Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Suomi 100 vuotta – itsenäisyysjulistuksesta EU - riippuvuuteen

 • Meitä on liian vähän - tarvitsemme kannustusta ja uskoa huomiseen, jotta luottavaisena tekisimme lisää kansallista identiteettiä
  Meitä on liian vähän - tarvitsemme kannustusta ja uskoa huomiseen, jotta luottavaisena tekisimme lisää kansallista identiteettiä
 • Se virallisempi Suomi 100 banderolli - tehdään yhdessä, kuulostaa hyvätlä - entä käytäntö?
  Se virallisempi Suomi 100 banderolli - tehdään yhdessä, kuulostaa hyvätlä - entä käytäntö?
 • Suur-Suomikin välkkyi joidenkin mielissä - annettiin toistamiseen miekantuppikäsky - Jatkosodan hyökkäysvaiheen huurussa!
  Suur-Suomikin välkkyi joidenkin mielissä - annettiin toistamiseen miekantuppikäsky - Jatkosodan hyökkäysvaiheen huurussa!
 • Kiintoisa kirja - kts. s. 155 - Muistio 14.10.1939 NL' ton päämääristä Moskovan neuvottelujen alkaessa.
  Kiintoisa kirja - kts. s. 155 - Muistio 14.10.1939 NL' ton päämääristä Moskovan neuvottelujen alkaessa.

Vuosi 1917 oli myrskyinen niin Suomessa kuin erityisesti isäntämaassa – tsaarin Venäjällä, joka muuttui moninaisten vaiheiden jälkeen Neuvosto-Venäjäksi ja lopulta Neuvostoliitoksi, joka sekin luhistui aiemmin kuin täytti 100 vuotta. Kommunistinen idealismi ei sopinut eikä sovi evoluution luomalle ihmiskunnalle – olemme kilpailuhenkisiä, voittopyyteisiä ja valtaitsekkäitä.

 

6.12.1917 itsenäisyyssenaatti julisti Suomen itsenäiseksi 

Itsenäisyyden aihiota yritettiin jo valtalailla [1 – SDP' n ohjailemana – ja Oskari Tokoin ajamana [2. Se ei käynyt, ja vaalivehkeilyn myötä demarit menettivät ehdottoman enemmistönsä ja porvallisille tahoille jäi itsenäisyyteemme johdattelu … 

Itsenäisyysjulistus oli meille suomalaisille pitkän prosessin tulos – jonka lähtösävelet soivat jo kaukaa 1700 -luvun lopulta … emme mene tarkemmin aiheeseen, mainiten vain Georg Mangnus Sprengtportenin [3 nimen, joka sukkuloi itseään Tukholman kuninkaan linnoista Pietariin – tsaarin valtapiireihin. 

 

Kansallissäveltäjämme Jean Sibeliuksen ja suomalaishenkisten lehtimiesten tilaama Finlandia [4 avasi systemaattisemman linjan kohti suomalaisuutta, siihen liittyvää identiteettiä, jopa äärimmäisyytenä (fennomania) ja itsenäisyyttä.

Itsenäisyysjulistuksemme sai ensimmäisen tunnustuksen Neuvosto-Venäjältä, joka ”tsaarin perillisenä” (epäselvästä roolistaan huolimatta) myönsi meille ensimmäisenä itsenäisyystunnustuksen – monien mielestä voimattomana Saksan paineen alla.

...

P.E. Svinhufvud oli ensin yrittänyt itsenäisyystunnustusta Saksasta, joka taas oli suosittanut kääntymään Leninin puoleen – niinpä lopulta Ukko-Pekka matkusti delegaationsa kanssa Pietariin, jossa tapasi ”vallankumoukselliset”, jotka lupasivat tunnustuksen 31.12.1917 epävirallisella ilmoituksella. [VIITE]

Lopullisen itsenäisyystunnustuksen, allekirjoituksin, vahvistivat niin V.I. Lenin kuin muun muassa Josif Stalin 4.1.1918, joka oli luvannut itsenäisyyden tietä Suomelle - Suomen sosialidemokraateille jo marraskuussa 1917. 

Stalin oli ollut puhumassa demareille proletariaatin vallankumouksesta – idealla ”kaikki maailman työläiset yhdistykää!” - tuolloin elettiin Karl Marxin ideoiman kommunismin nousevan vahvuuden aikoja. Stalin kannusti työväkeä – toveristoa - nousemaan barrikadeille ja ottamaan vallan käsiinsä, mikä oli Neuvosto-Venäjän halu ja painokkaasti ajama linja laajemminkin. Samalla luotiin pohjia tulevalle Suomen sisällissodalle 1918, jossa toverien tappiota vahvistivat saksalaiset sotilaat.

Suomen porvariston toivomana saksalaiset suorittivat maihinnousun Hankoon, edeten aina Lahteen saakka. Emme puutu aiheeseen enempää, sillä aikakaudesta on kirjoitettu paljon (uuttakin – punaisten vankileiriteloituksineen) ja sisällissota nimitys on jo vakiintunut sana ja ilmaus asiantuntijapiireissä. 

 

HS: ”Hartaimmin isänmaallisuuttaan julistavat ovat harvoin niitä, jotka parhaiten edistävät maansa parasta -otsikko

Satavuotiaan Suomen pitäisi jo olla kypsä puhumaan enemmän myös rauhantöistä suurina isänmaallisina saavutuksina, kirjoittaa Yrjö Rautio … ” -HS/Rautio

~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005462086.html -

 

Allekirjoittaneen teksti:

Suomi 100 kirjoitus

Aivan ensimmäiseksi kansalaisonnittelut kohta tulevalle 100 vuoden juhlalle hetkestä, jolloin rohkeasti otimme tsaarin valtapiirin kadotessa ohjat käsiimme ja julistimme Suomen kansan ja valtion itsenäiseksi 6.12.1917.

Toisekseen, valitettavasti emme ole enää itsenäisiä, mutta juhlaan on silti ainesta.

Keskimäärin meillä menee hyvin, paremmin kuin 90 prosentilla maailman ihmisistä. Siitä kun itsenäisyys julistettiin 100 vuotta sitten Neuvosto-Venäjästä, olemme edelleen kansa, lähinnä suomea puhuva kansa, joka on sitkeä ja kyennyt pitämään rajanaapurisuhteet sellaisina, ettei meitä nykyään uhkaa mikään sodan vaara -

… olemmehan muutoinkin kyenneet jo toiseksi pisimpään rauhanajan jaksoon, suomalaisina. Suurin hienous kansakuntamme juhlan yhteydessä on kansalaistemme vakaa käsitys pysyä sotilasliittojen ulkopuolella.

Sotilaallisesta liittoutumattomuudesta on hyvä luoda uusi paluu uudelle itsenäistymisen 100-vuotiselle tielle, erityisesti lapsillemme ja heidän lapsilleen, jotta heille avautuisi turvallinen elämäntie, täällä idän ja lännen vedenjakajalla - Suomessa, jossa ja josta välitetään – ei vain meistä itsestämme vaan myös naapureistamme!

   

  Itsenäisyys on jalo asia

  Itsenäisyyteen liittyy itsemääräämisoikeus, oma talousmaantiede ja itsemme haluama ulko- ja turvallisuuspolitiikka. Itsenäisyys on halua olla muiden eturistiriitojen ulkopuolella – sitoutumatta minkään suurvaltaintressin sanelemiin ratkaisuihin, jotka määrittävät meidän tahdon vastaisesti ominaisuuksia, jotka vaikuttavat herkkään maantieteeseen olla sen toisen ydinasesuurvallan rajalla.

  Olemme realisteja. Hyväksymme presidenttinäkin olleen J.K.Paasikiven kunniakkaat ja kansakuntamme mielialojen ytimiin menevät sanat: ”Tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku” - lause on hakattu graniittiin muun muassa Helsingin keskustassa Paasikiven muistopatsaan jalustaan.

   

  Kansalaistemme reaalitajua viestittää hyvin myös kaksi itämaalaista sanontaa: ”Pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana” sekä ”Ellet voita vihollistasi, tee siitä ystävä” - viisaita lauseita satojen vuosien kokemuksella – Kiinasta, maailman talousveturista, jonka yhteiskuntajärjestys on jo ”vientituote”!

   

  Itsenäisyys edellyttää nykyisessä ympäristötilanteessa omavaraisuutta

  Suomi on itseasiassa suuri maa – tyhjä maa ja erityisen onnekas ilman maanjäristyksiä, tulivuoria, monsuuneja, aavikoitumista ja liikakansoitusta – lisäännymme itseasiassa suomalaisina liian hitaasti ja näin teemme tilaa kansojen, uskontojen, kulttuurien ja kielien monikirjolle – joko onneksemme tai haitaksemme – riippuen arvioitsijasta!

   

  Suuri Kiitos veteraaneille, joita piti huolehtia jo 1950 -luvulta lähtien

  Suomessa oli väkevä kansallinen eheys, vielä Talvisodan juoksuhaudoissa. Valtiojohto ajoi taitamattomalla ulkopolitiikalla kansamme sotaan 1939 – Talvisotaan, joka on sinällään kunniakas historiansivu arkikansalaisista, jotka uraan, arvoon tai sosiaaliryhmään katsomatta ryhtyivät yhteiseen asiaan.

  Talvisodan juoksuhaudoissa seistiin rintarinnan suuren vihollisen edessä, joka hyökkäsi … (emme puutu juhlapäivänä enää tarkemmin Talvisodan syihin – niistäkin on nyt kirjoitettu riittävästi). [KIRJALLISUUSVIITE].

