Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Varoitus ihmiskunnalle – huoli heiltä, jotka tietävät

  • Loppu on varma - Aurinko räjähtää, on keski-ikäinen nyt ... ihmiskunta loppuu jo aiemmin ¤
    Loppu on varma - Aurinko räjähtää, on keski-ikäinen nyt ... ihmiskunta loppuu jo aiemmin ¤
  • Katkeran suloinen maallisuuden kulutusjuhla - kertoo todellisuuden mitä kukin missäkin tekee ja teki viimeisen 40 vuoden aikana!
    Katkeran suloinen maallisuuden kulutusjuhla - kertoo todellisuuden mitä kukin missäkin tekee ja teki viimeisen 40 vuoden aikana!
  • Ydinsota syttyy, ei tahallaan, vaan syyn ja vahinkoseurauksen myötä? ... Näin maistamme omaa lääkettä! ¤
    Ydinsota syttyy, ei tahallaan, vaan syyn ja vahinkoseurauksen myötä? ... Näin maistamme omaa lääkettä! ¤

15.000 asiantuntijaa, tiedemiestä tai -naista varoitti yhteisellä kirjelmälle ihmiskuntaa [1, joka ylitti sille evolutiivisesti varatut resurssit ja varannot – syöden muiden kupilta, myös ihmisyhteisöjen osalta. 

Erityisesti lännenmies on surutta kuluttanut maapalloresursseja viimeisten 200 vuoden aikana omien mieltymysten, yhteiskuntakehityksensä ja elämänsä helppouden takaamiseksi – paljolti myös muiden kustannuksella [2 - GRAF.

 

1

Näin uutisoi National Geographic ---

~ http://natgeo.fi/luonto/ymparisto/15-000-tutkijaa-allekirjoitti-varoituk...

Ote:

”Ilmastonmuutokset, väestönkasvu, metsien tuho, eläinten ja kasvien joukkosukupuutto ja vähenevät juomavesivarat. 25 vuotta tiedemaailman ensimmäisen maailmanlaajuisen varoituksen jälkeen ihmiskunnan ja maapallon tulevaisuudennäkymät ovat nyt huonommat kuin koskaan – mutta asiantuntijoiden mukaan on silti vielä toivoa … ” -NG

 

Entä maailman liukuhihnaksi ja tuotantokoneeksi kasvanut Kiina?

[2009] ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2009/10/kiina-kasvaa-nopeammin-kuin-maallinen.html - [156643]

Ote:

” … vesi on loppumassa useilta alueilta maailmassa. Ruokaa tehdään hehtaarilta enemmän kuin koskaan. Liikenne vaatii energiaa koko ajan lisää - pellot ja sademetsätkin valjastetaan ruotuun. USA - kasvun indikaattori ja ympäristöimuri käytti kasvuunsa yli puolet koko maapallon energiasta viimeisen 100 vuoden aikana. Länsimaalainen suuntaava markkinatalous suolsi 70% koko maapallon kaikista päästöistä vaivoiksemme jo 1900-luvulla … ”

 

2

Ja näin uutisoi Helsingin Sanomat ---

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005455956.html

Ote:

”Maailma teki uskomattoman tempun ja torjui happosateet ja otsonikadon – nyt 15.000 tutkijaa vetoaa ihmiskunnan selviämisen puolesta, mutta suurimpaan ongelmaan ei löydy ratkaisua --- Ilmastonmuutoksen hillitseminen tuntuu etenevän tuskaisen hitaasti. Voisiko kahdesta aiemmasta ympäristöpolitiikan menestystarinasta oppia jotain? … ” -HS

Allekirjoittaneen kommentti ylläolevaan linkkikirjoitukseen:

”Varoituksia suurkatastrofista, osa III - nyt ryyditettynä positiivisilla onnistumisilla. Tosiasia on se, että me ihmiset sormeilemme aivan liikaa ympäristöämme, joka on tarkoitettu koko biosfäärille”

 

Kuinka kauan vaadimme kasvua ja miksi pitää kasvaa?

