Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

West trolling vs. East trolling -valtakamppailua tiedon rajamailla

 • Kahdenlaista yhteiskuntatietoa - totuutta ja sille vaihtoehtototuutta. Kumman Sinä valitset, tuulee sitten idästä tai lännestä?
  Kahdenlaista yhteiskuntatietoa - totuutta ja sille vaihtoehtototuutta. Kumman Sinä valitset, tuulee sitten idästä tai lännestä?
 • Sangen tyypillinen mediaseinä kuluttajalle - Venäjän uhanluonti päällä ... lööppihuudot vierekkäin!
  Sangen tyypillinen mediaseinä kuluttajalle - Venäjän uhanluonti päällä ... lööppihuudot vierekkäin!
 • Lännenmiehen sotakonetta - Natoa - pidetään parhaimpana ammattimanipulaattorina West trolling periaatteen mielipidemuokkaajana!
  Lännenmiehen sotakonetta - Natoa - pidetään parhaimpana ammattimanipulaattorina West trolling periaatteen mielipidemuokkaajana!
 • Ylläolevaan kuvatekstiin erinomaisesti sopiva medialööppihuuto kuluttajille - vaihtoehtoista totuutta jaossa?
  Ylläolevaan kuvatekstiin erinomaisesti sopiva medialööppihuuto kuluttajille - vaihtoehtoista totuutta jaossa?

Maailma muuttui, kahdessa ajallisessa kohdassa; Yhdysvaltain hyökkäykset Irakiin ja Syyriaan |1 sekä krimiläisten valitessa lähinnä lännen hyväksymättömällä kansanäänestyksellä siteekseen Venäjän |2. Näiden kahden tapahtumakeskiön jälkeen maailman informatiivinen elintila ei ole ollut entisensä.

 

Informaatiosota on nyt muotisana. Länsi syyttää lähinnä ilman todisteita Venäjää kaikkien pahan ilman linnuksi – sen sekaantuen vaaleihin, kansanäänestyksiin, mediavaikuttamiseen – unohtamatta kansalaismediaa, jota jo hurjimmillaan väitetään Venäjän systemaattisesti ohjaamaksi propagandaksi |3.

|3 ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005471592.html – '... Erinomainen esimerkki läntisestä informaatiosodan - West trolling menettelystä. Paljon väitteitä, luuloa, nimettömyyttä, todisteettomuutta, arvailua mentaliteetilla: Me tiedämme, mutta ei todistelua tietämisestä. West trollingin pääperiaate näyttää olevan toistoa toiston jälkeen. Toinen hämmästyttävä periaate on tässäkin esiintyvä yksityisen mediatalon voimakas osallistuminen informaatiosotaan. Suosittelen lukemaan linkinalaisjutun ja etsimään väitteille todistelua. Läntisen West trolling manipulaation taisteluvastine idästä on East trolling propaganda. Nyt voimmekin ryhtyä selvittämään manipulaation ja propagandan eroa! ' -allekirjoittaneen kommentti ylläolevaan linkkikirjoitukseen- ]

...

Informaatiosota esiintyy myös laajassa kontekstissa – lännen ja idän yhteiskuntajärjestelmien yhteenottona esimerkiksi EU-valtio Unkarissa |4. Emme myöskään voi olla olla unohtamatta sitä informaatiosotaa mitä valtamedia Sanoma Oyj' n johdolla käydään Suomessa – vaikkapa Natosta ja sen ”suojelevasta merkityksestä” |5 meille suomalaisille, jotka asumme ja vaikutamme täällä idän ja lännen vedenjakajalla.

 

Mitä tämä idän ja lännen välinen informaatisota oikeastaan on?

[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/12/west-trolling-east-trolling-nokittelua.html - … ote: katso kohta |6 - ]

Lyhyesti sanottuna se on West trolling manipulaation ja East trolling propagandan yhteenottoa – erityisesti mediassa, kansalaisvaikutteessa ja kansalaisylläpidetyssä sosiaalisessa mediassa |7.

Meneillään on uusi vaikuttamisen ja valloittamisen ekspansio – länsi yrittää päästä itään – raaka-aineiden lähteille |8. Edelleen länsi koettaa löytää suitsia maailman suurimmalle tuotantokoneelle – Kiinalle, joka tavallansa täyttää jaettavilla liiketoimintamahdollisuuksillaan ”vapaan markkinatalouden ahneustasoja” voitontavoittelusta osinkoihin ja vallan järjestelyineen, jotta riittävä eriarvoisuus kansalaisostovoimassa säilyy – läntisen kaavaston mukaisesti. Mitä tällä tarkoitetaan, siihen palataan myöhemmin erillisellä artikkelilla.

Vastaavasti itä koettaa muun muassa Venäjänä säilyttää asemaansa – vähintään vaikuttavana ydinasesuurvaltana, raaka-ainelähteenä ja maailmanjärjestyksen kolmospelaajana. Kakkosrataa käyttää jo Kiina, taloudellaan, joka vaikutteiltaan on jo maailman suurin |9 – tältä osin amerikkalainen taloushegemonia talouspoliisina on jäämässä historiaan. Sanotaankin, että elämme jo kiinalaisten vuosisataa |10 – heidän mobilisoituessa yhä laajemmalle koko ihmisjohteisen ympäristövaikuttamisen operointimaailmaan |11.

 

Lännen pelkäämä idän jättiläisten liitto olisi katastrofi!

On jo esitetty talouskaavaa, jossa Kiina + Venäjä olisivat suurempi kuin USA + EU |12, vaikka EU hakee (edelleen) linjaansa – ymmärtämätä aina missä mennään sekavan päätöskoneistonsa vuoksi. Aikanaan nuorempi US-presidentti George W. Bush kysyi kenelle hän soittaa, kun hän ottaisi yhteyden EU - Euroopan Unioniin! |13.

 

Mikäli maailman suurin liukuhihna ja robotisaation huominen

… Kiina ja maailman suurin raaka-ainelähde Venäjä löytävät vielä sotilaalliseen yhteistoimintaan saman kaavan kuin talousjärjestelyihin oletetaan löytyvän – on lännenmies hätää kärsimässä.

Tuon yhteiskuntajärjestyksen hädän torppaamiseen on kehitetty West trolling manipulaatio, jolla koetetaan kaikin mahdollisin keinoin, todisteiden puutteistakaan välittämättä tukahduttaa itäistä vaikutetta, joka luonnollisesti yrittää omalla East trolling propagandallaan luoda vastinetta ja käännettä lännenmiehen yrityksille horjuttaa idän kulttuureja.

 

Kaiken takana on lopulta yhteiskuntajärjestyksellinen reviiripuolustus

[ … reviiripuolustus ja siihen liittyvät reviirien valtaukset vaikuttavat kaikkialla ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/04/reviiritaistelu-ei-ole-rasismia.html - ]

Reviiriajattelu ja -käsite luotiin meistä ihmisistä riippumatta jo aikana, jolloin meitä ihmisiä ei edes ollut olemassa. Reviiripuolustus on evoluution keksintöhelmi, joka muodostui heti, kun löytyi vastakappale jollekin, joka yritti ottaa toiselta jotain sellaista mistä se toinen oli riippuvainen.

Kyseessä on lopulta elinpiiristä ja niistä raaka-aineista, joilla mitkä tahansa eliöt tulevat vain ja ainoastaan toimeen ja pysyvät lisääntymiskykyisinä. Reviirikäsite puolustaa elinpiiriä ylläpitämään samankaltaisuuden ja perintötekijöiden yhteissummaa kokonaisuudessa, jonka tuntemattomat ylläpitokaavat ovat vain evoluution hallussa!

Ihmisperäinen demokratia on keskeneräinen reviirivarmenne inhimillisyyttä luoden – kaikki eivät ole vahvoja selviämään, ja näin heikoista halutaan pitää huolta, jotta säilyy statusquo, missä eriarvoisuus on luotuna parametrina demokratian kaavassa. Demokratia yrittää pitää kiinni ”sallitusta” eriarvoisuuskehityksestä, ettei kukaan kuole nälkeen, muttei kaikki kuitenkaan voi kuluttaa ylettömästi.

Yletön kulutusjuhlinta olisi itsesuojeluvaiston vastaista – mikäli 99 prosenttia maapallon ihmisistä kuluttaisi kuten se yksi prosentti, ei mitään reviiriä enää tarvittaisikaan, koska mitään ei sen jälkeen olisi jaettavaksi, minkään [?] elämän edellytyksille!

 

Niin, mistä olikaan kysymys

… oli kysymys idän ja lännen vastakkainasettelusta, jossa nyt vallitsee informaatiosota, puolin ja toisin. On meneillään kamppailu, jossa maailman enemmistö idästä ottaa osaa voimallisemmin ja väkevämmin maapallon yhteisiin varantoihin.

