. Tämän yhteisymmärryssopimuksen tarkoitus on sopia periaatteet ja menettelytavat toiminnallisten kohteiden perustamiseksi ja isäntämaatuen antamiseksi NATO-joukoille isäntämaassa, tai isäntämaan tukemana, NATOn sotilaallisten toimien aikana.

2.2. Tämä yhteisymmärryssopimus ja sen jatkodokumentit on tarkoitettu suunnittelun pohjaksi asianomaisille isäntämaan tahoille ja NATOn johdolle ennakoimaan isäntämaatukea erilaisille NATOn sotilaallisille toimille. Nämä tehtävät sisältävät toimet, joihin lähetettävät joukot ovat tiedossa, sekä ne, joihin joukot eivät vielä ole tiedossa. ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/02/nato-isantam... -

.

Venäjä on jo huomioinut tuon pöytäkirjan sisällön omassa pohjoisen puolustusdoktriinissaan!

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Missä ja milloin on NATO suunnitellut hyökkäystä Suomen kautta Venäjälle? Lähde, linkki ja suora lainaus, kiitos.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #24

Nato/US ei julkistele omia hyökkäyssuunnitelmiaan, sen sijaan voimme päätellä ja erityisesti katsoa miten se toinen osapuoli eli hyökkäyksen kohde varautuu - on helppo arvata, että tässä tapauksessa Venäjä tietää hyvin miten Nato/US suunnittelee - juuri Kuolan osalta (strategisten ydinsukellusveneiden päätukikohdat (Borei) ---

Ei tarvitse olla kummoinen ruudinkeksijä, että ymmärtää mitä Nato/US' lle merkitsevät nuo Boreit ja niiden tukikohdat!

.
Aloitetaan, perehdy ensin Nato-Isäntämaa pöytäkirjaan ja sen tarkoitukseen:

" ... 2.1. Tämän yhteisymmärryssopimuksen tarkoitus on sopia periaatteet ja menettelytavat toiminnallisten kohteiden perustamiseksi ja isäntämaatuen antamiseksi NATO-joukoille isäntämaassa, tai isäntämaan tukemana, NATOn sotilaallisten toimien aikana.

2.2. Tämä yhteisymmärryssopimus ja sen jatkodokumentit on tarkoitettu suunnittelun pohjaksi asianomaisille isäntämaan tahoille ja NATOn johdolle ennakoimaan isäntämaatukea erilaisille NATOn sotilaallisille toimille. Nämä tehtävät sisältävät toimet, joihin lähetettävät joukot ovat tiedossa, sekä ne, joihin joukot eivät vielä ole tiedossa. ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/02/nato-isantam... -

...

Seuraavaksi voit perehtyä Venäjän pohjoisen puolustusdoktriiniin:

~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/201701162200054170... -

" ... Venäläiskenraali Andrei Kartapolov näytti tämän karttakuvan puolustuskonferenssissa Moskovassa toukokuussa 2015. Tutkija Dmitri Gorenburgin blogissaan julkaisemassa kuvassa on Pohjois-Euroopan sotilastilanne venäläissilmin. Kuvan yläosassa erottuu pisteviivalla rajattu alue, joka sijoittuu Suomen ja Ruotsin Lappiin. Alueella on merkittynä Rovaniemen ja Ruotsin Jokkmokkin sotilaskentät. Kartassa olevassa tekstissä viitataan Suomen ja Ruotsin isäntämaasopimuksiin Naton kanssa ... "
.

Ilkka Luoma

Kun käsitellään Saksaa ja sen historiaa, niin hyvässä kuin pahassa - liittyy siihen aina Saksan eliittijoukot - SS:

.
lauantaina, huhtikuuta 27, 2013
Asia, josta ei puhuta - SS

" ...
SS on tabu –

SS oli alun alkaen Adolf Hitlerin henkilökohtainen vartiokaarti, jonne pääsyyn oli erittäin tiukat vaatimukset. Vain pohjoinen ”arjalainen” rotu, riittävän pitkinä, kelpasivat – rikosrekisteriä ei saanut olla ja muutoinkin piti olla täysin nuhteeton elämäntapa, eikä ”väärää verta suvussa” suvaittu. Tuolloin ihanteita maalattiin rotuopeista, joiden tutkintaa Suomessakin harjoitettiin – muun muassa lasten lääkärinä kuuluisaksi tulleen Arvo Ylpön 4] toimesta.