[2013] ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/12/kasvuhokema-on-saavuttanut-maalliset.html

Ote:

” … Tänään päättyy vuosisatamme lämpimin Joulukuu, ehkä koko mitatun historian; ainakin Etelä-Suomessa. Ilmasto lämpenee, syyt me tiedämme, mutta emme juurikaan tee mitään. Toki ilmasto ja ympäristö muuttuu myös ilman ihmistä, mutta ihmisen kanssa muutokset karkaavat hallitsemättomiksi – ainakin meille ihmisille. Niitämmekö nyt sitä mitä olemme kylväneet? -IL/BL

YLE TV1 esitti 31.12.2013 BBC Earth [ ~ http://areena.yle.fi/tv/1494606 - ] sarjasta [8/8] ravistavan dokumentin – ihmisen ote pallostamme on raastava, käytämme huomattavasti enemmän varantoja kuin biomassamme edellyttäisi suhteessa muihin biosfäärin hiilielämän sukunsa jatkajiin. Hiilielämän kehitystä valvoo evoluutio 1], joka rakentaa sopeutuvuutta – meidän sopeutuvuus käy luonnon päälle – sen vuosimiljoonaisen luonnon, joka kehityksessään loi myös ihmisen – mutta kenen kuvaksi ? … ”

.

EKSTRA

Uusiutuuko pölymyrsky Yhdysvalloissa?

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/07/800-amerikkalainen-polymyrsky-uusiutuu.html

 

3

edelleen Uusisuomi uutisoi tälllä tavalla:

Lämpö nousee – ilmekehä kuumenee ja meret lämpenevät!

~ https://www.uusisuomi.fi/tiede-ja-ymparisto/226986-varoitus-lampoaaltojen-yltymisesta-kuuma-ja-kostea-isku-tappaa-kuudessa

Ote:

” … Äärimmäisten sääilmiöiden ennustetaan yltyvän Euroopassa vuosisadan loppuun mennessä, mutta vielä pahempaa on luvassa muualle maailmaan. Tuore tutkimus ennustaa ilmastonmuutoksen aiheuttavan osassa Aasiaa kosteita lämpöaaltoja, jotka tappavat terveenkin ihmisen vain tunneissa … ” -US

 

...

EKSTRA II

... Ihminen on suunnilleen ihmisenä esiintynyt noin 200.000 vuotta, tuosta ajasta yöt olivat liki säkkipimeitä, tai ainakin ilman keinovaloa 199.850 vuotta! On siinä evoluutio ihmeissään, emme edes vielä näe mitä seurauksia jatkuvasta valoisuudesta entiseen nähden on tapahtumassa! …

Valosaaste leviää kulutusjuhlan myötä

~ https://www.hs.fi/tiede/art-2000005461108.html -

 

...

EKSTRA III

AliBaba Kiinasta on jo maailman suurin "uusvaltio" tavarallisessa massavirrassa! Elättää muun muassa suomalaisia sellunkeittäjiä

Ostamme, kulutamme ja jälleen ostamme – paljon turhaa, mutta työllistämme!

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/01/kasvunhokema-saavuttaa-maallisen.html -

 

 

Mitä teemme nyt, jos vielä uskomme 15.000 tiedemiehen olevan oikeassa?

Oletetaan, että ovat. Merien lämpötila nousee, rajumyrskyt lisääntyvät – vettä tulee kaatamalla, toiset alueet aavikoituvat – syntyy ilmastopakolaisuus, jossa Suomikin erinomaisen tyhjänä valtiona saa osuutensa. Lämpö nousee – Gaia kuumenee, jäähdyttelemmekö kulutustamme? * Mitä Sinä teet?