Entinen valloittaja, löytöretkeilija ja kolonialisti Länsi-Euroopasta ja valloitusten jälkeen Pohjois-Amerikasta pitävät kynsin hampain kiinni imperiumistaan, kulutustarpeistaan |14 ja itselleen määräämästä kulutusoikeudesta – tähän mennessä paljolti muiden vähempiosaisten kustannuksella.

 

PS.

Tässä kohtaa on hyvä huomioida Ranskan uuden presidentin – Emmanuel Macronin vierailu ”uusin tuulin”, entisenä kolonialistina Afrikkaan, jonka siirtomaaisäntä-eurooppalaiset liki ryöstivät menneinä vuosisatoina – nythän Afrikassa häärii Kiina – omin itäisin yhteiskuntakulttuuriajatuksin, josta on nyt siitäkin tullut vientituote! |15.

 

EKSTRA

Kiina noussut Suomen tärkeimmäksi kauppakumppaniksi – yllättävää, ja silti ei, kun tutkimme tavara- ja palveluvirrat tarkasti ja huomoimme lisäarvon mitä missäkin summautuu kauppavirtoihin … ~ https://kauppakamari.fi/2017/04/05/kiina-noussut-suomen-tarkeimmaksi-kauppakumppaniksi/ -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

US VU T 24 BL BL BL FB FB FB BLOG 157049

 

DOC west_east_01122017.doc – OpenOffice Writer

PVM 01122017

 

1198_11283

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (121 kommenttia)

Ilkka Luoma

Viitenumero ---

|1 ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20171130220057161...

'Toimittaja kuvaa niin Syyriaa kuin Irakia epävakaiksi valtioiksi, koska hallituksien vastaiset pienryhmittymät hakevat ISIS-järjestön jälkeisiä tyhjiöitä itselleen. Katsokaamme historiaa, mistä epävakaa jopa kaaosmainen kehitys alkoi. Irakin osalta US hyökkäsi valhein ilman YK-mandaattia maahan, miehittäen sen ja tapattaen välillisesti itsevaltias Saddamin - vuonna 2003. Tämän jälkeen Irak on ollut kaaoksessa, synnyttäen näin nyt alueelle luhistumassa olevan ISIS-järjestön. Syyrian kaaos alkoi voimallisemmin, kun US CIA aloitti salaisen Syyrian kapinallisterroristien aseistamisen ja rahoittamisen vuonna 2013. Seuraavana vuonna USAF aloitti raskaat Syyrian pommitukset - kutsumatta ja ilman YK-mandaattia, kuten Irakin sodan aiemmin. Vasta kesällä 2017 US pr. Donald Trump käski lopettamaan salaisen CIA tunkeutumisen Syyriaan'

...

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

On merkillepantavaa, kuinka entinen kehitysmaa on ajanut kaikilla mittareilla mitattuna ennen niin mahtavan Venäjän ohitse. Venäjästä on tullut Kiinalle Kongo, raaka-aineen tuottaja. Venäläiset tarvitsevat kurjuudestsaan kumppaneita ja Kiina näyttää osaavan käyttää tilannetta hyväkseen.

Ilkka Luoma

Liitto on molemmin puolinen - Venäjä saa sen teknologisen kehityspurskeen mitä se ei saa lännestä, kun ajattelemattomasti EU varsinkin meille nuo pakotteet sääti.

Länsi menetti samalla mahdollisesti Euroopan suurimmat huomisen markkinat - kiinalaiset täyttävät jo tuota mustaa aukkoa ;)

Ilkka Luoma

Viitenumero

|4 ~ https://yle.fi/uutiset/3-9955667

'Tähän kohtaan on kysyttävä, että onko Unkarissa Viktor Orban valtakoneistoineen demokraattisesti valittu, siis onko kansa vapaissa vaaleissa hänet valtaan nostanut. Tämä uutinen on verhotumpi esimerkki West trolling informaatiosodasta. Skaala on tällä kohtaa laajempi - on kysymys idän ja lännen yhteiskuntajärjestelmien vastakkainasettelusta'

...

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

- on kysymys idän ja lännen yhteiskuntajärjestelmien vastakkainasettelusta'

Ei ole,kaikki ovat kapitalistisia markkinatalousmaita,,eroa on poliittisen ohjailun määrästä,toimivasta oikeuslaitoksesta,lehdistönvapaudesta etc,joissa venäjä ja kiina eivät edukseen loista !

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Aivan oikein valtaosa maailman ihmisistä eivät elä meidän normiemme mukaan.
On paljon lähetystyötä tekemättä ellei asiaa hyväksy.

Ilkka Luoma

Lännenmies edustaa maapallon ihmispopulaatiosta noin 16 prosenttia, sen ollen väkilukuna vähemmän kuin kiinalaisten määrä - totta lähetystyötä on vielä vähän jäljellä! ;)

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu Vastaus kommenttiin #14

lähetystyötä on vielä vähän jäljellä! ;)

Nuo ihmisoikeudet on vaivalla saatu Yk;n elimissä vuosikymmenten aikana aikaiseksi,,ei niille kannattaisi naureskella,,melkoista kiinan/venäjän ihmisoikeuksien halventamista !

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #33

Millaisia ihmisoikeuksia US hyökkäyssodat tunnustavat - Irakiin 2003, Libyaan 2011, Syyriaan 2014 ... ?

Ilkka Luoma

Viitenumero

|5 ”Naton lippueamiraali vaatii Natoa suojelemaan Suomea, jos joudumme sotaan” -IS ~ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005470067.html

'Joskus tuntuu siltä, että media tekemällä tekisi sodan uhkaa - meille tänne idän ja lännen vedenjakajalle. Varsinkin Sanoma Oyj' n lehdet nato-uskovaisina unohtavat, ettei meille ole ollut sotaa, eikä edes sodan uhkaa viimeisen 70 vuoden aikana. Korpeaako kansakuntamme enemmistön natovastaisuus näin paljon natofanaatikkoja'

...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Idänmiesten on turha aina höpöttää maaperän rikkauksista. Toiset muka niitä himoitsevat. Joutavaa puhetta. Propagandan ainut tarkoitus on esittää että Venäjä on rikas ja ahneet naapurit ovat pahoja.

Koska Venäjä on pinta-alaltaan suuri, on luonnollista että sen maaperään kätkeytyy paljon luonnonrikkauksia . Mutta ovatko ne aarteet noin vain ryöstettävissä? Mikseivät venäläiset itse sitten hyödynnä niitä aarteita?

Valtaosa aarteista on laajan Siperian ikiroudan alla. Sieltä ne pitäisi löytää, kaivaa, jalostaa ja kuljettaa markkinoille. Investoinnit tulevat olemaan suunnattomia. Ensiksi kuljetusyhteyksien rakentaminen ja kaivoksien perustaminen erämaahan. Rakennusaineet ja valmiit tuotokset pitäisi kuljettaa tuhansia kilometrejä jokia myöten satamiin tai rakentaa tuhansia kilometrejä rautateitä.

Timantit ovat niin arvokkaita että niitä kannattaa kaivaa pahoistakin paikoista. Niiden kuljettamiseen ei tarvita laivoja eikä junia. Venäjän suurimman timanttiesiintymän hyödyntämiseen on pitänyt rakentaa 40.000 asukkaan kaupunki itäisen Siperian autiomaahan. Rakennusaineet, koneet, kaikki tarvikkeet on pitänyt kuljettaa valtavan kaukaa.

Venäjällä ei ole pitkään aikaan omia resursseja hyödyntää rikkauksiaan koska aikaa tuhlautuu uhitteluun ja sotimiseeen. Vain helpoimmin saatavat öljy ja kaasu ovat tehokkaasti käytössä. Mutta tulevina vuosikymmeninä rauhantahtoiset sukupolvet voisivat hyödyntää aarteita yhdessä muun maailman kanssa.
http://leomirala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/222594-v...

Ilkka Luoma

...
perjantaina, heinäkuuta 25, 2014

Lännenmies koettaa luhistaa Putinin Venäjän

Vuonna 1941 kesällä [Venäjä] - Neuvostoliitto koki yllättäen rajuimman hyökkäyksen koko historiansa aikana; Saksan kolmas valtakunta Adolf Hitlerin jo aiemmin julkisanomana oli käynnistänyt maailman historian suurimman hyökkäyksen – operaatio Barbarossan.

Hyökkäyksen alettua Josif Stalin katosi julkisuudesta pariksi viikoksi – siksi syvältä diktaattorikolleegan ”yllätyshyökkäys” gruusialaisen Stalinin sydämestä otti. Stalin oli kadotuksensa aikana tehnyt päätöksen – kiveä ei jätetä kiven päälle; ja aloitti valtavan mobilisaation – paljolti USA:n tuella. Saksa ja Hitler oli lyötävä – oli alkanut sota superlatiiveissaan vailla vertaa – raakuudessaan, kuluttavuudessaan ja massiivisuudessaan, … tänä päivänäkin.