Hitlerin valiokaarti laajeni nopeasti, laskelmoivan, hiljaa puhuvan ja hyvämuistisen Heinrich Himmlerin 5] toimesta eliittiarmeijaksi 6], jossa palveli yli 10 maan kansalaisia (eräänlainen ylieurooppalainen sotavoima) – muslimeja myöten! Erityisen kunnostautuneita vierasmaalaisia olivat eestiläiset, tanskalaiset ja itävaltalaiset – tosin Anschslush 7] oli Itävallan liittänyt Saksaan jo 1930 -luvun loppupuolella.

SS oli laaja organisaatio,

kuin valtio valtiossa, sillä oli oma liiketoiminta, varainhankinta, teollisuustuotanto, sairaalajärjestelmät ja omaa asetuotantoa – näin se täytti kaikki ne elementit, joilla muodostetaan eliittijoukot, joita kaikki viholliset pelkäsivät ja jopa kunnioittivat. Tässä kirjoituksessa emme puutu kuin Waffen SS:n ominaisuuksiin ja tekoihin – tuo toinen puoli SS:stä on saanut riittävästi synkkää mainetta ja palstametrejä toimistaan keskitysleireissä ja niin edelleen.

Kansallistunteen kohottajat ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/04/asia-josta-e... -

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Putinilla on vielä suurempi henkivartiokaarti, 400.000 miestä jotka puolustavat Putinia henkeen ja vereen. Heilläkin on omaa liiketoimintaa, mm. tehtaita.

Ilkka Luoma
Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Eiköhän Saksa ole jo käsitellyt natsihistoriansa, oppinut siitä ja kasvanut siitä menestyväksi sivistysvaltioksi. Venäjällä sen sijaan on oma Stalinin verinen historia ja NL miehityshistoria täysin käsittelemättä.

Ilkka Luoma

Saksan ja Venäjän suhde ja keskinäiset käsittelyt, unohdukset ja muistamiset ovat aivan eri tasolla kuin minkään muun valtiokaksikon ...

...
Saksa on jarrutellut omia päämääriään, historian vuoksi ... Ehkä nyt heräilee aitosaksalaisuus, joka osaa suhtautua nyt aivan eri tavoin itään, slaavilaisuuteen ja venäläisyyteen!

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

NL aloitti Stalinin ajan käsittelyn NKP:n XX puoluekokouksessa vuonna 1956 ja jatkanut sen jälkeen. Venäjä jatkoi käsittelyä NL:n romahduttamisen jälkeen erityisellä innolla. Mutta ainahan historian yksityiskohdissa riittää kaiveltavaa innokkaille vaikka kuinka. Jotkut ovat kiinnostuneet hieman suuremmista linjoista, syistä ja niiden seurauksista.

Ilkka Luoma

Olisikohan Putinin meille myöhemmin tuoma 100-vuotislahja jotain ratkaisevaa historiatietoa - annettuna 4.1.2018! ;)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #64

Suurin positiivinen yllätys olisi palauttaa Stalinin ryöstösaalis - Karjala!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #79

Tuolla asenteella emme saa sitä ikinä - se tulee, jos on tullakseen, aivan muilla tavoilla!

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

On käsittämätöntä että on suomalaisia jotka ihailevat Stalinia, puolustelevat Stalinin hirvittäviä julmuuksia. Putinistithan ovat nykyisen diktaattorin Putinin ihailijoita, maa on äärikapitalistinen, oligarkkien ja Putinin miljardit, lähes kaikki valtion varat on heidän tileillään lännessä.

Sen ymmärtää että ennen sotia oli Suomessakin kommunisteja jotka ihailivat kommunistien johtajaa Stalinia. Kansalaissodassa työväestöä kohdeltiin julmasti. Mutta nyt, ilkat, jormat, joukot ja juhat eivät ole nälkää näkeviä eivätkä kidutettuja kommunisteja, he ovat porvareita, ihailevat porvarillista Venäjää ja se kapitalismia. Mutta samalla rakastavat bolshevikkien diktaattoria Stalinia.