   

  Toinen kiitos veteraaneille – oli alkanut Jatkosodan hyökkäys, oli ajatus saada menetetty takaisin

  Moni Talvisodan jermu hampaat irvessä ylitti vanhan Suomen rajan* (ennen Talvisotaa) – oli menty vieraalle maalle. Sodan johto pakotti jermut ylitykseen – syynä oli edullisemmat asemat myöhempää rauhanneuvottelua varten.

  Tosin monien suupielissä pyöri sana Suur-Suomi, oli kaivettu miekantuppikäsky sisäälissodan ajoilta esille ja kokonaisvaltaisen Karjalan yhtenäistäminen siniristilipun alle – oli ajatus yhtenäisestä Suomesta, jopa kauas itään.

  Siniristilippujen sijasta monet, liian monien torppien – kuin korttelien pojat saivat hautaristin. Saksan kolmannen valtakunnan säihkeessä oletimme liikaa, jopa saksalaisepäileväinen tsaarin chevalier-kaartin upseeri C.G.E. Mannerheim astui miinaan ja oletti meidän olevan oikeudenmukaisessa veneessä – (emme puutu enempää aiheeseen, sillä Jatkosodasta on nyt ilmeistynyt useampikin asiantuntijakirja [KIRJALLISUUSVIITE]

   

  ...

  Epilogi

  Entä nyt?

  Suomi 100 tilaisuus on vaappumista EU-liittovaltiokehityksen ja lännen sotaliittojen välisessä ristipaineessa. Olemme asemoituneet maantieteellisesti, kansallisesti ja kulttuurillisesti idän ja lännen vedenjakajalle. Olemme itse lähtöisin niin lännestä kuin idästä – katso linkkiliite Suomalaisuuden juurien etsijät [LINKKI].

  Meillä ei ole enää itsenäisyyden tunnusmerkistöjä kovinkaan paljon jäljellä – silti juhlimme itsenäisyyttä, jota ei sanan varsinaisessa merkityksessä enää ole.

   

  Teimme ratkaisevan valinnan kansanäänestyksessä, kun päätettiin Euroopan yhteisöön liittymisestä, jossa kansalta salattiin valuuttamme eliminoituminen – herää kysymys, miten olisi äänestyksen käynyt, jos kansa tiesi markan poistuvan EMU-kytkennän myötä [5. Meiltä salattiin jotain hyvin tärkeää!

   

  Olemme kansan enemmistötahdon mukaisesti sotilaspoliittisesti liittoutumaton, vaikka valtiojohto rakentaa koko ajan hivuttamalla yhteyttä lännen sotakoneeseen Natoon [6. Nyt etenemistietä koetetaan kivetä eurooppalaisella sotilasliitolla – EU-nimikkeen alle.

  Monet maantiedettä tuntevat tietävät Euroopan jatkuvan Uralille saakka, jonne on yritetty usein monien sotakoneiden voimalla – onnistumatta.

  Varsinainen eurooppalainen puolustusyhteistyö sitoisi myös Venäjän mukaan [7, minkä ansioista eliminoituisi se ainoa tekemällä tehty turvallisuuspoliittinen sodan uhka.

   

  Niskassamme on jo paljon muitakin uhkia – ilman tarpeetonta lännen rakentamaa vastakkainasettelua sitä toista ydinasesuurvaltaa kohtaan. Me suomalaiset emme halua olla nyt, emmekä myöhemminkään Nato/US -sotakoneiston varikko, ponnahduslauta kuin taistelualustakaan [8.

  Me ymmärrämme realistisesti sijaintimme Venäjälle erityistärkeiden Kuolan niemimaan ja Pietarin vaikutusalueen välittömässä läheisyydessä. Tässä kohtaavat kansakunnallemme ne kuuluisat edellä mainitut J.K. Paasikiven viisaat sanat tosiasioita.

   

  On aika rakentaa uusi itsenäisyysjulistus

  [ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/11/itsenaisyyden-happikato-99.html - ]

  Kohta aloitamme uuden 100 -vuotisjakson. Tälle jaksolle on rakennettava kestävät lähtötelineet. Kestävyys ja rauha rakentuvat aktiiviseen kauppaan – emme voi olla osa mitään pakote- tai muutakaan kaupan esteiden verkostoa.

  Meille täältä idän ja lännen portilta on erityisasema ja elämme viennistä, kun emme kuitenkaan systemaattisesti tavoittele omavaraisuutta, johon voisi suurin ponnistuksin olla jopa mahdollisuus.

  Kun olemme riippuvaisia ulkomaantoiminnoista kaikkiin ilmansuuntiin – emme voi sitoutua mihinkään blokkiajatteluun, meidän tie on välittäjän tie, niin neuvottelijoina [9 kuin humaaneina ihmisinä, kun muualla kärsitään.

   

  On onni ollut syntyä Suomeen,

  … jonka itsenäisyys oli huipussaan vuonna 1975, kun silloinen voimamies, presidentti Urho Kekkonen kopautti ETYK-juhlakokouksen päättyneeksi. Tuolloin saimme todelliset tunnustukset puolueettomuudellemme – niin lännestä kuin idästä. Tavoitelkaamme tätä tietä – olkoot se meidän uuden vuosisadan Road Map – tie eturistiriitojen ulkopuolelle.

   

  EKSTRA

  Itsenäisyyshistoriaa kirjoitetaan uudestaan ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/225260-itsenaisyyshistoriaa-kirjoitetaan-uudestaan -

  ...

  Tekstilinkit

  [1 ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Valtalaki -

  [2 ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Oskari_Tokoi -

  [3 ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Georg_Magnus_Sprengtporten -

  [4 ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Finlandia_(s%C3%A4velruno) -

  [5 ~ http://jontikka.blogspot.fi/2014/12/markasta-euroon-petos-raskauttavien.html -

  [6 – [9 linkittyvät toisaalla … [US/P_IL]


   

  Ilkka Luoma

  Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

  https://ilkkaluoma.blogspot.fi

  https://www.facebook.com/first.ilkka


   

  US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 156732


   

  DOC suomi100_25112017

  PVM 25112017

  1196_11047

   

  . ... 1/2 ... . 

   

   

   

  Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

  3Suosittele

  3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

  NäytäPiilota kommentit (70 kommenttia)

  Ilkka Luoma

  [2016]

  " ... Suomi itsessään on erinomaisesti asemoitunut – olemme vedenjakajalla
  [ - suomalaisuus kumpuaa niin idästä kuin lännestä, meidän itsemme ollen lännen ja idän vedenjakajalla ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/05/suomi-on-nii... - ]

  Asemamme idästä ulottuvan niemen kärjessä, meren rannalla on ikään kuin idän päätepiste, josta alkaa länsi. Tänään länsi ja itä mittelevät voimiaan – toistaiseksi onneksemme vain sanallisesti olotilassa, jossa pistimiä on kiinnitelty varmistettuihin aseisiin. Jossain kipinä on sytyttänyt leimahduksen, jonka ympärillä länsi ja itä asemoivat omaa kulttuuriaan puolustaen |3 edustamaansa arvomaailmaa |4, aivan loogisin ja historiallisin syin.

  Suomi on erityisasemassa – olemme idän karhun kainalossa hapuillen läntisyyttä

  Kansalaiset ovat realisteja, ja joutunevat opastamaan |5 seuraavista vaaleista toistaiseksi vallassa olevia poliitikkoja roolistamme sitoutumattomana maana, joka ei halua toisten sotiin eikä konflikteihin. Myöskään meidän suurlähetystöt eivät voi esittää niin läntistä kuin itäistä roolimallia …

   … me edustamme suomalaisuutta, jonka erityislaatuisuus esiintyi viimeisen kerran presidentti Urho Kekkosen mahtiaikana 1975 – ETYK – kokouksena |6, joka loi meille puolueettoman valtion statuksen. Kekkonen oli tältä osin tuolla kokouksen päättäneellä nuijan kopautuksellaan saavuttanut erään tavoitteensa – irtautumisen idän syleilystä. Olimme hyväksytyt asemaan, jota oli jo vahvistettu monin YK-rauhanturvaoperaatioiden osallistujana |7.

  Tänään asema on toinen – meidän johtajat unohtivat Kekkosen opit ja teesit
  [ … me emme ole läntisen sotilasliiton jäseniä, emme voi hännystellä liikaa länttä, unohtamalla itää. Kansa on sanonut painavan sanansa väkivahvana natokielteisyytenä jo yli 10 vuoden ajan … ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/06/kansakunta-o... - ]

  Suurlähettiläät edustavat Suomea, omaa ministeriötään ja tasavaltamme presidenttiä. Tämä on vaativa rooli. Suurlähettiläs on itse valtiomme ykkösedushenkilö isäntämaassaan ja joutuu myös ottamaan vastaan kiitokset ja moitteet – joskus jotkut ovat saaneet karkotuksen, tosin suomalaiset eivät.
  Suurlähettiläs ja hänen lähetystönsä on pidättyväinen ja osaa olla maassa maan tavalla, meidän omin erityisin toimintapiirtein, jonka huippukohta on kohtelias puuttumattomuus toisten sisäisiin asioihin – olivatpa ne mitä tahansa.

  Valkoinen oman kaltaisensa demokratian ja vapaan sanan edustaja ei voi olla opettaja, meillä ei ole opetusroolia tai huomauttelijan osaa ollessamme isäntämaan vieraana – vieraalla maalla, vaikka itse tontti voisikin olla valtiomme omaisuutta.