USA:n yksi suosituimmista presidenteistä, edesmennyt Ronald Reagan oli näyttelijän draamassaan päättänyt luhistaa pahan valtakunnan – Neuvostoliiton. Reagan aloitti historiallisen Tähtien sota projektin, jonka tarkoitus oli viedä sota avaruuteen, ja jonka todellinen tarkoitus oli kuristaa Neuvostoliiton kansantalous, tässä onnistuttiin ja Neuvostoliitto hajosi.

Nyt lännenmiehet – USA ja Englanti etummaisina koettavat luhistaa Vladimir Putinin Venäjän; liian suurena materiaalien ja energian lähteinä – liian suurena, ollen uhka lännen filosofioiden – demokratian ja vapaan sana levitykselle 1]. Tähän projektiin ei voi mahtua lännelle uhka idän jättiliitosta – Venäjän ja Kiinan kesken. Nyt on tarkoitus hajottaa Venäjä pienempiin osiin ja vähintäänkin rajoittaa idän filosofian vaikute ”volgan mutkille”.

Jatkuu linkin ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/07/lannenmies-... - alta.

.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Tuskinpa Stalin tunsi mitään kollegiaalista pettymystä Hitleriä kohtaan. Pikemmin tuon mystisen kahden viikon aikana selviteltiin sitä miksi ja miten Natsi-Saksa pääsi yllättämään sekä miten eteenpäin. Varmaan sitä pohti Stalin itsekin mutta etenkin muu NKP:n johto.

Pohdinnassa tiettävästi oli Stalinin asemakin sillä käsittääkseni tuo saksalaisten yllätyshyökkäyksen onnistuminen oli kaatumassa puolueen johtokollegiossa toveri pääsihteerin niskaan.

Jatkoa varten kuitenkin lienee katsotun parhaimmaksi olla keikuttamatta johtajan vaihdolla venettä enempää kuin se jo keikkui. Siinä tilanteessa katsottiin olevan parasta linnottautua entisen johtajan ympärille ja keskittyä johtokiistojen asemesta sodan voittamiseen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #24

Hurjin tieto kertoo, että Stalin halusi tarkoituksella luoda Hitlerille kuvitelman helposta voitosta ja laski Saksan syvemmälle maahansa, jotta myöhemmin pääsee tuhoamaan sen totaalisesti - minkä liki tekikin - tähän liittyy eräs melkoinen arvio Stalinin oveluudesta - palaan siihen myöhemmin! ***

Venäjän aroille on ennemminkin miljoona-armeijat hyytyneet, liki jäätyneet.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #25

Mitä noista Stalinin voitoista on jäljellä, Viipuri ja Kalingrad.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #28

Pinta-alaltaan edelleen maailman suurin valtio, joka on samalla se toinen ydinase- ja avaruussuurvalta.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #30

Noista seikoista on varmaankin suurta iloa venäläisille. Paranisiko suomalaistenkin elämänlaatu jos meillä olisi ydinase?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #44

Entä muiden ydinasevaltioiden kansalaisten elämänlaatu - miten muuten määrittelet elämänlaadun?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #53

Katso vaikka kansainvälisiä tilastoja ja arviointeja, kaikissa niissä pieni Suomi on kärkijoukossa ja Venäjä kehitysmaiden tasolla. Tulevaisuudessa P-Korea haastaa Venäjän ydinasemahtina.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #74

Maailman ydinaseista noin 80 prosenttia on kahdella suurvallalla - US' lla ja Venäjällä - kutakuinkin yhtä paljon molemmilla. Venäjällä voimakkaampia ja US' lla tarkempia.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #75

Miten tämä liittyy kansojen hyvinvointiin?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #80

Luehan kommenttisi numero 74. Puhuit Pohjois-Koreasta ydinasemaana - luokitellen sitä.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson Vastaus kommenttiin #53

Vastaa kysymykseen paranisiko Suomen elämänlaatu jos meillä olisi ydinase.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #100

Ei, ehkä vain mahtipontisuus ja ylpeys - onko se sitten elämänlaatua ... filosofit vastatkoon ;)

...
Ehkä pohjois-korealaiset kokevat turvallisuuden tunnetta - enemmän, kun on välineet estää tai ainakin vähentää ulkoa tulevaa suurvaltauhkaa, jopa -sotaa! - Onko turvallisuudentunne sitten elämänlaatua - ratkaiskoot tämänkin filosofit ;)

Pohjois-korealaiset tietävät hyvin US hyökkäykset Vietnamissa, Irakissa, Libyassa ja Syyriassa - kenelläkään noilla US hyökkäyksen kohteiksi joutuneilla valtioilla ei ollut ydinasetta!

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #25

Tuon oveluuden selvittäminen vaatiikin hieman tarkampaa joten odotan mielenkiinnolla.

Venäjälle on toki eksynyt monikin valloitusta yrittänyt. Olen epäillyt, että johtunee kartoista. Esikuntien pöydillä olevat kartat on samankokoisina lehtinä, toisessa läntinen Venäjän rajalle ja toisessa itäinen Siperiaan asti. Hyökkäysnuolia niille piirtelevät strategit eivät vain huomaa samankokoisia karttalehtiä katsellessaan ja niille hyökkäyksiä suunnitellessaan katsoa alareunaan. Mittakaavassa kun on eri määrä nollia.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #32

Hyvä huomio tuo mittakaava. Olisko Stalinille käynyt sama moka talvisodassa? Luuli että Helsinki on Mainilasta parin päivämatkan päässä?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #25

Vaikka Stalin tappoi miljoonia omia kansalaisiaan, on älytön väite että hän olisi tahallaan perääntynut ja siten uhrannut turhaan miljoonia sotilaita.

Kaikkein tehokkainta olisi tietysti ollut panna heti alussa vastaa kaikin voimin ja hyökätä. Mutta vaikuttaa siltä että neuvostoarmeija olikin hyökkäysasemissa, siksi se oli niin helposti tuhottavissa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #46

Vapaan demokratian Yhdysvaltojen ilmavoimat tappoivat arviolta yli puolimiljoonaa vietnamilaissiviiliä ...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Vilkaiskaapa Aasian karttaa! Siperia kuuluu ilman muuta Kiinalle. Se on geopoliittinen tosiasia. Venäjä ehti sen miehittää Kiinan heikkouden aikana.
Venäjä on agressiivinen diktatuuri, Kiina on rauhaa rakastava ikivanha sivistysvaltio. Siperiassa asuu jo nyt miljoonia kiinalaisia. Venäläiset naiset menevät mieluummin naimisiin ahkerien ja raittiiden kiinalaismiesten kanssa kuin juoppojen venäläismiesten. Muutaman sukupolven aikana Siperia muuttuu kiinalaiseksi ja Kiinan osaksi.

Eeuun ja ja Kiinan väliin jää Putinin jälkeen jääneet jämät, tyhjiin imetty saastunut raiskio. Haluaisiko joku ruveta sitä kunnostamaan? Olisiko Natolla kiinnostusta?

Ilkan pitäisi jättää Putinin mielistely ja siirtyä meidän Kiina ystävien joukkoon täysillä:)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Miralalla on kummallinen pakkomielle jakaa Venäjää milloin kenellekin, silloin kun omalta ahnehtimiseltaan joutaa.

Sivistyneenpää olisi käydä kauppaa ja puuhata yhdessä, niinkuin venäläiset ja kiinalaiset tällä erää yrittävät. Yli olemassaolevien rajojen riitelemättä niistä. Ilmeisesti historian opettamina. Oppisivatpa täkäläiset russofoobikot ja misorussistitkin.

Ehkä silloin aikaa myöten toteutuisi Vaalistonkin haave, että käyttäisimme "trolling" sanaa pääasiassa kalastusmerkityksessään.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Myyryläisellä on usein ihan viisaita ajatuksia ja filosofioita.

"Sivistyneenpää olisi käydä kauppaa ja puuhata yhdessä... Yli olemassaolevien rajojen riitelemättä niistä."

Tästähän minäkin olen monesti kirjoitellut. Olisivatpa venäläiset jättäneet sen sotauhonsa vähemmälle ja käyneet kauppaa ja puuhailleet meidän tsuhnienkin kanssa kärsivällisesti jo 30-luvulta lähtien.