 

Loppulause

On 100 prosentisen varmaa, että maailmamme tuhoutuu. Aurinkomme, keskustähtemme on elinikänsä noin puolivälissä. Aurinko vääjäämättä, kulutettuaan vetynsä loppuun tulipätsissään, räjähtää, jolloin Maapallo höyrystyy avaruuden tuuliin – vain atomit jäävät jatkamaan ”elämäänsä” - kiintoisaa on se, että nuo atomit ovat niitä, mistä me nyt muodostumme! Niin … ?

 

Tekstinumerot

[1

[2 Kuva 2

[3


 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka


 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 156685

DOC ihmiskuntavaroitus_23112017.doc – OpenOffice Writer

PVM 23112017

614_5566

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (35 kommenttia)

Ilkka Luoma

*

Gaia kuumenee - jäähdyttelemmekö kulutustamme?
~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&t... - noin 400 lukijakommenttia ---

Ote:
" ... Olemme markkinatalouden kestosääntöjen mukaan kasvukerrannaisia

Kerrannaisuus on lisääntynyt jatkuvana päästö- ja ympäristön muutoskuormien kasvamisina – vaikka tehostamme kestävää kehitystä, materioiden kierrätystä ja energiankäytön vähentämistä. Nämä tarkoitukseltaan hyvät aikeet torppaantuvat usein kasvuhuudon myötä lisääntyvänä itsemme ja tavaroidemme roudaamisina paikasta toiseen ja lämmitettyjä oleskeluneliöitä pitää saada lisää - – kesämökillekin.

Purskautimme vuosimiljoonien hiilikerääntymisen 200 vuodessa – ilmakehään

Ihmiskunta purskautti ilmakehään elintasokaasuja sellaiset määrät, joiden synnyttämiseen maan poveen itse biosfäärin biomassoilta meni arviolta 10-30 miljoonaa vuotta. Eipä siis ole ihme, että ilmakehä paisuu muun muassa hiilidioksidista – biokasvulle välttämättömästä kaasuseoksesta 2] – josta kaltaisemme hiilielämä on mahdollistunut.
...
2] Ravinto loppuu – lisää hiilidioksidia! - http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/112483-... -

Ongelma oli se, että päästömäärämme on ollut aivan liian suuri sekä suhteeton ja näin biosfäärin evoluutio ei ole ehtinyt mukaan, vaan on jäänyt ”Mikkelin asemalle” – kun ihmisen piti päästä nopeammin, kiihtyvämmin ja useammin yhä useampiin sekä kaukaisempiin paikkoihin kokemaan 3], kun mikään ei riittänyt ...
...
3] Mihin matkustaisit, jos olisit ainoa ihminen maan päällä – mutta kaikki laitteet, tekniikat, lentokoneet yms., hotellit, palvelut (ilman ihmistä) toimisivat, kuitenkin olisit aina yksin ja ainoa ihminen – ravintolan pöydässäkin.

Nyt lasti on kirjaimellisesti päällämme –

merenpinta nousee hukuttaen maallisesti varakkaimpien merenranta-asunnot merielämän asujaimistoiksi – mikäli meriin jotain monimuotoisuuselämää jäljiltämme jää. Osa mantereista kuivuu aavikoiksi ja osa maa-alueista peittyy rankkasateisiin.

Vesieroosio vie biomassan mennessään – keräten sen merien pohjalle odottamaan ”elämän rakennusaineina” uusia uljaita ”ihmisrotuja” evolutiivisesti viisaampina huomaamaan, että keskinäisharmonia ja tasapaino biomassojen välillä on luontomonimuotoisuudelle välttämätöntä. Meille nykyihmiselle, kun ei mikään riittänyt – piti saada lisää, lisää ja lisää 4].
...
4] ”Globalisaatio kuluttaa pallomme loppuun?” - http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/10/globalisaati... - ... "

.