Ilkka Luoma

Ei ole kysymys puolustelemisesta, vaan todellisuuden etsimisestä - tosiasia on muu muassa kuitenkin se, että lähes 100 vuotta sitten Stalin oli yksi heistä, jotka allekirjoittivat 4.1.1918 Suomen itsenäisyysjulistukselle sen ensimmäisen itsenäisyystunnustuksen!

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ilkan otsikko on väärä:
"Saksa – herää menneisyyden siteistä"

Saksa on tunnustanut ja käsitellyt loppuun historiansa julmudet jo yli 70 vuoden aikana.

Mutta Venäjä ei ole tunnustanut osuuttaan sodan aloittamiseen. Sen lakeijat syyttävät muita kaikesta.

Saksalaisten suhde Venäjään on käytännöllinen, käydä kauppaa ja elää rauhassa. Mutta eikö putinistien propagandaan kuulu juuri se että Saksa kaikkein eniten haluaa Venäjän rikkauksia kuten aina ennenkin?

Ilkka Luoma

Saksan ja Venäjän osalta hyökkääjä oli kirkas kuin puhdas vesi - Saksan Barbarossa aloitti venäläisittäin Suuren isänmaallisen sodan 1941 ja muutoin II Maailmansodan Itärintaman - Suomi siinä Saksan aseveljenä ja hyökkääjänä mukana - Jatkosotana ...
...

Operaatio Barbarossa:
~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Operaatio_Barbarossa -

.

Ilkka Luoma

Professori Markku Kuisma:

" ... Kyllä Suomen sotakone oli viimeisen päälle viritetty Saksan Barbarossan osaksi. Tavoitteena oli vallata, tuhota ja ryöstää idästä niin paljon kuin voimat sallivat. Erfurth-keskustelujen mukaan Mannerheimin ja Rytin suurin huoli oli, miten hyökkäys näyttäisi puolustukselta ja valloitukset vain revanssilta, jonka kansa hyväksyi. ... "

~ https://seura.fi/blogit-ja-kolumnit/professori-mar... -

.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ilkka Luoma, minkävuoksi Neuvostojoukot olivat hyökkäysryhmityksessä, kun Saksa hyökkäsi ja pääsi helposti läpi, tarkoitus oli iskeä Saksan niskaan, kun sotakone oli länsirintalaala.

Suomalaiset Blenheimit valokuvasivat Leningradin, mutta eivät pommittaneen.

Ilkka Luoma

Kuvien luovutus Saksalle - katkaisi sen kuuluisan kamelin selän.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #52

Kenen kamelilta selkä katkesi ?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #54
Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #52

Onneksi Stalin oli jo etukäteen osannut ryhmittää puoli miljoonaa uljasta soturia Karjalan metsiin. Ei tarvinnut kuin Stalinin käsky, kun puna-aremeija lähti vapauttamaan sorrettua Suomen kansaa.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ihan alikersantin sotaoppien mukaan hyökkäyksessä ryhmitetään kaikki etulinjaan, iskujoukot,tukijoukot, varastot.
Venäläiset olivat hyökkäysryhmityksessä, kaikki oli rajalla. Koska Saksa ehti ensin, tuhannet lentokoneet tuhottiin lentokentille, saatiin kymmeniä divisioonin vangiksi ihan alkupäivinä. Siitä saksalaiset painelivat juoksujalkaa Baltian maiden halki Pietariin, toiset Moskovaan. Ja mekin saimme omamme ja siitä ihan Syvärille asti.

Vasta vähitellen vastarinta tiivistyi.

Jos puna-armeija olisi ollut puolustusta varten, tilaa olisi ollut ryhmittää joukot erittäin syvälle moniin puolustuslinjoihin.

Kyllä Ilkka osaa tämänkin tosiasian vääntää ihan toiseen suuntaan, Stalin oli kaukonäköisesti kaiken suunnitellut etukäteen:)

Ilkka Luoma

Saksaan liittyen:

" ... Salaisia keskusteluita

Vain harva valtiojohdossa tiesi, että Holsti oli huhtikuusta 1938 käynyt salaisia keskusteluja vähempiarvoisen neuvostodiplomaatin Boris Jartsevin kanssa Moskovan peloista, joiden mukaan Saksa suunnitteli Suomen alueen hyödyntämistä Neuvostoliiton vastaisessa sotilaallisessa iskussa. Holsti oivalsi, että todellisuudessa Neuvostoliiton salaisen poliisin NKVD:n asiamiehen Jartsevin huolia ei ollut syytä vähätellä. Jos ihminen kärsii vainoharhaisuudesta, ei sitä hoideta kieltämällä vainoajatukset. Ministeri ehkä aavisti, että Jartsev edusti Josef Stalinia, vaikka ei voinut olla asiasta varma.