Vielä piti hyökätä Ukraina-nimisen slaaviveljen kimppuun! Se Syyrian sota on ihan normaalia piruparkojen lähettämistä taivaaseen ennen aikojaan ihan kuten isä Aurikoinenkin aiemmin teki.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Eikös se ole ihan kohtuullista, kun Miralan kotiseutu rosvottiin punarosvojen toimesta? Samoin 400 000:n muun suomalaisen. Sehän ei taida Myyryläistä juuri liikuttaa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #37

Myyryläistä liikuttaa hyvinkin, että saataisi iänikuinen kostonkierre katkaistua ja opittaisi elämään nykyisten RAUHANsopimuksella vahvistettujen rajojen kanssa.

Se edellyttää nousemista yli kahden sukupolven takaisten juoksuhautojen pohjamujuista ja kumpujen yöstä tähän päivään katsomaan eteenpäin.

Toki menneisyyttäkin pitää sen verran tuntea, että osaa välttää tekemästä samoja virheitä uudestaan. Olemmeko me oppineet? Pahoin pelkään, että emme sillä niin moni näyttää haluavan taas itse kantapään ja persuuksien, etenkin muiden persuuksien kautta opetella samat jutut.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #38

Missä kohtaa on Suomi tai suomalaiset kostaneet tuon häikäilemättömän rosvouksen? Miksi ihmeessä pitäisi joku virhe tunnustaa, kun NL hyökkäsi "Leningradin turvaamiseksi" koko rajamme pituudelta maahamme ja miehitti 11% pinta-alastamme? NL:lla ei ollut kerrassaan minkäänlaista oikeutta ryöstää laillisia, Tartossa 1920 molemminpuolin sovittuja, itsenäisen Suomen syntyrajoja. Ja tämä jo NL:n hyökkäyssodassa 1939.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #39

Aiemmin höyryttiin kohti Inhaa, itää kostamaan ikiaikaiselle periviholliselle ja nytkin jotkut ovat hakemassa revanssia II Maailmansodasta kun sen lopputuloksena syntynyt RAUHANsopimus ei näytä kelpaavan. Ikiaikainen kostonkierre kannattaisi katkaista nyt kun meillä on jo yli kaksi sukupolvea eli yli 70 vuotta selvitty.

Jos Kajanto vaivautui lukemaan niin en vaatinut ketään tunnustamaan mitään vaan kehotin oppimaan ja ehdotin kiipeämään pois yli kahden sukupolven takaisista juoksuhaudoista. Katsomaan miltä maailma ja sen mahdollisuudet näyttävät vähän laveammin ja pidemmältä.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #43

Ja höpöhöpö, Myyryläinen. Talvisodan syy ei ollut mikään muu kuin NL:n valloituksenhalu Molotov-Ribbentrop-sopimuksen pohjalta. Sekin varmaan oli Suomen virhe? NL rikkoi kaikkia maiden välisiä sopimuksia, kun sai aikaan Talvisodan. Yksikään oikeudentuntoinen suomalainen ei koskaan tunnusta NL:n ryöstöpolitiikkaa pienten naapuriensa kohdalla.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #39

Jori ei ole selvätikään lukenut historiaa välittömästi ennen Talvisotaa - suosittelen - nyt Suomi 100 kunniaksi on julkistettu useita erinomaisia teoksia uusista arkistoavauksista - kiinnostaisiko tietää vähän enemmän kuin päähän potkittu "vanha tieto"?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #38

Miten on mahdollista päästä sopuun ja ystävyyteen jos toinen osapuoli ei edes tunnusta rikoksiaan? Puhumattakaan että rosvo palauttaisi saalinsa tai edes pyytäisi anteeksi.

Päinvastoin, naapuri valmistelee uutta sotaa kuumeisesti, jopa 10-vuotaat lapset opetetaan ampumaan meitä. Venäläiset ovat sotakiihkon vallassa, luovutetulla alueella asuvat tuttavat ovat muuttuneet putinisteiksi. Se on yllättävää.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #40

Oliko Natsi-Saksan ja sen liittolaisten kukistaminen ja voitto II Maailmansodassa rikos?

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu Vastaus kommenttiin #45

Ei rikos,mutta usalta väärin pelattu,,olis pitänyt neuvostosysteemi romahduttaa ensin ja sitten lyödä saksa,maailma (ja venäjä)olis päässyt vähemmillä uhreilla

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #47

Historia ei ole kontrafaktuaalista arvottamista ja spekulointia siitä kuka olisi kivin tai edes kivempi voittaja. Se on konkreettisia tapahtumia syy/seuraus-suhteineen joita voimme parhaamme mukaan selvittää ja niistä yrittää oppia jotta jatkossa toimisimme viisaammin kun nyt juuri teemme uutta historiaa mielessämme parempi tulevaisuus. Toivottavasti teemme sitä järkiperäisesti ja suunnitelmallisesti sekä menneisyydestä oppimeena (jota epäilen).

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #61

Eipä voi juuri mitäänsanomattomimmin sanakääntein asioita lässyttää.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #68

Jori, hävettääkö sinua koskaan?

.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #69

Ei ole mitään hävettävää, sitä vastoin sitä samaa voi täydellä syyllä kysyä sinulta. Minkälaisesta suomalaisesta ihmisestä tulee Venäjän uskollinen trolli? Siinä on hävettävää ihan tarpeeksi.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #96

Leipänsä eteen ihmispolo joutuu tekemään vaikka mitä. Ajattelepa että sellaiset valtiomiehet kuin Lipponen ja Aho ovat ihan laillisesti Putinin tukijoita.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #96

Mitä ilmeisimmin et oivaltanut kommenttikysymykseeni liittyvää asiayhteyttä?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #68

Pyydän Kajannolta mitä nöyrimmin anteeksi kun en pystynyt enemmänsanovin sanakääntein viestiäni ilmaisemaan. Toivottavasti sanani ovat kuitenkin käännetty riittävästi viestin perille menoon valtaosalle niitä lukevaa yleisöä.

Jos niiden asennot eivät riittäneet Kajannon ymmärrykselle niin toki mielelläni täydennän siltä osin kuin vajaaksi jäi. Hänen ei siis tarvitse kuin kertoa mitä ei ymmärtänyt niin autan eteenpäin ymmärryksen tiellä vaikka oma runojalkani joskus ojan puolelle lipsahtaakin.

Jos Kajanto sen sijaan kaipaa korkealentoisempaa tyyliä ja sanansäihkettä, hänen sitä löytääkseen on hakeuduttava toisaalle. Laadukkaan kaunokirjallisuuden parhaat mestarit ovat pystyneet varmaankin luomaan jopa hänen vaativaa makuaan tyydyttäviä sanakäänteitä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #94

Jori on niin sanottu "korkean jännityksen" ymmärryslukija, joka muodostaa käsityksiä yksinkertaisista toteamuksista, jos ne sattuvat istumaan Jorin ajatusmaailman kulkuun ja ymmärryskoneistoon. Olemme Suomessa kyvyiltämme vaihtelevaa kansaa, ja jokaiselle on oma, omissa piireissä arvostettu lokeronsa :)

.
Yksinkertainen on kaunista!

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #94

Eipä tee taaskaan mitään vaikutusta. Myyryläinen kätkee tietämättömyytensä hienojen sanakäänteiden taakse.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #97

Totta Jori, niiden ymmärrys, jotta syntyisi vaikuttavuutta - vaatiikin lukijaltaan sivistyneisyyttä! ;)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #104

Kiitos, otan tämän kohteliaisuutena. Samaan aikaan kun tunnen Kajannon puolesta myötähäpeää.

Jos käyttää Korkeajännitystä lähteenään on syytä muistaa kuinka sielläkin on inflaatio käynyt. Aiemmmin riitti kymmenentuhatta volttia, nyt tarvitaan jo miljoona.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #113

Jostain syystä netiketti sortuu tiedon vähyyden suhteessa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #47

Jari, minusta tuntuu nyt, että tuon kommenttisi myötä tajuat ja ymmärrät tämän kommenttiketjun avauksen eli artikkelin West trolling >< East trolling - luehan uudestaan, niin saatat hämmästyä! :)

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #45

Sen jälkeinen pienten rajanaapuriensa ja niiden alueiden miehittäminen, ja Itä-Euroopan haltuunotto oli. Ja sinä et edelleenkään pidä NL:n ja Natsi-Saksan liittoutumista 1939 rikoksena?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #49

Jori!

Minkä valtion tai tuolloisen kansainyhteisön pykälän mukaisen rikoksen tunnusmerkit itse M-R sopimus salaisine lisäpöytäkirjoineen täytti - kerrotko lukijoille?

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #63

Kuulepas, Luoma. Ei se kahden suurvallan Euroopan pienen valtioiden jakaminen sulle-mulle-periaatteella ihan kansainvälisten hyväksyttyjen normien mukaan mene.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #67

Oletko lukenut nuo sopimukset?

Minkä lainsäädännön vastaisia ne sopimuksina ovat?