  Tulevaisuuden ulkopolitiikka edustaa huomioivaa tarkkanäköisyyttä oivaltaa riidoille ratkaisuehdotus
  [ … riitojen ratkaisu on asiaviileä asenne jokaista osapuolta kohtaan – vain sillä saavutetaan kaikkien arvostus ja kunnioitus … ] ... "

  Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/08/no-niin-suur... - alta.

  .

  Käyttäjän jgagarin56 kuva
  Juha Kuikka

  Suomi soti itsensä itsenäiseksi juuri siksi, että meille mahdollistui EU:hun tai johonkin muuhun vastaavaan läntiseen ryhmään liittyminen. EU on siis kuin piste ii:n päälle Suomen valtiokehityksessä. Kauan sitä auvoisuutta jouduttiin kuitenkin odottamaan.

  Käyttäjän tampere515 kuva
  Jarmo Makkonen

  "Suomi soti itsensä itsenäiseksi juuri siksi, että meille mahdollistui EU:hun tai johonkin muuhun vastaavaan läntiseen ryhmään liittyminen."

  Oletan että useimmat suomalaiset ovat kanssasi eri mieltä. Suomi taisteli itsenäisyytensä että saisi olla itsenäinen eikä Venäjän tai Brysselin/Washingtonin sätkynukke.

  Käyttäjän jgagarin56 kuva
  Juha Kuikka

  Olettamuksesi on väärä, mitä tulee suomalaisten EU-jäsenyyden kannatukseen. Muu EU-jäsenyyteen liittyvä luonnehdintasi on subjektiivista mielipidettäsi.

  Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #6

  Kuten väitteesi taistelusta itsenäisiksi, jota muuten emme enää ole; meiltä puuttuvat itsenäisyyden oleelliset tunnusmerkit:

  -ei omaa rahaa
  -ei omaa talous- ja finanssipolitiikkaa
  -ei omaa ulkopolitiikkaa
  -ei omaa täysin itsenäistä lainvalmistelua
  -ei omaa turvallisuuspolitiikkaa
  -ei omaa puolustuspolitiikkaa
  -ei omaa täysin itsenäistä oikeuslaitosta ...

  .

  Käyttäjän jgagarin56 kuva
  Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #9

  Oma rahayksikkö ei ole oleellinen suvereenin valtion tunnusmerkki. Valintamahdollisuus omasta valuutasta sen sijaan on. Sehän meiltä ei milloinkaan ole poistunut.

  Talous- ja finanssipolitiikasta sen sijaan taitetaan peistä joka päivä eduskunnassa. Jos päätäntävaltaa ei olisi, niin ei siitä keskusteltaisi lainkaan.

  Ulkopolitiikka on enimmiltään tasavallan presidentin hallinnassa ja tällä hetkellä näyttää siltä, että hän on hyvin tietoinen omasta linjastaan, josta haluaa pitää kiinni.

  Lainvalmistelu on itsenäistä niissä puitteissa kuin se erilaisiin kansainvälisiin sopimuksiin liittyneissä valtioissa ylipäätään on. Periaatteessa mikään YK:n jäsenvaltio ei tässä suhteessa ole täysin itsenäinen. Sveitsi pyristeli juuri siksi YK:hon liittymistä vastaan pitkään, mutta sekin katsoi parhaaksi ottaa lusikan kauniiseen käteen ja luopua tuosta itsenäisyydestään.

  Turvallisuuspolitiikkaa johtaa Suomen hallitus aivan itsenäisellä päätöksellä.

  Sama koskee puolustuspolitiikkaa.

  Täysin itsenäisen oikeuslaitoksen kohdalla pätee sama asia, jonka totesin kaikista valtioista, jotka ovat tehneet kansainvälisiä sopimuksia.

  Sinun viestintäsi tukee sitä näkemystä, että Pohjois- Korea on maailman ainoa miltei itsenäinen maa.

  Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #16

  Räväkällä politiikalla voidaan palata markkaan tms. sopivaan valuuttaan ... vaikka Ruotsin kanssa kimppaan! - tai sitomalla tuo uusi valuutta vaikkapa 50 prosentilla Kiinan juaniin ...

  Ilkka Luoma

  Jarmon lausunto edustaa suomalaista enemmistöä.

  ...
  Kun perehtyy EY-kansanäänestykseen ja kansalta salattuun EMU-kytkentään - herää kysymys, että olisimmeko eurossa, vaan markassa, jota itse säätämällä - olisi taloutemme ollut samoissa kursseissa kuin Ruotsilla viimeisten 10 vuoden aikana ---

  Käyttäjän jgagarin56 kuva
  Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #8

  Vastustaako Suomen kansan enemmistö EU-jäsenyyttä? Eurostahan Jarmon kommentissa ei edes tällä kertaa mainita mitään.

  (Sitäkään ei tosin enemmistö vastusta ...)

  Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #14

  Tutkimusten mukaan enimmillään 40% on EU' ta vastaan --- (?)

  ...
  ~ https://www.talouselama.fi/uutiset/taloustutkimus-... -

  " ... Jos nyt järjestettäisiin kansanäänestys Euroopan unionin jäsenenä pysymisestä, 40 prosenttia suomalaisista ottaisi hatkat unionista.
  Luku on Euroopan korkeimpia, kertoo tuore WIN/Gallup Internationalin End of the Year -tutkimus. WIN/Gallup on maailman johtava mielipidetutkimusyritysten järjestö, ja sen tekemään tutkimukseen vastasi yli 66 000 ihmistä 66 maassa. Suomen osuuden toteutti Taloustutkimus. ... "

  .

  Käyttäjän jgagarin56 kuva
  Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #19

  Pitäisikö sitten vähemmistön antaa sanella Suomen asiat? Kelpaako sama periaate NATO:nkin kohdalla?

  Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #20

  Suomea ujutetaan Natoon - paljon pienemän vähemmistön toimesta - päällimmäisinä Kokoomuksen koppalakkiosasto Pertti Salolaisen ja Ilkka Kanervan johdolla, jopa väkisin ohittaen kansanäänestyksen!

  Käyttäjän LeoMirala kuva
  Leo Mirala

  Porvarit halusivat vain vaihtaa keisaria, kepu ja demarit taistelivat tasavallan puolesta. Jos silloin 1918 olisi ollut tieto EU:sta, olisimme taistelleen siihen liittymisen puolesta yksimielisesti.

  Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #24

  Suomessa oli voimakas kansanosa, joka oli jo tottunut tsaarin aikaan, joka irrotti meidät ruotsalaisuudesta ... ja antoi itsenäisyysajatuksen kasvaa, jopa raviten sitä!

  Ilkka Luoma

  Missä sodittiin itsenäisiksi - kerrotko lukijoille?

  ...
  Olemme EU-Brysselissä noin 3 prosentin voimalla - 97 prosenttia on muilla. Se siitä auvoisuudesta ...

  .

  Käyttäjän jgagarin56 kuva
  Juha Kuikka

  Vapaussodassa ensin, sitten itsenäisyyden säilyttämiseksi talvi- ja jatkosodissa.

  Käyttäjän jorikajanto kuva
  Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #13

  Juuri näin. Näissä kaikissa sodissa itäinen roistovaltio yritti alistaa Suomen hallintaansa.

  Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #28

  Luettavaa sinulle Jori - lisää tietämystä tältä päivältä! ;)

  .
  Lähteet

  [A ~ https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000002918337.html – Antti Hietalahti: ”Talvisodan salainen strategia (Otava 2016)

  [A ~ https://areena.yle.fi/1-3788517 – Kirjamessut 2016, Antti Hietalahden haastattelu – Yle Areena

  [A ~ Lyhennelmä Hietalahden kirjasta ~ https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3627929-tan... - -Kansanuutiset

  [B ~ https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005229401.html – Pekka Visurin käännökset kenraali Waldemar Erfurth' in Jatkosodan ajan päiväkirjoista – HS/Unto Hämäläinen

  [B ~ https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/09/22/kertomus-... – Yle MOT – Erillissota on pelkkä tarkoituksella rakennettu myytti – jopa edellinen presidentti Tarja Halonen viritteli tätä mielikuvaa – tietoisesti [?]!

  [C ”Stalin ja Suomen kohtalo 1939, 1944, 1948, 1950” -Kimmo Rentola, Otava 2016 [x]

  Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #13

  Olimme jo itsenäisiä - alkaessa ja päättyessä, tosin paljon Saksan ansiosta.

  ...
  Nyt voidaan sanoa, että on aika luoda reitti takaisin itsenäisyyteen :)

  ...
  perjantaina, heinäkuuta 17, 2015
  Itsenäisyysmies – Paavo Väyrynen

  (Europarlamentaarikko, toistaiseksi Keskustan Paavo Väyrynen tekaisi kansalaisaloitteen 1] – ensimmäisenä meppinä, hyvin kansallisesti eurooppalaisesta aiheesta – kansalaisaloite eurosta ja siihen liittyvästä kansanäänestyksestä)

  [ … lappilaiset ja monet, monet muutkin ”Erkit ja Liisat” vannovat Väyrysen nimeen – onhan hänellä se kuuluisa presidentti Kekkosen mantteli päällään. Kansalaiset ovat usein arvuutelleet, mitä Urho Kaleva Kekkonen 2] oppipojalleen neuvoi ja opasti. Oli selvää, että nukuttujen öidenkin jälkeen Kekkonen olisi halunnut Paavosta seuraajansa …, ja tämän tietävät myös syvät arkikansalaistemme rivit … ]

  Paavo Väyrynen on ikiliikkuja. Tuleva presidentinvaalien ehdokas, jo monennenko kerran. Aika monen, ja yrittämisellä on tämä kansakuntamme ennenkin menestynyt ja tältäkin osin Paavo vielä korjaa sen eniten tavoittelemansa palkinnon kotiin. Paavo on itsenäisyysmies – suurin kirjaimin.

  Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/07/itsenaisyysm... - alta.

  .

  Käyttäjän JariPirppu kuva
  Jari Pirppu

  Itsenäisyys oli huipussaan Talin-Ihantalan maastossa kesällä-44,sekä n-liiton romahdettua omaan mahdottomuuteensa,ei suinkaan Kekkosen ja Etykin aikaan,,jossa olisi sementoitu baltian maat ja suomi n-liiton helmaan,,mitä te kommarit menetyksenä tietysti edelleen itkette suurena onnettomuutena !

  Ilkka Luoma

  Itsenäisyytemme oli tuolloin Tali-Ihantalassa paljolti saksalaisten käsissä - esimerkiksi Lento-osasto Kuhlmey ---

  ...
  tiistaina, helmikuuta 04, 2014
  1944 rintamakarkureista Lento-osasto Kuhlmeyhin

  " ... Puna-armeija hyökkäsi yllättäen – olimme kuin ”housut kintuissa”

  Kesällä 1944 Suomen armeijan ylijohdon ”yllätykseksi” Neuvostoliiton Puna-armeija aloitti tunnetun kesähyökkäyksensä; olimme suurissa vaikeuksissa, ja rintama alkoi rakoilla. Karkureita ilmestyi metsiimme yhä enemmän. Tällöin annettiin määräykset sotilaskarkureiden pikaoikeudenkäynneistä ja teloituksista. Nyt oli kaikki pelissä.

  Kun hätä oli suurin – oli apu Saksasta miltei heti tulossa

  Marsalkkamme C.G.E. Mannerheimin vaateesta presidentti Risto Ryti kääntyi suoraan Saksan valtakunnan kanslerin Adolf Hitlerin puoleen ja pyysi välitöntä apua kestämättömään tilanteeseen. Hitler otti asian omakseen ja antoi poikkeukselliset pikamääräykset – erityisesti koostettavaksi Lento-osasto Kuhlmey 3], jonka menestystä Hitler valvoi henkilökohtaisesti. Hitler muisti kaikkien omien ongelmiensa keskeltä hyvin ja antaumuksella palvelleet suomalaiset vapaaehtoiset SS-sotilaat Saksan itärintamalla.

  Lento-osasto Kuhlmey oli poikkeuksellinen,

  sitä johti ammattisotilas, everstiluutnantti Kurt Kuhlmey 4], joka sai aina välittömät täydennykset menetettyjen lentokoneiden ja lentäjien tilalle – tätä palvelusta ei Saksa koskaan II Maailmansodan aikana myöntänyt muille asevelimailleen – vain Suomelle, Hitlerillä oli hyvä muisti. Alkukesä 1944 oli jo Saksan alamäkeä rintamenestyksien osalta.

  ”Mustaristit ovat tulleet apuun!”

  Lento-osasto Kuhlmeyn ilmestyminen loppuun väsyneiden omien taistelujoukkojemme ylle pommittamaan hyökkääviä venäläisjoukkoja vastaan oli psykologinen voitto rintamakurillemme. Monien rintamajermujen suusta oli kajahtanut toivorikas huuto: ”Saksan sotakone on tullut avuksemme” -

  Stukat pommittivat Focke-Wulf 190 -hävittäjäkoneiden ohella puolet kaikista venäläisten päälle pudotetuista pommeista – Kuhlmey lensi vuorotta – kuri oli esimerkillistä saksalaisten joukossa – olihan kyseessä valioryhmä, joka kuitenkin menetti koko ajan taistelutovereitaan – ... "

  ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/02/1944-rintama... -

  .

  Käyttäjän jgagarin56 kuva
  Juha Kuikka

  Tuo Suur-Suomen kartta on Terijoen hallituksen hahmottelemien Suomen rajojen mukainen.

  Ilkka Luoma

  Kannustan lukemaan Talvisodan salainen strategia - Hietalahti
  ~ https://www.adlibris.com/fi/kirja/talvisodan-salai... -

  ...

  Käyttäjän jgagarin56 kuva
  Juha Kuikka

  Et sitten halunnut kiteyttää kommenttiisi mitään vastanäkökohtaa esittämälleni faktalle.
  Satunnaiset blogisi lukijat eivät juuri nyt yhtäkkiä pysty tuota suosittelemaasi teosta lukemaan.

  Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #12

  Jatkosodan euforisimmassa hyökkäysvaiheessa kangasteli jopa Kuolan niemimaan saanti Suur-Suomen piiriin - Saksa ei olisi sitä antanut, mutta Ääniselle asti ...

  Käyttäjän jgagarin56 kuva
  Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #17

  Tuon kartan mukaiset rajat olisivat kyllä Suomen etujen mukaiset. Miksi et halua pitää Suomen eduista huolta?

  Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #21

  Tokihan raja olisi voinut olla puolestani vaikka Uralilla, mutta kun tuossa mittelössä oli ja on myös toinen osapuoli :)

  Käyttäjän LeoMirala kuva
  Leo Mirala Vastaus kommenttiin #17

  Mitäs vikaa oli siinä että otimme meiltä ryöstetyn Karjalan takaisin? Ja olisi ollut hyvä että olisimme saaneet kaikki karjalaiset Suomen yhteyteen. Ihan kuten Putin haaveilee kaikkien slaavien saamista Venäjän yhteyteen.

  Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #23

  "Suomalaisuuden" raja idässä on seilannut edestakaisin, riippuen aina Ruotsin vallan ajoilta niin ruotsalaisten kuin venäläisten hyökkäyshaluista ...

  ...
  Suomalais-ugrilaiset kielet?

  Käyttäjän myyrylainen kuva
  Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #23

  Mirala kyselee mitä vikaa olisi revanssismissa. Maailmanhistoria on täynnä sotia joissa on lähdetty hakemaan korvausta kärsityistä vääryyksistä tai jotka ovat aiheutuneet sellaisen yrittämisestä. Osaisimmeko me katkaista tuon kierteen? Edes omalta osaltamme?

  Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #52

  Karjalaa emme saa takaisin perinteellisin menetelmin, mutta on ehkä eräs keino!?

  ...

  lauantaina, maaliskuuta 05, 2011
  Kokonainen Karjalan Tasavalta

  blogID 12100979
  ...
  Kirjoitimme viisi vuotta sitten -- 

  [U] 5.3.2011 | 09:34 | Ilkka Luoma  Kotimaa   115 kommenttia 
  Tänään jaetaan jo ministerinsalkkuja - persujen ehdokas haikailee puolustusministerin pallia - Timo Soini on kuulemma sitä lupaillut ehdokkaalle, hänen omien sanojensa mukaan. Pontimeksi vaalikampanjaan ehdokas heitti peliin Karjalan männyt, ymmärtämättä, että Karjalan palautus on eilistä päivää - tänään keskustellaan kokonaan itsenäisestä Karjalan Tasavallasta, johon enimmillään voisi kuulua myös osa Itä-Suomea!
  ...
  Karjalakeskustelu on menettänyt nykymuodossaan tehonsa - se ei sieltä vapaudu kuin ihmeen kaupalla ja viidenkymmenen vuoden kuluttua. On eräs toinen pinnan alla keskustelua ja vuoropuhelua aiheuttava vaihtoehto - se on kokonaisvaltainen ja täysin itsenäinen Karjalan Tasavalta, joka koostuisi maa-alueista niin Venäjän kuin Suomen puolelta.

  Projekti vaatii paljon työtä ja kansalaiskyselyitä molemmin puolin rajaa 
  Brysselilläkin lienee sanomisensa. Alue olisi Suomen itäosaa Suomenlahdelta Kuhmoon, ehkä jopa Sallaan saakka, mukaanlukien Hamina (Kotka) - toki kunta kerrallaan tehtävin kansalaiskyselyin.
  Venäjän puolella alueet olisivat siellä olevan Karjalan tasavallan alueet + luovutettu Suomen osuus Sallasta, koska se luo merkittävän evään itsenäisen Karjalan Tasavallan menestykselle - luovutetulla Sallan alueella lienee Venäjän rikkaimmat uraanivarat - jo saksalaiset löysivät ne 1942. Asia on pidetty salassa, myös Venäjän puolella - aiheesta laajat arkistot Kremlissä, vastaanotettuna 1944 ja huom! saksalaisilta (kesken sodan!).

  Venäläisten osuus uudessa Karjalan Tasavallassa olisi merkittävä vähemmistö 
   ... ja maa olisi aidosti kaksikielinen, eikä kuuluisi koskaan Natoon, mutta EU:hun kyllä ja venäläiset sen hyväksyisivät, jos se saisi erityiskauppa-alueen oikeudet EU:n ja Venäjän välisenä - vieressähän on Pietari ja Leningrad oblast - seitsemän miljoonaa asukasta. 
  Erityiskauppa-alueesta hyötyisivät kaikki - Suomi - itsenäinen Karjalan Tasavalta ja Venäjä. Karjalan Tasavalta varustettaisiin venäläisin asein, mutta suomalaisin johtomenetelmin.

  Ajatus on tuore, mutta Venäjällä politiikan "syvissä kammareissa" jo tuttu ja huhujen mukaan jopa harkinnanarvoinen. Toki projektiin kuuluisi monia erilaisia tavoitteita - alue olisi myös kiinalaisten vapaakauppakeskus muualle Eurooppaan, erityisehdoin - näin turvaamme suuren kiinalaisen rahoituksen koko Karjalan Tasavallalle.
  Kirjoitan myöhemmin lisää projektista, joka voisi toteutua jo 15-20 vuoden kuluessa   ...  faktana tai fiktiona!