Ilkka Luoma

Kun kirjoittaa Natosta, ja siitä miten kansakuntamme vastustaa sitä enemmistönä - saa helposti yli 100 kommenttia ..., kun kirjoittaa Talvisodan uusista arkistotiedoista - saa myös helposti yli 100 kommenttia, ja vielä kun kirjoittaa koko kansan Paavosta - saa edelleen jopa 200 kommenttia,

... mutta, kun kirjoittaa koko maapalloa koskevasta suurongelmasta - ei se kiinnosta ketään, koska se ilmeisesti kirpaisee monia - täällä Suomessa(-kin), olemmehan melkoinen kulutusyhteiskunta ...

Tänäänkin Black Friday - alennuksien hulvaton maailma, jotta saadaan kansa kuluttamaan - ostamaan lasittunein silmin "alennuksia" - vaikka ei välttämättä edes tarvita mitään!

...
... Black Friday - "Älä osta mitään päivä!"

~ https://yle.fi/uutiset/3-9946555 -

"Kulutushysteria oli liikaa – osa kauppiaista nousi kapinaan mustaa perjantaita vastaan: "Älä kuluta, osta laatua"

"Halpa hinta ei ole syy ostaa tuotetta – haluamme kannustaa järkevään ostokäyttäytymiseen", sanoo nokialainen yritys ... "
.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kun sinä Ilkka kirjoitat Natosta tai talvisodasta, jokainen tietää että siinä tulee Kremlin "totuus". Siksi niin moni yrittää oikoa valheita.
Mutta kun kirjoitat muista kaikkien tuntemista asioista, useimmat luulee että et sinä siinä pysty paljoa vääristämään totuutta.

Mutta kaikki ei huomaa, että sinä pystyt asiallisessakin jutussa arvostelemaan lännenmiestä, joka on kaikkeen pahaan syyllinen. Idänmies jää tässäkin sivuun, eli hän on syytön pahuuteen.

Mutta moni tietää, että Muurmanskissa lojuvat monien ydinreaktoreiden uraanisauvat tunturien rinteillä. Monet reaktorit on upotettu Jäämereen. On ollut kuviakin Siperiasta missä valtavat alueet ovat öljysaasteen peitossa. NL on tuhlannut luonnonvaroja valtavasti. Putin oligarkkeineen tekee tässäkin asiassa parhaansa:(

Ainoa positiivinen puoli Venäjän touhuissa on että sillä ei ole varaa kaivaa niitä suunnattomia luonnonrikkauksia joita länsi kuulemma palavasti haluaa. Kiinalaiset hoitavat Siperian luonnonvarojen hyödyntämisen.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Aivan, kun Luoma kirjoittaa, on Lännen Mies kaikissa asioissa syyllinen ja Venäjästä, suuresta saastuttajasta ei tässäkään asiassa mainita mitään. Kenen leipää syöt.. jne.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #6

Pitäisiköhän Jori yrittää edes todistaa noita väitteitä - eikä vain "yleiskorahtaa" ... ei ole oikein vakuuttavaa. Asiakommentointi on jalo taito, ehkä siihen ei kaikin osin kyetä :)

...

Topicin kuva 2. kertoo tilanteen, se on Ilmatieteenlaitoksen graafi Helsingin yliopiston Tieteen päiviltä, varjokuva siinä on edellinen Ilmatieteenlaitoksen pääjohtaja Petteri Taalas ...

...
Tässä graafi Venäjän osuudesta hiilidioksidipäästöihin ...
~ https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by... -

.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #7

Kuules Luoma, sinun agendasi tiedetään aivan tarkalleen mikä se on ja ilmaiseksi sitä et tee. Sekoitat faktaa ja fiktiota ja mitään pahaa et koskaan ole täällä nähnyt Venäjässä ja sen toimissa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #33

Jori, onko kaikki "inkkarit kanootissa"? ;)

...