...
" ... Läntisessä historiantutkimuksessa lisäpöytäkirja oli kuitenkin jo tunnettu pitkään. Sopimuksen salaisen lisäpöytäkirjan yhtään alkuperäistä kappaletta ei ollut löydetty arkistoista, mutta yhdysvaltalaiset joukot löysivät siitä otetun mikrofilmin toisen maailmansodan jälkeenlähde?. Lisäksi lisäpöytäkirjan olemassaoloa tukivat monet säilyneet Saksan johtajien keskustelut ja heidän keskustelunsa Neuvostoliiton edustajien kanssa sekä monet muut toissijaiset lähteet. ... "

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Molotov–Ribbentrop-sopimus#Autenttisuus -
.

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Molotov–Ribbentrop-sopimus -
.

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Molotov–Ribbentrop-sopimus#/media/File:Tajny_protoko%C5%82_23.08.jpg -

.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #70

Kuitenkin Putin on ehtinyt pääministerinä ollessaan tuomita sekä M.R. sopimuksen että sen lisäpöytäkirjan. Ja myöhemmin presidenttinä on puolustanut sitä. Aina tilanteen mukaan. Eli ko. asiakirjat olivat todellisuutta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #77

Kerrotko missä Putin on tuominnut lisäpöytäkirjan ...

...
Uusien arkistoavauksien myötä on hätkähdyttävää tietoa lisäpöytäkirjan "sisällöstä" - Saksa tarkoitti sen myötä (keskustelujen myötä) NL' lle etupiiriä VAIN sen osuuden osalta, mitä olivat maa-aluevaihtoehdotukset Suomelle ENNEN Talvisotaa ...

Kts. kirja:
"Varjo Suomen yllä -Stalinin salaiset kansiot" -DOCENDO 2017 - s. 155!
~ https://www.docendo.fi/varjo-suomen-ylla-stalinin-... -

.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #78

"Natsi-yhteistyö moraalisesti epäarvostettavaa

Helsingin Sanomien mukaan pääministeri Putin kirjoitti puolalaisessa Gazeta Wyborcza –lehden avoimessa artikkelissa:

”Sopimus ansaitsee täyden tuomion”. ”Epäilemättä elokuussa 1939 solmittu Molotov-Ribbentrop –sopimus tulee tuomita täydellisesti. ”Kaikenlainen sopiminen Natsi-Saksan hallinnon kanssa oli moraalisesta näkökulmasta katsottuna epäarvostettavaa”."

http://karjala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/19585-puti...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #98

Entä salainen lisäpöytäkirja, jota Kremlin arkistoista ei löydy alkuperäisenä - miksiköhän?

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #105

https://lupocattivoblog.com/2013/08/23/zur-erinner...

Kiistätkö tämän salaisen lisäpöytäkirjan olemassolon, vaikka kaikki muut sen myöntää?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #108

Totesin vain, että alkuperäisiä ei ole yhtään jäljellä.

Moskovan osalta syy tiedetään - palaan siihen myöhemmin, on oman artikkelinsa arvoinen asia - ehkä säästän tekstin itseänisyyspäivään - siihen päivään, jolloin tuli täyteen 100 vuotta itsenäisyysjulistuksestamme :)

...
Mikrofilmikopio "salaisen lisäpöytäkirjan" allekirjoitukset käsin kirjoitettuine osineen ei ole tuolloisen virallisen asiakirjamääritteiden mukaiset!

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #109

Eli väität salaisen lisäpöytäkirjan kopiota väärennökseksi?

Lisäpöytäkirjan kopio on Deutsches Historisches Museumin kokoelmissa.

http://www.dhm.de/sammlung-forschung

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #111

Väitinkö väärennökseksi, missä kohtaa?

...
Kerroin vain että mikrofilmikopio on loppuosiltaan vastoin aikansa käytäntöjä!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #45

Todellisuudessa ja kiihkotta voidaan sanoa, että II Maailmansodassa oli kaksi täyttä voittajaa - NL/Stalin ja US/Roosevelt/Truman - voittonsa kruunuksi he jakoivat kahdestaan Korean niemimaan, sen kummemmin kyselemättä yhteinäiseltä korealaisten kansakunnalta mitään - vieläpä siten, että US on siellä edelleenkin sotavoimiensa kanssa.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #56

Neuvostoliitto katosi muutamassa vuosikymmenessä voittonsa jälkeen. Sodan hävinnyt Saksa porskuttaa Euroopan unionin johdossa Suomen tuella. Kaikki Neuvostoliiton valtapiiriin joutuneet maat ovat liittyneet unioniin ja Natoon.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson Vastaus kommenttiin #45

No liittoutuminen Natsi-Saksan kanssa Puolan jakamiseksi ja miehittämiseksi ja Baltian maiden, Bessarabian ja Romanian itäosien valloittaminen ja yritys Suomen valloittamiseksi olivat ihan selvästi rikos niinkuin se Nurnbergin oikeudenkäynnissä tulkittiin Natsi-Saksan johtajien vastatessa tekemisistään. Oikeudenkäynti missä yksi sodan aloittaneista valtioista istui tuomarin paikalla.

Neuvostoliiton laajentumisen halu ja agressio oli osaltaan osasyy sodan syttymiselle.
Yksi suuri syy miksi Saksa pääsi niin nopeasti etenemään itään päin oli se että Stalinin armeijat oli ryhmitetty hyökkäykseen eikä puolustamiseen.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #107

Juuri näin. Mutta East-Trolling ei tätä tosiasiaa paljon myöntele.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #110

Suosittelen tutustumaan historiaan - uusimmat kirjat on jo lueteltu täällä ketjussa - sinullekin Jori ...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #107

Nyt oli kysymys, että itse sopimusta väitettiin rikokseksi - ja näinhän ei ole, teot sopimuksen jälkeen jossain vaiheessa saavat osakseen rikoksen tunnusmerkkejä - ne ovat kaksi aivan eri asiaa.

...
Palaan asiaan Stalinin osalta ¤¤¤ -merkkien jälkeen, myöhemmin - sillä vaatii tarkemman selosteen.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #120

Stalinin ja Hitlerin rikollinen sopimus oli pahuudessaan vertaansa vailla koko 1900-luvulla: Kaksi diktaattoria jakoi keskenään hyvin paljon sellaista, mikä ei kuulunut heille. He ottivat ilman minkäänlaista oikeutta omin lupinensa väkivaltaisesti kymmenien miljoonien ihmisten valtakunnat, asuma-alueet ja kaiken omaisuuden haltuunsa, surmasivat syyttömiä mielin määrin ja vaativat muilta kunnioitusta itselleen ja teoilleen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #128

Itse sopimus määritti vaikutusalueet - kuten EU-sopimus määrittää jäsenvaltioidensa myötä toimintarajansa. ainoana erona se, että Saksa ja Neuvostoliitto sopivat vain keskenään omat liikkumarajansa - kysymättä mitään itse alueiden sisään jääneiltä valtioilta. Jori, oletko lukenut itse sopimustekstin? Löydätkö sieltä jonkin rikosnimikkeen?

Suomen osalta uusin arkisto- ja päättelytieto kertoo, että Saksa määritti venäläisten etupiiriin ne alueet Suomesta, jotka hallituksemme jo tiesikin - nämä alueet oli määritetty Stalinin toivomuksena maanvaihdoista, joissa Suomelta saatu neliökilometri korvattaisiin noin kahdella ... Herää kysymys oliko Talvisota turha?!

Jori, suosittelen sinulle kirjaa Hietalahdelta - Talvisodan salainen strategia!
~ https://www.adlibris.com/fi/kirja/talvisodan-salai... -

.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #129

Kysyikö NL Suomelta, saiko se määritellä Suomen etupiiriinsä kuuluvaksi? Kysyikö NL Suomelta, saiko se hyökätä maahamme?

Jos Luoma kaipaa lisää tietoa itänaapurimme historiasta, tässä herralle linkki:

https://www.youtube.com/watch?v=BuTzUxyv_qk

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #128

Ehkä mainitun hyökkäämättömyyssopimuksen luonne paljastuu Kajannollekin jos hän suhteuttaa sitä juuri hieman aiemmin tehtyyn Münchenin sopimukseen jossa taattiin "rauha meidän ajallemme". Siinähän jaettiin Tsekkoslovakiaa niin, että saaliinjaolla oli myös e.m. Puola.

Samaten taitaisi olla syytä myös perehtyä termin etupiiri merkitykseen. Tuohon aikaanhan m.m. USA oli määritellyt koko läntisen pallonpuoliskon omaksi etupiirikseen.

P.s. whataboutismi auttaa joskus saattamaan asiaoita järjellä käsitettäviin mitta-
ja laatusuhteisiin toisiinsa nähden.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #130

Salaisessa lisäpöytäkirjassa sopivat kaksi suurvaltaa etupiireistään ja toteuttivat sitä sopimusta tunnollisesti. Sopimuksen seuraukset synnnyttivät koko toisen maailmansodan. Myyryläisen harjoittama NL:n iankaikkinen valkopesu on joka kerta yhtä vastemielistä luettavaa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #133

Jori, tietämättömyyden katkeruutta ei tule purkaa asiattomana netikettinä!