  Ilkka Luoma
  Kommentoi 115 kommenttia
  ORIG ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/60183-kokonainen-karjalan-tasavalta - 

  ...

  Ilkka Luoma

  Klikkaahan kuvaa suuremmaksi ;)

  Käyttäjän myyrylainen kuva
  Jorma Myyryläinen

  Kuikka kertoo Terijoen hallituksen rajakaavailuista. Luoman kuvituksekseen ottama kartta ei ole sellainen. Kansallisarkistosta löytynyt heidän karttansa on esitetty m.m. linkin takana olevassa artikkelissa: https://historiatieto.wordpress.com/2852-2/.

  Toisaalta E.Gylling piirteli myös johtamalleen Karjalan tasavallalle uusia rajoja. Hän päätyi liittämään siihen myös alueita Skandinaaviasta ja Ruijasta.

  Luoman esittämä kartta on siis pikemminkin ihan suomalaista Suur-Suomi-ajattelua. Saattaapa olla ulkoministeriön Helsingin yliopistolla teettämäkin. Siis melko yhtenevä eräiden sellaisten variaatioiden kanssa. Mutta saattaapa olla myös valtakunta.eu -(hupi?)sivustolta (http://www.valtakunta.eu/suomi/index.shtml; S.Rydman).

  Ilkka Luoma

  Klikkaamalla kuvaa suuremmaksi - huomaa, ettei se ole Terijoen hallituksen kaavailu. toki Terijoki olisi halunnut Suomen olevan "karjalan mittainen", johon Stalin olisi mitä ilmeisimmin suostunut ...! ;)

  Ilkka Luoma

  [9

  lauantaina, syyskuuta 13, 2014
  Rikommeko perinteellisen itä-länsiajattelumme?

  " ... kuten USA:n edesmennyt presidentti Ronald Reagan teki ”tähtiensotavisioillaan”. Nyt ei Venäjä enää hajoa, vaan EU:ta ja lännenmiestä ajatellen se ”ajetaan” bryssel-filosofialla Kiinan syliin, jolloin amerikkalaisten pahin skenaario ”Kiina + Venäjä > USA + EU” saattaa talouden osalta vielä joskus toteutua. Meidän täytyy muistaa, että Venäjä on maailman suurin raaka-aineaitta ja Kiina on de facto maailman suurin talous jättiläismäisine tuotantokoneistoineen.

  Suomalaiset ovat kolmen ulkopolitiikan muskettisoturin voimalla aloittamassa,

   … ehkä tiedostamattaankin, osittaisen ’sveitsittymisen – eu-joustavoitetulla filosofialla’ 7]. EU:lle on tärkeää, että on edes yksi maa, joka voi neuvotella kaikissa olosuhteissa Venäjän kanssa – näin samalla rakennamme itsellemme ainutlaatuisen YK-rauhantehtävien suurvallan statuksen 8]. ... "

  ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/09/rikommeko-pe... -

  .

  Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
  Aleksi Parkkinen

  Suur-Suomi olisi kieltämättä aika kiva.

  Ilkka Luoma

  ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/01/germania-haa... -

  tiistaina, tammikuuta 12, 2016
  Germania - haaveillaanko meillä Suur-Suomesta?

  .
  " ... [2007]

  Vaiettu asia - kielletty totuus ja sen ymmärtämättömyys

  (YLE esitti pienoissarjan saksalaisesta arkkitehdistä, joka pelasti itsensä taitavalla luovimisella 1945-46 - varusteluministeri Albert Speer, Hitlerin ystävä ja laskelmoinut lojalisti )

  [ ... joukkoja ja kansanryhmiä on kautta-aikain johdatettu ryhmähengen, kansallistunteen, yhteenkuuluvuuden ja yhteisen vastustajan/ vihollisen osoittamisella tekoihin, jotka hitaasti kehittyivät mm. Saksan Kolmannesta Valtakunnasta esitettyihin ja todettuihin rikoksiin ihmiskuntaa kohtaan ... ]

  LINK ---   http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/06/asioita-joista-ei-uskalleta-t...   ---

  Ilmaisjakeluna ilmestyvä mainokseton tieteen ja filosofian mielipiteitä, tutkimuksia ja tieteellisen maailman riippumattomuusdebattia julkaiseva Tieteessä Tapahtuu -lehti 4/2007 julkaisi (prof. Juha Manninen 2] rohkea ja kiihkottoman kirjoituksen "Eino Kaila ja kolmas valtakunta" 1]. Suomessa oli runsaasti myönteisyyttä ja seurailua jo 1930-luvulta alkaen koskien Kansallissosialistisen Saksan siirtymistä totalitaarisen yhteiskuntajärjestyksen tielle.

  Suomessa - kuten kaikkialla - on hyvin tunnettua, mitä tapahtui Saksassa 1933 - 1945. Nämä kertomukset ja kirjoitukset eivät ole sisältäneet juuri mitään sellaista, josta syntyi ennennäkemätön joukkovoima yhdistämään miltei koko kansakuntaa.

  Kolmannen Valtakunnan järjestelmä kaikkinensa on jätetty esimerkiksi pahan akselista, jolle ei ole vertaa löytynyt. Näkökulmien syväluotaukset kiihkottomina analyyseina ovat jo julkistuneet esisanoina ja varovaisina pohdintoina - ja tässäkin äänitorviksi uskaltautuvat ensiksi "valtapolitiikasta vapaat" tiede- ja filosofiapiirit.

  Joukkovoima ja yhteenkuuluvuuden henki

  1930-luvulla Saksa vapaissa vaaleissa valitsi kansallissosialistisen järjestelmän, jota johti systeemi, joka ammensi alusta alkaen voimansa ryhmähengestä, samankaltaisuudesta, historian kaipuusta ja oman edustamansa ryhmän kaikkivoipaisuudesta.

  1930 -luvun tiede etsi monin keinoin perusteluja vahvemman rooliin, epäkelpojen lopulliseen järjestykseen ja rodun arvioimiseen saavutusten pohjalta. Oli syntymässä vastakkainasettelua tuolloisella tavallansa, jota tänäkin päivänä esiintyy rasismina, reviiripuolustuksena ja pelkona, kuin myös vihana tuntematonta ja vierasta kohtaan.

  Suomalainen myötämieli 

  Akateemikko Eino Kaila suomalaisena filosofina pohdiskeli järjestelmää (erityisesti 1940-1942), jossa suosittiin päämääriä vahvuuksien ja yhteneväisyyden pohjilta. Saksa oli järjestelmä, johon moni suomalainen samaistui, syntyi haaveita ja päämääriä rakentaa vastaavuuksia joukkohengestä, puhtaasta suomalaisuudesta ja elinpiiristä, joka olisi meille historiallisesti kuulunut.

  Suomella oli kiistattomat siteensä Saksaan jo meitä vapauttamaan tulleiden jääkärien ajoilta, jotka tunnetusti saivat koulutuksensa Saksan kasarmeilla. Samoin ne nuoret miehet, jotka seikkailun ja voimantunnon kuin liittoon kuulumisen hengessä vapaaehtoisesti Saksan SS-joukkoihin ilmoittautuivat "yhteiseurooppalaiseen akselivaltojen" sotalaitokseen turvaamaan "yhtenäisen Saksa-johteisen Euroopan" lisäelintilan saantia idästä. ... "

  .

  Käyttäjän LeoMirala kuva
  Leo Mirala

  Olen ylpeä siitä että olemme osa Euroopan Unionia.
  Olemme vihdoin itsenäisempiä kuin koskaan aikaisemmin.
  Kapitalistiset putinistit muistelevat kaiholla patruunoiden miljardivoittoja devalvoitaessa omalla markalla.

  https://www.youtube.com/watch?v=lJ733tjucq4

  Ilkka Luoma

  Leo hyvä, emme ole enää itsenäisiä ... tiedät sen itsekin. Meillä ei ole edes omaa täyttä lainsäädäntöä.

  Käyttäjän LeoMirala kuva
  Leo Mirala

  EU:ssa olisi paljon kirveellekin töitä, mutta se on parasta Suomelle. Meidän omat lipposemme ja sipilämme pystyvät kurmuuttamaan meitä enemmän kuin Brysselin herrat jotka säikkyvät että väki lähtee helposti kadulle.

  Jos meillä on äänivaltaa EU:ssa vain 1 prosentti, se riittää että meitä kuullaan. Venäjän yhteydessä meillä ei olisi yhtään ääntä.

  Ilkka Luoma

  Meille oli raskas isku osallistua EU-pakotteisiin!

  ...
  " ... Hybridioiminen jatkuu EU- ja USA –pakotteina Venäjää vastaan

  [ Sahataan omia oksia – molemmin puolin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/08/kosto-romahd... - ]

  Seuraavalla jakokierroksella Venäjä heitti peliin omat vastaseuraamukset, ja Valio vähentää vastaavasti maidon tuottajahintaa – Oltermanni ei enää kulje itään – tekevät sen itse tai Valio Venäjän tehtaissaan. Hybridiointi yltää jo suomalaisiin ja arkivenäläisiin tuottaen sinne pakon tehdä jotain – jotain muutakin kuin vain viedä energiaa ja ostaa ’mersuja, audeja ja bemareita’.

  Nyt EU jenkaa uusia pakotteita, sahaten omaakin oksaa 13]

  Kreikka tuo laajennettuun sisällissotaan omat panoksensa – voivat halutessaan torpata EU-pakotteet. Venäjä koettaa samalla lyödä kiilaa muutoinkin epäyhtenäiseen EU-rintamaan, joka virallisesti pitää yhtä. EU pinnan alla kipristelee jo tuskissaan, kun omenatkin jäävät mätänemään, kun venäläiset eivät edes omenoita ole tuottaneet itselle – piti ostaa Puolasta.