Ilkka Luoma

Kuolan niemimaan "ydinmiiluhautausmaa" on suuri ongelma, kuten kaikkien ydinvoimaloiden käytettyjen polttoainesauvojen maanpinnalla säilytys - ja näitä on paljon ... hyvin monissa valtioissa. Suomi on tässä edellä kulkija - "Onkalo" - ydinjätteen loppusijoituspaikka - Posiva.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #10

Kieltämättä missään maassa ei taida olla vielä valmiina lopullisia ydinjätteen sijoituspaikkoja. Mutta missäs muussa valtiossa uraanisauvat ovat paljaan taivaan alla?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #12

Kaikissa ja ei missään - ovat sentään katoksissa :)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Mirala on toisaalla kertonut itsekin nähneensä ydinpolttoainesauvoja Muurmanskissa. Jos ne olisivat aitoja ja säteileviä, Mirala ei olisi enää meille niistä kertomassa. Epäilenpä siis hänen nähneen jotakin muuta roinaa (jonka tietysti olisi myös voinut jättää jättämättä heitteille).

Öljynporauksen haitat sen sijaan ovat todellisiakin. Tiettömällä Taigalla on rikkoutunut putkia ja niiden korjaamisessa ei ole aina pidetty kiiretty eikä jälkiä siivottu.

Enemmän olisin Venäjänkin osalta huolissani uraanin avolouhoksista. Uraani on malmissa hyvin pieninä pitoisuuksina ja sitä on kaivetta paljon. Louhokset ovat valtavia ja matala-aktiivista sivukiveä tulee paljon. Kaikki säteilyn takia vaarallista ja olisi ihmiselle turvallisinta jättää kaivamatta esiin.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #14

Äläs Jorma väänna! En ole niin sanonut. Olen kyllä käynyt Muurmanskissa, uraanisauvoista kerrottiin jossain tv-ohjelmassa.

Tässä informaatiosodassa on totuuden puolustajan vaikeampi toimia kuin vihollisen. Aina joutuu tarkistamaan mitä kirjoittaa. Vihollinen voi keksiä kaikenlaisia valheita ihan vapaasti.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #16

Suora lainaus Miralan kommentista toisaalla: "Olen käynytkin Muurmanskissa, tuntureilla lojuu valtavati roinaa, pahimpia ovat poistettujen ydinreaktoreiden uraanisauvat paljaan taivaan alla." (http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/246125-...)

Mistä kohtaa tuo pitäisi ymmärtää niin, ettei Mirala ole itse nähnyt? Kun esitin saman epäilyn tuolloinkin, Mirala ei sitä tuoreeltaan korjannut.

Pyydän anteeksi, etten kyennyt lukemaan siitä tv-ohjelmia. Mistä olisin voinut tarkistaa "totuuden"?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #18

Mitä minä sanoin, meidän totuuden puhujien on hidasta kirjoitella, koska vihollinen, kuten tässä tapauksessa Myyryläinen, lukee ja tulkitsee jokaisen sanan etsien kielioppivirheitä. Niihin on sitten helppo iskeä kun muuhun ei pysty. Mielestäni yllä olevassa lauseessa en sano että olisin nähnyt itse ne uraanisauvat.

Jos minä kirjoitan: "Myyryläinen kävi Hampurissa, siellä on paljon ilotaloja, pahinta on kun sieltä voi saada HIV-tartunnan." Voiko tästä päätellä että Myyryläinen olisi itse käynyt ilotaloissa ja saanut hivin?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #25

Myyryläinen voi olla siinä oikeassa että viimeinen lause on epäselvä, ehkä siinä pitäisi olla pilkun sijasta piste jotta kukaan ei voisi saada väärää kuvaa väitteestä.