Jartsev-keskusteluista saatiin enemmän tietoja vasta maailmansodan jälkeen, koska ne käytännössä hiipuivat Holstin eron jälkeen. Jartsev tosin kertoi niistä Ruotsin ulkoministerille Richard Sandlerille heti huhtikuussa, vaikka Helsingissä niistä saadut vihjeet laitettiin Holstin "lörpöttelyn" tiliin. Holstin seuraaja Eljas Erkko piti Jartsev-keskusteluja lähinnä heikkouden merkkinä, eikä halunnut edistää niitä.

Sotien jälkeen Suomen ulkopolitiikkaan syntyi Jartsev-syndrooma, joka tunnettiin ”kotiryssä”-ilmiönä, kun poliittisten puolueiden pienimmätkin johtajat halusivat oman ”jartsevin” Moskovan suhteittensa edistämisen turvaajaksi. Näin tärkeästä huippujohdon ”backchannel”-yhteydenpidosta kehittyi väärin ymmärrettynä Neuvostoliiton vaikutuspolitiikan keskeinen väline kylmässä sodassa, eikä sen vaikutus ole hevin kaikkoamassa ... " -Iltalehti

~ http://www.iltalehti.fi/politiikka/201711202200534... -

.

Ilkka Luoma

Tämä jotenkin kuuluu tähän kommenttiketjuun, sillä Suomen ja Saksan yhteydet ovat olleet hyvin tiiviit, vielä tänäänkin - ja nyt Saksa ottaa irtiottoa historiansa painolastista ---

...
"Sotapäiväkirja vuodelta 1944 on Suomessa toimineen Saksan yhteyshenkilön, jalkaväenkenraali Waldemar Erfurthin sotapäiväkirja vuodelta 1944. Kirjan ensimmäisen painoksen on julkaissut WSOY vuonna 1954. Päiväkirjan on suomentanut Eino E. Suolahti, ja sen termistön on tarkistanut kapteeni Tauno Kuosa.

Toinen painos ilmestyi 2014 Docendon kustantamana, ja eversti Pekka Visuri on kirjoittanut siihen johdannon ja toimittanut liitteet, neljä karttaa. Päiväkirja kattaa ajanjakson 1. tammikuuta 1944 – 13. syyskuuta 1944. Viimeisen merkinnän Erfurth teki kuljetuslaiva Lapplandilla, joka vei hänet pois Suomesta[1].

Erfurth kirjoitti vuonna 1954 ilmestyneen päiväkirjan johdannoksi alkusanat. Vuonna 2014 ilmestyneeseen laitokseen on Visuri suomentanut tekstin siltä osin uudelleen[2]. Muuten teksti on eri painoksissa sama. Lopussa on henkilöhakemisto, jota on tarkistettu.

Erfurthin arkistoidut sotapäiväkirjat kattavat kokonaisuudessaan vuodet 1941–1944, ja niistä on sittemmin julkaistu myös vuoden 1941 päiväkirja Saksan kenraali Suomen päämajassa vuonna 1941 (Docendo 2017), jonka on suomentanut ja toimittanut Pekka Visuri. Kaikkineen 1087 sivua käsittävä käsikirjoitus on arkistoitu Sota-arkistoon[3 ... "

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Sotap%C3%A4iv%C3%A4k... -

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Saksa on jo irtiottonsa historiaansa tehnyt 70 vuoden aikana. Mutta Venäjä ei ole edes aloittanut. Historian vääristely ja uudelleen kirjoittaminen on vain kiihtynyt. Venäjän kansa alkaa olla valmis uuteen hyökkässotaan!

Venäjän kunnia ja vanhat rajat on palautettava. Ukraina ja Suomi ovat heikkoja, jotka kasakka kohta nappaa kuleksimasta.