  Informaatiosota jatkuu räikeänä myös meillä Suomessa

  HS jenkaa yhä voimakkaammin meitä vastahankaisia Natoon, YLE huutaa venäjäuhkaa, useat valtaprinttimediat vääntävät kaikki lööpit mikä vähänkään kalskahtaisi venäläisten nilkkaan – unohtaen kiihkossaan ja lännettymisessään presidentti J.K. Paasikiven sanat: ”Viisauden alku on tosiasioiden tunnustaminen”. ... "

  .

  Käyttäjän LeoMirala kuva
  Leo Mirala

  Jokainen venäläinen tietää että heillä on atomipommeja enemmän kuin muilla. Se on niin massivinen kostoase ettei kukaan uskalla edes ajatella sinne hyökkäämistä. Eikähän siinä olisi edes mitään järkeä.

  Riittää että Venäjä pitää pomminsa, ohjuksensa ja sukellusveneensä toimintakunnossa. Mutta tämä ei näytä riittävän, Venäjä valmistautuu hyökkäämään, siksi on käynnissä valtava asevarustelu. Kansa on jo valmis sotaan, kohta kansa vaatii uusia voittoja. Siksi meilläkin putinistit valmistelevat suomalaisia hyväksymään uudet valloittajat. Eihän muuten Putinin ylistämisestä olisi mitään hyötyä.

  Ilkka Luoma

  Kahdella ydinasesuurvallalla - Venäjällä ja Yhdysvalloilla on riittävästi - liki saman verran tuhovoimaa, kummallakin - särkemään lähes koko Maapallon.

  Käyttäjän MikaSaarela kuva
  Mika Saarela

  Historiantutkimus ei nyt kuitenkaan ole - tai sen ei pitäisi olla - mikään "one trick pony", missä yksi uusi tutkimus julkaistuna kaataa kaiken aiemman. Hietalahden kirjaa blogisti tyrkkää nyt patenttivastaukseksi kaikkeen, koska se näyttää sopivan hyvin hänen maailmankuvaansa. Tiedeyhteisön parissa kyseinen teos ei kuitenkaan ole noteerattu kuin yhdeksi poleemiseksi puheenvuoroksi, mikä toki antaa näkökulmia, mutta ei ole mikään "läpimurto".

  Muuten, historiantutkimukseen kuuluu sellainenkin asia kuin lähdekritiikki. Blogisti kasaa viitteitä omien väitteidensä tueksi historian tapaan, mutta unohtaa viitteet, jos ne eivät istu agendaan. Esimerkiksi kuvituksena oleva Suur-Suomen kartta ei ole mikään virallinen tai mihinkään suunnitelmaan perustuva vaan on peräisin kontrafaktuaalista eli vaihtoehtoista historiaa kuvaavalta, puhtaasti fiktiiviseltä Valtakunta-sivustolta. Sitä vaan ei näy eikä lue tässä ja nyt. Hieman tarkkuutta, vaikka näyttääkin hyvältä ja omaa tarinaa kivasti tukisi. Muuten linkiksi kelpaa vaikkapa elokuva kuunatsien tukikohdasta.

  Ilkka Luoma

  Hietalahden kirja on jo nyt läpimurto, jos viitsii kahlata 700 viitettä, olen numerossa 255 ;) - Suosittelen luettavaksi, oletko lukenut sen?

  Käyttäjän ManuKorkman kuva
  Manu Korkman

  Kaipailemasi omavaraisuus tarkoittaisi sitä, ettemme kävisi kauppaa Venäjän kanssa. Mitä järkeä siinä olisi?

  Ilkka Luoma

  Täysi omavaraisuus on eri asia kuin kriittisten tuotteiden ja raaka-aineiden omavaraisuus - ehkä tärkein omavaraisuus olisi ravinto ...

  Ilkka Luoma

  sunnuntaina, joulukuuta 06, 2015
  Kunnia ja arvostus yhteishengelle, joka pelasti meidät 1939

  Jälleen kerran Tasavaltamme juhlii itsenäisyyspäivää, sehän julistettiin juhlallisesti 6. joulukuuta 1917 0] – saavuttaen tunnustuksen 4.tammikuuta 1918 1].

  0] Itsenäisyysjulistus ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_itsen%C3%A4is...

   
  Nyt on käsillä 98. itsenäisyysvuosi; ohuempana kuin koskaan, sillä niin moni itsenäisyyden tunnusmerkki on luovutettu EU koneistoihin. Vastineeksi olemme saaneet kokomme mukaisen edustuksen – eli 13/ 751 – se tarkoittaa 1,73 prosenttia ääni- ja vaikutusvallasta. Jokainen voi juhlan hetkellä tykönään miettiä millainen itsenäisyys maallamme on nyt.

  Emme anna osaksi luovutetun itsenäisyyden haitata juhlaamme,

   … sillä meillä on aina omanamme se muisto miten isämme, isoisämme kuin äitimme ja äidinäitimme muun muassa lottina olivat siellä jossain ja niissä monissa välttämättömissä tehtävissä, mitä maamme puolustaminen edellytti sotavuosina 1939 - 40 ja 1941 - 44.

  Silloin kansakuntamme yhtenä miehenä ja naisena kävi taistoon, jossa oli kyseessä kansakuntamme huominen. Huominen tuolloin turvattiin ja taitavalla ulkopolitiikalla olemme saaneet elää yli 70 rauhanvuotta. Olemme lisäksi hyvin kaukoviisaina pysyttäytyneet toisten sotien ulkopuolella – emme ole liittyneet kansamme tahdon mukaisesti mihinkään sotilasliittoon 2].

  2] Itsenäisyytemme viimeisiä säikeitä ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/10/itsenaisyyte... -

  Tänään meitä on liikaa työttöminä, yksinäisinä –

   … vanhuksina ilman turvaa, nuorina ilma huomista ja tulevaisuutta. Puheita on pidetty, yritettiin yhteiskuntasopimustakin, mutta johtajamme eivät ymmärtäneet tosiasioita joita maamme kohtaa nyt ja tulevaisuudessa. Olemme sellaisella rannalla, josta on pitkä uintimatka saarelle, jossa luottamus ja usko huomiseen kasvavat mittoihin, joilla selätämme ongelmamme.

  On aina puhuttu mitä ottaisit mukaan, jos joutuisit asumattomalle saarelle

  Nyt tuo kysymys on edessä, meille kaikille, sillä me emme oikeasti tiedä, mitä tapahtuu tulevaisuudessa. Meillä ei ole suunnitelmaa, meillä ei ole luottamusta johtajiimme eikä meillä ole ratkaisunavainta – riittävää yhteishenkeä, joka pelasti meidät Talvisodassa.

  Maamme kaipaa sitä oikeaa Johtajaa, joka näyttää tien ja suunnan –
  [Kriisi tarvitsee myös kriisijohtajaa ja kykyä karismaattiseen otteeseen päätöksentekijänä! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2008/02/aika-ajoin-t... - ]

  Talvisodassa sellainen oli – sotamarsalkka C.G.E. Mannerheim viitoitti rintamalla olevia miehiä ja saimme loistavan torjuntavoiton, kaiken sen päätteeksi, mitä silloiset poliitikkomme eivät osanneet tilanteissa ennen Talvisodan alkua. Kansalaiset maksoivat kalliin hinnan taitamattomasta idänpolitiikan hoidosta!

  Olemmeko nyt samanlaisessa tilanteessa kuin 1938 - 39?

  [Ennen Talvisotaa tapahtui jotain ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/01/talvisodan-v...  – Mikäli haluaa lukea lisää aiheesta, löytyy linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/12/stalin-ja-su... - alta paljon sellaista, joka ei niin paljon ole ollut julkisessa käsittelyssä; se kuuluisa toinen näkemys]

  Emme ole, jos kansalaisemme saavat ylläpitää tahtonsa ja sitkeän pintansa.  Meille on luontumassa kuin itsestään idän ja lännen vedenjakajalle sovittelijan ja rauhanvälittäjän rooli 3] sotilaallisesti puolueettomana valtiona ratkomaan lännen ja idän keskinäisiä ongelmia – unohtamatta niitä yhä kasvavia etelän ja pohjoisen konflikteja, jotka nyt sikiävät Irakin sodan perintönä myös tänne Eurooppaamme 4].

  ...

  Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
  Jaakko Wilenius

  Kuuluisa "toinen näkemys" on totista totta vain blogistille ja ehkä muille hänen kaltaisilleen Neukkuaikoja kaipaaville. Olisiko tässä jotain taistolaistaustaakin vielä mukana vauhdittamassa tekstiä?

  Ulkoministeri Erkon syyllistäminen Talvisodan syttymiseen on absurdi ja naurettava. Sitä ei Paasikiven puuskahdus miksikään muuta. Erkon vastaukset Boris Steinille olivat Suomen hallituksen vastauksia eikä ne olisivat muunlaisia voineet ollakaan. Hangon luovuttaminen sotilastukikohdaksi olisi ollut jäähyväisten jättö Suomen puolueettomuudelle ja tehnyt tyhjäksi oman rannikkopuolustuksemme. Suomalaiset maksoivat kalliin hinnan ja syylliset löytyvät itärajan takaa.

  "Varjo Suomen yllä" ei tuo tähän asiaan mitään uutta. Se vain vahvistaa muutenkin vallalla olevia käsityksiä asioiden kulusta.