Enempi tulee tutkiskeltua suuria asioiden vääristelyä,ei pilkkuja.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #26

Kysymys on lopulta "puiden näkeminen metsästä" ja tuossa saattaa jälleen nämä kieliopilliset asiat olla ratkaisevia! ;)

Usein toinen puhuu aidasta ja toinen sitten sen seipäistä, vaikka niillä on kirkas yhtenevyys! :)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #26

Kielioppi on konventio joka luo kielenkäytölle sääntöjä siitä miten kieltä olisi tarkoitus ymmärtää. Silloin pilkuilla ja pisteillä on ajatuksia ja tarkoituksia rajaavat ja erottelevat erilaiset merkityksensä. Lukijalla on oikeutensa olettaa niiden olevan edes auttavasti siellä mihin kirjoittaja on tuollaisia rajoja tarkoittanut. Jos ne eivät ole niin virhe on kai lähinnä kirjoittajan eikä lukijan, vai kuinka? Ja silloin voisi olettaa virheen tekijällä olevan vastuunsa korjata virheensä eikä syyttää siitä lukijaa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #29

Toisaalta on erittäin vaikeaa olla yhteisessä ymmärryksessä, jos säännöt ovat poikkeavasti erilaiset - eikä vain kieliopilliset säännöt ... viittaan usein ymmärtämättömyysloukuilla kiinalais-suomalaiseen ajatusvaihtoon.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #30

Niinpä, esimerkiksi sanoilla saisi mielellään olla samat merkitykset kaikille osapuolille.

Mutta kulttuurierotkin ovat hankalia. Pitäneekö esimerkiksi paikkansa, että kaukoidänmiehet (ja -naiset) välttävät ei-sanaa viimeiseen saakka?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #31

Ympäristöongelmat, sanoisinko jo kohta alkava ympäristökatastrofi, ovat sen sijaan yhteiset ja ne ymmärretään tapahtumina samalla "kieliopilla" ...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #25

Kielioppi on ainoa tae yhteisenä alustana siihen, että ymmärrämme toinen toisiamme - siinä on omat säännöt, joskin nuo oppitunnit koulussa olivat puuduttavia. Nykynuoriso kuulemme ei enää monin osin osaa edes kirjoittaa ymmärrettävää tekstiä?! Pitääkö paikkansa?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #14

On totta, että Venäjän öljy- ja kaasuteollisuus ovat massiivisia ympäristöriskejä - suunnattoman kokonsa ja kapasiteettinsa vuoksi ja erityisesti nyt, kun pumppaus on maksimissaan - tosin kiinalaiset korvaavat hyvää vauhtia vanhentunutta tekniikkaa, joka on muutoin lännen pakotteiden alaisuudessa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Enpä ole huomannut mitään erityistä "Kremlin totuutta". Pikemmin hieman tavanomaista avarakatseisempaa analyysiä joka avaa asioita eri näkökulmista kuin joidenkin muiden "totuus".

Sellainen tietenkin saattaa järkyttää herkin tuntein yhteen "totuuteen" sitoutuneita mieliä kun se ravistelee jo luutamaan ehtineitä asenteita ja ennakkoluuloja.

Luoma onkin tässä suhteessa kuin sadun pikkupoika ihastelemassa keisarin karderooppia. Ympäristöasioissa hän ei liene ihan niin yksin kuin NATOttajia ja misorussisteja ihmetellessään.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #15

Siinä olen samaa mieltä että Ilkka on Kremlin penaalin niitä terävimpiä kyniä:) Ilkan verbaalinen ilmaisu on uutta ja elävää, voi verrata ihan Aleksis Kiveen.

Harmi ettei hän pysynyt Itsenäisyyspuolueessa, hän olisi voinut saada puolueen kovaan nousuun.

Sinäkin Jorma alat oppia, minkähänlainen ihminen tai olio on misorussisti?
Tiedätkö Jorma mikä on putittaja?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #17

En ole huomannut Luoman olevan Kremlin penaalissa, pikemminkin omassaan.

Misorussisti on Venäjän vihaaja. Etuliite "miso-" on kreikankielinen yhdistelmä sanoista "mīseîn" (vihata) ja "mîsos" (viha). "Russisti" taas viittaa vihaajan kohdistavan vihansa Venäjään. (vrt. misogyyni, misantrooppi j.n.e.).