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #135

Luoma ja Myyryläinen kirjoittavan asioita vain Venäjän näkökantilta. Sehän ei ole mitään tietoa, vaan opittua propagandaa. Yleensä totuudella ei ole sen kanssa mitään tekemistä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #137

Voisitko Jori lukea kokonaan tuon aloituksen - kokoa siihen henkinen voimasi ja sisäistä siinä kirkkaan selvänä oleva vastakkaisuus läntisen miehen West trolling manipulaationa ja itäisen miehen East trolling propagandana ...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #133

Kajanto välttää vastenmielisyyden maun helposti. Lukee vain kanssaan samanmielisten kirjoitelmia jättää erimieliset koskematta. Ei mieli järky eikä vastenmielisyys polttele päätä.

Katsantokannat saattavat toki silloin entisestään kaventua mutta sehän vain helpottanee tuskaista oloa. Sillä tiesihän jo vanha kansa aina Roomaa myöten tiedon lisäävän tuskaa (Quintilianus syytti siellä opetusta: "Difficultatem facit doctrina").

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #128

Samalla tavalla kuin kolonialisti-eurooppalaiset ottivat väkisin Pohjois- ja Etelä-Amerikan - pitäen sitä edelleen, ... kuin aikanaan englantilaiset Intian ja belgialaiset Kongon --- itse asiassa nuo mainitut olivat härskimpiä kuin M-R jälkeiset operaatiot ... Voidaan löytää yhtymäkohtia myös US hyökkäyksestä ja miehityksestä Irakiin 2003 -

.

Ilkka Luoma

Taitavasti toimien Siperiasta riittää molemmille - jopa niin, että ympäristökin säästyy!

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Pelkkää jaarittelua. Miksei venäläiset itse hyödynnä niitä suunnattomia luonnonrikkauksiaan?

Venäjä on niinkuin vanhassa tarinassa koira, joka vahtii heinäkasaa. Se ei päästä härkiä syömään mutta ei syö itsekään.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #41

Näyttää hyödyntävän, kylläkin pelottavan yksipuolisesti.

Ilkka Luoma

Idän liitto saattaa merkitä seuraavan 100 vuoden aikana Venäjän alueen asukasluvun kasvamisen jopa 500 miljoonaan! Miten - jääkööt kunkin pohdittavaksi ;)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Älä unta näe! Putin tuhoaa Venäjän kansaa ja taloutta koko ajan.

Missäs tuhannet rikkaimmat venäläiset eli oligarkit asuvat? - Lontoossa.
Siellä on heidän perheensä turvassa, vaimot ja lapset. Putin voi tappaa isän tai panna vankilaan ja viedä Venäjällä olevan omaisuuden, mutta rahat ja perhe ovat turvassa lännessä.

Missä pankeissa ovat heidän Venäjältä varastetut miljardinsa? - Lontoossa, tosin miljardeja riittää Kyproksella ja jenkeissä säilytettäväksi.

Ilkka Luoma

Näyttää noita miljardeja olevan roppakaupalla - Venäjän valuuttavarantona --- oikeastaan kadehdittavan paljon:

Valuuttavaranto, mrd. USD (sis. kulta) - alkaen 2007 - vuosittain: 476.4, 427.1, 439.0, 479.4, 498.6, 537.6, 509.6, 385.5, 368.4, 377.7 ja viimeisin arvo 424.9 -10/2017

~ https://www.bofit.fi/fi/seuranta/tilastot/venaja-t... -

.

Ilkka Luoma

...
... Jollalle tulossa kaikkien aikojen suomalaismenestys - Kiina, BRICS ja Venäjä heittävät amerikkalaisjohteiset mobiiliohjelmistot pois ... ? Mistä tilalle, kun Applen OS, Googlen Android ja Microsoftin Windows eliminoituvat. On ratkaisu Nokian viimeinen helmi - Meego, josta Sailfish on kehitetty, ollen kuitenkin legendaarinen Linux. Eliminoitaviksi joutunevat myös Facebook, Twitter, Whatsapp ja Youtube - kaikki amerikkalaisia alustoja, joita voidaan käyttää lännen manipulaatioon - West trollingiin! Entä tuletko tilalle idän East trolling propaganda, kun lopulta lännen ja idän yhteiskuntajärjestykset ottavat yhteen.

~ https://www.is.fi/digitoday/mobiili/art-2000005471... -

" ... Näin Jolla laajenee salakavalasti maailmalle – ”Google vie sinun ja yrityksesi tiedot” --- Jollan eteläamerikkalainen kumppani esitteli suunnitelmiaan Slushissa. Tavoitteena ei ole vähäisempi kuin amerikkalaisista käyttöjärjestelmistä eroon pääseminen.

Laitevalmistajasta ohjelmistoyhtiöksi muuttunut Jolla etenee suunnitelmissaan päästä Etelä-Amerikan ja Venäjän markkinoille. Yhtiö ei enää valmista puhelimia, mutta sen kumppanit julkaisevat Jollan Sailfish-käyttöjärjestelmää hyödyntäviä laitteita.

Bolivialainen Grupo Jala julkaisi lokakuussa Accione- ja Accione P -puhelimet, jotka asettuvat edulliseen ja keskihintaisten laitteiden sarjaan. Ensi vuonna yhtiö aikoo julkaista myös huippumallin ... "

.
Miksi Bolivia?

.

Ilkka Luoma

Viitenumerot:

|6 ” … Lännenmies vakuutteli tekevänsä vastineen itäisen ajatusmaailman propagandalle –

… syntyi käsite East trolling (propagandatuutti). Slaavilaiseen tyyliin otettiin suoraviivaiset käytänteet suunnatessa tarkoitushakuista tietoa – informaatiota, propagandan|3 tyylillä.

Propaganda on jyrkkä muoto tiedonlevityksessä, jossa ei yritetä vihjailla, vaan esittää suoraan tavoitehakuista päämäärää, jossa ei koeteta kätkeä vaikuttamisen yksipuolisuutta. Propagandan etu on se, että se havaitaan helposti ja siihen voidaan asennoitua järkiselitteisesti tai siten tunneviihteellä totena ja kiehtovana. Tähän uuteen sodan muotoon – informaatiosotaan |4 haluttiin lännestä vastavoima. Haluttiin esittää totuutta, tarkkaa tietoa, tarkastettua informaatiota, siis tavoitteena antaa oikeaa tietoa |5. Mikä on muuten oikea tieto? … ” -BLOGSPOT/Ilkka Luoma.

...

Ilkka Luoma

Viitenumero

|7 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/246328-...

' ”... Äärimmilleen typistettynä sosiaalista mediaa syytetään suoran kansalaisvaikutteen yhteiskuntajärjestykselle tuomaksi haitalliseksi ja vaaralliseksi vaikutekanavaksi. Syytteen syltyt syvät lännenmies haluaa heittää helpolla väitekehyksellä itään - Venäjälle ja jopa Kiinaan. Niin Venäjä kuin Kiina koetaan "noin 18 prosentin" |10 länsihegemonian viholliseksi. Todellisuudessa lännenmies on häviämässä yhteiskuntajärjestyskamppailunsa "idän uusille aalloille", joiden takana on valtaosa maapallon väestöstä. Todisteeksi tästä lännenmiehen taistelusta sopii hyvin amerikkalaisten jatkuva sotimishalu ja päällä olevat US-vaikutteiset sodat. Nyt tätä lännen ylivaltahegemoniaa paalutetaan Hollywood elokuvien lisäksi uusilla amerikkalaisjohteisilla some-apparaateille, jotka nyt näin kääntyvät suoran kansalaisvaikutteen myrskyllä lännen yhteiskuntaylivaltapyrkimyksiä vastaan. Kaksi tekijää lisää - Kiina ilmoitti sen yhteiskuntamallin kehittyneen vientituotteeksi |11 ja Kiinan ottavan ympäristöjohtajuuden, koska maapallo on tuhoutumassa jalkojemme alta viimeisten 150 vuoden kulutusjuhlapäästöjen |12 rujoksi lopputulemaksi” ...'

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

kiina ottamassa ympäristöjohtajuuden ?
-voi mitä satuilua,,ympäristön tuhoamisessa on ottanut,ei muussa,eikä russki häviä juurikaan !

Ilkka Luoma

Seuraatko ympäristöasioiden kehitystä maailmalla?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ilkka jaksaa kieroilla Venäjän viljan tuotannosta ja viljelystä.