  Mitä tulee lentokoneiden tekemiin alueloukkauksiin, niin ainoat, jotka kirjassa mainitaan ovat Neuvostoliiton tekemät ja niitä oli paljon. Aika varmaa on se, että suomalaisten tekemistä ilmatilan loukkauksista olisi varmasti neuvotteluissa keskusteltu jos ne olisivat olleet Neuvostojohdon tiedossa.

  Ilkka Luoma

  Lue kuvakokoelman "Stalin" kuvateksti ja kahlaa mainitun kirjan sivu!

  ...
  Stalin K-arkistot tuovat täyden kuvan noista vakoilulennoistamme, sieltä oleva Leningradin ilmapuolustusalueen komissaarin kirje Stalinille on Suomessa - tuon sen tänne käännettynä lähiaikoina.

  Itse vakoilulennot olivat hyvin tiedossa, sekin tiedetään nyt, että Stalin sai 15.11.1939 selville noiden kuvien luovuttamisemme Saksalle! ... Se mitä Stalin totesi tiedon saatuaan - on ratkaiseva tulevalle Talvisodalle, jota myös Saksa tavallansa "ohjaili" ... tässä kohtaa lue Hietalahden "Talvisodan salainen strategia" ...

  ...
  " ... Rauhan ajan vakoilulentokuvat luovutettiin saksalaisten käyttöön

  Armas Eskola: Lentäminen oli välttämätöntä
  Julkaisija Karisto 1969
  Sotilasilmailumme vaiheita -20 -luvulta sotien jälkeiseen aikaan.
  Tekijä: Juhana Lepoluoto
  Julkaistu alun perin Keskisuomalainen-lehdessä 3.5.2002

  Armas Eskolan vuonna 1939 ohjaamien kuvausretkien yksityiskohdat kerrotaan vasta nyt
  Avoimeksi jää vieläkin suuri kysymys: tiedettiinkö Neuvostoliitossa tiedusteluyhteistyöstä?

  Vapun aattona 1939, rauhan vielä vallitessa Euroopassa, Immolan lentotukikohdasta nousi kapteeni Armas Eskolan ohjaama kaksimoottorinen Bristol Blenheim -kone suorittamaan salaista tehtävää Neuvostoliiton ilmatilassa. Lentolaite oli samaa "lyhytnokkaista" tyyppiä, jollaisia Eskola oli kuskannut Englannin Filtonista Suomeen vuodesta 1936 lähtien. Eskolan yksityiskohtainen kertomus noista rauhan ajan tiedustelulennoista on julkaistu vasta nyt, Kavo Laurilan kokoamassa ja osin kirjoittamassa teoksessa Jatkosodan kaukopartiolennot (Koala Kustannus 2002).

  "Ensimmäinen lento suoritettiin todennäköisesti saksalaisten pyynnöstä", Eskola arveli.

  Hänen mukaansa yleisesikunnan käytössä oli myös saksalaisia asiantuntijoita, jotka opettivat suomalaisille stereokuvien tulkintaa. Palkkioksi suomalaiset näyttävät saaneen erilaisia tiedustelulaitteita, joihin kuului myös erinomaisia ilmakuvakameroita. Aiemmin käytössä olleet brittiläiset Eagle-kamerat olivat osoittautuneet varsinkin korkealla lennettäessä epävarmoiksi vempaimiksi.
  Talvisodan puhjettua monet sotilaat kuulivat rauhan ajan kuvauslennoista. Salaisuus nousi esille myös vajaat kolme vuotta sitten, kun sodanaikaista lentotiedustelua esitelleen näyttelyn koonnut eversti evp. Jyri Paulaharju kertoi siitä.

  Yhteistyö saksalaisten kanssa on kuitenkin pysynyt pimennossa näihin päiviin saakka. ... "

  .
  ~ http://www.virtualpilots.fi/hist/WW2History-tiedus... -

  .

  Käyttäjän myyrylainen kuva
  Jorma Myyryläinen

  Mitä asia-argumentteja ovat:
  - " ... "toinen näkemys" on totista totta vain blogistille ja ehkä muille hänen kaltaisilleen Neukkuaikoja kaipaaville." ja
  - "Olisiko tässä jotain taistolaistaustaakin vielä mukana vauhdittamassa tekstiä?"

  Mihin nuo vastaavat ja mitä ne perustelevat?

  Onko kyseessä vain Wileniuksen tuskastuminen itselleen vastenmielisiin tietoihin ja mielipiteisiin? Jonka hän kietoo ylimielisyyteen ja yrittäen liittää kanssaan erimieltä olevia itselleen vastenmielisiin ilmiöihin?

  Vai viiltävän terävä analyysi joka menee kysymyksen juurisyihin ja syvimpiin pohjamujuihin paljastaen koko asian perimmäisen rakenteen ja olemuksen?

  Tai sitten ihan jotain muuta? Mitä?

  Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
  Jaakko Wilenius Vastaus kommenttiin #83

  Enemmin kysymys on siitä, että blogisti toistaa mantraansa perustellen sitä muutamalla irrallisella tapahtumalla kuten Paasikiven puuskahduksella tai väitetyn vakoilulennon seurauksilla. Näillä ei vielä "toista näkemystä" rakenneta.

  Kuulisin sen sijaan mielelläni hyvin perusteltuja näkemyksiä vaihtoehtoisistä toimintamalleista koskien vuoden 1939 tapahtumia. Jos moittii silloisten poliittisten päättäjiemme toimintaa, niin on mentävä syvälle. Ei riitä se, että toteaa Mannerheimmin ja Paasikiven moittineen silloista hallitusta liian tiukan linjan ottamisesta. Heitä toki silloin kuunneltiin, mutta päätösten tekijöitä he eivät olleet. Päätökset tekivät he, joilla oli myös poliittinen vastuu ja mandaatti. Olisi pohdittava olisivatko he voineet saadulla mandaatilla toimia toisin ja mitkä olivat heidän todelliset mahdollisuutensa? Jos olisi toimittu toisin, niin mitkä olisivat olleet seuraukset? Olisimmeko onnistuneet pysymään suursodan ulkopuolelle vai olisiko seuraukset olleet vielä onnettomammat?

  Olisi tietenkin kiinnostavaa kuulla myös kommentoijan käsitys asioista?

  Hyvä esimerkki tällaisesta perusteellisesta pohdinnasta on Anton Csernokin teos "Katkennut silta", joka kuvaa Unkarin historian kipupisteitä kriittisesti ja perusteellisesti.https://intokustannus.fi/kirja/katkennut_silta/

  Käyttäjän myyrylainen kuva
  Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #85

  Wilenius kuulisi mielellään perusteltuja näkemyksiä. Niin minäkin eikä väitteitä neukkuaikojen kaipuusta tai taistolaisista.

  Onko A.Csernok:kin kirjoittanut Suomen viemestä erilaisiin sotiin ja miten se liittyy unkarilaisten kipupisteisiin?

  Mitä minun käsityksiini tulee joutumisestamme mukaan II Maailmansotaan niin lienen kirjoittanut niistä moneenkine ri plokiin enkä viitsisi niitä joka paikassa toistella. Kirjoitukseni kun eivät ole yhtä hyvässä järjestyksessä kuin Luomalla. :=}

  Lyhyesti kuitenkin: Käsitykseni mukaan kyseessä on pitkä jatkumo joka alkoi jo edeltävän vuosituhannen vaiheella kun osa suomalaista porvaristoa alkoi haikailla saksalaista miehitystä tänne. Liitän siihen von der Golzin miehityksen. Samaten liitän siihen sotavalmistelut 1930-luvulla. Koko tuo poliittinen suuntaus Suur-Suomi -haaveiluineen johti epäluottamukseen joka purkautui kolmen kuukauden Talvisodaksi ennenkuin oltiin valmiita myöhemmin Barbarossana tunnettuun "Kesäsota" -hyökkäykseen. Näin siis äärimmilleen tiivistettynä neljässä virkkeessä.

  Käyttäjän LeoMirala kuva
  Leo Mirala Vastaus kommenttiin #86

  Alkaa rasittamaan tämä putinistien jatkuva talvisota-kiima.

  Myönnän että tokkakai me olimme keljuja Neuvostoliittoa kohtaan, turhaa ärsytimme bolshevikkeja. Mutta miten nöyriä meidän olisi pitänyt olla, jotta talvisota olisi vältetty? Kerro Myyryläinen, vaikka joku esimerkki miten viisaammat välttivät hyökkäyksen?
  Miten se onnistui Puolalla, Liettualla, Latvialla tai Eestiltä?

  Onko Myyryläisen tai Luoman kotipuolessa ollut tapana mennä tappamaan kelju naapuri? Siitä tässä on kysymys eikä mistään Leningradin valokuvista jolloin oli jo miljoona puna-armeijalaista Karjalan metsissä.

  Kotikylässäni Bundan ukko niitteli heinää raja-alueella. Venäläinen rajavartija koitti häätää ukkoa pois, sanoen että tämä on Neuvostoliittoa. Ukko sanoi että tämä on minun maata. Ukko ammuttiin.

  Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #87

  Ribbentropin päiväkirjoista kävisi todennäköisesti ilmi, että Suomi lisättiin salaisen lisäosan korjausneuvotteluissa Baltian maihin ...! Miksi - palataan tähän myöhemmin, kun sopiva dokumentti on käytössä! :)

  Käyttäjän myyrylainen kuva
  Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #87

  Melkoista kiimaa onkin kun vastaa esitettyihin kysymyksiin? Kuinka moni anti-putinisti vetääkään ensimmäisenä esiin Talvisotaan joutumisen kun vihjaiseekaan olevan mahdollista olla myös väleissä naapurin kanssa?