Tunnustan sanan olevan omatekoinen. Kehittelin sen koska "rossofobia" eli Venäjän pelko ei minusta ihan aina osu.

Entä se "putittaja"? Liittyneekö puttaamiseen?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #15

Kremlin totuus kirjallisena ja historiallisena totuutena on vain arkistoissa, joiden manipulaatio jälkitoimenpiteinä on kysymysten alla - valitettavasti.

Muutoin politiikassa niin Kreml, Valkoinen talo kuin Kiinan valtakoneistot tuottavat juuri heille sopivaa totuutta - omista lähtökohdista ja omin tavoittein. Tältä osin suurvallat eivät eroa toisistaan.

Ympäristöasioissa meille on jäämässä pää vetävän käteen - Venäjän ja Kiinan ympäristöongelmat ovat hyvin tiedossa ja jopa niin, että ne tiedetään aivan lattiatasolle asti ---

https://www.ympäristöteollisuus.fi

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Maailman suurin raaka-aineiden haltija voisi vastuullisena toimijana rajoittaa myyntiään. Kiinalaiset haikailevat Venäjän puhdasta vettä, eikö heidän pikemminkin pitäisi oppia suojelemaan omia vesivarantojaan?

Ilkka Luoma

Kiinan vesiohjelmasta voin sen verran kertoa todellisuutta, että projektikaudella 2010-2020 vesiohjelmaan sijoitetaan rahaa yhtä paljon kuin on Englannin valtion yhden vuoden budjetti.

Käyttäjän AarnoAlanne kuva
Aarno Alanne

No mitä sitten! Jos universumi on sattumanvaraisen tapahtuman tulos ja elämä "sokean evoluution" tulos ja jatkumo - niin mitä väliä, vaikka koko viritys räjähtäisi silmille! Shittiä tapahtuu! Jos taas Raamatun ilmoittama Jumala onkin kaiken takana - kuten mainitusta 66:den kirjan kokoelmasta hyvin selkeästi ilmenee, asiat alkavatkin näyttää toisenlaisilta. Nykyinen maa ja taivas tulevat Raamatun mukaan palamaan, mutta Jumala on luvannut luoda Uuden Maan ja Uuden Taivaan, jossa rappeutumista ei enää tapahdu. Kannataa hankkia liput sinne.

Ilkka Luoma

Kysymykseksi tulee vääjäämättä, että miksi liki ehdoin tahdoin "vain" oman ahneuden takia huononnamme muiden eliöiden elinmahdollisuuksia - mikä tämän teettää? Vaikka edes filosofisena kysymyksenä! ;)

...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

En ehkä lähtisi suunnittelemaan tulevaisuutta Alanteen kummankaan skenaarion mukaan sillä molemmat tiedämme fiktioksi.

Ongelmahan on, että vaikka evoluutio on reagoimista ympäristön muutoksiin eikä siis sokeata eikä sattumanvaraista, se on liian hidas prosessi ihmisen tällä hetkellä aiheuttamiin muutoksiin. Meidän pitäisi siis hidastaa ja loiventaa.

Ilkka Luoma

Lopulta on vain ja ainoastaan kysymys toiminnallisesta "kellotaajuudesta" - hyvä esimerkki on hiiliyhdisteet, jotka purskautettiin ihmisen toimesta ilmakehään 200 vuodessa - kun luonnolta meni niiden kehittämiseen ja kätkemiseen maan poveen vaikkapa 200 miljoonaa vuotta! Ei ihme, että ilmakehä kuumenee, eikä vain ilmakehä - vaan valtameret - suurin ongelma latautuu sinne - ovat lämpöliikkeeltään hyvin hidasliikkeisiä!