Kolme vuotta sitten kirjoittelin somessa että nyt Putinilla olisi korkea aika patistaa alamaisensa syyskyntöihin. Olin kierrellyt Karjalassa ja Laatokan ympärillä ja näin että siellä oli miljoonia hehtaareita hyvää peltoa viljelemättömänä. Kolhoosien navetoista oli jäljellä vain tiilirauniot.

VenäjänAika-lehdessä toveri Mitenjov Moskovasta kirjoittaa miten todellisuus on katastrofaalinen: Venäjän pelloista on viljelemättömänä peräti 90 prosenttia, eli 100 miljoonaa hehtaaria! Pellot metsittyvät nopeasti, tuhannet kylät autioituvat, miehet kuolevat kuin kärpäset, työttömyys ja viina tuhoaa heidät. Tällaisen porukan kanssa on Putinin mahdotonta lisätä tuotantoa, kukaan ei enää osaa eikä viitsi tehdä peltotöitä. Väkilannoitteiden korkea hinta ja pankkien yli 30 prosentin lainakorot estävät investoinnit maatalouteen. Kohta öljymiljardit loppuvat, mistä sitten Putin-parka hankkii ruokaa?

Silti Etelä-Venäjän maatalousyhtymät myyvät vehnää maailman markkinoille koska sieltä saa 30-40 prosenttia paremman hinnan. Turhaan Venäjän hallitus yrittää vedota isänmaallisuuteen että pitäisi ajatella omia kansalaisia. Oligarkeilla ei ole isänmaata eikä ruplalla isänmaallisuutta!

http://leomirala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/202546-r...

Ilkka Luoma

Luitko tuolta kommenttiketjusta aihetta käsittelevän Kauppalehti-artikkelin?

Koski Venäjän maataloutta ...

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Useimmilla Euroopan mailla on maatalouden ylituotantoa, Suomikin vie kauraa Yhdysvaltojen hevosille. Venäjän kannalta on tietenkin hienoa, että se pystyy myymään vehnää yms.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Luin, se on totta sellaisenaan. Mutta se ei ole koko totuus.

Totuus on se että oligarkkikaptalisti vie Venäjällä kasvatetun viljan sinne mistä se saa paremman hinnan, eli ulkomaille. Putinin ja Medvedevin asia on ruokkia kansalaiset, eli ostaa viljaa ulkomailta enemmän kuin toiset vievät.

Kas tällaista on Venäjän kapitalismi, oikeaa kapitalismia, ihan kuten lännessä.

Ennen sanktioita suurin osa baabuskojen keittämästä kaalista tuli Natomaasta Hollannista! Niin että revippä siitä:)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #82

Kaikki liikemiehet harrastavat tuota "sinne, minne missä suurin voitto saavutetaan" -periaatetta. Tuhannet yritykset menivät Kiinaan tuon periaatteen myötä - länsimaista.

...
Nykyään Venäjän maataloutta kehitetään "isän kädellä" - tämän osalta sahasimme pahasti oksan jolla istuimme. Saatamme menettää 130 miljoonan ihmisen markkinat - kts. Valio yms ---

...
|12 – EU’ n Venäjän pakotteet ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&t... - 303 lukijakommenttia!

Sahasimme oksaa, jolla istuimme! meidät pakotettiin EU-pakotteisiin ---

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #89

Rauhan ylläpitäminen maksaa. Jos pakotteiden avulla estetään Venäjän laajentumisaikeet, mitkään uhraukset eivät ole liian suuria. Sota on kaikkein kallein ratkaisu.

Miten kävi kun Länsi antoi Hitlerille periksi?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #102

Miten olisi käynyt, jos länsi olisi antanut periksi vielä 1944-45?!

Ilkka Luoma

Syntyi jälleen hieno ketju - asiaa, täyttä tietoa, luuloa, harhailua ja aloituksen vierestä jutustelua. Mitä ilmeisimmin osalta loppui tieto/taito keskustella West trolling -manipulaatiosta ja sen vastavoimasta East trolling propagandasta ;)

Ilkka Luoma

...

"Professori Markku Kuisma: Suomi on osannut trollata myös itseään

Suomalaiset ovat vaatimatonta väkeä. Muut kykenevät vaikuttamaan mielipiteisiin, mutta me seisomme avuttomina, ihan rehellisyyttämme. Silti Suomen valtio- ja sodanjohto on kyennyt alan huippusuorituksiin. Goebbels kadehtisi.

Venäjän Neuvostoliitto-vaiheen taidot tiedämme ja niille oikeutetusti nauramme. Kuka on koskaan uskonut Mainilan laukauksiin? Entä O. W. Kuusisen johtaman Terijoen kansanhallituksen nauttimaan kansan kannatukseen? Tikku on helppo havaita toisen silmässä, malkaa omassa ei oikein mitenkään.

Joukossamme elää yhä ihmisiä, jotka rehellisesti uskovat Suomen käyneen vapaussotaa keväällä 1918 Venäjää vastaan. Ei käynyt. Tai sitten sanalle on annettava uusi sisältö. Miksi ihmeessä harhainen käsite otettiin käyttöön?
Valkoisen armeijan päällikkö Mannerheim paljasti 1930 syyn Kai Donnerille. Lausuma on edelleen tallella Donnerin kokoelmassa Kansallisarkistossa. Siinä Mannerheim selittää: ”Tulisi tähdentää, että se oli vapaussota. Puhe sisällissodasta (tuottaa) liian paljon katkeruutta. Me emme koskaan olisi saaneet niitä talonpoikia mukaamme, jos olisimme sanoneet, että käymme punaisten kimppuun.”

Mitä tästä päättelemme, on toinen asia, samoin se, kuinka hyväksyttävää harhaanjohtaminen tilanteessa oli. Itse en astu Mannerheimin kivittäjäksi. Mutta valheessa, vaikka valkoisessa, ei kannata loputtomiin roikkua.
Vapaussota-kampanja onnistui hyvin. Toinen esimerkki tehokkaasta infosodasta liittyy kesän 1941 suurhyökkäykseen. Asia on Mauno Jokipiin ja Tuomo Polvisen tutkimuksissa ajat sitten todettu ja nyt eversti Pekka Visurin kääntämissä saksalaiskenraali Erfurthin päiväkirjoissa vahvistuksen päälle vahvistettu.
Kyllä Suomen sotakone oli viimeisen päälle viritetty Saksan Barbarossan osaksi. Tavoitteena oli vallata, tuhota ja ryöstää idästä niin paljon kuin voimat sallivat. Erfurth-keskustelujen mukaan Mannerheimin ja Rytin suurin huoli oli, miten hyökkäys näyttäisi puolustukselta ja valloitukset vain revanssilta, jonka kansa hyväksyi.

Siinä onnistuttiin yli odotusten. Homma meni putkeen tavalla, jota maamme turvallisuuskomitean trolliarmeija muotoili Venäjän toimia ennakoidessaan viikko pari sitten: ”Informaatiovaikuttaminen voi olla pidempi kampanja, jolla pyritään muuttamaan mielialaa ja mielipiteitä. Se voi olla hyvin tehokasta, jos kansalaisten päähän saadaan ajettua joku tietty ajatus.”

~ https://seura.fi/blogit-ja-kolumnit/professori-mar... -
.

Ilkka Luoma

Syventääkseni ketjun ydinkysymystä eli idän ja lännen vastakkainasettelun manipulaatio - propagandan syy-seuraussuhteita - liitän kiintoisan tekstin Kansan Uutisista, jossa pohditaan suomalaista vastakkainasettelua idän ja lännettymisen osalta, koskien Nato-kysymystä, jossa pieni noin 20 prosentin vähemmistö kopeana ärhentelee noin 60 prosentin enemmistölle - syyttäen, ettei kansakuntamme suuri enemmistö ymmärrä omaa parastaan, eikä näin ymmärrä sotaliitto Naton suojelevaa merkitystä ...!

...
" ... Miksi vastustajien pitää koko ajan perustella kantojaan, mutta kannattajille riittävät latteudet? -KU otsikko

Ei tullut näistäkään presidentinvaaleista Nato-vaaleja, kannatus ei riitä. Presidenttiehdokkaista jäsenyyttä kannattaa ainoastaan RKP:n Nils Torvalds. Kansasta jäsenyyden kannalla on 22 prosenttia ja vastaan 59, ilmeni Helsingin Sanomien marraskuun alussa julkaisemasta gallupista.

Asetelma on selvä, mutta suomalaisen Nato-keskustelun kummallisuus on siinä, että jäsenyyden vastustajat joutuvat koko ajan perustelemaan kantaansa. Muutosta vallitsevaan tilanteeseen ajavilta riittää lattea perustelu, että sotilasliiton jäsenyys parantaisi Suomen turvallisuutta. Tai presidentti Martti Ahtisaaren vielä latteampi väite, että koska Suomi on länsimaa, sen pitää kuulua kaikkiin läntisiin organisaatioihin – siis olla liitossa myös diktatuuriin vajonneen Turkin kanssa.