Ilkka Luoma

On vain eduksi ja totuudeksi, että vihdoin myös Talvi- ja Jatkosodan toinenkin osapuoli avaa omat arkistot - toivottavasti kokonaan; näin saamme täyden tiedon, nyt se on vain vähän reilu puolikas!

Ilkka Luoma

Ketju parantaa juoksuaan - ;)

... tietoa, asiaa, luuloa, arvailuja - vanhaa tietoa, jopa väärää ---

Ilkka Luoma

HS:

Saksan valtaan ja vallanpitoon tottunut puolueiden koneisto ei halua demokraattisissa vaaleissa kasvanutta AfD' tä vastuuseen, mikä juuri pitäisikin tehdä! Nyt pelätään uusintavaalien entisestään lisäävän AfD' n kannatusta, edelleen kansan valinnoilla eli demokratialla. NSDAP saavutti demokratialla noin vajaan 40 prosentin kannatuksella ja demokraattisella valinnalla. Loppu onkin historiaa.

...
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005461259.html -

"Saksan nykyisen hallituskriisin tausta ulottuu natseihin asti – Nykyjärjestelmä tähtää siihen, ettei tapaus Hitler toistu
Liittopresidentti Frank-Walter Steinmeier yrittää nyt kaikin keinoin välttää uudet vaalit. ... "

.

NSDAP
~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Saksan_kansallissosi... -

" ... Aluksi kansallissosialistien poliittinen menestys oli heikkoa, mutta vuoden 1930 vaaleissa kansansuosio kääntyi nousuun. NSDAP toimi eräänlaisena protestipuolueena, joka keräsi ääniä taloudellisen laman ja Weimarin tasavallan poliittisen kyvyttömyyden vuoksi. Apuna vallantavoittelussa toimi myös puolueen yksityinen armeija, SA.

Vuoden 1932 vaaleissa kansallissosialisteista tuli suurin puolue valtiopäivillä (saks. Reichstag), ja presidentti Paul von Hindenburg nimitti Hitlerin valta­kunnan­kansleriksi 30. tammikuuta vuonna 1933.

Tämän jälkeen valtiopäivät hajotettiin ja järjestettiin uudet, epädemokraattiset valtio­päivä­vaalit, joissa kansallissosialistit saivat noin 44 % kannatuksen. Vasemmisto oli suurelta osin suljettu vaalien ulkopuolelle. Uudet valtiopäivät säätivät hallitukselle neljäksi vuodeksi 1933–1937 valtalain, jonka mukaan hallitus pystyi säätämään lakeja ilman valtiopäiviä. Laki uusittiin 1937 ja 1941. Lopulta 26. huhtikuuta 1942 säädettiin laki, jonka mukaan kaikki valta kuuluu Saksan johtajalle Adolf Hitlerille.

Vuoden 1933 vaalien jälkeen ensin kiellettiin Saksan kommunistinen puolue, sitten sosiaalidemokraatit, ja tämän jälkeen myös muut puolueet hajosivat. Kesällä 1933 hyväksyttiin laki, jonka mukaan NSDAP oli Saksan ainoa puolue. ... "

.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Vain hieman ennen vaalimenestystä koko NSDAP mahtui müncheniläisen oluttuvan yhteen looshiin. Aivan hetkessä se kuitenkin pystyi nostamaan pystyyn Sturm Ableitunginsa (SA) kiiltelevissä uusissa univormuissaan pörräämään autoilla ympäri maata ja muutenkin suuren puolueorganisaation sekä vaalikampanjoinnin.

Sen mahdollistuminen ei suuremmassa yleisössä herätä uteliaisuutta mutta jotkut historioitsijat ovat olleet siitä kiinnostuneita ja löytäneet yhteyksiä saksalaiseen suurteollisuuteen, pankkeihin ja jopa ulkomaalaisiin suuryrityksiin. On mainittu nimiä kuten esimerkiksi IG Farben, BASF, Opel, Krupp, Thyssen, Deutche Bank ja myöhemmin Ford, Rockefeller ja kuriositeettinä Kennedy Sr. lähinnä "konsultin" roolissa.

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius

Univormuja ei jaettu ilmaiseksi - ne piti pääsääntöisesti jokaisen itse maksaa. Hienoimmat univormut valmisti Berliiniläinen toiminimi BOSS, joka on vieläkin alalla.