Ilkka Luoma

Yltiökulutamme meitä elättävän ympäristömme loppuun - kivuliaasti, sillä ympäristöönkin liittyvät ilmastomuutokset ovat vasta voimallisemmin näkyvissä

.
~ https://m.kauppalehti.fi/uutiset/sitra-muistuttaa-... -

"Sitra muistuttaa tosiasioista hurjana kulutuspäivänä: "Tuhlaustaloudesta on nopeasti siirryttävä uuteen talousmalliin" ... "

.

Ilkka Luoma

Resurssiymmärtämätön kasvuhuuto!
2.4.2013 05:30

" ... Ympäristö ei kestä loputonta kasvuhuutoa

Ympäristö on rakentunut biosfääriksi, jossa olemme yksi pieni osa biomassana ja näin osakuluttajana yhteisistä elinvarannoista/ elintilasta, joista harmonian nimissä pitäisi riittää voimaa ylläpitämään paljon puhuttua, mutta vähän ymmärrettyä biodiversiteettiä. Luonnon ja ympäristön monimuotoisuudella tarkoitetaan evoluutiosopeumaa ja -kilpailua, miltei harmonisesta elintilakamppailusta.
 
Liika on liikaa -tyhjästä on paha nyhjästä

Ympäristö on monimutkaisten, meille avautumattomien yhtälöiden summa, joista muodostuu elämänlauseke, jota voidaan myös aksioomaksi 1] kutsua. Tämä elämänlauseke on suvereeni, ja siinä on kokonaisuutena kaikki se tieto, mitä on vuosimiljoonina tarvittu tämän maapallomme monimuotoisuuden synnyttämiseen. Tässä lausekkeessa ei ole loputonta kasvua, koska kaava pitää sisällään niukkuusparametrin, joka patoaa rönsykasvua – siis kasvua, joka käy liiaksi luonnonvoimille.
 
Ihmisen ymmärrys näkyy hyvin suomalaisessa susikeskustelussa
[ … maahamme ei mahdu 5,4 miljoonan ihmisen joukkoon edes 300 sutta! …2] ]
 
Kristittyjen Raamattu kertoo ihmisen luodun Jumalan omaksi kuvaksi; samaan hengenvetoon Raamattu kertoo Jumalan luoneen muun eläimistön ja kasviston ihmisen käyttöön – olisiko kaiken luoja niin yksipuolinen, että se asettaisi yhden samoista ja yhteisistä elämänpalikoista muodostuneen lajin kaikkien yläpuolelle -uskallan sanoa, että ei.

Uskallan myös sanoa, että biosfääri kaikkinensa on suurenmoisen syntymekanismin tulos, jossa on tarvittu ”jumalallisia kaavoja”, jotta tämä kokonaisuus on syntynyt 3] – meidän keinosynnytetyt kaavat ylivertaisuudestamme eivät yksinkertaisesti riitä selittämään monipuolista harmoniaympäristöämme, jossa mellastaa se kuuluisa ”lasiliikkeiden norsu”.
 
Toimeliaisuus korvaa puhkihuudetun kasvujargonian ... "

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/136865-... - alta.

.

Ilkka Luoma

... Maailmanloppu tulee liki joka hetki, jollekin - ihmisenkin osalta joka sekunti, sillä jossain päin maailmaa joku antaa sen ainoan omaisuutensa pois - henkilötunnuksen, sillekään ei ole taskuja kuolinliinoissa!

...
"Maailmanloppu voi tulla monella tavalla, mutta tekoälyn uhka on omaa luokkaansa – ja se saattaa selittää, miksi universumi on niin hiljainen

Universumista ei kuulu edes älyn risahdusta, vaikka siellä on lukemattomia elämälle otollisia planeettoja ja ainakin Maassa elämä alkoi ripeästi. Kävikö meillä aivan poikkeuksellinen tuuri? Selittääkö suuren hiljaisuuden älyn puute? Vai sen kuolema? ... "

~ https://www.hs.fi/tiede/art-2000005471519.html -
.

Toimituksen poiminnat