  Miten Miralalla puhe kääntyykin aina "keljuihin naapureihin"? Mahtaako naapurin metsä vastata niinkuin Mirala sinne huutaa ja tunnistaako hän voimassa olevat tonttinsa rajat? Jotkut naapurit kun voivat ryhtyä keljuiksi jos niitä ei tunnista viitaketta heiluttaessaan.

  Käyttäjän LeoMirala kuva
  Leo Mirala Vastaus kommenttiin #92

  Mitäs ilmausta pitäisi käyttää sellaisesta naapurista jonka kimppuun hyökätään ja tapetaan 100.00 miestä?

  Myyryläinen ja Luoma, te puolustatte Stalinin ja Putinin rikoksia, miksi?
  Stalin tappoi miljoonia omia, siis venäläisiä. Oliko ne kaikki keljuja?

  Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #93

  Miten puolustetaan? Nyt on kysymys kuuluisasta puolueettoman tasapainosta, sen tulee olla punnuksiltaan tasan, kun analysoidaan historiaa, jossa on juuri näinä aikoina tullut poikkeavan paljon uutta arkistomateriaalia tarjolle.

  ...
  Kysyisin mistä tätä rujoa Venäjän uhkaa ja vihaa oikein luodaan? Laitetaan puntari vaaka-asentoon ja katsotaan molemmat puolet - se vaatii taitoa, herkkää nenää nähdä uskomusten ja luulojen läpi todellisuuteen - puolin ja toisin! :)

  Käyttäjän LeoMirala kuva
  Leo Mirala Vastaus kommenttiin #94

  Venäjän uhkaa tulee jo siitä että jotkut puolustavat Stalinin rikoksia!
  Putinisteista oli tietysti ihan oikein että me 400.000 evakkoa jouduimme tänne suomalaisten harmiksi.

  Käyttäjän myyrylainen kuva
  Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #95

  Mirala kirjoitti: "Venäjän uhkaa tulee jo siitä että jotkut puolustavat Stalinin rikoksia!"

  Sittenhän ei ole mitään hätää koska kukaan ei ole puolustanut Stalinin rikoksia. Jollei joidenkin pystyttämiä olkiukkoja lasketa.

  Vai tietääkö Mirala jonkun jossakin puolustavan Stalinin rikoksia? Siis ihan aikuisten oikeasti puolustavan. Jos hän tietää niin tuokoon esille, siis oikeita rikoksia ja oikeasti puolustaa, konkreettisin ja tarkistettavissa olevin todistein.

  Käyttäjän LeoMirala kuva
  Leo Mirala Vastaus kommenttiin #96

  Vaikka suomalaiset johtajat tekivät paljon keljua Neuvostoliittoa kohtaan niin Stalin antoi hyökkäyskäskyn: Menkää ja valloittakaa Suomi tai ainakin tappakaa suomalaisia niin pajon kuin mahdollista!

  Herrat Luoma ja Myyryläinen syyttävät tuhansin todistein mitä kaikkea pahaa Suomi teki venäläisiä kohtaan, joten sota oli ihan oikein jukuripäille suomalaisille.

  Baltian maat olivat nöyriä, eivät varmaankaan keljuilleet yhtä paljon kuin suomalaiset. Säästyivätkö ne miehitykseltä ja kyydityksiltä ja kansanmurhalta?

  Käyttäjän myyrylainen kuva
  Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #97

  En ole missään vaiheessa väittänyt, etteikö NL olisi aloittanut Talvisodan sotatoimia ja etteikö se tapahtunut vastoin voimassa olleita sopimuksia. En ole myöskään kiistänyt sodan julmuutta. Se on sitä aina ja siksi meidän tulisi niitä välttää.

  Olen vain yrittänyt valaista omalta osaltani miten näen tuohon sotaan johtaneen kehitykseen kulkeneen. erityisen tärkeää on huomata, että siinäkään kehityksessä Suomi ei ollut irrallinen saareke vaan osa kansainvälistä kehitystä joka kulki vääjäämättä kohti II Maailmansotaa.

  Erityinen kiihoke minulle kirjoittaa kommentteja aiheesta on, että näen nykyisessä kehityksessämme paljon yhteisiä tunnusmerkkejä tuon sotaan johtaneen kehityksen kanssa. En haluaisi, että me tai seuraavat sukupolvet joutuisimme enää kokomaan samaa kuin aiemmat. (Itse olen kuvitellut ehkä jääväni väliin koska en aiemmin uskonut meidän "nilkkiemme" onnistuvan enää minun aikanani sotaa lietsomaan täyteen liekkiin. Vaikka tiedä niistä, en enää ole ihan yhtä varma).

  Käyttäjän LeoMirala kuva
  Leo Mirala Vastaus kommenttiin #98

  Tunnustatko suuren sotaan johtaneen kaaren: MR-sopimuksen, siinähän Stalin ja Hitler jakoivat etupiirit Euroopassa? He aloittivat maailmansodan hyökkäämällä Puolaan yhdessä jne.

  Ei meidän nilkkien kepposet tainneet paljoa silloin vaikuttaa?

  Olisko meidän nilkit nyt pahempia että saisivat Venäjän hyökkäämään taas kimppuumme?

  Eikö ole hieno juttu että olemme päässeet EU:n suojelukseen? Meidän nilkit kuitenkin kohta saisivat sodan aikaan.

  Käyttäjän myyrylainen kuva
  Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #99

  Molotovin ja Ribbentropin allekirjoittama hyökkäämättämyyssopimus oli vain yksi juonne paljon pidemmässä ja laajemmassa historian kaaressa. Tuota sopimusta tuskin olisi ilman Münchenin sopimusta jonka piti tuoda "rauha meidän ajallemme".

  Meidän "nilkit" (huom. lainausmerkit) painoivat silloin perässä kuten, valitettavasti, ne näyttävät nytkin tekevän. Ja perässä juoksu alkoi jo edellisessä vuosisadanvaihteessa kun ensimmäinen osa suomalaista porvaristoa alkoi haikailla saksalaismiehitystä tänne silloiseen suuriruhtinaanmaahan.

  Sen jälkeen moni muukin on "ostanut" saman ajatuksen ja näyttää kauppa käyvän edelleenkin. Osalle vain perässä juostava taho on vaihtunut "rapakon taakse". Tärkeintä näyttää kuitenkin olevan päästä mukaan kun "isot pojat lähtee" ...

  Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #86

  Stalinia korpesi 1920 -luvun alkutaipaleelta suomalaisittain nimettynä Heimosodat - Wikistä löytyy hyvää taustatietoa - suomalaisten hyökkäilyistä Karjalan laulumaille! Tuolta ajalta löytyy se kuuluisa ensimmäinen miekantuppikäsky --- tuohon aikakauteen liittyy paljon muutakin, joihin palataan myöhemmin!

  Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #85

  Varmin Talvisodan este olisi ollut suostua saksan esittämään hyökkäämättömyyssopimukseen.

  Vielä Mainilan laukauksien jälkeen nopeasti suostumus Kolosjoen määritys suoraan Saksalle olisi estänyt Venäjän hyökkäyksen - näin Saksa oli sen uusien dokumenttien myötä ilmaissut, MUTTA!

  Saksa ei ehkä tiennyt, että Stalin oli saanut selville Blenheim-vakoilukuvien suomalaisluovutuksen Saksalle kulkeutuneen tietona Stalinin korviin ... !!

  Ilkka Luoma

  Tekstistä nro [8:

  " ... ”... Kansakunta on jälleen jyrähtänyt! Natolle täystyrmäys ... Kuten aiemminkin, jo yli 10 vuoden ajan. Kansalaisemme ymmärtävät kirkkaasti mitä lännen sotaliittoon liittyminen merkitsisi. Emme halua olla Naton etuvartioasema sen toisen ydinasesuurvallan vieressä. Emme myöskään halua maailman sotivinta valtiota, joka on samalla Naton sotilasjohtaja, maahamme. Suomalaiset eivät halua olla Naton taistelualusta itään””... "

  ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/11/kansakunta-... -

  .

  Käyttäjän LeoMirala kuva
  Leo Mirala

  Höpö höpö juttuja:

  "Kansakunta on jälleen jyrähtänyt! Natolle täystyrmäys..."

  Tuhansilla putinistien kirjoituksilla on todistettu että Suomi on jo tiiviimmin Natossa kuin Eesti!

  Kansakunta ei enää jyrähtele mutta ehkä luoma-kunta?

  Ilkka Luoma

  Voimme rehdisti todeta: "Jyrähtänyt", sillä jo yli 10 vuoden ajan kansakunta vastannut yli 50% voimalla "Kiitos ei" - Natolle!

  Ilkka Luoma

  06122015

  EKSTRA

  Vuonna 1917 syntyneet Helvi ja Veikko Ylikorpi ovat olleet 80 vuotta yhdessä – läpikäyden niin sodat kuin sairaudet. Hiljainen esimerkki arvokkuudesta kestää vaikeuksia. Tämä on samalla historia itsenäisyydestämme, joka on monin osin jo muisto. Vilpitön hatunnosto Helvin ja Veikon sitkeydelle ylläpitää liittoa, joka oli jo alussaan tarkoitettu ikuiseksi, kuten sotaveteraanimme toivoivat itsenäisyytemme osalta vuonna 1944, kun rauha koitti rajoillemme – kestäen jo yli 70 vuotta ~ http://www.hs.fi/kuukausiliite/a1449211691366 -

  .

  Toimituksen poiminnat