Toki natseilla oli tukijansa myös teollisuuden piirissä vaikka on syytä muistaa, että SA-johtaja Ernst Röhm ja Strasserin veljekset hengenheimolaisineen kannatti suurteollisuuden ottamista valtion haltuun. Heidät tosin poistettiin kuvioista v. 1934 "pitkien puukkojen yönä" lähinnä liian "vasemmistolaisten" mielipiteidensä vuoksi.

Saksan teollisuus toivoi ilman muuta vakaita oloja ja sitä Hitler tarjosi. Hankala heitä on siitä toiveesta moittia.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #76

Saksalla meni lujaa ja Hitleriä kannatettiin laajasti - aina vuoden 1939 syksyyn asti ja toisaalta 1941 toukokuun loppuun saakka!

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #76

Itse asiassa isolle osalle SA-laisista heidän univormunsa oli heidän ensimmäiset ehjät vaatteensa. Heillä ei olisi ollut varaa ostaa niitä täyteen hintaansa ja maksoivat, sen minkä maksoivat ja kun maksoivat SA:n maksamasta palkasta.

Hugo Boss oli todellakin SA:n ja muidenkin natsien "hovivaatettaja" ja se diili oli merkittävin yksittäinen tekijä firman ja sen omistajien menestykselle.

Röhmin ja Strasserin kohtalot kertovat mikä oli liike-elämän ja Natsien suhde oikeasti. Kapitalistit auttoivat kun politiikka oli sopivaa ja epäsopivilla oli kohtalonsa kun kapitalistit odottivat sijoituksestaan hyötyä.

On joltinenkin eufemismi nimittää "vakaiksi oloiksi" sitä mitä kapitalistit Natseilta odottivat: halpaa ja kuuliaista työvoimaa. Ja olivat äärimmäisen tyytyväisiä kun saivat orjatyövoimaa joka maksoi "vain" natsien rahoittamisen. Itse asiassa siis sijoitus omaan businekseen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #81

Hitlerin valtakaudella ei ollut lakkoja.

Ilkka Luoma

Hitler osasi näppäillä suurteollisuusmiehiä - luvaten varustautumisen myötä suuria tilauksia, ja muutoinkin massiivista toimeliaisuutta eli liiketoimien kehittymistä.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #77

Tässäkin asiassa Putin on kuten Hitler. Kavereille suuria valtion tilauksia, yksi poikkipuolinen oligarkki varoituksesksi linnaan. Toiset rupesivat olemaan uskollisia.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #82

Valta on ominaista kaikissa maissa ;)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

On rinnallamme harmaa Kremlin muuri
ja tietä näyttää käsi Stalinin.

Suo suojaa teille Lenin-lippu suuri
vie kaiku äänen vuosisatohin.

Onnea ja menestystä Leninin, Stalinin ja Putinin ystäville runon muodossa!

Ilkka Luoma

Hyvät ja toimivat naapuruussuhteet ovat aina ainoa täyden rauhan tae!

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Se on vähän niinkuin avioliitossa, pitää olla molemminpuolista rakkautta.

Tosin olen sen huomannut että monet naiset rakastuvat renttuihin. He uskovat että heidän palava rakkautensa parantaa paatuneenkin rikollisen ja juopon. Suomi-neidossa on tällaisia epäitsekkäitä piirteitä?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #87

Tuo ihastuminen renttuihin lienee pikemminkin ylenmääräistä halua muuttaa toista. Parantaa hänestä vikoja joita hän ei itse näe mutta parantajaksi ryhtyvä sitäkin paremmin.

Eiköhän pitkäikäisimpien liittojen salaisuus ole pikemmminkin ylettömän rakastumisen jälkeinen kyky tulla toimeen erilaisen ihmisen kanssa. Eli kyky ottaa toinen huomioon, suvaita toisen erilaisuutta, keskustella ja päästä sopuun puhumalla vaikka välillä sukset onkin sujahteneet ristiin. Anoppivainaalla oli hyvä neuvo: älkää menkö vihaisina nukkumaan vaan sopikaa ensin.

Ilkka Luoma

Ketjun loppupäätä siunattiin elämänviisauksilla, joista voi yhdistellä tilanteita mihin tahansa vierusoloon ... ;)

Toimituksen poiminnat