Perusteluja sille, miksi Nato-jäsenyys ei parantaisi Suomen turvallisuutta eikä Itämeren vakautta, on koottu tänä syksynä ilmestyneeseen artikkelikokoelmaan Vakaus vaakalaudalla (Into). Jo kirjoittajien nimilista, muun muassa Esko Seppänen, Jaakko Laakso, Pekka Visuri, Heikki Talvitie ja Erkki Tuomioja, kertoo kupletin juonen. ... "

Jatkuu ~ https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3812064-vas... -

.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

"Esko Seppänen, Jaakko Laakso, Pekka Visuri, Heikki Talvitie ja Erkki Tuomioja, kertoo kupletin juonen. ... "

Niin kertoo.

Ilkka Luoma

Onko Keijolla asennoitumisvaikeuksia asiantuntijoita kohtaan ;)

Ilkka Luoma

Päätteeksi tähän ketjuun ja tarkasti aloitusartikkelin aihetta seuraten - sopii tämä tekstilainaus täydellisesti:

Venäjä ja Suomen talous 1700 - 2015 -Markku Kuisma SILTALA 2015 s. 225
~ http://www.siltalapublishing.fi/kirja/226/ -

" ... Suurteollisuuden ja liikepankkien kansallistaminen, maareformi ja valtiokoneiston puhdistaminen fasisteista - ja samalla kommunistien vastustajista - oli NKP' n ja Neuvostoliiton yhteinen ja pysyväinen linja. Siinä tuli tyydyttävästi hoidetuksi sekä ideologiset että suurvaltapoliittiset näkökohdat.

Valtiojohteinen suurteollisuus Moskovalle suopean hallitusvallan ohjauksessa vaikutti monessa suhteessa jopa ihanteelliselta ratkaisulta. Itä-Euroopassa venäläisten pistimien tuella toteutettu ja Länsi-Euroopassa kansanrintamahallitusten edistämä linja oli ideologisesti oikeaoppinen. Lisäksi se edisti Suomen yhdentymistä Neuvostoliiton talousalueeseen. Samalla tavalla Länsi-Eurooppa ja Yhdysvallat integroituivat rakenteitaan ja toimintatapojaan yhdenmukaistamalla ... "

...
Entä nykyinen Kiinan harjoittama ja kehityksen rattaissa oleva Keskushallinnon mainitsema, jo vientituotteeksi sopiva yhteiskuntajärjestys - näyttäisi olevan lainatun tekstin "puolivälistä - keskeltä"!

...

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Luoman bloggaukset on yhä enemmän infosotaa(kremlin/kiinan leirissä) ja aseenkantajansa myyryläiset ja muut säestää,,,-ei enää kyllä suomen ipun leirissä tämä bloggaaja !

Ilkka Luoma

Luitko koko alustusartikkelin - huolella, kannustan lukemaan uudelleen, saattaa ajatus kirkastua ;)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Pirpulle tiedoksi, etten ole kenenkään aseenkantaja sillä niin paljon olen kallellaan pasifismiin etten ole tarttunut minkäänlaisiin aseisiin sitten 1970-luvun puolessa välissä käymäni armeijan.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Ei tarvitsekaan tarttua aseeseen, jos on Venäjän infosoturi.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #138

Hohhoijaa, Kajanto, hohhoijaa. Niiiin passé, niiiin lääst siison. Eikö löydy mitään särmempää?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #139

Muistan tähän hyvin vanhan savonlinnalaisen sanonnan, jossa kerrottiin, että jos on lusikalla saanut, ei voi kauhalla ammentaa ;)

...
Jori on kuulemma tilannut netiketti kurssin ...? Joskus tuntuu, että se pitäisi itsekin käydä ;)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #142

Säämingistä kotoisin ollut äitivainaani tapasi käyttää myös tuota sanontaa. Samaten kuin naapuripitäjästä, Sulkavalta syntyisin ollut isävainaa. Ymmärrän siis mielleyhtymän.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #143

Ahaa! Asuin Savonlinnassa vuosina 1962-83. Äitini oli syntyjään Punkaharjulta, joka sis nykyään Savonlinnaa ... Isäukko oli lähtöisin Kuortaneelta, ehkä siitä joskus hiukan suoranuottinen käyttäytymismalli ;)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #138

Jori, tiesitkö, että vähäisellä tiedolla ei ole tuskaa, koska ei tarvitse ajatella monimutkaisesti eli aivotyöskentelylle haastavasti? ;)

...
Perustuu vanhaan viisauteen, että tieto luo tuskaa!

Niin metsä vastaa, kun sinne mölyää :)

Ilkka Luoma

Tiukasti topicciin liittyen!

Läntisen median West trolling manipulaatio jo lööpityksen pohjalta ulottuu jo urheiluunkin. Venäjä on tässäkin, tosin todisteetta, jälleen se pahis ja pahan valtakunta!

~ http://www.iltalehti.fi/jalkapallo/201712022200576... -

"Käpälöitiinkö MM-kisojen lohkoarvontaa? Venäjän satumaisen hyvä arpaonni nosti spekulaatiomyrskyn - ”Miten tällaista voi tapahtua” ... " -Iltalehti
.

Ilkka Luoma

... Tämän mukaan "tutkijat" eivät saa mitään Brexitistä tulopuolelle, vaikka Englanti oli ja on suuri nettomaksaja EU' lle. Kysymyksessä on niin sanottu Helsingin Sanomien Anti-Brexit trolling, jossa koetetaan vaikuttaa lukijoihin käsityksillä joilla viestitään, ettei EU' sta kannata erota. Tämä on eräs niistä manipulatiivisista viestintämuodoista, joilla jopa valheellisin tiedoin yritetään jengata kansalaisten äänestyskäyttäytymistä mahdollisessa EU-kansanäänestyksessä. Nythän media on sakeana todisteettomista väitteistä, että Venäjä sormeilee länsimaiden äänestäjien vaalikäyttäytymistä! •

...
~ https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-200000548496... -

.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kiinasta, Japanista ja Intiasta katsottuna Eurooppa muodostuu 50 kyläpahasesta jotka eivät ole tehneet muuta kuin riidelleet ja sotineet. Vieläkin monet tappelijat kaipaavat ns. itsenäisyyttä!

Paluu Impivaaraan vai kohti Unionia?

Ilkka Luoma

Paluu kansalliseen eheyteen eli puolustamaan evoluution rakentamaa reviiriä. Kutsutaan myös kansalliseksi itsenäisyydeksi päättää omista asioistaan - mihin pr. Kekkonen päätyönään tähtäsi ja saavutti sen vuonna 1975.

Ilkka Luoma

Perinteellisen median voimakas puolustuspuhe. On käynnissä kamppailu lukijoista, sillä niiden todistettu määrä maksumuurin takaa tai ei, ratkaisee mainostulot, jotka lienevät median merkittävintä tuloaluetta. Se on varmaa, että lukijoita koetetaan ohjastaa, nätimmin sanottuna opastaa "tiedon oikealle tielle", oli sitten opastajana "laatu tai vale". On kysymys informatiivisesta vaikuttamisesta, joko manipuloiden ja/tai opastaen. Miten määritellään lopulta totuus?

...
~ https://www.hs.fi/talous/art-2000005731694.html -

"Amerikkalaisen mediajätin johtaja kertoo, miksi Facebook hänestä riistää laatulehtiä ja miksi Aki Riihilahdesta tuli The Timesin kolumnisti

Australialaista Robert Thomsonia on kutsuttu esimiehensä, mediamoguli Rupert Murdochin oikeaksi kädeksi. Hän on yllättäen myös HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahden vanha ystävä. Suorapuheisen Thomsonin mielestä Facebook ja Google käyttävät mediayhtiöitä hyväkseen ... " -HS

.

Ilkka Luoma

Lukijalta erinomainen huomio tiedon ja informaation vaativuudesta ymmärtää niiden ero ja esittäjiensä alkuperä. Mikä onkaan totta, kun mediassa, niin "valheellisena kuin totena" on aina esittäjänä välittäjä, siis välikäsi - omine kantoineen. Median voi vaihtaa, mutta lukijoita kansana ei. Lukijoillakin on mielipide. Nyt on kysymys mielipiteiden oikeellisuudesta ja niiden suhteellisuudesta esittäjänsä, myös toimittajan tietotasoon ja kykyyn hallita omia mielipiteitä

...
~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005731287.html -

"Mielipide | Mielipide
Valemediat keräävät suosiota – mihin journalismi on menossa?
Palveleeko media kansalaisia vai toimittajien omia etuja? ... " -HS' sta

.

Toimituksen poiminnat